Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αγαπητοί κύριοι του ΓΕΕΘΑ*

Με έκπληξη έλαβα το μήνυμά σας σχετικά με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε εκδήλωση της Γερμανικής πρεσβείας στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου. Προφανώς δεν έχετε ούτε την ιστορική γνώση, ούτε την εθνική ευαισθησία για να αντιληφθείται το τραγικό ολίσθημα. Με καλείται να διορθώσω το άρθρο μου, όταν εσείς οι ίδιοι επιβεβαιώνεται πλήρως αυτά που έγραψα. Δεν ανέφερα τίποτα το ψευδές, ούτε το ανακριβές. Απλά ισχυρίζομαι ότι κανένας σώφρων Έλληνας αξιωματικός με στοιχειώδη εθνική συνείδηση, που σέβεται τη στολή και το εθνόσημο που φέρει, ειδικά όταν είναι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, δεν θα συμμετείχε σε μια τέτοια τελετή.


Γιατί έγινε η επιμνημόσυνη δέηση;

Λέτε ότι η "εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων. Ειδικότερα όπως αναφέρεται και στη επίσημη πρόσκληση η τελετή  έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης." 

Καταρχάς ποιός έδωσε το δικαίωμα στη Γερμανική Πρεσβεία να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία σε στρατιωτικό νεκροταφείο; Τα δυο Γερμανικά στρατιωτικά νεκροταφεία βρίσκονται στην Ελλάδα υπό ειδικό καθεστώς. Και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί να κείτονται στο έδαφός της νεκροί στρατιώτες μιας δύναμης που βυσοδόμησε εναντίον του ελληνικού λαού, όσο κανένας άλλος κατακτητής, συνιστά μέγιστη τιμή για την ίδια τη Γερμανία.

Έμειναν στην Ελλάδα μόνο για λόγους ανθρωπισμού. Για κανέναν άλλο λόγο. Στους χώρους τους δεν επιτρέπονται πολιτικές και στρατιωτικές εκδηλώσεις, ούτε κανενός είδους σύμβολα εκτός από τους λιτούς σταυρούς που δεσπόζουν. Ειδικά στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου αναφέρεται αυτό ρητά στην είσοδο του χώρου. Μόνο τελετές ιδιωτικού χαρακτήρα για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους επιτρέπονται και μάλιστα μετά από ειδική άδεια. Κι όλα αυτά για να μην προκαλείται το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. Μάλιστα, η ίδια η Γερμανία είχε αναθέσει τη συντήρηση του χώρου σε ιδιωτικό σύλλογο. 

Πώς λοιπόν και με ποιανού την άδεια η Γερμανική Πρεσβεία παίρνει την πρωτοβουλία για επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό νεκροταφείο; Μήπως η Γερμανική Πρεσβεία θέλησε να τιμήσει τους νεκρούς σε ανθρώπινο επίπεδο; Όχι. Αν ήθελε κάτι τέτοιο θα τελούσε την επιμνημόσυνη δέηση σε κλειστό κύκλο παρουσία συγγενών των νεκρών. Δεν θα καλούσε στρατιωτικές και διπλωματικές αρχές από άλλες χώρες για να αποτίσουν φόρο τιμής με στεφάνια και σε στάση προσοχής για την απόδωση στρατιωτικών τιμών.

Επομένως, η πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας είναι ξεκάθαρο ότι έγινε για να τιμηθούν οι νεκροί του στρατιωτικού νεκροταφείου όχι ως άνθρωποι, αλλά ως πεσόντες στρατιώτες της Γερμανίας. Μόνο που αυτοί οι στρατιώτες της Γερμανίας σκοτώθηκαν γιατί είχαν έρθει στην Ελλάδα ως εισβολείς, κατακτητές, βιαστές, βασανιστές και δολοφόνοι του ελληνικού λαού. Και οι περισσότεροι από δαύτους σκοτώθηκαν όταν πήγαιναν, ή γύριζαν από μαζικές σφαγές αμάχων. Σε τέτοια εκδήλωση συμμετείχε ο κ. Κωσταράκος και κατέθεσε στεφάνι ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Απέδωσε δηλαδή στρατιωτικές τιμές στους πεσόντες των κατακτητών και εξολοθρευτών του ελληνικού λαού. Και το όνειδος αυτό δεν μπορεί να συγκαλυφθεί με καμιά δικαιολογία.

Η Γερμανία ξεπλένει το παρελθόν της

Η πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας εντάσσεται στην προσπάθεια της επίσημης Γερμανίας να ξεπλύνει το παρελθόν της, να αθωωθεί για τα εγκλήματα του καθεστώτος Ράιχ, που η ίδια επιμένει ότι αποτελεί συνέχεια. Κι ο λόγος είναι για να διεκδικήσει ξανά τον στρατιωτικό και πολιτικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, που την οδήγησαν να ξεκινήσει δυο παγκόσμιους πολέμους. Θέλει να οικοδομήσει ένα νέο δικό της σύγχρονο Ράιχ με προσαρτήσεις και αποικίες που μπορεί να ποδοπατά και να ξεζουμίζει. Να γιατί ο πρόεδρός της Γιοακίμ Γκάουκ μόλις φέτος απαιτούσε από το βήμα της 50ης Συνδιάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου (31/1/2014) να αποβάλλει η Γερμανία τα κόμπλεξ του παρελθόντος και να διεκδικήσει το διεθνή ρόλο που της αξίζει σαν παγκόσμια δύναμη. Ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει την Bundeswehr.

Στα πλαίσια αυτά η επίσημη Γερμανία θέλει να αναβιώσει τις στρατιωτικές και πολιτικές παραδόσεις του προπολεμικού ιμπεριαλισμού της. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο ναζισμός και η μαζική εξόντωση ολόκληρων πληθυσμών για την επιβολή της νέας τάξης, δεν ήταν παρά ακρότητες της βίας, του πολέμου γενικά, όπως και κάποιων αδιευκρίνιστων τυραννικών καθεστώτων. Κι έτσι αθωώνεται ο επεκτατισμός, η επιβουλή εναντίον άλλων εθνών, λαών και κρατών, ο αλαζονικός ρεβανσισμός που επιτρέπει σε εκπροσώπους της επίσημης Γερμανίας σαν τον Γκάουκ να δηλώνουν απερίφραστα ότι "κτηνώδη καθεστώτα δεν πρέπει να επιτρέπεται να κρύβονται πίσω από τις αρχές της κρατικής κυριαρχίας και της μη επέμβασης", ακριβώς όπως ο κάιζερ, ή ο χίτλερ βάφτιζε "κτηνώδη καθεστώτα" όσα ήθελαν να ποδοπατήσουν οι στρατιές τους.

Μια τελετή σε ύποπτο χρόνο

Δεν απαιτώ από τον κ. Κωσταράκο και τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ να γνωρίζουν ιστορία ώστε να ξέρουν ότι αυτές οι λόγικες ήταν που οδήγησαν την ανθρωπότητα σε δυο παγκόσμιους πολέμους και σε εκατοντάδες άλλους περιφερειακούς. Ούτε να απολογηθούν για τις βλέψεις της επίσημης Γερμανίας. Απαιτώ όμως από Έλληνες αξιωματικούς να έχουν την απαιτούμενη εθνική συνείδηση και αξιοπρέπεια ώστε να μην παρίστανται σε τέτοιες εκδηλώσεις ρεβανσισμού.

Και μάλιστα σε έναν καθ' όλα ύποπτο χρόνο. Δηλαδή σε μια εποχή όπου η Ελλάδα τελεί υπό αποικιακή κατοχή με πρωτοβουλία της επίσημης Γερμανίας. Εκτός κι αν η εποχή όπου η επίσημη ναζιστική Γερμανία διόριζε γκαουλάϊτερ για την κατακτημένη Ελλάδα, ήταν διαφορετική από σήμερα που επιβάλει πολιτικές και διορίζει επιτρόπους τύπου Ράιχενμπαχ και "υπουργούς επί ελληνικών θεμάτων" σαν τον Φούχτελ για να ελέγχει απόλυτα το κράτος και την εδαφική επικράτεια της χώρας.

Άλλωστε με βάση ποιο πρωτόκολλο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έπρεπε να παραστεί με τη θεσμική του ιδιότητα για να καταθέσει στεφάνι σ' αυτήν την εκδήλωση; Ποιος του έδωσε τέτοια εντολή; Πήρε μόνος του την πρωτοβουλία ντροπιάζοντας την στολή και το εθνόσημο που φέρει; Και τέλος ποιος έδωσε την άδεια στη Γερμανική Πρεσβεία να οργανώσει μια τέτοια τελετή απόδωσης τιμών στους νεκρούς στρατιώτες των ναζί; Για μένα μόνο δοσίλογοι, απάτριδες και προδότες θα έδιναν μια τέτοια άδεια και θα προκαλούσαν έτσι το πατριωτικό αίσθημα του ελληνικού λαού.

Τελετή μνήμης για θύματα, ή για θύτες;

Ας πάμε όμως και στη δικαιολογία ότι "η τελετή έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης." Δηλαδή, στο Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου βρίσκονται θύματα "των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης"; Είσαστε σοβαροί κύριοι; Ή μας θεωρείτε ανόητους; Στο συγκεκριμένο στρατιωτικό νεκροταφείο δεν βρίσκονται "θύματα", αλλά θύτες, στρατιώτες ενός απάνθρωπου και φρικαλέου καθεστώτος που προκάλεσε ανήκουστες θηριωδίες. Κι εσείς τι κάνετε; Συμμετέχετε σε μια τελετή μνήμης και εξαγνισμού όσων πολέμησαν και εξόντωσαν μαζικά αθώους υπό τις διαταγές του ναζισμού.

Αν ήθελε κάποιος απ' όλους εσάς να τιμήσει στ' αλήθεια την μνήμη των θυμάτων, ας πηγαίνε στα διάσπαρτα μνημεία των θυμάτων από τις θηριωδίες του ναζισμού. Αν ήθελε η Γερμανική Πρεσβεία να τιμήσει τα θύματα, ας έκανε τελετή για τη μνήμη όσων Γερμανών πολέμησαν τον ναζισμό και αντιστάθηκαν σ' αυτόν. Ας τελούσε επιμνημόσυνη δέηση στη Γερμανική αντίσταση και όχι σε εκείνους που πειθάρχησαν στο ναζισμό και μετατράπηκαν σε ανθρωπόμορφα κτήνη στο όνομα του "υπακούω σε διαταγές".

Η Γερμανική Πρεσβεία τίμησε του νεκρούς στρατιώτες του ναζισμού γιατί σκότωσαν και δολοφόνησαν όπως διατάχθησαν. Θέλει να τιμήσει την τυφλή πίστη και υπακοή που μετατρέπει τον στρατιώτη σε πειθήνιο όργανο μιας μηχανής που άλλοι διευθύνουν. Θέλει να τιμήσει όσους πολέμησαν πιστοί στον φριχτό ύμνο του Ράιχ "Deutschland über alles", που ακόμη και σήμερα διατηρεί ως "εθνικό ύμνο" η Γερμανία, αδιαφορώντας για το ποιος κυβερνά την Vaterland και για ποιου το συμφέρον ματοκύλισαν τους λαούς της Ευρώπης. Θέλει να τιμήσει το τυφλό όργανο της βίας και του εξανδραποδισμού, που απλά χρησιμοποιήθηκε από κάποιους κακούς.

Όταν η εθνική αξιοπρέπεια πάει περίπατο

Τέλος, αναφέρεται ότι "στην τελετή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατών και ιδίως όσα κράτη μετείχαν στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους των οποίων οι πρέσβεις ή εκπρόσωποί τους κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους των κυβερνήσεων τους αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον σκοπό της τελετής." Μάλιστα. Μια και θεωρείται σοβαρό ένα τέτοιο επιχείρημα, τότε να μου επιτρέψεται να ρωτήσω. Με πόσα από αυτά τα κράτη η επίσημη Γερμανία αρνείται ακόμη και σήμερα να υπογράψει συνθήκη ειρήνης; Σε πόσα από αυτά τα κράτη η επίσημη Γερμανία αρνείται ακόμη και σήμερα να αναγνωρίσει τα θύματα των φρικαλεοτήτων και των θηριωδιών που ο ναζιστικός στρατός κατοχής διέπραξε στο έδαφός τους; Σε πόσα από αυτά τα κράτη θεωρεί ως "νόμιμη" εκ μέρους των δυνάμεων κατοχής την διάπραξη μαζικών αντιποίνων εναντίον του πληθυσμού, λόγω της αντίστασής του;

Η επίσημη Γερμανία αρνείται ακόμη και σήμερα να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα. Κάτι που υποχρεούται ως αποτέλεσμα της λήξης του πολέμου. Κι επομένως όσο η επίσημη Γερμανία αρνείται, η Ελλάδα αναγκαστικά βρίσκεται τυπικά σε κατάσταση εμπολέμου χώας με αυτήν. Ο λόγος που αρνείται να υπογράψει η επίσημη Γερμανία, όπως έκανε με τις άλλες εμπόλεμες χώρες, είναι γιατί με τη συνθήκη ειρήνης ρυθμίζεται η αποκατάσταση των θυμάτων από τις θηριωδίες των δυνάμεων κατοχής, οι καταστροφές που επέφερε στις υποδομές της χώρας, αλλά και οι δανειακές της υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα.

Πώς είναι λοιπόν δυνατό να συμμετέχει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε τελετή μνήμης σε στρατιωτικό νεκροταφείο ξένης δύναμης, η οποία αρνείται να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα; Πώς είναι δυνατόν Έλληνας αξιωματικός να ξεχνά ότι επίσημα η Γερμανία εξακολουθεί να θεωρεί ακόμη και σήμερα την αντίσταση του ελληνικού λαού εναντίον των δυνάμεων κατοχής του ναζισμού, ως δράση "τρομοκρατών"; Πώς είναι δυνατόν να ξεχνά ότι ακόμη και σήμερα τα ολοκαυτώματα του Διστόμου, των Καλαβρύτων και τόσων άλλων χωριών και περιοχών της Ελλάδας, θεωρούνται από την επίσημη Γερμανία ως "νόμιμα" αντίποινα των δυνάμεων κατοχής; Γι' αυτό άλλωστε και αρνείται να αναγνωρίσει τα θύματα και να τα αποκαταστήσει, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Εθνική αναξιότητα

Μπορεί να πει κανείς, ότι όλα αυτά είναι περασμένα, ξεχασμένα. Ας το πει όποιος θέλει, αλλά όχι αυτός που φέρει στολή, εθνόσημο και ορκίζεται "φυλάττω πίστη εις την πατρίδα...". Αυτός οφείλει να θυμάται και να τιμά τους αγώνες, αλλά και το αίμα του λαού του. Ο αξιωματικός δεν είναι ένας οποιοσδήποτε μισθωτός επαγγελματίας. Ο επαγγελματισμός του αν δεν συνοδεύεται από μια βαθιά ευαισθησία για το καθήκον του απέναντι στον λαό και την πατρίδα, αν δεν συνδέεται με μια βαθιά αίσθηση εθνικής συνείδησης, αν δεν αποκτά βαθύτερο νόημα από ιδανικά και αξίες, τότε δεν διαφέρει σε τίποτε από τον επαγγελματισμό του επαγγελματία μισθοφόρου, του επαγγελματία δολοφόνου, του επαγγελματία εκτελεστή που ξέρει μόνο να υπακούει τυφλά σε διαταγές. Όπως ήταν κι αυτοί που κείτονται νεκροί στο Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο.

Στη Συντακτική Πράξη υπ' αρίθμ. 6/1945 με βάση την οποία επρόκειτο να δικαστούν οι δοσίλογοι της ναζιστικής κατοχής, στο άρθρο 4, οριζόταν το αδίκημα της εθνικής αναξιότητος. Τιμωρείται επί Εθνική αναξιότητι, "όστις καίτοι μη υποπεσών εις αδίκημα φέρον άπαντα τα στοιχεία του άρθρου 1 (δοσιλογισμός και συνεργασία με τον κατακτητή), συνεργάσθην εν τούτοις μετά του εχθρού κατά τρόπον ανάξιον Έλληνος Πολίτου θίγοντα την Εθνικήν αξιπρέπειαν και διηυκόλυνεν ούτω το έργον της Κατοχής."


Για μένα η στάση του κ. Κωσταράκου και όσων συνέπραξαν σ' αυτήν την ανίερη πράξη εμπίπτει κατάφωρα στο αδίκημα της εθνικής αναξιότητος. Σαν Έλληνας πολίτης, αλλά και σαν πατέρας παιδιών, που αν συμβεί κάτι θα κληθούν να χύσουν το αίμα τους, τρέμω γι' αυτά, αλλά και για την πατρίδα μου, όταν η τύχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας βρίσκεται σε τέτοια χέρια. Και η εθνική αναξιότητα είναι το ελάχιστο που μπορεί να καταλογίσει κανείς στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους υπολοίπους σαν κι αυτόν.

* Κύριε Καζάκη,
Σε συνέχεια άρθρου σας αναφερόμενου σε τελετή στην οποία παρέστη ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στην οποία κάνετε ιδιαίτερα προσβλητικά σχόλια θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται και στη επίσημη πρόσκληση η τελετή  έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης. 
Η επιμνημόσυνη δέηση αναπεμφθηκε από εκπροσώπους και σύμφωνα με το λειτουργικό των Ορθόδοξων, Καθολικών, Αγγλικανικανικών και Προτεσταντικών Εκκλησιών.
Επισημαίνεται ότι στην τελετή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατών και ιδίως όσα κράτη μετείχαν στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους των οποίων οι πρέσβεις ή εκπρόσωποί τους κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους των κυβερνήσεων τους αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον σκοπό της τελετής. 
Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για τη διόρθωση του σχετικού σας άρθρου.
Με εκτίμηση.
Αντισυνταγματάρχης (ΔΒ) Νικόλαος Χολέβας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΕΘΑ

35 σχόλια:

 1. Κύριε Καζάκη,
  Θα ήθελα να σας πληροφορήσω, δεδομένης της αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ, ότι υπάρχει πλήθος αξιωματικών που συμφωνεί απολύτως με όσα γράφετε, δυστυχώς όμως δεν έχει την τόλμη να εκφραστεί ανοιχτά. Μην ξεχνάτε το «ιδιότυπο» πολιτικό καθεστώς το οποίο ζούμε. Προσωπικά σας συγχαίρω για τη στάση σας και σας εύχομαι καλή δύναμη στον πολύ δύσκολο αγώνα σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...αλλα για τους μισθους και τις συνταξεις , ολοι αυτοι οι ...ακαπνοι δημ. Υπαλληλοι που φορουν το εθνοσημο με τον ιδιο τροπο όπως και οι υπαλληλοι των GOODYS , του LIDLE η του COSMOTE , και φρόνημα εδειξαν και οργη και ...πολεμικοτητα !
   ...στον Δυναστη , κοτες και κρυψίνοες !

   Διαγραφή
  2. Μαλακίες του Καζάκη...Ενός αγράμματου και εμπαθούς παπαροβιόλη!...

   Διαγραφή
  3. Γιατί χρειάστηκε να το γράψεις τέσσερις φορές; Για να φαίνεσται πολλοί. Έτσι κάνουν όλες οι αδερφές του τάγματός σας, ή μόνο εσύ; Αν έχεις κότσια δεν έχεις παρά να το αποδείξεις γράφοντας επώνυμα. Εκτός κι αν στο αδερφάτο των ξεφωνυμένων που ανήκεις, τα κότσια μετρούνται αλλιώς...

   Διαγραφή
 2. Μεχρι τωρα η στρατιωτικη ηγεσια αγνοουσε τετοιες προσκλησεις.
  Τωρα ετρεξαν και θιγονται οταν τους τονιζεις την υβρι που διεπραξαν.
  Απορω γιατι θιγονται αφου τιμη δεν εχουν.
  Βεβαια μπορει να χουν απο την αλλη τη τιμη, τη χρηματικη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Την ίδια αποστροφή αισθανόμαστε όλοι οι Έλληνες πατριώτες που δεν ξεχνάμε την ναζιστική θηριωδία που θέρισε μέλη της οικογένειας μας, ανθρώπους και χωριά ολόκληρα. Υπερήφανος γιος και ανηψιός ανθρώπων που τα έδωσαν όλα στην εθνική αντίσταση για την απελευθέρωση του τόπου, μόνο αισθήματα ντροπής και απογοήτευσης μπορούμε να αισαθανθούμε για τους ανάξιους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας που θέλουν "μπίζνες" με τους συνεχιστές της ναζιστικής αντίληψης. Και μόνο ενίσχυση της αίσθησης μας για το χρέος, όχι το απεχθές εκείνο το χρηματικό που επικαλούνται οι νενέκοι, αλλά για το αληθινό μας χρέος: Να ελευθερώσουμε ξανά την πατρίδα μας από τους ξένους και τα τσιράκια τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο Δημήτρη με αυτό το άρθρο έφυγαν όλες οι αμφιβολίες μου για σένα αν και δεν ήταν πολλές.
  Όλα τα αξιώματα τώρα ποια τα έχουν προδότες σε αυτήν την χώρα και αυτό είναι σχέδιο δεκάδων ετών σίγουρα.
  Συνέχισε έτσι δυνατά και σίγουρα θα έρθει η στιγμή που θα ξυπνήσει ο ραγιάς για να τους κρεμάσει στο Σύνταγμα με όλες τις τιμές φυσικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Με καλείται να διορθώσω το άρθρο μου, όταν εσείς οι ίδιοι επιβεβαιώνεται πλήρως αυτά που έγραψα."
  Με καλείτε να διορθώσω το άρθρο μου, όταν εσείς οι ίδιοι επιβεβαιώνετε πλήρως αυτά που έγραψα.
  Μην είστε ανορθόγραφος κ. Καζάκη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Καζάκης έχει πει πάμπολλες φορές ότι έχει δυσλεξία. Δυσλεξία είναι όταν ο εγκέφαλος δεν μπορεί να μάθει να διαβάσει και να γράψει.

   Σου προτείνω να διαβάσεις το "Ο Προυστ και το Καλαμάρι" της Maryanne Wolf για να καταλάβεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

   Διαγραφή
  2. Χαίρομαι που στο άρθρο του κύριου Καζάκη ,δεν ανακάλυψες άλλο λάθος περάν του ορθογραφικού, γιατί άρχισα να ανησυχώ ότι δεν θα βρεθεί τελικά κανένας να αντιτάξει έστω κάποιο σαθρό «επιχείρημα», ή αστεία δικαιολογία, στο ανωτέρω αποστομωτικό δημοσίευμα του κ. Καζάκη, για το ακλόνητο πολίτικο γεγονός της παρουσίας «Ελλήνων» αξιωματικών σε τιμές πεσόντων στρατιωτών του κατοχικού γερμανικού στρατού!!
   Τελικά εδώ που μας έφτασαν είναι πιο σοβαρό το ορθογραφικό λαθάκι από την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!

   Διαγραφή
  3. Μην είστε ανούσιος τυπολάτρης κύριε "παιδί της ανοικτης θάλασσας".

   Διαγραφή
  4. λαθη βιασυνης ειναι φιλε..

   Διαγραφή
  5. Ετσι-έτσι ,πέστα , μετά τους Γερμανούς και την νεά τάξη πραγμάτων και τα τσιράκια της , αμέσως μετά λέω , κατατλάσεται η ορθογραφία ως κίνδυνος. όταν διαβάζουμε ένα κείμενο εικεντρωνόμαστε στο νόημα και στην προσπάθεια του συγγραφέα για να μεταδώσει την αγωνία του.Εξυπνακίστικες παρατηρήσείς για την ορθογραφία υποδεικνύουν στενότητα πνέυματος, αδυναμιά κατανόησης του θεματος υπο διαπραγμάτευση, τυπολατρεία και μειώμενη ικανότητα για κοινωνία με συνανθρώπους που συζητάνε. Το ιστολόγιο του Καζάκη δεν έχει ανάγκη από γραμματειακή υποσττήριξη αλλά από ανθρώπους κοινωνούς οι οποίοι σέβονται τον κόπο του και τα νοήματα τουΚαι τώρα σας κα,ηνυχτίζω ως εξής ;'' η νεα ταξι πραγμάτον κερδιζι σινεχος εδαφως''.Βασανιστείτε όλο το βράδυ να το διορθώσετε και αφήστε τους υπόλοιπους με το νόημα

   Διαγραφή
  6. Αμαν πεσατε να τον φατε. Απο αγαπη τον διορθωνει.

   Διαγραφή
 6. προδοτες οι στρατηγοι δεν είναι επιπολεοτητες μπορεις να τους καταλογησεις επειδη είναι ανιστόρητοι οι πιο πολλοι.επι πλεον οσυγκεκριμενος νομιζει ότι κατι εγινε τωρα τελευταια όμως να θυμαται ότι όταν αποστρατευτεί θα βγει εξω και θα παρει το λεωφορειο για να παει σπιτι .........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και η Γερμανία κατακτημένη χώρα είναι. Απλώς έκαναν μια εκδήλωση προς τιμήν των νεοταξικών «ιδεωδών» περί «θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης». Περνούν έτσι νοήματα καθυποταγής των λαών, αφού όποιος δεν συμφωνεί σταμπάρεται ευκόλως ως «αντι-ανθρωπιστής», άρα άξιος φυλάκισης, δολοφονίας, οικονομικής καταστροφής κτλ. Βέβαια σήμερα όλα αυτά που ακούμε περί κακών και απατεώνων Ελλήνων, ρατσισμός είναι, παρά οτιδήποτε άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο κωσταρακος είναι κότα-ράκος....

  Πρόκειται για γελοία αποβράσματα που υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πέρα από το ΓΕΕΘΑ, τιμές στους ναζί στο στρατιωτικό νεκροταφείο έκαναν ήδη από πολύ παλιότερα και οι εκλεγμενοι στη βουλή και παροικούντες το Κορυδαλλό, οι εγχώριοι "ναζιαρηδες" "γκολντεν εγκς" του φυρερισκου πακιστανολιακου και του υπαρχηγου Χρησταρα Παππαρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΥΡ ΚΑΖΑΚΗ. ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΗ ΠΙΓΗ ΣΚΕΨΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επιτρέψτε, μου παρακαλώ να σας κοινοποιήσω επιστολή μου που απέστειλα προς τον Υπεύθυνο ΑΓΕΣ το Σάββατο στις 22-11-2014
  Αθήνα, 22-11-2014

  Κύριε Κωσταράκο, πρόσφατα πληροφορήθηκα το γεγονός ότι καταθέσατε στεφάνι υπέρ μνήμης γερμανών πεσόντων κατακτητών εναντίον της Ελλάδος. Καταρχήν επιθυμώ να μου απαντήσετε εάν αληθεύει το γεγονός αυτό ότι το διαπράξατε. Εάν επιθυμείτε να μου απαντήσετε θα το εκτιμήσω ιδιαιτέρως αυτό. Εάν δε το επιθυμείτε, ασφαλώς δεν είσθε υποχρεωμένος να το πράξετε.
  Εάν μου απαντήσετε ότι δεν υπήρξε το γεγονός αυτό και ότι εσείς δεν υπήρξατε πρωταγωνιστής αυτής της αντεθνικής και αντιπατριωτικής επαίσχυντης ενέργειας και όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται ότι είναι ψεύδη και συκοφαντίες, τότε θα είμαι υπερήφανος για την ηγεσία της χώρα μου που επέλεξε εσάς για να κατέχετε την θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθώς και κάθε Έλλην επίσης θα αισθάνεται το ίδιο .
  Εάν όμως ανταποκριθήκατε σε αυτή την πρόσκληση της γερμανικής πρεσβείας και ότι κατόπιν έστω πιέσεων προς εσάς, εσείς δεχθήκατε με ελαφρά την συνείδηση σας να καταθέσετε στεφάνι υπέρ τιμής και μνήμης όλων αυτών οι οποίοι με στρατιωτική ιδιότητα απλώς, χωρίς την απαιτούμενη στρατιωτική τιμή και ανδρεία συνέργησαν και υποδούλωσαν την Πατρίδα μας κατακρεουργώντας τον λαό μας με ομαδικές εκτελέσεις, με εξευτελισμούς των εθνικών μας συμβόλων, με στρατόπεδα συγκεντρώσεως εξαθλίωσης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, με πείνα και δυστυχία, με κλοπές σημαντικών αντικειμένων του πολιτισμού της Πατρίδας μας χωρίς να έχουν κανένα ιδανικό και ήθος ως κατακτητές, επιτρέψτε μου να σας ειπώ ότι αισθάνομαι πολύ μεγάλη θλίψη και εντροπή για την εξαθλίωση που φτάσαμε και εσείς συνεργήσατε στον μέγιστο βαθμό σε αυτήν. Με κάθε σεβασμό μου απέναντι σας, σας ερωτώ «γιατί διαπράξατε αυτό φορώντας την στολή του Έλληνος στρατιώτη; Εάν το θέλατε τόσο πολύ και αισθανόσασταν τόσο υποχρεωμένος στην γερμανική πρεσβεία έπρεπε να είχατε την ελαχίστη ευσυνειδησία να διαπράξετε την ενέργεια αυτή ως πολίτης (με πολιτική περιβολή). Δεν αντιλαμβάνεσθε πια ότι ως αρχηγός που είσθε με αυτήν σας την ενέργεια ντροπιάσατε τις δοκιμαζόμενες στην σημερινή κατάσταση Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και τον Ελληνικό Λαό;
  Μετά από αυτό που έγινε δυστυχώς, εάν νοιώθετε τις ελάχιστες τύψεις για αυτή την πράξη που διαπράξατε, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτό ισοδυναμεί με εθνική προδοσία εις βάρος ολόκληρου του Ελληνισμού απανταχού της Γής και του Ελληνικού Έθνους γενικότερα. Εκτός εάν πιστεύεσαι προσωπικά ότι το Ελληνικό Έθνος έπαψε να υπάρχει πλέον. Σας παρακαλώ, δεν έχετε καμία θέση στο περήφανο Ελληνικό Στράτευμα. Φύγετε σας παρακαλώ πριν διαπράξετε και άλλες χειρότερες αντεθνικές ενέργειες . Φύγετε πριν να είναι πάρα πολύ αργά. Αν ήταν άλλες εποχές για αυτό που διαπράξατε θα έπρεπε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες να περάσετε από Στρατοδικείο. Φύγετε ζητώντας έστω δημοσίως συγνώμη. Αυτό θα είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνετε το συντομότερο δυνατόν.

  ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εγώ σαν Ελληνας αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ σου λέω ένα πράγμα...Λες μαλακίες!

   Διαγραφή
  2. Αν έχεις το θάρρος της στολής σου να γράψεις επώνυμα και θα δούμε τότε ποιος λέει μαλακίες. Οι γυμνοσάλιαγκες σαν κι εσένα βρωμίζουν τη στολή του έλληνα αξωματικού. Τράβα να γλύψεις τον πισινό αυτού που σε διόρισε και άστα τα υπόλοιπα για όσους έχουν συνείδηση και αξιοπρέπεια.

   Διαγραφή
 12. Οξεια πασοκιαση και στις ΕΔ. Τους έζησα 2 χρόνια σαν Δόκιμος (θεσμός που εξευτελισαν). ΚΑΘΑΡΣΗ στην πολιτική, Τράπεζες, πανεπιστήμια, δικαιοσύνη, ΜΜΕ, σχολεια και στις ΕΔ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Υπαρχει μεγαλη σαπιλα στον ελληνικο στρατο. Πολλοι στρατιωτικοι ειναι λαμογια που ενδιαφερονται μονο για τις μισθολογικες τους απολαβες και ασχολουνται περισσοτερο με δολοπλοκιες, μηχανορραφιες και διαφορες περιεργες συναλλαγες με τα κομματα παρα με θεματα που αφορουν την αμυνα της χωρας.

  Γιαυτο και πολλοι στρατιωτικοι ειτε εγιναν βουλευτες ειτε τοποθετηθηκαν σε υπουργικες θεσεις (οπως ο Φραγκουλης Φραγκος που υπουργιοποιηθηκε ενω παραλληλα εχωσε και τη κορακλα του στην ΕΡΤ ως παρουσιαστρια-γλαστρα σε εκπομπη )

  Μην ξεχναμε και τα λαμογια "στρατηγους" της Χ.Α. που βολευτηκαν στην ευρωβουλη και μετα αλληλοδιορισαν τις κορες τους ως επιστημονικους συνεργατες να τσεπωνουν πολλες χιλιαδες ευρω ....

  its a family business. Τρωνε και πινουν δημοσια δαπανη στην υγεια των κοροιδων (φορολογουμενων)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μόνο η Παλλαϊκή Άμυνα, οπου οι ίδιοι οι Πολίτες/Οπλίτες θα έχουν την ευθύνη και το καθήκον της ασφάλειας της πατρίδας, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και στη ρίζα τους τέτοια φαινόμενα.
  Αναφέρομαι και στο φαινόμενο όπου δόκιμοι αξιωματικοί της αστυνομίας, δηλώνουν "φυσικά και είμαστε φασίστες".
  Στο νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα πρέπει να υπάρχει η ρήτρα του ασυμβίβαστου του Ελληνα Πολίτη με του φασίστα.
  Εξοστρακισμός τους και απο το Σώμα και απο την χώρα…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. «Για πρώτη φορά» ΠOYΛOYN TON EΛΛHNIKO ΛAO ;;

  "Ο Aγώνας για τα Γεωπολιτικά Συμφέροντα Oδηγεί μια Xώρα είτε να γίνει Iσχυρότερη, Aποτελεσματικότερη, λύνοντας τα Xρηματοπιστωτικά, Aμυντικά, Oικονομικά KAI, MAZI ME AYTA TA KOINΩNIKA της προβλήματα, EITEί NA διολισθήσει στη τρίτη (3), πέμπτη (5) κατηγορία, XANONTAΣ τη δυνατότητα NA YΠEPAΣΠIΣTEI TA ΣYMΦEPONTA TOY ΛAOY THΣ !!!!"

  Y.Γ. ..... ΣBHNOYN TA AΣTPA ENA-ENA KAI OΣA ΣOY EIXA EIΠΩMENA (KAI ΓPAMMMENA), ΣBHNEI H NYXTA TO ΦEΓΓAPI KAI OYTE ΦΩΣ OYTE ΛIYΓNAPI NA MAΣ BΓAΛEI AΠO TO ... ΨEMA KAI AΠO THN NTPOΠH !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. H παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ στην εκδήλωση έγινε αποκλειστικά για να εξοφληθούν τα γραμμάτια προς τη Γερμανία, η οποία στήριξε την εκλογή του ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ με έδρα τις Βρυξέλλες και παχυλές αποδοχές για 3 έτη...! Τρίζουν τα κόκαλα των πεσόντων από τους γερμανούς κατακτητές! Απλά πρόκειται για έναν επαγγελματία τυχοδιώκτη που στερείται ηθικών αρχών, καίτοι Α/ΓΕΕΘΑ. Τουλάχιστον αυτός πούλησε ακριβά την παρουσία του. Υπήρχαν προκάτοχοί του που κατέθεσαν στεφάνια σε αντίστοιχες τελετές στη γείτονα Τουρκία. Το ολίσθημα αυτό διέπραξαν ο Ναύαρχος Χηνοφώτης (μετέπειτα βουλευτής Επικρατείας και Υφυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή) και ο Στρατηγός Γράψας (επιλογή του μπαμπά-Σταικούρα). Ο λόγος που έκαναν μία τέτοια ενδοτική πράξη ήταν ότι τους το ζήτησε η τότε ΥΠΕΞ, Μπακογιάννη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. H παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ στην εκδήλωση έγινε αποκλειστικά για να εξοφληθούν τα γραμμάτια προς τη Γερμανία, η οποία στήριξε την εκλογή του ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ με έδρα τις Βρυξέλλες και παχυλές αποδοχές για 3 έτη...! Τρίζουν τα κόκαλα των πεσόντων από τους γερμανούς κατακτητές! Απλά πρόκειται για έναν επαγγελματία τυχοδιώκτη που στερείται ηθικών αρχών, καίτοι Α/ΓΕΕΘΑ. Τουλάχιστον αυτός πούλησε ακριβά την παρουσία του. Υπήρχαν προκάτοχοί του που κατέθεσαν στεφάνια σε αντίστοιχες τελετές στη γείτονα Τουρκία. Το ολίσθημα αυτό διέπραξαν ο Ναύαρχος Χηνοφώτης (μετέπειτα βουλευτής Επικρατείας και Υφυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή) και ο Στρατηγός Γράψας (επιλογή του μπαμπά-Σταικούρα). Ο λόγος που έκαναν μία τέτοια ενδοτική πράξη ήταν ότι τους το ζήτησε η τότε ΥΠΕΞ, Μπακογιάννη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Καζάκης. Εκφράζει το συναίσθημα όλων των Ελλήνων για το γεγονός αυτό και ιδίως των στρατιωτικών που πάνω απ' όλα βάζουν την λέξη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. καλειτε και επιβεβαιωνετε.
  ελεος με την ανορθογραφια. πως να σας εκλαβει καποιος στα σοβαρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Αν το αναφερόμενο περιστατικό συνδυαστεί με τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδος στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης κατά την τελετή αναγόρευσης του παραχαράκτη ιστορικού Ρίχτερ ως επιτίμου διδάκτορα, μένει κανείς άφωνος με την σκανδαλώδη προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία του τόπου από την πένα του επιτιθέμενου και των δοσιλόγων συνεργατών του. Να μην ξεχνούν όμως οι συνεργάτες του ότι αυτή τη φορά οι ίδιοι είναι επώνυμοι και εμείς αηδιασμένοι.
  Βιβή Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Γιατί περιμένετε τιμή και υπόληψη από άτομα που έχουν ήδη διαφθαρεί, διαβρωθεί; Πέφταν οι μίζες σαν χαλάζι (πέφταν οι σφαίρες έλεγε η ταινία) στο υπουργείο 'Αμυνας. Κι' όσο ψηλότερα τόσο μεγαλύτερη η διαπλοκή κι' η διαφθορά. 'Οταν η πολιτική ηγεσία διορίζει την στρατιωτική και την δικαστική τι περιμένετε; Χάρη κάνει ο ένας στον άλλο. Αλλά και οι από κάτω τα ξέρουν και δεν μιλάνε γιατί κι' αυτοί με τον καιρό θέλουν να γίνουν ''οι από πάνω''. Η διάβρωση και η συνενοχή αγγίζει από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Το παράδειγμα βέβαια πάντα το δίνει η κορυφή που βρίσκεται και στο απυρόβλητο, εννοώ χωρίς καμιά τιμωρία. Και βέβαια διαβρωμένος και ασυνείδητος είναι και ο λαός. Τόσα χρόνια του τον έχτισαν πετραδάκι πετραδάκι αυτόν τον χαρακτήρα. Κόπιασαν πολύ οι κρατούνες και τώρα απολαμβάνουν τον κόπο τους. Γιατί ο παν-καλος όταν είπε το ''μαζί τα φάγαμε'' δεν το είπε τυχαία. Κι' ένα κοκκαλάκι να έχεις γλύψει είσαι συνένοχος. Κι' οι περισσότεροι έχουν γλύψει από ένα ή περισσότερα. Και εν μέρει γι' αυτό εξακολουθούν να τους ψηφίζουν. Γιατί το μόνο δίκιο που έχουν οι κρατούντες είναι πως ούτε εξωγήινοι τους φύτεψαν, ούτε από τον 'Αρη ήρθαν Τους πήγε ο κόσμος με την ψήφο του. Που επειδή έχω γνωρίσει παρα πολλούς στην ζωή μου τους έχω χωρίσει σε τρεις κατηγορίες: Στους ΗΛΙΘΙΟΥΣ, στους ΜΑΚΑΚΕΣ και σ' αυτούς που έχουν ή νομίζουν πως έχουν συμφέροντα. Και δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι από τις δύο πρώτες κατηγορίες που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία και συνενούν στο παιχνίδι εξουσίας - λαού. Και που κανένας πολιτικάντης ή δημοσιογράφος δεν τους θίγει γιατί αυτοί είναι το κοινό τους. Που τους ψηφίζει. Που τους ακούει στα ράδια να αραδιάζουν ότι παπαριά τους κατέβει χωρίς ''αιδώ'' και από τις δύο μεριές. Που αγοράζει τις εφημερίδες τους. Που τους χειραγωγούν με κάθε μέσο. Που τους φοβίζουν πως άμα βγει κάποιος εκτός από αυτά τα απόβλητα θα τους φάει ο δράκος. Κι' ας είναι βουτηγμένοι αυτοί ως τον λαιμό στη λάσπη, αρκεί τα νύχια τους να είναι καθαρά, είχε πει ο Μπ. Μπρεχτ. Αν και όπως λένε οι ψυχίατροι, χρειάζονται δύο χέρια για να χτυπήσουν παλαμάκια. Τα δικά τους και τα δικά μας. Και τελειώνω με τον στίχο του Βάρναλη που τραγούδησε ο Ξυλούρης: ''άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, αίντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς''. Αλλά το ξέρουν πως δεν γίνεται, δεν γυρίζεις τον διακόπτη σε αυτά και γι' αυτά. 'Αλλωστε "με ηλιθιότητα και καλή πέψη ο άνθρωπος αντέχει πολλά'' είχε πει ο συγγραφέας Καρ. Ντίκενς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Σε βλέπω στην εκπομπή με τον νι και λι -αλλά πολύ νι και πολύ λι- και σκέπτομαι ότι σήμερα σε καλούν για κουβεντούλα, αλλά αύριο για ανακρισούλα, όπως ο Μ. τους φοιτητές στη χού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ξεχνάτε ότι από το βαθμό του Συνταγματάρχη και πάνω αποκεφαλίζετε όποιος δεν είναι αρεστός Ξεχνάτε ότι όλο το πεντάγωνο αποτελείτε από ρουσφέτια και μετά κάνετε συζήτηση για τον κάθε Κωσταράκο
  διαβάστε το κείμενο και αφήστε τους γνωστούς άγνωστους να τρολάρουν με το ποστάρισμα πληρώνονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή