Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οι φόροι και οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση θα αποφασίζεται πλέον από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Θα μου πείτε και λοιπόν; Πότε μας ένοιαξε ποιος εισέπραττε τους φόρους μας και για ποιόν σκοπό. Εδώ τρέχουμε να καταβάλουμε φόρους που ποτέ δεν θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί, μόνο και μόνο γιατί τρέμουμε τις συνέπειες.
Οι φόροι στην Ελλάδα, ειδικά μετά το άνοιγμα των αγορών, δεν είναι τίποτε περισσότερο από φόρος υποτέλειας του πολίτη σε μια απρόσιτη, διεφθαρμένη και απόλυτα διαπλεκόμενη εξουσία.
Με την ΑΑΔΕ όμως η συνολική επιβολή των φόρων στους πολίτες ιδιωτικοποιείται παντελώς. Κι αυτό δεν σημαίνει απλά αυθαιρεσία στον καθορισμό των φόρων και των προστίμων. Αυτό υπήρχε και παλιότερα. Ούτε μόνο θα τηρούνται οι δεσμεύσεις προς του δανειστές.

Η ΑΑΔΕ πλέον θα επιβάλει φόρους και πρόστιμα στους πολίτες ανάλογα με τις απαιτήσεις οργανωμένων συμφερόντων. Έτσι οι εταιρείες ασφάλισης απαίτησαν να επιβληθεί πρόστιμο σ' όσους δεν έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους.
Κι έτσι η ΑΑΔΕ ξεκίνησε να μοιράζει πρόστιμα σε 4.000.000 αυτοκίνητα που βρέθηκαν ανασφάλιστα. Έστω κι αν πολλά απ' αυτά έχουν πινακίδες αλλά έχουν ακινητοποιηθεί.
Τα πρόστιμα ξεκινάνε από 250 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 20ετίας ακινητοποιημένο από τον ιδιοκτήτη του, αλλά με πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας για να μην καταθέσει τις πινακίδες ώστε ο Δήμος να μην έρθει να του το κατασχέσει.
Για όσους έχουν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητά τους με τις πινακίδες κατατεθημένες στην εφορία και παρακρισμένα σε ιδιωτικούς χώρους, έρχεται καινούργιο χαράτσι. Μην ανησυχείτε. Θα βρουν τρόπο να πληρώσουμε όλοι, ακόμη και για τον αέρα που αναπνέουμε.
Άλλωστε, που μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας; Σε ποια κρατική υπηρεσία; Σε ποια δικαιοσύνη;

5 σχόλια:

  1. Εννοείται...!!!
    μια άσχετη ερώτηση,αν μου επιτρέπεις;
    Αυτός ο Λυκουρέζος με ποιους είναι;
    με εμάς ή με τους άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρσι είχανε βάλει και πρόστιμο σε όσους δεν περάσανε ΚΤΕΟ! Δεν καταλαβαίνω πάντως πώς πιστοποιείται οτι ένα αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο αν φέρει πινακίδες. Μπορεί να είναι ακινητοποιημένο επειδή δεν έχεις λεφτά να βάλεις βενζίνη ή επειδή είναι σαράβαλο αλλά αυτό το ξέρεις μόνο εσύ.
    Ότι θα μας βάλουν να πληρώνουμε και για τον αέρα που αναπνέουμε είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά αυτός ο "λαός" δε βλέπω να κάνει τίποτα. Όταν στην αρχή των μνημονίων πηγαίναμε στις ΔΕΗ και κάναμε διαμαρτυρίες για να μην πληρωθεί το χαράτσι - μέσω λογαρισμών τότε- βρίσκονταν διάφορι "νομοταγείς" πολίτες που θέλανε ντε και σώνει να το πληρώσουνε! Αυτοί μας χαντακώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Καζακη σε προηγούμενες ομιλίες σας είχατε πει ότι μετά που ξέσπασε το σκάνδαλο και η χρεωκοπία της Lehman Brothers το αμερικάνικο κράτος έκανε φύλλο και φτερό τις τράπεζες τις εξυγίανε και αφού έβαλε φυλακή υπαιτιους τις ανακαιφαλαιωσε και έβγαλε και κέρδος μετά. Ενώ εμείς κοινωνικοποιησαμε τις ζημιές τους. Που βρήκατε ότι φυλακισαν τους υπαιτιους της Lehman, εγώ δεν βρήκα ακόμη τέτοιο άρθρο αντιθέτως έχει γυριστεί και έργο που τους δείχνει να πίνουν εις υγείαν των κοροιδων που έχασαν τα λεφτά τους.Καποιο link υπάρχει
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...εμ βεβαια, και οπως λεει ο ποιητης, "θελει αρετη και τολμη η ελευθερια", ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕ ΤΑΜΑΞΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ...!!!!
    Ε οπως και να το κανεις, ειναι κιαυτο μια επανασταση....ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΗ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενώ η ΑΑΔΕ έχει αντικαταστήσει την Ελληνική Εφορία...
    κάποιοι επιδίδονται στην μετά τέχνης αποδόμηση του Εθνικού Νομίσματος και της μονομερής διαγραφής του χρέους (δόγμα Calvo)
    http://www.snhell.gr/anthology/content.asp?id=196&author_id=13

    https://en.wikipedia.org/wiki/Calvo_Doctrine
    http://opil.ouplaw.com/view/10.1093/law:epil/9780199231690/law-9780199231690-e689
    https://www.britannica.com/topic/Calvo-Doctrine

    ΑπάντησηΔιαγραφή