Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Μονομερής καταγγελία του χρέους και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα

Μπορεί να μην αποτελεί την λύση, αλλά είναι η μόνη δυνατή αφετηρία προς τον σωστό δρόμο.

Αν δεν καταγγελθεί μονομερώς το χρέος και δεν εισαχθεί νέο εθνικό νόμισμα στη θέση του ευρώ δεν υπάρχει καμιά ελπίδα!

Οι Σαμαροβενιζέλοι μας διαβεβαιώνουν ότι το 2014 θα είναι έτος σταθμός. Έχουν δίκιο, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους απ’ αυτούς που επικαλούνται. Άλλωστε κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν μπορεί να συζητά για ανάκαμψη της Ελλάδας. Πρόκειται για την χειρότερη φάρσα εναντίον του ελληνικού λαού.

Πώς ακριβώς θα υπάρξει ανάπτυξη; Ακόμη και με τις προσωρινές εκτιμήσεις της η ύφεση τρέχει φέτος το 2013 για την ελληνική οικονομία με 6% σε τρέχουσες τιμές. Η αλήθεια είναι ότι τελικά θα βρεθεί να πέφτει με ρυθμό κοντά στο 7% ετήσια σε τρέχουσες τιμές. Η κυβέρνηση μιλά μόνο με αποπληθωρισμένα στοιχεία για να δίνει την εντύπωση της μείωσης των ρυθμών, όταν ξέρει πολύ καλά ότι η ύφεση έχει μετατραπεί σε μια πρωτοφανή δίνη αποπληθωρισμού. Σε ποιες συνθήκες λοιπόν θα υπάρξει ανάκαμψη;


Η οικονομία έχει ήδη τεθεί σε μια τέτοια δίνη αποπληθωρισμού που δεν επιτρέπει σε καμιά από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όποιο κι αν είναι το μέγεθός της, να προσδοκούν τζίρους και κέρδη από την εσωτερική αγορά. Επομένως τα λουκέτα και η προσφυγή στο άρθρο 99 θα κλιμακωθούν μέσα στο 2014.

Οι επενδύσεις στην ελληνική οικονομία έχουν φτάσει σε αρνητικό ιστορικό ρεκόρ από τότε που καταγράφονται επίσημα στατιστικά στοιχεία. Το 2013 κλείνει με τις επενδύσεις να μην ξεπερνούν το 12% του ΑΕΠ, το 7ο χαμηλότερο επίπεδο επενδύσεων σ’ ολόκληρο τον κόσμο! Προβλέπεται μήπως να αυξηθεί σημαντικά; Όχι. Και το 2014 θα συνεχίσουν να μειώνονται.

Επομένως από πού θα προέλθει η ανάκαμψη; Μήπως από τις εξαγωγές της ελληνικής οικονομίας; Μα ήδη παρουσιάζει κάμψη ακόμη κι αυτή η αναιμική και εν πολλοίς εικονική άνοδος που παρουσιάστηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ναι, αλλά η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014!

Και λοιπόν! Τι νόημα έχει η Ελλάδα να βγει στις αγορές για να δανειστεί εκ νέου όταν καταρρέει; Από πότε η εξάρτηση από δάνεια μιας οικονομίας μπορεί να καταπολεμηθεί με νέα δάνεια; Άλλωστε με τι επιτόκια;

Ναι, αλλά όπως μας λέει ο κ. Στουρνάρας, αυτό δεν υποδηλώνει την εμπιστοσύνη των αγορών στην κατάσταση της Ελλάδας; Αμ, δε! Αυτό που υποδηλώνει είναι ότι οι χρηματαγορές έχουν πλημμυρίσει από διαθέσιμα κεφάλαια που αναζητούν κερδοφόρες τοποθετήσεις. Και την εποχή μας δεν υπάρχει πιο κερδοφόρα τοποθέτηση από ομόλογα και μετοχές οικονομιών υπό ελεγχόμενη χρεοκοπία. Ο λόγος είναι απλός. Οι καιροσκόποι επενδυτές έχουν εμπιστοσύνη όχι στις κατεστραμμένες οικονομίες, αλλά στον κ. Ντράγκι και στην υπόσχεσή του ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να στηρίξει το ευρώ. Κι έτσι επενδύουν στην αστάθεια του ευρώ και της ευρωζώνης με την πεποίθηση ότι για μια ακόμη φορά θα παρέμβει το ευρωσύστημα για να τους αποζημιώσει όταν κάποια από τις οικονομίες ή όλες μαζί θα είναι αδύνατον να συνεχίσει τις πληρωμές.

Να γιατί οι αγορές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε χώρες υπό ελεγχόμενη χρεοκοπία όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία. Ετοιμάζεται ένα σκηνικό ανάλογο με εκείνο του 2010. Μόνο που αυτή την φορά οι χώρες είναι πολύ χειρότερα, ουσιαστικά στα τάρταρα η οικονομία τους μετά τόσα χρόνια μνημονιακών πολιτικών. Σαν συνέπεια η έκρηξη χρέους θα είναι αυτή την φορά ακόμη πιο εκκωφαντική και συντριπτική.

Στο ίδιο παιχνίδι βιάζονται να βάλουν και την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα; Τζίφος! Όχι πώς θα τελείωνε το μαρτύριο της Ελλάδας και η χρεοκοπία της με την έξοδο στις αγορές, κάθε άλλο. Μια πιθανή έξοδος της χώρας στις αγορές θα εισήγαγε την χρεοκοπία της σε μια νέα ακόμη πολύ χειρότερη φάση.

Δεν γνωρίζω λοιπόν πόσο αίμα, πόση καταστροφή, απόγνωση, μιζέρια, εξαθλίωση και ανεργία μπορεί να αντέξει ο μέσος Έλληνας μέχρι να αντιληφθεί το προφανές. Η λύση δεν είναι το στημένο δίλλημα, Σαμαράς ή Τσίπρας για να μας κυβερνήσει η ίδια συμμορία του ευρώ με διαφορετικό μανδύα.

Το αληθινό δίλλημα είναι ευρώ ή δραχμή, ή σωστότερα εθνικό κρατικό νόμισμα. Κι όσο ο Έλληνας θα απαντά ευρώ, θα βλέπει να χάνεται ο ίδιος και τα παιδιά του, θα ζήσει καταστάσεις που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν έχει δει. Θα δει την Ελλάδα να μετεξελίσσεται σε Αφρική. Ξεζουμισμένη, διαλυμένη, κατακερματισμένη και υπό διεθνή έλεγχο.

Μα καλά, μπορεί να πει κάποιος, δεν ακούσατε κ. Καζάκη όλους αυτούς που σας λένε ότι το νόμισμα δεν είναι το κύριο ζήτημα; Μέχρι κι αυτοί που συμφωνούν μαζί σας το λένε. Συγνώμη που θα στεναχωρήσω εχθρούς και άσπονδους φίλους, αλλά η αλήθεια είναι άλλη. Το νόμισμα δεν είναι πράγμα, όπως νομίζουν οι κύριοι αυτοί και μας διδάσκει η θεολογία της αγοράς.

Το νόμισμα εκφράζει κοινωνικές και παραγωγικές σχέσεις. Πρώτα και κύρια σχέσεις κυριαρχίας. Το εθνικό νόμισμα μπορεί να εκφράζει την κυριαρχία μιας ντόπιας κλεπτοκρατικής ολιγαρχίας, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες με την παλιά δραχμή. Όμως μπορεί να εκφράσει και την κυριαρχία του ίδιου του λαού στην προσπάθειά του με όρους δημοκρατίας να οικοδομήσει μια οικονομία με βάση τα πιο ζωτικά και άμεσα συμφέροντά του.

Σε αντίθεση…

Αντίθετα, ένα παγκόσμιο νόμισμα, σαν το ευρώ, τι κυριαρχία εκφράζει; Εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τον αγώνα για παγκόσμια κυριαρχία. Ποιον εκπροσωπεί ο αγώνας για παγκόσμια κυριαρχία; Μπορεί να εκπροσωπεί λαούς; Ποτέ και με τίποτε. Εκπροσωπεί μόνο αγορές και κεφάλαια που επιζητούν να επιβληθούν με όρους αποικιοκρατίας πάνω σε λαούς και χώρες.

Να γιατί ξεκινάμε και οφείλουμε να ξεκινάμε από το εθνικό κρατικό νόμισμα. Όχι γιατί αποτελεί την λύση, αλλά διότι αποτελεί την μοναδική αφετηρία πάνω στην οποία ο λαός με τους δικούς του όρους μπορεί να επιδιώξει την λύση στα προβλήματα με βάση τα δικά του συμφέροντα. Χωρίς εθνικό νόμισμα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε κατά διάνοια η δυνατότητα άσκησης εθνικής κυριαρχίας στην χώρα κι επομένως τόσο ο λαός της, όσο και η ίδια μετατρέπεται σε έρμαιο των αποικιοκρατικών επιδιώξεων των αγορών και των υπερεθνικών επιτελείων τους.

Φυσικά δεν αρκεί αυτή η παρατήρηση. Οφείλουμε να κάνουμε και το δεύτερο πολύ βασικό βήμα. Θα πρέπει να απαντήσουμε στο πως θα γίνει αυτή η μετάβαση στο νέο εθνικό κρατικό νόμισμα στις τωρινές συνθήκες. Όχι με συνθήματα, αλλά με τους όρους και τα μέσα που υπάρχουν σήμερα.

Δυστυχώς σ’ αυτό το «πώς» δεν απαντά κανένας σήμερα. Κανένας με εξαίρεση το ΕΠΑΜ, το οποίο έχει ήδη καταθέσει μια αναλυτική πρόταση των 100 πρώτων ημερών της μετάβασης σε εθνικό κρατικό νόμισμα. Την Τετάρτη στις 22 Ιανουαρίου 2014 στο Cine Καλυψώ στην Καλλιθέα στις 6:30 μμ γίνεται η επίσημη παρουσία αυτής της πρότασης του «πώς» από το ΕΠΑΜ με σκοπό να συζητηθεί πλατιά με τον κόσμο για να κατανοηθεί ακόμη κι απ’ αυτούς που διαφωνούν πόσο ρεαλιστική και άμεση είναι η διαδικασία που προτείνουμε.    

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Η Ελλάδα αύριο, 11/1/2014

34 σχόλια:

  1. Δυστυχώς...δυστυχώς δε θα το πράξουν,αυτοί τώρα είναι δέσμιοι και δεσμέυσανε και τη χώρα μαζί με όλους μας.Αυτοί θα φύγουν και θα πέσουν πολύ το φοβάμαι με πολύ άσχημες εξελίξεις στα εθνικά θέματα,πολύ φοβάμαι με τη πτώση τους θα έχουμε και κάτι πολύ συνταρακτικό ανάλογο της Κυπριακής τραγωδίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρε Δημήτρη ,
    ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΣ!!
    ( σε είδα σε συνέντευξη. Με σακάκι , σου παει εμφανισιακα ΟΧΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΣΙΠΡΙΖΕΙ..με μπουφάν εισαι ετοιμοπόλεμος ...)

    Ερρωσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως φαίνεται πραγματικά δεν υπάρχει άλλη λύση. Όμως η Ελλάδα είναι μια επιδοτούμενη από την ΕΕ οικονομία. Το ιδανικό θα ήταν να πάμε σε δραχμή , αλλά να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιδοτήσεις. Να πάμε δηλαδή σε ένα είδος βελούδινου διαζυγίου και όχι σε ρήξη. Είναι αυτό εφικτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα δεν επιδοτείται για να επιβιώσει, αλλά για να βυθιστεί στα χρέη, να καταστρέψει την παραγωγική της βάση και να μεταβληθεί σε οικονομία επαίτη. Δεν έχει ανάγκη καμιά επιδότηση, ούτε δανεικά, αν αποκτήσει την οικονομική της αυτοτέλεια και χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της παραγωγικής της βάσης χωρίς χρέη και ολιγάρχες.

      Διαγραφή
  4. Καλή δύναμη Δημήτρη.

    Κώστας Τρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Καζακη γεια σας και μπραβο για την μαχη που δινετε απεναντι στην 'πολιτικη' που ασκουν οι σαμαροβενιζελοι και οι παρατρεχαμενοι τους και για την αφυπνιση του Ελληνικου λαου.Θα ηθελα να σας ρωτησω δυο πολυ βασικα θεματα για μενα(και ισως να φανουν ασχετα με το θεμα) 1ον) σε περιπτωση που γινοσασταν αυριο κιολας κυβερνηση ποια πολιτικη θα ειχατε για τους λαθρομεταναστες και 2ον ποια θα ηταν η σταση σας απεναντι στην θρησκεια και στα εθνικα μας θεματα(Κυπρος,Βορειος Ηπειρος,ΑΟΖ κτλ).Και σας ρωταω επειδη με την οικονομικη πολιτικη που προτεινετε ειμαι απολυτα πεπεισμενος πως εχετε δικιο (γιατι πραγματι με την δραχμη ζουσαμε πολυ καλυτερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υποστηρίζω καμιά λογική ανοιχτών συνόρων. Ούτε η Ελλάδα μπορεί να είναι χώρα που μπάτε σκύλοι αλέστε. Για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό, χρειάζεται πρώτα και κύρια να αποκτήσουμε ξανά τον έλεγχο των συνόρων μας ως ανεξάρτητο κράτος. Να καταγγείλουμε και να αποχωρήσουμε από τις συμφωνίες του Δουβλίνου και την Σένγκεν. Να εφαρμόσουμε τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο και τις συμβάσεις του ΟΗΕ ως κυρίαρχο κράτος. Να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο την έξοδο από την χώρα μας όλων αυτών των λαθραίων μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι. Να τους διευκολύνουμε να πάνε όπου αυτοί θέλουν με τα κατάλληλα έγγραφα και διατυπώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Η εισαγωγή εθνικού νομίσματος και ο έλεγχος των συνόρων θα επιτρέψει να έχουμε μια απόλυτα ελεγχόμενη εισροή εργατικής δύναμης από το εξωτερικό σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες ανάπτυξης της οικονομίας. Σε πορεία ταχείας ανόδου η Ελλάδα θα χρειαστεί πολλά περισσότερα εργατικά χέρια από όσα διαθέτει σήμερα, αφού πρώτα αφομοιώσει όλους τους ανέργους και υπαπασχολούμενους. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς πρέπει να καλύψει κενά παραγωγικών υποδομών πολλών δεκαετιών στο ελάχιστο δυνατό διάστημα. Λόγω της δημογραφικής κρίσης ο παραγωγικές ηλικίες του ελληνικού πληθυσμού έχουν συρρικνωθεί σημαντικά. Γι' αυτό και θα χρειαστούμε ξένα χέρια επιπλέον. Αυτό δεν θα γίνει με όρους αναρχίας της αγοράς, αλλά με βάση συγκεκριμένες διακρατικές συμφωνίες και σχεδιασμό όπου όποιος έρχεται να δουλέψει σε συγκεκριμένα έργα, ή τομείς, θα το κάνει με τις απολαβές και τα δικαιώματα που έχουν και οι Έλληνες εργαζόμενοι, αλλά και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν θα επιτρέπεται η εισαγωγή εργαζομένων για να ανταγωνιστούν Έλληνες με όρους μεροκάματου και συνθηκών εργασίας. Όμως αυτό απαιτεί μια Ελλάδα αληθινά δημοκρατική, όπου ο ίδιος ο λαός ασκεί κυριαρχία στον τόπο του.

      Διαγραφή
    2. Για μένα τα αποκαλούμενα εθνικά ζητήματα αφορούν πρώτα και κύρια στον αν και κατά πόσο μπορεί η ίδια η Ελλάδα και δη ο ελληνικός λαός να ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Όσο είμαστε υποτελείς στο ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας τελούν υπό αίρεση, αν δεν είναι ανύπαρκτα. Επομένως για μένα κυρίαρχο ζήτημα είναι η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας παρά και ενάντια στο ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτόι είναι το πρώτιστο εθνικό θέμα για την χώρα μας. Όποιος μιλά για εθνικά θέματα ξεχνώντας πολύ βολικά ότι η χώρας μας, όσο είμαστε στο ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν είναι ελεύθερη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά τα έχει στερηθεί, τότε απλά αυτός είναι τυπικός απατεώνας, τυπικός πολιτικάντης.
      Όσον αφορά την Κύπρο η μόνη δυνατή δημοκρατική και σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου λύση είναι το διώξιμο του κατακτητή και εισβολέα από το νησί. Η Κύπρος είτε θα είναι μία, ενιαία κι αδιαίρετη χωρίς διζωνικές, δικοινοτικές λύσεις που βολεύουν τους αποικιοκράτες, είτε δεν μπορεί να υπάρξει για τον κυπριακό λαό. Μετά μάλιστα από την συντριβή που υπέστη από την ευρωζώνη επείγει να βγει από το ευρώ και να ανακτήσει την νομισματική της κυριαρχία. Πράγμα δύσκολο γιατί δεν διαθέτει διατροφική και ενεργειακή επάρκεια, όπως η Ελλάδα.
      Για μένα θέμα βορείου ηπείρου δεν υφίσταται, όπως δεν υφίσταται και θέμα τσαμουριάς, κοκ. Η εμπλοκή στα εσωτερικά των χωρών με όρους πραγματικών ή φανταστικών εθνοτικών μειονοτήτων ανοίγει τους ασκούς του πολέμου κι επομένως αρνούμαι να παίξω αυτό το παιχνίδι που έχει ξένα κέντρα ως καθοδηγητές. Εμένα με ενδιαφέρει να υπάρχει αληθινά δημοκρατική Αλβανία, Βουλγαρία και Γουγκοσλαβία, όπως και Τουρκία, όπου ο λαός τους ευημερεί στην χώρα του και δεν είναι υποχείριο των συμμοριών που είναι υποχείρια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των μεγάλων δυνάμεων, προκειμένου να κρατούν αυτές τις χώρες σε καθεστώς υποτέλειας.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω απολυτα με αυτα που λετε για το ευρω την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ αν και δεν ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλες να ξεμπερδεψουμε με τα δυο τελευταια και ειδικοτερα με το ΝΑΤΟ και ιδιως τωρα που οι,ουσιαστικα,αρχηγοι του ΝΑΤΟ Αμερικανοι εχουν δηλωσει το εξης ανεπαναληπτο οτι ''οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εναντιον μας''.(Για ονομα... )(Θα ηθελα την γνωμη σας για αυτο αν γινεται) Επισης 150% μαζι σας για το θεμα της Κυπρου που εμας που καταγομαστε απο εκει μας ποναει πολυ...Αλλα θα διαφωνησω για το θεμα της Βορειου Ηπειρου μιας και που ειναι αλυτρωτη πατριδα εδω και αιωνες.Προφανως ομως δεν γινεται να συμφωνουμε σε ολα...Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!
      Αλεξανδρος

      Διαγραφή
    4. Αλεξανδρε, ο σεβασμος των συνορων ειναι αναγκαιος για την ειρηνη. Εαν εμεις αμφισβητουμε τα συνορα στην Ηπειρο, τοτε δινεις παραπανω επιχειρηματα στους Σκοπιανους και στους Τουρκους να αμφισβητουν επισης τα συνορα. Εκτος απο το Κυπριακο, τα υπολοιπα συνορα πρεπει να τα αποδεχομαστε.

      Διαγραφή
  6. Άργειε νά'ρθει εκείνη η μέρα
    κι ήταν όλα σιωπηλά,
    γιατί τά'σκιαζε η φοβέρα και
    τα πλάκωνε η σκλαβιά!
    Δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ότι αυτό που έρχεται για τη χώρα μας και το λαό είναι ένα ιστορικό γεγονός μεγαλειώδες,που ποτέ δεν έχουμε ξαναζήσει!Πώς να το φανταστείς,όταν ποτέ δε γνώρισες τη δημοκρατία,όταν μεγάλωνες ως ραγιάς της ολιγαρχίας του πλούτου,όταν σε είχαν δείξει μόνο το δρόμο της αυτοκαταστροφής σου,όταν μόνο ως "εργαλείο"πλουτουσμού σε "χρησιμοποιούσαν",ελέγχοντας τους όρους του "παιχνιδιού",ελέγχοντας εκ των έσω τα αρχηγικά σου κόμματα;Μήπως σε σεβάστηκαν σαν άνθρωπο ποτέ;Όποιος κατάφερνε να αντισταθεί στη χυδαιότητα και την ευτέλεια,που πουλούσαν ως "ψυχαγωγία",ήταν τυχερός,αλλά και πολύ μόνος,γιατί μας έμαθαν να μισούμε την διαφορετικότητα,να φθονούμε το διπλανό μας,να είμαστε ανταγωνιστικοί κι εχθρικοί απέναντί του,κοιτώντας μόνο τη βολή μας!Πώς να το καταλάβουμε τώρα ότι ό,τι κι αν γίνει στην Ελλάδα δε μπορεί σε τίποτα να μοιάζει με το χθες!Μόνο με το ξερίζωμα του παλιού θα έρθει η ανάσταση!Μόνο με την ανατροπή του σωζόμαστε!Οι Έλληνες οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στη νέα εποχή της συναδέρφωσης και του αμοιβαίου σεβασμού των λαών.Η Ελλάδα οφείλει να γίνει κέντρο Πολιτισμού,φωτοδότης άλλη μια φορά των λαών όλου του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ.Καζακη, μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας,
    πως πιστεύεται ότι είναι δυνατή η δημιουργία ισχυρής ελληνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας ? Είναι εφικτό για μια χώρα του οικονομικού επιπέδου της Ελλάδος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα ειδικά είναι πολύ πιο εύκολο παρά ποτέ. Κι οφείλεις να το πράξεις βασιζόμενος στα αποθέματα ορυκτών και φυσικού πλούτου που διαθέτει η χώρα. Όχι με την λογική να πουλάς πρώτη ύλη στην παγκόσμια αγορά, αλλά να αξιοποιείς αυτή την πρώτη ύλη για την παραγωγή υψηλής τεχνολογίας μεταποιημένων προϊόντων.

      Διαγραφή
  8. Έτσι μεγαλώνεις και δυναμώνεις σαν κράτος,όταν αποκτάς "συμμάχους"φερόμενος ανθρώπινα στις άλλες εθνότητες,κι όχι εκμηδενίζοντάς τες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο-απάντηση όσον αφορά τη σχέση ενός πολιτικού σχηματισμού με τις αξίες της θρησκείας μας. Κατά τη γνώμη μου ένας πραγματικά θρησκευόμενος άνθρωπος είναι σε θέση (ίσως και καλύτερα από κάποιους άλλους) να καταλάβει πόσο σημαντικό και επείγον είναι για το δοκιμαζόμενο Έλληνα σήμερα να θέσει πάνω από το ατομικό του συμφέρον και την αγωνιώδη του προσπάθεια για την καταναλωτική επάρκεια της οικογένειάς του αυτής και μόνο αυτής , αξίες (εσκεμμένα υποβαθμισμένες από το κοινωνικοπολιτικό κατεστημένο και που τείνουν να γίνουν γραφικές στα μάτια των παιδιών μας) όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια και η ηθική. Αυτές τις αξίες, σε σχέση με τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς σήμερα στη χώρα μας, νομίζω ότι πρεσβεύει με τον αυθεντικότερο τρόπο, μόνο ο Δημήτρης Καζάκης και το ΕΠΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ.καζακη τα λετε απολυτα σωστα!Για εμενα δεν υπαρχει θεμα,φοβαμαι ομως οτι τελικα στην χωρα μας ,η ευφηια που πρεπει να εχει καποιος για να σας καταλαβει ..απλα δεν υπαρχει.Ειστε αληθινος ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Στουπας από το capital.gr πάντως γράφει ότι είναι σίγουρο το πρωτογενές πλεόνασμα και όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί εκτός ΕΕ είναι γραφικοί αφού είμαστε εξαρτημένοι ενεργειακά, στρατιωτικά, οικονομικά και διατροφικά από τη δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, αφού το λέει ο Στούπας, αυτός ο ανεκδιήγητος που σε όλες τις προφητείες του έχει πέσει μέσα, τότε οφείλουμε να το πάρουμε υπόψη μας.

      Διαγραφή
  12. κ. καζάκη ποτε θα πατε ηπειρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. άποψη αλλά δε λες λεπτομέριες σχετικά με την άμμεση επιστροφή στη δραχμή και είσαι και οικονομολόγος αν δε το κάνεις εσυ ποιός ?

    την ισοτιμία με τ΄άλλα νομίσματα πόσο περίπου την αναμένεις ? αναλογικά με σήμερα θα δουλεύουμε με 90 ευρό το μήνα ? κάπου εκει το υπολογιζουν απαντες ! εσυ πόσο ?

    πως θα αντιμετώπισουμε τις ανάγκες μας δε θα χρειαστούμε κι άλλα δάνεια ? πως πχ θα αγοράζουμε πανάκριβο πετρελαιο απ ε΄ξω με την ισοτιμία δραχμής μιας κι θα είναι πανάκριβο ! κι μιας κι υστερουμε στην παραγωγη δε θα εχουμε ελειψη προιοντων η αναπτυξη προποθετει χρονια .. καθώς και η παραγωγη μιας χωρας μεχρι να στηθει ..

    αυτα ειναι απλα ερωτηματα που ζητουν απαντησεις το οτι η οικομια παει χαλια το γνωριζουν και οι πετρες δε θελλει αναλυση ...

    κι τελος κατι που με προβληματιζει προσωπικα σε βιντεο φενεται να λες πως επιθυμεις ολοι οι λαθρομεταναστες αλοδαποι τελος παντων μιας και δε σου αρεσει ο ορος πρεπει να γινουν Ελληνες ! κτλ οκ αποψη κι αυτη ελευθερια εχουμε θα πρεπει τουλαχιστον στις αποψεις ! τεκμηριωσε με ολα τα παραπανω πως θα επιβιωσουμε αξιοπρεπως σαν κρατος κι κατοπιν πες μου πως θα βρεις δουλεια σε ολους κι δε θα αυξησεις κι αλλο την ανεργια .. οταν αυξησεις τον πληθυσμο της χωρας κατα πολλα εκατομυρια ξενων που θα τους κανεις Ελληνες .. κι δε θα διαλυθουν τα παντα εσαει .. εκτος κι εαν εχεις αλλαξει γνωμη σχετικα με τους ξενους .. προσφυγες λαθραιους .. οπως θες πες τους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά έχω αναφερθεί αναλυτικά στις προτάσεις για τον τρόπο και την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Αν δεν τις ξέρεις πρόβλημά σου, ψάξε καλύτερα το blog και θα τις βρεις.
      Όποιος γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά ξέρει πολύ καλά ότι η ισοτιμία ενός νομίσματος καθορίζεται στις παραμονές της νομισματικής αλλαγής και όχι προκαταβολικά. Ούτε είναι ο καθοριστικός παράγοντας μιας οικονομίας. Καθοριστικός είναι ο ρυθμός επέκτασης, η άνοδος της παραγωγικότητας της εργασίας και η παραγωγική ανάπτυξη μιας οικονομίας. Επομένως δεν υπάρχουν καλές και κακές ισοτιμίες για ένα νόμισμα, αλλά η παραγωγική δυναμική της οικονομίας που μπορεί να σταθεροποιήσει το νέο εθνικό κρατικό νόμισμα.
      Δεν ξέρω για ποιους "άπαντες" μιλάς, αλλά αυτός ο "υπολογισμός" είναι παντελώς ανόητος και αστήριχτος. Τα εργάσιμα ωράρια θα μειωθούν δραστικά και με νόμο του κράτους από την πρώτη κιόλας στιγμή. Οι εργασιακές σχέσεις θα γίνουν απόλυτα ανελαστικές και θα απαγορευτεί η μερική απασχόληση - με εξαίρεση κάποιες ειδικές περιπτώσεις - όπως επίσης και θα καθοριστεί με νόμο κατώτατος μισθός ίσος με τον υπολογιζόμενο από την ΕΛΣΤΑΤ εισόδημα του ορίου της φτώχειας. Οι μισθοί από κει και πάνω θα καθορίζονται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και θα αποτυπώνονται σε γενικές και κλαδικές συμβάσεις εργασίας απόλυτα δεσμευτικές για όποιον εργάζεται.
      Η πολιτική αυτή θα διευκολύνει στην ταχύτατη αντιμετώπιση της ανεργίας, ειδικά στους νέους και στην δημιουργία αγοραστικής δύναμης για την ανάκαμψη της εσωτερικής αγοράς. Εργοδότες της αρπαχτής και της ασυδοσίας δεν θα γίνονται πλέον ανεκτοί. Ταυτόχρονα θα απαλλάξουμε την μικρή και μεσαία επιχείρηση από τον ζυγό της γραφειοκρατία και της φοροεπιδρομής και θα οικοδομήσουμε ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο θα στηρίζει την υγιή επιχειρηματίκοτητα, όχι με υποθήκες και προσημειώσεις, αλλά συμμεριζόμενο τα ρίσκα του επιχειρηματία που χρηματοδοτεί.
      Τέλος, οι ανάγκες μας δεν είναι τέτοιες που να χρειαζόμαστε τον δανεισμό και μάλιστα τον εξωτερικό δανεισμό. Έχω πολλές φορές αποδείξει με στοιχεία ότι ο δανεισμός μας οφείλεται πρώτα και κύρια στην εξυπηρέτηση των παλαιότερων δανείων, αλλά και στη ρεμούλα, το σύστημα λεηλασίας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις τουλάχιστον από την χούντα και μετά.
      Η ανάπτυξη δεν παίρνει χρόνια. Αυτά τα ισχυρίζονται όσοι δεν έχουν ιδέα από οικονομία. Το κρίσιμο ζήτημα είναι η δυναμική που δίνεις σε μια οικονομία, δηλαδή οι ρυθμοί ανάπτυξης της παραγωγής και της παραγωγικότητας της εργασίας με φυσικούς όρους. Αυτό είναι το κρίσιμο μέγεθος που σου επιτρέπει να αποκτήσεις πολύ γρήγορα μια ανταγωνιστική οικονομία διεθνώς με διαρκώς αυξανόμενα εισοδήματα για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, με σταθερή απασχόληση και κοινωνικές απολαβές.
      Όσο για τα πετρέλαια και τα ρέστα, η Ελλάδα της παλιάς δραχμής μπορούσε να τα αποκτά σε καλύτερες τιμές απ' ότι με το ευρώ, με καλύτερους διεθνείς όρους εμπορίου και με ανταλλαγή αγροτικών προϊόντων. Μια Ελλάδα απελευθερωμένοι από τα δεσμά της ΟΝΕ θα έχει την δυνατότητα να οικοδομήσει πολύ πιο προσοδοφόρες σχέσεις με πολύ περισσότερες χώρες του πλανήτη. Π.χ. γιατί θα πρέπει να αγοράζουμε το πετρέλαιο σε τιμές χρηματιστηρίου και μάλιστα με τα διυλιστήρια στα χέρια του ιδιωτικού καρτέλ της Μασαλίας, όταν μπορούμε άνετα να το προμηθευτούμε με διακρατικές συμφωνίες σε τιμές πολύ χαμηλότερες και πιο σταθερές από τις χρηματιστηριακές. Αν μάλιστα εθνικοποιηθούν και τα διυλιστήρια θα χτυπηθεί στην καρδιά του το λαθρεμπόριο πετρελαίου - που γίνεται ανάμεσα στους εφοπλιστές και τα ιδιωτικά διυλιστήρια - θα σπάσει το καρτέλ καυσίμων κι έτσι θα πέσουν ραγδαία οι τιμές. Αν γίνουν όλα αυτά η τελική τιμή των καυσίμων μπορεί να πέσει στο μισό, ακόμη κι αν το κράτος δεν μειώσει τους φόρους του. Χώρια το γεγονός ότι μ' αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με διακρατική συμφωνία, μπορείς να πληρώσεις με προϊόντα. Όπως έκανε άλλωστε η Ελλάδα επί δεκαετίες πριν την ΕΕ.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω τι γνωρίζουν οι πέτρες. Δεν επικοινωνώ μαζί τους, ούτε γνωρίζω την γλώσσα τους, αλλά αυτό που ξέρω είναι να αναλύω όχι τι πάει στραβά, αλλά το γιατί πάει κατά διαόλου η χώρα. Κι αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για να καταλάβει κάποιος το τι πρέπει να γίνει. Αυτό μπορεί να μην το λένε οι πέτρες, αλλά σίγουρα το λέει η κοινή λογική.
      Και για να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα βίντεο που να λέω ότι οι λαθραίοι και μη μετανάστες θα πρέπει να μείνουν όλοι στην Ελλάδα. Όποιος μου το αποδίδει απλά είναι κοινός απατεώνας, ή ηλίθιος. Όποιος θέλει να μάθει τις απόψεις μου μπορεί να τις διαβάσει σ' αυτό το blog. Κι όπως λέγανε οι Λατίνοι verba volant, scripta manent.

      Διαγραφή
    3. γιατί θα πρέπει να αγοράζουμε το πετρέλαιο σε τιμές χρηματιστηρίου και μάλιστα με τα διυλιστήρια στα χέρια του ιδιωτικού καρτέλ της Μασαλίας, όταν μπορούμε άνετα να το προμηθευτούμε με διακρατικές συμφωνίες σε τιμές πολύ χαμηλότερες και πιο σταθερές από τις χρηματιστηριακές.

      ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΘΑ ΕΚΜΗΔΕΝΗΣΕΙΣ ( ! ) ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ .. ΑΓΟΡΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ( ! ) .. ΝΤΑΞΕΙ .. ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ... ΘΕΟΣ ΕΙΣΑΙ ( ! ) ΚΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ( ! )

      Όποιος γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά ξέρει πολύ καλά ότι η ισοτιμία ενός νομίσματος καθορίζεται στις παραμονές της νομισματικής αλλαγής και όχι προκαταβολικά.

      ΑΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΑ ΜΙΣΘΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ ΒΓΟΥΜΕ ΑΜΜΕΣΩΣ ..

      Τα εργάσιμα ωράρια θα μειωθούν δραστικά και με νόμο του κράτους από την πρώτη κιόλας στιγμή. Οι εργασιακές σχέσεις θα γίνουν απόλυτα ανελαστικές κι αλλα πολλα θετικά που αναφέρεις ..

      ΔΗΛ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 1,5 ΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ .. ΚΑΙ 3 ΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ... ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΙ ΔΕ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙΣ ΕΔΩ .. ΔΗΛ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΜΥΡΙΑ ΑΛΟΔΑΠΩΝ ..

      ΚΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ .. ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ .. ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ .. ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ .. ΘΕΟΣ ΤΕΛΟΣ ...

      Η ανάπτυξη δεν παίρνει χρόνια.

      ΔΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ = ΑΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΗΝΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 12 = ΜΗΝΕΣ ? = ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ( ! )

      Διαγραφή
    4. Και για να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα βίντεο που να λέω ότι οι λαθραίοι και μη μετανάστες θα πρέπει να μείνουν όλοι στην Ελλάδα. Όποιος μου το αποδίδει απλά είναι κοινός απατεώνας, ή ηλίθιος

      TOTE ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΗΛΗΘΙΟΣ Η ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ...

      ΟΙΔΟΥ ..

      http://www.youtube.com/watch?v=pT9VluQGYzQ

      ΛΕΠΤΟ 4,12 = ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

      ΛΕΠΤΟ 6.14 ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ! ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ! ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΕΠΑΜ ΜΑΛΙΣΤΑ !

      ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ << ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ >> ΔΗΛΑΔΗ .. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ .. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΤΛ ..

      http://www.youtube.com/watch?v=pT9VluQGYzQ


      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΜΕΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ..


      ΕΠΙΣΗΣ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΤΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ! ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΠΕΙΡΑ ..

      ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ?

      Διαγραφή
    5. Και για να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα βίντεο που να λέω ότι οι λαθραίοι και μη μετανάστες θα πρέπει να μείνουν όλοι στην Ελλάδα.

      http://www.youtube.com/watch?v=pT9VluQGYzQ

      ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ?

      Διαγραφή
    6. Όποιος έχει υγιείς και σώας τα φρένας καταλαβαίνει πολύ καλά ότι όταν μιλάω για Έλληνες και λέω ότι έχει επενδύσει την ζωή του και το μέλλον του εδώ, αναφέρομαι σε καθέναν που έχει δεθεί μ' αυτή την χώρα και αν χρειαστεί θα την υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων. Αυτό σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω ως Έλληνες όποιους δεν έχουν δεθεί με την χώρα και δεν ανταποκρίνονται στο προσκλητήριο της υπεράσπισής της από απειλές σαν την σημερινή. Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τους μετανάστες. Ο μετανάστης είναι σύγχρονος νομάδας και το έχω εξηγήσει άπειρες φορές. Φρόντισε να ακούς ότι θέλεις να απορρίψεις και να το αποδίδεις σωστά.
      Βεβαίως και δεν πιστεύω στην κοινή καταγωγή των Ελλήνων, μιας και δεν είμαι ανιστόρητος, ούτε βλαξ. Οι μισοί Έλληνες έχουν αρβανίτικη καταγωγή και μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, αρβανιτοχώρια ακόμη και της αττικής ήταν δίγλωσσα. Αυτό σημαίνει ότι ο αρβανίτικης καταγωγής, δίγλωσσος Έλληνας είναι λιγότερο Έλληνας; Μόνο αν δοξολογεί ταγματαλήτες και εθνοκάπηλους. Μόνο αν ψάχνει να βρει την κοινή (ανύπαρκτη) αιματολογική καταγωγή των Ελλήνων.
      Όσο για του μετανάστες έχω πει χιλιάδες φορές πώς πρέπει να διευκολυνθούν να φύγουν με τα απαραίτητα χαρτιά προς όποια κατεύθυνση θέλουν. Ας πάνε όπου θέλουν κι εμείς οφείλουμε να τους διευκολύνουμε. Επίσης για να σταματήσει αυτό το λαθρεμπόριο ψυχών, οφείλουμε να φύγουμε από την Σένγκεν και το Δουβλίνο. Τέλος, για όσους δουλεύουν στην Ελλάδα, οφείλουμε να τους εξασφαλίζουμε ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ιθαγένεια; Όχι βέβαια, θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς; Τα εργασιακά αφορά. Με την εξίσωση των εργασιακών όρων και συνθηκών, θα αποτραπεί ένα από τα πιο ισχυρά κίνητρα για την βιομηχανία λαθρεμπορίου να φέρνει παράνομους εργάτες στην Ελλάδα. Και φυσικά αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συντρίψουμε μια και καλή το λαθρεμπόριο πρέζας, όπλων και ψυχών που ελέγχει τις ροές λαθραίων.
      Τέλος, πόσοι μετανάστες θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, όταν πάμε σε εθνικό νόμισμα και τα σύνορα δεν θα είναι πια της "Ευρώπης";
      Αυτά για να τελειώσουμε επιτέλους με την σπέκουλα. Κι επιμένω, μάθε να ακούς και να αποδίδεις σωστά αυτά που ακούς. Διαφορετικά είσαι είτε ηλίθιος, είτε απατεώνας.

      Διαγραφή
    7. Όσο για τις οικονομικές γνώσεις, τι να πω; Η βλακεία είναι ακαταμάχητη. Επειδή είσαι ο ίδιος που γράφεις και ξαναγράφεις τις ίδιες και τις ίδιες ανοησίες, δεν θα σπαταλήσω τον χρόνο μου να απαντώ σε ντουβάρι. Στο ντουβάρι και να ζωγραφίσεις αυτό που λες, δεν θα πάψει να είναι ντουβάρι. Και προκειμένου να δικαιωθεί ως ντουβάρι, θα παραποιεί τα λεγόμενά σου, θα πιάνεται από λέξεις να πετάξει καμιά εξυπνάδα τύπου Άδωνι και τελικά θα καταλήγει στα ίδια και τα ίδια. Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

      Διαγραφή
    8. Πάντως, αν το λένε τα κότσια σου, σε περιμένω στις 22 Ιανουαρίου στο Cine Κεραμεικός στην Καλλιθέα όπου θα παρουσιαστεί επίσημα το μεταβατικό πρόγραμμα. Έλα να τα πεις εκεί δια ζώσης. Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούμε ένα χαρούμενο διάλειμμα καταμεσής μιας πολύ σοβαρής διαδικασίας.

      Διαγραφή
  14. συμμαχια με την ρωσια πως θα την βλεπατε?μπορει να γινει κατι τετοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν γίνουμε κυρίαρχο κράτος με εγγυητή τον ίδιο τον λαό, τότε ναι η συμμαχία με χώρες σαν την Ρωσία θα ήταν αποδοτική. Το σημαντικό στην εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις μιας νέας Ελλάδας είναι να μην υπάρχει μονομέρεια. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ενταχθούμε σε στρατόπεδα, αλλά να ασκούμε πολυκεντρική εξωτερική πολιτική με τρόπο τέτοιον ώστε η Ελλάδα να οικοδομεί σχέσεις, αμοιβαία αποδοτικές σχέσεις με όσες περισσότερες χώρες του πλανήτη. Η πρωτοβουλίες στο εξωτερικό της Ελλάδας δεν πρέπει να περιορίζονται απλά και μόνο σε διμερείς σχέσεις, αλλά και στην δημιουργία ευρύτατων συμμαχιών για κρίσιμα διεθνή προβλήματα (χρέος, ανισότιμες σχέσεις, στρατιωτικές απειλές, κοκ) που απειλούν τις περισσότερες χώρες στον πλανήτη. Θα ήταν ίσως φιλόδοξο να πω ότι η νέα Ελλάδα καθώς θα αναγεννιέται από τα ερείπια της, μπορεί και θα πρέπει να πρωτοστατήσει σε ένα νέο διεθνές κίνημα αδεσμεύτων, το οποίο να μπορεί να επιδράσει δραστικά στους παγκόσμιους συσχετισμούς.

      Διαγραφή
  15. Κύριε Καζάκη υπάρχει περίπτωση συγκρότησης ΕΠΑΜ στον Ν. Κιλκίς; Ενημερώθηκα απο το site του ΕΠΑΜ για την επισκεψή σας στις 5/12/13. Δεν αντέχω να ζω σε μία πόλη που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του μετώπου. Θα επιθυμούσα την ενημέρωση και την συμμετοχή των συμπολιτών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει συγκροτηθεί πυρήνας στο Κιλκίς. Δεν έχετε παρά να εγγραφείτε διαμέσου της κεντρικής ιστοσελίδας του ΕΠΑΜ (epamhellas.gr) και οι επαμίτες θα σας βρουν.

      Διαγραφή
  16. Κύριε Καζάκη σας έχω ακούσει να λέτε για τις τράπεζες που έχουν πολλά κέρδη και δεν φορολογούνται ωστόσο σήμερα βρήκα στο διαδίκτυο αυτό.... Μήπως υπήρξατε λίγο αυστηρός;

    Όπως εξηγεί ο κ. Μαυραγάνης, οι τράπεζες, ως ανώνυμες εταιρείες και στα πλαίσια των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας μας, έχουν ήδη φορολογηθεί εκτάκτως με τις διατάξεις:

    • του Ν. 3808/2009 (άρθρο 2: έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης στα μεγάλα κέρδη των επιχειρήσεων)

    • του Ν. 3845/2010 (άρθρο 5: έκτακτη εισφορά στα κέρδη των νομικών προσώπων και ειδικός φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων)

    • του Ν. 3986/2011 (άρθρο 31: τέλος επιτηδεύματος).

    Η βουλευτής που είχε απευθύνει την ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών είχε επισημάνει ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες ανακοινώνουν στο εξάμηνο κέρδη 4 δισ. ευρώ περίπου με αυξητική τάση. Στο σύνολό τους οι ελληνικές τράπεζες απορρόφησαν το 2012 περί το 10% του ΑΕΠ σε πληρωμές τόκων. Στην Ιρλανδία (που βγήκε από το Μνημόνιο), οι περισσότερες τράπεζες δεν καταγράφουν κέρδη, έχουν απορροφήσει το 6% του ΑΕΠ σε τόκους, ενώ έχουν κληθεί να καταβάλουν ως έκτακτη φορολόγηση 150 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα 2013-2015, με βάση τις καταθέσεις που φιλοξενούν. Η κ. Κόλλια ανέφερε ότι ανάλογη πολιτική έκτακτης φορολόγησης των τραπεζών λόγω της κρίσης έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και η Ολλανδία.

    Στο απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, δεν παρέχονται στοιχεία για τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών.

    efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή