Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Όταν η διαφθορά και η διαπλοκή ξεπερνά τα εθνικά σύνορα

Όπως είναι γνωστό οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και ήρθαν οι Ευρωπαίοι, κυρίως οι Γερμανοί, για να διορθώσουν τα πράγματα. Αξίζει να το θυμόμαστε αυτό ειδικά σήμερα, καθώς ξεσπά ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαπλοκής και διαφθοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για έγγραφα που διέρρευσαν και αποκαλύπτουν μυστικές συμφωνίες φορολογικής ασυλίας γνωστών πολυεθνικών με το κρατίδιο του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν η Pepsi, το ΙΚΕΑ, η Federal Express και 340 άλλες, μαζί και 9 ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως Eurobank και Wind, διεθνείς εταιρείες έχουν εξασφαλίσει μυστικές συμφωνίες από το Λουξεμβούργο, επιτρέποντας να μειώσουν παγκόσμια τη φορολογική τους επιβάρυνση, διατηρώντας παράλληλα μικρή παρουσία στο μικροσκοπικό ευρωπαϊκό δουκάτο. Η PricewaterhouseCoopers βοήθησε πολυεθνικές εταιρείες να αποκτήσουν τουλάχιστον 548 ευνοικές φορολογικές αποφάσεις στο Λουξεμβούργο από το 2002 έως το 2010. Με τον τρόπο αυτό οι εταιρείες αυτές γλύτωσαν εκατοντάδες δις ευρώ σε φόρους, που θα έπρεπε να πληρώσουν στα κράτη μέλη της ευρωζώνης.


Η διαπλεκόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την περίοδο αυτή πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ήταν ο Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους εγκεφάλους της όλης υπόθεσης. Με την ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν από τον κ. Γιούγκερ, οι ωφελημένες πολυεθνικές, αλλά και το Λουξεμβούργο δεν θα ενοχληθούν από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εμπλοκή του Γιούγκερ στο μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο διαφθοράς στην Ευρώπη, υπογραμμίζει το πόσο βαθιά διαπλεκόμενο είναι ολόκληρο το σύστημα θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μην ξεχνάμε ότι τόσο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, όσο και οι περισσότροι επίτροποί του διατηρούν χαρακτηριστικά στενούς δεσμούς με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο Τζόναθαν Χιλ επί παραδείγματι από τη Βρετανία, ο οποίος επελέγη ως επίτροπος για θέματα οικονομικής σταθερότητας, υπηρεσιών και κεφαλαιαγοράς. Ο Τζόναθαν Χιλ για χρόνια λειτούργησε ως λομπίστας για μεγάλες τράπεζες όπως η Bank of America και η HSBC. Ενώ ο Ισπανός Επίτροπος Ενέργειας και Κλίματος Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, είναι ένας από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους της πετραλαϊκής βιομηχανίας. Ανάλογες υπόγειες διαδρομές με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν και αρκετοί ακόμη νέοι επίτροποι, ειδικά σε κομβικές θέσεις.

Γιατί κανείς δεν είπε τίποτε;

Οι καταγγελίες που έγιναν πριν την επιλογή όλων αυτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εισακούστηκαν από κανέναν. Αν θυμάστε στον "προεκλογικό αγώνα" μεταξύ Γιούγκερ (Λαικό Κόμμα), Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές), Τσίπρας (Ευρωπαϊκή Αριστερά), Γκι Φερχόφσταντ (Φιλελεύθεροι) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι), κανείς τους δεν έθεσε ζήτημα εντιμότητας ειδικά για τον πρώτο. Οι καταγγελίες ήδη υπήρχαν και είχαν αναγκάσει τον τότε επίτροπο ανταγωνισμού Αλμούνια να ζητήσει εξηγήσεις από το Λουξεμβούργο, το οποίο απαξίωσε με προκλητικό τρόπο να απαντήσει. Φυσικά ο Αλμούνια δεν πήρε μέτρα, απλά έμεινε στις δηλώσεις. Επομένως, όλοι γνώριζαν. Γιατί δεν έθεσαν ζήτημα διαπλοκής; Γιατί δεν είπαν κουβέντα;

Από τον Μάρτιν Σουλτς το καταλαβαίνει κανείς, μιας και ο ίδιος ήταν και είναι άνθρωπος της Deutsche Bank. Το ίδιο και οι υπόλοιποι. Ο Τσίπρας, ο υποψήφιος εκ μέρους της Ευρωπαικής Αριστεράς; Γιατί δεν κατήγγειλε την διαπλοκή των συνυποψηφίων του με βάση τις πολυάριθμες καταγγελίες που είχαν γίνει συγκεκριμένα εναντίον τους; Γιατί δεν έβγαλε τσιμουδιά; Για τον ίδιο λόγο που δεν μίλησε καθόλου και για τα πολυάριθμα σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βλέπετε ο ευρωπαϊσμός του δεν του επιτρέπει να ξεμπροστιάζει τον χαρακτήρα της ΕΕ. Όπως ακριβώς συνέβαινε παλιά και με τους ένθερμους θιασώτες της απολυταρχίας, οι ο οποίοι αρνιόντουσαν την εγγενή διαφθορά του καθεστώτος με το οποίο ταυτίζονταν. Ότι δεν μπορούσαν να αποσιωπήσουν το απέδιδαν σε "στρεβλώσεις" και "λάθος επιλογές" που όφειλαν να διορθωθούν.  

Αν θυμάστε καλά ο Τσίπρας ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισε την επικράτηση του Ζαν Κλοντ Γιούγκερ και δήλωσε (4/6/2014): «Πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.» Ο κ Τσίπρας ζήτησε από τις Βρυξέλλες αυτό που είχε ήδη συμφωνηθεί από τους αρχηγούς των κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου από την επομένη των ευρωεκλογών, δηλαδή ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ να είναι αυτός που θα λάβει διερευνητική εντολή και θα ζητήσει την πλειοψηφία της Ευρωβουλής για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής. Ο ίδιος ζήτησε από τους Μ. Σουλτς, Γκι Φερχόφσταντ και Σκα Κέλερ, σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτείνει ένα τρίτο πρόσωπο, να το καταψηφίσουν όλες οι δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου. Γιατί τέτοια πρεμούρα του Τσίπρα να επιλεγεί ο αρχιερέας της διαπλοκής και της διαφθοράς, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής; Τι δούναι-λαβείν είχαν υπάρξει στο παρασκήνιο; Τι μυστικές συμφωνίες;

Αν θυμάστε, ο κ. Τσίπρας τότε αναφέρθηκε και στις δύο στρατηγικές που υπάρχουν στην Ευρώπη τώρα. «Η μία θέλει μικρά βήματα προς την εκδημοκρατικοποίηση της Ευρώπης», ενώ η άλλη «είναι η στρατηγική της ολοκληρωτικής διάλυσης της ευρωπαϊκής διαδικασίας, αυτή του Ντέιβιντ Κάμερον», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. «Αυτήν οφείλουμε να εμποδίσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρέπει να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η πολιτική της λιτότητας, που διαλύει την Ευρώπη. Με άλλα λόγια, ο Τσίπρας είχε στρατευθεί στο ίδιο στρατόπεδο με τον Ζαν Κλοντ Γιούγκερ ως προς την "εκδημοκρατικοποίηση της Ευρώπης" και η μόνη διαφωνία ήταν στη πολιτική λιτότητας. Το να τα παίρνεις χοντρά από εταιρείες και τράπεζες για να τους στήνεις επικερδείς συμφωνίες, όντας μάλιστα πρωθυπουργός, δεν συνιστά διαχωριιστική γραμμή κατά τον κ. Τσίπρα.

Άπαντες ποιούν τη νύσσα

Να γιατί σήμερα άπαντες ποιούν τη νύσσα για το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε όχι μόνο ποιος είναι ο Γιούνκερ, αλλά και ποιοι προάγονται σε θέσεις αξιωματούχων της ΕΕ. Λέτε να δούμε καμιά κυβέρνηση της ΕΕ να απαιτεί αναδρομικά με πρόστιμα τους φόρους που οι συγκεκριμένες εταιρείες απέφυγαν με τις μυστικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου; Λέτε να δούμε καμιά κυβέρνηση να απαιτεί αποζημιώσεις από το ίδιο το δουκάτο; Λέτε να υπάρξουν μέτρα εναντίον του από την ΕΕ; Λέτε να δούμε κανένα κόμμα να καταγγέλει τον Γιούνκερ και να ζητά άμεσα την παραίτησή του; Λέτε να δούμε να κινείται κανένα κράτος εναντίον του Γιούγκερ για την απάτη που αποκαλύφθηκε; Λέτε να κληθεί να λογοδοτήσει; Που; Ο Γιούγκερ χάρις στη Συνθήκη της Λισαβώνας διαθέτει ισόβια ασυλία. Όπως και οι Επίτροποι.

Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ τι την θέλουν την ισόβια ασυλία έναντι κάθε πιθανής δικαστικής δίωξης, οι κατέχοντες θέσεις στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Εδώ φωνάζουμε και δικαίως για την ασυλία που έχουν οι έλληνες πολιτικοί. Φανταστείτε να αποκτούσαν εξ ορισμού πλήρη ασυλία από την στιγμή που ανελαμβάνουν πολιτικό θώκο και για όλη την υπόλοιπη ζωή τους;

Αυτό συμβαίνει με όλους τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος είναι προφανής. Υπό αυτό το καθεστώς μπορούν να εξαγοράζονται και να διαπλέκονται με ισχυρά συμφέροντα, χωρίς να κινδυνεύει κανείς τους να λογοδοτήσει. Ούτε καν στο κράτος από το οποίο προέρχεται. Να γιατί οι θεσμοί της Ευρωπαικής Ένωσης, δικαίως έχουν χαρακτηριστεί ως το πιο διαβλητό, διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που έχει εμφανιστεί επί Ευρωπαϊκού εδάφους από την εποχή της απολυταρχικής Ιερής Συμμαχίας.

Μόνο και μόνο για να μπορούν οι μεγάλες εταιρείες, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες και οι πολιτικοί τους να κάνουν τις δουλειές τους χωρίς κανενός είδους εμπόδιο από λαούς, εθνικές νομοθεσίες και δικαστικές αρχές. Αυτό το νόημα είχε η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευθύς εξαρχής. Και γι' αυτό όσο διατηρείται και συνεχίζει να ασκεί εξουσία πάνω στα κράτη-μέλη, θα πηγαίνουν όλοι οι λαοί από το κακό στο χειρότερο. Τουλάχιστον μέχρις οι λαοί ξυπνήσουν και διεκδικήσουν για μια ακόμη φορά την ελευθερία και την εθνικής τους αυτοδιάθεση από το σύγχρονο Ancient Regime της Ευρώπης. 

8 σχόλια:

  1. Το κακό είναι ότι δεν πιστεύουν οι λαοί ότι η ιστορική ρότα μπορεί να αλλάξει από τους ίδιους.Τους λες ότι μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή οργανωμένα και συντεταγμένα και σου λένε αυτό λέει και το ΚΚΕ,είναι κουκουεδίστικο αυτό.Δεν γίνεται κατανοητό ότι τώρα όσο ποτέ είναι η ευκαιρία να ελευθερώσουμε τη χώρα,να την πάρουμε ως λαός στα χέρια μας!Δεν μπορούν να φανταστούν το πώς θα γίνει αυτό,κι όταν τους εξηγείς σε θεωρούν γραφικό,λέγοντας ότι οι "ισχυροί"θα βρουν πάλι τον τρόπο γιατί οι "πρόθυμοι"υπάρχουν.Νομίζω ότι σε αυτό το έλλειμμα πίστης στις δυνάμεις μας πρέπει να απαντήσουμε ,γιατί αυτό που καλούμαστε να υπηρετήσουμε και να πράξουμε δεν έχει ξαναγίνει ...Αν δεν έχεις μια σφαιρική εικόνα,τις απαραίτητες προσλαμβάνουσες-γνώσεις,πώς να δεις ότι ζεις μια ιστορική τομή,στην οποία καλείσαι ως λαός να γίνεις πρωταγωνιστής από τα ίδια τα πράγματα;Τσάκισαν το ηθικό και την πίστη μας στον ίδιο τον εαυτό μας...Νομίζω η προσπάθειά μας πρέπει σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί και να κατανοήσουμε ότι δεν μας άφησαν άλλο περιθώριο από τον προσωπικό αγώνα και την προσωπική ευθύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Δημήτρη. Η καλύτερη ανάλυση που έχεις κάνει για Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρις στιγμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως οι άλλοι θεσμοί της ευρωπαϊκής ένωσης μπορούν να παύσουν επίτροπο; σύμφωνα με την Συνθήκη της Λισσαβώνας; Σύμφωνα με αυτή την συνθήκη, παρ' όλο που δεν έχω ερευνήσει διεξοδικά όλα τα ψιλά γράμματα, αυτό μπορεί να γίνει όταν είναι για τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    LISBON TREATY
    PROTOCOL ON THE PRIVILEGES AND IMMUNITIES OF THE EUROPEAN UNION
    Article 17

    Privileges, immunities and facilities shall be accorded to officials and other servants of the Union solely in the interests of the Union.

    Each institution of the Union shall be required to waive the immunity accorded to an official or other servant wherever that institution considers that the waiver of such immunity is not contrary to the interests of the Union.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Αν τα συμφέροντα της ενώσεως, που το ερμηνεύω ως τα συμφέροντα όλων των πολιτών της ενώσεως, δεν εξυπηρετούνται τότε τι τους θέλουμε τέτοιους θεσμούς;

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καζακης: ‘’Μόνο και μόνο για να μπορούν οι μεγάλες εταιρείες, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες και οι πολιτικοί τους να κάνουν τις δουλειές τους χωρίς κανενός είδους εμπόδιο από λαούς, εθνικές νομοθεσίες και δικαστικές αρχές. Αυτό το νόημα είχε η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευθύς εξαρχής.’’

    Η ΕΕ και το Ευρώ υποστηριζουν ωρισμενοι, είναι το μέσον που ενώνει τους μεταπολεμικους Ευρωπαίους, συναισθηματικά και πολιτικά και δινει στην ενωμένη Ευρώπη την οικονομική δύναμη για να ανταγωνιστεί με την οικονομία των ΗΠΑ" ... αλλά, όπως πολύ καλά γνωριζουμε ολοι αυτό είναι μια μεγαλη βλακεια. Αληθεια ποτε οι Γερμανοι, Αγγλοι και οι Αμερικανοι ενδιαφερθηκαν να προστατευσουν τα συμφεροντα αλλων λαων και εθνων, εκτος απο τα δικατους;

    « Η Νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς της θα βρει ταχέως αυξανόμενη ευημερία όταν τα εθνικά οικονομικά σύνορα παραμεριστούν »

    Πιστευεις οι δηλώσεις αυτές έγιναν από κάποιο Ευρωπαίο Επίτροπο ή έστω πρωθυπουργό χώρας της σημερινης Ευρωπαϊκής Ένωσης;

    Ανήκουν στον Arthur Seuss Inquart διοικητή της κατεχόμενης από τους ναζί Ολλανδίας και έγιναν το 1940. Οι δηλώσεις των ναζιστών αξιωματούχων για τη δημιουργία Ενωμένης Ευρώπης, είναι αποκαλυπτικές των σχεδίων του Γερμανικού κεφαλαίου να ενοποιήσουν οικονομικά την Ευρώπη με τρόπο που θα υπηρετούσε τα συμφέροντα κολοσσών της γερμανικής βιομηχανίας, όπως η πανίσχυρη I G Farben.

    Σχετικές δηλώσεις έκαναν μέλη της ναζιστικής κυβέρνησης και υποστηρίζουν τα ανωτέρω:

    «Η αταξία των μικρών εθνών πρέπει να εξουδετερωθεί. Η προσπάθεια της Γερμανίας αποσκοπεί στη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης » Αδόλφος Χίτλερ 1943.

    «Είστε ήδη μέλη ενός μεγάλου Ράιχ που προετοιμάζεται να επανοργανώσει την Ευρώπη γκρεμίζοντας τα σύνορα που ακόμα χωρίζουν τους ευρωπαϊκούς λαούς. Είμαι πεπεισμένος ότι σε 50 χρόνια ο κόσμος δεν θα σκέφτεται πλέον με όρους χωρών» Joseph Goebbels, 11/9/1940, Υπουργός Προπαγάνδας της Χιτλερικής Γερμανίας.»

    Μπορω να αναφερω και αλλα πολλα τετοια παραδειγματα αλλα ειμαι σιγουρος οτι τα γνωριζεις καλυτερα απο μενα, καθως επεισης και αυτους τους Ναζι που εβαλαν τα θεμελια για την ιδρυση της ΕΟΚ.

    Το ΕΥΡΩ εφευρέθηκε στη Νέα Υόρκη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο καθηγητης του πανεπιστημιου, Ροβερτ Μαντελ, εφεύρε και τα δύο, το Ευρώ οπως επεισης και το κατευθυντήριο φως της οικονομικης πολιτικης των κυβερνησεων της Θάτσερ - Ρηγκαν : την πολιτικη των ‘’Οικονομικών της προσφοράς’’ (Supply Side Economics), κατι που ο πρεσβυτερος Τζωρτζ Μπους απεκαλεσε, «Οικονομικά Βουντού». Voodoo και Ευρώ αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

    Όπως η σιδηρα κυρια, Θατσερ και ο Πρόεδρος Ρήνγκαν, ετσι και το Ευρώ είναι άκαμπτο. Όταν ενα κρατος ενταχθει στο Ευρώ, δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ύφεση με τη χρήση φορολογικών μετρων ή με το οπλο της νομισματικής πολιτικής.

    Τωρα η Διεθνης ληστοσυμμορια των τοκογλυφων μαζι με τις μεγαλες εταιριες κανουν το τελικο γιουρουση για την πληρη αλωση των χωρων της ΕΕ επιβαλλοντας την υπογραφη του TTIP (εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε), μια ολομέτωπη επίθεση στη δημοκρατία κουβεντιαζοντας στα κρυφα.

    Ο σκοπός της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας (TΤIP) είναι να παρακάμψει τις διαφορές μεταξύ του κανονιστικού πλαισίου των ΗΠΑ και αυτού των ευρωπαϊκών κρατών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα υπόλογα, κυρίαρχα δικαστήρια (που γενικώς δεν είναι προκατειλημμένα και δεν στερούνται την απαραίτητη ανεξαρτησία) με ένα κλειστό, διεφθαρμένο σύστημα, ευάλωτο σε συγκρούσεις συμφερόντων και σε αυθαίρετα κέντρα εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά τον πολυέλαιο. Αν έχεις παρακολουθήσει τον Καζάκη, έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να τα λέει, χρόνια τώρα...Απλά τώρα εμφανίστηκε η υπόθεση και έχουν παγώσει άπαντες. Και ξέρετε γιατί ποιούν την νήσσαν άπαντες εδώ στην Ελλάδα; Καλά για τους πασοκονουδου τι να συζητήσουμε, είναι προφανές. Αδέλφια ο Σαμαράς με τον Γιουνκέρ...κατά δική του ομολογία, έτσι; Διότι πως οι απανταχού αυτόκλητοι σωτήρες, ο Τσίπρας και τα άλλα παρεμφερή δραγασακοειδή υποκείμενα, τα οποία περιφέρονται απο κανάλι σε κανάλι, και τα οποία σύμφωνα με δηλώσεις τους, δεν έχουν κανένα σκοπό να καταγγείλουν την δανειακή σύμβαση παρά μόνο τους εφαρμοστικούς νόμους που απορρέουν από αυτή...παύση για γέλιο...θα δικαιολογήσουν το γεγονός ότι οι αποφάσεις του δικαστηρίου ενός βαθύτατα διευθαρμένου κρατιδίου όπως το Λουξεμβουργο θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες και εκτελεστέες στην Ελλάδα; Θυμηθείτε: "Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου." Δηλαδή, βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Με τις υγείες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανωνυμος 3.57

    Και βεβαια παρακολουθω τον Καζακη ανελιπως απο την εποχη της πλατειας και εχω γνωσει των περισσοτερων απο οσα εχει πει, παρ'ολα αυτα και παρα τις προσπαθειες του σε ολη την Ελλαδα και το εξωτερικο.... δυστυχως, τωρα που τον εχουν κοψει απο τα περισσοτερα καναλια ...... δεν βλεπω μεγαλη αυξηση στην δημοτικοτητα του και αυτη του ΕΠΑΜ.

    Η μεγαλυτερη του προβολη γινεται μεσω του διαδικτυου και γιαυτον τον λογο, και για να τον βοηθησουμε πρεπει να χρησιμοποιησουμε ολα τα εργαλεια που μπορουμε..... ωστε να ειναι στην κορυφη καθε Μηχανης αναζητησης, Google, ASK, Yahoo κτλ.

    Επειδη εχω λιγο πειρα στο SEO (Search Engine Optimisation) γιαυτο προσπαθω με τα σχολια μου να ανεβασω το Μπλοκ του στην πρωτη σελιδα απαντησης του Google κτλ γραφοντας σχολια με τετοιο τροπο που να ανεβαζουν τις πιθανοτητες.

    ΠΧ ... αναζητησε την φραση μου......''Είστε ήδη μέλη ενός μεγάλου Ράιχ'' και κοιτα να δεις σε ποια θεση βγαινει ο Καζακης;

    Μολις το εψαξα και ειναι 6ος απο 10 στην σελιδα........και με ευχαριστει πολυ το αποτελεσμα.

    Απο το κειμενο σου αναζητησα.....''Αδέλφια ο Σαμαράς με τον Γιουνκέρ'' και βγηκε ογδοος απο 10.

    Με αυτο τον τροπο εαν προσεχουμε τι γραφουμε.... ιδιαιτερα οταν κανουμε αναφορα σε ονοματα.......τοτε το μπλογκ του Καζακη θα ειναι σχεδον παντα στην πρωτη σελιδα. και θα μαζευτουν πολλοι περιεργοι να διαβασουν!

    Συγνωμη Δημητρη για ολα αυτα.... αλλα οτι μπορω κανω, μια και ο φιλος μας :) ο Τρανγκας, κοπηκε απο τα περισσοτερα καναλια και πιθανον εκβιαζεται αγριως και ξεσαλωσε καθε μερα για τον Σαχλαμαρα και τον Συριζα.

    Τωρα τα σκοτιζω σε ενα νεο νυχτερινο (αντισαμαρικο) ... που θα παει....καποια μερα θα σε καλεσει να γεμισεις το πανελ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. διορθωστε με αν κανω λαθος, ηταν επικεφαλης οικονομικου σχεδιασμου της eurobank ο χαρδουβελης την επιμαχη περιοδο? διοτι στο βιογραφικο του μονο μια μικρη αναφορα γινεται στην εν λογω τραπεζα. στο προσωπικο του δε βιογραφικο ουτε καν αναφερεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' όσο γνωρίζω ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν οικονομικός σύμβουλος της Eurobank. Μάλιστα ο Λάτσης τον έφερε στην Ελλάδα και μετά φρόντισε ο ίδιος ο όμιλος της Eurobank να πάρει και ακαδημαϊκή θέση. Τον είχα πετύχει σ' ένα πλατό τηλεόρασης - διασταυρωθήκαμε καθώς έβγαινε κι εγώ έμπαινα - να λέει στον δημοσιογράφο: Αφού ξέρεις Γιώργο μου, δεν μπορώ να πω τίποτε που να βλάψει την τράπεζα. Ο δημοσιογράφος του ζητούσε να πει δημόσια αυτά που του έλεγε κατ' ιδίαν, ότι δηλαδή το όλο σκηνικό των μνημονίων στήθηκε προς όφελος των τραπεζών. Εποχή δεύτερου μνημονίου 2012. Αυτός είναι ο κ. Γκίκας.

      Διαγραφή