Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!


Φίλοι και μέλη του Ε.ΠΑ.Μ,

Ο πυρήνας Γλυφάδας του ΕΠΑΜ, ο πυρήνας στον οποίο ανήκω κι εγώ, σας προσκαλεί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο στέκι μας στην Κυνουρίας κ Δελφών, Άνω Γλυφάδα, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 

Θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε όλους εκεί, ν' ανταλλάξουμε ευχές, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε και να δώσουμε δύναμη ο ένας στον άλλο!!!

Και μην ξεχνάτε. Υποφέραμε και υποφέρουμε πολλά. Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε τα δυνατά μας. Τώρα είναι ώρα να τα δώσουμε όλα. Αν λυγίσουμε τώρα τα χάσαμε όλα. Αν αφήσουμε να περάσει τώρα η απογοήτευση, η απελπισία και το "δεν γίνεται τίποτε", τότε χαθήκαμε. Βρισκόμαστε στις προπαραμονές της πιο κρίσιμης αναμέτρησης με το καθεστώς.


Ο αγώνας αυτός αφορά όλον τον λαό, αλλά μόνο οι πιο δυνατοί μπορούν να τον βγάλουν σε πέρας. Μόνο οι δυνατοί αντέχουν όσο χρειαστεί. Μόνο οι δυνατοί μπορούν να έχουν την αίσθηση σκοπού, αφοσίωσης και στράτευσης που απαιτεί αυτός ο αγώνας. Μόνο οι δυνατοί ξέρουν να τελειώνουν αυτό που ξεκινάνε. Μόνο οι δυνατοί σέβονται τόσο τον εαυτό τους και έχουν τέτοιο γνώθι σαυτόν που μπορούν να αφιερωθούν στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο όλου του λαού χωρίς να τους νοιάζουν ηθικές ή υλικές ανταμοιβές. Μόνο οι δυνατοί δεν ξέρουν από μοιρολατρία και ηττοπάθεια.

Κι αυτή η κοινωνικοπολιτική δύναμη των δυνατών αρχίζει να συγκροτείται μέσα στα σπλάχνα του ίδιου του λαού με ταχύτητα πρωτοφανή. Το πιο δυναμικό και υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ηλικίας 35-55 με σημαντικό επαγγελματικό εκτόπισμα είτε είναι μισθωτός, είτε ελευθεροεπαγγελματίας, είτε μικρομεσαίος επιχειρηματίας, δεν μασάει πια. Έχει λυτρωθεί πια από τις δεξιές και αριστερές ιδεοληψίες που μετατρέπουν τους πολίτες σε όχλο. Ξέρει πολύ καλά ότι στα χέρια του κρατούσε πάντα τις τύχες του, δεν του χάρισε ποτέ κανένας τίποτε και δεν είχε ποτέ κανέναν ανάγκη, αν και από την μετατροπή της Ελλάδας σε φέουδο κομμάτων και ολιγαρχών υπέφερε περισσότερο αυτός.

Αρχίζει πια να ξεπερνά τις φοβίες του. Έχει αντιληφθεί πλήρως το αδιέξοδο και δεν είναι καθόλου διατεθειμένος να πειραματιστεί με το λιγότερο κακό που του πλασάρουν μέσα από ένα νέο στημένο δίπολο, όπως παλιά έκανα με το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αυτό είναι το τμήμα της κοινωνίας πρόκειται να ηγηθεί της μεγάλης και ριζικής πολιτικής μεταβολής, δηλαδή της ανατροπής του καθεστώτος. Και στην κεφαλή αυτής της κοινωνικοπολιτικής δύναμης, στέκεται η πιο ισχυρή σε συνοχή παλλαϊκή οργάνωση που γνώρισε ποτέ ο τόπος από την εποχή του πολέμου, το ΕΠΑΜ.

Δεν έχουμε χρόνο για μεμψιμοιρίες. Μια νέα δύναμη ανατέλλει που θα επισκιάσει οτιδήποτε έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα για να οδηγήσει την χώρα σε αναγέννηση. Κι αυτή η δύναμη γεννιέται από τα σπλάχνα του ίδιου του λαού, ως όφειλε, χωρίς κανενός είδους δεσμό με το σάπιο παρελθόν. Η ώρα της λύτρωσης πλησιάζει. Βρίσκεται στο χέρι μας, όσο ποτέ άλλοτε.

12 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και Καλή Λευτεριά σε όλους τους Έλληνες,που δεν το βάζουν κάτω!Πραγματικά αυτό "το να παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον" είναι το πιο καταλυτικό"φάρμακο"σε τούτο τον αγώνα!Επιτέλους ας μιλήσουμε για σχέσεις...μέσα από αυτές "γεννιέται" η ελπίδα και το φως.Αυτές είναι η ζωή μας κι ό,τι αξίζει πιο πολύ σε αυτήν.Πότε η "αριστερά"μίλησε για σχέσεις,για αγάπη,για συγχώρεση,για ανθρωπιά;Πάντα με οικονομικούς όρους έθετε τα ζητήματα...ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ουσία της ζωής,που είναι οι ανθρώπινες σχέσεις.Όταν η ιδεολογία "μπαίνει"πάνω από τον άνθρωπο και τα υπαρξιακά του ζητούμενα,κι όταν περιχαρακώνει τη σκέψη και την ψυχή δημιουργώντας "αντιπάλους",πόσο πολύ μικραίνει ο άνθρωπος και "στενεύει"η σκέψη!Κάπως έτσι χάσαμε το δρόμο...και στο ε.πα.μ,τον ξαναβρίσκουμε,μαζί και με τον βαθύτερο,αληθινό μας εαυτό!Να είστε όλι καλά,πιο δυνατοί από ποτέ για τον κοινό μας αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΧΟΜΑΙ Σ ΕΣΕΝΑ , ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΣΟΥ , Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά.» H. Keller. ας ειναι το '14 η αρχη που θα ξεκινησουμε να αμφισβητουμε τα παντα. μονον ετσι θα μπορεσουμε να κανουμε βηματα μπροστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά, Καλό Αγώνα, Πολύ Δημιουργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET.ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονια πολλά και του χρόνου ελεύθεροι

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχομαι αυτη η χρονια να ειναι η ...τελευταια τους!!!
    Και επειδη μονο με ευχες (η καταρες) δεν γινεται τιποτα, προετοιμαζομαστε καταλληλα και δινουμε ραντεβου στα οδοφραγματα!!! Και ο,τι ηθελε προκυψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά και καλή χρόνια!
    Είμαι απο αυτούς που δεν έχουν γραφτεί στο ΕΠΑΜ με κάποια ιδιότητα, αλλά νιώθω πολύ κοντά σας και σας παρακολουθώ απο καιρό.
    Θα ήθελα Κε Καζάκη, να προσπαθήσετε να κοινωνήσετε λίγο περισσότερο στον κόσμο, την ιδιαιτερότητα της παραγωγής χρήματος μεσω του δανεισμού απο τις ιδιωτικές τράπεζες αποκλειστικά, στο πλαίσιο που είμαστε σήμερα. Το γεγονός δηλαδή, πως το χρήμα τυπώνεται κατά το δοκούν, σε ποσότητες και κατευθύνσεις, απο ιδιώτες.
    Η αλλάγή νομίσματος - διορθώστε με αν δεν έχω καταλάβει καλά - , θα συνοδεύεται και απο αλλαγή στο νομισματικό, τραπεζικό, κυκλοφοριακό σύστημα.
    Νομίζω πως θα ήταν χρήσιμο και για τον κόσμο και για την ισχυροποίηση των επιχειρημάτων, να αποσαφηνησθούν περισσότερο αυτές οι "λεπτομέριες", οι οποίες εντέλει, είναι και η ουσία της αλλάγής.
    Ειλικρινά δικός σας, σας εύχομαι καλή δύναμη και υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή Χρονιά κ. Καζάκη με υγεία!

    Σταμάτιος Γ. Παπασταματάκης,
    Ρόδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή χρονιά καλή δύναμη, ο Σαμαράς θα πάει σε κανένα χιονοδρομικό; Αναμένουμε το σλάλομ συμπαράστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Xρόνια πολλά -καλή χρονιά Δημήτρη.Θα ήθελα να αναφερθείς όποτε μπορείς για το θέμα της ισοτιμίας και κατα πόσο μπορείς να την ορίσεις στην αρχή.Εχεις πει κάποια στιγμή ότι ξεκινάς με ένα προς ένα και γίνεται διόρθωση.Πού μπορεί να φτάσει,δεδομένου οτι στην αρχή με τόσο χάλια οικονομία χωρίς παραγωγή-εξαγωγές δεν θα έχει αξία το νόμισμα.Τι τρόπους προστασίας προτείνεις.

    Κώστας απο Πειραιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή