Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ποιος και γιατί πάει να μπλέξει την Ελλάδα σε τυχοδιωκτισμούς;

Το περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο εναντίον του οποίου άνοιξε πυρ σκάφος του λιμενικού σώματος της Ελλάδας ανοιχτά της Ρόδου, δεν είναι τόσο αθώο, όσο φαίνεται. Ας δούμε συγκεκριμένα τα δεδομένα του όλου επεισοδίου. Αυτά τουλάχιστον που έγιναν γνωστά.
Καταρχάς, το τουρκικό εμπορικό πλοίο φέρεται να συνδέεται με την οικογένεια Ερντογκάν. Ο πλοίαρχος έχει συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια, αλλά και η ετοιμότητα με την οποία η τουρκική πλευρά αντέδρασε στην «πρόκληση» της Ελλάδας, δείχνει ότι το συγκεκριμένο πλοίο, αλλά και το εμπόρευμά του χαίρουν υψηλής προστασίας.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι παρά τις διαστάσεις που έδωσε η τουρκική πλευρά στο όλο επεισόδιο, παραμένει άγνωστο το φορτίο του συγκεκριμένου εμπορικού πλοίου. Κάτι που τονίζεται και από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, τα οποία επισημαίνουν ότι ούτε ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου, αλλά ούτε και οι τουρκικές αρχές κάνουν κάποια αναφορά στο φορτίο.
Μέχρις αυτής της στιγμής το φορτίο παραμένει άγνωστο με ευθύνη των τουρκικών αρχών. Να θυμίσουμε ότι το σκάφος του ελληνικού λιμενικού επιχείρησε έλεγχο στο υπό τουρκική σημαία εμπορικό πλοίο, μετά από «πληροφορία» ότι μετέφερε παράνομο φορτίο. Τι φορτίο κανείς δεν ξέρει, μιας και δεν έγινε η νηοψία.

Το πιθανότερο είναι τρία πράγματα: ναρκωτικά, όπλα, ή λαθραίους μετανάστες. Το λιμάνι της Αλεξανδρέττας απ’ όπου φέρεται να φόρτωσε το εν λόγω τουρκικό πλοίο, βρίθει από λαθρεμπόριο και λαθρέμπορους, μιας και χρησιμοποιείται εν γνώσει της Τουρκίας ως κατάληξη ολόκληρου του λαθρεμπορίου σε ναρκωτικά, πετρέλαιο, αρχαιότητες και ανθρώπους από το Χαλιφάτο και τις θυγατρικές του.
Σύμφωνα λοιπόν με τις λιμενικές αρχές της Ελλάδας, αφού έλαβαν «πληροφορία» για το παράνομο φορτίο δόθηκε εντολή στο συγκεκριμένο περιπολικό να ερευνήσει. Η επιχείρηση, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, έγινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με τις τουρκικές ακτές και τον πλοίαρχο του πλοίου, έγινε στα διεθνή ύδατα.
Παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο το πού έγινε; Όχι. Το λιμενικό έχει κάθε δικαίωμα να επιχειρήσει νηοψία εναντίον οιοδήποτε εμπορικού πλοίου για το όποιο διαθέτει την πληροφορία ότι μεταφέρει λαθραίο φορτίο. Είτε το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται εντός χωρικών υδάτων, είτε στα διεθνή. Ακολουθώντας πάντα μια αυστηρά καθορισμένη διαδικασία, η οποία προβλέπεται όχι μόνο από το εθνικό, αλλά και από το διεθνές δίκαιο.
Κι απ’ το σημείο αυτό αρχίζουν τα περίεργα κενά. Αν το σκάφος του λιμενικού πήρε την εντολή να σταματήσει και να κάνει νηοψία στο συγκεκριμένου εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία, γιατί δεν το έκανε; Τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί τόσο από τουρκικής, όσο και από ελληνικής πλευράς, δείχνουν ότι το σκάφος του λιμενικού δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία εγκλωβισμού του εμπορικού πλοίου, με σκοπό την εξασφάλισή του και κατόπιν την επιβίβαση σ’ αυτό προκειμένου να διενεργήσει νηοψία.
Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι το λιμενικό σκάφος επέτρεψε στο τουρκικό πλοίο να διαφύγει, χωρίς να επιχειρήσει να το ακινητοποιήσει. Και λέμε επέτρεψε γιατί υπάρχει τρόπος και διαδικασία ελιγμών, που δίνει τη δυνατότητα στο λιμενικό σκάφος να μην αφήσει το πλοίο-στόχος να διαφύγει. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας προβλέπονται και προειδοποιητικές βολές με σκοπό να σταματήσει το πλοίο για έλεγχο. Ως λύση έσχατης ανάγκης προβλέπονται και βολές εναντίον του πλοίου με σκοπό την ακινητοποίησή του.
Μπορούσε να το ακινητοποιήσει το συγκεκριμένο πλοίο, το σκάφος του λιμενικού; Σίγουρα ναι και δεν το έκανε. Γιατί; Αντί για βολές ακινητοποίησης του υπό τουρκική σημαία εμπορικού πλοίου, έχουμε βολές σχεδόν στα τυφλά. Τι ανάγκασε το λιμενικό σκάφος να ανοίξει πυρ και μάλιστα στα τυφλά εναντίον του τουρκικού εμπορικού πλοίου; Η μοναδική περίπτωση που προβλέπεται από τους κανόνες εμπλοκής, είναι όταν το σκάφος του λιμενικού και το πλήρωμά του αντιμετωπίζει ένοπλη αντίσταση από το εμπορικό πλοίο.
Υπήρξε τέτοιο επεισόδιο; Κι αν ναι, γιατί δεν αναφέρεται ρητά από τις ελληνικές αρχές, αλλά αφήνουν να χρεώνεται το πλήρωμα του λιμενικού σκάφους την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες νηοψίας εμπορικού πλοίου; Κάτι που έχει κάνει σημαία η Τουρκία και γι’ αυτό θεωρεί το όλο επεισόδιο ως «πρόκληση» της Ελλάδας εναντίον της.
Ενημέρωσαν οι ελληνικές αρχές τις τουρκικές αρχές ότι διενεργείται επιχείρηση εναντίον υπό τουρκική σημαία εμπορικού πλοίου, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες; Αν ναι, τότε γιατί δεν απαιτούν τη διενέργεια έρευνας για το φορτίο του εν λόγω πλοίου; Έτσι θα εξέθετε την Τουρκία και θα μετέφερε το όλο ζήτημα από το πεδίο της «πρόκλησης» εκ μέρους της Ελλάδας στο πεδίο της «συγκάλυψης λαθρεμπορίου» από το επίσημο τουρκικό κράτος. Γιατί οι ελληνικές αρχές επιτρέπουν στην Τουρκία να στιγματίζουν τη δράση του ελληνικού λιμενικού ως «πρόκληση»;
Ποιο έδωσε εντολή στο σκάφος του λιμενικού να ανοίξει πυρ; Και μάλιστα στα τυφλά, χωρίς να έχει στόχο την ακινητοποίηση του πλοίου με σκοπό τη νηοψία; Πάντως είναι αδύνατον να πήρε τέτοια απόφαση ο επικεφαλής του λιμενικού σκάφους. Κάποιος από το αρχηγείο πήρε αυτή την απόφαση. Κι επειδή πρόκειται για εμπλοκή η εντολή για πυρ σίγουρα δεν ήρθε από το αρχηγείο του λιμενικού, αλλά από το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Άμυνας. Αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία.
Ποιος λοιπόν ανέλαβε την ευθύνη για να δώσει τέτοια εντολή στο σκάφος του λιμενικού και για ποιο σκοπό; Πάντως όχι για να υπάρξει νηοψία στο τούρκικο πλοίο. Αν ήθελαν οι ελληνικές αρχές να κάνουν νηοψία, υπήρχαν τρόποι και διαδικασίες που μπορούν να το κάνουν χωρίς καν να ανοίξουν πυρ.
Και τέλος, αυτός που έδωσε εντολή στο σκάφος του λιμενικού να ανοίξει πυρ εναντίον του τουρκικού πλοίου, φρόντισε να δώσει σήμα συνδρομής σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη του λιμενικού και πολεμικού ναυτικού; Άγνωστο.
Τελικά τι έγινε; Προφανώς οι ελληνικές αρχές εκτέλεσαν επιχείρηση παρενόχλησης του τουρκικού πλοίου συμφερόντων Ερντογκάν με εντολή εξ ΗΠΑ. ΟΙ ΗΠΑ έδωσαν την πληροφορία για το λαθραίο εμπόρευμα – μάλλον ναρκωτικά – και ταυτόχρονα την εντολή για «παρενόχληση» και όχι νηοψία του τουρκικού πλοίου. Οι δικοί επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας απλά εκτέλεσαν την εντολή προκειμένου να στείλουν οι ΗΠΑ το μήνυμα που ήθελαν στον Ερντογκάν.
Μόνο που αυτή η επιχείρηση αφήνει εκτεθειμένη την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, γιατί δεν τήρησε τα διεθνώς νόμιμα τέτοιων επιχειρήσεων. Και ρωτάμε: Ποιος είναι εκείνος που επέλεξε να γίνει εκτελεστικό όργανο των ΗΠΑ για τα παιχνίδια τους με την Τουρκία του Ερντογκάν. Κι αν αυτό αποτελέσει casus beli εναντίον της χώρας μας, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Το πλήρωμα του λιμενικού σκάφους που απλά ακολούθησε εντολές;

6 σχόλια:

  1. Γιατί κ. Καζάκη, όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ που παραιτήθηκαν σας κατηγορούν συγκέντρωση εξουσίας στις επιστολές παραίτησής τους;

    Για παράδειγμα:

    - Θεοφίλος Ιωαννίδης
    - Λεωνίδας Αποσκίτης
    - ΝΤΙΝΑ ΚΟΕΔΡΟΥ
    - Αλεξιος Ξιφαράς
    - Σταύρος Κατσούλης
    - ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
    - Ιουλία Κριτσοτάκη
    - Κώστας Βένιος
    - Ιορδάνης Σινιόσογλου
    - Αρχοντουλάκης Στράτος
    - Χρύσα Βαρθολομαίου
    - Παναγιώτης Χαρώνης
    - Αργυρή Μπερβανακή
    - Αντώνης Παπαντωνίου

    Όπως λέτε συχνά, μπορείτε να κάνετε μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και να διαβάσετε τις επιστολές τους.

    Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω τη γνώμη σας για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αν υπάρχει συγκέντρωση εξουσίας στο ΕΠΑΜ, ή δεν υπάρχει μπορεί κανείς να κρίνει πρώτα-πρώτα από το καταστατικό του. Οι περισσότεροι που αναφέρεις, αλλά κι άλλοι περισσότεροι δοκιμάστηκαν στα κεντρικά όργανα του ΕΠΑΜ και απέτυχαν. Έτσι έκριναν τα μέλη του ΕΠΑΜ μέσα από τα ετήσια εκλογοαπολογηστικά του συνέδρια. Μόλις λοιπόν έχασαν το θώκο όπως τον θεωρούσαν άρχισαν να μιλάνε για αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Δικαίωμά τους. Επίσης πώς γίνεται να έχω συγκεντρώσει εξουσίες, όταν με δική μου πρωτοβουλία και πρόταση δεν εξελέγην, σε κανένα κεντρικό όργανο του ΕΠΑΜ στο 3ο συνέδριό του. Την εποχή ακριβώς ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεκριμένοι έβαλαν πλώρη για να διαλύσουν το ΕΠΑΜ προς όφελος της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά αντέδρασα και αντέδρασα δημόσια. Πήγαμε σε συνέδριο (το 4ο) και η συγκεκριμένη ομάδα το έχασε. Κι αφού δεν άντεξε την πολιτική ήττα, έφυγε με επιστολές καταγγελίας υπογράφοντας με τα οφίτσια που είχαν στο ΕΠΑΜ και του αφαίρεσαν τα μέλη του Μετώπου μέσα από Συνέδριο. Οι συγκεκριμένοι αντιλαμβάνονταν τη δημοκρατία, μόνο όταν η πλειοψηφία του ΕΠΑΜ τους επέλεγε. Όταν τους απέρριπτε γιατί η πολιτική τους πράξη οδηγούσε στη διάλυση το Μέτωπο, τότε ανακάλυψαν την έλλειψη δημοκρατίας. Ποιος έχει δίκιο; Προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει σ' οτιδήποτε. Ακόμη και στους Ελλοχείμ. Η πράξη όμως είναι αναμφισβήτητος μάρτυρας. Ποιός απ' όλους αυτούς έκανε κάτι καλύτερο από το ΕΠΑΜ; Ποιός απ' όλους αυτούς μας έδειξε τι σημαίνει δημοκρατία σε μια οργάνωση; Κανένας. Άλλοι γιατί βοσκάνε στα παχνιά της αριστεράς. Άλλοι στήσανε "συλλογικότητες" όπου η παρέα και η προσωπική ίντριγκα βασιλεύει. Ποιός ασχολείται σήμερα μαζί τους; Ουδείς. Είτε γιατί είναι σπίτι τους, είτε γιατί βολεύονται με συλλογικότητες της πλάκας και της παρέας τους. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ικανός άνθρωπος μπορεί να πετύχει σ' αυτό που πιστεύει, αν όντως αυτό που πιστεύει έχει αντίκρυσμα στη ζωή της κοινωνίας. Όταν καταλήγεις στον καναπέ, ή στο περιθώριο, τότε αυτό είναι που σου αξίζει και δικαίως έφυγες από μια οργάνωση που είχε κι έχει ως αποστολή να λειτουργήσει ως καταλύτης στην ενότητα του λαού.
      Πάντως, εκτός από μονάρχη σε μια οργάνωση όπου δεν υφίσταται θέση αρχηγού, όπου υπάρχει ετήσιο εκλογοαπολογηστικό συνέδριο, όπου υπάρχει και λειτουργεί η ανάκληση όσων επιλέγονται για τα όργανα, όπου οι πολιτικές ζυμώσεις γίνονται ελεύθερα και δημόσια, μ' έχουν κατηγορήσει επίσης ότι είμαι κομμουνιστής (για τους φασίστες) και φασίστας (για τους αριστερούς), μασώνος (για τους ηλίθιους), πράκτορας της Goldman Sachs (για τους προβοκάτορες), και πολλά-πολλά ακόμη. Όποιος διατρέξει το βοθρολίβαδο του διαδικτίου θα βρει πολλά τέτοια. Όποιος τα πιστεύει, ας τα πιστεύει. Δεν ευθύνομαι για τον δείκτη ευφυίας του καθενός.

      Διαγραφή
    2. Ο κ. Αντώνης Παπαντωνίου, είναι Μέλος της νυν Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.
      Εκτός εάν αναφέρεσαι, σε κάποιον άλλον, σε συνωνυμία
      ή σε κάποια μεμονωμένη και ιδιάζουσα περίπτωση, που μονάχα εσύ γνωρίζεις.
      Πάντως, η παράθεση της επιστολής του συγκεκριμένου ατόμου, όπως διατείνεσαι, είναι απαραίτητη.
      Δώσε σύνδεσμο, το ταχύτερον δυνατόν, ώστε να...διαφωτίστούμε...αναλόγως.
      Αναμένουμε !!!

      Διαγραφή
    3. Δάβασα ένα Σχόλιό σου σε ένα Άρθρο του Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη σχετικό με το επεισόδιο μεταξύ Περιπολικοαι Φορτηγού πλοίου υπό Σημαία Τουρκίας ανοιχτά της Ρόδου και επισημαίνω ότι:
      1.- Επί της ουσίας σου απάντησε λεπτομερώς ο Κος Καζάκης με την απάντηση του οποίου συντάσσομαι πλήρως.
      2΄- Έχω να παρατηρήσω ότι είσαι θρασύδηλος, συκοφάντης και ψεύτης όταν αναφέρεσαι και στο Όνομά μου και προφανώς ντρέπεσαι επί πλέον και για το Όνομά σου.
      3.- Ούτε κατέθεσα ποτέ τα όπλα μου ούτε και θα τα καταθέσω συνεχίζοντας τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα που δίνουμε με οδηγό έναν καθ όλα άξιο Συναγωνιστή.
      4.-Ποτέ δεν παραιτήθηκα ούτε και σκοπεύω να παραιτηθώ από Μέλος του ΕΠΑΜ γιατί πιστεύω ότι είναι η μοναδική προοπτική λύτρωσης που υπάρχει.
      5.-Έχω την τιμή να εξακολουθώ να είμαι και Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, δίνοντας τίς όποιες δυνάμεις και δυνατότητές που έχω στν Αγώνα που δίνουμε.
      6.-Στο μέλλον σου απαγορεύω να ασχοληθείς πάλι με το Όνομά μου γιατί είσαι ψεύτης, συκοφάντης, δειλός και προβοκάτορας. ΤΕΛΟΣ!!!!

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά τα κατάφερε ο Καμμένος ΚΑΙ σε αυτό το ζήτημα. Εκανε αυτό που έπρεπε. Εγώ πάντως αισθάνομαι ασφαλής. Αφού πέτυχε στο Αμυνας, γιατί όχι και Πρωθυπουργός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν 10 περίπου ημέρες, αναγνώρισα από την φωνή του κάποιον από αυτούς που αναφέρονται παραπάνω, να μιλάει σε ραδιοφωνική εκπομπή και να χρησιμοποιεί επιχειρήματα ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΌ, όπως τα λέει ο Δ.Καζάκης.
    Οταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο εάν είναι στο ΕΠΑΜ, απάντησε: Τώρα όχι, έχω φύγει, αλλά θα ξαναγυρίσω...
    Τα συμπεράσματα δικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή