Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ως πότε θα μας περνάνε για κουτορνίθια;

Η Ελλάδα από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ζούμε υπό καθεστώς παγκοσμιοποίησης και δεν μπορεί μια χώρα να τα καταφέρει μόνη της. Θα πρέπει να υποτάσσεται σε υπερεθνικές διαδικασίες και ολοκληρώσεις. Ξέρετε πόσο παλιά είναι αυτή η αντίληψη; Όσο και το ελληνικό κράτος.

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε αυτό το ρημαδοκράτος, βάλθηκαν οι ντόπιοι και ξενόφερτοι φραγκολεβαντίνοι της κακιάς συμφοράς να μάθουν στον ρακένδυτο ραγιά, που μόλις είχε κατορθώσει να απαλλαγεί από τον Οθωμανικό ζυγό, ότι δεν μπορούσε εκ φύσεως να είναι ελεύθερος. Επειδή αυτός είναι ανατολίτης κι ως τέτοιος είναι εκ φύσεως απολίτιστος, θα πρέπει να αναλάβουν οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι να τον εκπολιτίσουν. Να τον κάνουν κι αυτόν Ευρωπαίο.


Στην αρχή μας είπαν ότι φταίνε οι κλιματολογικές συνθήκες που κάνουν τον Έλληνα νωθρό, ανόητο και ανεπρόκοπο. Ενώ οι ψυχροί Ευρωπαίοι ήταν ότι πρέπει για να εκπολιτίσουν. Του κάκου προσπαθούσαν τα λίγα φωτεινά μυαλά αυτού του τόπου να πείσουν ότι για τα προβλήματα δεν φταίει το κλίμα, ούτε η φύση του Έλληνα.

Αργότερα, όταν οι αγώνες του λαού συνέτριψαν το παραμύθι περί της εκ φύσεως νωθρότητας του Έλληνα, έκαναν τους φραγκολεβαντίνους να αλλάξουν μοτίβο. Επινόησαν το παραμύθι της ψωροκώσταινας. Η Ελλάδα είναι τόσο φτωχή που δεν μπορεί χωρίς τη συνδρομή των ξένων. Ξένων δυνάμεων, ξένων επενδύσεων, ξένων στρατών, κοκ.

Κι όταν 20 χρόνια πολέμων και απανωτών αγώνων για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, πριν καν κλείσει το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, βοήθησαν τον λαό να κατανοήσει ότι η Ελλάδα δεν είναι φτωχή, αλλά την θέλουν φτωχή, το παραμύθι και πάλι άλλαξε. Σήμερα, μέσα στον πανικό τους, γιατί η χρεοκοπία στην οποία οδήγησαν την Ελλάδα είναι η χειρότερη της ιστορίας της, έχουν ξεθάψει τα πάντα. Κι όλα αυτά για να πείσουν τον Έλληνα που του έχουν στερήσει την ελπίδα και την προοπτική, ότι από την στιγμή που μας κλείδωσαν στο μπουντρούμι της ΕΕ, δεν υπάρχει τρόπος να δραπετεύσουμε. Έστω κι αν στοιχίζει τις ζωές τουλάχιστον μιας ολόκληρης γενιάς Ελλήνων. 
  
Μια πιο σοφιστικέ εκδοχή της ίδιας λογικής είναι ότι οι ολιγάρχες της Ελλάδας φταίνε για την κατάντια της χώρας κι επομένως η επέμβαση των ευρωπαϊκών θεσμών ήταν αναγκαία και σωτήρια. Σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός είναι παντελώς ανίκανος να σταθεί όρθιος, να κάνει ο ίδιος κουμάντο στον τόπο του και φυσικά να νοικοκυρέψει την πατρίδα του χωρίς προστάτες και κηδεμόνες.

Η λογική αυτή του ραγιαδισμού και της υποτέλειας, θριάμβευε πάντα στις πιο μαύρες εποχές αυτού του τόπου όπου κυριαρχούσαν οι εθνοπροδότες, οι δοσίλογοι, οι μαυραγορίτες και οι πλιατσικολόγοι ελέω κατακτητών, ή αποικιοκρατών. Θα την βρούμε να συνοδεύει όλες τις εθνικές τραγωδίες, τις ταπεινώσεις και τις ήττες που επέβαλλαν σ' αυτόν τον "απολίτιστο" τόπο τα συμφέροντα των "πολιτισμένων" μεγάλων δυνάμεων εξ εσπερίας. Δηλαδή, των προστατών και εταίρων μας.

Θα την βρούμε να θριαμβεύει ειδικά σε περιόδους κατοχής. Από την πρώτη που υπέστει η πατρίδα μας το 1855 από τους Αγγλογάλλους, γιατί ήταν αδιανόητο στον ελληνικό λαό να στρατευθεί στον πόλεμο της Κριμαίας εναντίον των Ρώσων. Έως την τελευταία ναζιστική, όπου ο Γεώργιος Βλάχος, εκδότης της Καθημερινής εκείνη την εποχή, αλλά και όλο το συνάφι του, έλεγαν στον Έλληνα να κάτσει ήσυχος και να επιτρέψει στο φίλο Γερμανό να τον απαλλάξει από την προαιώνια φαυλοκρατία που τον διακρίνει.

Τα ίδια λένε και σήμερα. Άλλοτε με τον υστερικό λόγο της κυβερνώσας φασιστικής κλίκας του Σαμαρά κι άλλοτε με μια ιδιότυπη αριστερή φρασεολογία που δεν βλέπει τον λόγο γιατί ο λαός θα πρέπει να υπερασπιστεί την πατρίδα του και να διεκδικήσει εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, όπως την εποχή του ΕΑΜ. Κι όπως οι θιασώτες του "επαναστατικού ντεφετισμού" στην παλιά ναζιστική κατοχή θεωρούσαν προοδευτικό το φαινόμενο της κατάλυσης των εθνικών συνόρων στην κατεχόμενη Ευρώπη από την Βέρμαχτ και τα Ες-Ες - έστω κι αν γινόταν με απάνθρωπο τρόπο - μιας και έφερνε πιο κοντά το "ταξικό" τους όραμα, τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης, έτσι και σήμερα.

Η παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου που κυριολεκτικά διαλύει λαούς και έθνη, που μετατρέπει τα κράτη ανά την υφήλιο σε υποχείρια των πιο αντιδραστικών δυνάμεων μιας υπερεθνικής χρηματιστικής ολιγαρχίας, που υποβιβάζει σε παγκόσμιο επίπεδο τον εργαζόμενο σε υποζύγιο, σε μετανάστη ακόμη και μέσα στη χώρα του, συνιστά κάτι το τελείως αντικειμενικό και προοδευτικό στη φύση του. Κι επομένως το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εντός των δεδομένων πλαισίων. Βλέπετε οι εποχές άλλαξαν. Οι λαοί και τα έθνη δεν μπορούν να σταθούν με τις δικές τους δυνάμεις.

Έτσι μας μιλά σήμερα η αριστερά του ραγιαδισμού, η αριστερά του ιμπεριαλισμού. Με τον ίδιο τρόπο που μας μιλούσε και στην παλιά κατοχή από τον ναζισμό. Τότε βέβαια κατέγγελνε και πάλευε ανοιχτά εναντίον του ΕΑΜ και των κομμουνιστών που είχαν πρωτοστατήσει σ' αυτό. Σήμερα, οι ηγεσίες της έχουν υιοθετήσει το ΕΑΜ σαν άγιο εικόνισμα, σαν μουσιακό κειμήλιο, σαν δικό τους αξεσουάρ ώστε να του αφαιρέσουν κάθε επίκαιρο νόημα και να το ξεφτιλίσουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην έχει καμιά αξία για την τωρινή πάλη του λαού.

Ούτε στο επίπεδο της παλλαϊκής οργάνωσης. Ούτε στο επίπεδο των εθνικοαπελευθερωτικών αιτημάτων. Τα μόνα που μπορούν να ενώσουν τον λαό για να επιφέρει ο ίδιος, με τις δικές του δυνάμεις, την ανατροπή του σημερινού καθεστώτος αποικιακή κατοχής της πατρίδας του.

Οι παλιοί πράκτορες της κομαντατούρ ξιφουλκούσαν εναντίον του ΕΑΜ στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής στο όνομα της "επαναστατικής θεωρίας" και της πρωτοκαθεδρίας του "ταξικού" έναντι του εθνικού αγώνα. Σήμερα οι ταξικοί τους απόγονοι και ομογάλακτοι είναι στην ηγεσία της αριστεράς, τόσο του Περισσού, όσο και της Κουμουνδούρου, με την ίδια ακριβώς βασική αποστολή. Να αποτρέψουν πάσει θυσία την ανάδειξη ενός νέου ΕΑΜ. Δεν θα τους περάσει. Όπως δεν τους πέρασε και τότε.   


25 σχόλια:

 1. Καζάκη είμαστε δίπλα σου.Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τελικής πτώσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μεχρι τελικης νικης εννοεις

   Διαγραφή
  2. κ. Καζακη ποια η γνωμη σας για τις αποψεις εξοδου απο την κριση του Κωστα Λαπαβιτσα;

   Διαγραφή
 2. Θερμά συγχαρητήρια για το εξαιρετικό άρθρο σας, κύριε Καζάκη. Συμφωνώ με όλες τις οξυδερκείς και εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις σας για τον διαχρονικά προδοτικό ρόλο των ηγεσιών της Αριστεράς. Φοβάμαι όμως ότι τους πέρασε και τότε, όπως και σήμερα, γιατί μετά το έπος της Εθνικής Αντίστασης ακολούθησε ο εμφύλιος και χάθηκε για πάντα το όνειρο του λαού για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτή τη φορά η αριστερά του Περισσού και της Κουμουνδούρου έχει δείξει τα χρώματά της και ο λαός δεν θα πέσει ξανά στην παγίδα. Απλά θα χρειαστεί πρώτα να ξεφορτωθεί αυτούς του κομματικούς μηχανισμούς διαχείρισης της απελπισίας του.

   Διαγραφή
 3. Δημήτρη ο πατέρας Πλεύρης έκανε σχόλιο για σένα . Καλό σημάδι που δείχνει ότι το βαθύ καθεστώς έχει τρομοκρατηθει από το ιστορικό τσουνάμι που έρχεται και στην Ελλάδα και στον κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ταράξαμε την φιδοφωλιά γιατί είπαμε το αυτονόητο, ότι η εθνική αντίσταση, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δεν αντιπροσώπευε τον εμφύλιο, αλλά την εθνική ενότητα του λαού για την αναγέννηση της Ελλάδας. Τους ήρθε δύσκολο να το καταπιούν τώρα που και οι δυο ηγεσίες της επίσημης αριστεράς έχουν εγκαταλείψει το ΕΑΜ και έχουν επιτρέψει να αναβιώσει η εμφυλιοπολεμική προπαγάνδα. Όσο για τον Πλεύρη, θα ακούσεις την απάντησή μου αύριο στην εκπομπή του e-roi.gr.

   Διαγραφή
 4. Κουτορνίθια μας εκπέδευσαν μα σιγά σιγά ξυπνάμαι απο πολίτες τύπου καζάκη και δημιουργούμαι το νεο ΕΑΜ. Νικολίκος Μιχάλης Ρόδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Η Ελλάδα χρειάζεται για το χρέος μια λύση τύπου Δυτικής Γερμανίας το 1953», δηλώνει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής ..... MΠΛA MΠΛA MΠΛA MΠΛA !!»

  PE ΣEIΣ, PE ... PE ΠAIΔIA, TI .. ΠPΩTOTYΠIA, TI ... ΛYΣH !!! ΣYNΓKPINETAI ANOMOIA ΠPAΓMATA, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ ... KATAΣTAΣEIΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIOYΣ ... XPONOYΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ ... KOINΩNIKOOIKONOMIKEΣ ΔOMEΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIA ... KPATOIH, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ ... ΠPAΓMATIKOTHTEΣ, ΣYNΓKPINETAI ANOMOIEΣ .... ANAΓKAIOTHTEΣ !! .... KAI ΘEΛETAI .... ΛYΣEIΣ ;;; ΔIATYΠΩΣTAI ΠPΩTA ΣΩΣTA KAI OPΘA TO ΠPOBΛHMA/ΘEMA !!! KANTE MIA APXH, KAI AΦHΣTAI THΣ .... AΣYNAPTHΣIEΣ KAI APΛOYMΠEΣ !! O.K. ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δημήτρη μια που ο Πλεύρης σε ακούει ρώτα τον από την εκπομπή σου για : https://wikileaks.org/wiki/Greek_KYP_intelligence_payroll_including_politicians,_1981

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΝΑΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ!!! ΕΑΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ !!! (ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ) !! MHN ΞEXNAMAI KAI OΣOYΣ "YΠOΓPAΨAN" TA "MNHMONIA" !! XΩPIΣ EΞAIPEΣH KAI ΔIKAIOΛOΓIEΣ - OΛOYΣ !! KAI TOYΣ .... NTEMEK .... "APIΣTEPOYΣ" !! ΔIOTI KAI EΠEIΔH, H "ΔEΞIA" KAI H "ΔEΞIA ΠOΛITIKH" AΠO ... NTEMEK .... "APIΣTEPOYΣ" EΦEPAN TON TOΠO (T), THN XΩPA (X), THN ΠATPIΔA (Π), ... EΔΩ, ΔHΛAΔH ΣTHN ABYΣΣO, ΣTON ΔIABOΛO !!! OΛOI "ΛEITOYPΓOYΣAN" ΣAN ... ΞENOI, MAKPIYA AΠO TA ΣYMΦEPONTA TOY EΛΛHNIKOY ΛAOY=EΛΛAΔOΣ !! EMEIΣ KPATAME NTOYKOYMENTA !!! EMEIΣ EIMAΣTAI OI .. AΛΛOI, AYTOI ΠOY ΠOTIΣANE AYTA TA XΩMATA TOY/THΣ T.X.Π. ME AIMA, ΓIA EΛEYΘEPIA, EΘNIKH ANEΞAPTHΣIA, EΘNIKH AΞIOΠPEΠEIA, EΘNIKO AYTOΠPOΣΔIOPIΣMO !! AYTOI TI KANAN ;;; 1. ΦAΛHPHΣAN TON/THN T.X.Π. ΠOΛΛEΣ ΦOPEΣ AΠO TO "1821" MEXPI KAI ΣHMEPA !! 2. KATEΣTPEΨAN TON/THN T.X.Π. KAI TON EΛΛHNIΣMO !! MEXPI KAI THN ΛAPIΣA ΦTAΣAN OI "TOYPKOI" TO 18... ΠOTE PE EΘNIKEΣ ΣYMΦOPEΣ ;; TPEEEEEΞAAAAAN ΣTO ΠPOΣTAΓMA TΩN AΦENTIKΩN TOYΣ, TΩN ENTOΛOΔOXΩN TOYΣ, TΩN AΓΓΛOAMEPIKANΩN, ΣTO "KPIMAIKO ΠOΛEMO" TO 19... ΠOTE PE EΘNIKEΣ ΣYMΦOPEΣ ;; KAI MAΣ EIPΘE "KAΠAKI" TO 1922 !!!!! ΓIATI TO KPYBETAI AYTO ;;;;;;;;
  3. AN KAI O/H T.X.Π. EKANE THN ΠPΩTH NIKH - Π-P-Ω-T-H N-I-K-H - ENANTIA TOY AΞΩNA TΩN NAZIΦAΣIΣTΩN TO 1940, NAI TO 1-9-4-0, ANTI NA EINAI ΣTO TPAΠEZI TΩN NIKHTΩN, ΩΣ ΠPΩTHN TΩN ΠPΩTΩN, OI ΦIΛOI ΣAΣ, OI ΣKYΛOI ΣAΣ, ME TO ONOMA: AΓΓΛOAMEPIKANOI, MAZI ME EΣAΣ, TOYΣ AKOINΩNHTOYΣ, TOYΣ AΣTOIXEIOTOYΣ, MAΣ "EKANAN" TO EMΦYΛIO ΠOΛEMO !!! MAΣ HΘEΛAN ΠANTA ΣTHN AΠ EΞΩ, ΓIATI PEEE ΣYMΦOPEΣ TOY EΘNOYΣ ;;;;;;;
  3. KAI EΠEIΔH ΔEN EIMAΣTAI KAΛA ΠAIΔIA, ΠAPTE KAI MIA AMEPIKANIKH XOYNTA, ΠOTE ;;; TO 1967 !!
  KAI ΔIΠΛA ΣTO 1967 EINAI TO .... 1974 KYΠPOΣ !!

  TI ΘEΛETAI TΩPA ;;; TA PEΣTA PE ΣYMΦOPEΣ TOY EΘNOYΣ ;;; ΘA TA ΠAPETAI KAI ME TOKOYΣ !! TO MONO ΣIΓOYPO EINAI AYTO !! NA EIΣTAI ΣIΓOYPOI ΓIAYTO ....1150 % !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΝΑΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ!!! ΕΑΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ !!! (ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ) !! MHN ΞEXNAMAI KAI OΣOYΣ "YΠOΓPAΨAN" TA "MNHMONIA" !! XΩPIΣ EΞAIPEΣH KAI ΔIKAIOΛOΓIEΣ - OΛOYΣ !! KAI TOYΣ .... NTEMEK .... "APIΣTEPOYΣ" !! ΔIOTI KAI EΠEIΔH, H "ΔEΞIA" KAI H "ΔEΞIA ΠOΛITIKH" AΠO ... NTEMEK .... "APIΣTEPOYΣ" EΦEPAN TON TOΠO (T), THN XΩPA (X), THN ΠATPIΔA (Π), ... EΔΩ, ΔHΛAΔH ΣTHN ABYΣΣO, ΣTON ΔIABOΛO !!! OΛOI "ΛEITOYPΓOYΣAN" ΣAN ... ΞENOI, MAKPIYA AΠO TA ΣYMΦEPONTA TOY EΛΛHNIKOY ΛAOY=EΛΛAΔOΣ !! EMEIΣ KPATAME NTOYKOYMENTA !!! EMEIΣ EIMAΣTAI OI .. AΛΛOI, AYTOI ΠOY ΠOTIΣANE AYTA TA XΩMATA TOY/THΣ T.X.Π. ME AIMA, ΓIA EΛEYΘEPIA, EΘNIKH ANEΞAPTHΣIA, EΘNIKH AΞIOΠPEΠEIA, EΘNIKO AYTOΠPOΣΔIOPIΣMO !! AYTOI TI KANAN ;;; 1. ΦAΛHPHΣAN TON/THN T.X.Π. ΠOΛΛEΣ ΦOPEΣ AΠO TO "1821" MEXPI KAI ΣHMEPA !! 2. KATEΣTPEΨAN TON/THN T.X.Π. KAI TON EΛΛHNIΣMO !! MEXPI KAI THN ΛAPIΣA ΦTAΣAN OI "TOYPKOI" TO 18... ΠOTE PE EΘNIKEΣ ΣYMΦOPEΣ ;; TPEEEEEΞAAAAAN ΣTO ΠPOΣTAΓMA TΩN AΦENTIKΩN TOYΣ, TΩN ENTOΛOΔOXΩN TOYΣ, TΩN AΓΓΛOAMEPIKANΩN, ΣTO "KPIMAIKO ΠOΛEMO" TO 19... ΠOTE PE EΘNIKEΣ ΣYMΦOPEΣ ;; KAI MAΣ EIPΘE "KAΠAKI" TO 1922 !!!!! ΓIATI TO KPYBETAI AYTO ;;;;;;;;
  3. AN KAI O/H T.X.Π. EKANE THN ΠPΩTH NIKH - Π-P-Ω-T-H N-I-K-H - ENANTIA TOY AΞΩNA TΩN NAZIΦAΣIΣTΩN TO 1940, NAI TO 1-9-4-0, ANTI NA EINAI ΣTO TPAΠEZI TΩN NIKHTΩN, ΩΣ ΠPΩTHN TΩN ΠPΩTΩN, OI ΦIΛOI ΣAΣ, OI ΣKYΛOI ΣAΣ, ME TO ONOMA: AΓΓΛOAMEPIKANOI, MAZI ME EΣAΣ, TOYΣ AKOINΩNHTOYΣ, TOYΣ AΣTOIXEIOTOYΣ, MAΣ "EKANAN" TO EMΦYΛIO ΠOΛEMO !!! MAΣ HΘEΛAN ΠANTA ΣTHN AΠ EΞΩ, ΓIATI PEEE ΣYMΦOPEΣ TOY EΘNOYΣ ;;;;;;;
  3. KAI EΠEIΔH ΔEN EIMAΣTAI KAΛA ΠAIΔIA, ΠAPTE KAI MIA AMEPIKANIKH XOYNTA, ΠOTE ;;; TO 1967 !!
  KAI ΔIΠΛA ΣTO 1967 EINAI TO .... 1974 KYΠPOΣ !!

  TI ΘEΛETAI TΩPA ;;; TA PEΣTA PE ΣYMΦOPEΣ TOY EΘNOYΣ ;;; ΘA TA ΠAPETAI KAI ME TOKOYΣ !! TO MONO ΣIΓOYPO EINAI AYTO !! NA EIΣTAI ΣIΓOYPOI ΓIAYTO ....1150 % !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Να χαμε να λέγαμε. Δείχνουμε συνεχώς τον πολιτισμό μας στο πως οδηγάμε, πως μιλάμε, πόσο σεβόμαστε τους άλλους, πόσο κλέβουμε τους άλλους και το κράτος και στο πόσο σεβόμαστε τους νόμους (βλέπε απαγόρευση καπνίσματος). Δεν αξίζει τίποτα αυτός ο λαός. Η καλύτερη του ελπίδα είναι η ένωση με την Τουρκία, μόνο για εκεί είναι. Η Ευρώπη είναι χρόνια μπροστά σε πολιτισμό, σε άλλα 100-200 χρόνια ίσως τους φτάσουμε. Το πρόβλημα δεν είναι η Ευρώπη, το πρόβλημα είναι ο νεο-τουρκο-έλληνας, δεν είναι για τίποτα, εκτός από καφεδάκι, τσιγαράκι, βολεματάκι, αρπαχτούλα και λαμογιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οντως πολυ μπροστα η Ευρωπη, στη διαφθορα κυριως. Ιδιαιτερα το Λουξεμβουργο, φορολογικος πολιτισμος στο μαξιμουμ. Εμεις για να φτασουμε σε αυτο το επιπεδο λαμογιας θελουμε 200 χρονια.

   Διαγραφή
  2. Ψηφοφόρος του Ποταμιού να υποθέσω; Αντε πηγαινε μαζεψε καμμιά παραποτάμια βρούβα και ασε τις κοινωνικοπολιτικές αναλυσεις, δεν ειναι για σένα.

   Διαγραφή
  3. Η ιδεολογία του ραγιά σε όλο της το μεγαλείο. Και μάλιστα του πηθικήζοντος λεβαντινοραγιά, όπως αποκαλούσε ο Ροίδης και άλλοι το είδος που ευδοκιμεί στα παρτέρια της Ευρώπης.

   Διαγραφή
  4. Για πήγαινε λίγο το καλοκαίρι εκεί που διασκεδάζουν οι "πολιτισμένοι" Ευρωπαίοι να δεις τον πολιτισμό τους. Ο κάθε άνθρωπος προσαρμόζεται στο πλαίσιο που τον τοποθετείς , δεν έχει καμία σχέση με εθνικότητα.

   Διαγραφή
 10. Εσύ ανώνυμε 8.14 ως καλό θύμα της προπαγάνδας τους συνέχισε να βλέπεις την εικόνα που σου δείχνουν...Τις εικόνες της εξαθλίωσης και της φτώχειας μην τις βλέπεις...Οι πιο πολλοί ντρέπονται να σου πουν πώς ζουν και κρύβονται από αξιοπρέπεια.Αλλά εσύ βλέπε την επιφάνεια που σε βολεύει για να υπηρετήσεις τη δική σου αναξιοπρέπεια,τη δική σου πνευματική φτώχεια.Οι άλλοι που αγωνίζονται για την απελευθέρωση αυτού του τόπου ως "γραφικοί"δεν μετράνε...δε μετράει ο κόπος και το πάθος τους για λευτεριά...ντροπή μας να κρίνουμε "εξ ιδίων τα αλλότρια"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Όσο για τους Ευρωπαίους φραγκολεβαντίνους του λόγου σου 8.14 φαίνεται ότι τους μοιάζεις.Η ίδια ρηχότητα στη σκέψη,η ίδια ξιπασιά και η καφρίλα!Είναι "ανώτεροι",σε τι ακριβώς;Στα ναζιστικά "πρότυπα",στη λατρεία του πιο αιμοσταγούς θεσμού του πάπα,στην καρατόμηση κάθε ανθρωπιστικού ιδεώδους και φιλοσοφίας,στην βαρβαρότητα που επέδειξαν-χειρότερη κι από αυτήν των Τούρκων τον καιρό της Φραγκοκρατίας;Πότε είδαμε καλό από δαύτους;-εννοείται σε επίπεδο ηγεσιών μιλάω- Μήπως όταν μας έφεραν τη Βαυαροκρατία των βαρβάρων ή όταν μας χρησιμοποίησαν στο μέτωπο της Μικράς Ασίας και έσυραν τον Ελληνικό στρατό στο εσωτερικό της Ανατολίας οδηγώντας τον στη σφαγή και στην προσφυγιά;Πόσο ακόμα πρέπει να υποφέρει αυτός ο λαός από τους "προστάτες"και τους "εταίρους"ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ-ΝΑΖΙ;Μόνο αγράμματοι,αστοιχείωτοι και δουλόφρονες γελοίοι τύποι -σαν εσένα-μπορούν να πιστεύουν στην πρόσδεση της χώρας στους σφαγείς-πολύ περισσότερο σήμερα που γνωρίζουμε τι σημαίνει Ε.Ε και ευρώ των οικονομικών δολοφόνων-τοκογλύφων !Έλεος πια με την ασχήμια,τη μαυρίλα και την ποταπότητα των γελοίων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κε Καζάκη θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν θεωρείται ότι κάτι κινείται στη νεολαία με τις καταλήψεις ή είναι όλα για το θεαθήναι;Και γενικώς αξίζει να έχει κάποιος εμπιστοσύνη στις παρατάξεις και αν όχι ποια πράγμα τα θα έπρεπε να αλλάξουν για να μπορεί το φοιτητικό κίνημα να μπει μπροστά στη προσπάθεια να ανατραπεί το καθεστώς ;-αν γίνετε αυτό θεωρητικά-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι καταλήψεις της μαθητικής νεολαίας είναι προϊόν απελπισίας και αδιεξόδου. Οι μαθητές ξεσπούν γιατί οι γονείς τους κοιμούνται και τους έχουν παραδόσει στο πιο αδίστακτο και αδηφάγο ταξικό σύστημα τύποις εκπαίδευσης που έχει ποτέ επινοηθεί. Οι καταλήψεις είναι εκρήξεις εναντία στην διατεταγμένη αποβλάλωση, τον λειτουργικό και κοινωνικό αναφαλβητισμό που έχουν καταδικάσει τη νεολαία. Το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε πανεκαπιδευτικό, ούτε γενικά κοινωνικό κίνημα να τους πλαισιώσει. Όσο υπάρχουν παρατάξεις είναι αδύνατον να αναστηθεί το φοιτητικό κίνημα, αλλά και κάθε είδους μαζικό κίνημα. Η λειτουργία παρατάξεων και κομματικών μηχανισμών έχει καταδικάσει εκ προοιμίου κάθε μορφή αυθεντικής μαζικής κινητοποίησης. Φοιτητικό κίνημα υπήρξε και έδρασε καταλυτικά μόνο όταν υπήρχαν σύλλογοι και ΕΦΕΕ, που δεν ήταν υποχείρια παρατάξεων. Να το κύριο μέτωπο μέσα στους μαζικούς χώρους: να αποδυναμωθούν και να διαλυθούν - αν είναι δυνατόν - οι κομματικοί μηχανισμοί που καταστέλουν πνευματικά, οργανωτικά και πολιτικά κάθε είδους κίνημα.

   Διαγραφή
 13. Δημήτρη αν μπορείς να αναλύσεις αυριο για την συνάντηση Κυπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου. Είμαστε κοντά στο θερμό επεισόδιο κατά τα φαινόμενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αυτοί οι γονείς τι άλλο περιμένουν για να σταθούν στα παιδιά τους,που χρόνια τα σταυρώνουν,τα αποβλακώνουν,τα βασανίζουν και τα καταπιέζουν με άχρηστη Γνώση"και μπόλικο πνευματικό "ευνουχισμό;Τα κάνανε δυστυχισμένα,λειτουργικά αναλφάβητα,να μισούν τη γνώση και το βιβλίο και να εθίζονται στην αποβλάκωση και στην ξερή απομνημόνευση-όσο κοπιώδης και βάρβαρη κι αν είναι-μόνο και μόνο για λόγους χρησιμοθηρικούς.Αυτά είναι τα πρότυπα "ευτυχίας"και "επιτυχίας"των παιδιών τους!Την ψυχούλα τους,που δυστυχεί από αυτή τη βαρβαρότητα την είδαν ποτέ;Κάτι όμορφο,αληθινό θα τους διδάξουν;Δεν ντρέπονται να μη συμπαραστέκονται και να μη στηρίζουν την πιο φυσική αντίδραση των παιδιών στη μαύρη καταπίεση που ζουν στα "στρατόπεδα"παραγωγής φοβικών ανδρείκελων σαν κι αυτούς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ Κο ΚΑΖΑΚΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ Η΄ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ "στον Έλληνα να κάτσει ήσυχος και να επιτρέψει στο φίλο Γερμανό να τον απαλλάξει από την προαιώνια φαυλοκρατία που τον διακρίνει", ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.
  ΕΧΩ ΥΠΟΨΗ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ , Η ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΗ ΚΑΙ ΓΛΟΙΩΔΗΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
  ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή