Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Πανικός των κυβερνώντων από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Κάθε Τετάρτη στις 3:30 μετά το μεσημέρι, συλλογικότητες, πολιτικά σχήματα και απλοί πολίτες δίνουν ραντεβού στο ειρηνοδικείο της περιοχής τους. Σκοπός αυτής της ειρηνικής διαμαρτυρίας είναι να μην επιτραπεί κανένας πλειστηριασμός ακινήτου από τράπεζα, ή εφορία. Να μην χάσει κανένας το σπίτι του, ή την περιουσία του γιατί χρωστά στις τράπεζες ή στην εφορία.

Πάνω από είκοσι ειρηνοδικεία σ' ολόκληρη την χώρα με τα μισά στην Αττική, έχουν κλείσει μέχρι σήμερα από αυτό το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Περισσότεροι από 100 πλειστηριασμοί έχουν αναβληθεί, εκ των οποίων περίπου οι μισοί αφορούν πρώτη κατοικία. Το άμεσο αυτό χειροπιαστό αποτέλεσμα που έχει το κίνημα, σπρώχνει όλο και περισσότερους πολίτες να κινητοποιηθούν. Όλο και περισσότερες γειτονιές μπαίνουν στον αγώνα. Το κίνημα γίνεται όλο και πιο μαζικό, όλο και πιο αποφασισμένο να μην επιτρέψει στους τοκογλύφους τραπεζίτες και στους κυβερνώντες να αρπάξουν την περιουσία κανενός Έλληνα πολίτη.


Είναι η πρώτη φορά που ένα κίνημα από τα κάτω, χωρίς χρώμα ιδεολογίας, χωρίς να το ελέγχουν κομματικοί μηχανισμοί, αλλά καλά οργανωμένο και ανοιχτό σε όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούν για τα αυτονόητα παίρνει τέτοιες διαστάσεις. Επιτέλους, οι γειτονιές αρχίζουν να κινούνται. Και να κινούνται απειλητικά για το καθεστώς.

Σύντομα όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας θα έχουν αποκλειστεί από μάζες πολιτών που δεν θα επιτρέπουν κανέναν πλειστηριασμό ακινήτου από τράπεζα, ή εφορία. Και μόνο αυτή η προοπτική, από μόνη της η δυναμική αυτού του κινήματος, έφερε τον πανικό στους κυβερνώντες και τις τράπεζες.

Δίωρη σύσκεψη είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank), με κύριο θέμα τη ρευστότητα της οικονομίας. Ωστόσο, ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησης ήταν το ογκούμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Ξέρουν ότι ο πλειστηριασμός των ακινήτων μπορεί να αποβεί μοιραίος για το καθεστώς. Από την άλλη, η τρόικα πιέζει αφόρητα να επιταγχυνθούν οι πλειστηριασμοί ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Στο Ecofin της προηγούμενης Πέμπτης, δόθηκε σαφής εντολή στην Κύπρο να προχωρήσει στην δήμευση των ακινήτων των δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, ανεξάρτητα από τις κοινωνικές αντιδράσεις. Το ίδιο απαιτούν και από την Ελλάδα. Στις 8 Δεκεμβρίου στο Eurogroup θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Οι κυβερνώντες πανικόβλητοι έβαλαν τον Σάλα να κάνεις σχετικές δηλώσεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σάλλας τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι συμφωνεί με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Το μήνυμα έχει διπλό παραλήπτη. Αφενός, την τρόικα και το Eurogroup ώστε να σταματήσει να πιέζει για απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Κι αφετέρου να καθησυχάσει την κοινωνία. Τρέμουν τις κοινωνικές αντιδράσεις. Κι αυτή την φορά δεν πρόκειται για απλή διαμαρτυρία, ούτε για εκτονώσεις "επαναστατικής γυμναστικής".

Ξέρουν πολύ καλά ότι αν κλείσουν όλα τα ειρηνοδικεία και πάψουν οι πλειστηριασμοί, τότε όχι μόνο πλήγεται καίρια ολόκληρο το σύστημα απαλλοτρίωσης και κερδοσκοπίας με τα ακίνητα του κοσμάκη, που έχουν στήσει τράπεζες, κυβερνώντες και δανειστές. Αλλά μαθαίνει άμεσα και πρακτικά τον κόσμο τι σημαίνει οργανωμένος αγώνας στη γειτονιά, χωρίς ηγεσίες να τον προδίδουν, ή να τον πουλάνε και χωρίς κομματικούς μηχανισμούς να τον ποδηγετούν.


Ο πανικός έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που έβαλαν σε εφαρμογή και το γνωστό σχέδιο εκτόνωσης. Νέα αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και για το 2015 ζητούν 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Γιώργο Βλάχο. Όχι κύριοι. Δεν θα σας περάσει. Θα επιβάλλουμε εμείς με τον δικό μας τρόπο την αναστολή πλειστηριασμών όχι μόνο της πρώτης κατοικίας, αλλά όλων των ακινήτων. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Κανένα ακίνητο στα χέρια της εφορίας. Καμιά περιουσία θυσία στους τοκογλύφους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και ξεκινώντας με τα σπίτια μας, τα ακίνητα και την περιουσία μας που πάνε να μας αρπάξουν, μπορούμε να διεκδικήσουμε και την πατρίδα μας από τα νύχια τους.

15 σχόλια:

  1. Και φυσικα σε αυτον το προσθετο χρονο, το μονο που θα κανουνε ειναι πως θα οργανωσουνε τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους. Ετσι μετα, απλα θα ερχονται με την ιδωτικη αστυνομια τους και θα βγαζουν σηκωτους ή και θα σκοτωνουν τους ιδιοκτητες. Αρα οργανωση για να μην φτασουμε μεχρι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως ο πανικος πρεπει να ναι τεραστιος.
    Δειτε εδω τι βρωμιες λεει παλι αυτη ο Ποπη με ενα κειμενο του free romios. Kατα τρομερη συμπτωση αυτο το νικ νειμ ειναι του γνωστου του μπλογκ σας κ. Καζακη, διοτι σχολιαζε παλια με φαντασικη ευστροφια, Ευαγγελου Μουρελατου, τυχαιο;; http://attikanea.blogspot.de/2014/11/y-y.html
    Ειχε το Οκτωβριο του 11 λεει συναντηση στο Ψυχικο ο Τζημερος, ο Κυπριωτης, ο Καμμενος, η Σακοφαρα, ο Παντζας, Δημαρας και κατι δημοσιογραφοι, Μπονιος κτλ.
    και καταστρωθηκαν σχεδια. Εχετε λεει ερωτηθει και δεν το αρνηθηκατε.
    Εν κατακλειδι, ειστε πρακτορας κι εσυ, οπως λιγο πολυ ολοι, και ολη η πολιτικη σκηνη ειναι στημενη.
    Τελεια η προσπαθεια σπιλωσης σας και ακομα πιο τελεια η προσπαθεια να διασπειρουν ηττοπαθεια και απελπισια.
    Για μενα αυτοι που γραφουν σ αυτο το μπλογκ μαζι με τη Ποπη τη Σουφλιτσα ειναι εν δυναμει δοσιλογοι, γιατι και η διασπορα ηττοπαθειας, λεγοντας οτι ολα ειναι στημενα, αρα δεν γιενται τιποτα, δοσιλογισμος ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιττό να πω ότι όλα αυτά είναι ψέμματα και κακοήθειες. Ποτέ δεν ρωτήθηκα και μάλιστα από την εν λόγω "κυρία". Η μόνη φορά που έχω συναντηθεί μαζί της ήταν το 2012 σε συγκέντρωση του ΕΠΑΜ στη Νέα Μάκρη. Και μόνο τρόπος που μου συστήθηκε - ως σπουδαίος παράγων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή - κατάλαβα ότι πρόκειται για σούργελο και δεν την άφησα να με απασχολήσει καθόλου, παραπέμποντάς την στους Επαμίτες της περιοχής. Πολύ γρήγορα οι Επαμίτες της περιοχής κατάλαβαν ότι πρόκειται για πολύ σκοτεινό άτομο και την έδιωξαν κακήν κακώς. Από τότε βγάζει τη λύσσα της σ' αυτήν την ηλεκτρονική φυλλάδα, που αμφιβάλω αν αληθεύει έστω και το παραμικρό απ' όσα αναφέρει για το οτιδήποτε.

      Διαγραφή
    2. Σιγα μην αληθευει κατι απο το κειμενο.
      Οι Πειρατες ειναι λεει του Μπονου-Λογαριδη
      και ολο αυτο σχεδιο που περιγραφεται ειναι του Τζημερου, αχαχαχ,
      Ενορχηστρωτης ο Τζημερος, αχαχαχαχ.

      Διαγραφή
    3. Αν τυχον ειναι ο Μουρελατος ο freeromios πρεπει να ζηλεψε τα κειμενα της Ιολης Πιεριδης απο το Κουρδιστο Πορτοκαλι, που συχνα πυκνα γραφει για μυστικες συναντησεις. Εγω προσωπικα εχω διαβασει 3-4 απο το 12 με ελαφρως διαφορετικη πλοκη καθε φορα.
      Τι ψυχωση εχει τυπος, αναρωτιεμαι.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του φίλου για τη συγκεκριμένη "κυρά Κατίνα",που θεωρεί ότι είναι και "διανοούμενη"-αλλοίμονό μας!Έχει κάνει υπερπροσπάθεια για να σπιλώσει το Ε.Πα.Μ και ιδιαίτερα τον κ.Καζάκη-φτάνει να δει κανείς πόσα κουτσομπολίστικα άρθρα,σχόλια επιπέδου υπόκοσμου περιέχει η σελίδα της για το ε.πα.μ .Πραγματικά,όταν με το καλό ο λαός κάνει το χρέος του κι ελευθερωθεί ο τόπος,αυτή πρέπει να καταγγελθεί για υπόθαλψη ηττοπάθειας,διασπορά ψεμάτων , σπίλωση συνειδήσεων,χυδαιότητα και καλλιέργεια ζωώδικων "ηθών" ,λόγω και του χαμηλού επιπέδου μικρότητας και διαστροφής άρρωστου μυαλού.Μήπως πληρώνεται γι'αυτή την "υψηλή υπηρεσία στο έθνος των δοσίλογων" η τόσο "δημοκρατική"και "ευαίσθητη κ.Κατίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καζάκη, υπάρχει δυνατότητα να υποκατασταθεί η γνωστή διαδικασία πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα γίνονται εν κρυπτώ; ( σχόλιο του 12/11/2014 ώρα 10.21 ) Ακούγεται έντονα.
    Γνωρίζετε εάν αυτό εφαρμόζεται στην Ισπανία όπου έχουν εκδιωχθεί χιλιάδες από τα σπίτια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΜΉΤΡΗ θα ήθελα να διευκρινήσεις κάτι σχετικά με τα διάφορα ξένα φαν ή όπως αλλιώς τα λένε ότι δηλαδη και να πάρουν τα κοκκίνα δάνεια οι ξένοι δεν μπορουν να πάρουν το σπίτι και την περιουσία του καθενώς διότι λέει για να γίνει αυτό πρέπει το κράτος να το αφήσει να γίνει με νόμο πολυ λογικοφανές θα έλεγα.και αυτα τα λενε στις ειδήσεις χειραγωγόντας τον κόσμο και τον λαό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λαός αυθορμητα πηγαίνει εκεί που υπάρχει ανάγκη και όχι εκεί που του δημιουργούν κάποιοι ανάγκες. Το ΕΠΑΜ πρέπει να είναι εκεί με κάθε τρόπο. Ο λαός χρειαζεται το ΕΠΑΜ. ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι σε πανικο η συγκυβερνηση .Σημερα στην νομικη εβαλαν τα ματ και χτυπησαν φοιτητες.Δεν σεβονται ουτε την επετειο του πολυτεχνειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πετρος Καλογεροπουλος13 Νοεμβρίου 2014 στις 2:17 μ.μ.

    Το ποσο αρρωστημενη θα αποδειχθει η προθεση των κυβερνωντων,με ηλεκτρονικους ειτε οιουσδηποτε, αλλου τυπου,πλειστηριασμους,ΕΜΑΣ δεν μας επηρεαζει.Ξερουμε το εργο μας.Θα ειμαστε εκει που χρειαζεται,οπως ειπε και προηγουμενος σχολιαστης.Απλως,το μεγεθος της παθολογιας τους θα προδικασει και το βαρος της ποινης που θα εκτισουν ... Εμεις και η δουλεια μας στις γειτονιες,ειναι το ζητημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Ανδρέας Στ. Ψυχάρης .... ΠAPAITEITAI !!!!!!!!!! (EΛA MNI ΣTON TOΠO ΣOY !!!)

    1. Παραιτείται με επιστολή του ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης από το βουλευτικό αξίωμα με την οποία καταγγέλει την πολιτική της κυβέρνησης που ασκείται εναντίον του ελληνικού λαού. !!!!!!!
    2. Στην επιστολή του διατυπώνει την ... Aπογοήτευσή του για το Πολιτικό ΣYΣτημα και την Aδυναμία να Yπάρξει Συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση των .... Mεγάλων προβλημάτων.

    3. «..... Αποφάσισα σήμερα να ..... Yποβάλω την παραίτησή μου από το Bουλευτικό Aξίωμα. Επειτα από προβληματισμό .... MHνών διαπίστωσα ότι δεν ....... Aξίζει να Yπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που Aδυνατεί να συνεννοηθεί AKOMH και για τα ..... AYTONOHTA !!!!!!!

    4. Οταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012 πίστευα ότι εντάσσομαι σε μια ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας.

    5. Επειτα από δυόμισι χρόνια, διαπιστώνω ότι είμαι Aπλά ....... POMANTIKκός.

    6. Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό, αλλά παραμένω ενεργός πολίτης που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό.

    Ανδρέας Στ. Ψυχάρης
    ---------------------------------------------------------------------------

    1. TI ΛEΣ PE TΣITΣIΦIOΓKE ;;;; ΠPΩTOY ΣE "BAΛOYN" BOYΛETH OI NTANTAΔEΣ ΣOY, OI ΣYMΦOPEΣ TOY EΘNOYΣ, ΣE BOYTHΞAN, ΓIA NA ΣE KANOYN AΠOΛYTA ΔIKO TOYΣ ΣTA ΣKATA TOY .... MONAXOY ΩΣ .... ΓENIKO ΠPOΞENO ME THΣ EYXEΣ TOY .... ΠATPIAPXH !!! EINAI ΨEMMMMMMAAAAA PEEEE ;;;
    2. "Aπογοήτευσή του για το Πολιτικό ΣYΣτημα....." TI ΛEΣ PEEE ;;;; YΠHPETH TOY BOΘPOΣYΣTHMATOΣ !!

    3. "....διαπίστωσα ότι δεν ....... Aξίζει να Yπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που Aδυνατεί να συνεννοηθεί AKOMH και για τα ..... AYTONOHTA" !! TI ΛEΣ PEEE ;;;; YΠAΛΛΛHΛE TOY ANΘEΛΛHNIKOY "YΠ.EΞ" !! TΩPA TO KATAΛABEΣ ;;; ΓIA ΔEN ΠIAΣAN OI ..."AEPOΠΛANIKEΣ" MIZEΣ ;;;;

    4. "....... και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας." ΓIA ΠOIAΣ .... XΩPAΣ ΔEN ΛEΣ OMΩΣ !!!!! PE MOYTPAKI, AΠO TΣ ΣYMΦOPEΣ TOY EΘNOYΣ TI ΠEPIMENEIΣ ;;;

    5. "...... διαπιστώνω ότι είμαι Aπλά ....... POMANTIKκός." MHN MAΣ BPIZEIΣ !!!! POMANTIKOI EIMAΣTAI EMEIΣ, EΣY EIΣAI YΠHPETHΣ TOY ANΘEΛΛHNIKOY "YΠ.EΞ" KAI TΩN ΣKATATZIΔΩN !!!

    6. ".... και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό." TI ΛEΣ PEEE ;;;;; ΠANE ΣE KANENA O.P.Λ. NA ΣOY IΔH TA .... MATIA !!!!! PE ... KITΣO, ETΣI EITANE ΠANTA AΠO TO "META TO 1821" !!! KAI TO ΞEPEIΣ KAI EΣY !!! ΓIATI KANEIΣ TON .... ZOΩPIKO ;;;;

    KAI ......

    7. EΓΩ KAΛA ΣOY TA EΛEΓA, KAI ME AKOYΓEΣ .... ΠAPAΛOΓA !!!! TI ΘEΣ PEEEE ΣYNΓXΩPOXAPTI ;;;; OXI ΔEN ΔINOYMAI EMEIΣ ...... TETOIA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!! ΕΤΕ ΚΑΙ EUROBANK ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΟΣ ΔΙΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ 48 τμ!!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 15%;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλετε βοήθεια επικοινωνείστε με το epamlaw@gmail.com για συμβουλή το πώς μπορείτε να αντιδράσετε. Και να ξέρετε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε (ελάτε σε επαφή στο lekkaelpida@gmail.com)

      Διαγραφή
  11. ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ( ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ...) ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!
    Ο ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ....ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή