Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ψηφίζω Τσίπρα σημαίνει ψηφίζω συγκυβέρνηση με την "καλή" ΝΔ και το "καλό" ΠΑΣΟΚ

Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ λέει 25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν. Ποιοι φεύγουν; Ποιους θέλει να διώξει η ηγεσία του Τσίπρα από την διακυβέρνηση της χώρας; Μήπως τα πάλαι ποτέ κόμματα της εναλλαγής στην εξουσία (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που οδήγησαν την χώρα στην χειρότερη χρεοκοπία που γνώρισε ποτέ η ελληνική  ιστορία; Όχι βέβαια. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να τελειώνουμε με τα κόμματα της εναλλαγής που σήμερα συγκυβερνούν. Του αρκεί να αλλάξουν πολιτική και ηγεσία. Αν συμβεί αυτό, τότε θα τα βρει μαζί τους. Δηλαδή δεν έχει κανένα πρόβλημα να συγκυβερνήσει με μια πιο "καλή" εκδοχή τους.


Το άνοιγμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Πώς το ξέρουμε; Μα το είπε μόνος του. Το δήλωσε ευθαρσώς στη συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας στο Βήμα (17/5). Στην ερώτηση αν αποκλείει κυβερνητική συνεργασία με κάποιο από τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα, απάντησε: «Με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική».

Προσέξτε καλά τι λέει. Με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό των σημερινών κυβερνήσεων αποκλείει την κυβερνητική συνεργασία. Δηλαδή αποκλείει την συνεργασία με Σαμαρά, Βενιζέλο, υπουργούς και λοιπούς της σημερινής ηγετικής ομάδας. Αν όμως αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική, τότε εντάξει. Και προσέξτε αυτό το σιβυλλικό: "Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική."

Πώς το ξέρει ο κ. Τσίπρας; Πώς το ξέρει ότι η "δυναμική των εκλογών" θα αναγκάσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική; Πως ξέρει  ο Τσίπρας ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνε για αλλαγή ηγεσίας και πολιτικής; Τι παίζεται στο παρασκήνιο;

Στην ερώτηση αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τα κυβερνητικά κόμματα αν αποκηρύξουν ηγεσίες και πολιτική, αυτός απάντησε: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι στα κόμματα αυτά δεν υπάρχουν και πρόσωπα ή δυνάμεις που δεν έχουν την ιδιοτέλεια και δεν φέρουν την ευθύνη των επιλογών των ηγεσιών τους. Ωστόσο σήμερα δεν πρωταγωνιστούν. Και ασφυκτιούν. Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο δεν θα είναι κομματικό σχέδιο αλλά εθνική υπόθεση».

Καταλάβατε τι λέει. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα ενιαίο κόμμα με σαφή προσανατολισμό και ταυτότητα. Όχι. Υπάρχει η "κακιά" μνημονιακή ΝΔ με τη σημερινή ηγεσία και η "καλή" αντιμνημονιακή ΝΔ με μια άλλη ηγεσία που σήμερα, όπως μας λέει ο Τσίπρας, δεν πρωταγωνιστεί και ασφυκτιά. Το ίδιο και στο ΠΑΣΟΚ. Δυο κόμματα στο πακέτο του ενός.

Ποια όμως είναι η "καλή" αντιμνημονιακή ΝΔ; Η ΝΔ των Καραμανλικών και των δήθεν ανταρτών που όλο αυτό το διάστημα πειθαρχούσαν στο κόμμα τους; Ποιο είναι το "καλό" ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου που επανακάμπτει ως αντιμνηνμονιακός; Με αυτούς θα συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας σε κυβερνητικό επίπεδο; Μας το φυλά ως έκπληξη όταν πλέον θα έχει ξεγελαστεί ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Να με ποιους προτιμά να συγκυβερνήσει ο Τσίπρας

Να λοιπόν τι επιδιώκει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει την συντριβή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά την αλλαγή τους, ώστε να συγκυβερνήσει μαζί τους. Να γιατί πολέμησε με λυσσώδη τρόπο κάθε δυνατότητα συνεργασίας από τα κάτω με κινήματα βάσης, με ξεκάθαρο προσανατολισμό ενάντια στο τωρινό καθεστώς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε κάθε προσπάθεια ανοιχτής συνεργασίας με δυνάμεις της κοινωνίας και των πολιτών, όπως είχε προτείνει το ΕΠΑΜ, προκειμένου να επιβάλλει τους δικούς της -πολλές φορές φυτευτούς - κομματικούς υποψηφίους.

Θέλησε να μαντρώσει τους ψηφοφόρους της και όχι να συντρίψει την κυβερνώσα συμπαράταξη. Θέλησε να περιοριστεί η δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι να συντριβεί ο κομματικός τους μηχανισμός. Και τώρα λέει στους αφελείς και ευκολόπιστους: ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ να πέσει η κυβέρνηση. Στην ουσία αυτό που θέλει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να πέσει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ώστε να συγκυβερνήσει με την "καλή" ΝΔ και το "καλό" ΠΑΣΟΚ.

Και το θέλει διακαώς. Γιατί αν τυχόν και συντριβεί ολοκληρωτικά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα συγκοινωνούντα δοχεία τους, τότε ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του θα βρεθεί στη δυσάρεστη γι' αυτούς ανάγκη να τα βρουν με δυνάμεις σαν το ΕΠΑΜ. Κι αυτό τους έχει γίνει εφιάλτης. Βλέπετε άλλο να το παίζουν εκ του ασφαλούς ενωτικοί απέναντι στο ΚΚΕ, που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθεί ποτέ. Κι άλλο να αναγκαστούν να καθίσουν στο τραπέζι με δυνάμεις σαν το ΕΠΑΜ. Γιατί σ΄αυτή την περίπτωση ξέρουν πολύ καλά ότι θα αναγκαστούν να μίλησουν για την ταμπακέρα, για το δια ταύτα, να δεσμευτούν συγκεκριμένα για το πώς θα γλυτώσει ο κόσμος της δουλειάς από τα χρέη, για το πώς θα ανασάνει. Όχι του Αγίου Ποτέ ανήμερα, αλλά άμεσα και πρακτικά.


Είναι τυχαίο που όσο συγκαταβατικός, συναινετικός και ανοιχτός εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας προς την "καλή" ΝΔ και το "καλό" ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο αγνοεί επιδεικτικά και πολεμά στην πράξη τυχόν συνεργασίες από τα κάτω με δυνάμεις σαν το ΕΠΑΜ; Ψήφος λοιπόν στον Τσίπρα σημαίνει ψήφος σε μια συγκυβέρνηση  με την "καλή" ΝΔ και το "καλό" ΠΑΣΟΚ. Ενώ ψήφος στο ΕΠΑΜ σημαίνει ριζική ανατροπή των συσχετισμών δύναμης, ώστε να εξαναγκαστεί ακόμη και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην ανάγκη μας, ώστε να μιλήσει επιτέλους για την ταμπακέρα και να δεσμευτεί στα πιο άμεσα και ζωτικά αιτήματα του λαού.  

14 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα λέτε. Επαναλαμβάνω όμως την ερώτηση που έκανα χτες και στο τσατ και δεν πήρα απάντηση, αφού το σχόλιο δεν δημοσιεύτηκε, ίσως λόγω έλλειψης χρόνου. Αφού είναι ήδη αποφασισμένοι στον Σύριζα να συνεργαστούν με την προδοτική συγκυβέρνηση, πώς θα αλλάξουν τακτική μετά από μια ενδεχόμενη άνοδο των ποσοστών του Επαμ; Δεν υπάρχει μια λογική αντίφαση σ' αυτό;
    Αν είναι πουλημένοι όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πώς θα τους μετατρέψει το Επαμ σε ιδεολόγους, δημοκράτες και πατριώτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (=) Φίλε γράφεις και ερωτάς «Αν είναι πουλημένοι όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πώς θα τους μετατρέψει το ΕΠΑΜ σε ιδεολόγους, δημοκράτες και πατριώτες;». Άλλοι άνθρωποι εκείνοι που έχουν λαμβάνειν στηρίζοντας το όποιο κόμμα και άλλοι εκείνοι οι οποίοι στηρίζουν είτε γιατί το πιστεύουν ειλικρινά είτε γιατί θεωρούν το μη χείρον βέλτιστο. Πουλημένοι αν είναι, θα είναι μόνο κάποιοι άνθρωποι κλειδιά και κυρίως όσοι έχουν λαμβάνειν είτε από κρατικές επιδοτήσεις ή όποιες άλλες αντιμισθίες. Ο Σύριζα έχει στις τάξεις τους πολλούς αυθεντικούς ιδεολόγους, ίσως μάλιστα να έχει κρατήσει και μερικούς τέτοιους από την εποχή του 3-4%. Ο Καζάκης σου λέει ότι εφόσον το ποσοστό του ΕΠΑΜ καταγράφεται μόλις και να πλησιάζει την μονάδα τότε ο Τσίπρας τα καλέσματα του ΕΠΑΜ απλώς τα αγνοεί και δεν τρέχει τίποτα. Άμα όμως καταγράφει σε εκλογές κάτι παραπάνω πως θα μπορεί ο άλλος να αγνοεί επιδεικτικά την κραυγή σου; Ποιος βολεμένος εντός του κοινοβουλίου θα παρατήσει την βολή του επειδή το προτείνει ένα εξωκοινοβουλευτικό σχήμα με μόνο 1% καταγραμμένη επιρροή; Δεν το έκαναν την επόμενη που πέρασε το 2ο μνημόνιο όταν ο Καζάκης πρότεινε να αποχωρήσουν οι αντιπολιτευόμενοι σχηματισμοί και να ανοίξουν την παλιά βουλή, αλλά τι έγινε τότε; Ο κόσμος έφαγε ξύλο και χημικά και ένιωσε απόλυτα ηττημένος καθώς η ενδο-κοινοβουλευτική αντιπολίτευση περιορίστηκε και συνεχίζει έως τώρα την τακτική της χλιαρής καταγγελίας (μομφές και ιστορίες τέτοιες) χωρίς ρίσκο για τους ίδιους, και ο κόσμος έξω να χειμάζεται. Αν κάποια αυθεντικά στις ιδέες τους άτομα εντός του Σύριζα καταφέρουν να γυρίσουν ρότα του καραβιού ενάντια στις ηγεσίες τους, έχει καλώς, διότι τότε το εκλογικό του έρεισμα θα μπορεί να μεταμορφωθεί και σε πραγματικό κοινωνικό έρεισμα και ποιος τα σώζει μετά τα καθάρματα. Αλλά αν πορευθούμε μόνο με το αν και με το ίσως να πάρουν κάποιοι εντός του Σύριζα την απόφαση να ρισκάρουν υπέρ του κοσμάκη (ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ?), δεν μας βλέπω καλά. Ειδεμή είτε που ο Σύριζα θα βαρέσει διάλυση είτε που θα επιβεβαιωθούν τα χειρότερα. Ελπίζω να κάλυψα το ερώτημά σου. Το τι έγινε στις χτεσινές εκλογές 25/05/14 μας άφησε όλους άφωνους. Οψόμεθα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Είμαι κι εγώ πολύ απογοητευμένη από το τραγικό εκλογικό αποτέλεσμα, τραγικό για τον ίδιο το λαό, που ψήφισε όποιον πρόβαλαν τα χουντοκάναλα για τη συνέχιση της καταστροφής του.
      Όμως, μιλώντας για τους πουλημένους του Σύριζα, δεν εννοούσα τους αγνούς ιδεολόγους που τον ψηφίζουν, αλλά τους πολιτικούς. Το ίδιο ακριβώς πιστεύω και για την ηγεσία του ΚΚΕ.
      Όσο για το εφιαλτικό παρόν, για να μη δούμε την Ιστορία να επαναλαμβάνεται, μόνη ελπίδα είναι μια ευρύτερη συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων, π.χ. επαμ με ανταρσύα, μήπως και προλάβουμε έναν νέο εμφύλιο.

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή ως απώτερος σκοπός δεν είναι η αλλαγή της πολιτικής που θα ακολουθηθεί..Δεν θα υπάρξει μια ουσιαστική αλλαγή...Αρα αν έχουν μικρά ποσοστά στις ευρωεκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υποθετικά προκηρυχτούν εθνικές εκλογές, θα φύγουν πρόσωπα από την εξουσία και όχι μνημονιακές πολιτικές που πνίγουν τον λαό..Πρόκειται δηλαδή για μια παγίδα ..αν το αντιλαμβάνομαι σωστά...Και όποιος επιβιώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει ενδιαφέρον η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όσων αφορά τις συμμαχίες που πρέπει να συνάψει αν είναι 1ο κόμμα σε εθνικές εκλογές και δεδομένου ότι δεν θα έχει αυτοδυναμία.

    Είναι θεμιτό κατά την γνώμη μου να προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά έχει περισσότερα να κερδίσει από όσα έχει να χάσει (αστάθεια στο εσωτερικό του, διαρροή ψηφοφόρων κτλ) αν συνεργαστεί μαζί τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ? Έχει ήδη μια φορά απορρίψει την συνεργασία στις προηγούμενες εκλογές αν και τότε ήταν 2ο κόμμα. Δεν θα ήταν καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε επαναληπτικές και να προσπαθήσει να συντρίψει τα κόμματα στα αριστερά του (μεταξύ τους και το ΚΚΕ) στο δίπολο ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ... ίσως πάλη να φοβηθεί αν τα ποσοστά είναι πολύ κοντά ότι θα χάσει την πρώτη θέση.

    Αυτά τα επιχειρήματα με κέρδισαν
    α) το παίζουν εκ του ασφαλούς ενωτικοί απέναντι στο ΚΚΕ, που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθεί ποτέ
    β) ώστε να εξαναγκαστεί ακόμη και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην ανάγκη μας

    Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη καλησπέρα!

    Το παρακάτω το ψάρεψα από το blog του δημοσιογράφου Σπύρου Χαντζάρα (Δελτίο των 11).
    "......Διότι, μέσα στις 322.829 ψήφους του κ. Τζιτζικώστα βρίσκεται η δυναμική και η αναγνωσιμότητα του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.
    Αν στην επιρροή Ψωμιάδη στην Β. Ελλάδα προσθέσετε τις 33000 του Πολύδωρα που έλαβε ο κ. Μαντούβαλος, και την επιρροή Νικολόπουλου στην Αχαΐα, καταλαβαίνετε ότι τη μάχη για το 3% δεν τη δίνει ο φαλακρός και αριστερός τέως υπάλληλος της Goldman, αλλά ο «Πόντιος»......"

    Αν θέλεις το σχολιάζεις.
    Εγω πάντως θα σε ψηφίσω και μάλιστα το ΣΑΒΒΑΤΟ (...γιατί ως γνωστό στις Βρυξέλλες που ζώ, ψηφίζουμε στο Ελληνικό Προξενείο την προηγούμενη των εκλογών στην Ελλάδα).
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
    Θανάσης Ιωαννίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκθετω την λογική μου:
    Ψήφο στο ΕΠΑΜ (αν υποθεσουμε οτι συμφωνώ μαζι του) αυτη τη στιγμή είναι μαλλον χαμένη ψήφος γιατι -αλήθεια, ψέμματα, θα δείξει- το μονο που εχουμε να ελπιζουμε ειναι μια συντριπτικη ηττα των κυβερνωντων δυναμεων. Θα ψήφιζα σχεδόν οποιον και να ειχε τη δυναμικη να καταφερει πληγμα σ' αυτους τους μ@λακες που μας εχουν ξεσκισει (εκτος απο φασίστες εννοειται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσχετο αλλά σημαντικό για τη χτεσινή προπαγάνδα του Βαφειάδη στον ΑΝΤ1:
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10152399576625902&id=56484855901&comment_id=10152400159970902&notif_t=like
    Εσείς που καταγράφετε τα ποινικά αδικήματα των καθικιών της αστικής μας τάξης για να τα συγκεντρώσουμε όταν θα δικαστούνε:
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανές ότι υπήρξε εντολή της Κυβέρνησης. Η πληρωμή δεν γίνεται απευθείας αλλά με διαφημιστικό πακέτο. Όταν έρθει η Ώρα της Κρίσεως να ανατρέξουμε στα λογιστικά βιβλία του ΑΝΤ1 αλλά και του Υπουργείου που έδωσε τη διαφήμιση για να δούμε και το ακριβές ποσό και πόσο πάνω από το σύνηθες είναι. Απ' αυτή την περίπτωση μόνο -και υπάρχουν χιλιάδες- πάνε μέσα Κυριακού, Σαμαράς, Στουρνάρας, ο αρμόδιος Υπουργός που έδωσε τη διαφήμιση, ο Βαφειάδης και η Χούκλη.
    Θα τους στείλουμε τη Μαρή να τους διαβάζει "Ο Μάικ στην ψειρού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε Καζάκη, σας παρακολουθώ από το εξωτερικό (Γαλλία) κι ελπίζω το ΕΠΑΜ να βγει μπροστά στις εκλογές της 25ης. Είναι τρομερό το πόσο διαστρευλωμένα παρουσιάζονται τα ελληνικα πολιτικα δεδομενα, εδώ, στις γαλλικές εφημερίδες, τις λιγοστές φορές που κατι γράφεται για την Ψωροκώσταινα. Όπως για παράδειγμα, στην χθεσινή Libération, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ως "ακροαριστερό" κόμμα με "ριζοσπαστικό" προσανατολισμό και η χώρα παρουσιάζεται να παραπαίει σ΄ένα ντελίριο ανάμεσα στην ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής και την "ακροαριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδε μια λέξη για κινήματα από τη βάση της κοινωνίας... Λογοκρισία; Φύμωμα; Άγνοια; Αναρρωτιέμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O OPIΣMOΣ TOY ΠAPAKPATOYΣ KATA TON AEIMNHΣTO EIΣAΓΓEΛEA Παύλο Δελαπόρτα:

    "Οι μηχανισμοί που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη, αποτελούνται «από κατάλοιπα υποπροϊόντων του Χίτλερ, από γιγαντοκύτταρα δοσιλογικής λευχαιμίας... από κακοποιούς διαφόρων βαθμών και ειδών, από ιδεολογικούς σκηνίτες και από άλλους φτωχούς διαβόλους... Από τέτοια κοινωνικά βυθοκορήματα αναμενόταν βοήθεια και σ’ αυτά θα ανατιθόταν σε ώρα κρίσης, η ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας και η μεγάλη και άγια υπόθεση «της υπερασπίσεως της Πατρίδος και του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού παντού, πάντοτε και δι’ όλων των μέσων», κατά τους σκοπούς της οργάνωσης του Γιοσμά που αναγράφονται πίσω από την ταυτότητα του Γκοτζαμάνη... Σήμερα, εδώ, ένα σύμφυρμα κλεφτών, βιαστών, δοσίλογων και κάθε είδους κακοποιών, εμφανίζεται (προς εθνοκαπηλεία και ανομολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς) ως προστάτης κοινωνικών καθεστώτων, ως φύλακας ιερών και οσίων και ως Κέρβερος του νόμου και της τάξης. Τι άλλο έπρεπε να περιμένει κανείς απ’ αυτό πλην του ότι θα εξελισσόταν σε κακοήθη νεοπλασία της κοινωνίας;»"

    AYTO TO ΠAPAKPATOΣ EXEI KYBEPNHTIKH MOPΦH EΔΩ KAI .... ΔEKAETIEΣ !!! (π.χ. ΔEKEMBPIANA/1944 KAI META, - π.χ. 1967 AMEPIKANIKH XOYNTA, π.χ. KYΠPOΣ 1974, - ... π.χ. ΣHMEPA !!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετα τα αποτελεσματα στις τελευταιες εκλογες, αυτο που εγω καταλαβα ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ απετυχε σε οτιδηποτε θα μπορουσε να βοηθησει την Ελλαδα.
    Το ελαχιστο που θα μπορουσε να κανει ειναι να κρατησει τους πρωην ψηφοφορους του ΠΑΣΟΚ.
    Θα ηταν υπερβολη να ζητησω να τους δωσει καινουργιο οραμα και τροπο σκεψης μια και αφενος δεν διαθετει ο ιδιος και αφετερου εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει τροπος να αναστηθουν οι πεθαμενοι πασοκικοι εγκεφαλοι.
    Βλεποντας τα ποσοστα του Καμινη, του Μπουταρη , του Σγουρου και των αλλων παρακμειακων, φοβαμαι οτι θα δουμε την νεκρανασταση του ΠΑΣΟΚ μεσω του ποταμιου και της ΕΛΙΑΣ.
    Τελικα δεν θα δουμε ουτε καν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν νεο ΠΑΣΟΚ που θα ηταν τουλαχιστον ενα βημα εστω και σημειωτον, αλλα το παλιο καλο Πασοκ ελευθερο οικονομικων και πολιτικων χρεων ετοιμο να παρει την σκυταλη απο την καταρεουσα ΝΔ.
    Περιμενοντας για πανω απο 25 χρονια τους σημαιοκουνητες να ξυπνησουν εχω μαθει να μην υποτιμω την βλακεια τους.
    Ελπιζω ναναι εφιαλτης και την Κυριακη να ξυπνησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιώργο και στο δικό μου το κεφάλι σεργιανίζουν όλες αυτές οι σκέψεις, ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν!

      Διαγραφή
  10. Το πιο απογοητευτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως το αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ, γιατί θέλει εταίρο να κυβερνήσει που να μην είναι τόσο στιγματισμένος όσο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά να μην του κάνει και αντιπολίτευση από τα αριστερά και να του παρέχει το φύλλο συκής για την απόκρυψη του συντηρητισμού του.

    Όμως κε Καζάκη θα πρέπει να εξετάσετε και τη δική σας λογική, που φαίνεται κουτσή ή κάπως καιροσκοπική.
    Αντί να ψάχνετε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν αναζητείτε πιο εναργώς συνεργασία προγραμματική με κόμματα που τάσσονται κατά του Ευρώ και της ΕΕ;

    Αντίθετα το ιστολόγιό σας ξεχειλίζει εριστικότητα προς όλους αυτούς, στα πλαίσια των ανταγωνισμών για ψήφους.

    Έπειτα, με τί δύναμη το ΕΠΑΜ θα επιφέρει αλλαγή πορείας στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που δεν πιάνει παρά ελαιστότατα ποσοστά;
    Μιλάτε συχνά σαν να έχετε το δικό σας "ποτάμι" από πίσω σας, σαν να προσπαθείτε να πείσετε κάποιους ότι είστε ρυθμιστής ή/και να προσπαθείτε να "αγκιστρωθείτε" σε όποιον βρίσκεται σε ανοδική πορεία μήπως και σας προσδώσει αυτό κάποιο λόγο και φανείτε ως "δύναμη".

    Αλήθεια, ποιός άλλος θα εκπροσωπούσε το ΕΠΑΜ σε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά εσείς ο ίδιος κε Καζάκη;
    Και τότε μήπως θα καταφέρνατε κάποια μεταβολή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ή απλώς θα αναλάμβανε εσείς προσωπικά κάποιο ρόλο;

    Ώρες-ώρες μού δίνετε την εντύπωση πως κάνετε εκστρατεία για την δική σας καριέρα με ένα κόμμα-φάντασμα που ελέγχετε πλήρως και απλώς χρησιμεύει για την προβολή σας και σας δίνει μια αφορμή και ένα όχημα για να αναδειχτείτε πολιτικά.

    Υπερβολική φιλοδοξία ή/και μικρομεγαλισμό δείχνουν τα γραφόμενά σας.

    Τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται πολεμικά, αλλά πρόκειται για απογοήτευση από τη στάση της δική σας, τη πολιτική...γιατί τις οικονομικές σας αναλύσεις τις προσέχω και τις διαβάζω επισταμένα.

    Αλλά η εριστικότητα, το προσωπαγές του κόμματος και ο πρωτοφανής μικρομεγαλισμός οδηγούν πολλούς να αποστρέψουν το βλέμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι επιλογές μας στης τελευταίες εκλογές δεν πρέπει να της ξεχνάμε, τι να κάνει ο άνθρωπός όταν του δίνουμε αυτές επιλογές ας τα αφήσουμε επειδή φταίμε και εμείς έδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή