Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλη μας τιμή κ. Κανέλλη.

Η αυτού μεγαλειότης του "κομμουνιστικού κινήματος" κ.¨Λιάνα Κανέλλη ασχολήθηκε με την ταπεινότητά μας. Στην εκπομπή της στον Real FM κάθε Παρασκευή, απατώντας σε ακροατή της είπε:

"Ο Νίκος καίγεται και με ρωτάει, αν υπάρχει περίπτωση να συμφιλιωθεί το ΚΚΕ με τον Καζάκη. Τώρα πλάκα μου κάνεις. Στ' αλήθεια μου κάνεις πλάκα. Γιατί έχω την εντύπωση ότι αν σέβεσαι το υψηλό IQ των ανθρώπων φυλάξου γιατί εξαρτάται που κατατίθεται το υψηλό IQ των ανθρώπων. Υψηλό IQ έχει και ο τζιχαδιστής που σφάζει. Υψηλό IQ έχουν και πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι. Εννέα τουλάχιστον υπουργοί μας είναι τουλάχιστον καθηγητάδες που σημαίνει ότι όλα τούτα σημαίνει οδηγούν εκεί που θάθελε ο καθένας."


Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Λιάνα Κανέλλη που μου αναγνωρίζει υψηλό IQ. Κάτι για το οποίο δεν θα τολμούσα ποτέ να κατηγορήσω την ίδια, ούτε και την ηγεσία του Περισσού.

Είναι αλήθεια ότι ο άθλιος σφετερισμός των συμβόλων και ο εξευτελισμός του ιστορικού ΚΚΕ από τη συμμορία που το καπηλεύεται σήμερα, βγάζει ώρες-ώρες από μέσα μου τον τζιχαδιστή, αλλά την διαβεβαιώ ότι κανείς τους δεν κινδυνεύει με σφαγή.

Πάντως η κ. Κανέλλη έχει δίκιο. Ποιά συμφιλίωση; Όπως δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει συμφιλίωση ανάμεσα στο ΚΚΕ του Τυρίμου και του Μανιαδάκη, από τη μια και από την άλλη, στο ΚΚΕ του Γληνού, του Βελουχιώτη, του ΕΑΜ, το ίδιο και σήμερα.

Θυμάμαι στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν η κ. Κανέλλη ελέω περίεργων και ύποπτων καταστάσεων εμφανιζόταν ως "συνεργαζόμενη" με το ΚΚΕ, αν και είχε διαφωνήσει σχεδόν το σύνολο των οργάνων του κόμματος, έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό Γυναίκα. Έλεγε τότε ότι φιλοδοξία της είναι να γίνει μέλος του ΚΚΕ. Ο δημοσιογράφος τότε την ρώτησε περίπου τα εξής: Εσείς μέλος του ΚΚΕ; Μα εσείς είστε εθνικίστρια και δεν έχετε καμιά σχέση με την ιδεολογία αυτού του κόμματος. Η κ. Κανέλλη απάντησε ότι το ΚΚΕ αλλάζει και σύντομα δεν θα είναι το ίδιο κόμμα, όπως παλιά.

Όταν τότε διαβάσαμε την συνέντευξή της, τρέξαμε έξαλλοι στον 10ο όροφο του Περισσού, όπου βρισκόταν το γραφείο του ΓΓ. Εκεί δεν βρισκόταν η Παπαρήγα, αλλά έτυχε να βρίσκεται ο Χαρίλαος που ως συνήθως κάπνιζε το τσιμπούκι του. Του δείξαμε εκνευρισμένοι τη συνέντευξη κι ο Χαρίλαος για να μας καθυσηχάσει με τον γνώριμο λαικό τρόπο του, μας είπε: Ωρέ, τι ανησυχείτε; Για άλλο ΚΚΕ μιλάει η γυναίκα. Και σ' αυτό να στε σίγουροι ότι ούτε εγώ, ούτε εσείς θα είμαστε μέλοι.

Τότε κανείς δεν φανταζόταν πόσο προφητικά θα έβγαιναν τα λόγια του Χαρίλαου. Απλά γελάσαμε κι ο Χαρίλαος φρόντισε να μας άλλαξει κουβέντα για να εκτονωθεί η ατμόσφαιρα. Ξέραμε πώς αν το ΚΚΕ γίνει όπως το ήθελε η κ. Κανέλλη, η οποία υπηρέτησε όλες τις καταστάσεις και όλα τα καθεστώτα από την εποχή της χούντας, όταν πρωτοβγήκε στο κλαρί, τότε σίγουρα δεν θα είναι ένα κόμμα που μας αφορά.

Πώς λοιπόν να υπάρξει συμφιλίωση; Πολλοί σαν κι εμένα συνεχίζουμε να τιμούμε με την πράξη και τον λόγο μας την ιστορική συνέχεια ενός κινήματος, που γνώρισε την κορυφαία του στιγμή όταν πρωταγωνίστησε στην ένωση του λαού ενάντια στον κατακτητή, για την ελευθερία και την λαοκρατία. Και συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον σύγχρονο κατακτητή για την εθνική ανεξαρτησία και την κυριαρχία του λαού, αποκλεισμένοι από παντού, χωρίς να είμαστε κρατικοδίαιτοι και επιδοτούμενοι από κανέναν.

Τι κοινό λοιπόν μπορούμε να έχουμε με τον Περισσό της κ. Κανέλλη; Εδώ τρέμουν την κοινή δράση. Τρέμουν την αναμέτρηση με επειχειρήματα ενώπιος ενωπίω δημόσια μέσα στον λαό. Έχουν φτιάξει ένα κομματικό μαντρί και με την βοήθεια των Βαρδινογιάννηδων, αλλά και του κράτους τους, πασχίζουν να επιβάλλουν ένα πολιτικό άπαρτχαιντ, τον ιδεολογικό διαχωρισμό μέσα στον λαό για να μην μπορέσει ποτέ να ενωθεί και να τα βάλει με τον σύγχρονο κατακτητή. Αποτελούν την εγγύηση ότι όσο υπάρχουν αυτοί, δεν θα μπορέσει να υπάρξει ένα ρωμαλέο παλλαικό κίνημα, αντίστοιχο με το παλιό ΕΑΜ για να τους ανατρέψει.

Να γιατί έχει δίκιο από την εθνικοπαλευθερωτική ταξική σκοπιά που μιλά η κ. Κανέλλη. Άλλη η δική της αποστολή. Άλλη η δική μας.  

11 σχόλια:

  1. Η κόκκινη Λιάνα από την Εκάλη (άρθρο στο Βήμα)

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=373489

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν λέει Νίκος εννοεί τον Μπογιόπουλο ή τον Χατζηνικολάου γιατί αν εννοεί τον Μπογιόπουλο έχει ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάποτε οι κύκλοι αυτομόρφωσης θα δίνονται ως μάθημα στους αυριανούς ψευτοκομουνιστάς-σελεμπριτις του κκ, αλλά και σε άλλους που ίσως κίβδηλοι να μην είναι. οι σημερινοί τους κρυφοβλέπουν. δεν βλέπουν ο υψηλοστήθης γκόμενος μαΐλης και ο τσιτσιολίνος κουτσούμπας και δεν μελετάνε με ποιον σαδομαζοχιστικό τρόπο αύριο θα φονεύσουν ένα αθώο πλάσμα σαν ο Καζάκης; οπωσδήποτε τα λόγια της δημοσιογράφου δεν είναι διαφορετικής ποιότητας και σκοπού από τα λογάκια της όποιας φαύλης και αγράμματης εξουσίας σκοτώνει όποιον αθώον όπου γης. άλλωστε: ποιος κομουνιστης δέχεται ένα κόμμα έστω και τύπου κομουνιστικό να του πει τι είναι ο ίδιος και τι δεν είναι. αυτό που είναι ο καθένας φαίνεται, και φαίνεται λίαν καθαρά. και νιώθεται επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ηγεσία που πρόδωσε το λαϊκό κίνημα στην Πλάκα , το Λίβανος , την Καζέρτα και τη συμφωνία της Βάρκιζας. Η ηγεσία που δολοφόνησε τον Άρη και βγήκε ωφελημένη μαζί με τους ταγματασφαλίτες από τον εμφύλιο, είναι η ίδια που σήμερα αρνείται , κλεισμένη στα τείχη και τις κατακόμβες του δημοσιοϋπαλληλικού Περισσού, να ενώσει το λαϊκό κίνημα ενάντια στο νέο κατακτητή . Αλλά θα πούνε και αλήθεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαρδινογιάννηδων; Τι σχέση έχουν αυτοί με το ΚΚΕ; Κάθε σχέση με αυτούς σημαίνει σχέση με το διεθνές κύκλωμα που τους έδωσε τις σχετικές εργολαβίες και αποστολές, από την εποχή που φόρεσαν και τις όμορφες στολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης έχετε κάποια εκτίμηση για τη δολοφονία Νέμτσοφ και τί μπορεί να σημάνει για τις εξελίξεις αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη, καλημέρα και καλό μήνα. Ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλος ανέφερε σήμερα στο twitter ότι στο ΒΗΜΑ της Κυριακής απαλείφθηκε η τελευταία παράγραφος από το κείμενο που συνυπογράφει με τον Γιώργο Κασιμάτη.

    Πέρα από τις καταγγελίες, μπορείς να κάνεις σε παρακαλώ κάποιο σχόλιο ως προς την ουσία του κειμένου; Λένε, για παράδειγμα, οι δύο Συνταγματολόγοι ότι «η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, ως διαπραγματευτική πράξη, δεν είναι ανάγκη, ούτε πρέπει πολιτικά και συνταγματικά να εγκριθεί από την Βουλή.»

    Αυτό είναι το πλήρες κείμενο:

    https://www.dropbox.com/s/bbpy86qibgam1ax/%CE%A4%CE%9F%20%CE%9D%CE%9F%CE%97%CE%9C%CE%91%20%CE%A4%CE%A9%CE%9D%20%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%A5%20%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D%20%CE%9A%CE%91%CE%99%20%CE%97%20%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%89.docx?dl=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκεται για προσβολή της νοημοσύνης μας, αλλά και της αλήθειας. Έχει απαντήσει εκ προοιμίου σ' αυτό ο Μαριάς στα τελευταία Επίκαιρα και θα απαντήσω κι εγώ αναλυτικά. Είναι πραγματικά ντροπή να γράφονται τέτοια κείμενα.

      Διαγραφή
  8. Το σημερινο ΚΚΕ ειναι παρομοιο με τους μαρτυρες του Ιεχωβα. Περιμενει να ερθει ο σοσιαλισμος με τη δευτερα παρουσια.

    Η Κανελλη θυμηθηκε να μπει στο ΚΚΕ μετα την ηλικια των 50 (και ενω ειχε διαλυθει η ΕΣΣΔ) και αυτο βοηθησε πολυ τη καριερα της αφου ολη μερα ειναι στα καναλια. Οταν ηταν υπο παρανομια το ΚΚΕ, αυτη ειχε πολυ στενες σχεσεις με τα δεξια καθεστωτα και τη χουντα παλι με το αζημιωτο αφου διοριστηκε στη κρατικη τηλεοραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπάω τον καζάκη -γνωρίζοντας φυσικά ότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί εύκολες και υποκριτικές αγάπες- αλλά δεν αγαπάω καθόλου το ΚΚΕ και τους κομουνιστές του. Δεν νιώθω καμιά συνάφεια και καμιά σχετική θερμότητα με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή