Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Με άλλοθι την Χρυσή Αυγή πάνε να δέσουν ολόκληρο το λαό.


Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε με τον κ. Δραγασάκη, ο οποίος εκτελούσε χρέη προέδρου του κοινοβουλίου, την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Δραγασάκης με σκοπιμότητα και δόλο προκάλεσε σύγκρουση με την Χρυσή Αυγή με μοναδικό σκοπό την κινητοποίηση των πιο αντιδραστικών διατάξεων του κανονισμού της Βουλής. Άρθρα (77-81) που η αριστερά και οι δημοκρατικές δυνάμεις σ’ ολόκληρη την μεταπολεμική πορεία αυτού του τόπου κατάγγελλαν ότι κατοχυρώνουν την αυθαιρεσία του προεδρεύοντος του κοινοβουλίου. Άρθρα που ποτέ ξανά – τουλάχιστον στην μεταπολίτευση – δεν χρησιμοποιήθηκαν στο κοινοβούλιο.

Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης έφτασε στο σημείο να καλεί επανειλημμένα τον φρούραρχο της Βουλής να παρέμβει εναντίον βουλευτών. Αυτό δεν έχει συμβεί ούτε την εποχή των Ιουλιανών όπου οι καρεκλιές μεταξύ βουλευτών ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Καταλαβαίνουμε τι έκανε ο κ. Δραγασάκης; Ζητούσε την επέμβαση ένστολων μέσα στο κοινοβούλιο. Μοναδικό γεγονός στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας. Και το έκανε κάποιος που εμφανίζεται ως αριστερός. Άραγε ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να κληθεί η επέμβαση του στρατού;

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο κ. Δραγασάκης αφαίρεσε τον λόγο από βουλευτή της Χρυσής Αυγής γιατί αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα Mister Alexis και την επερώτηση που κατάθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ως «σούπα». Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και ακριβοδίκαιοι, οι αναφορές αυτές δεν δικαιολογούσαν την συγκεκριμένη αντίδραση του κ. Δραγασάκη. 

Όμως έπρεπε πάσει θυσία να χρησιμοποιηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα καταστολής της ελευθερίας του λόγου μέσα στο κοινοβούλιο κι έτσι χρειαζόταν να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Και υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από το να χρησιμοποιηθούν αντιδημοκρατικές πρακτικές και διατάξεις με άλλοθι την Χρυσή Αυγή;

Η Χρυσή Αυγή είναι η χρυσή ευκαιρία για όλους τους σημερινούς εθνοπροδότες, όλους του δοσίλογους, όλα τα λαμόγια της πολιτικής, όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του ξεπουλήματος της χώρας, να εμφανίζονται ως δημοκράτες, ως φρουροί της έννομης τάξης και της ομαλότητας που οι ίδιοι παραβιάζουν κατάφωρα και καθημερινά σε βάρος του ελληνικού λαού. Κι έτσι η Χρυσή Αυγή είναι το κατάλληλο άλλοθι για να επιχειρήσουν την ολοκληρωτική φίμωση του λαού, καταλύοντας ακόμη και τις τελευταίες ελευθερίες – κολοβές κι αυτές – που του έχουν απομείνει.

Έτσι με την βοήθεια των κατοχικών μέσων μαζικής προπαγάνδας, προσπαθούν να επιβάλουν το δόγμα ότι στρέφεται ενάντια στην Χρυσή Αυγή είναι καλό κι άγιο, είναι απολύτως δικαιολογημένο. Ακόμη κι αν πρόκειται για τις πιο αυθαίρετες και ανελεύθερες πρακτικές. Ο κ. Δραγασάκης εκτέλεσε αποστολή. Περίμενε να πουν κάτι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ώστε να το χρησιμοποιήσει για να πυροδοτήσει επεισόδιο μέσα στην Βουλή προκειμένου να χρησιμοποιηθούν – για πρώτη φορά – οι συγκεκριμένες αυθαίρετες κατασταλτικές διατάξεις του κανονισμού της Βουλής. Κι αυτό έγινε. Βρήκε την αφορμή από δυο ειρωνικούς χαρακτηρισμούς που κανένας έχων σώας τας φρένας δεν θα μπορούσε να τους εκλάβει ως υβριστικούς στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε, οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν ξεστομίσει εναντίον του κ. Τσίπρα πολύ χειρότερες προσωπικές προσβολές, αλλά κανένας δεν σκέφτηκε – ούτε καν ο ίδιος ο Δραγασάκης – να τους εγκαλέσει, ή να ζητήσει από το προεδρείο να τους εγκαλέσει και μάλιστα με τις διατάξεις καταστολής που χρησιμοποίησε ο κ. Δραγασάκης. Γιατί άραγε τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά; Είναι χειρότεροι οι της Χρυσής Αυγής από τους κυβερνώντες δοσίλογους;

Και για όσους εμφανίζονται ότι δήθεν νοιάζονται για την άνοδο του φασισμού, θα θέλαμε να τους επισημάνουμε τα εξής απλά:

Πρώτο, ο φασισμός σαν πολιτικό φαινόμενο δεν εκπορεύεται «από τα κάτω», ούτε είναι προϊόν δημαγωγών και φασιστικών κομμάτων, αλλά επιλογή των πιο αντιδραστικών τμημάτων της κυβερνώσας ή άρχουσας τάξης που καταφεύγει στην φασιστική δικτατορία όταν πλέον δεν μπορεί να επιβάλλει την εξουσία της με άλλο τρόπο. Με άλλα λόγια ο φασισμός εκπορεύεται από την ίδια την εξουσία όταν αυτή στρέφεται ανοιχτά ενάντια στον λαό, όπως συμβαίνει σήμερα.

Δεύτερο, ο φασισμός δεν είναι ο αντίποδας του κοινοβουλευτισμού. Αντίθετα, ο κοινοβουλευτισμός αποτέλεσε ιστορικά το λίκνο του φασισμού. Αν δεν υπήρχε το κοινοβούλιο της Βαϊμάρης δεν θα μπορούσε ποτέ να αναρριχηθεί στην εξουσία ο Χίτλερ. Αν δεν υπήρχε το κοινοβούλιο του 36 δεν θα μπορούσε να επιβληθεί η δικτατορία Μεταξά. Αν δεν υπήρχε το κοινοβούλιο της δεκαετίας του ’60 δεν θα μπορούσε να επιβληθεί η χούντα. Όταν το κοινοβούλιο μετατρέπεται σε άθλιο φύλο συκής ενός ανοιχτού καθεστώτος κατοχής και ξεπουλήματος της χώρας, όπου βασιλεύει η ανομία και η παραβίαση κάθε έννοιας συνταγματικής τάξης, τότε αυτό το ίδιο κοινοβούλιο μεθοδεύει και προωθεί τον φασισμό κι όχι κάποιες άλλες σκοτεινές δυνάμεις εκτός αυτού.

Τρίτο, η Χρυσή Αυγή δεν είναι ο φορέας του φασισμού στην Ελλάδα, αλλά ένα από τα συμπτώματα εκφασισμού της επίσημης πολιτικής που εκπορεύεται από τις δυνάμεις που κυβερνούν, ή έχουν βολευτεί σ’ αυτό το άθλιο και διεφθαρμένο κοινοβούλιο. Ένα κοινοβούλιο που δεν είχε ποτέ και δεν έχει πολύ περισσότερο σήμερα καμιά σχέση με την δημοκρατία και τα συμφέροντα του λαού.

Τέταρτο, η πάλη εναντίον του φασισμού δεν γίνεται με Φρούραρχους και κατασταλτικές διατάξεις που αύριο μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου καλά κι εναντίον δημοκρατικών και αυθεντικά πατριωτικών δυνάμεων. Ο φασισμός – ακόμη κι ιστορικά αν το δούμε – αντιμετωπίζεται από τον ίδιο τον λαό και όχι από μειοψηφίες που μιλούν εν ονόματί του, με όρους περισσότερης και όχι λιγότερης δημοκρατίας, με όρους πατριωτικού καθήκοντος όταν η χώρα απειλείται από την κατοχή και την αποικιοποίηση όπως σήμερα.

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και με στόχο να πολωθεί η κατάσταση με όρους εμφυλίου. Έτσι η φιλοδοξία του επίσημου πολιτικού συστήματος είναι να πολωθεί η ελληνική κοινωνία ανάμεσα σε δυο πόλους εμφυλίου. Από την μια την Χρυσή Αυγή, της οποίας η ηγεσία δεν είναι καν εθνικιστική – με την επιστημονική έννοια του όρου – αλλά απόηχος των γερμανοτσολιάδων, των ταγμαλητών και των συμμοριών της ξενόδουλης και καθαρόαιμα φασιστικής εθνικοφροσύνης που λειτούργησε πάντα σαν δήμιος του λαού στην υπηρεσία ξένων και ντόπιων αφεντικών. Κι από την άλλη η αριστερά του κ. Δραγασάκη, γνήσιο τέκνο κι αυτή του εμφυλίου, που επιχειρεί να πράξει το τελευταίο ανοσιούργημά της εναντίον του ελληνικού λαού, να γίνει ο μοχλός που θα οδηγήσει την χώρα ξανά στον εμφύλιο και στην φασιστική εκτροπή. Κι όλα αυτά προς χάριν των μεγάλων αφεντικών τους, δηλαδή του τραπεζικού καρτέλ της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας,  η οποία ετοιμάζεται να αφομοιώσει – αφού πρώτα διαλύσει – ολοκληρωτικά το ελληνικό έθνος. Είναι τυχαίο που απέναντι στην «Ευρώπη» των τραπεζιτών κάθονται όλοι σούζα από κυβερνώντες, ΣΥΡΙΖΑ έως Χρυσή Αυγή;

Ο κ. Δραγασάκης πυροδότησε το επεισόδιο με σκοπό να επικαλεστεί τα πιο επιλήψιμα άρθρα του κανονισμού στη Βουλή και να καλέσει τον Φρούραρχο να επέμβει. Η σκηνοθεσία ήταν τόσο πρόχειρη που ο κ. Δραγασάκης ξέχασε ποια άρθρα πρέπει να επικαλεστεί και αμέσως ο υποβολέας έτρεξε να του θυμίσει. Χειρότερο στήσιμο από αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Γιατί έγιναν όλα αυτά; Μας εξηγεί ένας από τα εντεταλμένα όργανα του σημερινού καθεστώτος κατοχής, ο κ. Αλέξης Παπαχελάς:

«Ο λόγος της Χρυσής Αυγής έχει λίγο από όλες τις φάσεις του καταραμένου μεταπολιτευτικού λαϊκισμού: λίγο «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», λίγο «βρισκόμαστε σε κατοχή», λίγο «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» και λίγο «όλα τα αποφασίζουν οι Αμερικανοί, οι Eβραίοι και οι μασόνοι». Ο ρατσισμός και η δολοφονική βία κατά μεταναστών είναι ασφαλώς τα στοιχεία που την κάνουν να διαφέρει από όλους τους άλλους… Αν το σημερινό πολιτικό σύστημα συνεχίσει να παίζει με τους επικοινωνιακούς όρους της Χρυσής Αυγής, ζήτω που καήκαμε. Αν πάλι ένα κομμάτι της Αριστεράς ακολουθήσει μια πιο ακραία γραμμή με το επιχείρημα «αν δεν εκφράσουμε εμείς την οργή, ο κόσμος θα πάει στη Χρυσή Αυγή», θα μπούμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Για μένα ένας είναι ο δρόμος. Πρέπει όλα τα κόμματα της δημοκρατικής νομιμότητας να αποφασίσουν ποιοι βασικοί κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί, όσο και να πιέζονται από αγανακτισμένους οπαδούς τους ή τις δημοσκοπήσεις. Η μη χρήση βίας, η προστασία της ελευθερίας του λόγου, ανεξαρτήτως διαφωνιών, η αποφυγή ακραίου διχαστικού λόγου, η προστασία των ανίσχυρων έναντι κάθε άρρωστου διώκτη, η επιβολή του νόμου έναντι όλων ανεξαιρέτως είναι -υποθέτω- θεμελιώδεις κανόνες που μπορούν να ενώσουν όλους όσοι ανησυχούν πράγματι για τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο.» (Καθημερινή, 20/5/2013)

Ο κ. Δραγασάκης έστησε το σκηνικό για να επιβληθεί η ποινικοποίηση κάθε μορφής πατριωτικού λόγου εναντίον του καθεστώτος κατοχής. Ενοχλούνται όσο δεν παίρνει οι δοσίλογοι όταν τους αποκαλείς με τον χαρακτηρισμό που τους πρέπει, δηλαδή εθνοπροδότες. Ενοχλούνται όσο δεν παίρνει όταν ο κόσμος μιλά για καθεστώς κατοχής, για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, για ανατροπή αυτού του καθεστώτος. Ενοχλούνται όλοι οι ψοφοδεείς αριστεροί όταν τους καλεί ακόμη κι ο κόσμος να παραιτηθούν από αυτό το άθλιο κοινοβούλιο των πραξικοπημάτων και της εκτροπής ώστε να γιγαντώσει η πάλη του λαού για δημοκρατία. Κι έτσι όλα αυτά πρέπει να ποινικοποιηθούν.

Είναι τυχαίο που το περιστατικό αυτό συνέβη τις ημέρες που συζητείται το περίφημο σχέδιο νόμου «κατά του ρατσισμού»; Όχι βέβαια. Ο αποκαλούμενος αντιρατσιστικός νόμος δεν έχει κανέναν άλλο λόγο που έρχεται στην Βουλή παρά να ποινικοποιήσει τον οποιοδήποτε μιλά για εθνοπροδότες, για κατοχή, για τιμωρία προδοτών και δοσίλογων, για ανατροπή του σημερινού βαθιά αντιδημοκρατικού και εντελώς ξεπουλημένου πολιτεύματος. Όποιος μιλά εναντίον των Γερμανών, της Μέρκελ, του Σόιμπλε και της αποικιοκρατικής Ευρώπης θα θεωρείται ένοχος μόχλευσης ρατσιστικών παθών και θα τελεί υπό διωγμό. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, μιας και η ελληνική ποινική νομοθεσία δεν διαθέτει κανένα κενό στην αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας.

Από κοντά και ο κ. Δραγασάκης. Αυτές τις λογικές πάει να νομιμοποιήσει. Μιας και στρέφεται εναντίον της Χρυσής Αυγής δεν πειράζει να παραβιάζονται βασικές αρχές και διατάξεις του δικαίου, ούτε πρέπει να ενοχλεί η παρέμβαση του Φρούραρχου σήμερα, της άγριας καταστολής αύριο, του στρατού των μισθοφόρων εξ Ευρώπης μεθαύριο. Προκειμένου τα κόμματα της «δημοκρατικής νομιμότητας» του καθεστώτος κατοχής, διάλυσης και εκποίησης της χώρας να διατηρηθούν στην εξουσία, δεν έχουν κανένα δισταγμό να ωθήσουν τον λαό στον εμφύλιο σπαραγμό και στην φασιστική δικτατορία. Με πράξεις σαν του κ. Δραγασάκη ανδρώνεται ο φασισμός, όχι γιατί ενισχύεται η Χρυσή Αυγή ως αντίπαλος πόλος των «κομμάτων της δημοκρατικής νομιμότητας» – κάτι που αποτελεί φανερή επιδίωξη των κομμάτων της ευρωπαϊκής κατοχής, μόνο και μόνο για να ταυτιστεί το πατριωτικό συναίσθημα του λαού με την ναζιστική ιδεολογία της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής – αλλά γιατί η επίκληση του Φρούραρχου σήμερα είναι εξίσου εύκολη με την επίκληση του λοχία αύριο.

Ξέρουν τι πρόκειται να πάθει η χώρα και ο λαός της και γι’ αυτό ετοιμάζονται – εν χορδαίς και οργάνοις – να μας δέσουν χειροπόδαρα στο όνομα της «δημοκρατικής νομιμότητας», ώστε να κάνει την δουλειά της εύκολα κι ωραία η «Ευρώπη» στην οποία ορκίζονται πίστη άπαντες, μαζί και η Χρυσή Αυγή.

Τώρα δικαιώνονται όλοι όσοι τόσο καιρό καταριούνται αυτούς που μιλούν για κατοχή, για χούντα, για πραξικοπήματα και προτάσσουν την ενότητα του ελληνικού λαού στη βάση των δημοκρατικών και πατριωτικών του καθηκόντων. Να γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να ενταχθεί στα «κόμματα της δημοκρατικής νομιμότητας» και η ηγεσία του ΚΚΕ δεν βγάζει κουβέντα. Και θα δικαιωθούν ακόμη περισσότερο όταν θα μας έχουν μαζέψει όλους και θα μας οδηγούν στα εκτελεστικά αποσπάσματα, ή με καΐκια στην εξορία. Προς δόξα της Ευρώπης και της «δημοκρατικής νομιμότητας» του καθεστώτος κατοχής.

28 σχόλια:

  1. Προβατάκια για σφαγή είμαστε :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τερμάτισες..Ακροδεξιό παραλήρημα με ''πατριωτική'' προβιά..Να πέφτουν τα λέπια και στους τελευταίους που τουχουν απομείνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σου κάνει η κομματική τύφλωση ε;

      Στην Ελλάδα όποιος δεν λέει "οι λαθρομετανάστες είναι καλοί, ας φέρουμε άλλα 50 εκατομμύρια" είναι ακροδεξιός...

      Όποιος δεν υποστηρίζει ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ είναι ακροδεξιός...

      Όποιος υποστηρίζει πως δε χρειαζόμαστε νόμους-εκτρώματα που ποινικοποιούν τις σκέψεις και καταργούν την ελευθερία του λόγου είναι ακροδεξιός...

      Εκεί έχουμε καταντήσει...

      Διαγραφή
    2. Και το παραλήρημα συνεχίζεται...

      Η ακροδεξιά φαίνεται δεν μπορεί αν διακρίνει μεταξύ:
      - πολιτικής περιορισμού της μετανάστευσης
      - πολιτικής και ρητορείας που ενοχοποιεί τους μετανάστες ως φυσικά πρόσωπα κι έτσι νομιμοποιεί (ηθικά, πολιτικά) τη ρατσιστική βία

      Αλλά όταν η κυβέρνηση συμφωνεί με την Ευρώπη να μετατραπεί η Ελλάδα σε τριτοκοσμική φυλακή, χρειάζεται την "εκτόνωση" της ρατσιστικής βίας, για να αποπροσανατολίζει και να προβάλλει πάλι ως υπερασπιστής των πάτριων και ιερών, σε μια ανίερη συναλλαγή με την ακροδεξιά.

      Ο κος Καζάκης εδώ λειτουργεί ως προάγγελος της εθνοπροδοτικής κυβέρνησης του Σαμαρά και της ΝΔ για την αριστερο/λαϊκοφανή καταγγελία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και για να ικανοποιήσει το (πραγματικό, τώρα, όχι γιαλαντζί) σοσιαλιστικό/κομμουνιστικό προφίλ μιας λαϊκής δεξιάς παράταξης με ρητορεία ελιτίστικη και "άνωθεν" συνταγές.

      Διαγραφή
    3. Κυριε ανωνυμε, μπορειτε να μας εξηγησετε πως ακριβως εννοειτε εσεις το ακροδεξιο; Τι σημαινει για εσας ο ορος αριστερα και δεξια, με ποιον τροπο εκπροσωπουνται και σε τι αποσκοπει κοινωνικα, σημερα; Σε ποια στρουγκα, κατ' εσας, πρεπει ν' ανηκει καποιος για να ειναι ιδεολογικα αποδεκτος;

      Παρεπιπτοντως, τα λεπια ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα των κομματοσκυλων, οσφυοκαμπτων, οπαδων, πελατων κλπ., γι' αυτο ξεβραζονται αυτοματα απο το λαικο κινημα και γυριζουν εκει που τους παιρνει να κανουν το μονο πραγμα που ξερουν, να σερνονται.

      Διαγραφή
    4. όποιος δε συμφωνεί με τις απόψεις των αριστεριστών είναι κατά βάση φασίστας.. δυσμοιρη πατρίδα ήρθε η ώρα να ζήσεις τη χούντα των κομμουνιστών !!!

      Διαγραφή
  3. Η προηγούμενη βδομάδα μου έλυσε μια απορία 25 χρόνων ! πως έχασε η αριστερά στην Γερμανία τις εκλογές του 1933 . Πως έχασε την εργατιά και τον λαό μέσα απ΄τα χέρια της . Την στιγμή που αποδεικνύεται οτι η αναβάθμιση της fitch είναι χειραγώγωγηση ομολόγων ( οικονομικό έγκλημα στο πιάτο , παρακαλώ... ) τι κάνει η κοινοβουλευτική αριστερά ; απαγγέλει βλακώδη ποιήματα ενός νεαρού , ονειροπαρμένου εθνικόφρόνα ! Γι αυτό τους ψήφισα ; Ο κόσμος θέλει α-πο-τε-λέ-σμα-τα ! Νοιάζεται ο μικρο-ομολογιούχος , ο άνεργος , ο εργαζόμενος για την ποίηση του παπατέτοιου ; και το χειρότερο ; όλα αυτά μετά τα απίστευτο ξέπουλημα των καθηγητών (και όχι μόνο) απο τα συνδικάτα , την εξάλειψη της πολυφωνίας (δημοκρατίας - συνιστωσών ) εντός σύριζα , την αδικαιολόγητη ποιηματο-επίθεση ! στην ΧΑ και την "θυματοποίηση" αυτής , και την δευτέρα "σκάσαμε" και 5,6δις στην ΕΚΤ ενώ σχεδόν όλοι , είμαστε απλήρωτοι μήνες , και άλλοι , χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστερά στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Για αυτό και ο κόσμος δε την ακολουθεί. Τα μόνα "αριστερά" κόμματα που είχαν ποτέ απήχηση ήταν το παλιό ΠΑΣΟΚ και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Για τον ίδιο λόγο και τα δύο. Γιατί υποστήριζαν μια τάξη κρατικοδίαιτων τεμπέληδων του λαού εις βάρος των υπολοίπων...

      Το ΚΚΕ ήταν και είναι ένα χαφιεδομάγαζο τίγκα στους πράκτορες ντόπιων και ξένων υπηρεσιών και στους ρουφιάνους. Σχεδιασμένο να καπελώνει και να απενεργοποιεί τους εργάτες για να μη γιγαντώνεται ο κομουνισμός...

      Και όλα ανεξαιρέτως τα αριστερά κόμματα, υποστήριζαν και υποστηρίζουν την τεράστια και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, σε μια χώρα που ΠΑΝΤΑ είχε πρόβλημα με την ανεργία... Προς όφελος της ελίτ που ήθελε:1. φθηνά μεροκάματα/διάλυση των εργασιακών κεκτημένων 2. διάλυση της κοινωνικής συνοχής έτσι ώστε να διοικούν ευκολότερα...

      Η λαθρομετανάστευση πάντα ήταν εργαλείο των καπιταλιστών για να διαλύουν την εργατική τάξη. Είναι επί της ουσίας "ελεύθερη αγορά", αλλά για εργατικά χέρια και όχι για προϊόντα. Η διαφορά είναι πως πρόκειται για αθέμιτη ελεύθερη αγορά, αφού οι ξένοι εργάτες είναι πολύ πιο πρόθυμοι να δεχτούν μειωμένους μισθούς και χειρότερες εργασιακές σχέσεις, ειδικά όταν είναι παράνομοι... Και επειδή συνήθως δουλεύουν και μαύρα, δε συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία παρότι εισπράττουν τις υπηρεσίες της(πχ υγεία).

      Δεν υπάρχει περίπτωση αν είσαι Έλληνας εργάτης (και όχι μικροαστός) να μη βλέπεις πως από το 90 και μετά όλες τις εργατοδουλειές τις έχουν πάρει ξένοι. Γιατί οι Έλληνες έπαψαν να είναι "ανταγωνιστικοί"(δε δέχονταν να δουλεύουν σκληρά όλη μέρα για ένα πιάτο ρύζι). Οι "αριστεροί" που σκίζονται για τους μετανάστες είναι είτε φοιτητές/πλουσιόπαιδα που δε ξέρουν τι τους γίνεται είτε κομματικοί βαλτοί είτε Δημόσιοι υπάλληλοι που οι μετανάστες προς το παρόν δεν τους απειλούν εργασιακά.

      Πως γίνεται λοιπόν η "αριστερά" στην Ελλάδα, να παίρνει το μέρος όσων διαλύουν την ελληνική εργατική τάξη, καταπατούν τη νομιμότητα, και φυσικά κάνουν και τα αμέτρητα εγκλήματα, και μετά να περιμένει την εργατική τάξη να την στηρίξει;

      Φυσικά αυτό ακριβώς είναι το νόημα, για αυτό η "αριστερά" στην Ελλάδα συμπεριφέρεται έτσι, για να ΔΙΩΧΝΕΙ τους Έλληνες εργάτες και όχι για να τους μαζεύει...

      Διαγραφή
    2. Τί πίνετε εκεί πέρα στους κόμβους της ακροδεξιάς και των πρακτόρων (ντόπιων και ξένων) ;

      Η αριστερά στην Ελλάδα (η ταξική έστω) ποτέ δεν κήρυξε πολιτική "ανοίξτε τα σύνορα να μπουν μετανάστες"...η δεξιά το έκανε...

      Η αριστερά αυτό που τόνιζε είναι τα ίσα εργασιακά δικαιώματα και η αυστηρή εποπτεία και τήρησή τους...
      ...γιατί οι δουλέμποροι που προωθούν τους λαθρομεταντάστες και τα "αφεντικά" που τους προσλαμβάνουν, βγάζουν κέρδος μόνο όταν ανθίζει η αδήλωτη, μαύρη εργασία και δεν τηρούνται οι κανονισμοί και τα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά.

      Αν υπήρχε αυστηρός μηχανισμός εποπτείας και ποινών, τα "αφεντικά" δεν θα μπορούσαν να προσλάβουν τους "φτηνούς" ή δεν θα τους προσλάμβαναν "φτηνά", δεν θα έβγαζαν κέρδος δλδ από τις προσπάθειες περιορισμού του εργασιακού κόστους και τα δουλεμπορικά δίκτυα θα έχαναν τη πελατεία τους.

      Η αριστερά υπερασπιζόμενη τα εργασιακά δικαιώματα, δρα προς όφελος της εργατικής τάξης.
      Η δεξιά κι ακροδεξιά, όταν στοχοποιεί τους μετανάστες, διαμορφώνει τις καταστάσεις πίεσης υπό τις οποίες οι μετανάστες θα δουλεύουν ως δούλοι υπό τον φόβο της βίας κι έτσι θα πέφτουν τα μεροκάματα όλων, ενώ θα δημιουργείται και "ενδο-ταξικός" πόλεμος με πολιτικά οφέλη.

      Τα "κέντρα φιλοξενίας" που στεγάζουν πολλαπλάσιους μετανάστες σε άθλιες συνθήκες και οι επιθέσεις σε μετανάστες το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν τους κινδύνους ασφαλείας στην Ελλάδα που περιβάλλεται από αραβικά και μουσουλμανικά κράτη.

      Εκεί είναι όμως ο έτερος στόχος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα: να σπρώξει τη χώρα στην αγκαλιά του Ισραήλ και των ΗΠΑ, να καλλιεργήσει την ισλαμοφοβία και να μειώσει τον γεωπολιτικό της ρόλο, προωθώντας έτσι τα συμφέροντα της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ.

      Ό,τι κάνουν οι πληρωμένοι Σουνίτες "αντάρτες" στο Μαγκρέμπ/Λεβάντ, οι Φαλαγγίτες του Λιβάνου, οι Σιωνιστές/έποικοι του Ισραήλ, κάνουν οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα. Πουλημένοι πρακτορίσκοι.

      Διαγραφή
    3. Τις "εργατοδουλειές" δεν τις "παίρνουν" οι μετανάστες. Τις "δίνουν" οι εργολάβοι για τους λόγους που αναφέρεις. Και δεν πρόκειται για μια αλλαγή διατύπωσης, αλλά για παρατήρηση ουσίας. Εκτός και αν άλλαξαν οι όροι της μισθωτής εργασίας και πλέον ο εργάτης πληρώνει το αφεντικό του.

      Άρα η ελληνική εργατική τάξη δεν υποφέρει από τους μετανάστες. Ομως, κάθε κοινωνία με βάση την οικονομική, χωροταξική βάση της έχει ένα συγκεκριμένο ρυθμό απορόφησης/ενσωμάτωσης μεταναστών, που όταν ξεπεραστεί αρχίζουν και δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.

      Εκεί μπορεί να έχει ευθύνες η όποια αριστερά υπάρχει στον τόπο μας. Ομως τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η αριστερά όταν φτύνει στα μούτρα τη Δημοκρατία για έναν αστικό θεσμό όπως είναι αυτός του κοινοβουλίου. Κάνει διάλογο με τα Ορκ που μαχαιρώνουν μετανάστες από τα ίδια έδρανα.

      Βασικά κάποιος είναι ηλίθιος όταν μένει στα επιφαινόμενα και όχι στα αίτια χρησιμοποιώντας τη μπουρδολογία των παρατρεχάμενων της άρχουσας τάξης περί πλουσιοπαίδων και φοιτητών ή των φασιστών ότι οι μετανάστες "διαλύουν την ελληνική εργατική τάξη, καταπατούν τη νομιμότητα, και φυσικά κάνουν και τα αμέτρητα εγκλήματα"

      Όποιος πιστεύει ότι οι μετανάστες του κλέβουν τη δουλειά του είναι απλώς ηλίθιος. Δεν λέω φασίστας. Απλώς ηλίθιος.

      Διαγραφή
    4. Καλά το παλιό ΠΑΣΟΚ και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο αριστερά όσο ήταν δημοκρατικό το πολίτευμα στο Ιρακ επί Σαντάμ. Να μην βλέπεις την "προβιά" αλλά το τι κρύβει από κάτω. Το "αριστερό" (LOL) ΠΑΣΟΚ, απλά αγόραζε την ψήφο ανυποψίαστων και χωρίς παιδεία ψηφοφόρων, αλλά ο τελικός σκοπός του ήταν άκρως φιλελεύθερος. Επίσης το ίδιο κακό με τους μετανάστες, αν όχι μεγαλύτερο, κάνουν οι ξένες επενδύσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα αποδόμηση κεφαλαίου η/και πλούτου που θα έπρεπε να μείνει στον τόπο. Όταν φύγουν οι ξένες επενδύσεις δεν θα έχει μείνει πλούτος ή ρευστό ούτε για δείγμα στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    5. Πραγματικά απορώ αν διαθέτετε το στοιχειώδες IQ...

      Εννοείται πως οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές. Εκτός αν είναι κάποιος ΔΥ...

      Επειδή εγώ σε αντίθεση με εσάς, τυχαίνει να προέρχομαι από εργατική οικογένεια και να υπήρξα και ο ίδιος εργάτης(τώρα είμαι επιστήμων), και μάλιστα τώρα πρόσφατα, έχω διαφορετική εικόνα για την αγορά εργασίας...

      Πρώτα από όλα, και μόνο το γεγονός πως σε μια δεδομένη επικράτεια προστίθενται πάρα πολλοί επιπλέον άνθρωποι, οι οποίοι δεν μεταφέρουν πλούτο μαζί τους αλλά έρχονται να τον ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ(μέσω των εμβασμάτων έξω) ρίχνει το επίπεδο των κατοίκων του. Το κράτος, αποτελεί περιουσία των κατοίκων του. Αυτοί το φτιάξανε, πληρώνανε γενιές και γενιές. Δε δικαιούται ο κάθε τυχάρπαστος να έρχεται να παραβιάζει τη νομιμότητα και να καπηλεύεται τον πλούτο που οι κάτοικοι και οι πρόγονοί τους έφτιαξαν...

      Δεύτερον, οι μετανάστες αν γινόταν να δουλεύουν με τις ίδιες συνθήκες με τους ντόπιους, δε θα είχαν ελπίδα πρόσληψης, για το πολύ απλό λόγο πως όλοι θα προτιμούσαν Έλληνες... Τι να το κάνεις το ξένο που δε μπορεί καλά καλά να μιλήσει στη γλώσσα σου και τις περισσότερες φορές δεν έχει το ίδιο πνευματικό επίπεδο, όταν σου κοστίζει το ίδιο με τον Έλληνα; Προφανώς και μόνο μαύρα και παράνομα έχουν ελπίδες να παίρνουν τις δουλειές. Άρα ο "αγώνας" της αριστεράς για να έχουν τα ίδια δικαιώματα είναι παραμύθια της Χαλιμάς...

      Τρίτον, η υπερπροσφορά εργατικών χεριών και ειδικά παράνομων, καταστρέφει την απασχόληση των Ελλήνων σε πάρα πολλούς τομείς. Δοκιμάστε για παράδειγμα να επισκεφτείτε το οποιοδήποτε ψητοπωλείο ή γενικά κατάστημα γρήγορου φαγητού. Κι άμα βρείτε Έλληνα γράψτε μου... Όχι γιατί δεν θέλουν οι Έλληνες να κάνουν τέτοιες δουλειές. Αλλά γιατί δε μπορούν. Οι ξένοι παίρνουν λιγότερα, δουλεύουν περισσότερο, ενώ σχηματίζουν και κλίκες ενάντια σε αλλοεθνείς υπαλλήλους...

      Απο κει και ύστερα, αυτός που με αποκαλεί ηλίθιο, δείτε πόσο φάσκει και αντιφάσκει:

      Τη μία λέει: "Άρα η ελληνική εργατική τάξη δεν υποφέρει από τους μετανάστες."

      Και καπάκι το αναιρεί:"Ομως, κάθε κοινωνία με βάση την οικονομική, χωροταξική βάση της έχει ένα συγκεκριμένο ρυθμό απορόφησης/ενσωμάτωσης μεταναστών, που όταν ξεπεραστεί αρχίζουν και δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα."

      Και αυτός ο άνθρωπος έχει το θράσος να μιλάει για ηλίθιους... Τελείωσε με τέτοιους αριστερούς στην Ελλάδα θα κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή, πάρτε το χαμπάρι...

      Διαγραφή
    6. Προφανώς δεν έχεις βρεθεί ποτέ στο εξωτερικό για να δουλέψεις, ούτε έχεις καν συναναστραφεί με Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό. Αν το είχες κάνει, τότε δεν θα είχες αυτές τις απόψεις.
      Πρώτο, ο μετανάστης, λαθραίος ή μη, δεν έρχεται μόνος του στην Ελλάδα. Δεν ξυπνά μια ωραία μέρα για να πει, τι έχω να κάνω σήμερα; Δεν πάω να καταστρέψω τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα! Τον οδηγεί η ανάγκη επιβίωσης. Όταν οι μεγάλες δυνάμεις - με συμμετοχή και της επίσημης Ελλάδας - ισοπεδώνουν και καταστρέφουν την χώρα του και έτσι δημιουργείται ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, τότε είναι απολύτως λογικό να δέχεται και η Ελλάδα τις συνέπειες.
      Δεύτερο, ο μετανάστης είναι απολύτως ευάλωτος όχι μόνο από την εργοδοσία, αλλά και από κάθε λογής κυκλώματα που φροντίζουν για την μετακίνησή του από χώρα σε χώρα. Ο λόγος είναι απλός. Ο μετανάστης σήμερα είναι ένα από τα πιο προσοδοφόρα εμπορεύματα στην παγκόσμια αγορά. Πρόκειται για μια τεράστια βιομηχανία που ανθεί και στην Ελλάδα και δεν την ενοχλεί κανείς. Είναι τυχαίο που στο αποκαλούμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο δεν υπάρχει κανενός είδους πρόβλεψη για ποινικοποίηση της εκμετάλλευσης του μετανάστη ως έμπρακτη εκδήλωση ρατσισμού και διακρίσεων; Ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί το κράτος και τις υπηρεσίες του από κάθε πιθανή καταγγελία για ρατσισμό και διακρίσεις.
      Τρίτο, η λειτουργία του μετανάστη στην οικονομία είναι ίδια με εκείνη της ανεργίας. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η υποτίμηση της ζωντανής εργασίας σε βαθμό δουλοποίησης. Η μετανάστευση και η ανεργία είναι δυο παράλληλες και αλληλοτροφοδοτούμενες συγγενείς διαδικασίες του αποκαλούμενου «εφεδρικού στρατού εργασίας». Αυτός ο «εφεδρικός στρατός εργασίας» που συγκροτείται από ανέργους και μετανάστες απασχολεί τους οικονομολόγους και το εργατικό κίνημα από τον 19ο αιώνα. Όμως το να λέει κάποιος ότι η μετανάστευση φταίει κυρίως ή αποκλειστικά για την ανεργία, τότε δεν ξέρει τι του γίνεται, ή υπηρετεί άλλες πολύ σκοτεινές αντιλήψεις και σκοπιμότητες. Πότε είχαμε εκτίναξη της ανεργίας στην Ελλάδα; Αν κοιτάξει κανείς τα στοιχεία θα διαπιστώσει ότι τα χρόνια έξαρσης της μεταναστευτικής εισόδου η ανεργία ήταν μεν υψηλή, αλλά δεν παρουσίασε μεγάλες εξάρσεις. Αντίθετα, η ανεργία τριπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια με μνημόνια και κατοχή, σε μια περίοδο που λόγω ακριβώς της ύφεσης υπήρξε ταυτόχρονα και σχετική ύφεση στο μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι να σημειώνεται σήμερα μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα προς το εξωτερικό - κυρίως Ελλήνων - παρά προς το εσωτερικό της χώρας. Ήρθε η ώρα των Ελλήνων και μάλιστα του ανθού της ελληνικής κοινωνίας να γίνουν ξανά μετανάστες υπό καθεστώς μαζικής εξαθλίωσης και έλλειψης ακόμη και στοιχειωδών προοπτικών. Και μην πει κανείς ότι οι Έλληνες μεταναστεύουν νόμιμα, γιατί δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Ελλήνων μεταναστών δοκιμάζει κυριολεκτικά την τύχης της πηγαίνοντας χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτε σε χώρες που υποθέτουν ότι μπορούν να βρουν δουλειά. Και το αποτέλεσμα είναι η μεγάλη πλειοψηφία να καταλήγει να ζει σε παγκάκια χωρίς να διαθέτει ούτε καν τα ναύλα της για να γυρίσει πίσω. Κι έτσι πέφτει θύμα κυκλωμάτων και νεοναζί που την κατατρέχουν.

      Διαγραφή
    7. Τέταρτο, είναι τελείως ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι οι μετανάστες αφαιρούν πόρους από την χώρα μέσω των μεταναστευτικών εμβασμάτων. Κανείς εργαζόμενος δεν αφαιρεί πόρους από μια οικονομία. Αντίθετα προσθέτει πόρους με την δουλειά του. Έτσι κι ο μετανάστης. Τα μεταναστευτικά εμβάσματα είναι ένα πολύ μικρό μέρος του προϊόντος που μπόρεσε να παραχθεί με την δουλειά του μετανάστη. Η προστιθέμενη αξία που δημιουργεί ο εργαζόμενος μετανάστης στην εγχώρια οικονομία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την αμοιβή κι επομένως από το μεταναστευτικό έμβασμα που βγάζει έξω. Γι’ αυτό άλλωστε τον προτιμά και η εργοδοσία. Γιατί από αυτόν μπορεί να καρπωθεί πολύ περισσότερα σε σύγκριση με έναν Έλληνα εργαζόμενο. Η μεγάλη αιμορραγία από την οποία πάσχει η ελληνική οικονομία είναι η τεράστια εξαγωγή κερδών και κεφαλαίου και όχι τα μεταναστευτικά εμβάσματα. Με άλλα λόγια το πρόβλημα δεν είναι η πενιχρή αμοιβή του μετανάστη, έστω κι αν την βγάζει έξω από την χώρα, όπως δεν είναι και το μεροκάματο του εργαζόμενου που συνθλίβεται τα τελευταία ιδίως χρόνια, αλλά η ιδιωτική ιδιοποίηση των καρπών της ζωντανής εργασίας, η ασυδοσία της εργοδοσίας και η μετατροπή των κόπων της δουλειάς του εργαζόμενου, μετανάστη και μη, σε ιδιωτική περιουσία που στο μεγαλύτερο μέρος της μέσω του τραπεζικού καρτέλ και της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας μεταναστεύει στο εξωτερικό.
      Πέμπτο, το αίτημα ίσης αμοιβής και ίδιων δικαιωμάτων εργασίας ανάμεσα σε ντόπιους και αλλοδαπούς εργάτες ήταν από τις αρχές του 19ου αιώνα ένα κλασικό αίτημα του εργατικού κινήματος. Ήταν και παραμένει ένα καθαρά αμυντικό αίτημα, γιατί δεν απαντά στο συνολικό πρόβλημα της μετανάστευσης. Ειδικά σε μια εποχή βίαιου ξεριζωμού μεγάλων πληθυσμιακών μαζών λόγω της παγκόσμιας κατάστασης και της πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης. Η μόνη απάντηση που μπορεί να υπάρξει είναι η ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας με όρους εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής αυτοτέλειας. Κι αυτό προϋποθέτει αναγκαστικά την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, όχι για να προσδεθούμε στο δολάριο, ή όπου αλλού, αλλά για να εθνικοποιηθούν οι κορυφές και οι βασικοί μοχλοί της οικονομίας με στόχο την εξασφάλιση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων, δηλαδή του λαού. Με τον τρόπο αυτό θα καταλυθεί το καθεστώς ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίου, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και εργατικής δύναμης, που έχει ως αναγκαστική συνέπεια το άνοιγμα της Ελλάδας και στα κυκλώματα, λαθραίας ή μη, μαζικής μετανάστευσης με όρους ανοιχτών συνόρων και παγκόσμιας αγοράς.
      Έκτο, μόνο σε μια εθνικά κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί ο «εφεδρικός στρατός εργασίας» είτε με την μορφή της μαζικής ανεργίας, είτε με την μορφή της μετανάστευσης. Η Ελλάδα θα πάψει να είναι χώρος εγκλωβισμένων μεταναστών επ’ αμοιβή, όπως την θέλει η ΕΕ και οι «επενδυτές» που ονειρεύονται τον τεμαχισμό της χώρας σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες όπου θα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο δουλική εργασία μεταναστών από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Η Ελλάδα έτσι θα μπορέσει να φέρει πίσω τα παιδιά της που σήμερα φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες και με τους χειρότερους δυνατούς όρους για μετανάστες στο εξωτερικό.
      Έβδομο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μια αναγεννημένη Ελλάδα όπου ο λαός της θα είναι κυρίαρχος, αν θέλει να δώσει στην οικονομία της την αρμόζουσα δυναμική για να καλύψει γρήγορα τα τεράστια παραγωγικά ελλείμματα που της έχουν συσσωρεύσει, θα χρειαστεί πολλά επιπλέον εργατικά χέρια απ’ όσα μπορεί να προμηθεύσει το εργατικό δυναμικό της. Με άλλα λόγια, θα χρειαστεί ένα επιπλέον εργατικό δυναμικό αφού απασχοληθεί το σύνολο του εγχώριου δυναμικού. Κι αυτό αν δεν μπορέσει να καλυφθεί από τους παλινοστούντες μετανάστες, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αναζητηθεί από το εξωτερικό. Μόνο που αυτοί οι ξένοι εργαζόμενοι δεν θα έρθουν με όρους ελεύθερης αγοράς, ούτε υπό καθεστώς ασυδοσίας όπως σήμερα. Θα έρθουν μετά από συγκεκριμένες διακρατικές συμφωνίες, με συμβάσεις ισότιμης απασχόλησης με τους ντόπιους και σε έργα που είναι άμεσης προτεραιότητας για την δυναμική της ελληνικής οικονομίας και την βελτίωση της ζωής στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    8. Μια τοποθέτησή σας με την οποία μπορώ επιτέλους να συμφωνήσω όπως ακριβώς έχει διατυπωθεί...

      Αλλά ένα πρόβλημα παραμένει...με τους εγκλωβισμένους μετανάστες που είναι τώρα εδώ και με αυτούς που έρχονται/προωθούνται από τα δουλεμπορικά κι όχι μόνο κυκλώματα της Τουρκίας και άλλων χωρών, τί κάνουμε;

      Αυτή τη στιγμή και για μια ικανή περίοδο απ' όταν (δυστυχώς ότε + αν) ξεκινήσει η διαδικασία ανασυγκρότησης, και θα αυξάνονται και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να απορροφηθούν εργασιακά...

      Οπότε τί κάνουμε;
      - Αποσυρόμαστε από το Δουβλίνο ΙΙ;
      - Προωθούμε ανεπίσημα κι εμείς κάποιους προς τα βόρεια;
      - Κάνουμε τα δύο παραπάνω ταυτόχρονα για να δείξουμε στους βορείους ότι δεν θα γίνουμε Ισραήλ ή ανοιχτή φυλακή και Αμερικανινός νότος;
      - Τους "επαναπατρίζουμε" εκούσια/ακούσια ύστερα από διαπραγμάτευση με χώρες προέλευσης;
      - Βρίσκουμε ένα νομικό τερτίτι/φόρμουλα να τους δώσουμε χαρτιά να φύγουν νομότυπα προς την Ευρώπη;
      - Τί;

      Με την παραχώρηση υπηκοότητας τί κάνουμε; Σε συνθήκες υπερσυγκέντρωσης μεταναστών (αύξησης μεταναστευτικών ροών και θεσμικών περιορισμών/διεθνών συμφωνιών) δεν μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο χωρίς να πλήξει σε κάποιο βαθμό τα συμφέρονται και τη βούληση των Ελλήνων πολιτών.

      Η δημοκρατία εξάλλου συνεπάγεται ένα κριτήριο αποκλεισμού και συμπερίληψης: αυτοί που βρίσκονται εκτός επικράτειας δεν έχουν δικαίωμα να ορίσουν τη πολιτική της χώρας κι όλοι όσοι είναι έλληνες πολίτες έχουν αποκλειστικό τέτοιο δικαίωμα.
      Οπότε κάποια βραχυ/μεσο-πρόθεσμη αντιμεταναστευτική πολιτική θα πρέπει να εφαρμοστεί.

      Ποιά πιστεύετε ότι θα πρέπει και θα μπορουσε να ήταν αυτή;

      Διαγραφή
  4. "Το τερμάτισες..Ακροδεξιό παραλήρημα με ''πατριωτική'' προβιά..Να πέφτουν τα λέπια και στους τελευταίους που τουχουν απομείνε"
    Μπά; Κατεβήκατε από το πατάρι πάλι; Εκανε ζέστη κει πάνω;
    Τωρα, το καλοκαίρι, προτείνω να χωθείτε κάτω απ τις πέτρες ή μεσα στις σπηλιές για δροσίτσα.
    Τον αλλοδαπό που σου κλέβει το μεροκάματο τελικά τον βρήκες; Δεν μας ειπες :Ρ
    Βαγγέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι εντελως ηλιθιος ωστε να μην μπορεις να αντιληφθεις τη σοβαροτητα ενος τετοιου αρθρου,γιατι προφανως δεν εχεις επαφη με την πραγματικοτητα.Μονο τα οπαδικα σου ενστικτα δουλευουν

      Διαγραφή
    2. Τι να σου πει ρε Βαγγέλη. Σε λίγο θα κυνηγάς το Νιγηριανό για να του πάρεις τον κάδο απορριμάτων. Όταν επιτέλους κερδίσεις τα σκουπίδια που ονειρεύεσαι,ελπίζω να καταλάβεις ότι είναι σκουπίδια.

      Διαγραφή
  5. Μια εξαιρετική ανάλυση από μια εξαιρετική κυρία και στο:
    http://www.thepressproject.gr/article/43216/To-Fantasma-tis-Eleutherias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναμφισβήτητα το πολιτικό σύστημα από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτος είναι ό,τι χειρότερο έχει αναδείξει ο τόπος... Μην επεκταθώ σε αυτό. Τα βλέπουμε όλοι γύρω μας, όλοι οι εργαζόμενοι, οι οικογενειάρχες, οι εργένηδες που θέλουν οικογένεια αλλά δεν μπορούν, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι...

    Αυτό το άρθρο είναι ίσως το μόνο άρθρο του Δημήτρη που με έκανε να ανασκουμπωθώ. Διαβάζω για το κακό του κοινοβουλευτισμού, για το σάπιο πολιτικό σύστημα και για μια συνέπεια τεχνητή ή μη αυτής της σαπίλας, της Χρυσής Αυγής. Στο όνομα της γραβατωμένης σαπίλας και ανομίας και αντιλαϊκών πολιτικών, φοβάμαι πως χαϊδεύεται το επίσης σάπιο και άκρως επικίνδυνο μόρφωμα αυτών των φασιστών. Δηλαδή αν κυβερνούσαν αυτοί οι τύποι τι θα γίνονταν? Θα ήμασταν λιγότερο σάπιοι? Δε νομίζω, τότε είναι που θα βλέπαμε εξορίες, βασανισμούς και τα ρέστα...

    Τη μια αποκαλείται η Βουλή μπουρδέλο και την άλλη Ναός της Δημοκρατίας. Η Βουλή είναι σύμβολο. Δεν είναι οι 300 ως οντότητες πολιτικές. Να την καταργήσουμε? Να την κάνουμε καφενείο ή χώρο αρκούδων και τραμπούκων? Αρκετά δεν έχει υποβαθμιστεί από αυτούς τους αλήτες που είναι ήδη μέσα τόσα χρόνια? Όλοι τους έχουν πλουτίσει εκεί μέσα και αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν πλέμπα, σαν βάρος, σαν ωφελούμενους σε κάθε ψίχουλο που μπορεί κάποτε να πετάξουν... Όχι όμως και να κλείνουμε τα μάτια και να βλέπουμε συνωμοσίες όταν εκεί μέσα κακώς κάκιστα υπάρχουν αυτές οι αμόρφωτες αρκούδες που το μόνο που ξέρουν είναι με μια κουβέντα να αρχίζουν τα μπινελίκια και, πιο έξω και τις ψιλές...

    Τι θα γίνει ο τόπος δηλαδή? Βορά σε κάθε ένα τσαμπουκαλή? Ο κόσμος μεμονωμένος δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει αυτούς τους τύπους. Μονιασμένος μπορεί. Αλλά όταν βλέπω ακόμα από σχολιαστές να τρώνε ακόμα κολλήματα με τη μία ή την άλλη κοινωνική ομάδα, δε βλέπω φως... Ο ΔΥ, ο φοροφυγάς ελ. επαγγελματίας κλπ. Όλοι άνθρωποι με ανάγκες είναι και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να μπαίνουμε ακόμα σε αυτό το τριπάκι από ένα βήμα που υποτίθεται προτάσσει την ιδέα της εθνικής ομόνοιας και ομοψυχίας.

    Δημήτρη δε γίνεται να βάλλεσαι τόσο πολύ κατά της όντως ανύπαρκτης και άθλιας "αριστεράς" και οι αναφορές σου για τα φασιστόμουτρα να είναι "εντάξει μωρέ τα παιδιά"... Δε γίνεται το σύμβολο της Δημοκρατίας που είναι η Βουλή να λέμε πως αυτό είναι υπαίτιο για την ύπαρξη της ΧΑ. Η αμορφωσιά του τόπου είναι που από τη μία δεν μπορεί να καταλάβει πως αυτοί που εμπιστεύτηκε τόσα χρόνια είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και πως οι μάγκες που τους κράζουν είναι λύκοι ντυμένοι πρόβατα που αν είχαν την εξουσία αυτούσια τότε θα έβλεπε τι σημαίνει βερύκοκο, ήτοι φασισμός...

    Και στο κάτω κάτω ποιος αλλοδαπός σου κλέβει το μεροκάματο φίλε Βαγγέλη? Πλάκα κάνουμε τώρα? Τα δεινά μας δηλαδή οφείλονται σε ανθρώπους πιο εξαθλιωμένους από εμάς? Μέτρα για τον έλεγχο της εισόδου αυτών είναι επιβεβλημένα, αλλά όταν μας κάνουν δουλειά στο τσάμπα δεν μας χαλάει τότε... Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει...

    Δημήτρη σε διαβάζω και σε παρακολουθώ από το 2009. Αυτό το άρθρο σου, ενστικτωδώς που προκάλεσε πολύ αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Το πάθος σου για δημοκρατία, για ενότητα κλπ ήρθαν να πέσουν στην κατάργηση του κοινοβουλίου και του γεγονότος πως η άνοδος των φασιστικών τάσεων είναι μια ψεύτικη εικόνα που προπαγανδίζεται από τα μέσα...

    Όπως και να έχει ο λαός μπορεί να αποφασίσει, αλλά δεν μπορεί να κυβερνήσει επί του πρακτέου. Μοιραία θα εκλέξει κάποιον που εμπιστεύεται να κάνει τη δουλειά για την οποία εκλέχθηκε, να λογοδοτεί, να ελέγχεται και να επιστρέφει στο σπιτάκι του όταν δεν πράττει υπέρ του λαού και του δημοσίου συμφέροντος. Το πραγματικό όχι το κατ' επίφαση...

    Όταν κάτω από ένα κείμενο βλέπω να μαζεύονται σχόλια εμπάθειας για άλλους ανθρώπους λόγω του ότι είναι λαθρομετανάστες -φαινόμενο που πρέπει να παταχθεί φυσικά- ή λόγω του ότι είναι ΔΥ, τότε αρχίζω και αναρωτιέμαι ποιο είναι το απόσταγμα του κειμένου ώστε να μαζεύονται τέτοιες απόψεις μίσους...

    Με προβλημάτισες πραγματικά. Εύχομαι να έχω εξάγει λάθος συμπεράσματα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ δημοκράτη να βάλλει αποκλειστικά κατά άχρηστων αντί κατά φασιστών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς, να μην μου αποδίδεις τις δικές σου αντιλήψεις. Είναι τουλάχιστον πρόστυχο και άκρως προκλητικό να με χρεώνεις ότι δήθεν δεν κάνω κριτική στην ΧΑ, όσο στην αριστερά. Προσωπικά μιλώ ενάντια στην ΧΑ πριν εσύ και οι ομοϊδεάτες σου την πάρουν χαμπάρι. Διαπιστευτήρια καλής διαγωγής δεν θα δώσω σε κανέναν. Ιδίως σε ηλίθιους που δεν μπορούν ούτε καν να καταλάβουν το περιεχόμενο ενός απλού κειμένου.
      Δεύτερο, δεν έχεις ιδέα από δημοκρατία από την στιγμή που λες ότι η Βουλή είναι το σύμβολό της κι αυτό ακριβώς είναι που απομακρύνει τον κόσμο από την δημοκρατία. Δεν φταίει η αμορφωσιά του κόσμου, αλλά όλοι οι ανόητοι που ταυτίζουν τον κοινοβουλευτισμό και μάλιστα έναν από τους πιο χυδαίους και διεφθαρμένους κοινοβουλευτισμούς που υπήρξε στην ελληνική ιστορία, τον κοινοβουλευτισμό της μεταπολίτευσης που σήμερα έχει μεταβληθεί σε βιτρίνα ενός συστήματος κατοχής, με την δημοκρατία. Συνεχίστε έτσι. Συνεχίστε να ταυτίζετε το σημερινό κοινοβούλιο με την δημοκρατία και να είστε σίγουροι ότι έτσι και μόνο έτσι γιγαντώνεται η ΧΑ.
      Τρίτο, που είδες ότι λέω,"η άνοδος των φασιστικών τάσεων είναι μια ψεύτικη εικόνα που προπαγανδίζεται από τα μέσα." Έχω βαρεθεί να ασχολούμαι με ηλίθιους που δεν ξέρουν να διαβάζουν τι γράφω, ή ξέρουν να διαβάζουν μόνο ότι έχουν στο άδειο τους κεφάλι. Αυτό που λέω είναι κάτι πολύ απλό, ακόμη και για σένα: Η ΧΑ δεν είναι ο φορέας του φασισμού, αλλά σύμπτωμα του γενικότερου εκφασισμού της πολιτικής ζωής του τόπου που εκπορεύεται πρώτα και κύρια από την εξουσία και το σύστημα διακυβέρνησης. Κατανοητό ή πρέπει να το ζωγραφίσω κιόλας;
      Ο καλύτερος σύμμαχος της ΧΑ σήμερα είναι κάτι τύποι σαν και σένα που θεωρούν τον λαό αμόρφωτο και επομένως δεν πειράζει αν τα κόμματα της "δημοκρατικής νομιμότητας" καταπατούν κάθε έννοια ελευθερίας και δημοκρατικής νομιμοποίησης. Αρκεί να το κάνουν εναντίον της ΧΑ και κάθε δήθεν αντιρατσιστικός νόμος, κάθε πραξικόπημα με βιτρίνα το κοινοβούλιο, κλπ. είναι εντάξει. Η εμπάθεια και η βλακεία πάνε μαζί. Ιδίως όταν πρόκειται για τύπους σαν κι εσένα που αρνούνται να σκεφτούν και απλά παπαγαλίζουν τα κλισέ που έχουν στο κεφάλι τους. Είσαι το alter ego των φασιστών. Είσαι εκείνο το είδος που ιστορικά τους επέτρεψε με τις ηλίθιες αντιλήψεις του να επικρατήσουν. Γι' αυτό και δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Βολέψου στο παχνί σου και μην με ξανασκοτίσεις άλλο.

      Διαγραφή
  7. εγω συμφωνω με το αρθρο και μαλιστα μου εδωσε μια οπτικη που ειχα προσεξει,δεν ειχε παει καν το μυαλο μου δηλαδη σε "λοχια"...
    επειδη εχω ακουσει λιγες ομιλιες αλλα περισσοτερο οικονομικες αναλυσεις οι οποιες με βρικανε και συμφωνο,αν και εναντιον των εκλογων ημουν ετοιμος να ψηφισω επαμ αλλα υπηρξε ενα περιστετικο,πριν τις εκλογες,το οποιο διαβασα απο σαιτ που εμπιστευομαι και ελαβε χωρα στα χανια...
    μπορεις σε παρακαλω Δημητρη να μου απαντησεις με την ευκαιρια του οτι βρισκεσαι εδω? τι ακριβως συνεβει και κατα ποσο δημοκρατικη ειναι η δομη του επαμ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω να απαντήσω τίποτε. Το πόσο δημοκρατική είναι η δομή του ΕΠΑΜ μπορεί κανείς να το διαπιστώσει ιδίοις όμασι. Το συνέδριό του ΕΠΑΜ έρχεται (31 Μαίου, 1 & 2 Ιουνίου)και οργανώνεται από τα μέλη του. Όχι από τα όργανά του, αλλά από επιτροπή που συγκροτήθηκε ελεύθερα από εντεταλμένους των πυρήνων του. Τα όργανα του ΕΠΑΜ απλά λογοδοτούν στο συνέδριο. Ο κανονισμός του συνεδρίου είναι αναρτημένος και ο καθένας μπορεί να τον κρίνει. Οι πυρήνες του εκλέγουν αντιπροσώπους στο συνέδριο, ενώ το σύνολο των υπολοίπων μελών μπορούν να παραβρεθούν ως παρατηρητές. Είναι η μόνη οργάνωση όπου στο καταστατικό της προβλέπεται και ασκείται το δικαίωμα της ανάκλησης και της λογοδοσίας σ' όλα τα επίπεδα. Ακόμη κι αν το ζητήσει έστω κι ένα μέλος του.
      Το τι λένε τα σάϊτ με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Όποιος τα εμπιστεύεται είναι σίγουρο ότι θα εξαπατηθεί. Προσωπικά δεν γνωρίζω σάϊτ που να μπορώ να το χαρακτηρίσω αξιόπιστο, ώστε να εμπιστευτώ το τι δημοσιεύει χωρίς να το ελέγξω. Όσο για το περιστατικό στα Χανιά δεν γνωρίζω για τι συγκεκριμένα πρόκειται. Αυτό που βιώσαμε μέσα στο ΕΠΑΜ με αποκορύφωμα το πρώτο τακτικό του συνέδριο ήταν η προσπάθεια άλωσης του Μετώπου από συγκεκριμένες ομάδες που ήθελαν να του αλλάξουν χαρακτήρα. Άλλοι ήθελαν να το μετατρέψουν σε νέο ΚΚΕ, άλλοι σε αναρχική ουτοπία κι άλλοι να το σύρουν στην αγκαλιά μιας από τις δυνάμεις της αριστεράς. Όταν διαπίστωσαν όλοι αυτοί ότι δεν μπορεί να περάσει το δικό τους και δεν μπορούσαν να πάρουν με το μέρος τους την πλειοψηφία των μελών του Μετώπου, αποχώρησαν συκοφαντώντας και χυδαιολογώντας με πρόστυχο τρόπο. Δικαίωμά τους. Κάποιοι από αυτούς υπό την σκέπη ενός "γκουρού" από τα Χανιά προσπάθησαν να φτιάξουν το δικό τους αμόλυντο και αληθινό - όπως έλεγαν - ΕΠΑΜ. Προσωπικά τους είπα και επιμένω στο εξής: η πράξη αποδεικνύει τα πάντα. Αν είσαστε ικανοί να φτιάξετε κάτι καλύτερο από το ΕΠΑΜ, στη βάση των προταγμάτων και της λογικής του Μετώπου, τότε αντί να μας ταλαιπωρείτε επιχειρώντας με συκοφαντίες και διαλυτικές επιχειρήσεις να επιβληθείτε μέσα στο ΕΠΑΜ, φύγετε και κάντε αυτό που νομίζετε εσείς. Αν εμείς είμαστε αντιδημοκράτες, αποτυχημένοι, πράκτορες, φασίστες, ενεργούμενα και ότι άλλο θέλετε και εσείς ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ζωή, τότε Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν το πετύχετε, τότε εμείς θα τρέξουμε σ' εσάς, γιατί κανένας δεν είναι διατεθειμένος να υπηρετεί μια χαμένη ιστορία. Το αποτέλεσμα; Ένα μεγάλο μηδενικό! Όπως και οι ίδιοι. Ασήμαντοι στη θεωρία και ανίκανοι στην πράξη πριν μπουν στο ΕΠΑΜ και το ίδιο ασήμαντοι στη θεωρία και ανίκανοι στην πράξη κατέληξαν μετά το ΕΠΑΜ. Το μόνο που τους έμεινε είναι η γνωστή τακτική όλων των απανταχού αποτυχημένων: να συκοφαντούν διαρκώς αυτό που δεν μπόρεσαν να ποδηγετήσουν και οι ίδιοι δεν μπόρεσαν ποτέ να γίνουν. Φυσικά στο διαδίκτυο και σε κλειστούς κύκλους του πολιτικού περιθωρίου, γιατί στην αληθινή ζωή, στην κοινωνία όπου υπάρχει και αναπτύσσεται το ΕΠΑΜ είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτοι. Προσωπικά, ελπίζω κάποτε να βρουν κάποιο νόημα στην άθλια ζωή τους εκτός από την διατεταγμένη συκοφαντία.

      Διαγραφή
  8. Η εύκολη αντιφασιστική ρητορεία είναι το φύλλο συκής, που καλύπτει την οικονομική και κοινωνική ακροδεξιά πρακτική της τρικομματικής κυβέρνησης.
    Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ πιστός στο ρόλο της συμπολίτευσης ξεφωνίζει κατά της Χρυσης Αυγής με τους Αρχιερείς της οργανωμένης Γενοκτονίας κατά του Ελληνικού λαού Βενιζέλο και Κουβέλη.
    Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε χειρότερη ούτε καλύτερη από τον συρφετό που μας κυβερνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχαχα γελαω με τις απαντησεις του ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. EIXA GRAPSEI KAI EGO DYO ARTHRAKIA EPANO STO SYGKEKRIMENO THEMA

    ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ FORUM
    From HEIL GAP ( or mind the GAP )
    http://heilgap.blogspot.nl/2013/05/forum.html

    Αντιρατσιστικές ιστορίες καθημερινής τρέλας ! ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
    From HEIL GAP ( or mind the GAP)
    http://heilgap.blogspot.se/2013/05/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχουν οι νόμιμοι και οι παράνομοι νεοναζί.
    Οι νόμιμοι της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού θεσπίζουν νόμους, που νομιμοποιούν την γενοκτονία του ελληνικού λαού .
    Αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι από τους παράνομους νεοναζί ,που κάθε ενέργειά τους προβλέπεται και τιμωρείται από την ισχύουσα ποινική νομοθεσία.
    Ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι για εμάς;
    Το ερώτημα ρητορικό Προφανώς οι νόμιμοι ,γιατί μπορούν να εξαλείψουν ΝΟΜΙΜΑ μια ολόκληρη κοινωνία και να καταστήσουν τους έλληνες είδος υπό εξαφάνιση.
    Πόσες δολοφονίες διαπράττουν καθημερινά οι νόμιμοι νεοναζί με το κόψιμο μισθών και συντάξεων ή την διάλυση του συστήματος υγείας ;
    Αυτά όμως είναι άκρως επικίνδυνα ερωτήματα για τους συνεργούς των νόμιμων νεοναζί εντός και εκτός κοινοβουλίου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή