Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Όταν ο Π. Κανελλόπουλος ζητούσε την αναγνώριση του ΕΑΜ

Κάποτε υπήρχαν δεξιοί που αντιλαμβάνονταν ότι δεν ήταν το ΕΑΜ που οδήγησε σε εθνικό διχασμό και εμφύλιο, αλλά ο διαρκής διωγμός του. Κάποτε υπήρχαν επιφανείς δεξιοί που ήξεραν να ξεχωρίζουν τις ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στους πατριώτες και σέβονταν τον πατριωτισμό του ΕΑΜ και των κομμουνιστών που προτωστάτησαν σ' αυτό.


Ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος (1902-1986), λόγιος με εξαίρετο έργο, αλλά ταγμένος στην κυβέρνηση του Καίρου κατά την διάρκεια του πολέμου. Το γεγονός αυτό τον έφερε σε σύγκρουση με το ΕΑΜ, ιδίως μετά την απελευθέρωση. Έγινε πρωθυπουργός δυο φορές. Τη πρώτη φορά το 1945 καθώς η χώρα σφάδαζε κάτω από την αρβύλα των Εγγλέζων, οι οποίοι την οδηγούσαν ολοταχώς προς τον εμφύλιο. Και την άλλη το 1967 ως αρχηγός της ΕΡΕ, λίγο πριν επιβληθεί η αμερικανοκίνητη χούντα. Μεταπολιτευτικά εξελέγη δύο φορές ανεξάρτητος βουλευτής συνεργαζόμενος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 1977 και 1981.

Να πώς αυτός ο παραδοσιακός δεξιός και επιφανής λόγιος μίλησε στη Βουλή το 1981 με κυβέρνηση ΝΔ κατά τη διάρκεια συζήτησης πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης:

"Το ΕΑΜ ήταν η πιο μεγάλη οργάνωση, η μόνη μαζική οργάνωση. Απορώ, πώς είπε ο κ. Αβέρωφ, ότι το "ΕΑΜ δεν είχε εθνική δράση". Ποιοι είχαν τις πιο πολλές απώλειες; Το ΕΑΜ είχε τις μεγαλύτερες. Αυτό το κριτήριο είναι αρκετό... Το ΕΑΜ δεν ήταν, βέβαια, μόνο αντιστασιακή οργάνωση. Μα ποια από τις άλλες οργανώσεις ήταν μόνο αντιστασιακή; Άλλοι συνδέανε την αντίσταση με την επιστροφή του Γεωργίου Β΄. Άλλοι θέλαν μια κοινωνία δικαιότερη, στηριγμένη στην κοινωνική δικαιοσύνη, μια κοινωνία που αργότερα ονομάστηκε Λαϊκή Δημοκρατία. Δεν συμμερίζομαι αυτή την ιδεολογία, αλλά τη σέβομαι. Αυτό που υπάρχει στη Σοβιετική Ένωση, στη Βουλγαρία ή στην Τσεχοσλοβακία, κτλ., δεν είναι ολοκληρωτικό καθεστώς. Δεν έχει σχέση με τα καθεστώτα του Χίτλερ ή του Μουσολίνι. Ανταποκρίνεται σε μια ιστορική επιταγή, ενώ δεν ανταποκρινόταν σε κάτι τέτοιο ούτε το καθεστώς του Χίτλερ, ούτε το καθεστώς του Μουσολίνι... Τι έκαναν στα χρόνια της κατοχής οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων και των "Λαϊκών" και των "Φιλελεύθερων"; Απέφυγαν κάθε ενέργεια. Δεν αγωνίστηκαν... Πώς να αρνηθώ, όμως, ότι το ΕΑΜ έκανε αντίσταση; Πώς να αρνηθώ την οργάνωση, που απέτρεψε την επιστράτευση; Πώς να αρνηθώ μια οργάνωση που είχε τόσους πολλούς νεκρούς. Δεν περιμένω από τη σημερινή κυβέρνηση να αναγνωρίσει την αντίσταση. Την καλώ, όμως, να τιμήσει τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, να καταργήσει το νόμο του 1969, που αναγνώρισε σαν "αντίσταση" τα τάγματα ασφαλείας!" (Πρακτικά, Παρασκευή 26/6/1981).

Όταν ένα χρόνο αργότερα, στις 17 Αυγούστου 1982, η ελληνική Βουλή με νόμο του ΠΑΣΟΚ αναγνώριζε επιτέλους την εθνική αντίσταση και κυρίως το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, 38 ολόκληρα χρόνια μετά από την απελευθέρωση, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος υπήρξε ο μοναδικός βουλευτής της Ν.Δ. που παρέμεινε στη αίθουσα του Κοινοβουλίου και ψήφισε υπέρ της κύρωσής του, τονίζοντας την ανάγκη για εθνική συμφιλίωση. Υπήρξαν κι άλλοι βουλευτές τότε της ΝΔ που διαφώνησαν δημόσια με τον εμφυλιοπολεμικό οίστρο του αρχηγού της Αβέρωφ, ο οποίος αποφάσισε να απέχει το κόμμα του από την διαδικασία φοβούμενος πολλές διαρροές υπέρ του νομοσχεδίου. Η ΝΔ έπρεπε να μείνει το κόμμα των δοσιλόγων της κατοχής και των γόνων τους που συνεχίζουν έως σήμερα να την ελέγχουν.

Σήμερα ζούμε μια ολική επαναφορά στο εμφυλιοπολεμικό παρελθόν. Με κραυγαλέους δοσίλογους στην διακυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να ξεχαστεί ότι ο αληθινός πατριωτισμός, η ανάγκη υπεράσπισης της πατρίδας εναντίον του κατοχικού ζυγού, μπορεί να ενώσει πέρα και πάνω από ιδεολογικές διαφορές. Μπορεί να ενώσει δεξιούς και αριστερούς, όπως έγινε και τότε με το ΕΑΜ.

56 σχόλια:

  1. Πετρος Καλογεροπουλος1 Νοεμβρίου 2014 στις 8:12 μ.μ.

    Ειχα παντα μια ερμηνεια για τη σημερινη καταντια των "κεφαλων" ειτε των κυβερνησεων της 40 ετιας,μεσα στην οποια ανδρωθηκα.Οτι τα καλυτερα ,τα πιο δυναμικα,θαρραλεα,ανησυχα και ευαισθητα-απο ολες τις αποψεις-ατομα,χαθηκαν στα χρονια του Εμφυλιου.Κι εμειναν οι πιο παρακατιανοι,οι πιο "ετοιμοι" να σκυψουν,ό,τι ο Δ.Καζακης ονομαζει κατιμας.ΑΥΤΟΙ και οι γονοι τους ,φυσικα,δεν ειχαν κανενα λογο να δουν υψηλο φρονημα ειτε να το εμφυσησουν(!!!) στον καταρημαγμενο ,διωκομενο εσαει,λαο. Και τωρα προβαλλει ενα τερας που χρειαστηκε 4 χρονια για να αποκαλυφθει η γλοιωδης φυση του,η χυδαιοτητα και ο βουρκος που παλευε να κρυψει ,πανω απο 60 χρονια. Αυτο θα το εξοντωσει η νεα γενια του ΕΑΜ που γεννιεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο και άριστα τεκμηριωμένο. Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά που έμειναν στη μνήμη μας από τη διακυβέρνηση των σοσια-ληστών...Φροντίζει όμως η σημερινή δωσιλογική συγκυβέρνηση να επαναφέρει το διχασμό και ίσως ένα νέο Εμφύλιο για να κάμψει κάθε απόπειρα αντίστασης του λαού στην ξενοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συγκεκριμένο κείμενο το παίρνω ως αφορμή,δεν συνδέεται άμεσα με το παραπάνω κείμενο.Το ΕΑΜ δεν ένωσε κανέναν δεξιό και αριστερό(το επαναλαμβάνετε βέβαια προπαγανδιστικά και το καταλαβαίνω), άλλες ήταν οι ιδεολογικές αγκυλώσεις εκείνης της εποχής.Γιατί προσπαθείτε επίσης να διαχωρίσετε το υλικό από το ιδεολογικό με τόσο απόλυτο τρόπο;Λες και ας πούμε ο πατριωτισμός και η δημοκρατικές πεποιθήσεις είναι κατ'αυτό υλικές,ενώ αντίθετα για παράδειγμα ο σοσσιαλιστής ή ο βασιλόφρον είναι απαραίτητα κούφιοι ιδεολόγοι.Το ότι κινούμαστε μαζί προς ένα υλικό-πολιτικό-κοινωνικό στόχο δεν πάει να πει ότι παύουν οι ταξικές διαφορές(παράλληλα με τις ιδεολογικές) και οι αλλοτριωμένες δομές της κοινωνίας μας(όχι ότι απαξιώνω τους στόχους του Ε.ΠΑ.Μ,κάθε άλλο).Με την ίδια άνεση που μπορεί αυτό στο μέλλον να γεννήσει μια σοσσιαλιστική προσπάθεια,μπορεί να ανακυκλώσει και μία από τα ίδια.Να περάσουμε δηλαδή σε μια ακόμη "χρυσή περίοδο" κρατικού καπιταλισμού και με λαοκρατία γιατί όχι,μέχρι να ξαναγεννηθεί πάλι ένα νέο πολυεθνικό ή χρηματοπιστωτικό τέρας.Γι'αυτό πιστεύω και τις ιδεολογικές/φιλοσοφικές/θεωρητικές μάχες δεν πρέπει να τις υποτιμάμε τόσο πολύ στο όνομα της πράξης ή της εννότητας.Άλλωστε ένας από μεγαλύτερους "ανθρώπους της πράξης" ας πούμε,ο Λένιν,ήταν που μέσα στην φωτιά της επανάστασης καταπιάστηκε με τον Χέγκελ και έδωσε μάχες όχι απλά στο επίπεδο της ταξικής ανάλυσης ή της πολιτικής οικονομίας αλλά και της φιλοσοφίας.Βέβαια δεν έχετε εσείς την ευθύνη για την έλλειψη μιας τέτοιας προσπάθειας αλλά η ανύπαρχτη διανόηση της Ελλάδος.Αυτό που ξέρετε το κάνετε πολύ καλά,απλά μην υποτιμάμε τόσο πολύ αυτές τις μάχες. Δημήτρης Λαγοπάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μίκης Θεοδωράκης έλεγε συχνά πώς αν δεν υπήρχε το ΕΑΜ θα είχε παραμείνει θύμα της ΕΟΝ, της οποίας ήταν πρόεδρος στο σχολείο του και για την οποία είχε γράψει τα πρώτα του δημοσιευμένα ποιήματα. Αυτό ισχύει για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που εντάχθηκαν στις γραμμές του ΕΑΜ. Ποιος ξεχνά τον ήρωα της Πίνδου, ο οποίος ήταν - βασιλόφρων ον - ένας από τους πρώτους αξιωματικούς που εντάχθηκαν στο ΕΑΜ με αποστολή να πείσει τους συναδέλφους του να μην φύγουν για Αίγυπτο και να μείνουν στην Ελλάδα προκειμένου να πολεμήσουν από τις γραμμές της αντίστασης. Προδίδεται από όργανα της 4ης Αυγούστου συλλαμβάνεται και παραδίδεται στους Ιταλούς, οι οποίοι τον μεταφέρουν με πλοίο εκτός Ελλάδας. Το πλοίο βυθίστηκε και πήρε μαζί του τον Δαβάκη. Τέτοιες ιστορίες είναι κυριολεκτικά χιλιάδες. Προσωπικά είχα την τύχη να γνωρίσω έναν παλιό ηρωικό λοχαγό των οχυρών, ο οποίος μετά από περιπέτειες εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ, υπηρέτησε δίπλα στον Άρη και ύστερα στον εμφύλιο ως καπετάνιος του ΔΣΕ. Ακόμη και σήμερα δεν έχει εγκαταλείψει τις πεποιθήσεις του, δηλαδή την συμπάθεια για τον βασιλικό θεσμό. Όμως μην του πεις κουβέντα εναντίον του Άρη, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τη Σοβιετική Ένωση στην οποία πέρασε 17 ολόκληρα χρόνια μετά τον εμφύλιο. Ποτέ δεν έγινε μέλος του ΚΚΕ, αλλά ακολούθησε τους κομμουνιστές στην ήττα και την εξορία. Ζει ακόμη, τα έχει τετρακόσια παρά την προχωρημένη του ηλικία και μακάρι να ζει για πάντα.
    Είναι γνωστό επίσης το περιστατικό στο Εθνικό Συμβούλιο στις Κορυσχάδες όταν ένας παλιός δήμαρχος Πατρέων, κλείνοντας ως εθνοσύμβουλος την ομιλία του αναφώνησε: Ζήτω ο Βασιλεύς! Ο πρώτος που τον χειροκρότησε ήταν ο τότε ΓΓ του ΚΚΕ Σιάντος, δείχνοντας τον ενωτικό χαρακτήρα του ΕΑΜ. Ποτέ πριν και ποτέ ξανά δεν υπήρξε μια τόσο πλατιά και ενωτική πολιτική οργάνωση με σκοπούς απελευθερωτικούς.
    Μέσα στις γραμμές του ΕΑΜ υπήρχε η πιο ανοιχτή δημοκρατία με τον καθένα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στις δεκάδες εφημερίδες, περιοδικά και έντυπα του αγώνα, καθώς και τις διαρκείς συνελεύσεις των αγωνιστών. Ελεύθερα έγραφαν βιβλία, δοκίμια, ή κείμενα για την φιλοσοφία, την ιστορία, την τέχνη, κοκ, χωρίς φραγμούς, ταμπού και ιδεολογικά προαπαιτούμενα. Να γιατί το κίνημα του ΕΑΜ συνοδεύτηκε με μια αληθινή έκρηξη πολιτισμού και φιλολογίας, επιτρέποντας να συσπειρωθεί στις γραμμές του το πιο ζωντανό και μάχιμο κομμάτι της τότε διανόησης. Χωρίς απαραίτητα να είναι μαρξιστές, κομμουνιστές, ή γενικά αριστεροί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο φιλόσοφος Κ. Δεσποτόπουλος, ο οποίος ούτε μαρξιστής ήταν ποτέ, ούτε κομμουνιστής, αλλά ηγήθηκε του κινήματος της επιστήμης-ανασυγκρότησης που συγκρότησε το ΕΑΜ προκειμένου να στρατευθεί η επιστημονική διανόηση της χώρας στην υπηρεσία μιας λαοκρατικής αναγέννησης και ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Αυτό ήταν το μεγαλείο του κινήματος του ΕΑΜ, που λυτοί και δεμένοι, δεξιοί και αριστεροί σήμερα έχουν βαλθεί να σβήσουν από την μνήμη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορια ομως επαναλαμβανεται ως φαρσα....

    Οπως τοτε διωχθηκε το ΚΚΕ, ετσι και τωρα διωκεται η ΧΑ με αποτελεσμα να κυρηχθει ημιπαρανομη και να μπουν φυλακη τα ηγετικα της στελεχη

    Ο Μιχαλολιακος ειναι ο νεος "Ζαχαριαδης" και ο Κλασιδιαρης ο νεος "Μπελογιαννης" ή αλλιως γνωστός ως "ο ανθρωπος με το χαστούκι"

    Τωρα εαν ο Σαμαρας σκοπευει να τουφεκισει το Κλασιδιαρη, μπορει να δουμε τον Ηλια να κανει αποδραση απο το prisonbreak του Κορυδαλλου αφου το ταττου με τη σβαστικα ειναι στη πραγματικοτητα ο χαρτης των φυλακης....

    Και μετα θα εχουμε νεο εμφυλιο με τον εθνικο στρατο εναντιων των χρυσαυγιτικων ταγματων εφοδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αγαπητέ μπερδέυεις τη γραβάτα με την κάλτσα ?Τι δουλειά εχει η αντίσταση προς τον κατακτητή στην προκειμένη περίπτωση στους βάρβαρους Γερμανούς με τους Κασιδιάρηδες που τους υποστηρίζουν?και εχουν τα ιδια συμβολα?Δεν μπορείς να καταλάβεις άνθρωπε οτι ο Σαμαροπιτσαδόρος είναι ένα και το αυτό με τους Κασηδιάρηδες?Ξύπνα επι τέλους εκτός αν είσαι και εσύ απο τους είδιους Σαμαροκασηδιάρης...............

      Διαγραφή
  6. Ο Κανελοπουλος ηταν συνηθισμενος στο να ζηταει στους αλλους να αυτοκτονησουν.
    Σαν απεσταλμενος της κυβερνησης του Καιρου οταν μετα την σφαγη του Μελλιγαλα ο ΕΛΑΣ ειχε αποτυχει να καταλαβει την Τριπολη, ο Κανελλοπουλος απαιτησε απο τα ταγματα που την φυλαγαν και που ειχαν απο την πρωτη στιγμη δηλωσει πιστη στην κυβερνηση μετονομαζομενα σε εθνικο στρατο, να παραδωθουν στους κουμουνιστες. Ο ανθρωπος πρεπει να ηταν παραφρων.
    Θα τους κατεσφαζαν την πρωτη στιγμη, οπως και μεταπολιτευτικα, η διεθνιστικη κουμουνιστικη παρανοια κατεσφαξε την Ελλαδα στρωνοντας τον δρομο στην παγκοσμιοποιηση.
    Κατα τα αλλα, οπως παντα, σε καθε διαμαχη των κυριαρχων οι γενναιοι αλλα αφελεις ηρωες επιλεγουν στρατοπεδο και χυνουν το αιμα το δικο τους και των αλλων για την ελευθερια.
    Αν η ελευθερια καταχτιωταν μονο με αιμα, τοτε οι αιμοδοτες θα ηταν οι πιο ελευθεροι ανθρωποι. Χρειαζεται και μυαλο.
    Το ΚΚΕ καπηλευτηκε τους αγωνες των Ελληνων και τους εσπρωξε σε λαθος δρομο, διαλυοντας ολες τις αλλες αντιστασιακες οργανωσεις. Πλην του ΕΔΕΣ οχι γιατι δεν προσπαθησε αλλα γιατι δεν τα καταφερε.
    Δεν εφτασε αυτο, αλλα κυνηγησε τους "αντιφρονουντες" που συνηθως ηταν μελη αυτων των οργανωσεων και τους κατεσφαξε σε στρατοπεδα οπως της Φενεου, της Ταρτανας, της Κοντοβαζαινας και δεκαδες αλλα, με οπλα απο τους Αγγλους και μισθοδοσια μιας λιρας ανα μηνα για καθε ανταρτη απο την ιδια πηγη.
    Οταν μιλαμε λοιπον για ΕΑΜ θα πρεπει να εχουμε υποψιν μας οτι μπορει στις ταξεις του να κατεταγησαν και αγνοι πατριωτες, αλλα η ηγεσια του ηταν προδοτες που το μονο που τους ενοιαζε ηταν να αναλαβουν την ηγεσια της Ελλαδας μετα την κατοχη κατα τα προτυπα των βορειων γειτονων μας.
    Γι αυτο αλλωτε και αυτη η περιοδος (μετα την ληξη του συμφωνου Ριμπερντωφ-Μολοτωφ) ηταν η μονη που το ΚΚΕ εβγαζε πατριωτικες κορωνες οι οποιες εγιναν και αφορμη να καταδικαστει μεταπολεμικα ο Σιαντος απο τον Ζαχαριαδη στην ουσια σαν ρεπων στον εθνικισμο.
    Εξ ισου υποπτη ηταν και η σταση της κυβερνησης του Καιρου και των Αγγλων οι οποιοι παρολα αυτα, συνεχισαν να στηριζουν με οπλα και μισθους αλλα και με την αποδοχη τους τον ΕΛΑΣ, φτανωντας στο σημειο να αποκηρυξει και τελος να αφοπλισει τα ταγματα ασφαλειας που σιωπηλως ειχε συναινεσει στην ιδρυση τους απο τον Ραλλη, ξερωντας οτι ο σκοπος της δημιουργιας τους ηταν το σταματημα της κουμουνιστικης κατακτησης μετα την αναχωρηση των Γερμανων και η προστασια των αμαχων απο την θηριωδια του ΕΛΑΣ.
    Αφησαν λοιπον, την Ελλαδα στο ελεος του ΕΛΑΣ που ηταν η μονη οπλισμενη δυναμη της Ελλαδας, μια και ο ΕΔΕΣ στην Ηπειρο μολις επιβιωνε απο τις επιθεσεις του.
    Επομενο ηταν αντι να καταληφθει η Β. Ηπειρος η το Μοναστηρι, η η Ανατολικη Ρωμυλια απο τους Ελληνες, κατεληφθει η Αθηνα απο το ΕΛΑΣ που κατεσφαξε γυρω στους 15.000 αμαχους γεμιζοντας με ομαδικους ταφους τους γυρω λοφους.
    Κλεινω με δυο παρατηρησεις.
    Πρωτον.Τα γραφω αυτα σε μια σελιδα που ξερω οτι ολοι σχεδον θα διαφωνησουν, οχι για να διχασω αλλα για να δειξω οτι αυτοι που πολεμησαν απο την αλλη μερια ειχαν την δικη τους οπτικη των πραγματων και μια συζητηση ειλικρινης θα δειξει νομιζω οτι καπου εχουν δικιο οι μεν καπου οι δε. Αυτα που μας χωριζουν παντως δεν ειναι αυτα που νομιζουμε οσο μιλαμε σαν τους αυτιστικους ο καθενας με τους ομοιδεατες του, δημιουργωντας φανατισμους και μιση.
    Δευτερον. Εμεις ο Ελληνικος λαος ειμαστε στην ιδια μοιρα. Δεν μπορει να εχουμε τοσο διαφορετικα συμφεροντα οσο το μισος που μας χωριζει. Τοσο διαφορετικα συμφεροντα εχουν μονο αυτοι που επιζητουν τον διχασμο μας.
    Θα πρεπει λοιπον να θυμομαστε πως για οτι κι αν αγωνιζομαστε, οι ειλικρινεις ανθρωποι που βρισκονται στο αντιθετο στρατοπεδο δεν ειναι εχθροι μας αλλα συμμαχοι για τα συμφεροντα των οποιων αγωνιζομαστε εστω και πολεμωντας τους για να μην ερθουμε ποτε ξανα στο καταντημα ο πολεμος των ιδεων να γινει σφαγη οπως τοτε, αλλα και να προσπαθησουμε να μην μεινει πολεμος ιδεοληψιων οπως σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτο: Ο Κανελλόπουλος έτρεχε μ' ένα τζιπ ανά την Πελλοπόννησο να σταματήσει τις δίκες των δοσιλόγων και των ταγματαλητών προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν οι Εγγλέζοι εναντίον του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Αυτό έγινε στην Τρίπολη και έτσι σώθηκε το καθήκι ο Παπαδόγγονας, διοικητής των ταγμάτων ασφαλείας, σφαγέας της Πελοποννήσου. Θεωρητικά οι δοσίλογοι και οι ταγματαλήτες θα αντιμετώπιζαν τη δικαιοσύνη με βάση τις προβλέψεις των κυβερνήσεων της απελευθέρωσης. Τον Νοέμβριο του 1944 δημοσίευσε τη Συντακτική Πράξη υπ' αριθ. 1/44 «Περί επιβολής ποινικών κυρώσεων κατά των συνεργασθέντων μετά του εχθρού» (Φ.Ε.Κ. 12/6 Νοεμβρίου 1944), στην οποία διατυπωνόταν το «ιδιότυπο αδίκημα» της εθνικής αναξιότητας και προσδιορίζονταν τα χαρακτηριστικά της νομικής του υπόστασης. Δυόμισι μήνες αργότερα η κυβέρνηση Πλαστήρα, που διαδέχτηκε την κυβέρνηοη Παπανδρέου, προχώρησε στην αντικατάσταση αυτής της Πράξης, ψηφίζοντας μια νέα με αριθμό 6/45 «Περί κυρώσεων κατά των συνεργασθέντων μετά του εχθρού» (Φ.Ε.Κ. 12 / 20 Ιανουαρίου 1945), με την οποία -όπως αναφερόταν στην αιτιολογική έκθεση που τη συνόδευε- επιδιωκόταν η εξασφάλιοη αμερόληπτης απονομής δικαιοσύνης για τους κατηγορουμένους. Με αυτές τις συντακτικές πράξεις παρέπεμπε σε Ειδικά Δικαστήρια Δωσίλογων όσους σχημάτισαν κυβέρνηση, διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί ή διευκόλυναν τις αρχές Κατοχής κατέχοντας δημόσιο αξίωμα (στρατιωτικό, αστοδιοικητικό, δικαστικό, δημοσιοϋπαλληλικό κ.ά.), όσους ανέλαβαν υπηρεσία οτις δυνάμεις Κατοχής ενεργώντας εναντίον του ελληνικού λαού και διευκολύνοντας το έργο του εχθρού, όσους έκαναν συνειδητά προπαγάνδα υπέρ του κατακτητή, όσους κατέδωσαν στον εχθρό Έλληνες ή ξένους υπηκόους που συμμετείχαν στον συμμαχικό αγώνα ή προέβησαν σε πράξεις βίας με τη σύμπραξη ή μη των αρχών Κατοχής, όσους παρείχαν συστηματικά πληροφορίες στον εχθρό ή παρεμπόδιζαν με οιονδήποτε τρόπο τον συμμαχικό αγώνα ή διετέλεσαν αρχηγοί ή επικεφαλής κινήσεων που στρέφονταν κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και, τέλος, όσους συνεργάστηκαν οικονομικά με τις δυνάμεις Κατοχής προκολώντας ζημία στον ελληνικό λαό ή υποβοηθώντας την πολεμική προσπάθεια του εχθρού ή συγκεντρώνοντας μεγάλα οικονομικά ποσά («μαυραγορίτες») ή άλλα οφέλη σε βάρος Ελλήνων πολιτών ή πολιτών συμμαχικού κράτους (άρθρο 1 Συντα-κτικής Πράξης 6/45).
      Οι υπηρετώντες στα τάγματα ασφαλείας ήταν ένοχοι εσχάτης προδοσίας και θα δικάζονταν ως δοσίλογοι, ενώ αυτοί που τα δημιούργησαν - κυρίως ο Ράλλης και η συμμορία του - δικάστηκαν και για προσπάθεια έναρξης εμφυλίου πολέμου.
      Μόνο μετά τον Δεκέμβρη του 1946, όπου η "ελληνική" βουλή δικαίωσε τον δοσιλογισμό, άφησε ελεύθερους τους δοσίλογους και απέσυρε όλες τις κατηγορίες εναντίον των ταγματαλητών για συνεργασία με τον κατακτητή και βιαιοπραγίες ενάντιον ελλήνων, αποκαταστάθηκαν μαζικά στο βαθμό τους αξιωματικοί και οπλίτες των ταγμάτων ασφαλείας και εντάχθηκαν στον αποκαλούμενο "εθνικό στρατό". Ωστόσο, καμιά κυβέρνηση είτε του εμφυλίου, είτε μετεμφυλιακά δεν τόλμησε να ανακηρύξει τα τάγματα ασφαλείας ως "αντιστασιακούς" κι έτσι να τα εξαγνίσει. Το έκανε η χούντα με νόμο του 1969. Κι αυτό λέει πολλά.
      Η χούντα επίσης έστησε το μνημείο στο Μελιγαλά, δήθεν για την σφαγή. Το τι έγινε στο Μελιγαλά το ξέρουμε πολύ καλά, πρώτο, από τους Άγγλους και τους Αμερικανούς αξιωματικούς που συνόδευαν ως σύνδεσμοι τους αντάρτες του ΕΛΑΣ με το γενικό στρατηγείο του Καίρου κατά τις εκκαθαρίστικές επιχειρήσεις τους μετά την υποχώρηση των ναζί από την Πελοπόννησο. Κανένας τους δεν αναφέρει σφαγή. Επρόκειτο για μάχη και μάλιστα λυσσώδη γιατί οι Γερμανοί είχαν εξοπλίσει τους ταγματαλήτες με σκοπό να καλύψουν τη δική τους υποχώρηση. Μετά το 1945 όταν βγήκε ο μύθος της σφαγής, οι "μαζικοί τάφοι" εξετάστηκαν από άγγλους ιατροδικαστές, οι οποίοι απέρριψαν τα περί σφαγής. Επίσης η επιτροπή Σιτρίν, δηλαδή η επιτροπή του Αγγλικού κοινοβουλίου, δεν δέχτηκε να συμπεριλάβει τη "σφαγή" του Μελιγαλά ανάμεσα στα "εγκλήματα των κομμουνιστών". Αυτά για την ιστορική αλήθεια.

      Διαγραφή
    2. Όποιος πολέμησε στην πλευρά των ναζί κατακτητών ήταν προδότης. Οι ταγματαλήτες φορούσαν ναζιστικά διακριτικά και ορκίζονταν στον Χίτλερ, ενώ τους άρεσε να φοτογραφίζονται διπλα σε πτώματα πατριωτών, που οι ίδιοι εκτέλεσαν. Οι περισσότεροι από δαύτους συνέδραμαν τις δυνάμεις κατοχής πριν καν ιδρυθούν τα τάγματα ασφαλείας, ως "εθελοντές".
      Επίσης λες ότι το ΚΚΕ πρόδοσε. Ποιους πρόδοσε; Πάντως όχι τους Έλληνες. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι διέλυσε με την βία όλες τις άλλες οργανώσεις, δεν εξηγείς γιατί το ΕΑΜ έφτασε 2 εκατομύρια μέλη - ανάμεσά τους βασιλόφρονες, φιλελεύθεροι, ακόμη και πολλοί παλιοί ΕΟΝίτες. Τους κορόϊδεψε το ΚΚΕ; Πώς; Πώς γίνεται στις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατέληξαν να υπηρετούν οι περισσότεροι αξωματικοί του μετώπου και του εθνικού στρατού; Και δεν υπηρέτησαν απλά, δημιούργησαν σχολή αξιωματικών για τον ΕΛΑΣ και ανέλαβαν διοικήσεις σε συντάγματα, μεραρχίες και στη γενική διοίκηση. Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Με εξαναγκασμό; Τότε δυο πράγματα είναι πιθανά, είτε οι πατριώτες που πολέμησαν και άφησαν στον αγώνα εναντίον του κατακτητή τους περισσότερους νεκρούς από κάθε άλλη αντιστασιακή οργάνωση ήταν παντελώς ηλίθιοι και μπόρεσε να τους κοροϊδέψει τόσο εύκολα το ΚΚΕ, είτε το ΚΚΕ ήταν πατριωτικό κόμμα, ως όφειλε να είναι.
      Δεύτερο: Οι κομμουνιστές από την πρώτη στιγμή στρατεύθηκαν στον αγώνα εναντίον του φασίστα εισβολέα. Αυτά περί του συμφώνου είναι άθλια ψέμματα. ¨Οχι μόνο ο Ζαχαριάδης με το γράμμα του μέσα από τις φυλακές, αλλά και οι ομάδες κρατουμένων στην ακροναυπλία και αλλού διακήρυξαν από την πρώτη στιγμή ότι ο πόλεμος ήταν εθνικοαπελεθευρωτικός για τον ελληνικό λαό και ζήτησαν να πάνε στο μέτωπο να πολεμήσουν. Κάτι που το καθεστώς αρνήθηκε. Διάβασε το προσωπικό ημερολόγιο του Μεταξά. Αντίθετα ο Μανιαδάκης φρόντισε να τους παραδώσει στους ομοϊδεάτες του Γερμανούς μετά την προδοτική συνθηκολόγηση. Ωστόσο, πολλοί κομμουνιστές κατόρθωσαν να δραπετεύσουν και μόνοι τους ανέβηκαν στα βουνά της Αλβανίας και πολέμησαν. Όσοι συνελήφθησαν παραδόθηκαν στην ασφάλεια του Μανιαδάκη, η οποία ορισμένους εκτέλεσε και άλλους τους επέστρεψε στα κελιά για να τους παραδώσει στους κατακτητές.
      Τρίτο: Λες ότι το ΚΚΕ ήθελε την εξουσία. Γιατί είναι κακό αυτό; Στην απελευθέρωση ήταν το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα με 350 χιλιάδες μέλη κατά τις αναφορές του Σκόμπι, του βρετανού διοικητή. Γιατί να μην θέλει την εξουσία; Πολέμησε για να την πάρει; Όχι. Αντίθετα, την είχε και την παρέδωσε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως ένδειξη καλής διάθεσης, ώστε να υπάρξουν ελεύθερες εκλογές για το κοινωνικό και πολιτειακό καθεστώς της χώρας. Έγιναν αυτές οι εκλογές; Όχι. Αν το ΚΚΕ ήθελε να κρατήσει την εξουσία, του ήταν εξαιρετικά εύκολο. Απλά δεν θα δεχόταν ποτέ την συμφωνία του Λιβάνου και δεν δεχόταν ποτέ την επιστροφή στο πάτριο έδαφος κανενός που σχετιζόταν με την κυβέρνηση του Καίρου και τους Βρετανούς. Ούτε θα επέτρεπε σε βρετανικό εκστρατευτικό σώμα να πατήσει σε ελληνικό έδαφος. Είχε τη δύναμη αυτή; Και βέβαια την είχε. Διάβασε επι παραδείγματι τι λέει ο Γούντχάουζ. Αν δεν συμφωνούσαν στο Λίβανο και στη Γκαζέρτα οι απεσταλμένοι του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, δεν θα μπορούσαν να πατήσουν πόδι σε ελληνικό έδαφος. Αν λοιπόν οι κομμουνιστές ήθελαν την εξουσία, γιατί την παρέδωσαν; Θα σου γιατί. Γιατί πίστεψαν στις ψευτικες διαβεβαιώσεις των συμμάχων.

      Διαγραφή
    3. Πώς μπορεί ένα κόμμα να "καπηλευτεί" τους αγώνες των ελλήνων; Με το να χύνει το αίμα του εναντίον του κατακτητή. Οι κομμουνιστές έχουν την πιο μακρά λίστα νεκρών εναντίον του κατακτητή. Καμιά άλλη πολιτική η αντιστασιακή οργάνωση δεν έχει να επιδείξει τόσο αίμα στον αγώνα εναντίον του κατακτητή. Έτσι το ΚΚΕ κέρδισε το νου και την καρδιά του ελληνικού λαού. Έτσι κατέληξε το ΕΑΜ να κυριαρχεί παντού στην Ελλάδα.
      Όσο για τις αναφορές σου ότι οι Εγγλέζοι πλήρωναν και όπλιζαν τον ΕΛΑΣ, τι να σου πω; Και μόνο το γεγονός ότι υιοθετείς την προπαγάνδα της κομμαντατούρ, δείχνει το πόσο πατριώτης είσαι. Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ δεν είχαν μισθό, όπως συνέβαινε με τους αντάρτες του ΕΔΕΣ, οι οποίοι πληρώνονταν τακτικά με αγγλικές λίρες. Ούτε όπλα έστειλαν ποτέ οι Αγγλοι, τουλάχιστον σε ποσότιτες αξιόλογες για τον εξοπλισμό του ΕΛΑΣ. Οι αντάρτες απέκτησαν όπλα από τις επιδρομές στους ναζί μέσα στις πόλεις και τα χωριά, ενώ η ένοπλη δύναμη του ΕΛΑΣ γιγαντώθηκε μετά την παράδοση σ' αυτόν μιας ολόκληρης μεραρχίας, της 24ης Μεραρχίας «Πινερόλο», αλλά και κάμποσων ιταλικών φρουρών μετά την παράδοση των Ιταλών το 1943. Ο ΕΛΑΣ τότε έφτασε τις 60 χιλιάδες μαχητές σε δύναμη τακτικών μεραρχιών και συνταγμάτων με πυροβολικό και αντιαρματικά. Το στήριζαν από τις πόλεις και τα χωριά οι οργανώσεις του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ με εκατοντάδες οργανωμένα μέλη, που στο τέλος του πολέμου έφτασαν τα 2 εκατομύρια σε 6 εκατομύρια πληθυσμό. Όλοι αυτοί κατέθεσαν τη ζωή τους για λογαριασμό "προδοτών", που τους κορόϊδεψαν, τους ξεγέλασαν; Και μόνο οι περίπου 16 χιλιάδες των ταγμάτων ασφαλείας, που οι θηριωδίες τους ξεπέρασαν πολλές φορές ακόμη κι εκείνες των Γερμανών, ήταν πατριώτες; Έλεος!!!

      Διαγραφή
    4. Στο "Αρης/ο Αρχηγός των Ατάκτων" αναφέρεται οτι οι κομμουνιστές στις τάξεις του ΕΛΑΣ αποτελούσαν το 5% και απο αυτους, ελάχιστοι ήσαν οι ακραιφνείς. Και αυτό επειδή είχε προηγηθεί η φυσική εξόντωση των περισσότερων την προηγούμενη περίοδο. Ποιός ηταν ο αριθμός τους πριν ξεσπάσει η φασιστική επιθεση;

      Διαγραφή
    5. Το ΚΚΕ εισερχόμενο στη φασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου είχε έως 3.000 μέλη. Ο Μανιαδάκης και η ασφάλεια το διέλυσαν με τη συνδρομή και στελεχών του που έγιναν πράκτορες της ασφάλειας, όπως π.χ. ο Τυρίμος. Αφού το ΚΚΕ διαλύθηκε με πολλούς να είναι δηλωσίες κι έτσι να έχουν απομονωθεί από τους συντρόφους τους. Ακόμη περισσότεροι βρίσκονταν στην φυλακή με πρώτα βασικά στλεέχη της ηγεσίας του, όπως ήταν ο Ζαχαριάδης. Όμως κι όσοι είχαν μείνει εκτός φυλακής έπεσαν σε μεγάλο βαθμό θύματα του Ριζοσπάστη που εξέδιδε η ασφάλεια και της Προσωρινής Διοίκησης του ΚΚΕ, που ήταν κι αυτή δημιούργημα του Μανιαδάκη. Το κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ που είχε μείνει εκτός δεν είχε καν επαφή με τις οργανώαεις, που ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτες. Με την έναρξη της κατοχής το ΚΚΕ δεν είχε οργανώσεις και τα μέλη του σκορπισμένα σε φυλακές, εξορίες και απομονωμένα στις πόλεις δεν ξεπερνούσαν τα 1.000 σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Επειδή όμως τους είχε διαβρώσει η ασφάλεια, κανείς δεν ήξερε αν ο παλιός του σύντροφος είναι τώρα πράκτορας ή εξαρτώμενος από την ασφάλεια. Υπήρχε μεγάλη δυσπιστία ανάμεσα στα παλιά μέλη του ΚΚΕ κι αυτό δυσκόλευε εξαιρετικά τη δημιουργία οργανώσεων. Ήταν πιο εύκολο να δοκιμαστούν σε πλατύτερες οργανώσεις, όπως ήταν τα συνδικάτα και οι οργανώσεις εθνικής απελευθέρωσης. Οι κομμουνιστές που στην Αθήνα άρχισαν να οικοδομούν το Εργατικό ΕΑΜ και λίγο αργότερα το ΕΑΜ ήταν κάπου μεταξύ 300 με 500.

      Διαγραφή
    6. Προφανως διαβαζουμε απο διαφορετικα βιβλια και αυτο ακριβως ειναι που κανει απαραιτητη την συζητηση.
      Θα μπορουσα να σας κανω παραπομπες σε κειμενα και φωτογραφιες, φωτοτυπιες εγγραφων και εφημεριδων και αλλα, αλλα υποθετω οτι αν και λιγοτερα θα ειχατε να μου δειξετε και σεις. Το λεω αυτο γιατι αν οι κουμουνιστες ειχαν υπερ τους, οσο υλικο υπαρχει εναντιον τους θα ειχαν γυρισει τον τοπο αναποδα.
      Θα προσπαθησω λοιπον να χρησιμοποιησω την λογικη μου πανω σε γνωστα θεματα, ξεκινωντας απο τις θεσεις για παραχωρηση η αυτονομια της Μακεδονια και Θρακης η οποια φαινεται ακομη συγκινει την αριστερα αν κρινω απο τις δηλωσεις της τοσο για το θεμα των Σκοπιων οσο και για την προστασια που παρεχουν στην παρεμβαση του Τουρκικου προξενειου στην Θρακη. Παλι , θα προσθεσω σε αγαστη συνεργασια με τους ξενοδουλους πολιτικους μας.
      Γενικοτερα δεν νομιζω να εχω ακουσει καποια εθνικη διεκδικηση να υποστηριζεται απο το ΚΚΕ αλλα και ευρυτερα.
      Να περασουμε στην θεση του ΚΚΕ για την μικρασιατικη εκστρατεια οπου κατα τον Ριζοσπαστη οχι μονο χαρηκανε για την αστικοτσιφλικαδικη ηττα αλλα την επεδιωξαν κιολας. Δεν ειναι περιεργο μια και τον Κεμαλ τον ενισχυε η μαμα Ρωσσια.
      Φτανουμε λοιπον στην κατοχη οπου τα πραγματα με τα γραμματα του Ζαχαριαδη δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα οσο τα παρουσιαζεται μια και το δευτερο αναιρουσε καπως το πρωτο, το οποιο ελεγχεται και απ οσο ξερω για πλαστο κατορθωμα κι αυτο του Μανιαδακη.
      Τελος παντων η διαγωγη του ΕΑΜ κατα την κατοχη και μαλιστα απο το 1943 οπου οι Αγγλοι αποφασισαν οτι η αντισταση στην Ελλαδα θα ηταν χρησιμη, ηταν να διαλυει οποια αλλη ομαδα μπορουσε.
      Στην ουσια εμεινε μονο του με τον ΕΔΕΣ να εχει περιορισθει στην Ηπειρο προσπαθωντας να επιβιωσει απο τις επιθεσεις του.
      Το 5/42 του Ψαρρου που ουτε κι αυτου του επετραπει να πολεμησει απο τον Μεταξα οπως και σε πολλους ακομη Βενιζελικους, διαλυθηκε δυο φορες με προδοσια του ΕΛΑΣ και την τριτη δολοφονηθηκε ο ιδιος και 300 δικοι του.
      Ολα αυτα σε μια εποχη που ολοι ηταν συμμαχοι και λογοδοτουσαν στην κυβερνηση του Καιρου. Παρολα αυτα οπως ξαναπα καμια κυρωση και κανενα μετρο δεν παρθηκε εναντιον του.
      Τα περι μισθοδοσιας δεν ειναι παρα ιστορικο γεγονος. Οπλα και ρουχισμος μαζι με μια λιρα τον μηνα για καθε Ελληνα ανταρτη οποιασδηποτε ομαδας.

      Διαγραφή
    7. Το ΕΛΑΣ βεβαια απο οτι διαβασα αλλα και απο οτι απο πρωτο χερι ξερω απο τον πατερα μου, εβαζε χερι και στους χωρικους παιρνοντας τροφοδοσια και στρατολογωνταςσε καποιες τουλαχιστον περιπτωσεις και δια της βιας.
      Το ερωτημα ειναι τι σκοπευε να κανει;
      Γιατι αυτη η συμπεριφορα, αφου σκοπευε να αφησει την κυβερνηση να επιστρεψει; Θα ηταν το μοναδικο ΚΚ της περιοχης που δεν θα διεκδικουσε ενοπλως την εξουσια;
      Νομιζω οτι δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι το ΚΚΕ ετοιμαζονταν για την καταληψη της εξουσιας μετα την αποχωρηση των Γερμανων, πραγμα που θα ειχε πετυχει αν δεν ειχαν φτιαχτει τα ταγματα.
      Η επιθεση στην Καλαματα και στον Μελιγαλα μετα την αποχωρηση των Γερμανων για ποιο λογο εγινε;
      Τα ταγματα ειχαν μετωνομαστει σε εθνικο στρατο και ειχαν δηλωσει πιστη στην κυβερνηση του Καιρου περιμενωντας την για να παραδωσουν τον οπλισμο τους (οπως και εκαναν) και να δικαστουν μια και ειχαν χαρακτηρισθει απ αυτην ως δοσιλογοι.
      Για καποιο περιεργο λογο που εσεις πρεπει να μου εξηγησετε αφου δεν δεχεσθαι οτι θα τους εσφαζαν ολους, δεν μπορουσε κανεις να τους πεισει να παραδοθουν στους μετεχοντες της κυβερνησης κουμουνιστες.
      Ισως οι σημερινοι απογονοι τους ξερουν κατι οταν φωναζουν για την μιση δουλεια που εγινε στον Μελλιγαλα.
      Δοσιλογοι βεβαια ειχαν χαρακτηριστει και ολοι σχεδον οι στρατηγοι που αντιμετωπισαν τις δυναμεις του αξονα, γι αυτο πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι με τον χαρακτηρισμο.
      Ποιος ηταν ο λογος τελος παντων να γινει μαχη;
      Γιατι μετα χτυπηθηκε και η Τριπολη;
      Δεν ειχαν παρα να περιμενουν την κυβερνηση να αφοπλισει τα ταγματα.
      Που βιαζοντουσαν να πανε;
      Αν δεν υπηρχαν τα ταγματα να σταματησουν τον ΕΛΑΣ θα ερχοταν ποτε πισω η κυβερνηση;
      Αν δεν ειχαν αφοπλιστει μολις ηρθε θα ειχαμε τα Δεκεμβριανα κατα τα οποια ο ΕΛΑΣ ανενοχλητος πια εισεβαλε στην Αθηνα;
      Θα ειχαμε εμφυλιο;
      Το επιχειρημα για τους αξιωματικους του μετωπου που κατεταγησαν στον ΕΛΑΣ ισχυει ακομη περισσοτερο για τα ταγματα που ηταν σχεδον αποκλειστικα αξιωματικοι του Ελληνικου στρατου και χωροφυλακης.
      Αν και εκ των υστερων φαινεται απο τι γλυτωσαμε τοτε, δεν εχω καμια διαθεση να κατηγορησω τους κουμουνιστες που ηθελαν την εξουσια και ακομη περισσοτερο τον λαο που τους ακολουθησε για να ξεφορτωθει το αληταριο των πολιτικων.
      Δυστυχως ομως τα ντοκουμεντα που εχω υπ οψιν μου δειχνουν οτι το ΕΛΑΣ κατεσφαξε τον Ελληνικο λαο και οτι οι περισσοτεροι που πηγανε στα ταγματα πηγαν για να γλυτωσουν την ζωη τους, ενω πολλοι ηταν πρωην ανταρτες σε ομαδες που διαλυθηκαν απο το ΚΚΕ.
      Οι αφηγησεις του πατερα μου για το πως εφυγε μαζι με αλλους απο το χωριο του στην Μανη υπο την προστασια των ταγματων και πηγε στο Γυθειο,καθως και για τον φονο 6 συγχωριανων που δεν θελησαν να καταταγουν στον ΕΛΑΣ μετα την απελευθερωση αλλα ζητησαν χαρτι απο την κυβερνηση, οπως και η αιχμαλωσια των ταγματων στο νησι του Γυθειου υπο την φυλαξη των Αγγλων μου ακουγοντουσαν λιγο μπερδεμενες μια και τοτε ηταν παιδι, αλλα τελικα συμφωνουν απολυτα με οσα εμαθα αργοτερα, διαβαζοντας.
      Δεν μπορω τελος να πιστεψω οτι το ΚΚΕ που ποτε καμια εθνικη θεση δεν πηρε και που οι διεθνιστικες του θεσεις ειναι πασιγνωστες ξαφνικα μετατραπηκε σε εθνικο καστρο, ουτε και οτι ολοι οι υπολοιποι ηταν προδοτες
      που καμια συνενοηση δεν μπορουσε να γινει μαζι τους.
      Σας το ξαναπα οτι η λυσσα του ΚΚΕ να βγαζει τους αντιπαλους του προδοτες ειναι τετοια που δεν γλυτωσαν ουτε οι ΓΓ του κομματος που αποκηρυχτηκαν σχεδον ολοι, συμπεριλαμβανομενου και του τοτε ηγετη του, του Σιαντου.
      Να δουμε τωρα που πηρε φορα και τους αποκαθιστα αν θα αποκαταστησει κι αυτον.

      Διαγραφή
    8. Για το ορκο στον Χιτλερ μονο θα καταθεσω ενα κειμενο (υπαρχουν κι αλλα) μια και αφορα και τον Παπαδογγονα.
      Αυτό τεκμηριώνεται και από την κατάθεση του Γερμανού δεκανέα Josef Jansen, ο οποίος είχε τοποθετηθεί ως διερμηνέας της Γερμανικής Στρατιωτικής Αποστολής (Verbinddungsstaab) στο επιτελείο του Παπαδόγκονα, στην Τρίπολη. Μετά την Απελευθέρωση παραδόθηκε στη Συμμαχική Στρατιωτική Αποστολή, η οποία τον προώθησε σαν αιχμάλωτο πολέμου, στον Αμερικανικό Στρατό. Ο Jansen ήταν αντιπρόσωπος της Εταιρείας Ηλεκτρικών Λαμπτήρων Osram στην Αθήνα, πριν από τον πόλεμο και ήταν κάτοχος ΡhD στην Ιστορία και μιλούσε απταίστως Αγγλικά και Ελληνικά.

      Στη κατάθεση του, προς την Αμερικανική Υπηρεσία, αναφέρεται στο ιστορικό της συγκροτήσεως του Β ' Αρχηγείου Χωροφυλακής Πελοποννήσου (Τάγμα Ασφαλείας) και λέει τα εξής: "Οι Γερμανοί, μη εμπιστευόμενοι τον Παπαδόγκονα, φοβούνταν ότι, τα όπλα που θα του έδιναν, ήταν ενδεχόμενο να στραφούν τελικώς εναντίον τους". Και εξηγεί τους λόγους: " Ο Συνταγματάρχης Παπαδόγκονας, ήταν γνωστό, ότι είχε συναντήσει Βρετανούς αξιωματικούς στα Βουνά του Ταϋγέτου το θέρος του '43, όπου τους είχε εκλιπαρήσει να διακόψουν τον εφοδιασμό με όπλα στους Έλληνες Αντάρτες, δεδομένου ότι θα ενίσχυε μόνο το Κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Επειδή ούτε οι Βρετανοί, ούτε οι Γερμανοί υποστήριξαν τις προσπάθειες του, Ό Συνταγματάρχης Παπαδόγκονας αποσύρθηκε απογοητευμένος στην Αθήνα". Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη κατάθεση του Γερμανού δεκανέα Jasef Jansen. “O Στρατηγός Le Suire είχε αρνηθεί (ενν. στον Παπαδόγκονα) κάθε υποστήριξη’.

      Βλ. NATIONAL ARCHIVES NARA (RG 179, Βοx 651) and Records of the Office of Strategic Services (RG 226) Detailed Interrogation Report on six German POWs, 4 Oct 44Βλ. Ακόμα George Standmüller, Partisanenkrieg und Völkerrecht - Sudgriechenland, 1943 – 44 als Beispel, - ‘Deutches Rotes Kreuz’ Schriftenreiche Nr 27, Abteilung Recht Heft 4 1962 σελ 47, όπου ο διερμηνέας του Στρατηγού της Αεροπορίας και Διοικητή του 68ου Σώματος Στρατού, βεβαιώνει τα εξής:

      "Ο ίδιος έζησα από κοντά, αυτές τις συνομιλίες, διαφορετικά θα αρνιόμουν, τουλάχιστον να πιστέψω τον πρώτο όρο, ήταν τόσον ανόητος ". Επρόκειτο για τον όρο που είχε θέσει στον Παπαδόγκονα ο Στρατηγός Διοικητής της 117 Μεραρχίας Κυνηγών von le Suire, ότι οι άνδρες των Ταγμάτων Ασφαλείας έπρεπε να ορκισθούν στον Χίτλερ, όρο τον οποίον οι συνομιλητές του απέρριψαν λέγοντας, ότι σκοπός τους ήταν "... η αυτοπροστασία του Ελληνικού Λαού και ή αποστολή τους δεν μπορούσε να ήταν και η συμμετοχή τους στο μεγάλο πόλεμο" και κατέστησαν σαφές "... ότι ως Έλληνες βασιλικοί αξιωματικοί δεν ήταν ορθόν να δώσουν όρκο πίστεως σε έναν ξένο πολιτειακό ηγέτη". Έτσι οι συνομιλίες απέβησαν άκαρπες.

      Διαγραφή
    9. Δεν απαντάς σε τίποτε απ' ότι σου έγραψα. Ούτε σε ένα επιχείρημα. Αναφέρεσε σε υποτιθέμενα ιστορικά γεγονότα χωρίς ούτε ένα επιχείρημα. Συγνώμη, αλλά δεν γνωρίζεις ούτε καν τα γεγονότα. Θα τα πιάσουμε ένα-ένα.
      Καταρχάς αρνούμαι να μπω σε συζήτηση περί Μακεδονίας-Θράκης και των θέσεων του ΚΚΕ εκείνη την εποχή. Πολύ δε περισσότερο όταν η ιθύνουσα τάξη της εποχής οδήγησε την χώρα και τον λαό σε εθνικό διαχσμό μόνο και μόνο για να πουληθεί στην Αντάντ. Πολύ δε περισσότερο όταν ο Βενιζέλος ήταν διατεθειμένος να παραδώσει την Καβάλα και την Θράκη, αν οι Βούλγαροι συμφωνούσαν να μπουν στον πόλεμο με την πλευρά της ΑΝΤΑΝΤ. Η θέση του ΚΚΕ τότε - αν και λανθασμένη - ήταν αυτόνομη Μακεδονία και Θράκη στα πλαίσια μιας Βαλκανικής Ομοσπονδίας στα πρότυπα του Συντάγματος του Ρήγα. Όσο για τον πόλεμο στην Μικρασία, η θέση του ΣΕΚΕ τότε ήταν εναντίον του πολέμου, όχι όμως και εναντίον της ανεξάρτητιτοποίησης της Ιωνίας. Γι' αυτό και συμφώνημε με τον Μεταξά το 1920 να κατέβει σε εκλογική συμμαχία με τα βασιλόφρονα κόμματα και άλλους σχηματισμούς εναντίον των βενιζελικών με βασικό αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος. Η συμμαχία εναντίον του πολέμου κέρδησε τότε τόσο συντριπτικά, που ο Βενιζέλος για πρώτη φορά αναγκάζεται να φύγει από την Ελλάδα. Ωστόσο, το βασιλόφρονα κόμματα φαίρνουν πίσω τον Κωνσταντίνο, ο οποίος αντί να σταματήσει τον πόλεμο, τον συνεχίζει οδηγώντας τον ελληνισμό στην καταστροφή. Τι δουλειά είχε ο ελληνικός στρατός στο δρόμο για τη Μουσούλη; Τι δουλεια είχε στην αλμυρή έρημο στα βάθυ της Ανατολίας; Γιατί δεν δέχτηκε την πρόταση των σοβιετικών, που είχαν πείσει τον Κεμάλ να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του ελληνισμού των παραλίων της Ιωνίας; Διότι πολύ απλά υπηρετούσαν αγγλογαλλικά συμφέροντα. Η στάση εναντίον του πολέμου εκείνη την εποχή ήταν η μόνη αληθινά πατριωτική στάση. Και ήταν η μόνη που θα εξασφάλιζε ότι θα αναγνωριζόταν η αυτονομία των Ελλήνων στα μικρασιατικά παράλια. Κι αυτή ήταν η θέση των κομμουνιστών. Αντί γι' αυτό είχαμε τον ιμπεριαλιστικό τυχοδιωκτισμό του βασιλιά για τα συμφέροντα των Αγγλογάλλων που τελικά κατέληξε στην Μικρασιατική καταστροφή. Να γιατί οι σχεδόν 2 εκατομμύρια πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Ελλάδα ήρθαν με μίσος εναντίον του βασιλιά κι όχι εναντίον των κομμουνιστών. Το 1922 ο στρατός εκθρονίζει τον βασιλιά και επιβάλει την πρώτη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο λαός σύσσωμος χρέωσε την καταστροφή στο βασιλιά και τους ξένους, όχι στους κομμουνιστές. Μάλλον κάτι ήξερε.
      Για τα υπόλοιπα αργότερα.

      Διαγραφή
    10. Ξαναδιαβασα το κειμενο σας και δεν καταλαβαινω σε πιο επιχειρημα δεν απαντησα.
      Αυτα που αναφερετε ειναι οπως ειπα γραμμενα ισως σε καποια βιβλια και εγω τα εχω διαβασει και αλλιως. Τι μονο που θα μπορουσα να κανω ειναι να παραθεσω και αλλα κειμενα φωτογραφιες και ντοκουμεντα εκτος του ενος που παραθεσα.
      Ουτε ο χωρος ομως μας παιρνει ουτε και νομιζω οτι το να αντιπαραθετουμε αλληλοσυγκρουεμενους ιστορικους ειναι εφικτο.
      Αλλωστε αν οι ιστορικοι δεν συμφωνουν μεταξυ τους τα γεγονοτα δεν ειναι καθολου γεγονοτα, αλλα αποψεις.
      Προσωπικα θεωρω οτι ενα γεγονος πλην των εξοφθαλμως αποδεδειγμενων, εχει πιθανοτητες να ειναι πραγματικο οταν συμφωνει με την λογικη.
      Αν νομιζετε οτι προσφερεται το μεσον, δεν εχω καμια αντιρηση να αρχιζω να κατεβαζω αποδεικτικο υλικο που αντικρουει την ιστορια σας.
      Στα επιχειρηματα σας απαντησα σε ολα.
      Δεν σας ειπα ποτε οτι οι πολιτικοι ηταν καλυτεροι, ουτε οτι δεν αναγνωριζω το δικαιωμα σε καθε φορεα να διεκδικησει την εξουσια ακομη και ενοπλως εφοσον δεν θεωρω το πολιτευμα μας δημοκρατικο ουτε πιστευω στις φανφαρες περι ελευθερης επιλογης απο τον λαο. Αντιθετα τονισα οτι κρατησαν εξισου ανθελληνικη σταση και οι ξενοδουλοι πολιτικοι τυπου Κανελοπουλου και Παπανδρεου.
      Δεν σταθηκα ουτε στην αποδεδειγμενη εκ των υστερων ματαιοτητα του αγωνα εφ οσον δεν μπορουσαν να το ξερουν εκ των προτερων.
      Σας ειπα οτι οι κουμουνιστες ξαφνικα μεταμφιεστηκαν σε σουπερ πατριωτες κοροιδευοντας τους Ελληνες και κατασφαζοντας οσους δεν κοροιδευοντουσαν ενεργωντας με τροπο ανθελληνικο και διαιρωντας τους Ελληνες.
      Στο μονο που νομισα οτι δεν χρειαζεται να απαντησω ειναι στο γιατι τοσοι Ελληνες κατεταγησαν στο ΕΑΜ.
      Για τον ιδιο λογο που κατεταγησαν και στο ΠΑΣΟΚ η στην ΝΔ.
      Γιατι ο λαος ειναι κοροιδο. Μ αρεσει που με ρωτατε κιολας.
      Ενας αλλος λογος ειναι οτι ο τροπος απο αρχαιοτατων χρονων μεχρι σημερα για να μαζεψεις στρατο, ειναι να του εξασφαλιζεις τον μισθο και πλιατσικο.Το ISIS που βρισκει στρατο; Στους αγνους ιδεολογους που παλευουν για το καλο του συνανθρωπου τους;
      Ενας τριτος, οτι εφοσον δεν εχεις αφησει καμια αλλη ομαδα αντιστασης δεν εχουν που αλλου να πανε ακομα και οι καλοι.
      Αλλο επιχειρημα δεν ειδα στο κειμενο σας.
      Εσεις παλι μου αναφερετε γεγονοτα, για τον Βενιζελο και την Ανταντ τα οποια γνωριζω. Το θεμα ειναι οτι οταν ενα κομμα λεει οτι ΧΑΡΗΚΕ και ΕΠΕΔΙΩΞΕ την ηττα, αυτο ειναι γεγονος. Το γιατι ο Βενιζελος η ο Βασιλιας ενηργησαν ετσι η αλλιως ειναι εκτιμησεις και κατα την γνωμη μου πολυ δυσκολες με το δεδομενο οτι και πριν τον πολεμο οι Τουρκοι ειχαν ξεκινησει και εσφαζαν τους Ελληνικους και οχι μονο πληθυσμους και δεν ειναι ευκολο να κατηγορησεις τον Βενιζελο που πηγε, ουτε τον Βασολια που προσπαθησε να τελειωσει με τον Κεμαλ.
      Το στοιχειο για την προθυμια της Ρωσσιας να τερματισει τον πολεμο με τον Κεμαλ να δεχεται να παραχωρησει την Ιωνια δεν το εχω ξανακουσει, αλλα μου φαινεται πολυ απιθανο μιας και ο Κεμαλ τιποτε τετοιο δεν διαπραγματευοταν με τους Ελληνες η με οποιονδηποτε αλλο.
      Μου μοιαζει επισης παρα πολυ με τις προτροπες στο γραμμα του Ζαχαριαδη για την μεσολαβηση της Ρωσσιας στον Ελληνοιταλικο πολεμο. Εγω ουτε απο τον Κεμαλ ουτε απο τον Μουσουλινι ειδα προτασεις. Ουτε καν απο την Ρωσσια επισημη προταση ξερω. Μονο προτασεις του ΚΚΕ να κανουμε την Ρωσσια διαιτητη.
      Θα προσπαθησω να το βρω, αν μπορειτε ομως πεστε μου που μπορω να βρω σχετικα γιατι νομιζω οτι θα ειναι δυσκολη αναζητηση.

      Διαγραφή
    11. Επειδη αναφερθηκατε και στο θεμα της αυτονομησης της Μακεδονιας και της Θρακης και το δικαιολογησατε αν καταλαβα καλα ως θεση στα πλαισια της πιστης του ΚΚΕ περι της συναδελφωσης των λαων στην Βαλκανικη ομοσπονδια, θα σας δωσω και τον πραγματικο κατα την γνωμη μου λογο.


      θα παραθέσουμε από το βιβλίο-ντοκουμέντο του πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Ε. Σταυρίδη «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» την μαρτυρία του σοσιαλιστή Νίκου Γιαννιού, ο οποίος παραβρέθηκε στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ και αποχώρησε αμέσως μόλις κατάλαβε ποιοι κρύβονταν πίσω από τα παρασκήνια: «Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν. Δυστυχώς, τα σοσιαλιστικά μας επιχειρήματα δεν εισακούσθησαν εφ’ όσον η εβραϊκή ηγεσία είχε τους ιδικούς της ανθελληνικούς σκοπούς, οι δεγύρω αυτής Έλληνες προλετάριοι ήσαν αγράμματοι και αφελείς. Προσήλθαμε, εν τούτοις, ως μειοψηφία εις το πρώτον σοσιαλιστικόν συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ’ αποχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνομε όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειοψηφίας».


      Το 1918 ο Αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη Ν. Γιαννιός και ο Αβραάμ Μπεναρόγια εκδηλώνουν μια εσωτερική διαμάχη η οποία έχει ως εξής: ο Γιαννιός κατηγορεί την Φεντερασιόν και τον Μπεναρόγια ότι είναι ψευτοΣοσιαλιστές και ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν τον σοσιαλισμό για να εκφράσουν και να περάσουν τις Εθνικιστικά (Εβραϊκά) τους σχέδια. Η διαμάχη αυτή καταγράφεται από πλευράς Γιαννιού από τον Ριζοσπάστη και από μεριάς Μπεναρόγια από τον "Βαλκανικό Ταχυδρόμο"

      Με δεδομενο οτι ο Γιαννιος αναγκαστηκε να αποχωρησει το 1918 γινεται νομιζω φανερος και ο λογος της χαρας του ΚΚΕλλαδας???? για την αστικοτσιφλικαδικη ηττα του 1922.
      Επειδη δε δεν καταγραφεται πουθενα μια αλλαγη στις δεδομενες συνθηκες στο ΚΚΕ, υποθετω οτι για τον ιδιο λογο ελεχιστα ενδιαφερθηκε για την ομοψυχια και τις ζωες των Ελληνων στην κατοχη και στον ανταρτοπολεμο.

      Διαγραφή
    12. Πρώτο: Χρησιμοποιείς ως πηγή τονν Σταυρίδη, ο οποίος υπήρξε ΓΓ του ΚΚΕ για ένα μόλις χρόνο, αλλά κατόπιν συνεργάστηκε με τη ασφάλεια του Μανιαδάκη, στην κατοχή με την κομμαντατούρ στη δημιουργία κομμουνιστικών εντύπων εναντίον του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ενώ μετά την απελευθέρωση δίδασκε στα σχολεία αντικομμουνιστικού αγώνα της ασφάλειας που έστησε και επάνδρωσε η CIA, δηλαδή η αμερικανική αποστολή. Αυτά για το ποιος ήταν ο Σταυρίδης. Όσο για την Φεντερασιόν, αν υποννοείς εβραϊκή επιρροή στο ΣΕΚΕ τότε και ΚΚΕ αργότερα, δυστυχώς για σένα, ούτε ο Σταυρίδης δεν το ισχυρίζεται. Ο Μπεναρόγια διαγράφηκε από το ΚΚΕ το 1924 από το 3ο συνέδριό του, ενώ από το 1922 είχε καθαιρεθεί από τις θέσεις που κατείχε στο κόμμα. Όσο για τα υπόλοιπα και πάλι δεν απαντάς. Όταν θέλουμε να ασχοληθούμε με την ιστορία, τότε ψάχνουμε τις πρωτότυπες πηγές και τα ιστορικά γεγονότα. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιηθούν ως πηγές και βιβλία δοσίλογων όπως του Σταυρίδη, αλλά οφείλεις να αμφισβητείς και να το ψάχνεις. Όσο για την Βαλκανική Ομοσπονδία αποτελούσε αίτημα όλων των κινημάτων σοσιαλισμού και δημοκρατίας ήδη από τον 19ο αιώνα. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ' όλα τα Βαλκάνια. Παρεμπιπτόντως το αίτημα υπέρ της αυτονομίας Μακεδονίας-Θράκης ήταν λάθος να επαναλαμβάνεται ακόμη και μέσα στα πλαίσια της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, διότι είχε συντελεστεί ο διαμελισμός του παλιού Οθωμανικού βιλαετιού και είχαν με τη βία εκδιωχθεί οι "αντίπαλοι" πληθυσμοί προκειμένου να υπάρξει κάποιο είδος εθνικής ομοιογένειας στο κομμάτι που απέσπασε κάθε βαλκανικό κράτος. Το αίτημα της αυτονομίας στο βαθμό που συνεχιζόταν θα σήμαινε νέο πόλεμο ανακατανομής και επαναπροσδιορισμού των συνόρων. Ωστόσο, η Κομμουνιστική Διεθνής, τμήμα της οποίας ήταν τότε το ΚΚΕ, επέβαλε το αίτημα αυτό προκειμένου να διευκολύνει την σύμπραξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Βουλγαρίας με τον βουλγαρικό εθνικισμό. Στο 2ο παγκόσμιο συνέδριο της ΚΔ, 1920, αντιπρόσωπος του ΚΚΕ ήταν ο Μπεναρόγιας. Όταν τίθεται το θέμα για αυτονομία Μακεδονίας-Θράκης, ο Μπεναρόγιας δίνει μάχη να μην υιοθετηθεί η συγκεκριμένη θέση, γιατί τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή ήταν παντελώς λάθος. Το ξέρω από τα δημοσιευμένα πια αναλυτικά πρακτικά του συνεδρίου. Ωστόσο, η ηγεσία της ΚΔ δεν πείθεται και το ΚΚΕ υποχωρεί και πειθαρχεί σ' αυτήν, ως είχε υποχρέωση ως τμήμα της Διεθνούς. Χρόνια αργότερα όταν ο Στάλιν διέλυσε την Διεθνή, η ηγεσία του ΚΚΕ υποστήριξε τη διάλυσή της υπευνθυμίζοντας την επιβολή αυτής της θέσης περί αυτονομίας, που στοίχισε στο κόμμα.
      Όσο για το αν ήθελε την εθνική ομοψυχία το ΚΚΕ, σου θυμίζω ότι σ' όλες τις δύσκολες για το έθνος και τον λαό στιγμές, το κόμμα αυτό έκανε πάντα τις απαραίτητες υποχωρήσεις. Το 1920 προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος και να εξασφαλιστεί ειρήνη στην Ελλάδα, αλλά και αποτραπεί η καταστροφή της Ιωνίας στα μικρασιατικά παράλια, δέχεται να κατέβει από κοινού στις εκλογές με φιλοβασιλικά κόμματα εναντίον των Φιλελευθέρων και του Βενιζέλου, ο οποίος εκπληρώνοντας εντολές του Λόιντ Τζορτ διεξήγαγε τον πόλεμο στην Μικρά Ασία. Τη συμφωνία την είχε κλείσει η τότε ηγεσία του ΚΚΕ - στην οποία μέλος ήταν κι ο Μπεναρόγιας - με τον Ιωάννη Μεταξά. Η πρωτοβουλία προσέγγισης ήταν του ίδιου του Μεταξά. Όταν χρόνια αργότερα η χώρα κινδύνευε από την επιστροφή του βασιλιά και την επιβολή δικτατορίας προκειμένου να πληρώσει τα δάνεια για τα οποία είχε χρεωκοπήσει, το ΚΚΕ προσπάθησε να έλθει σε συνεννόηση τόσο με το Λαϊκό Κόμμα του Π. Τσαλδάρη, όσο και με το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Σοφούλη. Τελικά, αρχές του 1936 κλείνει τη συμφωνία Σοφούλη-Σκλάβαινα, όπου το ΚΚΕ θα στήριζε στη Βουλή μια κυβέρνηση Φιλελευθέρων, αρκεί να εκπληρώνονταν κάποια ελάχιστα αιτήματα, αλλά και να αποτραπεί η άνοδος του Μεταξά που θα οδηγούσε σε φασιστικό πραξικόπημα. Όπως κι έγινε την 4η Αυγούστου 1936, αφου ο Σοφούλης αποκήρυξε τη συμφωνία και ψήφισε τον Μεταξά. Πώς θα μπορούσε λοιπόν το ΚΚΕ να μην καλέσει σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα όλους τους Έλληνες, όταν ξέσπασε ο πόλεμος και ύστερα στην κατοχή;

      Διαγραφή
    13. Μια και το θέμα της αναρτησης ήταν ο Κανελλοπουλος Ας δούμε τι λέει σύμφωνα με τα πρακτικά της διασκεψης που έγινε τα χριστουγεννα του 1944 εν μέσω των “Δεκεμβριανων” παρουσια του Τσωρτσιλ και του Παπανδρεου , Πλαστηρα και των Σιαντου, Παρτσαλιδη υπό την Προεδρια του Δαμασκηνου για εξευρεση λυσης.

      Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Σιάντος ξεκίνησε από μία προϋπόθεση, που είναι απαράδεκτος. Και θέλω να ξέρω, τι λέει γι' αυτήν ο πολιτικός κόσμος της Χώρας. Ο κ. Σιάντος είπε, ότι ο διεξαγόμενος πόλεμος είναι πόλεμος μεταξύ Ελληνικού λαού και των Άγγλων. Αποτελεί τάχα πόλεμο κατά των Άγγλων η αιχμαλωσία χιλιάδων γυναικόπαιδων που μεταφέρονται εις Θήβας και αλλάς περιοχές υπό αθλιέστατες συνθήκες; Αυτό είναι Γερμανική μέθοδος, είναι φασισμός. Αφού κ. Σιάντο, λέτε, ότι έχετε το λαό μαζί σας, γιατί κατά τις ώρες της ελευθέρας κυκλοφορίας, εισέρχονται χιλιάδες λαού εις την δική μας ζώνη και δεν έρχονται προς την δική σας; Αυτό το καμουφλάρισμα της λαοκρατίας, που έχετε, έληξε. Όταν ήλθα από την Πελοπόννησο, απέκρυψα τις σφαγές χιλιάδων ανθρώπων που κάματε, ως και εκείνων που κλείσατε στα στρατόπεδα. Έπρεπε τότε να βρεθεί μία διέξοδος εις σας από τις ευθύνες του παρελθόντος. θα είμεθα ευτυχείς τότε, να μπαίναμε εις νόμιμο πολιτικό βίο.
      »Βρέθηκε να έχετε τόσα όπλα και πολεμοφόδια που όλος ο κόσμος απορεί πώς δεν τα εξαντλήσατε κατά των Γερμανών, αφού λέτε πως τους πολεμήσατε.
      Μία λύση του προβλήματος υπάρχει: να καταθέσουν οι στασιαστές τα όπλα. Γιατί μόνον τότε θα γλιτώσουν από το φασισμό.
      ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ:Διακόπτει γελών,
      Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ:Μη γελάτε κ. Παρτσαλίδη. Είσθε αρκετά ευφυής δια να ξέρετε ότι είσθε φασίστας, και είμαι αρκετά τίμιος, ώστε να είμαι δημοκράτης.
      »Απορεί όλος ο κόσμος πώς συνέβη να οχυρώσετε μέσα στην Αθήνα σπίτια, όταν επί Γερμανών δεν υπήρχε ούτε ένα οχυρωμένο; Ενώ ημείς είμεθα ανύποπτοι και φροντίζαμε δια την ασφάλειαν σας και συνεργαζόμεθα κοντά σας με αθωότητα, εσείς οχυρώνατε την Αθήνα. Σκοτώθηκαν από τα νώτα κ. Σιάντο, άοπλοι ναύτες που επί τέσσερα χρόνια τώρα πάλευαν μέσα στις θάλασσες για την δόξα της Ελλάδος και της Ελευθερίας.

      Διαγραφή
    14. Στην ουσια δεν χρησιμοποησα τον Σταυριδη που οπως και οι υπολοιποι ΓΓ του ΚΚΕ εγιναν "πρακτορες" αργοτερα,(εγω θα μπορουσα να υποστηριξω οτι ειδαν τι ηταν το ΚΚΕ αλλα αποφευγω να κανω υποθεσεις), αλλα τον Ριζοσπαστη, οπως και για την "χαρα" για την μικρασιατικη καταστροφη.
      Ποσο ποιο πρωτοτυπη πηγη χρειαζεται;
      Υπαρχουν και τα καταστατικα ιδρυσης της Φεντερασιον με εξη στα επτα εβραικα ονοματα καθως και της νεολαιας με επτα στα επτα.
      Απο τον Ριζοσπαστη μπορεις να δεις οτι το ΚΚΕ τοσο πριν οσο και μετα την κατοχη ειχε για σημαια του την αυτονομηση της Μακεδονιας. Αλλωστε στον ανταρτοπολεμο δεν θα μπορουσε να κανει κι αλλιως αφου ο μισος "δημοκρατικος" στρατος, ηταν Σλαβομακεδονες.
      Εγω απαντησα σε οτι επιχειρημα εφερες. Εσυ δεν απαντησες στα δικα μου.
      Το οτι μου λες την ιστορια την οποια γνωριζω, με αριστερη αναγνωση δεν ειναι επιχειρημα.
      Θα μπορουσα να στην πω με δεξια αναγνωση. Οπως σου ειπα σ αυτην την περιπτωση πρεπει να αρχισουμε να κατεβαζουμε αποδεικτικο υλικο.
      Ας πουμε στην παρατηρηση σου οτι οι φυλακισμενοι κουμουνιστες αφεθηκαν στους Γερμανους θα μπορουσα να πω οτι ναι, και οι χειροτεροι αφεθηκαν ελευθεροι απο αυτους σαν "Βουλγαροι συμμαχοι" αλλα μετα κατα την δικη μου αντιληψη, πρεπει να ψαξω να βρω τα σχετικα ντοκουμεντα και να στα φερω.
      Επειδη ακομη και οι ιστορικοι γραφοντας χιλιαδες σελιδες αποδειξεων και στοιχειων δεν συμφωνουν δεν νομιζω οτι θα βγαλουμε ακρη.
      Η λογικη ομως νομιζω οτι λεει οτι δεν ειναι παραξενο οι κουμουνιστες να συμμαχησουν και με τον διαβολο, προκειμενου να σταματησουν τον πολεμο στην Ιωνια, αφου αυτη ηταν η εντολη απο το Κρεμλινο, η να εκμετταλευτουν την κατασταση του 1936 για τους δικους του σκοπους. Για την συνεργασία των βουλευτών της φεντερασιον με τον Γουναρη, ο μεν Γουναρης έλεγε ότι τον πιεσαν από την Εβραικη κοινοτητα να τους δεχτει,ο δε Γιαννιος στο Ριζοσπαστη τους κατηγορει για αθετηση της παγιας θεσης των σοσιαλιστων για συμμαχία με τους λιγοτερο αντιδραστικους (Βενιζελικους στην περίπτωση μας) ενάντια στους άλλους (Βασιλικους εν προκειμενω). Παρολ αυτά οι βουλευτές Σιδερης και Κουριελ της φεντερασιον ψηφισαν το 1917 βενιζελικο πρόεδρο βουλής. Αλαλουμ.
      Με τουτα και κεινα παντως το ΚΙΣ έγινε από τον Βενιζελο το 1920 ΝΠΔΔ.
      Βρηκα και σε φυλλο του Ριζοσπαστη του 1918 διατυπωμενες τις θέσεις για τα εθνικα θεματα και οντως αναφερεται μετά την απαιτηση για επαναφορα της Ελλάδας στα προπολεμικα σύνορα της και η αποδοση της Ιωνιας στην Ελλάδα όπως μου ειχατε επισημανει, άλλα όπως το υποπτευομουν αυτό εδραζεται σε “δηλωσεις” τις επαναστατικης Ρωσσικης κυβέρνησης. Δεν φαίνεται πουθενά να ρωτησαν τον Κεμαλ και να συμφωνησε, ούτε καν μια καθαρη υποσχεση υποστηριξης. Απλώς εμείς να δωσουμε την μιση Ελλάδα γιατί οι συντροφοι έκαναν δηλώσεις.
      Όλα αυτά πριν την δημιουργεια του ΚΚΕ.
      Για το ποσο συναινετικη ηταν η πολιτικη του θα θυμισω οτι λειτουργουσε παραλληλα με το νομιμο και ενα παρανομο ΚΚΕ, που αποτελουνταν απο φυγοδικους και δραπετες οι οποιοι εβρισκαν καταφυγιο στην Ρωσσια οταν χρειαζοταν.
      Επομενως ελαχιστα μπορει κανεις να αμφιβαλει για τις κινησεις του ΚΚΕ και τον σκοπο που εξυπηρετουσαν. Αλλωστε και ποτε δεν το εκρυψε, ούτε και τώρα το κρυβει ότι αδιαφορει πλήρως για την Ελλάδα κατηγορωντας οποίον ενδιαφερεται για την επιβιωση της για εθνικιστη/φασιστα , εννοιες αξεχωριστες στο λεξιλογιο του.
      Περιεργως αφυπνιστηκε εθνικα, μόνο στην διαρκεια της κατοχης όπου έπρεπε να στρατολογησει τους Ελληνες για τον “αντιφασιστικο” του αγωνα.
      Καποτε έπεσε στα χέρια μου ένα ανγνωστικο με τιτλο “Τα Αετοπουλα” που στην αρχή το περασα για εποχης Μεταξα από τον εθνικισμό που απεπνεε.
      Τελικα διαπιστωσα ότι ήταν της κυβερνησης του βουνου η κάτι τέτοιο.
      Απιστευτη μεταμορφωση των κουμουνιστων. Τρομαξα να τους γνωρισω.

      Διαγραφή
    15. Κύριε Καζάκη μας προσφέρετε όαση πληροφοριών για σημαντικότατα ιστορικά γεγονότα που είτε δεν γνωρίζουμε είτε έχομε στρεβλή ενημέρωση.
      Μιάς και αναφερθήκατε και στην εποχή της Μικρασιαστικής καταστροφής στα σχόλιά σας, θα ήθελα αν είχατε τον χρόνο να μου ξεκαθαρίσετε κάποια ζητήματα που με απασχολούν.
      Πριν από αρκετά χρόνια είχα διαβάσει ένα βιβλίο των εκδόσεων Φυτράκη για τον εθνικό διχασμό (μου φαίνεται γραμμένο από τον Κοτζιά) που υποστήριζε την θέση οτι ο Βενιζέλος μετά την επιστροφή του από την Γαλλία στην οποία είχε μεταβεί για την υπογραφή της συνθήκης των Σεβρών, διενήργησε εκλογές τις οποίες ώς γνωστόν έχασε και έφυγε από την Ελλάδα.
      Ο Βενιζέλος είχε αποβιβάσει στρατεύματα από το 1919 στην Ιωνία για την προστασία των Ελλήνων από την βίαιη συμπεριφορά των Τούρκων όπως γράφεται.
      Η νέα κυβέρνηση του 1920 που εξελέγη με αντιπολεμικά συνθήματα, διοργάνωσε τελικά την μικρασιατική εκστρατεία με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
      Ο Βενιζέλος άσκησε δριμεία κριτική κατά της τότε κυβέρνησης (σύμφωνα με το βιβλίο που ανέφερα) με το σκεπτικό οτι δεν έπρεπε πλέον να γίνει η εκστρατεία διότι με την επαναφορά του Κωνσταντίνου στο προσκήνιο λόγω του θανάτου του τότε διαδόχου Αλέξανδρου από το δάγκωμα της μαϊμούς, η εκστρατεία θα οδηγείτο σε αποτυχία επειδή ο Κωνσταντίνος ήταν γερμανόφιλος και δεν θα υπήρχε υποστήριξη από τους συμμάχους.
      (Ο διάδοχος Αλέξανδρος ήταν υπό τον έλεγχο του Βενιζέλου και της συμμαχικής αποδοχής και δεν θα ετίθετο θέμα συμμαχικής υποστήριξης).
      Ο Αϋφαντής στο βιβλίο του "Εθνικός Εμπαιγμός" γράφει οτι οι εκλογές του 1920 ήταν προσχεδιασμένες να χαθούν για τον Βενιζέλο λόγω εκλογικού νόμου που είχε ψηφίσει ο ίδιος, σύμφωνα με τον οποίο τα εκλογικά αποτελέσματα έβγαλαν νικητή τον αντιβενιζελικό Γούναρη άν και ο Βενιζέλος είχε πλειοψηφίσει.
      Και αυτό για να την κάνει ο Βενιζέλος με μικρά πηδηματάκια και να χρεωθούν άλλοι την επερχόμενη καταστροφή.
      Ο Αϋφαντής λέγει επίσης οτι τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Κωνσταντίνος εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των Αγγλογάλλων (παρά το ότι ο Κωνσταντίνος εμφανιζόταν ώς γερμανόφιλος επειδή είχε παντρευτεί την αδερφή του Κάιζερ Σοφία), σχέδιο των οποίων ήταν η παρεμπόδιση της καθόδου των Ρώσσων στο Αιγαίο.
      Η Ελλάδα πράγματι μεγάλωσε με την συνθήκη (της εν πολλοίς κάλπικης) των Σεβρών που ποτέ στην ουσία δεν εφαρμόστηκε μιάς και ακολούθησε η ευνοϊκότερη για τους Τούρκους συνθήκη της Λωζάνης το 1923.
      Βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο Βενιζέλος σύμφωνα με τους υποστηρικτές του. Σφαγέας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου κατά τους αντιπάλους του. (Ας μην ξεχνάμε και την αποστολή από τον Βενιζέλο δύο μεραρχιών για την κατάπνιξη της μπολσεβίκικης επανάστασης κατ' εντολή των Άγγλων)
      Τίθενται τα εξής ερωτήματα:
      -Κατά ποίαν ερμηνεία μπορεί να θεωρηθεί ο Βενιζέλος μεγάλος εθνάρχης σύμφωνα με τους υποστηρικτές του γιατί μεγάλωσε την Ελλάδα εκμεταλευόμενος όπως λέγουν την συγκυρία δυνάμεων, σε αντίθεση με τον χαρακτηρισμό από τους αντιπάλους του ώς σφαγέα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου;
      - Τι θα έπρεπε να είχε γίνει;
      - Τι απαντάτε στην παραφιλολογία οτι η μπολσεβίκικη επανάσταση οργανώθηκε από τους χρηματιστές και τραπεζίτες και οτι τόσο ο Χίτλερ όσο και οι Λένιν και Τρότσκυ κ.λ.π. ήταν δικά τους δημιουργήματα για να προκύψει ο διπολισμός του ψυχρού πολέμου μεταξύ καπιταλισμού και κομμουνισμού.
      Στις 22-10-2014 ο Χρήστος Λογαρίδης παρέθεσε σχετικό πεντάλεπτο video στην εκπομπή του από το 18ο λεπτό του παρακάτω link:
      http://www.youtube.com/watch?v=xa2qdJWPaEA&list=UUFbRfPGLp-EsXtB8MLWQ3Eg.
      Ευχαριστώ και να είστε πάντα καλά και ακμαίος.

      Διαγραφή
    16. Η Φεντερασιόν ρε ΓΙΑΓΚΟ τσολιά μου ήταν σοσιαλιστική εργατική οργάνωση με έδρα την Θεσσαλονίκη,στην οποία υπήρχε μια πολύ μεγάλη εβραική κοινότητα,πριν την εξαφανήσουν οι φίλοι σου οι γερμανοτσολιάδες παρέα με τους ναζί.Που είναι το περίεργο να την ίδρυσαν εβραίοι την οργάνωση; "Η λογικη ομως νομιζω οτι λεει οτι δεν ειναι παραξενο οι κουμουνιστες να συμμαχησουν και με τον διαβολο, προκειμενου να σταματησουν τον πολεμο στην Ιωνια, αφου αυτη ηταν η εντολη απο το Κρεμλινο, η να εκμετταλευτουν την κατασταση του 1936 για τους δικους του σκοπους" Ρε ΓΙΑΓΚΟ καμάρι μου δεν χρειάζεται να είσαι και ιστορικός για να ξέρεις ότι οι κομμουνιστές από θέση αρχής ήταν κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και ότι δεν είχαν καμιά ιδιαίτερη "εντολή απ'το Κρεμλίνο".

      Διαγραφή
    17. Αχαχαχαχ, ρε αυτος ο Γιαγκος εχει τεραστια πλακα.
      Μια φορα επεσε εγγραφο στα χερια του, που δεν ηξερε, παιανου ηταν, δεν το διαβασε με παρωπιδες και μετα δεν μπορουσε να το πιστεψει, οτι οι αληθινοι κομμουνιστες τοτε ηταν πατριωτες. Τρομαξε, λεει να τους γνωρισει. Αχαχαχ.

      Διαγραφή
    18. Οπως μπορεις να δεις στο σχολιο μου 4/11 στις 6.10 το προβλημα δεν ειναι για τον εκδοτη του Ριζοσπαστη Γιαννιο το οτι η φεντερασιον εχει μελη Εβραιους αλλα το οτι εχει μελη ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
      Ο σοσιαλισμος ειναι απλως ενα προκαλυμμα.
      Το να εισαι κατα των ιμλεριαλιστων οπως το ΚΚΕ ειναι ευκολο. Απλως ονομαζεις ολους τους αλλους ιμπεριαλιστες και τους δικους σου απελευθερωτες.
      Οσο για τον φιλο που με κοροιδευει που δεν καταλαβα οτι ενα υπερεθνικιστικο μαθητικο βιβλιο ηταν του ΚΚΕ, δεν εχει παρα να παει στον Περισσο και να τραγουδησει τον εθνικο υμνο.
      Επειδη εκει μπορει να την βγαλει με μερικα γιουχα θα τον προετρεπα να παει και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κανει το ιδιο. Αν βγει ζωντανος να ερθει να μου πει τις εντυπωσεις του.
      Υποθετω οτι για να ειναι σ αυτην την σελιδα δεν ειναι απ αυτους που αν υποχρεωθουν να τον τραγουδησουν θα σηκωσουν καντηλες.
      Καλα θα κανετε να καταλαβετε την σημασια που εχει το κομμα που στηριζετε, για την Ελλαδα.
      Η Ελληνικη αριστερα εχει μακραν παραδοση ανθελληνισμου.
      Αν τωρα εσεις νομιζετε οτι οι κουμουνιστες και οι αριστεροι ΗΤΑΝ Ελληναραδες δεν εχω μεγαλο προβλημα. Ειναι παλιες ιστοριες.
      Αν ομως δεν βλεπετε οτι εκτος απο το ΕΠΑΜ και κανα δυο αλλους η αριστερα ειναι αντιθετη σε οτιδηποτε Ελληνικο ενω παρακολουθει αδιαφορα στην καλυτερη περιπτωση την φιλελευθερη λαιλαπα και ειναι το ιδιο νεκροθαφτης της Ελλαδας με τους δουλους των τραπεζιτων, τοτε αναρωτιεμαι τι κανετε εδω.
      Δεν εχω καταλαβει καν τι νοημα εχουν σημερα τα αριστερα δεξια, οταν δεχονται την φιλελευθερη πολιτικη της ΕΕ που ουτε με την "εθνικοφρονα" δεξια εχει σχεση ουτε με την "σοσιαλιστικη" αριστερα.
      Και μια και ετσι κι αλλιως με κατεταξες σαν φιλο των ναζι ακου κι αυτο

      ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ .
      ΓΙ' ΑΥΤΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ,ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΤΟ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.
      Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΩΡΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ !
      ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ “Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ”

      Εγω λοιπον θα αντεξω τον τιτλο του ναζι επειδη δεν καταπινω αμασητη την προπαγανδα των νικητων του πολεμου, δεξιων και ζερβων.
      Εσυ κοιτα την πορεια προς την παγκοσμιοποιηση και πες μου αν οι αριστεροι δεν εκαναν ακριβως αυτο.
      Τα λογια ειναι ευκολα αλλα το δεντρο κρινεται απο τους καρπους του και καρπος της αριστερας ειναι ο διαστρεβλωμενος διεθνισμος που εκανε τους Ελληνες ετοιμους να παραδωσουν το κρατος τους και την εθνικη τους κυριαρχια στα τσιρακια των τραπεζιτων.

      Διαγραφή
    19. Λίγα "μαρξιστικά ψέμματα" για να καταλάβουμε πως δομείται η ιδεολογία του ναζισμού γύρω απ'τους εβραίους. http://www.scribd.com/doc/215447712/%CE%A0%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B5-%CE%9F%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1

      Διαγραφή
    20. Γιαγκο, οι κομμουνιστες τοτε ηταν πατριωτες, δεν ηταν ελληναραδες.
      Εληναρας εισαι εσυ. Και τζαμπα τα τοσα σχολια, διοτι βλεπω καταληξαμε στο παλιο, καλο, κλασσικο: για ολα φταιν οι κακοι οβριοι, αχαχαχαχ.
      Εν τελει, δεν μας ειπες, ο θειος σου ο χιτης επεζησε, τον τιμησε η χουντα, συγνωμη η επαναστασις ηθελα να πω ή τον εσφαξε κανα κομμουνιστης με κονσερβα απο ντοματακι;

      Διαγραφή
  7. Kαμία πλευρά δεν έχει δίκιο σ' έναν Εμφύλιο. Είναι πάντα το πιο τραγικό λάθος ενός λαού, που διχάζεται για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα και να μείνει για πάντα υποταγμένος. Οι προδοτικές ηγεσίες των δύο αντιμαχόμενων μερών που αποφασίζουν για το αιματοκύλισμα, δρουν σαν πράκτορες των ισχυρών κρατών και φέρουν την ευθύνη για την απώλεια χιλιάδων αθώων. Φοβάμαι πως η πληγή του Εμφυλίου δε θα κλείσει ποτέ. Κι αυτό ακριβώς θέλουν οι σημερινοί δωσίλογοι και οι ξένοι εντολείς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, δεν μιλάμε για τον εμφύλιο, αλλά για την Εθνική Αντίσταση. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι ο εμφύλιος αφορά σε μεταγενέστερη ιστορική περίοδο και αφού είχε απελευθερωθεί η χώρα από τους ναζί;

      Στην Εθνική Αντίσταση ο ελληνικός λαός με πρωτοπόρο το ΕΑΜ και βέβαια το ΚΚΕ που είχε την πρωτοβουλία για να το δημιουργήσει, αλλά και με άλλες αντιστασιακές οργανώσεις, όπως ο ΕΔΕΣ έδωσε ηρωικό αγώνα με σκοπό την απελευθέρωση και τα κατάφερε. Στον αγώνα αυτό σύσσωμος ο ελληνικός λαός συμμετείχε, αλλά βρήκε απέναντί του τους Γερμανούς ναζί και μερικές χιλιάδες Έλληνες καθάρματα συνεργάτες των Γερμανών, τους χίτες, τους ταγματασφαλίτες και τους μαυραγορίτες. Όπως συμβαίνει ακριβώς και σήμερα με μερικές δεκάδες χιλιάδες φιλομνημονιακών, που αποτελούν και τα μόνα ερείσματα του καθεστώτος, στα συνδικάτα, τα ΜΜΕ κτλ.

      Ο εμφύλιος ξεκίνησε σχεδόν δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση και τότε δεν υπήρχε πλέον το ΕΑΜ.

      Διαγραφή
    2. Δε διαφωνώ για το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης, το σχόλιο που έκανα ήταν απάντηση στον κύριο Γ. Γιάγκο, που έγραψε "κάπου έχουν δίκιο οι μεν, κάπου οι δε" αναφερόμενος στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Κατά τη γνώμη μου, κανείς δεν είχε δίκιο, αρκεί ν' αναρωτηθούμε ποιος ωφελήθηκε από τον Εμφύλιο. Ο ελληνικός λαός; Όχι, οι Άγγλοι επικυρίαρχοι.

      Διαγραφή
    3. Τελικά όμως ήταν οι Αμερικάνοι αυτοί που ωφελήθηκαν.

      Διαγραφή
    4. Δεν ειπα ποτε οτι καπου ειχαν δικιο οι μεν καπου οι δε αναφερομενος στις αντιμαχομενες παραταξεις, αλλα αναφερομενος σ οσους ειτε πιστεψαν ειτε αναγκαστηκαν να λαβουν μερος, καθως και σε αυτους που μετα απο χρονια κανουν την καλοπιστη κριτικη τους.
      Πολλα απο αυτα που εγραψα στο σχολιο μου πιστευω οτι ειναι σωστα και σε καποια απο αυτα που απαντησε ο κ. Καζακης πιθανον να εχει δικιο, οπως υποθετω τα αντιστοιχα προβληματα διαφορετικης οπτικης ειχαν και οσοι ανοιγαν τους ομαδικους ταφους με τους σφαγιασθεντες απο το ΕΑΜ, με τους ΕΛΑΣιτες που εβλεπαν αντιστοιχα εγκληματα που δεν μπορει να λειπουν απο μια τετοια συρραξη.
      Ετσι λοιπον δεν διαφωνω καθολου ως προς το λαθος του εμφυλιου ο οποιος θα ειχε αποφευχθει αν οι μεν μπορουσαν να δουν με τα ματια και των αλλων.
      Για τις δυο παραταξεις, δηλαδη για το ΚΚΕ και για τους πολιτικους δουλους των Αγγλων ειμαι σαφης. Ηταν και παραμενουν προδοτες.

      Διαγραφή
    5. Αχαχαχ, ρε Γιαγκο, πλακα εχεις. Μονος σου καρφωνεσαι,
      Η οικογενεια σου εφυγε μετα ταγματα ασφαλειας, ε;; Για προστασια, ε; Χμμμ, οι μονοι που χρειαζονταν προστασια απο τα ταγματα ηταν κατι συνεργατες, κατι μαυρογοριτες κτλ.
      Καταλαβαμε τι σοι πραγμα ηταν ο παππους σου, αχαχαχ.

      Διαγραφή
    6. Ο παπους μου ηταν πεθαμενος και η γιαγια μου χηρα με επτα ανηλικα και εφυγαν γιατι το τελευταιο σακι με φακες που ειχαν τους το πηραν για την διατροφη των "αγωνιστων", ενω την πιεζαν να στειλει και την μεγαλη κορη της στο βουνο.
      Αυτη η θεση που εκφραζεις ειναι αυτη ακριβως που κατηγορω.
      Με αυτα που εκαναν οι κουμουνιστες δεν αφησαν κανενα περιθωριο για συνεννοηση, οχι με τους πολιτικους που ετσι κι αλλιως δεν ηθελαν να συνεννοηθουν, αλλα να συνεχισουν την δουλεια τους, αλλα με τον λαο που υποτιθεται οτι προστατευαν.
      Για να σου πω και την συνεχεια της ιστοριας, μολις η οικογενεια εφτασε στο Γυθειο ο μεγαλος αδελφος που ηταν 17 χρονων φορτωθηκε ενα οπλα μεγαλυτερο απο το μποι του και ακολουθησε τα ταγματα.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Γιάγκο ο παππούς πεθαμένος και το δεκαεφτάχρονο παιδί ο αδελφός σου, πήρε μόνος του την απόφαση να φορτωθεί όπλο μεγαλύτερο από το μπόι του και να ακολουθήσει τα τάγματα ασφαλείας;
      Κάτι δεν κολλάει.

      Διαγραφή
    8. Συνεχιζει να καρφωνεται μονο του ο Γιαγκος.
      Ο θειος του στα ταγματα ασφαλειας.|
      Πες μας οτι επεζησε κι οτι η χουντα τους εδωσε και πιστοποιητικο συμμετοχης στην εθνικη αντισταση, αχαχαχαχ.

      Διαγραφή
    9. Πρωτη ακουω αυτη τη γελοια δικαιολογια, οτι για ενα σακι φακες εγινε ο αλλος χιτης και ταγματαλιτης.

      Διαγραφή
    10. Οσο εξακολουθητε να θεωρειτε οτι η κουμουνιστικη προπαγανδα ειναι η καθαρη αληθεια θα εχετε αυτη την γραμμη σκεψης.
      Αυτο που ειπα εγω ειναι οτι οι ταγματασφαλητες οι περισσοτεροι κατεταγησαν για να γλυτωσουν τους εαυτους τους και τους αλλους Ελληνες απο τους κουμουνιστες, και για να μην αφησουν την χωρα να περασει στο "σιδηρουν παραπετασμα" μετα την αποχωρηση των Γερμανων.
      Δεν δικαιολογουμαι ουτε καρφωνομαι.
      Οποιος αμφισβητει αυτα που λεω, το συζηταμε.
      Σας λεω οτι οταν θελεις να ευεργετησεις τον λαο, δεν τον ταλαιπωρεις και δεν τον σφαζεις.
      Μια και μιλησες και για χιτες, ο "αγγλοδουλος" κατα το ΚΚΕ Γριβας που ιδρυσε την οργανωση Χ και πολεμησε με λυσσα τους κουμουνιστες, οταν τελειωσε ο εμφυλιος εγινε ο Διγενης και διεκδικησε την Κυπρο απο τους "φιλους" του τους Αγγλους.
      Ειδες κανεναν κουμουνιστη να διεκδικησει την β Ηπειρο η την ανατολικη Ρωμυλια, η το Μοναστηρι απο τους "συντροφους";
      Οχι βεβαια. Το μονο που εκανε ηταν να φωναζει για την αυτονομια της Μακεδονιας και την παραχωρηση στους Βουλγαρους της Θρακης.

      Διαγραφή
    11. Για τελευταία φορά γιατί δεν έχει νόημα η κουβέντα ανάμεσα σε κουφούς.
      Πρώτο: "σιδηρούν παραπέτασμα" δεν υπήρχε όταν δημιουργήθηκαν από τους ναζί τα τάγματα ασφαλείας. Βρες κάποια καλύτερη δικαιολογία.
      Δεύτερο: Για να σωθεί η Ευρώπη από το μίασμα του κομμουνισμού, οι χιτλερικοί δολοφόνησαν στα κρεματόρια πάνω από 5 εκατομμύρια αθώους και κατέσφαξαν πάνω από 20 εκατομμύρια αμάχους στις υπό κατοχή χώρες. Προφανώς όσο πατριώτες ήταν οι ταγματαλήτες, ήταν και οι ναζί μιας και όλα τα έκαναν για να μην γίνει κομμουνιστική η Ευρώπη.
      Τρίτο: Και μόνο το γεγονός ότι πήραν όπλα από τους ναζί, ορκίζονταν στον Χίτλερ - διάβασε τα πρακτικά της δίκης των δοσιλόγων του 1945, θα διαφωτιστείς περί αυτού - και πολεμούσαν πατριώτες στο όνομα του κομμουνισμού, από μόνο του αρκεί να τους στήσεις στον τοίχο για εσχάτη προδοσία. Κι αν δεν τους έσωζαν οι εγγλέζοι και μετά οι αμερικάνοι, θα είχαν δικαστεί και θα είχαν εκτελεστεί τουλάχιστον τα πρωτοπαλλίκαρα των ταγμάτων ασφαλείας, όπως πρόβλεπε η Συντακτική Πράξη 12/45.
      Τα υπόλοιπα περί διωγμών από τους κομμουνιστές είναι ηλιθιότητες. Αν ασκούσαν διωγμούς οι κομμουνιστές τότε γιατί το ΕΑΜ απέκτησε αυτή την δύναμη; Γιατί το ΕΑΜ αριθμούσε από 1.600.000 έως 2.000.000 μέλη έως το τέλος του πολέμου; Γιατί ο ΕΛΑΣ είχε πάνω από 60.000 μαχητές συγκροτημένους σε συντάγματα και μεραρχίες με διοικητές αξιωματικούς του αλβανικού και των οχυρών; Με βίαιη στρατολογία δεν μπορείς να δημιουργήσεις μάχιμο στρατό, πολύ περισσότερο ένα αντάρτικο που έδωσε πάνω από 600 μάχες καθ' όλη την κατοχή και καθήλωσε 15 εχθρικές μεραρχίες. Γι' αυτό ας αφήσουμε τις ηλιθιότητες περί βίαιης στρατολογίας. Πρόκειται για προφάσεις δοσιλόγων και συνεργατών των κατακτητών.
      Τέλος, δεν θα βρεις ούτε μια φωτογραφία ανταρτών, ή ΕΑΜιτών να χαριετίζονται δίπλα από κρεμασμένους πατριώτες, ή πτώματα εκτελεσμένων, ή κομμένα κεφάλια στη σειρά.
      Τα τάγματα ασφαλείας επινόησαν τα μπλόκα, όπως της Κοκκινιάς, της Καισαριανής κ.ά., όπου κουκουλοφόροι κατέδιδαν πατριώτες στα Ες-Ες στο όνομα του αγώνα κατά του κομμουνισμού. Οι ταγματαλήτες δεν σήκωσαν ούτε μια φορά τα όπλα εναντίον των κατακτητών. Αντίθετα, κατέσφαξαν τους αναπήρους του Αλβανικού γιατί είχαν πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά των κατακτητών. Πάνω 600 ανάπηροι του Αλβανικού σφαγιάστηκαν εν ψυχρώ από τα τάγματα ασφαλείας στην Αθήνα, όπως τεκμηριώθηκε και κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει στη δίκη των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη το 1945.

      Διαγραφή
    12. Και μια και αναφέρεις παραμύθια για τους δίκους σου, θα σου πω κι εγώ μια ιστορία μιας και είμαι από μια περιοχή της Καλαμάτας που έφριξε από τα εγκλήματα των ταγματαλητών. Φυσικά ο θειός σου δεν θα σου έχει μιλήσει για το χείμαρο του Βέλιουρα. Το σπίτι της μάνας και του παππού μου βρισκόταν στις παρυφές του βάλτου, όπου κατέληγε ο Βέλιουρας. Εκεί πήγαιναν τακτικά οι ταγματαλήτες τα κορίτσια που άρπαζαν από την Φυτιά, συνοικία της Καλαμάτας που την θεωρούσαν μικρή Μόσχα, για να τις βιάσουν. Ο παππούς μου πέθανε έχοντας έως το τέλος τα ουρλιαχτά των κοριτσιών στα αυτιά του. Το ίδιο μου λέει και η μάνα μου, κορίτσι της εποχή, που το έκρυβαν σε μια σκαμμένη τρύπα μέσα στη γράνα του σπιτιού μήπως και γλυτώσει. Το ίδιο μου είπε και όποιον ρώτησα στην περιοχή και ζούσε εκείνη την εποχή. Στο Βέλιουρα μέχρι το τέλος του πολέμου μαρτύρησαν εκατοντάδες νεα κορίτσια. Ούτε ο παππούς μου ήταν με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ούτε η μάνα μου με την αριστερά. Καραμανλή ψήφιζαν μια ζωή, αλλά τους ταγματαλήτες, που μετά ντύθηκαν χύτες, τους θυμάται ακόμη και τρέμει στο άκουσμα των ονομάτων τους. Ο Περωτής, αυτό το καθήκι, που ήταν νομάρχης επί κατοχής και αρχηγός των ταγμάτων ασφαλείας ήταν υπεύθυνος για πάνω από 1.600 εκτελέσεις πατριωτών. Γι' αυτό κι όταν μετά τη μάχη του Μελιγαλά συνελήφθη και οδηγήθηκε μαζί με άλλους πίσω στην Καλαμάτα για να δικαστεί, αυτός και πολλοί ακόμη σαν κι αυτόν ταγματαλήτες λιντσαρήστηκαν από τον κόσμο που είχε μαζευτεί στο Τριανόν, στη κεντρική πλατεία. Στο λιντσάρισμα, που κανένας δεν μπόρεσε να το σταματήσει, πρωτοστάτησαν μανάδες από τα θύματα του Βέλιουρα. Αναγνώριζαν κάποιον μέσα στα φορτηγά που έφερναν τους συλληφθέντες ταγματαλήτες και έπεφταν επάνω του να το ξεσκίσουν. Τις σκηνές μου τις διηγήθηκε τόσο η μάνα μου, όσο και ο πατέρας μου, που κι αυτός παιδί τότε είχε πάει στην κεντρική πλατεία μαζί με τον δικό του πατέρα για να δουν τις δίκες. Ήταν τέτοια η οργή του κόσμου, του απλού κόσμου, των μαυροφορεμένων που είχαν χάσει δικούς τους, που δεν θα γλύτωνε κανένας αν δεν επέμεναν οι αντάρτες συνοδείας να φυγαδεύουν όσους μπορούσαν για να περάσουν από δίκη.
      Όσο για το καθήκι που αποκαλείται Γρίβας, καλύτερα να μην μιλάς γι' αυτόν. Πήγε με εντολή των Άγγλων στην Κύπρο με σκοπό να προσποιηθεί ότι αγωνίζεται για εθνικό αγώνα, ενώ η αποστολή του είναι να σφάζει γυναικόπαιδα τουρκοκυπρίων προκειμένου να υπάρξει ρήξη ανάμεσα στις δυο κοινότητες και να διχοτομηθεί το νησί, όπως ήθελαν οι Άγγλοι. Έτσι κι έγινε. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι πολέμησαν στην ΕΟΚΑ ήταν πράκτορες των Άγγλων, ή δεν ήταν πατριώτες, αλλά ο Γρίβας είχε συγκεκριμένη αποστολή από την Ιντέλιτζενς Σέρβις. Αργότερα υπήρξαν πολλοί μαχητές της ΕΟΚΑ που κατήγγειλαν τον Γρίβα για αυτόν τον ρόλο του. Μάλιστα, καθώς έμαθα στην Κύπρο, πολλοί παλιοί αγωνιστές της ΕΟΚΑ τον υποψιάζονται ότι πρόδοσε στους άγγλους και πολλά δικά του παλικάρια που έδιναν τον αγώνα, χωρίς να λιμπίζονται τους Άγγλους αποικιοκράτες.
      Γι' αυτό άστα με αυτόν τον Χίτη. Στο μόνο στο οποίο ήταν καλός ήταν να σφάζει γυναικόπαιδα και άοπλους. Κι ενώ η φάρα του ετοίμαζε την διχοτόμηση του νησιού κατ' εντολή των Άγγλων και των Αμερικανών, κάτι που τελικά έγινε με τις συμφωνίες της Ζυρίζης και του Λονδίνου, οι κομμουνιστές σε Ελλάδα και Κύπρο αγωνίζονταν και πέθαιναν με κεντρικό σύνθημα την Ένωση. Γι' αυτό άστα. Βρες μου πρώτα ποιος από το συνάφι και τους ομοϊδεάτες σου πολέμησε εναντίον του ξένου κατακτητή σ' αυτή την χώρα και ύστερα τα λέμε.

      Διαγραφή
    13. Ο Π. Κανελλόπουλος εις το βιβλίο του 'ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1939-1944 γράφει:
      "Αναφερόμενος εις τις ενέργειες των κομμουνιστών δια την κατεχόμενη Ελλάδα με τα βίαια και σκληρά μέτρα τα οποία ελάμβαναν, Δημιουργούσαν, ως ήταν φυσικό και ανθρώπινο, εις την ψυχή των υφισταμένων τις βαρβάρους μεθόδους εξολοθρεύσεως, ιδιαιτέρως σε περιοχές που δεν ετύγχαναν ουδεμίας προστασίας, τραγικά διλήμματα.
      "Των διλημμάτων τούτων αποτέλεσμα υπήρξε η προσέλευση των Ελλήνων, που είχαν πολεμήσει εις την Αλβανία και δεν ήσαν διόλου φίλοι τον κατακτητή, εις τα Τάγματα Ασφαλείας".
      Ο Γ, Παπανδρεου σε ομιλια του κατά τις συνομιλιες για την συμφωνια του Λιβανου λέει.
      Η ευθύνη του ΕΑΜ είναι ότι δεν απέβλεψε μόνον εις τον απελευθερωτικόν αγώνα, αλλά ηθέλησε να προετοιμάσει την μεταπολεμική τον επικράτηση. Δια τούτο επεδίωξε, πρώτον την μονοπώλησιν του εθνικού αγώνα. Δεν επιτρέπει εις κανέναν άλλον να ανέβη εις τα βουνά και να πολεμήσει τον κατακτητήν -εμποδίζει με ποινήν θανάτου τους Έλληνας να εκπληρώσουν το πατριωτικόν των καθήκον
      "Παλαιόν παράδειγμα ο παριστάμενος συνταγματάρχης Σαράφης και πρόσφατον ο απουσιάζων Συνταγματάρχης Ψαρρός επεδίωξε την τρομοκράτησιν και την εξόντωσιν των αντιπάλων του... Οι αντίπαλοι του Ε.Α.Μ. εθεωρήθησαν εχθροί της Πατρίδος".
      "Με την τρομοκρατικήν αυτήν δράσιν του ΕΑ.Μ. - ΕΛΑ.Σ. εδημιουργήθη δυστυχώς το ψυχολογικόν κλίμα, το οποίον επέτρεψεν εις τους Γερμανούς να επιτύχουν εις το τρίτον έτος της δουλείας ότι δεν είχον κατορθώσει κατά τα δύο πρώτα έτη -την κατασκευήν των Ταγμάτων Ασφαλείας, προορισμός των οποίων είναι ο εμφύλιος πόλεμος.

      Αυτές ηταν οι απόψεις του Γ. Παπανδρεου και του Κανελοπουλου. Αυτές δηλαδή που κι εγώ υποστηριζω.
      Αυτόι βεβαία σαν γνησιοι πολιτικοι μετά από αυτα κηρυξαν τα ταγματα ασφαλείας “εχθρικες δυναμεις”. Θα μπορουσα να καταλαβω την θέση που διατυπώνουν οι ιδιοι , ότι επελεξαν για να αποφευχθει ο εμφυλιος την λύση της συγκυβερνησης με το ΕΑΜ παρά να βασιστουν στην υποστηριξη των ταγματων. Εκείνο που δεν καταλαβαινω είναι γιατί θεωρείται ότι η μη αποκηρυξη των ταγματων θα ενοχλουσε τους “συμμαχους” όπως τονιζει ο Παπανδρεου, ούτε γιατί δεν ελαβαν κανένα μέτρο για τον περιορισμό της δύναμης του ΕΑΜ όταν εβλεπαν τι επεδιωκε, άλλα συνεχισαν να το στηριζουν υλικα και ηθικα.

      Διαγραφή
    14. Για την ιστορία που μου αναφερετε για τον Περωτη και τους υπολοίπους εγώ την βρηκα και σε άλλη εκδοση
      «Μεταξύ των αιχμαλώτων τον Μελιγαλά ήσαν πολλοί πολιτευτές και μερικοί αξιωματικοί Ήταν πρόσωπα που η εκτέλεση των υπό κάποια «μορφή νομιμότητας» δηλαδή δι' ανταρτοδικείων. αφού δεν είχαν εκτελεσθεί κατά την «μάχη», Ίσως να δημιουργούσε ζητήματα στο κόμμα. Γι' αυτό βρέθηκε τρόπος «ανεύθυνου» εκτελέσεως των. Κατά πρόταση τον Βασ. Μπράβου, που υιοθετήθηκε από τον Κουλαμπά, θα μεταφερόντουσαν στην Καλαμάτα. Εκεί θα είχε προετοιμασθεί «αγανακτισμένο» πλήθος και θα τους εκτελούσε. Πράγματι την 16 Σεπτεμβρίου ξεχωρίστηκαν 18 άτομα δια να μεταφερθούν στη Καλαμάτα. Η κομματική όμως οργάνωση της Καλαμάτας δεν μπόρεσε να οργανώσει καλά και να προετοιμάσει τους «αγανακτισμένους». Γι' αυτό ειδοποίησε και ανεβλήθη, δια την επομένη, η μεταφορά των εις την Καλαμάτα.
      Ο δολοφονηθείς Νομάρχης Μεσσηνίας Δημ. Περωτής επικεφαλής επιτροπής γλίτωσε στις 11-2-1944 από το Γερμανικό εκτελεστικό απόσπασμα τον μεγαλύτερο αριθμό από τους 1500 συλληφθέντες Καλαματιανούς στο Γερμανικό Στρατόπεδο συγκεντρώσεως <>στην Καλαμάτα. Δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για 149 άτομα που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς ως αντίποινα δια τον φόνο 2-3 Γερμανών από τους αντάρτες τους ΕΛΑΣ στο χωριό Άγιος Φλώρος Μεσσηνίας.
      Ο δολοφονηθείς Ταγματάρχης Χωροφυλακής Φραγκουδάκης τον Μάιο του 1944 γλίτωσε την τελευταία στιγμή από το Γερμανικό εκτελεστικό απόσπασμα 50 ΕΑΜιτες της Καλαμάτας και αυτοί για ευγνωμοσύνη τον κατακρεούργησαν.
      Όσοι απέμειναν στο Μπεζεστένι τουφεκίσθηκαν όλοι «δια να μη τους κάνει χωροφύλακες ο Παπανδρέου» και τα σώματα τους ρίφθηκαν στην περιβόητη πηγάδα (γνωστή η ιστορία της). Τα θύματα περίπου 2.000.

      Τα εκτροπα βεβαία των ταγματων που αναφερετε δεν είναι απιστευτα ούτε καν περίεργα για οποίον ξέρει την ανθρώπινη φύση. Αλλωστε αναφερονται συχνα τα προβληματα που αντιμετωπισαν τα ταγματα με τέτοιες συμπεριφορες, ανθρώπων που θεωρησαν ότι βρήκαν ευκαιρια για πλιατσικο, μαζί με την διαβεβαιωση ότι τελικά απαλλαχθηκαν από αυτούς. Υπάρχουν επίσης και διαγραφες από μερους του ΕΑΜ σε αρκετούς υψηλοβαθμους, που κατηγορηθηκαν για τέτοια εγκλήματα, που αν τις θεωρουσα ειλικρινεις, δεν θα κάναμε τώρα αυτήν την κουβέντα.
      Εχω κι εγώ ακουστα και από τον πατέρα μου που εξ ακοης ηξερε για “δεξιες” ομαδες με τέτοια συμπεριφορα. Για τα ταγματα όμως τουλάχιστον στο Γυθειο δεν είχε τετοιες ιστοριες, αντιθετα μου διηγιεται πως βοσκωντας τα δυο ζώα που είχαν καταφέρει να παρουνε μαζί τους, βρηκε σ ένα ρεμα σφαγμενες οικογένειες που είχαν δοκιμασει να ξεφυγουν από τους κουμουνιστες προς τα ταγματα στο Γυθειο.

      Διαγραφή
    15. Για τον διαλογο κουφων δεν ευθυνομαι νομίζω εγώ. Το ότι μου ξαναλετε σαν επιχειρημα το πως εφτασε το ΕΑΜ να ελέγχει τόσο στρατό , η για τον ορκο στον Χιτλερ δείχνει ότι δεν λαβατε υπ οψιν της απαντησεις μου. Από την πλευρα μου προσπαθησα να απαντω στα γραφομενα σας άλλα όπως σας ειπα είναι δύσκολο να αντικρουσω σε αυτόν τον χωρο την εξ αριστερων εξιστορηση των γεγονοτων του τελευταιου αιωνα. Αρκεστηκα σε μερικά ενδεικτικα κειμενα, όπως θα κανω και σήμερα και πάλι τα σχολια είναι πολύ μεγάλα.
      Παντως εγώ νομίζω ότι ο διαλογος με τις οποίες ανεπαρκειες του δεν είναι αχρηστος, μια και από την αρχή ξεκαθαρισα ότι δεν υποστηριξα ότι κατεχω την αλήθεια, άλλα μόνο ότι υπάρχει πολύ υλικο για να υποστηριχτει και η άλλη πλευρα και το θέμα μου δεν είναι τόσο να πεισω ότι έχω δίκιο, αφού ούτε εγώ είμαι σιγουρος, όσο το να δειξω ότι δεν χρειάζεται κανείς να είναι ούτε προδοτης ουτε δοσιλογος ούτε νάζι για να πεισθει, όπως και δεν κατηγορω τους ανθρώπους που πεισθηκαν και πειθονται από την άλλη πλευρα. Θα μπορουσα μόνο να κατηγορησω για πνευματικη οκνηρια όσους και από τις δυο παραταξεις βαριουνται να ψαξουν και για μη δημοκρατικη συμπεριφορα όσους αρνουνται να μπουνε σε διαλογο.
      Βασικα όμως, κατηγορω και νομίζω ότι έτσι πρέπει όλοι να κανουμε όσους εγκληματισαν εις βάρος της Πατρίδας και των Ελλήνων, οποιοι κι αν νομιζουμε ότι είναι, γιατί δυστυχώς έχουμε φτασει σε εποχες που το να σκοτωνεις το λαό σου και να παραχωρεις την εθνική κυριαρχία και την ίδια την χώρα προς εκμετταλευση και εγκατασταση από αλλοφυλους, θεωρείται δείγμα προοδευτισμου, με την βουλή να αποτελειται σχεδον αποκλειστικα από προοδευτικους.
      Έχει βεβαία το ενδιαφερον της και η προσπάθεια να δούμε πως και γιατί οι Ελληνες εφτασαν σ αυτό το σημειο, γιατί βεβαία δεν επαθαν παρακρουση οι μεν η οι δε, σε τετοιους αριθμους να γίνουν προδότες και εγκληματιες.
      Οι “ομοιδεατες” μου και το “σιναφι” μου όπως ακομψα τους αποκαλειτε, είναι οι Ελληνες και πολεμησαν κατω από την γαλανολευκη, από την Κυπρο μέχρι τον Σαγκαριο. Ξαφνικά βρέθηκαν κάποιοι να πολεμανε κατω από την σημαια ενός ξενου κράτους και να ζητάνε τον ακροτηριασμο της Ελλάδας.
      Αντί να τους παρουμε με τις πετρες εσεις ζητατε να δεχτουμε ότι ήταν οι μονοι πατριωτες, ενώ όλοι οι αλλοι ήταν προδότες. Θα αντιστρεψω το ερωτημα. Που πολεμησαν για την Ελλάδα οι κουμουνιστες;
      Για τον Γριβα το μόνο που ξεχασατε είναι ότι οι Αγγλοι εφυγαν από το νησι υπό την πιεση της ΕΟΚΑ. Γιατί δεν εφευγαν μονοι τους παρά έβαλαν τον Γριβα να τους πιεζει;. Μήπως δεν θα δεχοντουσαν σε αυτήν την περίπτωση ο Καραμανλης και ο Μακαριος να υπογραψουν στην Ζυριχη την γνωστή συμφωνια;
      Για τα διεθνή θεματα δεν θα ανοιξω κουβέντα γιατί θα χαθουμε τελείως. Παντως έχω την παγια επ όλων των θεματων τοποθετηση να είμαι πολύ επιφυλακτικος για τα προβαλλομενα ως αληθειες από την μεταπολεμικη προπαγάνδα, είτε αφορούν τους νάζι είτε αφορούν τον κουμουνισμο.
      Μια μάτια στα κανάλια σήμερα, νομίζω ότι είναι αρκετή για να δικαιολογησετε την δυσπιστια μου.
      Τελος επειδή μου μιλησατε και για φωτογραφιες οποίος θέλει θα βρει πολλές
      http://clubs.pathfinder.gr/bbc/667457

      Όπως επίσης θα βρειτε ότι κατά την επίσημη μεταπολεμικη προπαγάνδα, τα θύματα των νάζι διεθνως, υπολοιπονται των κουμουνιστικων κατά πολύ. Αν την πιστευετε, να την πιστευετε ολόκληρη και όχι όπως σας βολεύει.

      Διαγραφή
    16. Βετζετεριαν ηταν αυτοι οι ΕΑΜιτες κ. Γιαγκο και σας πηραν ενα σακι φακες, αλλα σας αφησαν 2 ζωα;

      Διαγραφή
    17. Για να τελειώνουμε. Οι Έλληνες που πολέμησαν από την Κύπρο έως στο Σαγκάριο δεν υπηρέτησαν στα τάγματα ασφαλείας. Η συντριπτική τους πλειοψηφία πολέμησε στο αλβανικό και ύστερα εντάχθηκε και πολέμησε τους κατακτητές κυρίως από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Είτε το θέλετε, είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Και οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Καμιά ξενοκίνητη δύναμη. κανένας σφαγέας, ή όποιος αλλιώς θέλετε να ομάζεται το ΕΑΜ δεν θα κέρδιζε το νου και τη καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Δεν μπορεί να ήταν πατριώτες οι 16.000 ταγματαλήτες, που δεν σήκωσαν ντουφέκι εναντίον του κατακτητή, αλλά εναντίον Ελλήνων και έπραξαν ωμότητες πολλές φορές χειρότερες των ναζί στο όνομα της πάλης εναντίον του κομμουνισμού, αλλά δεν ήταν πατριώτες αυτοί που δημιούργησαν την πιο μαχητική και την πιο μεγάλη αντιστασιακή οργάνωση. Κοινή λογική να διαθέτει κάποιος το καταλαβαίνει. Και αυτό επιμένετε να μην απαντάτε. Βάλτε το στο νου σας, κάντε τον κόπο να σκεφτείτε για λίγο χωρίς τσίμπλες στον εγκέφαλο: Πώς είναι δυνατόν οι σφαγείς και ξενοκίνητοι κομμουνιστές να παρασύρουν αυτούς που έσφαζαν και πρόδιδαν; Πώς είναι δυνατόν να δημιουργήσουν με δική τους πρωτοβουλία την μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση, το ΕΑΜ και τον πολυπληθέστερο αντάρτικο στρατό, τον ΕΛΑΣ; Με την βία; Δεν κρατάς καθηλωμένες 15 χιλτερικές μεραρχίες στην Ελλάδα, τον περισσότερο στρατό που διέθεσαν ποτέ οι ναζί για κατεχόμενη χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό, αν στρατολογείς και μάλιστα αντάρτες με την βία. Αν δεν λύσεις μέσα σου αυτή την αντίφαση, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να ξανασχοληθείς με το ζήτημα.
      Βρες ένα παράδειγμα που σφαγείς και προδότες να έχουν παρασύρει έναν ολόκληρο λαό και τα ξανασυζητάμε. Πολύ περισσότερο που οι αληθινοί κατά τη γνώμη σου "πατριώτες", των ταγμάτων ασφαλείας, γλύτωσαν από τα χέρια του λαού χάρις στους Άγγλους. Αλλιώς θα είχαν τιμωρηθεί όπως τους έπρεπε και κανείς δεν θα μιλούσε πια γι' αυτούς στην Ελλάδα. Αντίθετα, χρειάστηκαν τρεις δεκαετίες ξερονήσια, βασανισμοί, εκτελεστικά αποσπάσματα, για να ξεφορωθούν οι δοσίλογοι της κατοχής, που ανέλαβαν την εξουσία χάρις στους Αγγλοαμερικανούς, από αυτούς που αποκαλείς σφαγείς και προδότες, αλλά δεν το κατόρθωσαν. Έστω κι αν έβαψαν με αίμα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Πάνω από 320 χιλιάδες άφησαν στα Μακρονήσια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Μέχρι την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης, το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και η "μουτζούρα" στις πολιτικές σου πεποιθήσεις καθόριζε τη μοίρα γενιών και γενιών Ελλήνων. Κι όλα αυτά για να σβηστεί από τη συλλογική μνήνη η εποποιία της αντίστασης και του ΕΑΜ. Η εποποιία δηλαδή όπου πρωτοστάτησαν σφαγείς και προδότες. Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς το αλλοπρόσαλο της λογικής σου παραδίδω τα όπλα. Η βλακεία είναι πάντα ακατανίκητη.
      Όσο για τα υπολοιπα δεν έχει νόημα να απαντήσει κανείς. Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάω και δεν πρόκειται να αντιληφθείτε γιατί προφανώς έχετε συγγένεια και μάλιστα πρώτου βαθμού με δοσίλογους και το αίμα νερό δεν γίνεται. Και μόνο το γεγονός ότι αθωώνετε τον ναζισμό συγκρίνοντας τα θύματά του με εκείνα του κομμουνισμού, μου αρκεί. Δεν πρόκειται να κάνω θυματολογία και μάλιστα ανιστόρητη για να δικαιολογήσω τα κρεματόρια και τους εμπνευστές τους. Τουλάχιστον σταματείστε να με προσβάλεται.

      ΥΓ: Ότι και να πείτε για τον όρκο στους ναζί που έδιναν οι ταγματαλήτες, έχει επιβεβαιωθεί πλήρες από τις δίκες των δοσιλόγων. Κάντε τον κόπο να τις διαβάσετε. Δεν νομίζω ότι θα καταλάβαιτε τίποτε, μιας και το αίμα νερό δεν γίνεται, αλλά θα πρέπει να βρείτε δικαιολογίες για πάρα πολλά.

      Διαγραφή
    18. Όσο για τον Γρίβα και το πόσο πατριώτης ήταν, ψάξε να βρεις ποιος πρόδωσε στους Άγγλους τον Γρηγόρη Αυξεντίου, που τον έκαψαν με βενζίνη μέσα στο κρησφύγετό του και ύστερα τα λέμε. Ψάξε να βρεις γιατί όσοι έκαναν μεγάλες ζημιές στους Άγγλους με σαμποτάζ και άλλες ενέργειες βρήκαν οικτρό θάνατο μετά από προδοσίες και γιατί ο Γρίβας γλύτωσε, αν και κεφαλή υποτίθεται της ΕΟΚΑ. Η ιστορία του Γρίβα είναι πολύ βρώμικη. Είναι άραγε τυχαίο που το Foreign Office, όπως και τα National Security Archives της Βρετανίας αρνούνται πεισματικά να αποχαρακτηρίσουν τους φακέλους που έχουν για το καλόπαιδο τον Γρίβα; Το τι τον ήθελαν, στο είπα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι. Αφού έχεις τρόπο να δικαιολογήσεις τα κρεματόρια των ναζί, συγκρίνοντάς τα με "θύματα του κομμουνισμού". αρκεί. Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει έγκλημα κατά της ανθρώποτητας, καμιά προδοσία κατά του ελληνικού λαού που να μην την δικαιολογείς αρκεί να επικαλείται τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

      Διαγραφή
    19. Το τι ηθελαν τον Γριβα οι Αγγλοι δεν μου το ειπες. Αντιθετα απεφυγες να απαντησεις στην ερωτηση μου. Χωρις τον αγωνα της ΕΟΚΑ η συμφωνια της Ζυριχης, οχι μονο θα υπογραφοταν, αλλα και θα φαινοταν θριαμβος του Καραμανλη και του Μακαριου και μεγαλη φιλανθρωπια των Αγγλων. Τι χρειαζοταν ο Γριβας;
      Προς πληροφορηση σου, τα αρχεια δοθηκαν προσφατως στην δημοσιοτητα.
      Το οτι οι κουμουνιστες μακελεψαν περισσοτερους απο τους ναζι δεν το ειπα εγω. Σε παρεπεμψα σε σελιδα που έχει τα πορισματα της ΕΕ και σου ειπα οτι οι ιδιοι που βγαζουν τα στοιχεια για τους μεν βγαζουν και για τους δε και δεν μπορεις να τα πιστευεις μονο οταν σε συμφερουν. Εγω δηλωσα μονο οτι ειμαι επιφυλακτικος σε στοιχεια τετοιας προελευσης.
      Μια και θελεις να σου ΞΑΝΑπω εναν αντιστοιχα του ΕΑΜ εγκληματικο στρατο που να εχει λαικη υποστηριξη θα σου ξαναπω τον ISIS και θα συμπληρωσω και τους ναζι του Κιεβου, την Μποκο χαραμ, τους Ταλιμπαν και ολους οσους μπορουν να εξασφαλιζουν μισθο και πλιατσικο.
      Θα σου ξαναπω οτι δεν αφησαν και καμια αλλη οργανωση για να πανε οσοι ηθελαν να πολεμησουν ειτε τον κατακτητη, ειτε για μισθο και πλιατσικο.
      Οσο για το οτι επεισαν εναν ολοκληρο λαο, οι εκλογες, πριν, κατά την διαρκεια της κατοχης και μετά, αλλα ειπανε.
      Το ότι οι Αγγλοι γλυτωσαν τους ταγματασφαλητες από τα χέρια του λαού είναι μάλλον γελοίο, μια και τα ταγματα είχαν φτιαχτεί για να γλυτωσουν τον λαό από το ΚΚΕ. Αυτό που οντως έκαναν οι Αγγλοι ήταν να τους προστατεύσουν από τους ΕΑΜιτες μετά τον αφοπλισμο τους, γιατί πριν από αυτό προστατευοντουσαν μια χαρά και μονοι τους.
      Η λογικη λεει, οταν δεν την κακοποιεις, οτι το να χαρακτηριζεις ολους τους αλλους προδοτες και να τους φερεσαι αναλογως, δεν προαγει ουτε την αντισταση στον κατακτητη,ουτε την ομοψυχια των Ελληνων.
      Η λογικη λεει επισης οτι οι δικες των δοσιλογων όσον αφορα τα ταγματα, δεν θαχαν γινει καθολου με δεδομενες τις δηλωσεις και τις αποψεις των πολιτικων που εγραψα παραπανω. Εγιναν μονο για να ικανοποιηθει το ΚΚΕ και οι Αγγλοαμερικανοι που κατα τον Παπανδρεου θα αντιδρουσαν αν δεν χαρακτηριζονταν τα ταγματα ως εχθροι.
      Η λογικη λεει οτι δεν μπορει οι παντα διεθνιστες του χειριστου ειδους, κουμουνιστες να μεταμορφωθηκαν ξαφνικα σε υπερπατριωτες.
      Η λογικη λεει οτι οι Ελληνες που πολεμησαν στο Σαγγαριο και στην Κυπρο ειναι οι ιδιοι με αυτους που πολεμησαν στο Γραμμο και στο Βιστι και ναι, ηταν πολλοι ταγματασφαλητες αναμεσα τους, πολεμωντας κατω από την γαλανολευκη και όχι από το ρωσσικο σφυροδρεπανο.
      Ακόμη και αυτοί που συνεργαστηκαν με τους Γερμανους λόγω της ιδεολογιας τους θα μπορούσαν να έχουν την δικαιολογια ότι η γερμανικη κατοχή ήταν τετελεσμενο γεγονός και δεν το προκαλεσαν αυτοι. Οι κουμουνιστες που αιματοκυλισαν την Ελλάδα για να την μετατρεψουν σε Σοβιετικη επαρχία και υποτελή των Ρωσσων, δεν έχουν ούτε αυτή.
      Στις φυλακες δεν τους εβαλαν οι ταγματασφαλητες, αλλα τα πρωην συνεταιρακια τους που για χάρη τους ειχαν αποκυρηξει τα ταγματα, παρολο που ηξεραν την αλήθεια και την ελεγαν σε ομιλιες τους όπως αυτές που σας παρεθεσα. Πρέπει νομίζω να θεωρουνται και τυχεροι που δεν είχαν την τυχη των αντιπάλων που επεσαν στα χέρια τους.
      Και κονομημενοι όμως από τον πολεμο δεν βγηκαν οι ταγματασφαλητες που γενικως και αοριστως τσαμπουναει το ΚΚΕ επι τοσα χρόνια. Οι συνεργατες των Γερμανων έχουν ονοματεπωνυμα και φιγουραρουν μέχρι σήμερα στα αξιώματα του κράτους.
      Για τον ορκο στον Χιτλερ σας απαντησα με κάποια ντοκουμεντα και έχω κι άλλα, όσο για ομολογιες και δικες, αποφυγα να παραθεσω τις φρικιαστικές ομολογιες των μακελαρηδων του ΕΑΜ που περιγραφουν με λεπτομέρειες την δράση τους.
      Σας ειπα ότι δεν είναι ο σκοπος μου να αντιπαρατεθω, γι αυτό προτιμησα λιγωτερο φορτισμενες φωνές.
      Τις προσωπικες επιθέσεις θα τις αγνοησω και δεν σας τιμουν.

      Διαγραφή
    20. Από την ομιλια του Γ. Καρταλη αντιπροσωπου ΕΚΚΑ (του δολοφονημενου Ψαρρου) στο συμβούλιο του Λιβανου.
      Πράγματι, την 13ην ο Ψαρρός αφίχθη, κατηρτίσθησαν τα σχέδια και έμειναν σύμφωνοι. Αντήλλαξαν συνθήματα και παρασυνθήματα και ο μέν Άρης είχε θέσιν εις το Μαυρολίθαρο, οι δε άλλοι εις το Τιγάνι και κατόπιν έπεσαν οι άνδρες να κοιμηθούν.
      Την νύκτα τμήματα του ΕΛΑΣ περιεκύκλωσαν τας οικίας των ανδρών και έθεσαν τους Αξιωματικούς υπό κράτησιν. Ο Άρης ο ίδιος έφθασε κατόπιν στο χωριό. Παρατηρηθείς υπό τουΨαρρού διά τα διατρέξαντα, απήντησεν ότι είχε διαταγάς της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΑΜνα προβή εις τον αφοπλισμόν.
      Εζητήθη μία προσχώρησις όλων των Αξιωματικών εις τον ΕΛΑΣ. Ο συνταγματάρχης Ψαρρός ηρνήθη και εκρατήθη αιχμάλωτος. Ο αντισυνταγματάρχης Λαγγουράνης υπέγραψε δήλωσιν και αφέθη ελεύθερος. 
      Εις το Μαυρολίθαρο έφθασε ο τότε Ταξίαρχος (Μάϊερς) να δη τι συμβαίνει και πως ήρχισεν ο εμφύλιος πόλεμος.
      Ο Ψαρρός είπε τότε μπροστά στον Άρη: «Ξέpεις ότι κηpύσσεις τον εμφύλιoν πόλεμον;».
      Ο δε Άρης απήντησε: «Εκηρύχθη προ πολλού».
      «Κτυπήσατε και αφωπλίσατε ένα τμήμα του στρατού Μέσης Ανατολής», του είπεν ο Ψαρρός
      και ο Άρης απήντησε: «Είμεθα ο μόνος στρατός της Μέσης Ανατολής».
      (Καπως έτσι διαλυθηκε την πρώτη φορά το 5/42 σύνταγμα του Ψαρρου και είναι και μια απαντηση από που έπαιρνε τα όπλα ο ΕΛΑΣ πριν από τον εξοπλισμο του από τα Ιταλικα όπλα όπως περιγραφει σε άλλο σημειο της ομιλιας του)
      Μας είπεν ο Σιάντος, γιατί δεν μπαίνεις εις το ΕΑΜ; Του είπαμεν ότι δεν μπαίνουμε στο ΕΑΜ για δύο λόγους Αφ' ενός, πρόκειται να στρατολογήσωμε τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία διά τον φόβον του κομμουνισμού δεν εισέρχονται εις το ΕΑΜ και αφ' ετέρου, διότι νομίζομεν, ότι μόνοι είμεθα εις θέσιν να κρίνωμεν τας ανάγκας του Απελευθερωτικού Αγώνος.
      Ο κ. Σιάντος εξεμάνη και είπεν: «Πας τις αρνούμενος να συνεργασθή με το Κ.Κ. θα θεωρηθή Γκεσταπίτης».


      Αυτή η άρνησις μας, η οποία εστηρίζετο εις λογικά επιχειρήματα, εθεωρήθη θανάσιμον έγκλημα και απεφάσισε πλέον την διάλυσίν μας.
      Από κει και πέρα αρχίζει η πρωσσική σκηνοθεσία. Η σκηνοθεσία είναι μάλλον πιστή αντιγραφή Γερμανικών μεθόδων. Γνωρίζομεν ότι, όταν επρόκειτο να αρχίση η επίθεσις ήνοιγε το μπαράζ του πυροβολικού του Γκαίμπελς, οι συκοφαντίες, το συνοριακόν επεισόδιον, το οποίον δίδει την αφορμήν της κατακτήσεως και κατά μαθηματικόν τρόπον εξελίσσεται το δράμα.
      (Γκαιμπελικες μεθοδοι λοιπόν από το ΚΚΕ. Μέχρι σήμερα θα ελεγα εγω)

      Διατείνομαι αυτήν την σrιγμήν, ότι το ΕΑΜ βαδίζει προς κατάληψιν της εξουσίας και ως εκ τούτου αι συμπτωματικαί δηλώσεις πρέπει να είναι σαφείς.


      Διαγραφή
    21. Εις το πρώτον στάδιον το κύριον μέσον είναι η πειθώ. Αρχίζει μίαν προπαγάνδαν απελευθερωτικήν......
      Μετά την περίοδον του Στάλιγκραντ βλέπομεν μίαν άλλην εικόνα. Εξεφύτρωσεν ένας στρατός. Ο στρατός αυτός είναι ταξικός. Διατί είναι ταξικός; Η ηγεσία του είναι ταξική. Βλέπομεν επί κεφαλής να είναι άνθρωποι συνειδητοί. Άνθρωποι, οι οποίοι εις το παρελθόν έδειξαν με θυσίας την αφοσίωσίν των εις μίαν πίστιν. Ερμής, Αγραφιώτης, Ζούλας, Κόζακας και άλλοι.


      Αρχίζει λοιπόν η συστηματική αντίστασις των ληστών.
      Οι τρομοκράται, η μεγάλη δηλ. ειδική ασφάλεια απετελείτο από τους ληστάς Καραβαγγέλην, Μπάφον, Λενήν, Μπέην και άλλους πολλούς, καταδικασμένους διά πράξεις φόνου, τουλάχιστον 2 - 3 φορές.
      Αλλά πρέπει να έχωμεν και τον Γκαϊμπελς, τον Νικολούδη, και αρχίζει πλέον συστηματική η οργάνωσις της προπαγάνδας εναντίον όλων. Και, έτσι, μεταβάλλεται εις οργάνωσιν συκοφαντίας και αρχίζει η συκοφαντία εναντίον των αντιδραστικών, των μη μελών του ΕΑΜ. Όλοι είναι συνεργαζόμενοι, είναι προδότες. Όλοι ανεξαρτήτως οι μη Εαμiτες εiναι Γκεσταπiτες. Είναι προδότες. Ο υπάρχων Γραμματεύς του Κομμουνιστικού Κόμματος έφθασεν εις το σημείον να με πη και μένα γκεσταπίτη.
      Αρχίζει λοιπόν η οργάνωσις βίας, αρχίζουν οι επιθέσεις εις το εσωτερικόν, αρχίζει τον Απρίλιον του 1943 και ο αφοπλισμός της Ομάδος Σαράφη - Κωστοπούλου. Έρχεται ο πρώτος αφοπλισμός της Ομάδος ΕΚΚΑ, την ιδίαν εποχήν και ο αφοπλισμός της Ομάδος Παπαϊωάννου.

      Τον Ιούνιον δευτέρα επίθεσις κατά της ΕΚΚΑ. Τον Ιούνιον δευτέρα επίθεσις εναντίον των δυμαμεων....
      Αρχίζει το δράμα της Πελοποννήσου τον Μάϊον - Σεmέμβριον.
      Κανελλόπουλος:Απλως αφοπλισμος;
      Καρτάλης:Σφαγές,εκτελέσεις κλπ.
      Στη Μακεδονία υπεγράφη συμφωνητικόν τον Αύγουστον. Μόλις υπεγράφη το συμφωνητικόν, ήρχισε η επίθεσις. Διελύθησαν τα τμήματα της ΠΑΟ, και εκυριάρχησεν το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ειςτην Μακεδονίαν.
      http://clubs.pathfinder.gr/542psarros/299622

      Στον παραπάνω σύνδεσμο θα το βρειτε ολοκληρο.
      Προδοτης λοιπόν και ψευτης και ο Ψαρρος και ο Καρταλης και όλοι όσοι λένε το ίδιο. Δηλαδη όλοι πλην ΚΚΕ.
      Προδοτης και δοσιλογος και εγώ οικογενειακως, γιατι δεν συμφωνω με τον Καζακη.
      Αν ηθελα να προδωσω την χωρα μου θα κολλαγα αφισσες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να με βολεψουν, η θα ειμουνα αριστερος για να ειμαι "in"

      Διαγραφή
    22. Επιμένεις στα ίδια και τα ίδια. Ταξική ηγεσία του ΕΛΑΣ ο στρατηγός Σαράφης, που ήταν βενιζελικός και Γενικός Αρχηγός. Δυστυχώς είσαι ανίκανος να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει. Βλέπεις, η οικογένειά σου είναι εγκληματίες που θα έπρεπε να είχαν εκτελεστεί. Και το αίμα νερό δεν γίνεται. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι συγκρίνεις τους τζιχαδιστές του ISIS με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δείχνει το ποιόν σου. Είναι δουλικά των ιδίων που έφτιαξαν τα τάγματα ασφαλείας. Όσο για τους ταλιμπάν, τι να πει κανείς; Οι ταλιμπάν έχουν λαϊκό έρεισμα γιατί μάχονται ενάντια σε κατακτητές, εναντίον των αμερικανονατοϊκών που το είδος υπηρετεί μετά τους ναζί. Αλλά να φτάνεις μέχρις του σημείου να τους συγκρίνεις με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τι να πει κανείς; Είσαι βαθύτατα άρρωστος. Κι όχι μόνο ανιστόρητος. Γόνος δοσιλόγων δεν είσαι; Τι να περιμένει κανείς;
      Κι επειδή χρησιμοποιείς εξαιρετικά επιλεκτικές πηγές, θα σου παραθέσω ένα σύντομο διάλογο Προέδρου και μάρτυρα στη δίκη των δοσιλόγων το 1945. Στη θέση του μάρτυρα ο Πυρομάγλου, υποδιοικητής του Ζέρβα, υπαρχηγός του ΕΔΕΣ. Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου αγωνίζεται να βγάλει λάδι του ταγματαλήτες και ρωτά των Πυρομάγλου αν τα μπλόκα στο Περιστέρι και αλλού έγιναν από τους τάγματα ασφαλείας για την "αποκατάσταση της έννομης τάξης".
      Πυρομάγλου: Δεν γνωρίζω τι έγινε στο μπλόκλο του Περιστερίου γιατί εκείνη την εποχή ήμουν στο αντάρτικο, Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι τα Τάγματα Αασφαλείας ήταν σώματα προδοτικά που έβλαψαν την αντίσταση του λαού. Τα τάγματα δεν στράφηκαν μόνο εναντίον του ΕΑΜ. Κτύπησαν όλες τις απλευθερωτικές οργανώσεις...
      Πρόεδρος: Μήπως τα τάγματα συνεκροτήθησαν για να εμποδίσουν το ΕΑΜ να καταλάβει την εξουσία;
      Πυρομάγλου: Αυτό αποτελεί σχήμα πρωθύστερο. Τα τάγματα έγιναν προτού να εκδηλωθούν οι πολιτικοί σκοποί των οργανώσεων. Οι Γερμανοί έβλεπαν τις δυσκολίες από τον απελευθερωτικό αγώνα και ήθελαν να δημιουργήσουν ένα αντίβαρο με τα τάγματα... Πολύ πριν αρχίσει ο πολιτικός αγώνας ανάμεσα στις οργανώσεις ο Παπαγεωργίου του ΕΔΕΣ Αθήνας [αργότερα διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας Αθήνας, υπαίτιος της σφαγής των αναπήρων του Αλβανικού - σημ. ΔΚ] πήγε στο βουνό και συβούλευσε το Ζέρβα να μη κτυπήσει τους Ιταλούς. Το ίδιο είπε και ο Πάγκαλος στον Σαράφη, που τον παρακίνησε γενικότερα να αναλάβει πόλεμο εναντίον των ανταρτών και να συνεργαστεί με τους κατακτητές. Τις κινήσεις αυτές για συνεργασία με τον εχθρό είχε διαπιστώσει και η αγγλική αποστολή στην Ελλάδα.
      Πρόεδρος: Το ΕΑΜ δολοφονούσε αθώους;
      Πυρομάγλου: Αυτά τα λένε εκείνοι που δεν γνωρίζουν από αντάρτικο αγώνα. Πάντως ο εμφύλιος πόλεμος είναι ιστορία μιας γενεάς, ενώ η προδοσία ανήκει στην ιστορία ενός λαού.
      Πρόεδρος: Εφόσον εγίνοντο εγκλήματα, δεν έπρεπε να δημιουργηθούν τα τάγματα;
      Πυρομάγλου: Μου φαίνεται ότι θέλετε να σας πω ότι έκαναν καλά και τα συνεκρότησαν.

      Διαγραφή
    23. Πρόεδρος: Μα έπρεπε να κτυπηθούν οι δολοφόνοι.
      Πυρομάγλου: Αλλά τα θύματα των ταγμάτων είναι κατά 90% αθώοι. Απ' αυτά έπαθε ο λαός τις μεγαλύτερες καταστροφές.
      Σύνεδρος; Ποία είναι τα φρονήματά σας μάρτυς; Να μας τα πείτε. Εδώ μέσα συγκρούονται δύο κόσμοι.
      Πυρομάγλου: Και εγώ υπέθετα ότι απονέμεται δικαιοσύνη. Τρεις φορές αναγνωρίστηκε επίσημα το ΕΑΜ, ενώ τα τάγματα αποκηρύχθηκαν. Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσά τους, ούτε να παρουσιαστούν τα Τάγματα σαν ιδεολογική παράταξη. Και στην Πλάκα και στον Λίβανο τα τάγματα χαρακτηρίστηκαν προδοτικά από όλο τον κόσμο... Αν οι Γερμανοί δεν είχαν κατασκευάσει τα τάγματα θα αναγκάζονταν να φέρουν άλλες 4 μεραρχίες στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν τις αντάρτικες επιχειρήσεις μετά την εισβολή των συμμάχων στην Ιταλία. Ο στρατηγός Ουίλσον συνεχάρη το ΕΑΜ για τη δράση του τότε.
      Πρόεδρος: Σεις πήγατε και στο Λίβανο. Τα τάγματα αποκηρύχθηκαν εκεί για πολιτικούς λόγους, ή συμφώνησαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί;
      Πυρομάγλου: Στον Λίβανο κατηγορήθηκε η δράση του ΕΑΜ. Και μετά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί σε συφμωνία αποκήρυξαν τα τάγματα. Δεν υπήρχε κανένα πολιτικό ελατήριο, αφού ήταν βέβαιο ότι το ΕΑΜ θα έμπαινε στην κυβέρνηση... Σας ξαναλέω ότι αν δεν υπήρχαν τα τάγματα, οι Γερμανοί θα ήταν αναγκασμένοι να φέρουν εδώ 4 επιπλέον μεραρχίες μετά την πτώση της Ιταλίας.
      Συνοδινός (συνήγορος υπεράσπισης του δοσίλογου Πλυτζανόπουλου των ταγμάτων): Γνωρίζετε ότι οι τσολιάδες υπηρέτησαν ευόρκως και ευσυνειδήτως κατά το κίνημα [εννοεί τα Δεκεμβριανά - ΔΚ] και τώρα μάχονται όλοι εις την Μακεδονίαν;
      Πυρομάγλου: Δεν αποκλείεται. Εγώ δεν θα το δεχόμουνα αυτό ποτέ.
      Συνοδινός: Τα αστυνομικά τμήματα κατελήφθησαν από τον ΕΛΑΣ, προ της απελευθερώσεως;
      Πυρομάγλου: Δεν ξέρω. Εκείνο που γνωρίζω είναι, ότι το ΕΑΜ, ενώ μπορούσε τρεις μέρες μετά την απελεύθερωση να καταλάβει την εξουσία, δεν το έκανε...
      Συνοδινός: Ο ΕΛΑΣ εκτελούσε τους εδεσίτες που συνελάμβανε; Συνελάμβανε συνδέσμους του ΕΔΕΣ;
      Πυρομάγλου: Αντάρτες του ΕΔΕΣ συναλαμβάνοντο μόνο κατά τας εποχάς των συγκρούσεων. Εκρατούντο όμως ως όμηροι και κανένας δεν εξετελέσθη...
      Αυτά τα ολίγα και σαν κι αυτά υπάρχουν χιλιάδες σελίδες αρχείων και δικογράφων. Τι να κάνουμε αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι υστερική παράκρουση.

      Διαγραφή
    24. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο. Εδώ ανακάλυψες ότι τα βρετανικά αρχεία ανοιξαν για τον Γρίβα. Δεν θα σε ρωτήσω που θα τα βρω, γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις. Δεν ξέρεις την τύφλα σου. Βλέπεις το αίμα των δοσιλόγων κυλά στις φλέβες σου.
      Ο Γρίβας, όσο κι αν δεν θέλεις να ξέρεις, στάλθηκε από την Ιντέλιτζενς Σέβρις με σκοπό αφενός να ελεγχθεί ο εθνικός αγώνας των Κυπρίων ώστε να μην πάρει μαζικές διαστάσεις. Να μην χρειαστεί δηλαδή να αντιμετωπίσουν στη μεγαλόνησο ένα άλλο ΕΑΜ. Επίσης, αποστολή του ήταν να σφάζει γυναικόπαιδα στα τουρκοκυπριακά χωριά, ώστε να ενταθούν οι εθνοτικές αντιπαραθέσεις και να διχαστούν οι Κύπριοι. Ο Γρίβας την ήξερε την δουλειά καλά. Γυναικόπαιδα έσφαζε με την Χ και στην Ελλάδα. Να γιατί πρόδωσε όποιον αγωνιστή ξέφυγε από τα πλαίσια, όπως π.χ. συνέβη με τον Γρηγόρη Αυξεντίου, που ο ίδιος ο Γρίβας (Διγενής, τρομάρα του) φρόντισε να μάθουν τα αφεντικά του οι Άγγλοι το κρυσφήγετο του ήρωα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
      Αν δεν υπήρχε ο Γρίβας ήταν πολύ πιθανό να είχε δημιουργηθεί ένα άλλο ΕΑΜ στην Κύπρο, που θα ένωνε τον λαό πάνω στο αίτημα της ένωσης, της μιας και αδιαίρετης Κύπρου και τότε κανένας Μακάριος, κανένας Καραμανλής δεν θα μπορούσε να υπογράψει τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου.
      Και επειδή δεν ανέχομαι άλλο να προσβάλουν τη νοημοσύνη μου, τράβα αλλού να εκτονωθείς.

      Διαγραφή
  8. Ενα ενδιαφερον βιντεο για οσους δεν το εχουν δει ηδη.

    Μια αναζήτηση στους σκοτεινούς απόηχους της Ελληνικής ιστορίας, οι διαμάχες και οι δολοπλοκίες που πάντα μας έφερναν σε ρήξη πρέπει να λάβουν τέλος εδώ και τώρα!!! Η αγάπη μεταξύ μας και η αλληλεγγύη με τον συνάνθρωπο μας θα δώσει τέλος στην τυραννία της Νέας Τάξης, το φως το Ελληνικό θα ξαναδοθεί στην Οικουμένη ζητώντας τίποτα ως αντάλλαγμα.

    https://www.youtube.com/watch?v=LeCuH4dXoHI#t=589

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι θυσιες, οι αγωνες και η ηρωικη αντισταση του λαου πηγαν χαμενες τοτε.

    Επεστρεψαν δριμυτεροι στην εξουσια οι βρωμεροι ξενοκινητοι βασιλιαδες, οι γερμανοτσολιαδες, οι δοσιλογοι και γενικα ολη η αμερικανοκινουμενη εκτρωματικη κλεπτοκρατικη ελιτ που το ειχαν σκασει ως κοτες στη διαρκεια της κατοχης απο τη χωρα. Και μετα οι δοσιλογοι εστελναν στην εξορια και στη φυλακη ολους τους αγωνιστες ως εθνο-προδοτες σοβιετικους κατασκοπους ενω ο λαος υπεφερε για δεκαετιες μεσα στη μιζερια και τη φτωχεια.....

    Απο την αλλη οπως φανηκε και απο την εμπειρια του ανατολικου μπλοκ, εαν ειχε νικησει ο Δημοκρατικος Στρατος ειναι σιγουρο οτι τελικα θα ειχαν επικρατησει οι σταλινικοι του Ζαχαριαδη που με τη σειρα τους θα επνιγαν καθε διαφορετικη φωνη μεσα στο τοτε ΚΚΕ οσο και γενικα στη χωρα.

    Το ονειρο για μια ελευθερη ανεξαρτητη δημοκρατικη Ελλαδα δεν θα γινοταν πραγματικοτητα λογω της τοτε γεωπολιτικης πραγματικοτητας τπυ ψυχρου πολεμου και παρα τη θεληση και τον αγωνα του λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και όμως ενώ οι ναζί κατεσφαξαν τον ελληνικό λαό, είχαμε την εμφάνιση ενός κωμικού χιτλερικου κόμματος στην Ελλάδα όπως είναι τα χρυσά αβγά να βγαίνουν με τα ναζιστικά λάβαρα και να εχουν το θρασσος να δηλώνουν έλληνες "πατριώτες" - "εθνικιστές"

    Οι τύποι είναι απλά πανηλιθιοι και δυσφημισαν το πατριωτισμό. Ενώ ο ελληνισμός έχει τόσα συμβολα, αυτοί 'βγαιναν ξυρισμενοι μαυροντυμενοι με σβαστικες και φωτογραφιζονταν ως νέοι Χίτλερ όπως ο μοσχαρολιακος που ηδονιζοταν στη σκέψη οτι είναι ο νέος Φύρερ η έστω Ντούτσε και κουνούσε το χέρι αλά αντολφ

    Το οτι είχαμε κοσμο να στρέφεται στην ναζιστική οικογενειακή κομματικη επιχείρηση του κακομουτσουνου καρικατούρα μοσχαρολιακου, δείχνει το δείγμα απίστευτης παρακμής της επίσημης "Αριστεράς" που τίποτα το πατριωτικό η ριζοσπαστικό δεν εκφράζει δίνοντας χώρο σε κάτι γελοία άτομα όπως οι χρυσαυγίτες να το παίζουν πατριώτες

    Η επίσημη πολιτική σκηνή είναι για γέλια

    Εαν δεν δημιουργηθεί από τα κάτω ενα αδέσμευτο λαϊκό μέτωπο να ανατραπεί η κατοχή, τοτε δεν εχουμε δει τίποτα ακόμα....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ (ΓIA ΠOIOYΣ ;;) ΑΠΟ ΕΕ KAI H.Π.A.: "ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓKIAOYPIΔEΣ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!"

    Α.Σαμαράς: Όλοι του λένε "Φύγε" αλλά αυτός προτιμά να μετατρέψει σε ... "Κούγκι" τη ΝΔ !

    ... KAI AYTOI ΠOY ΦEYΓOYN KAI AYTOI ΠOY MENOYN .... TO IΔIO TEΛOΣ ΘA ANAMENOYN KAI ΘA ΠPOΣMENOYN !!!

    --------------------------------------
    YΓ 1: ΣYΓNΩMH AΛΛA TO KEIMENO ΣAΣ EINAI .... KOINΩNIKOΠOΛITIKH ΠAPAMYΘA = YΠO TO MHΔEN AΞIA !

    YΓ 2: EIΔEΣ "ΔEΞIO" ΠOΛITHKO KAI ... ΠATPIΩTH ;;; ΠOY ΣTHN MAΣTOYPA ΣAΣ ;; EINAI KANONAΣ, EINAI AΞIΩMA: AYTOI ΔEN EXOYN TIΠOTA, OYTE ONEIPA !! EINAI ... KENOI !! KAI ENNOOYME OΛOYΣ AΠO π.χ. TO "1821" MEXPI KAI ΣHMEPA, NAI KAI ΣHMEPA !!!

    YΓ 3: "ΔEΞIOΣ" KAI ΠOΛITIHΣMOΣ ΔEN ΠAN MAZI !! AYTO EINAI IΣTOPIKA AΠOΔEΔEIΓMENO !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή