Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δείτε πώς συμφώνησαν μεταξύ τους όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων για το καθεστώς κατοχής της Ελλάδας.

Θέλετε να δείτε πόσο συνένοχο είναι ολόκληρο το επίσημο πολιτικό σύστημα, μηδενός κόμματος εξαιρουμένου; Χθες ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του φερόμενου ως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής. Βρείτε μου σας παρακαλώ έναν, έναν μόνο, που να έθεσε θέμα δημοσιοποίησης της συμφωνίας που έχει υπογράψει ο κ. Τσακαλώτος με τους «θεσμούς». Κανείς. Κανένας. Ουδείς.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε θα τα πούμε στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα με απειλητικό ύφος αντάξιο του κινηματογραφικού Μπρίλη. Φυσικά, ξέχασε τελείως να αναφέρει ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει ο Τσακαλώτος με τους «θεσμούς» πίσω από κλειστές πόρτες, δεν έχει ούτε καν δημοσιοποιηθεί. Κρατιέται μυστική, ακόμη και από την Βουλή.
Αν βέβαια έθετε ένα τέτοιο θέμα ο κ. Μητσοτάκης, ή κάποιος άλλος από τους αρχηγούς, τότε θα έπρεπε ως λογική συνέπεια να μιλήσει για κατάλυση του Συντάγματος, αλλά και της Βουλής. Επομένως για μια συμφωνία, η οποία δεν τηρεί κανενός είδους νόμιμες διαδικασίες και άρα έκπτωτη, εξ υπαρχής άκυρη. Ποιος τολμά από τους αρχηγούς να θέσει τέτοιο θέμα; Κανείς!
Γιατί όμως κρατιέται μυστική; Αναρωτήθηκε κανείς, ή αρκεί να μας πουν τι θέλουν από εμάς κι εμείς σκύβουμε το κεφάλι σαν καλοί ραγιάδες και κοιτάμε πώς θα τα φέρουμε βόλτα; Κρατιέται μυστική η συμφωνία μήπως γιατί οι δανειστές και οι «θεσμοί» φοβούνται ότι δεν θα περάσει από την Βουλή; Μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να το σκεφτεί κανείς κάτι τέτοιο. Ιδίως με τη σύνθεση της σημερινής Βουλής.
Η συμφωνία κρατιέται μυστική μήπως γιατί οι δανειστές και οι «θεσμοί» φοβούνται το ξεσηκωμό του ελληνικού λαού, μόλις ενημερωθεί για το τι προβλέπει; Όχι βέβαια. Έχουν πολλά υπόθετα για την οργή του λαού. Υπόθετο Μητσοτάκης. Υπόθετο Φώτη. Υπόθετο Ποτάμις. Υπόθετο – αυτό κι αν είναι– Λεβεντοκανάγιας. Υποθετο Κουτσούμπας. Υπόθετο ΧΑ. Υπόθετα για όλα τα γούστα και τις ορέξεις για να κάθεται αποχαυνωμένος και να νομίζει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να δέχεται τα πάντα ως απολύτως νόμιμα.
Ο βασικός λόγος για τον οποίο η συμφωνία κρατιέται μυστική είναι το γεγονός ότι κανένας από τους εταίρους – ούτε καν η Μέρκελ – δεν είναι σίγουροι ότι μια τέτοια συμφωνία με την Ελλάδα ως «συμπληρωματικό μνημόνιο» θα μπορούσε να περάσει από τα δικά τους κοινοβούλια. Κι επειδή τρέμουν τυχόν πολιτικές επιπλοκές στις χώρες τους, διέταξαν του εγχώριους δωσιλόγους τους να κρύψουν τη συμφωνία και να την περνάνε κομμάτι-κομμάτι από την Βουλή με νόμους και τροπολογίες.
Ταυτόχρονα χρέωσαν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να εκταμιεύσει τη δόση για να πληρωθούν οι ίδιοι οι δικοί τους «θεσμοί» και οι ημέτεροι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων. Με τον τρόπο αυτό, ούτε η δόση χρειάζεται έγκριση των κοινοβουλίων. Βέβαια, στη Γερμανία γίνεται χαμός στο κοινοβούλιο, αλλά η Μέρκελ έχει έτοιμη την απάντηση: Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά, οι Έλληνες το κανόνισαν.
Σ’ αυτό το παιχνίδι παίζουν και οι υπόλοιποι αρχηγοί με στιχομυθίες της πλάκας και δηλώσεις, πού όλες, μα όλες κατέτειναν σε ένα και μόνο έναν στόχο: να πείσουν τον απλό Έλληνα πολίτη πώς όλα είναι νόμιμα, είναι μονόδρομος και επομένως αναπότρεπτα. Μόνο και μόνο επειδή τα υπέγραψε η κυβέρνηση. Έτσι μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την κυβέρνηση, να διαφωνεί με ότι συμφώνησε, να διαφωνεί με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, αλλά προς Θεού δεν επιτρέπεται ούτε κατά διάνοια να τεθεί θέμα νομιμότητας της συμφωνίας.
Δείτε για παράδειγμα τις δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του εξ αριστερών στηρίγματος του μονόδρομου: «Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, δεν πρέπει να περιμένει καμία εξέλιξη με τους εταίρους. Νέα μνημόνια διαρκείας, νέες ρυθμίσεις για αντιλαϊκά μέτρα, που θα πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα. Ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ματώνει. Η πάλη του είναι η μόνη διέξοδος σε αυτή την κατάσταση. Η όποια ανάπτυξη αν έρθει, θα είναι μικρή. Θα αφορά συγκεκριμένους μονοπωλιακούς ομίλους, και ο ελληνικός λαός πάλι θα είναι το μόνιμο υποζύγιο. Η όποια συζήτηση διεξάγεται για το δημόσιο χρέος και τα φορολογικά δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της. Αυτό πρέπει να δούμε. Αυτό είναι το δάσος. Η δήθεν ανάπτυξη δεν θα φέρει τέλος στην ανεργία, στο μάτωμα του ελληνικού λαού.»
Τσιμουδιά για το γεγονός ότι οι εταίροι και η κυβέρνηση υπέγραψαν μια συμφωνία κεκλεισμένων των θυρών, την οποία ένα άτυπο όργανο σαν το Eurogroup, χωρίς καμιά συμβατική εξουσία, απαιτεί με τελεσιγραφικό ανακοινωθέν να υλοποιηθεί κατά γράμμα. Ο κ. Κουτσούμπας δεν νοιάζεται για τέτοιες λεπτομέρειες. Εμφορείται από την ίδια ταξική λογική με την κυβέρνηση Τσίπρα. Θεωρεί ότι είναι δικαίωμα της εκάστοτε εξουσίας να αποφασίζει ότι θέλει αυθαίρετα και ύστερα να το εφαρμόζει σε βάρος των πολιτών, χωρίς να τίθεται θέμα ούτε καν νομιμότητας. Νόμος είναι το δίκιο της εξουσίας!
Ο μεγάλος αυτός επαναστάτης εκ Περισσού δεν τόλμησε ούτε καν να θέσει το θέμα της δόσης. Γιατί θα έπρεπε να υποστεί η χώρα κι ο λαός τόσα κι άλλα τόσα για τις δόσεις του προγράμματος; Ας μην πάρει τη δόση η κυβέρνηση. Τι θα συμβεί; Θα πάθουν λαχτάρα οι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και οι ημέτεροι με τα ομόλογα Σαμαρά, γιατί δεν πρόκειται να πληρωθούν τα ομόλογα που κατέχουν. Και λοιπόν; Από πού κι ως πού θα πρέπει να τους πληρώσουμε;
Ο κ. Κουτσούμπας μέσα στις καταγγελίες του, ούτε που τόλμησε να αμφισβητήσει τις πληρωμές του χρέους, που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να επιβάλλει τα χειρότερα. Γιατί άραγε; Είναι θέμα υπευθυνότητας, ή ανευθυνότητας; Ή μήπως ο Περισσός κατέχει μέρος των ελληνικών ομολόγων, που η εξυπηρέτησή τους στοιχίζει στο λαό μας ακόμη και τη ζωή του;
Όσο για την ανάπτυξη που επικαλείται ο κ. Κουτσούμπας και για την οποία είναι απολύτως βέβαιος ότι θα έρθει, αλλά με τόσο κοινωνικά άδικο τρόπο, είναι ίσως ο μόνος που φαίνεται να πιστεύει τις διακηρύξεις των εταίρων και της κυβέρνησης. Ο μόνος που παίρνει στα σοβαρά τόσο γελοίες εξαγγελίες, οι οποίες αφορούν μόνο σε ηλίθιους. Ίσως φταίει το γεγονός ότι ο κ. Κουτσούμπας δεν είχε και δεν έχει καμιά επαφή με την κοινωνία, ούτε δοκίμασε ποτέ την τύχη στην αγορά εργασίας για να αντιλαμβάνεται αυτό που γνωρίζει με σιγουριά ακόμη κι ο πιο αδαής επιχειρηματίας. Ότι ανάπτυξη με ή χωρίς ανεργία είναι άγνωστη λέξη για την ελληνική οικονομία, όσο διατηρείται το καθεστώς κατοχής και εκποίησης υπέρ των δανειστών.
Το μόνο θέμα που υπάρχει για τον ΓΓ του ΚΚΕ είναι το αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με τις πολιτικές αυτές. Το αν έχει δικαίωμα η εκάστοτε εξουσία να ποδοπατά τη νομιμότητα, ούτε που τον απασχολεί γιατί η «νέα κοινωνία» που ο ίδιος ευαγγελίζεται – φυσικά μετά θάνατο του ελληνικού λαού – διακρίνεται από την ίδια αυθαιρεσία της εξουσίας. Απλά τότε η εξουσία θα είναι φιλολαϊκή. Έτσι μας υπόσχεται ο κ. Κουτσούμπας μέχρι να του δοθεί η ευκαιρία να μας μαντρώσει όλους στα μπουντρούμια και τους στρατώνες του δικού του σοσιαλισμού.

Αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι προς τιμήν του, οι εκ του Περισσού, ούτε που νοιάζονται για το μέλλον. Ζούνε σήμερα το δικό τους σοσιαλισμό, το σοσιαλισμό της αργομισθίας, του εξ επαγγέλματος τεμπέλη, των επιτήδειων που χωρίς την επαγγελματική σχέση με το κόμμα, δεν θα είχαν ούτε στον ήλιο μοίρα. Κι όλα με δαπάνες του κράτους και των ηλιθίων που τους ακολουθούν όπως οι θρησκόληπτοι ακολουθούν τους αυτοανακηρυγμένους Προφήτες!
Ούτε φυσικά τίθεται θέμα για τον κ. Κουτσούμπα – αλλά και για όλους τους άλλους αρχηγούς – το γεγονός ότι η εν λόγω συμφωνία παραμένει μυστική κατ’ απαίτηση ξένων κέντρων και δυνάμεων, που σε άλλες εποχές οι δημοκράτες θα χαρακτήριζαν ιμπεριαλισμό, υποβαθμίζοντας την Ελλάδα σε καθεστώς αποικίας. Όλα είναι μια χαρά. Όλα είναι νόμιμα. Όλα είναι σύμφωνα με το σύνταγμα και το δίκαιο. Αυτό πρέπει να μείνει στο νου και τη συνείδηση του μέσου Έλληνα πολίτη, ώστε να μην τολμήσει και αμφισβητήσει τέτοιου είδους συμφωνίες. Να μην τολμήσει να αμφισβητήσει το καθεστώς κατοχής της πατρίδας του στο όνομα της Ευρώπης, ή του καπιταλισμού εκ Περισσού.
Σ’ αυτό βέβαια συνεπικουρεί και η ηγεσία της δικαιοσύνης, η οποία για μια ακόμη φορά δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτε. Το γεγονός ότι από φέτος θα πληρώνουμε τους φόρους όχι προς το ελληνικό κράτος, αλλά προς μια ανεξάρτητη αρχή υποχείριο ξένων δυνάμεων, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που αντικατέστησε τον σκληρό πυρήνα του κράτους, δεν φαίνεται να αφορά κανέναν.
Το υποζύγιο, δηλαδή ο τύποις Έλληνας πολίτης, οφείλει να ξέρει μόνο ένα πράγμα: να πληρώνει τους φόρους, έστω και με διακύβευμα της δικής του επιβίωσης, χωρίς να νοιάζεται για το ποιος του επιβάλλει, ούτε για το πού πάνε. Αυτό ονομάζουν «νέο πατριωτισμό» το χυδαιοδέστερο είδος των επιγόνων του δωσιλογισμού σήμερα.

2 σχόλια:

  1. Δημήτρη αν μπορείς κάποια στιγμή, σχολίασε την παρακάτω συνέντευξη. https://youtu.be/U3v8pjiOytc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνένοχο το “επίσημο πολιτικό σύστημα” που συνεπικουρείται απόλυτα από το “κυρίαρχο μιντιακό σύστημα”. Ελάχιστες εξαιρέσεις μπορεί να συναντήσει κανείς μόνο σε μερικά μικρά ενημερωτικά μέσα, κυρίως στην Περιφέρεια. Το παρόν άρθρο διαβάστηκε σήμερα ολόκληρο, αντί επιλόγου, από τον Γιώργο Κουμιώτη στην εκπομπή του “Όλα στη φόρα”, στο Radio Marconi στο Βόλο. Πόσο θέλει ακόμα για να ξυπνήσει ο “Κυρ Μέντιος”;

    ΑπάντησηΔιαγραφή