Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο Αντιστράτηγος!

Όχι δεν πρόκειται για τον κ. Κωσταράκο, σήμερα αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και τους υπόλοιπους σαν κι αυτόν. Ο Αντιστράτηγος είναι μια ευφυέστατη επιφυλλίδα του Γεωργίου Βλάχου στην «Καθημερινή» και αφορούσε τον τότε αντιστράτηγο Μεταξά, όταν αυτός συνομωτούσε για να οδηγηθεί η Μικρασιατική εκστρατεία σε καταστροφή. Η επιφυλλίδα δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της 25ης Αυγούστου 1922 και αναδημοσιεύθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1934 στην εφημερίδα «Πατρίς» της Αθήνας. Την παραθέτουμε ολόκληρη και την αφιερώνουμε εξαιρετικά σ' όλους τους "αντιστράτηγους" του σημερινού επιτελείου με συνείδηση εθνικής μειοδοσίας ανάλογη μ' εκείνην του Ιωάννη Μεταξά.  


Γράφει ο Γεώργιος Βλάχος:

Ένας κύριος εισέρχεται εις την Σχολήν των ευελπίδων, τρέφεται εκεί και εκπαιδεύεται, όπως όλοι οι μαθηταί, δι’ εξόδων σχεδόν του Κράτους. Γίνεται ανθυπολοχαγός, φορεί γαλόνια, του κάμουν σχήματα οι στρατιώται, παραμερίζουν οι πολίται όταν περνά, είναι αξιωματικός, παίρνει μισθόν. Προάγεται. Σήμερον λοχαγός, αύριον ταγματάρχης, μεθαύριον συνταγματάρχης, έπειτα αντιστράτηγος. Και τα έτη αυτά πληρώνεται, είναι σεβαστός, είναι σπουδαίος.

Το Κράτος εις το οποίον εστοίχισε τόσα, γυρίζει τον βλέπει, τον καμαρώνει: - Ιδού ένας κύριος, τον οποίον ανέθρεψα, εμεγάλωσα, ετίμησα, επλήρωσα, διά να τον έχω την στιγμήν της ανάγκης. Οιασδήποτε ανάγκης· αυτής την οποίαν κρίνω εγώ και υπέρ ης θα θυσιασθή ασυζητητί αυτός. Διότι θυσιάζονται άλλοι: χωρικοί, εργάται, άνθρωποι του γραφείου, πολίται και πολίται μηδεμίαν πραγματικήν έχοντες προς εμέ υποχρέωσιν, όταν εγώ το ζητήσω. Αυτά σκέπτεται το Κράτος.

Και η στιγμή έρχεται: Μία εκστρατεία και το Κράτος καλεί δεξιά και αριστερά τους Έλληνας· παιδιά δεκαοκτώ ετών, αφήνουν τα θρανία, άνθρωποι οικογενειάρχαι κλείνουν το σπίτι, το μαγαζί, ζώνονται τις παλάσκες, τον γυλιόν, τα φυσέκια, αποχαιρετούν άλλοι με ενθουσιασμόν, άλλοι με δάκρυα και στενοχώριαν, και τρέχουν εκεί που τους στέλλει το Κράτος. Πού πηγαίνουν; Δεν ερωτούν! Τι θα γίνει, δεν ξεύρουν. Εμπρός παιδιά! Και πηγαίνουν εμπρός. Σκοτωθήτε παιδιά! Και σκοτώνονται. Και όλοι είναι παιδιά; Όχι. Είναι και άνθρωποι προ πολλού καταθαλόντες θαρύν τον φόρον των θυσιών προς την πατρίδα, άνθρωποι κουρασθέντες από τα πολεμικά, άνθρωποι ξένοι και προς της νίκης τα αγαθά και προς της δόξης τα κέρδη. Εν τούτοις πηγαίνουν. Διότι έτσι είναι, διότι έτσι γίνεται. Διότι ο πολίτης δεν παζαρεύει με την Πατρίδα.

Τότε έρχεται και η σειρά του κ. Αντιστράτηγου: - Περάστε, κ. Αντιστράτηγε. Σας χρειαζόμεθα. Αρχηγόν του στρατού. Αρχηγόν του Επιτελείου, αυτό ή εκείνο..., λέγει πνιγμένον από την ανάγκην το Κράτος. - Δεν πάω, λέγει ο κ. Αντιστράτηγος. - Διατί; - Διότι η εκστρατεία αυτή δεν μου αρέσει. Διότι θα αποβή ολεθρία, διότι τα πράγματα θα πάνε έτσι κι έτσι... Και ο κ. Αντιστράτηγος προμαντεύει την καταστροφήν. Και το Κράτος; Το Κράτος το οποίον εφήρμοσε τον νόμον περί ληστείας διά να συλλάθει τους ανυποτάκτους της υπαίθρου της χώρας, το οποίον εφάνη αμείλικτον όταν κανείς τσοπάνης, πατήρ τεσσάρων ή πέντε τέκνων, δεν προσήλθεν εν καιρώ, κουνεί το κεφάλι του, μετρά τα έξοδα και τους μισθούς που επλήρωσε, καμαρώνει τα γαλόνια και τους βαθμούς και τον αφήνει και φεύγει.

Τότε εις την έξοδον τον συλλαμβάνει ένας δημοσιογράφος - ο δημοσιογράφος είναι εν ζωή και γράφει αυτήν την στιγμήν - και του λέγει: - Κύριε Αντιστράτηγε, κάτι εκρυφάκουσα από την πόρτα: Θεωρείτε την εκστρατείαν καταστρεπτικήν; Έτσι την νομίζω και εγώ. Έρχεσθε σεις με το κύρος σας και εγώ με την πένναν μου, να το ειπούμε εις τον κόσμον; Διότι είναι φοβερόν, να ξέρετε ότι θα επέλθη μία καταστροφή και ούτε να πηγαίνετε να την καταστήσετε ίσως μικροτέραν, ούτε να επιχειρήτε να την σταματήσετε, εκ φόβου ότι θα χάσετε αγαθά της προφητείας.

Αλλ’ ο κ. Αντιστράτηγος θεωρεί τούτο καταστρεπτικόν. Και σιωπά και πηγαίνει εις το Φάληρον και κλειδώνεται και περιμένει. Τι περιμένει. Περιμένει ως κόραξ την καταστροφήν, τον θάνατον, από τον οποίον πρόκειται να τραφή η φιλοδοξία του. Κάτω εις τα πεδία των μαχών γίνονται λάθη. Ο Αντιστράτηγος τα γνωρίζει και σιωπά. Γίνονται επιχειρήσεις μέλλουσαι να φέρουν την προφητευθείσαν κατα­ στροφήν. Ο κ. Αντιστράτηγος τας γνωρίζει και σιωπά.


Και όταν η καταστροφή επήλθε, όταν κλαίουν όλα γύρω του όταν ο οίκος της Ελλάδος επληρώθη από τραυματίας, νεκρούς, πρόσφυγας, δυστυχίαν, ο κ. Αντιστράτηγος φορεί το φράκο του και της κτυπά την θύραν. - Τι θέλετε; - Είμαι ο κ. Αντιστράτηγος. Θέλω να γίνω πρωθυπουργός. Έχω τα χαρτιά μου εν τάξει: «Τα έχω ειπεί». Αλλ’ η Ελλάς έχει εργασίαν, μαζεύει τα τέκνα της. Αν δεν είχε, θα έπαιρνε την σκούπαν και θα του έλεγε εκεί, εις την οδόν: - Φύγε, απ’ εδώ. Άνθρωπε μικρέ, που περίμενες να κατασκευάσης πρωθυπουργικόν φράκον από τα ράκη. Φυγ’ απ’ εδώ, ανυπότακτε στρατιώτατων αναγκών μου, αυτόκλητε κηδεμών της ατυχίας μου, τέκνον άχρηστον, άνθρωπε μηδέν. Αυτά θα έλεγε εις τον Αντιστράτηγον κ. Μεταξάν δακρύουσα η Ελλάς, αν έστρεφε ποτέ προς τον κ. Μεταξάν η Ελλάς τα βλέμματα.

20 σχόλια:

  1. Ο καζακης γιατι ξαφνικα χτυπαει το μοναδικο θεσμο που εμπιστευονται οι Ελληνες; Δηλαδη τις Ενοπλες Δυναμεις χρησιμοποιωντας τον Α/ΓΕΕΘΑ;;
    Τι εντολες εκτελει;;
    Γιατι περιοδευει απο το Ρεθυμνο εως τον Εβρο και προκαλει απογοητευση και θυμο στους "πιστους" του;;
    Καζακη εχεις σωας τας φρενας;;;
    Καζακη τι ακινητη περιουσια και ποσες καταθεσεις εχεις;;
    Καζακη ποιοι σε πληρωνουν;;;
    Σου ειπα οτι οι Ελληνικη Κοινωνια ετοιμαζει τον ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ σας.
    Κατσε φρονιμα.
    Αποσυρσου σιωπηρα βρε παιδι μου. Καλα οικονομησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχεται η ώρα σου και των υπολοίπων καθαρμάτων που λεκιάζουν το εθνόσημο. Φασιστόμουτρο σου θίξαμε την αργομισθία, ε;

      Διαγραφή
    2. Γελοίο υποκείμενο, κωλογλείφτη του δωσιλογικού καθεστώτος που τολμάς να εκφοβίζεις κιόλας, βγάλε το εθνόσημο από πάνω σου, που τολμάς να φοράς και να λεκιάζεις. Κάτι καθάρματα σαν και του λόγου σου που είναι πολιτικές ορντινάτσες του πιο ξενόδουλου καθεστώτος που χει βγάλει αυτός ο τόπος εκφραζόμενου είτε από τη συγκυβέρνηση είτε από τη Χ.Α, αμαυρώνουν τις ένοπλες δυνάμεις στα μάτια του λαού. Είστε η αιτία της "άρνησης στράτευσης"!!! Παραιτηθείτε να ξεβρωμίσει το σώμα... αν έχετε λίγη τσίπα!!!

      Διαγραφή
    3. Ποιοι σας εμπιστευονται βρε βλακακο;
      Που ουτε την καταλυση της εθνικης μας κυριαρχιας, δεν εχετε παρει χαμπαρι, κιχ δεν βγαζετε, οτι σας διαταξουν οι πολιτικοι κανετε και πατε και καταθετετε στεφανια στα στρατιωτικα νεκροταφεια των ναζι;
      Εσεις, αμα σας διαταξουν να πυροβολεισετε εναντιον των Ελληνων, θα το κανετε.
      Και πως φαινεται, οτι γουσταρεις νεα χουντα, συγνωμη, επαναστασις ήθελα να πω.

      Διαγραφή
    4. To θεσμο πρωτιστως τον διαλυσατε εσεις ρε γλυφτες των πολιτικων προδοτων. Εδω ρε κατσατε και σας πετσοκοψαν του μισθους, διχως ενα κιχ, και τωρα περιμενετε σαν καλα σκυλια τα κοκκαλα των αναδρομικων, αχαχαχαχαχαχαχ.
      Ο κοσμος σας σιχαινεται, βλεπει την εθελοδουλεια σας, οταν σκυβετε σαν ορντινατζες. Δεν ειστε τιποτα αλλο, παρα κηφηναριο. Ο κοσμος να παει να χαθει, εγω το μισθουλακο μου. Και αμα με διαταξουνε να κανω καμια χουντα, βουρ, εχοντας και την πιστη (στο εντελως ξεκουδουνο), οτι το θελει κι ο κοσμος, αχαχαχαχ.

      Διαγραφή
    5. Ο φασιστοκαραβανας φαντασιωνεται χουντα με τη θεληση του λαου, χαχαχα, ριχνει λασπη με το τονο, κρινοντας εξ ιδιων τα αλλοτρια.
      Διοτι ο ιδιος μονο για φραγκα θα κουνουσε το δακτυλακι του.

      Διαγραφή
    6. Ρε ρουφιανε δεν ντρεπεσαι καθολου;;

      Διαγραφή
    7. ρε συ ανωνυμε ,γιατι δεν μας λες τ'ονομα σου?μπασταρδο εισαι αγνωστου γονεως ,η κανενας κατσαπλιας της συμφορας,που ντρεπεσαι να πεις τ'ονομα σου?εεεεε?εμεις ΟΛΟΙ εχουμε το θαρρος και την παρρησια να λεμε την γνωμη μας επωνυμα με ολες τις συνεπειες του οποιουδηποτε νομου!!!!βρε ανθυπομαλακα,(γιατι εισαι ανικανος να γινεις φυσιολογικος μαλακας....αντε να παρεις κανα γαλονι μεχρι να ψοφησεις και να γινεις υπομαλακας)γιατι δε λες τ'ονομα σου,εεεε?ουτε για πρακτορας του χαους δεν κανεις αναξιε!!!!αν σεβεσαι την πραματεια που κουβαλας αναμεσα στα σκελια σου,(αν εχεις τετοια),φανερωσου ρεεεεεεεεε!!!!!!!κοτα λειρατη!!!!!

      Διαγραφή
    8. Θα το μαθουμε, Ψιμουλακη.
      Μαλλον θα ειναι στο κομμα, που φτιαχνει ο Μπαλτακος, με παπαδες και στρατιωτικους!!!
      Ο πιο γελοιος θα ειναι ο εν λογω φασιστοκαραβανας.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο σας η Υπονόμευση στο μεγαλείο της με τον Ινστρούχτορα εν δράση και την Αγκιτάτσια που εκτελεί κατά εντολή.
    Ετοιμαστείτε και επιλέξτε Σαπούνι από τους Γερμανούς ή Λίπασμα από τους Τούρκους ??? Τα προειδοποίησε η Ντόρα στην εκπομπή του Καμπουράκη.
    Τα ξέρεις Δημήτρη αλλά τους παραμυθιάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί γράφεις ότι ο Καζάκης "παραμυθιάζει"; Τι εννοείς με την "υπονόμευση"; Το άρθρο αναφέρεται στον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Αν θεωρείς ότι είναι υπονόμευση το να ξεμπροστιάζει κανείς τον Μεταξά, σημαίνει ότι είσαι μάλλον οπαδός του καθεστώτος του, της 4ης Αυγούστου, και επομένως εμφορείσαι υπό φασιστικών ιδεών.

      Αν λοιπόν με την "υπονόμευση" εννοείς ότι ο Καζάκης υπονομεύει τον Μεταξά, τα καθεστώτα τύπου 4ης Αυγούστου και τους πανίβλακες που εμφορούνται από παρόμοιες ιδέες, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου, έχεις απόλυτο δίκιο, ο Καζάκης είναι όντως μεγάλος υπονομευτής. Πράγμα που βεβαίως ουδόλως με χαλάει όπως και κάθε εχέφρονα πολίτη –εκτός ίσως από ορισμένους καθυστερημένους, ημιμαθείς ή μισότρελους οπαδούς των καθεστώτων αυτών.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κ. Γιώργο
      Μια και διδάσκω Προπαγάνδα και Υπονόμευση η όλη διαδικασία που προβάλει ο μέντοράς σου ονομάζεται υπονόμευση. Πόσα χρόνια περίμενες να μάθεις τι έγραφε ο Βλάχος ??? και δεν ξέρεις πιο πολιτικό κόμμα τον χρησιμοποιούσε.
      Ναι χρειάζεται η Ελλάδα ένα άλλο Μεταξά ή εναν άλλο Παπαδόπουλο για να ξεσκαρτάρει τη μάρα και τη σάρα που μαζεύτηκαν σε αυτό τον εδαφικό χώρο. Γεμίσατε από πρόσφυγες που δεν τόλμησαν να πολεμήσουν αλλά προτίμησαν να φύγουν. Δεν υπάρχει ούτε ένα μνημείο πεσόντων ποντίων. Δεν υπάρχει ούτε ένα μνημείο πεσόντων Βλάχων ούτε Μικρασιατών. Ποιοί πλήρωσαν την νύφη ???? οι γηγενείς ??? Για ποιό λόγο ??? Για την φιλοδοξία του Βενιζέλου ή γιατι τον πιάσανε κορόιδο οι Ευρωπαίοι ???

      Διαγραφή
    3. Προφανώς δεν διαβάζεις προσεκτικά, διότι πρώτος εγώ παραδέχθηκα ότι όντως πρόκειται για υπονόμευση από τον Καζάκη. Υπονόμευση του δικτάτορα Μεταξά, διαδικασία και πρακτική με την οποία έγραψα ότι συμφωνώ. Σαφώς και χρειάζονται υπονόμευση οι υπόνομοι όπως το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, ειδάλλως ξεχειλίζουν τα βοθρολύματά τους.

      Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι λογοδιάρροια άνευ νοήματος ή άνευ αντικειμένου. Ποτέ δεν υπερασπίστηκε την πολιτική του Βενιζέλου ή τον ίδιο τον Βενιζέλο ο Καζάκης –αντιθέτως μάλιστα. Έχει ωστόσο ενδιαφέρον η δική σου θέση στην υπεράσπιση των υπονόμων –Μεταξά και Παπαδόπουλου! Όργανα των ξένων δυνάμεων και οι δύο: Των γερμανών και κατόπιν των Άγγλων ο πρώτος, αποδεδειγμένα μίσθαρνο όργανο των Αμερικανών –μέσω της CIA- ο δεύτερος!
      Καλά κάνεις και ξεκαθαρίζεις τη θέση σου ώστε να ξέρουμε κι εμείς με τι είδους "πατριώτη" συνομιλούμε. Με "πατριώτη" που θεωρεί ότι η χώρα μας χρειάζεται εθελόδουλους πρακτορίσκους που σιτίζονται από τη CIA, την Intelligence Service κλπ.
      Επειδή εμείς εδώ δεν τους θεωρούμε πατριώτες αλλά γραικύλους αυτούς που διακατέχονται από τέτοιες απόψεις, μάλλον δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε. Μάζεψε το πληκτρολόγιο σου και πήγαινε να παίξεις με τους ομοίους σου γραικύλους.

      Διαγραφή
    4. Διάβασα πολύ καλά ότι γράφεις. Είμαι σίγουρος πλέον ότι είσαι και εσύ τουρκόσπορος και ίσως και πρόσφυγας. Αλλά επειδή η οικογένειά μου βρίσκεται στον Ελληνικό Χώρο από το 1850 θα πάρω το πληκτρολόγιο μου γιατί εσύ μόνο για λίπασμα τελικά κάνεις. Και να είσαι σίγουρος ότι αυτή η χώρα θα ξεκαθαρίσει από την μάρα και την σάρα που μαζεύτηκε σε αυτή τον τόπο και θα τους στείλει στον υπόνομο σου. Και εσύ αν έιχες την δύναμη να πήγαινες σε άλλο τόπο με το ΕΠΑΜ να φτιάξεις έναν καλύτερο κόσμο. Καλή σου τύχη

      Διαγραφή
    5. Σωστά συμπέρανες. Η καταγωγή μου όντως είναι προσφυγική απο τη Μ. Ασία κατα την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, άρα είμαι "τουρκόσπορος" για σένα. Οι Έλληνες πρόσφυγες του 1922 είναι λοιπόν "μόνο για λίπασμα" για σένα όπως γράφεις.
      Αν αυτή είναι η άποψή σου για τους Έλληνες, φοβάμαι οτι δεν είσαι απλά γραικύλος όπως σου καταλόγισα. Είσαι κάτι πολύ χειρότερο. Με το μίσος που διακατέχεσαι για τους Έλληνες όπως διαφαίνεται απο το σημείωμά σου, είσαι έτοιμος να γίνεις ο δήμιος των συμπατριωτών μας με την πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί, ακολουθώντας ως τσιράκι κάθε ανδρείκελο που θα συναινέσει σε αποφάσεις ξένων δυναστών.
      Να σε χαίρεται η μανούλα σου...

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Δημήτρη
    Δεν τα γράφεις σωστά !!!! και δεν αναφέρεις και τον διάλογο από τα πρακτικά Βενιζέλου Μεταξά.
    Οταν το Επιτελείο παρουσίασε το Σχέδιο για την Μικρά Ασία που βασίζονταν στο 80% στον αιφνιδιασμό, ο Βενιζέλος το επέρριψε, και μάλιστα κάποιον εξόρισε.
    Μετά όταν πλέον ήταν γνωστό ότι ο πόλεμος όδευε για Τουρκία ο αιφνιδιασμός είχε χαθεί και ο πόλεμος καταδικασμένος.
    Και τι έκανε ο άφρων Βενιζέλος ??? Κήρυξε πόλεμο χωρίς την σύμφωνη γνώμη τον Επιτελείου. Ποια πατρίδα κάλεσε τα παιδιά της ??? Μόνο αυτός ο Φιλόδοξος που μετά ο λαός σε κάθε πόλη του έκανε ανάθεμα.
    Πολύ καλά έκανε ο Μεταξάς και δεν ανέλαβε την διεξαγωγή του πολέμου. Συμφωνείς ή Διαφωνείς. Και όταν διαφωνείς αποχωρείς και αφήνεις τους άλλους να απολαύσουν την Νίκη ή την Ήττα αλλά και τα Χρέη.

    Επι πλέον καλή η Θεωρεία σου και ο Μάρξ αλλά αυτός ποτέ δεν ανέλυσε τι είναι πως ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊΤΑΙ το ΚΕΦΆΛΑΙΟ. Μάλλον πρέπει να το κάνεις εσύ και να μάθεις στην εργατιά πως δημιουργείται το ΚΕΦΑΛΑΙΟ και να τους μάθεις πως να βγάζουν χρήμα ώστε να πληρώνουν δίκαιους φόρους. Αλλά πές μας κάποτε τι ποσό φόρου πληρώνεις γιατί πάντα δηλώνεις άνεργος με παπούτσι timberland.

    Μάζεψε λοιπόν έναν πυρήνα σου και ξεκίνα για άλλο τόπο να εγκατασταθείς και να εφαρμόσεις τις ιδέες σου και τις απόψεις σου.

    Και δυστυχώς όλοι οι Ελληνες έχουμε από μια άποψη.

    Καλή σου Τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πολύ καλά έκανε ο Μεταξάς και δεν ανέλαβε την διεξαγωγή του πολέμου"…
      Να το δεχθούμε αυτό που λες. Το δημοσίευμα όμως που παραθέτει ο Καζάκης, εστιάζει στο ότι ο Μεταξάς δεν είχε την εντιμότητα να καταγγείλει στο λαό την επερχόμενη καταστροφή και στο ότι δεν έκανε την παραμικρή απόπειρα να την προλάβει ή να την μετριάσει. Προτίμησε να περιμένει στο παρασκήνιο τη δική του ώρα –η οποία ήρθε τελικά για να αλυσοδέσει ο ίδιος τη χώρα χειροπόδαρα και να την κάνει έρμαιο των δανειστών και των Άγγλων.

      Όσο για τα timberland, θαυμάζω το μάτι αητού που διαθέτεις! Πουλιά στον αέρα πιάνεις –ούτε ούφο να ήσουν! Εξαίρετη και η πρότασή σου προς τον Καζάκη να μάθει στην εργατιά πώς να βγάζει χρήματα για να πληρώνει φόρους. Προτείνω να εκδώσει έναν οδηγό "Πώς να γίνετε από εργάτης μικρομεσαίος" ή ένα βιβλίο με τίτλο "Πώς να τα κονομάτε για να πληρώνετε τους φόρους σας". Στο κάτω – κάτω της γραφής για ποιο λόγο έγινε οικονομολόγος, μόνο για να κάνει τετριμμένες οικονομικές αναλύσεις στο μπλογκ του; Καζάκη τέρμα τα πολλά λόγια, να μας πεις εδώ και τώρα πώς να τα κονομήσουμε αλλιώς θα χάσουμε πάσα ιδέα για σένα.
      Και να μας πεις επίσης από πού προμηθεύεσαι τα timberland.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Γιώργο

      Μελετώ χρόνια τον Δημήτρη τον οποίο και γνώρισα στα 60 μου (2011) και που συμφώνησε μαζί μου ότι για τους Ευρωπαίους υπάρχουν πολλοί παρείσακτοι σε αυτό τον εδαφικό χώρο. Εγώ μετανάστευσα εξαιτίας της κρίσης και της φορολογικής καταιγίδας στην Sofia (tax 10%), για καινούριο ξεκίνημα ενώ ο Δημήτρης παρέμεινε και περιμένω το αποτέλεσμά του.

      Έτσι σήμερα μελέτησα τυχαίως τα γραφόμενά σου

      1. Γράφεις ότι ο Μεταξάς δεν κατάγγειλε??? Σε ποιον λαό να καταγγείλει ?? Και με τι μέσα ??? Την εποχή εκείνη για να πας Αθήνα Ηγουμενίτσα περίμενες το καράβι και ήθελες 7 μέρες ταξίδι. Και αν το κατάγγειλε τότε θα κατηγορείτο για υπονόμευση του πολέμου και Στρατοδικείο. Αλλά αν ο Βενιζέλος είχε τα κότσια στην άρνησή του ας το έστελνε στρατοδικείο.

      2. Πρέπει να ξέρεις ότι ο Βενιζέλος για να μπει στον πόλεμο έλαβε ΔΑΝΕΙΟ και οι τότε σύμμαχοι του έθεσαν και εδαφικά όρια απελευθέρωσης. Αλλά όταν ο Βενιζέλος τα παραβίασε και τότε του φορτώσανε το ΔΑΝΕΙΟ με την αιτιολογία ότι έκανε επεκτατικό πόλεμο σε ξένα εδάφη.

      3. Μετά από τόσα χρόνια που και εσύ είσαι παιδί της "ανταλλαγής" τελικά που ήταν καλύτερα σε αυτό τον εδαφικό χώρο με αυτές τις κυβερνήσεις ή εκεί στην Ιωνία ??? και ποιος τελικά φταίει ??? Γιατί η Σμύρνη οικονομικά άνθιζε και απορώ πως τα τότε οικονομικά μοντέλα δεν τα εφαρμόσανε και δεν τα διδάξατε σε αυτούς που βρήκατε εδώ.

      4. Κανείς ΔΕΝ γεννήθηκε ΓΕΩΡΓΟΣ ή ΕΡΓΑΤΗΣ και κανείς δεν έχει την υποχρέωση να πεθάνει ως ΓΕΩΡΓΟΣ ή ΕΡΓΑΤΗΣ, αλλά είναι σίγουρο ότι μπορεί να πτωχεύσει ως ΓΕΩΡΓΟΣ ή ΕΡΓΑΤΗΣ, πράγμα που προφανώς θα συμβεί και στους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους, διότι η έλλειψη οικονομικής και λογιστικής παιδείας όταν ο οικονομικός κύκλος φτάσει στην κορύφωση του θα υποστεί τις συνέπειες.

      5. Από το 1989 ο κόσμος που βλέπουμε μέχρι σήμερα θυμίζει το τραγούδι «Οι καιροί αλλάζουν» που ενώ έχει γραφεί πριν από 50 χρόνια πριν, αντικατοπτρίζει περισσότερο από τα επόμενα 50 χρόνια.

      Αυτο-Εξοριστος

      Διαγραφή
    3. 6. Πρέπει να αποδεχτείς ότι ο κόσμος μας είναι 25 ετών (2014), που μετρά από την πτώση των τειχών του Βερολίνου (1989), αλλά και ταυτόχρονα από την χρήση του internet και πλέον έχουμε την τεχνολογική επανάσταση με την εφαρμογή του ιστού (WWW). Όλες οι χώρες του πλανήτη περάσανε στην 3η οικονομική επανάσταση, αλλά πόσες εισήλθαν στην λεγόμενη κοινωνία των πληροφοριών ??? Ακόμη υπάρχουν χώρες στην Γεωργική Οικονομία, και λίγες στην Βιομηχανική. Η χώρα μας ακόμη δεν έχει οικονομική ταυτότητα. Ακόμη δεν πέρασε στην βιομηχανική επανάσταση και φυσικά ο λαός είναι στο περιθώριο.
      «Ο Εχθρός προ των Πυλών» είχα γράψει σε άρθρο μου την 30/6/1990. Το τζίνι που έχει το όνομα τεχνολογία βγήκε από το μπουκάλι, οι πληροφορίες και η τεχνολογία είναι φθηνές, ώστε να μπορούν όλοι να τις αποκτήσουν, αλλά δεν θα μπορείς πουθενά να κρυφτείς ΕΚΤΌΣ από την COSTA RICA (εκτός ΟΑΣΑ).

      7. Από το 1989 έπρεπε να αμφισβητήσουμε τις απόψεις μας και να επαναπροσδιορίσουμε παλιές αντιλήψεις μας, επειδή αν δεν το κάνουμε εμείς, θα το κάνει κάποιος άλλος για μας χωρίς εμάς. Oι άνθρωποι με τις παλιές αντιλήψεις είναι αυτοί που γυρίζουν προς τα πίσω γρηγορότερα, αν και ο κόσμος είναι μόλις είκοσι πέντε (25) ετών.

      8. Σήμερα δεν υπάρχουν Αριστεροί, Κεντρώοι, Αριστεροί, δεν υπάρχουν Καπιταλιστές και Σοσιαλιστές. Σήμερα το ερώτημα είναι πόσο Καπιταλιστής είσαι ???? Γιατί και την σύνταξη που όλοι προσδοκούμε προέρχεται από την υπεραξία των εισφορών που επενδύονται, αλλά και ο κάθε άνθρωπος που αγοράζει ενα σπίτι θέλει να πάρει την υπεραξία του από την πωλησή του. Αρά Καπιταλιστές ήμαστε όλοι. Αλλά το ερώτημα παραμένει Πόσο καπιταλιστής εισαι ???

      9. Μελετείστε το παρακάτω κείμενο του Γιάννη Βαρουφάκη σχετικά με τις οικονομικές αλλαγές που συνάντησε στην Seattle και ίσως καταλάβετε τι συμβαίνει και τι θα μας συμβεί στο άμεσο μέλλον. http://www.gazzetta.gr/gnomes/article/334542-mia-diaforetiki-istoria-apo-ton-gianni-baroyfaki

      10. Η κρίση είναι εδώ και θα συνεχιστεί για άλλα 7 χρόνια και θα επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη για να ξεκαθαριστούν τα ΔΑΝΕΙΑ όπως έγινε στην Αμερική, αλλά θα αλλάξει και το συνταξιοδοτικό σύστημα από αναδιανεμητικό θα γίνει ανταποδοτικό. Όσα έδωσες θα πάρεις.

      11. Το εμπόριο δεν Νοσεί δεν Πεθαίνει αλλά Μεταλλάσεται. Ναι πρέπει να σας κάνει ο Δημήτρης οικονομικά μαθήματα στην πράξη και όχι θεωρεία α. Ο Χρόνος είναι Χρήμα και όχι καφενείο, β. Να μάθετε να πουλάτε προϊόντα ή υπηρεσίες σε όλο τον πλανήτη, γ. Πως να δημιουργήσετε ΠΛΟΥΤΟ χωρίς Κεφάλαιο δ. τον Δρόμο για την Οικονομική Ανεξαρτησία, ε. Το τέλος της εργασίας και το Μέλλον της στ. Πως να απαλλαγείτε από τα χρέη γ. Επενδύσεις. Αλλά διαφωνώ με την συμβολική συνδρομή 10 euro. Να καθορίσει είσοδο για κάθε μάθημα 25 euro την ώρα ή 10.000 δρχ την ώρα αντε για να εφαρμόσετε και την δραχμή.

      Αυτο-εξόριστος


      Διαγραφή
  4. Την υπονόμευση της Μ.Ασιατικής εκστρατείας την έκαναν οι κομμουνιστές. Μην προσπαθείτε να κατηγορήσετε ανθρώπους που δεν συμμετείχαν στην καταστροφή με πομπώδεις και ψευδείς τίτλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή