Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα δράσης των αντιμνημονιακών;

Αύριο αρχίζουν οι συνομιλίες στο Παρίσι με τους δανειστές. Φυσικά, κεκλεισμένων των θυρών. Το αποτέλεσμα προκαθορισμένο. Η δημόσια περιουσία θα περάσει στην κυριότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο οποίος θυμίζουμε ότι έχει καθεστώς υπερκράτους με ασυλίες τέτοιες που δεν επιτρέπουν σε καμιά κυβέρνηση, ή πολίτη της ευρωζώνης να στραφεί εναντίον του.

Η ιδιωτική περιουσία, ειδικά των μισθωτών και συνταξιούχων, θα "αξιοποιηθεί" διαμέσου της εφορίας. Οι αγορές στο εξωτερικό βοούν για σκιώδη επιχειρηματικά σχήματα με μορφή εταιρειών holding, που στήνονται στο παρασκήνιο κυρίως στο Λουξεμβούργο από τους κυβερνώντες και κερδοσκόπους προκειμένου να "αξιοποιηθεί" η περιουσία των οφειλετών προς την εφορία.

Τέλος, ετοιμάζεται σχέδιο "κουρέματος" καταθέσεων και εκποίησης περιουσιών ιδίως ελευθεροεπαγγελματιών και μικρομεσαίων δανειοληπτών. Μην ξαφνιαστείτε αν το ερχόμενο Σάββατο τις πρώτες πρωινές ώρες δημοσιοποιηθεί μια ανακοίνωση ανάλογη μ' εκείνη της Κύπρου τον Μάρτιο του 2013, ώστε τη Δευτέρα να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες. Δεν βρίσκω αυτό το σενάριο πολύ πιθανό, βασικά για πολιτικούς λόγους, αλλά δεν θα το απέκλεια κιόλας.

Κι ενώ οι κυβερνώντες συνομιλούν εν κρυπτώ και παραβύστω με τους δανειστές, εδώ εμείς οφείλουμε να αδιαφορούμε για όλα αυτά. Γιατί αλήθεια επιτρέπουμε 4 χρόνια μετά το Καστελόριζο να μας σύρουν σε μια νέα συμφωνία με τους δανειστές, που μπροστά της ότι έχουμε υποφέρει μέχρι σήμερα θα μοιάζει με παιδική χαρά; Γιατί έχουμε αφεθεί έτσι στην τύχη; Ποιοι σκοτεινοί δαίμονες από τα βάθη της κόλαση έχουν κατορθώσει να αλυσοδέσουν την ψυχή μας τόσο σφιχτά με τον τρόμο και τη απάθεια του ραγιά;

Αυτό που χτυπά στο μάτι είναι αφενός η ευκολία με την οποία οι κυβερνώντες έχουν ταυτιστεί με τους δανειστές εναντίον της χώρας και αφετέρου η αδυναμία να τα βρουν οι δυνάμεις που λένε ότι αντιστρατεύονται τις μνημονιακές πολιτικές. Ολόκληρη η χώρα βυθίζεται σ' έναν απύθμενο βάλτο, ο λαός της αντιμετωπίζει τον εργασιακό, κοινωνικό και πολιτικό αφανισμό του, αλλά η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση αρκείται σε ανέξοδες καταγγελίες της μνημονιακής πολιτικής χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρυσμα για τα λαϊκά στρώματα και εξαντλεί την πολιτική της παρέμβαση στα μαγειρέματα της προεδρικής εκλογής.

Δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε χειρότερη κατάντια. Η χώρα, στην πιο κρίσιμη καμπή της, έχει βρεθεί κυριολεκτικά έρμαιο του παρασκηνίου και η αντιπολίτευση δεν προσπαθεί καν να αναδείξει τα μεγάλα ζητήματα. Δεν κάνει καν το κόπο να διαβεβαιώσει ότι στο βαθμό που οι συνομιλίες των Παρισίων είναι μυστικές και ερήμην του ελληνικού λαού, αυτή δεν πρόκειται να τις αναγνωρίσει.

Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δεν προχωρά σε μια τέτοια δήλωση; Πώς αποδέχεται και νομιμοποιεί με τη σιωπή του μια τέτοια διαδικασία "διαπραγμάτευσης" με τους δανειστές; Έτσι εννοεί την "διαπραγμάτευση" και ο ίδιος; Μακριά, μυστικά και ερήμην του λαού; Γιατί δεν βγαίνει να πει καθαρά και σταράτα ότι αυτές οι διαδικασίες ταιριάζουν μόνο σε κυβερνήσεις που υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα απ' αυτά του ελληνικοή λαού κι επομένως το κόμμα του θα θεωρήσει άκυρη οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει απ' αυτές; Τι φοβάται;

Αυτός δεν λέει ότι μας κυβερνά μια αισχρή μειοψηφία; Γιατί τώρα που αυτή η αισχρά μειοψηφική κυβέρνηση παίζει την τύχη της χώρας και του λαού της στα ζάρια, ή στην ρουλέτα των Παρισίων, πίσω από ερμητικά κλειστές θύρες, δεν βγαίνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει το αυτονόητο; Εκτός κι αν δεν είναι αυτονόητο.

Όπως και να έχει, εμείς δεν ανήκουμε σ' εκείνους που προσκυνάνε παραθρησκευτικά δόγματα και πολιτεύονται σαν τον Χαλίφη Ομάρ: Ότι συμφωνεί με το Κοράνι είναι περιττό, ότι διαφωνεί με το Κοράνι είναι επικύνδυνο. Επομένως όλα και όλοι στην πυρά! Και μπροστά στην απειλή μιας νέας συμφωνίας από το Παρίσι που θα βαθύνει τον εξανδραποδισμό της χώρας και του λαού, θεωρούμε ότι επείγει να πέσει το ταχύτερο δυνατό η υφιστάμενη κυβέρνηση, αλλά και να μην της δοθεί η δυνατότητα να ανάκαμψει υπό διαφορετική σύνθεση.

Πώς μπορούμε στα σίγουρα να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση και να μην επιτρέψουμε την επάνοδό της με διαφορετικό μίγμα; Μόνο αν ενωθεί σε κοινό μέτωπο το σύνολο της λεγόμενης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης. Πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν ανάμεσα στα κόμματα και τους πολιτικούς σχηματισμούς που αντιτάσσονται στο μνημόνιο υπάρχουν πολύ σοβαρές διαφορές σε καίρια ζητήματα; Με έναν πολύ απλό τρόπο. Αν προτάξουμε όλοι μας μια πολιτική συμφωνία πάνω στα πιο ζωτικά και άμεσα προβλήματα του λαού.

Ποιά είναι τα ζητήματα που κυριολεκτικά καίνε αυτή τη στιγμή την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Τα χρέη προς την εφορία. Τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ και τις τράπεζες. Οι κατασχέσεις και οι πληστειριασμοί. Οι όροι και οι συνθήκες εργασίας. Η διάλυση και η εκποίηση της χώρας, κοκ. Ξεκινώντας φυσικά από την καταγγελία κάθε συμφωνίας σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Γιατί λοιπόν δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια πολιτική συμφωνία όλων πάνω σ' αυτά τα ζητήματα αιχμής; Γιατί δεν ανοίγουμε μεταξύ μας, δημόσια και μέσα στο λαό, τη συζήτηση για μια ρεαλιστική πρόταση διαγραφής του χρέους; Πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο;

Βεβαίως, εμείς πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο και την χρεοκοπία αν δεν αποδεσμευτούμε από το ευρώ και την ΕΕ. Όπως επίσης πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ούτε ένα μέτρο ουσιαστικής ελάφρυνσης του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν ανάσα, χωρίς να οδηγήσει αντικειμενικά σε μετωπική αναμέτρηση με την ευρωζώνη και την ΕΕ. Και τότε ο καθένας θα κάνει αναγκαστικά τις επιλογές του και θα δείξει τις προθέσεις του. Ή θα μείνει με το ευρώ και την ΕΕ στρεφόμενος εναντίον του λαού και της χώρας, ή θα υιοθετήσει πολιτικές εξόδου. Μέσος δρόμος να είστε απολύτως σίγουροι, δεν υπάρχει.

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν πώς να γλυτώσουμε τον κοσμάκη από τα χρέη και τις επιδρομές της εφορίας, από τις τράπεζες και το εργασιακό μεσαίωνα και ας αφήσουμε τον λαό να πειστεί ποιος έχει δίκιο. Εκείνοι που λένε ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ, ή εκείνοι που σαν κι εμάς υποστηρίζουμε ότι τίποτε καλό δεν μπορεί να γίνει για τον λαό και την πατρίδα υπό το καθεστώς του ευρώ; Ας μάθουμε να βαδίζουμε χώρια, δηλαδή ο καθένας να κρατά τη δική του οργάνωση και να ζυμώνει ελεύθερα τις δικές του ξεχωριστές θέσεις, αλλά να χτυπάμε μαζί, από κοινού, τον κοινό εχθρό.

Φανταστείτε λοιπόν να υπάρξει μια τέτοια πολιτική συμφωνία ανάμεσα σ' όλα τα πολιτικά σχήματα του αντιμνημονιακού χώρου. Φανταστείτε να δρουν κινηματικά από κοινού με βάση αυτή την πολιτική συμφωνία. Φανταστείτε να κατέβουν ακόμη και στις εκλογές με τον κάθενα να διατηρεί την πολιτική και οργανωτική του ανεξαρτησία στα πλαίσια ενός ψηφοδελτίου εκλογικής συμμαχίας. Υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και να γλυτώσει η χώρα και ο λαός της από τον όλεθρο;

Τι μπορεί να εμποδίσει μια τέτοια πολιτική συμφωνία; Μόνο η ιδιοτέλεια των μηχανισμών, οι προσωπικές ατζέντες, οι ιδεοληψίες και τα δούναι-λαβείν στο πολιτικό παρασκήνιο. Εμείς πάντως θα αναλάβουμε ξανά την πρωτοβουλία για να συναντηθούμε με όλα τα αντιμνημονιακά σχήματα με σκοπό μια τέτοια πολιτική συμφωνία. Για να δούμε αυτή την φορά; Θα επικρατήσει το συμφέρον του λαού και της χωρας; Ή μας έχουν τόσο σίγουρους οι μηχανισμοί, ώστε να μην νοιάζονται γιατί πάλι θα επιβραβεύσουμε τις αυτοδύναμες και περιχαρακομένες επιλογές τους;

Ένα πάντως είναι απολύτως σίγουρο. Όσο τα πολιτικά σχήματα του λεγόμενου αντιμνημονιακού χώρου, από την Κουμουνδούρου και τον Περισσό, έως τον Καμμένο και τα σχήματα εκτός κοινοβουλίου, επιμένουν σε αυτοδύναμη πορεία, τόσο περισσότερο ενισχύεται και παγιώνεται η πολιτική κυριαρχία των κυβερνώντων. Έως το τέλος. Έως το ολοκληρωτικό παρανάλωμα της χώρας και του λαού της. Ας μην επιτρέψουμε να γίνει.

20 σχόλια:

  1. Τώρα που δημοσκοπικά έχει ανέβει Ο ΣΥΡΙΖΑ ...ποιός τον πιάνει...Αν είχε και την παραμικρή πρόθεση να κάνει αυτά που λές Δημήτρη, τώρα που η "καρέκλα" είναι πιό κοντά, ούτε κατα διάνοια δεν σκέφτεται την συμπόρευση με το λαό για την ανατροπή...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ...
    Οργάνωση και αγώνας λοιπόν ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΟ...
    Καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Γρυμπογιάννης1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:41 μ.μ.

    Αγαπητέ Δημήτρη, στο άρθρο σου «Η ώρα της αμείλικτης επιλογής πλησιάζει κι ο καθένας μας ας κάνει το κουμάντο του...» της 6ης Αυγούστου 2014 έδωσες τον παρακάτω επίλογο:
    «Και τότε ο Έλληνας θα κληθεί να αποφασίσει. Ή να ζήσει σε κατάσταση πλήρους αποκτήνωσης, ή να σηκωθεί όρθιος για να διεκδικήσει την χώρα του. Με ή χωρίς παγκόσμιο κραχ, αυτή η ώρα της αμείλικτης επιλογής για τον καθένα από εμάς δεν θα αργήσει να έλθει. Το τι θα γίνει τελικά θα εξαρτηθεί από το αν το 10-20% του λαού μας που υπολογίζω ότι δεν έχει χάσει τις αισθήσεις του, τον πατριωτισμό του, τη θέλησή του να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο, δικό του και των παιδιών του, θα εγκαταλήψει τα κομματικά μαντριά, τους ιδεολογικούς φραγμούς για να ενωθεί σ΄ένα αυθεντικά εθνικό απελευθερωτικό κίνημα με σκοπό να φέρει τον λυτρωμό. Διαφορετικά η Ελλάδα και ο λαός της, όπως έχουν ταυτιστεί ως έθνος ιστορικά μέχρι σήμερα, θα σβήσουν από τον οικονομικοπολιτικό χάρτη του πλανήτη.»
    Σ΄αυτό «το αυθεντικά εθνικό απελευθερωτικό κίνημα με σκοπό να φέρει τον λυτρωμό» ας επαναφέρει τις όλες τις προσπάθειές του και όλα του τα καλέσματα, κάθε δημοκρατικός/αντιμνημονιακός/απελευθερωτικός/αναγεννητικός φορέας άποψης και πράξης και ας κληθούν να ενωθούν ΑΥΤΕΣ οι απόψεις και πράξεις επιτέλους.Αυτός ο κοινοβουλευτισμός, είναι κατοχικός κοινοβουλευτισμός, είναι σιδερόφρακτος κοινοβουλευτισμός, είναι αποδειγμένα εθνοκτόνος κοινοβουλευτισμός, τον έχεις και ‘συ καταγγείλλει με διάφορους τρόπους ζητώντας αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη βουλή, και μόνη λύση, «ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΑΣ», είναι το «αυθεντικά εθνικό απελευθερωτικό κίνημα».george.griboyiannis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Καζάκη ένα bail-in δεν θα ήταν καλύτερο να συμβεί πριν τις εκλογές και όχι μετά;

    Πρωτοσέλιδο της kontranews αναφέρεται σε μυστική συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα με σκοπό την παράδοση της εξουσίας.

    Τι ποιο ωραίο γεγονός από ένα bail-in ώστε η κυβέρνηση Σαμαρά να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές,να τις χάσει
    και να απαγκιστρωθεί όμορφα και ωραία από την εξουσία,για να έρθει με πολύ εύκολο τρόπο ο Τσίπρας
    ως εθνοσωτήρας για να συνεχίσει το έργο της καταστροφής;

    Θυμάστε πως έχασε ο Κωστάκης Καραμανλής τις εκλογές από τον Γιωργάκη;
    Ο Κωστάκης δεν έβγαινε στην προεκλογική περίοδο και έλεγε οτι η οικονομία δεν πάει καλά,ενώ ο Γιωργάκης έλεγε λεφτά υπάρχουν;

    Απαγκιστρώθηκε όμορφα και ωραία ο Κωστάκης από την πρωθυπουργία;Έχασε τις εκλογές με άνεση;

    Πιστεύετε οτι μια κυβέρνηση Τσίπρα με το καλημέρα θα μπορούσε να πάει σε bail-in;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι πολιτικά το σενάριο που αναφέρεις είναι πιο κοντά σ' αυτά που σκέφτονται οι δανειστές και τα επιτελεία τους. Πάντως αυτό που μάλλον θέλουν είναι ένα είδος "οικουμενικής" με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανανεωμένες εκδοχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με όλες τις παραποτάμιες βρούβες.

      Διαγραφή
    2. Εγω νομιζω οτι θελουν να εξαντλησουν ολα τα περιθωρια διατηρησης της υπαρχουσας καταστασης,αφου κι ο λαος βρισκεται σε περισυλλογη..Γι αυτο γινεται και μια προσπαθεια επανασυνταξης της δεξιας και του ΠΑΣΟΚ.Αυτο γιατι θελουν να αμλβυνουν το χρονο ετσι ωστε αφενος να μην καψουν αμεσως το ισχυρο καταπραυντικο λαικης δυσαρεσκειας που λεγεται ΣΥΡΙΖΑ αφετερου να προσαρμοσει κιαλο ο ΣΥΡΙΖΑ τη ρητορικη του[αν και αυτο δε χρειαζεται τοσο χρονο]..

      Αποστολης Ακαμωτακης

      Διαγραφή
  4. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΞΕΡΕΙΣ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΣΑ ΛΕΣ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ . Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 3ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΕΠΑΜ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΜΟΥΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι τόσο βέβαιο ότι ΟΛΟΙ αυτοί οι κομματικοί εγκάθετοι θα δικαστούν κάποια στιγμή και θα τιμωρηθούν για τα λόγια και τα έργα τους,όσο βέβαιο είναι ότι ο ήλιος θα βγει αύριο το πρωί.Οι δικές μας τυχόν αγκυλώσεις,φόβοι,αναστολές(παράλογες),ιδεληψίες και κάποιες μεμψιμοιρίες ή μικρότητες είναι ο μόνος εχθρός.Αν θέλουμε,αν πιστέψουμε σε μια αναγεννημένη,ελεύθερη κι ανεξάρτητη πατρίδα,κανένας και τίποτα δε μπορεί να μας εμποδίσει να κάνουμε πράξη πόθους αιώνων...Δυστυχώς για κάποιους πιο "συντηρητικούς"ή φοβικούς άλλη λύση-διέξοδος δεν υπάρχει από αυτήν και "μεσοβέζικες"λύσεις δεν υπάρχουν.Ο Δημήτρης θέτει τα θέματα όπως ακριβώς είναι,κι όλοι-οι νουνεχείς-έρχονται στα λόγια του-έστω κι αργά.Σημασία έχει να νιώθουμε,να εκτιμάμε,να διακρίνουμε τη μόνη ριζοσπαστική λύση που το ε.πα.μ από την αρχή τονίζει και εξηγεί-με καθαρό πολιτικό λόγο-και με επιχειρήματα.Ευχαριστούμε το Δημήτρη,που υπάρχει και ως παλικάρι που είναι δεν το "βάζει"κάτω...Να είσαι πάντα καλά Δημήτρη,και καλή λευτεριά.. Οι νεοέλληνες αληθινοί πολίτες-πατριώτες πρέπει να είναι σαν τον Δημήτρη,που δοκιμάστηκε στη "φωτιά",και κάνει πράξη όλα όσα πιστεύει ως χρέος του,κι όχι οι Ελληναράδες μπουρδολόγοι,που με λαικισμούς και ψέματα γελοιοποιούν τον ίδιο τους τον εαυτό,ξεπουλώντας την αξιοπρέπειά τους-αν ποτέ είχαν τέτοια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι ανησυχητικό το γεγονος οτι μεχρι στιγμης εχεις πεσει σε ολα μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ο ΛΑΟΣ" ή ΟΙ "ΛΑΟΙ" στους οποιους εναποτεθειτε τις ελπιδες σας δυστυχως δεν μπορεσαν να σταματισουν ουτε το πρωτο ουτε το δευτερο παγκοσμιο πολεμο και τωρα τους πανε ολοταχως για τριτο παγκοσμιο πολεμο! Ειναι ερμαιο στα χερια των "ελιτ" (τραπεζιτων, στοες κ.λ.) και τους κανουν οτι θελουν ο λαος ειναι αγραμματος και τους διασπανε πολυ ευκολα σε αντιμαχομενα κομματακια ο λαος πειναει και οι περισσοτεροι θα τρεξουν να κρυφτουν μολις πεσει η πρωτη βιολογικη η χημικη βομβα, κοιταξτε τι τους κανουν στην Ουκρανια αυτη τη στιγμη αλληλοσκοτωνονται χωρις να ξερουν καν γιατι...................σαν να μην εχουν ζησει πολυ προσφατα παρομοια εγκληματα στο Β ΠΠ, τι να σας πω μονο ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΡΦΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙ ΑΡΙΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ (αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα το κανουμε) ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ!....................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή ήταν η λογική των μυστικών εταιρειών και σεχτών του μεσαίωνα. Ειδικά την περίοδο της αντιμεταρρύθμισης. Τελικά χρειάστηκε η δύναμη των λαών για να γλυτώσει η ανθρωπότητα από την οπισθορδόμηση. Οι μυστικές εταιρείες και οι σέχτες, όσο άριστα οργανωμένες κι αν ήταν, αποδείχτηκαν πολύ εύκολος αντίπαλος για τις εξουσίες εκείνης της εποχής. Πόσο μάλλον σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Γιώργος Γρυμπογιάννης2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:42 μ.μ.

      Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου του καθηγητή Γεωργίου Κοντογιώργη «Οι Ολιγάρχες» εκδόσεων Πατάκη:
      «Η νεοτερική διανόηση, για να αποτρέψει την κοινωνία των πολιτών να αναδιατυπώσει το πρόταγµά της, την έχει εγκιβωτίσει στο δίληµµα της (δήθεν) «πολυπλοκότητας», σε συνδυασµό µε το επιχείρηµα ότι δεν είναι παραδεκτό να κυβερνά ο αδαής και απαίδευτος όχλος, επειδή η σκέψη του αγγίζει το επίπεδο των ταπεινών συναισθηµάτων και της ιδιοτέλειας, και, προφανώς, δεν έχει τη (διανοητική και πραγµατική) δυνατότητα να αποκτήσει την αναγκαία, ακριβή και εκ βάθρων γνώση για τα ζητήµατα της πολιτικής! Εντούτοις, στη διερώτηση αυτή ο Αριστοτέλης θα αντιτείνει: «Ο καθένας εκ των πολλών µόνος του είναι κατώτερος από τους ειδικούς, αλλά όλοι µαζί είναι πολύ καλύτεροι ή, πάντως, όχι χειρότεροι από τους ειδικούς».george.griboyiannis@gmail.com

      Διαγραφή
    3. Γιώργος Γρυμπογιάννης2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:44 μ.μ.

      Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου του καθηγητή Γεωργίου Κοντογιώργη «Οι Ολιγάρχες» εκδόσεων Πατάκη:
      «Η νεοτερική διανόηση, για να αποτρέψει την κοινωνία των πολιτών να αναδιατυπώσει το πρόταγµά της, την έχει εγκιβωτίσει στο δίληµµα της (δήθεν) «πολυπλοκότητας», σε συνδυασµό µε το επιχείρηµα ότι δεν είναι παραδεκτό να κυβερνά ο αδαής και απαίδευτος όχλος, επειδή η σκέψη του αγγίζει το επίπεδο των ταπεινών συναισθηµάτων και της ιδιοτέλειας, και, προφανώς, δεν έχει τη (διανοητική και πραγµατική) δυνατότητα να αποκτήσει την αναγκαία, ακριβή και εκ βάθρων γνώση για τα ζητήµατα της πολιτικής! Εντούτοις, στη διερώτηση αυτή ο Αριστοτέλης θα αντιτείνει: «Ο καθένας εκ των πολλών µόνος του είναι κατώτερος από τους ειδικούς, αλλά όλοι µαζί είναι πολύ καλύτεροι ή, πάντως, όχι χειρότεροι από τους ειδικούς».george.griboyiannis@gmail.com

      Διαγραφή
    4. k ΚΑΖΑΚΙ ετσι ΟΥΤΟΠΙΚΑ μιλανε οι κομουνιστες η οι οργανωτες τις Γαλλικης επ. ομως ξερουμε οτι πισω απο ολες αυτες υπηρχε η ελιτ (οι στοες κι διαφορες ομαδες αριστοκρατων οι οποιοι και τους χρηματοδοτουσαν κιολας), Οταν μιλαω για οργανωσεις απο μορφομενους κι αριστα εκπαιδευμενους εννοω οχι καποιες σεχτες η στοες αλλα το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ το οποιο θα σπρωξει και θα ενωσει τα λαικα στρωματα καταλληλα - 'Είς εμοί μύριοι, εάν άριστος ήι - λεει ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ομως που ειναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΙΤ?! ΟΙ περισσοτεροι που κυβερνουν αυτη τη στιγμη την χωρα δεν ειναι ουτε καν Ελληνες! Ο στρατιωτικος ελιτ εχει εκφυλιστει σε σημειο που νοιαζονται μονο για τις συνταξιουλες τους ενω το ιερατειο της γνωστης ιουδαικης αιρεσης (η επισημη θρησκεια κατα το συνταγμα) καταλοιπο απο το μεσαιωνα ηταν παντα ανθελληνες ιδεολογικα και πνευματικα μονο που τοτε καιγανε βιβλιοθηκες τωρα δεν πανε στο στρατο και δεν πληρωνουν φορους! Η κατασταση μοιαζει την παρακμη της Ρωμαικης αυτοκρατοριας εαν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΩΡΑ! ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΑΣ!

      Διαγραφή
    5. Προς Ανωνυμο της 2. Σεπτεμβριου 11:39 μμ

      Για πες μια τετοια οργανωση μορφωμενων και αριστα εκπαιδευμενων, η οποια θα σπρωξει και θα ενωσει τα λαικα στρωματα;;
      Γιατι εγω απο οτι ξερω, τετοιο πραγμα δεν υπηρξε ποτε στην ιστορια.

      Διαγραφή
    6. η φιλικη εταιρεια και η κηρυξη της ελληνικης επαναστασης ηταν εργο τετοιου ειδους οργανωσεων ενω τωρα εχουμε γεμισει μονο με κομματικα ανθελληνικα μορφωματα τυπου ΣΥΡΙΖΑ..........................

      Διαγραφή
    7. Ναι ειδαμε ποσο ενωσε τον λαο η Φιλικη Εταιρεια, οταν την εκαναν περα οι κοτσαμπασηδες και οι ψευτοπριγκηπες. Τρελλο λαικο ερισμα, τι να σου πω.

      Διαγραφή
  9. Όπως έχει γραφεί και στο παρελθόν – και νομίζω ότι πολλοί αν όχι όλοι συμφωνούμε σε αυτό – το συλλογικό αυτό υποκείμενο που ονομάζουμε «λαός», είναι αυτό που τελικά θα φέρει – ή όχι – την προσδοκώμενη ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης. Προβληματισμός και διαφωνίες, όμως, υπάρχουν αναφορικά με το πώς θα ανάψει αυτή η «σπίθα» της ανατροπής, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία, όπου κυριαρχεί ο «συλλογικός» φόβος αλλά και η εναγώνια και ενδόμυχη προσμονή ενός γεγονότος – τυχαίου ή μη – που θα δώσει το έναυσμα για την ανατροπή. Αναφορικά με αυτό το τελευταίο, τείνω στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες να δοθεί το έναυσμα από μια «προσωπικότητα» του ευρύτερου πολιτικού - κομματικού χώρου (αντιμνημονιακού, πατριωτικού ή όπως αλλιώς και να τον ονομάσουμε) είναι περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Δεν είναι της παρούσης να αναλύσω το γιατί.
    Η πρόταση που θα ήθελα να καταθέσω εν συντομία ενώπιόν σας είναι η εξής: να αναζητήσουμε αυτήν την πρωταρχική «σπίθα της ανατροπής» ανάμεσα στο πλήθος των ελλήνων ιερέων, βρίσκοντας έναν αριθμό ψυχωμένων και ανιδιοτελών ιερέων. Έναν αριθμό θαρραλέων και αποφασισμένων ιερέων (παπάδων), από αυτούς που στην ιστορία της πατρίδας σήκωσαν ψηλά τα λάβαρα της αντίστασης στους εγχώριους και ξένους δυνάστες, χωρίς να υπολογίσουν όχι μόνο την προσωπική τους «τακτοποίηση» αλλά ούτε την ζωή τους. Που θυσίασαν και στο παρελθόν με τρόπο παραδειγματικό για τον λαό τη δική τους ζωή γιατί έτσι μόνο μπορούσε να κινητοποιηθεί ο λαός. Από αυτούς, που ο λόγος τους και κυρίως η πράξη τους μιλάνε στις καρδιές των περισσοτέρων. Από αυτούς που δεν δένονται με κανέναν δεσμό υποτέλειας με το εκάστοτε ιερατείο, της μητρόπολης στην οποία υπάγονται ή και της επίσημης ελλαδικής εκκλησίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η αναγκαία μαγιά υπάρχει. Υπάρχουν παπάδες – μάγκες. Ναι, μάγκες, με άσβεστη φλόγα στην ψυχή τους που θα δώσουν και το αίμα τους για τον κοινό και δίκαιο σκοπό. Και ας ζητήσουμε από αυτούς να «ανοίξουν τον χορό» της λαϊκής απελευθέρωσης και ανάτασης, μπαίνοντας μπροστάρηδες σε αυτό που είναι το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατι δεν ειναι το μνημονιο το βασικο προβλημα της Ελλαδος αλλα η προτερη και η μετεπειτα πολιτικη που πρεπει να ακολουθησει η χωρα ( ! ) Με μνημονιο η χωρίς ( ! ) Αρα ειναι αστειο να συνεργαστεις με καποιους .. πραγμα που αν σκεφτεις τα προηγουμενα που εγραψα στην αρχη κι τα κατανοησεις σε ξεσκεπαζουν κιολας στον καθενα .. ( ! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηξαμε σε τυπους που ξεσκεπαζουν τον Καζακη!
      Ρε, τι παθαμε....

      Διαγραφή