Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Από το χυδαίο στο γελοίο και πάλι πίσω!

Μακελιό στο χώρο, απόχωρο, αποχωρητήριο, ή όπως αλλιώς αποκαλούν στις μέρες μας το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καλσόν σκίστηκαν. Από την μια ο ήρωας του Καστελόριζου, αυτός που δεν καταδέχθηκε ποτέ του να μάθει σε ποια χώρα τον είχαν διορίσει πρωθυπουργό οι εργοδότες του εξ εσπερίας. Ενώ η ευφυία και η οξυδέρκειά του είναι τόσο ξακουστή που η ποδηλατοβιομηχανία αποφάσισε να καταργήσει τις αλυσίδες στα ποδήλατά της προκειμένου να μην χάσει η Βενετιά τέτοιο βελόνι! Και τι βελόνι, της οικογένειας Παπανδρέου!

Θα τον αποκαλούσαμε Γκούφι, αλλά δεν θέλουμε να προσβάλουμε τα κινούμενα σχέδια. Τον λέμε απλά Γεώργιο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ευπατρίδης της πολιτικής, κληρονόμος παρακρατικής συμμορίας που λεηλάτησε όσο κανένας άλλος από την εποχή του Αλάριχου αυτή τη χώρα, αλλά ακόμη ασκεί εξουσία για να την ξεπουλήσει μέχρι τελευταίας πέτρας. Και φυσικά αμερικανός στο επάγγελμα.

Από την άλλη ο Μαύρος Πιτ της κεντροαριστεράς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ολοφάνερα ασθενής από βουλιμία μέχρι αηδίας. Σε κάθε εκδήλωση της ζωής του και των πεποιθήσεών του. Κι αντί να βρίσκεται υπό την αυστηρή επίβλεψη ψυχιάτρου για να τον κουράρει, έχει καβαλήσει στο σβέρκο τον δυστυχή Έλληνα για να του αρπάξει και το τελευταίο ξεροκόματο. Η πολιτική του φιλοσοφία είναι εξαιρετικά απλή. Να φάωμεν, να φάωμεν, να φάωμεν κι ας μην μείνει τίποτε. Έτσι ήταν από μικρός.

Το αδελφάτο λοιπόν της παραδοσιακής κεντροαριστεράς πιάστηκε μαλλί με μαλλί. Όπως ακριβώς ταιριάζει στο επάγγελμα των ιερόδουλων της πολιτικής, που ξέρουν όλοι τους να το ασκούν τόσο καλά και για τόσα πολλά χρόνια. Γιώργο μπροστά, να φύγει η Δεξιά! φώναζαν οι παλιές στο κουρμπέτι για να πικάρουν τον Μαύρο Πιτ, που από τη βουλιμία του δεν έχει αφήσει τίποτε για την υπόλοιπη συμμορία. Ο Βενιζέλος, μ' ένα γρύλισμα απ' αυτά που τον χαρακτηρίζουν, άφησε να φανούν οι σουβλεροί κυνόδοντες - όπως κάνουν όλα τα τσακάλια όταν απειλείται η θέση τους στη ιεραρχία της αγέλης - και υποσχέθηκε ότι θα τους το ξεπληρώσει.

Σήμερα, η ημερομηνία σημαδιακή. 3η του Σεπτέμβρη. Και το φιλοθεάμων κοινό μπορεί να ελπίζει σε ένα νέο επεισοδειακό ξεκατίνιασμα σαν αυτό που έγινε προχθές. Σ' αυτές τις άγριες συνθήκες που ζει ο μεροκαματιάρης Έλληνας, δεν του δίνονται πολλές ευκαιρίες να διασκεδάσει. Ας διασκεδάσει λοιπόν με τα καλσόν που θα συνεχίσουν να σκίζονται και με τις κοκότες της πολιτικής που θα μαλιοτραβιούνται.

Βέβαια, το όλο θέαμα είναι γελοίο μέχρις εκεί που δεν παίρνει. Και να θυμάστε ότι για όλους εμάς χτυπά η καμπάνα.

Το αδελφάτο και η συμμορία του εξακολουθεί να βρίσκεται στην εξουσία και έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με το κράτος, που στην ουσία αποτελεί το κράτος σήμερα. Το όλο θέμα τους είναι πώς θα συνεχίσουν να κυβερνούν οι ίδιοι. Με την πράσινη προβιά του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν πλέον. Η συνεργασία της κεντροαριστεράς του Ευάγγελου και του Φώτη με την φασιστική ακροδεξιά συμμορία του Σαμαρά, μάλλον έχει φάει τα ψωμιά της.

Πώς λοιπόν θα αναγεννηθεί από την τέφρα της, ώστε να συνεχίσει να κυβερνά; Με τον ευπατρίδη Γιώργο σε μια νέα παράσταση ως συνιστώσα της νέας κεντροαριστεράς, όπως έχει μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Καθόλου απίθανο, αν σκεφτούμε ότι οι μαριονετίστες που κινούν τα νήματα του Γιώργου, τον έχουν βάλει να ηγηθεί ενός "διεθνούς κινήματος" εναντίον των τραπεζών! Ναι, μη γελάτε είναι αλήθεια, δεν είναι ανέκδοτο. Ο Γιώργος τον τελευταίο καιρό έχει ξεσκιστεί να δίνει συνεντεύξεις - στο εξωτερικό φυσικά, όπου η "κοινή γνώμη" δεν γνωρίζει τι κουμάσι είναι - εναντίον των τραπεζών και των αγορών που παρέδωσε την χώρα του ως βορά!

Την ίδια ώρα οι "πασοκογενείς" του ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνονται και συγκροτούν "τάση" σοσιαλιστική-πατριωτική. Σωστότερα, σοσιαληστρική και πατριδοκάπηλη. Είναι τόσο σοσιαλιστές και τόσο πατριώτες όσο ο εργατοπατέρας Γκοτζαμάνης των δωσίλογων κυβερνήσεων της ναζιστικής κατοχής, ή όσο ο θείος της "σοσιαλίστριας" Μελίνας, ο οποίος τότε ήταν ο μόνος που διέθετε νόμιμο πολιτικό κόμμα. Ιδεολογία του; Ο εθνικοσοσιαλισμός! Πώς δηλαδή ξεπουλάμε το έθνος και την πατρίδα, ενώ την αποθεώνουμε και πώς βαφτίζουμε σοσιαλισμό την επιβολή του καταχτητή. Δηλαδή, ότι κάνει και σήμερα η κεντροαριστερά, αλλά χωρίς τα φορκλόρ των μαύρων στόλων με σήμα τις νεκροκεφαλές και τα SS.

Βέβαια, όταν δεν έχεις αρχές και τίποτε διαφορετικό να προτείνεις, ο μόνος λόγος που στήνεις "τάση" εντός ενός κόμματος, είναι για να διαπραγματευτείς το πολιτικό σου μέλλον εντός, εκτός και επί τα αυτά. Κομπρέντε; Ποιο εύκολα διαπραγματεύεσαι και διεκδικείς θώκους ως "τάση", παρά ως πρόσωπο. Ο λόγος είναι απλός. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αποδεχθεί να μετατραπεί το κόμμα της σε "ξενιστή" του μύκητα ΠΑΣΟΚ. Κι έχει εναποθέσει όλες της τις ελπίδες να κυβερνήσει στη κεντροαριστερή συμμορία που σήμερα έχει ταυτιστεί με το κράτος.

Άλλωστε ο κ. Τσίπρας είναι για δεξιώσεις και παρλάτες, δεν διαθέτει τα φόντα για την σκληρή δουλειά που απαιτεί ένα κυβερνητικό σχήμα σε τόσο δύσκολες και περίπλοκες συνθήκες για την χώρα. Όχι για να αλλάξει τη ρότα της χώρας, αλλά ούτε καν σαν απλός διαχειριστής της σημερινής κατάστασης. Τα ίδια και χειρότερα είναι σύμβουλοί του. Κι έτσι ελπίζει ότι αυτοί που διοικούν σήμερα το κράτος, θα μείνουν για να συνεχίσουν να το διοικούν και υπό τη δική του διακυβέρνηση.

Από την άλλη η κεντροαριστερή συμμορία, είναι παλιά στο κουρμπέτι. Ξέρει ότι χωρίς αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει κυβέρνηση ούτε με κυάλι. Κι όχι μόνο αυτό. Γνωρίζει πολύ καλά ότι με τα μυαλά και τις πολιτικές που ακολουθεί σήμερα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μια δική του κυβέρνηση θα καταρρεύσει σε χρόνο dt. Κι έτσι ετοιμάζονται ήδη από σήμερα για το μετά. Για να βρεθούν πάλι οι ίδιοι στα πράγματα. Διαμέρου ΣΥΡΙΖΑ.

Να δείτε τελικά που οι οικογένειες, των οποίων η πολιτική αναμέτρηση στην μεταπολίτευση καταράκωσε την Ελλάδα και την οδήγησε στη χρεοκοπία, δηλαδή οι Καραμανλίδες και οι Παπανδρέηδες, θα βρεθούν μετά απ' όλα αυτά και πάλι στο τιμόνι. Βέβαια, προσωπικά δεν νομίζω ότι θα έχει απομείνει τίποτε από την χώρα και τον λαό της, αλλά ποιος από τους δελφίνους της εξουσίας νοιάζεται; Με Καραμανλή πέθανε ο παπούς μου, με Παπανδρέου η γιαγιά μου κι απ' ότι φαίνεται, όπως πάει το πράγμα, με Καραμανλή και Παπανδρέου θα αποδημησω εις Κύριον κι εγώ! Δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερη κατάντια.

Εκτός κι αν δεν τους το επιτρέψουμε. Εκτός κι αν αυτή τη φορά ο λαός, ο απλός κόσμος φανεί πιο έξυπνος από τους κομματικούς μηχανισμούς, το παρασκήνιο και την απίστευτη χυδαιότητα του στημένου πολιτικού προσκηνίου. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μόνο αν σπάσει τις αυτοδυναμίες των δελφίνων της εξουσίας και επιβάλλει την πολιτική συμφωνία των αποκαλούμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων πάνω στα δικά του άμεσα αιτήματα. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. 

22 σχόλια:

  1. Κύριε Καζάκη δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαδικασία με την οποία μεταλλάχτηκε ο Συριζα σε "νέο πασοκ". Ως διαπίστωση είναι οφθαλμοφανής και δεν χωρά αμφιβολία. Αλλά εξηγήστε μου παρακαλώ, γιατί ενα κόμμα που ο κοσμος του δειχνει πρωτόγνωρη εμπιστοσύνη αφήνεται να αλωθεί τόσο πολύ μέσα σε δυο χρόνια; Εχει να κάνει με τη φύση και τα εγγενη αδιέξοδα του πολιτικού αυτού χώρου; Ή είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει καποιος οταν επιχειρεί να παίξει με τους κανόνες του πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ;

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μετεξέλιξή του ήταν αναπόφευκτη από την στιγμή που βασίζεται όχι στον λαό και τα κινήματά του, αλλά σ' έναν εξαρτημένο κομματικό μηχανισμό επαγγελματικών στελεχών. Δεν υπάρχει στην πολιτική και στην κοινωνία πιο εύκολα εξαγοράσιμο κοινωνικό στρώμα. Κι αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα κι όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη δεν ήθελε εξαρχής κανενός είδους σύγκρουση με τα κυρίαρχα συμφέροντα. Διεκδικούσε μερεμέτια. Δεν είπε ποτέ την αλήθεια για την κατάσταση, ούτε θέλησε ποτέ να κινητοποιήσει τον απλό κόσμο. Πάντα έτρεχε πίσω από τις εξελίξεις και βασίστηκε στην προβολή των μέσων. Απέναντι στο σημερινό κράτος δεν είχε και δεν έχει καμιά διάθεση να αναμετρηθεί με κατεστημένο που καθόλου παραδόξως ανήκει στο ΠΑΣΟΚ κυρίως. Η φιλοσοφία του δεν ήταν να ξεριζώσει το μιαρό υπάρχων κράτος, για να οικοδομήσει ένα νέο βαθιά δημοκρατικό, ανοιχτό και αληθινά δημόσιο κράτος, αλλά να στηριχθεί σε μια αναδιανομή της εξουσίας στο εσωτερικό του. Όλα αυτά και πολλά άλλα που θα μπορούσε να προσθέσει κανείς, προκαθόριζαν την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και που είσαι ακόμη. Να γιατί λέω ότι αν θέλουμε να αποφύγουμε την καταστροφή, ας ρίξουμε όλοι μαζί την κυβέρνηση κι ας επιβάλλουμε μια πολιτική συμφωνία σε όλες τις αποκαλούμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις, αποκλείοντας τις αυτοδυναμίες και τις αυτοδύναμες πολιτικές.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο βρε πάντα με την καλή και την αισιόδοξη προφητεία στο στόμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, δεν είναι θέμα προφητειών, καλών, αισιόδοξων η μη. Είναι θέμα γνώσης και ανάλυσης. Όσοι αρκούνται σε μια μεταφυσική αντίληψη των πραγμάτων, αγνοώντας τα δεδομένα, ναι τους χρειάζονται τόνοι αισιοδοξίας, αλλά το μοιραίο δεν θα το αποφύγουν....

      Όθωνας Κουμαρέλλας

      Διαγραφή
  3. Προχθες πηγα για δουλεια στην ΔΕΚΟ οπου εργαζομαι. Ημουν ηδη κακοκεφος.
    Με αποτελειωσαν οι κουβεντες πρωην; (δεν ξερει κανεις) ΠΑΣΟΚων για την φιεστα του ΓΑΠ. Επεσα σε μαυρη απελπισια. Δεν μιλαγα σε ανθρωπο. Τελικα ναναι καλα οι ανθρωποι πετυχα τον προεδρο του σωματειου (ΠΑΣΟΚο ενοειται) να κανει συζητηση με αλλους ΠΑΣΟΚους; (ποιος ξερει) και τους εκανα ενα καλο χεσιμο και καπως ηρεμησα.
    Ειναι απιστευτο το οτι ασχολουνται ακομη μ αυτους τους λεχριτες.
    Δεν καταλαβαινω πως διαχεεται στην συμμορια αυτη, η γραμμη απο την Αμερικανικη πρεσβεια. Οποιος δεν εχει κανει στο δημοσιο δεν καταλαβαινει για τι σφηγκοφωλια μιλαμε.
    Ο ΓΑΠ ανακηρυσσεται σε ηρωα γιατι μιλησε για δημοψηφισμα. Ποιος ανθρωπος που να μην ειναι τελειως κρετινος δεν καταλαβε τι κονομησε ο μπαρμπα Σορος και η αγια οικογενεια απο τον κεραυνο αυτον που ο ΓΑΠ ειχε φροντισει να μην πει ουτε στους πιο στενους του συνεργατες;
    Δεν μπορω να διανοηθω οτι αυτα που γραφετε δεν τα βλεπουν.
    Θα εμενε ο Σαμαρας στην κυβερνηση χωρις τον μηχανισμο του ΠΑΣΟΚ;
    Ουτε ωρα.
    Το θεμα δεν ειναι μονο οτι τωρα θα μεταπηδησουν στον ΣΥΡΙΖΑ επιβιωνοντας και προστατευοντας ολα τα λαμογια τους, αλλα και η δυναμη που θα αποκτησει ο ΣΥΡΙΖΑ που σε αλλη περιπτωση μη μπορωντας να προσεταιρισθει τους μηχανισμους του συστηματος θα υπηρχε ελπιδα να προσεταιρισθει τον λαο.
    Δεν πρεπει να νομισει καποιος οτι τα λεω αυτα για να αθωωσω τους υπολοιπους.
    Ολοι πουλημενοι ειναι. Αλλα για να πουλησεις τελειως την Ελλαδα χωρις να σε εμποδιζει κανεις πρεπει να απευθυνθεις στο ΠΑΣΟΚ.
    Κατεχει τα σωματεια, τους δικαστες, τους συνεταιρισμους, τα ΜΜΕ και ελεγχει ολες τις δομες που θα μπορουσαν να αντισταθουν. Αν αυριο εδινε εντολη αυτο το αποκκομα για αντισταση την αλλη μερα θα επεφτε η οποιαδηποτε κυβερνηση.
    Το χειροτερο ειναι να δειτε παλι την ΝΔ να μοστραρει για αντιπολιτευση.
    Σαν να μην περασε μια μερα. Ψηφιστε εμας για να μην βγουνε οι αλλοι.
    Εχουμε προ πολλου περασει απο την διαπιστωση της απιστευτης βλακειας. Ωρες ωρες αισθανομαι οτι ζω στην "ζωνη του λυκοφωτος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά μιλάμε για παράσταση. Μια ακόμα παράσταση στο Ζάππειο, παρόμοιες με αυτές του Σαμαρά. Επικές παραστάσεις και άφθονο το χειροκρότημα. Βέβαια στην παράσταση του Πα.Σο.Κ. είχαμε και λίγο αλατοπίπερο σχετικά με την φαγωμάρα Βενιζέλου, Παπανδρέου ή ότι τέλος πάντων θέλουν να πιστεύουμε.
    Όλοι αυτοί όμως ανήκουν πια στα χρονοντούλαπα της Ιστορίας και ας μοιάζουν παρόν.
    Ούτως ή άλλως το Πα.Σο.Κ. έχει χάσει το "ραντεβού" με την Ιστορία, εδώ και χρόνια. Αυτό και άλλα πολλά έτσι όπως από το 1996 είχε πει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: http://www.youtube.com/watch?v=VUHU2slyaSA
    Όλα λοιπόν εκεί για το Πα.Σο.Κ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη ήθελα να σε ρωτήσω πότε ξεκινάς πάλι ραδιοφωνικές εκπομπές.

    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω ότι από την επομένη εβδομάδα θα ξεκινήσει το e-roi και μαζί του και οι δικές μου εκπομπές.

      Διαγραφή
    2. Αντε βρε παιδί μου, μας έχεις λείψει πολύ. Η Γεωργία θα είναι μαζί σου? Την χάσαμε κι αυτήν...
      Το παραπάνω άρθρο σου είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και εκφράζει ΚΑΘΕ αυτόνομα σκεπτόμενο πολίτη. Γι'αυτό και μπήκε πρώτο πλάνο στον ιστότοπό μου με το που το είδα. Σε ευχαριστώ για τον αγώνα σου, για το γεγονός ότι υπάρχεις και εγώ τουλάχιστον θα στηρίζω αταλάντευτα εσένα και το ΕΠΑΜ ως ό,τι εντιμότερο υπάρχει στον πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Καλή σου μέρα και καλά να είσαι!

      Διαγραφή
  6. Μένω στην τελευταία παράγραφο του (πολύ εύστοχου) άρθρου που διατρανώνει την ανάγκη συσπείρωσης όλων των αντιμνημονιακών/Δημοκρατικών/Πατριωτικών δυνάμεων. Και περιμένω να δούμε στην πράξη την εφαρμογή της από το ΕΠΑΜ, με τη συμμετοχή του στο προσκλητήριο των Κινήσεων και Κινημάτων, στα "ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2014", στη Θεσσαλονίκη, την 20ή και 21η Σεπτ. Τότε, ή θα χαιρετίσουμε την ταύτιση των λόγων με την πράξη, ή θα στηλιτεύσουμε τη διαφορά μεταξύ λόγων και πράξεων (και του ΕΠΑΜ, μαζί με τα γνωστά κόμματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παραβρεθούν συναγωνιστές από το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης.

      Διαγραφή
  7. "Δηλαδή, ότι κάνει και σήμερα η κεντροαριστερά, αλλά χωρίς τα φορκλόρ των μαύρων στόλων με σήμα τις νεκροκεφαλές και τα SS."

    Ακριβως. Η κατοχη που εχουμε δεν διαφερει απο τη κατοχη των ΝΑΖΙ αλλα το μονο που αλλαζει ειναι η εικονα. Αντι για τανκς και μαυρες στολες, εχουμε γραβατωμενους οικονομικους δολοφονους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως εγώ από βλέπω γύρω μου, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έρχεται η ανάπτυξη (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ), άνθρωποι που πιστεύοθν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την αλλαγή και πρέπει να πάμε και εμείς σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα (Πολλοί πρώην πασόκοι στο ΣΥΡΙΖΑ). Αντιμνημονιακούς δεν βλέπω πολλούς. Τώρα από εκεί και πέρα πως θα αλλάξουν τα πράγματα δεν ξέρω. Μόνο μη μου πείτε ότι είμαι απαισιόδοξος κτλπ κτλπ Και ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι καλός. Ένας κούκος και δύο δεν φέρνει την Άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεπώς, τι προτείνεις; Να επιστρέψουμε στους καναπέδες, να βλέπουμε τούρκικα κι ας μας κόβει η λόρδα;
      Κανένας στρουθοκαμηλισμός. Πολλοί, ή λίγοι, αγώνα κάνουμε. Και ο αγώνας έχει και μπρος και πίσω, πολλές απογοητεύσεις και πολύ λιγότερες επιτυχίες. Έτσι κυλά η ιστορία. Αν ήταν εύκολα, θα ήμασταν ήδη στον "παράδεισο".
      Το θέμα είναι ένα, έχεις στόχους; Και πόσο διατεθειμένος είσαι να τους διεκδικήσεις;
      Η μοιρολατρία ποτέ δεν βοήθησε κανέναν!
      Εμείς έχουμε στόχους, έχουμε πίστη και έχουμε σχέδιο!
      Όσοι πιστοί προσέλθετε, δεν υποχρεώσαμε κανένα.

      Διαγραφή
  9. Aπο οτι φαινεται σημαντικο μερος του κοσμου εχει υποταχτει και εχει χαψει το παραμυθι οτι καλυτερα οπως ειμαστε τωρα (εστω και με τη τεραστια παρακμη) διοτι εαν σηκωσουμε μπαιρακι (και αποχωρησουμε απο ΕΕ-ευρω διαγραφοντας το χρεος) τοτε θα ερθει η "καταστροφη". Ολα αυτα ειναι αποτελεσμα της πλυσης εγκεφαλου απο τα ΜΜΕ και της μεγαλης αγνοιας περι της οικονομιας

    Γιαυτο και καθονται πολλοι υποταγμενοι και ηττοπαθεις και ψηφιζουν τις ιδιες μ@λ@κιες καθε φορα

    Το θεμα ειναι οτι στην υπαρχουσα κατασταση (εντος ΕΕ-ευρω με τετοιο τεραστιο χρεος και διαλυμενη παραγωγικη βαση) δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα ανακαμψης.

    Αλλα πολλοι (κυριως οι ηλικιωμενοι και καποιοι μεσηλικες) δεν ενδιαφερονται. Τη συνταξη τους θελουν να περνουν και να περιμενουν μεχρι να πεθανουν. Για το τι θα γινει στη χωρα, για το μελλον των νεων και των επομενων γενεων δεν ενδιαφερονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γίνεται το 1974 ο λαός να πίστευε οτι πρεπει να ελευθερωθεί απο τα δεσμά των ντόπιων και ξένων εκμεταλλευτών του (" Η Ελλάδα στους Έλληνες"/ "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο" κλπ) και σήμερα να νομίζει διαφορετικά; Οτι αυτό έχει ηδη επιτευχθεί και πως ο αγώνας του πρεπει να είναι ...ταξικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν Καζάκη ξέρουμε ότι δεν είσαι δημοκράτης άπαντες , παραπάνω ψήφους θα είχες αν στις κατατόπους ομιλίες σου δεν έκρυβες τον ανθελληνισμο κι διεθνισμο σου διαμέσου του κομμουνισμου κι μαρξισμου τον οποίο κατάλλα προσκυνάς ( ! ) Κατηγορεις για κρυπτοναζισμο της Χρυση Αυγη μιας κι εσυ εχεις καταντήσει μεγαλύτερος τουμπαδόρος στην ιδεολογία σου κι απο τον Καρατσαφέρη , αν σε κρινουμε απο παλαιοτερες κι προσφατες ομιλίες σου ολες μεσα στο Επαμ .. η καλυτερα κρυπτοκομμουνιστής .. μη το πουμε παραέξω κι μας φτύσει ο κόσμος .. εκλογικά εννοώ ..

    Δεν αντιλάμβανομαι το γεγονός πως καταφέρεσαι κατά του Πασόκ κι του Παπανδρεισμου όταν έχει συνεργαστεί με ένα κομμα μια γροθιά με τον Παπαθεμελή ( ! ) κι έχετε κατέβει εκλογές μαζί ( ! )

    Δεν αντιλαμβάνομαι πως υβρίζεις το Συριζα οταν έχεις ζητήσει συνεργασία μαζί του ( ! )

    Αυτες τις αποριες θα τις λυσεις στον κοσμο για να παμε παρακατω στις ερωτησεις που εχουν κι μεγαλυτερη ουσια .. η θα κρυβεσαι .. εσαει ? κι θα αρνεισαι καθε μη στημμενο διαλογο ?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς: Ανώνυμος 6 Σεπτεμβρίου 2014 - 5:10 π.μ.

      Οποτε ανεβαζει τα σχολια σου ρε Γαυροβαγγελη, πολυ γελαμε με τη παρακρουση στο μυαλο σου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος 6 Σεπτεμβρίου 2014 - 5:10 π.μ.
      Μια και απ' ότι φαινεται δεν αντιλαμβανεσαι πολλά όπως ο ίδιος παραδέχεσαι, προσπάθησε να αντιληφθείς λίγο λίγο (αν τα καταφέρεις).
      λες "παραπάνω ψήφους θα είχες αν στις κατατόπους ομιλίες σου δεν έκρυβες τον ανθελληνισμο κι διεθνισμο σου"
      Απάντησε πως γίνεται ένας ανθέλληνας να ηγείται σε ένα μέτωπο που στις πορείες εχει την Ελληνική σημαία και υπερασπιζεται το έθνος και την πατρίδα?
      λες "αν σε κρινουμε απο παλαιοτερες κι προσφατες ομιλίες σου ολες μεσα στο Επαμ .. η καλυτερα κρυπτοκομμουνιστής .. μη το πουμε παραέξω κι μας φτύσει ο κόσμος .. εκλογικά εννοώ .. "
      Ποτέ δεν έκρυψε την ιδεολογία του και αυτό ειναι το κύριο χαρακτηριστικο ενός πολιτικού που δεν κοροϊδεύει.
      Λες για τον Παπαθεμελη και τον Συριζα και δεν γνωρίζεις οτι τις αποφάσεις για συνεργασίες στο ΕΠαΜ τις παίρνουνε συλλογικά (Αλλά τι ξέρουν αυτοί από Δημοκρατία, εσύ τα ξέρεις όλα)
      λες " .. η θα κρυβεσαι .. εσαεί ? κι θα αρνείσαι κάθε μη στημένο διάλογο ?"
      Εδώ την είπες την κοτσάνα σου. Πανέξυπνε θαρραλέε ανώνυμε έχεις πάει ποτέ σε ομιλία του Καζακη να δεις τι σημαινει ανοιχτός διάλογος χωρίς προαπαιτουμενα και διακρίσεις η νομίζεις ότι βρίσκεσαι στα Πασοκικά σου λημέρια που όλα ήταν πουλημένα και στημένα?
      Πήγαινε σε μια ομιλία του Καζακη και μετά πέτα τις κοτσάνες σου απλά μην καρφώνεσαι πόσο βρωμοπασόκος είσαι αν και η σαπίλα σου μυρίζει ακόμα και μέσα από το διαδίκτυο.

      Διαγραφή
  12. Αν πράγματι είναι αντανάκλαση της κοινωνίας η οικονομικοπολιτική και εθνική κατάντια που ζούμε,τότε βλέπουμε τη δική μας κατάντια στο πρόσωπο των σοσιαληστών,των συμμοριών που ως καλές μαριονέτες παίζουν τους γελοίους ρόλους τους,για να μας δείξουν πως ξεχάσαμε και απεμπολήσαμε το πιο ακριβό μας δικαίωμα,αυτό της ελευθερίας,της αυτοδιάθεσης,της λαικής κυριαρχίας,θυσιάζοντας και τα ίδια τα παιδιά μας στο βωμό μιας χυδαίας κοινωνικά ανάλγητης και εγκληματικής νομενκλατούρας,η οποία "έσυρε το χορό"τόσα χρόνια ευτελίζοντας κάθε ιερό και όσιο,που διέθετε αυτός ο τόπος,αλώνοντας βαθιά την κοινωνική του συνείδηση και την ιστορική του μνήμη και παράδοση.Αποθεώσαμε εμείς οι ίδιοι την αλητεία,την φτήνια,τη χυδαιότητα...και το πρόβλημα είμαστε εμείς που την αντέχουμε ακόμα.Αν από μέσα μας δεν ξεριζώσουμε τον Πασοκικό μύκητα της αρπαχτής,της ρεμούλας,του βολέματος,για ποια αλλαγή ή ανατροπή μιλάμε; Εξαιρετικό το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η νίκη του Ε.Πα.Μ είναι η περίτρανη δικαίωσή του στο κυρίαρχο πρόταγμα της σωτηρίας της πατρίδας!Οι καθ'έξιν πατριδοκάπηλοι "αριστεροί"κάθε είδους,αναγκάζονται να φορέσουν το προσωπείο του "πατριώτη"και θα γελοιοποιηθούν άλλη μια φορά μέχρις εσχάτων.Τους επιτρέπει η δική μας "ευκολία"προσέγγισης τόσο σοβαρών ζητημάτων,η συνήθης τακτική μας της ανάθεσης της τύχης μας ,κι η απροθυμία μας να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη ,την πρωτοβουλία της δικής μας σωτηρίας.Αυτοί δεν έχουν ανάγκη ...Πάνε στο εξωτερικό με φορτωμένους τους λογαριασμούς τους...και σώζονται.Εμείς πώς και τι θα σώσουμε,αφού μας καταστρέφουν όλους-κι εμάς και τα παιδιά μας;Χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουμε πού θα μας οδηγήσει το νέον "πασοκ",που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ;Στην ΣΥΡΙΖΑ καταστροφή μας,φυσικά ως μια άλλη καρικατούρα της "αλλαγής"του Παπανδρέου!Γίνονται ανατροπές από τα πάνω,χωρίς το λαό ,ενωμένο κι αποφασισμένο στο δρόμο;Πόσο ακόμα θα κοροιδευόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΞEYTEYΛIΣAN την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ (EINAI H ΠPΩTH ΦOPA ;; KOPEA, 1967, 1973/74, 1996 .... MEXPI KAI ΣHMEPA !!!) , Yποδεχόμενοι τον Σκοπιανό Yπουργό Εξωτερικών ως "Yπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας" με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Φ.Ράσμουνσεν στο άκουσμα της YBPIΣτικής φράσης για την Ελλάδα να XAMOγελά πλατιά και να Yποδέχεται με μία θερμή χειραψία τον Σκοπιανό,, όπως και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τ.Κάμερον!
    Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Yπουργός "Εξωτερικών (;;)" Ε.Βενιζέλος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός (;;;) Α.Σαμαράς, KAΠOTE (;;;- ΠOTE !!! ), ... "σκοπιοφάγος πατριώτης" (;;;) που υποτίθεται ότι είχε ... PIξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την στάση της στο θέμα των Σκοπίων, έκανε το όλο θέμα ..... "γαργάρα" ... ΠIΠATH !!!

    Η ΠΛAKA MAΛIΣTA ANAπαράχθηκε και από TO PΩΣIKO Yπουργείο Εξωτερικών στο δικό του Twitter ! Τα πιο ΣOBAPA ΠPAΓMATA ΛΛΛΛΛEEEEEΓONTAI ME XIOYMOP TEΛIKA ... ETΣI EINAI PE MOYPΓOI THΣ ΠIO KAKIAΣ ΩPAΣ TOY EΛΛHNIΣMOY KAI THΣ XΩPAΣ, THΣ EΛΛAΔAΣ !!!

    Y.Γ. O AYPIANOΣ YΠEΞ THΣ XΩPAΣ .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή