Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα για την άμεση συγκρότηση Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.) .

Κάτω από το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με την επιβίωση της ίδιας της χώρας και του λαού της να έχει τεθεί πλέον ολοφάνερα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και με μεγάλο μέρος της εργαζόμενης κοινωνίας να κινητοποιείται μαζικά ενάντια στο καθεστώς, πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα η αγανάκτηση των πολιτών να μετατραπεί σε πολιτική απόφαση. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. Στην αδιαλλαξία και την αποκτήνωση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, πρέπει να αντιτάξουμε την οργανωμένη πάλη του ίδιου του λαού. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: με την συγκρότηση ενός μετώπου της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ικανό να κερδίσει τον αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην πλατεία συντάγματος και αλλού μέσα στην χώρα.
Εμείς που υπογράφουμε το παρών κάλεσμα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία συγκρότησης ενός Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) . Στόχος του Μετώπου είναι η πολιτική οργάνωση της αποφασιστικότητας που αποδεικνύει στην πράξη σήμερα ότι έχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.
Βασικές άμεσες επιδιώξεις του Μετώπου είναι:

• Η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
• Η τιμωρία όλων των ενόχων και των δωσιλόγων που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση.
• Η μη αναγνώριση και η άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα.
• Η έξοδος από το ευρώ με την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,
• Η εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδας και με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης των κεφαλαίων,
• Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βασικό μοχλό ένα άλλο παραγωγικό και αναγεννημένο κράτος, που θα υποστηρίζει και θα στηρίζεται στις ανάγκες των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,
• Η αλλαγή του μονομερούς προσανατολισμού της χώρας και την απαλλαγή της από τα ασφυκτικά δεσμά που της έχουν επιβληθεί.
Βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι η πάλη για την κατάκτηση της δημοκρατίας. Η διάσωση της χώρας και του λαού δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον λαό στον «γύψο» ούτε με «εθνικές» ή «υπερκομματικές» κυβερνήσεις εκφασισμού της πολιτικής ζωής. Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία.
Απαιτεί τον λαό στο προσκήνιο, όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων.
Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας, όπως είναι σήμερα.
Απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κάλεσμα πιστεύουμε πώς τώρα είναι η ώρα για να οικοδομηθεί ένα τέτοιο Μέτωπο του ίδιου του λαού, που θα απαντήσει αποτελεσματικά σε όλους τους αιφνιδιασμούς και τους σχεδιασμούς του επίσημου πολιτικού συστήματος και των επικυρίαρχων.
Μόνο με τη δημιουργία αυτού του μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου ολόκληρου του λαού για τη διάσωση και την αναγέννηση της χώρας μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καταθλιπτικό μονόδρομο της καταστροφής, της λεηλασίας και της υπερχρέωσης. Αυτό είναι σήμερα το κυρίαρχο εθνικό, πατριωτικό και συνάμα ταξικό καθήκον για τον εργάτη, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο.
Ένα τέτοιο μέτωπο δεν μπορεί να είναι υπόθεση οργανώσεων, ή κομμάτων, αλλά αφορά το σύνολο του λαού πέρα και πάνω από κομματικές τοποθετήσεις και εντάξεις. Ούτε μπορεί να συγκροτηθεί ως άθροισμα οργανώσεων, ή ως μέσος όρος πολιτικών ιδεολογιών.
Το Μέτωπο είναι ανοιχτό σε όλους με μοναδική προϋπόθεση την συνειδητή στράτευση στους βασικούς στόχους του. Συγκροτείται στη βάση της αυτοκέφαλης οργάνωσης κατά τόπους δουλειάς και γειτονιές.
Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες και κινήσεις που υπάρχουν ανά την Ελλάδα να στρατευθούν στην συγκρότηση του Μετώπου. Καλούμε κάθε έντιμο αγωνιστή που κινητοποιείται στο κίνημα των πλατειών, κάθε πολίτη που ανησυχεί για την τύχη της χώρας του, κάθε εργαζόμενο που δοκιμάζεται από την κατάσταση να αγκαλιάσει και να κάνει δική του υπόθεση τη συγκρότηση του Μετώπου.
Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες, θα συγκληθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με σκοπό την επίσημη ίδρυση και την έκδοση ιδρυτικής διακήρυξης του Μετώπου.
18/6/2011

218 σχόλια:

  1. Ειμαστε κοντά σας... (ενας απο τους "αγανακτισμένους")
    Καλη επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως μπορω να επικοινωνησω μαζι σας?? lathio13@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Δημητρή καιρός ήτανε.
    Είμαι μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με εθνική και ταξική συνείδηση για την ανατροπή της Τραπεζικής Δημοκρατίας!
    Κι εγώ στη διάθεσή σας κύριε Καζάκη.
    toixo.toixo.blogspot@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ, ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠ.ΟΙΚ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ .....ΠΑΝΗΓΥΡΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη διάθεσή σας κύριε Καζάκη και καλή επιτυχία.
    Στέλιος Κατέχης

    katehis@yahoo.com
    info@bookeen.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επιτελους να υπαρξει εναλλακτικη διεξοδος περα απο τα υπαρχοντα κομματα που ειναι ολα συνενοχα στην υπερχρεωση εφοσον η ανεχτηκαν η υποστηριξαν η δεν παραιτηθηκαν. ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ! ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓIΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ Ν.ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ, τους θελουμε και αυτους!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗς ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ !
    Β.Παπαιωαννου vasipa12@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ....ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

    knomikos77@gmail.com

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ξέρεις ότι είμαι μέσα, σαν απλός στρατιώτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα σας παρακαλούσα να μας πείτε ποιοι υπογράφουν "το παρόν κάλεσμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ- ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ! ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΑΣ!ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια για την κίνησή σας αυτή. Είμαι στη διάθεσή σας. Μπορώ επίσης να προσφέρω οποιαδήποτε βοήθεια και υποστήριξη σε ότι έχει σχέση με φιλοξενία, σχεδίαση και κατασκευή ιστοσελίδων και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών.
    Επίσης καλό θα ήταν να καλέσετε και άλλα γνωστά πρόσωπα από τον οικονομικό και νομικό χώρο να πλαισιώσουν αυτή την κίνηση. Όλοι θέλουμε να δούμε αξιόλογα πρόσωπα που πραγματικά θα κάνουν ότι μπορούν να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο που βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην διάθεσή σας , με θερμότατες ευχές και ευγνωμοσύνη για το όσα κάνετε για εμας και την πατρίδα μας.
    axilleass@in.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι εγώ μαζί σου Δημήτρη γιά νά διώξουμε την ΧΟΛΕΡΑ.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγχαρητήρια Κε Καζάκη!Ευχαριστούμε πολύ για οτι κάνετε για την διάσωση μας!!Είμαστε μαζί σας!!
    Συμφωνώ για το κάλεσμα αξιόλογων προσώπων και είμαι σίγουρος οτι μόλις ακουστεί αυτή η κίνηση πολλοί θα ακολουθήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πέραν των πανηγυρικών, θα 'θελα να σημειώσω τρία πράγματα:

    1. Δε μπορώ να μη σχολιάσω την ομοιότητα στους βασικούς άξονες με τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη:

    α. Εθνική Ανεξαρτησία / Λαϊκή Κυριαρχία
    β. Δομή κινηματικού (και άρα πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα) - "Μέτωπο".
    γ. Αυτοοργάνωση.

    Δεν είναι κάτι κακό, απλώς επισημαίνω τις ομοιότητες. Μαζί και μια υπόρρητη υποστήριξη της ιδέας της "Εθνικής Λαϊκής Ενότητας", παράλληλα με μια (επίσης υπόρρητη) πιθανή εκδοχή των απόψεων του Σαμίρ Αμίν (Μητρόπολη / Περιφέρεια).

    Σε ό,τι με αφορά, απέχω από μια τέτοια θεωρητική προσέγγιση - αλλά είναι θέμα προς συζήτηση ελπίζω.

    2. Όσο συγκεκριμένες είναι οι οικονομικές προτάσεις, τόσο συγκεκριμένες πρέπει να είναι και οι πολιτικές. Συνταγματική κατοχύρωση των παρακάτω:

    α. Δυνατότητα διεξαγωγής πανελλαδικών δημοψηφισμάτων με συλλογή υπογραφών που αντιστοιχούν στο 5% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου.

    β. Αντίστοιχη δυνατότητα διεξαγωγής τοπικών δημοψηφισμάτων.

    γ. Η διεξαγωγή ενός τέτοιου δημοψηφίσματος (κατόπιν της συλλογής υπογραφών) είναι υποχρεωτική και η απόφαση που θα ληφθεί δεσμευτική για το σύστημα διακυβέρνησης.

    δ. Απλή αναλογική, εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αποκλεισμός χρήσης λίστας βουλευτών.

    ε. Ανακλητότητα σε όλους τους τομείς του συστήματος διακυβέρνησης. Κάθε βουλευτής μπορεί να ανακληθεί από το σώμα που τον εξέλεξε.

    στ. Περιορισμός στον αριθμό θητειών. Ούτως ή άλλως, αν ένα τέτοιο σύστημα λειτουργήσει, κάποιος "δημοφιλής" θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη δυνατότητα των δημοψηφισμάτων χωρίς να έχει ο ίδιος πρόσβαση στη διακυβέρνηση.

    3. Ειλικρινά δε μπορώ να πω αν η ώρα είναι κατάλληλη. Αν δεν είναι, θα "κάψετε" τη δυνατότητά σας να αρθρώνετε μαζικό και αξιόπιστο λόγο. Αλλά, δεν ξέρω...

    Αν πάντως προχωρήσετε, θα χρειαστούν περισσότερα από αυτά που εκτίθενται στο παραπάνω κείμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. I TRUST & SUPPORT ALL THE WAY !!!!!!!!
    4 OUR LOVED COUNTRY & against these F@CKED EUROPIAN KILLERS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γράφετε στο κάλεσμα, μεταξύ άλλων:

    "Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βασικό μοχλό ένα άλλο παραγωγικό και αναγεννημένο κράτος, που θα υποστηρίζει και θα στηρίζεται στις ανάγκες των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου"

    Αυτή η πρόταση δε συνιστά αντίφαση? Οι ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου ή αλλιώς οι κεφαλαιοκράτες, ατομικά ο καθένας προσβλέπουν σε επαναπένδυση κεφαλαίου με σκοπό το κέρδος. Όλοι ξέρουμε πλέον, οτι αυτή η επιδίωξη έρχεται σε αντίθεση και εν τέλει σε σύγκρουση με το μισθό και άρα με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

    Κάτι τέτοια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και κοιτάξτε που κατέληξε σήμερα. Γιατί? Γιατί οι αντινομίες του καπιταλισμού είναι άλυτες και έχουν ως αφετηρία τη δυναμική του για αναγκαστική συσσώρευση που καταλήγουν σε κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οταν λεμε 'ιδρυση' για τι πραγμα μιλαμε? Κομμα? Γιατι αν ειναι κομμα σηκωνει πολλη συζητηση η συνεχεια της παραδοσης να δινουμε της τυχης μας σε λιγους. Γιατι αντι για 300, και 1000 και 5000 ναναι, παλι λιγοι ειναι μπροστα στο συνολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σκοπός είναι η ευημερία του συνόλου πάνω απο την ατομική κερδοφορία. Οι πολίτες να μην είναι μεμονωμένα άτομα, αλλά να συνδέονται στενά μεταξύ τους απο τις αρχές της ανταπόδοσης και της αμοιβαιότητας.(απάντηση στον faidona)
    Aγοράστε και διαβάστε τα βιβλία που προτείνονται στο μπλόγκ του σεισάχθεια για να καταλάβετε τι πρεσβεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Δεξιος ευρωσκεπτικισμος χωραει στο εγχειρημα,ή ειναι κατι που αφορα μονο τον αριστερό χωρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα συμφωνήσω κι εγώ με κάποιους παραπάνω. Θα είναι καλό να προσδιορίσουμε τι εννοούμε "περισσότερη δημοκρατία". Γιατί όπως είπε και ο Sonny Gaze, ένα ακόμα κόμμα δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα εξουσιαζόμαστε από λίγους.

    Το παν είναι η εγκαθίδρυση της δημοκρατίας! Με δημοψηφίσματα τοπικά και εθνικά όπως είπε και ο heinz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αισιόδοξη αλλά και απαραίτητη πρωτοβουλία.Σας εμπιστεύομαι απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Από την Ιδρυση του Ελληνικού Κράτους γνωρίζουμε τα δύο κυρίαρχα συστήματα Οικονομιών, την Δημόσια ή Κρατική Οικονομία και την Ιδιωτική Οικονομία της Ελεύθερης Αγοράς, που αντιπαλεύουν για την επικράτηση τους ή συνεργάζονται καθορίζοντας τα μεταξύ τους σύνορα.

    Τον τελευταίο αιώνα είδαμε άλλοτε την Κρατική Οικονομία να ενασχολείται με θέματα που άπτονται της Ιδιωτικής Οικονομίας και άλλοτε να υποστηρίζει την ενασχόληση του Ιδιωτικού Τομέα σε τομείς που παραδοσιακά αποτελούν πεδίο της Δημόσιας Οικονομίας.

    Οι προτεινόμες επιλογές μας ως Πολίτες, οδηγούν σε μονόδρομους που όμως συνέχεια αλλάζουν.

    Πρέπει να επιλέγουμε αναγκαστικά μεταξύ των δύο μοντέλων.
    Είναι όμως έτσι;

    Υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο επιλογές, ή μήπως υπάρχει μια τρίτη;

    Αυτή της Κοινωνικής ή Αλληλέγγυας Οικονομίας, με 800.000.000 μέλη σε όλο τον Κόσμο; Στατιστικά στοιχεία

    - Ένα Οικονομικό Μοντέλο που, εφαρμόζεται πλέον στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, στην γειτονική μας Κύπρο, όπως επίσης και σε όλο τον Κόσμο και χρησιμοποιείται ως ένα σχέδιο επιβίωσης «παντός καιρού».

    - Ένα Οικονομικό Μοντέλο που κάποτε, πριν την Ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, εφαρμοζόταν στις κοινότητες του τόπου μας και υπήρξε o συνήθης τρόπος συνεργασίας και επιβίωσης των ανθρώπων, μια πρωτοπορία του τόπου μας αναγνωριζόμενη διεθνώς εάν και εμείς το έχουμε ξεχάσει.

    (Περισσότερα .... http://www.diktio-kapa.dos.gr/keimena/Greece.pdf )

    - Βασίζεται στην αλληλοβοήθεια και συνεργασία των ανθρώπων.

    - Ενεργεί παράλληλα με τα δύο γνωστά Οικονομικά Μοντέλα.

    - Προσδίδει στην επιβίωση των πολιτών ποιότητα ζωής, ανεξάρτητα από την επικρατούσα κάθε φορά πολιτική κατεύθυνση Κρατική ή Ιδιωτική.

    - Εξασφαλίζει αναδιανομή του πλούτου και περιφερειακή ανάπτυξη.

    - Εφαρμόζει πρακτικές που οδηγούν σε χαμηλότερες τιμές τροφίμων.

    - Δίνει μεγαλύτερη αγοραστική ισχύ στον πενιχρό μισθό μας.

    - Προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες, προάγει τον πολιτισμό.

    Με λίγα λόγια οδηγεί σε αξιοπρεπή διαβίωση.

    Είναι μήπως τελικά αυτός ο λόγος, (Κοινωνική Οικονομία) που οι Ευρωπαίοι Συμπολίτες μας απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές τροφίμων από αυτές της Ελλάδας, καθώς και πολλές άλλες κοινωνικές παροχές άγνωστες στον τόπο μας;

    Σκοπός του Δικτύου είναι να γίνει γνωστό, πως οι συνεταιρισμοί, όταν δεν είναι συνεταιρισμοί μόνο κατ' όνομα, και βασίζονται στις Διεθνείς Συνεταιριστικές Αξίες και Αρχές βοηθούν την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου με την τοποθέτηση του στο κέντρο του ενδιαφέροντος, με την ανοιχτή, αυτόνομη, διάφανη με σταθερούς κανόνες λειτουργία τους, αλλά και με διαρκείς κοινωνικούς στόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Καζάκη καλησπέρα. Σας γνωρίσαμε στη Νάουσα και σας είχα ρωτήσει για το αν εσείς οι οικονομολόγοι ή οι νομικοί θα σχηματίσετε αμυντικό μόρφωμα. Χαίρομαι πάρα πολύ που το βλέπω να υλοποιείται! Σας εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη. Μας δίνετε μια ανάσα!
    Ελευθερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κ καζάκη μαζί σας . ειστε ο μονος που ενημερωνει τον ελληνικο λαο για το τι ακριβως συμβαινει με τα οικονομοπολιτικα του.
    απλα προσοχη, χρειαζεται καθαρο μυαλο και κυριως να μην "καψετε" τη δυναμικη σας με λανθασμενες επιλογες συνεργατων.
    καθαρες πολιτικες, διαφανεια στην οργανωση καιη πλειοψηφια του λαου θα συνδραμει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δημήτρη Καζάκη είσαι στην κυριολεξία η μοναδική μας ελπίδα.Ευχαριστώ τον Θεό που σε φώτισε να αναλάβεις αυτήν την πρωτοβουλία.Είμαστε μαζί σου.Σε παρακαλώ μόνο μία χάρη,απομάκρυνε όποια προσπάθεια γίνει από ανθρώπους που προέρχονται απο κάποια Μασονική Στοά για να συνεργαστούν μαζί σου.Είμαι και εγώ στην διάθεσή σου againstall13@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και έχει πρόγραμμα λαοκρατία
    Ζήτω, ζήτω, ζήτω το ΕΠΑΜ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. δηλαδη κι ολα αυτα με την αγανακτηση και τις συνελευσεις για "αμεση δημοκρατια" εγιναν για ναχουμε "εμμεση εκπροσωπηση" κυριε καζακη και οι υπολοιποι που χειροκροτατε και επιδοκιμαζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μιρικόγκο, η ευημερία του συνόλου σε σταθερή βάση, είναι ένα αίτημα που δεν μπορεί να έχει υπόσταση αν δεν συγκρουστεί με το κεφαλαιοκρατικό σύστημα για το ριζικό μετασχηματισμο της κοινωνία - το πέρασμα των μέσων παραγωγής στους πραγματικούς παραγωγούς.

    Η ιστορική εμπειρία έχει καταδείξει πως τέτοιες αμφιλεγόμενες προτάσεις σαν του κύριου Καζάκου, προτάσεις δίχως ταξικό προσανατολισμό, καταλήγουν όχι απλά σε ήττα αλλά σε τραγωδία για τις εργατικές μάζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Επίσης συμφωνώ και με το σχόλιο του Marx Factor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συγχαρητήρια κ.Καζάκη.Θα πρέπει αυτή η αγανάκτηση και η αποφασιστικότητα του λαού να βρει έκφραση οργανωμένης,αυτόνομης διεκδίκησης και ανατροπής που θα αγκαλιάζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού,ως το αντίπαλο δέος του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος,καθώς οι κίνδυνοι "χειραγώγησης" και "εξοβελισμού" μέσω των ποικίλων μηχανισμών που διαθέτει το σύστημα, μιας λαϊκής δυσαρέσκειας είναι υπαρκτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΒΙΑΣΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ.
    spapaemmanouil@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΒΙΑΣΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ.
    angel@verve.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κ. Καζάκη, δυστυχώς, ο λόγος σας χαρακτηρίζεται απο τις ιδεοληψίες του Κομμουνιστικού χώρου απο τον οποίον προέρχεσθε, και με το οποίον δεν έχετε διαρρήξει τον ιδεολογικό και πολιτικό ομφάλιο σας λώρο.

    1. Ο παραδοσιακός αντιευρωπαϊσμός είναι παρών στο παραπάνω κείμενο. Αδιαφορείτε για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Ευρωπαϊκή ένωση μια κίνηση εξόδου απο το Ευρώ.Χωρίς να το λέτε, προφανώς επιθυμείτε την διάλυση της ευρωζώνης. Καί ίσως, και την απαρχή της πτώσης του καπιταλισμού..

    2. Εξωραϊζετε τους δυσβάστακτους κλυδωνισμούς που θα επιφέρει στην Ελληνική κοινωνία η επιστροφή στην δραχμή. Χαρακτηρίζεστε απο τον γνωστο μονομανιακό αναγωγισμό της κομμουνιστικής αριστεράς: Στην σύνθετη πραγματικότητα, μία είναι "σε τελική ανάλυση" η λύση: ¨Οτι ορίσει η ευθεντία μας", δηλ. η έξοδος απο το ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί το νομισματικό εργαλείο.
    Και η σύγκρουση που θα επέλθει με τους λαούς της Ευρώπης, καθώς θα μας θεωρήσουν υπέυθυνους για την αλυσιδωτή έκκριξη που θα συμβεί στην Ε.Ε;
    Καί η αδυναμία μας να τροφοδοτήσουμε άμεσα με πανάκριβο, πλέον, πετρέλαιο την πετρελαιοκίνητη οικονομία μας;

    3. Η διέξοδος, είναι πολύ πιό σύνθετη : Προαπαιτεί υπευθυνότητα και ως πρός τον Ελληνικό και ως πρός τους Ευρωπαϊκούς λαους:
    Εμείς, να πληρώσουμε, σε βάθος χρόνου, τμημα του χρέους μας,(το μη επαχθές, συνυπολογιζομένων των γερμανικών χρεών) μακριά απο διακονιάρικους κουτσαβακισμούς, αλλά και απο δουλοπρέπεις οσφυοκαμψίες.
    Εκείνοι, να συνειδητοποιήσουν,πως δεν μπορούν να μας φέρονται ως τοκογλύφοι, αλλα εν αλληλεγγύη. Και να τους προσάψουμε δημοσίως την ευθύνη τους για την πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης, εάν εξακολουθούν να μας φέρονται ως τοκογλύφοι. Οι κινησεις μας πρέπει να μας καθιστούν υπεύθυνη Ευρωπαϊκη δύναμη, που θα πρέπει να πρωτοπορήσει στις αναγκαίες αλλαγές στην Ε.Ε.:
    Δηλ. α)Βάθεμα της δημοκρατίας με την κινητοποίηση των λαών και τον θεσμικό (στο μέλλον) εξαναγκασμό των ηγεσιών να λαμβάνουν υπόψιν κυρίως τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των οικονομικών κολοσσών.

    β)Προαγωγή της πολιτικής Ευρώπης, θωράκιση έναντι των επιθέσεων της Αμερικανικής υπερδύναμης, οικοδόμηση στρατηγικών συμμαχιών με Κίνα, Ρωσσία, κλπ

    Αυτά, παράλληλα με την άμεση επιδίωξη θεσμικής ενσωμάτωσης της Ελληνικής κοινωνίας, ως Δήμου και όχι ως μονάδων, στο πολιτικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να επιτύχουμε το "ελέγχειν" και το "ευθύνειν" του πολιτικού προσωπικού, το οποίο πρέπει να καταστήσουμε θεσμικό εντολοδόχο μας (από την σημερινή θέση του, ως εκλεγμένης ολιγαρχίας που εφιππεύει και λεηλατει την κοινωνία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δημήτρη, φαίνεται πως είσαι έντιμος και με τσαγανό άνθρωπος και αυτό είναι που σπανίζει στις μέρες μας, όπου οι τοκογλυφοι κι οι παπαγάλοι τους πλημμύρισαν σαν τις κατσαρίδες τη δημόσια ζωή τής χώρας...
    Θα είμαστε παρόντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. καλό κουράγιο και προσοχή στο καπέλωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Άμεση Δημοκρατία Τώρα και Παντού
    Γράφει ο Κώστας Λάμπος*
    http://www.infonewhumanism.blogspot.com,
    prodial21@gmail.com,

    Το άτυπο, αυθόρμητο και αυθεντικό μαζικό κίνημα που ξαναζωντάνεψε, στις πλατείες του αραβικού κόσμου, αλλά και της Ευρώπης την εκτοπισμένη από τις θεοκρατικές μοναρχίες, αλλά και από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία του κεφαλαίου, την Εκκλησία του Δήμου, επανάφερε στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για τα κοινωνικά κινήματα. Η εμφάνιση αυτού του καινούργιου επανενεργοποίησε τη συζήτηση για τα κοινωνικά κινήματα, επικεντρώνοντάς την στα «νέα κοινωνικά κινήματα», στα οποία θέλουν κάποιοι να εντάξουν και αυτό το τελευταίο .
    Στα ‘νέα’ κοινωνικά κινήματα εντάσσονται κινήματα όπως το ‘οικολογικό κίνημα’, το ‘γυναικείο κίνημα’, το ‘καταναλωτικό κίνημα’, το ‘αντιπυρηνικό κίνημα’, το ‘κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης’, τα ‘κινήματα πολιτών’ καθώς και άλλα κινήματα αποκλειστικού-περιορισμένου σκοπού που έχουν ως αφετηρία μία παραλειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος και όχι το σύστημα το ίδιο στο σύνολό του. Σε κάθε ιστορική περίοδο τα «κοινωνικά κινήματα διαμορφώνονται μέσα σε συγκεκριμένες χωροχρονικές συνθήκες οι οποίες τα καθορίζουν. Οι στόχοι και οι μορφές δράσης τους αλλάζουν ανάλογα με τις εξελίξεις και το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσονται» . Από την άποψη των στόχων θα μπορούσαμε να τα διακρίνουμε σε κινήματα διαμαρτυρίας και σε αντισυστημικά κινήματα, από άποψη οργανωτικής έκφρασης σε τυπικά και σε άτυπα και από άποψη μεθόδων και μέσων άσκησης πολιτικής για την επίτευξη των στόχων τους σε βίαια και σε ειρηνικά. Με αυτή την έννοια τα κοινωνικά κινήματα αποτελούν «μια σταθερά της κοινωνικής ζωής αλλά και ένα φαινόμενο που αλλάζει ακατάπαυστα» .
    Τα αντισυστημικά κοινωνικά κινήματα εμφανίζονται, όταν «σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού εμφανίζεται δυσπιστία ως προς το κλασικό μοντέλο αντιπροσώπευσης, που στηρίζεται στην ανάθεση της εξουσίας στους κυβερνώντες για μεγάλο χρονικό διάστημα» .
    Βέβαια σε συνθήκες καπιταλισμού και αστικής, αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, στα πλαίσια των οποίων η συμμετοχή των πολιτών περιορίζεται στην ανά τετραετία άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, πράγμα που ισοδυναμεί «με απεμπόληση του δικαιώματος περαιτέρω εμπλοκής τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων» , τα κοινωνικά κινήματα αντιμετωπίζονται ως ύποπτα συμπτώματα ‘κοινωνικής παθολογίας’, που έχουν ως αποτέλεσμα τη διατάραξη, «ακόμα και τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος », με την έννοια βεβαίως του κοινωνικού συστήματος.
    Το κίνημα «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ», ως έκφραση της άρνησης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας από τη μεριά μεγάλου, και συνεχώς αυξανόμενου, μέρους του πληθυσμού ενός σημαντικού αριθμού χωρών της βόρειας Αφρικής και της Ευρώπης ξεπερνάει αντικειμενικά τα όρια του κινήματος διαμαρτυρίας και αποτελεί ένα καθαρό ειρηνικό αντισυστημικό κίνημα. Πράγμα που διαψεύδει τους χαρακτηρισμούς του ως «μόδας που γρήγορα θα περάσει» , ως «κινήματος διαμαρτυρίας που γρήγορα θα εκτονωθεί» ή ως «κινήματος που αποσκοπεί στη μεταρρύθμιση του καπιταλιστικού συστήματος» στα πρότυπα του σοσιαλδημοκρατικού σουηδικού ή του δήθεν ‘αμεσοδημοκρατικού’ ελβετικού ‘κοινωνικού συστήματος’. Και αυτό προκύπτει από τις θέσεις του ίδιου του κινήματος «Άμεση Δημοκρατία Τώρα», όπως αυτές διατυπώθηκαν και συνεχίζουν να διατυπώνονται στις Συνελεύσεις των πόλεων:
    • «Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας με προτεραιότητα την Ισότητα, την Πρόοδο, την Αλληλεγγύη, την Ελευθερία συμμετοχής στον πολιτισμό, την Οικολογική βιωσιμότητα, την Ανάπτυξη, την Ευημερία και την ευτυχία όλων τω ν ανθρώπων.
    • Με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα οι κυβερνήσεις και το υφιστάμενο οικονομικό σύστημα είναι αδύνατο να αντιμετωπισθούν αυτές οι προτεραιότητες και αυτό αποτελεί εμπόδιο στην πρόοδο των ανθρώπων.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ: http://www.epithesh.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Είναι πραγματικά πολύ παρήγορο που αρχίζουν δειλά δειλά κ εμφανίζονται τέτοιες κινήσεις αρκετά κοιμηθήκαμε, αρκετά ιδιωτεύσαμε ήρθε η ώρα να γίνουμε ενεργοί πολίτες κ να πετάξουμε στη χωματερή τα πολιτικα σκουπίδια που μας εχουν πνίξει τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα όμως κάποιες πάραπάνω λεπτομέρειες για το πως μπορώ να συμμετάσχω ποιο ενεργα κ να μάθω περισσότερες λεπτομέριες για το καινούριο αυτό ρεύμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. γερα παιδια υπομονη και αντοχη στην πιεση που θα ασκηθει,αφηστε επιτελους τις διαφωνιες μπροστα στον κοινο στοχο που ειναι και η ουσια,χαιρετιζω με χαρα την αρχη αυτη απο την στοκχολμη,απο τη μερια μου θα μεταδωσω τις θεσεις σας σε ολους τους συγγενεις και φιλους στην ελλαδα που δε σας γνωριζουνε ηδη και ελπιζω να γινετε τοσοι πολλοι και να ανοιξετε επιτελους τα ματια του κοσμου σ αυτην την αμοιρη κατακλεμμενη χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε Καζάκη, θεωρώ ότι η συγκρότηση οργανωμένης Αντίστασης είναι αναγκαία και εκδήλωνω το ενδιαφέρον μου να συστρατευτώ στο (Ε.ΠΑ.Μ). Δεν γνώριζω έαν είναι κατάλληλη στιγμή ή όχι αλλά γνωρίζω σίγουρα ότι πρέπει να αγωνιστούμε.

    Γ.Ι.Στρογγύλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ta μεσάνυκτα σας είναι τελείως μαύρα.οι προτάσεις σας αμαυρώνουν το κίνημα των αγανακτισμένων το θέτουν σε περιθωριακό επίπεδο αφού απομονώνουν την χώρα διεθνώς την θέτουν στο περιθώριο των διεθνών εξελίξεων και της παγκόσμιας οικονομίας.
    δίνουν επιχειρήματα στο ΠΑΣΟΚ και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μαζί σου Δημήτρη και αν προωθηθεί η εθελοντική εργασία σε τομείς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας,θα μπορούσαμε να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος ίσως και να το εκμηδενίζαμε,ωστε να έχουν όλοι πρόσβαση στα βασικά,νερό,ρεύμα,τηλέφωνο,ίντερνετ...
    Επίσης με τους αυτοδιαχειριζόμενους αστικούς αγρούς θα μπορούσαμε να παράγουμε βιολόγικά όργανικά λαχανικά και όχι μόνο,σε τιμές προσιτές σε όλους...
    http://votanikoskipos.blogspot.com/
    http://agroselliniko.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δηλωνω παρον και ειμαι μαζι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δημητρη ειμαι και εγω μαζι σου!!!!
    θα χαρω να βαλω και εγω ενα χερακι...
    Μπραβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. το παρών κάλεσμα ????!!!!!!?????
    το παρόν θελετε να πειτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μου αρέσει η συζήτηση που ανοίγεται μέσα απο αυτό το κάλεσμα και είδη διακρίνω κοινές συνισταμμένες στις ιδέες των σχολιαστών.. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχω χρόνο για να εξερευνήσω πιο πολύ τα σχόλια και να γράψω κι εγώ τις απόψεις μου,αλλά έχω βάλει το blog σας στους συνδέσμους που θα ήθελα να μαθαίνω νέα του.. Ευχαριστούμε για τις αναλύσεις που μας δινεται,τις οποίες θεωρώ αυθεντικά "αγανακτισμένες" και περιεκτικές ως προς τις λύσεις.. Θα ήθελα να δώ την Ελλάδα να μεταμορφώνεται στα πρότυπα του Μπολιβαριανού συστήματος οικονομίας που αναπτύσεται στη Νότια Αμερική και νομίζω οτι η ιστορία της επιβολής του επιθετικού καπιταλισμού μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα αν ο πλυθησμός του κάθε φορά κράτους-πειραματόζωου,συναισθανθεί την κοροιδία και δράσει..
    Κάνετε την αρχή και την επικροτώ παρά τις διαφωνίες..
    Μόνο μην μας κάτσει καμια χούντα απο το πουθενά.. Θέλει υπομονή και αυτοσυγκράτηση το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σιδηροκέφαλοι οι καθοδογητές! Προσοχή μην προδώσετε τις ελπίδες του αγανακτισμένου λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. κ. καζακη καλη επιτυχια. θα ειμαι παρον στους αγωνες οπως ειμαι και στις πλατεις χωρις προκαταληψεις αλλα και και με κριτικη σκεψη. Περιμενω τις δρασεις σας.
    antrianos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. "Το σύστημα, για να την ακούσει, θέλει δυνατή γροθιά, πάμε λοιπόν, να συγκαλέσουμε
    και τον απόδημο Ελληνισμό, μαζί ΚΑΙ με την Συμμετοχή του Τέως Βασιλέα,
    επαναλαμβάνω,
    μόνο έτσι θα πονέσουν. Με αλλαγή πολιτειακή, αντι, προέδρου ας έχουμε Βασιλέα, Ανώτατο Άρχοντα της Δημοκρατίας,
    όπως έχουν στην Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, και αλλού.

    -Εμείς να το θέτουμε, επειδή μόνον έτσι, δηλαδή, με την αναμόχλευση
    περί Βασιλείας, αρχίζει ο "κοιλόπονος", των καθεστωτικών πραιτοριανών.

    -Συν ότι, στο Δημοψήφισμα, θα υπάρχει, σχετικό ερώτημα περί της παραμονής μας, στην ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ, η, εγκαταλείπουμε, το άρμα των δυτικών....υπάρχουν και άλλες λύσεις...."


    **** ΤΟ ΉΜΙΣΥ ΤΗΣ ΑΡΧΉΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΊ - ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΊ
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΐΔΙ..."ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΌ" ΔΙΌΤΙ ΤΟΝ ΓΌΝΟ ΑΥΤΌΝ
    ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΈΓΞΟΥΝ. ΕΆΝ ΌΜΩΣ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ, ΈΚΤΟΣ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ
    ΑΠΌΤΟΜΟ ΚΑΙ ΗΧΗΡΌ, ΦΈΡΝΕΙ ΠΑΝΙΚΌ, ΑΠΏΛΕΙΑ ΕΛΈΓΧΟΥ...
    ΑΛΛΙΏΣ ΑΥΤΌ ΛΈΓΕΤΑΙ..
    "ΧΤΥΠΆ ΔΥΝΑΤΆ ΚΑΙ ΦΎΓΕ"

    P.O.F (Pubpic Opinion Former)

    velosocean@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΗΔΗ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΑΙΙΛ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ....ειμαι μαζι με σας που θελετε πραγματικα και χωρις κανενα προσωπικο συμφερον ΑΛΛΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ....ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ και πατερας 6 παιδιων.
    Κίνημα ανεξαρτητων πολιτών για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΙΣΟΝΟΜΙΑ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ απαιτούμε άμεσα!!!
    Είμαστε ΕΜΠΡΑΚΤΑ υποστηρικτές των αγανακτισμένων πολιτών, γιατί είμαστε υπέρ σε όλες τις διεκδικήσεις τους και ειμαστε μαζί τους σε 'ολες της πλατείες της ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΛΕΜΕ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ και ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

    ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ..... ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ... ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ.
    ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
    ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και εγώ υποστηρίζω και προωθώ την κίνηση. Ας δώσει ώθηση για πολιτική και κοινωνική δράση σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. http://dimoslokron.blogspot.com/2011/06/blog-post_19.html
    Κάλεσμα για την άμεση συγκρότηση Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μαζί σας κι εγώ. Νίκος Ξένιος, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Επίσης ο Δημήτρης Μαμωνίδης, Αρχιτέκτων. Να μας ενημερώνετε για κάθε νεώτερο.Επίσης περιμένω πρόσκληση για ενημέρωση, στην Πλατεία Συντάγματος ή αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Οι ελπίδες όλες ακολουθούν αυτή την προσπάθεια. Όμως χρειάζονται πολλές πολλές διευκρινήσεις για να δημιουργηθεί κάτι σαφές που θα είναι ικανό να προσελκύει το κοινό και να μή πατάει απλά στην αγανάκτηση του κόσμου. Και εννοώ.... 1) πλήρης τοποθέτηση της ταυτότητας αυτής της προσπάθειας, 2) διευκρινύσεις για το λεπτά ζητήματα που αφορούν τη συνολική ευθύνη για αυτή την κατάσταση (δηλαδή π.χ. ποια είναι η επίσημη θέση για τους "συνδικαλιστικούς" μισθούς, για τις δαπάνες των "χαιδεμένων παιδιών" των ΔΕΚΟ, τη συνεχής και αλληλοεξαρτόμενη πελατειακή σχέση πολιτικών-ψηφοφόρων), 3) διευκρίνηση για τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι.... και είνια σίγουρα πάρα πολλά που θέλουν περισσότερη ανάπτυξη και θα ζητούσα να γίνοταν πραγματικότητα. ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Προσοχή μόνο στους ανθρώπους και τα πρόσωπα που υπηρέτησαν μέχρι σήμερα το σάπιο αυτό σύστημα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλή επιτυχία κύριε Καζάκη!
    Χρειάζονται πολύ προσεκτικά βήματα στην αρχή. Θα πρέπει να αποφευχθεί κάθε πιθανό λάθος.



    @vripol

    1. Πως το κατάλαβες; Για ποιούς κακόμοιρους Ευρωπαίους μιλάς, γι' αυτούς που μας εκμεταλεύονται, ή γι' αυτούς που θα επωφεληθούν και θα μας μιμηθούν;

    2. Ας πρόσεχαν, μόνο εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι, αφελέστατε κύριε. Για πετρέλαιο, θα έχουμε τότε περισσότερες και καλύτερες επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. χρειαζεται περεταιρω ξεκαθαρισμα του ιδεολογικου πλαισιου του εγχειρηματος.
    ηδη απ τα σχολια βλεπω να προσκολλαται καθε καρυδιας καρυδι.
    απο γραφικους συνομωσιολογους που πιστευουν οτι μας ραντιζουν μεχρι οπαδους του κοκού και θρησκοληπτους.

    να αποσαφηνιστει ποια ειναι η θεση του μετωπου για το παπαδαριό και την περιουσια του.

    σε πρωτη φαση, εγω και πολυς κοσμος που γνωριζω ειμαστε μαζι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. και εγω στη διαθεση σας. δε μπορω να κανω πολλα, αλλα δε χρειαζεται. δε μας χρειαζονται αυτοι που λενε οτι μπορουν να συνεισφερουν ενα ογκολιθο, αλλα αυτου που οντως μπορουν να προσφερουν απο ενα χαλικακι.
    οσο υπαρχει διαφανεια, θα ειμαι εκει
    nikosporgiotis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Προς "αμεσοδημοκράτες" του Σόρος

    Άμεση δημοκρατία θα δώσετε σε ποιους;
    Σ' αυτούς που προσκυνάνε τόσα χρόνια Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη; Το ζητούμενο είναι η άμεση δημοκρατία αυτή την κρίσιμη στιγμή ή η απαλλαγή απ' τους προδότες που ξεπουλάνε τη χώρα και το μέλλον των παιδιών μας; Ο κ. Καζάκης έκανε μία πρόταση. Θα μπορούσα να του ζητήσω κι εγώ μερικά πράγματα να προστεθούν, όπως το θέμα του ηκλεκτρονικού φακελώματος με την κάρτα του πολίτη, αλλά πιστεύω πως αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο είναι η επιβίωση της χώρας. Την άποψη του στους κινδυνολόγους του ευρώ Vripol την έχει διατυπώσει πλειστάκις ο κ. Καζάκης, όπως και την επιχειρηματολογία του για επιστροφή στη δραχμή. Κε Καζάκη μαζί σας κι εγώ. Αν οι αγανακτισμένοι περιμένουν στην πλατεία να τους φέρουν τον λογαριασμό οι πολιτικοί και μετά να την κάνουν, θα είναι αργά. Αν ξεπουλήσουν την χώρα μας και μετά "τρώμε" δημοψηφίσματα, θα το σκεφτούν καλά αυτοί που κόπτονται για τις αμεσοδημοκρατίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Όλα καλά, άλλα ένα έλλειμα υπάρχει. Για να είναι πραγματική δημοκρατία πρέπει να συμπεριλαμβάνει τους μετανάστες την Ελλάδα! Αυτό πρέπει να ειπωθεί ρητά. Διαφορετικά αφήνουμε απο έξω τουλάχιστων 10 % της ελληνικής κοινωνίας και κοροδιδεύουμξε τον εαυτό μας. Μάλιστα είναι το μέρος της εργατικής τάξης που κάνει τις πιο βρωμικές δουλειές καιη εκμετάλλευσή του είναι ένας σημαντικός τρόπος με τον οποίο οι πλούσιοι στην Ελλάδα συσσωρεύουν τα φρ'αγκα τους. Κατα τ΄άλλα μπράβο, μαζί σας. (Δεν πιστεύω βέβαια ότι η δραχμή θα είναι καλύτερη απο το Ευρω, άλλα τεσπα, στα υπόλοιπα βρίσκεται η ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Συγχαρητήρια. Είμαστε στη διάθεσή σας και σας προσφέρουμε δωρεάν οποιαδήποτε υπηρεσία σας χρειαστεί στους τομείς του σχεδιασμού, κατασκευής και φιλοξενίας ιστοσελίδας και οποιασδήποτε άλλης διαδικτυακής εφαρμογής. www.verve.gr / angel@verve.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Κύριε Καζάκη, είστε μια φωνή διαυγούς λογικής στο χάος του ψεύδους, της ανοησίας και της παράνοιας. Οπωσδήποτε υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια σας αλλά όπως και εσείς διατυπώσατε απαιτείται συνειδητή στράτευση κάτι που προϋποθέτει σκέψη καθαρή και γνώση ουσιαστική της υπάρχουσας κατάστασης και των αιτιών που την αναπαράγουν.
    Πόσοι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτήν την απαίτηση;
    Πόσοι αντιλαμβάνονται την κοσμοϊστορική συγκυρία, το end-game;
    Πόσοι κατανοούν το παιχνίδι που παίζεται στην Ελλάδα σαν μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της Νέας Τάξης Πραγμάτων;
    Πόσοι γνωρίζουν για τους Wizards of Oz οι οποίοι αθέατοι απο τις μάζες κινούν τα νήματα των ιστορικών δρώμενων;
    Για αυτούς η Ελλάδα δεν είναι Ισημερινός και θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν κάτι τέτοιο.
    Ο αγώνας που ξεκινάτε είναι ιερός και υπέρ πάντων και μόνον άνθρωποι που έχουν συνείδηση της σημασίας του αξίζει να στρατευθούν.

    drou33@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Να δούμε όμως και τις συνταγματικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στην πραγματική δημοκρατία. Κατά τ'άλλα, κι εγώ μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σας παρακαλώ να ενημερώσετε την σελίδα για κάθε τι νέο όσον αφόρα την Ε.Πα.Μ.

    Εμένα ο Δημήτρης Καζάκης μου κάνει. Eσάς?

    http://www.facebook.com/pages/%CE%95%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BF-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-E%CF%83%CE%AC%CF%82/188796211169439

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. <>

    Έχω μια απορία, πως θα συνθέσετε ολόκληρο το λαό με το ταξικό καθήκον του εργάτη, του αγρότη, του μικρομεσαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ήρθε η ώρα να συμπορευθούμε όλοι μαζί, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δημήτρη μαζί και εγώ!

    αγρότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. επιτελούς πρεπη να κάνουμε κατι για ε μας και τα παιδια μας ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. και εγώ μαζί σας κ Καζάκη. Ελπιζω να αντιλαμβάνεστε τη σημαντικότητα της κατάστασης και να μη το κάνετε για προσωπικό όφελος.
    Εφ όσον αυτό δε συμβαίνει είμαι μαζί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. σωστος ο μιλτιαδης.

    κοντα στους μεταναστες που ζουν και εργαζονται στη χωρα μας και μακρυα απο τους ομογενεις που ζουν στο εξωτερικο -πιθανοτατατα αποτελουν το συντηρητικοτερο κομματι των ελληνων- και δεν εχουν ιδεα για το τι συντελειται εδω.

    επισης, να ξεκαθαρισουμε την πολιτικη που θελουμε σχετικα με το τεραστιο προβλημα των ναρκωτικων.
    θα συνεχιστει η πληρως αποτυχημενη καταστολη ή θα προχωρησουμε σε πιο ριζοσπαστικες πολιτικες οπως νομιμοποιηση των μαλακών και ελεγχομενη χορηγηση των σκληρων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΜΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Η πολιτική οικολογία είναι η μόνη νέα ιδέα στην πολιτική, από τον τελευταίο πόλεμο. Ξαφνικά ενοχλεί όλον τον κόσμο και ανατρέπει όλα τα προϋπάρχοντα σχήματα. Οταν εμφανιστήκαμε για πρώτη φορά στη Βουλή, κανείς δεν ήξερε πού να μας τοποθετήσει. Αριστερά; Δεξιά; Υπήρξαν ατελείωτες συζητήσεις: οι βουλευτές της Αριστεράς δεν ήθελαν να τοποθετηθούμε πιο αριστερά από αυτούς στο ημικύκλιο. Στα δεξιά δεν θέλαμε εμείς να πάμε. Στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τελικά, μας τοποθέτησαν στο βάθος της αίθουσας και εμείς αναρωτιόμασταν: “Γιατί όχι μπροστά”;

    Η πολιτική οικολογία δεν γεννήθηκε ούτε από την Αριστερά, ούτε από τη Δεξιά. Αναδύθηκε, αναζητώντας τις δικές της ρίζες, βασιζόμενη σε ένα σύνολο ιδεών οι οποίες συνέθεταν διαφορετικές κουλτούρες και συχνά δύσκολα αρθρώνονταν. Σήμερα, τα σημεία ρήξης δεν περνούν πια από τον άξονα Δεξιά – Αριστερά. Φέραμε μια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εδώ και καιρό με τις συμμαχίες σε εθνικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Ενίοτε συμμαχούμε με την Αριστερά, αλλά το ίδιο δεν είναι εφικτό με τη Δεξιά και την άκρα Δεξιά».
    http://ecology2007plus.wordpress.com/2007/09/12/definitions/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Εχετε την υποστήριξη όλων μας. ΟΜΩΣ θα παρακολουθείστε στενά... Ο κόσμος βαρέθηκε να τον κοροϊδεύουν. Ελπίζω και εσείς. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Κε Καζακη και γω αγανακτισμενος ειμαι κ σας ακουσα στη πλατεια ελευθεριας να λετε οτι εσεις δε ζητατε ΨΗΦΟΥΣ........
    τωρα τι ?????
    με εχετε μπερδεψει παντως ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ...PRUDEMENT, PAR JUPITER!!!(κλεμμενο απο asterix!)
    ..τα λεει ΌΛΑ!
    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ...ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ..!ΘΑΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αγαπαω τα λογια και την θεση σου, θα υποστηριξω απο καρδιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Να υπολογίζετε και στη δική μας στήριξη.
    Καλή δύναμη!
    http://kalyterotera.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. μπραβο!μακαρι να γινει μια καλη αρχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Παντως κολυγια και συμμαχια κάνεις με αυτους που μπορεις να περηφανευεσε για τα ιδια και να ντρεπεσε για τα ιδια, μ' αλλα λογια (και ετσι οπως φτασαμε) με αυτους που εχεις τα ιδια συμφεροντα.
    Το 1.500.000 φτωχολογια που με καθε τροπο μαζευτηκε εδω με την ελπιδα να ζησει και που το πλεονασματικο ΑΕΠ της καρδιας μας (και οχι η υποχρεωση ) δεχηκε στα μερη μας, κανενα συμφερον δεν εχει να παρουμε την τυχη στα χερια μας. Κανενα συμφερον δεν εχει να αλλαξουμε τις τραπεζες (πως θα μπορουσαν να στελνουν τα λεφτα στις πατριδες τους ?), κανενα συμφερον δεν εχει να φυγουμε απο την ευρωπη (πως θα μπορουσαν να ελπιζουν οτι θα φτασουν καποτε εκει ?) και κανενα συμφερον δεν εχει να φτιαξουμε το δικο μας νομισμα (τι αξια αραγε να εχει η νεα δραχμουλα στο πακισταν ?).

    Η προσπαθεια ειναι η αξιολογοτερη δυνατη
    αλλα εκ των πραγματων
    "ειναι η ωρα να αποφασισεις
    με ποιον θα πας και ποιον θ' αφησεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Τα ιστολόγια του vripol:
    "ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ" & Σπιθας1 !!!!
    σε καταλάβαμε .... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. μαζι σας και οτι βγει. Θελω επικοινωνια με e-mail και παμε για κατι καινουργιο basoxari@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ειμαι γενικα συμφωνος με τη δημιουργια του μετωπου αρκει μονο οι βασικες αρχες του να προκυψουν μεσα απο διαλογο γιατι οπως αυτες αναφερονται συνιστουν ιδρυση κομματικου οργανισμου και οχι μετωπου.
    Διαφωνω ως προς την αρχη ''Η έξοδος από το ευρώ με την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος΄΄ και ''Η μη αναγνώριση και η άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα'' αφου πιστευω οτι αντι για αυτα πρεπει να αιτηθουμε δημιουργια ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ οπως εγινε και στις περιπτωσεις του Εκουαδορ αλλα και της Αργεντινης με ταυτοχρονη δημιουργια ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Πιστευω οτι σαν ισοτιμο μελος της Ευρωζωνης αλλα και της Ευρωπαικης Ενωσης μπορουμε να αφυπνισουμε τους λαους της Ευρωπης για αυτο που τους ετοιμαζει το Κυριαρχο Τραπεζικο συστημα της FED και της Παγκοσμιας Τραπεζας αλλα και της ΕΚΤ . Τους θελουμε συμμαχους μας στην κινηση μας και οχι αντιπαλους μας.
    Στοχος ειναι εκτος της ιδρυσης της δημοκρατιας στην Ελλαδα , και η πτωση του επαρατου Τραπεζο-πολιτικου συστηματος που εφτασε την κατασταση εδω που την ζουμε ολοι οι λαοι της Ευρωπης.
    Η χωρα μας ειναι αυτη που με τον αγωνα που κανουμε εδω μπορει να ξεκινησει εναν πανευρωπαικο αγωνα για την ευημαερια των λαων και οχι των πολυεθνικων και των τραπεζων.

    Ισως η λυση για την πτωση του τραπεζο-πολιτικου συστηματος να ειναι η καταργηση του ΕΥΡΩ απο ολες τις χωρες αλλα μια και μονη φωνη της Ελλαδας δεν νομιζω οτι αυτη τη στιγμη με την παραπληροφορηση που υπαρχει θα εχει τυχη.

    Σιγουρα για το λαο μας η εθνικοποιηση του τραπεζικου συνολου του τραπεζικου συστηματος αποτελει κυριαρχη θεση. Μονο το γεγονος οτι τα ετη 1996-2000 δανεισαν και την κουτση Μαρια (συγνωμη Μαρια) για να επενδυσει στο χρημαστηριο με μια απλη δηλωση του νομου 105 και στη συνεχεια οδηγησαν τον Ελληνα με την επιπλαστη εικονα της ισχυρης οικονομιας του ΣΗΜΙΤΗ και της θωρακισμενης οικονομιας του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ να παραλαμβανει πιστωτικες καρτες ταχυδρομικα να παιρνει προεγκεκριμενα δανεια και αλλα ακομα , αρκει για να γινει επιτελους και μια εκκαθααριση τι ειναι και προσωπικο επαχθες χρεος

    Θα ειμαι μαζι σας και θα σας παρακολουθω και ειμαι διατεθιμενος να βοηθησω αρκει οπως προειπα καποιες απο τις αρχες του ΜΕΤΩΠΟΥ να μην ειναι τοσο δογματικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αποφασισμενοι να τους ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

    ΟΥΣΤ και οι 300 ... ΙΣΟΝΟΜΙΑ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Είμαι υπέρ ενός μοντέλου τύπου Νορβηγίας και άμεση δημοκρατία με την βοήθεια του διαδικτύου...
    Ελπίζω να έχετε την ίδια κατεύθυνση ;)

    viva la revolution !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. κ ΚΑΖΑΚΗ κι εγώ μαζί σας ... Ένας από τους πολλούς αγανακτισμένους πλην παγιδευμένους στην στολή - καθήκον αστυνομικούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Μαζί σας κι εγώ! Και επειδή διαβάζω και συμφωνω απόλυτα και τον Τραιαινού, θα ήθελα και τον Τραιανού μαζί !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Είμαι υπέρ της δημιουργίας του κόμματος σας κ.Καζάκη.
    Κι εγώ στη διάθεση σας. Σταυρακάκης Σπύρος ruudten@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Στη διαθεση σας κι εγω κυριε Καζακη!panagiotistsalidis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Δημήτρη, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, 13 μήνες τώρα. Με το να περιχαρακώνετε ορισμένοι σαν αριστερό το προφανές, αλλά μη δημοφιλές, λόγω της προπαγάνδας των Τραπεζοτσολιάδων, αίτημα για εθνικό νόμισμα και προστατευτισμό, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ, νερό στο μύλο της Τραπεζικής Χούντας ρίχνετε. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μας και τους εαυτούς μας.
    Με αιτήματα όπως τα:

    • Η μη αναγνώριση και η άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα.
    • Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βασικό μοχλό ένα άλλο παραγωγικό και αναγεννημένο κράτος, που θα υποστηρίζει και θα στηρίζεται στις ανάγκες των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,...

    τρομάζετε τους συντηρητικότερους, τη στιγμή που το αίτημα για εθνικό νόμισμα θα έπρεπε να διαπερνά οριζόντια όλο το πολιτικό φάσμα, πχ με ένα
    - διαπραγμάτευση του χρέους από μηδενική βάση
    - κρατικός παρεμβατισμός ΟΠΟΥ πρέπει (πχ στρατηγικά αγαθά: ζρηματοπιστωτικός τομέας, λιγνίτης, νερό, ή επικίνδυνα υλικά: τζόγος) και ΟΣΟ πρέπει (δεν υπάρχει λόγος να αποκλείονται τελείως από την παραγωγή ενέργειας οι ιδιώτες) και για ΟΣΟ πρέπει (ναι θα χρειαστούν κρατικές βιομηχανίες αρχικά για κάποια αγαθά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τις κρατήσουμε μονοπώλια και για πάντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Aναμενουμε ενημερωσεις για τις επομενες κινησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Θα χαρώ πάντως να το συζητήσουμε.
    kvezdrevanis@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Η επιστροφή στη Δραχμή θέλει πολύ μελέτη.
    Σκοπός δεν είναι να φέρουμε πίσω τη Δραχμή απλά για να έρθει, αλλά να επιτρέψει με μεγάλες ανταγωνιστικές αξιώσεις ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!
    Η Δραχμή είναι ιστορικό νόμισμα και η Ελλάδα με τον πλούτο και τη δύναμή της μπορεί να την αναδείξει ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!
    Μάλιστα θα πρότεινα η Μία Δραχμή να είναι σε χαρτονόμισμα όπου θα διαιρείται σε λεπτά.
    Επίσης δεν μου ακούγεται καθόλου άσχημη η ιδέα έκδοση της Χρυσής Δραχμής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Κρίνοντας απο την μέχρι τώρα πορεία σας ( σας παρακολουθώ πάνω απο ένα χρόνο..), μπορώ να πώ οτι συμφωνώ στις προτάσεις του καλέσματος. Μαζί σας... Προσοχή όμως..!!!
    Απόλυτη καθαρότητα και ΟΧΙ κρυφές ατζέντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Γουστάρω μπαίνουν ωραία τα θέματα!
    Οι μετανάστες είναι το πιο ευάλωτο κομμάτι τις κοινωνίας μας από κάθε άποψη.Και φυσικά μαζί με τους χρήστες σκληρών ουσιών,των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων είναι ομάδες που χρειάζονται άμεση υποστήριξη.Με καθαρή πολιτική άποψη.Το κράτος πρόνοιας πρέπει να ανασυνταχθεί άμεσα. Και φυσικά οι πόροι θα προέλθουν και από την αξιοποίηση -φορολόγηση-της εκκλησιαστικής περιουσίας.
    Άμεσο δημοκρατικά, πιστεύω ότι το ξεκίνημα πρέπει να γίνει με αυτοοργάνωση στη γειτονιά μας.Τοπικά συμβούλια καταρχήν, γνώση και συζήτηση των προβλημάτων των γύρων μας και των δικών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Vlasi αγόρι μου δεν ξέρω πως βγάζεις το ψωμάκι σου αλλά κολιγιά και συμμαχία κάνουμε με αυτούς που αύριο θα πεινάμε μαζί.Αν καταλάβεις πόσο απειροελάχιστος είσαι μέσα στον κόσμο θα καταλάβει και ότι η δύναμη σου είναι ο συνάνθρωπό σου ότι χρώμα και αν έχει η μούρη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Μηπως ειναι η αχτιδα φωτος που περιμενουμε;
    Επιλεξτε με πολυ μεγαλη προσοχη τους ανθρωπους που θα στελεχωσουν το κομμα σας και καλη επιτυχια, για την Ελλαδα και τους Ελληνες κυριε Καζακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Κύριε Καζάκη κι εγώ μαζί σας. Αρκεί να μην κομματικοποιηθεί το θέμα, γιατί έτσι όπως το βλέπω και έτσι όπως ακούγεται, προς ΚΚΕ πάει. Και αυτή η ετικέτα βλάπτει, όπως επίσης και οι άλλες. Όταν Π.Χ. θέλουμε κοντά μας το σύνολο του λαού δεν μπορούμε να μιλάμε για ταξική πάλη. Αυτά τα λόγια είναι τουλάχιστον απαρχαιομένα... Αυτά τα λέω καλοπροαίρετα γιατί αν δεν ακούγονται καλά σε εμένα,φαντάζομαι πως θα δημιουργούν αμφιβολίες ή φόβους και σε άλλους.

    @Toni Venieri
    Ο ρατσισμός δεν χωράει απ'όπου κι αν προέρχεται, ειδικά αν είναι το αίμα σου... Μάθε φίλε Venieri πως αυτοί οι "ομογενεις" που θες να κρατήσεις μακριά είναι πρώτα απ'όλα ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Έλληνες που πήγαν στα ξένα από ανάγκη. Εργάτες που έφυγαν για να εργαστούν σκληρά. Μετανάστες σαν αυτούς που προστατευείς τώρα. Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς. Αν νομίζεις πως είναι εύκολο, δοκίμασε το. Μάθε επίσης πως αυτοί οι Έλληνες ακούν για "ελλάδα" και δακρίζουν. Μάθετε όλοι πως αυτοί οι Έλληνες είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό 10 φορές πιο πατριότες από εσάς. Κι εσύ λες να συμπεριληφθούν οι μετανάστες και να κάτσουν ΕΛΛΗΝΕΣ απ'έξω? Ντροπή σου... Κάτι τέτοιες νοοτροπίες ακούω και με πιάνει απογοήτευση για το μέλλον αυτής της χώρας και τις αξίες που θα δόσει στα παιδιά της.

    @Κωστής Βεζδρεβάνης
    Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Επιτέλους κ. Καζάκη το περιμέναμε πως και πως. ΜΠράβο σας. Μαζί σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. @ Gorge αν συμφωνεις με το καλεσμα και αν ολα αυτα (ελεγχος τραπεζων, εξοδος απο εοκ-ευρωζωνη, εθνικο νομισμα) γινουν πραγματικοτητα ελαχιστοι θα παραμείνουν εδω για τους λογους που ειπα. Αν εχεις φιλους καποιους ρωτα και θα στο επιβαιβεωσουν. Εγω για φτωχολογια ειπα που αν γινουν ολα οπως ευχεσαι αναγκαστικα θα ζησουμε τις φτωχειες μας χωρια γιατι δε θα εχουν κανενα λογο να παραμεινουν εδω. (νομιζω θα κουρασουμε τους υπολοιπους με τα προσωπικα σχολια και εγκαταλειπω εδω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ενας απο τους στοχους πρεπει να ειναι η αλλαγη του συνταγματος για δημιουργια πολιτευματος αμεσης δημοκρατιας. Αλλιως αυτο θα γινει αλλο ενα κομμα του 3% και εγω προσωπικα που ειμαι αγανακτισμενος δεν θα το ψηφισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Μαζι σας κυριε Καζάκη προχωράμε σε μια νεα επόχη για την Ελλάδα μας...
    Επιτελους ο καταλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θεση!!!!
    Και ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο εμένα για την κίνηση σας αυτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Επιβαλλότανε!! Χρειαζόμαστε ελπίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. @zip

    α) ειναι γελοιο να κρινεις καποιον με βαση τον τοπο που γεννηθηκε.
    ειναι επισης γελοιο να δακρυζει καποιος επειδη θεωρει οτι η πατριδα του ειναι καλυτερη απ αυτη των αλλων.
    να δακρυζει καποιος απο νοσταλγια το δεχομαι. να του λειπουν ας πουμε τα σοκακια της γειτονιας του ή τα παγωτα που ετρωγε μικρος.

    β) αυτα τα "10 φορες πιο ελληνες" κλπ ειναι πολυ επικινδυνα.

    τελος, οι ανθρωποι πρεπει να αποφασιζουν για τον τοπο διαμονης τους και εργασιας τους και οχι για τον τοπο που θυμουνται επειδη ετυχε να γεννηθουν εκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Η παρακατω κινηση ειναι αυτο που περιμενει ο Ελληνικος λαος. Αν το κομμα σας μπορει να την υποστηριξη η να την συμπεριλαβει στο προγραμμα του αυτο ειναι το ζητουμενο:

    http://www.facebook.com/referendum.democracy?sk=info

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. https://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/home.php?sk=group_226411234054858&ap=1 Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ
    Ε.Πα.Μ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 19/6 ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΕΙ ΗΔΗ 65 ΜΕΛΗ.... ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Όσοι πιο πολλοί τόσο πιο καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Παρακαλώ στείλτε πληροφορίες για το πως μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στο perik76@in.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙΣΟΥ ΔΏΣΕ ΠΛΗΡΟΦΩΡΙΕΣ ΠΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΦΙΛΙΚΆ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    andrikjopoylosnikolas51@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Πιστεύω ότι η Θοραζίνη θα βελτιώσει σημαντικά την πάθησή σας. Ευχές για ταχεία ανάρρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Σολων για αυτο που ζητας θα βρεις περισσοτερες πληροφοριες στο manikiour-pentikiour.blogspot.com
    Καλη σου τυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Οκ ,σας παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον και ελπίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Για «ξεπούλημα της δημοκρατίας» της Ελλάδας κάνει λόγο ο Γερμανός οικονομολόγος Ρόλαντ Βάουμπελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, τονίζοντας πως η χώρα έχει μετατραπεί σε σκλάβο της Ε.Ε., και πως η αυτονομία των Ελλήνων πολιτικών να έχει πεθάνει.

    Οι πολιτικοί ξεπουλούν τη δημοκρατία σε υποτιθέμενους διασώστες που παρέχουν ρευστότητα, σημειώνει ο Βάουμπελ, μαζί με την πώληση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Κ Καζάκη σας ακούω πολύ καιρό τώρα, θεωρώ ότι εχω πλήρη εικόνα πια για το τι έχετε στο μυαλό σας. Με έχετε βοηθήσει να καταλάβω πολλά πράγματα. Είμαι μαζί σας, για μένα είστε η μόνη μας ελπίδα...
    Παιδιά, όσοι δεν γνωρίζουν ακριβώς τι κατα καιρούς έχει πει ο Δ. Καζάκης ας το ψάξουνε λίγο πριν σχολιάσουν επιφανειακά. Την επιστροφή στην δραχμή το πως και το γιατί, ο κ Καζάκης το έχει εξηγήσει με πολλές λεπτομέρειες. Ψάξτε λίγο ομιλίες του και θα καταλάβετε...

    Μαζί σας κ Καζάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Μ'αρεσει αυτη η εξελιξη και ειμαι υπερ της 100%. Το υποστηρίζω και εγω ότι μόνο έτσι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα και αυτό και ήθελα να δω από τις πρώτες μέρες που σχηματίστηκε αυτή η κίνηση στο Συνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Αυτό με το Βασιλέα που είπε ο Velos στο 19 Ιουνίου 2011 1:04 π.μ. συμφωνώ, αρκεί να κάνετε εμένα Βασιλέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Εμπρός για την απομονωμένη Ελλάδα του μέλλοντος...

    Ζήτω η φτώχεια και η εσωστρέφεια. Ζήτω ο Μάο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Ναι μπορούμε και θα το κάνουμε ... επιτέλους ΤΕΛΟΣ στην κακομοιριά που θέλουν να μας την επιβάλουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ ΕΙΜΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ (ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ) ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΔΙΔΩ!! ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΘΕΡΜΩΣ!!! ΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΑΙ ΜΟΝΑΙ ΟΡΘΑΙ !!
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΝΑΙ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟΝ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ?? Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ !!!
    ΘΕΛΟΜΕ ΝΑ ΕΛΘΩΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ (ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ) ΟΜΩΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΜΕ ΤΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ Νο. 1 ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ (Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ 2α), ΑΥΤΟΥ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΕΘΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ !! ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΕΘΑ ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΟΛΕΜΗΣΩΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Αυτές ακριβώς είναι οι σημαντικότερες, για τώρα, προτεραιότητες και για εμένα. Μαζί σας με τα μπούνια.

    Για το μετά, σημαντικό θα είναι να γνωρίζουμε το εξής αξίωμα:

    Δημοκρατία είναι ένας Πολίτης = 1 ψήφος
    Καπιταλισμός είναι 1 ευρώ/δολ. = 1 ψήφος

    Και να αποφασίσουμε τι θεωρούμε ότι είναι σημαντικότερο ώστε να το υπηρετήσουμε.

    Και όταν μιλάμε για δημοκρατία δεν εννοούμε την τραβεστί αντιπροσωπευτική/κοινοβουλευτική όπως την γνωρίζουμε. Ούτε και την απόλυτα άμεση όμως χωρίς μια μεταβατική/προπαρασκευαστική περίοδο πρώτα.

    Ναι λοιπόν και στις 7 προτεραιότητες και με την αναφερόμενη σειρά και μετά βλέπουμε.

    Ας μην ψειρίζουμε τώρα, παραπάνω για το μετά.

    Αν προ της επανάστασης του '21 τους προβλημάτιζε το τι πολίτευμα θα είχαν αν πετύχαινε η επανάσταση, ακόμη και σήμερα αυτό θα μας προβλημάτιζε και εμάς, χωρίς η τότε επανάσταση να έχει ποτέ λάβει χώρα.

    Και, απολύτως, πιστεύω ότι μια νέα επανάσταση είναι αυτό που χρειαζόμαστε και τώρα. Κάπως διαφορετική βέβαια από την τότε, καθώς τα χαρακτηριστικά της σημερινής σκλαβιάς είναι διαφορετικά από την τότε.

    Καλή επιτυχία,

    Κώστας Μαυροειδής

    macos43gr@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Κι εγώ κ. Καζάκη διάκειμαι θετικά στο εγχείρημά σας, παρ' ότι η αφετηρία σας είναι σχεδόν αποκλειστικά η Οικονομία, όπως και των Αγανακτισμένων στις πλατείες. Θα προτιμούσα να μην αναφέρεστε σε ταξικούς αγώνες, αφού οι πλαστοί ταξικοί διαχωρισμοί (ας είναι καλά ο Μαρξ και ο homo economicus)είναι φαινόμενο οικονομικής φύσεως και δείγμα κοινωνικής κατάπτωσης. Επίσης, δεν βλέπω να γίνεται καμμία αναφορά στην μάστιγα των λαθρομεταναστών που απειλεί την κοινωνική συνοχή. Σας δικαιολογώ όμως, προσπαθείτε να συνταιριάξετε στο Κίνημά σας αντίθετες ιδεολογικές καταβολές και το ζήτημα των λαθρομεταναστών είναι ένα αγκάθι μεταξύ ακρο-αριστεράς και ακρο-δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Κύριε καζάκη να σας προτύνω και να σας συμβουλέψω κι εγώ με τη σειρά μου στο να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερους κοινωνικούς ''κώδικες'' όπως ''ταξική πάλη'' και γενικά όρους που θα προσδώσουν αριστερίστικη ή δεξιά χροιά στο κίνημα.
    κατα τη γνώμη μου μιλήστε ξεκάθαρα για τους στόχους άμεσης ανάγκης που έχει η χώρα και τα υπόλοιπα θα τα διαμορφώσει ο κόσμος που θα συμμετέχει σε αυτό.

    Έτσι θα υπάρξει σίγουρα πολυμορφία και σύνθεση απόψεων αλλά και γρήγορη ανταπόκριση χωρίς ενδιασμούς βασισμένους στην μαζική ψυχολογία (πολιτική κατεύθυνση) η οποία είναι απαραίτητη γιατί οι εξελίξεις τρέχουνε.
    Τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε στη συνέχεια.

    Οι στόχοι σας και ο λόγος σας μετράει που εμπνέουν εμπιστοσύνη και γνώση του θέματος, όπως και κοινή λογική διαφύλαξης των κοινωνικών αναγκών.

    Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο μεγάλο αυτό εγχείρημα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. @Toni Venieri

    α) Θα ήμουν πραγματικά ο τελευταίος που θα έκρινε κάποιον με βάση τον τόπο που γεννήθηκε. Δεν αναφέρθηκα σε κάτι τέτοιο. Ξαναδιάβασε με. Το γελοίο ή μάλλον το δράμα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι η ημιμάθεια αλλά η άγνοιά της και η επιμονή στην ημιμάθεια. Κάτι τέτοια κλισέ που πετάς σαν «τα σοκάκια της γειτονιάς» καλά κάνεις και τα πετάς γιατί απλά δεν έχεις ζήσει την «άλλη πλευρά» και ούτε μπορείς η θέλεις να καταλάβεις. Και ούτε έχω όρεξη ή διάθεση να σου εξηγήσω γιατί δεν με ενδιαφέρει να έχω κάποιον «τελευταίο λόγο» σε μια ανιαρή κουβέντα. Αν δεν καταλαβαίνεις από μόνος σου πως είναι ντροπή να βγάζεις απέξω άλλους Έλληνες τότε δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. Ο ρατσισμός που τόσο όμορφα θέλεις να δείξεις πως απεχθάνεσαι, και μάλιστα έχεις το θράσος να θες να δίνεις μαθήματα του τύπου «είναι γελοίο να κρίνεις κάποιον με βάση τον τόπο ...κλπ» τον εφαρμόζεις ο ίδιος με μεγάλη ευκολία προς το δικό σου αίμα. Ή μήπως δεν είσαι Έλληνας και τότε εξηγούνται όλα?

    β) αυτά τα «10 φορές πιο Έλληνες» σε ποιόν είναι επικίνδυνα? σε σένα? όχι σε μένα πάντως. Όποιος ενοχλείται ας κάτσει να σκεφτεί. Τα δικά μου βιώματα δυστυχώς αυτά μου έδειξαν και με αυτές τις βάσεις κρίνω. Σωστά ή λάθος είναι δικές μου απόψεις. Η διαφορά μας είναι πως εγώ θα δεχόμουνα ευχαρίστως να μου αποδείξουν το αντίθετο, και θα χαιρόμουν επίσης να μάθω πως δεν είναι έτσι. Η καθημερινότητα άλλα μου δείχνει, και πρώτος εσύ.

    γ) Τέλος λες πως «οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίζουν ...κλπ». Καλά τα πας από θεωρίες. Όταν με το καλό φτάσεις τα πενήντα όπως εμένα, και θα έχεις φιλοσοφήσει τις διαφορές μεταξύ της ουτοπίας και της σκληρότητας της αληθινής ζωής, ίσως -λέω ίσως- αρχίσεις να βλέπεις τους συνάνθρωπους σου με μεγαλύτερη εμπάθεια και ευαισθησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Ο κ. Καζάκης είναι πρώην ΚΝίτης και πρώην ΣΠΙΘΑς.
    Από την αρχή βρομούσε ότι πίσω από τους διοργανωτές των "Αγανακτισμένων" υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να καπηλευτούν τη δίκαια αντίδραση του κόσμου.
    Συμμετείχα κι εγώ στους αγανακτισμένους και δεν το μετανοιώνω. Άλλωστε ήταν εντελώς ακομμάτιστο μέχρι που έσκασε μύτη ο κ. Καζάκης να φτιάξει το δικό του Κόμμα. Κοινοβουλευτικό ή εξωκοινοβουλευτικό.
    Αλλά κ. Καζάκη, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. στο κο Chameleon!
    Πόσο ακόμα θα είσαι αγανακτισμένος και θα μουτζώνεις? Τι άλλο εχεις να προτείνεις?

    ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ
    ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

    Αθανασόπουλος Γιώργος (ποτε δεν ήμουν σε κανένα κομμα μεχρι σήμερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. @zip

    ρε φιλε, τι δεν μπορεις να καταλαβεις?
    ο ελληνας πιστευει οτι η χωρα του ειναι η καλυτερη στον κοσμο.
    αγαπαει την πατριδα του οπως τον εμαθαν στο σχολειο.
    το ιδιο ομως κανει και ο αμερικανος, ο τουρκος και ο ζιμπαμπουανός.
    δεν ειναι δα και κανα κατορθωμα να εισαι πατριωτης!

    απλα εγω εξεφρασα την αποψη οτι ο καθενας πρεπει να ψηφιζει και να αποφασιζει στον τοπο που διαμενει, εργαζεται, ζει και αναπνεει.
    θα συζητησουμε τπτ πιο σοβαρο τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Αυτο ειναι το μεγαλο ερωτηματικο,μετα απο αυτους ποιος.Εαν μπορεσουμε να κανουμε κατι αγνο πατριωτικο θα εχει επιτυχια.Εαν ομως καποιοι πανε να εκμεταλλευτουνε καταστασεις τοτε αυτο μαλλον θα γυρισει μπουμερανγκ.Παντως καθε αλλαγη προς το καλυτερο ειναι ευπροσδεκτη.Και γω μαζι απλος στρατιωτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. σε ποιον κυριο απευθυνεσαι γιωργο αθ.? ο ανθρωπος ηρθε εδω να βγαλει χολη και να διαβαλει,αλλιως δε θα μιλαγε ετσι.βενιερη επετρεψε και σε μας που ζουμε εκτος να ενδιαφερομαστε και να θελουμε να συμμετεχουμε στη ζυμωση,οι γονεις μας,τα αδερφια μας και οι φιλοι μας που ζουνε στην ελλαδα ειναι κατι περισσοτερο απο αναμνησεις τις παιδικης μας ηλικιας.εχεις ομως δικιο υπαρχουνε και σοβαροτερα προς συζητηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Επιτελους!!!!!Το περιμενα τοσον καιρο. Ειναι το μονο παρηγορο σημαδι μετα τις μαζικες συγκεντρωσεις του κοσμου στις πλατειες. ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. μαζι και γω,περιμενουμε οδηγιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Σε πολλά συμφωνώ κ.Καζάκη και σε πολλά άλλα διαφωνώ ή χρειάζομαι επεξήγηση.Θα αναφερθώ σε ένα από τα πιο απλά, το ρόλο του δημοσίου τομέα στη χώρα μας και την ισονομια μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου.Σας ακουσα σε διάφορες διαλέξεις σας να αναφέρεσθε στο παράδειγμα της Νορβηγίας διατυπώνοντας ποσοτικές συγκρίσεις μεταξύ των δύο συστημάτων, αλλά ποτέ στις τεράστιες ποιοτικές διαφορές που ειναι και το ζητούμενο.
    Θεωρείτε ότι με το υπάρχον σύστημα ενός, κατα μεγάλο μέρος, διεφθαρμένου, πελατειακού και αντιπαραγωγικού δημοσίου που λειτουργεί ως τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, θα μπορουσε να εξέλθει η χωρα αυτή από τα αδιέξοδα; Εαν κάνω λάθος τοτε θα δεχθώ και μια νεα μορφή κράτους με ελάχιστη ή μηδενική ύπαρξη του ιδιωτικού τομέα. Θεωρώ ότι είναι πολύτιμο να αναθεωρήσουμε κάποιες από τις θέσεις μας ίσως με περισσότερη αναλυτική σκέψη.
    Δεν ανήκα ποτέ σε ένα κόμα και διαφωνώ κάθετα με την ομαδοποίηση πολιτικής συνείδησης κάτω από το αποτυχημένο και απεχθές μοντέλο της κοματικοποίησης. Δεν ξέρω που θα καταλήξει η μάχη αυτή των "Αποφασισμενων" αλλά σίγουρα θα βγούμε όλοι κερδισμένοι απο όλο αυτό που συμβαίνει. Πολλοί απο μας θα γίνουν επιτέλους πολιτες. Πολιτες πιο ενημερωμένοι, πιο ωριμοι και με αυθεντική πολιτική συνείδηση για τους αγώνες που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Σας παρακαλώ ενημερώστε με για το πώς θα έρθω σε επαφή με το κίνημα.
    chrysi.giantsiou@wanadoo.fr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. κ. Καζάκη, χαιρετίζω την προσπάθειά σας και θάθελα να συνεισφέρω όσο γίνεται με τις λίγες δυνάμεις (όσες διαθέτω).Λευκή Αθανασοπούλου (lefkiathan@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Κύριε Καζάκη, επιτέλους παίρνω μια ανάσα αληθινής ελπίδας για να σώσουμε τη χώρα μας από τα αρπακτικά κοράκια.Πρέπει να ενημερωθούν όλοι για όλα αυτά που μας λέτε. Να ενημερώσετε το blog σας σε ποιές περιοχες της χώρας μας θα μιλάτε να έρθουν να σας ακούσουν. Θα πάτε πάλι στο Κιάτο? Θέλω να σας βοηθήσω να σωθούμε. Ο Οδυσσέας Ελύτης είπε "είμαστε από καλη γενειά..." "Τη μοίρα μας δε θα μας τη πει κανείς...θά τη πούμε εμείς..." Η Ελλάδα κινδυνεύει και ελπίζει σ'εμάς. Οποιος έχει Ελληνική ψυχή ας ακολουθήσει.Ελένη Νικολίτσα (enicol.135@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Δεν συμφωνώ σε όλα 100%, αλλά συμφωνώ στο ότι είναι μια καλή προσπάθεια.
    Υπάρχουν αρκετές σκιές ακόμα, αλλά σε αντιπαράθεση με το μαύρο σκοτάδι του ελληνικού κοινοβουλίου θα προτιμήσω τις σκιές με την προοπτική πάντα να δοθεί το απαραίτητο φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Κύριε Καζάκη αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ελπίδα που φέρνει η προσπάθειά σας στην μαυρισμένη εδώ και πολύ καιρό ψυχή μας.
    Ζούμε εδώ και μήνες μέσα σε ένα καταιγισμό απαισιοδοξίας και καταστροφολογίας χωρίς την πρόταση κάποιας λύσης, με διεφθαρμένους πολιτικούς και αδρανείς (σαν υπνωτισμένους) πολίτες.
    Η προσπάθεια αυτή είναι σπουδαία και πολύ δύσκολη.
    Το έργο σας θα είναι στα όρια του δυσβάσταχτου, γιατί επωμίζεστε τις ελπίδες ενός έθνους, που όλοι σχεδόν μέχρι σήμερα εξαπάτησαν. Κάποιοι ίσως να ξεκίνησαν την πορεία τους με σχετικά αγνές προθέσεις όμως το σύστημα τους κονιορτοποίησε και τους μετέτρεψε σε δούλους του.
    Καλό κουράγιο λοιπόν κι ελπίζω να τα
    καταφέρετε - να τα καταφέρουμε, για το καλό αυτού του τόπου και για το μέλλον των απογόνων μας.
    ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
    αρκεί να καταλάβουμε πως η ευημερία του ατόμου πρέπει να περνάει μέσα από την ευημερία του συνόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Παιδιά, ή τώρα ή ποτέ! Προσοχή μόνο μην περιχαρακωθεί η φάση σαν "αριστερή" ή "πατριωτική" ή ο,τιδήποτε. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ! Εγώ είμαι ένας φιλελεύθερος δημοκράτης, που ντρέπομαι πια να πω τη λέξη φιλελεύθερος μετά το διασυρμό της από τα καθάρματα τους νεο"φιλελεύθερους" (βλέπε ΝΕΟΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟΥΣ) της Τραπεζικής Μαφίας. Ο φιλελευθερισμός έχει σαν βάση τον Ανθρωπισμό, όχι τον κανιβαλισμό που πρεσβεύουν ΠαπανδρεοΣαμαράδες κι οι ακόλουθοί τους, και τ' αφεντικά τους στην Ευρώπη.
    ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. -Ο κ. Καζάκης είναι πρώην ΚΝίτης και πρώην ΣΠΙΘΑς.-

    Ρε χαμαιλέοντα όλοι κάτι είμαστε και πρώην και νυν.
    Μήπως εσύ και το σινάφι σου θέλετε να φύγουμε όλοι εμείς και να μείνετε εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Ο αγώνας είναι και θα πρέπει να είναι καθαρά ταξικός με την έννοια ότι για να πολεμήσεις κατι πρεπει να ξέρεις
    τι είναι αυτό που πολεμάς και ποίος είναι ο εχθρός σου.
    Με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και άμεσης δημοκρατίας μέσα στο κίνημα ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει της ευθύνες του απέναντι στον εαυτό για το μέλλον αυτού του τόπου.
    Όπου και να κοιτάξεις στην νεότερη ιστορία μας τραβάς τα μαλλιά σου από τα ξεπουλήματα και τους δωσίλογους.
    Νομίζω ότι η συστράτευση αυτή την ώρα σ'ένα κοινό μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα και τον δωσιλογισμός είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε έντιμου πολίτη αυτής της χώρας άσχετα με της ιδεολογικοπολιτικές μας καταβολές.

    ΥΓ. η χαμαιλέοντες νομίζω αυτοεξαιρούνται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. αλεχανδρος γιαννοπουλος gal1952@hotmail.gr

    διαβαζοντας τη διακυρηξη και τα σχολια των φιλων
    εχω να πω τουτο.Ολοι μας αναζητουμε μια Ελλαδα της εργασιας της αξιοπρεπειας της παιδιας της υγειας της δημοκρατιας της κοινωνικης ισοτητας των ισων ευκαιριων της δημιουργιας.Δηλαδη "ψωμι-παιδεια-ελευθερια".Σε ολα αυτα δεν υπαρχει χωρος για κοματικους και ιδεολογικους διαχωρισμους και κομματικες προελευσεις.Αρα χωραει ολους τους ελληνες.Και αυτο ειναι το πρωτο σημειο που συμφωνω με την κινηση αυτη.
    Το δευτερο ειναι οτι απανταει στο αδιεξοδο του Πολυτεχνειου.στο πολυτεχνειο τι συναιβει.Διωξαμε τη χουντα και μετα φεραμε αυτους που εφεραν τη χουντα να μας σωσουν.Φυσικα δεν παραγνωριζω τις συνθηκες της εποχης και το επιπεδο της λαικης σκεψης και οργανωσης.Η σημερινη κινηση με καλυπτει διοτι δεν σταματαει στο"παρτε το μνημονιο και φυγετε αποδω" αλλα απανταει στο και μετα τι?
    εδω φιλε Καζακη ειναι και το πιο δυσκολο κομματι
    του εγχειρηματος.οσο ο λαος θα πειθετε για τις προτασεις, του μετα, τοσο και περισσοτερο θα συσπειρωνεται γυρο απο αυτη την κινηση.και εδω θελω να σε συγχαρω για την προσπαθεια που κανεις
    σ αυτη την κατευθηνση.παρακολουθω ανελλειπως τις εκπομπες σου στο ραδιο 9 και αλλου.
    ζητω να μου υποδειξεις τροπους ενεργοποιησης μου σαυτη την προσπαθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Θα ειθελα να ρωτησω τον κ. καζακη με ολο το σεβασμο που τρεφω στης γνωσεισ του αν ειναι ετοιμος - σιγουρος οτι μπορει να βγαλει τη χωρα απο αυτη την θεση γιατι πλεον φοβαμε οτι δεν ειναι και τοσο ευκολα τα πραγματα να πεταξεις εξω την ευρωπαικη ενωση. Μεχρι και με πολεμο μπορουν να μας απηλησουν για να μην βγουμε γιατι δεν παιζεται μονο η ελλαδα αλλα και το μελον της ευρωπαικης ενωσης και ισως και παγκοσμια να υπαρχει προβλημα (αλυσιδοτα προβληματα τραπεζων-κρατων). Θα ειθελα να σας επισημανω το δησκολο εργω που πατε να αναλαβετε και απεναντη στο λαο θα πρεπει να υπαρχουν αληθεινες απαντησεις και οχι χαιδεματα για να κερδισουμε ψηφους τωρα που ειναι ευαλωτος. Οτι και να γινει στο πολητικο μας συστημα καποια πραγματα δεν μπορουν να αλλαξουν και αυτο ο κοσμος πρεπει να το ξερει.προσωπικα θα ειθελα να ξερω ολη την αληθεια για το τι εχουμε μπροστα μας. Μου αρεσαν ολα οσα εχω ακουση απο εσας αλλα θελω να μαθω και τα υπολοιπα και μετα ειμαι μαζι σας με ψυχη και με σωμα. με εκτιμηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΔΕΜΗΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής Ανιχνεύσεις της 14.6.11 με θέμα «Νέοι θεσμοί για νέο πολιτικό σκηνικό», όπου επισημαίνει γιατί η κρίση σήμερα δεν είναι διαχειρίσιμη από το παρόν πολιτικό σύστημα, τι πρέπει να κάνει η κοινωνία των πολιτών και κυρίως την ανάγκη για θέσπιση ενός πλαισίου θεσμικού καταναγκασμού για τη λειτουργία του πολιτικού προσωπικού.


    http://www.youtube.com/watch?v=CkGHKEZLnp8&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6/2011 ΣΤΙΣ 9 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ,β΄όροφο,ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΚΡΟΤΗΣΗ Ε.ΠΑ.Μ. ΧΑΝΙΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Επι τέλους ηρθε η ωρα για το Μετωπο! Παρακολουθω τον Καζακη 1 χρονο και νομιζω πως αργησε κιολας!
    Γρηγορα στην συνδιασκεψη. Φιλικα απο την Κορινθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Δεν αμφιβάλω για τις προθέσεις των ανθρώπων που εχουν δραστηριοποιηθει στα πλαίσια του νέου αυτού κινήματος ή καλύτερα της νεας μορφής κινηματος. Φοβάμαι ομως ότι ίσως καταλήξει στη γνωστή μορφή ενός νέου κόμματος που κάποια στιγμή θα πειθαρχήσει στις αρχες και τους θεσμούς του γενικού μεταπολιτευτικού συστήματος εξουσίας.Νομιζω ότι είναι δύσκολο να ωριμάσει τοσο γρήγορα ο πολίτης για να απομακρυνθεί απο τα προτυπα του κλασσικου αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού ή της παρούσας κομματοκρατίας.
    Ειναι μια 4η διάσταση που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για τη κατανόηση ενός παλιού αλλά πάντα νέου μοντέλου λαικής κυριαρχίας και άμεσης δημοκρατίας.
    Ναι καταλαβαίνω ότι το κίνημα εμπεριέχει προοδευτικές δυνάμεις από όλες τις πολιτικές αντιλήψεις και κατευθύνσεις. Ιστορικά ξερουμε όμως ότι και το ΠΑΣΟΚ σαν κίνημα άρχισε και άντλησε οπαδούς απο ολες τις τοτε υπάρχουσες πολιτικές ομάδες.
    Εύχομαι ολόψυχα να πετύχει αυτή η προσπάθεια και να συμβάλει τουλάχιστον στην ανεξαρτησία αυτής της χώρας και την απαλλαγή της απο τα τρωκτικά που την έχουν καταματώσει τις τελευταίες δεκαετίες. Εύχομαι να καταλάβουμε επιτέλους ότι δεν είμαστε οπαδοί κομμάτων ή σωματείων αλλά πρωτίστως πολίτες αυτής της χώρας και συνυπεύθυνοι για ότι συνέβη,συμβαίνει και θα συμβεί.
    Γιαννης Σταυρακάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Καλησπέρα Δημήτρη,
    συμφωνώ με την ανακοίνωση. Θέλω να συμμαετάσχω. Ενημέρωνέ με για την ημερα και τοπο της συνδιασκέψεως.
    Ιφικράτης
    revhellgov@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. φαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!καζακη αν δωσεις τσαμπα φαγια σε ψηφιζω και με τα ποδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Μακάρι να μπορέσει να γίνει κάτι απο όλα αυτά αλλα πολύ φοβάμαι ότι ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει τη κατάσταση ακόμα και όταν γίνει αυτό θα είναι αργά.Επίσης δεν έχει καταλάβει ότι και ο δρόμος που προτείνετε εσείς έχει δυσκολίες και πολλές αλλά έχει και προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Στηρίζω κάθε προσπάθεια που γίνεται με αγνες προθεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. θα παρακολουθήσω κε Καζάκη την προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή θα την στηρίξω !
    ΕΙΜΑΙ πρόθυμος να στερηθώ πολλά προκειμένου ΚΑΠΟΤΕ η ΠΑΤΡΙΔΑ μου να τα καταφέρει

    καλή λευτεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Είμαι μαζι σας, αν έχετε στο κομα σας μια ρεαλιστικη θεση στο θεμα της λαθρομεταναστευσης και των κοινονικο-πολιτιστικων προβληματων που δημιουργει και οχι μια πολιτικη του στυλ "ολοι και οποιοι, προσελθετε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Κι εγώ μαζί! Αν πραγματικά τα εννοείτε αυτά που λέτε, τότε ίσως και να βρίσκεται κάποια νέα αρχή για αυτήν τη χώρα! Πρέπει επιτέλους να πετάξουμε από 'δω μέσα ό,τι αμερικανο-εβραϊκό έχει ριζωθεί και να γίνει η Ελλάδα αυτό που ήταν στην αρχαιότητα! Διαμάντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Μαζι σας κύριε Καζακη κι εγώ, οτι μπορώ να προσφέρω για την απελευθέρωση της πατριδας.
    Μπορείτε να υπολογίζετε οτι κι εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ να διώξουμε το βράχο που μας συνθλίβει.

    joy.griv@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. παρακαλω για να βρουμε την λυση του προβληματος πρεπει να αναζητησουμε την αιτια. το προβλημα εχει διπλη αναγνωση. αφορα ολη την ευρωπη , βλεπε καπιταλιστικη ευρωπη δηλαδη συσσωρευση κερδων εδω και πολλες δεκαετιες, τουλαχιστον απο την δεκαετια του 60 και μεταγενεστερα, και αναζητηση τροπου επενεπενδυσης για να αποδιδουν με το αρεστο κερδος στους κεφαλαιοκρατες, ελληνες και ευρωπαιους. αυτο οπως καταλαβαινει καποιος δεν αφορα τους εργαζομενους αμεσα.τους αφορα εμμεσα στο βαθμο καποιος που εχει την αποψη οτι οι εργοδοτες μασ χαριζουν την εργασια και κατ επεκταση την ευημερια γενικοτερα. γιατι ετσι ειναι και δεν μπορει να γινει αλλιως. αν λοιπον δουμε ως αιτια του κακου οτι πλεον σε αυτη την (φαση απο το 1989 ξεκινησε, με την πτωση του υπασρκτου καπιταλισμου), οι κεφαλαιοκρατες ( ιδιωτες και κρατοι)- ιδιοι ειναι αλλωστε( θελει συζητηση.......)εχουν αναγκη να καταστρεψουν παραγωγικο κεφαλαιο και ανθρωπινο, ωστε σε νεο τοπιο, οσοι αντεξουν να ξαναεπενδυσουν για πιο πολλα κερδη. αυτο απαιτει εργαζομενους φθηνοτερους, γιατι αν δεν φθηνηνουν,δεν μπορει ο ανταγωνισμος να εχει αποτελεσμα θετικο για αυτους που εχουν την κεφαλαιοκρατικη εξουσια. αρα για τους εργαζομενους της ελλαδας(περιπου 3 εκατομυρια ειμαστε οι εργαζομενοι ιδιωτικου δημοσιου τομεα οικονομικα ενεργοι κατοικοι.μπαινει το ερωτημα; και μετα το 2 μνημονιο τι; αν ας πουμε διαγραφει το χρεος τι; αν κρατικοποιηθουν οι τραπεζες τι; οι κεφαλαιοκρατες στο νεο τοπιο θα διαμορφωσουν τις αντιστοιχες κοινωνικες συμμαχιες, με πολιτικη εκφραση, για να αυξανουν τα κερδη τους, αφου ειναι δικο τους το κεφαλαιο. παραδειγμα η εταιρεια λουις, που δρα στον τουρισμο. και μετα το μνημονιο με η χωρις κρατικες τραπεζες, με η χωρις ευρω, θα δρα εναντια στο συμφερον των ετργαζομενων που εχει στα πλοια και ξενοδοχεια της,για να αυξησει το μεριδιο της στον ανταγωνισμο, δηλαδη να αυξησει τα κερδη της. οι χιλιαδες εργαζομενοι της εν το μεταξυ θα εχουν εργασια και βεβαια πολυ κατωτερες απολαβες, για να καλυπτουν τις αναγκες τους. με αλλα λογια η κατασταση τους θα αλλαξει σιγουρα προσ το χειροτερο. ενω του εργοδοτη τους στην χειροτερη περιπτωση να βρεθει με οσα κερδη του εχουν απομεινει απο την παραγωμενη υπεραξια τοσων ετων, σε καποια τραπεζα η σε καποια ομολογα κλπ. ο εργοδοτης δεν ρισκαρει με ολα αυτα τα μετρα την φτωχεια του. εχει εξασφαλισμενο το μελλον.ιδου η κυρια αντιθεση. ο εργαζομενος ρισκαρει τα παντα ο κεφαλαιοκρατης τι ρισκαρει; εκτος απο τα κερδη του;να λοιπον το προβλημα που ζηταει λυση. ο εργαζομενος οφειλει να ρισκαρει,την αλλαγη της ζωης του, δηλαδη να παψει να εχει πια αφεντικα. ετσι δημιουργει την βασικη και αναγκαια προυποθεση να παρει την ζωη του στα σοβαρα. οχι την ζωη του να την διαθετει εσαει στα αφεντκα του,σαν ενα τραπουλοχαρτο στην ρουλετα που παιζει για να βγαζει κερδη. δεν μας χρειαζονται τωρα πια αφεντικα, ειναι τωρα καιρος να γινουμε αφεντικα του εαυτου μας της κοινωνιας μας. αλλαγη χρειαζεται της κοινωνιας, χωρις καπιταλιστες, με κοινωνικοποιηση, χωρις γραφειοκρατες συνδικαλιστες, με εργατικη δημοκρατια και ελεγχο, και με πολυ πολυ δουλεια, για να ζησουμε πραγματι "πλουσια", με την πολιτισμικη εννοια του ορου, και οχι μονο με την υλικη.
    ευχαριστω.
    δεν με χωραει λοιπον το εγχειρημα αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. ..Μια απαραίτητη διευκρίνηση : Το Ε.ΠΑ.Μ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ....
    Είναι ότι ακριβώς λέει, δηλαδή ΜΕΤΩΠΟ του ίδιου του λαού....Ένας φορέας συσπείρωσης του ίδιου του λαού με σκοπό 5 βασικές επιδιώξεις, ανεξαρτήτως κοιμματικής προέλευσης του καθενός...
    Άλλωστε και ο ίδιος ο Καζάκης σε πρόσφατο σχόλιο του στο ραδιοφωνο ( Ραδιο 9 ) είπε ότι το Ε.ΠΑ.Μ. έχει ημερομηνία λήξης... Μετά την επίτευξη των στόχων του Μετώπου, ΜΟΝΟ ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ θα αποφασίσει άν το Ε.ΠΑ.Μ. θα συνεχίσει ώς έχει ή θα προτάξει ο καθένας τα δικά του ιδεολογικά πιστεύω.. Σε κάθε περίπτωση το Μέτωπο είναι ΜΟΝΟ ο φορέας που θα απελευθερώσει την χώρα απο τα δεσμά που της έχουν επιβληθεί...
    Και το Μέτωπο δεν είναι απρόσωπο, είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας και τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. ακου δημητρη...ΠΡΟΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΑΜ ...υπηρξε προσπαθεια απο το ΚΚΕ προς τις αλλες δυναμεις αστικες κλπ για συνεργασια.....
    πριν απο την διακυρηξη αυτή με ποιες δυνάμεις πολιτικες συνδικαλιστικες κλπ ήρθες σε επαφή ????
    χορτασαμε απο σωτήρες......
    παρ ολα αυτά δεν μπορω να αξιολογίσω τις προθεσεις .... ευχομαι το καλυτερο για το κινημα ..εργαζομενους ανεργους αγρονες νεους ανδρες γυναίκες
    Γιοργος απο τα Σερρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. "Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων" μπορείτε να το κάνετε λίγο πιο συγκεκριμένο αυτό το μέρος? Πως μπορούμε εμείς που θέλουμε να σας ακολουθήσουμε, να διασφαλιστούμε οτι δεν θα πάρετε την ψήφο μας και μετά θα μας ξεχάσετε? Επίσης επειδή όπως γνωρίζετε οι εντολές έρχονται απέξω, πως θα το αντιμετωπίσετε αυτό? Τις συνέπειες εννοώ! Τη διακοπή εισαγωγών κτλ μιας και είμαστε μια κοινωνία που εισάγει το 70% της τροφής που καταναλώνει!!! Τέλος έχετε σκεφτεί οτι μπορεί να κινδυνεύει η ζωή σας ή ακόμα και να γίνει πραξικόπημα αν υλοποιήσετε όσα υπόσχεστε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Κυριολεκτικά κάποιες συνεντεύξεις σας πού παρακολούθησα με βρίσκουν απολύτως ταυτισμένο και συμφωνώ με το κίνημα ως ιδέα και αρχή. Θα ήθελα όμως πιο συγκεκριμένα αιτήματα όσον αφορά τον Εκδημοκρατισμό της χώρας , με σαφήνεια σε ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ , και τρόπο εκλογής ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ.!! Εάν αυτά διευκρινιστούν απολύτως τότε συμφωνώ μαζί σας και πιστεύω ότι, όπως η επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 έφερε Σύνταγμα στην Ελλάδα, έτσι και αυτό το κίνημα θα μπορέσει να φέρει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Κι εγώ μαζί με τους δύο γιους μου, δίπλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Περπάτησα 240 χιλιόμετρα από την Σπάρτη μέχρι το Σύνταγμα και δεν θα ήμουν και εγώ ένας που δεν θα ακολουθούσε το ΕΠΑΜ ??? Είμαι μαζί σας!!! Θα περιμένω στο email μου οδηγίες! gripis@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

    Επίκαιροι αμίλητοι

    Την ώρα που αεροκοπανάνε οι άρχοντες
    περί δημοκρατικής τάξης, ανάμεσά
    μας οι αμίλητοι ζούνε.
    Κι όσο σαν δούλοι εμείς μένουμε σιωπηλοί,
    οι ηγεμόνες δυναμώνουν,
    ξεσκίζουν, βιάζουν, ληστεύουν,
    των ανυπόταχτων τα μούτρα
    τσαλακώνουν.
    Ετούτων των αμίλητων το πετσί, περίεργα θα ’λεγες είναι
    φτιαγμένο.
    Τους φτύνουνε καταπρόσωπο κι αυτοί σκουπίζουνε σιωπηλά το πρόσωπο το φτυσμένο.
    Να αγριέψουνε δεν το λέει η ψυχούλα τους,
    και που το παράπονό τους να πούνε;
    Απ’ του μισθού τα ψίχουλα, πώς να αποχωριστούνε;
    Μισή ώρα, κι αν, βαστάει το κόχλασμά τους,
    μετά αρχινάνε το τρεμούλιασμά τους.
    Ει! Ξυπνήστε κοιμισμένοι!
    Από την κορυφή ως τα νύχια ξεσκεπάστε τους,
    άλλο δε μας μένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. καιρος να σταματησει πια αυτη η ιλιγγιωδης καθημερινη πτωση... Αισθανομαι ξανα μια σπιθα ελπιδας... τουλαχιστον να μη λεμε πως πεσαμε αμαχητι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο,οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δραματικές για τον λαό και οι όποες απορίες υπάρχουν για την δημιουργία του Ε.ΠΑ.Μ να απαντηθούν στον καιρό.Να το λέμε σε όλους το Ε.ΠΑ.Μ δεν είναι κόμμα είναι μέτωπο και μάλιστα οριζόντιας μορφής χωρίς αρχηγούς και προκαθήμενους που σέβεται τις ιδεολογικές απόψεις του κάθε συμπολίτη ανοικτό σε όλους που θα παλέψει για την εδραίωση πραγματικής δημοκρατίας σε αυτόν τον τόπο και γιαυτο όπως λέει ο Καζάκης όταν εκπληρώσει τον σκοπό του θα διαλυθεί και ο λαός θα διαλέξει το κόμμα του και την κυβέρνηση που επιθυμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Μακάρι να βγει κάτι ... Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί! Μπράβο για την πρωτοβουλία που ίσως φέρει την άνοιξη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Από αύριο ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα. Να μην ξεχνιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. @ chris : Προτιμάς α) ...να ψηφίσεις κάποιον απ' όσους 1) μας οδήγησαν στο σήμερα 2) δεν λένε ούτε 1 στο εκατομμύριο από αυτά που λέει ο Καζάκης/δεν προτείνουν ούτε κατά διάννοια τα ριζοσπαστικά που αυτός προτείνει (το σύνολο σχεδόν δηλαδή των υπαρχόντων σχηματισμών); ...Ή β) να απέχεις των εκλογών, αφήνοντας έτσι την κατεστημένη τάξη να συνεχίσει ως έχει;
    ...Τί του ρωτάς του ανθρώπου; Μου θύμισες τις νοικοκυρές που ρωτάνε τον μανάβη "καλό είν' αυτό;". Στοιχίσου μαζί του, ακολούθα, πράξε, πάρε πρωτοβουλίες, και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Κι αν αποδειχθεί μούφα, φάτον. Απλό δεν είναι;

    -----

    ...Ποιά "διακοπή εισαγωγών"; Τί είμαστε δηλαδή, Γεωργία και φοβόμαστε τη Ρωσία; Γιατί έχεις την εντύπωση πως θα σταματήσουν οι εμπορικές συναλλαγές (ακόμα κι απ' την ίδια τη Γερμανία και τη Γαλλία) ; Και στη χειρότερη, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Και στάχυα που κάνουν σιτάρι. Και ντοματιές που κάνουν ντομάτες ακόμα. Κι έχουμε και δική μας παραγωγή : το ότι εισάγουμε, δε σημαίνει κι ότι δεν μπορούμε ν' αυτοσυντηρηθούμε (σημαίνει διάφορα το ότι εισάγουμε, όπως είμαστε υποχρεωμένοι είτε λόγω ΕΕ, είτε λόγω ανταγωνιστικών τιμών κ.α.), έστω κι αν θα τραβήξουμε ένα τάδε ζόρι τον πρώτο καιρό. Βέβαια έχουν να σπάσουν πολλά νύχια και να ξεβαφτούν πολλά βλαμμένα ξάνθινα μαλλιά, αλλά μάλλον δε μας χαλάει αυτό.

    -----

    Το αν κινδυνεύει η ζωή του, είναι θέμα δικό του. Αλλά το άλλο το κουλό, να "γίνει πραξικόπημα αν υλοποιήσει όσα υπόσχεται".........Πραξικόπημα, αν είναι να γίνει, μάλλον θα γίνει ΠΡΙΝ από την υλοποίηση των όποιων όσων. Μια και στην ουσία, "ο λαός" (η πλειοψηφία των ασθενέστερων και "μέσων" στρωμάτων) είναι που θα (αν την)ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση. Σε κάτι μαζικό κι οργανωμένο, λίγο δύσκολα -στις μέρες μας- θα επέμβει ο στρατός. Αν μιλάμε για μερικές χιλιάδες ανθρώπων, ναι, παίζει, αλλά όχι για εκατοντάδες χιλιάδων και για πάνω από εκατομμύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. http://news247.gr/ellada/politiki/o_pagkalos_ta_tanks_kai_h_epistrofh_sth_draxmh.1126895.html

    Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Πέρσι ο Τανκς Τέλογλου καλούσε απ' το protagon τον φον Παπανδρέου να βγάλει τα τανκς, πριν μια δυο βδομάδες, ο Μητσοτάκουλας μας "νουθετούσε" από το σώου του Papachelas "ας υπάρξουν και νεκροί (αν είναι να τελειώσουμε την μπάζα του Μνημονίου)!!!
    Όλοι ξέρουμε ότι ο Στρατός κάνει συνεχώς ασκήσεις επίθεσης σε πόλη ("καταστολής πλήθους" το λένε οι σημερινοί Ναζί). Κι ο Γιωργάκης πριν λιγότερο από ένα μήνα παρήγγειλε 1000 Μ1 Abrahms τανκς (αυτά που το κανόνι τους έχει ακρίβεια ελεύθερου σκοπευτή, κι ούτε Ελλάδα, ούτε Τουρκία έχουν ακόμη)
    Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (και "φίλοι") ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ;;;;;;
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. δηλωνω και εγω συμμετοχη theodesp74@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Πιστεύω ακράδαντα ότι, με εξαίρεση την αιματοχυσία (προς την οποία, δυστυχώς, μάλλον βαίνουμε υπό τις παρούσες συνθήκες), το οποιοδήποτε σύστημα μπορεί να καταπολεμηθεί μόνον εκ των έσω. Τάσσομαι λοιπόν υπέρ της άμεσης "κομματικοποίησης" του κινήματος των "αγανακτισμένων", βάσει του υφισταμένου νομικού πλαισίου. Προτείνω, επίσης, το νέο "κόμμα" να συμπεριλάβει στο ιδρυτικό καταστατικό του, ως sine qua non:
    1. Την συνεχή εναλλαγή των βουλευτών του στο κοινοβούλιο (με εβδομαδιαία ή μηνιαία παραίτηση των υπηρετούντων).
    2. Την τακτική ανάδειξη κοινοβουλευτικού "αρχηγού" δια κλήρου ανά εβδομάδα, μήνα ή ό,τι άλλο είναι πρακτικά εφικτό.
    3. Την αποποίηση κοινοβουλευτικής ή άλλης αποζημίωσης/αμοιβής υπέρ του κοινωνικού συνόλου (εθελοντική υπηρεσία - έτσι κι' αλλιώς, για σύντομο χρονικό διάστημα συζητάμε).
    4. Την αυτοκατάργησή του με την ολοκλήρωση της μετάβασης στo πολίτευμα της (Άμεσης) Δημοκρατίας.

    Ένα κόμμα με τέτοιο καταστατικό θα το ψήφιζα με τα μάτια κλειστά!

    Καλή επιτυχία!
    http://greeksynthesis.blogspot.com/2011/06/blog-post_2785.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Yπό κάποιες προϋποθέσεις η έξοδος από το ΕΥΡΟ νομίζω ότι είναι θετική επιλογή, χωρίς όμως να υποτιμηθούν οι κίνδυνοι που σίγουρα μια τέτοια επιλογή κρύβει. Μέχρι τώρα διαπιστώνω έλλειμμα σφαιρικής ματιάς γιατί δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία στη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος που θεωρώ ότι είναι τόσο σοβαρό, ώστε μπορεί ακόμα και να ακυρώσει το όλο επιχείρημα. Επίσης στο χώρο της διπλωματίας δεν φαίνετε να υπάρχει η επιδεξιότητα που χρειάζετε να στηριχτεί η έξοδος από το ΕΥΡΟ.

    Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μείνουμε μέσα στην Ε.Ε. με το δικό μας νόμισμα, επίσης αναγνωρίζοντας το χρέος μας να δηλώσουμε αδυναμία πληρωμής – από οικονομικής άποψης είναι το ίδιο με το να μην αναγνωριστεί - γιατί έτσι αμβλύνεται ο συγκρουσιακός χαρακτήρας αυτής της κίνησης. Κάνουμε προσπάθεια να διατηρήσουμε κάθε σχέση με τους τωρινούς εταίρους μας επιμένοντας , στη συνέχιση κατά το δυνατόν, των καλών σχέσεων εντός της Ε.Ε. αλλά και εκτός αυτής στη δημιουργία σταθερών δεσμών με τα κράτη που μπορούν να μας βοηθήσουν, οικονομικά και γεωπολιτικά. Ο χώρος των διεθνών σχέσεων είναι γεμάτος παγίδες και δε διακρινόμαστε για το ιδιαίτερο ταλέντο μας στους αναγκαίους ελιγμούς.

    Θέλει ξεχωριστή προσπάθεια το θέμα των εισαγωγών – όπλα, πετρέλαια, κ।λ.- και τεράστια προσπάθεια στο εσωτερικό για την τόνωση της ακρωτηριασμένης παραγωγής και την κατάκτηση της αισιοδοξίας. Πιστεύω ότι τελικά μια μεγάλη στρατηγική επιλογή μπορεί μερικές φορές να κερδηθεί από το χειρισμό της λεπτομέρειας.

    Σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαία συνθήκη, το αξιοκρατικό, γενναίο και αισιόδοξο πνεύμα της πλατείας να επιζήσει μέσα σε κάθε μελλοντικό σχεδιασμό για να μην έχουμε επανάληψη των στρεβλώσεων της πολιτικής ζωής, που εν μέρει έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ.ΚΑΖΑΚΗ.ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ Κ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΡΟΧΩΡΙΣΤΕ,ΗΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Παρακολουθώ τις εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού 98,9fm φυσικά και τις δικής σας. Με έκπληξη ανακαλύπτω πτυχές καλά και σκόπιμα κριμένες από τους Έλληνες πολίτες για την πραγματικότητα της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και ευχαριστώ γι' αυτό. Ελπίζω όταν χρειαστεί να μπορέσω και εγώ να προσφέρω στην πατρίδα τις υπηρεσίες μου, θα είναι τιμή για εμένα και να το έχετε υπόψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. κύριε Καζάκη, δυστυχώς από λάθος διέγραψα το προηγούμενο σχόλιό μου, αλλά επειδή εκφράζει την πεποίθησή μου για εσάς θα το επαναλάβω:
    " ό,τι κι αν πεις, σου σηκώνω το ποτήρι
    έτσι κι αλλιώς, θα σου κάνω το χατίρι ".
    Περιμένω με ανυπομονησία την ίδρυση του μετώπου. Αν και μητέρα δύο μικρών παιδιών (ή ίσως και ακριβώς εξ αιτίας αυτού) είμαι έτοιμη να συστρατευτώ μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. μαζι σας κι εγω περιμενω το συνεδριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή