Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Και τώρα ήρθε η σειρά μας…

«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί,» γράφει στο editorial το Bloomberg για την επικράτηση του Brexit. Ο πανικός δεν περιορίζεται απλά και μόνο στα ταμπλό των χρηματιστικών και πιστωτικών αγορών, αλλά έχει καταλάβει και τα επιτελεία της παγκόσμιας διακυβέρνησης τόσο στην Ευρώπη, όσο και πέραν του Ατλαντικού. Φανταστείτε τον πανικό τους. Μέχρι δική τους βουλευτή δολοφόνησαν για να αποτρέψουν τη ψήφο στο Brexit και δεν τα κατάφεραν.
Με την επικράτηση του Brexit,αλλάζουν πλέον όλα τα δεδομένα. Το «πουλόβερ» της ΕΕ αρχίζει και ξηλώνεται. Οι Βρετανοί και κυρίως τα λαϊκά στρώματα που έχουν δεινοπαθήσει από την παγκοσμιοποίηση και ψήφισαν συντριπτικά υπέρ του Brexit, υπεράσπισαν την ανάγκη ύπαρξης του έθνους κράτους έναντι ενός υπερκράτους όπου το κουμάντο έχουν απάτριδες γραφειοκράτες υποχείρια των μεγαλύτερων αρπακτικών της χρηματαγοράς.

Ο Κάμερον, ο οποίος παραιτήθηκε και είδε το πολιτικό άστρο του να σβήνει με τον πιο άδοξο τρόπο, προσπάθησε να εξαγοράσει τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων υπέρ του Brexit με το νόμο της 1η Απριλίου φέτος με βάση τον οποίο θεσπίστηκε ελάχιστο ωρομίσθιο για όλους τους εργαζόμενους άνω των 25 περίπου τα 10 ευρώ. Οι εργαζόμενοι όμως το εξέλαβαν διαφορετικά. Όσο έχουμε εθνική κυβέρνηση μπορούμε να την πιέζουμε για να αποσπούμε κάτι, αν οι αποφάσεις παίρνονται σε υπερεθνικό επίπεδο τι δυνατότητες πίεσης έχουμε; Κι έτσι η εργατική τάξη της Βρετανίας ψήφισε συντριπτικά υπέρ του Brexit, υπέρ του έθνους κράτους.
Το δημοψήφισμα αυτό είναι και μια εκ των υστέρων δικαίωση του δικού μας ΟΧΙ. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ψήφισαν με ένα συντριπτικό σχεδόν 62% εναντίον των επιταγών της Ευρώπης. Οι Βρετανοί πήραν εκδίκηση γι’ αυτό το ΟΧΙ που οι δωσίλογοι της χώρας μας το μετέτρεψαν σε ΝΑΙ. Τώρα ήρθε η σειρά μας. Οι Βρετανοί μας έδειξαν τον δρόμο, ας τον επιλέξουμε κι εμείς πριν η χώρα μας καταστεί ένα τεράστιο νεκροταφείο για τους ίδιους τους Έλληνες.

8 σχόλια:

  1. Δημήτρη, υπάρχει ο κίνδυνος να προσπαθήσουν να θάψουν τη φωνή των λαών κάτω από τα συνθήματα φασιστικών κομμάτων που κι αυτά, υποτίθεται, ήθελαν το Brexit; Εδώ στη Γαλλία ας πούμε δεν θα μας εκπλήξει να δούμε την κα Λε Πεν να πανιγυρίζει... με αποτέλεσμα οποιοι τολμούν να υποστηρίξουν την κίνηση αυτή της Μ. Βρετανίας να ταυτίζονται αυτοάτως με τα φασισταριά... Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Marcus Walke με ένα επικριτικό tweet αναφέρει «Ο Κάμερον πρέπει να πάρει τηλέφωνο τον Τσίπρα. Είναι ο ειδικός στο πώς να χειριστεί άβολα αποτελέσματα δημοψηφισμάτων»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Καζάκη, γίνεται διαρκώς λόγος για υποτίμηση της βρετανικής λίρας μετά το brexit. Αν έχω καταλάβει καλά τις αναλύσεις σας, η λίρα δεν έχει λόγο να υποτιμηθεί και ενδεχομένως να γίνει και πιο ισχυρή.

    Ποια είναι η γνώμη σας για την "αυτονόητη" όπως παρουσιάζεται από τα μέσα υποτίμηση;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. ""Μέχρι δική τους βουλευτή δολοφόνησαν για να αποτρέψουν τη ψήφο στο Brexit και δεν τα κατάφεραν.'''

    ΩΣΤΕ ΡΕ ΚΑΖΑΚΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΡΟΥΠΑΚΙΑ

    ....ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άξιον θαυμασμού το επίπεδον και το IQ. Για την ιστορία μόνο ας δούμε τι έχει δηλώσει ο αληταράς Μιχαλολιάκος στις 17.5.2015: Ο Μιχαλολιάκος δήλωσε (Real Fm) πως «σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε», προσθέτοντας ότι για την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει», γιατί, όπως υποστήριξε, «τότε, γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία του Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη;».
      Ο μόνος άλλος που έχει κάνει τέτοια δήλωση είναι ο Γιωτόπουλος στη δίκη της 17ης Νοέμβρη. Δήλωσε τότε ότι αυτός δεν έχει ποινική ευθύνη για τις δολοφονίες, γιατί δεν συμμετείχε ενεργά, αλλά φέρει "πολιτική ευθύνη". Το δικαστήριο τον έχωσε ισόβια γιατί θεώρησε τη δήλωση ανάληψης πολιτικής ευθύνης - και σωστά το έκανε - ως ομολογία δημιουργίας δολοφόνων. Γιατί άραγε η δικαιοσύνη αγνόησε την ανάλογη δήλωση του Μιχαλολιάκου; Μήπως γιατί η ΧΑ είναι ένα εξαιρετικά απαραίτητο νεοναζιστικό συμπλήρωμα του καθεστώτος κατοχής της χώρας για να εκτρέφει δολοφόνους και να αναπαράγει χρήσιμους ηλίθιους σαν του λόγου σου;

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;...ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΙΧΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΥΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ....ΤΟΝ ΧΑΖΟ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ;;ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ...81 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΟΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ;;....ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ (ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ) ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ;;;ΜΑΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΟ I.Q ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΚΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

      Διαγραφή
  5. Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι πατριωτικό κόμμα ; Ένα κόμμα που μας λέει ότι καλύτερα είναι να μας κυβερνάνε οι Βρυξέλες γιατί εμείς είμαστε άχρηστοι ; Ότι πρέπει να μείνουμε σε διεθνές νόμισμα και όχι σε Εθνικό γιατί δεν αξίζουμε φράγγο; Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπάρχουν και θα υπάρχουν και για αυτό είμαστε αυτή που είμαστε
    ο κάθε λαός είναι άξιος της μοίρας του

    ΑπάντησηΔιαγραφή