Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δημήτρης Καζάκης υποψήφιος για το βραβείο Αλμπέρ Καμύ


Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε ότι ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, είναι επίσημα υποψήφιος για το βραβείο Αλμπέρ Καμύ (I Premi Mediterrani Albert Camus Incipiens).
Σκοπός του βραβείου είναι η αναγνώριση και απότιση τιμής στο έργο δημιουργών που έχουν εισάγει στον δημόσιο λόγο μια πρωτότυπη, επαναστατική και ρηξικέλευθη σκέψη, εκτός κατεστημένου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο νέους δρόμους στον δημόσιο διάλογο. Η φράση του Αλμπέρ Καμύ «δεν υπάρχει ζωή χωρίς διάλογο» εμπνέει και δίνει το στίγμα αυτής της διοργάνωσης.
Το βραβείο απονέμεται κάθε δύο χρόνια και υποψήφιοι είναι δημιουργοί (δημοσιολόγοι, συγγραφείς ή καλλιτέχνες) από τις 24 χώρες της Μεσογείου. Στη φετινή διοργάνωση, υποψήφιος από την Ελλάδα είναι ο Δημήτρης Καζάκης. Η απονομή θα γίνει τον Μάιο 2020.
Τα μέλη του ΕΠΑΜ και όλοι όσοι εμπνεόμαστε από το λόγο και το έργο του Δημήτρη Καζάκη είμαστε υπερήφανοι.
Τον συγχαίρουμε θερμά και του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην υποψηφιότητά του.
Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2020
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

5 σχόλια:

  1. αυτά είναι ευχάριστα νέα, συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 2020 -Ιανουάριος-ξεκίνησε με μια μεγαλειώδη Νίκη του Βρετανικού Λαού (BREXIT), μια ιστορική Νίκη ολόκληρου του Πατριωτικου-Δημοκρατικου κοσμου σε ολη την Ευρωπη. Συνεχίζεται τώρα -Φεβρουαριος- με αυτήν την πολυσημαντη είδηση, την Υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΠΑΜ κ. Δημήτρη Καζακη, για το Διεθνες Βραβείο Αλμπερ Καμυ. Βαθεια ικανοποίηση, αλλά και χαρά, όμως, όχι έκπληξη. Είναι μια δίκαιη Υποψηφιότητα και μία, τόσο προσωπική Νίκη του ίδιου-οικειων του, όσο και των φίλων-μελών του ΕΠΑΜ και όχι μονο. Η Υποψηφιότητα του αυτή κάνει περήφανους όλους τους Πατριώτες-Δημοκράτες, όλο το Ελληνικό Έθνος. Η αφοσίωση του σε αυτό, η αγωνιστικοτητα, η αξιοπρέπεια, αλλά και ο σεβασμός, η αγάπη, ειναι ηδη καταγεγραμμενα. Στο πιο δύσκολο κεφάλαιο γης ιστοριας του ελληνικού έθνους, ο Δημητρης Καζακης Ακρογωνιαιος Λιθος. Για μας, ειναι ήδη ο Νικητής του Βραβείου. ΠΑΝΑΞΙΟΣ. Ολοι μια ΓΡΟΘΕΙΑ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή