Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις… ο «Παυλάρας» έβαλε την ουρά στα σκέλια.

«Σφακιανοί σαν τον Πολάκη, φοράνε τις βράκες μόνο και μόνο για να κρύβουν τις ντροπές τους!» Η φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής οργισμένη. Έρχεται από τις Μαδάρες και δήλωνε έως πρόσφατα «φίλος» του κ. Πολάκη. Τον γνώρισα πριν κάμποσα χρόνια και όλο αυτό τον καιρό δεν ήθελε να πιστέψει πώς εκείνον που γνώριζε από «μικιό» είχε γίνει τόσο «τζούγκρος»!

Ένας άλλος πάλαι ποτέ φίλος του «Παυλάρα», μου έγραψε: «Πού τον βρήκαμε αυτόν; Δεν περίμενα να μας βγει τέτοιος τζίρτζιφλος!»

Προσωπικά δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Δεν είναι μόνο η ανίατος νόσος καλαζάρ των κομματόσκυλων, όπως έλεγε ο μακαρίτης Τζίμης Πανούσης, που εξηγεί την συμπεριφορά του κ. Πολάκη. Είναι ο φασιστικός εκφυλισμός των κομμάτων εξουσίας, αλλά κι όσων διαπλέκονται μαζί τους σε επίπεδο ηγεσίας.

Σκεφτείτε το, λιγάκι. Ο Τσίπρας ως αδιαφιλονίκητος Φύρερ του κόμματος τιμώρησε τον κ. Πολάκη για μια ανάρτησή του όπου μιλούσε για το ξερίζωμα του «βαθέως κράτους» και της μαφίας που εδράζεται στις «συστημικές τράπεζες», την ΑΑΔΕ του κ. Πιτσιλή, το ΤΧΣ και διαπλέκεται με την εξωνημένη δημοσιογραφία και την αντίστοιχη Ανώτατη Δικαιοσύνη.

Αυτό ήταν που συγκλόνισε τον κ. Τσίπρα. Η καταγγελία της κρατικά οργανωμένης μαφίας, υπό μνημονιακό καθεστώς. Και πώς να μην τον συγκλονίσει. Ολόκληρο το κόμμα του αν δεν είναι συνυφασμένο, είναι προέκταση τουλάχιστον σε επίπεδο ηγεσίας της μαφίας αυτής, την οποία υπηρέτησε ποδοπατώντας το δημοψήφισμα – κάτι που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η χούντα – για να φέρει το 3ο και χειρότερο μνημόνιο. Και το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και τώρα. Να την υπηρετήσει το ίδιο πιστά με τον Μητσοτάκη.

Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας, τον οποίο τόσο πολύ θαύμασε η οικουμένη της εξωνημένης δημοσιογραφίας για τον τρόπο που επιβλήθηκε ως κομματικός Φύρερ, δεν απέδειξε παρά μόνο ένα πράγμα. Τόσο αυτός, όσο και το κόμμα του διακατέχεται από τα ίδια ιδεολογικά, πολιτικά και ψυχολογικά συμπλέγματα, που διέπουν την Αρχή του Φύρερ (Führerprinzip). Η κύρια διαφορά με τον Χίτλερ στην ουσία δεν είναι άλλη, από το γεγονός ότι οι σημερινοί επίγονοί του στα κόμματα εξουσίας της μνημονιακής Ελλάδας, δεν έχουν πάρει ακόμη το «φύλλο πορείας» από τις ίδιες δυνάμεις, την ίδια μαφία, που επέτρεψε σ’ εκείνον να επιβάλει την πιο αιματοκυλισμένη δικτατορία στη νεότερη ιστορία της Ευρώπης.

Κατά τ’ άλλα ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Ανδρουλάκης και οι συν αυτώ δεν διαφέρουν από το κοινωνικοπολιτικό και ψυχολογικό προφίλ του ναζί προπάτορά τους. Κι όταν έρθει η ώρα να θωρακίσουν με αίμα τα συμφέροντα της κρατικομονοπωλιακής μαφίας να είστε σίγουροι ότι θα διστάσουν τόσο, όσο και ο ίδιος ο Χίτλερ.

Ας μην αυταπατάται κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου