Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Γιατί χαίρεται το Μαξίμου και χαμογελάει, πατέρα; γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι γιατί φέγγει έτσι η μέρα;

Κάπως έτσι θα μπορούσε να τροποποιηθεί ελαφρά ο ύμνος του φασιστικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου (1936) για να εκφράζει το σημερινό κατοχικό καθεστώς της πατρίδας μας. Και πώς να μην χαίρεται το Μαξίμου. Μετά το προχθεσινό Eurogroup η κλίκα του Μαξίμου πήρε δυο θεμελιώδεις διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους και δη τους Γερμανούς.
Πρώτο, πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει στη διακυβέρνηση της χώρας όχι μόνο μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά και για να υπογράψει το νέο ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο, που θα ακολουθήσει. Δηλαδή οι Γερμανοί επιθυμούν την Τσιπροσυμμορία να παραμείνει στην κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του 2018. Είναι να μην χαίρονται οι επιτήδειοι της αρπακτής; Έχουν έτσι έναν ακόμη ολόκληρο χρόνο για να λεηλατήσουν ως εκεί που δεν παίρνει τον κρατικό κορβανά και για να τελειώσουν οριστικά με τη χώρα. Χαράς ευαγγέλια. Επιτέλους η αριστερά τώρα δικαιώνεται!

Δεύτερο, πήρε επίσης τη διαβεβαίωση ότι η χρηματοδότηση εξ Ευρώπης θα συνεχιστεί προκειμένου να συντηρηθούν οι κομματικοί στρατοί, οι ημέτεροι και οι συνεργάτες τους. Ήδη θα εκταμιευθεί δόση 8,5 δις ευρώ, ώστε να πληρωθούν οι σεσημασμένοι γνωστοί άγνωστοι του πολιτικού παρασκηνίου – οι οποίοι κατέχουν τα ομόλογα Σαμαρά και για χρόνια κερδοσκοπούν με το κρατικό ταμείο και το χρέος της χώρας – η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, αλλά και τα κυκλώματα της cosa nostra που διαφεντεύουν κράτος, ΜΜΕ και οικονομία.
Το Μαξίμου με την τελευταία απόφαση, δεν χρειάζεται πια να κυβερνά, ή, πιο σωστά, να δείχνει ότι κυβερνά. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να χαίρεται τις πλούσιες απολαβές του από την κατοχή των θώκων.
Τα πάντα έχουν τεθεί πια στον αυτόματο πιλότο των "θεσμών". Για παράδειγμα ο υπουργός οικονομικών έχει μόνο μία αρμοδιότητα, να υπογράφει πίσω από κλειστές πόρτες τις συμφωνίες με τους «θεσμούς». Τα υπόλοιπα ανήκουν στην αρμοδιότητα της Ανεξάρτητης Αρχής των Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Δείτε την φορολογική σας δήλωση φέτος και θαυμάστε. Αντί της επιγραφής «Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ», που υπήρχε μέχρι πέρυσι, φέτος έχει άλλη επιγραφή: «Ελληνική Δημοκρατία, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων».
Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Όχι μόνο γιατί η συγκεκριμένη «ανεξάρτητη αρχή» δεν υπόκειται σε καμιά δικαιοδοσία του ελληνικού κράτους ή της ελληνικής δικαιοσύνης, δηλαδή διαθέτει υπερσυνταγματική ισχύ, αλλά θα αποφασίζει από μόνη της τη φορολογική και δημοσιονομική πολιτική του κράτους. Ο υπουργός και η κυβέρνηση απλά θα υπογράφουν και το κοινοβούλιο θα επικυρώνει. Αλλιώς νυξ δόσεις για τους γύπες της εγχώριας πολιτικής οικονομίας.
Πολύ σύντομα θα στηθεί ιδιωτικός μηχανισμός είσπραξης οφειλών προς το κράτος, υπό την ΑΑΔΕ, σε αντικατάσταση των ΔΟΥ. Κι άντε να σας δω σε ποιο δικαστήριο, σε ποια δικαιοσύνη, θα βρείτε το δίκιο σας, όταν η ΑΑΔΕ εκ συστάσεως δεν λογοδοτεί και δεν ελέγχεται από κανέναν εγχώριο συνταγματικό θεσμό. Έχει μία και μόνη αποστολή, την τήρηση των δεσμεύσεων προς τους δανειστές.
Είναι λοιπόν να μην χαίρεται το Μαξίμου; Τσάμπα εξουσία με όλα τα έξοδα πληρωμένα και με το πολύ παραπάνω, χωρίς καμιά σκοτούρα ή ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Τι καλύτερο θα μπορούσε να επιθυμήσει η συμμορία Τσίπρα-Καμμένου; Η μεγαλύτερη και πιο υστερική φαντασίωση κάθε επαγγελματία τεμπελόσκυλου, άχρηστου, ανήθικου, ανεπρόκοπου, παλιανθρώπου της πολιτικής γίνεται πραγματικότητα.
Είναι να μην σκάνε από ζήλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη, ο Ποτάμις, ο Λεβέντης και το συνάφι τους; Είναι να μην θέλουν να πάρουν τη θέση της Τσιπροσυμμορίας; Μπροστά σε τέτοια ευκαιρία, τι είναι να βάλουν με θέρμη και ζήλο όλες τις υπογραφές που χρειάζεται για την θανατική καταδίκη της Ελλάδας και του λαού της; Να μου το θυμηθείτε. Μέχρι ξένα στρατεύματα θα φέρουν προκειμένου να ζήσουν το όνειρό τους ως το τέλος. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά.

3 σχόλια:

  1. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε σας κ. Καζάκη, που τα λέτε (και όχι μόνο αυτά) τόσα χρόνια και δεν εννοεί ο Ελληνας να εμπεδώσει...

    https://www.youtube.com/watch?v=LN71WA1F9Z8


    (ελπίζω κάποτε να καταφέρουμε να τα πουμε στο σκάιπ, γιατί δυνατοτητα μετακινήσεων δεν έχω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζω για τη στιγμή που θα σε καλέσει ο Τσίπρας (ή ο επόμενος υποτιθέμενος Πρωθυπουργός) να σε “ενημερώσει” για τις αποφάσεις του Eurogroup, όπως κάνει αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Για να δούμε ποιος από αυτούς θα το τολμήσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη για την υπόθεση Γούτος τι άποψη έχεις?Δεδομένου οτι πολλά απο αυτά τα έχεις αναφέρει και εσυ στο παρελθον..https://www.youtube.com/watch?v=U3v8pjiOytc#action=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή