Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το αυγό του φιδιού και ποιος το εκκολάπτει

Με την θρασύδειλη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από έναν 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, μπαίνουμε σε μια νέα φάση στην πολιτική ζωή του τόπου.

Αν και οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να απαλύνουν τις εντυπώσεις και να παρουσιάσουν το δολοφονικό χτύπημα ως κάτι μεμονωμένο από έναν μεροκαματιάρη πατέρα δυο παιδιών από την Νίκαια, ένα είναι σίγουρο. Το χτύπημα ήταν προμελετημένο και αποτέλεσμα συμμορίτικης δράσης από κάποιον που σίγουρα είναι σεσημασμένος, γνωστός για τη δράση του και σίγουρα δικτυωμένος στον υπόκοσμο. Αυτός που τραβά το μαχαίρι να σκοτώσει εν ψυχρώ κάποιον αφού του στήσει ενέδρα είναι σίγουρο ότι το έχει ξανακάνει.


Και μάλιστα μετά το έγκλημα ούτε πανικοβάλλεται, ούτε κρύβεται για να μην τον βρουν. Απλά σουλατσάρει εκεί κοντά με την κάλυψη της υπόλοιπης συμμορίας, ίσως γιατί είχε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα τον κυνηγήσει κανείς. Τελικά συλλαμβάνεται και αμέσως αρχίζει η διαρροή από την αστυνομία ότι πρόκειται για γενικά έναν φιλήσυχο πολίτη με κακές πολιτικές παρέες.

Το θέμα μας όμως δεν είναι μόνο αυτό. Δεν έχουμε απλά μια καραμπινάτη περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίας από μια φασιστική συμμορία που μάλιστα έφερε και τα ναζιστικά της εμβλήματα. Έχουμε για πρώτη φορά την ΧΑ να ξεκινά οργανωμένο αιματηρό πογκρόμ με όρους εμφυλίου. Η δολοφονία αυτή μας επαναφέρει στην περίοδο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας το 1945, όπου οι πρώην ταγματαλήτες συνεργάτες των ναζί και ο υπόκοσμος εξοπλισμένος από τους Εγγλέζους και συγκροτημένος σε συμμορίες του παρακράτους δολοφονούσαν με την ανοχή του επίσημου κράτους – το οποίο ποτέ δεν εντόπιζε τίποτε άλλο εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις – με άμεσο πολιτικό στόχο την επιβολή εμφυλιοπολεμικής κατάστασης στην ελληνική κοινωνία.   

Είναι τυχαίο που η δολοφονική κλιμάκωση αυτή της ΧΑ γίνεται μετά την εμετική παρουσία της στις γιορτές μίσους στο Γράμμο-Βίτσι και Μελιγαλά; Γιορτές μίσους που δεν έστησε η ΧΑ αλλά παράγοντες του κυβερνώντος συνασπισμού, αλλά και οι ηγεσίες των επίσημων Συνδέσμων Αποστράτων, οι οποίες διάλεξαν το Γράμμο-Βίτσι για να επιδείξουν την υποτέλειά τους στον ξένο παράγοντα, αλλά και τον ξεπουλημένο, δοτό, ανύπαρκτο και βαθύ φαιοπράσινο «πατριωτισμό» τους.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που συμμετείχαν, στήριξαν και διαιώνισαν τον θεσμό των γιορτών μίσους του εμφυλίου. Πέτυχαν τον σκοπό τους. Το αίμα του δολοφονημένου 34χρονου είναι η απόδειξη. Η συμμορία της ΧΑ δεν έκανε τίποτε άλλο από το να εκτελέσει στην πράξη αυτό που είχαν στο μυαλό τους όσοι οργάνωσαν τις γιορτές μίσους στο Γράμμο-Βίτσι και στον Μελιγαλά.

Οι βρικόλακες αυτοί που θριαμβολογούν με τον εμφύλιο σπαραγμό του ελληνικού λαού, ο οποίος επιβλήθηκε από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει προτεκτοράτο τους, μπορεί να μην ικανοποιήθηκαν, μπορεί η δίψα τους για αίμα να μην έχει κορεστεί, αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Είναι στο χέρι μας να μετατραπούν σε persona non grata σ’ αυτή την χώρα. Και δεν είναι λίγοι. Ούτε μόνο η ΧΑ. Ξεχνάμε τις εμφυλιοπολεμικές ρητορείες του ομογάλακτου και ομοϊδεάτη της ΧΑ, Βορίδη και Γεωργιάδη εντός της Βουλής; Ξεχνάμε τον εμφυλιοπολεμικό οχετό του Σίμου Κεδίκογλου κάθε φορά που αναφέρεται στην αριστερά;

Είναι σίγουρο ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός των δοσίλογων θα ήθελε πάρα πολύ να δει την Ελλάδα να πνίγεται στην φωτιά και το αίμα ενός νέου εμφυλίου. Άλλωστε ένας από τους λόγους που πήγε ο κ. Βενιζέλος στην Αίγυπτο πριν λίγο καιρό ήταν να πάρει το παράδειγμα πώς μια δοτή κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει τον λαό της χώρας της σε εμφύλιο σπαραγμό, όπως επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση που εγκατέστησε ο στρατός στην χώρα.

Στο κάτω-κάτω της γραφής η ΧΑ είναι γέννημα θρέμμα δικό τους. Δεν ξέρουν οι κυβερνώντες για το βαρύ ποινικό μητρώο της ηγεσίας της ΧΑ; Δεν ξέρουν για την εμπλοκή τους σε κυκλώματα μπράβων της νύχτας, πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών; Δεν ξέρουν ότι κάποιοι απ’ αυτούς έχουν τρελόχαρτο που τους καταδεικνύει ως επικίνδυνους για την συναστροφή τους με άλλους ανθρώπους; Παρατηρήστε προσεκτικά τον Κασιδιάρη και τότε θα καταλάβετε γιατί αναγκάστηκε ακόμη και η Ομοσπονδία Καράτε της Ελλάδας να τον διαγράψει από τις τάξεις της ως επικίνδυνο. Ο πιο αθώος από δαύτους έχει συμμετάσχει σε βιασμούς. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουν οι κυβερνώντες;
  
Ούτε το γεγονός ότι τα αστυνομικά τμήματα στον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, τα Πατίσια, κ.ά. έδιναν το τηλέφωνο της ΧΑ στους πολίτες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα από την εποχή που η συγκεκριμένη οργάνωση δεν είχε μπει ακόμη στη Βουλή; Ούτε βέβαια μπορούσαν να κάνουν κάτι όταν οι συμμορίες της ΧΑ κυκλοφορούσαν δέρνοντας μελαψούς, ή «κομμουνιστοσυμμορίτες» και τρομοκρατώντας ολόκληρες συνοικίες. Ούτε συνιστά σύσταση συμμορίας για την διάπραξη εγκλήματος κατά της ζωής και της περιουσίας αθώων πολιτών κατά τον Ποινικό Κώδικα η εμπλοκή οργανωμένων μελών της ΧΑ σε πάνω από 37 περιπτώσεις ομαδικού ξυλοδαρμού και απόπειρας δολοφονίας τα τελευταία τρία χρόνια.

Τώρα οι κυβερνώντες καμώνονται ότι καταδικάζουν την βία(!) και την δολοφονία. «Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί. Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει» δήλωσε ο Κεδίκογλου. Ποιον κοροϊδεύει; Δικά του παιδιά είναι η συμμορία του Μιχαλολιάκου. Από τα σπλάχνα του δικού του κόμματος γεννήθηκε και χάρις στην προστασία της δικής του κυβέρνησης ανδρώθηκε. Χωρίς αυτή την προστασία θα ήταν στις φυλακές όλοι τους για βαριές κακουργηματικές πράξεις κοινού ποινικού δικαίου.

Όμως δεν πρέπει να μας ξεγελά κανείς. Η ΧΑ είναι ότι ήταν οι φασιστικές οργανώσεις του μεσοπολέμου όπως η ΕΕΕ, οι γερμανοτσολιάδες στην κατοχή, οι χίτες και το οπλισμένο παρακράτος στον εμφύλιο και μετά. Πρόκειται για τους επί μισθώσει μπράβους του καθεστώτος. Όπως οι πρόγονοί τους, έτσι και η ΧΑ σήμερα δεν είναι ο βασικός φορέας του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας. Δεν προήλθε από δαύτους η φασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936 που επέβαλε με βασιλικά διατάγματα ο πράκτορας των Εγγλέζων βασιλιάς Γεώργιος με το υποχείριό του Μεταξά. 

Τις ναζιστικές, φασιστικές οργανώσεις σαν την ΧΑ το καθεστώς τις χρειάζεται για τις βρωμοδουλιές του. Για όσα δεν μπορεί να κάνει φανερά το ίδιο. Το σημερινό καθεστώς δεν μπορεί ακόμη να δολοφονεί εν ψυχρώ με μαχαίρι ή όπλο. Γι’ αυτό έχει την ΧΑ. Δολοφονεί με την εφορία, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις οριζόντιες περικοπές, το κλείσιμο των νοσοκομείων, κοκ.
Επομένως ο κίνδυνος του φασισμού δεν προέρχεται από την ΧΑ, αλλά από την μετατροπή της χώρας σε αποικία του ευρώ και των δανειστών. Η ΧΑ είναι ο αναγκαίος μοχλός για να συρθεί η ελληνική κοινωνία στον εμφύλιο. Είναι το αναγκαίο άλλοθι για να προχωρήσουν μέτρα αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής από την εξουσία εναντίον οιουδήποτε θεωρείται ότι διεξάγει «εκστρατεία αποσταθεροποίησης» του καθεστώτος. Έτσι δεν είπε ο Σίμος;

Ο κίνδυνος του φασισμού ενυπάρχει όχι στην άνοδο της ΧΑ, αλλά στη συνεχιζόμενη πολιτική ξεπουλήματος και διάλυσης της χώρας υπέρ των δανειστών της. Ενυπάρχει στην οργανωμένη γενοκτονία του ελληνικού λαού. Το καθεστώς έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Από εδώ και μπρος για να συνεχίσει τις πολιτικές του χρειάζεται να χυθεί αίμα από τον ελληνικό λαό. Κι έτσι έβαλε τους μπράβους του να κάνουν την αρχή.

Η απάντηση στον φασισμό δεν είναι το να ξεμπερδέψει κανείς απλά και μόνο με την ΧΑ, αλλά ο αγώνας για τη δημοκρατία. Για την αληθινή δημοκρατία. Κι αυτό που ζούμε σήμερα όχι μόνο δεν είναι δημοκρατία – ούτε καν με την αστική κοινοβουλευτική έννοια του όρου – αλλά αποτελεί το πολιτικό πρόπλασμα του φασισμού. Ο εκφυλισμός του κοινοβουλίου σε πρωτόγνωρο βαθμό. Η επιβολή πολιτικών με αναγκαστικούς νόμους. Η απόλυτη υποταγή στην θέληση των δανειστών και του ξένου παράγοντα, συνιστούσε πάντα στην ελληνική πολιτική ιστορία το πρελούδιο της επιβολής του φασισμού, του ανοιχτού φασιστικού καθεστώτος. Κι όλοι όσοι νομιμοποιούν με την παρουσία τους στη βουλή όλες αυτές τις πρακτικές έχουν τεράστια ευθύνη για το φασιστικό εκφυλισμό της πολιτικής ζωής.

Απάντηση στον φασισμό ήταν ανέκαθεν η δημοκρατία. Και δημοκρατία δεν είναι η νομοταγής υποταγή στους θεσμούς μιας απολυταρχικής και απόλυτα διεφθαρμένης εξουσίας που νομιμοποιείται με καλπονοθευτικές εκλογές. Δημοκρατία σημαίνει ότι ο λαός είναι κυρίαρχος στον τόπο του, ότι αποφασίζει αυτός για όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν, ότι ασκεί τα δικαιώματά του χωρίς κανένα περιορισμό από την εξουσία, ανακαλώντας και υποχρεώνοντας σε λογοδοσία όλους όσοι ασκούν θεσμικό ρόλο. Και για μια τέτοια δημοκρατία απαιτείται αναγκαστικά νέο Σύνταγμα. Αφού βεβαίως πρώτα ξεφορτωθούμε μια και καλή το σημερινό καθεστώς εθελοδουλίας που εκτρέφει τον φασισμό και καλοβλέπει τον εμφύλιο ως την τελευταία λύση για να κρατηθεί στην εξουσία.


74 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Τουλάχιστον δεν είμαι ασφαλίτης, ή υπόκοσμος σαν κι εσένα.

      Διαγραφή
    2. Γραφικοί είναι οι ανεγκέφαλοι που περνάνε την ιστορία σαν ζάπινγκ, αδυνατούν να επεξεργαστούν τα γεγονότα και την σημασία τους, αδυνατούν να πάρουν θέση.

      Διαγραφή
    3. Κανέναν άλλο επιθετικό προσδιορισμό δε βρίσκετε να πείτε?
      Γραφική χαρακτηρίζεται πλέον από τους παπαγάλους κάθε σοβαρή φωνή.
      Δεν πείθετε. Στεναχωριέμαι γιατί γίνεστε εύκολος αντίπαλος και ξενερώνω.

      Συγχαρητήρια κε Καζάκη.
      Απαιτούνται φωνές σαν τη δική σας. Συνασπιστείτε με όποιον μπορείτε. Εντάξτε και πανεπιστημιακούς. Τολμώ να πω και κάποιους πολιτικούς.

      Διαγραφή
    4. Με απογητεψατε κε Καζακη. Οι γιορτη μισους, τουλαχιστον στο Μελιγαλα ειναι ατοπο καιτο ελαχιστον ατυχη περιγραφη. Ειναι ενα μνημοσυνο στους σφαγιαςθεντες γονεις και θειους μας, που σας διαβεβαιω Δεν ηταν ταγματασφαλιτες, ουτε χιτες. Ηταν απλοι αγροτες που μετα την κατοχη τους ενταξαν με το ζορι ειτε δεξια ειτε αριστερα. Οσο για τα αλλα, πολυ επιφανειακα τα σκεφτεστε.

      Διαγραφή
    5. Αν ήταν αλήθεια έστω κι ένα χιλιοστό από αυτά που λέτε, τότε θα τα γράφατε επώνυμα. Ξέρετε, τυχαίνει να είμαι Καλαματιανός και ξέρω πολύ καλά τι συνέβη. Αν είχατε θείους στους ταγματαλίτες, να τους χαίρεστε!!! Ευθύνονται για αμέτρητες σφαγές αμάχων. Σε πολλές περιπτώσεις αποδείχτηκαν χειρότεροι από τους ναζί σε σφαγές, βιασμούς, δολοφονίες συμπατριωτών τους.
      Δικαιολογία ότι με τη βία τους ενέταξαν στα τάγματα ασφαλείας δεν υπάρχει. Είναι παραμύθι. Όσοι εντάχθηκαν, μπήκαν με σκοπό την πρόκληση εμφυλίου και το πλιατσικολόγημα. Ήταν υπόκοσμος. Οι λεβέντες του Παπαδώγκωνα - της γνωστής οικογενείας που οι γόνοι της μας ταλαιπώρησαν σε αρκετές κυβερνήσεις της ΝΔ - όπου έμπαιναν σκότωναν, λεηλατούσαν, χωρίς κανένα δισταγμό. Μάλιστα στην Πελοπόννησο και ειδικά στη Μεσσηνία όπου πρωτοστατούσε η οικογένεια του δοσίλογου Περρωτή - κατοχικού δημάρχου της Καλαμάτας και μέγα εγκληματία - είχαν φτάσει σε τέτοια σημεία και τέρατα που ο κόσμος αναγκαζόταν να καταφύγει στις αρχές κατοχής για να σωθεί. Υπάρχουν πάμπολλες αναφορές Γερμανών διοικητών της κατοχής που ζητούσαν την άδεια να διαλύσουν τα τοπικά τάγματα ασφαλείας γιατί η απρόκλυτη δολοφονική μανία τους στον ντόπιο πληθυσμό ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων.
      Όσο για τον Μελιγαλά, να τι αναφέρει ο ταγματάρχης των αλεξιπτωστιών Λίαλ Ουίλκις που βρισκόταν με βρετανική αποστολή στην περιοχή κατά την απελευθέρωση: "Στις 6 Σεπτεμβρίου 1944 όταν οι Γερμανοί εγακτέλειψαν την Καλαμάτα άφησαν εκεί 1.200 ταγματασφαλίτες άρτια εξοπλισμένους. Στις 8 Σεπτεμβρίου Αμερικανός αξιωματικός διαβίβασε στους ταγματασφαλίτες γενναιόφρονες όρους του ΕΛΑΣ για να παραδοθούν. Υπό περιορισμό θα έμεναν μόνο οι αρχηγοί τους και όσοι είχαν διαπράξει εγκλήματα με σκοπό να δικαστούν μετά την επιστροή της ελληνικής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι θα γύριζαν πίσω στα σπίτια τους. Όμως ο νομάρχης Περρωτής αρχηγός των ταγματασφαλιτών δε δέχτηκε τους όρους και επακολούθησε μάχη με την οποία ο ΕΛΑΣ κατέλαβε την Καλαμάτα. Τα υπολλείμματα των ταγματασφαλιτών κατέφυγαν στον Μελιγαλά όπου αφού απέκρουσαν ξανά τους παραπάνω όρους παράδοσης επακολούθησε φονική μάχη όπου ηττήθηκαν." New Statesman, 16/7/1945. Κατανοητό τι έγινε; Ανάλογες αναφορές υπάρχουν κι από το κλιμάκιο των αμερικανών που συνόδευαν τον ΕΛΑΣ, ενώ ανάλογες ήταν και οι διοιγήσεις του Παναγιώτη Κανελλόπουλου που κατέθεσε ως μάρτυς κατηγορίας στη δίκη των δοσιλόγων το 1945.

      Διαγραφή
    6. Αυτό που έγινε μετά τη μάχη του Μελιγαλά ήταν να μεεταφέρουν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ τους επιζήσαντες ταγματασφαλίτες πίσω στην Καλαμάτα με σκοπό να δικαστούν μετά την έλευση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Με το που έφτασαν τα επιταγμένα φορτηγά του ΕΛΑΣ στο κέντρο της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην οδό Αριστεμένους στο ύψος της Τραπέζης της Ελλάδος, είχε ήδη συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος που απαιτούσε να εκτελεστούν επί τόπου οι αιχμάλωτοι. Ανάμεσά τους κι ο νομάρχης Περρωτής. Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ - με ξεχωριστή παρουσία οι αντάρτες του Πάρνωνα με τον χαρακτηριστικό πράσινο μπερέ - προσπάθησαν να δημιουργήσουν περίμετρο ασφαλείας, αλλά η οργή του πλήθους ήταν τέτοια που κανείς δεν μπορούσε να την συγκρατήσει. Επί τόπου λυντσαρίστικαν οι περισσότεροι ταγματαλήτες από τον ίδιο τον λαό της Καλαμάτας. Ο Περρωτής - υπεύθυνος για χιλιάδες δολοφονημένους πατριώτες - κρεμάστηκε μαζί με καμιά εκοσαριά άλλους στις νεοκλασικές κολώνες δημοτικού φωτισμού που στόλιζαν τότε την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Άλλοι σύντροφοι του κομματιάστηκαν κυριολεκτικά από το πλήθος που ειχε μαζευτεί εκεί. Αυτές που πρωτοστάτησαν στο λυντσάρισμα ήταν μια ομάδα μαυροφορεμένων κοριτσιών στη δεκαετία των 20, που ήταν όσες καταφέρει να γλυτώσουν από τους συστηματικούς βιασμούς στους οποίους επιδίδωντας οι συμμορίες των γερμανοτσολιάδων στην Καλαμάτα. Τις βουτούσαν από τα σπίτια τους και τις πήγαιναν στην περιοχή Μπαριάμαγα, που τότε ήταν γεμάτη μπαξέδες τους οποίους διαπερνούσε ένας πλατύς χείμαρος, ο Βέλιουρας. Εκεί σ' αυτόν τον χείμαρο ήταν ο τόπος μαρτυρίου κυριολεκτικά για χιλιάδες κορίτσια. Λίγα κατάφεραν να γλυτώσουν τον θάνατο. Τα περισσότερα οι συμμορίτες τα άρπαζαν από την περιοχή Φιτιά της Καλαμάτας, μια πυκνοκατοικημένη φτωχοσυνοικία που ήταν σχετικά κοντά στον Βέλιουρα. Αυτά τα άγρια κακοποιημένα κορίτσια που είχαν επιβιώσει πρωτοστάτησαν στο λυντσάρισμα. Χωρίς να μιλάνε και οπλισμένες με ένα χονδρό σχοινί και λοστάρια πήγαιναν ανάμεσα στα φορτηγά και μόλις αναγνώριζαν κάποιον, πέταγαν το σχοινί σαν καουμπόικο λάσο, τον έπιαναν, τον τραβούσαν έξω κι άλλον τον απαγχόνιζαν κι άλλον τον τσάκιζαν με τους λοστούς. Μόλις και μεταβίας γλύτωσαν κάποιοι χάρις στους αντάρτες του ΕΛΑΣ που τους φυγάδευσαν προς την Τρίπολη.
      Όσοι γλύτωσαν μετά περίπου από ένα χρόνο ξαναγύρισαν στην Καλαμάτα με την Χ για να βγάλουν τα απωθημένα τους. Έκαιγαν και έσφαζαν επί τρεις ημέρες. Η συνοικία της Φιτιάς ξεκληρίστηκε. Σύνολο θυμάτων πάνω από 1.600. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες αγνοούμενοι από εκείνη την επιχείρηση της Χ. Αυτή είναι η αλήθεια, όπως έχει καταγραφεί από ντοκουμέντα της εποχής και μαρτυρίες. Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες και οι δυο γονείς μου που ζουν ακόμη και τότε παιδιά οικογενειών που δεν είχαν πάρει ενεργό μέρος στην αντίσταση, αλλά οι σκηνές και οι πρωταγωνιστές τους έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα στη μνήμη.

      Διαγραφή
  2. Δεν είναι τυχαία η στιγμή.
    Οι Δυνάμεις του Συνταγματικού Τόξου ξαναβγαίνουν απ’ το πατάρι, μαζί με τα χειμωνιάτικα.
    http://anatolikatisedem.blogspot.gr/2013/09/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ πολύ καιρό έχουν κάνει πολλά, σήμερα ήταν το επιστέγασμα. Δεν δικαιούται κανείς πια να λέει δεν ξέρω η ψηφίζω από αντίδραση Χ.Α. καθένας διαλέγει που θα πάει και με ποιούς θα πάει με ξεκάθαρα κριτήρια στηριγμένοι σε γεγονότα. Οσο για τα δύο άκρα....ε καλά και ο Σοφούλης τα ίδια έλεγε και έκανε και το '36 αλλα και στην δίκη των δοσιλόγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Re-Blog http://thepartiesover.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7652.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πανικοβλητη αντιδραση που εμφανισαν τα ΜΜΕ και τα κομματα του αντι-συνταγματικου τοξου δειχνουν οτι εχουν πανικοβληθει απο την ανοδο της Χ.Α και στηνουν προβοκατσιες (οπως με το γελοιο περιστατικο στο Περαμα) και μετα της πετανε λασπη χωρις αποδειξεις. Αυτο βεβαια τους γυρναει μπουμερανγκ και ενισχυεται το αντι-συστημικο προφιλ της Χ.Α.

    Κυριε Καζακη δεν εισαι ουτε αστυνομικος ουτε δικαστης. Απο που και ως που κρινεις και βγαζεις ετυμηγορια για το τι εχει συμβει στην υποθεση? Απο που και ως που εχει σχεση η επισημη Χ.Α με το τι εχει συνεβει? Δεν εχει γινει ακομα εκτενη ερευνα ουτε δικη.

    Το τι δηλωνει πολιτικα το θυμα και ο θυτης ειναι ασχετο ως προς την Χ.Α. Απο τη στιγμη που η Χ.Α δεν ευθυνεται επισημα και δεν εχει ζητησει δολοφονιες μεσω του προγραμματος της δεν εχει ευθυνη.Εαν ομως εχει δωθει εντολη για δολοφονια απο ηγετικα στελεχη τοτε ναι, πρεπει να διωχθουν ποινικα αυτα τα ηγετικα στελεχη.

    Η Χ.Α δεν φερει ευθυνη λοιπον για πραξεις αυτο-αποκαλουμενων
    "ψηφοφορων", "οπαδων" ή ακομα και μελων της. Οπως το ιδιο ισχυει και για το ΠΑΣΟΚ, το ΕΠΑΜ η οποιαδηποτε αλλο κομμα. Καθε κομμα εχει χιλιαδες οπαδους και μελη, δεν μπορεις ουτε να ελεγχεις τι κανουν στη προσωπικη τους ζωη ουτε εισαι και υπευθυνος για το τι αρνητικο μπορει να κανουν. Εαν κανουν κατι μη-νομιμο, τους διαγραφεις και τους καταγγελεις. Δεν εχω δει λοιπον σε εφημεριδες να γραφουν παρομοια αρθρα με τιτλο "ΠΑΣΟΚΟΣ δολοφονος", "ΕΠΑΜΙΤΗΣ απατεωνας", "οπαδος της ΝΔ εκανε ληστειες" κλπ. Εχουμε λοιπον 2 μετρα και 22 σταθμα εναντιων της Χ.Α κατι που δεν ειναι δικαιο.

    Μην ξεχναμε οτι ανωτατα ηγετικα στελεχη και υπουργοι του ΠΑΣΟΚ εχουν καταδικαστει για εγκληματικες δραστηριοτητες αλλα δεν ειδαμε ποτε την αστυνομια να αποκλειει και ψαχνει τα γραφεια του ΠΑΣΟΚ η τα ΜΜΕ και αλλα κομματα να ζητουν να τεθει εκτος νομου το ΠΑΣΟΚ.

    Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αντι-συστημικο κομμα η Χ.Α. Αυτο θα αποδειχτει. Εχουν ομως καπως αντιστραφει οι ρολοι. Το να δηλωνει κανποιος εθνικιστης εχει την ιδια αντιμετωπιση απο το συστημα με το να δηλωνε καποιος κομμουνιστης επι χουντας. Η αντιμετωπιση λοιπον που εχει η Χ.Α ειναι αντιστοιχη με των κομμουνιστων στον εμφυλιο και μετα ενω στο ρολο του "Φασιστα" ειναι πλεον οι αυτο-αποκαλουμενοι αριστεροι που ζητουν να τεθει εκτος νομου και να απαγορευτει !

    Αυτο που πρεπει να συνειδητοποιησουν πολλοι ειναι οτι πλεον η Χ.Α δεν ειναι μια μικρη οργανωση, αλλα νομιμο κομμα και εκλεγμενο απο το λαο και ισως η τριτη μεγαλυτερη πολιτικη δυναμη. Οποτε το να αντιμετωπιζεται ως κατι ημι-παρανομο ειναι ασεβεια και σε οσους καλως η κακως τη ψηφισαν. Πρεπει να γινονται σεβαστες οι πολιτικες αποψεις ολων των ανθρωπων, ακομα και εαν προκαλουν απεχθεια σε καποιους.

    Εαν προσεξεις τι δηλωνουν οι αθλιοι που μας κυβερνουν ειναι του στυλ "οτι ολα πανε καλα, εχουμε σταθεροτητα (!) αλλα η Χ.Α μας χαλαει τη σταθεροτητα και ειναι κινδυνος για το Δημοκρατικο (sic) μας πολιτευμα".
    Ας ειμαστε λοιπον αντικειμενικοι. Το τι πραγματικα ειναι η Χ.Α μενει να αποδειχτει. Δεν ειναι εγκλημα ομως να δηλωνει καποιος εθνικιστης (οπως και κομμουνιστης ή φιλελευθερος). Το οτι οι εθνικοσοσιαλιστες εκαναν εγκληματα πολεμου δεν καταδικαζει αυτοματα την εθνικιστικη ιδεολογια παντου και παντα μια και ο εθνικισμος δεν ειναι κατι μονολιθικο και εχει διαφορετικες προεκτασεις ουτε εχει αοαραιτητα σχεση με το ναζισμο. Οπως αντιστοιχα και με τη κομμουνιστικη ιδεολογια. Εγινε ολοκληρο holodomor με 7,000,000 νεκρους στην Ουκρανια απο τους Μπολσεβικους. Να απαγορευσουμε οσους δηλωνουν κομμουνιστες ή μαρξιστες?
    Ο καθενας λοιπον πρεπει να εχει το πραγματικο δημοκρατικο δικαιωμα να πιστευει ελευθερα και να ψηφιζει οτι θεωρει καταλληλο για αυτον. Αυτο πρεπει να γινεται σεβαστο απο ολους. Απο εκει και περα, η δικαιοσυνη να τιμωρησει ολους οσους διαπραττουν εγκληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συμμορίες της ΧΑ με επικεφαλής τον Παπαναγιώταρο, τον Παππά και άλλους "βουλευτές" έχουν εμπλακεί σε 37 υποθέσεις - με βάση την αστυνομία - ομαδικού ξυλοδαρμού, προπηλακισμού και απόπειρας δολοφονίας. Αυτό συνιστά σύσταση εγκληματικής συμμορίας.
      Μπορεί να μην είμαι αστυνόμος ή δικαστής, αλλά δεν είμαι και ηλίθιος. Έχω μυαλό και ευτυχώς λειτουργεί. Όποιος μαχαιρώνει εν ψυχρώ και μάλιστα με τον τρόπο που το έκανε ο 45χρονος είναι δολοφόνος εκ πεποιθήσεως. Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες.
      Η ΧΑ είναι δολοφονική σπείρα. Συμμετείχε και συμμετέχει οργανωμένα σε εγκληματικές πράξεις. Τέλος, η ΧΑ δεν είναι εθνικιστική οργάνωση, αλλά φασιστική. Ο εθνικιστής δεν χαιρετά ναζιστικά, ούτε συμμετέχει σε γιορτές μίσους που δοξάζουν τον εμφύλιο σπαραγμό. Όταν Παναγιώταρος ούρλιαζε στον Μελιγαλά ότι είναι τιμή του να κατάγεται πολιτικά από τους ταγματαλήτες και τους γερμανοτσολιάδες, τότε με ποιο δικαίωμα μιλάνε για εθνικισμό;

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει συλλογικη ευθυνη ομως. Αυριο εαν καποιο απλο μελος η φιλος του ΠΑΣΟΚ ή του ΕΠΑΜ παει και δολοφονησει εναν αλλο πολιτη, αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τεθει και εκτος νομου το κομμα στο οποιο ανηκει. Eνα κομμα δεν ειναι υπευθυνο για τις προσωπικες πραξεις μελων και φιλων του. Αυτο μπορει να αλλαζε εαν εβγαινε δημοσια η ΧΑ και ελεγε "σφαξτε αριστερους". Δεν το εχουν δηλωσει ποτε αυτο ομως παρα τους κατα καιρους υβριστικους και επικριτικους χαρακτηριστικους που κανουν. Αντιθετα διαφοροι αυτο-αποκαλουμενοι αριστεροι λενε συχνα συνθηματα "κρεμαλα στους φασιστες". Αυτο ειναι προτροπη σε βια.

      Επισης, πως εννοεις οτι ειναι φασιστικη οργανωση? Οτι εχουν παρομοιες ιδεολογικες καταβολες με τον ιταλικο φασισμο ή απλα το λες ως βρισια ?

      O George Orwell ειχε δηλωσει
      "It would seem that, as used, the word ‘Fascism’ is almost entirely meaningless. In conversation, of course, it is used even more wildly than in print. I have heard it applied to farmers, shopkeepers, Social Credit, corporal punishment, fox hunting, bullfighting, the 1922 Committee, the 1941 Committee, Kipling, Gandhi, Chiang Kai-Shek, homosexuality, Priestley's broadcasts, Youth Hostels, astrology, women, dogs and I do not know what else"

      Διαγραφή
    3. Επιμένεις να τυρβάζεις περί άλλων. Αν ένα κόμμα συστήνει συμμορίες με πρακτικές ξυλοδαρμών και δολοφονικές επιχειρήσεις και μάλιστα με τα εμβλήματά του, τότε είναι εγκληματική συμμορία το ίδιο. Εδώ δεν έχουμε ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μια συστηματική δράση. Συγνώμη τι ούρλιαζε ο Παναγιώταρος και το τσούρμο των Ορκ που έσουρνε μαζί του στον Μελιγαλά, στα Γιαννιτσά, στο Γράμμο-Βίτσι; Σφάξτε αριστερούς! Αυτό ούρλιαζε και χαιρετούσε ναζιστικά. Έλεος με την εθελοτυφλία. Πάνω από 37 υποθέσεις ομαδικής βιαιοπραγίας από μέλη της ΧΑ, σε πολλές περιπτώσει υπό την καθοδήγηση των βουλευτών της, είναι ανοιχτές και "στον πάγο" γιατί οι αρχές δεν θέλουν να κινήσουν διαδικασίες εναντίον των δικών τους. Κι ούτε η βούληση υπάρχει για να τους κυνηγήσουν, έστω κι αν ο ποινικός φάκελλός της ηγεσίας της ΧΑ φτάνει μέχρι τον Κορυδαλλό. Τώρα η κυβέρνηση ορύεται εναντίον της ΧΑ για να φτιάξει νόμους που θα βάζει στον γύψο κάθε αντικατοχική φωνή. Να η χρησιμότητα της εν λόγω εγκληματικής συμμορίας.

      Διαγραφή
    4. Όταν αυτό το κόμμα μαχαιρώνει μετανάστες δεξιά και αριστερά, δοξάζει και ιοθετεί την φρασεολογία και τις τακτικές του μεγαλύτερου σφαγέα όλων των εποχών (Χίτλερ), τις οποίες έχουμε δει πολλές φορές ότι οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα (δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, βιασμούς, εθνοεκαθαρίσεις, πολέμους κτλ) σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης χωρίς να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στον μέσο άνθρωπο, τί παραπάνω θέλεις για να τους απαγορεύσεις "Ανώνυμε";

      Τί πας να υπερασπιστείς τώρα με τα λεγόμενα σου; Την ελευθερία του λόγου; Έχεις μιλήσει ποτέ με Χρυσαυγήτη να δεις τι πιστεύουν και πως εκφράζονται; Κοροιδευόμαστε τώρα;

      Επίσης, τον George Orwell να μην τον πιάνεις στο στόμα σου και να προσπαθείς να δικαιολογήσεις με ένα απόσπασμα απο το (βαθιά σοσιαλιστικό) έργο του την Χρυσή Αυγή. Σε λίγο θα μας τον παρουσιάσεις και ως υπερμάχο του Φράνκο!!

      Αλλά μιάς και αρέσκεσαι σε δηλώσεις του τότε πάρε μία:
      ¨Orwell stated in "Why I Write" (1946): "Every line of serious work that I have written since 1936 has been written, directly or indirectly, against totalitarianism and for democratic socialism, as I understand it."

      Μετά απο αυτό, τί νομίζεις ότι θα είχε να πει για την ΧΑ;

      Απόστολος

      Διαγραφή
    5. O Xιτλερ δεν ηταν ο μεγαλυτερος σφαγεας. Τον ξεπερασε ο Σταλιν ενω υπαρχει και ο Πολ Ποτ, ο Τζενγκις Χαν κλπ. Στο β ΠΠ ολοι εκαναν εγκληματα πολεμου. Και οι δυτικοι επισης εκαναν φριχτα εγκληματα. Εριξαν ατομικες βομβες. Οι βρετανοι του Τσωρτσιλ βομβαρδιζαν πρωτοι κατοικημενες γερμανικες περιοχες με εκατομβες θυματων ενω οι γερμανοι δεν το εκαναν και ειχαν προειδοποιησει τους Αγγλους να σταματησουν να το κανουν. Και μετα εγιναν οι γερμανικοι βομβαρδισμοι στο λονδινο και εβγαινε ο Τσωρτσιλ και ελεγε "βομβαρδιζουν γυναικοπαιδα".
      Και οι σοβιετικοι εκαναν φριχτα εγκληματα. Η γενοκτονια του χολοντομορ με 7,000,000 ουκρανους νεκρους που τη γνωριζουν ελαχιστοι.
      Δεν υπερασπιζομαι κανενα.

      Οι νικητες παντως γραφουν την ιστορια. Δεν υπαρχει καλος και κακος. Μονο αντικρουομενα συμφεροντα που ενιοτε οδηγουν και σε πολεμους

      Διαγραφή
    6. Τι να πω για την ιστορική σου γνώση. φιλοκαλούμεν μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας, έλεγε στον Επιτάφιο του Περικλή ο Θουκιδίδης, αλλά εσύ έχεις ξεπεράσει κάθε όριο. Ο ναζισμός έχει ξεπεράσει κατά πολύ οποιαδήποτε άλλη μαζική σφαγή στην ανθρωπότητα. Κι αυτό είναι ιστορικό γεγονός. Ποτέ άλλοτε στην ανθρωπότητα δεν δημιουργήθηκε ολοκληρη βιομηχανία για την συστηατική μαζική εξόντωση με κρεματόρια δεκάδων εκατομυρίων εγκλείστων σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Χώρια τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί στις κατεχόμενες χώρες, σε αιχμαλώτους, στον ίδιο τον πληθυσμό της Γερμανίας, όπου εξόντωσαν ότι προοδευτικό υπήρχε στην χώρα τους. Μόνο στην Ελλάδα η ναζιστική θηριωδία στοίχισε πάνω από 600 χιλιάδες αμάχους στα χρόνια της κατοχής. Διάβασε τι σημαίνει Δίστομο, Καλάβρυτα και εκατοντάδες άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Καμιά θηριωδία πριν και μετά τους ναζί δεν τους έφτασε ούτε καν στο ελάχιστο. Τα υπόλοιπα είναι ηλιθιότητες που κυκλοφορούν στο διαδίκτιο για όσους είναι ανίκανοι να ερευνήσουν την ιστορική αλήθεια.

      Διαγραφή
  6. "Ο πιο αθώος από δαύτους έχει συμμετάσχει σε βιασμούς."

    Έχεις αποδείξεις για αυτά που καταγγέλεις περι βιασμών ?
    Έαν ναι, ποια είναι τα στοιχεία σου? Γιατί δεν κάνεις καταγγελία στην αστυνομία ? Εαν δεν εχεις στοιχεία για αυτα που λες τοτε είσαι συκοφάντης κ. Καζάκη.

    Δεν είμαι ουτε μέλος, ουτε ψηφοφορος της ΧΑ αλλα δεν μπορεί να λέει ο καθένας οτι του κατέβει για τέτοια σοβαρά αδικηματα χωρίς τεκμηρίωση. Είναι συκοφαντικη δυσφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μου κάνουν μήνυση... Αλλά τους ξέρουμε και τους ξέρουμε πολύ καλά. Κι εσύ αν δεν ήσουν παντελώς ηλίθιος θα έψαχνες έστω στο διαδίκτιο και θα έβρισκες χιλιάδες αναφορές.

      Διαγραφή
    2. Ποια ειναι τα στοιχεια σου οταν λες για βιασμους?
      Στο διαδικτυο ο καθενας γραφει οτι μπαρουφα θελει. Αν δεν εχεις αξιοπιστα στοιχεια, εισαι απλα αλλος ενας γραφικος.

      Διαγραφή
    3. Αν είσαι ανίκανος να παρακολουθείς την επικαιρότητα και τις καταγγελίες που έχουν γίνει για βιασμούς από τύπους της ΧΑ, τότε τι να σου κάνω; Να σου ανοίξω το κεφάλι δεν γίνεται. Άσε που φοβάμαι για το τι θα βρω μέσα.

      Διαγραφή
    4. Για τους βιασμούς, πάρε και αυτό εδώ.

      http://www.youtube.com/watch?v=sNzS_7cN2Rs

      Πας να υπερασπιστείς βρε "Ανώνυμε"; Τους απογόνους των ταγματασφαλητών και τα τσιράκια των μνημονιακών; Αυτοί δεν χρειάζονται την βοήθεια σου, έχουν την αστυνομία και την ΝΔ με το μέρος τους. Λίγο ντροπή επιτέλους.

      Απόστολος

      Διαγραφή
    5. Δεν σημαινει τιποτα το γεγονος οτι μπορει να υπηρχε καποιος σε αυτο το κομμα που προεβει σε τετοιες πραξεις. Και στη ΝΔ/πασοκ/συριζα θα υπαρχουν παιδεραστες και εγκληματιες. Εχουν χιλιαδες μελη.

      Αλλο λοιπον να λες οτι εγινε ενα περιστατικο και αλλο οτι ολοι ειναι βιαστες. Αυτα ειναι συλλογικη ευθυνη.

      Διαγραφή
    6. Πότε θα ξυπνήσεις; Δεν ήταν ένα περιστατικό. Ήταν καμιά εικοσαριά που την έπεσαν σ' ένα ζευγάρι και ειδοποίησαν τον εκτελεστή για να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα. Αυτά καταθέτουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο Δένδιας ο ίδιος μετέφερε στην εισαγγελία Αρείου Πάγου 32 φακέλους με ανάλογα περιστατικά μέσα στα τελευταία δυο χρόνια. Πρόκειται για δράση συμμοριών με τα εμβλήματα της ΧΑ και συχνά επικεφαλής βουλευτές της. Όσο για την μαλακία ότι σε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν παιδεραστές και εγκληματίες τι να πω; Τους έχει καταγγείλει κανένας επώνυμα και η αστυνομία περί άλλων τυρβάζει; Όχι. Με την ΧΑ δεν πρόκειται για απλά μέλη, αλλά για επώνυμα στελέχη, πρώτη μόστρα στις εκδηλώσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης.

      Διαγραφή
  7. TI EΓΙΝΕ ΚΑΖΑΚΗ?

    ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΑΤΣΑΡΑΣ, ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΓΚΟΜΕΝΑΡΕΣ?
    ΟΠΟΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΕΙΣ, ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ "ΤΡΕΛΟ" ΚΑΙ "ΨΥΧΑΚΙΑ".

    ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ. ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟ 0,1% ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΧΟΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσύ μπορείς να φας μια τούρτα από σκατά αρκεί να έχει σαντιγί από έξω, να συνοδεύεται από φωτομοντέλα (που σίγουρα δε θα "φας" από αυτά) και να ισχυρίζεται πως είναι και γεμάτη βιταμίνες....

      Διαγραφή
    2. Επειδή κυκλοφορεί με βαμενες ψοφιες πατσαβουρες πρέπει να τον ζηλευουμε; Την γυναικομαστια που έχει, πως την κρινεις αισθητικα;;;
      Αλλά αφού σου αρέσει εσένα αυτός ο ...άντρας, εγώ γιατί τον σχολιαζω;;;

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα εσύ αυτά ζηλεύεις, με τη καλή έννοια.... από το κασιδιάρη και τον προσκυνάς. Βέβαια και από όποιον άλλο θα τα έχει. Πτωχέ!!!
      Φτήνιααα.

      Διαγραφή
  8. Έχοντας υπόψη τις ταραχές στο κερατσίνι σήμερα και τη βία που έρχεται, θα ήταν πολύ απλοϊκό να υποθέσω οτι το καθεστώς επιζητεί τον εμφύλιο για να ρθει το ίδιο ως σωτήρας που υπερίπταται της κοινωνίας, με τον κατάλληλο πολιτειακό μετασχηματισμό ίσως (απο προεδρευόμενη σε προεδρική πχ);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δημοκρατια ζηταμε
    τα φασιστικα ακραια κοματα οπως της 1. χρυσης αυγης, 2.τα αριστερα κομματα πρεπει να αφανισθουν απο την ελλαδα γιατι μας οδηγουν σε εμφυλιο
    δυστυχως η ανοδος της αριστερας στην ελλαδα οδηγεισε σε αναπτυξη ακροδεξιων κομματων ως αντιμετρο Ο φασισμος και η βια ειτε ειναι ακροδεξιος ειτε αριστερος ειναι το ιδιο πραγμα
    και πρεπει να εξαληφθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το προσυπογράφουμε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απορια...Αν οπως οι ιδιοι οι χρυσαυγιτες ειναι οπως λενε αντιμνημονιακοι και αντισυστημικοι γιατι χτυπουν την αριστερα; Το κκε εχουν χτυπησει, μεταναστες ομοφυλοφιλους και τωρα την ανταρσια...αθωους πολιτες....
    Με ενα χαστουκι στην Κανελλη καθαρησαν με τη διαφθορα του συστηματος;
    Χρυση αυγη και κυβερνηση εχουν τους ιδιους εχθρους;
    Να ναι καλα ο συμβουλος του πρωθυπουργου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To KKE και η ισλαμικη ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι απολυτα συστημικα και ελεγχομενα. Ζουν απο τις επιδοτησεις του συστηματος.

      Διαγραφή
  12. Η ΧΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ
    ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΛΕΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΝΩ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΣΟΦΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΧΕΙΣ
    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ ΑΝΔΡΕΑ
    «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ»
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΤΥΦΛΩΝΕΙ
    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ
    ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΣΤΟ 0.2% ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 15% Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΡΑΓΕ ΠΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ ; ;
    ΣΥΝΕΧΥΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή η ασφαλίτικη ιδεολογία σου "ανώνυμε", συνέχισε την διατεταγμένη σου υπηρεσία.

      Διαγραφή
  13. Aυτο που δειχνει η κατασταση κ.καζακη,ειναι οτι ακομη και εδω που εχουμε φτασει,πιο πολλοι θελουν ν γινουν συνεργατες των κατακτητων...παρα αντιστασιακοι υπερ της ελευθεριας του εθνους...Ελπιζω να κανω λαθος....μας χτυπανε απο παντου..
    Συνεχιστε να μας δινετε Ελπιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο τυχαία είναι η στιγμή που θέλουν και πάλι να σκοτώσουν την ελπίδα δολοφονώντας άνανδρα και αδίστακτα ένα νέο που ξεγύμνωνε την αγυρτεία και τη βία ενός καθεστώτος που μας σκοτώνει όλους κάθε μέρα;Ο λαός είναι πια συνειδητοποιημένος και βιώνει στο πετσί του τη βία και το φασισμό.Τώρα που τολμάει να σηκώσει κεφάλι,πρέπει πάλι να σκοτεινιάσει "το φόντο',ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΡΘΕΊ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ στα νύχια του ΣΥΡΙΖΑ,για να δεχτεί ενδεχόμενα με την ψήφο του το διαρκές χρέος της υποτέλειας και της σκλαβιάς.Οι τρομοκράτες της κυβέρνησης έτσι θα σώσουν τα τομάρια τους μέσα από τη συν έχεια του δολοφονικού έργου της γενοκτονίας,που επιταχύνει τους ρυθμούς της σκορπώντας και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα.Κι όμως οι περισσότεροι πια το ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση ζωής πια πέρα από τον οργανωμένο αγώνα ανατροπής τους και την απελευθέρωση τηξς πατρίδας.Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα χαθούμε.Η Ελλάδα είναι ιστορική ευκαιρία να αποκτήσει την ελευθερία και τη δημοκρατία που της πρέπει.Χύθηκε πολύ αίμα γι'αυτό και "το έργο"έμεινε στη μέση.Θα παρακαλούσα με ένα κείμενό σας να αναδείξετε το γεγονός αυτό στο οποίο πρέπει όλοι να πιστέψουμε,και να συναισθανθούμε το βαρύ χρέος που έχουμε απέναντι στην πατρίδα και τα παιδιά μας.Ευχαριστούμε που υπάρχετε και μιλάτε τη γλώσσα της αλήθειας και της ευθύνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ANARWTIEMAI TI TOY ZHTISAI H CIA TOY SAMARA KAI O ANDONAKHS ARNITHIKE ME APOTELESMA ARXH DOLOFWNIWN ? KAI TI KOUBENDIASE O TSIPRAS STH USA ME PRAKTORRES THS CIA? MHPWS TOYS BOLEUEI H SYMPERIFORA THS XA? KAI GIATI AFOU OLOI GNWRIZOUME OTI H KYBERNISH AUTH EINAI KATOXIKH GIATI OI ANDIMNHMONIAKOI DEN BGAINOUN EXW APO TO KYNOBOULIO? TI TOYS EMPODIZEI? PARAKALW AN KAPOIOS EXEI KAPOIA LOGIKH THEORIA AS MAS FWTISEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι εσύ τι κάνεις αγαπητέ μου για όλα αυτά. Όσο εσύ, εμείς, όλοι μας δεν κάνουμε κάτι λογικό, αυτοί θα κάνουν τα δικά τους. Αυτή είναι η λογική θεωρία που ελπίζω να σε φωτίσει.

      Διαγραφή
  16. Χθές 18/9 η απεργία της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις μεγάλες πόλεις είχε μεγάλη επιτυχία και οι πορείες το πρωί ήταν γεμάτες κόσμο. Όλη τη μέρα όμως αυτό λόγω της δολοφονίας πέρασε σα δεύτερη τρίτη είδηση. Η τρόικα έρχεται να πιεί και άλλο αίμα ειδικά των συνταξιούχων όμως και αυτό το γεγονός από χθές δεν απασχολεί τα μέσα. Μήπως όταν καταλήξουν οι τροϊκανοί στις διαταγές που θα αφήσουν στους δοσίλογους των Αθηνών, δούμε και άλλες δολοφονίες και συγκρούσεις στους δρόμους απλά για να μη πάρουν οι ιθαγενείς χαμπάρι τα νέα μέτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καζακη να προσεχεις τι γραφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΠΩΣ ΗΡΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ?ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.ΟΧΙ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΡΕ.ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ,ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ 4 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ήταν δικά τους τα παιδιά. Είναι ποτέ δυνατόν ο 45χρονος να δολοφονεί με μαχαίρι με άνεση επαγγελματία και να μας λέει η αστυνομία ότι δεν έχει ποινικό μητρώο; Για ηλίθιους ψάχνουν; Ο τύπος είναι σίγουρο ότι ήταν σεσημασμένος και γνωστός στους αστυνομικούς κύκλους. Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι με ποια ιδιότητα. Αν και μπορούμε με άνεση να εικάσουμε.

      Διαγραφή
  19. Τα λίγο πιο πάνω δήθεν σχόλια από «ανώνυμους» με διαφορά ελάχιστης ώρας μεταξύ τους, αποδεικνύει ότι ένα ή δύο troll μπήκαν στο ιστολόγιο του Καζάκη τρολάροντας συνεχώς με σκοπό την αμφισβήτηση του άρθρου του, γνωρίζοντας ότι τέτοιου είδους αναλύσεις είναι που χτυπούν στην καρδιά του συστήματος με την αναπαραγωγή τους σε δεκάδες ιστοσελίδες. Πρόκειται για πανικόβλητες ενέργειες είτε συστημικών πρακτόρων που τρέμουν στην ιδέα να χάσει την αίγλη της η Χ.Α. μέσα στους πρόσκαιρους ψηφοφόρους της μετά από την χθεσινή ξεκάθαρα εγκληματική πράξη, είτε για χαζοχαρούμενους ψηφοφόρους της που αρνούνται να δεχθούν ότι προδόθηκαν όταν πίστεψαν ότι είναι «πατριώτες» τα κατακάθια του κοινού ποινικού δικαίου που απαρτίζουν την ηγεσία της Χ.Α.
    Οι πρώτοι δεν μας απασχολούν. Έτσι κι αλλιώς, έμμισθοι είναι και κάνουν τη δουλειά τους. Οι δεύτεροι, οι χαζοχαρούμενοι υποστηρικτές της αλήτικης συμμορίας, ας φροντίσουν να συνέλθουν όσο είναι καιρός. Εκτός αν είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να θεωρούν ότι οι ιδεολογικοί και φυσικοί απόγονοι των συνεργατών της Βέρμαχτ και των SS -εκείνων που έκαψαν δεκάδες ελληνικά χωριά όταν έμπαιναν σ’ αυτά μαζί με τους Γερμανούς- μετατράπηκαν ξαφνικά σε… πατριώτες!
    Η άγνοια του κινδύνου ή η βλακεία δεν σε σώζει από τη φασιστική λαίλαπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μη μασάτε με τις μ######ς που γράφουν κάποιοι με IQ 0. Όσο τα σφύγγει ο κλοιός γύρω από τον φτωχόκοσμο τόσο οι πουλημένες κυβερνήσεις θα φασιστοποιούν το περιβάλλον του για να περάσουν κάθε μέτρο που έχουν πάρει γι' αυτό τον φτωχόκοσμο...Ενωθείτε όλοι μαζί!!! Αλλιώς θα χαθούμε όλοι χωριστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ακούω τώρα τελευταία συζητήσεις περί συνταγματικού τόξου και άλλες μπούρδες. Αυτό το συνταγματικό τόξο μου θυμίζει το μαντρί. Μπορείς να βγάλεις λίγο κεφάλι να δεις τι υπάρχει εκεί έξω αλλά όταν πας να το πηδήξεις, θα φας την κατραπακιά σου και με μερικές επιπλήξεις θα επανέλθεις στην προτέρα κατάσταση. Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτα τα ευφυολογήματα. Οταν θες να ανατρέψεις ένα άδικο σύστημα, η πρόθεση ανατροπής είναι εντός ή εκτός συνταγματικού τόξου? Αυτό που ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος, είναι ότι αυτή η βρωμερή μεσαία τάξη, που μόλις ακούει τη λέξη "εκτός" παθαίνει υστερικά σύνδρομα, είναι η κόλλα που στερεώνει αυτό το κονωνικό τερατούργημα και αποκλείει πάντα κάθε αλλαγή. Αν έχω άδικο κύριε Καζάκη πολύ θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε Καζάκη θα ήθελα να μας πείτε δύο λόγια για εκείνους που επιλέγουν τη σύγκρουση με τη Χ.Α.
    Γιά εκείνους δλδ που επιλέγουν να βάλουν κράνος ή κουκούλα και να επιτεθούν στα κατά τόπους γραφεία της Χ.Α. με πέτρες και μολότωφ.
    Μπορεί μιά τέτοια πρακτική να συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Χ.Α.;
    Ποιά θα πρέπει να είναι η στάση του πατριώτη δημοκράτη (είτε αριστερού είτε δεξιού) απέναντι σε αυτές τις πρακτικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν είναι κάτι το περίεργο η άνοδος του φασισμού όταν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ διαφημίζουν τους ναζί σαν απορρυπαντικό... Τους προβάλλουν συνεχώς, για να τους στριμώξουν και να τους καταδείξουν, υποτίθεται, ενώ ουσιαστικά τους παρουσιάζουν στον ταλαίπωρο και αποχαυνωμένο πολίτη σαν πρόσκοπους που φροντίζουν για το καλό του. Έτσι έχουν φτιάξει το τέλειο δεκανίκι του καθεστώτος με το οποίο συνεργάζονται και έτοιμο δολοφονικό χέρι,με στρατιά ανεγκέφαλων και ανθρώπων του υποκόσμου, που θα χτυπήσει όποιον είναι αντίθετος τους ή και τον κόσμο αν ξεσηκωθεί ενάντια στο καθεστώς. Λοιπόν ας κλείσουμε τις τηλεοράσεις, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ενημέρωσης, να βάλουμε το μυαλό μας σε λειτουργία για να φιλτράρει και να αναλύει ότι βλέπει, να μιλήσουμε με τους συνανθρώπους μας που βράζουμε στο ίδιο καζάνι και να είμαστε έτοιμοι για αγώνα... Συνεχίστε δυνατά κύριε Καζάκη, ούτε βήμα πίσω... - Π.Μανιάτης-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κύριε Καζάκη ευχαριστούμε για ένα ακόμη οξυδερκές και θαρραλέο άρθρο Η ερώτησή μου είναι: Πιστεύετε ότι σε αυτή τη φάση, βοηθά τη δημοκρατία να βγει εκτός νόμου η ΧΑ;Ή μήπως θα το χρησιμοποιήσουν για να θολώσουν τα νερά και μετά να βγάλουν και άλλα κόμματα εκτός νόμου (βάσει 'θεωρίας δύο άκρων' κλπ); Επίσης, πιστέυετε ότι θα δοκιμάσουν σύντομα προβοκάτσια, ώστε να φανεί ότι κάνει η Αριστερά κάτι άσχημο και να ωθήσουν έτσι τη χώρα σε εμφυλίου τύπου πόλωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΝΙ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΩ , ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Γιά εκείνους δλδ
    που επιλέγουν να
    βάλουν κράνος ή
    κουκούλα και να
    επιτεθούν στα
    κατά τόπους
    γραφεία της Χ.Α.
    με πέτρες και
    μολότωφ.
    Μπορεί μιά τέτοια
    πρακτική να
    συμβάλει θετικά
    στην
    αντιμετώπιση του
    φαινομένου της
    Χ.Α.;
    Ποιά θα πρέπει να
    είναι η στάση του
    πατριώτη
    δημοκράτη (είτε
    αριστερού είτε
    δεξιού) απέναντι
    σε αυτές τις
    πρακτικές;"Kati tetoioi tupoi einai pou se kanoun na xaneis kathe elpida.Kai to lew giauton pou to egraye.Pes ta opws thes auta ta paidia,mia fora zwa mikroastoi den einai.Esu eisai to provlhma kian den to katalaveis,geia sou "patriwth".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριε Δημήτρη,
    σας εγκαλούν διάφοροι σχολιαστές γιατί χαρακτηρίζετε τα κατακάθια της ΧΑ φονιάδες, χωρίς αποδείξεις.
    Ιδού μερικές:

    ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ:
    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3052:-q-q-&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180

    Σκότωσε με ξυλοδαρμό τη φίλη του Φαίη Μπλάχα ο 25χρονος χρυσαυγίτης Βαγγέλης Στεφανάκης:
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113039793

    Φώτης Λυρόπουλος, 28 ετών. Έσφαξε και τεμάχισε τη γιαγιά του επειδή δεν του έδινε χαρτζιλίκι.
    http://mavromelanos.wordpress.com/2013/09/17/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο αντιπερισπασμος καλα παει την ωρα που αρχιζει κατι να κινειται προσπαθουν στρεψουν την προσοχη του κοσμου στο κατα τα αλλα τραγικο φονο ενος νεου αγωνιστη της αριστερας τελικα το συστημα εχεις λυσεις δοκιμασμενες και λειτουργει με ενα σμπαρο οχι δυο αλλα παρα πολλα τρυγονια .Ο μονος δρομος ειναι η οργανωση του λαου και η διαφωτιση του για αγωνα .Συνεχιστε κυρ. Καζακη δεν υπαρχει αλλος δρομος

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εσύ που ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεις την αποικιοποίηση της πατρίδας,το διαρκές και παράνομο χρέος και την παράδοση όλων μας στους ευρωκράτες.Πόσο δύσκολο είναι να γίνει ο Τσίπρας Σαμαράς στη θέση του Σαμαρά;Θα φοβηθεί μην αλλάξει το προφίλ του;Και γιατί δε βγαίνει στο δρόμο με το λαό κι αυτός και οι άλλοι αντιμνημονιακοί βουλευτές παραιτούμενοι από το τσίρκο που λέγεται Βουλή;Μήπως είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία,για να σώσεουν τα κομματικά τους ταμεία,τα φορτωμένα με τόσα ομόλογα,που πρέπει να εξαργυρώσουν στο πενταπλάσιο για να ξεχρεώσουν τις τράπεζες-εντολοδόχους του ευρωσυστήματος;Ξυπνήστε επιτέλους.Εμείς στο επαμ δε θελουμε ψήφους.Θέλουμε απόφαση και δράση για να λευθερωθούμε κι εσείς θα μας ρίξετε άλλη μια φορά στα δόντια του θηρίου;Έλεος!Πόσο δύσκολο είναι το φασιστικό μόρφωμα της ευρωζώνης να έχει στο χέρι πέντε αρχηγούς κομμάτων και να τους εκβιάζει ίσως κιόλας για παλιές τους αμαρτίες;Ξυπνήστε ,γιατί χανόμαστε...Παλλαικό μέτωπο και γενίκευση του αγώνα λέμε .Οι εκλογές είναι μια φιέστα για να υπάρχει η νομιμοποίηση του παράνομου καθεστώτος των ντόπιων και ξένων δυναστών και τώρα κιόλας για να συνεχίσουν οι δεσμεύσεις και να ξεπουληθεί όσο -όσο η πατρίδα...Διάβασε πιο πολύ...και προπάντων μην επαναπαύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποιοι είναι οι εχθροί μας; Ποιοι είναι οι φίλοι μας; Από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις για μια επανάσταση.

    Εχθροί μας είναι τα μέλη του 1% (0,2% ακριβέστερα) - οι γνωστοί πάμπλουτοι, άπληστοι καπιταλιστές. Αυτοί λαμβάνουν τις αποφάσεις και δίνουν τις εντολές στα τσιράκια τους (πολιτικοί, δικαστικοί, αστυνόμοι κτλ.) να τις εκτελέσουν. Αυτοί είναι ο στόχος μας και όχι τα τσιράκια τους. Πρέπει να χτυπηθεί η ρίζα του προβλήματος.

    Φίλοι μας είναι τα μέλη του 99% - δηλαδή σχεδόν όλοι οι άνθρωποι γύρω μας.

    Οι διαδηλώσεις, οι απεργίες, οι εκλογές, τα μποϊκοτάζ κτλ. αποτελούν αναποτελεσματικές ενέργειες του παρελθόντος. Πρέπει επιτέλους να υιοθετήσουμε ένα νέο είδος ακτιβισμού. Αυτόνομες Ομάδες ανθρώπων που θα ελέγχουν και θα τιμωρούν το 1%. Με δράσεις που θα εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή τους και θα τους παρενοχλούν. Μικρές δράσεις (καθώς είμαστε μικροί, χωρίς χρήμα) που θα επαναλαμβάνονται καθημερινά.

    Δεν είναι δύσκολο να συλλέξουμε στοιχεία για αυτούς και να αρχίσουμε να διαδίδουμε ανυπόστατες φήμες στη γειτονιά τους, να μπαίνουμε ομαδικά στο πολυτελές εστιατόριο που τρώνε για να δοκιμάσουμε το φαγητό τους και να φύγουμε γρήγορα, να ρίχνουμε πικραλίδες στο γρασίδι που παίζουν γκολφ, να παραγγέλνουμε 20 ταξί/φαγητό τη μέρα στο σπίτι τους κτλ.
    Δεν είναι δύσκολο οι περιστασιακές διαδηλώσεις να γίνονται έξω από τα σπίτια τους και όχι σε μέρη μακρυά από τις πολυτελείς γειτονιές τους.

    Πρέπει να αρχίσουμε να τους παρενοχλούμε. Με αυτά που κάνουμε εδώ και δεκαετίες δεν τους καίγεται καρφάκι. Πρέπει να εισβάλλουμε στην ιδιωτική ζωή τους, όπως κάνουν και αυτοί με εμάς, και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους στο παιχνίδι ούτε άτρωτοι. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή τους αφόρητη ώστε να εξαναγκαστούν να βάλουν μυαλό και να αρχίσουν να μας λαμβάνουν υπόψιν. Μόνο έτσι θα πάμε σε έναν ανθρώπινο κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές οι λογικές ατομικού ακτιβισμού δοκιμάζονται επί δεκαετίες στις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα κανένα. Οι λογικές που εκφράζουν είναι ταυτόσημες με εκείνες της ατομικής τρομοκρατίας που άνθισε το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα ως "προπαγάνδα της πράξης" κι έφτασε να δικαιολογεί δολοφονίες, απαγωγές, ληστείες, κοκ. Όσο κυριαρχούσε αυτή η λογική, ολόκληρη η κοινωνία οπισθοδρόμησε και κυρίαρχησε η πιο μαύρη αντίδραση. Αυτό που χρειάζεται είναι μαζικός λαικός αγώνας στη βάση μιας λαικής ενότης από τα κάτω.

      Διαγραφή
    2. Αυτές οι λογικές δεν εφαρμόστηκαν ποτέ δυστυχώς γιατί ο λαός δεν ήταν έτοιμος. Jean-Paul Marat και Mao Zedong (ακολουθώντας το Sun Tzu) προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τις περάσουν στο 99% της εποχής τους.

      Το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα ο λαός εκφραζόταν με διαδηλώσεις, απεργίες, αιτήσεις, μποϊκοτάζ, εκλογές. Ενέργειες αναποτελεσματικές και απογοητευτικές που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, τα petitions και τα κινήματα Occupy αποτελούν τις κατεξοχήν μορφές εκφράσεις του 99%, χωρίς αποτέλεσμα φυσικά (πέρα από τραυματισμούς και συλλήψεις).

      Οι δράσεις του παρελθόντος δεν άλλαξαν τον κόσμο. Χρειαζόμαστε ένα νέο είδος δράσεων. Ας σταματήσουμε επιτέλους να επαναλαμβάνουμε ανεπιτυχείς τακτικές των τελευταίων πενήντα ετών. Πρέπει να εισβάλλουμε στην ιδιωτική ζωή τους, στις αριστοκρατικές γειτονιές και στα τετράγωνα που μένουν. Καλείτε ως ΕΠΑΜ τον κόσμο σε συλλαλητήρια σε νεκρά κτίρια (π.χ. Προπύλαια) και πλατείες αντί για τα σπίτια τους. Ας γίνονται πλέον τα συλλαλητήρια έξω από τα σπίτια τους. Ποιος μίλησε για δολοφονίες, απαγωγές, ληστείες, εμπρησμούς; Εγώ μίλησα για δημιουργική παρενόχληση με απλές, καθημερινές ενέργειες που μπορεί να πραγματοποιήσει ο καθένας μας και μάλιστα και από απόσταση. Αυτό ώστε να ενεργοποιηθεί κάθε μέλος του 99%. Το μυαλό τους σκοπεύουμε να αλλάξουμε και όχι να τους προκαλέσουμε σωματική βλάβη (αν και το αξίζουν με το παραπάνω). Το βιβλίο THE POWER OF THE AUTONOMOUS HUMAN του Joost van Steenis περιγράφει αναλυτικά τις δράσεις που προτείνει ο ίδιος. Διατίθεται δωρεάν στη σελίδα http://members.chello.nl/jsteenis/

      Κάτι τελευταίο: στην Αργεντινή η αρχή του τέλους ήταν η μαζική ανάληψη καταθέσεων από το λαό. Προτείνω να τονίζεις όσο μπορείς την ανάληψη καταθέσεων από τον κόσμο (έτσι κι αλλιώς έρχεται κούρεμα και μπορούμε να τους πείσουμε εύκολα) και την παύση πληρωμών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

      Διαγραφή
    3. Κάνεις τεράστιο λάθος. Αν υπήρχαν οι μαζικοί λαικοί αγώνες δεν θα ξέραμε καν για δημοκρατία και δικαιώματα. Με μαζικούς λαικούς αγώνες κατορθώθηκαν και κερδίθηκαν ότι μπόρεσε να κερδιθεί έως τα σήμερα. Αλλιώς ούτε η απολυταρχία θα είχε νικηθεί, ούτε ο ναζισμός, ούτε ο φασισμός και ο κόσμος θα εξακολουθούσε να ζει στο σκοτάδι του μεσαίωνα. Ότι κερδίθηκε, μόνο έτσι μπόρεσε να κερδιθεί. Μπορεί να μην κατόρθωσε - ακόμη - να αλλάξει ριζικά τον κόσμο, αλλά αυτό οφείλεται σε ιστορικές αιτίες που χρήζουν ανάλυσης. Αντίθετα ο ακτιβισμός είναι μορφή ατομικής αντεκδίκησης ίδιον των ξεπεσμένων μικροαστών κι όχι συλλογικής διεκδίκησης. Αυτό λέει η ιστορία. Η διαμάχη δεν είναι τωρινή. Υπάρχει από την πρώτη στιγμή που ο λαός συνειδητοποίησε την ανάγκη να παλέψει εναντίον της τυραννίας. Ίσως καιπριν απ'αυτό αν λάβουμε υπόψη μας τις διαμάχες των διανοουμένων. Οι λογικές του ατομικού ακτιβισμού ξεπεράστηκαν ήδη με την Γαλλική επανάσταση κι έτσι μπόρεσε η κοινωνία να προχωρήσει μπροστά. Διαφορετικά θα βρισκόμασταν ακόμη στην κατάσταση του 18ου αιώνα να συζητάμε αν με την ατομική διαμαρτυρία (Μοντεσκιέ και Βολταίρος) ή με ισχυρά μαζικά λαικά κινήματα θα χτυπηθεί η τυρανία. Η ιστορία έχει απαντήσει οριστικά. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να βρούμε τις κατάλληλες μορφές του μαζικού λαικού αγώνα κι όχι να αναμασάμε σαν παλαιοημερολογήτες ξαναζεσταμένες συνταγές διαμαρτυρίας από την εποχή του προτεσταντισμού.

      Διαγραφή
    4. Είτε τις μάζες περιμένεις, είτε κάποια άτομα έξω από σένα περιμένεις, είτε το κράτος περιμένεις, είτε την δημοκρατία περιμένεις δεν πρόκειται να αλλάξεις ουσιαστικά ποτέ, εκτός εάν πάρεις όλη την ευθύνη επάνω σου για την ζωή σου και μάθεις να δρας και να ζείς στο παρόν.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης



      Διαγραφή
    5. Δημοκρατία; Μάλλον θα εννοείς την ολιγαρχία που υπάρχει σε κάθε επίσημο κράτος σήμερα. Οι 3 εξουσίες του Μοντεσκιέ ελέγχονται από το 1% και τα τσιράκια τους. Για αυτούς τις ίδρυσε και ο Μοντεσκιέ, ως μέλος του 1%, για να αρχίσουν να λύνουν τις διαφορές τους ειρηνικά (μέχρι τότε χρησιμοποιούσαν Μακιαβελικές μεθόδους - τεχνάσματα, απάτες και βία). Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι δημοκρατία αλλά ένα σύστημα που θα βασίζεται στο Άρθρο 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ: 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Σήμερα βαδίζουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στις περισσότερες χώρες διευρύνεται το χάσμα μεταξύ 1% και 99%. Οι μαζικές επαναστάσεις, όπως σε Κίνα και Ρωσία, κατάφεραν να βελτιώσουν αισθητά την κατάσταση όμως μετά από λίγο αναδύθηκε και πάλι ένα άπληστο 1% που κινεί τα νήματα και διαιωνίζει και αυξάνει την ανισότητα. Τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Αραβική Άνοιξη και στην Ευρώπη, είδαμε ότι οι πολιτικοί συνεχίζουν το βιολί τους παρά τις μαζικές διαδηλώσεις. Αναμενόμενο από τη στιγμή που δεν παρενοχλήθηκε η ιδιωτική ζωή τους. Η αλλαγή θα έρθει μόνο όταν ασκήσουμε άμεση πίεση στο 1% στους χώρους διαβίωσής τους. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε και αρχίσουμε να τους ελέγχουμε και να τους τιμωρούμε, τόσο καλύτερα. Τους ηγέτες δεν τους εκθρονίζεις μονάχα με δράσεις στα κέντρα των πόλεων. Οι δράσεις πρέπει να επεκταθούν στα κέντρα εξουσίας, τα οποία βρίσκονται στις πλούσιες γειτονιές τους. Η τελευταία σου πρόταση μάλλον αναφέρεται στα περισσότερα που προτείνεις εσύ. Προφανώς διαφωνούμε αλλά ξέρω καλά ότι είσαι τίμιος πατριώτης και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα στη σημερινή Ελλάδα. Αναγνωρίζω πάντως ότι κινείσαι στη σωστή κατεύθυνση και δεν ωθείς τον κόσμο προς τη συμπλοκή με δυνάμεις ασφαλείας, το αίμα και τις συλλήψεις (όπως κάνουν οι ψευτοαριστεροί).

      Διαγραφή
    6. Marat,

      γραφεις: ,,... Η αλλαγή θα έρθει μόνο όταν ασκήσουμε άμεση πίεση στο 1% στους χώρους διαβίωσής τους. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε και αρχίσουμε να τους ελέγχουμε και να τους τιμωρούμε, τόσο καλύτερα. (...) Οι δράσεις πρέπει να επεκταθούν στα κέντρα εξουσίας, τα οποία βρίσκονται στις πλούσιες γειτονιές τους...,,

      Για πες μια ,,τιμωρια,, για να γελασουμε κι αλλο με την αφελεια σου.

      Διαγραφή
  31. Ωπα..ωπα. Κυριε Καζάκη ασε και κανα δικαστηριο να αποφασιει για το τι ακριβως εγινε. Νομιζω πεφτεις και συ στην παγιδα των τσοντοκαναλων.

    Πως εισαι σιγουρος ότι εινα σεσημασμένος? Πως ξερεις ότι δεν ειχαν προηγουμενα οι δυό τους - ποδοσφαιρικα και πολιτικα.

    Αμφιβάλεις ότι ηταν μεροκαματιάρης και τα βγαζε δύσκολα?
    Κι αν ηταν πληρωμενος όπως οι πληρωμένοι μαρτυρες αυτοκτονιας απο τη Σαουδική Αραβία?

    Κι αν αυτος ειναι τρελος ηλιθιος η πληρωμένος, πως αποδεικνίεις ότι φταιει η ΧΑ γι'αυτο. Επειδή το είπε?
    Σήμερα έλεγε ότι ειναι αριστερος του ΚΚΕ και έκανε πληρωμενα θεληματα για τη ΧΑ. Κι αν ειναι ψυχασθενής? Η ΧΑ όσο αποκρουστική κι αν σου ειναι, τι σου φταίει?

    Η δε συμπεριφορά του μετα το εγκλημα δειχνει ότι μαλλον ηταν πληρωμενος από το συνταγματικό τοξο.

    Όσο για το πογκρομ.. έ όχι και πογκρομ. Δηλαδη η ΝΔ πο καθαρισε το Τεμπονερα έκανε πογκρομ? Η η εταιρει δολοφώνων του 87 που ηταν ολοι ΠΑΣοΚοι, κανανε πογκρομ?

    Δεν θα συνεχισω το διάβασμα απλά γιατί όλα εινα λάθος υποθεσεις. Μου αρκουν τα λαικα διακστηρια που στησαν τα τσοντοκάναλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλεις να το παίξεις βλάκας, δικαίωμά σου. Εγώ όμως αρνούμαι να με θεωρούν βλάκα. Όταν κάποιος μαχαιρώνει εν ψυχρώ και ούτε πανικοβάλλεται, ούτε ιδρώνει και οι γιατροί λένε για "επαγγελματικό χτύπημα", τότε είναι σεσημασμένος και κατ' επάγγελμα δολοφόνος. Τα υπόλοιπα είναι για ηλιθίους.
      Ούτε είναι μεμονωμένη περίπτωση. Πάνω από 37 υποθέσεις εκρεμούν άγριων ξυλοδαρμών και απόπειρας δολοφονίας από οργανωμένες συμμορίες της ΧΑ, συχνά με επικεφαλείς βουλευτές της. Όμως είχαν συνηθίσει να έχουν ασυλία από τους δικούς τους στην αστυνομία. Να γιατί δεν εμπιστεύομαι την αστυνομία. Ειδικά όταν τέσσερα χρόνια τώρα, όποτε ένας πολίτης προσέφευγε σ' αυτήν, τότε σε πολλές περιπτώσεις τον έστελναν στην ΧΑ. Τώρα όμως που θέλει το καθεστώς να τους χρησιμοποιήσει για να δέσει πισθάγκωνα τον κόσμο, φαίνεται να άρει την ασυλία που τους παρείχε. Κι ο τύπος δεν είπε ότι είναι ΧΑ, αλλά οι συμμορίτες της ΧΑ που παρενοχλούσαν τον δολοφονημένο και την παρέα του, τον κάλεσαν στο κινητό επί τούτου για να τον μαχαιρώσει. Πράγμα που τον μετατρέπει σε εκτελεστή. Άσε πού όπως χθες ανακοίνωσε η αστυνομία, ο εν λόγω "μεροκαματιάρης" τον χρηματοδοτούσε η ΧΑ, δούλευε γι' αυτήν. Κι αυτό σύμπτωση; Είναι πραγματικά απύθμενη η ανθρώπινη ηλιθιότητα.

      Διαγραφή
  32. Μπράβο! Πάρα πολύ καλό άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτα που συμβαινουν σημερα στην Ελλαδα, μου θυμιζουν την εποχη της 22ας Μαΐου 1963, οταν κατα συμπωση ημουνα σε σχολικη εκδρομη στην Θεσσαλονικη, εκει που δολοφονησαν τον Γρηγορη Λαμπρακη.

    Μετα απο 50 χρονια...τιποτα δεν εχει αλλαξει σ'αυτον τον τοπο.

    Για οσους δεν καταλαβαινουν τι σημαινουν τετοια γεγονοτα, καλο ειναι να δειτε αυτο το Βιντεο για να καταλαβεται τις ομοιοτητες και οτι γραφει ο κ. Καζακης.

    http://www.youtube.com/watch?v=2L059hJ_Xzg

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ........... Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μα καλά,
    "... Γιορτές μίσους που δεν έστησε η ΧΑ αλλά παράγοντες του κυβερνώντος συνασπισμού, αλλά και οι ηγεσίες των επίσημων Συνδέσμων Αποστράτων, οι οποίες διάλεξαν το Γράμμο-Βίτσι για να επιδείξουν την υποτέλειά τους στον ξένο παράγοντα, αλλά και τον ξεπουλημένο..."
    με αυτούς δεν ξεκίνησε να συνεργαστεί το ΕΠΑΜ;;

    Μα τι είναι πια αυτό;

    Ούτε ένας;!! Ούτε ένας;!!

    Κανένας δεν είναι άξιος να συν - πορευθεί με αυτό το Μέτωπο (ή κόμμα;;) χωρίς να αποδειχτεί, σχεδόν αμέσως μάλιστα, προδότης, ανάξιος, ψεύτης, ανιστόρητος, βλάκας, προβοκάτορας ή οτιδήποτε άλλο;;

    Ποιοί απομένουν, λοιπόν, για να ξεκινήσεις μαζί τους να ψάχνεις
    "...να βρούμε τις κατάλληλες μορφές του μαζικού λαικού αγώνα....";;

    Που σημαίνει πως παραδέχεσαι ότι αυτό που ευαγγελίζεσαι δεν ξέρεις πως ακριβώς θα το κάνουμε, αλλά το ψάχνεις - ουμε, σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να αμοίβεσαι καλά για την άχαρη δουλειά του ανώνυμου προβοκάτορα, αλλά εδώ έπεσες έξω. Μάλλον άδικα σε μισθώνουν. Το ΕΠΑΜ δεν είχε και ούτε πρόκειται να έχει καμιά επαφή με τους Συνδέσμους Αποστράτων. Όσο για τις συνεργασίες του ΕΠΑΜ για τις οποίες τόσο, μα τόσο ανησυχείς εσύ και οι χειριστές σου, θα σε πληροφορήσω ότι με κινήματα που έχουμ βρεθεί στους δρόμους από κοινού, όπως π.χ. το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, έχει ήδη συνάψει πολιτική συνεργασία. Όπως επίσης και με όσους παραιτήθηκαν και έφυγαν από τον Σύνδεσμο (δήθεν) Εθνικής Ενότητας, μιας και δεν θέλουν να ταυτίζονται με χουντοδεξιά κατάλοιπα του εμφυλίου. Με όποιον ανέχεται, ή έστω συχνοτίζεται με όσους συμμετέχουν σε γιορτές μίσους, το ΕΠΑΜ όχι μόνο δεν θέλει καμιά σχέση, αλλά βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Τα "κινήματα" των νοσταλγών του εμφυλίου τα αφήνουμε για το συνάφι σου.

      Διαγραφή
  35. Μια χαρά τα λές, όμως δέν περίμενα από εσένα να είσαι υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας; Προφανώς μιλάς για κάποιον που δεν τον γνωρίζω...

      Διαγραφή
  36. Δημητρη, γιατι ασχολεισαι με τους ΤΡΟΛΛ...χεστους... εχεις ποιο σπουδαιο ρολο να παιξεις;

    Θα ηθελα να σου θυμησω........ πριν 22 + χρονια τελέστηκε ένα πραγματικό πολιτικό έγκλημα, η δολοφονια του Ν. Τεμπονερα, απο μια συμμορία ΟΝΝΕΔιτών με αυτουργό δολοφόνο έναν συγκεκριμένο ΟΝΝΕΔίτη, τον Ι.Καλαμπόκα.

    Συμπτωση ειναι οτι και τοτε ηταν στην Κυβερνηση (του βρυκολακα Μητσοτακη), ο σημερινος ψευτης, δοσιλογος, προδοτης και στυγνος δολοφονος Σαχλαμαρας; ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή