Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πρέπει να πέσει η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό.

Η πρώτη ημέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών πιστώνεται με υψηλό ποσοστό συμμετοχής. Επεισόδια ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς, ή ανάμεσα σε απεργούς και μη εκπαιδευτικούς που θα πυροδοτούσαν κοινωνικούς αυτοματισμούς και αντιπαραθέσεις – όπως ήλπιζε η κυβέρνηση – δεν σημειώθηκαν. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι ο κλάδος έχει τη διάθεση να αγωνιστεί με την κοινωνία στο πλευρό του. Το στοίχημα είναι πώς θα τα καταφέρουν.


Μέρα με την ημέρα κι άλλοι κλάδοι μπαίνουν στον αγώνα. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της «στην ανάληψη τοπικών κινηματικών πρωτοβουλιών, ακόμη και λειτουργικών καταλήψεων μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς, για να υπερασπίσουμε», όπως αναφέρει, «τα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας που απειλούνται να κλείσουν».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συντάσσεται με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, διατυπώνοντας ένα κατηγορηματικό «όχι»:
 
- Στη διάλυση των Δημόσιων Δομών Υγείας, στην αποδυνάμωση των Νοσοκομείων, στις απολύσεις εργαζομένων υγειονομικών,
- Στις περικοπές των δαπανών υγείας με οριζόντιο τρόπο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή περίθαλψη του ελληνικού λαού,
- Στη μετακίνηση του κόστους της περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων.

Στις κινητοποιήσεις  στην Υγεία μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, από 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας. Επίσης, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Από την μεριά της η κυβέρνηση εντείνει την πίεση προς τα λαϊκά νοικοκυριά και τους εργαζόμενους μέσα κυρίως από την εφορία. Οι δεσμεύσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων και γενικά καταθέσεων γενικεύεται. Οι συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο ελευθεροεπαγγελματιών και επιχειρηματιών γενικεύεται. Η κυβέρνηση εντείνει την πίεση όχι μόνο γιατί ο προϋπολογισμός δεν κλείνει δημοσιονομικά, αλλά και γιατί πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι τίποτε δεν γίνεται.

Ο Σαμαράς με τη σειρά του πήγε στον Μπαρόζο για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το επίμαχο ζήτημα είναι η προετοιμασία ενός νέου χρηματοδοτικού πακέτου που αυτή την φορά δεν θα εμφανιστεί με μνημόνιο, αλλά μόνο με ανανεωμένη δανειακή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Μ’ αυτή την σύμβαση θα προβλέπεται η απελευθέρωση των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες, το κούρεμα των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ με κλιμάκια, καθώς και το πέρασμα της δημόσιας περιουσίας στην κυριότητα του ΕΜΣ. Όλα αυτά θα εμφανιστούν ως αναγκαία προκειμένου η κυβέρνηση να μην πάρει νέα μέτρα εναντίον των μισθών και των συντάξεων, μόνο και μόνο για καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του επόμενου και μεθεπόμενου χρόνου. Φυσικά και μέτρα θα υπάρξουν και το ξεπούλημα θα συνεχιστεί.

Με τους κλάδους να βγαίνουν σε κινητοποιήσεις έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεμπερδεύουμε με την κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό, πριν προλάβει τα δεχτεί και να προσυπογράψει με τον ΕΜΣ τη νέα συμφωνία. Αυτός πρέπει να είναι ο ξεκάθαρα διακηρυγμένος στόχος των κινητοποιήσεων. Δεν έχει κανένα, μα κανένα νόημα οποιοδήποτε άλλο κλαδικό ή εργασιακό αίτημα. Όποιος επιμένει σε κλαδικά και εργασιακά αιτήματα το κάνει μόνο και μόνο για ένα λόγο: να προστατέψει την κυβέρνηση από ένα κίνημα που οφείλει να έχει σαν άμεσο πολιτικό στόχο την ανατροπή της. Και πρέπει να την ανατρέψουμε το ταχύτερο δυνατό.

Στο ζήτημα αυτό φέρει ιδιαίτερες ευθύνες η ΑΔΕΔΥ. Η 48ωρη στην οποία κατέληξε δεν είναι παρά κοροϊδία. Δεν είναι τίποτε περισσότερο από απεργία εκτόνωσης. Και μάλιστα με αιτήματα που αφορούν στενά τις διαθεσιμότητες στο δημόσιο τομέα. Σαν να λέει δηλαδή στην υπόλοιπη κοινωνία: δεν μας καίγεται καρφί για την δική σου κατάσταση, για τις μαζικές απολύσεις και την τεράστια ανεργία που βιώνεις, εμείς να εξαιρεθούμε την λαιμητόμου και όλοι οι υπόλοιποι ας καταλήξουν στα τάρταρα. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία και θα εισπράξει το ανάλογο απ’ αυτήν.

Οι λογικές που θέλουν την συνδικαλιστική δράση σήμερα να περιορίζεται στα στενά κλαδικά και εργασιακά αιτήματα έχει πλέον πεθάνει. Δεν είναι καν συνδικαλισμός, είναι βαθιά αντιδραστικές συντεχνιακές λογικές από την προϊστορία του εργατικού κινήματος. Σήμερα απαιτείται ένα καθαρόαιμο πολιτικό κίνημα των μαζών με ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι κλάδοι που διατηρούν κάποιον έστω βαθμό οργάνωσης. Κι αυτό απαιτεί νέο τρόπο σκέψης και δράσης.

Που πονά την κυβέρνηση; Που βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα της; Τι είναι εκείνο που δεν θα της επιτρέψει να σταθεί ούτε ώρα; Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί. Πόση ευφυΐα θέλει για να καταλάβει κανείς ότι τσακίζοντας τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του δημοσίου, η κυβέρνηση οδηγείται σε δημοσιονομική ασφυξία και κατάρρευση;

Αν η ΑΔΕΔΥ και οι οργανώσεις της αποφάσιζαν την κατάληψη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου οικονομικών, μαζί με την κατάληψη των ΔΟΥ και των γραφείων πρωτοκόλλου και κινήσεως σε νοσοκομεία και υπηρεσίες, η κυβέρνηση δεν θα άντεχε ούτε εβδομάδα.

Κατάληψη σημαίνει σταματώ την λειτουργία τους, σταματώ τις εισπράξεις και τα ραβασάκια. Και καλώ τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς να συνδράμουν έτσι ώστε να μην μπορεί κανένας να σπάσει την κατάληψη. Καλέστε τους ελευθεροεπαγγελματίες και μικρομεσαίους στην κατάληψη του υπουργείου οικονομικών προκειμένου να γλυτώσουν από την εφορία και τότε θα δείτε τι θα γίνει.

Αυτό σημαίνει ότι κινητοποιούμαι με αποτέλεσμα. Κατεβαίνω σε αγώνα με στόχο να ξεμπερδέψω μια και καλή. Μόνο αν οι απεργιακοί αγώνες και οι κινητοποιήσεις των κλάδων συντονιστούν με την κοινωνία και θέσουν ως άμεσο ζωτικό στόχο την εδώ και τώρα ανατροπή της κυβέρνησης, θα υπάρξει αποτέλεσμα. Διαφορετικά θα εκφυλιστούν οι απεργίες και θα γίνει το χατίρι της κυβέρνησης που περιμένει πώς και πώς να βγει και να θριαμβολογήσει.

Που στηρίζεται η βεβαιότητα της κυβέρνησης ότι οι κινητοποιήσεις δεν θα πάρουν συντονισμένο πολιτικό χαρακτήρα με λειτουργικές και μη καταλήψεις; Μα πρώτα και κύρια στην κατάσταση του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος. Με ηγεσίες σαν της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ μπορεί να περιμένει κανείς τέτοιες δράσεις; 48ωρες για τουφεκιές στον αέρα και ύστερα τα κεφάλια μέσα.

Από κοντά και το ΠΑΜΕ που σχεδόν έχει ταυτιστεί στις προτάσεις του μ’ αυτούς που άλλοτε κατήγγελλε ως εργατοπατέρες. Ξεψυχισμένες κινητοποιήσεις για στενά εργασιακά και «διαφώτιση» στους εργαζόμενους για την επουράνια βασιλεία της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας. Μάλιστα, οι συνδικαλιστές του έχουν χάσει τόσο πολύ την μπάλα που τολμούν να πουν πώς δεν έχει νόημα να τεθεί ως πολιτικός στόχος η ανατροπή της κυβέρνησης. Γιατί; Διότι έχουν προεξοφλήσει ότι τη σημερινή κυβέρνηση θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά της ΧΑ, κοκ!

Δεν υπάρχει χειρότερη απολογητική από αυτήν του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Βλέπετε πρέπει η ηγεσία Κουτσούμπα να εξαργυρώσει τα πολιτικά γραμμάτια που οφείλει για την σύμβαση των 3 εκατομμυρίων του ξεπουλήματος της δημόσιας συχνότητας του 902 σε υπεράκτια εταιρεία φάντασμα αγνώστων λοιπών στοιχείων. Να γιατί είναι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που αναγνώρισε το κυβερνητικό παραμάγαζο της «Δημόσιας Τηλεόρασης» έναντι της ΕΡΤ.

Βλέπετε πήρε καλή συμφωνία από τον κ. Καψή και έτσι πολλοί από τους εγκάθετους της «ΔΤ» είναι μέλη του ΚΚΕ. Αφού, όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη του στην υπό λειτουργική κατάληψη ΕΡΤ έκαναν τα αδύνατα δυνατά να πείσουν τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν την Αγία Παρασκευή – γιατί ο αγώνας τελείωσε – και να τρέξουν να υπογράψουν τις δίμηνες ατομικές συμβάσεις για την «ΔΤ» του Καψή και της κυβέρνησης.

Κι έτσι το ΚΚΕ έχει βαλθεί όσο ποτέ άλλοτε να διασπάσει τις κινητοποιήσεις, να τις εγκλωβίσει στα στενά συντεχνιακά όρια του εργασιακού, ή κλαδικού χώρου και να αποτρέψει πάση θυσία να αποκτήσει πολιτική αιχμή ο αγώνας. Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να λένε ότι είναι «χαμένος χρόνος» ο μαζικός λαϊκός αγώνας που θα οδηγήσει στην ανατροπή της κυβέρνησης. Η δική τους πρόταση είναι η λογική της απόλυτης ήττας: στενά συντεχνιακά αιτήματα (που χαρακτηρίζουν ταξικά) και «διαφώτιση» για την μελλοντική εξουσία της εργατικής τάξης.

Στο έργο αυτό τους διευκολύνουν και οι συνδικαλιστές εκείνοι που είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε θέλουν μόνο την αναταραχή με απεργίες δίχως νόημα και αποτέλεσμα έτσι ώστε η ηττημένη και καταπονημένη κοινωνία να μετατρέψει την απόγνωσή της σε ψήφο απελπισίας. Αυτή την τακτική έχουν επιλέξει οι γνωστοί εργατοπατέρες και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και επιμένουν να περιχαρακώνουν τους αγώνες στα στενά κλαδικά αιτήματα και να διασπούν την κοινωνία σε κλάδους που μάχονται και σε κλάδους που συμπαρίστανται. Δεν θέλουν με τίποτε να δουν ότι είναι κοινό το πρόβλημα και επομένως από κοινού και συντονισμένα θα το λύσουμε με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Αν θέλουμε να έχουν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις. Αν θέλουμε στ’ αλήθεια να ρίξουμε την κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό, πριν προλάβει και υπογράψει το νέο χρηματοδοτικό πακέτο με ότι συνεπάγεται, τότε υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Γενική πολιτική απεργία διαρκείας με λειτουργικές καταλήψεις πρώτα και κύρια στους νευραλγικούς τομείς της διοίκησης και τους εισπρακτικούς μηχανισμούς ώστε να παραλύσει το κράτος και να ακυρωθούν οι πολιτικές της κυβέρνησης στην πράξη.

Έτσι πέφτει μια κυβέρνηση. Έτσι αναθεωρούνται στην πράξη και εκ βάθρων όλες οι επιβαλλόμενες πολιτικές και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι δοσίλογοι σε βάρος του λαού και της χώρας. Έτσι μηδενίζεται το κοντέρ και προχωράμε σε επανεκκίνηση από νέες αφετηρίες, τα άμεσα ζωτικά συμφέροντα του λαού.

Κι αν μετά την ανατροπή της κυβέρνησης πάμε σ’ εκλογές με αποτέλεσμα να βγει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναρχίσει τα ίδια; Η πιθανότητα αυτή υπάρχει. Όμως είναι άλλο να πας σε εκλογές με τον λαό ηττημένο, με κατεβασμένο το κεφάλι, σε συνθήκες απόγνωσης, όπως έγινε στις περασμένες εκλογές. Κι άλλο με τον λαό να έχει ρίξει ο ίδιος την κυβέρνηση και να κρατά στα χέρια του τις ζωτικές υπηρεσίες του κράτους.

Στην πρώτη περίπτωση η εναλλαγή είναι σίγουρη. Και η κυβέρνηση που θα προκύψει είναι σίγουρο ότι θα είναι πολύ χειρότερη από την σημερινή, είτε είναι αριστερή, είτε όχι, διότι απέναντί της θα έχει έναν λαό διαλυμένο και σε απόγνωση. Στην δεύτερη περίπτωση ακόμη και κυβέρνηση εναλλαγής να προκύψει μετά από την ανατροπή θα έχει να αντιμετωπίσει έναν λαό που ξέρει πώς να ρίχνει κυβερνήσεις στην πράξη.

Κι όταν ένας λαός μάθει στην πράξη την τέχνη της ανατροπής, τότε είναι πολύ δύσκολο να του πουλήσει φούμαρα μια κυβέρνηση. Ειδικά σε συνθήκες σαν τις σημερινές όπου η κρίση του συστήματος της ευρωζώνης και η συντριβή της Ελλάδας προς όφελος του ευρώ και των αγορών δεν αφήνει κανένα, μα κανένα περιθώριο για παραχωρήσεις προκειμένου να ηρεμήσει ο λαός. Ας αφήσουμε τους παλιούς και νέους Λαλιώτιδες σε ΣΥΡΙΖΑ κι αλλού να ονειρεύονται ότι θα έρθουν στην εξουσία με τον τρόπο που ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ το 1981. Έπειτα θα εξαγοράσουν με παραχωρήσεις κάποια τμήματα της κοινωνίας κι έτσι υποτίθεται ότι θα σταθεροποιηθούν στην εξουσία με τον λαό να λουφάζει. Όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1982-83.

Ας τους αφήσουμε να πιστεύουν σε τέτοιες ηλιθιότητες. Σήμερα δεν είναι 1981 και μια κυβέρνηση εναλλαγής θα χρειαστεί από το πρώτο 24ωρο να δείξει το αληθινό της πρόσωπο. Κι αν ο λαός είναι αυτός που έχει επιφέρει την ανατροπή με γενική πολιτική απεργία διαρκείας, με λειτουργικές καταλήψεις κλπ., η κυβέρνηση της εναλλαγής δεν θα μπορέσει να σταθεί ούτε λεπτό. Δεν υπάρχει καλύτερη «διαφώτιση» του λαού και των εργαζομένων από το να μάθουν ο ίδιοι και με την ενότητά τους τον τρόπο να ρίχνουν κυβερνήσεις και να ανατρέπουν πολιτικές με τον αγώνα τους στην πράξη.

31 σχόλια:

  1. Δημητρη, μηπως να γινει ακομη μια ομιλια-συζητηση στο ΚΥΒΕ στο Περιστερι?? δεν νομιζω οτι θατανε ασχημο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα την οργανώσουμε σύντομα. Δεν ξέρω αν θα είναι στο ΚΥΒΕΠ ή αλλού, αλλά θα οργανωθεί πολύ σύντομα. Αμέσως μετά την ομιλία μου στις 25/9 στη Χαλκίδα που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο με σκοπό να αναληθεί η γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

      Διαγραφή
    2. στο κυβε, στο κυβε ειναι κοντα και βολευει με πολλους τροπους... εις αναμονην του μεγαλου γεγονοτος, αντε να ξεστραβωθουν και τα τελέυταια ζωα που κοιμουνται τον υπνο του δικαιου...

      Διαγραφή
  2. Το ΕΠΑΜ πρέπει να βγει μπροστά και να τα φωνάξει αυτά. Αυτή είναι η ουσία του, αυτο το ξεχωρίζει απ'τα απολιθώματα που μας τραβανε προς τα κάτω. Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για ΟΛΟΥΣ αν θέλουν να σώσουν τους εαυτούς τους. Πρέπει να δείξουν και να καταλαβουν οτι η δική τους σωτηρία προϋποθέτει την ανάκαμψη όλης της κοινωνίας. Διαφορετικά θα χαθούν. Υπάρχουν εκαμμύρια άνεργοι και εξαθλιωμένοι εκει έξω και κανείς δε θα κλάψει αν προστεθούν μερικές χιλιάδες ακόμα σ' αυτούς.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως η καμπάνια του 'ΟΧΙ' νίκησε στην Χιλή. Πολλά μπορεί να μάθει το ΕΠΑΜ από αυτό το έργο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
    Αντί να τονίζει κάποιος την εξαθλίωση και την αδικία του σήμερα, να εστιάζεται καλύτερα στην ευτυχία του αύριο. Η ζωή είναι άδικη έτσι και αλλιώς. Αλλά ο σκοπός πρέπει πάντα να είναι στο να υπερπηδάμε τους τοίχους και όχι να σπάμε το κεφάλι μας σε αυτούς. Χρειάζεται ένα πιστευτό όραμα για το αύριο, τόσο αληθινό που ο κοινός άνθρωπος θα θελήσει να το κάνει πραγματικότητα.
    http://en.wikipedia.org/wiki/No_(2012_film)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καζακης:…. “Αν θέλουμε στ’ αλήθεια να ρίξουμε την κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό, πριν προλάβει και υπογράψει το νέο χρηματοδοτικό πακέτο με ότι συνεπάγεται, τότε υπάρχει μόνο ένας δρόμος. «Γενική πολιτική απεργία διαρκείας με λειτουργικές καταλήψεις πρώτα και κύρια στους νευραλγικούς τομείς της διοίκησης και τους εισπρακτικούς μηχανισμούς ώστε να παραλύσει το κράτος και να ακυρωθούν οι πολιτικές της κυβέρνησης στην πράξη.

    Έτσι πέφτει μια κυβέρνηση. Έτσι αναθεωρούνται στην πράξη και εκ βάθρων όλες οι επιβαλλόμενες πολιτικές και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι δοσίλογοι σε βάρος του λαού και της χώρας. Έτσι μηδενίζεται το κοντέρ και προχωράμε σε επανεκκίνηση από νέες αφετηρίες, τα άμεσα ζωτικά συμφέροντα του λαού.”»

    Ολα καλα ολα Aγια. Ξεσηκωνετε ο ΣΟΚαρισμενος λαος, παραλυει η χωρα και αρχιζει η αντιστροφη μετρηση για την πτωση της Χουντας των Δοσιλογων και Προδοτων, Σαχλαμαρα και Βενιζελου.

    Νομιζω για να πετυχει πληρως η Γενικη Απεργια, θα πρεπει να εξαιρεθουν οι εργαζομενοι στα μεσα Μαζικης μεταφορας ωστε ο κοσμος να εχει την δυνατοτητα να συμμετεχει στις διαφορες συγκεντρωσεις διαμαρτυριας κτλ, υπο μια προυποθεση, δεν θα κοβουν εισιτηρια. Το ιδιο πρεπει να ισχυσει και για την ΕΡΤ, που ειναι απολυμενοι αλλα λιγοι ακομη εργαζονται ωστε το καναλι αυτο να χρησιμοποιηθει για καθοδηγηση και οδηγιες στον ξεσηκωμενο λαο!

    Εχω φυσικα την εξης απορια, οταν πλεον τα κυβερνητικα ποντικια αρχισουν να εγκαταλειπουν το πλοιο και εχω διαβασει αρκετες φορες αυτα που ανεφερες οτι πρεπει αμεσως να γινουν, ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ κτλπ.

    Το κρατος συνεχιζει να υπαρχει και ο ξεσηκωμενος λαος χρειαζεται να εχει καποιον (καποιους) να κουμανταρουν το καραβι στην σωστη πορεια.

    Μεχρι σημερα δεν εχω δει καμια αλλη προσωπικοτητα ἤ ωργανωμενη ομαδα, εκτος απο σενα, να εμφανιζεται που θα ειναι ικανη να φερει σε περας το εργο της πολιτικης και οικονομικης αλλαγης στην χωρα και που θα αναλαβει αμεσως την διακυβερνηση της χωρας.

    Φυσικα τα παροντα μελη και κομματα του σημερινου συστηματος αποκλειονται, οπως το εχεις και εσυ εξηγησει αναλυτικα. Πιστευω επεισης οτι ενας ‘’κουκος δεν φερνει την ανοιξη’’ και θα ειναι μεγαλο κριμα ενα τοσο μεγαλο εργο και κοπος εκ μερους σου, να ξυπνησεις τον ΣΟΚαρισμενο Ελληνικο λαο, να παει χαμενο.

    Μας αρεσει ἤ οχι ο λαος χρειαζεται Ηγετη (ες) για να παλαιψει και να κερδισει τον Αγωνα και συμβολο μπροστα, οχι διαφορα Μπαϊρακια που χωριζουν τον κοσμο αλλα μονον την Ελληνικη Σημαια που θα ενωσει ολους! Δεν μας εμαθε τιποτα η ιστορια του 1921;;;

    Σε ρωταω διοτι, οπως καλα γνωριζεις οι Αμερικανο-Εβραιοι ‘’φιλοι μας’’ που ελεγχουν τοις πολιτικες και στρατιωτικες ηγεσιες της χωρα μας, μετα τον 2ο ΠΠ, ειναι φυσικο οτι εκτος απο τους Τσιπρα, Παπανδρεου, Βοριδη, Καραφυρερ και Σια, εχουν ηδη και αλλες εφεδρειες ετοιμες να δρασουν.

    Γραφεις στο αρθρο σου οτι: … ‘’ έχουν προεξοφλήσει ότι την σημερινή κυβέρνηση θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά της ΧΑ, κοκ! ‘’……. και εαν δεν υπαρχει Αρχηγος ἤ ωργανωμενη ομαδα μπροσταρηδες του λαου, πιθανον να ξυπνησουμε με τιποτα τανκς..... εξω απο το μπουρδελο που λεγεται Βουλη με τους Αδωνι και Μιχαλολιακο στην πρωτη γραμμη!

    Μηπως εσυ ξερεις κατι που εγω δεν το γνωριζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ ΣΑΣ "ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ" ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ....

    ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ σημαντική κίνηση θα ήταν να κάνουμε κάτι για να συμπαρασύρει το κάθε σωματείο εργαζομένων τα αντίστοιχα σωματεία των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου. Αν πχ είχαμε πανεκπαιδευτική απεργία διαρκείας στις 4 Μεσογειακές χώρες με την κοινή μοίρα, η παρτίδα θα τελείωνε με ένα μαγαλοπρεπές ματ. Κι αν η απεργία ήταν γενική πολιτική, τότε ίσως θα μπορούσαμε να πυροδοτήσουμε ακόμη και παγκόσμια επανάσταση. Είναι πολύ μεγαλεπίβολο σαν σχέδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υπήρχαν συνδικάτα και συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούσαν τα αληθινά συμφέροντα των εργαζομένων, τότε ναι αυτό το σχέδιο θα ήταν απολύτως ρεαλιστικό και εφικτό. Όμως έχουμε να κάνουμε με τη συνδικαλιστική σαβούρα, την κομματική γραφειοκρατία που έχει κατσικωθεί στα συνδικάτα και οδηγεί σκόπιμα ή από κόλλημα τον κόσμο από ήττα σε ήττα.

      Διαγραφή
  7. Κύριε Καζάκη,

    Μὲ ἐνδιαφέρει ἡ ἄποψή σας γιὰ δύο πράγματα. Γιὰ νὰ εἶμαι δίκαιος, καὶ νὰ μὴν φανῶ προβοκάτορας, θὰ σᾶς παραθέσω καὶ τὴν δική μου θέση:

    (Ι) Θέμα Πάχτα - Καμμένου, στὸν Ἀριστοτέλη Χαλκιδικῆς. Δική μου θέση εἶναι ὅτι ὁ ἴδιος ὁ κόσμος ποὺ ἐμπιστεύθηκε τὴν δημαρχεία στὸν Πάχτα εἶναι _ἀπόλυτα ὑπεύθυνος_ γιὰ τὴν κατάσταση (μολυσμένο νερὸ καὶ δήμαρχο ποὺ σφυρίζει ἀδιάφορα, προώθηση τῆς ἐξόρυξης χρυσοῦ χωρὶς νὰ περιλαμβάνεται κάτι τέτοιο στὶς προεκλογικὲς ἐξαγγελίες κλπ.). Ἄν καὶ θεωρῶ τὸν κ. Καμμένο συνυπεύθυνο γιὰ τὴν κατάσταση ποὺ βιώνουμε (τί διάολο, χρόνια παιδὶ τῆς Ν.Δ. δὲν ἔβλεπε τίποτα; Καὶ πάλι, ὡς Ἀνεξάρτητος Ἕλλην πολὺ ἄργησε νὰ ἀντιδράσει!), ἀναγουλιάζω μὲ τὴν νεκρανάσταση τοῦ Πάχτα, γνωστοῦ ἀποκλειστικὰ γιὰ τὸ Σκάνδαλο μὲ τὸ Πόρτο-Καρρᾶς, ποὺ ἔριξε τὴν κυβέρνηση Σημίτη. Πολὺ μπόχα...

    (ΙΙ) Θέλω τὴν ἄποψή σας γιὰ τὸ παρακάτω κατάπτυστο ντοκουμέντο: γιατὶ δὲν προβάλλεται καὶ γιατὶ κανεῖς δὲν ἀντιδρᾶ;!

    http://www.youtube.com/watch?v=wWdut0XaUj8&hd=1


    Καὶ μιὰ ἔκκληση. Παρακαλῶ μετρῆστε λίγο τὶς συγκρούσεις σας!

    Διαφωνῶ μὲ τὴν ἐπίθεσή σας στὸν Μανώλη Γλέζο. Τὸν ἔχω γνωρίσει ἀπὸ κοντὰ καὶ εἶναι παληκάρι: ἔφηβος, δὲν σοῦ δίνει τὴν ἐντύπωση ὑπερήλικα. Ταυτίζομαι μὲ τὴν (ἀντ-)ἐπίθεσή σας στὸ βδελυρὸ Ἄρδην καὶ στοὺς παράγοντές του. Δὲν ὑπάρχουν πολυτέλειες γιὰ ἀλληλοσυγκρούσεις: πρέπει νὰ εἶστε σκληρὸς μὲ τὸ Σύστημα καὶ μαλακότερος μὲ ἄνθρώπους τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καὶ τοῦ ΚΚΕ.

    Καλὴ Δύναμη.

    Κυριάκος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Οι δηλώσεις του Καμμένου για τον Πάχτα - αν και απ' ότι έμαθα αφορούν σε ιδιωτική συζήτηση - είναι δηλώσεις πολιτικού αρχηγού και επομένως εξ ορισμού πολιτικές δηλώσεις. Επομένως χρήζουν πολιτικής κρίτικής κι όχι ιεροεξαταστών της διατεταγμένης δημοσιογραφίας και εισαγγελέων κατά παραγγελία Μαξίμου. Κρίμα που ο Καμμένος δεν στάθηκε στο ύψος του και άρχισε μετά την πίεση να δίνει εξηγήσεις για παρεξηγήσεις και τα ρέστα, ενώ θα έπρεπε να περάσει στην αντεπίθεση. Ο Πάχτας δεν είναι παρά ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ληστοσυμμορίας που μας κυβερνά και την οποία πρέπει να ανατρέψουμε.
      2. Η κατάσταση στην συγκεκριμένη συζήτηση της επιτροπής της Βουλής δεν είναι εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι γιατί παραμένουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σ' αυτό το τσίρκο; Γιατί νομιμοποιούν με την παραμονή τους τέτοιες πρακτικές; Γιατί δεν φεύγουν απ' αυτήν με σκοπό να πυροδοτήσουν πολιτική κρίση και να βαθύνει η ρήξη με την κοινωνία; Αυτό είναι το ζήτημα κι όχι η κατάντια της σημερινής Βουλής, η οποία είναι γνωστή σε όλους.
      3. Δικαίωμά σας να έχετε όποια άποψη θέλετε. Όμως, αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: είπα ψέμματα; Είπα κάτι που δεν ισχύει; Αυτό έχει σημασία. Όταν ένας ολόκληρος λαός δίνει μάχη ενάντια σε διατεταγμένη γενοκτονία δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ηπιότητας σ' όσους δεν στρατεύονται στο πλευρό του. Κανείς δεν είναι υπεράνω. Όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται, όπως κι εγώ άλλωστε. Όταν πουλάνε φούμαρα στον κόσμο, όταν πάνε να τον ξεπουλήσουν τοις μετρητοίς ή επί πιστώσει θα τους επιτίθεμαι σαν να εξαρτάται η ζωή μου απ' αυτό.

      Διαγραφή
    2. Σᾶς εὐχαριστῶ θερμὰ κ. Καζάκη. Μεγάλη χαρά μας ποὺ ξεκινήσατε τὸν ἀπευθείας διάλογο μὲ τοὺς ἀναγνῶστες σας ΚΑΙ γραπτῶς. Νὰ μοῦ ἐπιτρέψετε σᾶς παρακαλῶ νὰ σᾶς ἀπευθύνω ἐρωτήσεις καὶ στὸ μέλλον, εἰδικὰ ἐρωτήσεις πάνω στὰ οἰκονομικά.

      Ὁ λόγος σας εἶναι μεστὸς καὶ τεκμηριωμένος, ὅσο μπορῶ νὰ τὸν παρακολουθήσω, καὶ ὅσοι ἔχουν ἤ εἶχαν ἀμφιβολίες (ὅπως κι ἐγὼ στὸ παρελθόν), τοὺς διαψεύδουν οἱ ἐξελίξεις. Σᾶς πρωτογνώρισα ἀπὸ τὴν πρώτη σας παρουσία στὴν ἐκπομπὴ τοῦ Γ. Σαχίνη, καὶ σᾶς εἶχα ἀναφέρει καὶ σὲ ἕνα ἀρθράκι μου στὸ Ἀντίφωνο γιὰ τὰ μαθηματικά. Ἀπὸ τότε σᾶς παρακολουθῶ ἀνελιπῶς.

      Δυστυχῶς πέφτετε παντοῦ μέσα. Τὸ γράφω μὲ μεγάλη λύπη! Κάποιοι τύποι, σὲ ἱστολόγια ἀδελφὰ τοῦ Ἄρδην, ὅπως τὸ Ἀντίβαρο, ``πατριωτικοῦ'' κλ.π. περιεχομένου, σχολιάζανε κυνικὰ γιὰ σᾶς πρὶν τρία χρόνια ``εἶναι τσαρλατάνος καὶ ἀπατεώνας''. Ἦρθα σὲ ἀντιπαράθεση μαζί τους, χωρὶς νὰ σᾶς γνωρίζω. Σήμερα οἱ τύποι αὐτοὶ γράφουν στὸ Antinews, ἐνῶ ἐσεῖς ἀκλόνητος στὶς θέσεις σας συνεχίζετε τὸν δρόμο σας ἀκούραστος καὶ ἀσυμβίβαστος.

      Γιὰ τὸ 3ο σημεῖο, ἤθελα τὴν ἄποψή σας, τὴν ὁποία διάβασα μὲ προσοχὴ καὶ δὲν ἀπορρίπτω, καὶ θὰ τὴν ἔχω σὰν κρατούμενο: ἴσως νὰ ἐπαληθευθεῖτε καὶ σὲ αὐτὸ τὸ σημεῖο, στὸ ἐγγῦς ἤ ἀπώτερο μέλλον. Μοῦ εἶναι ἀδύνατο, πρὸς τὸ παρόν, νὰ μὴν σέβομαι τὴν παρουσία καὶ προσωπικότητα τοῦ Μ. Γλέζου. Μοῦ δίνει δύναμη ἡ μαχητικότητά του καὶ τὸ ἐφηβικό του τεπεραμπέντο. Μακάρι νὰ εἴμαστε ἔτσι ὅταν φτάσουμε τὰ τριάντα ἤ τὰ σαράντα: οἱ νέοι σήμερα εἴμαστε ψόφιοι κοριοί...

      Ἡ ἄποψή σας γιὰ τὶς δηλώσεις Καμμένου - Πάχτα εἶναι ἡ πιὸ ξεκάθαρη καὶ (μαθηματικὰ) λογικὴ πρόταση ποὺ ἔχω διαβάσει ἤ ἀκούσει γιὰ τὸ ἐν λόγῳ γεγονός. Εἶναι λυπηρὸ ποὺ ἐξαιτίας του 3ου σημείου τῆς ἀπάντησή σας θὰ εἶναι ἄν ὅχι ἀκατόρθωτο ἐξαιρετικὰ δύσκολο_ νὰ μᾶς ἐκπροσωπήσετε ποτὲ στὸ Κοινοβούλιο. Κρίμα. Ἐκτὸς κι ἄν ἔρθουν τὰ πάνω κάτω στὴν χώρα: καὶ αὐτὸ δὲν εἶναι ἀπίθανο.

      Καλὴ Δύναμη

      Μὲ ἐκτίμηση,

      Κυριάκος

      Διαγραφή
  8. Μολις παρακολουθησα το "Βοήθεια…σώζουν τη χώρα"

    Εξαιρετικο

    Πολυ σωστή ιδεα η πολιτικη απεργία οργανωμενη στους δημους και σε τοπικο επίπεδο.

    Πως όμως θα περιφρουρίσουμε την αποτελεσματικότητα της?

    Τι θα γίνει αν το κρατος αποφασισει να δρασει? Δεν θα πρεπει να καταφυγουμε στη βια.? Βια που ουτως η 'αλλως φαίνεται αναπόφευκτη. Και τότε χρειάζεται οργάνωση γιατί αυτοί δεν θα διστασουν να χρησιμοποιήσουν και το Στρατό εναντίον μας.

    Μηπως θα πρεπε ν'αρχισουμε να σπαμε τραπεζες (τα μαγαζιά τους δηλαδη) και εφορίες για να ρθει το τελος μια ωρα αρχίτερα?

    Εχω την εντύπωση ότι ο συρφετος που σημερα μας δημεύει την περιουσία , δεν θα φύγει ευκολα και με ειρηνικο τροπο.

    Θα χρειαστεί τρελους σαν τους Χρυσαυγίτες πιθανόν, που σαν τους τρελους Ελληνες του 21 ξεσηκώθηκαν εναντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

    Πολύ σωστα αναφέρεις στο video οτι οποιος σηκωνει Ελληνικη σημαία θεωρείται φασίστας από το συνταγματικό τοξο.

    Αν έχουν μείνει Ελληνες ήρθε η ώρα να οργανωθούμε να τους βάλουμε τις σημαίες εκει που τους αξίζει.

    Συμφωνό απόλυτα ότι μάλον παμε για αλλαγή συνόρων. Ίσως γι'αυτό φευγουν οι μεγάλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. George Voyajakis17
      Λες: ,,Θα χρειαστεί τρελους σαν τους Χρυσαυγίτες πιθανόν, που σαν τους τρελους Ελληνες του 21 ξεσηκώθηκαν εναντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία,,
      Αν νομιζεις οτι οι Χρυσαυγιτες ειναι πατριωτες, εισαι μεσ΄την αυταπατη. Μπορει μερικοι ψηφοφοροι, που λογω αμορφωσιας και απελπισιας, ξεγελαστηκαν, η ηγεσια ομως ειναι προδοταριο του κερατα. Δες τι ψηφισαν μεσα στη βουλη μεχρι τωρα.

      Διαγραφή
    2. Ακόμα και ετσι να 'ναι όπως τα λες, μου αρκει ο φόβος που εμπνέουν στους δήθεν δημοκράτες. Αν ακόμα υπάρχει ελπίδα διόρθωσης των κακως κειμένων απο τους βολευτες του συνταγματικού τοξου - πραγμα περιπου αδιανόητο - τοτε η ΧΑ ειναι η καμπάνα ότι πρεπει να πιασουν δουλεια αμεσως.

      Διαγραφή
  9. κοινωνικοί αυτοματισμοί – όπως ήλπιζε η κυβέρνηση – δεν σημειώθηκαν γιατί όλοι πλέον νοιώθουν στο πετσί τους την επικείμενη καταρευση.
    Το πόσο διατεθειμένοι είναι να παλεψουν θα φανεί στη διάρκεια και στη τυχόν επιστρατευση. Γμωμη μου ειναι ότι ιδιωτικος και δημοσιος τομεας πρεπει να κατεβουν σε απεργια αγνωστου διαρκειας με αιτημα συνταγματικη εθνοσυνελευση.
    Συμφωνω απόλυτα οτι σκοπος των απεργιων ΔΕΝ μπορει να ειναι κλαδικα αιτήματα και εκτόνωση θυμου, αλλά το ξεκούμπισμα όλων των παλαιων πολιτικων οικογενειων και ολοκληρου του σαπιου συστηματος.

    Μαζι με το μαγαζί του Θεοχαρη και τις ΔΟΥ πρεπει να σταματίσουν και οι Τραπεζες νομιζω.
    Εχω όμως την υποψία ότι θα χυθεί αίμα πριν καταθέσουν τα όπλα. Γι' αυτο πρεπει να είμαστε εντελως ξεκάθαροι.

    Φοβερη και η ανάλυση για του κωλοσυνδικαλιστες που μετα γίνονται βουλευτες, για τους ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ και τα κουκουδια. Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. George Voyajakis

      Εσεις οι φαν της δολοφονικης συμμοριας της ΧΑ κουκουδια αποκαλειτε τους κουμουνιστες; Μιλαμε για επιπεδο, οχι αστεια.

      Ξερεις, οτι ο Καζακης αυτοπροσδιοριζεται ως κουμουνιστης, ετσι; Ή το διαβαζεις πρωτη φορα;

      Διαγραφή
    2. Δεν με ενδιαφερει το χρωμα του. Με ενδιαφερουν αυτα που λεει. Τον παρακολουθω καιρο και βρισκω σωστα πολλα απ' αυτα που λεει.

      Κουκουδια τους ελεγε η γιαγια μου που τους γνωρισε πρωτο χερι, όπως και ο πατερας μου. Για μενα κουμουνιστες ειναι και οι ΝΔ.
      Συγνωμη....!

      Διαγραφή
  10. Κυριε Καζακη,

    τι διεθνες αντικτυπο θα ειχε πιστευετε η γενικη πολιτικη απεργια;Θα ειχαμε ανταποκριση απο Τουρκια,Βουλγαρια και τον ευρωπαικο νότο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Προσωπικά πιστεύω ότι θα είχαμε ανταπόκριση αν ο λαός πετύχαινε το στόχο του. Τότε ναι, θα βλέπαμε μεγάλα λαικά κινήματα να ξεσπάνε με στόχους ανόλογους όχι μόνο στον ευρωπαικό νότο, αλλά σ' ολόκληρη την Ευρώπη.

      Διαγραφή
  11. 1 μονο μερα να σταματησουν ολοι α πληρωνουν...παρτε γαλατα για τα παδια σας,τροφιμα,μη πληρωνετε τοκους σε κανεναν!!!
    κ.καζακη μαζι σου ,Εισαι η μονη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε πουστη Καζάκη τα κειμενά σου δεν είναι κείμενα ειναι κειμήλια . Πρέπει να τα κορνιζάρουμε να τα κληρονομήσουν τα παιδιά μας .
    Πάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το εισπρακτικό σενάριο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Γιατί πολύ απλά το κενό το καλύπτουν οι δανειστές. Δηλαδή ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ στο προτεκτοράτο τους να χρεοκοπήσει. Αντίθετα χαίρονται γιατί έτσι δημιουργούν νέες δανειακές ανάγκες που τις καλύπτουν οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος φοβάται για το μεροκάματο όπως διάολος το λιβάνι, θα κάτσουν 1 εβδομάδα απλήρωτοι; Να μην συζητήσω καν για τον ιδιωτικό τομέα... Επιτρέψτε μου μια μικρή πρόβλεψη· και η νέα δανειακή θα περάσει, και πρώτες κατοικίες θα χαθούν, και καταθέσεις θα κουρευτούν, γιατί απλά ο Έλλην, πλέον, ότι φάει, ότι πιει και ότι αρπάξει ο κ...ος του. Η γενιά του '40 και του '50 έχει κουραστεί πια, δούλεψε, δημιούργησε, φοβήθηκε, χάρηκε, έζησε. Η γενιά του '60 και του '70 τα βρήκε όλα έτοιμα, τεμπέλιασε, μαλακίστηκε και με το ζόρι τα διατήρησε. Η γενιά του '80 και του '90 δεν έμαθε ποτέ, ζει στις κάθε ιντσών οθόνες, βολεύτηκε στις 3 και 60 και στενοχωριέται που δεν πετάει γαρούφαλα. Μόνη λύση: το γυναικείο κίνημα, κάπου διάβασα γι' αυτό, στην Εφ.Συν. θαρρώ. Αλλά κι αυτό, δεν βρίσκουν άντρες λένε....
    Έτσι βγήκε και το άσμα: "Θέλω αγάπη μου να κάνουμε παιδί, να το βιδώσουμε μπροστά απ' την TV να βλέπει μικυ μάους. Να του αγοράσουμε κομπιούτερ και σκυλί, κι όταν τελειώσει την γερμανική σχολή, να λέει το φύγε ράους". Τάδε έφη: Δημήτριος ή Τζίμης ή Τζιμάκος Πανούσιος, βοήθειά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:27 μ.μ.

      Σπερνεις ηττοπαθεια. Και αυτο μορφη δοσιλογισμου ειναι.

      Διαγραφή
    2. Με πονάει και εμένα η αλήθεια, πραγματικά... Αλλιώς δεν θα ήμουν στο 1.5% του "ΟΧΙ"

      Διαγραφή
  15. Δημήτρη, όπως σου έχω ξαναπει σε παρακολουθώ χρόνια τωρα και με έχεις πείσει οτι πρέπει οπωσδήποτε να απαλαγουμε από αυτό το πολιτικό σύστημα και την πολιτική ομηρία που βιώνουμε δεκαετίες τώρα. Οι καιροί μυρίζουν ήδη μπαρούτι και κατα πως φαίνεται οι ταγοί αυτής της έρημης χώρας σπρώχνουν τον κόσμο στον απόλυτο διχασμό! Επειδή εκτιμώ την ειλικρινή σου στάση όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις ιστορικές σου γνώσεις και μιας και έχεις αναφερθεί πολλες φορες στο ΕΑΜ θα ήθελα σε παρακαλώ να μου πεις την άποψη σου για αυτα που διαβάζω έδω: http://ellas2.wordpress.com/2013/04/17/%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/
    δεν σου ζητω να το δημοσιεύσεις καθώς δεν επιθυμώ με κανένα τρόπο να ξυπνήσω μνήμες ή αμυντικούς μηχανισμούς, ρίχνοντας νέρο στο μύλο της διχόνιας. Θα ήθελα όμως αν μπορούσα να είχα ένα δικό σου σχόλιο. Δεν γνωρίζω βέβαια πως μπορείς να μου απαντήσεις χώρις να δημοσιεύσεις το κείμενο μου άλλα φαντάζομαι οτι μπορείς να το διαχειριστείς και να αφαιρέσεις όποιον κομμάτι του κειμένου θέλεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, είτε μου απαντήσεις είτε όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για ψευδολογίες άνευ προηγουμένου με βάση τις βίβλους που είχε εκδώσει η διεύθυνση της ασφάλειας περί αντικομμουνιστικού αγώνος την περίοδο του εμφυλίου. Ούτε ένας ισχυρισμός δεν επαληθεύεται από τα ιστορικά γεγονότα.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι ρε Δημήτρη. Πολλές περιπτώσεις αναφέρονται πάντως και φωτογραφίες... Τελοσπάντων θέλει πιο ενδελεχη έρευνα. Ευχαριστώ για την απάντηση.
      Αντε, να ΄σαι καλά και καλό κουράγιο

      Διαγραφή
    3. Δολοφονώ μαζικά τον πληθυσμό, π.χ., της Καλαμάτας. Αυτό έγινε από τις ομάδες της Χ το 1945 και στοίχισε πάνω από 1.600 θύματα. Οι συγγενείς ψάχνουν και βρίσκουν τους ομαδικούς τάφους. Έρχεται η ασφάλεια τους φωτογραφίζει και ύστερα τους δημοσιεύει ως ομαδικούς τάφους θυμάτων των κομμουνιστοσυμμοριτών. Αυτό λένε οι φωτογραφίες. Ψάξε ενδελεχώς περίπτωση την περίπτωση και θα δεις το ψέμα.

      Διαγραφή
  16. Αλλη περιπτωση: Βρίσκει η γυναικα χωροφύλακα τον άνδρα της στο νεκροτομείο σκοτωμένο, τον αναγνωρίζει αλλά δεν μπορεί να μεταφέρει την ίδια μερα το σωμα του για ταφή. Την επομένη που παει, παρατηρεί οτι στο μεταξύ διάστημα του έχουν βγάλει τα ματια.
    Στις πλατείες των πόλεων και των χωριων, οι παρακρατικοί περιεφεραν κουβαδες που περιείχαν ματια ανθρώπων "που τα είχαν βγάλει οι ελασιτες πριν εκτελέσουν τα θύματα". Η χήρα του χωροφύλακα βαζει τις φωνές οτι ο άνδρας της τα είχε κατά την αναγνωριση την προηγούμενη μερα.
    Κάπως έτσι περιγράφονται στο βιβλιο του Διον. Χαριτόπουλου ΑΡΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ, πολλά απο τα αισχη των ταγματαλητων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή