Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ας μην φτάσουμε στο απροχώρητο για να αντιληφθούμε το προφανές!

Τις προάλλες παρακολουθούσα ένα ρεπορτάζ στα ρωσικά μέσα για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία. Στην πόλη Λουγκάνσκ, η οποία βομβαρδίζεται ανηλεώς από το αποκαλούμενο Ουκρανικό πυροβολικό, ένα παιδί γύρω στα 16 εξηγούσε στο δημοσιογράφο πώς το προηγούμενο βράδυ μια οβίδα έπεσε στο σπίτι του και το κατέστρεψε ολοσχαιρώς. Μέσα στα ερείπια έχασε τους δυο γονείς του και την 7χρονη αδελφούλα του, για να επιβιώσει ως εκ θαύματος το ίδιο με τη γιαγιά του.

Θέλετε η ομοιότητα του παιδιού αυτού με τον μικρό μου γιό, θέλετε το γεγονός ότι στην ανατολική Ουκρανία εξελίσσεται μια απίστευτη σφαγή αμάχων διαστάσεων Γάζας με ακόμη περισσότερα θύματα, για την οποία αδιαφορούν σχεδόν οι πάντες, με έβαλε σε πολύ σκοτεινές σκέψεις. Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα εκατοντάδες που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση στην περιοχή.


Ο άμαχος πληθυσμός που δεν θέλει, ή δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις εστίες του, είναι ένα εύκολο θύμα για το πυροβολικό μεγάλης απόστασης των Ουκρανών μισθοφόρων. Επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν τις πόλεις, οι μισθοφόροι τις βομβαρδίζουν από μακριά, εκ του ασφαλούς, αδιάκριτα και σαρωτικά με στόχο τον άμαχο πληθυσμό. Γιατί; Όχι μόνο γιατί είναι ένας εύκολος στόχος, αλλά πρωτίστως γιατί είναι ο άμαχος πληθυσμός που στηρίζει και συντηρεί τους αντάρτες. Χωρίς την υποστήριξη από τον άμαχο πληθυσμό δεν μπορεί να υπάρξει ένοπλη αντίσταση μέσα στις πόλεις.

Σ' αυτόν τον βομβαρδισμό δεν μπορούν να ανταπαντήσουν οι αποκαλούμενοι "σεπαρατιστές" αντάρτες που βρίσκονται καλά οχυρωμένοι στις παρυφές των πόλεων. Δεν έχουν τα μέσα. Κι έτσι οι μισθοφόροι του Κιέβου δολοφονούν μαζικά αμάχους, χωρίς να νοιάζεται κανένας. Εξασφαλίζουν έτσι την "καθαρότητα" της "φυλετικής" σύνθεσης του πληθυσμού της Ουκρανίας, όπως την θέλει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου. Φυσικά οι φρικιαστικές εικόνες αυτού του πολέμου δεν φτάνουν σχεδόν ποτέ στα δυτικά μέσα "ενημέρωσης".

Σ' ένα από τα ρεπορτάζ του CNN σε πόλεις και χωριά της κεντρικής και δυτικής Ουκρανίας, οι δημοσιογράφοι ανακάλυπταν πόσο πλατύ έχει γίνει το κίνημα άρνησης της στράτευσης από τον πληθυσμό. Πρωτοστατούν οι γυναίκες. Μανάδες και σύζυγοι. Στις ερωτήσεις των αμερικανών δημοσιογράφων γιατί δεν ανταποκρίνονται στα "φύλλα πορείας" της κυβέρνησης του Κιέβου για να πολεμήσουν για την "πατρίδα" τους, η απάντηση είναι αφοπλιστική: γιατί να πολεμήσουν τα παιδιά και οι σύζυγοί μας; Εμείς θέλουμε ειρήνη! Αν θέλουν να πολεμήσουν, να πάνε αυτοί που ήταν στην Μaidan!

Ακόμη και οι δημοσιογράφοι του CNN σχολίαζαν ότι η κυβέρνηση του Κιέβου δεν διαθέτει το απαραίτητο λαϊκό έρεισμα. Κι επομένως η σφαγή θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, από την στιγμή που το μόνο ουσιαστικό στήριγμα του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Και το ερώτημά μου είναι το εξής: Μα καλά που ήταν όλος αυτός ο κόσμος τον καιρό της Maidan; Πόσο δύσκολο θα ήταν να οργανωθεί μια τεράστια πορεία προς το Κίεβο σε αντιπαράθεση με την Maidan; Αν ο πληθυσμός που σήμερα σφαγιάζεται μαζικά στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και εκείνος που καλείται σήμερα να θυσιάσει τα παιδιά του για το καθεστώς του Κιέβου, είχε έγκαιρα αντιδράσει μαζικά ενάντια στο πραξικόπημα της Maidan, σήμερα δεν θα υπήρχε ούτε πόλεμος, ούτε τίποτε.

Για σκεφτείτο λιγάκι. Οι περισσότεροι Ουκρανοί παρακολουθούσαν αμήχανα τις εξελίξεις, θεωρώντας ότι σ' αυτούς δεν μπορεί να συμβεί αυτό που συμβαίνει για δεκαετίες τώρα στη Γάζα και γενικά στην Παλαιστίνη. Κι έτσι έμειναν στον καναπέ τους, να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στη χώρα τους μέσα από τις τηλεοράσεις. Και να σήμερα. Μέσα σε λίγους μήνες η χώρα τους έχει μετατραπεί σε πεδίο μαζικής σφαγής.

Πόσο, λέτε, ότι απέχουμε εμείς από αυτή την κατάσταση; Η νοοτροπία δυστυχώς που δέρνει την πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού, είναι η ίδια. Ασχολείται - με την αμέριστη βοήθεια του πολιτικού και επικοινωνιακού συστήματος - με τις δόσεις και τα "λάθη" του ΕΝΦΙΑ, τις πολιτικές μεταγραφές στα κομματικά κυκλώματα και γενικά περιμένει ότι οοι εκλογές όπως και να έχουν, θα δώσουν λύση στα πράγματα. Κι έτσι ασχολείται με το μεροδούλι, μεροφάι, αναμένοντας κάποιον από τους δελφίνους της εξουσίας να του λύσει το πρόβλημα. Άλλωστε όλοι μαζί, δεξιοί και αριστεροί, του λένε ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα, χωρίς να χρειαστεί να ξεκουνηθεί. Τι το καλύτερο;

Η νοοτροπία αυτή δεν είναι απλά τυπική του ραγιά. Σήμερα είναι το πρελούδιο της απόλυτης καταστροφής. Η χώρα μας έχει μπει ήδη σε ανάλογη τροχιά μ' εκείνη της Ουκρανίας. Οι εκλογές που θα έρθουν - όποτε έρθουν - απλά θα βαθύνουν την κρίση και θα κάνουν την κοινωνική και πολιτική αναμέτρηση πιο επιτακτική. Απλά ελπίζω ότι θα συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα ότι χωρίς να ξεκουνηθούμε, χωρίς τη δική μας μαζική κινητοποίηση, λύση δεν δίνεται. Όποιος κι αν ανέβει στην κυβέρνηση.

Ελπίζω να μην την πάθουμε όπως οι Ουκρανοί. Να μην είναι τα δικά μας παιδιά που μέσα στα άγρια ξημερώματα θα ξυπνούν από τις οβίδες, ή τους πυραύλους για να ψάξουν τους νεκρούς τους μέσα στα χαλάσματα του ίδιου του σπιτιού τους. Κι αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς και κανέναν άλλο. Προς Θεού, δεν πρέπει να βρεθούμε στην κατάσταση των Ουκρανών να λέμε γιατί δεν ξεσηκωθήκαμε έγκαιρα και αφήσαμε τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ.


Και να θυμάστε. Ίσως η πιο θανάσιμη, η πιο μοιραία αυταπάτη σήμερα είναι αυτό που λένε οι περισσότεροι για να δικαιολογήσουν την απραξία τους: έλα μωρέ, αυτά δεν μπορούν να συμβούν στην Ελλάδα. Μόνο που η ιστορία διδάσκει ότι όποτε κυριάρχησε αυτή η αυταπάτη σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις σαν τις σημερινές, ο λαός το πλήρωσε ακριβά, το πλήρωσε με το αίμα των παιδιών του.

49 σχόλια:

  1. Μαλλον σου διεφυγε το γεγονος, συμφωνα με την δηλαωση της Βικτωριας Νουλαν, Εβραιας υφυπουργου των ΗΠΑ, η Αμερικη τα περασμενα 10 χρονια, απο την εποχη της "Πορτοκαλι επαναστασης" ξοδεψαν πανω απο 5 δισ Δολλαρια στην Ουκρανια, μεσω ΜΚΟ να ωργανωσουν την αλλαγη κυβερνησης και να κανουν πληρη καταληψη του κρατους και των φιλετων καθως επεισης να προχωρησουν στην εγκατασταση βασεων κλπ.

    Δυστυχως ο Πουτιν τους χαλασε τα σχεδια με την προσαρτηση της Κριμαιας πισω στην Ρωσσια, που ανηκε ιστορικα.

    Ειναι πληρες γνωστο οτι οι Διαδηλωτες της Μαινταν ηταν ολοι στρατολογημενοι απο την μεση και Δυτικη Ουκρανια και πληρωνονταν 70 Δολλαρια την μερα για να διαδηλωνουν στην Πλατια. Ολοι αυτοι μεταφερονταν αναλογα με τια αναγκες με ωργανωμενα λεωφορια, απο το Lviv και διαφορες αλλες πολεις. Φυσικα η προσωπικη παρουσια της Νουλαν στο Κιεβο παρεα με τον Πρεσβη Πιτ , και η επισκεψη του Κερι και του Μακειν.......

    Οποιος θελει να δει το πληρες μαγειρεμα.... της Ουκρανικης αλλαγης καθεστωτος......και να μαθει απο ποτε ολοι αυτου που ανελαβαν στην κυβερνηση... ηταν στην τσεπη των ΗΠΑ.....ρειχτε μια ματια σε αυτο το ιστολογιο.

    http://www.russianworldforums.com/viewtopic.php?f=28&t=1941 και επεισης

    http://www.russianworldforums.com/viewtopic.php?f=28&t=1955

    Αν και αρχικα οι διαδηλωσεις ηταν ειρινικες οπως παραδεχτηκε ενα Εβραιος αρθρογραφος στον Guardian, μια ομαδα 20 οπλισμενων που ειχαν εκπευδευτει στον Ισραηλινο στρατο, με Ουκρανικη καταγωγη, αρχισαν να χτυπουν και να σκοτωνουν..... αστυνομια και διαδηλωτες. Τα αποτελεσματα τα βλεπουμε σημερα.

    Ο Προεδρος Ποροσενκο και ο πρωθυπορυργος Υατσιεκ, Εβραιοι και οι δυο.... ηταν παλαιοι φιλοι των ΗΠΑ..... οπως θα δειτε στις φωτογραφιες στα παραπανω λινκς.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που συμβαίνει.Η πλειοψηφία πια το νιώθει ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο,διαισθάνεται την απάτη σε βάρος μας και την χειραγώγηση των κομμάτων,αλλά θέλει να ελπίζει ότι κάτι θα γίνει-χωρίς να γνωρίζει τι!Όταν προσπαθείς να μιλήσεις για λαικό μέτωπο,για συντονισμένη οργάνωση,για κοινωνική χειραφέτηση σε κοιτάνε σαν να είσαι εξωγήινος,μη θέλοντας με τίποτα να ξεφύγουν από τη ραστώνη μιας μίζερης και άχαρης ζωής "εν τάφω",που όλο και πιο πολύ απαξιώνεται κι αυτή...κι όλα αυτά για να διασώσουμε τι;Τη "σταθερότητα"και την "ασφάλεια"του ναρκοπεδίου όπου μας έχουνε καταδικάσει να ζούμε -μέχρις αφανισμού"οι "εταίροι"-μαφιόζοι κερδοσκόποι με τα ανδρείκελά τους μέσα στη ρημαγμένη χώρα;Οι αυτοκτονίες,οι τόσοι θάνατοι,τα παιδιά,που δεν γεννιούνται δεν σημαίνουν τίποτα;Τόσο πολύ μας ξιπάσανε,μας εθίσανε να πιστεύουμε σε αυταπάτες και ψεύτικα λόγια;Πραγματικά,αυτή η ραστώνη,η αδυναμία αντίδρασης είναι πρωτοφανής.Κι όμως μια απόφαση εσωτερική χρειάζεται για να λειτουργήσουμε συλλογικά και να κάνουμε επιτέλους κάτι ουσιαστικό για τους εαυτούς μας ,τα παιδιά μας,την πατρίδα.Μόνο "κυνηγώντας την ουτοπία-αν τη θεωρούμε τέτοια-βρίσκεις τον εαυτό σου"είπε κάποιος...και πια μόνο το αδιανόητο μέχρι χθες μας σώζει από το βέβαιο "κρεματόριο",που μας επιφυλάσσουν.Αλήθεια πόσο "γραφικοί"είμαστε όταν λέμε ότι κανείς μας δε σώζεται μέσα από τη διάλυση και την κοινωνικοοικονομική καταστροφή που βιώνουμε;Γιατί εμείς να μη γίνουμε μια άλλη Γάζα ή Ουκρανία,όταν ανεχόμαστε ακόμα τη γενοκτονία και αδιαφορούμε επιδεικτικά για όσα φρικτά εγκλήματα ήδη συντελούνται στη χώρα μας μέσω του ξεπουλημένου πολιτικού συστήματος;Καλώς ή κακώς μας έλαχε αυτό το κακό,του οποίου το μέγεθος λίγοι αντιλαμβάνονται δυστυχώς.Επιτέλους,ας γνωρίζουμε ότι στρουθοκαμηλίζοντας θα υποστούμε τα χειρότερα και στοιχειωδώς ας αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί-το λέω και για τον εαυτό μου και συγχωρέστε με το "δασκαλίστικο"ύφος,αλλά δεν έχουμε σε τίποτε άλλο να στηριχτούμε παρά στη δική μας απόφαση,οργάνωση και συμμετοχή-ως απλοί πολίτες-σε συλλογικότητες-πρωτοβουλίες,σε ένα λαικό μέτωπο αντίστασης,χωρίς περιχαρακώσεις ιδεολογικές ή άλλες...Έλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Δημήτρη,
    Τι θα μπορούσε να συμβεί: εισβολή των Τούρκων; Δεν πιστεύεις ότι σε αυτό το σενάριο θα υπήρχε αντίδραση υποστήριξη από μεγάλες Ευρωπαϊκές (θεωρητικά) φιλικά προσκείμενες δυνάμεις; Ευχαριστώ, Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το ζήτημα δεν είναι η εμπλοκή της χώρας σε μια ευρύτερη πολεμική περιπέτεια. Χωρίς να αποκλείεται κάτι τέτοιο, πιο πιθανό είναι να υπάρξει πολεμική προβοκάτσια στα σύνορα της χώρας με μόνο σκοπό να εμπλακούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως "ειρηνοποιοί". Θα εγκατασταθούν στην παραμεθόριο περιοχή και θα την γκριζάρουν, όπως ακριβώς έγινε στα Ίμια. Για φανταστείτε να τους καλέσει ως "διαμεσολαβητές" ένας Τσίπρας, προκειμένου η κυβέρνησή του να αντιμετωπίσει μια πιθανή πολεμική κρίση; Εκτός από εθνικό ακρωτηριασμό από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θα έχουμε και εμφύλιο με όλους τους πουλημένους "εθνικόφρονες" να ξεσηκώνονται ενάντια στην αριστερά που αντιπροσωπεύει ο Τσίπρας και το κόμμα του.

      Διαγραφή
  4. Στην Ελλάδα πως μπορεί να στηθεί το σκηνικό του εμφυλίου;
    Ποιοι θα κινηθούν εναντίον ποιων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ήδη υπάρχει ο εμφυλιοπολεμικός διαχωρισμός δεξιών-αριστερών. Ο βαμμένος δεξιός δεν θέλει να ακούσει για τον αριστερό και προτιμά να ψηφίζει το "κόμμα του" με προδότες στην ηγεσία, παρά να τα βρει με αριστερούς. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αριστερούς. Έχω σιχαθεί να ακούω, εσείς στο ΕΠΑΜ είστε αριστεροί κι εγώ δεξιός, άρα δεν μπορώ να έρθω μαζί σας. Και το ανάποδο. Εγώ είμαι αριστερός, κομμουνιστής κι έτσι δεν μπορώ να συμπαραταχθώ με το ΕΠΑΜ που καλεί σε Μέτωπο πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές. Το σαράκι του εμφυλίου υπάρχει ήδη. Το καλλιεργεί ο καθένας που σκέφτεται πρώτα σαν δεξιός ή αριστερός και ύστερα σαν πατριωτής, αν υφίσταται στάλα πατριωτισμού μέσα του.
      Άλλωστε υπάρχουν ακόμη και σήμερα δυνάμεις που δοξάζουν τον εμφύλιο και τις γιορτές μίσους. Τι κάνει δηλαδή η ΧΑ; Κάτι ανάλογο κάνει και η ηγεσία του ΚΚΕ, που έχει απορρίψει την εποποιία της εθνικής αντίστασης και του ΕΑΜ για να ανεβάσει στο βάθρο τον εμφύλιο πόλεμο, ως "κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης".
      Πόσο δύσκολο είναι να υπάρξουν συνθήκες εθνικού ακρωτηριασμού και οι αριστεροί να στραφούν εναντίον των δεξιών; Πόσο δύσκολο είναι; Τα κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς λειτουργούν ήδη ως φέουδα φυλάρχων που δεν δίνουν δεκάρα για την εθνική αυτοδιάθεση του ελληνικού λαού και της πατρίδας. Είναι πρώτρα Ευρωπαίοι δεξιοί ή αριστεροί και ύστερα Έλληνες. Μόνο που γι' αυτούς ο όρος Ελλάδα δεν είναι παρά ένα τοπονύμιο χωρίς περεταίρω αξία. Κι ο κόσμος σαν κοπάδι τους ακολουθεί τυφλά. Ο εμφύλιος λοιπόν είναι στο κατώφλι μας. Άλλωστε από μισθοφόρους άλλο τίποτε, προκειμένου να ενισχυθούν οι αυριανές φράξιες του εμφυλίου.

      Διαγραφή
  5. αγαπητε Δημητρη πολυ φοβαμαι πως ανηκουμε στους καναπεδατους που ακομα περιμενουν να τον σωσει ο ξυριζα..
    ο κοσμος δεν θελλει να καταλαβει τι του λες γιατι θεωρει το δρομο σου δυσκολο προτιμα το δρομο του παπαδημουλη του αλεξη του σταθακη ειναι πιο ευκολος κ ας μη ξερρει που θα τον οδηγησει.. στη Θρακη παιζονται χοντρα παιχνιδια κ ολοι μα ολοι ανεξερετως κοιταζουν αν στην Αμφιπολη ειναι ο Αλεξανδρος λες κ θα μας σωσει...απο το χρεος πουλωντας το ταφο κ τη μουμια του!
    οχι δεν εχω καμμια ελπιδα απο τον Νεοελληναρα το φραπεδατο που περιμενει τη συνταξη του πατερα του να τον ζησει , δεν εχω καμμια ελπιδα απο τον ξεπεσμενο δημοσιο υπαλληλο με το σκυμενο κεφαλι , δεν εχω καμμια ελπιδα απο τον ανεργο που στις πλατειες οταν γινοταν ο χαμος αυτος παρακολουθουσε απο τη τηλεοραση.
    νομοτελειακα η Ελλαδα φθανει στο τελος της με δικη μας υπογραφη κ αποφαση.
    παραχωρησαμε ανευ ορων κ αμετακλητα το δικαιωμα μας στην εργασια την υγεια την παιδεια την ιδιοκτησια.
    δεν περιμενω τιποτα απο το γειτονα μου γιατι βλεπω την αγανακτηση κ την αδιαφορια δεν περιμενω τιποτα παρα μονο ποτε θα ακουστει το πρωτο μπαμ γιατι θα ακουστει ειμαι σιγουρη κ τοτε δεν θα ξυπνησουμε για να υπερασπιστουμε τα οσια κ τα ιερα αλλα για να κρυφτουμε να σωθουμε.
    γιναμε μαλθακοι πλαδαροι κ αδιαφοροι κ αυτο θα το πληρωσουμε.

    καλη τυχη στον αγωνα σου που ειναι δυσκολος αλλα πολυ φοβαμαι οτι ματαιωπονεις φιλε μου Δημητρη αν κ ξερρω πως η συνειδηση σου ειναι πανω απο το αποτελεσμα του αγωνα σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι άνθρωποι παρακολουθούσαν αμήχανα τις εξελίξεις, διότι οι εξελίξεις τους είχαν προλάβει. Ο σχεδιασμός της όλης κατάστασης είχε εδώ και καιρό βέβαια ξεκινήσει και μάλιστα κόστισε περίπου 5 δις $ στους Αμερικανούς, από το 1991 περίπου που αποφάσισαν να τους "στηρίξουν", κατά τα λεγόμενα της Victoria Nuland.

    Κατόπιν ο Πούτιν, προσάρτησε την Κριμαία. Με αποτέλεσμα να βγεί και ένα ανέκδοτο όπου ο πρόεδρος του Ισραήλ μιλάει με τον Πούτιν...
    -Βλαντιμίρ δεν ήξερα ότι είσαι Εβραίος!
    -Και πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;
    -Οι Αμερικανοί πλήρωσαν 5 δις $ για να πάρεις τη Κριμαία, δε μπορεί, πρέπει να είσαι Εβραίος!
    Χωρίς να θέλω να προσβάλω τους Εβραίους, έτσι "λέει" το ανέκδοτο και παράλληλα βλέπουμε πως ο Πούτιν ήξερε τι γίνεται και για αυτό άδραξε την ευκαιρία και προσάρτησε την Κριμαία.

    Τα γεγονότα λοιπόν εμπεριέχουν την Ανατολική Ουκρανία, όπου και δεν μπορούμε να την δούμε αποσπασματικά, αφού υπάρχει και η Κριμαία. Κάποιοι λοιπόν παίζουν σκάκι στην Ουκρανία όπου μάλιστα από την μία μεριά έχουμε τον Πούτιν και από την άλλη τον Ομπάμα.
    Κάπου μάλιστα ο Ομπάμα περιγράφεται σαν ένα περιστέρι που παίζει σκάκι: Τσιμπάει τα πούλια, κουτσουλάει το ταμπλό και καθώς βγάζει τους χαρακτηριστικούς ήχους και κάνει τις ανάλογες κινήσεις του περιστεριού, νομίζει πως έχει κερδίσει την παρτίδα!

    Η Ευρώπη απλά κρατάει το φανάρι και η Ελλάδα κατάντησε μαζί με άλλες χώρες (σαν την Πολωνία) το χαρτομάντιλο της πολιτικής Η.Π.Α. και Ε.Ε. Κάνουν τις βρωμιές τους και τις καθαρίζουν με τα χαρτομάντιλα.

    Από το πλάνο λοιπόν της ανάρτησης σας κ.Καζάκη δεν πρέπει να λείπει και το Ρωσικό στοιχείο και αν δεν κάνω λάθος, ο τσάρος Αλέξανδρος ο Γ' είχε πει:
    "Η Ρωσία χρειάζεται μόνο δύο φίλους: Το στρατό της και το ναυτικό της".


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημλητρη και λίγα λες. Αυτό θα είναι και το τραγικό κλείσιμο της αυλαίας της παρακρατικής μεταπολίτευσης του προτεκτοράτου που λέγεται Ελλάδα. 40 χρόνια οι μικροαστοί νεοέλληνες τάιζαν και μεγάλωναν τα ευνουχισμένα παιδιά τους για να τα θυσιάσουν .Μία φάρμα των ζώων έτοιμη για σφαγή, τιμής ένεκεν!!Σιγά η πατρίδα κοιμάται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταδικαζεις τους Εβραιους που σε χρηματοδοτουν κι αιματοκυλησαν την Παλαιστινη ? .. Η δεν επιτρεπεται μη κοπει η χρηματοδοτηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρικυμια εν κρανιω!
      Ρε φιλε, Ανώνυμε της 21 Αυγούστου 2014 - 3:45 π.μ. γραψε καμια επιθεωρηση. Παει το ταλεντο σου στραφι.
      Αχαχαχαχ.

      Διαγραφή
    2. Κάλλιο ποτέ παρά αργά21 Αυγούστου 2014 στις 11:39 π.μ.

      Άργησες, γκαιμπελίσκο:

      http://epamhellas.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BC-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B1%CF%8C

      Διαγραφή
    3. τοσο λεφτα του χουν δωσει δεν ξερει τι να τα κανει τα δισεκατομμυρια

      Η μακακια παει συννεφο

      Διαγραφή
    4. Μεγάλε, καταλαβαίνω οτι έχει πολύ ζέστη. Για την περίπτωσή σου, συνιστώ ανεπιφύλακτα ένα ice water challenge μπας και συνέλθεις. Παρεμπιπτόντως, ο Καζάκης είναι γνωστός ζάμπλουτος μεγιστάνας και δεν έχει ανάγκη χρηματοδότησης :)

      Διαγραφή
  9. Γιώργος Γρυμπογιάννης21 Αυγούστου 2014 στις 8:57 π.μ.

    Ένας μεγάλος σύμμαχος (καθηγητής Γ.Κοντογιώργης): «Υπό τις συνθήκες αυτές, η κοινωνία των πολιτών καλείται:
    να πάρει την πολιτεία στα χέρια της, να αξιώσει την αναστολή των άρθρων του Συντάγματος που αναιρούν την αντιπροσωπευτική αρχή της πολιτείας, που της αφαιρούν την ιδιότητα του εντολέα. Να επεξεργασθεί προτάσεις νόμων που θα καταργούν τον κατοχικό χαρακτήρα του κράτους και τη δυναστική κομματοκρατία, που θα εξαρτούν το πολιτικό προσωπικό από την κοινωνία των πολιτών, που θα καταργούν την "ασυλία" του και θα το υπάγουν απευθείας στη δικαιοσύνη για τα πολιτικά του πεπραγμένα, που θα παρέχουν στον πολίτη δικαίωμα εννόμου συμφέροντος για τη βλάβη που θα του προκαλούν οι φορείς της διοίκησης και το πολιτικό προσωπικό. Να επεξεργασθεί, τέλος, τις πολιτικές κατευθύνσεις μέσα στις οποίες θα υποχρεούται η πολιτική εξουσία να κυβερνήσει..».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσύ,πληρωμένε προβοκάτορα 3.45,πού την είδες τη χρηματοδότηση;Για ρώτα τους επαμίτες πού τα βρίσκουν τα λιγοστά χρήματα και τι εθελοντική δουλειά προσφέρουν για να τα διαθέσουν για το μέτωπο,περιμένοντας μήπως και κάποια στιγμή "ξυπνήσει"έστω το ένστικτο της επιβίωσης των Ελληναράδων κι αρχίσουν να διακρίνουν τη μόνη διέξοδο,της ανεξαρτησίας,της εθνικής κυριαρχίας...Ή αποκτάμε επιτέλους Ελληνική κυβέρνηση-για πρώτη φορά- με νέο Σύνταγμα ή χανόμαστε!Καλό πρόσχημα ότι όλοι είμαστε αναξιόπιστοι και εκμαυλισμένοι,αλλά έλα που υπάρχουν κι οι γνήσιοι πατριώτες και δημοκράτες!Αν εσύ άθλιε προβοκάτορα θέλεις να μαυρίσεις την εικόνα,ό,τι κι αν κάνεις δεν θα το καταφέρεις γιατί η πράξη είναι ο αδιάψευστος "μάρτυρας"του ποιος είναι ο καθείς και ποιο το ποιόν του...Από λάσπη,μαυρίλα,χαφιεδισμό και χυδαιότητα "χορτάσαμε"...Η ξεφτίλα έτσι "πετιέται" πάντα,με βαρύγδουπο και χυδαίο λόγο-υπό τύπο συνθήματος-,γιατί τέτοιον μόνο μπορούν να ξεβράσουν τα αποβράσματα σαν του λόγου σου,που κρύβονται στις βρώμικές τους τρύπες!ΟΛΑ ΕΔΩ "ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ"ΟΜΩΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ραγιαδες εχουν γαλουχηθει με τα χριστιανικα πιστευω και τον εβραιοχριστιανικο τροπο.Περιμενουν οτι θα γινει καποιο θαυμα ο Ιησους θα τους σωσει και παρακολουθουν απο τους καναπεδες την καταστροφη μας.Μετα απο 5 χρονια μνημονια οι μνημονιακοι πηραν 40% .ειναι λιγες οι ελπιδες να επαναστατησουν οι ραγιαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εν Χριστώ αδελφέ Ανώνυμε της 3:45 προ μεσημβρινής της 21ης Αυγούστου του σωτηρίου έτους 2014,σε χαιρετώ. Τι παραλήρημα και αυτό; Εσύ μεγάλε δεν παίζεσαι. Πραγματικά έμεινα άφωνος με το συγκλονιστικό σου σχόλιο. Τυχεροί όσοι σε γνωρίζουν, θα σπάνε πολύ πλάκα μαζί σου. Να είσαι καλά. Μ' έκανες και γέλασα. Βέβαια με κάτι τέτοια αστέρια άντε να σωθεί η Πατρίδα.
    Σου αφιερώνω αυτό: Από την πόλι έρχομαι και στην κορφή Κανέλα
    έβγαλα το καπέλο μου να μη βραχεί η ομπρέλα.
    Και πάλι να είσαι καλά. Δεν είμαι ψυχίατρος αλλά δεν νομίζω ότι η περίπτωση σου μπορεί να έχει θεραπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλλατις πολιτευτακια-προβοκατοριακια ανωνυμε!

    Ωραίο αυτο που έγραψες,
    Γι' αυτο θα σου κανω δώρο ψιλοτακουνες γόβες με αεροσολα
    Έτσι ώστε όταν περπατάς με χάρι να μην κουνιούνται τ'αρ@@@ακια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδιά, όσοι είστε ...κουρασμένοι, καθιστε στον καναπέ σας και αφήστε εμας που θέλουμε ελευθερη και δημοκρατική πατρίδα να καθαρισουμε. Και για εσάς!!!
    Έτσι γινόταν πάντα. Οι πολλοί κοιμούνταν και οι λίγοι πάλευαν.
    Και μετα, οι πολλοι, βουρ πρωτοι στον ...πατσά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ κύριε Καζάκη θα σας θυμίσω οτι οι ιδεολογικοί διαχωρισμοί δεν είναι φαντάσματα του νου που αν τα διαλύσουμε στη σφαίρα των ιδεών θα μονιάσουμε. Αντανακλούν ταξικές και ενδοταξικές αντιπαραθέσεις μέσα στη κοινωνία που τους γεννούν. Το να βάζεις δεξιά κι αριστερά στο ίδιο κάδρο για να μη στενοχωρήσεις τους νοικοκυραίους (ξεχνώντας οτι η αριστερά ούτε κυβερνά ούτε κυβέρνησε) δεν ωφελεί σε τίποτα. Η γλώσσα που ενώνει αντανακλά επίσης συσχετισμούς και κατεύθυνση. Το να δοξάζεις το μικροαστισμό μιλώντας γενικά κι αόριστα για πατριωτισμό και έθνος χωρίς να μιλάς με θάρρος για τις τάξεις που συγκροτούν αυτο το έθνος, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι οτι είναι η πολιτισμική λογική του σημερινού καπιταλισμού που συντρίβει τα έθνη στη συνείδηση πρώτα κι ύστερα στο χάρτη (παγκοσμιοποίηση) και δεν είναι οτι "σαν λαός ξεχάσαμε το παρελθόν μας" και όλα αυτά τα δακρύβρεχτα, έχει το εξής θλιβερό αποτέλεσμα: άνθρωποι που δηλώνουν στρατευμένοι στην ιδέα του Επαμ και συμπαθούντες σχολιάζουν εδώ και σκέφτονται με όρους σκοτεινών κέντρων, συνομωσιών και εβραίων κι εσεις το κάνετε γαργάρα.
    Και μια και δηλώνετε κομμουνιστής: σας προκαλώ να μου βρείτε μιση πρόταση των κλασικών του σοσιαλισμού που να μιλά για την ανάγκη υπέρβασης των ιδεολογικών διαχωρισμών. Ή μιση πρόταση που να μίλησαν για πατριωτισμό.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θλιβερό για μένα είναι όσοι έχουν μάθει να "διαβάζουν" την πραγματικότητα με τις ρετσέτες εγχειριδίου που αποστήθισαν. Και μάλιστα ενός εγχειριδίου παντελώς παρωχημένου. Όχι κύριε, ή κυρία. Οι ιδέες δεν αντανακλού ταξικά συμφέροντα Αντίθετα τα συγκαλύπτουν και τα παραμορφώνουν. Γι' αυτό και οι διαχωρισμοί θα πρέπει να γίνονται όχι με βάση ιδέες ή ιδεολογήματα, όπως δεξιά-αριστερά, αλλά με βάση πρωτογενή κοινωνικά και ταξικά συμφέροντα, όπως εκφράζονται μέσα από αιτήματα. Το δεξιά-αριστερά δεν είναι προϊόν ταξικής σύγκρουσης, αλλά προϊόν του αστικού κοινοβουλευτισμού που θέλει να συγκαλύψει την κοινωνική και ταξική σύγκρουση. Ειδικά στην Ελλάδα είναι προϊόν του εμφυλίου και μάλιστα επιβολή των ιδεολογικών και πολιτικών μηχανισμών της εξουσίας και κυρίως των ιμπεριαλιστών επικυρίαχων (βλέπε ΗΠΑ). Για να επιβληθεί και για να αποδεχθεί τον ρόλο της η αριστερά, χρειάστηκαν σχεδόν τρεις δεκαετίες κολαστηρίων.
      Συγνώμη, αλλά αρνούμαι να γίνω τόσο ηλίθιος ώστε να αποδεχτώ ιδεολογήματα και ιδεολογικούς διαχωρισμούς που μου επιβάλει ο εχθρός. Ούτε βέβαια είμαι οιονεί πρεζόνι για να πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να δοκιμάσω την αριστερά στην κυβέρνηση για να την απορρίψω. Μόνο οιονεί πρεζόνια έχουν αυτή την φιλοσοφία: πρώτα δοκιμάζεις κάτι και ύστερα το απορρίπτεις. Όταν πολιτικές δυνάμεις έχουν υιοθετήσει τις θέσεις και τις πολιτικές αφετηρίες των αντιπάλων, τότε είναι μέρος του προβλήματος ότι κι αν επικαλούνται, ότι λάβαρο κι αν κυματίζει στα κομμματικά τους γραφεία.

      Διαγραφή
    2. Επίσης, μακάρι να ήταν η "πολιτισμική λογική του καπιταλισμού" που συντρίβει τα έθνη. Αυτό που διαλύει τα έθνη και μαζί τους, τους λαούς είναι οι ανοιχτές αγορές και ελευθερία κίνησης και τοποθέτησης του κεφαλαίου παγκόσμια. Δεν είναι ιδέες που συντρίβουν τους λαού και τα έθνη τους, αλλά η υλική δύναμη του κεφαλαίου που δεν αναγνωρίζει καμιά πατρίδα και σήμερα δεν ανέχεται καν συγκροτημένα κράτη με την παραδοσιακή τους μορφή. Κι αυτή η υλική δύναμη όλο και πιο συχνά εξαντλεί τον οικονομικό επεκτατισμό και περνά όλο και πιο εύκολα στον πόλεμο. Επομένως η υπεράσπιση της πατρίδας σήμερα απέναντι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό των παγκόσμιων αγορών, αποτελεί θεμελιώδες εθνικό και ταξικό καθήκον του λαού - πρώτα και κύρια της εργατικής τάξης.Είναι καθήκον επιβίωσης. Πολύ πιο κρίσιμο και αναγκαίο από την εποχή της ναζιστικής κατοχής που οι μικροαστοί - σύμφωνα με τη λογική σου - δημιούργησαν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

      Διαγραφή
    3. Όσο για τις αναφορές του Μαρξ και των κλασικών για τον πατριωτισμό και μόνο το γεγονός ότι με προκαλείς να σου αναφέρω τοποθετήσεις σου, δείχνει το πόσο τραγικά χαμηλού επιπέδου είσαι. Κι ο λόγος απλός. Υπάρχουν πλήθος τοποθετήσεις ξεκινώντας από το Μανιφέστο. Διάβασε απλά το απόσπασμα που αναφέρει ο Μαρξ για το ότι οι "εργάτες δεν έχουν πατρίδα" και θα δεις. Κι επειδή με βρίσκεις μακριά από την βιβλιοθήκη μου θα σου πω μόνο: ξεστραβώσου πρώτα, ψάξε σε βάθος και πρωτογενώς και ύστερα παπαγάλιζε ανοησίες.
      Τέλος, στα 20 και πλέον χρόνια μου στο ΚΚΕ και στην αριστερά γενικά, έφαγα τοσο μεγάλη ηλιθιότητα σε διατεταγμένη υπηρεσία, αμορφωσιά και πολιτικό χουλιγκανισμό, τόσο μεγάλη απέχθεια για τον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο που ποτέ, μα ποτέ, δεν υπήρξε στην αριστερά, που δεν έχω καμιά όρεξη για λογοκρισία και ασφαλίτικες λογικές που θέλουν να λογοκρίνουν και μάλιστα εκ προοιμίου το τι και το πώς σκέφτεται ο καθένας. Μου αρκεί να στρατεύεται με ειλικρίνεια και αφοσίωση στους σκοπούς του Μετώπου. Κι όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν με τη σειρά τους. Όποιος αποκτά ανεξαρτησία δράσης, ανεξαρτησία από κομματικούς μηχανισμούς και εξουσίας, είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσει και την ανεξαρτησία σκέψης. Χωρίς κάποιοι ηλίθιοι ινστρούκτορες να θεωρούν ότι πρέπει να τους βαλουν στο "σωστό δρόμο". Αυτά τα αφήνω για τους ιεροκήρυκες εξ επαγγέλματος, ή βλακείας.

      Διαγραφή
    4. Το "τραγικά χαμηλό επίπεδο" το αφήνω σε όσους μιλούν για "πρωτόκολλα" και "σκοτεινές συνομωσίες" και κατα τ'άλλα δηλώνουν στρατευμένοι στον αγώνα.
      Όποιος τολμά να μιλά για θεωρία τον αποκαλείς απολιθωμένο, βλάκα, ιεροκήρυκα και άλλα ωραία. Μα εγω λέω απλώς οτι δεν μπορεί να υπάρξει πράξη χωρίς ταυτόχρονη θεωρητική ζύμωση. Το να δοξολογούμε τις προλήψεις των ανθρώπων και την άγνοιά τους, τη λογική του "μπάτε σκύλοι αλέστε" στο όνομα του οτι ο λαός είναι πάνσοφος εκ φύσεως και αρα απαξ και στρατευτεί "όλα τα άλλα θα ρθουν" είναι ρομαντισμός. Ναι μεν επιτρέπει την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή αλλά αφήνει να επωάζουν και να κακοφορμίζουν αντιλήψεις που αργότερα θα προκαλέσουν πισωγύρισμα.
      Εαν αυτο σου φαίνεται λογοκρισία και ασφαλίτικη λογική, εαν πιστεύεις οτι είμαι σε διατεταγμένη υπηρεσία επειδή φοβάμαι την ένωση διαφορετικών ανθρώπων οταν αυτή γινεται μηχανικά και άκριτα, πάσο.

      Υ.Γ. Την αναφορά στο μανιφέστο τη γνωρίζω, μα γνωρίζω και τις διαπιστώσεις μετά την τραγική ήττα του 1848. Τη διαπίστωση για το πόσο εύκολα οι μικροαστοί προδίδουν το προλεταριάτο όταν το μόνο που τους ενώνει είναι ωραίες λέξεις για "λαό", "πατριωτισμό" κλπ.
      Εαν θεωρείς τη λογική μου λάθος θα χαρώ να διαψευστώ. Οι χαρακτηρισμοί δεν χρειάζονται.

      Διαγραφή
    5. Γραφει ο Ανώνυμος της 21. Αυγούστου 2014 - 7:46 μ.μ.: '' άνθρωποι που δηλώνουν στρατευμένοι στην ιδέα του Επαμ και συμπαθούντες σχολιάζουν εδώ και σκέφτονται με όρους σκοτεινών κέντρων, συνομωσιών και εβραίων κι εσεις το κάνετε γαργάρα''
      Αχαχαχαχ.
      Αληθεια;
      Όταν ελεγε σε καποιους που εγραφαν περ. για όλα φταιν οι οβριοι και κατι τέτοιες μπουρδες εσυ , που ησουνα;
      Για ρωτα τον wiz π.χ. να σου πει τι του χει γραψει ο Καζακης κατά καιρους.
      Αλλα κατά τα δημοκρατικότατα ενστικτα σου, μετα επρεπε να πεφτει λογοκρισια, ε; Για να σαι εσυ ευχαριστημένος.
      Εδώ ανεβαζει και υβριστικα σχολια εναντιον του. Τι σημανει αυτό; Ότι τα κανει κι αυτά γαργαρα;

      Διαγραφή
    6. Είσαι το ίδιο επικίνδυνος με εκείνους που πιστεύουν σε "πρωτόκολλα" και "σκοτεινές συνωμοσίες", γιατί βάζεις μέτρο της αλήθειας την δική σου χυδαία απλοϊκή και παρωχημένα εγχειριδική άποψη. Αν δεν σ' αρέσει να σου λένε ότι έχεις τραγικά χαμηλό επίπεδο, τότε κάτσε και ξεστραβώσου πρώτα. Δεν πρόκειται για χαρακτηρισμούς, αλλά για διαπιστώσεις. Όταν επικαλείσαι κλασσικούς και δεν έχει ιδέα για τις απόψεις τους, όπως για παράδειγμα τον εκθειασμό του Μαρξ στην Παρισινή Κομμούνα που θεωρούσε ότι το προλεταριάτο αποκατέστηκε κα εξέφρασε την ενότητα του Γαλλικού έθνους, που η αστική τάξη είχε προδόσει και ξεπουλήσει στους Γερμανούς γιούνκερ. Όταν δεν έχεις καν ακουστά για το περίφημο Μανιφέστο του Εργατικού Κόμματος της Γαλλίας στα 1880, που συνέταξε ο Γκεντ και ενέκρινε ο ίδιος ο Ένγκελς, με τίτλο "πατριωτισμός και σοσιαλισμός" και το οποίο ξεκινούσε με την διαπίστωση ότι ο σοσιαλιστικής είναι διεθνιστής γιατί είναι πατριώτης. Όταν δεν έχεις καν ακουστά για τις μάχες του Λένιν με τον Ερβέ, που δήλωνε άπατρις και παπαγάλιζε την ρετσέτα ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Παρεμπιπτόντως αυτός ο πολύ άπατρις επαναστάτης κατέληξε οπαδός του φασισμού και συνεργάτης του καθεστώτος Βισί. Όταν δεν έχεις καν ακουστά τις απόψεις των διεθνιστών επαναστατών με επικεφαλής τον Λένιν οι οποίοι έλεγαν ότι στην εποχή του ιμπεριαλισμού η υπεράσπιση της πατρίδας απέναντι στην ιμπεριαλιστική επιβουλή είναι καθήκον του επαναστάτη. Και μάλιστα έφερναν σαν παράδειγμα τον πόλεμο του Μαρόκου, όπου ενώ η ηγεσία της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας πήρε θέση υπέρ της "δημοκρατικής" Γαλλίας, ο Λένιν και η διεθνιστική του τάση πήρε θέση υπέρ του σουλτάνου του Μαρόκου, που κατά τη γνώμη τους και ορθά διεξήγαγε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα εναντίον του Γαλλικού ιμπεριαλισμού.
      Ούτε φυσικά ξέρεις την άποψη του Λένιν που αναρωτιόταν: είναι η ιδέα της εθνικής υπερηφάνειας ξένη σε μας, τους μεγαλορώσους συνειδητούς προλεταρίους; Και απαντούσε: Σίγουρα όχι. Αγαπάμε την γλώσσα μας και την πατρίδα μας και βάζουμε τα δυνατά μας να ανεβάσουμε τις εργαζόμενες μάζες της (δηλαδή τα εννιά δέκατα τοου πληθυσμού της) στο επίπεδο της δημοκρατικής και σοσιαλιστικής συνείδησης. (νομίζω ότι θα το βρεις στον τομ. 26 των Απάντων)
      Κι εγώ με τη σειρά μου αναρωτιέμαι: Αν ο Λένιν ήταν υπερήφανος για την γλώσα και την πατρίδα των μεγαλορώσικου πολιτισμού, έχουντας υπόψη του την μεγάλη παράδοση απελευθερωτικών αγώνων του λαού και της διανόησης, γιατί εγώ, ως έλληνας κομμουνιστής να μην είμαι υπερήφανος για τη δική μου γλώσσα και τη δική μου πατρίδα; Μήπως υστερεί έναντι του μεγαλορώσικου έθνους. Μόνο βλάκας θα μπορούσε να το ισχυριστεί.
      Εγώ είμαι υπερήφανος, γιατί ετούτος ο λαός με τους αγώνες του για την πατρίδα του υπερασπίζεται όχι τον τωρινό πολιτισμό, αλλά και τον ελληνικό πολιτισμό στο πέρασμα των αιώνων που αποτελεί την κοιτίδα ότι πιο ριζοσπαστικού και πρωτοπόρου γέννησε η πράξη και η σκέψη της ανθρωπότητας. Κι επομένως σαν Έλληνας κομμουνιστής δικαιούμαι να είμαι πιο υπερήφανος από τον Λένιν. Αρκεί να υπερασπίζομαι αυτόν τον πολιτισμό και να μάχομαι έτσι ώστε να ανεβάσω τον λαό μου, τις εργαζόμενες μάζες, δηλαδή τα εννιά δέκατα αυτής της χώρας, στο ύψος του πανάρχαιου πολιτισμού του. Κι αυτό ξέρω καλά αποτελεί το πιο διεθνιστικό μου καθήκον, μιας και η διάσωση του ελληνικού πολιτισμού για ολόκληρη την ανθρωπότητα, περνά αναγκαστικά από την πολιτική χειραφέτηση και την εθνική αυτοδιάθεση του ελληνικού λαού.

      Διαγραφή
    7. Ούτε φυσικά έχεις ακούσει για τις κρίσεις του Λένιν ότι χάρις στον πατριωτισμό των μαζών μπόρεσε να κερδίσει η επανάσταση. Μιλούσε για τον πατριωτισμό των μαζών που στράφηκε ενάντια στον τσάρο και χωρίς αυτόν δεν θα κατορθώναμε, έλεγε ο Λένιν, να διασώσουμε τη σοβιετική δημοκρατία. Έτσι μιλούσε ο Λένιν και έτσι προσδιόριζε τον επαναστατικό πατριωτισμό του ρώσικου προλετάριου και μουζίκου, αν θυμάμαι καλά στον τόμο 42 των Απάντων. Για δες πράγματα. Αντί ο Λένιν να χρεώνει τον πατριωτισμό στον νοικοκυρέο, τον διαφοροποιούσε από τον σωβινισμό και τον θεωρούσε ως νικηφόρα δύναμη της σοβιετικής επανάστασης. Στο ξανάπα με βρίσκεις μακριά από την βιβλιοθήκη μου, αλλά η σχετική βιβλιογραφία είναι τόσο μεγάλη που μόνο δογματικός αισχίστου είδους θα μπορούσε να επικαλεστεί τους κλασσικούς για να απορίψει τον αγώνα για την πατρίδα και μάλιστα υπό την απειλή του ιμπεριαλισμού.
      Γι' αυτό και στο ξαναλέω. Ξεστραβώσου! Αν αυτό το θεωρείς χαρακτηρισμό είναι γιατί ανιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου θεωρητικά επαρκή, ενώ το επίπεδό σου είναι τραγικά χαμηλό. Περίπου στο ίδιο επίπεδο με εκείνους που παίρνου τα πρωτόκολλα της σιών ως πραγματικότητα. Δεν ξέρεις ούτε καν την αλφα-βήτα, αλλά τολμάς να ταυτίζεις τον πατριωτισμό με τον "νοικοκυραίο" και την συνωμοσιολογία. Έλεος, βρε επαναστάτη της κόκκινης παντούφλας.
      Ακόμη κι ο πιο πρόσφατος Επαμίτης, ο πιο "συνωμοσιολόγος" είναι ακόμη και στο επίπεδο της θεωρίας κατά πολύ ανώτερός σου. Ο λόγος είναι απλός. Διότι ξέρει να ξεχωρίζει το κυρίαρχο στον αγώνα και φυσικά δεν διαθέτει τσίμπλες στον εγκέφαλο που δεν του επιτρέπουν να διαβάσει την πραγματικότητα κατάματα. Κι αυτό είναι η απαρχή της ζωντανής θεωρίας.
      Τέλος, οι θεωρίες που απαιτούν "ιδεολογική καθαρότητα" δεν ανήκουν στην παράδοση του μαζικού επαναστατικού κινήματος, αλλά των σεχτών και της παραθρησκευτικής παράκρουσης. Και όλοι, μα όλοι οι θιασώτες τους καταλήγουν να έχουν ασφαλίτικη, χωροφυλακίστικη αντίληψη των πραγμάτων. Αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία επανειλλημένα. Τώρα, το αν είσαι, ή δεν είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν με απασχόλησε ποτέ και μου είναι παντελώς αδιάφορο. Είμαι αρκετά χρόνια στο κίνημα για να ξέρω ότι τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνουν όχι εκείνοι που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά εκείνοι που θεωρούν τους εαυτούς τους - αν και παντελώς ανεπαρκείς - υπερεπαρκείς για να θέσουν τις απόψεις τους ως μέτρο "ιδεολογικής καθαρότητας".
      Ένα κίνημα που έχει ξεκάθαρους στόχους και τρόπους πάλης μέσα στον λαό, ανοιχτή οργάνωση και διαδικασίες ανοιχτής ζύμωσης δεν έχει να φοβάται τίποτε από οποιονδήποτε. Η λογική της "ιδεολογικής καθαρότητας" οδηγεί σε κόμματα χούντες σαν τα σημερινά της αριστεράς, που είναι πλέον απόλυτα καθεστωτικά μιας και έχουν υιοθετήσει όλα τα ιερά και όσια του καθεστώς και του ιμπεριαλισμού. Αυτά φοβάμαι και όχι τον απλοϊκό άνθρωπο που έχει πέσει θύμα της διατεταγμένης συνομωσιολογίας. Και στο ξαναλέω. Επειδή δεν είμαι και δεν πρόκειται να γίνω ποτέ ιεροκήρυκας στην έρημο, που μόνο εκεί μπορεί κανείς να διεκδικήσεις "ιδεολογικές καθαρότητες", δεν έχω καμιά πρεμούρα να πείσω κανέναν. Ξέρω ότι αυτά που πιστεύω είναι αδήριτες ανάγκες για τις λαικές μάζες και είναι απολύτως σίγουρο ότι οι ίδιες θα ανακαλύψουν τον δρόμο τους. Αρκεί να κινητοποιηθούν για τα πιο άμεσα αιτήματά τους και να διαθέτουν την οργάνωση που θα τους επιτρέψει να κερδίσουν τις πρώτες νίκες. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Αυτό έχει αποδείξει στην πράξη η επιστήμη της ταξικής πάλης με τόση εγχειριδιακή και χυδαία απλοικότητα επικαλείσαι τους κλασσικούς της, χωρίς καν να κάνεις τον κόπο να τους μελετήσεις.

      Διαγραφή
    8. Όσο για τις ζυμώσεις μέσα στο ΕΠΑΜ δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις τους κύκλους αυτομόρφωσης, ή τις διαδικασίες του για να διαπιστώσεις πόσο ζωντανή οργάνωση είναι και πώς κατορθώνει ο καθένας να ξεπερνά τόσο στη θεωρία, όσο και στην πράξη τις αγκυλώσεις του. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αντέξεις τέτοια δημοκρατία. Εσύ απλά πιστεύεις σε δόγματα, που δεν μπορείς καν να υπερασπιστείς και γι' αυτό μετατρέπεις σε καρικατούρες ότι αδυνατείς να αντιληφθείς.

      Διαγραφή
  16. ΕΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΙΓΟΥΡΑ...ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.....ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΑΥΤΑ....ΟΥΤΕ ΕΓΩ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ......ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ......ΤΙΣ ΒΑΦΕΙ ΜΕ ΣΠΡΕΥ ΜΑΥΡΟ....ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.....ΒΑΦΕΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΝΕΙ ΦΡΑΠΕ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΑ......ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΑΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.....ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι ελληνες ξερουν πολυ καλα τι παιζεται και δεν ξεσηκωνονται . Δεν ειναι οτι ειναι ανηξεροι, το παιζουν ανηξεροι. Ξερουν λοιπον οτι εαν πανε για πραγματικη εξεγερση, τοτε θα σφαχτουν απο την αντιδραση οπως τον δεκεμβρη του 44 και μετα με το μεταβαρκιζιανο ντελιριο τρομου. Καθονται λοιπον και υπομενουν τη μοιρα τους, αφου ειναι αοπλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Καζάκη είναι πάρα πολύ σωστά αυτά που λέτε στο άρθρο σας. Πως όμως θα 'ξεκουνηθούμε' οι νεοέλληνες από τον καναπέ μας έγκαιρα για να προλάβουμε τα χειρότερα ??? μήπως με πανστρατιά από εσάς και την πατριωτική ανένταχτη αριστερά. να βγούν έρξω στους δρόμους με ομιλίες και ότι αλλο σκεφθούν, μήπως και 'ξυπνήσουμε' από την αποχαύνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να υπάρξει επειγόντως ένας άλλος πόλος ανοιχτής συνεργασίας όσων δυνάμεων αντιστρατεύονται το σημερινό καθεστώς κατοχής και εκποίησης. Δεν έχει καμιά σημασία αν προέρχονται από την δεξιά, ή την αριστερά. Δυστυχώς όμως είμαι πολύ απαισιόδοξος. Δεν βλέπω να υπάρχουν τέτοιες διαθέσιμες δυνάμεις. Ο κ. Καμμένος κάνει μόνο δηλώσεις για τις κάμερες, αλλά στο παρασκήνιο έχει πάρει θώκο σε μελλοντική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανέντακτοι, όπως τους αποκαλείς, κάνουν ουρά είτε για να διεκδικήσουν θέση σε κάποιο ψηφοδέλτιο, του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ, είτε να προσκοληθούν σε φαινομενικά μεγάλους σχηματισμούς. Οι υπόλοιποι - με ελάχιστες εξαιρέσεις - μας ζητάνε να αυτοδιαλυθούμε για να φτιάξουμε "κάτι καινούργιο". Αρρώστεια! Όσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ηγεσία βέβαια, ισχύει απόλυτα το αγγλοσαξωνικό ρητό: You cannot teach old dogs, new tricks. Με όλα αυτά δεν σημαίνει ότι εμείς θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την δημιουργία αυτού του πόλου συνεργασίας. Απλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δυστυχώς, μάλλον πρέπει να περάσουμε μέσα από πολύ σκοτεινή περίοδο, που θα σαρώσει και θα διαλύσει όλα τα κόμματα του "βάλτου" και θα αναγκάσει τον λαό να πάρει τις αποφάσεις του. Το στοίχημα είναι ποιος θα αντέξει έως το τέλος, έως την τελική αναμέτρηση.

      Διαγραφή
  19. Σας έχω ακούσει πολλές φορές να κατηγορείται δεξιούς και αριστερούς πως δεν αφήνουν στην άκρη τις διαχωριστικές τους γραμμές για να εννωθούν όλοι κάνοντας ότι έκαναν οι προηγούμενοι με το Ε.Α.Μ μόνο που δεν βλέπω απ΄την πλευρά σας καμία διάθεση για να βοηθήσετε σε κάτι τέτοιο,αντιθέτως σχεδόν πάντα σε όποια ομιλία και συζήτηση κι αν κάνεται τα πάντα θα καταλήξουν είτε σε αναφορές σας στον Μάρξ(αλλες,αν και λιγότερο,μέχρι και στον "επαναστάτη" Λένιν)είτε σε δηλώσεις του τύπου "η αριστερά έχει αποτυπωθεί στο DNA του ελληνικού λαού"(αναφερόμενος στους πράγματι πολύ σημαντικούς αγώνες της που όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση αποτυπωμένοι σε κανένα συλλογικό DNA παρα μόνο στο DNA μιας μειοψηφίας του ελληνικού λαου)και το πόσο "σοβαρός οικονομολόγος"ήταν ο Αλέξανδροςς Διομήδης "παρόλο που ήταν άνθρωπος του καθεστώτος"(!)και άλλα τέτοια "αχρωμάτιστα" σχόλια τα οποία μάλιστα εκφέρονται και απ΄τον εκπρόσωπο μιας οργάνωσης που στις τάξεις της αποτελείται απο δεξιούς μέχρι αναρχικούς και που υποτίθεται πως θα έπρεπε να τους εκπροσωπεί όλους ισότιμα.Αλήθεια,πως θα σας φαινότανε αν στην θέση του γ.γ του Ε.ΠΑ.Μ ανέβαινε κάποιος δεξιός και όλη την ώρα μιλούσε για το πόσο "μεγάλος" ήταν ο "εθνάρχης" Κ.Καραμανλής,για την "μοναδική" συμβολή της δεξιάς στο ελληνικό κράτος και άλλα τέτοια παρόμοια.Είναι σαν να λέμε πως έπερνε την πρωτοβουλία ένας παπάς να εννωθούν όλες οι θρησκείες για την αντιμετώπιση της απαγόρευσης του θρησκεύεστε σε μία χώρα και να έλεγε σε κάθε συνέδριο και δημόσια τοποθέτηση του ως γ.γ της οργάνωσης το πόσο σημαντικός είναι ο λόγος του Χριστού,λες και κάνει προσηλυτισμό,και το πόσο βοήθησε στην ισοτιμία μεταξύ ανδρών και γυναικών και το πόσο η χριστιανική θρησκεία αμφισβήτησε πρώτη την καταπίεση ανθρώπου απο άνθρωπο.Τί συναισθήματα νομίζεται πως θα δημιουργούνταν στους Βουδιστές,στους Μουσουλμάνους και στους ΙνδουΪστές και πόσο ενωτικά θα λειτουργούσε αυτός ο λόγος αντί να έμενε στην υπεράσπιση της ελευθερίας του θρησκεύεστε ΜΟΝΟ και σε θέματα που να εκφράζουν και να σέβονται τις θέσεις της πλειοψηφίας των θρηκειών οι οποίες ενώθηκαν κάτω απο μερικούς κοινούς στόχους.Αν δεν κάνω λάθος ο Άρης Βελουχιώτης,αν και κομμουνιστής,δεν αναφέρθηκε κατα την διάρκεια της αντίστασης ποτέ του ούτε στον Μάρξ ούτε στον κομμουνισμό ούτε στους αγώνες του Κ.Κ.Ε όταν ήθελε να πείσει τον κόσμο να ενταχθεί στο Ε.Α.Μ αλλά και κατα την διάρκεια του αγώνα αλλά μιλούσε μόνο για τα κοινά πράγματα που ένωναν,όπως και τον ίδιο,την πλειοψηφία του κόσμου η οποία είχε ως μόνη της έγνοια την απελευθέρωση της χώρας και δεν της έλεγαν τίποτα ούτε ο Μάρξ ούτε Τρότσκι ούτε ο Λένιν αλλά απεναντίας τους δημιουργούσαν και δυσφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φοβάμαι ότι σε διακατέχει ψύχωση. Εμείς στο ΕΠΑΜ δεν ζητάμε από κανέναν να ξεχάσει αυτά που πιστεύει, αλλά να θέσει υπεράνω τους την πατρίδα και τον εθνικοπαελευθερωτικό αγώνα. Το πώς μιλάω και ποιες είναι οι αναφορές μου το ξέρει όλη η Ελλάδα. Γι' αυτό και οι τοποθετήσεις μου συγκινούν και παρακινούν αριστερούς και δεξιούς, Μιλάω πρώτα και κύρια για πατρίδα. Μιλάω ότι πρέπει να ενωθούμε σαν λαός, αλλά μια ενότητα όπου δεν θα κυριαρχεί η λογοκρισία και η λωβοτομή. Η ενότητα προϋποθέτει ότι όλοι μας μιλάμε ελεύθερα, ακόμη κι αν διαφωνούμε σε πολλά. Όμως πάνω και πέρα από τις διαφωνίες, υπάρχει η πατρίδα. Εγώ προσωπικά δεν έκρυψα ποτέ πώς είμαι κομμουνιστής, αλλά δεν απέρριψα εκ προοιμίου κανέναν που θεωρεί τον ευατό του δεξιό επειδή μπορεί να διαφωνούμε στον Μαρξ, ή στον Λένιν, ή στο ΕΑΜ. Στο ΕΠΑΜ δεν έχουμε ασφαλίστική νοοτροπία και λογική. Μπορεί ελεύθερα να πιστεύει ο καθένανς μας ότι θέλει. Αρκεί να υπερασπίζεται και να είναι αφοσιωμένος στην κοινή μας πολιτική συμφωνία, στα προτάγματα του ΕΠΑΜ. Και βέβαια έχουμε συναγωνιστές που έχουν ριζικά διαφορετική εκτίμηση για τον "εθνάρχη" Καραμανλή, ή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και το κυριότερο, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν και να διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Αρκεί να δέχονται τον ελεύθερο διάλογο. Βλαμμένοι που δεν ανέχονται την διαφορετική γνώμη, είτε δεξιοί, είτε αριστεροί, που δεν ανέχονται την ελευθερία συνείδησης και άποψης, υπήρχαν στο ΕΠΑΜ, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν. Τους ξέβρασε η ίδια η πράξη. Όποιος νιώθει πολύ δεξιός για να ανεχτεί δίπλα του τον αριστερό, ή είναι πολύ αριστερός για να δεχθεί δίπλα του στον αγώνα κάποιον που θεωρεί τον εαυτό του δεξιό, δεν μας κάνει. Δεν είναι πατριώτης. Είναι ότι οι κουκουλοφόροι στη ναζιστική κατοχή.
      Τέλος, ναι μπορει να υπάρξει ΓΓ στο ΕΠΑΜ αγωνιστής που μπορεί να θεωρεί τον Καραμανλή "εθνάρχη". Υπάρχει στην ΠΓ του. Γιατί να μην μπορεί να υπάρξει κι ως ΓΓ. Στο κάτω-κάτω της γραφής οσονούπω το ΕΠΑΜ θα έχει το ετήσιο τακτικό συνέδριο. Θα διαπιστώσετε ότι ναι μπορεί να αλλάξει ακόμη και ο ΓΓ του Μετώπου.
      Τώρα το κατά πόσο εγώ προσωπικά στις πάνω από 600 ομιλίες που έχω κάνω ανά την Ελλάδα τα τελευταία 3-4 χρόνια χρησιμοποιώ τον Μαρξ, τον Λένιν και τους αγώνες του ΚΚΕ για να συσπειρώσω στο ΕΠΑΜ, τι να σας πω εκπλήσσομαι. Προφανώς δεν με έχετε παρακολουθήσει. Αποσπάσατε μόνο κάποιες αναφορές από συγκεκριμένη ομιλία που αναφέρεται σε αντίστοιχο ακροατήριο και γενικεύεται ικανοποιώντας τις ψυχώσεις σας. Δικαίωμά σας, αλλά αυτό δεν σας τιμά ιδιαίτερα.

      Διαγραφή
  20. "ναι μπορει να υπάρξει ΓΓ στο ΕΠΑΜ αγωνιστής που μπορεί να θεωρεί τον Καραμανλή "εθνάρχη". Υπάρχει στην ΠΓ του."
    Γι' αυτό δε θα πάτε πουθενά ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που υπάρχεται εσείς οι μονολιθικοί και μας έχετε φέρει σ' αυτή την κατάντια. Άντε τώρα στο μαντρί σου με το υπόλοιπο κοπάδι, κι άσε μας εμάς να παλεύούμε την ηλθιότητα και τον πολιτικό χουλιγκανισμό που δεν ανέχεται ούτε καν τον διάλογο.

      Διαγραφή
    2. Δεν κανεις διαλογο φιλε.Πετας μονο κατι φωτοβολιδες μηπως και αποσπασεις τα συχαρικια κανενος φανατικου...Η και μονο για να τον βγαλεις να τον παιξεις μετα για τη παπαρια που εγραψες..Τι παει να πει αμα κανει αναφορα στον Μαρξ;;Και μονο στον Μαρξ κανει;;Δηλαδη εσυ αμα χρησιμοποιησεις μια ρηση του Βολταιρου τι σημαινει..Οτι προσδιοριζεσαι μονο ως βολταιρικος και περιχαρακωνεσαι;;

      Διαγραφή
    3. Με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου ή αντικρύζοντας την Σημαία νιώθεις κάτι ή παραμένεις Διεθνιστικό νούμερο χωρίς ταυτότητα? Αν δεν, πήγαινε παιδί μου μαζί με την Σέχτα σου να ζήσετε σε άλλη περιοχή και όχι σε τούτον τον Τόπο.

      _Apostolos (twitter)

      Διαγραφή
  21. Απο πότε η αναφορά στον Μαρξ είναι "αριστερή"; Απο πότε θα πρεπε να φέρνει δυσφορία σε εναν "δεξιό" στρατευμένο στην υπόθεση της δημοκρατίας; Απο πότε μια αναφορά και στον Λένιν ακόμα πρέπει να του φέρνει δυσφορία εαν του είναι χρήσιμη στον αγώνα του; Και απο πότε είναι το ίδιο με μια αναφορά... στον Καραμανλή;
    Το στοίχημα είναι: να μπορούμε να λέμε τα ίδια πράγματα ο καθένας στο δικό του ιδίωμα, κι όχι να μετράμε σαν κουκιά τις λέξεις μας. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είμαστε όλοι '''εν δυνάμει '' νεκροί και όχι από την θέληση του Θεού που είμαστε στην δικαιοδοσία του ,αλλά γιατί έτσι μας θέλει η γκαλερί των απατεώνων που μας κυβερνά.
    Όταν θα είμαστε ''εν ενεργεία '' νεκροί θα αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι ;
    Είμαστε αξιολύπητοι.

    Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τὸ δέντρο τῶν ἀγνοημάτων

      Μιὰ συμφορὰ τυλίγεται στὸ δέντρο.
      Ὅλοι οἱ ἀδικούμενοι δέντρα εἶναι
      ἂν τὸ προτίμησαν αὐτό, μονάχα ν᾿ ἀδικοῦνται.
      Ἡ συμφορὰ μὲ γήινο χρῶμα
      τυλίγεται στὸ δέντρο.
      Ὢ δύναμη τῆς ζωῆς
      λιῶσε τῆς συμφορᾶς τὸ κεφάλι.

      Διαγραφή
  23. Το θεμα ειναι οτι διαγραφη του χρεους εξοδο απο ευρω εοκ εθνικοποιησεις απαλλωτριωσεις των πλουσιων λενε μονο το επαμ η ανταρσυα οι δεν πληρωνω και οι μλ.Ολοι οι αλλοι λενε τα αντιθετα.Διαπραγματευση με τους δανειστες μεσα στο ευρω και την εοκ.Βρισκονται ολοι οι αλλο συριζα κκε χρ αυγη στο πλευρο της κυβερνησης και των δανειστων.Αυτους που συμφωνουμε παντως τους βλεπω στις πορειες και στους αγωνες που γινονται.Αλλα ειμαστε με μικρες δυναμεις 4-5 χιλιαδες συναγωνιστες του επαμ ανταρσυα εεκ δεν πληρωνω μλ χωρος.Αυτο που χρειαζεται ειναι να βλεπουν τις θεσεις μας σε φυλλαδια στα αμαξια κ στις πολυκατοικιες κ σε αφισσες κ πανω.Η καθε οργανωση και ο καθε πυρηνας απο μονος του ειτε και ολοι μαζι αμα γινεται.Οι αποψεις μας δεν ειναι γνωστες.Πχ μην πληρωσετε τον ενφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όλη αυτή η στενοκεφαλιά δείχνει πως δεν μπορούμε να υπάρχουμε ως ελεύθερα και δημοκρατικά σκεπτόμενα όντα,γιατί δε μπορούμε να ξεφύγουμε από την καταδυνάστευση της "ταμπέλας"και μόνο καχυποψία και φθόνο μπορούμε να νιώσουμε γι'αυτόν που έχει διαφορετική άποψη από εμάς!Είναι πραγματικά οικτρό αυτό που συμβαίνει,που είναι "βούτυρο στο ψωμί των λωποδυτών που μας καταδυναστεύουν.Τόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις σήμερα τον "καθαρό"από τον "δοτό";Γιατί δε μπορούμε να λειτουργήσουμε σε άλλες "συχνότητες",να εμπιστευτούμε το διπλανό μας,να σεβαστούμε τη διαφορετικότητά του και να οργανωθούμε σε κοινό μέτωπο ενάντια στο παλαιοκομματικό καθεστώς της εθελοδουλίας;Πόσο δύσκολο είναι να απελευθερώσουμε τη σκέψη και την καρδιά μας από τα τσιτάτα,που χρόνια παπαγαλίζουν οι κομματικοί "σωτήρες";Αλλαγή στάσης ζωής-νοοτροπίας χρειάζεται,καλή διάθεση,αυτοσεβασμός και κοινή λογική...Τι άλλο πρέπει να γίνει για να νιώσουμε το πού το πάνε ο ΣΥΡΙΖΑ,το ΚΚΕκαι οι λοιποί εγκάθετοι του ΙΔΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ;Είναι δύσκολο να εννοήσουμε ότι η μόνη διέξοδος-όπως κι ο κ.Κοντογιώργης λέει είναι η λαοκρατία κι η εθνική αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία;Δε βλέπουμε ότι τίποτα πια δεν είναι όπως "χθες"κι ότι μόνο ένας άλλος τρόπος του "σκέπτεσθαι και αισθάνεσθαι"μπορεί να είναι το "όπλο"της αναγέννησης και της σωτηρίας μας ως λαού;Ή πασχίζουμε για τη κοινή μας "μοίρα"ως συναγωνιστές ή τελειώνουμε σαν κοινωνία,από έλλειψη συλλογικότητας,συνεννόησης,επικοινωνίας...Άλλο που δε θέλουν οι εξουσιαστές μας.Να είμαστε καχύποπτοι,δειλοί,ενοχικοί,θυματοποιημένοι,μόνοι,χωρίς καμμιά δυνατότητα διαλόγου,επικοινωνίας,συναδέρφωσης...μια χαρά τους κάνουμε τη "χάρη"να ζούμε ο καθείς στο δικό του μοναχικό πύργο της Βαβέλ.Μπράβο μας!Έλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θὰ περάσουν ἀποπάνω μας ὅλοι οἱ τροχοὶ
      στὸ τέλος
      τὰ ἴδια τὰ ὄνειρά μας θὰ μᾶς σώσουν.
      Ἀγάπη μεῖνε στὴν καρδιὰ —
      αὐτὸς ἂς εἶναι ὁ κανὼν τοῦ τραγουδιοῦ σου.
      Μὲ τὴν ἀγάπη
      Θὰ σηκώσουμε τὴν ἀπελπισία μας
      Ἀπ᾿ τὸ ἀμπάρι τοῦ κορμιοῦ.
      Δὲν εἶναι φορτίο γιὰ τὴ χώρα τῶν ἀγγέλων
      ἡ ἀπελπισία.
      Καὶ προπαντὸς
      ἂς μὴν ἀφήσουμε τὴν ἀγάπη
      νὰ συνωστίζεται μὲ τόσα αἰσθήματα…

      Διαγραφή
    2. Το προηγούμενο ήταν του Μ. Κατσαρού. Αυτό το καταπληκτικό " τα ίδια τα όνειρά μας θα μας σώσουν " ,του Κατσαρού είναι κι αυτό;. Όαση μεσα σε όλα αυτά που διάβασα και με απέλπισαν . Ο Λειβαδίτης σε κάποιους στίχους του απευθυνόμενος στο Θεό γραφει :
      Κύριε,
      αμάρτησα ενώπιόν σου,
      γιατί πολύ ονειρεύτηκα
      κι έτσι ξέχασα να ζήσω....

      Είναι κι αυτή μια αντιπαράθεση Όνειρο σωτηρία / όνειρο αμαρτία.
      Ό,τι χειρότερο γεννήθηκε στον κόσμο είναι ο φανατισμός: κομματικός, θρησκευτικός, πολιτικός, εθνικός. Ο κόσμος ζει -παρά την τεχνολογικήεξέλιξη- μέσα σε τόσο μεγάλη ηθική παρακμή, που δεν ξέρω τι μπορεί να τον σώσει . Μια παγκόσμια πνευματική επανάσταση με αίτημα τον σεβασμό τηςζωής και με υπέρτατη αξία έναν ανθρωπισμό καθολικό, που δεν περιχαρακώνετε σε σύνορα, θρησκείες, δόγματα κόμματα. Να' σαι καλά που με δυο στίχους βαθιά ανθρώπινους έδωσες το στίγμα σου. (βαρβάρα) (

      Διαγραφή
  25. κυριε καζακη, σχετικα με την γεωπολιτικη κατασταση, θεωρω πιο εγκαθετους αυτους που αφελως ακομα ρωτανε τι να κανουμε απο εκεινους που ανοιχτα σας στολιζουν με διαφορα επιθετα. και αυτο διοτι δεν υπαρχει ουτε ενας που να του λες ''δες τι γινεται στην γαζα'' και να μην κουναει το κεφαλι του, ασχετα με το σε ποιο θεο πιστευει, τι ψηφιζει κλπ. προσωπικα σε οσους το εχω πει, δεξους ζερβους ασπρους μαυρους κιτρινους πρασινους κοκκινους εχουν ολοι την ιδια αντιδραση. αρα ολοι ξερουν. οι αφελεις ερωτησεις τυπου ''τι να κανουμε'' μαλλον σκοπο εχουν να μας πεισουν οτι ακομα κοιμομαστε.
    τωρα γενικα μιλωντας -για την οικονομικη κατασταση παγκοσμια και ειδικα στην ελλαδα- υπαρχει η προπαγανδα οτι παμε καλυτερα κλπ κλπ. διαβαζω ομως -αυριο ΣΙΓΟΥΡΑ θα το ανακοινωσει επισημα και ο χαρδουβελης η αν οχι αυτος το παιδι σφυρι στην διεθνη εκθεση- οτι σε συναντηση νομπελιστων οικονομολογων τιθεται πλεον ξεκαθαρα το θεμα εξοδου απο το ευρω.
    περιμενω τα σχολια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ολα καλα τα λες κ Καζακη αλλα ειναι αναγκη να παιρνεις απο τα μουτρα οποιον διατυπωνει καποια διαφορετικη αποψη;
    Ειναι και λιγο γελοιο να κανεις προσκλητηριο των παντων και να μην μπορεις να μιλησεις ηρεμα ουτε με τους ιδεολογικα "συγγενεις" σου.
    Λιγη περισσοτερη ηρεμια και ευγενια δεν βλαπτει το νοημα του σχολιου σας και οπωσδηποτε ειναι πιο χρησιμο για το σκοπο σας.
    Επειδη παραπανω συμφωνησατε με τον κυριο που "περιποιηθηκατε" στο οτι οποιος πιστευει σε συνωμοσιες και στα πρωτοκολλα ειναι βλακας και επικινδυνος και επειδη κατα καποιο τροπο εγω τα πιστευω θα ηθελα να ρωτησω. Εσεις εισαστε εκει οταν τα γραφανε και ειδατε ποιος τα εγραψε;
    Εγω επειδη δεν ημουνα εκει, αρκουμαι να λεω οτι πιστευω οτι αυτα που γραφουν τα πρωτοκολλα επαληθευονται. Εσας βεβαια ξερω πως σας τοπε στο αυτι ο Βασιλιεφ οτι τα εγραψαν στις ρωσσικες μυστικες υπηρεσιες. Εγω ομως που δεν εμπιστευομαι τον Βασιλιεφ δεν διατυπωνω κριση βασει των λεγομενων του. Αλλωστε αν ειναι αυθεντικα, αυτοι που κατεχουν ολο το χρημα του κοσμου θα μπορουσαν ευκολα να βρουν οσους Βασιλιεφ ηθελαν.
    Παντως οποιος ταγραψε ηξερε πολυ καλα που πηγαινε ο κοσμος.
    Ακομη κι αν δεν τα ειχα διαβασει ποτε, παλι την ιδια εικονα για τον κοσμο θα ειχα.
    Δεν περιμενα απο τα πρωτοκολλα να μου πουν που ζω, αν και μερικες φορες η διατυπωση ειναι διαφωτιστικη.
    Οποιος λοιπον θελει να συζητησει γι αυτα καλο ειναι να ξεχασει το ποιος τα εγραψε και να κοιταει αν επαληθευονται. Στο κατω κατω δεν ειναι το βασικο ζητημα η φυλη των παγκοσμιων εκμεταλλευτων αλλα ο τροπος με τον οποιο μας εκμεταλλευονται. Το οτι ολοι οι μεγαλοι τραπεζιτες ειναι Εβραιοι θεωρηστε το συμπτωση.
    Ειναι καταπληκτικο να ονομαζεται απο τους αριστερους συνομωσιολογια το οτι οι πλουσιοι ψαχνουν τροπους να γδυσουν τους φτωχους.
    Πολυ περισσοτερο οταν ολα οσα κατηγορουν τον φιλελευθερισμο περιγραφονται στα πρωτοκολλα με ακριβεια.
    Για το πως οι παγκοσμιες αγορες ελεγχουν τα κρατη πχ εκτος των δανειων και του τυπου που βρισκεται στα χερια τους, αναφερουν και τα κομματα που χρειαζονται χρημα και προβολη αρα ειναι του χεριου τους. Σημερα τα βλεπουμε μπροστα μας, Λενε ομως και κατι που δεν γινεται ισως ευκολα αντιληπτο

    ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΑΠΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

    Αυτο ακριβως κανει η παγκοσμιοποιηση.
    Νομοι και διαταγματα απο υπερεθνικους οργανισμους, δημιουργουν υποχρεωση υπακοης σε κρατη και πολιτες που δεν ξερουν ουτε τα ονοματα των οργανισμων.
    Αυτο μαλιστα θεωρειται και δημοκρατικοτατο.
    Ποιος νομιζεται οτι εχει δυναμη να επιβαλλει τους προεδρους και τους παρατρεχαμενους αυτων των οργανισμων η να τους πεισει να ψηφισουν τους νομους που θελει; Παντως οχι εγω.
    Ποιος το φανταστηκε πριν απο 120 χρονια οτι θα γινει κατι τετοιο;
    Αν δεν ηταν αυτος που το σχεδιασε ηταν οπωσδηποτε μεγαλο μυαλο που μπορεσε να το προβλεψει.
    Σε καθε περιπτωση ειναι ενα πολυ χρησιμο βιβλιο που μπορει να αμφισβητησει καποιος τους συντακτες του αλλα οι περιγραφες του δεν σηκωνουν καμια αμφισβητηση για την εγκυροτητα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν δεν πιστέψουμε στο ότι μπορούμε να καταφέρουμε το "αδιανόητο"για τους πολλούς,είμαστε χαμένοι...Κι όπως συνήθως ο Δημήτρης τα είπε όλα σε δυο φράσεις,το διεθνιστικό μας καθήκον είναι η διάσωση του ελληνικού τρόπου σκέψης,της αξεπέραστης πνευματικής μας κληρονομιάς,που μόνο με την αυτοδιάθεση,την πολιτικοκοινωνική απελευθέρωση του λαού μας μπορεί να βγάλει από το "αδιέξοδο"και όλον τον πλανήτη...Όποιος δεν αντιλαμβάνεται αυτό το τεράστιο ιστορικό μας καθήκον,ας ασχολείται με τις αγκυλώσεις και τα φερέφωνα ενός καταδικασμένου και καταρρέοντος "κόσμου"κι ας γεύεται τη μαυρίλα και τη μπόχα του.Είμαστε ό,τι επιλέγουμε,άλλοι επιλέγουν το "φως",την ελευθερία-κι άλλοι το σκοτάδι και τη φοβικότητα του ραγιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή