Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Τι ενόχλησε τον κ. Κωσταράκο και επιτέθηκε στο ΓΕΕΘΑ;

Το ΓΕΕΘΑ, όπως πιθανόν έχετε δει, απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του σεσημασμένου φασιστοειδούς Μπαρμπαρούση με μια λιτή ανακοίνωση, που ουσιαστικά επαναλαμβάνει τον Ν. 2292/95 άρθρο 1, παρ. 1 περί λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων:
«Η Εθνική Άμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργών και δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από το Κράτος, με σκοπό την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων.»
Προσωπικά έχω ασκήσει ανελέητη κριτική στο ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό του. Ειδικά για τον τρόπο χειρισμού της απαγωγής και ομηρίας των δύο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στον Έβρο, τον οποίο θεωρώ επιεικώς απαράδεχτο. Όχι μόνο γιατί ουσιαστικά παρέδωσαν άνευ όρων δυο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στις επιδιώξεις του Ερντογάν, αλλά γιατί αυτή η στάση θίγει βάναυσα τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Ωστόσο, η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ με αφορμή τις δηλώσεις του συγκεκριμένου φασιστοειδούς, που μαζί με τους ομοϊδεάτες του τολμούν να μιλούν εξ ονόματος των Ελλήνων στρατιωτικών, ήταν η πλέον αρμόζουσα. Λιτή και επί της ουσίας, ξεκαθαρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι και δεν πρέπει να είναι υποχείριο της πολιτικής σε βάρος του λαού.

Ούτε έχουν ως αποστολή την επιβολή φασιστικής χούντας κατά τα χιτλερικά πρότυπα του «εθνικιστικού κράτους» της ΧΑ, αλλά αποκλειστικά την αντιμετώπιση κάθε εξωτερικής απειλής εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας, εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Ελλάδας. Με άλλα λόγια οι ένοπλες δυνάμεις οφείλουν να έχουν εθνική αποστολή.
Τι είναι λοιπόν εκείνο που ενόχλησε και μάλιστα σφόδρα τον κ. Κωσταράκο, πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος ανακοίνωσε τα εξής καταπληκτικά στο Facebook:
«Έλειπα για μέρες στη Κίνα και εκεί η διεθνής ηλεκτρονική ενημέρωση δεν είναι εύκολη. Προσπαθώντας να ενημερωθώ έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτο και απολύτως αδιανόητο τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη: Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πριν από μερικές μέρες, για την επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε απάντηση των λεγόμενων κάποιου βουλευτή που ήδη διαγράφηκε από το κόμμα του και διώκεται από τη δικαιοσύνη. Ένα δυνατό χαστούκι από το ΓΕΕΘΑ στο πρόσωπο των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν τα τελευταία 44 χρόνια, από το 1974. Όλα αυτά τα χρόνια οι ηγεσίες των ΕΔ αλλά και ο κάθε στρατιωτικός χωριστά προσπαθήσαμε και πετύχαμε, να κρατήσουμε τις ΕΔ έξω από το κάδρο της εσωτερικής πολιτικής δραστηριότητος. Τεράστιο έργο, απόδειξη της σοβαρότητας, της σεμνότητος , του επαγγελματισμού μας και της άδολης αγάπης μας για την πατρίδα. Τεράστια η προσπάθεια, τεράστια και η επιτυχία. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά με την αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάνω από όλους τους θεσμούς στη χώρα. Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους εντυπώσεων πολιτικοί παράγοντες ή δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν πολλές φορές να παρασύρουν την στρατιωτική ηγεσία σε δηλώσεις ή ανακοινώσεις που θα σηματοδοτούσαν τη συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα. Απέτυχαν παταγωδώς μέχρι τώρα. Και τώρα ξαφνικά η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ παίρνει θέση σε ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής. Κατά την άποψη μου πρόκειται για μέγα ολίσθημα εκ μέρους της, που θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε αβλεψία και επιπολαιότητα. Όμως αυτά δεν συγχωρούνται πόσο μάλλον στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Στην Ελληνική Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το ΓΕΕΘΑ δεν νομιμοποιείται αλλά ούτε και του επιτρέπεται να εκφέρει άποψη ή θέση όταν πρόκειται για θέματα εσωτερικής πολιτικής. Καλό θα είναι να μην επαναλάβει αυτό το ολίσθημα προτού ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη του λαού μας αρχίσουν να κλονίζονται. Οι προσπάθειες εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων επί σχεδόν μισό αιώνα του το απαγορεύουν.»
Αδυνατώ να αντιληφθώ το πώς σκέφτεται ο κ. Κωσταράκος. Από πότε η «επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ)» είναι κακό πράγμα και αποτελεί ανάμιξη σε ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής; Τέθηκε από βουλευτή ζήτημα επέμβασης του στρατού κατά το πρότυπο της χούντας και το ΓΕΕΘΑ έπρεπε να σφυρίζει αδιάφορα; Τέθηκε ευθέως σε αμφισβήτηση η εθνική αποστολή του στρατεύματος από νοσταλγούς του Χίτλερ και του δικτάτορα Παπαδόπουλου μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο και το ΓΕΕΘΑ έπρεπε να το δεχθεί σιωπηρά;
Τι είναι εκείνο που έκανε τον κ. Κωσταράκο να εξανίσταται σε τέτοιο βαθμό; Το αυτονόητο; Δηλαδή η «επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ενόπλων Δυνάμεων» στην εθνική τους αποστολή; Πώς αυτό συνιστά ανάμιξη στην εσωτερική πολιτική; Ίσα ίσα η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ δηλώνει πεντακάθαρα ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους δεν τους επιτρέπουν να εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική.
Και πού ήταν η ευαισθησία του κ. Κωσταράκου όταν επί ηγεσίας στο ΓΕΕΘΑ έκανε τα πάντα για να αναμιχθούν οι ένοπλες δυνάμεις στα εσωτερικά της χώρας. Όλοι θυμόμαστε όταν κατέβασε τον στρατό στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου για να προστατέψει τον τότε πρόεδρο Παπούλια από την λαϊκή οργή.
Ήταν αυτή η ενέργεια – η οποία εξανάγκασε πολλούς συναδέλφους του κ. Κωσταράκου να αρνηθούν να εκτελέσουν τη διαταγή – μέρος της αποστολής των ενόπλων δυνάμεων; Να έρθει δηλαδή ο στρατός αντιμέτωπος με τους Έλληνες πολίτες;
Ή ξέχασε ο κ. Κωσταράκος όταν βγήκε με πλήρη στολή και ντουντούκα, συνοδευόμενος από στρατιωτική φρουρά, για να αντιμετωπίσει τους διαμαρτυρόμενους εργάτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι απαιτούσαν να συναντηθούν με τον τότε υπουργό άμυνας. Μήπως κι αυτή η ενέργεια εντάσσεται στην ενδεδειγμένη αποστολή του Α/ΓΕΕΘΑ και στη μη ανάμιξη του στρατού στις εσωτερικές εξελίξεις; Ή μήπως τιμά την στολή που φορά το να λειτουργεί ως βιτρίνα της άνανδρης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που προτίμησε να κρυφτεί παρά να συναντηθεί με τους εργάτες;
Ή μήπως δεν ήταν ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας όταν απέδωσε επίσημες τιμές στους ναζί εγκληματίες πολέμου, που εκτελέστηκαν μετά από απόφαση δικαστηρίου και οι σωροί τους ενταφιάστηκαν στο Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου; Ο κ. Κωσταράκος είναι ο μόνος εν ενεργεία Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος πήγε σε επίσημη τελετή της Γερμανικής πρεσβείας με τίτλο «αυτοί που πολέμησαν για την πατρίδα μακριά απ’ αυτήν», προκειμένου να αποδώσει στρατιωτικές τιμές σε εγκληματίες πολέμου, που έχουν κριθεί από ελληνικά δικαστήρια υπεύθυνοι για την δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αμάχων Ελλήνων στην Κρήτη και την Μακεδονία κατά τη ναζιστική κατοχή.
Κι όταν στις 20 Νοεμβρίου 2014 το ανέδειξα με άρθρο μου, το οποίο έφερε τον τίτλο «Να πώς εκκολάπτονται οι νέοι Τσολάκογλου του έθνους» (http://dimitriskazakis.blogspot.com/2014/…/blog-post_20.html), πώς αντέδρασε ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ; Θίχτηκε και έβαλε τον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ να μου στείλει προσωπική απάντηση όπου αναφέρει:
«Σε συνέχεια άρθρου σας αναφερόμενου σε τελετή στην οποία παρέστη ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στην οποία κάνετε ιδιαίτερα προσβλητικά σχόλια θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων… Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για τη διόρθωση του σχετικού σας άρθρου.»
Όπως ήταν φυσικό ανταποκρίθηκα αμέσως στην τόσο ευγενική παράκληση του κ. Κωσταράκου, διαμέσου του εκπροσώπου Τύπου του, και απάντησα με νέο άρθρο, που έφερε τον τίτλο «Αγαπητοί κύριοι του ΓΕΕΘΑ*»
(http://dimitriskazakis.blogspot.com/2014/…/blog-post_60.html) Έκτοτε ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ έμαθε να κωφεύει στις καταγγελίες για τη δράση του. Ανακάλυψε την σιωπή των αμνών. Ακόμη κι όταν έγραφα:
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Κωσταράκος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραμονής στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Κι αυτό από μόνο του φανερώνει τις ισχυρές πλάτες που διαθέτει. Προφανώς όχι μόνο εγχώριες, αν σκεφτεί κανείς ότι μετά από επιμονή των Γερμανών ο κ. Κωσταράκος εξελέγη πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στις 13/11/2014. Τρείς ημέρες μετά ο κ. Κωσταράκος παρέβη κάθε έννοια στρατιωτικού καθήκοντος με το να παραβρεθεί στις 16/11/2014 στο στρατιωτικό ναζιστικό νεκροταφείο του Διονύσου, προσφέροντας μια ακόμη εκδούλευση στη Γερμανία.» («Οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις απέδειξαν ότι ο ξένος παράγοντας κάνει κουμάντο.» http://dimitriskazakis.blogspot.com/2015/…/blog-post_81.html)
Όλα αυτά ο κ. Κωσταράκος δεν τα θυμάται. Ούτε φυσικά θυμάται το γεγονός ότι ήταν ο κύριος συντάκτης του νέου στρατιωτικού δόγματος που πέρασε εν κρυπτω το 2016 και αποκαλύφθηκε από τον Τύπο, όπου προβλέπεται η επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας ακόμα και για την τήρηση των οικονομικών πολιτικών: «η πιθανότερη οικονομική απειλή είναι η διαμόρφωση μη ομαλού οικονομικού περιβάλλοντος στη Χώρα για τη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς, με προεκτάσεις στην αποτυχία επίτευξης κύριων μακροοικονομικών στόχων». (Βλέπε «Να πώς οι προδότες και οι επίορκοι ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα.» Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016, http://dimitriskazakis.blogspot.com/2016/…/blog-post_17.html)
Όποτε μάλλον γι’ αυτό εκνευρίστηκε ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ. Γιατί με την πρόσφατη ανακοίνωση της η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, επαναλαμβάνοντας την προσήλωση της στην αντιμετώπιση αποκλειστικά εξωτερικών απειλών, φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά το δόγμα που πρώτος και καλύτερος δίδαξε ο κ. Κωσταρακος.
Πριν φύγει από Α/ΓΕΕΘΑ και πάει στην ηγεσία του Ευρωστρατού. Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία της δημιουργία του ευρωστρατού και η θέση του αρχηγού του ευρωεπιτελείου δεν έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Κι επομένως ο κ. Κωσταράκος δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταλάβει τη θέση του αρχηγού του ευρωστρατού φορώντας την στολή Έλληνα αξιωματικού.
Δεν εγκαλεί λοιπόν τον σημερινό Α/ΓΕΕΘΑ γιατί δήθεν αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις, αλλά γιατί τονίζει την εθνική αποστολή των ενόπλων δυνάμεων. Κι επομένως «αδειάζει» την επιχείρηση μετατροπής τους σε παρακλάδι του ευρωστρατού, ο οποίος έχει ως βασική αποστολή την επέμβαση στα εσωτερικά των κρατών μελών της ΕΕ. Κατά πώς θέλει η Γερμανία. (βλέπε π.χ. «Το τέλος της εθνικής άμυνας και της πατριωτικής αποστολής των ενόπλων δυνάμεων.» Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017http://dimitriskazakis.blogspot.com/2017/…/blog-post_8.html…).

2 σχόλια:

  1. Καλά μην ξεχνάμε και την παρέλαση τις 28ης Οκτωβριου στην θεσσαλονίκη όπου ως σωτήρα κάλυψε τον τότε ΥΠΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη από τα αντικείμενα που πέταγε ο κόσμος. Λόγικό όταν με τον υπουργό απολάμβανε στο σπίτι του διοικητή Γ'ΣΣ μπαλίτσα και ετοίμαζε την θεσούλα του Αρχηγού υπονομεύοντας του συναδέλφους. Φυσικά λίγες μέρες μετά, τον Νοέμβριο, ξηλώθηκαν 11 άξια ανώτετα στελέχη για να φτάσει η επετηριδα σε αυτόν και να γίνει Αρχηγός ενώ την επομένη ημέρα δεν είχε καν τα μούτρα να τους χαιρετήσει καθώς αποχωρούσαν από το Πεντάγωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε Καζάκη, οι μνημονιακες κυβερνήσεις
    πέραν του ότι δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε κατ ελάχιστον
    στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας έχουν αποξενωθεί
    πλήρως από τον λαό ακόμη και σε μεγάλα Εθνικά θέματα. Έχω
    την άποψη ότι επειδή η λύση για την επιβίωση του λαού μας
    μπορεί να δωθεί μόνο από τις δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται
    εκτός της Βουλής, οι δυνάμεις αυτές πρέπει να ενωθούν ώστε
    να αποτελέσουν εναν δυνατό πυλώνα αντιπαράθεσης των
    κατοχικών κομμάτων με στόχο την είσοδο στην Βουλή, την
    κατάκτηση της εξουσίας με σκοπό την σωτηρία του Λαού και
    της Πατρίδας μας. Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των
    δυνάμεων αυτών δέν μπορούν να υπερισχύουν της υπέρτατης
    ανάγκης για την σωτηρίας της Πατρίδας.
    Η Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζανης είναι τόσο χαμηλής
    αντίληψης ή έχουν τόσο μεγάλη ιδέα για την δύναμή τους
    ώστε να αγνοούν το ΕΠΑΜ σε μια τέτοια προσπάθεια;
    Θα προτιμούσα να δω ενωμένους όλους σε μια τέτοια
    προσπάθεια ακόμα και με τον Βελοπουλο εαν ήταν
    δυνατό, όχι έχοντας κάποιο βίτσιο, απλώς κρίνοντας
    τηρουμένων των αναλογιών και αγωνιωντας για
    γρήγορη αλλαγή των δρομενων στην χώρα εφόσον είναι
    οφθαλμοφανές ότι τα περιθώρια έχουν τελειώσει Χθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή