Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Τι φοβούνται οι θεσμοί των δανειστών και εκβιάζουν ώστε να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των δοτών τους;

Σύμφωνα με χθεσινό δελτίο τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας η επιχείρηση πλήρους εξευτελισμού της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζεται. Το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε χθες το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συμφωνίας (ΣΜΣ) με την Ελλάδα σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.
Είδατε τι μεγάλη ανακούφιση! Το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM γνωρίζει ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει με τους «θεσμούς» Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συμφωνίας, αλλά ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να το γνωρίζει. Ούτε χρειάζεται η Βουλή να το εγκρίνει. Έτσι κι αλλιώς το ελληνικό κοινοβούλιο έχει καταντήσει παλκοσένικο για ξεπεσμένους επαγγελματίες της πολιτικής υποκρισίας και απάτης. Με το αζημίωτο βέβαια.
Το μόνο που κάνουν είναι να παριστάνουν ότι συζητάνε σαν να υποτίθεται ότι αυτοί καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις. Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, όλοι τους συνεννοημένοι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου ώστε να μην αντιληφθεί το μέγεθος της υποτέλειας και του καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στην πατρίδα του. Μπροστά τους οι δωσίλογοι της παλιάς ναζιστικής κατοχής, ωχριούν.

Κανένα κόμμα, μηδενός εξαιρουμένου, δεν έθεσε θέμα κατάθεσης του ΣΜΣ στη Βουλή με σκοπό την έγκριση από το σώμα των βουλευτών, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Έστω για τα μάτια του κόσμου. Για το θεαθήναι. Κι έτσι όλοι, μα όλοι, παριστάνουν σαν να μην υπάρχει θέμα, σαν να μην τρέχει τίποτε. Είδατε πόσο χρήσιμη είναι η δεξιά και η αριστερά του κοινοβουλίου; Αφού κανείς δεν θέτει θέμα, άρα θέμα δεν υπάρχει.
Κι επειδή ο πρωτοφανής δοσιλογισμός των θεσμών της χώρας μας έχει δώσει αέρα στους Ευρωπαίους αποικιοκράτες, ιδού τι λέει το δελτίο τύπου του ESM: «Οι Διοικητές του ΕΣΣ συζήτησαν επίσης ορισμένα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με εκκρεμείς νομικές υποθέσεις που αφορούν τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων) και τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καθώς και την πρόοδο των προηγούμενων ενεργειών του ΔΝΤ. Οι Διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ΕΜΣ στην Ελλάδα ύψους € 8,5 δις.»
Καταλάβατε; Οι Διοικητές του ESM εκβιάζουν ανοιχτά την Ελλάδα ότι αν δεν λήξουν οι ποινικές διώξεις εναντίον των πρώην στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ για κακουργήματα με τη διαχείριση ακινήτων της πρώην δημόσιας περιουσίας, του κ. Γεωργίου πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για την παραποίηση των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, κοκ, δεν πρόκειται να εκταμιευτεί η δόση. Ακούσατε καμιά Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της; Ακούσατε κανένα φορέα ή λειτουργό της τυφλής Θέμιδος να εξανίσταται για έναν τόσο ωμό και απερίφραστο εκβιασμό, που ποδοπατά κάθε έννοια δικαιοσύνης;
Μήπως είδατε κανένα κόμμα της Βουλής να το σηκώνει ως θέμα; Μήπως είδατε τον κ. Μητσοτάκη να θέτει θέμα Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής για τον ωμό αυτό εκβιασμό από τους δανειστές; Μήπως είδατε κανέναν της αντιπολίτευσης να οργίζεται για τον εξευτελισμό της ελληνικής δικαιοσύνης; Όχι βέβαια. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Καλογήρου. Όλοι τους έχουν δεχθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και προσποιούνται – πάντα με το αζημίωτο – ότι δεν είναι προκειμένου να μην εξεγερθεί κανείς εναντίον των δανειστών και της ΕΕ.
Όλοι αυτοί που δεν έχουν την τσίπα, ούτε καν την στοιχειωδέστερη ευαισθησία να σηκώσουν ως κορυφαίο ζήτημα ένα τόσο ωμό παράδειγμα κατοχικού εκβιασμού, μας υπόσχονται κατά τ’ άλλα ότι θα διαπραγματευθούν εκ νέου για το καλό μας. Ενώ ο κ. Κουτσούμπας και το κόμμα του μας υπόσχεται την επανάσταση των επαναστάσεων! Στο απώτερο μέλλον βέβαια και στο βασίλειο του Άδη, όπου θα έχει καταλήξει η κατεχόμενη Ελλάδα και ο λαός της. Υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερη κομμουνιστική υπόσχεση, από εκείνη του Περισσού, χους ει και εις χουν απελεύσαι; Αρκεί το κόμμα και οι αργόμισθοί του να διαθέτουν το προνόμιο του νεκροθάφτη.
Προφανώς οι εκβιαστές των «θεσμών» εξ Ευρώπης δεν ικανοποιήθηκαν με την κίνηση συμμόρφωσης της ελληνικής δικαιοσύνης, με την μορφή άσκησης αναίρεσης για το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σχετικά με την υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη μόλις την προηγούμενη Πέμπτη. Απαιτούν προφανώς να πάει η όλη υπόθεση στο αρχείο και να μην επιτραπεί ξανά κανενός είδους άλλη δίωξη.
Το ίδιο απαιτούν και για τον κ. Γεωργίου, πρώτην δοτού προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος – όπως απέδειξε η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα δημοσιονομικά του 2009 – παραποίησε τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος προκειμένου να επιβληθεί στην Ελλάδα καθεστώς μνημονιακής κατοχής. Στις 18 Ιουλίου εκδικάζεται εξ αναβολής η έφεση του κ. Γεωργίου εναντίον πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του. Και προφανώς τα αφεντικά του ανησυχούν για την τύχη του, αλλά και τα παρελκόμενα μιας τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης.
Μάλιστα το Συμπληρωματικό Μνημόνιο φαντομάς που έχει δημοσιευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα αγγλικά μόνο με τη μορφή προσχεδίου με ημερομηνία 21η Ιουνίου 2017, αναφέρει επί λέξει στη σελίδα 52: «Να νομοθετηθεί η κρατική αποζημίωση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ - και άλλων υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ που ενεργούν υπό την εξουσία του - έναντι νομικών και άλλων δαπανών (συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών αμοιβών δικηγόρου και προσωπικών οικονομικών υποχρεώσεων) που προέκυψαν από νομικές προκλήσεις / ενέργειες / διαδικασίες που ελήφθησαν ή απειλήθηκαν εναντίον τους σε σχέση με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και ενέργειες που έγιναν (συμπεριλαμβανομένων τυχόν παραλείψεων) σύμφωνα με τις επίσημες λειτουργίες τους, νόμιμες ή μη.»
Καταλάβατε τι απαιτούν οι δανειστές; Να νομοθετηθεί επίσημα η κρατική αποζημίωση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και οποιουδήποτε άλλου τελεί υπό τις διαταγές του για τις πιθανές δαπάνες που θα προκύψουν από δικαστικές διώξεις εναντίον τους. Ασχέτως αν διώκονται για ενέργειες νόμιμες ή μη.
Και συνεχίζει στη σ. 53 : «Αυτό [δηλαδή, η κρατική αποζημίωση των δοτών στην ΕΛΣΤΑΤ] ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση με τη Δέσμευση για την Εμπιστοσύνη στις Στατιστικές που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2012, προκειμένου να υποστηριχθεί η ΕΛ.ΣΤΑΤ προκειμένου να στηρίξει την εμπιστοσύνη στις ελληνικές στατιστικές και να τις υπερασπιστεί από κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας τους,…»
Η συγκεκριμένη δέσμευση υπεγράφη από την κυβέρνηση Παπαδήμου και δημοσιεύτηκε στα αγγλικά και στα ελληνικά στο ΦΕΚ 40 Α, 29.02.2012. Ποια είναι η δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση Παπαδήμου; Να μην διωχθεί κανένας από τους φυτευτούς της ΕΛΣΤΑΤ με πρώτο το δοτό της Πρόεδρο ακόμη κι αν έχουν ενεργήσει εντελώς παράνομα. Και φυσικά συμφώνησαν μ’ αυτό όλα τα κόμματα της Βουλής, όχι μόνο όσα κυβέρνησαν κατόπιν, αλλά και η κοινοβουλευτική δήθεν αντιμνημονιακή αντιπολίτευση που δεν τολμά ακόμη και σήμερα να αναδείξει το όλο σκάνδαλο.
Έτσι καταλαβαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εμπιστοσύνη στις στατιστικές της Ελλάδας. Εγκαθιστώ τους δικούς μου, κάνω ότι μου αρέσει με την παραγωγή στατιστικών, ανάλογα με τις δικές μου εκάστοτε σκοπιμότητες και απαιτώ να μην ασκηθεί κανενός είδους δίωξη εναντίον των δικών μου ακόμη και για κατάφωρα παράνομες ενέργειες. Αυτό εννοούν οι «θεσμοί» των δανειστών ως «υπεράσπιση από κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας» των ελληνικών στατιστικών.
Το ερώτημα μετά από όλα αυτά είναι το εξής: Όχι βέβαια αν θα συμμορφωθεί η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης και το καθεστώς διακυβέρνησης της χώρας. Αυτό θεωρήστε το ως δεδομένο. Οι πολιτειακοί θεσμοί της Ελλάδας μαζί με την ηγεσία της δικαιοσύνης, όχι μόνο έχουν δώσει γη και ύδωρ στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς κατοχής της πατρίδας μας, αλλά λειτουργούν πια συνειδητά ως όργανα κατοχής εναντίον του ελληνικού λαού. Δεν απαρτίζονται από ανθρώπους με κύρος, ήθος και ανάστημα ανάλογο του λειτουργήματός τους, αλλά από ανθρωπάκια πειθήνια σε κάθε λογής εξουσίας. Όσο πιο ισχυρή και απόκοσμη φαντάζει η εξουσία, τόσο πιο πειθήνια, άθλια και μικρά ανθρωπάκια γίνονται οι αξιωματούχοι της ελληνικής πολιτείας.
Το ερώτημά μου λοιπόν δεν είναι αυτό. Δεν υπάρχουν θεσμοί σήμερα που να μπορούν να υπερασπιστούν την πατρίδα και τον απλό Έλληνα πολίτη. Σε οποιοδήποτε επίπεδο. Τότε γιατί αυτή η πρεμούρα να προστατευτούν τα πρωτοπαλίκαρα των δανειστών; Γιατί οι Θεσμοί της ΕΕ τρέμουν την όποια πιθανή δίωξη για ατασθαλίες ή κακουργήματα δευτεροκλασάτων και τριτοκλασάτων οργανέτων τους; Τι φοβούνται; Η ελληνική δικαιοσύνη και κυρίως η ηγεσία της, είναι έτσι ή αλλιώς στην τσέπη τους.
Μήπως την ομερτά; Δηλαδή να εξασφαλιστεί η σιωπή των εκτελεστών της οργανωμένης μαφίας εξ Ευρώπης που μας έχει θέση υπό κατοχή. Ίσως αυτή να είναι μια εξήγηση. Αλλά όχι ικανοποιητική σε μια χώρα που ακόμη κι ο μεγαλύτερος σεσημασμένος εγκληματίας μπορεί να κατέχει κανάλια, ΜΜΕ και να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.
Ακόμη και καταδικαστικές αποφάσεις να υπάρξουν, κανείς από τους επίσημους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας δεν πρόκειται να βρεθεί για να τις υλοποιήσει. Τότε τι φοβούνται και προβαίνουν σε τόσο ωμούς εκβιασμούς;
Αυτό που τρέμουν είναι η ίδια η ιδέα της δικαιοσύνης. Όχι όπως λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα, αλλά όπως θα μπορούσε να λειτουργήσει αν ο λαός μας απαλλάξει την πατρίδα μας από την κατοχή. Και η πρώτη πράξη ανάκτησης της πατρίδας μας είναι να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου για πράξεις εσχάτης, αλλά και για εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, όλοι εκείνοι που στήριξαν έμπρακτα το καθεστώς κατοχής.
Οι Ευρωπαίοι το ξέρουν πολύ καλά, γι’ αυτό και δεν επιτρέπουν ούτε την ιδέα να μπει στο μυαλό των Ελλήνων πολιτών. Να σκεφτεί δηλαδή ο Έλληνας πολίτης το αυτονόητο, ότι μπορεί να τους κυνηγήσει για όσα του έχουν κάνει και για όσα σχεδιάζουν να του κάνουν μέχρις δευτέρας γενεάς. Αρκεί να αποκτήσει μια δημοκρατική πατριωτική κυβέρνηση, που θα αναλάβει να τους καθίσει στο σκαμνί και να απελευθερώσει από τα δεσμά των κυκλωμάτων, των επίορκων και των δοσίλογων την ελληνική δικαιοσύνη.
Οι Ευρωπαίοι ξέρουν και γι’ αυτό φοβούνται. Ξέρουν ότι όλα μπορούν να ανατραπούν και να καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος μέσα σε μια νύχτα, όσες υπογραφές κι αν έχουν εξασφαλίσει, όσες αποφάσεις νομιμοποίησης κι αν έχουν υφαρπάξει. Τα πάντα κρέμονται γι’ αυτούς από μια λεπτή κλωστή: από την δύναμη πειθούς ολόκληρου του κατοχικού συστήματος εξαπάτησης και προπαγάνδας που προσπαθεί να πείσει τον Έλληνα ότι η διεκδίκηση των δικαίων του και των πιο αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων του δεν έχει κανένα νόημα, καμιά ισχύ στο σημερινό κόσμο.
Για να εκβιάζουν λοιπόν τόσο ανοιχτά, ωμά και πρόστυχα οι δανειστές, είναι σίγουρο ότι αντιλαμβάνονται ότι η σελίδα γυρίζει στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού. Η σελίδα γυρίζει και πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν όλοι όσοι πρέπει για το κακό που έκαναν και κάνουν στην πατρίδα μας.

8 σχόλια:

  1. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΒΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ.ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.liberal.gr/arthro/150894/oikonomia/2017/tromaktiki-i-isonkrufisin-anergia-stin-ellada.html

    Τρομακτική η «κρυφή» ανεργία στην Ελλάδα
    Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

    Θέλουμε να μειώνεται έτσι η ανεργία; Με εργαζόμενους που βρίσκουν πολύ λιγότερες ώρες απασχόλησης και με απογοητευμένους πολίτες που τα παρατάνε; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η πολιτεία καθώς η αύξηση της απασχόλησης αντισταθμίζεται από τους «κρυφούς» ανέργους, ενώ η ανεργία των νέων τρομάζει.
    Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι αποκαλυπτικά: άλλοι εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης αλλά θα ήθελαν πλήρες ωράριο (κάτι συνηθισμένο στα χρόνια της κρίσης), άλλοι ενώ θέλουν να εργαστούν έχουν απογοητευτεί και δεν αναζητούν ενεργά εργασία και άλλοι ψάχνουν δουλειά όμως δεν καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία διότι δεν μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα εντός δύο εβδομάδων.
    Αυτές είναι τρεις νέες κατηγορίες ανέργων, όπως τις καταγράφει και τις παρακολουθεί η ΕΚΤ, σε μία προσπάθεια να αξιολογήσει την «πραγματική» ανεργία στην Ευρωζώνη, ήτοι να συμπεριλάβει τους «κρυφούς» και «σιωπηλούς» ανέργους στις μετρήσεις.

    Την ίδια ώρα, η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία, πολύ μακριά από τον δεύτερο. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία υποχώρησε στο 21,7% τον Απρίλιο, από 23,6% τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Αν συνεχιστούν τα φαινόμενα που προαναφέρθηκαν, τότε οι ειδικοί εκτιμούν πως ακόμη και με σοβαρή μείωση της ανεργίας αρκετών ποσοστιαίων μονάδων, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας θα παραμείνουν για χρόνια εξαιρετικά δυσμενείς.

    Εκτός από το γεγονός ότι τα στοιχεία της ΕΚΤ εμφανίζουν μία εικόνα εντελώς διαφορετική από εκείνη που μας δίνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η κεντρική τράπεζα αποκαλύπτει ότι η πραγματική υπο-αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας φτάνει στο 31,3%. Αυτό σημαίνει ότι περίπου ένας στους τρεις πολίτες που ανήκουν στο ενεργό δυναμικό δεν αξιοποιείται σωστά.

    Και μπορεί η μέτρηση της ΕΚΤ να βασίζεται σε διαφορετικό και πιο διευρυμένο ορισμό του εργατικού δυναμικού, σε σύγκριση με τα μοντέλα της ΕΛΣΤΑΤ, όμως αυτό δεν αλλάζει την ουσία των μετρήσεων που είναι να καταδείξουν τα προβλήματα στην αγορά εργασίας. Άλλωστε, η κρίση είναι η αιτία που η ΕΚΤ συμπεριλαμβάνει στη μέτρηση τις καινούριες κατηγορίες των ανέργων, αφού η υπο-χρησιμοποίησή τους θεωρείται «προϊόν» της κρίσης.

    Όσους έχουν μερική απασχόληση αλλά θα ήθελαν να έχουν πλήρες ωράριο, όσους θέλουν να εργαστούν αλλά έχουν απογοητευτεί και δεν αναζητούν ενεργά εργασία, και τους «σιωπηλούς» άνεργους που ψάχνουν μεν δουλειά αλλά δεν καταγράφονται διότι δεν μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα εντός δύο εβδομάδων.

    Το φαινόμενο των κρυφών ανέργων δεν είναι ελληνικό, ενώ την καλύτερη αξιοποίηση του ενεργού πληθυσμού εμφανίζουν Γερμανία και Μάλτα. Σε επίπεδο Ευρωζώνης οι κρυφοί άνεργοι έχουν φτάσει ακόμη και σε διπλάσιο ποσοστό από τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία. Υπενθυμίζεται ότι η ανεργία στην ζώνη του ευρώ διαμορφώνεται κοντά στο 9,5%.

    Ακόμη όμως και το 2006 που οι συνθήκες στη χώρα μας ήταν τελείως διαφορετικές, η υπο-αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού διαμορφωνόταν στο 12,9% υψηλότερα δηλαδή από το τρέχον μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη.

    Μέσα σε όλα αυτά έρχονται και τα στοιχεία του ΙΟΒΕ να επιβεβαιώσουν τις πολύ δυσμενείς συνθήκες και να υπερτονίσουν για μία ακόμη φορά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κρίσης, που είναι η ανεργία στους νέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμφωνα λοιπόν με τον ΙΟΒΕ, η οικονομική κρίση επηρέασε σε μεγαλύτερο βαθμό τους νέους πτυχιούχους. Το ποσοστό της ανεργίας για όσους αποφοίτησαν μετά το 2011 διαμορφώνεται στο 36%. Μάλιστα, σε ποσοστό 73% όσοι αποφοίτησαν από το 2011 και μετά αμείβονται με λιγότερα από 800 ευρώ το μήνα, έναντι 24% για όσους αποφοίτησαν πριν το 2011.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, η ανεργία για τους πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ εκτινάχθηκε στο 18% το 2016, από 7% το 2009. Σημειώνεται δε, ότι οι επιπτώσεις για τους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετίζονται με ένα από τα βασικά συστατικά της ελληνικής οικονομίας η οποία είναι επικεντρωμένη στο κράτος. Για του λόγου το αληθές, το 2009 το 62% των απόφοιτων πανεπιστημίων απασχολούνταν στο δημόσιο, ποσοστό που στη συνέχεια υποχώρησε δραματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχες δίκιο για το σχέδιο Βαρουφάκη!
    Επαληθεύτηκες πλήρως.
    Όλη η συνέντευξη στο ΣΚΑΙ
    https://youtu.be/VnILuNSY6j4

    το σημείο που μιλάει για Παράλληλο Σύστημα Πληρωμών και σύμφωνα με τον ίδιο το διαχωρίζει από το παράλληλο νόμισμα...
    https://www.youtube.com/watch?v=VnILuNSY6j4&feature=youtu.be&t=190


    περίληψη της συνέντευξης
    https://youtu.be/zI949nQGPWU

    Αναφέρει ότι δεν επιθυμεί τη ρήξη με την ΕΕ σε καμία περίπτωση
    https://youtu.be/VnILuNSY6j4?t=740

    Αναλυτικότερα η διαδικασία
    https://youtu.be/VnILuNSY6j4?t=1060

    προφανώς πρόκειται για IOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.thepressproject.gr/article/114502/Baroufakis-I-zitiste-suggnomi-apo-Samara---Stournara-i-stamatiste-tous-prosblitikous-panigurismous

    «Σήμερα, το νέο πυροτέχνημα, η νέα έξοδος στις αγορές ενός ακόμα πιο χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους (απ΄ότι ήταν το 2014, λόγω του σωρευτικού αντίκτυπου της κρίσης ύφεσης-χρέους), βασίζεται στην μετακύλιση (στην τριετή επέκταση, για την ακρίβεια), εκείνου του ίδιου ομολόγου του κ. Στουρνάρα!».

    Δημήτρη, μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις ποιοί επωφελούνται από αυτή τη "μετακύλιση"; Ακούω ότι πρόκειται για μέγα σκάνδαλο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος υπέρ συγκεκριμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν είναι ήδη γνωστό ποιος Έλληνας πολιτικός μετέφρασε το βιβλίο Πανευρώπη του Καλλέργη.
    http://www.biblionet.gr/book/89013/Goudenhove_-_Kalergi,_Richard_N./%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7


    Το βιβλίο του Ριχάρδου Κουντενχόβε Καλλέργη έχει χαρακτηριστεί, και όχι άδικα, ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα που επηρέασαν την πολιτική σκέψη του 20ου αιώνα. [...] Ακόμα και σήμερα, 76 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του, στην αυγή του 21ου αιώνα, το βιβλίο αυτό έχει πολλά, πάρα πολλά, να πει στον αναγνώστη. Ο οποίος θα ανακαλύψει για άλλη μια φορά ότι "ουδέν καινόν υπό τον ήλιον". Η σύνθεση της Ευρώπης έχει αλλάξει, τα εικοσιεπτά κράτη της στα οποία αναφέρεται ο συγγραφέας είναι... άλλα και πολύ περισσότερα. Η διεθνής συγκυρία είναι σαφώς διαφορετική. Αλλά τα βασικά ερωτήματα που θέτει το βιβλίο είναι εντυπωσιακά παρόμοια με αυτά που και μεις θέτουμε σήμερα. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που χάθηκε ο καζακης ?διακοπές είναι ακόμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενας αλλα λυκος...Δημητρης Καζακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή