Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί. Ήταν ένας αγώνας τίμιος και αυθεντικός από κάθε άποψη. Ένας αγώνας αντάξιος όλων των μελών και των φίλων του Μετώπου που με καθαρή καρδιά, αφοσίωση και ανυστεροβουλία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Παρά τις γνωστές αντιξοότητες και την τρομακτική έλλειψη μέσων και πόρων. Για όλα αυτά οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι. Δεν κρεμάσαμε για ξένον φούντα στο σπαθί κι αυτό κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει.

Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι κυριάρχησε ο φόβος και η απελπισία στον κόσμο.  Το Μέτωπο δεν μπόρεσε να σπάσει τα δεσμά τους, ούτε να υπερνικήσει τα κυρήγματα διχόνοιας και φατριασμού που θέλουν τον λαό διχασμένο σε δεξιά και αριστερά. Το γιατί οφείλουμε να το αναζητήσουμε με περίσκεψη και σε βάθος. Και προπαντός με καθαρό μυαλό, χωρίς να επιτρέπουμε στο συναίσθημα να μας κυριαρχήσει.

Ωστόσο, το Μέτωπο έχει αφήσει πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς με την κοινωνία. Έχει δημιουργήσει μια παρακαταθήκη που πολύ δύσκολα σβήνει. Έχουμε ανοίξει πάρε-δώσε με την πλειοψηφία της κοινωνίας. Ακόμη κι αν η συμπάθεια και η ανταπόκριση που  συναντήσαμε σε κάθε μας βήμα δεν μετατράπηκε σε ψήφο, έχουμε οικοδομήσει γερά θεμέλια μέσα στον λαό.

Ο λαός μας δεν είναι ούτε ηλίθιος, ούτε βλάκας, ούτε καταδικασμένος, είναι φοβισμένος και απελπισμένος. Δεν μπορέσαμε να τον κάνουμε να νιώσει δυνατός για να γλυτώσει τις σειρήνες της καθυποταγής. Χάσαμε μια μάχη σ' έναν σκληρό πόλεμο. Και τώρα ο ελληνικός λαός μαζί με τη χώρα μας είναι πολύ πιο εκτεθειμένος στις πολιτικές εξανδραποδισμού, χωρίς καν να διαθέτει επίσημη αντιπολίτευση ικανή να υπερασπιστεί ακόμη και τα πιο στοιχείωδη. Βρίσκεται στη πιο δυνή θέση από την αρχή της νέας κατοχής. Θα τον εγκαταλείψουμε;

Χάσαμε μια μάχη σ' ένα σκληρό και μακρύ πόλεμο, αλλά εμείς δεν χαθήκαμε. Ο εχθρός δεν μας συνέτριψε. Το Μέτωπο παραμένει όρθιο. Τώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο λαός και η πατρίδα. Τώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και στοχοπροσήλωση όσο ποτέ. Τώρα θα κριθούμε όλοι, ίσως και μέσα στη φωτιά. Τώρα θα μάθουμε πόσο αξίζουμε, πόσο το λέει η καρδιά μας, πόσο τιμάμε τους όρκους μας. Τώρα θα μάθουμε στην πράξη τι ξεχωρίζει τον μαχητή, τον αγωνιστή, από τον λιποτάκτη, τον ρίψασπη, τον δειλό.

Συναγωνιστές, φίλες και φίλοι, εμείς συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη.

Με απέραντο θαυμασμό και σεβασμό για όλους εσάς που μου κάνετε την τιμή να με θεωρείτε συναγωνιστή σας

Δημήτρης Καζάκης

114 σχόλια:

  1. Υποστηκατε ΣΥΝΤΡΙΒΗ δεν δικαιωστε να μιλατε πλεον εναντιων αλλου κομματος με απαξιωτικο τροπο. Τσαμπα πηγε η ψηφος μου. Ειστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τέτοιοι μάγκες σαν εσένα, που με την πρώτη δυσκολία λακίζουν και αποκαλούν άχρηστο αυτό που λίγο νωρίτερα (δήθεν) τιμούσαν, δε χρειάζονται σε ένα κίνημα όπως το ΕΠΑΜ.
      Αυτοί που θα μείνουν, είναι οι Ελληνες που έχουν ψυχή, επιμονή, αντοχή, σύστημα αξιών και ηθικό κώδικα και ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΑ χρειαζόμαστε κοντά μας.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι (το σάλιο μου) να σε φτύσω …, δεν θα πιάσει τόπο.

      Διαγραφή
    3. Αυτοί που θα μείνουν είναι οι Έλληνες που έχουν ΚΟΛΛΗΜΑ!

      Διαγραφή
  2. και τωρα κ.Καζακη τι θα κανουμε?δε σας κρυβω οτι εχω απογοητευτει με το αποτελεσμα.....ποιες θα ειναι οι επομενες κινησεις μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρακτικά μιλάει ο Κ.Καραμανλής. Και είναι "φαρμακερός"...
    «Πάνε όλες οι πολύ μεγάλες πόλεις της χώρας», έγραψε πριν από λίγο στον λογαριασμό του στο Twitter o Ευάγγελος Αντώναρος.

    Και συμπλήρωσε: «ΧΑΘΗΚΑΝ για τη Νέα Δημοκρατία: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Βόλος».

    Τι σημαίνει το παραπάνω; Οτι ξεκινά η αναζήτηση ευθυνών από την καραμανλική "πτέρυγα" για την ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές (πρώτη φορά αριστερό κόμμα από το ... 1821 που κηρύχθηκε η επανάσταση έρχεται πρώτο σε όλη την Ελλάδα σε εθνικές ή σε ευρωεκλογές) και ότι οι εξελίξεις είναι μπροστά μας.

    TO ΠPOBΛHMA KAI H ENNOIA ΣAΣ EINAI H ... APIΣTEPA, KAI OXI H ENNOIA ΓIA THN EΛΛAΔA KAI TON EΛΛHNIKO ΛAO !! TO ΔHΛΩNETAI KAI ΞEΔIANTPOΠA AΠO TO ...1821 !!! AYTOI EIΣTAI !! H KATAPA, H MEΓAΛH A-P-A THΣ ΠATPIΔAΣ !!! ANAMENETAI ΣTO .... AKOYΣTIKO (KINHTOY ή AKINHTOY) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι τόσο Έλληνας... που δεν ξέρεις καν να γράφεις Ελληνικά. Βέβαια, η μάθηση της γραφής, έπεται της ανάγνωσης, στην οποία έχεις επίσης τεράστιο πρόβλημα. Σε συνδυασμό με την ανεπαρκή εγκεφαλική σου λειτουργία, η αμάθεια σου κάνει θαύματα!... Αποτέλεσμα; Δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που λέει ο Δημήτρης. Ελπίζω για το δικό σου καλό, να συκοφαντείς με το αζημίωτο, καθώς οι συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία έχουν περιοριστεί από το κράτος που επικροτείς.

      Διαγραφή
  4. Δημητρη εισαι αστερι.δεν εχει σημασια το αποτελεσμα αλλα ο αγωνας.ειμαστε υποχρεωμενοι ολοι μας απεναντι στην πατριδα να επισημαινουμε την μια και μοναδικη αληθεια αλλα και τα ψεματα των πολιτικαντηδων οπως επισης και τις μισες τους αληθειες.εμεις θα κανουμε τη διαφορα.αν παρ 'ολ' αυτα ο κοσμος δεν βαλει τη λογικη του μπροστα,δυστυχως στη γωνια περιμενει η ΝΕΜΕΣΙΣ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καζακαρε τιποτα δεν τελειωσε.Ισα ισα.Μολις αρχιζουμε.Δικη μας τιμη που αγωνιζομαστε διπλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη και μόνο που ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα, και όλους τους συναγωνιστές μας, η παρηγοριά και η ελπίδα που αισθάνομαι, υπερβαίνει την μελαγχολία και την ψυχική κατάθληψη που έχει εγκατασταθει τα 5 τελευταία χρόνια μέσα μου, σε ευχαριστώ για αυτό που κάνεις και σου εύχομαι δύναμη και υγεία σε σένα και την οικογένοιά σου, να σε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δημήτρη καζάκη καλά τα λες.
    Ξέχασες όμως κάτι: Την τεραστίων διαστάσεων ΝΟΘΕΙΑ τόσο με τα ψηφοδέλτια όσο και με την Singular.
    Φαίνεται ότι υπήρξε παρασκηνιακή συμφωνία να διατηρηθουν στη ζωή τα επτά κόμματα της βουλής εις βάρος των υπόλοιπων, που κυριολεκτικά λεηλατήθηκαν.

    Ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το ΕΠΑΜ πήγε χειρότερα στην επαρχία από ότι στην Αθήνα, διότι στην επαρχία είχε λιγότερους εκλογικούς αντιπροσώπους. Έπειτα, γιατί δεν δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο άμεσα (και να τοιχοκολλούνται άμεσα) τα αποτελέσματα του ΚΑΘΕ εκλογικού κέντρου; Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε μια ιδιωτική εταιρία να κάνει μαθηματικές πράξεις δημοτικού που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας; Γιατί όλα τα συστημικά κόμματα φάνηκε να πήγαν πολύ καλύτερα από ότι και στις κρυφές ακόμη δημοσκοπήσεις, που είχε αποκαλύψει ο Καζάκης; Η δουλειά του ΕΠΑΜ δεν μετριέται με ψήφους. Έχει ήδη γίνει μεγάλη και σημαντική δουλειά αφύπνισης του ελληνικού λαού, σε σχέση με τη σημασία να υπερασπιστούμε την πατρίδα, σε σχέση με το φιάσκο του ευρώ, σε σχέση με την αληθινή δημοκρατία και πολλά άλλα. Αρκετοί έχουν πάρει τις ιδέες του Καζάκη κι όταν σκάσει αυτή η φούσκα του ευρώ (είναι θέμα χρόνου), ο κόσμος θα είναι πιο έτοιμος να δεχθεί τα προτάγματα του ΕΠΑΜ. Η μαγιά υπάρχει και συνεχίζει!

      Διαγραφή
  8. Ο κόσμος αναγκάζεται να κάνει επιλογές που μπορεί να μην εμπιστεύεται αλλά του δίνουν μια ελπίδα πως κάτι θα βελτιωθεί. Η ίδια η μάνα μου, μου έλεγε 5 μήνες πως θα ψηφίσει ΕΠΑΜ και τελευταία μέρα αποφάσισε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει η κυβέρνηση, το ίδιο και άλλα 2 άτομα που γνωρίζω. Ότι και αν είπα ήταν άσκοπο, παίζουν με τους φόβους, τις ελπίδες και την αγονία του κόσμου.

    Δυστυχώς έχουμε ένα εκλογικό σύστημα που ευνοεί τον δικομματισμό (είτε είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) και τα διλήμματα. Από τον τρόπο σχεδιασμού του οδηγεί τον κόσμο να συσπειρωθεί σε δυο κόμματα και ξέρουν πως να το εκμεταλλευτούν για να συντρίψουν τα μικρά κόμματα.

    Ο Καμένος είχε δίκιο όταν είπε μετεκλογικά ότι τα κόμματα του 0,5%-1%πρέπει να συμμαχήσουν και να ενωθούν σε ένα κόμμα. Φυσικά θέλει να το κάνει για να τα αφομοιώσει, να κανιβαλισει και να πάρει εύκολους ψήφους αλλά η βασική ιδέα είναι σωστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eμ Καζάκη αφού δεν βάζεις μυαλό, θέλεις σώνει και καλά να κανεις τους πατριώτες αριστερατζες του κερατα.
    Δεν θέλουμε ρε, μονο ο πατριωτικός χώρος θα δώσει εναλλακτική λύση, και πατρίδα και αριστερά είναι οροι ασύμβατοι.
    Αν δεν αποκηρύξεις τον ανθελληνικό κομμουνισμό, και τις ιστορικές εμμονες που έχει με οργανώσεις όπως το Εαμ που δολοφόνησαν 50 000 Έλληνες, δεν θα δεις προκοπη.
    Δεν σε προβληματίζει τι ο Λεβέντης σε έκανε σκόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Καζάκης περίμενε ψήφο από κάτι ανιστόρητα υποκείμενα σαν εσένα που θεωρείς πατριώτες τους Χιτες και τους Γερμανοτσολιάδες και καταδικάζεις το ΕΑΜ,τη μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση της κατοχής, δε θα αναλωνόταν σε αναλύσεις , Ένας καλός οικονομολόγος με λογιστικές απάτες κάνει μεγάλη καριέρα. Ένας ανιστόρητος λογιστάκος μπορεί να πείσει χιλιάδες ανόητους σαν εσένα.Μάζεψε τη γλώσσα σου απο τον Καζάκη και μείνε στην τύφλα σου μαζί με την παρέα σου. Αδωνις και Καρατζαφέρης (κολοτούμπας]μπορείς εύκολα να γίνεις . Η μόρφωση όμως στην εποχή μας δε μετράει, όπως φαίνεται και αυτό το πληρώνουμε όλοι , όχι ο Καζάκης . Τον ξέρεις το μύθο της αλεπούς που τα σταφύλια που δε φτάνει , λεει ότι είναι άγουρίδες;
      Βαρβάρα

      Διαγραφή
  10. Κυριε καζακη γνωριζεις την χρηση του ιντερνετ απο τους νεους? τζογος, τσοντα,παιχνιδια πασης φυσεως. αγραμματοι,καφενοβιοι ,ναναι καλα η συνταξη του μπαμπα ,του παππου, της γιαγιας.Σημαντικο μερος πιστευει στα αληθεια οτι τα φασιστοειδη ειναι μια λυση.Ο φραπες η καθημερινοτητα , συζητησεις για ΓΚΟΜΕΝΕΣ, φανταστικες παντα, αφραγκοι γαρ, ονειρα για γρηγορες δικυκλες μηχανες, πανακριβα αυτοκινητα. Αν εχεις την ατυχια να καθεσαι διπλα τους θα φριξεις με αυτα που ακους, ανιστορητοι, δεν πιανουν βιβλιο στα χερια, κωλοφυλλαδες του γαυρου, βαζελου και χυδαιες μπουρδολογιες εν μεσω φραπεδων , ονειροξεων πασης φυσεως και μορφης. Τ ο δηλητηριο με το οποιο μεγαλωσαν γεννες ολοκληρες τους εχει καταστρεψει το μυαλο . Μειοψηφια οι νεοι που μπορει η πατριδα να υπολογιζει. δεν υπερβαλω κανε μια βολτα σε καφετερια και θα με θυμηθεις. Εγω στα 60 φευγα εχω περισσοτερο ενδιαφερον για το μελλον ,και προσπαθω εστω και τωρα να μαθω κατι για την καταντια μας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι που ψηφιζουν ΧΑ δεν ειναι φασιστοειδη.

      Ειναι κατα βαση λαικος πατριωτικος κοσμος που εχει πληγει απο τη παγκοσμιοποιηση και την οικονομικη κριση. Το να τους αποκαλεις ¨ναζι" αποτελει μεγιστη μπαρουφα

      Ποιος μιλαει για εθνος και πατριδα σημερα ? Με εξαιρεση τη ΧΑ, κανενας....

      Πολλοι ψευτο "αριστεροι" παθαινουν αλλεργια αλλα ταυτοχρονα πινουν νερο στο ονομα της ΕΕ και του ισλαμ (ζητωντας μαζικη ανεγερση τζαμιων την ιδια στιγμη που καθυβριζουν και γελοιοποιουν την ορθοδοξη χριστιανικη θρησκεια που οι ελληνες εχουν κατα βαση μια πολυ χαλαρη σχεση μαζι της αντιθετα με τους ισλαμιστες που πιστευουν 100% τις μπουρδες του κορανιου)
      Και ομως οι "προοδευτικοι" "αριστεροι" δεν εχουν προβλημα με το Ισλαμ....

      Διαγραφή
  11. Υπάρχει το παλιό και αγαπημένο των γηπέδων:
    "Εμείς θα σε γα@#!με ....και εσύ θα προσκυνάς".
    Εξαιρετικά αφιερωμένο στον ποιο ερωτικό και βιτσιόζο λαό της οικούμενης.

    Πραγματικά πάντως, Δημήτρη, εάν δεν σε είχαμε, θα έπρεπε να σε εφεύρουμε. (βλέπε τι έκαναν οι ιταλοί με τον Μπέπε Γκρίλο).

    Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι φανερό ότι(δυστυχώς) το μάρκετιγκ κάνει δουλειά στην πολιτική και ότι ο τηλεψηφοφόρος καλά κρατεί.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κόμμα των κυνηγών(έλεος) που πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από το Επαμ.Που με μια τηλεοπτική μεταμεσονύχτια διαφήμιση που παιζόταν(αρκετά μεγάλη) κατάφερε να πάρει 1%
    .Επίσης το απόλυτο μιντιακό κατασκεύασμα που ήταν το Ποτάμι πήρε το ποσοστό που πήρε.Αν πάτε στο γιουτιουμπ θα δείτε ότι το προεκλογικό σποτ του έχει πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές.Σας είχα ακούσει που συγκρίνατε κατά κάποιο τρόπο το Επαμ με το κόμμα του Γκρίλο στην Ιταλία(του οποίου
    οι θέσεις είναι λίγο φλου σε αντίθεση με το Επαμ) και εκεί μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι τον ρόλο του κράχτη τον έπαιξε ουσιαστικά ένα πρόσωπο και όχι πολιτικές θέσεις.Για να περάσουν οι θέσεις του Επαμ με το τρόπο που προσπαθεί(πρόσωπο με πρόσωπο και απευθυνόμενο στην λογική και όχι στο συναίσθημα) απαιτεί, απ'ότι φαίνεται,ακόμη μεγαλύτερη πόλωση.Το καλό και το κακό είναι ότι κάτι τέτοιο πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δυστυχως ο ελληνας πρεπει να το δει για να το πιστεψει...αλλα μεχρι τοτε.. απτην αλλη δεν βλεπω κανενα κομμα να εχει θεληση να βγει απτη βουλη, για να πεσει αυτο το συρφετο των δοσιλογων.. μηπως θα'πρεπε να οργανωθει μια ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΙΣΑ-ΙΣΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΝ ΤΟ ΕΠΑΜ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΟ ΛΟΓΟ.


    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ουκ εν τω πολλώ το ευ... Το ποσοστό μας αν και μικρό είναι ελπιδοφόρο..Γιατί το αποτελούν άνθρωποι με ψυχή και αγάπη για την πατρίδα. Δυστυχώς δεν μπορούν να συγχρονιστούν όλα τα μυαλά και οι ψυχές για την ανατροπή!! Είμαστε μαζί σου Δημήτρη γιατί είσαι έντιμος αγωνιστής!!! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς απο Θεσσαλονίκη.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το "ομόλογο του Κολοκοτρώνη" περιμένει να πληρωθεί και θα πληρωθεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα καταλάβουν τι είναι ο Σύριζα και μάλιστα πολύ σύντομα. Λέω για τον Σύριζα γιατί αυτό το κόμμα υποτίθεται ότι είναι αντιμνημονιακο. Θεωρώ ότι πολλά από όσα λέει το ΕΠΑΜ είναι σωστά και γι' αυτό και το ψήφισα. Ίσως αργήσει να πάρει το ποσοστά που πρέπει για να μπορέσει να ακουστεί καλύτερα και να κάνει κάτι αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Απλά μήπως θα έπρεπε λίγο να επεναεξεταστεί η επικοινωνία του ΕΠΑΜ με τους πολίτες; Εύχομαι καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δημήτρη,τόσο καίρο(απ'το '11) παρακολουθώ και ψηφίζω(2 φορές) το Ε.ΠΑ.Μ σαν απλός φίλος.Τώρα θα γίνω μέλος.

    Μάνος από Δραπετσώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ψηλά το κεφάλι! Δεν αρμόζει σε αγωνιστές η ηττοπάθεια και η εγκατάλειψη. Σήμερα, μας δίνεται ένα σκληρό μάθημα να μην υπερτιμούμε ποτέ τις δυνάμεις μας. Μαθαίνουμε να μην πιστεύουμε στη σπέκουλα και στα στημένα γκάλοπ που χρησιμοποιούνται για ύποπτους σκοπούς τρίτων.

    Έτσι κι αλλιώς και να λιποτακτήσουμε, σε έναν μήνα πάλι εδώ θα είμαστε γιατί οι αιτίες που μας μετέτρεψαν από νοικοκύρηδες σε αγωνιστές δεν εξέλειψαν, αντίθετα αυξάνονται και θεριεύουν.

    Ήρθε η ώρα για ανασύνταξη και αναζήτηση των αιτιών της ήττας μας. Και στο τέλος θα δείτε ότι όλα για καλό γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ψήφισα ΕΠΑΜ και ξέρω πως ήταν η μόνη φορά που η ψήφος μου δεν πήγε χαμένη. Να είσαι καλά Δημήτρη και σου εύχομαι να συνεχίσεις να έχεις τη δύναμη να συγκεντρώνεις γύρω σου τη μαγιά αυτού του έθνους, όλες και όλους εκείνους που ακόμη έχουν Αξιοπρέπεια και δίψα για Δημοκρατία και Ελευθερία. Εγώ και τα παιδιά μου είμαστε μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συνεχίζετε να με εκπλήσσετε θετικά, το μήνυμα σας σήμερα είναι δείγμα ακεραιότητας και χαρακτήρα . ότι πρέπει να περιμένει και να απαιτεί ένας Έλληνας από έναν πιθανό ηγέτη του.
    Μακάρι να τα καταφέρετε , η πορεία είναι δύσκολη αλλά όπως λέτε πολύ απλά δεν έχει κανένας την πολυτέλεια κανένας να σταματήσει , να κάνει πίσω.
    Είναι πολύ μεγάλο το διακύβευμα, μπροστά και μονό μπροστά, μέχρι τελικής νίκεως.
    Ένα θέμα που νομίζω δεν το έχετε ακουμπήσει είναι το θέμα του ψήφου των ομογενών. Το βρώμικο σύστημα δεν θέλει να ψηφίζουμε γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να μας ελέγξει . Είναι εθνική ανάγκη και προϋπόθεση για να ενοποιηθεί ο Ελληνισμός μέσα και έξω από την πατρίδα. Όταν θα ξεκινήσουν να ψηφίζουν και οι ομογενείς θα έρθουν πιο κοντά και θα μιλάμε για έναν λαό , μια κοινωνία , μια οικονομική δύναμη 15/20 εκατομμυρίων , και όχι μονό 10. Είναι μεγάλη διάφορα και πολύ διαφορετικά σε βλέπουν και σε υπολογίζουν οι έξω.
    Καλό παράδειγμα το Ισραήλ και πως χρησιμοποιεί αλλά και έχει ενταγμένη μέσα στην ζωή και τους στόχους του έθνους τους ομογενείς
    Λογά δουλειάς και συναναστροφών ( στέλεχος πολυεθνικών και με συνεχή επαγγελματικά ταξίδια σχεδόν παντού) και μια και ζω έξω μονό τα τελευταία 12 χρόνια είμαι πεπεισμένος ότι είναι τρομακτικό έγκλημα αυτό, γιατί για εγκλήματος πρόκειται μια και το κάνουν εσκεμμένα. Για να μείνει μικρός ο Ελληνισμός. Είναι κάτι που πρέπει να το κάνετε προτεραιότητα , όχι μονό ο ψήφος αλλά η ενοποίηση του Ελληνισμού σε όλα τα επίπεδα , όπου και εάν είμαστε.

    Καλή δύναμη και να ξέρετε είμαστε μαζί σας, είμαι σίγουρος ότι θα πετυχετε και θα βρείτε το τρόπο, γιατί πολύ απλά δεν σας επιτρέπετε εσάς και όλους μας να αποτύχετε.
    Χρ. Γεωργιτζικης
    Βαλένθια Ισπανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητε Δημητρη, εγω σ᾽ευχαριστω που μου ανοιξες τα ματια πριν απο τεσσερα χρονια και σου ειμαι ευγνωμων για τον τιμιο αγωνα που κανεις προκειμενου να αφυπνηστει ολο και περισσοτερος κοσμος. Δεδομενου οτι η μαχη αυτη ηταν ανιση και οτι το Ε.ΠΑ.Μ. παλεψε χωρις καμια βοηθεια, εγω νομιζω οτι ουτε κερδηθηκε αλλα ουτε και χαθηκε αυτη η συγκεκριμενη μαχη. Συνεχισε να προχωρας μπροστα μαζι με ολους εμας. Ο αγωνας συνεχιζεται, ἠ ακομα καλυτερα, ΤΩΡΑ ξαναρχιζει!

    Στελιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. σε ευχαριστουμε για ολα δημητρη!.συνεχιζουμε..κραταμε οτι θετικο..τη συντροφια της παρεας..τους ιδιους προβληματισμους..τα ιδια ονειρα!ετουτος εδω ο τοπος θα ελευθερωθει ακομα κι αν χρειαστει να δωσουμε οτι πολυτιμοτερο εχουμε!χρωσταμε πολλα σε λιγους!μας χρωστανε κατι..πολλοι!θα γυρισει..θα δουν οτι δε βγαζει πουθενα..θα πειστουν.καλο βραδυ αδερφε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπράβο Δημήτρη, σε ευχαριστούμε για όλα, σ αγαπάμε, συνέχισε είμαστε μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η τιμή είναι δική μου.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δημήτρη,
    Τώρα ήρθε η ώρα να ξανακοιταχτούμε στον καθρέφτη (όπως κάποτε προέτρεψες το ακροατήριό σου σε ομιλία σου) και να δούμε βαθιά μέσα μας…πόσο οι λέξεις μας μιλάνε την γλώσσα της ψυχής.

    Ένας συναγωνιστής σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριε Καζάκη συγχαρητήρια για τον άνισο αγώνα, που δώσατε όλοι οι Επαμίτες.Οι τεκτονικές αλλαγές ,που παράγουν οι δυσοίωνοι καιροί ,που βιώνουμε απαιτούν την στράτευση όλων μας.
    Δεν είναι όμως καιρός για εσωστρέφεια.
    Μετά την απαραίτητη ανάλυση των αποτελεσμάτων ,επιβάλλεται η επιστροφή στον κοινωνικό πόλεμο ,που μας έχουν κηρύξει οι επικυρίαρχοι του πλανήτη.
    Τα αποτελέσματα στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκτιμηθούν χωρίς να αναλυθούν ταυτόχρονα αυτά των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.
    Αξίζει να διερευνηθεί γιατί δύο πρώην αποικιοκρατικές χώρες (Γαλλία-Βρεττανία) με ιστορικά πανίσχυρη αστική τάξη,επέλεξαν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα,παρότι δεν έχουν υποστεί τη καταστροφή της Ελλάδας;
    Από την άλλη γιατί μια χώρα σαν την ελλάδα που γονατίζει από την οικονομική κρίση,με μια αστική τάξη ιστορικά υποτελή στις ξένες δυνάμεις ,υπερψηφίζει κόμματα που βάζουν την παραμονή στην ΕΕ και το Ευρώ ,πάνω από όλα;
    Νεοραγιαδισμός ή κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δημήτρη, είμαστε μαζί σου γιατί είσαι μαζί μας. Ο αγώνας του ΕΠΑΜ είναι δίκαιος. Αν υπήρχαν 5-6 αναγνωρίσιμες προσωπικότητες με θετική αύρα που να δήλωναν στήριξη στο ΕΠΑΜ είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα (αλλά και ο ρυθμός αύξησης του ΕΠΑΜ) θα ήταν εντυπωσιακά. Δυστυχώς η κοινωνία του θεάματος έχεί τους κανόνες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (=) Δεν διαφωνώ με την παρατήρηση περί κοινωνίας του θεάματος. Όσον αφορά τις "αναγνωρίσιμες προσωπικότητες": Οι Παπακωνσταντίνου, Λέκκας, Ζουγανέλης, Λαδικού και ο μέγας ο τεράστιος ο Καλογερόπουλος δεν έχουν θετική αύρα φίλε μου;

      Διαγραφή
  29. Αγαπητέ Δημήτρη,
    δε μας αξίζει ένας άνθρωπος σαν εσένα..
    Έχουμε χάσει κάθε ίχνος λογικής..
    Με μεγάλη πίκρα για το κυριακάτικο ρεζιλίκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (=) Μην τα λες έτσι φίλε. Τουλάχιστον μην χρησιμοποιείς το 1ο πληθυντικό πρόσωπο! Διότι μιλώντας έτσι μπορεί να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν σου αξίζει ένας άνθρωπος σαν αυτόν, ότι έχεις χάσει κάθε ίχνος λογικής. Όχι φίλε μου, και σου αξίζει αυτός και την λογική σου δεν έχεις χάσει. Φρόντισε να βοηθήσεις όσους γύρω σου κινδυνεύουν να χάσουν την ηθική και την λογική τους. Κάποιους δεν θα καταφέρεις να τους βοηθήσεις. Για παράδειγμα εγώ σήμερα πέταξα από το σπίτι μου κλοτσηδόν έναν «αριστερό» αφότου ανέχτηκα επί μήνες να μου λέει διάφορα όπως «είσαι εθνικιστής εσύ και όλοι στο ΕΠΑΜ». Το συμπέρασμα ότι είμαστε «εθνίκια» το έβγαλε λέει από το γεγονός ότι τα site του ΕΠΑΜ είναι γεμάτα γαλανόλευκες. Έφυγε αυτός, πάμε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον επόμενο. Συνέχισε την προσπάθεια και εσύ για τους υπόλοιπους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όσο για τους απάτριδες, εεεμμμ, κάποιοι πρέπει να αγωνιστούν ώστε να υπάρχει μια πατρίδα για να έχουν αυτοί την πολυτέλεια να την αποκηρύττουν.

      Διαγραφή
  30. Δημητρη συγχαρητηρια σε σενα κ σ ολο ΕΠΑΜ για την προσπαθεια, την επιμονη και την αυταπαρνηση.

    Συνεχιζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχεις δίκιο Δημήτρη.

    Όποιο συναίσθημα και αν μας κλόνισε στην τελευταία μεγάλη μάχη των εκλογών τελικά ήταν αδύναμο μπροστά στην λογική της συνείδησης μας.
    Μέσα από τον αγώνα στο Μέτωπο για Λευτεριά και Δημοκρατία μάθαμε και πως να στεκόμαστε όρθιοι μέσα στις δυσκολίες. Βιώσαμε το πως η ανάγκη σε σπρώχνει να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Είναι Ιστορικές οι στιγμές. Τα μεταβατικά σχήματα εξουσίας κάνουν τον κύκλο τους. Εκεί μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια της κοινωνίας είναι η θέση μας. Εκεί πρέπει να είμαστε παρόντες.
    Παρόλο ότι δεν κάναμε το καλύτερο, παραμένουμε όρθιοι και αξιοπρεπείς. Εμπειρότεροι και σοφότεροι. Ο μαραθώνιος έχει συνέχεια. Δουλειά μας είναι να φτάσουμε στο νήμα.

    Καλή δύναμη σε όλους.

    Κουράγιο Λαέ. Κουράγιο Πατρίδα.

    Γιάννης Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συναγωνιστή Δημήτρη, όσο εσύ αντέχεις να ξέρεις ότι και μεις θα είμαστε μαζί σου και δεν θα σε αφήσουμε ό,τι και εάν χρειαστεί. Για εμάς άλλωστε τους πυροβολημένους, δεν υπάρχει πια επιστροφή στην εικονική πραγματικότητα που ζούσαμε πριν την εμφάνισή μας τότε στους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα. Με τις ομιλίες σου, μας έδωσες επιχειρήματα για αυτά που ψυχανεμιζόμαστε αλλά δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε ότι ισχύουν. Και αυτό θα σου το χρωστάμε για ΠΑΝΤΑ, είτε είμαστε μαζί στο Μέτωπο είτε χωρίσουν οι δρόμοι μας κάποτε. Μέχρι τότε, αρχηγέ μου, θα είμαστε εδώ, έτοιμοι για την επόμενη μάχη, γιατί τώρα πεισμώσαμε πιο πολύ διάολε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Καζάκη είμαστε μαζί σας μέχρι το τέλος! Να είσαστε σίγουρος γι' αυτό! Ξέρουμε ότι έχετε κοπιάσει αυτά τα 3 χρόνια περισσότερο από τον καθένα μας, λυπούμαστε που δεν πετύχαμε τον στόχο, για να πάρετε και εσείς μια αίσθηση δικαίωσης, αλλά είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι μαζί σας, θα το πετύχουμε τελικά.
    Καλό κουράγιο και καλή δύναμη και σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να αγωνίζεστε μαζί μας και να μας εμπνέετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιδή έχει κοπιάσει πολύ, στείλτε τον να ξεκουραστεί και αναλάβετε εσείς!

      Διαγραφή
  34. Δημητρη Καζακη πρεπει να παραδεχτουμε οτι το συστημα ειναι πανισχυρο.Οτι εχουμε κανει μεχρι τωρα εχει λιγοστη ανταποκριση στις πλατειες μαζες του 'κοσμου'.
    Ολη η οργη που νιωθουν οι μαζες καρπωνεται τοσο απ τη ΧΑ που φανταζει ως τον μπαμπουλα για το συστημα οσο κι απ τα διαφορα υβριδια που εμφανιζει και προωθει πολυ εντεχνα το συστημα με τα ΜΜΕ.Συν τοις αλλοις υπαρχουν και τα μεγαλα κομματα με τον τεραστιο κομματικο μηχανισμο τους που δυστυχως ειναι πολυαριθμος και γι αυτο το λογο θα περασει αρκετος χρονος ακομη για να πανε αυτα τα κομματα στο 2,9% οπως υπολογιζαμε.
    Βλεπω πως εχει διαμορφωθει και παγιωθει πλεον μια νεα καταστση στην κοινωνια που ειναι η αποδοχη της δουλοπαροικιας απ τους ελληνες η οποια προβλεπω να μακροημερευσει.Προβλεπω να γινομαστε με γοργα βηματα ενα νεο Μεξικο.
    Ο λαος θα χωριστει σε δυο μεγαλες κατηγοριες:Αυτους που τους χρειαζεται το συστημα και αυτους που δεν τους χρειαζεται...Και παντα οι πρωτοι θα αποτελουν την τροχοπεδη για την ανατροπη εστω κι αν ζουν κι αυτοι φτωχικα.
    Κυρια αιτια της σημερινης καταντιας ειναι η παρακμη της κοινωνιας σε ολα τα επιπεδα.Ο 'κοσμος' δεν πλεον εχει συνειδηση ουτε εθνικη ουτε συλλογικη,ειναι κλανιαρης ο μισος κι ο αλλος μισος αδιαφορος δλδ σε αφασια.
    Μ αυτα τα δεδομενα καλουμαστε να ανατρεψουμε μια κατασταση που τελικα ουτε κι ο ανεπαναληπτος Αρης Βελουχιωτης καταφερε να ισοπεδωσει και μαλιστα με το συστημα να εχει πολλα περισσοτερα οπλα απ αυτα της περασμενης 50ετιας.

    Δεν ξερω ακριβως τι δρομο πρεπει να ακολουθησουμε απο δω και περα αλλα εχουμε δρομο ακομη και δεν ειναι σιγουρο οτι θα ξημερωσει απ την παρατεταμενη νυχτα.

    Απο μερους μου εχω να σου καταθεσω τον απεριοριστο θαυμασμο μου για το ατομο σου.
    Με διδαξες το τι ακριβως σημαινει αξιος ανθρωπος.Αυτος ειναι ο καλος ανθρωπος που λεμε.Οχι ο ακακος αλλα αυτος που προσφερει αυτος που κανει καλυτερους και τους αλλους.
    Να σε εχει ο θεος καλα και σου ευχομαι καλη δυναμη

    Αποστολης Ακαμωτακης απο Ιεραπετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σαν εκλογικος αντιπροσωπος σε καποιο εκλογικο τμημα του Περαματος εβλεπα το μοναδικο ψηφοδελτιο του ΕΠΑΜ διπλα στα δυο της Πανανθηναικης Συμμαχιας και τα τρια των κυνηγων και αναρωτηθηκα αν θα μπορεσει να μην κλονιστει η πιστη σας στην κριση του λαου.
    Φαινεται οτι το δεχτηκατε πολυ καλυτερα απο οτι θα μπορουσαν οι περισσοτεροι αν και δεν πιστευω οτι εισαστε οσο ηρεμος δειχνει το αρθρο σας..
    Υποθετω εχετε τις αποψεις σας που σας επιτρεπουν να εξακολουθειτε να πιστευετε στην δημοκρατια.
    Πιστευοντας οτι καθε βοηθεια ειναι χρησιμη στο να χωνευτουν αυτα τ αποτελεσματα καθως και οι διαπιστωσεις που προκυπτουν θα σας γραψω την δικη μου αποψη.
    Επιτρεψτε μου κατ αρχας να διαφωνησω μαζι σας οτι ο λαος ειναι φοβισμενος και οχι βλακας, συμφεροντολογος, ανηθικος και το χειροτερο ολων, κακομοιρης.
    Απο πολυ καιρο αγανακτω μεν για την (αποδεδειγμενη πλεον εκ του αποτελεσματος) ανικανοτητα του λαου να κρινει σωστα, δεν βλεπω ομως και πως θα μπορουσε να εξασφαλιστει η ευημερια του χωρις την εποπτεια του ιδιου.
    Τελικα παρατηρησα οτι οι συνθηκες στις οποιες γινεται η επιλογη απο τον λαο ειναι τετοιες που κανενας δεν θα καταφερνε να επιλεξει σωστα.
    Χοντρικα:
    1.Επιλέγεις όποιον σου φανεί κατάλληλος, σύμφωνα μ αυτά που θα ακούσεις από τα ΜΜΕ, από τους υποψηφίους των υπαρχόντων κομμάτων. Δεν υπάρχει εκ μέρους των υποψηφίων και των ΜΜΕ υποχρέωση να πούνε αλήθεια.
    2.Επί τέσσερα χρόνια κάνουν ότι θέλουν και δεν μπορείς να επεμβεις.
    3.Οι επιλεγέντες δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ότι υποσχέθηκαν
    4.Μετά το τέλος της θητείας τους δεν μπορείς να ελέγξεις τι έκαναν ούτε να τιμωρήσεις κανέναν επειδή παρανόμησε.
    5.Αν παρόλ αυτά βρεις τρόπο να κάνεις κάπως την δουλειά που σου ανατέθηκε, η βουλή και η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξουν τους όρους επιλογής τους.

    Φανταστείτε μια επιχειρηση να προσλαμβανει με τετοιους ορους τους διευθυντες της.
    Ειναι σιγουρο οτι αυτοι θα πλουτιζαν και η επιχειρηση θα πτωχευε ακριβως οπως εγινε και στην χωρα μας.
    Δεν φταιει ο δεδομενων δυνατοτητων λαος, αλλα το συστημα που τον υποχρεωνει να κανει πραγματα που δεν μπορει κανεις.
    Ακομη και αν μπορουσε καποιος, ο λαος σιγουρα δεν μπορει, και το χειροτερο ειναι οτι αυτοι που το επιβαλλουν το γνωριζουν πολυ καλα.
    Αν υποχρεωσεις τα λιονταρια να κυνηγουν με τον τροπο των λεοπαρδαλεων, θα ψοφησουν της πεινας γιατι χρειαζονται ικανοτητες που δεν εχουν.
    Μετα μπορεις να κατηγορησεις τα λιονταρια για την τεμπελια την ανοησια και την ανικανοτητα τους.
    Κατα την αποψη μου λοιπον πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι ο λαος εχει ολα τα ελλατωματα που του αποδιδονται αλλα εχει και προτερήματα, και το κυριωτερο, ειναι ο μαναδικος που θελει σιγουρα το συμφερον του, αντιθετα απο τους "ειδικους" με τα "ειδικα" συμφεροντα.
    Το πραγματικο προβλημα ειναι οτι αντι να βρουμε ενα τροπο ωστε να εκμεταλλευτουμε τις δυνατοτητες του λαου προς το συμφερον του, μας εχουν φορεσει ενα συστημα που εκμεταλλευεται τις αδυναμιες του για να τον ληστευει.
    Η δημοκρατια πρεπει να δουλευει μ οτι εχει κι αυτο που εχει ειμαστε εμεις.
    Εμεις ειμαστε ο Δημος και οποιο πολιτευμα δεν μπορει να λειτουργησει μ εμας δεν ειναι δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ένας απλός φίλος σας είμαι και ψηφοφόρος σας στις Ευρωεκλογές. Ο λαός δεν είναι μόνο τρομοκρατημένος, αλλά και πολυδιασπασμένος. Δεν πειράζει, ο αγώνας συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,

    Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κάθησα συνειδητά να παρακολουθήσω την πορεία των αποτελεσμάτων σε εκλογική αναμέτρηση. Είχα να το κάνω από την δεκαετία του '90 όπου με παρέα φίλων και με συνοδεία ποτών, ξηρών καρπών και σνάκς ξενυχτούσαμε, βάζαμε στοιχήματα της πλάκας και κάναμε πειράγματα μεταξύ μας για το τι θα βγεί στο τέλος (τότε άλλωστε η διαδικασία ήταν και πιο αργή σε σχέση με σήμερα). Αυτά πάνε πιά, πέρασαν, μαζί με την αφέλεια και την ανυποψία που μας διακατείχε εκείνη την εποχή (ίσως και λόγω ηλικίας αλλά σίγουρα και λόγω αγραμματοσύνης περί της αληθινής ουσίας σε ότι αφορά τα πολιτικά δρώμενα). Βρέθηκα λοιπόν χωρίς παρέα τώρα πιά μόνος στο σπίτι να κάθομαι μπροστά στο "χαζοκούτι" σκόπιμα και συνειδητά για να δώ την εξέλιξη των αποτελεσμάτων. Τα συναισθήματα που βίωσα δεν περιγράφονται άν και οφείλω να ομολογήσω πώς έχω ζήσει μεγάλες απογοητεύσεις στην έως τώρα ζωή μου. Αυτό που έχω να καταθέσω είναι πώς η προσπάθειά σας (απ' όσο μπόρεσα να την παρακολουθήσω εξ αποστάσεως) τόσο η προσωπική όσο και αυτή των συναγωνιστών σου υπερέβαλλε κάθε αντίστοιχο προηγούμενο και δεδομένων των δυνατοτήτων του κινήματος υπήρξε όσο το δυνατόν πιό άρτια και συγκροτημένη. Η αναντιστοιχία των αποτελεσμάτων στην παρούσα φάση θα αποτελέσει σίγουρα θέμα πολλών συζητήσεων και αναλύσεων - αναλύσεις που περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας για να μας διαφωτίσετε και να οξύνετε τα αισθητήριά μας και την αντίληψή μας αλλά ταυτόχρονα να συνεισφέρουμε (άν και όσο μπορούμε) στην συζήτηση για τις μελλοντικές κατευθύνσεις των δράσεων.
    Ο σπόρος που έχεις ρίξει στο σώμα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας έχει πιάσει τόπο αλλά το έδαφος θα χρειαστεί βαθύτερο όργωμα για να φτάσει εκεί που πρέπει. Σας περιμένουμε ξανά να "αλωνίσετε" την χώρα με τον ρυθμό & τον σχεδιασμό που θα αποφασίσετε για να αποδείξετε για μια ακόμα φορά πώς αυτό που έχει πραγματική αξία είναι η τήρηση των αρχών σε δύσκολες καταστάσεις και συγκυρίες. Αυτό ειδικά δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

    Αναμένουμε τα νέα σας, τον σχεδιασμό του προσεχούς Συνεδρίου και την καθάρια, ειλικρινή σας φωνή.

    Ο ανώνυμος της 27 Αυγούστου 2013 - 9:54 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο λόγος που το επαμ πήρε τόσο χαμηλό ποσοστό είναι ότι τόσο ποσοστό πήραν και άλλα πολλά μικρά κόμματα που αν αθροίσουμε αποδίδουν γύρω στο 17%.!!!!! Μήπως λοιπόν θα πρεπε η πρώτη μας δουλειά να ήταν να ενώσουμε όλα αυτά τα κόμματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία θα ήταν, αλλά τι βάση συνεργασίας μπορεί να υπάρχει πχ με τον Καρατζαφύρερ και το Τζήμερο;
      Εδώ δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση ούτε με τα κόμματα της αριστεράς.

      Διαγραφή
  39. Δημήτρη η απογοήτευση είναι μεγάλη ο κόσμος δεν ενώνεται .Οι πολιτικοί χώροι που υποστηρίζουν ρήξη με την νέα Ευρώπη είναι πολλοί αλλά ο καθε ένας παλεύει απο μόνος του πχ αθροίστε τα ποσοστά του ΚΚΕ,ΕΠΑΜ,Αριστερών κινημάτων ακόμα και της Χρυσής αυγής είναι ίσως και πάνω απο 20%,που λένε για έξοδο απο την ΕΕ και υοθέτηση Εθνικού νομίσματος αλλά άντε μάζεψέ τους όλους αυτούς, φαίνεται ακατόρθωτο .Ο κόσμος πάει στη Χ.Αυγή αντί στο ΕΠΑΜ τρελοκομείο δηλαδή.Πάντως στις προβλέψεις σου έπεσες έξω και με το ΕΠΑΜ κάτι που μπορώ να καταλάβω αλλά και με τον Σύριζα ήσουν σίγουρος ότι θα υπερβεί τις 10 με 15 μονάδες η διαφορά .Η αξιοπιστία είναι κάτι που γκρεμίζεται εύκολα .Καλή δύναμη σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (=) Τα ποσοστά που σου είπε (10-15 μονάδες διαφορά κλπ) ήταν τα στοιχεία των λεγόμενων κρυφών δημοσκοπήσεων. Οπότε, εάν έχεις πρόσβαση σε κάποιες από αυτές τις δημοσκοπήσεις θα μπορούσες να πεις αν αυτά που μετέφερε ο Δημήτρης ήταν αξιόπιστα ή όχι. Άλλοι παράγοντες: και χωρίς μαγείρεμα ποια η αξιοπιστία μιας δημοσκόπησης αν είναι το δείγμα μολυσμένο (να τους κλείνουν το τηλέφωνο στα μούτρα); Σε τι εξωφρενικό βαθμό ψηφίζει ο Έλληνας με το συναίσθημα αντί της λογικής του, σε βαθμό να ανατρέπει ακόμα και μια ακριβή δημοσκόπηση ίσως; Άμα λάχει; Πόσοι αποφάσισαν πάνω στην κάλπη τι να ρίξουν βάση τις μακακίες που βλέπουν καθημερινά στα μεγαλοκάναλα; Και όσον αφορά την πολυδιάσπαση των «αντιευρωπαϊστών» που παρατήρησες έπεσες μέσα 100%, καθώς τα 42 μαγαζάκια που κατέβηκαν στις εκλογές εξυπηρετούν και την πολυδιάσπαση και μπέρδεμα του απελπισμένου, φοβισμένου και απηυδισμένου ψηφοφόρου. Καλή δύναμη σε όλους μας!

      Διαγραφή
  40. Κανείς δεν περίμενε να πάει κάτι στραβά στον κόσμο των PC's μέχρι που βγήκαν τα smart-phones και τα tablets....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για PC μπορούμε να βάλουμε κάποιο από τα (πρώην) μεγάλα κόμματα, Νέα Φραγκοκρατία ή και το Πανελλήνιο Σαρακοφαγωμένο Κόμμα της Πράσινης ελιάς. Το Ε.ΠΑ.Μ λειτουργεί και θα λειτουργεί σαν το "tablet" ή "smart-phone". Θα αποσπάσει κόσμο από τα "μεγάλα" κόμματα, αλλά αυτό δεν θα γίνει σε μια νύχτα. Παράλληλα όμως σε αυτόν τον "πόλεμο" το θέμα δεν είναι πόσο θα διαρκέσει, αλλά πως είναι δυνατόν να τελειώσει το γρηγορότερο.

      Πρώτα όμως πρέπει να ξεφύγει ο κόσμος από το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ VS Ν.Δ.ΠΑΣΟΚΟΕΛΙΑ και λοιπά δεκανίκια. Όσο ψηφίζουν αυτό που ψηφίζουν θα έχουν τα αποτελέσματα που έχουν. Ένα τεράστιο δηλ. μηδενικό!

      Κατόπιν πρέπει να δούμε τη δημογραφική επιλογή ψήφου. Π.χ. τι ηλικίες ψηφίζουν τη Χρυσή (εωσφορική) Αυγή και κατά πόσο οι ψηφοφόροι της τη βλέπουν σαν προέκταση του Εγώ τους. Παρόλα αυτά, δεν ξέρουν γιατί ακριβώς ψηφίζουν το συγκεκριμένο κόμμα, ακόμα και αν ξέρουν πόσο χάλια είναι. Ακόμα και όταν κλαίνε στη Βουλή και αναρωτιούνται τι έκαναν... Το πιο συστημικό κόμμα.

      Αν και σαν προσέγγιση είναι χοντροκομμένη, παρόλα αυτά περιέχει στοιχεία από την "Τέχνη του Πολέμου": http://www.youtube.com/watch?v=VQzOJe9YFGc Απαραίτητη η γνώση της αν πραγματικά επιθυμούμε να συνεχίσουμε και να νικήσουμε. Άλλη επιλογή δεν έχουμε.
      Ευχαριστούμε κ.Καζάκη για τον άλλο δρόμο που μας έδειξες. Η νίκη ανήκει και πρέπει να ανήκει στο Ε.ΠΑ.Μ.

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα Δημήτρη.Ελπίζω το ΕΠΑΜ να χρησιμοποιήσει στις βουλευτικές εκλογές κάθε διαθέσιμο μέσο για να προβληθεί σε μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.Κατά την γνώμη μου ήταν λάθος η απόφαση να μην συμμετάσχει το ΕΠΑΜ στις διακαναλικές της ΝΕΡΙΤ.Εχουμε πόλεμο με δυνάμεις κατοχής και θα πρέπει να συμμαχήσουμε και με τον διάολο αν χρειαστεί για να ξεκουμπιστούν κόμματα βαμμένα με αίμα του Ελληνικού Λαού.Δεν μπορώ να καταπιώ με τίποτα πως πολιτικά μηδενικά τύπου ''Ποτάμι''πήραν τόσο MEGAλα ποσοστά.Το ΕΠΑΜ(και για να ακριβολογούμε ο Δημ.Καζάκης)είναι και πρόταση Δημοκρατίας και πρόταση εξόδου από την ζωφερή πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει κόμματα και αποκόμματα.Την στιγμή αυτή δεν χρειάζεται τόσο μετριοπάθεια.Χρειάζεται μακιαβελικό θράσος απέναντι σε ΣαμαροΒενιζέλους,σε νεοναζί που μπερδεύουν το εθνικό με το εθνικοσοσιαλιστικό,σε ΚΚΕδες που το μόνο που κάνουν είναι να ανεβοκατεβαίνουν την Σταδίου με πανό,σε μέτριους πολιτικούς ανθρωπάκηδες τύπου Κουβελάκη,γλείφτες και έρποντες δεξιά και αριστερά-όλοι θυμόμαστε το περίφημο και αμίμητης βλακείας μότο''Η επαναδιαπραγμάτευση προωθείται !..'',Καρατζαφέρηδες κ.λ.
    Πολλά ήθελα να γράψω.Δυστυχώς ο θυμός και προσωπικά προβλήματα(Ανεργία, μετά από 17 χρόνια κ.λ.) δεν με αφήνουν να έχω ειρμό και λογική.
    Το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης έχει Λόγο και πρέπει να ακουστεί.Πρέπει να πολεμήσουμε με λύσσα τον κενό πολιτικό λόγο των μέτριων οι οποίοι αντί να χτυπούν το πολιτικό κατεστημένο το θρέφουν και το γιγαντώνουν.Θυμάμαι την εμετική δήλωση του εκπομπάρχη Θεοδωράκη στον Χατζηνικολάου την Παρασκευή''Είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ και με τον Σαμαρά και με τον Βενιζέλο στο πλαίσιο όμως μιας νέας Ελλάδας''Ο άνθρωπος είναι για γέλια.Κουβελάκης νούμερο 2 αλλά για μένα σκέτο νούμερο.
    Είναι άδικο όλοι αυτοί οι μέτριοι να έχουνε λόγο και να παίρνουνε τέτοια ποσοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. To θέμα της νοθείας μήπως να το δείτε; Είναι εύκολο να κλέψεις ψήφους από τα μικρά κόμματα. Έλεος βγήκε ο Καρατζαφέρης; Είναι δυνατόν; Το ποτάμι; με τι πρόγραμμα το σακίδιο; Επίσης η επικοινωνία δεν ήταν καλή. Ξέρω ότι οι Έλληνες έχουμε μια τάση να κριτικάρουμε εύκολα. Κ. Καζάκη καλά τα λέτε αλλά η αφίσα δεν ήταν καλή, ούτε το διαφημιστικό σποτ και δυστυχώς αυτά είναι τα πρώτα για να προσελκύσεις κάποιον που δεν σε έχει ακούσει. Δεν είπα να γίνεις και Θωδοράκης μακρια από τα σακίδια, αλλά θέλει μεγαλύτερη και καλύτερη επικοινωνία των απόψεων του ΕΠΑΜ. Εγώ πάντως ΕΠΑΜ θα ξαναψηφίσω. Το θέμα είναι ότι εν τω μεταξύ αυτοί θα ξεπουλήσουν την Ελλάδα. Καλό κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν μπορω να πιστεψω οτι η πλειοψηφια των ελληνων δεν δινει δεκαρα τσακιστη για ολα αυτα που συμβαινουν. Οταν εχουμε πιασει πατο σαν χωρα, εχουνε διαλυθει τα παντα, ειμαστε σε ενα κρατος κυριολεκτικα κομματια, με οχι απλα χαλια ΒΑΣΙΚΕΣ υποδομες, αλλα χωρις ουτε αυτες (υγεια-παιδεια-αμυνα). Δεν μπορει να λενε θα κανουμε εκλογες και να πηγαινουμε να ψηφιζουμε ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠ'ΤΑ ΙΔΙΑ!!! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..Δεν μπορει ο ελληνας να ειναι τοσο μαλακοπιτουρας, και ηλιθιος. και να σκεφτεται το συμφερον του μονον οταν ειναι στο φαναρι π.χ. ή στο σπιτι του να κανει το αφεντικο. Εδω ξεπουλανε την πατριδα σου ρε μαλακοπιτουρα, στελνουν τα παιδια σου μεταναστες για να δουλεουν για ενα κομματι ψωμι για αλλους!!!
    και συ καθεσαι και λες νταξει μωρε τι εγινε, αντι να ψαξεις τροπους να δεις τι μπορεις να κανεις, (παντα μπορεις να κανεις κατι) αρκει να το ΘΕΛΗΣΕΙΣ...

    οσο γιαυτα τα απολειφαδεια που πηγες και ψηφισες αληθεια σκεφτηκες ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα σου προσφερουν στην ευρωβουλη? για ποιον αληθεια ψηφισες? για σενα? για να εχει αραγε το παιδι σου ενα καλυτερο εργασιακο μελλον οταν θα παει μεταναστης, εκει που θα παει μεταναστης, γιατι θα παει, ηδη πρεπει να εχουνε ξεπερεασει τους 100,000 και συνεχιζουν!!!! Ηδη εχουν αρχισει οι διαφημισεις για ιδωτικα κεντρα ιατρικων εξετασεων..τι επεται στη συνεχεια αληθεια? ΠΑΛΙ θα πληρωνεις για αυτα που ΗΔΗ εχεις πληρωσει μια ζωη και ειναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΙΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Τωρα βεβαια θα μου πεις ποιο κρατος, αρα καταλαβαινεις υποθετω οτι η κατασταση ειναι χαλια κια οσο παει και επιδεινωνεται..Μεχρι που θα φτασεις σε ενα σημειο να θες γιατρο, και να μην μπορεις να πληρωσεις για δεν θα εχεις ΕΥΡΩ ουτε για δειγμα..θα σου ταχουνε παρει ΟΛΑ!! και εσυ θα πεθαινεις σε ενα δημοσιο νοσοκομειο ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ!!!
    Κατσε και κανε εναν υπολογισμο ποσα ειχες στη τσεπη σου οταν μπηκαμε στο ευρω και ποσα τωρα!! ΣΚΕΨΟΥ. ΒΑΛΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΜΕ..ΤΙ αλλο πρεπει να γινει για να καταλαβεις οτι ειμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, οι οποιοι ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν νοιαζεται αν ζεις η πεθαινεις.. Δεν υπαρχουεμ γιαυτους παρα μονον σαν ψηφοι οταν μας θελουν για να κανουν απλως "νομιμα" τα νομοσχεδια τους και τα προεδρικα τους διαταγματα..ετσι κυβερναται πλεον η τουτη η χωρα..οι νομοι υπαρχουν αλλα μονον γιαυτους. οχι, δημοκρατια δεν εχουμε, το ξερεις, και το ξερω οτι το ξερεις. ε τοτε πες μου εσυ, τι εχουμε?? οσο για την αμυνα της χωρας αυτη ξαπλωσε ηδη σε καναδυο υποβρυχια που γερνουν, ετσι για να ξαποστασει λιγο..(οπως στον καναπε ενα πραμα)!!!
    Αφου λοιπον καταλαβαινεις τι παιχνιδι παιζεται, και μαλιστα εις βαρος σου, τοτε σκεψου πως θες τη χωρα σου, ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΕ ΑΦΟΡΑ, ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΨΗΦΙΖΩ" ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγαπητέ κ.Καζάκη,

    Σέβομαι και θαυμάζω τον αγώνα σας και γι αυτό το ΕΠΑΜ κέρδισε την ψήφο τη δική μου και των οικίων μου. Στεναχωριέμαι όμως που διαβάζετε το μήνυμα των εκλογών έτσι. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι του ρομαντικού. Πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχίσει το ΕΠΑΜ το μοναχικό του δρόμο, το 1% θα μοιάζει μακρινό όνειρο. Το έγραψε πολύ ωραία ένας φίλος σε σχόλιό του σε προηγούμενο άρθρο σας, όμως εσείς τον χαρακτηρίσατε με την απολυτότητα που σας χαρακτηρίζει κάποιες φορές στις απαντήσεις σας ηλίθιο: ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ! Πώς μιλάτε για εθνική ενότητα όταν πιστεύετε ότι "ή όλοι θα έρθουν στο ΕΠΑΜ ή είναι προδότες".

    Είναι δυνατόν ΕΠΑΜ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για παράδειγμα, ή και άλλα αριστερά κόμματα, να μην είναι ενωμένα; μακάρι να μπορούσα να πω και δεξιά, αλλά δε βλέπω κάποιο που να πλησιάζει στις θέσεις του ΕΠΑΜ. Μπορεί να σας χωρίζουν πολλά, όμως σας ενώνουν περισσότερα. Και μη μου πείτε τη γνωστή απάντηση "τέτοιους ψηφοφόρους δε σας θέλουμε, να μας λείπετε" και άλλα τέτοια, γιατί δυστυχώς για όλους μας το ΕΠΑΜ δεν έχει πλέον τέτοιες πολυτέλειες, εκτ΄ςο αν κάποιοι αυταπατώνται.

    Προσωπικά μπορεί να έχω τη δυνατότητα να σας διαβάζω στο blog σας και να σας παρακολουθώ στο youtube. Όμως έτσι και με περιοδίες σε όλη την Ελλάδα (που αξίζετε θαυμασμό για το κουράγιο και την αντοχή σας) δυστυχώς δε φτάνουμε στο 3%. Δυστυχώς, φασούλι φασούλι δε γεμίζει το σακούλι.

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ παρακαλώ. Δεν είναι όλοι προδότες. Υπάρχουν εξίσου άξιοι άνθρωποι και σε άλλους χώρους. Για το καλό όλων μας.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δημητρη δεν μασαμε εμεις απο τετοια... 40% αποχη (4.000.000) και 17% εκτος βουλης (1.000.000)...
    Οτι και να κανουν μπροστα τους θα μας δουν...

    Να εισαι παντα γερος και ο σπορος που εχεις ριξει εχει φυτρωση και θα μεγαλωση πολυ συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ BANKING ONLINE ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ONLINE? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ONLINE ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ (ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΥΡΩ ΚΛΠ.??) ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ (ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΑΣΜΑΤΑ! ΓΙΑΤΙ?? ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ...............................................ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΠΑΜ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ)?

      Διαγραφή
  46. Πρεπει να ενωθουν ολα τα μικρα κομματα (διατηρωντας την αυτονομια τους ομως) σε μετωπο εναντιων της κατοχης της χωρας απο το ΔΝΤ-ΕΕ. Οι ιδεολογικες διαφορες του στυλ "εθνικιστης" εναντιων "κομμουνιστη", "θεουσος" εναντιων "αθεου" δεν εχουν κανενα νοημα. Βασικο κριτηριο ειναι μονο η απελευθερωση απο την οικονομικη κατοχη. Μετα βλεπουμε...

    Ενα λαικο μετωπο απο ολα τα μικρα κομματα με στρατηγικο σκοπο την απελευθερωση της χωρας απο ΔΝΤ-ΕΕ. Και εκει χωρανε απο Καμενους εως Χρυση Αυγη, κομμουνιστες και οτι αλλο θελεις. Εξαλλου βασικα ολοι αυτοι παρα τις διαφορες το ιδιο αντιμαχονται. Την οικονομικη κατοχη...

    Ακομα και ο Τσαβεζ με συνασπισμο πολλων κομματων κερδισε τις εκλογες. Ενα συνασπισμο που περιελαμβανε κομμουνιστες, σοσιαλδημοκρατες, πατριωτες, εθνικιστες, Καθολικους κλπ

    Γιαυτο ειναι εντελως παραλογο να καθυβριζει καποιος ως "ναζιστες" οσους ψηφιζουν ΧΑ, ως "κομμουνια" οσους ψηφιζουν καποια αντι-καπιταλιστικο κομμα η ως "καμμενους" οσους ψηφιζουν ΑΝΕΛ....

    Τα ιδια σκατα τρωμε ολοι στη μαπα απο τη παγκοσμιοποιηση και την ΕΕ.

    Ας ενωθουμε και μετα αφου απελευθερωθει η χωρα, ο λαος αποφασιζει το προσανατολισμο που θελει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο λαός μας δεν είναι ούτε ηλίθιος, ούτε βλάκας, ούτε καταδικασμένος, είναι φοβισμένος και απελπισμένος.

    ο "περίφημος λαός" είναι μάλλον ηλίθιος και βλάκας, και ως εκ τούτου καταδικασμένος ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κάθε μέρα που περνάει και κάτι γκρεμίζεται.
    Πόσα ερείπια ακόμη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι είμαστε για τα μπάζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ? ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. ΑΡΚΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27/5/2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μια μάχη χάθηκε Δημήτρη, όχι ο πόλεμος. Όταν ξεκινούσαμε σ'αυτό το ταξίδι, ξέραμε πως θα ματώσουμε. Δεν μας πειράζει. Κι αν απογοητευτήκαμε λίγο βλέποντας το πόσο χειραγωγείται ακόμα ο λαός μας, αυτό δεν θα μας πτοήσει. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ξαναπάρουμε πίσω ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ, τη ζωή μας, την πατρίδα μας. Και θα συνεχιστεί πάση θυσία. Τιμή δική μου να συναγωνίζομαι με έναν ΕΛΛΗΝΑ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία) σαν εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΟΥ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΟΤΙ ΣΕ ΑΚΟΥΝ ΚΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ,ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ Κ ΝΑ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δημήτρη θέλω να εκφράσω ένα ευχαριστώ για τον τιτάνιο αγώνα που έκανες, με πενιχρά μέσα και against all odds για να διαφωτίσεις και να αφυπνίσεις τους αποβλακωμένους από την συστημική προπαγάνδα. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είσαι από τους ελάχιστους (αν όχι ο μόνος) που προέβλεψαν με ακρίβεια την πορεία των πραγμάτων (έτη φωτός μπροστά), και είχες τις γνώσεις και την διάθεση να τα μεταφέρεις στον κόσμο, δεδομένου ότι σε διαβάζω και σε παρακολουθώ (από το Ποντίκι τότε) ήδη από το 2007-2008. Αρχικώς οι αναλύσεις σου, που τις διάβαζα με προσοχή, με ξένιζαν και τις έβρισκα μάλλον υπερβολικές, αλλά αρκετά σύντομα αντιλήφθηκα ότι αυτός ο άνθρωπος ξέρει πολύ παραπάνω, και έφτασα να σε παρακολουθώ όταν ξεκίνησες και τις ομιλίες σου (πχ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου). Στις πρόσφατες εκλογές η οικογένειά μου ψήφισε ΕΠΑΜ ομαδικώς (όπως και αρκετοί φίλοι, συνάδελφοι, γνωστοί), όπως υπερψήφισα το ΕΠΑΜ και το 2012. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για μας, αλλά πρέπει να συνεχίσεις και πρέπει και εμείς να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, (δυστυχώς) θα επιβεβαιωθείς και στο μέλλον και κάποια στιγμή πολλοί περισσότεροι θα αντιληφθούν ότι έχουμε δίκιο, ότι το ΕΠΑΜ προτείνει την μοναδική εναλλακτική λύση. Αν δεν γίνεται αποδεκτή, δεν έχει νόημα να συζητάνε ούτε για ΣΥΡΙΖΑ ούτε για οποιονδήποτε άλλο «διαχειριστή», ας σταματήσουν την γκρίνια και ας ξαναψηφίσουν ομαδικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους συν αυτώ, είναι ένα και το αυτό, και το έχω πει κατ’ επανάληψη σε πολλούς

    Μια πρώτη παρατήρηση προς κάποιους φίλους: Παρακαλώ μην πυροβολείτε τον πιανίστα άνευ λόγου, στηρίξτε τον. Ο Καζάκης δεν είναι χαρτορίχτρα, οι προβλέψεις του για τις εκλογές έπεσαν μια χαρά μέσα: στο πρώτο γύρο ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σαφώς και για τους λόγους που ανάλυσε ο Καζάκης, στο δεύτερο γύρο των ευροεκλογών κέρδισε με μεγάλη διαφορά και η συγκυβέρνηση συνετρίβη, ασχέτως πως θέλουν να το παρουσιάσουν τα παπαγαλάκια. Το αν έπιασε η διαφορά το 10% δεν είναι το θέμα, άλλωστε ο Δημήτρης έλεγε ότι η εικόνα που είχε ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που το έλεγε ήταν αυτή. Παρεμβλήθηκε μια προεκλογική περίοδος όπου οι πολίτες είδαν και άκουσαν απίστευτες παροχές και παπαριές από τα ΜΜΕ, καταλήγοντας σε μια προεκλογική συγκέντρωση φιάσκο του Σαμαρά - μαγική εικόνα χωρίς εικόνα που «γέμισε» το 1/8 της πλατείας Συντάγματος με πούλμαν από την Καλαμάτα. Σαφώς μικρότερη από την δική μας συγκέντρωση!

    Το ΕΠΑΜ μπορεί να πήρε ένα 0.9%, αλλά απέδειξε ότι έχει μια στέρεη βάση και οι πυρήνες του σε όλη την χώρα είναι μια μαγιά που μπορεί να αποδώσει, αρκεί να μην υπάρξει απογοήτευση. Νομίζω ότι πρέπει να μην μας καταβάλλει η ηττοπάθεια αλλά να εντείνουμε τις προσπάθειες προς κάποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις, αφού πρώτα αναλύσουμε τα αίτια της αποτυχίας να υπερψηφιστούμε από σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας. Δεν θα αναφερθώ σε νοθεία, αν και το θεωρώ όχι απλώς πιθανό, αλλά σίγουρο, γιατί δεν νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα. Το βασικό μας πρόβλημα προφανώς δεν είναι η έλλειψη επιχειρημάτων, ούτε η βλακεία του κόσμου, δεν απευθυνόμαστε στους βλάκες: είναι ότι πολεμάμε σε ένα κόσμο που ελέγχεται από τα ΜΜΕ και καλώς ή κακώς η μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας από αυτά “ενημερώνεται”, ιδίως δε από την τηλεόραση, η οποία ελέγχεται σε συντριπτικό βαθμό. Ακόμα και μέσα ή δημοσιογράφοι που έχουν βάλει την ταμπέλα του «αντιμνημονιακού» ή «αντισυστημικού» το κάνουν με τρόπο τουλάχιστον ύποπτο, σε σημείο που να με κάνουν να πιστεύω με βεβαιότητα ότι και αυτοί το σύστημα εξυπηρετούν, και μάλιστα με τρόπο πολύ πιο ύπουλο και χυδαίο από τα γνωστά παπαγαλάκια τύπου Πρετεντέρης και Μπάμπης. Γιατί αυτοί δήθεν εξυπηρετούν την πολυφωνία, αλλά με τρόπο επιλεκτικό και με τρόπο ώστε ο πολίτης να νιώθει ότι ακούγεται η οργή του, και να εκτονώνεται απλώς ακούγοντας τους, πιστεύοντας ότι στην «δημοκρατία» έχουμε πολυφωνία. Ναι, μια πολυφωνία όπου η αντίθετη άποψη παρουσιάζεται σαν διάττων αστέρας, την πετάμε εμβόλιμα σε κάποια σημεία και έχουμε από δίπλα άλλους 10 αντίθετους να φωνασκούν και να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για την «γραφικότητα» της αντίθετης άποψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. (συνέχεια) Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως ο Χατζηνικολάου, που χτες ανέφερε το όνομα Καζάκης για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μετά τις εκλογές βεβαίως βεβαίως, αλλά ακόμα και ο φίλος(??) Γιώργος Τράγκας, παρότι αναφέρθηκε επανειλημμένα σε ανάγκη υπερψήφισης μικρών κομμάτων, και πολύ σποραδικά στο ΕΠΑΜ και τον Καζάκη (τον οποίο όμως δεν πολυκάλεσε εντός της προεκλογικής περιόδου, έτσι δεν είναι???). Κάναμε όλοι φιλότιμες προσπάθειες να διαδώσουμε το ΕΠΑΜ σε γνωστούς και φίλους μέσω των τρόπων που διαθέτει ο καθένας μας: συζήτηση και email. Δεν είναι αρκετά δυστυχώς. Αν κοιτάξουμε στο διαδίκτυο (το συζήταγα με την γυναίκα μου την ημέρα των εκλογών) και ψάξουμε τα βίντεο ΕΠΑΜ ή Καζάκης, θα δούμε έναν μάλλον πενιχρό αριθμό από views, 2000, 5000, μέχρι 20000, και ένα και μοναδικό βίντεο με εξαιρετική ανάλυση του Δημήτρη με 500,000 views, αλλά από 3 χρόνια πριν. Πα να πει? Δεν είχαμε μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο διαδίκτυο, που είναι ένα κατεξοχήν μέσο με πολλή μεγαλύτερη ελευθερία από τα υπόλοιπα ελεγχόμενα ΜΜΕ για να απευθυνθούμε στην μερίδα των νέων ή μεσαίας ηλικίας ελλήνων. Παρομοίως, είναι απαραίτητο να βρούμε τρόπους πρόσβασης σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας και στα υπόλοιπα ΜΜΕ.

    Σκέψεις και ερασιτεχνικές προτάσεις ενός μη επαγγελματία σε θέματα ΜΜΕ και public relations:
    1. Διαδίκτυο: πρέπει να γίνει μια συστηματική προσπάθεια διάδοσης μέσω email με ένα καλό σύντομο κείμενο με τις θέσεις του ΕΠΑΜ και με πολύ καλές συρραφές βίντεο από ομιλίες του Δημήτρη και των υπολοίπων μελών, που να παρουσιάζουν σε χρονικό διάστημα μέχρι 30 λεπτά όλες τις προβλέψεις, τις θέσεις μας κλπ, με τρόπο σκηνοθετικά ωραίο και «πιασάρικο». Αν μπορούσαν κάποια μέλη με γνώσεις στο αντικείμενο να αναλάβουν αυτό το έργο, να φτιαχτεί δηλαδή ένα προσεγμένο σύντομο βίντεο που να απευθύνεται σε ευρύ κοινό και να τα λεει ΟΛΑ στο μέτρο του δυνατού, θα ήταν το ιδανικό. Οι πολύωρες ομιλίες κουράζουν και πιθανόν πολλοί δεν έχουν ούτε την πολυτέλεια του χρόνου, ούτε και την απαραίτητη συνειδητοποίηση, όπως εμείς, να καθήσουν 1, 2 ή ώρες σε μια ημέρα να δουν και να ακούσουν. Επί τούτου, θα πρότεινα σε επίπεδο πυρήνων να γίνει συλλογή από όλα τα μέλη και φίλους του ΕΠΑΜ λίστας με email που διαθέτει ο καθένας μας. Χρειαζόμαστε την μεγαλύτερη δυνατή λίστα που μπορούμε να φτιάξουμε, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η διάχυση της πληροφορίας! Πρέπει να καταφέρουμε να δούμε μεγάλη κίνηση στο site του ΕΠΑΜ και πρέπει να παλέψουμε για αυτό! Που βρίσκουν οι διάφορες εταιρείες λίστες με email? Παρακαλώ ας βοηθήσει όποιος έχει επαφή με το αντικείμενο!
    2. Ραδιόφωνο: παρομοίως όπως παραπάνω, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη αναγνωρισιμότητα της ekpompisae, αλλά και εκπομπών με άλλα μέλη του ΕΠΑΜ. Στην πλύση εγκεφάλου πρέπει να απαντήσουμε και εμείς με την θετική «προπαγάνδα» μας! Μήπως πρέπει να προσπαθήσουμε για ένα πλήρες διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΕΠΑΜ με ένα σχετικά εκτεταμένο πρόγραμμα, ειδήσεις, πολιτικές εκπομπές τύπου ekpompiae αλλά και μουσική? Επίσης, αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες και τα κόστη, αλλά υπάρχει περίπτωση μιας ραδιοφωνικής συχνότητας??
    3. Τηλεόραση: πολύ δύσκολα τα πράγματα εκεί, αλλά υπάρχουν κάποιες δυνατότητες μεγαλύτερης προσέγγισης σε μικρά κανάλια?
    4. Τύπος: το Χωνί είναι μια φιλόξενη εφημερίδα ήδη, με κυκλοφορία όμως αρκετά χαμηλή (κάπου 6000 φύλλα εβδομαδιαίως). Άλλες δυνατότητες?

    Τέλος θα ήθελα να παρατηρήσω ότι κατόπιν της πλήρους αποτυχίας στις εκλογές άλλων σχηματισμών όπως η Δραχμή και το Σχέδιο Β, αλλά και η Ανταρσυα και άλλοι σχηματισμοί, έχει μεγάλη λογική να ξαναρχίσουν οι συζητήσεις με αυτούς τους χώρους. Και προσωπικά είμαι 100% υπέρ της λογικής του ΕΠΑΜ, δεν πρέπει επ’ ουδενί να περιχαρακώσουμε το χώρο μας με την λογική αριστεράς ή δεξιάς, άσχετα με το αν εγώ είμαι αριστερός ή δεξιός ή αν ο Δημήτρης έχει σαφέστατες ιδεολογικές θέσεις και ιδεολογικό παρελθόν που δεν το έχει κρύψει και καλώς πράττει. Ας θυμηθούμε στην τελική και την περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολλές συνιστώσες του 3-4% έφτασαν να είναι πρώτο κόμμα. Εν την ενώση, η ισχύς!

    Με εκτίμηση και με ευχές για την δύσκολη αλλά αναγκαία συνέχεια!

    Άγγελος – φίλος του ΕΠΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ
    ΣΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΑΧΗ...
    ΣΠΕΙΡΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΛΕΧΩΝΕΣ,
    ΑΝΑΣΤΗΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΟΝΕΙΡΑ
    ΚΑΙ ΤΟΣΑ "ΓΙΑΤΙ" ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

    ΚΑΙ ΓΙ'AYTOYΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ,

    ΘΑ ΕΡΩΤΗΞΩΜΕΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΖΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩΜΕΝ

    ΒΟΥΚΟΛΟ-ΑΙΓΟΤΡΟΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. πραγματικα δεν σας καταλαβαινω ολους ακομη κ τον δημητρη.απο την αρχη που εγινα μελος του επαμ (μολις πριν απο τρεις μηνες)ποτε δεν πιστεψα οτι το επαμ μπορει στις ετρωεκλογες να βγαλει εδρα.Πιστευω ομως ακραδαντα στο επαμ οπως επισης πιστευω οτι αυτο το πραγμα θελει αγωνα,θελει πιστη κ πολυ βοηθεια στον γραμματεα μας.ο καζακης εχει οργωσει ολη την ελλαδα,εμεις τι καναμε?ρε σεις αγωνα θελει.εγω προσωπικα δεν εχω βοηθησει οικονομικα το κινημα(που θα μπορουσα)δεν μιλησα σε φιλους γνωστους για το επαμ(που θα μπορουσα),δεν ψηφισα ουτε γω ουτε η γυναικα (που θα μπορουσαμε) δεν εκανα σχεδον τιποτα.Τωρα ομως ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ Κ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ,εχουμε μπροστα μας πολυ λιγο καιρο ως τις επομενες εκλογες,αφηστε λοιπον τις κλαψες κ τρεξτε.ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ἀγαπητέ Δημήτρη Καζάκη,
    Τήν στιγμή πού ἕνας στούς τρεῖς ψηφοφόρους ἐπέλεξε τούς δημίους του, τήν στιγμή πού ἕνας στούς δέκα ψηφοφόρους ἐπέλεξε νά διαμαρτυρηθῆ γιά αὐτά πού συμβαίνουν στήν πατρίδα του προσλαμβάνοντας «μπράβους» (Χ.Α.), τήν στιγμή πού ἕνας στούς δεκαπέντε ἐπέλεξε κάποια τηλεπερσόνα βουτηγμένη στήν διαπλοκή, ἐπειδή τοῦ ὑποσχέθηκε καταπολέμηση τῆς διαφθορᾶς (ΠΟΤΑΜΙ), τήν στιγμή πού ἕνας στούς εἰκοσιπέντε συντάχθηκε μέ τόν Ἐφιάλτη (ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ), τήν στιγμή πού ὁ ψηφοφόρος, εὑρισκόμενος πρό τῆς κάλπης πίστεψε πώς βρίσκεται σέ πρακτορεῖο ΠΡΟΠΟ καί, ἐπιθυμῶντας νά πιάση τήν «ἔκπληξη», σταύρωσε στήν τύχη ὅποιας μικρῆς ὁμάδας τοῦ ἄρεσε τό ὄνομα, χωρίς νά μελετήση ἄν ἔχει τά φόντα, τήν στιγμή πού τό ΕΠΑΜ, παρά τόν σκληρό ἀγῶνα, πολλαπλάσιο σέ ἔνταση, τοῦ 2012, εἶχε τόσο ἰσχνό ἀποτέλεσμα, ὀφείλουμε νά προβληματιστοῦμε γιά τούς λόγους πού τόν ὁδήγησαν τούς πολίτες νά κάνουν αὐτές τίς ἐπιιλογές.
    Πρῶτον, δέν εἶμαι καθόλου βέβαιος περί τοῦ ἀδιάβλητου τῆς ἠλεκτρονικῆς ἐπεξεργασίας τῶν ἀποτελεσμάτων, τήν στιγμή μάλιστα πού αὐτά ἐπεξεργάζονται ἀπό μιά ἰδιωτική ἑταιρεία πληροφορικῆς.
    Ὀφείλουμε νά ἀντλήσουμε πληροφορίες καί νά στοιχειοθετήσουμε τήν ἀπάτη, ἄν ὑπῆρξε.
    Δεύτερον, ὁ ρόλος τοῦ φόβου ἦταν καταλυτικός καί δέν χρειάζεται νά μακρηγορήσω.
    Τρίτον ὀφείλουμε νά δοῦμε ποιά ἐπικοινωνιακά λάθη ἤ λάθη τακτικῆς ἔγιναν ὥστε νά μήν ξαναγίνουν. (Ἔχω στό μυαλό μου κάμποσα, ἀλλά εἶναι νωρίς νά τά συζητήσουμε οὔτε νά ἀποτελέση ἀφορμή ὥστε νά ἀρχίση φαγομάρα ἐντός τοῦ ΕΠΑΜ).
    Τέταρτον, ὀφείλουμε νά ταξινομήσουμε τίς δεκάδες τῶν νέων κομματικῶν σχηματισμῶν πού συμμετεῖχαν στίς Εὐρωεκλογές σέ κόμματα «Δούρειους Ἵππους» καί σέ κόμματα πού ἔχουν ὑγιῆ κίνητρα καί ἀνιδιοτελεῖς στόχους.
    Πέμπτον, πρέπει, μετά τήν ἐπεξεργασία, (ἀπό κάποια ἐπιτροπή ἴσως πού θά κάνη εἰσήγηση στό συνέδριο) νά ἀρχίση ἄμεσα διάλογος πολιτικῆς συνεργασίας μέ τά κόμματα τῆς δεύτερης κατηγορίας. Ἀλλιῶς εἴμαστε τελειωμένοι ὅλοι, ὡς πολίτες καί κάθε ὑγιής φωνή θά ἀκούγεται μόνο στήν ... ἔρημο τῆς ἀσυνεννοησίας.
    Γιῶργος Παπουτσῆς
    Φίλος τοῦ ΕΠΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τὸ πείραμα ἀπέτυχε, ἀγαπητὲ κ. Καζάκη! Γιὰ ἕναν ἐπιστήμονα, πειραματικό, τὸ νὰ ἀποτυγχάνει τὸ πείραμά του, ξανὰ καὶ ξανά, εἶναι ρουτίνα. Ἡ διαφορὰ μὲ μᾶς ὅμως εἶναι ὅτι εἴμαστε λαός, καὶ μέχρι νὰ γίνει ἐπανάληψη τοῦ ``πειράματος'' (ἐπόμενες ἐκλογές), θὰ πεθάνει καὶ ἄλλος κόσμος.

    Θεωρῶ ὅτι ἔχετε κάνει ἀρκετὰ σφάλματα στὴν πορεία σας. Σᾶς παρακολουθῶ κι ἐγὼ _διαρκῶς_ καὶ μὲ _συνέπεια_, ἀπὸ τότε ποὺ πρωτοβγήκατε στὴν ἐκπομπὴ τοῦ Γιώργου Σαχίνη, μέχρι σήμερα. Στὴν ἀρχὴ μὲ κερδίσατε μὲ τὴν ἥπιο καὶ νηφάλιο λόγο σας, περὶ τῶν οἰκονομικῶν. Μπορούσατε νὰ μιλᾶτε τρεῖς ὧρες χωρὶς διάλειμμα, καὶ νὰ διατηρεῖτε τὴν νηφαλιότητά σας ἀκλόνητη. Σιγὰ σιγὰ ὅμως ἀρχίσατε νὰ γίνεστε ἐπιθετικός. Ἄν θυμᾶστε, σᾶς εἶχα γράψει ἐδῶ ὅτι εἶναι φίλια τὰ πυρά σας στὸν Μανώλη Γλέζο. Ἐπεκταθήκατε, καὶ ἀρχίσατε νὰ ἀναλώνεστε σὲ ἀνούσιες διαμάχες, τὴν στιγμὴ ποὺ Σαμαρᾶς, Βενιζέλος καὶ ὑπουργὸς Οἰκονομικῶν (κόλλησε τὸ μυαλό μου: μάλλον δὲν θέλει νὰ θυμᾶται τὸ ὅνομά του!) πουλοῦσαν γῆ καὶ ὕδωρ.

    Θὰ σᾶς γράψω δημόσια ποὺ χάσατε ἐμένα: μὲ χάσατε ἀπὸ τὶς ἄστοχες ἱστορικές σας ἀναλύσεις. Κάνατε ἱστορικὲς βουτιές, ἐκτοξεύοντας πυρὰ μέχρι καὶ στὴν Ἀρβελὲρ (ἡ ὁποία εἶναι πρωτοπόρος στὴν ἔρευνά της, σὲ δύο τρεῖς θεματικὲς μονάδες, ὅπως ἡ διπλωματία στὴν Ῥωμανία καὶ ἡ τάξη τῶν Ναύκληρων). Εἶδα ὅτι κάνατε λαθάκια, στὶς ἱστορικὲς αὐτὲς βουτιές, ὅπου συγχέατε τὸ μοντερνικὸ ἔθνος, τὸν ὅρο ἐθνοτικὴ ὁμάδα καὶ αντιστοίχως τὶς ἔννοιες ἐθνικὴ καὶ ἐθνοτικὴ ταυτότητα. Ἦταν ἄκαιρες οἱ ἀναφορές σας, τὴν στιγμὴ ποὺ σὰν ΛΑΟΣ ἔπρεπε νὰ συγκεντρωθοῦμε/ἐπικεντρωθοῦμε στὰ οἰκονομικὰ θέματα καὶ σὲ θέματα λαϊκῆς κυριαρχίας.

    Συμπερασματικά: τὸ λάθος σας εἶναι ὅτι ἀνοιχθήκατε σὲ πολλὰ θέματα, κάποια ἀπὸ τὰ ὁποῖα τὰ γνωρίζατε ῥηχά, ἀνοίξατε πολλὰ μέτωπα καὶ προσπαθήσατε νὰ δείξετε πυγμὴ διὰ τοῦ ἐπιθετικοῦ λόγου. Τοὺς τελευταίους μῆνες _δὲν_ σὰν ἀναγνώριζα!

    Λυπᾶμαι γιὰ αὐτοὺς ποὺ ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ, Καρατζαφέρη. Λυπᾶμαι πραγματικά. Εὐθύνη ὅμως ἔχετε κι ΕΣΕΙΣ: Καζάκης/ΕΠΑΜ, Ἀλαβάνος, Δραχμή, ΣΥΡΙΖΑ, Καμένος, ΚΚΕ. Ἔπρεπε νὰ ἐνωθεῖτε, γαμῶτο. Ἔπρεπε νὰ δημιουργήσετε ἕνα ἐνιαῖο μέτωπο, ἀκλόνητο, ἀπέναντι στοὺς ἐχθροὺς τοῦ λαοῦ. Δυσκολεύομαι νὰ πιστέψω ὅτι τὸ ΕΠΑΜ ἦταν ἡ Ἅγια Περιστερά, γιὰ τοὺς λόγους ποὺ ἤδη ἀνέφερα. Ἔχετε κι ἐσεῖς τὰ κολήμματα καὶ τοὺς ἐγωισμούς σας.

    Γνωρίζετε πιὰ πὼς ἔχουν τὰ πράγματα. Τὸ πείραμα ἀπέτυχε. Ἀλλάξτε ἀρχικὲς συνθῆκες. Προσαρμοστεῖτε στὰ δεδομένα. Ἐνωθεῖτε, χωρὶς ἐγωισμούς, μὲ Ἀλαβάνο, Κατσανέβα, καὶ πηγαίνεται ὅλοι μαζὶ στὸ ΣΥΡΙΖΑ, γιὰ διάλογο. Δὲν εἶστε καὶ ἀπὸ χθὲς στὴν πολιτικὴ σκηνή. Ἔτσι εἶναι τὰ πράγματα, δυστυχῶς μὲ τὸ τσὰ δὲν μπαίνει κανεῖς στὴν βουλή, σὲ αὐτὸ τὸ κρατίδιο. Ἄν θέλετε νὰ βοηθήσετε, μπῆτε μέσα στὸ στομάχι τοῦ τέρατος, καὶ χτυπῆστε το ἀπὸ κεῖ...καίρια, στὰ σωθικά του...

    Ἄν δὲν ἀλλάξετε, δὲν θὰ ξανασχοληθῶ, διότι ἀπλὰ θὰ σᾶς θεωρῶ ρομαντικούς. Τὴν αὐτοκρατορία δὲν τὴν χτυπᾶς κατὰ μέτωπο, ἀλλὰ μὲ ἔξυπνο τρόπο τὴν αἰφνιδιάζεις. Δυνάμεις σὰν αὐτὲς ποὺ ἀνέφερα θὰ μεταμορφώναν τὸ ΣΥΡΙΖΑ. Καὶ στὸ τέλος τέλος: τὸ ἐπιχείρημά σας ὅτι προσκαλέσατε σὲ διάλογο καὶ δὲν ἦρθαν, δὲν εὐσταθεῖ! Ἐκλεγμένοι ἐδῶ καὶ χρόνια, πολιτικοί, γιατὶ νὰ ἔρθουν νὰ δια-πραγματευτοῦν μὲ κάποιον ποὺ δὲν ἔχει ἐκλεγεῖ ποτέ; Δὲν μπορεῖτε νὰ τὸ σκεφτεῖτε αὐτό; Μπῆτε στὴν Βουλή, καὶ μετὰ θα δεῖτε, θὰ ἔχετε ἄλλον ἀέρα...πρὸς τὸ παρὸν βρεῖτε συμμαχίες! Ἐπειγόντως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Δημήτρη καμία μάχη δε θεωρείται χαμένη όταν έχεις πραγματικά αγωνιστεί και οι ΕΠΑΜΙΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ με τον πιο έντονο τρόπο. Επίσης πιστεύω ότι οι συνέπειες μιας μάχης είναι αυτές που κατ ουσία κρίνουν το τελικό της αποτέλεσμα, οπότε το αν χάθηκε ή όχι αυτή η μάχη θα το μάθουμε πραγματικά στο μέλλον. Εφόσον το ΕΠΑΜ παραμείνει ενωμένο, η πορεία του θα είναι διαρκώς βελτιούμενη, διότι εκτός από τα μέλη του, σε διαβεβαιώνω ότι το μέτωπο έχει πολλαπλάσιους φίλους που δυστυχώς όπως πολύ σωστά είπες είναι φοβισμένοι. Μην ανησυχείς όμως ο φόβος αυτός θα ξεπεραστεί όταν δε θα έχουν τιποτα άλλο να χάσουν και αυτό δε θα αργήσει να γίνει.
    Θα ήθελα ακόμη να προτείνω οι διάσημοι υποστηρικτές του κινήματος να κάνουν στην άκρη τις όποιες αμφιβολίες τους, που ενδεχομένως έχουν να κάνουν με το προσωπικό τους προφίλ και να συστρατευθούν ενεργά και ολοφάνερα στον αγώνα, αν πραγματικά ενδιαφέρονται ή αλλιώς ας καθίσουν σπίτι τους. Οι δηλώσεις στήριξης δεν αρκούν όταν απευθύνεσαι σε αυθεντικά κινήματα όπως το ΕΠΑΜ. Δώσε ρε καλλιτέχνη μια ανοικτή συναυλία στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα του μετώπου και ταυτόχρονα μπες ενεργά στη μάχη, τι φοβάσαι;
    Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια στον πιο δίκαιο και αυθεντικό αγώνα που έχει δει ο τόπος μας μεταπολεμικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ας δούμε τα δεδομένα με ψυχραιμία και λογική:

    Πρώτη με διαφορά βγήκε η αποχή. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισε γύρω στο 17,2% των Ελλήνων. Προφανώς, το 82,8% του Ελληνικού λαού όχι απλά έχει ξυπνήσει, αλλά τους περιφρονεί και ψάχνεται για ριζική αλλαγή.

    Αν και ψήφισα ΕΠΑΜ και επηρέασα και τους γονείς μου που έπραξαν το ίδιο, το μετάνιωσα επειδή ήξερα από πριν ότι η ψήφος δεν έχει αποτέλεσμα. Μάταια ενέργεια, αναποτελεσματική, δεν βοηθά σε τίποτα. Έπεσα στην παγίδα της φρούδας ελπίδας που έδινε ο Καζάκης με το φούσκωμα του ποσοστού και της δυναμικής του ΕΠΑΜ. Μεγάλο λάθος, δικό μου και δικό του. Δώσε μου ένα καλό λόγο Δημήτρη για να εκτεθείς τόσο άσχημα, εσύ και οι υπόλοιποι που εμφανιζόσασταν σίγουροι για την επιτυχία. Σίγουρος εμφανιζόσουν και για την κοινωνική εξέγερση πέρσι τον Αύγουστο (μέσα στους επόμενους 6 μήνες). Και για το κούρεμα των καταθέσεων. Και για τα ποσοστά «παραποτάμιων βρούβων», ΧΑ, ΝΔ κτλ. (παρεμπιπτόντως, το ότι έπεισαν το λαό αυτοί και όχι εσείς θα έπρεπε να σε προβληματίζει). Φυσικά, έχεις χάσει την αξιοπιστία σου έπειτα από τόσες άστοχες δηλώσεις.

    Ο λαός χόρτασε από άχρηστες κοινωνικοοικονομικές αναλύσεις, αφύπνιση των αφυπνισμένων, διαδηλώσεις/πορείες/συλλαλητήρια και οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας, απεργίες, εκλογές, μποϊκοτάζ και λοιπές αναποτελεσματικές δράσεις. Μπούχτισε και ψάχνεται για διαφορετικές, αποτελεσματικές δράσεις. Αντίσταση αντί για διαμαρτυρία. Τιμωρία του 1%. Μέτωπα που κατευθύνουν τα βέλη τους και ασκούν πίεση στην ελίτ, τους υπεύθυνους για την άθλια κατάσταση της χώρας. Όχι μέτωπα που κατεβαίνουν σε εκλογές και είναι μόνο λόγια.

    Τρία χρόνια τώρα, αν όχι παραπάνω, έχανες το χρόνο σου και χαράμιζες και το χρόνο των προσωπολάτρων που σε ακολουθούσαν τυφλά. Ώρα να κοιταχτείς στον καθρέφτη, να κάνεις αυτοκριτική και να αλλάξεις ριζικά. Ωμές εποικοδομητικές κριτικές σαν τη δική μου χρειάζεσαι και όχι παρηγοριές και χαιδέματα. Διάβαζε με ανοιχτό μυαλό και ίσως μάθεις κάτι.

    Μην ρίχνετε την ευθύνη στον κόσμο για την αποτυχία σας να πείσετε έστω μια σημαντική μειοψηφία του Ελληνικού λαού. Ίσως ο λαός είναι σοφότερος από εσάς και έχει συνειδητοποιήσει προ πολλού ότι με παρωχημένες τακτικές δεν ανατρέπεις την κατάσταση. Ίσως ο λαός έχει ξυπνήσει ενώ εσείς όχι ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ό,τι ψηφίζεις φίλε. Και από αυτά που λες, σωστά μετάνιωσες που ψήφισες τον Καζάκη. Τη επόμενη φορά, πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναβρεις τον εαυτό σου

      Διαγραφή
    2. Να που έχουν μείνει ακόμα σκεπτόμενοι άνθρωποι στο ΕΠΑΜ. Φίλε μου αυτά που λες (με τα οποία συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό) αν τα πεις επωνύμως την επόμενη ημέρα θα μετατραπείς στον προδότη-εισοδιστή του μήνα. Αυτοκριτική το ΕΠΑΜ δεν κάνει, το ΕΠΑΜ εκπροσωπεί το απόλυτο ΚΑΛΟ που μάχεται με το κακό!!!

      Διαγραφή
    3. Αυτος εκανε αυτο μεχρι τωρα...Εσυ τι εκανες;;;;;Γιατι ο Καζακης δηλαδη ειναι εχει περισσοτερη υποχρεωση να σωσει τη χωρα απο σενα;;;ΓΙΑΤΙ;;Το τι εχει καταφερει μεχρι τωρα ο Καζακης δεν το καταφερε επειδη εχει χρηματα η διασυνδεσεις αλλα λογω της προσωπικοτητας του..
      Τι θες να κανει δλδ;;Να κανει τον ΡΑΜΠΟ και να παει να τους καθαρισει ολους μονος του;;;

      Αποστολης Ακαμωτακης Ιεραπετρα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 1 - Επικίνδυνη η νοοτροπία σου. Είσαι ό,τι ψηφίζεις; Ταυτίζεσαι, κολλάς, μεροληπτείς, προσωπολατρεύεις, τυφλώνεσαι. Χάνεις την αξιοπρέπεια και την αυτονομία σου σαν άνθρωπος, όταν ταυτίζεσαι με οποιανδήποτε ομάδα. Η ψήφος δεν έχει νόημα από τη στιγμή που δεν έχει καμία επιρροή στη ζωή μας. Δημοκρατία είναι ένα σύστημα στο οποίο ο λαός μπορεί να συμμετέχει σε αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή του. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία δημοκρατική χώρα στον πλανήτη. Στην ολιγαρχία οι ψηφοφόροι ψηφίζουν και οι ολιγάρχες αποφασίζουν. Σκέψου ακόμη ότι η ψήφος σου είναι μία στα εκατομμύρια και έχει την ίδια ισχύ με αυτήν ενός ηλικιωμένου που ψηφίζει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ μέχρι να πεθάνει. Δεν έχουν νόημα οι εκλογές.

      Ανώνυμε 2 - Εδώ έφτασαν να μιλάνε για παρατυπίες σε εκλογικά κέντρα, αν και στα περισσότερα όλα κύλησαν ομαλά. Το ότι τα αποτελέσματα ήταν έγκυρα αποδεικνύεται από την ανυπαρξία του ΕΠΑΜ στην ποσοτική έρευνα του καθηγητή Πανά στις 23/5. Στασιμότητα σε σχέση με τις εκλογές του 2012, παρά την υπερπροσπάθεια. Αυτό λέει πολλά.

      Διαγραφή
  60. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όλους, και ιδιαίτερα απ' τον δάσκαλο, που για λίγες ημέρες πριν την κάλπη αμφέβαλλα-διχαστηκα και για λίγο σκέφτηκα το ψηφοδέλτιο του Συριζα. Ευτυχώς όμως μέχρι εκεί. Το συμβόλαιο του Κολοκοτρώνη και τα μάτια μας!!! Σταύρος από Ευγένεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ28 Μαΐου 2014 στις 1:38 π.μ.

    ΣΕ ΕΙΧΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ 2012 ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΕΙ
    ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ...ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΈΧΑΣΕΣ...ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟ ΌΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΨΗΦΙΣΑ ΑΝ.ΕΛ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΙΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κύριε Καζάκη και λοιποί αναγνώστες αυτού του μπλοκ
    κανένα ποσοστό σε εκλογές όσο υψηλό και αν είναι δεν σημαίνει ότι το κόμμα όπου το λαμβάνει κινείτε στην σωστή κατεύθυνση προς όφελος της χώρας και του Ελληνικού λαού , ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν έλαβαν σε εκλογές εξαιρετικά υψηλά ποσοστά και όμως αυτά τα δύο κόμματα κατέστρεψαν την χώρα
    την Κυριακή που μας πέρασε ψήφισα ΕΠΑΜ με την ελπίδα ότι θα πάρει ένα ποσοστό όπου θα είχε ως αποτέλεσμα να κάνει και άλλους συμπολίτες μας να μάθουν για το ΕΠΑΜ και κυρίως να ακούσουν τον κύριο Καζάκη αλλά και να αναγκαστούν τα μέσα και κυρίως η τηλεόραση να δώσουν βήμα στο κύριο Καζάκη.

    Προσωπική μου άποψη είναι ότι μεγάλος κερδισμένος των εκλογών είναι η τηλεόραση γιατί απέδειξε ότι έχει την δύναμη να κατευθύνει σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων εκεί που εξυπηρετεί τα συμφέροντα όπου είναι πίσω από τα κανάλια.
    Πήραν ένα τηλεοπτικά αναγνωρίσιμο πρόσωπο και με συνεχή προβολή και καθοδήγηση μέσω στημένων δημοσκοπήσεων και εκπομπών έπεισαν μέσα σε λίγους μήνες το 6,6 % των εκλογέων να ψηφίσουν το ποτάμι του κύριου Θεοδωράκη και να δημιουργήσουν την νέα ΔΗΜΑΡ τώρα που η παλιά τους τελείωσε .
    Επίσης το ΛΑΟΣ του κύριου Καρατζαφέρη δείχνει να ανακάμπτει με τον κύριο Καρατζαφέρη να είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας.
    Ακόμα και η άνοδος της χρυσής αυγής σχετίζεται με την τηλεόραση αφού η καθημερινή προβολή της χρυσής αυγής με ρεπορτάζ που τοποθετούνται αρνητικά για αυτή δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά γκρίζα διαφήμιση, αλλά διαφήμιση!
    Αλλά και το ΕΠΑΜ έχει κάπως καλύτερα ποσοστά σε περιοχές όπου ο κύριος Καζάκης είχε κάνει κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
    όπως στην Αττική ή στο Ηράκλειο
    Συμπέρασμα : σε δείχνει η τηλεόραση, άρα υπάρχεις εκλογικά




    Τι κάνουμε τώρα ;;

    Για να έρθει η μέρα όπου ο Ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε για την απελευθέρωση του το 1821, χρειάστηκε πρώτα να διαφωτιστεί από έναν Ρίγα Φεραίο

    Και εσείς κύριε Καζάκη είστε ένας διαφωτιστής του Ελληνικού λαού σήμερα, για αυτό όλοι εμείς θα πρέπει να πάρουμε τον λόγο σας και να τον διαδώσουμε σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορούμε γιατί οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα ζουν στο σκοτάδι .
    Από την στιγμή που οι Έλληνες βγουν από το σκοτάδι που τους κρατάνε τα μέσα των συμφερόντων
    Τότε θα είναι κοντά η απελευθέρωση μας από την νέα σκλαβιά που μας έχει επιβληθεί

    Γιατί το ποθούμενο όλων εμάς είναι η απελευθέρωση της χώρας και του λαού και όχι τα εκλογικά ποσοστά.

    Για αυτό :

    ΟΡΓΑΝΟΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ! ΟΡΓΑΝΟΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ !


    Χ.Σ ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αγαπητέ Κε Δημήτρη

    Δεν μπορώ παρά να νιώθω μελαγχολία για τον λαό μας. Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένουν. Τον θάνατο η ένα βήμα πριν; Όπως και να έχει προσωπικά έχω πειστεί περισσότερο από ποτέ ότι ο Αγώνας του ΕΠΑΜ είναι πιο δίκαιος από ποτέ.
    Σας ευχαριστώ για την επιμονή και αντοχή σας. Μαζί μέχρι να τους τελειώσουμε, μέχρι την δίκη τους.
    Η καρδιά και το μυαλό μου είναι πάντα μαζί σας.
    Ο φίλος σας από Σιγκαπούρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αγαπητέ Δημήτρη,
    Κατά την ταπεινή μου άποψη, το Ε.ΠΑ.Μ θα έπρεπε να «αξιοποιήσει» την ευκαιρία της (παράνομης) ΝΕΡΙΤ για 45 λεπτά πανελλήνιας δημοσιότητας.
    Νομίζω ότι με σωστή τακτική (κατά τη διάρκεια αυτού του 45λέπτου) το Ε.ΠΑ.Μ. θα μπορούσε να κοινοποιήσει, σε ευρείες μάζες του Ελληνικού λαού, τις προτάσεις του, το πρόγραμμά του, την προοπτική που θέλει να δώσει στη χώρα…
    Δυστυχώς (κατά την άποψή μου) υπερίσχυσε η ιδεολογική καθαρότητά του και η υπόσχεση προς τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ για μη αναγνώριση του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ.
    Θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση πριν ληφθεί η απόφαση αυτής της άρνησης.
    Είτε το θέλουμε είτε όχι, το internet καθώς και η προσωπική επαφή, δεν μπορούν να σου αποφέρουν τη δυναμική που χρειάζεσαι στο κρίσιμο μικρό προεκλογικό διάστημα.
    Καταλαβαίνω ότι το ΕΠΑΜ ήθελε να είναι συνεπές προς τις αρχές του, αλλά πολλές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…ότι θέλουμε να κάνουμε με την ευρωβουλή (να μπούμε και να τη διαλύσουμε στα εξ ων συνετέθη) , να το κάναμε και με την ΝΕΡΙΤ.
    Θεωρώ ότι θα είχαμε τουλάχιστον διπλάσιο ποσοστό εάν δινόταν αυτή η συνέντευξη τύπου (αν και πιστεύω ότι και η Singular logic του Σάλλα (;;) έβαλε το βρωμοχεράκι της στα ποσοστά μας).
    Σας εκτιμώ απεριόριστα για τη γνησιότητά σας και την αξιοσύνη σας, αλλά τον εχθρό τον πολεμάς με τα ίδια του τα μέσα κι όχι με σφεντόνες και πέτρες (προκειμένου να έχεις γρήγορα αποτελέσματα-που στην περίπτωσή μας το ζήτημα της χώρας επείγει).

    Με τιμή
    Κωνσταντίνος Τρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αν θα μιλουσαν οι νεκροι τη γλωσσα αυτων που ζουνε, τις περιουσιες στο σφυρι θα βγαζανε οι ζωντανοι πριν’ μες’ στους ταφους μπουνε.
    Αγωνιζομαι γι’ αυτους που θαρθουν, γι’αυτους που δεν φταιξανε σε τιποτα να πληρωσουν την προστυχια, τη δειλια και την συχαμεροτητα.
    Η αληθεια είναι ενας σταυρος, όταν τη φωναζεις μονος - σε σταυρωνουνε μ’αυτων η σε κραζουνε τρελλο. Όταν την φωναζουνε πολλοι – γινεται συνθημα νικης.
    Εσεις δωσατε τα νιατα σας, πολεμωντας την αδικια. Σας ζηλευω.
    Όταν αγωνιζεσαι για να ζησουν οι συνανθρωποι σου καλλυτερα, ξερεις πως θα σε σκοτωσουν και όμως εσύ αγωνιζεσαι. Ποσο μεγαλειο κρυβει μεσα σου, μελλοθανατε, η απεραντοσυνη της ανθρωπιας σου …
    Ν. Παναγιωτουνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Οι δημοκρατορες φοβουνται περισσοτερο τις συνεπειες της εξυπναδας των αλλων από τις συνεπειες της δικιας τους βλακειας και παρεμποδιζουν με κάθε τροπο την πρωτη ώστε να εχουν ελευθερο πεδιο για τη δευτερη.
    Η τρομοκρατια είναι ένα αποτελεσματικο εργαλειο της εξουσιας το οποιο, στις σημερινες συνθηκες της αμερικανικης μονοκρατοριας, χρησιμοποιειται κατά κορον από τις ΗΠΑ με στοχο την ενισχυση και τη διευρυνση των υφισταμενων εκμεταλλευτικων σχεσεων αναμεσα στις ΗΠΑ και τις εξαρτημενες χωρες.
    Κλεανθης Γριβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αν ο μονος σκοπος που αξιζει τον κοπο κανεις να γεννηθει, είναι η λ ε υ τ ε ρ ι α, και μολις γεννηθει του την υποθηκευσουν τα σ υ μ φ ε ρ ο ν τ α, τι άλλο του απομενει αν όχι η επανασταση
    Το θαυμα του ’21, δεν εγκειται στη στρατιωτικη ηττα της Τουρκιας – πραγμα ευκολοτερο – αλλα στο (ως εκ θαυματος) σωσιμο του από την εχθροτητα των κοτζαμπασηδων, των λογιων και του Κληρου.
    Μεταξυ δουλειας και δουλειας δεν υπαρχει διαφορα. Με το να καμεις μια επανασταση κι’αποτιναξεις το ζυγο, δεν εκαμες τιποτα. Το ’21 αυτό εκαμε. Το να μην ξαναεμπεσεις στο ζυγο – αυτό είναι επανασταση.
    Οι Τουρκοι δεν ησαν οι χειροτεροι…Ο ελληνικος λαος δεν θακανε την επανασταση για ν’αποκαταστησει και πολιτικα τους κοτζαμπασηδες. Οι λεγοντες ότι η Επανασταση ηταν μονο Εθνικη, η είναι αδιαβαστοι, η δεν μας λενε την αληθεια. Σκοτωνοντας τους Τουρκους ηξερε ότι σκοτωνει το συμμαχο των κοτζαμπασηδων. Χωρις των αφανισμο πρωτα αυτουνου, δεν μποραε να ξεπατωνε τους αλλους. Το ότι σ’αυτό η Επανασταση γελαστηκε, δεν παει να πει διολου ότι τους εφεισθη. Θα τους περνάε εν στοματι μαχαιρας. Το ότι νομισε ότι για τουτο ειχε καιρο, αυτό την εφαγε…Η Ε π α ν α σ τ α σ η α π ο τ υ χ ε…
    Ποτε τοσο πολύ λιγοι δεν καμανε για τοσο πολλους τοσα πολλα οσα οι Ελλαδιτες.
    Το Πατριαρχειο αφορισε το ’21. Οι προκριτοι και οι Ιεραρχες το χλευασαν. Ο Καποδιστριας του γυρισε τις πλατες του. Ο Κοραης ’’μας’’ το μυχτηρισε. Ο Καραντζας, ο Μαυροκορδατος και ο Ιγνατιος το ξεπουλαγαν στους ξενους. Χωρια οι Νεγριδες και οι Κολεττηδες, χωρια ο Κιουταχης κι’ο Ιμπραιμης. Η κατατρεμαρα του δεν λεγεται…
    Βρισκομασται μπρος σε μια συστηματικη καταδυναστευση της κακομοιρης της αληθειας.
    Το οσποδαρικο σκυλολοι, η ψωρα η φαναριωτικη, ο κληρος, ιστοριογραφοι ψευτο –Τακιτοι, αγνοητζηδες η ψευταδες, πανηγυριστες και δοξολογοι, ’’δοξαπατριδες και δεκαρικοι’’, σταυροκοπητες και Μυνχαουζεν, λευτεραντζηδες και ’’κυριελεηδες’’ και ολοι οσων ’’γαστροραγουνε’’ τα στομαχια τους από το αγαπατε αλληλους και…τις γαριδες που’’…αδειασαν την πατριδα και την ελευθερια της τοσο, που καμια φορα, Θεος συγχωρεσει μας, μισουσαμε και την πατριδα και την ελευθερια…’’.
    Με το να παριστανουν την ελληνικη επανασταση σαν πραξη εξωλαικη και εξωελληνικη (…το οποιον  ότι την παρασκευασαν ελογου τους ) μειωνουν την αυτοδυναμη αξια της, για να λογαριαστουν σωτηρες. Ας ξερουν ότι μας είναι αναξιοπιστοι.
    Ουτε η πανουκλα, ουτε αραποβλογια καμανε τοσο κακο στην ανθρωποτητα οσο οι ιστορικοι και η Ιστορια.
    ’’Το ’21 και η αληθεια’’ Γιαννης Σκαριμπας (εκδ. Κακτος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Εγώ, παιδί του ελληνικού Λαού, ορκίζομαι ν’αγωνιστω πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματος μου, σαν γνήσιος πατριώτης, για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθέριες του Λαού μας, κι ακόμη να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιούσια και το βίος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητα μου ως πολεμιστή του Έθνους και του Λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η πατρίδα μου και δεν γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του.
    Ο όρκος του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στράτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Κύριε Δημήτρη,

    Νομίζω ότι εμείς πρέπει να σας ευχαριστήσουμε ολόψυχα για την ανεκτίμητη μόρφωση που μας έχετε προσφέρει αυτά τα χρόνια και για το βαρύ φορτίο που σηκώνετε καθημερινά, προσπαθώντας να αφυπνίσετε το λαό μας, αλλά και εμάς τους ίδιους τους Ε.Πα.Μίτες πολλές φορές. Μας διδάσκετε -πέρα από ιστορία και πολιτική σκέψη- ήθος και αξιοπρέπεια, αρετές σπάνιες αυτές τις εποχές.
    Είστε "εκείνος ο πολύ μορφωμένος άνθρωπος, που όταν χρειαστεί θα πέσει στη φωτιά για το λαό του"... Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που σας γνωρίζω!

    Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη του λαού μας!

    Μια συναγωνίστρια από την Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αγαπητέ Καζάκη, νομιζώ ότι αυτές οι εκλογές έδειξαν ότι το παιχνιδί χάθηκε, η καλύτερα ήταν από την αρχή χαμένο απλώς εμείς σκεφτόμενοι με τα δικά μας μέτρα δεν είχαμε πάρει χαμπάρι για το χαρακτήρα και τον τρόπο σκέψης της πλειοψηφίας. Οι έλληνες θα πάθουν ότι είναι να πάθουν και θα ήταν και άδικο να μην τιμωρηθούν για τις επιλογές και την στάση τους, αφού δεν είναι ούτε νήπια, ούτε ηλίθιοι και ούτε ανήκουν σε κάποιο αλλό ζωικό είδος, αλλά είναι και οι ίδιοι θέλουν να λέγονται σκεπτόμενοι άνθρωποι. Ελπίζω να συνεχίσεις να αναλύεις και να προσπαθείς να αφυπνίσεις οσους επιθημούν να μάθουν και να αφυπνιστούν, αποφεύγοντας ίσως να κάνεις εκτιμίσεις που είνα κάπως παρακινδυνευμένες, απλώς και μόνο για να αναπτερώσεις το ηθικό των ακροατών σου ή για να καταδείξεις ακόμα περισότερο τον επερχόμενο κίνδυνο. Τουλαχιστον έχεις ιδρύση την σχολή Καζάκη με 50000 απόφοιτους που έχουν απαλαγεί από τις εκπώσεις, τις φόβίες και τους ψυχαναγκασμους που μας επιβάλει το σύστημα.
    Με εκτίμηση
    Βασίλης, Σουηδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Για να γίνει πιο «παραστατικά» κατανοητό το μέρος του σχολίου μου που αφορούσε τα ΜΜΕ και το τρόπο παρουσίασης της αντίθετης άποψης (καλύτερα της αντίθετης με το ΣΥΣΤΗΜΑ άποψης) και για να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τι υπέστη το ΕΠΑΜ όλο το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε των εκλογών, αλλά και πολύ πριν (όχι βεβαίως ότι εμείς δεν το γνωρίζουμε όλοι, αλλά ίσως το συγκεκριμένο να διέφυγε της προσοχής σας ή να μην δώσατε σημασία), σας καλώ να αναζητήσετε στο youtube την εκμπομπή Επόμενη μέρα του Σεραφείμ Κοτρώτσου στις 13 Φεβρουαρίου 2014 στο κανάλι ACTION24, όπου ήταν προσκλεκλημένος ο Δημήτρης Καζάκης. Δεν χρειάζεται να την παρακολουθήσετε, είναι μεγάλη, απλώς να κάνετε ένα γρήγορο σκαν της εκπομπής και να αναζητήσετε με το μάτι όλα τα γενικά πλάνα των 7 συνολικά καλεσμένων (αν δεν κάνω λάθος). Πουθενά δεν θα δείτε τους 7 στα γενικά πλάνα, λείπει ΠΑΝΤΑ ένας, guess who??? Μα ο Δημήτρης Καζάκης, who else, ο οποίος καθόταν τέρμα αριστερά όπως βλέπουμε. Ομολογώ ότι όταν ξεκίνησε η εκπομπή και έγινε η παρουσίαση των καλεσμένων, μη βλέποντας τον Δημήτρη στην συνέχεια μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι βρισκόταν εκτός στούντιο (δεν μπορούσα να φανταστώ καμεραμάν να κάνει τέτοια παπαριά), αλλά όταν του δόθηκε ο λόγος κατάλαβα ότι καθόταν δίπλα στον προτελευταίο από αριστερά. Ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί παρόμοια αθλιότητα σε εκπομπή. Και ομολογώ ότι αν ήμουν στην θέση του και το είχα αντιληφθεί (ή με ενημέρωνε κάποιος συνεργάτης), θα δημιουργούσα άμεσα θέμα για να διορθωθεί, ή θα αποχωρούσα. Η αθλιότητα έχει και τα όριά της.

    Άγγελος – φίλος του ΕΠΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, έχεις αναλωθεί να γράφεις 3 σελίδες με λεπτομέρειες που καθόλου δεν είναι της παρούσης. Χάνεις κι εσύ το δάσος. Η δημοσιότητα είναι το πρόβλημα; Δηλ αν δεν έχεις δημοσιότητα, τι κάνεις; Θα τα παρατήσεις; Το να λες ότι σου φταίει η δημοσιότητα είναι σαν να βρίζεις το διαιτητή του παιχνιδιού. Μάθε να παίζεις καλύτερη μπάλα, κάνε μεταγραφές, προπονήσου.... και άσε τη δημοσιότητα!

      Διαγραφή
    2. Tο μόνο που δεν ανέφερα καθόλου στις τρεις σελίδες είναι το "να τα παρατήσω", τις έγραψα για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Άλλωστε θα ήταν μάλλον δύσκολο να πω κάτι τέτοιο, όταν ο ίδιος έχω αναλώσει σημαντικό από τον λίγο ελεύθερο χρόνο μου για να κινητοποιήσω όσους μπορώ υπέρ του ΕΠΑΜ. Προσωπικά συνεχίζω και θα συνεχίζω, έστω και χωρίς δημοσιότητα. Ως εκ τούτου, μπορείς να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα όσα έγραψα αν δεν σου αρέσουν, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα τα παρατήσει. μάλλον λάθος κατάλαβες φίλε συναγωνιστή.

      Διαγραφή
  72. Αγαπημένε μας Δημήτρη
    δώσαμε ένα τίμιο αγώνα και χάσαμε μια ακόμα μάχη στο να αποτυπωθεί η συμπάθεια του κόσμου προς το ΕΠΑΜ, σε εκλογικό αποτέλεσμα.
    Τα χρόνια είναι δύσκολα και τα διλλήματα μεγάλα. Ο κόσμος δεν απέκτησε τόση δύναμη που θα τον κάνει να σπάσει τα δεσμά του από τα συστημικά κόμματα.
    Θα έρθει όμως σύντομα η ώρα μας.
    Ψηλά το κεφάλι Συναγωνιστή Δημήτρη και σ' ευχαριστούμε από καρδιάς για την αφύπνιση του κόσμου αλλά και καθενός μας προσωπικά.
    Γιάννης από Κάιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Χρειαζεται περισσοτερος ρεαλισμος, περισσοτερη διπλωματια, μαζικοτερες συνεργασιες.

    Για να εχουμε το ποθουμενο.

    Με γιουρουσι δεν γινεται τιποτα εκτος απο εμφυλιο η εξωτερικο πολεμο, πραγματα που πρεπει να προλαβουμε να σταματησουμε/ματαιωσουμε.

    Φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καταρχήν να πω ότι ψήφησα ΕΠΑΜ και θα ξαναψηφίσω αλλά μήπως να αφήσουμε τις ιστορικές αναλύσεις (οι οποίες γενικότερα καλές είναι αλλά όχι για τώρα) και να εξηγήσουμε περισσότερο και αναλυτικότερα τι πρόκειται να συμβεί στην χώρα και στις ιδιωτικές περιουσίες των ανθρώπων μπας και ξεκουνηθούμε; Δεν λέω ότι δεν τα λες ήδη αλλά μήπως να τα λες περισσότερο και αναλυτικότερα; Προσωπικά αδιαφορώ τι είναι η Αβδελέρ (για τώρα) ΠΩΣ ΞΕΦΟΡΤΟΝΩΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΟΣΟ ΑΥΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΕΣΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΟΡΘΩΝΕΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΛΑΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ. ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ Σ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ψηφίζω Ε.ΠΑΜ από την πρώτη στιγμή ιδρύσεώς του και συνεχίζω να νιώθω υπέροχα έχοντας καθαρή την συνείδησή μου.

    Αυτή την στιγμή, επειδή και η πιθανότητα εθνικών εκλογών την άνοιξη του 2015 είναι ιδιαίτερα υψηλή, πρέπει το Ε.ΠΑ.Μ να βγάλει ένα "πόρισμα" αιτιών και από εκεί και πέρα από κοινού να δούμε πως μπορεί το Μέτωπο να ανακάμψει.

    Διάβασα όλα τα σχόλια αλλά θα μείνω στην λύση που προτείνει ένας σχολιαστής πιο πάνω. Να δημιουργηθεί ένα ηγετικό τιμ 6-7 ατόμων που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας. Δεν χρειάζεται να είναι προσωπικότητες με αναγνωρισιμότητα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Άλλωστε ποιος ήξερε τον κο Καζάκη πριν από το 2009? Σχεδόν κανείς (για το ευρύ κοινό μιλώ).

    Άτομα με γνώσεις, νέα σχετικά σε ηλικία έτσι ώστε να έχουν και εμπειρίες, όρεξη, θάρρος της άποψης (σχετικά καλή ρητορική ικανότητα) και προπάντων αγάπη για τον τόπο και την ενασχόληση με τα κοινά. Αυτά τα 5-6 άτομα μπορούν να πλαισιώσουν τον κο Καζάκη και χρησιμοποιώντας σωστά την προβολή (μάρκετινγκ) να έρχονται σε επαφή με τον λαό. Πιο πάνω δίκιο έχει ένας φίλος, το μάρκετινγκ έπαιξε σπουδαίο ρόλο σε κόμματα που δεν τα γνώριζε κανείς.

    Το δυστύχημα της υπόθεσης και εδώ συμφωνούμε όλοι, είναι ότι τα ΜΜΕ ελέγχονται από ένα σύστημα, για τα οποία η φωνή του Ε.ΠΑΜ, δεν πρέπει να ακούγεται. Ωστόσο ο κος Καζάκης έκανε μία υπέρ-προσπάθεια να ακουστεί η φωνή του Ε.ΠΑ.Μ και όχι λίγες φορές κατάφερε να προβληθεί στην εκπομπή του κου Παπαδάκη στον Αντέννα (το πλέον ελεγχόμενο Μέσο).

    Υπάρχει και το ραδιόφωνο, διαδίκτυο και ένα ευρύ φάσμα Μέσων. Πολλές φορές φαίνεται στον κόσμο ότι ο κος Καζάκης δίνει μόνος του τον αγώνα. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Το Ε.ΠΑ.Μ έχει και άλλα στελέχη και επιβάλλεται σε τέτοιες δύσκολες μάχες να βγαίνουν επίσης μπροστά.

    Πολλά χαιρετίσματα από Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. η αποφαση καθενος απο εμας -εννοω σοβαρα σκεπτομενου, οχι τα σχολια των πληρωμενων που κανουν μπαμ και καλα κανετε και τα δημοσιευετε για να βλεπουμε την καφριλα σε ολο της το μεγαλειο- απορεει απο την ερμηνεια της πραγματικοτητας στην οποια ζει και αυτης που θα ζησουν οι επομενοι. οπως ειπε ο φιλος παραπανω μαλλον ηρθε η στιγμη να γινω και εγω μελος. χ.κ αθηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ας πω και 'γω την άδολη άποψή μου για τα απογοητευτικά, αλλά αναμενόμενα, κατ΄ εμέ αποτελέσματα.
    Πιστεύω πως δεν μπορεί το ΕΠΑΜ να ευαγγελίζεται την ενότητα του λαού και στο τέλος να κατεβαίνει μόνο του... αυτό ήταν το ΜΕΓΑ λάθος!

    Έπρεπε από καιρό να συνεργαστεί με το "Σχέδιο Β" και την "Δραχμή" και κατόπιν να αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες με "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" με σκοπό να επιτευχθεί κατ΄ ελάχιστο η είσοδος στην ευρωβουλή κάτι που θα έδινε τεράστια ώθηση στο να γίνει ευρύτερα γνωστό το μέτωπο με ότι μελλοντικό επακόλουθο θα είχε κάτι τέτοιο.
    Δεν γίνεται να είναι τόσα πολλά κόμματα υπέρ του εθνικού νομίσματος και να κατεβαίνουν χώρια. Αυτό δίνει στον κόσμο την εντύπωση πως κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό και πως το ΕΠΑΜ είναι άλλη μια παρέα-κόμμα με τύπους που διαφωνούν ακόμα και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μια κοινή κάθοδο θα έδινε ρεύμα και όσοι μιλάμε για εθνικό νόμισμα δεν θα θεωρούμασταν "γραφικοί, τρελοί, κτλπ"

    Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε πλέον, για να μην κρυβόμαστε, ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που έχει την δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα, ανεξαρτήτως αν θα κάνει αυτά που λέει και τι στάση θα κρατήσει τελικά με το ευρώ, καλός ή κακός, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Η πόλωση είναι τόσο μεγάλη πλέον που ο κόσμος για να προστατευθεί από τους βλάκες ή φραγκάτους που ελπίζουν πως θα διατηρήσουν το μικροσυμφέρον τους και ψηφίζουν ακόμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα στραφεί τυφλά στο ΣΥΡΙΖΑ και θα εναποθέσει όλες του τις ελπίδες ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτά που λέει, απλά και μόνο για να ξεφορτωθεί τους δωσίλογους!

    Γνώμη που είναι πως το ΕΠΑΜ θα πρέπει ή να αναζητήσει κάποιου είδους συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την αριστερή πλατφόρμα αυτού ή να μην κατέβει καθόλου στις επόμενες εκλογές και οι ψηφοφόροι του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, προφανώς αντιμνημονιακά.

    Για να προλάβω αντιδράσεις, σας λέω πως δεν είμαι βαλτός, ούτε Συριζαίος, ούτε του στυλ όλα για την εξουσία.
    Απλά πιστεύω πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και είναι διατεθειμένος εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μετά από 6 χρόνια αγώνες, να συνεργαστεί ακόμα και με τον διάβολο για να τους διώξει!!!

    Ένας αγνός φίλος του ΕΠΑΜ και συνοδοιπόρος από την εποχή της πλατείας Συντάγματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα σε αυτή την κατάσταση δεν ψηφίζω δια της ατόπου απαγωγής. Όποιος το κάνει θα πρέπει την επόμενη μέρα που θα ακούει για νέες αυτοκτονίες να αναλαμβάνει και μερίδιο ευθύνης. Σήμερα είναι 30/5ου και κάποιοι περιμένουν ακόμα να ....φύγουν... Με συμπάθεια.

      Διαγραφή
  79. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ....ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ....ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ....ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.....ΤΡΙΤΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΕΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ????? ΚΑΙ Η ΚΑΙΗΛΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ.....ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ????? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ??? ΛΟΙΠΟΝ ....ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΟΓΩ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.....ΜΗΝ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΗΣ...ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.....ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Πολέμα τους άλλους αν θέλεις, αλλά ο πραγματικός εχθρός είναι μέσα σου.
    Ένας διδάσκαλος έλεγε στούς μαθητές του όταν τους έπνιγε το δίκιο τους: "το λάθος είναι του υποφέροντος."
    Χάσαμε ως επαναστάτες τις εκλογές του συστήματος; χέστηκε η φοράδα στ' αλόνι.
    Ο κόσμος παγκοσμίως πορεύεται πια προς μια ζωή με αυτοκυριαρχία, ελευθερία μαζί με σεβασμό της ελευθερίας του άλλου, συνεργασία και παιγνίδι τα οποία είναι πολύ διαφορετικά από την ύπαρξη οποιουδήποτε είδους μεσαζόντων. Οι μεσάζοντες σιγά σιγά ή ξαφνικά θα εξαφανίζονται, ο ανταγωνισμός που δεν είναι παιγνίδι κι αυτός θα φθίνει. Δεν θα δουλεύεις αλλά θα κάνεις ότι θέλεις πραγματικά και φυσικά.
    Εμπιστεύσου τον εαυτό σου όποια και να είναι η πορεία. Η αντιμετώπιση των μη λειτουργικών καταστάσεων είναι μάλλον ο πιό αποτελεσματικός τρόπος για να τις ξεπεράσεις.
    Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, μάθε να κρατάς το πηδάλιο της ζωή σου, αντί να κάθεσαι στο πίσω κάθισμα και να οδηγάνε άλλοι.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Κυρίως πόνεσα γιατί-προς το παρόν-ο τιτάνειος αγώνας που δίνετε 3 χρόνια τώρα,δεν απέδωσε!Η φούσκες όμως του συστήματος "νίκησαν",έχοντας "ζωή"3 μηνών,αφού όλη μέρα προβάλλονταν ως το νέο,το φρέσκο ,το "μοδάτο"!Η 'εικόνα"πάλι έκανε το "θαύμα"της!Τα πραγματικά θαύματα όμως γίνονται με σκληρό,ακαταπόνητο και καθαρό αγώνα!Όσο πιο καίριο είναι το διακύβευμα,τόσο πιο σκληρός και πεισματικός πρέπει να είναι ο αγώνας!Παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον,λειτουργούμε ήδη καταλυτικά για την ενότητα του λαού,που απλά εισπράττει την παράκρουση από την οποία πάσχει το ίδιο το ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σύστημα,που νομοτελειακά καταρρέει,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ!Ή ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ,Ή ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΛΑΟΣ!ΤΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ,ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΜΙΤΕΣ!ΟΣΟΙ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ,ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ!ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ-ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ!Ο ΚΑΘΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ,ΘΕΡΙΖΕΙ!Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΚΙ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΚ,ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ..ΟΠΟΥ ΟΡΘΙΟΙ ΘΑ ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΧΙ ΟΙ "ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ"ΚΙ ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΑΠΑΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΚΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ,ΠΟΥ ΔΕΝΜ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ,ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Απο το 0,92% στην πρωτη εκλογικη εμφανιση του ΕΠΑΜ, την μετεπειτα μη συμμετοχη...κατεληξε στο 0,86 σε...ευρωεκλογες.
    Φυσικα σε συνθηκες εθνικων εκλογων και προφανους πολωσης μεταξυ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το ΕΠΑΜ θα καταγραψει περαιτερω συρρικνωση...Το αρνητικο ειναι οτι δεν ανεκαμψε σε εκλογες οπου επικρατει η λεγομενη χαλαρη ψηφος...αποδειξη περι αυτου οτι εως και οι Κυνηγοι ελαβαν πιο πολλες ψηφους.
    Προσωπικες εμπαθειες και εγωισμοι, καμια φορα προσωπικες στρατηγικες η'/και εμμονες απο το παρελθον κατεστησαν και το ΕΠΑΜ ενα μικρο κομμα που ΔΕΝ θα ορθοποδησει μονο του.

    Ισως εαν παραμεριζαν εγωισμους κλπ και συντονιζαν κοινη δραση και παρουσια με τη ΔΡΑΧΜΗ, τους ΑΝΕλ(οι οποι οδευουν σε ποσοστα κουβελη στις επομενες εθνικες αν κατελθουν μονοι), το ΣΧΕΔΙΟ Β κ.α. να εχουν μια μικρη πιθανοτητα ΜΗ εξαφανισεως...

    Εως και το ΚΚΕ κατεγραψε ανοδο 70,000 ψηφων...για να μην πει κανεις για την ΧΑ που ελαβε 110.000 παραπανω.
    800.000Ελληνες εφυγαν απο Πασοκ-Νδ(χωρις να προσμετρω του κουβελικους) και τελικως το ΕΠΑΜ...μειωσε την δυναμη του

    Αποτυχια κυριοι
    Αναλογιστειτε το γιατι

    Ειμαι σκληρος γιατι εχω ακουσει τον Καζακη ποσο ευκολα ισοπεδωνει προσπαθειες αλλων κομματων(αριστερων και δεξιων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αγαπητέ κύριε Καζάκη,

    Διάβασα όλα τα σχόλια.Όλα είναι χρήσιμα και ωφέλιμα ακόμα και τα πιό άδικα.Αρκεί να έχει κάποιος υπομονή και καθαρό μυαλό και να μπορεί να βρίσκει το βαθύτερο νόημά τους.
    Τώρα όμως δεν είναι η ώρα γιά επιμέρους εκτιμήσεις, λάθη και παραλείψεις που βεβαίως υπάρχουν, αλλά ώρα γιά μία κεντρική αποτίμηση λαμβάνοντας υπ' όψιν το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα πρέπει οπωσδήποτε να εξετασθούν σε κάποια κεντρική κομματική ευρεία διαδικασία, όπως είναι όλες αυτές που θα συγκλιθούν σε όλα τα κόμματα όπως φαίνεται από τις εξελίξεις.

    Τι ζητούσε το ΕΠΑΜ από αυτές τις εκλογές ; Ζητούσε μήπως την εκλογή ευρωβουλευτή ή την κατάκτηση της εξουσίας ; Ασφαλώς όχι. Αυτό που ζητούσε ήταν η κατάκτηση ενός ποσοστού που θα μπορούσε να το βγάλει από την αφάνεια των ΜΜΕ, την καλύτερη θέση στην επικοινωνία, την δυνατότητα να φτάνει η φωνή μας πιό αποτελεσματικά στόν κόσμο. Αυτό θα πεί ότι ζητάω ένα ποσοστό γυρω στά τρία τοίς εκατό.

    Αυτό το ποσοστό το ΕΠΑΜ δεν το πήρε. Με αυτή την έννοια το αριθμητικό αποτέλεσμα είναι αποτυχία. Αλλά το βασικό αίτημα που ήταν να περάσει η γραμμή μας και να γίνει αποδεκτή σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο,επιτεύχθηκε πλήρως. Η πατριωτική και δημοκρατική γραμμή του μετώπου έγινε πλήρως αποδεκτή. Αυτό είναι στην κρίση του καθενός να το κρίνει.Εγώ το κρίνω έτσι.Όποιος το κρίνει αλλιώς ,ότι δηλαδή η γραμμή δεν πέρασε και γενικώς δεν περνάει ,τότε αυτός και μόνο αυτός έχει πρόβλημα με το ΕΠΑΜ και δεν του φταίει το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Οι εκλογές δεν είναι μόνο το αριθμητικό αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι και αυτό.Είναι η συνολική διαδικασία απεύθυνσης στόν λαό, στην αποδοχή των θέσεών σου και στην προσπάθεια μετατροπής αυτής της αποδοχής σε ψήφο κρίνοντάς το όμως και από το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα της χώρας.Τα μόνα κόμματα που κέρδισαν σε αυτές τις εκλογές αριθμητικά είναι η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε αριθμητικά είναι όμως κερδισμένος των εκλογών επειδή βγήκε πρώτος.Ο κυβερνητικός συνασπισμός χάνει 8-9 μονάδες. Το ΕΠΑΜ δεν παίρνει το ποσοστό που ζητούσε είναι όμως αναντίρητα η ηγεμονική δύναμη στο μπλόκ των κινημάτων που ζητούν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και την ΟΝΕ. Πόσο μάλλον όταν ο Αλαβάνος ζητάει επείγουσα σύγκλιση αυτών των δυνάμεων και οι ΑΝΕΛ ζητούν ενότητα ονομαστικά με το ΕΠΑΜ. Όλα αυτά αν τα συνυπολογίσει κανείς θα καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:
    - η γραμμή του ΕΠΑΜ γίνεται αποδεκτή από τον λαό
    - το ΕΠΑΜ πρέπει άμεσα να κεφαλοποιήσει οργανωτικά την νέα επιρροή που απέκτησε στο λαό μέσα από την μάχη των εκλογών.
    - το ΕΠΑΜ πρέπει με προσοχή, αλλά με θετικό πνεύμα να προχωρήσει στην δημιουργία συμμαχιών που θα μπούν μπροστά μας το επόμενο διάστημα χωρίς να απεμπολήσει την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία.
    -να εκλαϊκεύσει περισσότερο την πολιτική του γραμμή χωρίς την χρήση τόσων οικονομικών στοιχείων και να ετοιμάσει καινούργια στελέχη να απευθυνθούν στόν λαο γνωρίζοντας ότι η πρόταση εξόδου από την κρίση είναι πολιτική και μόνο πολιτική.
    - να μάθει να εφαρμόζει καλύτερα στην πράξη την δική του γραμμή του Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μέτωπου,που του δίνει πολύ ελεύθερο χώρο κινήσεων και ελιγμών και να αναζητούμε παντού φίλους παρά να βιαζόμαστε να κάνουμε εχθρούς.
    - το ΕΠΑΜ είναι σε πολύ καλύτερη θέση από την θέση μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Τα τελευταία δημόσια λόγια του Σουμπκομαντάντε Μάρκος, πριν πάψει να υπάρχει

    "Είναι πεποίθηση και πρακτική μας ότι για να επαναστήσει και να αγωνίζεται κανείς, δεν είναι απαραίτητοι, ούτε ηγέτες, ούτε πολέμαρχοι, ούτε μεσσίες, ούτε σωτήρες. Για να αγωνιζόμαστε χρειάζεται μόνο λίγη ντροπή, κάποια αξιοπρέπεια και πολλή οργάνωση."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Το life style το παίρνουμε υπόψιν μας;Το σύστημα μας έχει πείσει να το υπηρετούμε τόσα χρόνια,ξοδεύοντας ενέργεια,σκέψη ,δυνάμεις σε αυτό,στο τι λέει,τι κάνει και πώς φαίνεται κάποιος κι όχι τι στ' αλήθεια πράττει και πόσο είναι άξιος εμπιστοσύνης!Το "παιχνιδάκι"παίζεται με όρους του φαίνεσθαι κι όχι του είναι.Ο κόσμος εγκλωβίζεται στην αυταπάτη,νιώθει σύγχυση ανάμεσα στις "αντικρουόμενες"φωνές,που όλες είναι ΕΝΔΟΤΙΚΕΣ,αλλά εύκολα απορρίπτει τα δύσκολα νοήματα ή τους μη συμβατούς στην "αισθητική"του,γιατί δεν αντέχει ή δεν έχει μάθει να αντέχει τη βάσανο της σκέψης!Ποιας σκέψης άλλωστε,αφού τα κριτήριά της μόνο επιφανειακά μπορεί να είναι ,μόνο στην εικόνα μπορούν να στέκονται,γιατί έχει ΕΘΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ!ΑΝ ΔΕ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ,ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ,ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ,ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ,ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΙΔΙΟ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΨΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ,ΑΦΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ...ΚΙ ΟΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤ'ΕΥΧΗΝ,ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Το life style το παίρνουμε υπόψιν μας;Το σύστημα μας έχει πείσει να το υπηρετούμε τόσα χρόνια,ξοδεύοντας ενέργεια,σκέψη ,δυνάμεις σε αυτό,στο τι λέει,τι κάνει και πώς φαίνεται κάποιος κι όχι τι στ' αλήθεια πράττει και πόσο είναι άξιος εμπιστοσύνης!Το "παιχνιδάκι"παίζεται με όρους του φαίνεσθαι κι όχι του είναι.Ο κόσμος εγκλωβίζεται στην αυταπάτη,νιώθει σύγχυση ανάμεσα στις "αντικρουόμενες"φωνές,που όλες είναι ΕΝΔΟΤΙΚΕΣ,αλλά εύκολα απορρίπτει τα δύσκολα νοήματα ή τους μη συμβατούς στην "αισθητική"του,γιατί δεν αντέχει ή δεν έχει μάθει να αντέχει τη βάσανο της σκέψης!Ποιας σκέψης άλλωστε,αφού τα κριτήριά της μόνο επιφανειακά μπορεί να είναι ,μόνο στην εικόνα μπορούν να στέκονται,γιατί έχει ΕΘΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ!ΑΝ ΔΕ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ,ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ,ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ,ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ,ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΙΔΙΟ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΨΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ,ΑΦΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ...ΚΙ ΟΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤ'ΕΥΧΗΝ,ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Α.Τ

    Παρακολουθώ απο 2009 και ψήφισα και τώρα Ε.Πα.Μ Ομολογώ ότι σκέφτηκα και εγώ να ψηφίσω σύριζα για να αναστατωθεί η τράπουλα. Δεν μου πήγε η καρδιά όμως εξάλου ποτέ δεν έβαλα στο κουτί κάτι που δεν με εκφράζει στα 30 πρώτη φορά με κέρδισε μόνο ο Κάζ κανένας άλλος .. Η πτήση του επάμ μπορώ να την συγκρίνω μόνο με του δαίδαλου. Ενας μοναχικός δαίδαλος σε μια αληθινή πτήση που δεν άκουσε κανέναν και απογειώθηκε σε μια λειτουργική πτήση. Πέσαμε άσχημα. Αλλά ακόμα κοιτάμε ψηλά θα ζήσουμε? στο χέρι μας είανι... Και τώρα που είμαστε έτσι ας κοιτάξουμε λίγο. Ποιοί είμαστε. Είμαστε το Ε.Πα.Μ και τα προτάγματα μας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σχεδόν άψογα. Γιατί? γιατι βασίζοντε σε ιδέες. Οι ιδέες είναι τέλειες όχι οι εκτελέσεις ούτε τα προγράμματα.. Πίσω στα βασικά προτείνω. Το επάμ οφείλει να υποστηρίξει περισσότερο το ρόλο της δημιουργίας του. Οι ιδέες πρέπει να λάμψουν και να προκαλέσουν τα προτάγματα .Το επάμ οφείλει να γίνει ο Νούμερο Ένα ενωτικός παράγωντας.. στην Ελλάδα.. Ενωτικός παράγωντας σημαίνει συμφωνία στα προτάγματα, ή στις ιδέες. Ακούσαμε ότι κανένας δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του επάμ.. Ποτέ δεν έγινε το Επαμ ενα σύνολο απο 10+ κόμματα, θα έπρεπε σήμερα να είναι ντρόπη για κάποιον να μήν έιναι στο επάμ. Αυτό έπρεπε να είναι το Επαμ και όχι να φτιάχνει προγράμματα για 100 μέρες αυτά έπρεπε να μείνουν σε δεύτερη μοίρα. Η αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν σχηματίστηκε το μέτωπο. Προτείνω δραστικό επίθετικό κάλεσμα για κοινό αγώνα και επιστροφή στις βασικές μας ιδέες. Ολοι ξέρουμε ότι όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που θέλουν μάχητική τουλάχιστον διαπραγμάτευση με τους ΕΕ+τοκογλύφους πρέπει να χουν απο πίσω τους την λύση καζάκη ώς ενναλακτική . Αλιώς πάνε ξυπόλητες στα αγγούρια βλέπε σύριζα. Επίσης το μέτωπο έχει το βασικότερο διακύβευμα όλων των σχηματισμών το Αντεμφιλιακό ΤΟ ενωτικό, το πραγματικό τέλος της διχόνιας μετα απο 60 πλέον χρόνια.. Αυτό θα έπρεπε να λάμπει πάνω απ όλα.Πάνω απ όλα.. ¨Ολοι ξέρουμε ότι έρχετε η αποτυχία σύριζα. Και μετά πραγματικά κινδυνεύουμε να έχουμε εκτροπή ΧΑ και ουκρανοποίηση. Το επάμ εώς τότε οφείλει εως τότε να είναι τόσο δυνατό ώστε ο κόσμο να μη διανοείτε καν να επιλέξει την αιματοχυσία. Συνεργασίες πώς? με κάλεσμα για συζήτηση μπροστά στον κοσμο. Με Live stream με κοινό απο το κόμμα που καλλείτε επίσιμα πράγματα και όποιος δεν έρχετε..Ας μείνει το κοινό του να τον κράζει. Και δεν υπάρχει δεν συμφωνήσαμε υπάρχει... συμφωνήσαμε σε αυτά τα 5-10 πράγματα έστω και επίπεδο ΙΔΕΩΝ. Δηλαδή: Δημοκρατία(τι θέλουμε ? ενδυνάμωση της)- Εθνική κυριαρχία(με ότι συνεπάγετε) - Να δικαστούν οι υπαίτιοι (παπανδρεου κλπ δικαιωσήνη δλδ) , εναντίωση με την παράνοια της υποταγής σε διεθνής τοκογλύφους (πρώτα η επιβίωση των πολιτών και μετά όλα τα άλλα).Ποιός δεν θέλει αυτά μέχρι εδώ? Καλύτερα για μένα να μείνουμε στα πολύ βασικά. Το επάμ σαν μέτωπο θα πρέπει να είναι και πολυφωνικό και να παραμείνει δημοκρατικό . Για μένα θά πρεπε να έχουμε είδη κάνει το μέτωπο μέχρι και και με τον συριζα και με ανελ και κκε και δηκκι και δεν πληρώνω εθν μέτωπο λαος πολύδωρες και με πολλούς άλλους και να εξετάζωντε ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ (ή να υπάρχουν στο συρτάρι) , εκεί έπρεπε ανάμεσα να είναι και η λύση Καζάκη που είναι πραγματικά ανατρεπτική. Η λύση καζάκη θα πρεπε να είναι το δυνατό χαρτί. Και πιστέψτε με θα συγγέντρωνε πολύ σεβασμό. Μιλάω για μια κυβέρνηση πιθανή συνεργασίας μετώπου. Η οποία θα ενεργοποιεί το ανάλογο σχέδιο ανάλογα με την κατάσταση. Έυχομαι να δούμε ανοίγματα. Και κάτι τελευταίο να ευχαριστήσω τον Δημήτρη που με αφύπνησε πολιτικά .Πρίν απλά μισούσα τους πάντες ευχόμουν να φτάσει η αποχή 99% και να τους βάλουμε φωτιά. Το επάμ νομίζω πρέπει να είναι ότι πιο απλό ευκαταννόητο διαυγές και ενωτικό υπάρχει. Απλό και ριζωμένο όσο ιδανικά όπως η έννοια ελευθερία σε μιά κατοχή .Καλά μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Πετρος Καλογεροπουλος29 Μαΐου 2014 στις 1:58 μ.μ.

    Αυτο τον αντιοπαδικο διαλογο,αυτες τις παρατηρησεις,τη ματαιωμενη-προσκαιρα-ελπιδα,τις πικριες,την κριτικη,πώς θα μπορουσαμε να τα μεταφερουμε στ αυτια και τη σκεψη των συμπατριωτων μας,εν ειδει διδασκαλιας,καποιου ειδους ασκησης, σαν ενα υπερκομματικο,εθνικο ερωτημα? Εκει που χρειαζεται η εξαρση,το ξεπερασμα της καθημερινοτητας,η επαναθεμελιωση της συνειδησης μας,ΕΚΕΙ πρεπει να ακουστει Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΜΙΤΩΝ.
    Δεν περασαν καν δυο μερες απο τους ...θριαμβους των ποικιλων επιβητορων και ο κυκλος του αιματος συνεχιστηκε ...2-3 αυτοκτονιες,ετσι, για την πλακα των βενιζελοειδων. Γιατι η ελπιδα εξελιπε.Ακομη μια φορα .
    ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, φιλοι και μελη του ΕΠΑΜ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ. Αλλα, και να συνεχισουμε με σημαια την ΥΨΗΛΗ ΗΘΙΚΗ,οπως την αναδειξαμε,αναμεσα σε αλλες περιπτωσεις, και με τη σταση μας εναντι της ΝΕΡΙΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς."Στόχος μας είναι η ανάπτυξη .... THΣ ΔIAΛYΣHΣ THΣ XΩPAΣ !!!"

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ! EEEE KAI ;;; TPAΓOYΔA ΛOIΠON: "KAI TI EΓINE ΛOIΠON KAI TI ΠPOΣΠAΘEIΣ NA KANEIΣ, THΣ ΠAPEAΣ O AΠΩN ΘA ΣE KANEI NA ΠEΘANEIΣ .... !"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ψήφισα ΕΠΑΜ και ξέρω πως ήταν η μόνη φορά που η ψήφος μου δεν πήγε χαμένη
    !
    Δεν πιστευω με τιποτα οτι δεν εχουν νοθευσει τα αποτελεσματα,οπου μπορουσαν(επαρχια και χωρια δηλ οπου δεν υπαρχουν απο ολα τα κομματα αντιπροσωποι.
    Ειναι τυχαιο,οτι την Ελια την ειχαν 4-5%,και οταν ο τουρκοσπορος ειπε οτι θα ριξει την κυβερνηση,την πηγανε 8?
    δεν υπαρχουν τοσοι λαλακες να υποστηριξουν ενα ποταμι,που κυριολεκτικα να αρθρωσουν λογο δεν εχουν δυνατοτηατα,ποσο μαλλον να μας πουν τις θεσεις τους!
    Δεν εχω βρει ακομα καποιον να εδωσε ψηφο στο σαμαρα,η στο βενιζελο και μενω και αθηνα.
    το ΕΠΑΜ ακομα και την κυριακη στις εκλογες δεν αναφεραν το ονομα του!
    Ολα εδω πληρωνονται ομως,και θα ειμαστε εδω διπλα στο καζακη,και οχι μονο αυτο,ολοι θα προσπαθησουμε να τραβηξουμε στην αληθεια αυτη οσους πιο πολλους μπορουμε.απο εμενα πηρε 4 τωρα,στις βουλευτικες θα παρει 10 καθαρματα.
    Υ.Γ¨θα σας το κλεισουμε το παραμαγαζο εκει στην ΕΕ κουφαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Κύριε Καζάκη,
    Κατ' αρχάς με ενοχλεί που βλέπω ότι δεν έχετε απαντήσει ο ίδιος ούτε καν σε ένα σχόλιο αυτής της σελίδας - αντίθετα, οι απαντήσεις στα επικριτικά σχόλια είναι ανώνυμες και ιδιαίτερα επιθετικές (κακό σημάδι). Εγώ ψήφισα ΕΠΑΜ και μάλιστα τολμώ να πω ότι επηρέασα και άλλους 10-20 ανθρώπους σε μία επαρχιακή πόλη που δεν έχει ούτε καν πυρήνα. Όταν δήλωσα σε κάποιον υπεύθυνο την πρόθεσή μου να βοηθήσω στην εκλογική διαδικασία, μου είπε ότι θα μου τηλεφωνήσει αλλά δεν το έκανε ποτέ (!). Ας μην σπεύδουμε λοιπόν να κατηγορούμε το σύστημα και τις νοθείες όταν δεν αξιοποιούμε όσο γίνεται περισσότερους πρόθυμους συναγωνιστές.
    Φιλικά
    Βάσω Κέτση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσείς ανώνυμη είστε, κυρία. Μήπως αλλάζει επειδή υπογράφετε "Βάσω Κέτση"; Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε ότι θα έπρεπε να γίνει; Να κόβονται μήπως τα ανώνυμα σχόλια ως ύποπτα; Συμπεριλαμβανομένου και του δίκου σας; Ή μήπως ο Καζάκης μόλις δει ότι ο αριθμός των ανώνυμων σχολίων-απαντήσεις σε άλλους ξεπερνάει το 40% των επώνυμων να επεμβάινει με δελτίο τύπου;

      Τέλος, αναφέρεστε στον διάσημο πλέον κύριο 11:03. Εσείς αν ήσαστε ο κ,Καζάκης, θα του απαντούσατε; Αν ναι, τότε έχετε πραγματικά πολύ χρόνο. Και μπράβο σας γι αυτό.

      Διαγραφή