Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Λαϊκό προσκύνημα χωρίς λαό.

Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας εκτίθεται σωρός πολιτικού, πρώην πρωθυπουργού, σε λαϊκό προσκύνημα κι ο λαός αδιαφορεί τελείως. Η απουσία του λαού από το λαϊκό προσκύνημα ήταν κάτι περισσότερο από εκκωφαντική. Τόσο πολύ πού ούτε οι κάμερες δεν μπόρεσαν να συγκαλύψουν.
Ο λαός και ιδιαίτερα ο λαός της ΝΔ έδωσε την έμπρακτη απάντησή του στην οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία ποδοπάτησε κάθε ιερό και όσιο προκειμένου να χρησιμοποιήσει το λείψανο για τις δικές της πολιτικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες. Έδωσε επίσης έμπρακτη απάντηση και στη συμμορία των αγιογράφων από δεξιά και αριστερά, που άρπαξαν την ευκαιρία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ο λαός μας που τίμησε μαζικά ακόμη και τον δικτάτορα Μεταξά, γιατί θεωρούσε ότι είπε το ΟΧΙ, έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας σ' όλους αυτούς που ούρλιαζαν για να τρομοκρατηθούν όσοι και μνήμη διαθέτουν και λογική και αξιοπρέπεια. Έδειξε στην πράξη πώς όποιος δεν σέβεται τους νεκρούς της καθημερινότητας και της βιοπάλης, όποιος δεν σέβεται το παιδί του διπλανού που μένει άνεργο, ή τον πατέρα του γείτονα που μένει χωρίς σύνταξη, όποιος δεν σέβεται την πατρίδα και στην πρώτη ευκαιρία την ξεπουλά και μάλιστα στον πρώτο τυχόντα μαφιόζο, όποιος ζητά το αίμα του ελληνικού λαού επί πίνακι επειδή διαμαρτύρεται, αυτός δεν μπορεί να απαιτεί κανενός είδους σεβασμό μετά θάνατο.
Η περίοδος του ψεύδους και της απάτης πέρασε οριστικά. Ο λαός μας έμαθε να μην άγεται και να μην φέρεται. Έμαθε με τον σκληρό τρόπο να απαντά στους φραγκολεβαντίνους και νεοβαυαρούς ότι όχι ο νεκρός δεν δεδικαίωται. Έμαθε επιτέλους να απαντά με την πράξη του σ' όσους ουρλιάζουν με τους κυνόδοντες να στάζουν αίμα "ο βασιλεύς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς!" με το μόνο αληθινό: Ο βασιλιάς είναι γυμνός! Κι έτσι άφησε μόνο τον υπόκοσμο της επίσημης πολιτικής και τα τρωκτικά του δημόσιου ταμείου, αλλά και του δημόσιου πλούτου, να θρηνούν για τον εκλιπόντα προστάτη τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

2 σχόλια:

  1. Πράγματι...όσο και αν προσπάθησαν τα ΜΜΕ να μας πουν "πάει και ο τελευταίος μεγάλος σωτήρας πολιτικός....ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του....τα είχε προβλέψει όλα αυτά..." και άλλες τέτοιες μπαρούφες, όσο και αν οι δημοσιοκάφροι επιστράτευαν το θλιμμένο ύφος και την "μεγαλοβδομαδιάτικη πονεμένη" φωνή τους, εγώ το μόνο που άκουγα από τον κόσμο ήταν σχόλια που μόνο θρήνο δεν έδειχναν. Ο λαός ευτυχώς κατανοεί τι του λένε όλοι αυτοί και στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον το διασκεδάζει με τα χιλιάδες λογοπαίγνια που έχει κάνει και θα κάνει.

    Ναι μεγάλος σωτήρας ήταν .....για τους ομοίους του και τους αυλικούς του.
    Ναι ήταν πολύ μπροστά...αφού με διάφορες (η ιστορία το λέει , όχι εγώ) μεθόδους φρόντιζε να είναι μπροστά από όλους.
    Ναι τα είχε προβλέψει .....αφού ήξερε τι προκαλούσε.

    Σε ένα γύρισμα της κάμερας από το λίγο που είδα την Τετάρτη 31 Μάιου μου ήρθε στο μυαλό μια σκηνή από κάποια παλιά ταινία που αναφερόταν στην μαφία..."Η τιμή των Πρίτσι" μάλλον.....Στην σκηνή αυτή ήταν σε ένα νεκροταφείο όλοι οι μαφιόζοι μόνο σε κηδεία κάποιου δικού τους.
    Η σκηνή ήταν ολόιδια...μόνο που εδώ δεν είναι ταινία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προέρχεται και μάλιστα προέρχεται από ιδεολογικό-φιλοσοφικό χώρο. Είναι απατεώνας. Ένας μικρούλης Τσίπρας για τις ελάχιστες εξαπατησούλες. Τι βαρετός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή