Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Η ελληνική δικαιοσύνη και τα Ευρωπαϊκά ιδανικά της αξιοκρατίας.

Tα μάθατε; Άλλη μια λαμπρή σελίδα προστέθηκε στο Libro d’Oro της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης – γνωστός κι από το βούλευμα κατά της Χρυσής Αυγής – άσκησε αναίρεση για το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σχετικά με το σκάνδαλο του ΤΑΙΠΕΔ.
Οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών αποτιμώντας τα στοιχεία για την πώληση και επαναμίσθωση από το ΤΑΙΠΕΔ 28 ακινήτων του πρώην Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισαν με βούλευμά τους να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 3 μέλη του ΔΣ του συγκεκριμένου φορέα και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Το βούλευμα αποτελεί κόλαφο για το αλισβερίσι που κυριαρχεί εντός του ΤΑΙΠΕΔ με αντικείμενο την δημόσια περιουσία της χώρας. Πρόκειται για δούναι-λαβείν που ξεπερνούν την φαντασία του πιο ευφάνταστου και υποψιασμένου πολίτη.
Θυμίζουμε ότι τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την εποχή για την οποία εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών, δεν διέθεταν ούτε ασυλία έναντι διώξεων από την ελληνική δικαιοσύνη, ούτε ετεροδικία. Κι έτσι τα 3 αλλοδαπά μέλη – εκπρόσωποι των δανειστών εταίρων – πιάστηκαν κυριολεκτικά με το χέρι στο μέλι.

Το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Η ανάκριση γι’ αυτό το σκάνδαλο του ΤΑΙΠΕΔ είναι σε θέση να αποκαλύψει τον απίστευτο κυκεώνα αγυρτείας και απάτης, που συνιστά τον βασικό λόγο ύπαρξης του συγκεκριμένου μνημονιακού φορέα. Πρόκειται για ένα κύκλωμα που περιλαμβάνει όχι μόνο τους δανειστές εταίρους, αλλά και τα εγχώρια πολιτικά κόμματα της διαπλοκής. Αντικείμενο; Η κονόμα με την περιουσία του δημοσίου.
Το ενδεχόμενο ενός τέτοιου ξεσκεπάσματος, το οποίο είναι πολύ πιθανό να έφερνε στην επιφάνεια και ονόματα κορυφαίων αξιωματούχων της ευρωζώνης, αλλά και εγχώριων πολιτικών προσώπων, οι οποίοι τόσο εύκολα αποδέχτηκαν την επιβολή του ΤΑΙΠΕΔ, θορύβησε τους εταίρους και δανειστές μας. Έτσι, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εργασιών του Eurogroup (15 Ιουνίου) τέθηκε απεριφράστως στο τραπέζι το οριστικό κουκούλωμα της όλης υπόθεσης προκειμένου να ξεμπλοκάρει η δόση του δανείου.
Φυσικά, η κυβέρνηση Τσίπρα αποδέχθηκε ασμένως, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ποσό της δόσης δεν το έχει ανάγκη. Δεν πρόκειται να καλύψει καμιά εσωτερική ανάγκη, παρά μόνο τη δόση προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και ένα μέρος των ομολόγων της κυβέρνησης Σαμαρά που βρίσκονται στα χέρια ημετέρων.
Είναι προφανές ότι, εκτός όλων των άλλων, η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με τις προηγούμενες που διαδέχθηκε, έχει κάθε λόγο και συμφέρον να μην επιτρέψει κανενός είδους ποινική διερεύνηση των σκανδάλων του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία είναι μόνο μια μικρή, ελάχιστη δόση από τα σκάνδαλα με την ενίσχυση των τραπεζών και τις κατοχικές Συμβάσεις Δανειακής Διευκόλυνσης των μνημονίων. Νυν υπέρ πάντων ο λουφές! Κι ας πεθάνει ολόκληρη η χώρα.
Αμέσως, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων αλλοδαπών διορισμένων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, οι κ. Α. Λυκουρέζος, Γ. Γιαννίδης και Ν. Πατεράκης υπέβαλαν αίτηση άσκησης αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτης ανταποκρίθηκε αμέσως. Άσκησε αναίρεση – παρά τον καταιγισμό των στοιχείων του βουλεύματος, τα οποία αν μη τι άλλο υποχρεώνουν σε βαθύτατη έρευνα του όλου σκανδάλου – με το σκεπτικό ότι πάσχει από «έλλειψη αιτιολογίας», αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής της ποινικής διάταξης». Αν θυμάστε ο κ. Βουρλιώτης είναι ειδικός στην διατύπωση «αιτιολογίας» και «εφαρμογής της ποινικής διάταξης», όπως άλλωστε απέδειξε και στην περίπτωση της ΧΑ.
Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι κι έτσι εκλείπουν τα εμπόδια για την εκταμίευση της δόσης, με την οποία ευθέως εκβίαζε ο Λετονός Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, ο οποίος είναι επίσης αρμόδιος για την Ένωση Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Κεφαλαιαγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο εν λόγω λαμπρός κύριος μόλις την προηγούμενη ημέρα της αναίρεσης (Πέμπτη, 29/6) είχε δηλώσει σχετικά ότι «έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές Αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως.»
Και φυσικά η ελληνική δικαιοσύνη ανταποκρίθηκε εντός ωρών. Δεν θα αναρωτηθούμε για το αν διαθέτει έστω και την ελάχιστη τσίπα ο κ. Βουρλιώτης ως ανώτατος δικαστής, ώστε να μην τον ενοχλεί το γεγονός ότι εμφανίζεται να παίρνει εντολές από ξένα κέντρα. Γνωρίζουμε ότι έχει και μπορεί να βρει χιλιάδες δικαιολογίες. Εδώ είχε τις δικαιολογίες του ο γνωστός Κόλιας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που πλαστογράφησε τα βασιλικά διατάγματα με βάση τα οποία επιβλήθηκε η χούντα στις 27 Απριλίου 1967. Οι σημερινοί διάδοχοί του δεν θα έχουν, που στο κάτω-κάτω της γραμμής δεν χρειάστηκε - τουλάχιστον απ' όσο γνωρίζουμε - να πλαστογραφήσουν κανένα διάταγμα. Τους έρχονται όλα έτοιμα από Βρυξέλλες-Βερολίνο, ψηφισμένα από την Βουλή.
Τι θέλατε δηλαδή να μην πάρουμε τη δόση; Μπορεί το πρεζόνι χωρίς δόση; Έστω κι αν από ότι φαίνεται μάλλον θα είναι μικρότερη της υποσχεθείσας. Τι θέλετε δηλαδή να μείνουν οι ημέτεροι χωρίς λουφέ; Κι αν προσέξατε, άπαντες οι πολιτικοί της Βουλής μας, άπαντα τα εκλεκτά μας κόμματα της Βουλής, μνημονιακά και αντιμνημονιακά, τηρούν σιγή ιχθύος. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Καλογήρου.
Και μην ανησυχείτε. Από δω και μπρος έχουν πάρει τα μέτρα τους. Μάλλον δεν θα χρειαστεί ξανά ο κ. Βουρλιώτης, ή έτεροι Καππαδόκες της ανώτατης δικαιοσύνης για να απαλλάσσονται από κακουργήματα οι εκπρόσωποι των δανειστών για ατασθαλίες, ατιμίες και εγκλήματα. Έχουν φροντίσει τα αφεντικά τους να νομοθετήσει η ελληνική Βουλή την ασυλία τους έναντι της ελληνικής δικαιοσύνης και την απορρόφηση του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ από ένα πολύ χειρότερο και εντελώς απρόσιτο για τις ελληνικές αρχές «υπερταμείο», την Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών.
Είναι ένα μικρό απτό παράδειγμα του ανώτερου πολιτισμού, των αγνών ιδανικών και της αξιοκρατίας που ήρθαν να επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι δανειστές στη διεφθαρμένη Ελλάδα. Βλέπετε, είμαστε τόσο διεφθαρμένοι εμείς οι Έλληνες, που χρειαζόμαστε σεσημασμένους Αλ Καπόνε εξ Ευρώπης για να μας κυβερνάνε.
Είναι επίσης ένα απτό παράδειγμα για να κατανοήσει ακόμη κι ο πιο αφελής ότι δεν μπορεί να περιμένει απολύτως τίποτε από τους εκπροσώπους των επίσημων θεσμών στην Ελλάδα, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν συμπράξει στο καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας.Με την ανώτατη δικαιοσύνη στο κατοχυρωμένο ρόλο που είχε πάντα: τη νομιμοποίηση κάθε ανώμαλου καθεστώτος, ακόμη και καθεστώτος κατοχής.

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που λέω και δεν το ισχυρίζομαι απλά, αλλά το αποδεικνύω με λογικά επιχειρήματα είναι το εξής απλό: Δεν έχουν κανένα τρόπο να μας εξαναγκάσουν να κάνουμε άλλα απ' αυτά που θα αποφασίσει ο λαός. Ούτε καν τον πόλεμο. Αρκεί ο λαός να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να διαθέτει πολιτική ηγεσία που δεν "μασάει". Ποτέ η οργανωμένη μαζική αντίσταση ενός λαού, δεν ήταν μοιραία. Για σκέψου μόνο τούτο: Ποιοι ήταν οι πρόγονοί σου που κατορθωσαν εν μέσω των πιο αντιδραστικών αυτοκρατοριών της Ευρώπης να κατακτήσουν την ελευθερία τους; Ποιοί ήταν εκείνοι οι Έλληνες που ανέδειξαν σαν κυβερνήτη τους έναν Καποδίστρια; Αγράμματοι ως επί το πλείστον με μια πατρίδα εντελώς κατεστραμμένη, με μια οικονομία να μην έχει καν ξεφύγει από το επίπεδο της χειρονακτικής εργασίας. Χωρίς ούτε καν υποτυπώδη αστικά κέντρα. Κι όμως εξανάγκασαν τις Μεγάλες Δυνάμεις να αποδεχθούν το ιστορικό τους δικαίωμα σε τούτα δω τα χώματα. Ποιός άλλος τα κατάφερε σαν κι αυτούς τότε; Κανείς. Ναι, τον Καποδίστρια τον δολοφόνησαν. Και λοιπόν; Οι μεγάλοι αφέντες της εποχής μας ήθελαν σαν τις φυλές του Ινδουστάν (Λόρδος Λοντεντέρι) κι όμως δεν τα κατάφεραν. Δεν κατάφεραν να μας μετατρέψουν σε αποικία, όπως τόσα και τόσα έθνη και εθνότητες σε αντίστοιχη κατάσταση με εμάς, ή και χειρότερη. Γιατί λοιπόν βλέπεις το ποτήρι με το μάτι του ραγιαδισμού και δεν το βλέπεις αλλιώς: έναν τόσο δα τόπο, καταδικασμένο στην φτώχεια και την ανυπαρξία του βιομηχανικού πολιτισμού, μια χούφτα σκληροτράχυλος λαός κρατήθηκε λεύτερος - έστω τυπικά - δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να τον υποδουλώσει, να τον μετατρέψει σε αποικία. Ε, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ή ταν ή επί τας τώρα πια. Τι έχουμε να φοβηθούμε; Τραπεζίτες; Μα αν δεν έχουμε ανάγκη να δανειστούμε από δαύτους, ή δεν έχουμε πολιτικούς που ξεπουλάνε την πατρίδα σε δαύτους, τι έχουμε να φοβόμαστε; Συμμορίες τύπου Ου Τσε Κα, ή τζιχαδιστές; Μόνο μια διαλυμένη κοινωνία μπορεί να τους φοβάται, μια κοινωνία αποξενωμένη από το κράτος της και την πολιτική ηγεσία της είναι σε θέση να απειληθεί από τέτοιες συμμορίες μισθοφόρων. Τους Τούρκους; Ας επιτρέψουμε στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να επιτελέσουν το καθήκον τους και θα δεις για πότε εξαφανίζεται η σημερινή απειλή της Τουρκίας. Ας αποκτήσουμε διπλωματία και διεθνή αυτοδύναμη παρουσία της Ελλάδας και τότε θα δεις πώς λουφάζουν όλοι οι σημερινοί λύκοι. Μόνο έναν τρόπο έχουν για να φέρουν τα πάνω κάτω. Κι αυτόν τον τρόπο τον ξέρουν πολύ καλά: την εξαγορά της ηγέτιδας τάξης. Γι' αυτό και είναι κρίσιμης σημασίας η θέσμιση της δημοκρατίας για πρώτη φορά στην πατρίδα μας. Μια δημοκρατία που θα επιτρέψει στον κάθε ένα ξεχωριστό πολίτη να αποτελεί εγγύηση της ομαλότητας, της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας στον τόπο μας.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Μόλις απέδειξες ότι σκέφτεσαι σαν ραγιάς, που αδυνατεί να αντιληφθεί τις δυσκολίες με όρους πραγματικότητας, αλλά μόνο με όρους συνωμοσιολογίας. Συγνώμη, που σας χαλάω την αυταπάτη, αλλά η ιστορία δεν κινείται μπροστά με βάση τα κουμπιά που πατάνε κάποιοι σκοτεινοί τύποι στα παρασκήνια. Ούτε οι ισχυροί κάνουν ότι γουστάρουν, αλλά αυτό που τους επιτρέπουν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί δύναμης. Αυτή ακριβώς είναι η καρδιά του ραγιαδισμού.

      Διαγραφή
  2. Κάτι τέτοια μας λές και μας ανάβουν τα λαμπάκια σαν κόπκιτ αεροσκάφους -μαχητικού, έτοιμοπόλεμου! Δεν πειράζει, η κρίση που σκαρφίστηκαν οι απ'έξω, είναι μια ευκαιρία να ξεσκαρτίσουμε εμείς τους από μέσα, να δούμε ποιός είναι με μάς και ποιός με το τέρας. Όταν με το καλό έρθει η ώρα της αληθινής δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα, -που θα έρθει και που θα υπηρετεί αποκλειστικά τον λαό, να δούμε τότε τι δικαιολογίες θα τολμήσουν να πουν και πόση αυτοπεποίθηση θα τους έχει μείνει. Οι γκριμάτσες τους και μόνο θα είναι δείγμα απόλυτης δικαίωσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος πιστεύει ότι θα έρθει μέρα ελευθέρωσης από τους Ευρωπαίους χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του χωρίς οργάνωση και χωρίς σκληρή δουλειά από χιλιάδες αγωνιστές, με το 95% των ψήφων υπέρ των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων μάλλον βαυκαλίζεται ! Τίποτα δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση παρά μια συζήτηση «εκ του ασφαλούς» και στο περιθώριο χωρίς ιδιαίτερη πρακτική αξία ! Πως τολμάτε και κάνετε όνειρα για την επόμενη μέρα χωρίς να σχεδιάσετε για την προηγούμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι αλήθεια οτι πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή .Ούτε πρέπει να φοβηθεί ο κόσμος της συνέπειες μιας σύγκρουσης με τους δανειστές(τους δυτικούς ιμπεριαλιστές δηλαδή) , ούτε όμως να πάει χαλαρά με το σύνθημα " την κυριακή ψηφίζουμε την δευτέρα φεύγουν" γιατί αυτοί κ οι ντόπιοι δωσίλογοι δεν πέφτουν (μόνο) με εκλογές.Θα χρειαστεί λαός οργανωμένος να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια του και μια αποφασισμένη ηγεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή