Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Με τον λαό και τη χώρα να πνέει τα λοίσθια, τα πολιτικά κόμματα ανταγωνίζονται για το μονοπώλιο της φρούδας ελπίδας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την επόμενη ημέρα της λήξης του μνημονίου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών, τόνισε πως «βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας, διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα, ο χρόνος έχει πυκνώσει, στο τέλος θα τα καταφέρουμε σίγουρα».

Την ίδια ώρα επιδεινώνεται το κλίμα στην κοινωνία εναντίον της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση ότι 12-24 θα είναι οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Όπως επίσης και από τη διαφαινόμενη ένταση των πλειστηριασμών ακόμη και για πρώτη κατοικία. Δυο ημέρες μετά την έκτακτη σύσκεψη κυβέρνησης-τραπεζιτών και τις δηλώσεις Σάλα υπέρ της αναβολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, οι συστημικές τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειες να ξεφορτωθούν τα "κόκκινα" δάνεια πουλώντας τα στο εξωτερικό. Κι έτσι δεν θα είναι οι εγχώριες τράπεζες που θα οδηγήσουν σε πλειστηριασμούς τους οφειλέτες, αλλά οι ξένοι αγοραστές των τιτλοποιημένων δανείων. Και γι' αυτούς δεν ισχύει η αναβολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Τσίπρας, όπως λέμε Λένιν...

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας - μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του - ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να είναι έτοιμος για την εκλογική αναμέτρηση, καθώς «ο ορίζοντας της σημερινής κυβέρνησης δεν ξεπερνά την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου».

Για να δικαιολογήσει το άνοιγμα σε καθεστωτικές δυνάμεις προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και για να απαντήσει σε επικρητές του, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε μέχρι και τον Λένιν: «Ας σας θυμίσω μια πολιτική σκέψη που δεν είναι δική μου: Υπάρχουν στιγμές, που πρέπει να διευρύνουμε τα μέτωπα της πάλης ακόμα και με συμμάχους που μας φαίνονται ασταθείς, ταλαντευόμενοι, όχι αρκετά δυνατοί και αποφασισμένοι για να αντέξουν την πορεία μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ανατρέχοντας στον Λένιν. «Πρέπει να προβληματιστούμε αν σήμερα είναι μια τέτοια στιγμή για την Αριστερά και τη χώρα», τόνισε.

Βεβαίως, ο κ. Τσίπρας δεν θυμήθηκε να αναφέρει κάτω από ποια περίσταση το είπε αυτό ο Λένιν και για ποιον σκοπό. Ξάφνιασε όμως λέγοντας: «Η κυβέρνηση των μνημονίων δε θα πέσει από μόνη της», είπε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει ότι «θα τη ρίξουν οι κοινωνικοί αγώνες αλλά και οι πολιτικές πρωτοβουλίες μας, που θα την απομονώσουν καθοριστικά και μέσα και έξω από τη Βουλή». Φυσικά δεν απάντησε στο γιατί δεν το έχει κάνει αυτό μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ στο εύλογο ερώτημα για το "πώς" θα γίνει κάτι τέτοιο αναφέρθηκε γενικά και αφηρημένα σε πρωτοβουλίες που θα προκαλέσουν «θετικές προοδευτικές μετατοπίσεις, και ενεργοποίηση σοβαρών κοινωνικών δυνάμεων», καθώς και «συγκλίσεις, όχι στην βάση της ιδεολογικής καθαρότητας, ούτε στην βάση της ευκαιριακής συμπόρευσης. Αλλά στην βάση της καθαρής και πραγματικής πολιτικής αξιοπιστίας». Το τι ακριβώς εννοεί και σε ποιες πρωτοβουλίες συγκεκριμένα αναφέρεται, δεν απάντησε. Ούτε βεβαίως απάντησε στο γιατί δεν πήρε ανάλογες πρωτοβουλίες ως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποσαφηνίζοντας τη στάση του ως προς τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα, ούτε τίποτα από όσα αυτή τη στιγμή, σε διάφορα μέτωπα, επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα». Δεν διευκρίνησε όμως αν θα πειθαρχήσει στην απόφαση του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, που φαίνεται να εισάγει την Ελλάδα σε μια νέα περίοδο μόνιμης αυστηρής εποπτείας, ακόμη και χωρίς μνημόνιο.

Με στόχο το Σύνταγμα.

Συνεδριάζει απόψε, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η κοινοβουλευτική επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος που συγκροτήθηκε από τη ΝΔ. Η επιτροπή, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο, αναμένεται μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου να οριστικοποιήσει τη γαλάζια πρόταση η οποία, υπογεγραμμένη από το σύνολο της Κ.Ο. της ΝΔ, θα «ανοίξει» και τυπικά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στο Κοινοβούλιο. Το βασικό ζητούμενο της επικείμενης αναθεώρησης είναι η νομιμοποίηση των παραβιάσεων που έχουν συντελεστεί σε βάρος του ισχύοντος συντάγματος και των βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Όπως επίσης και της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας από την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων.

Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει ότι ανησυχεί βαθύτατα για το πόσο εκτεθειμένη είναι σε ποινικές διώξεις για όσα έχει κάνει ως κυβέρνηση, για όσα έχει αποδεχθεί, υπογράψει και έχει εφαρμόσει. Ιδίως αν χαλάσουν οι σχέσεις της με τους δικαστές. Έτσι ή αλλιώς, κανείς δεν θα γλυτώσει από την τρόικα.

Διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης λαμβάνει πλέον η αντιπαράθεση των δικαστικών με την κυβέρνηση. Πέντε δικαστικές ενώσεις, με κοινή τους ανακοίνωση, και τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, με ξεχωριστή, ζητούν από τους βουλευτές να μην ψηφίζουν την τροπολογία με την οποία περικόπτονται κατά 50% τα αναδρομικά τους. Καταλογίζουν μάλιστα στην κυβέρνηση «τιμωρητική» διάθεση έναντί τους επειδή έκαναν δεκτή την προσφυγή των ενστόλων για αποκατάσταση των αποδοχών τους και την κατηγορούν για «συνταγματική εκτροπή».

«Καταγγέλλουμε ότι η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, παραβιάζοντας απροσχημάτιστα το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ενώσεις των δικαστών καταγγέλουν την κυβέρνηση για όλα αυτά μόνο όταν αφορά στα δικά τους στενά οικονομικά συμφέροντα. Το γεγονός ότι έχουν επιτρέψει την κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος από την ελληνική κυβέρνηση και την καταδυνάστευση του ελληνικού λαού από έξωθεν επιβαλόμενες πολιτικές με ουσιαστική κατάλυση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, ούτε που τους απασχολεί.

Της τροπολογίας υπεραμύνθηκε μιλώντας χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση «επιδεικνύει συνέπεια στις δεσμεύσεις της και συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΣτΕ». Πρόκειται για σαφέστατη αιχμή σε βάρος πρωτίστως των ανώτερων δικαστικών που έχουν με τις αποφάσεις τους νομιμοποιήσει την επιβολή των μνημονίων και διαμαρτύρονται μόνο όταν θίγονται τα προσωπικά τους συμφέροντα.            

Συνεχίζεται η επιχείρηση "ολική επαναφορά" του κ. Παπανδρέου

Εξακολουθεί να προκαλεί το κοινό αίσθημα ο κ. Παπανδρέου αυτή τη φορά από την Χαλκίδα, επ' ευκαιρία της παρουσίασης βιβλίου του Σίμου Κεδίκογλου. Στην παρέμβασή του μπροστά σε ένα ιδιαίτερα ισχνό ακροατήριο, υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός, αναφερόμενος στα γεγονότα του 2009, αλλά και στο σήμερα.

«Όταν κάποια στιγμή διαβούμε τον κάβο, αυτό θα οφείλεται στην προσπάθεια των Ελλήνων και στο Κίνημά μας. Στο Κίνημα που δεν το έβαλε στα πόδια, όταν οι άλλοι πηδούσαν από το καράβι. Στο Κίνημα που δεν οχυρώθηκε πίσω από την άρνηση των άλλων για να κάνει το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα. Πού την κρίσιμη στιγμή ήταν εκεί για την πατρίδα» τόνισε. Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας συγχρόνως την απαισιοδοξία του καθώς, όπως είπε, «τα δύο μεγαλύτερα σήμερα κόμματα γαλουχήθηκαν την πιο κρίσιμη για την πατρίδα ώρα στο ίδιο αντιμνημονιακό καλούπι».

Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί σε όσα έχουν αποκαλυφθεί σχετικά με τον δικό του ρόλο στο παρασκήνιο της απόφασης να τεθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας από τους εταίρους της ως "τιμωρία" για τους Έλληνες. Δεν απάντησε για ποια πατρίδα κόπτεται όταν παρέδωσε αμαχητί την Ελλάδα στους δανειστές της και στον μηχανισμό της ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Ούτε επίσης έδωσε απαντήσεις γιατί η κυβέρνησή του δεν ακολούθησε άλλες εναλλακτικές που είχαν προταθεί, προκειμένου να μην υπαχθεί η Ελλάδα ως χρεοκοπημένη χώρα υπό την κηδεμονία των δανειστών της.

Ο Βενιζέλος εναντίον του στείρου διπολισμού

Ρόλος της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να σπάσει τον στείρο διπολισμό. Αυτό δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Δεν διευκρίνησε όμως αν στείρος ο διπολισμός όταν αυτός και το κόμμα του απότελούσαν τον ένα πόλ του.

Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε επίσης τη σημερινή κυβερνητική σύμπραξη ως "μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και συνεργασίας που μαζί με τους βουλευτές που τη στηρίζουν αγωνίζεται για να ολοκληρωθεί μια σύνθετη διπλή διαπραγμάτευση αφενός για την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας και αφετέρου για τη μετάβαση σε μια άλλη φάση, ουσιαστικής ισοτιμίας στην ΕΕ χωρίς μνημόνιο, τρόικα, ταπεινωτικές διαδικασίες, αλλά με τη στήριξη των εταίρων που είναι αναγκαία στην μεγάλη παγκόσμια διαμάχη κρατών-αγορών».

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος δεν διευκρίνησε πώς θα γίνει κάτι τέτοιο όταν υπό καθεστώς δημοσιονομικού συμφώνου ακόμη και η σύνταξη του κρατικού προϋπολογισμού τίθεται μόνιμα υπό την αυστηρή εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενώ με την τραπεζική ένωση, οι συστημικές τράπεζες δεν υπόκεινται πλέον στην αρμοδιότητα των δημοσιονομικών και δικαστικών αρχών του κράτους μέλους.

Το μεγαλύτερο μνημόνιο είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός

Μέχρι να ξεμπερδέψουμε με τον καπιταλισμό, δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Αυτό ήταν το μήνυμα της ομιλίας του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα χθες στην Κοζάνη. Στην ομιλία του ταύτησε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί η δεύτερη δεν αντιστρατεύεται τις καπιταλιστικές σχέσεις.

«Ας αφήσουν αυτά που ξέρουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το ποιος θα απαλλάξει το λαό από τα μνημόνια, γιατί το μεγαλύτερο μνημόνιο -δηλαδή η μεγαλύτερη θηλιά στο λαιμό της εργατικής τάξης- είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός, που ενώ ιδρώνουν πολλοί για να παράγουν όλο τον πλούτο τελικά τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα, καπιταλιστές», είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Ακόμα και αν το μνημόνιο το "τελειώσει" η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ή το ακυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις της ΕΕ, που είναι από μόνες τους μνημόνια για όλα τα κράτη - μέλη, οι μηχανισμοί μόνιμης εποπτείας, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, η δημοσιονομική πειθαρχία. Ακόμα και αν το μνημόνιο τελειώσει, ακόμα και αν η τρόικα φύγει, θα είναι εδώ οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, οι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγει ο λαός, οι μονοπωλιακοί όμιλοι με τις μόνιμες απαιτήσεις τους για εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Και γι' αυτές τις απαιτήσεις -που προφανώς είναι και των υγιών επιχειρηματιών- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα».


Ο κ. Κουτσούμπας πρότεινε ως μόνη λύση τη λαϊκή εξουσία του ΚΚΕ. Με άλλα λόγια, πρότεινε ως μόνη λύση την ταύτιση με το κόμμα του. Όποιος διαφωνεί με το μονοπώλιο της ελπίδας που διεκδικεί ο κ. Κουτσούμπας για το κόμμα του, δεν είναι παρά εχθρός, οπορτουνιστής και πράκτορας του κεφαλαίου. 

9 σχόλια:

 1. Θα εφαρμοσει και τη ΝΕΠ ο Τσιπρας οπως ο Λενιν ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλοι αυτοί βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα κοινωνικά αιτήματα σήμερα.Δυστυχώς δεν έχουν εννοήσει ότι ο περισσότερος κόσμος τους αποστρέφεται γιατί αντιπροσωπεύουν ένα ξεπερασμένο καθεστώς,που όχι μόνο δεν υπηρέτησε την κοινωνία αλλά τη διέλυσε και την καταρράκωσε μέσα από τα ερείπια της ιδεολογικής σύγχυσης που ενσπείρουν τόσα χρόνια.Ο λαός χρειάζεται λύσεις άμεσες,κατανοητές,απλές και κυρίως χρειάζεται να πιστέψει σε αξίες,σε αρχές ξεχασμένες,που θα επανοηματοδοτήσουν τη ζωή του.Η απογοήτευση και η παράδοσή του στο "αναγκαίο"κακό γίνεται γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο άλλος δρόμος,γιατί δεν ακούγεται η άλλη "αφήγηση"της πραγματικότητας,που απαντά στις ανάγκες του ,μια και το Ε.Πα.Μ είναι ουσιαστικά αποκλεισμένο από τα ΜΜ "Ε"-αν και ο "λόγος"του λειτουργεί καταλυτικά σε μεγάλο βαθμό,δεν έφτασε ακόμα να θεωρείτε ως η μόνη διέξοδος -λύση του δράματος...Πιστεύω πως δεν απαντά στο πολιτισμικό και θεσμικό κομμάτι με τρόπο που κι οι πιο αδαείς να κατανοήσουν την άλλη "λογική",που εκφέρεται μεν ,αλλά δεν θεωρείται ρεαλιστική,αφού ποτέ δεν ζήσαμε σε συνθήκες δημοκρατίας,και είναι πάρα πολύ δύσκολο να την κάνουμε πράξη.Νομίζω ότι είναι εξίσου χρήσιμο με τις κοινωνικές-ιστορικές και οικονομικές -άψογες κατά τη γνώμη μου-αναλύσεις να γίνεται λόγος και για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που το μέτωπο προτείνει με πυρήνα ένα νέο αξιακό μοντέλο και αρχές διαχρονικές κι ακατάλυτες,που θα δώσουν νέα πνοή στο κίνημα.Δυστυχώς η έννοια της πατρίδας είναι πάρα πολύ παρεξηγημένη,αφού κατάφεραν να την ταυτίσουν στο συλλογικό ασυνείδητο με το κράτος-σφαγέα.Η έννοια της δημοκρατίας,της ελευθερίας και του ανθρώπου με ένα το νέο φιλοσοφικό "περιεχόμενο"που και η επιστήμη συνθέτει σήμερα είναι ίσως ο άλλος δρόμος για να προσεγγίσουμε πιο πολύ κόσμο που γνωρίζει ότι πρέπει να διεκδικήσει το αυτονόητο,αλλά δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι ακριβώς καλείται να υποστηρίξει,όντας σε σύγχυση,αφού το "παλιό"ακόμα δεν πέθανε και το "νέο"δεν έχει πάρει μορφή.Εμείς καλούμαστε νομίζω αυτό το "νέο"να το καταστήσουμε πιο σαφές,πιο "ολόκληρο",αν και για μένα η "μαγική"λέξη είναι η ενότητα,το εννιαίο του μετώπου ,που δείχνει τον "νέο"δρόμο σε νέα βάση κοινών προταγμάτων και αξιακών που βρίσκουμε στην πορεία,αλλά δεν τις αναδεικνύουμε επαρκώς -ίσως κάποιοι "εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια"...αλλά το ζω κάθε μέρα,ο κόσμος έχει ανάγκη να πιστέψει στον άνθρωπο και να ξαναβρεί τον εαυτό του σε νέα βάση...Έτσι νομίζω λύνοντας τους γρίφους,την ανισορροπία του μικρόκοσμου μας ,θα οδηγηθούμε και στη μεγάλη κοινωνικοπολιτική ανατροπή.Συγγνώμη,αν τα έγραψα μπερδεμένα.Έλλη Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλλη με αυτήν την ευκαιρία και παρότρυνση από το δικό σου μήνυμα, θα ήθελα και εγώ να συμπληρώσω:
   Πρέπει να βλέπουμε πραγματικά προβλήματα και να τα αντιμετωπίζουμε, αυτό σίγουρα δεν το κάνουμε όταν παπαγαλίζουμε και μιμούμαστε.
   Απευθυνόμενος στον καθένα λέω ότι μην χάνεις τον χρόνο σου με ακαδημαϊκά ερωτήματα αλλά εντόπισε τα δικά σου προβλήματα, κατανόησέ τα όσον το δυνατό καλύτερα, και η δράση που θα ξεπηδήσει από αυτήν την κατανόηση θα είναι πιό αποτελεσματική στην ζωή σου.
   Οι περισσότεροι που ασχολούνται με την πολιτική ξεχνούν το άτομο, το οποιοδήποτε άτομο, και τα άτομα ξεχνούν τον εαυτό τους, αντιθέτως θυμούνται εχθρούς, θυμούνται τους άλλους, θυμούνται το κράτος, θυμούνται τις αγορές, θυμούνται τις οργανώσεις, θυμούνται τις θεωρίες, τι είπε η τηλεόραση, τι έγραψε η τάδε εφημερίδα και άλλα πολλά έξω απ' αυτούς. Όπως ένας ηθοποιός που παίζει τον ρόλο του μετά ταυτίζεται με αυτόν με αποτέλεσμα να χάσει τον εαυτό του.
   Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, να είσαι ο εαυτό σου.

   Ηλίας Α. Λυμπέρης


   Διαγραφή
 3. Δημήτρη πολύ εύστοχα σχόλια όμως κάνε και ένα ακόμη, εδώ ή στην εκπομπή σου, για όσα έγιναν στη νομική σήμερα.

  Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αφου ειπατε στο ραδιοφωνο http://eroigr.caster.fm/ οτι ο Συριζα δεν συμμετεχει στο κινημα κατα των πλειστητιασμων και δεν το επιθυμει για τα μελη του, πρεπει να εγινε ενας μικρος κακος χαμος και γι αυτο μαλλον συναντηθηκε επιτροπη του Συριζα με αντιπροσωπεια του Επαμ και εβγαλε ανακοινωση για κινησεις και αγωνες.
  Η γνωμη μου ειναι, η ηγεσια ριχνει σταχτη στα ματια των μελλοντικων ψηφοφορων της και τα κομματοσκυλα, θα εχουν να λενε, να οριστε, με ολους μιλαμε και παντου συμμετεχουμε. Σιγα μην εχει η ηγεσια του Συριζα ορεξη γι αγωνες.
  Επεσε παλια στην αντιληψη μου ενα κειμενο σε αριστερο σαιτ, και πλακα πλακα ελεγε πανω κατω, αφου ο Λενιν προτεινε 2 βηματα πισω, εκανε κολοτουμπα, ζητω οι κολοτουμπες, μια χαρα κανει κι ο Αλεξης. Οι κολοτουμπες ειναι αναγκαιες.
  Απο δικαιολογιες.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο φίλος 7.46 έχει απόλυτο δίκαιο και δυστυχώς έχουμε ανθρώπους-και μέσα στο Ε.Πα.Μ-που πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξουν συνεργασίες "κορυφής"αυτούς τους πονηρούς καιρούς με ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ κ.α πρακτορίσκους.Κατά τη γνώμη μου όχι απλά πλανώνται,αλλά κάποιοι κάτι άλλο έχουν στο νου τους.Αν το Ε.Πα.Μ θέλει να γίνει το "λοιμοκαθαρτήριο"των καθαρμάτων ,ας δεχτεί αυτές τις "λογικές".Οι "διανοούμενοι"του ΣΥΡΙΖΑ πώς ακριβώς πιστεύουν ότι θα σωθούμε μέσα στην Ε.Ε και στο ευρώ;Ακόμα κι οι γιαγιάδες στα χωριά τους πήρανε χαμπάρι...Αυτοί οι "διαβασμένοι"τι δεν καταλαβαίνουν;Αν ο πατριωτισμός γίνει "το καταφύγιο των παλιανθρώπων",θα "καεί"κι η τελευταία ελπίδα...Θέλει προσοχή ,συνέπεια και πολύ κουράγιο μέχρι η κόπρος του Αυγεία να ξεκαθαρίσει...'Ελλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Σαμαρας παντως πανυγηριζει οτι η χωρα μπηκε στην αναπτυξη και οτι θα ερθουν εκρηκτικοι ρυθμοι ανοδου της οικονομιας

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64093600

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ σας "πλησιάζει"για να σας αφομοιώσει στη δική του "λογική"-στα μάτια του κόσμου φυσικά,γιατί μόνο οι εντυπώσεις,η "εικόνα"ενδιαφέρει,που δίνει ψήφους!Ή ψάχνει ένα "άλλοθι"για να φορτώσει δικές του "αμαρτίες"και στη συνάχεια να το καταστήσει κι αποδιοπομπαίο τράγο στα μάτια της κοινωνίας;Γιατί το βέβαιο είναι ότι ενοχλεί η φωνή της συλλογικότητας,της ενότητας,που τρέμουν όσο "ο διάβολος το λιβάνι",την ώρα που η μυρωδιά της εξουσίας είναι μπροστά τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή