Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τι σηματοδοτεί η ψηφοφορία για την τροπολογία χρηματοδότησης των κομμάτων;

Με 235 ΝΑΙ από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και ορισμένων εκ των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι ΚΟ της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και αρκετοί ανεξάρτητοι, ενώ ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «Παρών».

Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν είχαν λόγο να συμμετάσχουν μιας και νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους, ως τυπικοί ναζί, ενώ η φασιστική εκτροπή που αποπνέει η συγκεκριμένη τροπολογία τους είναι κάτι απόλυτα οικείο. Κι επομένως γιατί να αντιταχθούν από την σκοπιά της δημοκρατίας και των λαϊκών ελευθεριών;


Άλλωστε πρόκειται για έννοιες ανύπαρκτες στο πολιτικό λεξιλόγιο της ΧΑ. Η κυβερνώσα συμμορία κάνει αυτό που είχε πρόθεση να επιβάλλει στον ελληνικό λαό η ίδια η ΧΑ. Κάνει δηλαδή τη δουλειά της ΧΑ κι επομένως οι παλικαράδες της δεν έχουν κανένα λόγο να αντιπαρατεθούν με την κυβέρνηση παρά μόνο για καθαρά ωφελιμιστικούς λόγους. Μόνο και μόνο για να φανούν οι ίδιοι αδίκως διωκόμενοι από τους ομοϊδεάτες τους στην κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι πιστή στις αρχικές της ενστάσεις για την νομιμότητα της τροπολογίας έμεινε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνοντας «παρούσα», ενώ ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, που είχε διαφωνήσει ανοικτά και δημόσια, αναγκάστηκε να την υπερψηφίσει με την δικαιολογία να μην δώσει – όπως υποστηρίζει – «την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ να αξιοποιήσει την διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ». Με ανάλογο τρόπο δικαιολόγησε το «παρών» και η ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά και των ΑΝΕΛ. Όλοι τους τρέμουν την σπέκουλα εναντίον τους κι επομένως προκειμένου να αποφύγουν την επίθεση στο πρόσωπο και στο κόμμα τους, αρνούνται να αντιταχθούν από θέση αρχής στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής.

Στις ηχηρές απουσίες συγκαταλέγεται και αυτή του κ. Μανώλη Γλέζου που επέλεξε αυτό τον τρόπο για να εκφράσει την διαφωνία του με την ρύθμιση. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί ούτε καν σε δηλώσεις. Δεν ξέρω, αλλά που το βρήκαν γραμμένο όλοι τους, ότι σε απαλλάσσει της τεράστιας ευθύνης σου η αποχή όταν κρίνονται ζητήματα αρχής; Αν τα καταφέρει τελικά και επιβάλλει την φασιστική εκτροπή το καθεστώς δουλοπαροικίας, τότε τι θα πουν όλοι αυτοί που απείχαν χθες, ή δήλωσαν παρών; Εμείς, ξέρετε, διαχωρίσαμε τη θέση μας;

Έτσι μάθανε να παλεύουν για ζητήματα αρχών που άπτονται με καίριο τρόπο των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού; Έτσι ξέρουν να παλεύουν για την δημοκρατία και τα συμφέροντα του λαού; Ή απλά η πολιτική και κομματική τους καριέρα είναι πάνω και πέρα απ’ όλα;

Κρατήστε αυτή την ημερομηνία. Θα μείνει στην ιστορία. Κανείς δεν βρέθηκε να καταψηφίσει την τροπολογία έκτρωμα που θέτει ακόμη και το κοινοβούλιο υπό την δαμόκλειο σπάθη του αντιτρομοκρατικού νόμου, αλλά χαρακτηρίζει και ως εγκληματική πράξη οτιδήποτε η εξουσία θεωρεί ότι «στρέφεται εναντίον της χώρας» και «πλήττει την δημόσια τάξη». Η απαρχή του επίσημου φασιστικού εκτροχιασμού της κυρίαρχης πολιτικής έγινε.

Η κυβερνώσα συμμορία έλαβε το μήνυμα. Τώρα μπορεί να προχωρήσει ακάθεκτη στα χειρότερα. Αντιπολίτευση ουσιαστικά δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κανείς εντός Βουλής που μπορεί να αντισταθεί. Κανείς δεν έχει τα κότσια να αναμετρηθεί με το καθεστώς και την εκτροπή που ετοιμάζει. Όλοι τρέμουν μήπως και ο συρφετός του δοσιλογισμού μαζί με την μαύρη προπαγάνδα τους επιτεθεί. Τρέμουν την σπέκουλα για τους ίδιους και το κόμμα τους περισσότερο από την φασιστική εκτροπή. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί οι κομματικές ισορροπίες είναι ανώτερες από την δημοκρατία και την ελευθερία ενός λαού; Ή μήπως γιατί τρέμουν ξέροντας ότι έχουν κι αυτοί σκελετούς στην ντουλάπα τους;

Η προετοιμασία του εδάφους που επιχειρήθηκε όλες αυτές τις ημέρες από τα μέσα μαύρης προπαγάνδας που αξιοποίησαν την ΧΑ για να αμφισβητήσουν την ελευθερία του λαού ακόμη και να αποδοκιμάζει τους κυβερνώντες, πέτυχε τον στόχο του. Έχουν τρομοκρατήσει την αντιπολίτευση σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει το τσαγανό να αντιπαρατεθεί από θέση αρχής. Έστω κι αν μέσα στον λαό αυτή η μαύρη προπαγάνδα δεν περπατάει, δεν πείθει παρά ελάχιστους που έτσι κι αλλιώς είναι χαμένοι από χέρι.

Η αποκαλούμενη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση αδυνατεί να αντιληφθεί το στοιχειώδες. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ελευθερία της πολιτικής δράσης του ίδιου του λαού. Κι έτσι οι αντιπολιτευόμενοι αποδεικνύουν ότι οι ελευθερίες γι’ αυτούς είναι έννοιες και αξίες υποδεέστερες από την κομματική τους ταυτότητα. Αποδεικνύουν ότι διακατέχονται από μια βαθιά διαστροφική εργαλειακή αντίληψη για τη δημοκρατία. Δημοκρατία είναι ότι συμφέρει και ευνοεί το κόμμα τους. Καμιά θέση αρχών. Γι’ αυτό και δεν νοιάζονται παρά μόνο για το τι θα πάθει το κόμμα τους κι όχι τι θα πάθουν οι ελευθερίες του λαού.

Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον κάποιοι παλιοί αριστεροί που έζησαν την χούντα του 1967 και το πώς έπιασε την αριστερά με τις πιτζάμες, παντελώς ανέτοιμη και παραδομένη στη νιρβάνα ενός απόλυτα εικονικού κοινοβουλευτισμού που άνοιξε τον δρόμο για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, θα είχαν βάλει μυαλό. Θα περίμενε κανείς να θυμούνται ότι το δόγμα «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» του Ηλία Ηλιού, που σήμαινε ότι η αριστερά της εποχής εκείνης έπρεπε να είναι πάνω απ’ όλα νομοταγής σ’ ένα καθεστώς που δεν σεβόταν καμιά λαϊκή ελευθερία, τελικά την οδήγησε μαζικά στη φυλακή να την ταράζουν οι βασανιστές της χούντας.

Δυστυχώς, όμως η ηλικία δεν προσέφερε σε νου και γνώση. Κάνουν τις ίδιες τραγικές επιλογές ξανά από την αρχή. Για όσους ξέρουν καλά την ιστορία του σκόπιμου εκφυλισμένου κοινοβουλευτισμού που προετοίμασε την φασιστική δικτατορία του 1936 και του 1967, είναι σαν να βλέπουν μια επανάληψη της ίδιας ταινίας. Déjà vu. Με τις ηγεσίες της αριστεράς στη θέση του θύτη και του θύματος. Σαν να μην άλλαξε τίποτε. Σαν να μην έβαλαν μυαλό όλοι αυτοί που βρέθηκαν στα μπουντρούμια και στα μεταγωγών της ειδικής ασφάλειας για «αντεθνική δράση».


Τελικά όταν πρόκειται για τους αριστερούς, έχουν απόλυτο δίκιο οι Άγγλοι όταν λένε: you cannot teach old dogs new tricks. Κι έτσι είναι καταδικασμένοι να επαναλαμβάνουν την προσωπική τους τραγωδία, αλλά και την τραγωδία της παράταξής τους, χωρίς να βάζουν ποτέ μυαλό. Μόνο που δεν τους φταίει σε τίποτε ο λαός, ο οποίος κατάλαβε από χθες το βράδι αυτό που έχει ψυλλιαστεί εδώ και καιρό. Δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε κανένα από τα κόμματα της Βουλής. Όλα τους, μηδενός εξαιρουμένου, βάζουν πάνω και πέρα απ’ όλα το δικό τους ιδιοτελές συμφέρον. Και στο όνομα του κομματικού συμφέροντος ας πάει και το παλιάμπελο, ας χαθεί η χώρα, ας μας βάλουν μόνιμα στο «γύψο» για να μην ακούγεται ούτε φωνή εναντίον του σημερινού καθεστώτος, ας γεμίσει με μυριάδες εκατόμβες θυμάτων η Ελλάδα. Αρκεί να εξαιρεθούν οι ηγεσίες και τα κόμματά τους από τον οδοστρωτήρα και την λαίλαπα που πλήττει τον λαό. 

39 σχόλια:

  1. Ετσι και χειροτερα. Η κομματικη καριερα über alles.
    Τι γελοια ανθρωπαρια που ειναι. Για να μην τους κανει ,,ντα,, ο Κεδικογλου και ο Μουρουτης, ουτε καν ,,παρων,, δεν τολμησαν να πουν. Αν και το παρων κοροιδια μες τα μουτρα μας ειναι, αλλα τελος παντων. Η Κωνσταντοπουλου, με μπαμπα παλια καραβανα, κρατα πισινη ή ειναι συμφωνημενος ο ρολος της, για να ελπιζουν τα προβατα σε μια αχτιδα ελπιδας;;;
    Ο δε Λαφαζανης, που παλια ελεγε για εθνικο νομισμα, τωρα υπερψηφιζει, και κλαιγεται σαν νιανιαρο, οτι φοβαται μην τον κακοχαραχτηρισουν, αν πει οχι;;; Ε ρε ξεφτιλα.
    Η Ανελ, τι εργο επαιξαν ακριβως, το Πενηντα/Πενηντα;;;
    Για το ΚΚ ουδεν σχολιο, μην τους χαλασουμε και τη χωνεψη των δις απο την πωληση του 902 στην οφφσορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό κείμενο. Και βέβαια πρόκειται απλώς για ένα βήμα σε μια διαδικασία εκφυλισμού που έχει αρχίσει εδω και χρόνια. Αλήθεια υπήρξε ποτε κοινοβούλιο που να ακρωτηρίασε τόσο βάναυσα την ουσία του και να μην καταργήθηκε εντέλει και επισήμως; Όλη η ιστορία αυτό αποδεικνύει. Ψιλά γράμματα φυσικά για τα "Αριστερά" και δεξιά μέλη του καταμερισμού εργασίας της πολιτικής τάξης. Οσο για την αντιπολίτευση πιο συγκεκριμένα, μόνο το πιο ανόητο και κοντόφθαλμο συμφέρον μπορεί να εξηγήσει την υπερψήφιση μιας τροπολογία που υπόκειται στη νομική τάξη του 187Α. Εκτός αν είναι συνειδητοί προδότες. Αλλά όπως έχει εύστοχα ειπωθεί, στους καιρούς που ζούμε η ανοησία όταν έχει τόσο σοβαρές συνέπειες ισοδυναμεί με προδοσία.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καθεστώς στο σημερινό νεοφιλεύθερο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον ειναι κοινοβουλευτική Χούντα. Απλώς τώρα το καθεστως είναι υπό πίεση και πεφτουν οι μασκες και καταφεύγουν στα φανερα σε ολοκληρωτικά μέτρα. Δεν είναι θέμα Χ.Α. Εάν στη θέση της Χ.Α ηταν ενα κίνημα κατά της Ε.Ε-Ευρωζωνης πάλι θα είχαμε διώξεις απο το καθεστώς με διάφορα ανούσια επιχειρήματα. Άλλωστε και ο φερόμενος ως πιτσαδόρος Πρωθυπούργος έχει προειδοποιήσει οτί "θα χτυπηθούν αγρια οι εξτρεμιστές που θέλουν να αποχωρήσει η Ελλάδα απο Ε.Ε, ευρω και ΝΑΤΟ".

    Τι αλλο προκειται όμως να κάνουν ? Η οικονομία θα συνεχίσει να διαλύεται και η χώρα να ξεπουλιέται χωρις καμια πρόοπτικη εντος Ε.Ε. Η ελιτ του καθεστώτος που εχει σττατηγικο συμφερον στη παραμονη εντος Ε.Ε (και αδιαφορει για τη μεγαλη πλειοψηφεια του λαου) εχει παγιδευτεί στην εμμονή του "ευρωπαικου προσανατολισμου"

    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ειναι πολιτικα πτωματα, ο ψευτο-αριστερός ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει το μνημονιακο μονόδρομο αφου υποστηριζει τη παραμονη εντός Ε.Ε-ΕΥΡΩ που δεν δίνει κανενα περιθώριο για άλλες πολιτικες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ .ΜΕ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΓΙΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΛΛΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΙ ...ΑΜΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ...ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις απόλυτο δίκιο δυστυχώς κ. Καζάκη. Μία ένσταση όμως όταν έλεγε ότι έλεγε ο Ηλίου οι εξορίες ήταν ακόμα ανοιχτές και ο νόμος 375 του 1936 ήταν ακόμα εν ενεργεία, έστι έπρεπε να δοθεί και μάχη στο κοινοβούλιο και αργότερα μέσα στην κοινωνία από τους Λαμπράκηδες. όμως εδώ ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο σαν προέκταση της ρήσης του του Ηλιου, είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο να καταλάβει ότι αυτή την στιγμή οι παράνομοι και οι καταπατούντες το Σύνταγμα είναι οι κυβερνώντες και αυτοί που τους ανέχονται για ίδιον όφελος είναι είναι η αντιπολίτευση. Είναι το ανάλογο Χιτλερ - Τσαμπερλεν όταν ο πρώτος έμπαινε στη Τσεχοσλοβοκία. Πάλι στη ουσία όμως , η ουσία είναι ότι έχουμε αλλεπάληλες αποκλίσεις απο την συνταγματική νομιμότητα είτε με το ΦΕΚ.20-12-2012, είτε με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου είτε τώρα με όλο το κατασκεύασμα περί Χ.Α. Αν και αυτό δεν το καταλάβουμε χαθήκαμε, ήδη είναι πολύ αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Καζάκη διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν υπάρχει πια στο ιστολόγιό σας και ούτε τη βρίσκω πουθενά αλλού η αναγγελία της εκδήλωσης με τον Λαφαζάνη και το Δηκκι. Δεν θα γίνει τελικά. Υπαναχώρησαν; Αν ναι και δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό κόλλημα, κρίμα, γι΄ αυτούς τους πολιτικούς χώρους που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μόνο το ΕΠΑΜ και εσείς προσωπικά μένετε να παλεύετε για το κεντρικό πολιτικό ζήτημα της επιστροφής στη δραχμή. Ο λαός όμως είναι μαζί σας συνεχίστε.

      Γιάννης Κ. Ραφήνα

      Διαγραφή
    2. Το όλο ζήτημα πάντως παραμένει ανοιχτό. Με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία στους άλλους που δεν είναι τόσο έτοιμοι όσο εμείς ακόμη και για έναν ανοιχτό διάλογο πάνω στα αιτήματα αιχμής της επικαιρότητας.

      Διαγραφή
  6. Μην οδύρεσθε.Βοηθήσατε και εσείς,όλοι οι "αντιμνημονιακοί" σχηματισμοί,blogs και λοιποί αντιστρατευόμενοι,αναπαράγοντας το κλίμα εμφυλίου,μμε κλήση σε συλλογή υπογραφών,με κάλεσμα σε αντιφασιστικά συλλαλητήρια,στοχοποιώντας με το δάχτυλο τον εχθρό που υπέδειξε το σύστημα ,που τελικά σας δούλεψε περίτεχνα.
    Δεν τηρήσατε αποστάσεις ,δεν επιδείξατε λογική ,δεν διαβλέψατε μακροπρόθεσμα,που απέβλεπε αυτή η τακτική,Νεροκουβαλητάδες εκ προθέσεως,διευκολύνατε το έργο της κυβέρνησης να μην υπάρχουν εντός κοινοβουλίου παραφωνίες στον ολοκληρωτισμό των απόψεων τους.Η χρυσή αυγή μη διαθέτοντας δεξιότητα,στρατηγική και νοημοσύνη,υπήρξε εύκολος στόχος και αποδεκατίστηκε ,προσφέροντας υπέρτατη ικανοποίηση στην σύμπασα αριστερά που ω του θαύματος ταυτοποιήθηκαν και πάλι οι απόψεις της με αυτές των κυβερνώντων,προς όφελος πάντα "του λαού".Χαρείτε λοιπόν μονολόγους με μειωμένους πλέον αντιφωνούντες έστω και τύποις.Και περιμένετε ανάσταση του έθνους που την φαντάζεστε με την είσοδο σας στο κολαστήριο,μόνοι εσείς και το αλάθητο σας.Εσείς μπορεί να εξασφαλίσετε αιματοβαμμένα χρήματα βουλευτών,αλλά ο λαός,το έθνος και η πατρίδα δεν πρόκειται να σωθούν.Και συμβάλλατε σε αυτό άπαντες μην αξιοποιώντας κάθε έστω ελαττωματικό γρανάζι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή και απορρίπτοντας εκ προοιμίου κάθε τί που ίσως βοηθούσε στην εκθρόνιση των βρυκολάκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά αλλού, όχι εδώ. Από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε ξεκάθαρες θέσεις για το που πηγαίνει το όλο πράγμα. Όποιος ψάξει στην κειμενογραφία, αλλά και στις ομιλίες μου, θα διαπιστώσει ότι την αξιοποίηση της ΧΑ την είχα προβλέψει ήδη από πολύ νωρίς. Και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε. Οι μόνοι νεροκουβαλητές που υπήρξαν ήταν όσοι αφενός έβλεπαν σαν μοναδικό στόχο την ΧΑ, αλλά και όσοι επιμένουν να θεωρούν την ΧΑ "αντιμνημονιακή" οργάνωση. Πρόκειται για ταυτοπροσωπεία. Ίδιες λογικές, ίδιες πρακτικές. Η ΧΑ ήταν εύκολος στόχος γιατί είχε και έχει διακριτές συγγένειες με το παρακράτος και τις μυστικές υπηρεσίες. Μόλις το επίσημο κράτος απέσυρε την κάλυψη που παρείχε, η ΧΑ σωριάστηκε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Οι παληκαράδες της υιοθέτησαν την τακτική της κότας και κρύφτηκαν. Κανένα κίνημα, καμιά κινητοποίηση. Τίποτε. Οι υπερπατριώτες, αυτοί που θα έσωζαν δήθεν το έθνος από τους προδότες, αυτοί που θα τους ξυλοφόρτωναν όλους, έτρεξαν να κρυφτούν από φόβο μήπως και συλληφθούν. Τέτοια παλληκάρια. Τζάμπα μάγκες, καρπουζοκέφαλοι ψυχασθενείς και τίποτε περισσότερο. Τώρα λουφάζουν, μπας και γλυτώσουν τίποτα από τα κυκλώματα αλητείας, μαστρωπείας και εγκλήματος όπου με περισσή χαρά συμμετείχαν. Μπας και τους αφήσουν τα μεγάλα αφεντικά τους ήσυχους στη γωνιά τους. Όσο για εμάς είμαστε εδώ. Και συνεχίζουμε. Γιατί στις γραμμές μας συντάσσονται αληθινοί πατριώτες δημοκράτες που δεν μασάνε, ούτε κρύβονται με την πρώτη αναποδιά. Δεν γίνονται λαγοί. Ξέρουν πώς να παλέψουν για την πατρίδα και την δημοκρατία και ξέρουν πώς να την κερδίσουν. Και προπαντός δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Δεν είναι μαστρωποί της νύχτας, ούτε ψυχασθενείς τραμπούκοι, ούτε καθ' έξιν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Είναι απλοί έλληνες που ξερουν την χαόδη διαφορά ανάμεσα στον πατριώτη και τον ναζί, τον αγωνιστή από τον τρωγλοδύτη με το γλυμμένο κεφάλι, την προσωπική αξιοπρέπεια από τον πειθαναγκασμό σε μια συμμορία με επικεφαλής έναν Φύρερ. Τραβάτε να βρείτε ένα λαγούμι να κρυφτείτε, δηλαδή από κει που βγήκατε και μην βρομίζετε την πατρίδα και το έθνος με τις μιερές αναφορές σας. Ο λαός θα κάνει το καθήκον του και δεν χρειάζεται κανέναν από τα μιάσματα του ναζισμού να του βρομίζουν το παρών και το μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Απορω κ. Καζακη που δινεις τοσο σημασια στο υποτιθεμενο "φασιστικο" κινδυνο της Χ.Α. Κατα βαση αγανακτισμενος κοσμος απο την εξαθλιωση και τις επιπτωσεις απο τη μαζικη λαθρομεταναστευση ειναι που τη ψηφιζει....
      Οπως αλλωστε και το ΣΥΡΙΖΑ που μετακινηθηκαν σε αυτο οι πρωην υποστηρικτες του ΠΑΣΟΚ που θελουν και τη πιτα ολοκληρη (παραμονη σε Ε.Ε-ευρω) και το σκυλο χορτατο (τελος στη λιτοτητα και τα μνημονια). Πολυ απλα κατι τετοιο ομως δεν γινεται...

      Ειναι αδυνατον ομως να εφαρμοστει το προγραμμα της Χ.Α στο υπαρχων πλαισιο. Πολυ απλα η Ε.Ε σταματαει τη ρευστοτητα και επιβαλλει κυρωσεις και μια κυβερνηση Χ.Α καταρεει σε μερικες μερες. Μαλιστα η Χ.Α δεν τολμαει καν να ζητησει εξοδο απο Ε.Ε-ευρω. Πως αλλιως ομως θα εφαρμοσει το προγραμμα της ? Χωρις εθνικο νομισμα, χωρις εθνικη κυριαρχια, δεσμευμενος με συνθηκες και κανονισμους εντος της Ε.Ε και με μια οικονομια διαλυμενη ειναι αδυνατο να αλλαξεις πολιτικη...

      Μοναχα εαν αποχωρησεις και διαγραψεις το χρεος και ακολουθησεις το δικο σου δρομο...

      Αλλα η Χ.Α δεν ζηταει καν την αποχωρηση !

      Διαγραφή
    3. Ρε Ανώνυμε...
      http://dimitriskazakis.blogspot.com/2013/10/blog-post_23.html?showComment=1382546583621#c2207035425135896655

      Εκτός της υποδειγματικής (νομίζω) απάντησης στο σχόλιό σου από το Δημήτρη Καζάκη...
      ...εγώ θάθελα να σε ρωτήσω το εξής:

      -Εσύ, που υψώνεις σε ΠΟΛΛΟΥΣ το δάχτυλο,
      με ένα κατηγορητήριο σε 2ο πρόσωπο πληθυντικού,
      ένα τεράστιο "ΕΣΕΙΣ", εσείς, εσείς...

      ...εσύ ποιος είσαι, ρε μεγάλε?
      ή μάλλον... με βάση ΠΟΙΟ "εμείς", εξαπολύεις το "Εσείς"?

      Δε λέω, δικαίωμα αναφαίρετο και η ανωνυμία και η κριτική, κ.ο.κ.

      Αλλά... ρε παιδί μου, κάαατι μου θυμίζει αυτό το στυλάκι σου.
      -Μήπως είσαι... Περιεκτικοδημοκράτης?
      Διότι ΜΟΝΟ εκείνοι υιοθετούν τέτοιες λαλημένες αποψάρες!
      :-) :-) :-)
      (και ζητώ συγνώμη από το Δημήτρη, αλλά... ας μην ξεχνάμε ότι το διαδίκτυο εκτός από σοβαρό διάλογο, εμπεριέχει _και_ δυνατότητες χιούμορ, ενίοτε καφενειακού)

      Διαγραφή
    4. "Απορω κ. Καζακη που δινεις τοσο σημασια στο υποτιθεμενο "φασιστικο" κινδυνο της Χ.Α." Ειλικρινά μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί ορισμένοι μπαίνουν στον κόπο να σχολιάζουν τι λέω, όταν δεν ξέρουν, ούτε τους ενδιαφέρει αυτό που πραγματικά υποστηρίζω. Η ΧΑ ήταν κίνδυνος όσο το κράτος της παρείχε κάλυψη. Όχι κίνδυνος φασισμού, αλλά εμφυλίου. Από την στιγμή που το κράτος, το ίδιοι που την ανάθρεψε και την σιγοντάρησε, θέλησε να ξεμπερδέψει μαζί της, η ΧΑ έπαψε να υφίσταται σαν κίνδυνος., δηλαδή σαν δύναμη που θέλει να σύρει τον ελληνικό λαό σ' εναν νέο εμφύλιο. Αυτά υποστηρίζω πολύ πριν ορισμένοι νεόκοποι "αναλυτές" εκ Λονδίνου και της ημετέρας χώρας ανακαλύψουν τα προφανή.

      Διαγραφή
    5. Μπράβο Δημήτρη γι αυτή την απάντηση! Άντε πια με τα φασισταριά που πήραν αέρα με τη ΧΑ τόσο καιρό!

      Διαγραφή
    6. Καζακη η ΧΑ ηταν κινδυνος για το καθεστως. Γιαυτο και στοχοποιηθηκε μηνες πριν και στηθηκε αυτο το θεατρο παραλογου με τις διωξεις.

      Υπαρχουν αρθρα πριν 5-6 μηνες σε πολλες εφημεριδες (και σε εβραικες) οπου οι σιωνιστες ζητουν απαγορευση του ουγγρικου jobbik αλλα και της ΧΑ (αναμεσα τους και ενας εν ελλαδι εβραιος david saltiel) και ο saltiel αναφερει τον Απριλιο οτι εκαναν lobbying στη κυβερνηση και καταφεραν να συμφωνηθει η διακοπη χρηματοδοτησης της ΧΑ, να περασει "αντιρατσιστικος" με σκοπο να μειωθουν τα ποσοστα της ΧΑ...

      Ολα αυτα λοιπον πολυ καιρο πριν τη δολοφονια Φυσσα.

      Ολα εγιναν βαση σχεδιου και απλα περιμεναν αφορμη. Αλλωστε ελεγχουν απολυτα και τα ΜΜΕ και γιαυτο εγινε ολη αυτη η λασπολογικη εκστρατεια κατα της ΧΑ...

      Και μετα οι αντιφα νομιζουν οτι πολεμουν το ..."φασισμο".

      Γελανε οι σιωνιστες με τα ανδρεικελα αντιφα και "αριστερους".

      προσωπικα, δεν γουσταρω να μου λενε οι σιωνιστες τι θα ψηφιζω.

      Ειναι αντιστοιχο με το μια ελληνικη ιδιωτικη ΜΚΟ να απαιτει την απαγορευση εκλεγμενου ισραηλινου κομματος, και να ερχεται ο νετανιαχου ελλαδα και να υποσχεται οτι θα το "λιωσει" αυτο το κομμα....

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε, 24 Οκτωβρίου 2013 - 2:40 μ.μ. γραφεις ,,...η ΧΑ ηταν κινδυνος για το καθεστως ...,,

      Εδω γελαμε με τη νηπιακη πολιτικη σου αντιληψη. Και ποτε το τσιρακι και ο γλυφτης του αφεντικου εγινε πραγματικος κινδυνος για το αφεντικο;
      Η ΝΔ εφτιαξε τη ΧΑ, την χρησιμοποιησε και τωρα που δεν της χρησιμευει αλλο, την πεταει στα σκουπιδια, αφου εγινε πρωτα το αλλοθι για τη νεα ντροπολογια, με την οποια θα μας βαλουν ολους στο γυψο.

      Διαγραφή
    8. Ο σιωνισμός είναι δίδυμος αδερφός του ναζισμού κι επομένως δεν είχε να φοβηθεί τίποτε από την ΧΑ. Τα υπόλοιπα είναι ηλιθιότητες. Από που κι ως που η ΧΑ ήταν κίνδυνος για το καθεστώς; Τι έκανε και απείλησε το καθεστώς; Πότε αντιπαρατέθηκε με δαύτο στους δρόμους; Πότε οργάνωσε κάτι εναντίον του; Και τέλος πάντων αν ήταν κίνδυνος για το καθεστώς, τότε γιατί από την εποχή Χρσυχοίδη το υπουργείο δημοσίας τάξης έστελναν δημοσιογράφουν να αποθεώσουν τις επιτροπές "αγανακτισμένων πολιτών" (βλέπε ΧΑ) που έκαναν πογκρόμ στις γειτονιές της Αθήνας εναντίον των μεταναστών. Τότε γιατί τα αστυνομικά τμήματα του κέντρου έστελναν τους πολίτες στην ΧΑ, όταν απευθύνονταν σ' αυτά με προβλήματα με λαθραίους; Τότε γιατί ο Άρειος Πάγος αναγνώρισε την ΧΑ ως νόμιμο κόμμα, όταν οι ηγέτες της έχουν έναν ποινικό φάκελο μεγαλύτερο του Ρωχάμη, όταν η ίδια η ΧΑ είχε αναστείλει την λειτουργία της στις αρχές του 2000 λόγω εμπλοκής της σε δολοφονία, γιατί φοβόταν μην τυχόν και οι αρχές την θέσουν εκτός νόμου; Δεν τα ήξερε όλα αυτά ο Άρειος Πάγος, ή μπορεί οποιοσδήποτε με ποινικό μητρώο να φτιάξει κόμμα στην Ελλάδα και κατέβει στις εκλογές; Γιατί τα στημένα ΜΜΕ λήσαξαν επί δυο χρόνια να προβάλουν την ΧΑ ως ακραίο "αντισυστημικό" κόμμα που δέρνει μετανάστες και μοιράζει τσάμπα φαγητό; Τυχαίο; Γιατί δεν έκαναν τα ρεπορτάζ που κάνουν σήμερα, που είναι μόλις το 1/100 αυτών που ξέρουμε για την εγκληματική δράση της ΧΑ; Γιατί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων (υπό διατεταγμένη υπηρεσία από το Μαξίμου) συνεχίζουν να δίνουν εξωφρενικά ποσοστά στην ΧΑ, όταν πότε ακόμη και στην καλύτερή τους δεν ξεπέρασε το 10%; Ακόμη και τώρα που ξέρουν πολλά για την δράση της ΧΑ και των στελεχών της, εξακολουθούν να μην τα βγάζουν επιλέγοντας την κατάλληλη ώρα ανάλογα με τις σκοπιμότητες. Αν ήθελε το καθεστώς να ξεμπερδέψει με την ΧΑ, τότε γιατί συνέλαβε και κρατά προφυλακισμένους μόνο 6 και δεν προχωρά στις συλλήψεις όλων των βουλευτών, στελεχών και μελών ως οφείλει να κάνει από την στιγμή που η ΧΑ διώκεται ως εγκληματική οργάνωση; Γιατί οι διωκτικές αρχές δεν καλούν να πάρουν έστω καταθέσεις από όλα τα μέλη της ΧΑ κι έτσι να τους ασκήσουν εκφοβισμό; Γιατί παραβιάζουν το άρθρο 187 που οι ίδιοι επικαλούνται για την δίωξη της ΧΑ; Ο λόγος είναι απλός. Θέλουν την αποδυνάμωση της ΧΑ, αλλά όχι την διάλυσή της. Θέλουν την ενσωμάτωση του μηχανισμού της ΧΑ στο νέο κόμμα Σαμαρά-Βενιζέλου μαζί με ότι ακροδεξιό και φασιστικό κινείται εκεί έξω. Η ηγεσία της ΧΑ διαπραγματεύεται αυτή την στιγμή την ομαλή μετάβαση του δυναμικού των εκτελεστών, των μπράβων, των νταβατζήδων και των όλων των άλλων καλόπαιδων που διαθέτει στο νέο κόμμα, ίσως με επικεφαλής τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Να γιατί δεν τους μαζεύουν όλους. Όπως θα μπορούσαν και είχαν υποχρέωση να το κάνουν με βάση το άρθρο 187 που οι ίδιοι επικαλούνται. Γι' αυτό και οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν την ΧΑ ψηλά. Συμφέρει τον Σαμαρά πολλαπλά.

      Διαγραφή
    9. Όσο για τα περί σιωνισμού, οποιοσδήποτε έχει σώας τα φρένας ξέρει πολύ καλά ότι αυτό που θέλει δεν είναι απλά η διώξη της ΧΑ, αλλά η ταύτιση του αντισημιτισμού με τον αντισιωνισμό. Με την δίωξη της ΧΑ αυτό το καταφέρνει άριστα. Μιας και η ηγεσία της ΧΑ δεν είναι αντισιωνιστές, αλλά αντισημίτες, ο δίδυμος αδερφός του σιωνισμού. Με την δίωξη της ΧΑ ελπίζει να περάσει στην ελληνική κοινωνία που διαθέτει ισχυρά αντισιωνιστικά αντανακλαστικά, την ταύτιση ότι όποιος τάσσεται εναντίον του Ισραήλη και του σιωνισμού, είναι ταυτόχρονα και αντισημίτης. Αυτό θέλουν να πετύχουν οι σιωνιστές όταν απαιτούσαν την δίωξη της ΧΑ.
      Όσο για την "λασπολογία" κατά της ΧΑ, θα πρέπει κανείς να είναι παντελώς ηλίθιος ή προβοκάτορας για να το ισχυρίζεται. Τα ΜΜΕ δεν λένε ούτε το 1/100 από όσα είναι γνωστά για τον Μιχαλολιάκο και την παρέα του από το 1987 έως σήμερα. Δεν θέλουν να κάψουν τελείως το χαρτί, μιας και τους καρπουζοκέφαλους τους χρειάζονται ακόμη. Χτυπούν μέρος της ηγετικής ομάδας της ΧΑ για να φανεί ότι κάνουν "αντιφασιστικό" αγώνα και μάλιστα με τα ελάχιστα δυνατά στοιχεία για την πιστοποιημένη εγκληματική τους δράση, αλλά τον μηχανισμό της και τις διαπλοκές του με το οργανωμένο και μη έγκλημα τον αφήνουν στην "απ' έξω". Τον αφήνουν να λουφάζει ήσυχος γιατί τον χρειάζονται. Σε άλλη μορφή και περιτύλιγμα.

      Διαγραφή
  7. αν ηταν τοσο απλο θα το καναν παντου...μολις καποιο κομμα ανεβαινε το κλεινουμε μεσα και παει....ομως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.οι ελληνες συνεχιζουν να χρωστουν στην εφορια...δεν εχουν πετρελαιο για τον χειμωνα...δεν θα παρουν δωρο χριστουγενων ..πολλοι χασαν την δουλεια τους και πεινανε...οι μεταναστες κανουν οτι γουσταρουν και κανεις δεν ενδιαφερεται...
    για τους παραπανω λογους και για τους τοκους των 360 δις που αυξανουν το χρεος μας καθε μερα και μας κανουν επαιτες σε ολη την γη το κλεισιμο της χα στην φυλακη μαλλον θα τους βοηθησει παρα θα τους καμψει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μετανάστες σου φταίνε εσένα; Τώρα που είναι και οι Έλληνες μετανάστες σε άλλες χώρες, σου αρέσει να λένε τα ίδια και για μας εκεί;

      Διαγραφή
  8. Ήδη, από 15/09/11 ο πρόεδρος της Βουλής (Φ.Πετσάλνικος) απευθυνόμενος στη Βουλή των Εφήβων νουθετούσε τους νέους επισημαίνοντας την «εγκληματική ανευθυνότητα όσων επιχειρούν να μετατρέψουν την οικονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας» Σήμερα, μετά δύο χρόνια εξάπλωσης της φτώχειας και βαθέματος της κρίσης της Δημοκρατίας, φαντάζει βολικό για τους υπερασπιστές της να ανακαλύπτουμε πως πλήθυναν γύρω μας οι ‘εγκληματικά ανεύθυνοι’ και άρα ηθικά υπεύθυνοι για την κρίση της δημοκρατίας και, με την ευκαιρία, για την αδυναμία της να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση! Οι φιλήσυχοι πολίτες που ανακουφιστήκαμε από τις διώξεις της Χ.Α. καλά θα κάνουμε να ανησυχούμε μάλλον, γιατί αν τα νόμιμα και κακομαθημένα τέκνα της δημοκρατίας μας, μόνο επειδή αδυνατούν, από πνευματική νωθρότητα και οκνηρία, να αποκολληθούν από απαρχαιωμένες και φολκλορικές μορφές φασισμού, υφίστανται τόσο θεαματική διαπόμπευση, το πιθανότερο είναι πως οι υπόλοιποι, τα λιγότερο κακομαθημένα, δευτερότοκα, νόθα, έως ακόμα και παραμελημένα τέκνα (ιδίως αυτά) έχουμε να αναμένουμε τα χειρότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ μπαίνει το θέμα της συνείδησης του καθενός μας κι όλοι μας κρινόμαστε,μηδέ εμού εξαιρουμένου.Έχουμε χρέος και στον πιο αδαή να κάνουμε γνωστή την εκτροπή και το γεγονός της κατοχής της χώρας και να αναλάβουμε δράση.Δεν κάνουμε αρκετά...Πρέπει να ξεπεράσουμε εαυτούς...Έχουμε ξεκάθαρα μια επτακομματική κυβέρνηση,έρμαιο στις ορέξεις των ευρωφασιστών.Αυτοί προφανώς ΟΛΟΙεκβιάζονται για παλιές τους αμαρτίες.Κι ο πιο άσχετος πρέπει να μάθει τι γίνεται,από εμάς που κάτι παραπάνω αντιλαμβανόμαστε...Ο αγώνας πρέπει να ενταθεί και όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.Εμείς οι του Δημοκρατικού" τόξου"οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις άμεσα πριν είναι πολύ αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H μπουρδολογία περι φασιστικού κινδύνου ειναι για να αποπροσανατολιζουν το κοσμο.

    Σε καθεστως νεο-φιλελευθερης παγκοσμιοποιησης εντος Ε.Ε-ευρω ειναι αδυνατο να εφαρμοσεις διαφορετικη πολιτικη. Οχι μονο αποκλειεται ο εθνικοσοσιαλισμος, αλλα και ο κευνσιανισμος και καθε αλλη οικονομικη πολιτικη που διαφοροποιειται απο το νεοφιλελευθερισμο. Οποτε το "εθνικοσοσιαλιστικο" προγραμμα της Χ.Α ειναι ανεφαρμοστο εντος Ε.Ε.

    Σε καθεστως νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης δεν μπορεί να υπάρξει ουτε δημοκρατία (γιαυτο και εχουμε παντου κοινοβουλετικές χουντες των ολιγαρχικων ελιτ) αλλα ουτε και εναλλακτικη οικονομικη πολιτικη περα απο το νεοφιλελευθερισμο. Με ανοικτες αγορες και ελευθερο εμποριο (οπως οριζει και η Ε.Ε με τις 4 ελευθεριες) συναγωνιζονται ολοι για το ποιος θα προσελκυσει πολυεθνικες και ξενες επενδυσεις με κινητρα τη μειωση του κοστους εργασιας ("κινεζοποιηση" των μισθων) και τη δραστικη μειωση των φορων στις πολυεθνικες. Εαν επιχειρησεις να αυξησεις φορους στους πλουσιους σε καθεστως ελευθεριας κινησης κεφαλαιων, τοτε αυτοι μεταφερουν τα κεφαλαια αλλου και απλα καταρρεεις. Γιαυτο και η "αριστερα" τυπου ΣΥΡΙΖΑ που υποστηριζει τη παραμονη σε Ε.Ε-ΕΥΡΩ ειναι ψευτο-αριστερα και πληρως ελεγχομενη απο το συστημα και απλα θα συνεχισει την ιδια μνημονιακη πολιτικη....

    Εαν θελεις να ανατρεψεις τη νεο-φιλελευθερη παγκοσμιοποιηση πρεπει να αποχωρησεις απο Ε.Ε-ΕΥΡΩ και να απεξαρτηθεις απο τη διεθνοποιημενη οικονομια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως νομίζαμε ότι θα μπορέσουν να επιβληθούν τα πρόσθετα μέτρα ,που ζητάν οι δανειστές;(απελευθέρωση πλειστηριασμών,κατασχέσεις μισθών και συντάξεων,απολύσεις στο δημόσιο,φυλακίσεις για 100 ευρώ κ.λ.π.)
    Η σιδερένια μπότα της τρόικα και των ντόπιων συνεργατών της ισοπεδώνει τα λιγοστά δικαιώματα ,που μας απέμειναν.
    Η κοινοβουλευτική χούντα είναι γεγονός με τη πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ,του ΚΚΕ,των ΑΝΕΛ ,αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των Αντιεξουσιαστών,που έχουν αποσυρθεί στον παράλληλο και ανώδυνο κόσμο της αλληλέγγυας οικονομίας και των φιλανθρωπικών οργανώσεων.
    Να είναι καλά το κοινωνικό ταμείο της ΕΕ ,που χρηματοδοτεί τέτοιες.ανιδιοτελείς πρωτοβουλίες.
    Τώρα που και ο Δένδιας δηλώνει αντιφά,μπορούμε να πούμε ότι ο αντιφασισμός μας φέρνει όλους πιο κοντά!!!! Θύτες και θύματα του άγριου παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Re-Blog http://thepartiesover.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6758.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουμε τόσο εθιστεί στο "δήθεν"και στις πράξεις μόνο για το "θεαθήναι",που φτάσαμε πια σε ρήξη με τον ίδιο μας τον εαυτό.Καταντήσαμε διχασμένες προσωπικότητες γιατί αρνιόμαστε να αντιμετωπίσουμε κατάματα την αλήθεια....κι όσο δεν το κάνουμε,τόσο πιο βαθιά θα βουλιάζουμε στη συμφορά και στην κόλαση που μας οδηγησαν ήδη...Αν σβήσει η δημοκρατία,έσβησε κι η ζωή μας...κι είναι μικρή η ζωή,πώς θα αντέξουμε να τη ζήσουμε μέσα στο σκοτάδι;Αυτοί μας θέλουν ζως ζώα ναζούμε υπόδουλοι των λογικών τους ,του διαχωρισμού και του μίσους...Ως πότε;Επιτέλους αυτές τις γελοίες ταμπέλες πρέπει να τις πετάξουμε από πάνω μας,καθώς σαν τη λέπρα μας 'βρωμίζουν"τη συνείδηση και την καρδιά,που ξέρει το σωστό και το πρέπον καλύτερα από τη σκέψη...Τώρα πια οι λέξεις δε μπορούν να χωρέσουν τη φρίκη που ζούμε...Η αυτονόητη λύση είναι ό,τι το ε.πα.μ προτείνει τόσο καιρό...ή αυτοί ή εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καζακη ειναι λογικο να σου εχει κατσει στο λαιμο η ΧΑ και να συκοφαντεις βγαζοντας ετυμηγορια (πριν καν ξεκινησει η δικη). Λογικο, μια και η ΧΑ βρισκεται στο 20% ενω εσυ εχεις πιασει ταβανι στο 0,2% και ετσι σβηνει σιγα σιγα η ναπολεοντεια παραληρηματικη σου φαντασιωση να γινεις "δικτατορισκος" και να κανεις ως καζακεια εφοδο στα βολευτικα ανακτορα....

    Παει και το ονειρο να γινει το "χωνι" μια πραβντα

    Εχεις γινει ενας γραφικος νεος βασιλης Λεβεντης. Βαλε τηλεφωνικη γραμμη να σου κανει ο κοσμος καμια φαρσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλικάρι της φακής, εγώ μιλώ επώνυμα κι εσύ λουφάζεις στην ανωνυμία. Και μην ποντάρεις στο 20%, που δίνουν στα αποβράσματα του υποκόσμου και των δοσιλόγων από την εποχή των ταγματαλητών οι γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων των Σαμαρά και Σία, δεν πρόκειται να σε γλυτώσουν. Να είσαι ευχαριστιμένος που την συμμορία σου την διέλυσαν οι ομοιδεάτες σου από το κράτος. Γιατί αν βρισκόμασταν αντιμέτωποι τότε θα μάθαινες κι εσύ και τα άλλα φίδια τι σημαίνει αληθινό λαικό κίνημα και θα είχες την τύχη των πατεράδων σου που υπηρέτησαν τους ναζί στην κατοχή. Κι αυτή την φορά δεν θα βρισκόταν κανένας από την κυβέρνηση του Καίρου για να σε σώσει. Καλά κάνεις λοιπόν και λουφάζεις έντρομος και συμπληρώνεις τον αντρισμό που σου λείπει με το διαδίκτιο. Με μας δεν θα καθαρίσεις τόσο εύκολα, όσο με τους Σαμαρά και Δένδια.

      Διαγραφή
    2. Προς: Ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2013 - 2:24 μ.μ.

      Εχετε πολυ πλακα εσεις οι στοκοι. Συνεχιζετε να αυτοξεφτιλιζεστε με τις βλακειες, που γραφετε.

      Διαγραφή
  15. Δημήτρη, κάπου αρχές δεκεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη Μαρφίν. Ετοιμαστείτε να κάψουμε και το Δεκέμβριο στον αποπροσανατολισμό άλλης μια μηντιακής υπερπαραγωγγής. Εχουν λέει δυο τύπους ως κατηγορούμενους που κυκλοφορούν ελεύθεροι και αρνούνται κάθε συμμετοχή. Αναρωτιέμαι τι σόι σύστημα άφησε ένα Σακκα (πχ) να λιώνει 30 μήνες προφυλακισμένος και έχει δυο τύπους ύποπτους υποτίθεται για εμπρησμό α ν θ ρ ώ π ω ν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους. Ας καταλάβει όποιος μπορεί.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Καζάκη, γιατί το ΕΠΑΜ είναι τόσο εχθρικό με το "Σχέδιο Β";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει καμιά εχθρότητα του ΕΠΑΜ προς το Σχέδιο Β. Αντίθετα έγινε προσπάθεια προσέγγισης από την πρώτη στιγμή με πρωτοβουλία μάλιστα του ΕΠΑΜ Πειραιά. Η όλη προσπάθεια κόλλησε στην "μπλαζέ" αντιμετώπιση εκ μέρους τους, οι οποίοι έλεγαν ότι δεν μας ξέρουν, δεν ξέρουν ποιος είναι ο Δημήτρης Καζάκης κι άλλα τέτοια φαιδρά. Στο τέλος πέταξαν στους συναγωνιστές ένα, "εσείς είστε δεξιοί" κι από τότε κανένας ΕΠΑΜίτης δεν θέλει ούτε να τους ξέρει. Δεν ξέρω γιατί κρατάνε τόσο ψηλά τον αμανέ και επίσης δεν ξέρω από που αντλούν αυτό το τουπέ, όταν είναι ανύπαρκτοι - με εξαίρεση τον Αλαβάνο, ο οποίος όμως δεν ξέρει να υπερασπιστεί κανένα από τα αιτήματα που είναι και δικά μας προτάγματα - και το μόνο που ξέρουν είναι να μηρυκάζουν τη δική μας επιχειρηματολογία. Πάντως εμείς δεν λέμε όχι σε καμιά προσέγγιση, αλλά δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κιόλας όταν πρόκειται για απογειωμένους.

      Διαγραφή
  17. Δημήτρη ας υποθέσουμε οτί εφαρμόζονται οι πολιτικές που προτείνεις

    Θέλω να σε ρωτήσω τι θα έκανες με το θέμα των συντάξεων και πως θα γινόταν να γινουν αυξησεις ειδικά στους χαμηλόσυνταξιουχους, δηλαδη να αναστρέψουμε τις τεράστιες περικοπές ωστε ο κοσμος να ικανοποιει εστω τις βασικες του αναγκες με αξιοπρεπεια...

    Εκει που το πάνε είναι να καταλήξουμε σα τις ανατολικο-ευρωπαικές χώρες μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ οπου οι συντάξεις ειχαν γίνει ψίχουλα και δεν εφταναν ουτε για τα βασικά και οι συνταξιουχοι αυτοκτονούσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κλειδί είναι η δυνατότητα έκδοσης νομίσματος. Από το πρώτο 24ωρο, που λέει ο λόγος, οφείλουμε να επαναφέρουμε τις συντάξεις και τους μισθούς στο επίπεδο προ της 5ης Μαίου 2010. Αυτή θα πρέπει να είναι μια από τις πρώτες πράξεις της νέας κυβέρνησης για να μπορέσει ο λαός να βιώσει την αλλαγή, να αφοσιωθεί στην ανοικοδόμηση και ταυτόχρονα να δοθεί ζωή στην οικονομία.

      Διαγραφή
  18. Προτείνω να μελετήσεις και να στοχαστείς μια καινούργια πρωτοβουλία ανθρώπων για βασικό εισόδημα χωρίς αντάλλαγμα, σε όλους τους πολίτες, υλικό έχω παρακάτω για το θέμα.

    Swiss to vote on 2,500 franc basic income for every adult:
    http://www.reuters.com/article/2013/10/04/us-swiss-pay-idUSBRE9930O620131004
    ---
    http://truth-out.org/video/item/19561-the-activist-behind-switzerlands-referendum-for-guaranteed-income
    ---

    Στην Ινδία δοκιμάστηκε το βασικό εισόδημα χωρίς ανταλλάγματα, σε όλους με πολύ καλά αποτελέσματα:
    http://mondediplo.com/2013/05/04income
    ---
    http://www.sewabharat.org/news/cashtransfer.pdf

    ---

    Πρωτοβουλία στην Ευρώπη για άνευ όρων βασικό εισόδημα:
    http://basicincome2013.eu/ubi/el/

    Υπάρχουν και πιό καλοί τρόποι από το βασικό εισόδημα άνευ όρων ή ίσως συμπληρωματικοί τρόποι σε αυτό, αλλά προς το παρόν ας αρκεστούμε στην πληροφόρηση και στον στοχασμό πάνω στο βασικό εισόδημα άνευ όρων και πώς ορισμένοι άνθρωποι που βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις, ας είναι και απλοί πολίτες, έχουν το θάρρος να παίρνουν πρωτοβουλίες υπέρ της καλύτερης και περισσότερης ελευθερίας και ευημερίας όλων.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φοβάμαι ότι το "σχέδιο Β"είναι χειραγωγούμενο και ελεγχόμενο,ως εναλλακτική σε περίπτωση αδιεξόδου,με στόχο να μας "φορέσουν"το εθνικό νόμισμα που πάλι θα συμφέρει τους επικυρίαρχους,πάντα με τους δικούς τους όρους...Αν δεν καταλάβουμε ότι από τα πάνω καμμία λύση δεν είναι πια προς το συμφέρον μας καήκαμε!Τους είδαμε όλους πόσο κόπτονται για το κοινό καλό και το καλό του λαού!Όλοι έχουν ξεπουλήσει την πατρίδα στο όνομα ενός ολοκληρωτικού μορφώματος,που καταργεί το δικαίωμα να είσαι ελεύθερος,κανονικός άνθρωπος.Ένα "εργαλείο" στα χέρια των ολίγιστων θα είμαστε,αν δεν αντιδράσουμε ως λαός,χωρίς προοπτική κι ελπίδα.Αν συνειδητοποιούσαμε το πού μας πάνε ΟΛΟΙ ΤΟΥς,θα είμαστε όλη μέρα στους δρόμους μέχρι να φύγουν όλοι,μέχρι να ανατραπεί όλο το βρώμικο και ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα και ο λαός να γινόταν νοικοκύρης στον τόπο του.Πότε επιτέλους θα κατανοήσουμε πλήρως το τι μας συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυριε Καζακη θα αποφυγω τους χαρακτηρισμους για να μπορεσουμε να κανουμε μια κουβεντα αν κι εσεις ειστε πολυ σκληρος στους δικους σας χαρακτηρισμους ,

    απο τη μια χαρακτηρίζεται ΝΑΖΙ την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μη σεβομενος τον αυτοπροσδιορισμο της σαν επισημο κομμα αλλα δεν ειναι αυτο το περιεργο της υποθεσης , το περιεργο της υποθεσης ειναι στο αρθρο σας κι σε απαντησεις σας σε αυτο αρθρο χαρακτηριζεται οχι μονο τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σαν μη αντισυστημικη , αλλά και σαν κατι το οποιο το καθεστως και οι κυβερνωντες δεν εχουνε να φοβηθουνε τιποτε ,

    και διερωταμε σαν ατομο που ενδεχομενως να ηθελα να ενταχθω στο ΕΠΑΜ ( το οποιο εχει μια πανελλαδικη αισθητη παρουσια ομολογω ) πως μπορει να ειναι ΝΑΖΙ και συναμα να μην ειναι κινδυνος για το πολιτικο κατεστημενο , για το καθεστως , κι πως μπορει να ειναι συστημικοι ?

    Μιας και οι ΝΑΖΙ ως γνωστον ΞΕΣΚΙΣΑΝ κι αναμορφωσαν πληρως το πολιτικο κατεστημενο της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ , εκτελεσαν τα λοιπα πολιτικα κομματα εν μια νυχτι , κι αλλα χιλιαδες εγκλημματα ειτε ανομορφωσιες στο γερμανικο συστημα ..

    Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΓΕΛΟΙΟ ( ! ) ΚΙ ΤΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ .. γιατι οι ΝΑΖΙ εκτελεσαν τα λοιπα κοινοβουλευτικα κομματα .. ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ .. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ .. τα επιχειρηματα σας ειναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ ..

    Υ.Σ.

    Νομιζω οτι ολοι οσοι ψηφιζουν Χρυση Αυγη την ψηφιζουν για αυτον ακριβως το ρολο της σαν ΤΙΜΩΡΟΣ του συστηματος και οι οσες ΧΙΤΛΕΡΙΚΕΣ ριζες του παρελθοντος μονον καλο κανουν στη Χρυση Αυγη κι φερνουν επιβεβαιωση προν τον αντισυστημισμο της ..

    ενω επειδη τυχαινει να πρακολουθω ολα τα κομματα σχετικα με το τι εχει κανει για να πληξει το καθεστως .. οπως γραφει ξεκαθαρα στο επισημο προγραμμα της , περαν απο την θανατικη ποινη σε ναρκωμανης , παιδοφιλους , αλλα κι σε ΠΡΟΔΟΤΕΣ οπως δηλωνει ξεκαθαρα με νοημα σε βιντεο ο αρχηγος της χρυσης αυγης διερωταμε τι αλλο χειροτερο περαν της θανατικης ποινης θα μπορουσε να κανει για να μη τους λεττε συστημικους ? Αλλα εδω λεττε συστημικους κι καθεστωτικους τους ΝΑΖΙ που τους εκτελεσαν ολους τους αντιπαλους τους εν αμια νυχτι .. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


    σχετικα με τις δρασεις παλι της χρυσης αυγης εναντι του καθεστωτος απειρες, ενω τους καταλογιζουν ολους προδοσια εδω και δεκαετιες ..

    θα χαρω να απαντησεις κι να το δημοσιευσεις ..

    εξυπακουεται οτι μπορω να ανατρεψω ολο το αρθρο σας .. κι ολους τους χαρακτηρισμους σας ας μεινουμε ομως οτι οι ΝΑΖΙ ειναι συστημικοι κι μη κινδυνος για το καθε καθεστος .. πραγμα ανεκδοτο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ιστορικές σας γνώσεις είναι κατώτερες του μετρίου. Πρώτο, την ΧΑ την ξέρω από την ίδρυσή της. Διαθέτω σχεδόν το σύνολο των περιοδικών της που βρίθουν από ναζιστικά σύμβολα, κείμενα υπέρ του "αδικημένου" Χίτλερ κι άλλα πολλά. Ανάμεσα σ' αυτά κείμενα αμφισβήτησης των μαζικών σφαγών από τους ναζί επί κατοχής στην Ελλάδα, κοκ. Επίσης το ίδιο το σύμβολό της είναι καθαρά ναζιστικό, υιοθετημένο από ομόλογες νεοναζί οργανώσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Μόνο παντελώς αμόρφωτος θα το μπέρδευε με τον ελληνικό μαίανδρο. Τέλος ο Μιχαλολιάκος και η συμμορία του συμμετείχε μέχρι το 2010 στις ευρωπαικές συναντήσεις "εθνικιστικών" κομμάτων και κινημάτων, όπου διέπρεπαν κάθε λογής σκινχετζ και ναζί από την Γερμανία μέχρι εκπρόσωποι των Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας. Τόσο πατριώτες. Όποιος θέλει αυτά τα βρίσκει εύκολα ακόμη και στο διαδίκτιο.
      Δεύτερο: Οι ναζί κάθε άλλο παρά αντισυστημικό κόμμα ήταν. Χρηματοδοτήθηκαν από τους Κρουπ, Τύσεν, Ροθτσιλντ, Ροκφέλλερ, Φορντ κι άλλους πολλούς σαν και δαύτους. Αυτός που τους άνοιξε την πόρτα ήταν ο φον Πάππεν και ο Χιντεμπουργκ όταν είδαν ότι η εκλογική δύναμη του Χιτλερ έπιασε ταβάνι κι άρχισε να υποχωρεί. Οι ναζί κάθε άλλο παρά ενόχλησαν την ολιγαρχία που τους ανέδειξε. Αντίθετα επέβαλαν καθεστώς δουλείας για τους εργάτες που δεν είχαν δικαίωμα ούτε καν διεκδίκησης απέναντι στ' αφεντικά τους. Όλα αυτά είναι πασίγνωστα για όποιον ενδιαφέρεται να ψάξει και να μάθει. Οι ναζί, όπως και ο φασίστες του Μουσολίνι, ήταν απάντηση του καθεστώτος και μάλιστα των πιο αρπαχτικών μερίδων της ολιγαρχίας που για το κέρδος τους δεν θα δίσταζαν να αιματοκυλούσαν για μια φορά ακόμη ολόκληρο τον κόσμο, στην κυοφορούμενη εξέγερση του λαού και των εργαζομένων για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση. Αυτή είναι ιστορική αλήθεια.
      Όσο για τις υπόλοιπες ανοησίες, σ' αφήνω να γίνεις περίγελος για την τρομακτική άγνοια και εμπάθεια που σε διακρίνει. Εγώ απλά θα πω το εξής: Δείξε μου που και πότε απείλησε το καθεστώς ο Μιχαλολιάκος και ύστερα τα λέμε. Όχι στα λόγια, αλλά στα έργα. Εδώ δεν τόλμησε κανένας τους να μιλήσει ξεκάθαρα ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ για να ζητήσει την έξοδο της χώρας από όλα αυτά. Μυξόλογα και κραυγές καρπουζοκέφαλων με ναζιστική περπατισιά και χαιρετούρες. Εδώ και 4 χρόνια που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται στους δρόμους, πότε και που η συμμορία του Μιχαλολιάκου έδρασε εναντίον του καθεστώτος; Με ξυλοδαρμούς μεταναστών; Πουλώντας προστασία σε μαγαζάτορες και επαγγελματίες με το αζημίωτο; Με παρελάσεις αλά ναζί; Με γιορτές εμφυλικού μίσους και πατριδοκάπηλης παράκρουσης; Στρατολογώντας σεσημασμένους δολοφόνους κι εκτελεστές; Ή μήπως ενισχύωντας ως παρακράτος τους πραιτωριανούς των ΜΑΤ κάθε φορά που επιχειρούσαν εναντίον διαδηλωτών;
      Για να τελειώνουμε. Το κείμενό σου το δημοσιεύσα πρώτα και κύρια για όσους ανόητους πίστευαν ή πιστεύουν ότι η ΧΑ είναι πατριωτική δύναμη. Και μόνο η παραδοχή σου ότι η ΧΑ διαθέτει χιτλερικές ρίζες, αρκεί. Όσο για τον αντισημητισμό, αυτό σας κάνει δίδυμα αδέλφια των σιωνιστών. Γιατί κι αυτοί είναι αντισημήτες. Γι' αυτό και οι ναζί συνεργάστηκαν στενά με τους σιωνιστές στο ολοκαύτωμα και τις βίαιες μετακινήσεις των εβραίων. Αν δεν υπήρχαν οι ναζί, δεν θα υπήρχε σήμερα το σιωνιστικό Ισραήλ που συνεχίζει επάξια το ένδοξο έργο του Χίλτερ.
      Όσο για το Τιμωρός. Σιγά και μη φύγει κανά γαζί από το καλσόν και χρειαστεί μαντάρισμα. Το είδαμε πόσο τιμωρός. Μόλις αποκεφαλύστικε η ΧΑ από το καθεστώς, οι τιμωροί γίνανε λαγός και λούφαξαν. Ούτε μια αξιοπρεπή κινητοποίηση δεν τόλμησαν να κάνουν, όπως θα έκανε ακόμη και η τελευταία ασήμαντη αναρχική ομάδα.

      Διαγραφή
  21. Επισης αγαπητε κυριε ΚΑΖΑΚΗ λετε << Κι επομένως γιατί να αντιταχθούν από την σκοπιά της δημοκρατίας και των λαϊκών ελευθεριών;
    Άλλωστε πρόκειται για έννοιες ανύπαρκτες στο πολιτικό λεξιλόγιο της ΧΑ >>

    Μαλλον δεν σας αρεσει να ακουτε τις αποψεις της χρυσης αυγης για το πολιτικο σκηνικο της ελλαδος , ειτε απλα ψευδεστε , επειδη οι λεξεις δημοκρατια κι ελευθερια ακουγοντε συνεχως απο τα στομματα τους , σχεδον σε καθε εκδηλωση μεσα απο τον εθνικο υμνο που παντα ψαλουν ..

    τελος το νοημα της δημοκρατιας και της ελευθεριας βρισκει επιτελους νοημα μεσα απο τον πολιτικο λογο της χρυσης αυγης κι το επισημο προγραμμα ειτε της θεσης της αρκει να το μελετησετε .. μεχρι κι για δημοσκοπησεις για οτιδηποτε ομιλουν .. κι αλλα χιλιαδες ..

    αυτα σε οτι αφορα τι θεωρια και τις θεσεις στην οποια η χρυση αυγη ειναι το πιο δημοκρατικο κομμα της ελλαδος ενδεχομενως κι παγκοσμιως τουλαχιστον αυτη τη χρονικη στιγμη .. βεβαια οι θεσεις απο τις πραξεις απεχουν παρα πολυ .. κι ο καθενας οτι θελλει λεει ..

    αλλα απο τη στιγμη που δεν εχει κυβερνησει η χρυση αυγη δεν εχουμε δικαιωμα να τους χαρακτηριζουμε με τοση ανεση ΚΛΕΦΤΕΣ , ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ , ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ , ΝΑΖΙ κι δε ξερω γω τι αλλο επειδη αυτο αποτελει πεποιθηση δικη σας κι δεν τεκμηριωνεται απο το κομμα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με βαση τα λεγομενα της , γιατι εαν φτασουμε σα χωρα να ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ καποιον για κατι το οποιο δεν εχει διαπραξει .. κι εγω σας χαρακτηριζω βιαστη κι δολοφονο επειδη ειστε εν δυναμη βιαστης και δολοφονος κι ενδεχομενως καποτε στο μελλον να κανετε βιασμο η φονο ..

    αρα ειστε ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ πρεπει να σας απογορευσουμε να κυκλοφορειτε ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ η οτι αλλο .. αυτο το πραγμα κατηγορειτε εσεις τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τη στιμη που δε μπηκε με τα οπλα στο κοινοβουλιο αλλα μεσα απο εκλογικες διαδικασιες .. κι προληπτικο πολεμο ειτε φυλακισεις η χαρακτηρισμους τοσους σκληρους κι τοσο ανετα ειναι γελοιο να κανουμε εαν δε μας αρεσει ενα πολιτικο κομμα σαντιθεση με σχεδον 1 μυριο ελληνων , γιατι το ιδιο μπορουν να κανουν κι για εσας καποιοι επειδη απλα δε σας γουσταρουν στη φατσα ,

    ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΟΙ / ΚΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΣΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ / αποτελουν πεποιθησεις σας κι ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ για το μελλον .. απο τη στιγμη που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν ομιλει για χιτλερισμο αλλα μαλιστα για ακρως δημοκρατικες μελλοντικες διαδικασιες . .

    Κι εμενα δε μου αρεσει πχ το επαμ μπορω να λεω οτι ειναι κλεφτες γιατι εαν βγουν στην εξουσια θα κλεψουν .. θα ειμαι γελοιος .. εσεις λετε ναζι τη χρυση αυγη επειδη αμα βγουν εξουσια θα καμουν οτι και οι ναζι σε οτι αφορα τα εγκλημματα τους ( γιατι σε ολα τα λοιπα δημοκρατικα εδρασαν ακομη και οι ναζι ) αρα ειναι κι αυτοι ναζι κι εγκληματιες .. πραγμα επισης γελοιο ..

    ετσι κλεφτες στο πασοκ στο επαμ ειτε στο κκε ειστε μονον εαν αποδειξω το τι κλεψατε .. οχι επειδη πιστευω οτι ΘΑ ΚΛΕΨΕΤΕ στο μελλον κι μεχρι στιγμης η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν εχει διαπρακει καποιο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ γιατι το να μη θελλει αλοδαπους στην ελλαδα ειναι πολιτικη επιλογη καθε πολιτκη κι καθε κυβερνησης .. κι οχι εγκλημα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή