Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Μόνο με νέο ανένδοτο του λαού μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Η καθημερινή πράξη δείχνει πώς κανένας σώφρων Έλληνας δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στην αποκαλούμενη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση. Όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για να ανατρέψει την κυβέρνηση, αλλά λειτουργεί ως μηχανισμός διαδοχής που απλά περιμένει τη σειρά της. Με τον κόσμο βέβαια να βυθίζεται όλο και περισσότερο στα αδιεξοδα και στην απελπισία.

Όπως το δίλλημμα δεξιά-αντιδεξιά στήριξε την δικομματική εναλλαγή στο μεγαλύτερο μέρος της μεταπολίτευσης και οδήγησε στη σύμπραξη των δυο μονομάχων υπό καθεστώς χρεοκοπίας και αποικιακής κατοχής, έτσι και σήμερα προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν στο διλλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο ώστε να αναστηθεί ξανά ο δικομματισμός. Πρέπει επειγόντως να δημιουργηθεί ένας τρίτος πόλος, που θα διεμβολίσει το νέο δικομματισμό, το νέο έξωθεν και άνωθεν στημένο διπολισμό, προκειμένου να μην βρεθούμε τελικά με μια αποκαλούμενη αντιμνημονιακή ή αριστερή κυβέρνηση ικανή για τα χειρότερα.   

Οι κυβερνώντες πρέπει να πέσουν

Δεν ανήκουμε σ' εκείνους που θεωρούν ότι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση είναι το ίδιο με τη σημερινή. Ούτε όμως και σ' εκείνους που θα τρέξουν να ταυτιστούν με οποιαδήποτε αποκαλούμενη αντιμνημονιακή κυβέρνηση μόνο και μόνο για να φύγουν οι σημερινοί κυβερνώντες. Είναι ιδιαίτερα πολύτιμη η ζωή της οικογένειάς μου, αλλά και της πατρίδας μου, για να πω το γνωστό: ας φύγουν αυτοί που κυβερνούν και ύστερα βλέπουμε.

Οι κυβερνώντες σήμερα θα πρέπει να πέσουν το ταχύτερο δυνατό. Θα πρέπει όμως να πέσουν από τον ίδιο τον λαό, από την οργή του και την διάθεσή του να υπερασπιστεί τη ζωή τη δική του και της πατρίδας του με τις δικές του δυνάμεις. Μόνο έτσι θα δρομολογηθούν εξελίξεις βάσιμης ελπίδας για τη μεγάλη πλειοψηφία που σήμερα υποφέρει κάτω από το καθεστώς αποικιακής κατοχής. Μόνο έτσι ο λαός θα βρίσκεται με το "όπλο παρά πόδα" προκειμένου να μην επιτρέψει πισωγυρίσματα.

Οι κυβερνήσεις που πέφτουν σαν αποτέλεσμα κοινοβουλευτικών συνδυασμών, ή τακτικισμών - όπως επιχειρείται να γίνει με την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας - με τον λαό στο περιθώριο δεν οδηγούν σε ανατροπές, αλλά σε διαδοχές. Οδηγούν δηλαδή σε διάδοχες καταστάσεις που συνεχίζουν την ίδια πολιτική και νομιμοποιούν ότι έχει προκαλέσει την λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια.

Πόσες και πόσες φορές δεν ακούσαμε στην μεταπολίτευση τη νέα κυβέρνηση που εκλέγεται κάθε φορά για να φύγουν οι προηγούμενοι να μας λέει: δυστυχώς παρέλαβα χάος. Οι προηγούμενοι τα έκαναν όλα κι εγώ δεν μπορώ να κάνω πολλά. Κι έτσι η εκάστοτε κυβέρνηση του "λιγότερου κακού" αποδεικνυόταν τουλάχιστον μια από τα ίδια.

Χωρίς ενωμένο και μάχιμο λαό δεν υπάρχει διέξοδος

Αλήθεια, πώς μπορεί μια κυβέρνηση χωρίς την άμεση και μαχητική συνδρομή του λαού να διαπραγματευτεί με τους δανειστές και τις ξένες δυνάμεις που μας έχουν επιβάλλει αυτό το καθεστώς εθνικής υποδούλωσης; Υπάρχει έστω και μια περίπτωση στην ιστορία που μια κυβέρνηση κατάφερε να υποστηρίξει τα λαϊκά συμφέροντα, να δώσει έστω μια ανάσα στο λαό, χωρίς ο ίδιος ο λαός να βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση; Δεν υπάρχει ούτε μία.

Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό που προετοιμάζεται για την Ελλάδα δεν είναι παρά μια από τα ίδια. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η κυβερνώσα συμμορία των Σαμαροβενιζέλων επιβιώνει πολιτικά και συνεχίζει, πρωτίστως γιατί η αντιπολίτευση παραμένει στο κοινοβούλιο και νομιμοποιεί με την ψήφο της κάθε είδους κυβερνητική αυθαιρεσία, κάθε πραξικόπημα σε βάρος του λαού, κάθε κατάλυση της συνταγματικής τάξης.

Οι σημερινοί κυβερνώντες παραμένουν γατζωμένοι στη διακυβέρνηση γιατί η αντιπολίτευση δεν τολμά να κάνει το αυτονόητο σε συνθήκες κατάλυσης του πολιτεύματος. Δηλαδή να ακολουθήσει μια μορφή ανένδοτου αγώνα εντός και πρωτίστως εκτός βουλής με σκοπό να προκαλέσει την ανατροπή της κυβερνώσας συμμορίας υπό το κράτος της οργής του λαού. Γιατί το έκανε η Ένωση Κέντρου τη δεκαετία του '60 και δεν μπορεί να το κάνει η σημερινή αντιπολίτευση;

Αντίθετα με την Ένωση Κέντρου της δεκαετίας του '60, η σημερινή αντιπολίτευση αναγνωρίζει τη νομιμότητα της κυβέρνησης και του καθεστώτος που έχει επιβάλλει κατ' εντολή των ξένων κέντρων. Κι ενώ έχει καταλυθεί το σύνταγμα, ο κοινοβουλευτισμός και έχει παραδωθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας, η αντιπολίτευση συνεχίζει να αναγνωρίζει αυτούς που έκαναν όλα αυτά ως νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Η σημερινή αριστερά της Κουμουνδούρου και του Περισσού δεν έχει ούτε καν τα κότσια της Ένωσης Κέντρου της δεκαετίας του ΄60, ούτε καν του Γεώργιου Παπανδρέου που αποκήρυξε την κυβέρνηση ΕΡΕ του Κ. Καραμανλή το 1961, δεν την αναγώρισε ως νόμιμη κυβέρνηση, αλλά μόνο ως προϊόν βίας και νοθείας για να ακολουθήσει κατόπιν μια πορεία ανένδοτου μέσα στο λαό.

Τι να την κάνεις λοιπόν μια τέτοια αντιπολίτευση σαν την σημερινή, που τρέμει να αμφισβητήσει τη νομιμότητα μιας κυβέρνησης, η οποία είναι προϊόν όχι μόνο βίας και νοθείας, αλλά κατάλυσης του πολιτεύματος υπέρ ξένης δύναμης; Τι να κάνεις μια αντιμνημονιακή αντιπολίτευση που αναγνωρίζει ως νόμιμο ένα από τα πιο σκληρά και αδίστακτα καθεστώτα αποικιακής κατοχής, όπως είναι αυτό που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας;

Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτεί κανείς μια δύναμη που δεν τολμά σαν αντιπόλιτευση ούτε καν να αμφισβητήσει το υφιστάμενο καθεστώς κατάλυσης κάθε έννομου δικαιώματος επιβίωσης του ελληνικού λαού; Πώς είναι δυνατόν μια τέτοια δύναμη να αναδειχθεί σε κυβέρνηση διαφορετική από την σημερινή; Πώς θα αμφισβητήσει ως κυβέρνηση όλα εκείνα που δεν τολμά να τα αμφισβητήσει ως αντιπολίτευση;

Δεν αρκεί να δηλώνεις ενάντια στο μνημόνιο

Τα λέμε όλα αυτά όχι γιατί βάζουμε συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο ίδιο τσουβάλι. Αυτός ο ρόλος ανήκει στον Περισσό. Όμως δεν μου αρκεί το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη στη διακυβέρνηση του τόπου, για να θέλω την ανάδειξή της στον κυβερνητικό θώκο. Τα παιδιά μου, η οικογένειά μου και γενικά η πατρίδα μου, μου είναι εξαιρετικά πολύτιμα για να με συνεπάρουν τόσο αφελείς και παδαριώδεις σκέψεις ώστε να επιτρέψω να γίνουν του κασίδη το κεφάλι.

Ούτε μου αρκεί το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα είδος πολιτικού "σούπερ μάρκετ" με κάθε είδους φρούτο. Το γεγονός ότι στις γραμμές του υπάρχουν ακόμη και απόψεις υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους, αλλά και υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη, δεν παρέχει κανενός είδους εγγύηση. Όταν κάποιος δεν συναισθάνεται την ανάγκη να έρθει σε ρήξη μέσα στο κόμμα του για τόσο κορυφαία θέματα θέσεων, θέτοντας το συμφέρον του λαού, των εργαζομένων, της πατρίδας, ή έστω τις προσωπικές αρχές του τέλος πάντων, πάνω από την "ενότητα του κόμματος" στην πορεία προς την διακυβέρνηση, τότε δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι αυτός δεν θα σέρνεται πίσω από την ηγεσία του εσαεί.

Οι δικαιολογίες άφθονες. Δεν μπορούν να γίνουν τώρα αυτά. Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος. Ας περιμένουμε να δούμε. Είναι νωρίς ακόμα. Κι έτσι όσο η αντιμνημονιακή διακυβέρνηση θα αποδεικνύεται για τον λαό όλο και πιο αδίστακτη και καθεστωτική, τόσο οι διαφωνούντες θα λειτουργούν σαν άλλοθι της επίσημης γραμμής.

Όταν η Δούρου δείχνει ότι είναι μια από τα ίδια

Για να μη νομίζετε ότι υπερβάλλω, δεν θα επικαλεστώ την εμπειρία της μεταπολίτευσης, αλλά την τωρινή κατάσταση. Η κ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής, δηλαδή επικεφαλής της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα κατέγγελνε τον προηγούμενο περιφερειάρχη Σγουρό για ατασθαλείες και σκανδαλώδεις συμβάσεις τις οποίες θα φέρει στο φως όταν η ίδια εκλεγεί. Μάλιστα τη θυμάμαι να λέει με το γνωστό ύφος των 100 καρδιναλίων, ότι η εκλογή της στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα αποδείξει το κατά πόσο το κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ικανός να αλλάξει τα πράγματα.

Όταν εξελέγη η κ. Δούρου υπήρξε ένα πάγωμα σ' όλους αυτούς που λυμαίνονταν την περιφέρεια, τις εργολαβίες, τις μελέτες, τα έργα. Ένας από τους "μεσάζοντες", που λόγω των γνωριμιών και των διασυνδέσεων πουλά εκδουλεύσεις σ' όσους θέλουν να κάνουν δουλειά με το ευρύτερο δημόσιο, έλεγε: Έτσι είναι πάντα όταν αλλάζει η διοίκηση. Το πάγωμα κρατά γύρω στον ένα μήνα, μέχρι να μάθουμε πόσα παίρνει ο νέος επικεφαλής και οι παρατρεχάμενοί του. Θα δείτε, διαβεβαίωνε, το ίδιο θα γίνει και με την Δούρου.

Έγινε κάτι διαφορετικό με την έλευση της κ. Δούρου; Όχι βέβαια. Ο κανόνας επαληθεύτηκε. Οι συμβάσεις, οι σκανδαλώδεις κατά την προεκλογική κ. Δούρου, που άφησε σε εκρεμμότητα ο πρώην περιφερειάρχης κ. Σγουρός, υπογράφονται η μια μετά την άλλη. Δεν είναι μόνο η υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία καθαρισμού, που δεν πρόλαβε να υπογράψει ο πρώην, αλλά και όλες οι υπόλοιπες έχουν δρομολογηθεί. Απλά είναι θέμα τιμοκαταλόγου της νέας διοίκησης της περιφέρειας, για να θυμηθούμε τον "μεσάζοντα".

Φυσικά, η κ. Δούρου φρόντισε να υπογράψει και να αποδεχθεί κανονικά και τον οικονομικό απολογισμό της περιφέρειας αθωώνοντας τον κ. Σγουρό από ατασθαλίες και λοβιτούρες. Για τις ατασθαλίες και τις λοβιτούρες που η ίδια τον κατηγορούσε προεκλογικά. Είδατε να δυσανασχετεί κανένας από την αντιπολίτευση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι η διοικούσα σύντροφός τους αποδεικνύεται μια από τα ίδια με τους προηγούμενους; Είδατε κανέναν από το ψηφοδέλτιο της κ. Δούρου να δυσανασχετεί έστω και να διαχωρίζει τη θέση του από αυτές τις πρακτικές; Κανένας!

Η καρέκλα, το οφίτσιο, η εξουσία, έστω και σε επίπεδο σφουγκοκωλάριου περιφερειάρχη, είναι υπεράνω ακόμη και της πιο στοιχειώδους προσωπικής εντιμότητας. Η ατιμία είναι συνώνυμη με όλους αυτούς που για μια εκλόγιμη θέση σ' ένα ψηφοδέλτιο, είναι πρόθυμοι να ξεχάσουν τα πάντα. Αρχές, αξίες, αξιοπρέπεια, φιλότιμο, τιμιότητα και θέσεις. Για την πατρίδα και τον λαό δεν λέμε τίποτε, γιατί όλοι αυτοί τα έχουν γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Κι αν σε μια μόνη περιφέρεια οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνουν τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα τους "μεσάζοντες" που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες το ευρύτερο δημόσιο, τι πρόκειται να γίνει όταν το συγκεκριμένο κόμμα αποκτήσει κυβέρνηση; Ποιος απ' όλους αυτούς που σήμερα στρατεύονται στις γραμμές του θα αντιδράσει στη νομή της εξουσίας; Ποιος θα κλωτσήσει τα οφίτσια, τους θώκους και τα προνόμια της διακυβέρνησης, προκειμένου να υπερασπιστεί εργατικά, λαϊκά και εθνικά συμφέροντα;

Τι εγγύηση υπάρχει ότι δεν θα έχουμε μια από τά ίδια;

Ποιος θα γίνει εγγυητής μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ο κ. Καμμένος; Ή μήπως ο Περισσός; Εδώ δεν τολμά κανένας τους να αμφισβητήσει τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβερνώσας συμμορίας όσον αφορά το καθεστώς αποικιακής κατοχής, τους δανειστές και τις τράπεζες. Δείτε τι έγινε με τα τεστ αντοχής των τραπεζών. Ούτε ένας από δαύτους δεν αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή που θέλει τις συστημικές λεγόμενες τράπεζες να περνάνε τα τεστ αντοχής.

Δεν τόλμησαν ούτε καν να πουν την αλήθεια, ότι οι 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας (Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) απέτυχαν στα τεστ αντοχής με συνολικό έλλειμα κεφαλαίου 8,72 δις ευρώ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο πήχης των τεστ είχε κατέβει από το 8% κεφαλαιακή επάρκεια που προβλέπουν οι κανονισμοί της ΕΚΤ στο 5,5%. Ούτε δοκιμάστηκαν οι τράπεζες σε σενάριο που προβλέπει ύφεση και αποπληθωρισμό. Κάτι που συμβαίνει ήδη στις περισσότερες από τις οικονομίες της ευρωζώνης με πρώτη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Γιατί δεν είπαν την αλήθεια; Διότι πολύ απλά τρέμουν την πιθανότητα να τα βάλουν με το τραπεζικό καρτέλ. Ακόμη και σαν αντιπολίτευση. Γι' αυτό τους είναι πιο εύκολο να αφήσουν τον κόσμο να πιαστεί κορόϊδο, να πάει σαν το σκυλί στ' αμπέλι μιας νέας πιθανής ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, παρά να σταθούν απέναντι στους τραπεζίτες και να αμφισβητήσουν τα ιερά και όσια των τοκογλύφων.

Βέβαια, όλα αυτά δεν αφορούν τον Περισσό, ο οποίος το Σάββατο 1η Νοεμβρίου έχει προγραμματίσει την επανάσταση με την οποία θα ξεφορτωθεί μια και καλή με τον καπιταλισμό γενικά. Επομένως προς τι να ασχολείται με τις τράπεζες, τους τοκογλύφους, το καθεστώς αποιακής κατοχής, τη γενοκτονία του ελληνικού λαού. Όλα αυτά θα λυθούν με μιας όταν ο Περισσός ξεμπερδέψει με τον καπιταλισμό γενικά. Κι αν δεν γίνει την 1η Νοεμβρίου στο Σύνταγμα, θα γίνει του χρόνου. Κι αν δεν γίνει του χρόνου, θα γίνει του παραχρόνου, ή σε τέσσερα τέρμενα. Ποιος ξέρει; Πάντως για όλα φταίει ο καπιταλισμός και έως ότου ο Περισσός ξεμπερδέψει μαζί του, εμείς μπορούμε να χαλαρώσουμε για να απολαύσουμε τη μαζική εξόντωση τη δική μας και της πατρίδας μας.

Τσιμουδιά για την ταμπακέρα

Οι υπόλοιποι αντιμνημονιακοί ορκίζονται ότι μόλις πάρουν την ψήφο μας θα σκίσουν τα μνημόνια. Δεν αντιλέγω, αλλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν τους απασχολεί καθόλου το συνολικό καθεστώς της ευρωζώνης. Από τις 4 Νοεμβρίου ξεκινά η τραπεζική ένωση, όπου θα ανήκουν οι βασικές συστημικές τράπεζες της ευρωζώνης. Ποιος απ' όλους αυτούς μας εξήγησε τι σημαίνει τραπεζική ένωση και τι συνέπειες θα έχει στη ζωή μας; Κανείς! Ούτε καν αναφέρονται σ' αυτήν. Λες και δεν την ξέρουν.

Η τραπεζική ένωση ενοποιεί την εποπτεία των συστημικών τραπεζών υπό την ΕΚΤ με σκοπό να αναδειχθεί η "βιωσιμότητά" τους σε αξία ανώτερη των δικαιωμάτων των καταθετών, των δανειοληπτών και των εργαζομένων. Υπό καθεστώς τραπεζικής ένωσης οι εγχώριες δημοσιονομικές, ελεγκτικές και δικαστικές αρχές δεν έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στις συστημικές τράπεζες. Τι σημαίνει αυτό; Κάτι πολύ απλό. Καμιά δημοσιονομική, ελεγκτική, ή δικαστική πράξη των εθνικών αρχών του κράτους-μέλους δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις συστημικές τράπεζες που θέτουν σε κίνδυνο την "βιωσιμότητά" τους. Ποιος κρίνει την "βιωσιμότητα" αυτών των τραπεζών; Αποκλειστικά η ΕΚΤ.

Έτσι νόμοι, όπως ο νόμος Κατσέλη, αποφάσεις δικαστηρίων υπέρ δανειοληπτών, πράξεις της διοίκησης και πολιτικές της κυβέρνησης που στρέφονται ενάντια στις τράπεζες, είτε επιδιώκουν να αποκαταστήσουν αδικίες, ή να προστατέψουν καταθέτες και δανειολήπτες, δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κ. Ντράγκι, διοικητή της ΕΚΤ.

Με άλλα λόγια υπό καθεστώς τραπεζικής ένωσης κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης δεν έχει το ελεύθερο να παρεμβαίνει στο τραπεζικό σύστημα και να το ρυθμίζει με την πολιτική του με βάση τις ανάγκες των πολιτών του. Πώς λοιπόν θα μας απαλλάξει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση που εμμένει στην ευρωζώνη από τον σαράφικο και τοκογλυφικό χαρακτήρα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος; Πώς θα ρυθμίσει ευνοικά για τα δοκιμαζόμενα νοικοκυριά, τους ελευθεροεπαγγελματίες και μικρομεσαίους τα "κόκκινα" δάνειά τους; Πώς θα αποκαλύψει και θα ζητήσει ευθύνες για τα θαλασσοδάνεια που χαριστηκαν από τις τράπεζες σε επιχειρηματικά κυκλώματα και ολιγάρχες;

Κουβέντα για τη συνέχιση της "άμεσης εποπτείας"

Κανείς δεν απαντά. Αποφεύγουν όλοι οι αντιμνημονιακοί την απάντηση, όπως ο διάολος αποφεύγει το λιβάνι. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αυτή την εβδομάδα δημοσιεύτηκε η τακτική τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Κρατικού Προϋπολογισμού της Βουλής. Η έκθεση ανάμεσα στα άλλα ξεκαθαρίζει πως οποιαδήποτε λύση και αν τελικά επιλεγεί για την μεταμνημονιακή εποχή, θα συνοδεύεται από στενή εποπτεία της ελληνικής οικονομικής πολιτικής, πράγμα που όπως τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης συχνά το παραβλέπει η δημόσια συζήτηση.

Καταλάβατε τι λένε οι συντάκτες της έκθεσης; Είτε βγούμε από το μνημόνιο, όπως λέει ο Σαμαράς, είτε σκίζοντας το, όπως λέει ο Τσίπρας, η "μεταμνημονιακή εποχή" θα συνοδεύεται από αυστηρή άμεση εποπτεία ολόκληρης της οικονομικής πολιτικής. Όχι σαν αποτέλεσμα του μνημονίου, αλλά σαν συνέπεια του νέου Δημοσιονομικού Συμφώνου και της δέσμης των "δύο μέτρων" που εφαρμόζεται για όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, ακόμη κι αν απαλλαγούμε από τα μνημόνια, δεν γλυτώνουμε από την άμεση εποπτεία ως μόνιμο πια καθεστώς για την Ελλάδα της ευρωζώνης.

Το συζητά αυτό κανείς από τους αντιμνημονιακούς; Κουβέντα. Να γιατί οι συντάκτες της έκθεσης λένε ότι το γεγονός αυτό συχνά το παραβλέπει η δημόσια συζήτηση. Οι αντιμνημονιακοί του σκίζουμε το μνημόνιο δεν θέλουν να ξέρει ο λαός ότι ευρωζώνη σημαίνει πια μόνιμο καθεστώς αποικιακής κηδεμονίας. Δεν πρέπει ο λαός να ξέρει. Θα το ανακαλύψει μετά τις εκλογές όταν η αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα του λέει ότι δεν μπορεί να ξεφορτωθεί την άμεση εποπτεία της Ευρωπαικής Επιτροπής και της ΕΚΤ και επομένως είναι αδύνατο να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα ήθελε.

Απόδειξη του πόσο δίκιο έχουν οι συντάκτες της έκθεσης ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης. Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για την έξοδο από το μνημόνιο οδηγεί στο πουθενά, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Πάνος Καμμένος πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. χαρακτηρίζοντας την έκθεση «κόλαφο για την κυβέρνηση Σαμαρά», προσθέτει ότι το μόνο που της απομένει είναι να παραιτηθεί. Τσιμουδιά για την επισήμανση της έκθεσης ότι ακόμη και χωρίς μνημόνιο η αποικιακή κηδεμονία θα συνεχιστεί.

Αυτοί δεν θέλουν τη συνεργασία, αλλά εμείς χρειαζόμαστε μια τρίτη επιλογή

Τα αναφέρω όλα αυτά για να καταλάβει ακόμη κι ο πιο αφελής το γιατί ούτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο κ. Καμμένος των ΑΝ.ΕΛ. δεν ανταποκρίθηκαν σε κανένα κάλεσμα συνεργασίας πάνω στα αιτήματα που έχει ο απλός κόσμος. Δεν θέλουν τη συνεργασία με βάση τα αιτήματα του κόσμου, όπως είναι τα χρέη προς την εφορία, τις τράπεζες, τους πληστειριασμούς, τα εργασιακά, κοκ. Τους αρκεί το παρασκήνιο και τα δούναι-λαβείν στο σκοτάδι, πίσω από κλειστές πόρτες. Τα υπόλοιπα είναι δηλώσεις για το θεαθήναι, για τους ανόητους που πιστεύουν στις κάμερες.

Μπορεί μέσα στην απελπισία του κανείς να νομίζεις ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να επιλέξει το "λιγότερο κακό", δηλαδή το αντιμνημόνιο, ή τους αναχωρητές του Περισσού. Πρέπει να ξέρει όμως ότι όποτε ο λαός βρέθηκε σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις και επέλεξε με κριτήριο το "λιγότερο κακό", οδηγήθηκε σε πολύ μεγαλύτερες συμφορές.

Τον Αύγουστο του 1932, η Κλάρα Τσέτκιν, βουλευτής του Ράιχσταγκ, καλούσε με όλο της το πάθος σε ενιαίο μέτωπο τους σοσιαλδημοκράτες, κομμουνιστές και δημοκράτες εναντίον του χιτλερισμού και προειδοποιούσε: "Η πολιτική του «μικρότερου κακού» ενισχύει την αίσθηση δύναμης των αντιδραστικών δυνάμεων και δημιουργεί το μεγαλύτερο από όλα τα κακά: την παθητικότητα των μαζών. Έχουν πειστεί να μην κάνουν καμία χρήση της δύναμής τους, εκτός του Κοινοβουλίου. Έτσι, η σημασία του Κοινοβουλίου για την ταξική πάλη του προλεταριάτου είναι επίσης μειωμένη. Αν το Κοινοβούλιο σήμερα, εντός των ορίων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πάλη των εργαζομένων, είναι μόνο επειδή έχει την υποστήριξη των ισχυρών μαζών έξω από τα τείχη της."

Το ενιαίο μέτωπο στο οποίο καλούσε η Τσέτκιν δεν έγινε. Κανένας δεν το ήθελε. Οι αστοί δημοκράτες γιατί έτρεμαν τις μάζες. Οι σοσιαλδημοκράτες γιατί θεωρούσαν τους κομμουνιστές πιο επικύνδυνους από τους ναζί. Το ίδιο και οι κομμουνιστές, οι οποίοι θεωρούσαν το ναζισμό ως μια μικρή παρένθεση στην πορεία για τον ταξικό τους στόχο. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει ο ναζισμός να στοιχίσει στην ανθρωπότητα πρωτόγνωρη βαρβαρότητα και ποταμούς αίματος.


Βρισκόμαστε στην ίδια κρίσιμη καμπή όπως τότε στη Γερμανία του μεσοπολέμου. Τόσο στην πατρίδα μας, όσο και διεθνώς. Ας μην ξεχάσουμε αυτή την φορά την ζωφερή προειδοποίηση. Ας μην πέσουμε στην παγίδα. Ας δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να υπάρξει ένας πόλος συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων, που θα μπορέσει να διεμβολίσει το νέο διπολισμό μνημονίου-αντιμνημονίου, που οικοδομείται με σκοπό να εγκλωβιστεί ο λαός στην απελπισία και το αδιέξοδο.

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 2/11/2014

24 σχόλια:

 1. Α ρε Καζάκη πολύ ωραία τα λες αλλά ποιος σε ακούει. Ούτε εσύ ο ίδιος δεν σε ακούς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτή τη φορά είναι οφθαλμοφανές το τι παίζεται.Το "πολιτικό"προσωπικό είναι όλο σε θέση "μάχης"για να ολοκληρώσει την αποστολή του.Επιστρατεύονται οι πάντες,Σημίτης,ΓΑΠ,Ντόρα κ.λ.π.Κάποιοι και μεγαλολοδημοσιογράφοι φωνασκούν για τη δημιουργία "μετώπου"κατά του ΣΥΡΙΖΑ,ενώ θέλουν μέσω αυτού και της διαδοχής του στην εξουσία να σώσουν τα δικά τους τομάρια.Πάντα έτσι εγκλώβιζαν τον κόσμο με δίπολα,διλήμματα στημένα,αυταπάτες,φόβο και ψέμα...πολύ ψέμα.Είναι όλοι τους μαριονέττες των ίδιων "αφεντάδων",κι όποιος δεν κατανοεί ακόμα το πώς "παίζεται"το βρώμικο πολιτικό παιχνίδι χρόνια τώρα,απλά εθελοτυφλεί και καταδικάζει αυτόν,την οικογένειά του και την πατρίδα σε αφανισμό.Τώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην περιοχή μας,τώρα που γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά καλείται η Ελλάδα να παίξει ένα ρόλο "κλειδί",τι θα γίνουμε με τους βαρβάρους στην εξουσία;Τώρα οφείλει να δημιουργηθεί μια σκιώδης κυβέρνηση πατριωτικού μετώπου ώστε την κρίσιμη ώρα,που όλοι τους θα καταρρεύσουν ,να αναλάβει τα ηνία της χώρας,καλώντας το λαό σε επαγρύπνηση και ενωτική έγερση...Μπορούν να κληθούν από το Ε.Πα.Μ άνθρωποι που γνωρίζουν,που έχουν αποδείξει ότι έχουν το ήθος,τη γνώση και τον πατριωτισμό-πέρα από τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές- για να συνδράμουν στην απελευθέρωση;Τουλάχιστον ως εναλλακτική-σε περίπτωση που ο κόσμος εξακολουθεί να είναι θυματοποιημένος κι απαθής-δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια προσυνεννόηση-έστω άτυπα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O mister Τσιπρας (μαλλον) θα αποδειχθει χειροτερος και απο τον Σα(χλα)μαρα. Ασε που οπως φαινεται θα κανει συγκυβερνηση με το κωστακη Καραμανλη και τα απομειναρια της "Νεας ΔΙκτατοριας" σε συγκυβερνηση ολιγαρχικης "εθνικης" σωτηριας.

  Οι αοριστολογιες-παπαρολογιες του Αλεξη περι αντι-μνημονιου κλπ ειναι απλα βλακειες αφου χωρις εξοδο απο την Ευρωζωνη (και την ΕΕ) δεν μπορει να γινει τιποτα. Μην ξεχναμε οτι και ο Πιτσαδορος το επαιζε "αντι-μνημονιακος" και οτι θα σταματησει την λιτοτητα. Ειδαμε ολοι τι εκανε μετα την εκλογη του....

  Τιποτα το ριζοσπαστικο δεν εχει ο συριζα περα απο το ονομα του.
  Στο προγραμμα τους εχουν αποκυρηξει ακομα και την επανεθνικοποιηση των ιδιωτικοποιημενων φυσικων μονοπωλιων.

  Θυμιζουν τον καραγκιοζη Τονι Μπλερ με το NEW LABOUR και τον Ολαντ.
  Ειναι στην ουσια ενα συστημικο σοσιαλ-νεο-φιλελευθερο κομμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τον ανέκδοτο αγώνα κατά της κυβέρνησης θα τον ξεκινήσει ο πακιστανολιακος με το Κλασιδιαρη εκ κορυδαλλού ορμώμενοι αφού αποδρασουν από τα κελιά της "τιμής" .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κύριε Καζάκη, ενδεχομένως να με αποκαλέσετε μαλθακό ή οι υπόλοιποι εδώ φίλοι να μου την πέσουν σαν αρπακτικά (όπως συνήθως γίνεται μόλις ακουστεί σε αυτό το μπλογκ μια αντίθετη ή κριτική άποψη στα λεγόμενα σας), αλλά επιστρέψτε μου να γράψω τη σκέψη μου.

  Τα έχετε βάλει με τις τράπεζες. Η Ελλάδα βρίσκεται με τη θέλησή της σε ένα παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα όπου ο καταλύτης της κυκλοφορίας του χρήματος έχει οριστεί να είναι οι τράπεζες. Κάποιος έπρεπε να κάνει αυτή τη δουλειά. Όποιος κι αν την έκανε θα λεγόταν Τράπεζα. Αν οι τράπεζες δεν είναι βιώσιμες, η ροή χρήματος προς τις επιχειρήσεις σταματάει και καμία οικονομική δραστηριότητα δε συντελείται. Φυσικά και σε ένα τέτοιο σύστημα τα χρήματα θα πάνε στις τράπεζες, πού αλλού δηλ; Αόριστα και γενικώς στην ανάπτυξη;

  Δε σας λέω ότι είναι ευχαριστημένος ή περήφανος γι'αυτό το κατασκεύασμα, όμως δεν ξύπνησα τώρα και διαπίστωσα ότι με ρίξανε. Γεννηθήκαμε και ζούμε σε αυτό το σύστημα.

  Δε λέω ότι δεν αξίζει κάποιοι από εμάς να επιδιώκουν να το αλλάξουν, αλλά μην είστε καθόλου σίγουρος ότι η πλειοψηφία το επιθυμεί. Ως εκ τούτου, τη μόνη διαφορά σας σε σχέση με το ΚΚΕ, την εντοπίζω στη δράση σας και γι'αυτό είστε άξιος συγχαρητηρίων. Κατά τα άλλα, σαφώς και επιθυμείτε την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και άρα, επιτρέψτε μου, την αυτόματη απομόνωση της χώρας.

  Με εκτίμηση ΓΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προφανώς διακατέχεσται από σύνδρομο καταδιώξεως. Προφανώς και πιστεύω στην ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και αγωνίζομαι για μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν το έκρυψα αυτό ποτέ. Όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο σήμερα. Σήμερα τίθεται ζήτημα επιβίωσης του λαού και της πατρίδας. Κι όσο υπηρετούμε αυτό το τοκογλυφικό και σαράφικο καρτέλ, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον παρά μόνο σαν οικόπεδο για την όρεξη επενδυτών της αρπακτής και ξένων στρατών. Από που κι ως που θα πρέπει να υπάρχουν αυτά τα τέρατα των τραπεζών; Γιατί θα πρέπει να υποστεί γενοκτονία ένας λαός για τα συμφέροντά τους; Αυτό είναι το ζήτημα σήμερα. Ούτε η παγκόσμια οικονομία είναι μονολιθική. Πολλές χώρες σήμερα προσπαθούν να αποδεσμευτούν από την γάγγραινα των χρηματιστικών αγορών και του εποικοδομήματός τους (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΠΟΕ, κοκ). Δείτε τις λατινοαμερικάνικες χώρες στη πίσω αυλή των ΗΠΑ. Ανατρέπει τον καπιταλισμό η Αργεντινή που υπεραμύνεται του λαού και της εθνικής κυριαρχίας έναντι των αγορών; Ή μήπως έχει απομονωθεί επειδή δεν σκύβει το κεφάλι να πει σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω. Γιατί λοιπόν τα μπερδεύεται τόσο πολύ; Αν θέλετε καπιταλισμό, δικαίωμά σας. Τουλάχιστον δεν έχετε την αξιοπρέπεια να αγωνιστείται ενάντια στα τέρατα που γέννησε αυτό το σύστημα. Κι αν θεωρείται ότι μπορεί καπιταλισμός χωρίς τέτοιες τερατογεννέσεις, καλώς. Δεν θα διαφωνήσουμε εκεί, μιας και η ζωή θα το αποδείξει. Όμως αν θεωρείται ότι καπιταλισμός χωρίς αυτά τα τέρατα, χωρίς γενοκτονία του λαού και της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει, τότε σε τι διαφέρεται από τον ραγιά; Εκεί βρίσκεται και η διαφορά μας. Όχι στον αν πρέπει να υπάρξει ανατροπή του καπιταλισμού ή όχι. Αλλά στο γεγονός ότι εγώ πιστεύω ότι οφείλουμε να αγωνιστούμε για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία, έστω κι αν δεν χρειαστεί η ανατροπή του καπιταλισμού. Ενώ εσείς θεωρείτε το σημερινό σύστημα δουλείας και κατοχής ως κάτι φυσιολογικό και δεδομένο που δεν ανατρέπεται, εκτός κι αν ανατραπεί ο καπιταλισμός ο ίδιος. Από αυτή την άποψη δεν είστε παρά το alter ego της ηγεσίας του ΚΚΕ σήμερα. Λέτε ότι λέει η Παπαρήγα και ο Κουτσούμπας. Μόνοοι τελευταίοι κρύβουν τον συμβιβασμό τους με την τωρινή κατάσταση με λιτανείες στην επερχόμενη ανατροπή του καπιταλισμού που βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στη φαντασίωσή τους και χρησιμεύει μόνο στην αποβλάκωση των πιστών. Όπως κάθε θεολογικό δόγμα.

   Διαγραφή
 6. Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος


  O ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗ 1983-2013
  ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ == EDWARD JOSEPH SNOWDEN == 666


  Ο αναμενόμενος ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ για εμας τους Χριστιανούς Ορθόδοξους ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ........
  ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ το 1983 ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ 2013 , θα γίνει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ το 2014 οπότε και θα κυριαρχήσει για 3,5 έτη ,οπως μας λένε η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και ολοι οι ΑΓΙΟΙ μας και στην συνέχεια το Πασχα του 2018 θα καταργηθεί απο τον ΚΥΡΙΟ μας στην ΔΕΥΤΕΡΗ του ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
  Στα τέλη Οκτωβρίου (με το ΠΑΤΡΙΟ ημερολόγιο) /αρχες Νοεμβρίου (Νεο Ημερολόγιο) αναμένεται να ξεκινήσει ο μεγάλος διωγμός των 1260 ημερών (3,5 έτη) ολων οσων πιστεύουν στον ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ μας, για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ αναλογιζόμενοι ολες μας τις αμαρτίες, να ΚΛΑΨΟΥΜΕ για αυτές να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ερχόμενοι κοντά στον ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ μας ώστε να είμαστε ΑΣΦΑΛΕΙΣ στις ερχόμενες δυσκολίες καθως θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να μας ΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ότι ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ-SNOWDEN είναι o ΣΩΤΗΡΑΣ της ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ και θέλει το καλό μας.
  Να προσέξουμε γιατι θα αλλαχθεί το σύστημα συναλλαγών ,θα γίνει αχρήματο με χρήση καρτων αλλα θα το προχωρήσουν παραπέρα ώστε οι συναλλαγές να γίνονται ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ και τοτε θα μας πουν «για την ευκολία σας να σας βάλουμε ένα chip στο χερι/μετωπο, δεν είναι τίποτα ,μην ανησυχείτε».
  ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΣΕ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ & ΜΕΤΩΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ (chip) ότι και αν μας πουν, ότι και αν μας τάξουν , καθως υστερα δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας.Eπίσης δεν θα πρέπει ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΘΕΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, οτι και αν μας πουν οσο και να μας τρομάξουν που δολίως ο Ψευδοπροφήτης Παπας Φραγκίσκος θα μας προτρέψει να κάνουμε.O ιδιος ο Κυριος μας μας προτρέπει να προσέξουμε ωστε να μην πλανηθούμε καθως θα μας λένε "εδω είναι ο Χριστός,ελάτε να τον προσκυνήσετε" και θα είναι ολα ΤΟΣΟ ΠΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΑ που μαζι με τα διαδιδόμενα σενάρια ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ θα κάνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα.
  Όταν ακούσουμε ότι ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ – SNOWDEN είναι έτοιμος να αναλάβει ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ και ότι θα στεφθεί στον ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ στην Ιερουσαλημ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ όπως ο ΘΕΟΣ μας φωτίσει, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ καθως είναι θέμα ζωης και θανάτου. Αν είμαστε κοντα στον ΧΡΙΣΤΟ μας εχοντας ΠΛΗΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στην Θεία Βοήθεια τότε θα μας δείξει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε και θα μας καλύψει ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΒΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

  ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ  Διαβάστε περισσότερα: http://o-antichristos-apekaly-thi.webnode.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Με μηδέν κεφάλαιο δημιουργήθηκαν οι τράπεζες και με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ σήμερα ξεπουλάνε τις ζωές και τη χώρα μας οι επαγγελματίες πολιτικοί που είναι ταυτισμένοι με τα τραπεζικά συμφέροντα,που ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ,και μαζί με τους ντόπιους ολιγάρχες δημιούργησαν το κομματικό κράτος για να μας ελέγχουν μέσω των ΜΜ"Ε"τους και του γνωστού,διαίρει και βασίλευε...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΤΗ ΓΗ ,ΚΙ ΕΜΑΣ ΩΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ",ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΑΖΙ ΚΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΤΟΥΣ...ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ "ΜΑΓΚΕΣ",ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ,ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ,κ.ΑΝΏΝΥΜΕ 9.04!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κύριε Μάζη,επιτρέψτε με να πιστεύω ότι ο Θεός είναι μέσα μας και δυστυχώς στο όνομα του Χριστού-μιας φωτεινής οντότητας,επαναστατικότατης για την εποχή του-γίνανε τα πιο φρικτά εγκλήματα από την πλευρά της εκκλησίας,που διαστρέβλωσε εντελώς τη διδασκαλία του.Ειδικά ο θεσμός του πάπα είναι απαράδεκτο σήμερα να υπάρχει,όταν έχει αιματοκυλίσει το μισό πλανήτη.Την όποια διδασκαλία αν δεν την κρίνουμε με κοινωνικά μέτρα,δεν μπορούμε και να την αξιολογήσουμε.Το "αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν"είναι πιο "επίκαιρο"από ποτέ...αλλά το κάνει πράξη η εκκλησιαστική εξουσία,που έχει εναγκαλιστεί με την κοσμική εδώ και αιώνες;Πώς να γλιτώσει ο άνθρωπος από τους κάθε λογής εξουσιαστές είναι το ζητούμενο και να υπάρξει επιτέλους ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ,χωρίς δεκανίκια,πατερούληδες,αλλά με ελεύθερο το νου και την καρδιά του...Αν βρίσκαμε μέσα μας το Χριστό και δυναμώναμε τη "φωνή"της συνείδησής μας,κάνοντας "΄άσκηση"ζωής την αγάπη,δε θα υποκύπταμε σε κανέναν εκβιασμό ,γιατί θα είμαστε "γεμάτοι"και δυνατοί να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνικά-πολιτικά όντα τους όποιους εξουσιαστές ψευτοσωτήρες.Δυστυχώς δεν πιστεύουμε σε εμάς και δεν κατανοούμε ότι τα πάντα έχουν τη ρίζα τους στην ανυπαρξία της κοινωνικοπολιτικής μας συνείδησης μέσα από την ενότητα,το κοινό καλό."ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις"..άρα ο σεβασμός του άλλου μας βοηθάει να βρούμε και το δικό μας αυτοσεβασμό...κι αυτό είναι που λείπει στην ουσία,μια και φρόντισαν οι "ταγοί"μας χρόνια να μας διαφθείρουν ,να μας αποξενώσουν από τον ίδιο μας τον εαυτό και να ψάχνουμε έξω από εμάς τη λύση,νιώθοντας αδύναμοι.Εμείς μόνο μπορούμε να επιβάλλουμε την όποια αλλαγή και έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε φτάνει να πιστεύσουμε τους άλλους και τον εαυτό μας...αυτό το απλό πράγμα λέει το Ε.Πα.Μ...ΑΛΛΆ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ,ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΑΣ ΣΥΝΤΑΧΤΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ΑΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπητέ Δημήτρη, θα ήθελα το σχόλιο σου για το τεράστιο θέμα που είναι σε πλήρη εξέλιξη και αφορά την διαφαινόμενη νέα εταιρική σχέση εμπορίου και επενδύσεων (TTIP) που προωθούν οι ΗΠΑ και στην οποία σέρνεται επίσης η ΕΕ. Για το θέμα αυτό είχε γράψει πολλούς μήνες πριν το HOTDOC ένα εξαιρετικό άρθρο και πιστεύω ότι έχω διαβάσει κι από εσένα. Παρότι έψαξα όμως τα παλαιότερα κείμενα σου δεν το βρήκα.
  Αφορμή επικαιρότητας μου έδωσε η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ:

  http://www.thepressproject.gr/article/68705/Tha-plironei-prostimo-to-kratos-an-ginei-apergia-se-poluethniki

  Μπορεί άραγε η Ελλάδα να αντιδράσει σε κάτι τέτοιο; Δεν μιλώ για τις σημερινές ξεπουλημένες ηγεσίες. Εννοώ ακόμα κι αν βρεθούμε εκτός ΕΕ, πιστεύεις ότι μπορούμε να αποφύγουμε παγκοσμίου τύπου συμφωνίες που δένουν χειροπόδαρα όλον τον πλανήτη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τυχαία βρεθηκα στο site του capital.gr και διάβασα κάποια άρθρα των δημοσιοκαφρων Στουπα και Καισαριου. Οι τύποι είναι απίστευτοι μ@Λ#κες. Θυμίζουν δοσίλογους αρθρογράφους σε εφημερίδα της κατοχής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ (ΓIA ΠOIOYΣ ;;) ΑΠΟ ΕΕ KAI H.Π.A.: "ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓKIAOYPIΔEΣ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!"

  Α.Σαμαράς: Όλοι του λένε "Φύγε" αλλά αυτός προτιμά να μετατρέψει σε ... "Κούγκι" τη ΝΔ !

  ... KAI AYTOI ΠOY ΦEYΓOYN KAI AYTOI ΠOY MENOYN .... TO IΔIO TEΛOΣ ΘA ANAMENOYN KAI ΘA ΠPOΣMENOYN !!!

  --------------------------------------


  YΓ 1: EIΔEΣ "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO KAI ... ΠATPIΩTH ;;; ΠOY ΣTHN MAΣTOYPA ΣAΣ ;; EINAI KANONAΣ, EINAI AΞIΩMA: AYTOI ΔEN EXOYN TIΠOTA, OYTE ONEIPA !! EINAI ... KENOI !! KAI ENNOOYME OΛOYΣ AΠO π.χ. TO "1821" MEXPI KAI ΣHMEPA, NAI KAI ΣHMEPA !!!

  YΓ 2: "ΔEΞIOΣ" KAI ΠOΛITIHΣMOΣ ΔEN ΠAN MAZI, EINAI YΠO TO MHΔEN AΞIA !
  !! AYTO EINAI IΣTOPIKA AΠOΔEΔEIΓMENO !!!!

  YΓ 3: ΦIΛOI MOY ! KANENAΣ ΣHMEPA ΠOΛITIHKOΣ -OYΔEIΣ- EXEI TH ΔYNAMH !! ΔIOTI TOY ΛEIΠEI TO ... ΠAΘOΣ ! OYΔEIΣ ΠOΛITIHKOΣ TOY/THΣ (T)OΠOY, (X)ΩPAΣ, (Π)ATPIΔAΣ MAΣ, EIXE ΠAΘOΣ ΓIA T.X.Π !! ΠIΣTEYOYMAI KAI EIMAΣTAI ΣIΓOYPOI, OTI MONO OI EΠANAΣTATEΣ TOY 1821 TO EIXAN, META ... ΣIΓOI !! IΣΩΣ TO ΠAΘOΣ ΓIA ANEΞAPTHΣIA, AYTOΔIAΘEΣH, AYTOΠPOΣΔIOPIΣMOΣ TOY/THΣ T.X.Π. ΣOY, EINAI KATI TO ... IΔIAITEPO !! "AN ΔEN ΓENNHΘEIΣ AΣTEPI ΠΩΣ NOMIZEIΣ OTI H ZΩH ΘA ΣE ΞEPEI ;; AN ΔEN ΓENNHΘEIΣ BOPPIAΣ ΠΩΣ ΘA ΔIΩΞEIΣ TA ΣKOTAΔIA THΣ KAPΔIAΣ ;;" EMEIΣ ΔEN EXOYME ΠΛEON AΣTEPIA !! ΔEN EXOYME ΠΛEON ΠAΘOΣ, EΣEIΣ ΔHΛAΔH ! ΔIOTI EMEIΣ TA XPΩMATIΣMENA ΠAIΔIA (T.X.Π.) EXOYME KAI AΣTEPIA KAI BOPIAΔEΣ KAI ΠAΘOΣ TOY/THΣ T.X.Π. MAΣ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ;;;;
  Reuters για Τσίπρα: "Εν ANAMONH πρωθυπουργός που Λειαίνει τις Γωνίες της Pητορικής Tου" !!

  PE ΣEIΣ ! PE ΠAIΔIA ! ΞEPETAI AΠO ... ΓEΩMETPIA KAI ΔH EYKΛHEIΔIO ;;; ΔHΛAΔH ΘA ΨAXNOYMAI THΣ ΓΩNIEΣ ΣTO ... KYKΛO ;; ΔHΛAΔH TOΣO ... ΛEIANΣH ;;; OXI ΔA !!

  YΓ: ... MIA ΠATATEΣ, MIA NTOMATEΣ KAI EΛITΣEΣ KAΛAMΩN, MIA ΠATATEΣ, MIA NTOMATEΣ KAI KPAΣI AΠO TO KAΛO !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Προτείνω να κατανοήσεις ότι ο μόνος κύριος του συμπαντός σου είσαι εσύ.
  Αυτό που υποστηρίζουν τώρα οι περισσότεροι σ' αυτόν τον πλανήτη είναι ότι κάτι άλλο ή κάποιος άλλος έξω από αυτούς είναι ο κύριος του σύμπαντός τους, και αυτή είναι η πραγματικότητα γι αυτούς διότι αυτήν την πραγματικότητα υποστηρίζουν.

  Τώρα προτείνω να ξεχάσεις όσα έγραψα παραπάνω και να ζείς όπως εσύ επιλέγεις.

  Ηλίας Α. Λυμπέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. " Κλείνοντας, ο Γιάννης Βαρουφάκης, υπογράμμισε ότι «μοναδική μας ελπίδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που ακολουθεί μια φιλοευρωπαϊκή γραμμή, είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα και το πιο σημαντικό είναι διατεθειμένο να κάνει την διαπραγμάτευση με την Γερμανία και με την ΕΚΤ που είναι εκ των ουκ άνευ για την Ελλάδα και τους Έλληνες», για να προσθέσει ότι «δεν μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας την Ευρώπη, αλλά είναι το ξεκίνημα. Θα είναι το έναυσμα για να αρχίσουν να μιλάνε και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι».

  http://greek1.blogspot.com.au/2014/10/blog-post_383.html#axzz3IAUyvipa

  ο Μπαρουφακης δηλαδη μας λεει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι και καλα η τελευταια μας ελπιδα και οτι θα κανει διαπραγματευση που θα αποτυχει (αφου δεν μπορουν να αλλαξουν την "Ευρωπη") αλλα θα ειναι ευνασμα για συζητησεις στην Ευρωπη....

  Ο τυπος ειναι απιστευτος μπαρουφολογος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τι λες ρε φίλε,6.04;Ο παππούς μου που ήταν "δεξιός"κι έδωσε τη ζωή του στο Αλβανικό μέτωπο ήταν "κενός"και άχρηστος;Δεν κατάλαβες ακόμα ότι αυτά τα ιδεολογήματα ήταν μια πλάνη για να φανατίζουν και να διχάζουν το λαό,για να μη σηκώνει κεφάλι;Οι "αριστεροί"σήμερα τι είναι;Πατριώτες;Αν δε δεις τον άνθρωπο πάνω από όλα που υποφέρει και σπαράζει και δεν έχεις μέσα σου συμπόνια κι αγωνία για την τύχη του,ώστε να παλεύεις για τα αυτονόητα δικαιώματά του,είσαι ένας τενεκές ό,τι ιδεολογία κι αν έχεις κι όσα πτυχία ,χρήματα και γαλόνια κι αν έχεις αποκτήσει.Το επίδικο είναι τι κάνουμε για να απελευθερώσουμε τον τόπο από τους επικυρίαρχους κατακτητές και πώς ξεφορτωνόμαστε όλον αυτό το συρφετό της διαπλοκής,της απάτης...Τα λόγια περίσσεψαν..ΕΡΓΑ ΔΕ ΒΛΕΠΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πετρος Καλογεροπουλος5 Νοεμβρίου 2014 στις 6:20 μ.μ.

   Οι "ευκαιριες" για εργα ερχονται και φευγουν γιατι αφηνουμε να μας παρασυρει η κεκτημενη ταχυτητα και χανονται.Τα σχολεια προβαλλουν-για αλλη μια φορα- ως η ΑΠΟΛΥΤΗ καταλυτικη δυναμη για ενα ξεσπασμα ,οχι μιας ασυμμαζευτης οργης,αλλα ενος ακρως δυναμικου και αποτελεσματικου λαικου κινηματος.ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ. Εδω,ακριβως,καλειται η ελληνικη κοινωνια να συσπειρωθει ωστε να πρα γματοποιησει την Ανατροπη. Ειναι μια απο τις μοναδικες ευκαιριες για καθολικη κινητοποιηση,χωρις κομματα,συνδικαλες του κερατα, "προσωπικοτητες",και λογιδρια .Να κλεισουμε ολους τους δημοσιογραφικους βοθρους που μολυναν τη ζωη μας, 40 τοσα χρονια ,να ξεκινησουμε την αποδοση Δικαιοσυνης στη χωρα μας.

   Διαγραφή
  2. YΓ 1: EIΔEΣ "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO KAI ... ΠATPIΩTH ;;; ΠOY ΣTHN MAΣTOYPA ΣAΣ ;; EINAI KANONAΣ, EINAI AΞIΩMA: AYTOI ΔEN EXOYN TIΠOTA, OYTE ONEIPA !! EINAI ... KENOI !! KAI ENNOOYME OΛOYΣ AΠO π.χ. TO "1821" MEXPI KAI ΣHMEPA, NAI KAI ΣHMEPA !!!
   -------------------------------------------------

   MAΘE ΦIΛE NA ... ΔIABAZEIΣ !!!!!! ......... "...EIΔEΣ "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO KAI ... ΠATPIΩTH ;;;" ............. "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO" ......... "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO" .... "...EIΔEΣ "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO KAI ... ΠATPIΩTH ;;;" ....."...EIΔEΣ "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO KAI ... ΠATPIΩTH ;;;" ......... "...EIΔEΣ "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO KAI ... ΠATPIΩTH ;;;"

   Διαγραφή
 16. Πως να κατέβει ο κόσμος στους δρόμους αδέσποτος μπροστά στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις; Εδώ τους μαθητές που ξεσηκώθηκαν τους πάνω αυτόφωρο και στον Χολαργό έβαλαν την ομάδα Δέλτα και τους ξυλοκόπησε! Είναι αδίστακτοι και χρησιμοποιούν την αστυνομία αντί για την εγκληματικότητα ,στην βίαιη αντιμετώπιση όποιου διαμαρτύρεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΠΗ ΠΑΛΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΑΧΑΧΑΧ ΕΛΕΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αγαπητε Συναγωνιστη Δημητρη,
  Ωραια ειναι τα λογια, αλλα οι πραξεις ειναι αυτες που θα φερουν το ποθουμενο αποτελεσμα. Κακα τα ψεματα, αλλα ο λαος μας εμαθε να ζη με ψευδαισθησεις. Οι πληοψηφεια διακατεχεται απο απαθεια η και αγνοια στα τεκταινομενα με το αιτιολογικο "ε και τι να κανω ?? η, μπορω εγω να ανατρεψω την κατασταση ?? " Η αντεπιθεση εχω την γνωμη πρεπει να ξεκινηση απ την βαση. Καθε χωριο ενας συνδεσμος, καθε πολη μια τοπικη οργανωση, καθε Νομος μια περιφεριακη επιτροπη. Το κυριοτερο εξικειωση διπλα στον κοσμο, κοντα του συμπαραστατης σε ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι Πολιτες. Γνωριζω οτι ειναι περιορισμενος ο χρονος για μια οργανωτικη δουλεια αυτου του μεγεθους, διοτι προεχει η σωτηρια του τοπου, αλλα ειναι αναγκαιο διοτι πιστευω οτι το μελλον μας ανηκει. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ.

  Ευχαριστω
  Εφεντζογλου Πανος
  Φρανκφουρτη
  panosff@yahoo.de

  ΑπάντησηΔιαγραφή