Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ε.ΠΑ.Μ. για τα νέα μεγαλύτερα δεινά που φέρνει η συμφωνία των Παρισίων και την ανάγκη για την πιο πλατιά συσπείρωση όλων των δυνάμεων


EPAM Logo 760 72dpi
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΕΠΑΜ

Η Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για την τύχη του λαού και της πατρίδας από την επικείμενη Συμφωνία του Παρισιού, η οποία μεθοδεύεται πίσω από κλειστές θύρες και με τη μέθοδο της μυστικής διπλωματίας. Με την ενέργειά της αυτή η τωρινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, ούτε την Ελλάδα, αφού πίσω από την πλάτη μας, χωρίς κανενός είδους ενημέρωση, διάλογο και εξουσιοδότηση, ακόμη κι αυτού του εικονικού και ανυπόστατου σημερινού κοινοβουλίου, προχωρά με απόλυτη μυστικότητα σε "διαπραγματεύσεις" για το παρών και το μέλλον αυτής της χώρας με εξωχώριες δυνάμεις και κέντρα. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως μία ακόμη εξόφθαλμη πράξη εσχάτης προδοσίας εναντίον του λαού και της χώρας όχι μόνο σύμφωνα με το δίκαιο στην Ελλάδα, αλλά και σύμφωνα με το δίκαιο που ισχύει σε κάθε πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα του κόσμου.


Η κυβέρνηση έχει δεχθεί να συμφωνήσει με τους δανειστές της χώρας στο Παρίσι και υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, το πώς θα δημευθεί η περιουσία του Έλληνα πολίτη, δημόσια και ιδιωτική, πώς θα "κουρευτούν" οι καταθέσεις του στις τράπεζες, πώς θα φορτωθεί το νοικοκυριό και ο μικρομεσαίος το κόστος ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων και των θαλασσοδανείων του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αλλά και πώς θα ισοπεδωθεί σε λαθρομετανάστη μέσα στην ίδια του τη χώρα με ανάλογη μεταχείριση από το κράτος. Χωρίς δυνατότητα προσφυγής ούτε καν στα εγχώρια δικαστήρια. Αυτό σημαίνει "έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" στην πολιτική αργκό των δανειστών και της κυβέρνησης.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ επισημαίνει ότι η επικείμενη συμφωνία στο Παρίσι αποτελεί καμπή στο αποικιακό καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που έχει επιβληθεί στη χώρα και στο λαό της τα τελευταία τέσσερα  χρόνια, δηλαδή από την εποχή του Καστελόριζου. Σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα περίοδο όπου θα κυριαρχεί η άμεση και πρακτική εκποίηση των πάντων, ολόκληρης της χώρας, από την ιδιωτική περιουσία που χρωστά ο έλληνας πολίτης σε εφορία και τράπεζες, έως τους αρχαιολογικούς χώρους, τα νησιά και την παράκτια ζώνη, σε συνθήκες βαθέματος της καταστροφικής ύφεσης, εισοδηματικής και επενδυτικής κατάρρευσης λόγω των πολιτικών λιτότητας και των οριζόντιων περικοπών.

Με την επικείμενη συμφωνία του Παρισιού η κυβέρνηση κατ' εντολή των δανειστών και κυρίως της ευρωένωσης, καλείται να δεχθεί ακόμη και την επίσημη κατάλυση της Ελλάδας ως αυτοτελούς κρατικής οντότητας στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Κι έτσι η διαχείριση των τεσσάρων βασικών γνωρισμάτων που συνθέτουν τη νομική προσωπικότητα ενός ανεξάρτητου κράτους υπό το διεθνές δίκαιο, δηλαδή (α) ο μόνιμος πληθυσμός, (β) μια καθορισμένη εδαφική επικράτεια, (γ) δικής του επιλογής κυβέρνηση και (δ) ικανότητα να συνάπτει σχέσεις με άλλα κράτη σύμφωνα με δική του απόφαση, να τεθούν υπό την αίρεση και την διαχείριση εξωχώριων, υπερκρατικών δυνάμεων. Ήδη στην πράξη όλα τα παραπάνω γνωρίσματα είναι στο έλεος των δανειστών και κυρίως της ευρωζώνης. Με τη συμφωνία του Παρισιού, οι δανειστές θα αποκτήσουν και επίσημα αυτό που τους έχει ήδη παραχωρηθεί στην πράξη από τις κυβερνήσεις των τεσσάρων τελευταίων χρόνων.

Για τους λόγους αυτούς η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ θεωρεί ότι ποτέ ξανά δεν βρέθηκε σε τέτοιο άμεσο κίνδυνο η πατρίδα και ο λαός και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν υπάρχει ώρα για χάσιμο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παραμείνει στην εξουσία αυτό το καθεστώς διακυβέρνησης, εκτός κι αν θέλουμε να βιώσουμε μια απίστευτη πολιτική και κοινωνική γενοκτονία ενός ολόκληρου έθνους.

Η Πολιτική Γραμματεία καλεί όλες τις αποκαλούμενες ως αντιμνημονιακές δυνάμεις, όλα τα πολιτικά σχήματα, εντός και εκτός κοινοβουλίου, όλα τα κινήματα βάσης, τις προσωπικότητες που συναισθάνονται έστω και λίγο τον κίνδυνο που απειλεί την χώρα και τον λαό της, να διαδηλώσουν από κοινού ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανενός είδους συμφωνία, ή υπογραφή της παρούσας κυβέρνησης. Τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να τον δεσμεύσει καμιά κυβέρνηση που σφετερίζεται την εξουσία και μυστικά, πίσω από κλειστές πόρτες, έχει δεχθεί να συμφωνήσει ότι της ζητήσουν οι δανειστές και τα εξωχώρια κέντρα.

Επίσης, η Πολιτική Γραμματεία καλεί όλους όσοι αντιστρατεύονται την υπάρχουσα διακυβέρνηση να προχωρήσουν από κοινού σε μια πολιτική συμφωνία που αφορά στα πιο άμεσα και ζωτικά αιτήματα του λαού. Τη διαγραφή των χρεών προς την εφορία και την δημιουργία ενός τίμιου, σταθερού, δίκαιου και ανταποδοτικού φορολογικού συστήματος με βάση το πραγματικό εισόδημα και τη φοροδοτική ικανότητα του πληθυσμού. Την άμεση ρύθμιση των χρεών προς τις τράπεζες με βάση το πραγματικό εισόδημα του δανειολήπτη και τη σημερινή αξία του δανείου του. Το σταμάτημα όλων των διαδικασιών κατάσχεσης και πλειστηριασμών, καθώς και των ποινικών μέτρων για οφειλές προς το δημόσιο. Την υιοθέτηση των αιτημάτων του κινήματος ασφαλισμένων και ανασφαλίστων του ΟΑΕΕ. Την κατοχύρωση βασικού μισθού και εργασιακών δικαιωμάτων, κοκ.

Η Πολιτική Γραμματεία θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε η πολιτική συμφωνία να είναι ανοιχτή σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να συστρατευτούν στον κοινό σκοπό, βάζοντας το δίκαιο και το συμφέρον της πατρίδας και του λαού πάνω από το στενό κομματικό συμφέρον. Κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να μας απαλλάξει από την διακυβέρνηση του σφετερισμού και του δωσιλογισμού. Καμιά αυτοδυναμία. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τους ξεφορτωθούμε στα σίγουρα. Αρκεί να θέσουμε τον λαό και την πατρίδα, πάνω από τις όποιες προσωπικές και κομματικές επιδιώξεις.

Η πολιτική συμφωνία αυτή δεν πρόκειται να κουκουλώσει τις διαφορές. Ειδικά για τόσο σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα όπως η διαγραφή του χρέους, το εθνικό νόμισμα και η σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, η πολιτική συμφωνία θα είναι ανοιχτή στον πολιτικό διάλογο, στην ελεύθερη ζύμωση με επιχειρήματα δημόσια, ανοιχτά, μέσα στον λαό. Ας αποδείξει η πράξη του κινήματος και η αφοσίωση στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού το ποιος έχει δίκιο.

Το ΕΠΑΜ δεν φοβάται να αναμετρηθεί ελεύθερα και με επιχειρήματα για να αποδείξει την αναγκαιότητα των προταγμάτων του. Άλλωστε το ΕΠΑΜ δεν έχει στραφεί εναντίον του καθεστώτος του δωσιλογισμού, της δουλοπαροικίας του χρέους και της ευρωένωσης, για ιδεολογικούς λόγους, αλλά γιατί ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και προκοπή του λαού, δεν συμβιβάζονται με την μετατροπή της χώρας σε αποικία και μάλιστα χειρίστου είδους με εργαλείο πρωτίστως το χρέος και το νόμισμα. Το ΕΠΑΜ πιστεύει ότι όποιος είναι ειλικρινής στον αγώνα του για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του ελληνικού λαού, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αναμετρηθεί με το χρέος και το ευρώ. Επομένως, το Μέτωπο δεν έχει ανάγκη να πείσει κανένα για τα προτάγματά του. Δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο. Αρκεί να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να γλυτώσει ο λαός και η χώρα. Τα υπόλοιπα θα τεθούν στην ώρα τους.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ θα επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με όλες τις ηγεσίες των κομμάτων και πολιτικών σχημάτων, εντός και εκτός κοινοβουλίου, με σκοπό την επίτευξη μιας τέτοιας πολιτικής συμφωνίας. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Μετώπου να πρωτοστατήσουν σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε κίνημα και πρωτοβουλία πολιτών, να αναδειχθεί η ανάγκη για μια τέτοια πολιτική συμφωνία.

Η Πολιτική Γραμματεία καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ να οργανώσουν κατά τόπους εκδηλώσεις και ανοιχτές συζητήσεις και να βοηθήσουν στη δημιουργία επιτροπών απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και με ανεξάρτητους πολίτες, που θα απαιτούν από τις ηγεσίες των αποκαλούμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων να εγκαταλείψουν την επιλογή της κομματικής αυτοδυναμίας και να συμπράξουν εδώ και τώρα στη δημιουργία μιας μεγάλης πολιτικής συμμαχίας όλων μαζί εναντίον της κυβερνώσας σύμπραξης. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε το ταχύτερο δυνατό από την κυβέρνηση και θα φράξουμε τον δρόμο στα χειρότερα.

Οι καιροί δεν περιμένουν. Οφείλουμε να δράσουμε εδώ και τώρα. Συλλογικά. Η καταστροφή που μας απειλεί οφείλει και μπορεί να αντιμετωπιστεί απ' όλους μαζί. Αρκεί να υπερβούμε τις κομματικές μας διαφορές και να θέσουμε το καλό της πατρίδας, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που σήμερα υποφέρει και κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε.

Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

20 σχόλια:

  1. Πώς σχολιάζετε κ. Καζάκη τη μείωση του επιτοκίου στο 0,05% που ανακοίνωσε η ΕΚΤ; Κάποιος κύριος Χρήστος Κόλλιας "αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστημιο θεσσαλίας" δήλωσε οτι ειναι ευχαριστη εκπληξη καθως θα τονωθεί έτσι λέει το επενδυτικο ενδιαφέρον στην ευρωζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θεωρία που λέει ότι με την μείωση των επιτοκίων τονώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο που κάνει η ΕΚΤ είναι να φθηνένει το χρήμα για τις τράπεζες. Τίποτε περισσότερο. Για να γίνουν επενδύσεις χρειάζεται αγορά και ζήτηση. Στην ευρωζώνη και τα δυο συνθλίβονται σε τέτοιο βαθμό που χρόνο με το χρόνο ακόμη και το εσωτερικό εμπόριο στην ευρωζώνη μειώνεται. Η ΕΚΤ αιχμάλωτη του κοινού νομίσματος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το φάσμα του αποπληθωρισμού που έχει προκληθεί από την τρομακτική υποβάθμιση της ζωντανής εργασίας, η οποία έχει οδηγήσει σε μια βαθύτατη κρίση ενεργούς ζήτησης, που με τη σειρά της οδηγεί σε πτώση των επενδύσεων. Επίσης, σε μια ευρωζώνη που πνίγεται από το χρέος, ιδιωτικό και δημόσιο, δεν είναι λύση η μείωση του επιτοκίου, αλλά πρόβλημα. Όσο κι αν φτηνίνει το χρήμα, απλά οδεύει στην καταβόθρα του χρέους και όχι σε τυχόν επενδύσεις.

      Διαγραφή
    2. Μήπως η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελέσει το άλλοθι- δηλαδή και καλά για να πάρουν το δωράκι-για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση από το ESM και στη συνέχεια το επερχόμενο bail in;Ή δεν μπορεί να υπάρξει συσχετισμός;Γενικώς μήπως μετράμε εβδομάδες για το νέο κούρεμα;

      Διαγραφή
    3. Κατά τη γνώμη μου θα αναγκαστούν όπως το πάνε να προχωρήσουν σε "κουρέματα" με τη μια μορφή ή την άλλη των τραπεζικών καταθέσεων στην ευρωζώνη συνολικά. Οι κινήσεις της ΕΚΤ είναι κινήσεις πανικού μπροστά στο αναπόφευκτο.

      Διαγραφή
    4. κ. Καζακη,
      τωρα που οσονουπω, το Ευρω δεν θα ειναι πια αλλο νομισμα κλειστης κυκλοφοριας και η ΕΚΤ θα αγοραζει χρεη(για να σβηνει ή να μας τα φορτωνει;;) στην ουσια τραπεζων και μεγαλων εταιριων, διοτι εγω αυτο καταλαβα, στην ουσια αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα και στο Νοτο τα τελευταια 4 χρονια, θ αρχισει και στην υπολοιποι Ευρωπη με γρηγορους ρυθμους;;;
      Εμεις τοτε εφοσον προηγουμαστε, θα μας κανουν αλοιφη.
      Παντου τις παρουσιαζουν ως θετικες αυτες τις αλλαγες, παραμυθιαζουν τον κοσμο οτι θα σταματησει η λιτοτητα κια οτι θα πεσει χρημα στην αγορα.
      Και εχουμε τον Τσιπρα να πηγαινει στο Κομο στο Αμπροσεττι και να κοιμιζει τον κοσμακη με πανευρωπαικε συσκεψεις και νιου ντιλ.

      Διαγραφή
    5. Απαντηση στον κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ 5 Σεπτεμβρίου 2014 - 8:42 π.μ.

      Αλήθεια, είναι εφικτό να "κουρέψουν" ΣΥΝΟΛΙΚΑ τις καταθέσεις στην Ευρωζώνη? Δηλ για να το καταλάβω θα δεχθεί ο Ολλανδος ή ο Γερμανός να χασει κεφάλαιο για τους "τεμπέληδες" του Νότου?
      Δεν το νομίζω...

      Απλά θα κουρευτούν οι καταθέσεις σε προβληματικές χώρες και θα ¨σβήσουν" την συλλογική αντίδραση κουρεύοντας και ΛΙΓΟ ΚΑΠΟΙΑ κόκκινα δάνεια, ώστε να τσιμπήσουν λιγο ακόμα καθυστέρηση.. Βλέποντας και κάνοντας δηλ ....

      Διαγραφή
  2. Η πολιτικη αποψη σου ειναι να παμε χωρις καμια διαπραγματευση εξω απο το ευρω κι ολοκληρη την ευρωζωνη κι διχως κανενος ειδους προετοιμασια . Δηλαδη σε ατακτη χρεωκοπια κατα τον χειριστο τροπο .. Οπως το εχεις εκφερει πολλακις .. εκτος κι αν αλλαξες γνωμη τελευταια ..


    Μια αποψη δηλαδη που δεν εχει καμια τυχη στα αυτια κανενος Ελληνα κι τρομαζει ακομη κι αυτονων που ποθουν τη δραχμή κι δεν αντιλαμβανοντε το γεγονος πως η μετεπειτα πολιτικη θα καθορισει την τυχη μας κι οχι το νομισμα αυτο καθ ευατο ..

    Τελος το νεο κρατος που ποθεις να στησεις βαση των κομμουνιστικων ιδεοληψιων σου κι οτι αυτο συνεπαγεται , δεν εκφραζει ουτε καν μια μειοψηφεια πολλω δε μαλλον μια εκλογικη πλειοψηφεια ... οσο κι αν προσπαθησες να το κρυψεις ..


    Δεν αρκει ο καταγγελτικος λογος .. Δεν εχει καμια τυχη το Επαμ με εσενα μπροστάρη .. Ατυχες προσωπο χρηματοδοτησαν ( κι μη μου πεις πως οχι βλεπε κι μονο τα γραφεια του ΕΠΑΜ σε προκαλω να μου αναφερεις το νουμερο αντιστροφως αναλογα με τα εκλογικα ποσοστα σου ) διαλεξαν καποιοι .. Κι μονο το βιογραφικο σου αποθει πολλους .. Δελατολας , ΚΚΕ , Παπαθεμελης , κι μια << περιεργη >> εργασιακη εμπειρια στο εξωτερικο .. να εργαζεσαι για συμφεροντα αυτονων που καταταλλα υβριζεις ειτε συνεργαστηκες εις το παρελθον μαζι τους ..

    Ολα αυτά σε συνδιασμό με το γεγονος πως σε εγλυψαν ολοι οι καθεστωτικοι δημοσιογραφοι κι σε εκαναν σταρ εν μια νυχτι , μαζι με καποιες να μου επιτρεψεις οικονομικες ανοησιες που πεταξες προφανως για να μη τρομαξει η γιαγια κι ο παππους ουτε πρωτοετης φοιτητης τα πεταει αυτα μεγαλε , σε καθιστουν αηδιστικο πολιτικο προσωπο για ολους οσους σε ξερουν , με ελαχιστες εξαιρεσεις που σε ψηφισαν στις εκλογες .. κι αναφερομαι στο προσωπο σου .. αληθεια ποσους ψηφους ελαβες ? εσυ προσωπικα ? γιατι σε αυτη την εξαιρεση αναφερομουν .. κι οχι των λοιπων που συμμετεχουν στο ψηφοδελτιο σου βλεπε ηθοποιοι με καποια κονε κι οχι .. στις ευροεκλογες φερει πειν ..


    Μιας κι δε μπορεις να απαντησεις σε κανενα πολιτικο επιχειρημα το προσπαθησα πολλακις με μπαν απαντουσες , ανερτησε τουλαχιστον την πολιτικη μου αποψη για σενα ( ! ) κι την πολιτικη εκτιμηση που φερω για το Επαμ ( ! ) Μπας κι γλιτωσεις κι δεν ξανασχοληθω μαζι σου ( ! )

    Αν το ΕΑΜ συμμετειχε σε εμφυλιο πολεμο για την << απελευθερωση της Ελλαδος κι συγκρουστηκε με τους μισούς Ελληνες ( ! ) Εσυ παρολο που λες οτι θα μας σωσεις απο τους Προδοτες σαν το ΕΑΜ , σε απαιχθανοντε το συνολο της συντριπτικης πλειοψηφειας των Ελληνων ( ! ) Με απειροελαχιστους ακολουθους ..

    Αυτη ειν η σκληρη αληθεια ..



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Προς:

      Ανώνυμος 6 Σεπτεμβρίου 2014 - 5:34 π.μ.

      ''Μιας κι δε μπορεις να απαντησεις σε κανενα πολιτικο επιχειρημα το προσπαθησα πολλακις με μπαν απαντουσες , ανερτησε τουλαχιστον την πολιτικη μου αποψη για σενα ( ! ) κι την πολιτικη εκτιμηση που φερω για το Επαμ ( ! ) Μπας κι γλιτωσεις κι δεν ξανασχοληθω μαζι σου ( ! ) ''

      Μεγαλε, την αναρτησε. Τωρα κρατα και εσυ το λογο σου και ΜΗΝ ξαναασχοληθεις ΠΟΤΕ.

      Διαγραφή
    2. Ρε Ανώνυμε της 6ης Σεπτεμβρίου 2014 - 5:34 π.μ.

      Τι χαπια δεν πηρες;; Τι παρανοια ειναι αυτη στο μικρονοικο μυαλο σου;
      Ευτυχως κι εσυ και μας πληροφορησες για τα καταχθονιο αυτο τυπο, αχαχαχαχ.
      Ενας Βαγγελης Μουρελατος τι σου γινεται; Αχαχαχαχ.
      Ρε, με τους πικραμενους απο το Παταρι.

      Διαγραφή
    3. Αδερφέ κάθε σου παράγραφος είναι και ένα διαμάντι.
      Παραγραφός 1η-Διαστρέβλωση, τρομολαγνεία.
      Παράγραφος 2η-Φόβος, όλοι τα ίδια ανθρωπάκια είμαστε, εσύ που πάς?
      Παράγραφος 3η-Διαστρέβλωση, προσκολισεομανία-ένας ειναι ο αρχηγός και ότι πει αυτός και οι υπόλοιποι τα προβατα.
      Παράγραφος 4η-Συνομοσιολογία-ουαου, τώρα εξηγούνται ολα)
      Παπάγραφος 5η-Ψέμα και πέταμα της μπάλας στη κερκίδα.
      Παράγραφος 6η-Εκφραση μεγαλομανία που, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβει πάντα ένα βαθύ κόμπλεξ κατωτερότητας.
      Παράγραφος 7η-Ψυχροπολεμικες νευρώσεις.

      Μεγάλε πάντα τετοιά.

      Διαγραφή
    4. μεγαλε τον εκανες τον Καζακη με τα κρεμμυδακια...δεν ξερει που να κρυφτει τωρα απ το ξεμπροστιασμα που του εκανες..Τον εκμηδενισες φιλαρα...Αντε τωρα να πας να τον παιξεις να ξεθυμανεις

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 6 Σεπτεμβρίου 2014 - 5:34 π.μ., αποτελείς ενδιαφέρουσα κλινική περίπτωση μόνιμης ψυχολογικής διαταραχής και ανείπωτης βλακείας σε διατεταγμένη υπηρεσία.
      Δώρισε τον εγκέφαλό σου στην επιστήμη για έρευνα, θα ωφελήσεις πολύ στη θεραπεία της ηλιθιότητας.

      Διαγραφή
    6. Ο άνθρωπος μιλάμε το καψε έχει και εκτίμηση στο ΕΠαΜ λεει χαχα,, και δεν ξέρει ούτε τι σκοπεύει να κάνει το ΕΠαΜ με το νομισμα.,. ούτε καν οτι το Ε.Πα.Μ θα αυτοδιαλυθεί, μόλις επιτύχει τους πρώτους πολύ ξεκάθαρους στόχους του. που φυσικά και δεν γνωρίζει. Ούτε καν έχει αντιληφθεί ότι άλλο η ιδεολογία του καθενός και άλλα τα προτάγματα του μετώπου, Η κοινή συνησταμένη εδώ είναι ενα περισσότερο δημοκρατικό σύνταγμα. Αν εσύ βλέπεις κατι κουμουνιστίκό σε αυτό τότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν είμαι γιατρός. Αλλά έτσι είναι αν έχεις δει βαριά βαριά μονο δυο φορές τον Δ.Κ μέσω κοπτοράπτικής Τράνγκα , , και αν τα επιχειρήματα σου προέρχονται απο google search ,, που έπεσε πάνω σε επαναδημοσιευμένη σάλτσα/λάσπη της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΑΡ.Φ. 499.... ή απο τα vide-άκια περι μασωνιας ( του μεγάλου σκηνοθέτη επιστ φαντασ. Αδώνιος γεωργιάγιδιος) αυτά παθένεις.. . Ειμαι σίγουρος οτι ο Δημητρης το βγαλε για να δουμε όλοι απλά τι τραβάει. ..

      Διαγραφή
  3. Αυτός είναι τελικά ο φασισμός,η "ηθική"της ταμπέλας,της απλούστευσης,της επίθεσης στον ριζοσπαστικό πολιτικό λόγο,που με πληρότητα και επιχειρηματολογία ατράνταχτη ο κ.Καζάκης τόσο καιρό εκφράζει!Τι "ηθική" είναι αυτή ,που "κρίνει"κι επικρίνει πολιτικές θέσεις,που μόνο άνθρωποι με ελεύθερη σκέψη μπορούν να δεχτούν.Πάντα τα ίδια,ο ίδιος τρόπος λασπολογίας,χυδαιότητας...τα οικονομικά,το παρελθόν κ.λ.π.Κουραστήκαμε πια να αντικρούουμε τα φασιστοειδή του είδους σου.Δεν είναι οι άνθρωποι αναλώσιμα,ούτε στατικοί "κώδικες"ιδεοληψιών.Ακόμα κι αν ήταν λάθος η πορεία μας στο παρελθόν-που δεν ισχύει καθόλου για τον κ.Καζάκη,δεν έχουμε δικαίωμα να αναθεωρήσουμε ,να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες,τη σκέψη,τις απόψεις μας;Τι είμαστε ΄"όρνιθες σε ορνιθοτροφεία"σαν αυτό στο οποίο ανήκεις εσύ...Η πολλή δουλικότητα,η άκαμπτη και ανελεύθερη σκέψη γεννούν το φασισμό(αριστερό ή δεξιό).Μόνο αυτός τολμά να λασπολογεί ξεκάθαρα δημοκρατικές πολιτικές θέσεις-πολύ μπροστά για τους ζώντες στο νεκροταφείο των ιδεοληψιών των συστημικών κομμάτων.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ (ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ)ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ;Ή ΜΗΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ,ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ;ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ,5.34,ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι δεν έχουν χρέη σε εφορίες και τράπεζες και έχουν τα χρήματά τους σε τράπεζες εκτός ευρωζώνης και σε άλλο νόμισμα, έχουν να φοβηθούν τίποτα από την διαμορφούμενη κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρών όχι. Εκτός κι αν εφαρμόσουν ειδική φορολογία σε όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Δημήτρη. Θα ήθελα να μιλήσω περιληπτικά για κάποια θέματα:
    1) Πιστεύω ότι είσαι λίγο σκληρός απέναντι στο Σύριζα. Οι πουλημένοι-προδότες-εκπρόσωποι των δανειστών, είναι όλοι ενωμένοι απέναντι στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Απέναντι στους πουλημένους πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και να μην υποχωρούμε. Και εγώ προσωπικά δε συμφωνώ με το Σύριζα σε διάφορα θέματα αλλά πιστεύω ότι δεν κάνει καλό αυτή τη στιγμή να φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Διαφορές πάντα θα υπάρχουν. Κανένας δε μπορεί να συμφωνεί με τον άλλον 100% σε όλα τα θέματα. Το πιο σημαντικό είναι οι προθέσεις και οι λύσεις θα βρεθούνε. Λύσεις υπάρχουνε πολλές, θέληση και προσπάθεια χρειάζεται. Για μένα αυτά που πιστεύω ότι ενώνουν τους λαούς είναι η αγάπη για την πατρίδα και η κοινωνική δικαιοσύνη.
    2) Πιστεύω ότι ο Πούτιν είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ και τέτοιους ηγέτες χρειαζόμαστε!
    3) Πιστεύω ότι πρέπει να τονίζουμε την έξοδο από το ΝΑΤΟ εκτός από την ΕΕ. Το ΝΑΤΟ αποτελεί μία καθαρά επιθετική ιμπεριαλιστική δύναμη, επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη. Εναλλακτική λύση, συνεργασία με Ρωσσία και BRICS και διακρατικές συμφωνίες.
    4) Το τί μεγάλα λαμόγια είναι φάνηκε από τη στάση τους απέναντι στην Αργεντινή και στην υποστήριξή τους στις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσσία παρόλο που επλήγησαν τρομερά οι αγρότες μας. Αλλά σιγά που τους νοιάζουν οι αγρότες. Τα συμφέροντα τους πάνω από όλα. Σιγά που τους ενδιαφέρει η ειρήνη. Το βλέπουμε πόσο τους ενδιαφέρει η ειρήνη στο θέμα της Ουκρανίας όπου όλο και προκαλούν τη Ρωσσία και σκοτώνουνε αμάχους. Η ΕΕ με οικονομικές συμφωνίες και το ΝΑΤΟ με ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων και βάσεων όλο και πιο κοντά στη Ρωσσία
    5) Έβλεπα σε μια εκπομπή τον Φαήλο Κρανιδιώτη ο οποίος είπε το εξής αμίμητο. Ότι λέει, η κρίση είναι παγκόσμια, είναι κάτι δηλαδή σα νομοτέλεια, και γι’ αυτό εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για να την αντιμετωπίσουμε. Και εμείς τώρα περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους να λύσουνε τα προβλήματα; Επίσης, είπε ο Σαμαράς χθές στη ΔΕΘ ότι «αν δεν ήμαστε στο ΝΑΤΟ δε θα μπορούσαμε να πούμε στον κο Ερντογάν ότι υπάρχει μία Κύπρος». Καλά και η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι; Και 40 χρόνια γιατί δηλαδή δε λύσατε το πρόβλημα που υποτίθεται ότι θέλετε να το λύσετε και που υποτίθεται ότι τόσο σας νοιάζει, ενώ κατά βάθος σας βολεύει να υπάρχει και να διαιωνίζεται για να το χρησιμοποιείτε όταν θέλετε να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο.
    Ευχαριστώ. Είμαι αυτός που κάποτε σου είχα γράψει για τον Gessel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα περισσότερα που γράφεις δεν διαφωνώ. Όμως να μου επιτρέψεις να σου επισημάνω τα εξής: Λες ότι είμαι "λίγο σκληρός" απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.Το πώς ασκεί κριτική κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και στους άλλους είναι θέμα μορφής, ιδιοσυγκρασίας και χαρακτήρα. Το ερώτημα είναι το εξής: αδίκησα ποτέ το συγκεκριμένο κόμμα με την κριτική μου; Είπα ψέματα σε τίποτε; Παραποίησα θέσεις και απόψεις του; Κατά τη γνώμη μου όχι. Αν έχεις άλλη άποψη πολύ ευχαρίστως να τη συζητήσουμε, αλλά επί συγκεκριμένων παραδειγμάτων.
      Δεύτερο, λες ότι δεν πρέπει να "φαγωνόμαστε μεταξύ μας". Ορθόν. Ακόμη πιο σωστό αν μιλάς για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πότε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρθηκε έτσι ώστε να είμαστε όλοι μαζί; Δυστυχώς, ποτέ! Επομένως δεν είμαστε όλοι μαζί. Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα είναι μαζί με τους Παπανδρεϊκούς, τους συνεργάτες του Σόρος, που μας τους έχει φέρει για να παρουσιάσουν και τις "μετριοπαθείς" τους προτάσεις για το ευρώ χωρίς να τολμάνε να ανοιχτούν σε διάλογο. Είναι μαζί με όποιον δέχεται να είναι υπόχειριο του μηχανισμού του, αλλά και με τα γνωστά καλόπαιδα όπως ο Μόντι, ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ, κλπ. Τι κάνει άλλωστε στη λίμνη Κόμο; Μαζί μας δεν υπήρξε ποτέ. Κι επομένως δεν μπορώ να θεωρήσω ότι ο Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι μαζί.
      Τρίτο: Επειδή έζησα για 20 χρόνια τους κομματικούς μηχανισμούς και την κομματική πειθαρχία που δεν σου επιτρέπει να μιλήσεις γιατί κινδυνεύει η "ενότητα" του κόμματος, γι' αυτό και θεωρώ ότι όπου κυριαρχούν τα μισόλογα, οι στρογγυλεμένες φράσεις, η ανελευθερία ζύμωσης και αναμέτρησης επιχειρημάτων, εκεί βασιλεύει η σκοπιμότητα, το παρασκήνιο, η βρωμιά και η δυσοδία των μηχανισμών. Επομένως, καθαρός αέρας υπάρχει μόνο εκεί που λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, εκεί όπου κυριαρχεί η κριτική, ακόμη κι αν παίρνει χαρακτήρα ανελέητο. Οι γραφειοκράτες μισούν αυτό το περιβάλλον, γι' αυτό και προσπαθούν να μας πείσουν ότι για "ενότητα" ή την "συνεργασία" πρέπει να υποστείλουμε την κριτική αντιπαράθεση και την ελεύθερη ζύμωση των απόψεων. Η αλήθεια είναι ακριβώς ανάποδη. Ειλικρινής συνεργασία μπορεί να υπάρξει μόνο όπου η κριτική αντιπαράθεση και η ελεύθερη ζύμωση δεν υποστέλλεται. Κι αυτό γιατί η συνεργασία πρέπει να στηρίζεται, για να είναι σταθερή και με προοπτική, σε συγκεκριμένες ξεκάθαρες σχέσεις που δεσμεύουν όλες τις μεριές. Από κει και πέρα ο τρόπος που τα ερμηνεύει ο καθένας, ο τρόπος που βλέπει να εξελίσσεται ο αγώνας και η συνεργασία θα πρέπει να είναι ανοιχτά στην αντιπαράθεση και στην κριτική. Θα πρέπει επιτέλους - για να είμαστε αποτελεσματικοί - να μάθουμε ότι μπορούμε να να βαδίζουμε χώρια, αλλά να χτυπάμε από κοινού τον κοινό εχθρό. Και με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, συγνώμη, αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε καν κοινό εχθρό. Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική συμπεριφορά του κάνει τα αδύνατα, δυνατά να με πείσει ότι θεωρεί μεγαλύτερο εχθρό εμάς, δηλαδή δυνάμεις με ξακάθαρη πατριωτική, δημοκρατική, αντιαποικιακή και αντιευρωπαική κατεύθυνση, παρά το συνοθύλευμα που κυβερνά σήμερα την Ευρώπη.

      Διαγραφή
  6. Συριζα καικκε συγκυβερνανε οπως το 1989.Δυστυχως και εμεις και η ανταρσυα και οι δεν πληρωνω και οι λαικε; συνελευσεις που συμπορευομαστε στο δρομο δεν παμε πολυ καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε Καζακη μπορειτε να μου πειτε αν το bail-in θα αφορα τους καταθετες των 4 συστημικων τραπεζων ? Τι γινεται με τις καταθεσεις των ξενων τραπεζων (CITI-HSBC) και λοιπες? Απο τι ξερω αυτες καλυπτονται απο το Αγγλικο συστημα...
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή