Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

H παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ φέρνει τις πρώτες μεγάλες ανατροπές.

Η παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ – κάτι που αρνήθηκαν να πράξουν όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας από την εποχή της χούντας – ήταν ιδιαίτερα εκκωφαντική. Πρώτα και κύρια λόγω της σιωπής όλων – κυριολεκτικά όλων – των πολιτικών δυνάμεων της ελληνικής βουλής. Όλοι τους λοιπόν είναι μέσα στο κόλπο. Όπως είναι στο κόλπο και για το επόμενο βήμα, την εγκατάσταση ξένων δυνάμεων για την φύλαξη και των χερσαίων συνόρων της χώρας.
Έως το τέλος του 2017, που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την αναβάθμιση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα έχει τεθεί υπό τον πλήρη στρατιωτικό έλεγχο του ΝΑΤΟ. Λίγες μονάδες θα έχουν απομείνει από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κι αυτές υπό ξένη, νατοϊκή διοίκηση. Και σ’ αυτό έχουν συμφωνήσει άπαντες. Από την ΧΑ έως το ΚΚΕ.
Όμως το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην κατάλυση της διεθνούς προσωπικότητας της Ελλάδας ως αυθύπαρκτου κράτους, αλλά επιφέρει και ραγδαίες ανατροπές στο γεωστρατηγικό σκηνικό της περιοχής. Για πρώτη φορά μετά τον 19ο αιώνα η Ρωσία βρίσκεται αποκλεισμένη από το Αιγαίο. Η ασφαλής διεύλεση των δικών της πολεμικών, βρίσκεται πλέον στην επιχειρησιακή αρμοδιότητα του ΝΑΤΟ.

Τα δεδομένα αυτά εξανάγκασαν τον Πούτιν, αφενός, να θυσιάσει τον Άσσαντ και τη Συρία και, αφετέρου, να επιτρέψει στην Τουρκία να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην περιοχή. Αυτό το νόημα έχει η κατάπαυση του πυρός στη Συρία, που αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις διαπραγματεύσεις 20 χωρών στο Μόναχο.
Η κατάπαυση του πυρός θα επιτρέψει στις δυνάμεις των μισθοφόρων του ΝΑΤΟ να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους, αλλά και τις ζώνες ελέγχου τους. Την ίδια ώρα θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να ενισχύσει τις δυνάμεις τους σε υλικό και άνδρες, έτσι ώστε να διεκδικήσουν το διαμελισμό της Συρίας σε ζώνες ελέγχου και επιρροής.
Επίσης, επιτρέπουν στην Τουρκία να εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της εναντίον των Κούρδων στη Συρία. Κάτι στο οποίο αντέδρασε τόσο η Γαλλία, όσο και οι ΗΠΑ, αλλά ο Νταβούτογλου ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προχωρά σε αντίμετρα κάθε φορά που οι δυνάμεις της δέχονται επιθέσεις από Συριακό έδαφος. Η ηγεσία της Τουρκίας ξέρει πολύ καλά ότι ο διαμελισμός της Συρίας έχει ήδη ξεκινήσει και επιδιώκει να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία με σκοπό την απόσπαση εδαφών, ή έστω προγεφυρωμάτων στο Συριακό έδαφος.
Αυτή την αποθράσυνση της Τουρκίας θα τη νιώσουμε λίαν συντόμως και στο Αιγαίο. Με ανύπαρκτη την Ελλάδα και απόλυτα φιλικό έως ανεκτικό το ΝΑΤΟ, γιατί να μην επιβάλει τετελεσμένα; Τα ελληνικά νησιά ίσως να μην έχουν βρεθεί ξανά τόσο πολύ εκτεθειμένα από πλευράς εθνικής κυριαρχίας.
Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι η διαπίστωση είναι ότι η Ρωσία κι ο Πούτιν επέδειξε «μια σημαντική αλλαγή της συμπεριφοράς», όπως δήλωσε ο Φίλιπ Χάμοντ υπεξ της Βρετανίας. «Το καθήκον τώρα είναι η Μόσχα και η Τεχεράνη να οδηγήσουν το καθεστώς του Άσαντ [της Συρίας] να καταθέσει τα όπλα,» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ. «Όποιος δεν συνεργάζεται ... πρέπει να υπολογίζει σε όλες τις συνέπειες γι’ αυτή του την άρνηση», είπε με ύφος υπουργού του Ράιχ.
Όπως όλα δείχνουν ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, έχει σαν πρώτο θύμα την ίδια τη Συρία και τον διαμελισμό της σε ζώνες ελέγχου φυλάρχων κατά το πρότυπο της Λιβύης. Και τότε θα δείτε ρεύμα προσφύγων άνευ προηγουμένου.
Μετά ποιός έχει σειρά; Η Ιορδανία; Το Ιράν; Η Τουρκία; Όλοι. Καμιά χώρα δεν πρόκειται να γλυτώσει από την εσωτερική διάλυση και διαμελισμό. Έτσι ώστε καμιά χώρα να μην είναι σε θέση να διαθέτει συγκροτημένο κράτος. Ενώ οι λαοί είναι καταδικασμένοι να μετατραπούν σε νομάδες σε αναζήτηση του επιούσιου απανταχού γης. Ένας νέος μεσαίωνας ανατέλει ήδη.

24 σχόλια:

  1. Δυστυχως έχεις δίκιο (πάλι). Ο επόμενος στοχος στην περιφερεια θα ειναι μαλλον το Ιραν παρ'ολες τις προσφατες αγαπούλες. Και τον Κανταφι πριν τη διαλυση της Λιβυης τον χαιδευαν ως το καλό παιδί, εδιναν στο γιό του διδακτορικό στο LSE, επισκέψεις ηγετών στην Τρίπολη κλπ. κλπ κλπ Και μετα αρχισαν οι 'διαδηλώσεις'...

    Με το τελος στης Συρίας - το μονο που θα απομένει είναι το Ιραν. Μετα και το Ιραν οι Ατλαντιστες θα ελεγχουν ολο το τόξο απο Νορβηγία ως Ινδία, ολα τα πετρελαια και η Ρωσσία θα ειναι πλήρως περικυκλωμένη. Το όνειρο τον Νεο-συντηρητικών εγινε πραγματικότητα..

    Παντως εμεινα εκπληκτος απο την ταχύτητα υποχώρησης της Ρωσσίας, σχεδον την ιδια μερα που ανακοινώθηκε η αναβάθμιση του ρολου του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Η μη-αντιδραση στην ριψη του αεροπλανου της εδωσε το μετρο αντιδρασης των Ρωσων.

    Η Τουρκία μπορεί να εξελιχθεί σε χωροφύλακα ή μπορεί να προγραμματίζουν και για αυτήν διαλυση. Στη δευτερη περιπτωδη η πανεξυπνη ελιτ της Τουρκίας θα στραφεί προς το Αιγαίο και το θερμό επεισόδιο ειναι δεδομένο. Ποτέ η Ελλάδα στο Αιγαίο δεν ηταν τόσο ευάλωτη. Γεοστρατηγικά είμαστε στο Ναδιρ μετα τον 2ο ΠΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ φοβαμαι οτι μια περσια των 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ διαθετουσα πυρηνικη τεχνολογια θαναι πολυ δυσκολο να πεσει θυμα οποιασδηποτε επιβουλης ειτε απο ΝΑΤΟ αυτη προερχεται ειτε απο Σ.Αραβια και λοιπους Σουνιτες. Μην ξεχναμε οτι υπαρχει ΑΣΒΕΣΤΟ ΜΙΣΟΣ μεταξυ Σιιτων και Σουνιτων / και χωρια που οι Περσες βλεπουν τον ολο ανταγωνισμο και κατω και απο ενα καθαρα ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ πρισμα ως παλαια αυτοκρατορια που ηταν και τους ειχε ολους αυτους κυριολεκτικα του σκοινιου και του παλουκιου μεχρι και μερικους αιωνες πριν.Γιατι κατοπιν τους χαλασαν την σουπα οι Τουρκοι , οποτε εχουν μαζεψει ραματα και για την δικη τους τη γουνα. Ασε που Ρωσια Ινδια και κινα ειναι κατ'ουσιαν και πιστοι συμμαχοι τους στην τελικη.

      Διαγραφή
  2. Άλλαξαν τα ΟΝΟΜΑΤΑ της ΝΑΤΟΪΚΗΣ Δύναμης στο ΑΙΓΑΙΟ, Επειδή ήταν… ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
    Σκεφτείτε, ούτε τα ελληνικά ονόματα στο Αιγαίο και μάλιστα από μια υποτίθεται συμμαχία, δεν ανέχονται οι Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΡΑΔΕΣ. ΕΤΙΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΖΗΤΗΜΑ ΩΡΩΝ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΕΛΕΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη καταπληκτικό άρθρο, αλλά εχω τη διαίσθηση, ότι η αλαζονία του Σουλτάνου και η επιθετικότητα του YPG ( είναι ήδη 2 km. απο την Azaz ( που αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους τούρκους ) μάλλον δεν βλέπω καμμία εκεχειρία στη Συρία. ΑΝΤΙΘΕΤΑ βλέπω να έρχεται ολοταχώς αυτό που τους είπε δημόσια ο Μεντβέντεφ προχθές.. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικα το Χαλεπι εχει πεσει πλεον στις δυναμεις του Ασαντ και των Ρωσων. Επεται να βγουν οι ΚΟΥΡΔΟΙ στη Μεσογειο πλεον. Σε χαρτες τους, ολη η περιοχη μεταξυ Χαλεπας και Αλεξανδρεττας θα διασφαλιζει την εξοδο του νεου κουρδικου κρατους στην θαλασσα. Αυτο σημαινει για τους Τουρκους μια απωλεια τουλαχιστον κατα 20% των εδαφων τους , οπως και κατα αναλογια το ιδιο τουλαχιστον ποσοστο και για τα υπολοιπα κρατη με εξαιρεση ΤΟ ΙΡΑΝ. Γιατι εδω προκειται για 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΡΣΕΣ . Που μονο ησυχος δεν θα κατσει ενας φανατισμενος λαος αυτου του μεγεθους, μπροστα σε μια τετοια προοπτικη διαμελισμου της πατριδας του / χωρια πουχει και την αμεριστη συμπαρασταση Ρωσιας & Κινας με το γεια σου.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ Δημήτρη, καλά τα λες. Όμως, γιατί λες ότι καμία χώρα δεν θα ξεφύγει απο τα διάφορα δεινά που περιγράφεις; Εγώ π.χ. δεν βλέπω να ανησυχεί καθόλου το Ισραήλ. Πως γίνεται; Εγώ ξέρω. Αλλά πολλοί, όχι. Θα ήθελα να δω τι έχεις να πεις για το ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή μας. (Π.Σ. Δεν είμαι χρυσαυγίτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να ανησυχεί το Ισραήλ αφού όλα πάνε όπως τα έχουν σχεδιάσει οι ραββίνοι περιτμημένοι και στην Ελλάδα το σχέδιο τους προωθείται απο την θυγατρική τους "ορθόδοξη εκκλησία ΑΕ" δια μέσο "προφητειών" των ραβίνων Αγίων της Αγίας Σιών απο τον καιρό της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας οπου εισήγαγαν για πρώτη φωρα δια μεσο των συναγογων τις διασποράς την αίρεση του ιουδαϊκό χριστιανισμού ή ψεύτικη ιστορία του πλανήτη οπου θέλει τους Ελληνες πρόβατα του ραββίνου Ιεχοσουα (άλλος απατεώνας "σωτήρας" κι αυτός κάτι σαν το σημερινό IMF (παγκόσμια τράπεζα των ραβίνων σωτηρων) οι πρόσφατα μάλιστα πλασουραν για το νέο Έλληνα πρόβατο του "κυρίου" και το μογγόλο Σώρα με τα ομολογα με δόλια ψεύτικη ελληνική ετικέτα: Αρτεμι! Καταλαβαίνεις όπως παλιά ο περιτμημενος ραβίνος Σαούλ έγινε δήθεν Παύλος για να πλασαρετε πιο εύκολα στα Ελληνικά πρόβατα!

      Διαγραφή
  6. Συνέχεια απο το προηγούμενο σχόλιό μου.
    Ναι ο Μεσαίωνας είναι στα σχέδια της Νεας ταξης, αλλά προσωπικά επειδή πιστεύω ότι υπάρχει Θεός, είμαι σίγουρος οτι ήδη γελάει με τα σχέδια τους. Οι προφητείες δεν ειπώθηκαν 300 χρόνια πριν για να μην πραγματοποιηθούν. Το αντίθετο. Θα πραγματοποιηθουν κατα γράμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι "προφητείες" που τα έγραψαν οι ραββίνοι για την γενοκτονία των Ελλήνων και τον Ελληνικό πολιτισμο σε ολόκληρο το πλανήτη "πραγματοποιούνται" απο τους ίδιους εγκληματίες που τα "έγραψαν" τα γραφούν και κρατάνε τους Ελληνες ή μάλλον τους Ρωμιους ομήρους τις γενοκτονικη σέκτα και αίρεση (παρακλάδι) του ιουδαϊσμού ως τεχνίτες ιουδαίους πρόβατα προς σφαγή για το ανύπαρκτο ψευτοθεο των ιουδαίων Ιεχοσουα ή καλλίτερα ως αιώνιοι δούλοι των περιουσιών! Σου συνιστω θερμά φίλε μου να διαβάσεις για τα εγκλήματα που διέπραξε ο Ιούδα ο χριστιανισμός και πως επιβλήθηκε βίαια με διατάγματα του εγκληματία Ιουστιανου (σλαβοχαζαρος στην καταγωγή) και του δολοφόνο Κωνσταντίνο ψευτοαγιος που σκωτοσε τα παιδιά και τις γυναίκες του για να παει στον "παράδεισος" του μογγολου απο την Ουρ της χαλδαιας Αβραάμ(αληθινό όνομα Χαβρα Χαν) άλλος δολοφόνος Ελλήνων!

      Διαγραφή
    2. Αυτο να το πεις στα θυματα του πολεμου φιλε...Δε γινεται να σκεφτομαστε θεολογικα οταν εχουμε μπροστα μας μια πραγματικοτητα..Καλη ειναι η πιστη,αλλα κι η γνωση καλυτερη

      Διαγραφή
    3. Αυτο ξαναπεςτο. Ειναι που λεμε οταν κανει ο ανθρωπος σχεδια ο θεος ΓΕΛΑΕΙ

      Διαγραφή
  7. Δημήτρη σχετικά με το Αιγαίο έχω να πω το εξής: παρακίνησε τους αγρότες απο τις εκπομπές σου να στήσουν μπλόκο στο αρχηγείο της Ματ ζητώντας απο αυτά τα καθάρματα εκτός στο να σταματήσουν να χτυπάνε Έλληνες πολίτες να επανδροσουν άμεσα διμηριες Ματ για εκκένωση των νησιών Κως και Λέσβου απο τους λαθρομετανάστες με σκαφοι του λιμένικου πίσω στην Τουρκία ή με φουσκοτες βάρκες με συνοδεία όπως και ήρθαν! Να πάρουν οι αγρότες όπλα οποίος έχει στο τουρκικό ζυγό δεν κάναμε τις λεγόμενες "ειρινικες διαμαρτυρίες" απο τους οποίες αυτοί καρφί δεν τους καίγεται αλλά φορουσαμε απλάλοιπον έτσι δεν είναι?! Να κατέβουν οι αγρότες στα σπίτια των πολιτικών με όπλα λοιπον οτι έχουν και δεν έχουν λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σα να μου φαινεται οτι ουτε λιγο ουτε πολυ προτεινεις ελληνες διοικητικοι υπαλληλοι ή ελληνες Πολιτες , να συνοδευουν τους συλληφθεντες μεταναστες με σκαφη του...λιμενικου(!!)μας 'η με φουσκωτα ΠΙΣΩ στις τουρκικες ακτες ...ή μηπως κανω λαθος; Δηλαδη απ'οτι καταλαβαινω, ουτε λιγο ουτε πολυ ζητας απο Ελληνες να παραβιαζουν τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ θαλασσιο χωρο, προκειμενου να γυρνανε πισω ολους αυτους τους λαθρομεταναστες / προσφυγες / τζιχαντιστες και οτιδηποτε αλλο διαολοι τριβολοι μπορει ναναι ολοι αυτοι, με κινδυνο ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ των δικων μας απο τις τουρκικες αρχες και προκληση διπλωματικων επεισοδιων, ΠΟΥ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Και γιατι δηλαδη να μην βαλουμε μπροστα την Υπατη αρμοστεια του ΟΗΕ για τους προσφυγες να το κανει αυτο, οπως επανελλημενα προτεινει ο καζακης , με εμπλοκη στην διαδικασια μαλιστα θα προτεινα περαιτερω εγω απο ...ΡΩΣΟΥΣ και κινεζους παρατηρητες & ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ , που ΕΜΕΙΣ θα μπορουσαμε ανετοτατα να επιλεξουμε ως ενδιαμεσους , συμφωνα με τα δικαιωματα ενος ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ μελους του ΟΗΕ που ειμαστε, φερειπειν;; Αντι να διακυνδυνευουμε την συλληψη των δικων μας και την εμπλοκη μας σε αλλες ιστοριες;;;

      Διαγραφή
    2. Πρώτον: κανείς δεν θα παραβιάζει τίποτα το ελληνικό λιμενικό θα τους πάει μέχρι τι γραμμή των θαλλασιων συνόρων οπότε τους αφήνει για να πάνε μονοί τους στην Τουρκία. Εάν οι Τουρκία δεν τους δεχθεί για παράδειγμα και πνιγούν μερικοί τότε να κάνουμε διαβήματα στο ΟΗΕ οτι οι Τούρκοι τους σκωτοσαν έτσι δεν είναι?
      Δεύτερων: μπλέξιμο τις Κίνας και Ρωσίας στο βαθμό που προτείνεις αντιστοιχεί στο να αλλαξεις αφεντικό απο Σκύλα στην Χαριυδη το οποιου δεν σου δίνει και καμια εγγύηση οτι οι Κινέζοι θα φυλάσσουν τα σύνορα Σου καλύτερα απο τους Φροντεξ και Νατο κι αυτοι δεν έχουν καμία δουλειά στα ελληνοτουρκηκα σύνορα!
      Τρίτων: αυτό που προτείνει ο Δημήτρης να πάμε να κλαιμε στο γενικό συμβούλιο του ΟΗΕ: δεν έχουμε καιρό γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει προ πολου αλλά είναι και τελιος αναποτελεσματικό απο πρακτική άποψη διότι ή ΟΗΕ ελεγχετε απο τις τράπεζες των περιουσίων και μέχρι να δράση (που δεν θα γίνει καθόλου με αυτά τα δεδομένα ) μπορεί ήδη να ξεσπάσει πόλεμος στο Αιγαίο! Η Ελλάς θα θέσει το ζήτημα αυτό στο ΟΗΕ φυσικά αλλά μόνο για το προτοκολο! Και κάτι άλλο εαν οι αστυνομία δεν κανει τη δουλειά της να αναλάβουν οι ίδιοι οι πολίτες στα νησια- να στήσουν μπλόκα στα λιμάνια αποδοχής! Αλλιώς πάμε απο το κακό στο χειρότερο!

      Διαγραφή
    3. @ΕΥΔΟΚΙΑ: Και παλι να ρωτησω: ΠΡΩΤΟΝ: Χρηση σκαφων του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ λιμενικου για μεταφορα τους ΜΕΧΡΙ τα συνορα - οπως διευκρινησες...και μετα ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Με ποια μεσα; Δουλευομαστε εδω; κολυμπωντας; Αφου στις 99% των περισσοτερων περιπτωσεων, σε περιπτωσεις εντοπισμου οι ΤΟΥΡΚΟΙ διακινητες / πρακτορες της ΜΙΤ πανε και ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝΕ τα πλοιαρια και τα φουσκωτα απο μονοι τους και μεσα σε 2 λεπτα ειναι ΟΛΟΙ μεσα στα παγωμενα νερα! Και για πες μας, πες οτι τους μαζεψες μιας και εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το κανεις! Πως διαολο θα τους στειλεις πισω μετα; ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ; Εδω δεν εχουμε ..λιεφτα για σχολεια και νοσοκομεια, περιμενεις να τα σκασουμε για νεα ...πλοιαρια και φουσκωτα; Με τι συνοδεια; Αφου λες οτι ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ θα πανε πισω -ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΔΗΛΑΔΗ ,τι θα απογινουν τα ...ΣΚΑΦΟΙ(!) ; Ποιος θα τα σκασει για τις βαρκες; Ο ..ΟΗΕ μηπως; Ο μεσος φορολογουμενος; ΑΠΟ ΠΟΥ;; Το μπαγιοκο ΔΕΝ! Και ενα αλλο: Πες και τους εβαλες στο φουσκωτο -λεμε τωρα- για να τους στειλεις αποκει πουρθαν. Πως θα γινει αυτο; Με χειροπεδες; Περιμενεις οτι δεν θα πεσουν οι ιδιοι μεστη θαλασσα μονοι τους μολις απομακρυνθουνε στα 20 μετρα απο σενενανε κι εσυ να ...βλεπεις να πνιγονται οπως κανανε στην αρχη οι ιταλοι και τους εβαλε χερι ολος ο κοσμος;;; ΠΩΣ ΜΩΡΕ; ΒΟΥΚΙΝΟ, μιλαμε, θα μας κανουνε οι τουρκαλεουδες ! Διοτι εδω μιλαμε για απελπισμενα ατομα που ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ειναι να ριξουν ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ πισω τους και να πανε στην ευρωπη - καθως δε θελουνε να μεινουν ουτε και να τους πληρωναμε / και ευτυχως δηλαδη ! Και αυτο ειναι που στην τελικη ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ τους "ευρωπαιους" τρομαρα τους - που απο δω και στο εξης θα τους ονομαζω ΔΥΤΙΚΟΥΣ, καθως ειμαστε το ιδιο ευρωπαιοι με δαυτους οπως και οι υπολοιποι βορειοτερα απο μας γιατι εχει παραγινει το κακο. Τι ειδους επιχειρημα ειναι αυτο το "αν η τουρκια δεν τους δεχτει ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ" που ριχνεις και οποιον παρει ο ΧΑΡΟΣ; Εμας θα κραξουνε γιατι ΕΜΕΙΣ θα τους στελνουμε πισω σε βεβαιο ΘΑΝΑΤΟ!!! Ειμαστε με τα καλα μας; Δωρο ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ για την τουρκια να μας ζηταει και ΤΑ ΡΕΣΤΑ κι απο πανω! Και ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Δε μου λες, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ; Ο καζακης, μοναχα για κλαμματα δεν ειπε οταν προτεινα να απευθυνθουμε - ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ- στον ΟΗΕ ωστε να αναλαβει ο ιδιος τις ευθυνες του απεναντι στους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - δεν αναφεραμε ΤΙΠΟΤΕ για κλαψες και αηδιες, στην ΒΟΣΝΙΑ και στο ΚΟΣΣΟΒΟ μια χαρα την κανανε την δουλεια τους οι ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ παρατηρητες & τα στρατα πουστειλε ο ΟΗΕ & που κατα την αποκλειστικη επιλογη των Σερβων αποτελουνταν απο ΓΑΛΙΚΕΣ, ΡΩΣΙΚΕΣ & ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ αποστολες και ουτε που κανουνε οτιδηποτε απο μονοι τους, αφου ειναι κατω απο τον ελεγχο ΤΟΥ ΟΗΕ !Προς τι λοιπον τετοια ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ απεναντι σε ενα καλα θωρακισμενο θεσμο που δουλευει ΜΙΑ ΧΑΡΑ οπουδηποτε αλλου και, οπου χωρες κορακια οπως οι ΗΠΑ δεν εχουν με τιποτα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ !!! ΤΡΙΤΟΝ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ και ο ΟΗΕ κανει αποτελεσματικοτατα τη δουλεια του ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ κληθει! ΤΙΠΟΤΕ δεν μενει στο πρωτοκολλο παρεκτος κι αν δεν κυνηγησει κανεις το δικιο του ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ! Το διεθνες σκηνικο ειναι σκηνικο ΠΑΛΗΣ και οχι εφησυχασμου, αμα δεν κυνηγησεις το δικιο σου, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!! Για τον ιδιο ακριβως λογο εχει τοσες δεκαετιες ΒΑΛΤΩΣΕΙ και το κυπριακο - διοτι ΕΜΕΙΣ και μονο εμεις φταιμε με την ως και προδοτικη ολιγωρια των ΔΗΘΕΝ ελληνων βολευτων που μοναχα να παιρνουν τα μιστα τους ξερουνε!

      Διαγραφή
    4. Gdox........αγόρασε λοιπόν κανένα όπλο διότι σύντομα θα καταλάβεις για τι είδος "πρόσφυγες" μιλάμε! Και περίμενε το ΟΗΕ να σου λύσει το θέμα, το Ελληνικό στράτο ούτος ή άλλος πάει για διάλυση αφού το ΟΗΕ τα φυλάει τα σύνορα! Από να σε ρωτήσω όταν ο Καβάφη διάβασε στο γενικό συμβουλίου του ΟΗΕ τη συγκινητική ομιλία του τι έγινε?! Ο Ασσαδ γιατί κι αυτός δεν πάει στο ΟΗΕ να κλάψει? Θα του βοηθήσει ο ΟΗΕ το οποίο ούτε τα παράπονα των Ρωσσων λογαριάζει όπως θ'απρεπε? Αγόρασε και προμήθειες κανένα μακοροναδα........ γιατί σου λέω καιρός δεν έχουνε και πολύ μόλις σήμερα αποβιβάστηκαν ακόμα μερικές χιλιάδες λαθρο στη Λέσβου!

      Διαγραφή
    5. Evdokia : Μην ανησυχεις και γνωριζουμε μια χαρα περι τινος προσφυγες μιλαμε, Και μην νοιαζεσε σε παρακαλω ΘΕΡΜΑ για μενα, μονο τον εαυτο σου κοιτα/καθως και την ψυχραιμια σου, την οποιαν ΜΑΛΛΟΝ και εχεις πλεον απωλεσει αποσα διαβαζω στο απαντητικο σου.Και εξηγουμαι:"το ΟΗΕ","ΤΟ Ελληνικο στράτο",
      "αφου ΤΟ ΟΗΕ ΤΑ φυλαει τα συνορα","ο ...καβαφη"," στο γενικό...ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ", "Ο Ασσαδ","κανενα ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ","σου λεω καιρόΣ δεν εχουΝε και πολυ","στη ΛΕΣΒΟΥ!".Με τας υγειας σας καλη αναρρωση. Και,εννοια σου, θα πολεμησουμε οπως ΠΡΕΠΕΙ να πολεμησουμε σαν και ΟΤΑΝ ερθει η ωρα εκεινη και, κυριως:ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ!

      Διαγραφή
    6. eydokia πολύ καραγεωργίου διαβάζεις.

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ Δημήτρη
    Διάβασα με προσοχή το άρθρο σου καθώς και την πρόσφατη ειδησεογραφία σχετικά με τον πόλεμο στην Συρία και θα ήθελα να εκφράσω μερικές παρατηρήσεις και ερωτήματα σχετικά με το θέμα.
    Θα ήθελα κατ' αρχάς να παραθέσω το link της συμφωνίας που ανακοινώθηκε στο Μόναχο όπως δημοσιεύθηκε στο βρετανικό Independent http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-civil-war-world-powers-agree-cessation-of-hostilities-and-expansion-of-humanitarian-aid-a6868786.html
    από την ανάγνωση του προκύπτει ότι η στρατιωτική εκεχειρία ΔΕΝ καλύπτει το Daesh , την Al Nusra (συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα) καθώς και όλες τις οργανώσεις που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Να το σχετικό απόσπασμαThe ISSG members agreed that a nationwide cessation of hostilities must be urgently implemented, and should apply to any party currently engaged in military or paramilitary hostilities against any other parties other than Daesh, Jabhat al-Nusra, or other groups designated as terrorist organizations by the United Nations Security Council. The ISSG members commit to exercise influence for an immediate and significant reduction in violence leading to the nationwide cessation of hostilities.  Άρα ο πόλεμος θα συνεχιστεί καθώς ουσιαστικά οι παραπάνω οργανώσεις αποτελούν σχεδόν τις μοναδικές αξιόμαχες στρατιωτικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.
    Αναφέρεις ότι μετά την παράδοση του επιχειρησιακού ελέγχου του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ ο Πούτιν εξαναγκάστηκε αφενός να θυσιάσει τον Άσαντ και τη Συρια και αφ' ετέρου να επιτρέψει στη Τουρκία να αναβαθμίσει το ρόλο της στη περιοχή. Από ποιές πηγές προκύπτει το παραπάνω συμπέρασμα; Κανένας αρθρογράφος και κανένα σάιτ δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Σχετικά παραδείγματα το Δίκτυο Βολταίρος και ο Thierry Meyssan στο τελευταίο του άρθρο που αναφέρεται στη συμφωνία. Να το link με ελληνική μετάφραση. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/02/blog-post_771.html . Να τι αναφέρει επίσης ο Saker ένας από τους καλύτερους στρατιωτικούς αναλυτές στην εβδομαδιαία ανασκοπησή του για τον πόλεμο.http://thesaker.is/week-eighteen-of-the-russian-intervention-in-syria-a-dramatic-escalation-appears-imminent/ Να αναφέρω επίσης το Globalresearch , το New Eastern Outlook, τον Paul Graig Roberts στο τελευταίο του άρθροhttp://www.paulcraigroberts.org/2016/02/14/the-neoconservatives-are-brewing-a-wider-war-in-syria-paul-craig-roberts/ Κανένας δεν κάνει την παραμικρή νύξη. Το να τα παρατήσει τώρα που κερδίζει , είναι σαν να αυτοκτονεί. Προσωπικά δεν τον έχω ικανό για κάτι τέτοιο. Γιατί να κάνει άλλωστε την επέμβαση; Για να ξευτελιστεί;
    Με την παράδοση του Αιγαίου δεν ασχολείται κανείς έξω. Ο αποκλεισμός του Αιγαίου θα σημάνει πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας που όλοι λένε ότι θα καταλήξει με πυρηνική καταστροφή της ανθρωπότητας. Πολύ διαφωτιστικό το παραπάνω άρθρο του Paul Graig Roberts.
    Αυτό που πιστεύω ότι γίνεται είναι ότι η Ρωσία επειδή μειονεκτεί ακόμα στρατιωτικά στο μέτωπο της Συριας δεν θέλει να αντιμετωπίσει μια τουρκική-σαουδαραβικη εισβολή πριν ξεκαθαρίσει στρατιωτικά με τους τζιχαντιστές. Με άλλα λόγια δεν θέλει να βρεθεί να πολεμά ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα.Γι αυτό και δεν απαντά στις προκλήσεις πριν ολοκληρώσει το σχεδιασμό της. Όχι ότι δεν μπορεί .
    Με μεγάλη εκτίμηση για την ανεκτίμητη προσφορά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. [quote]: "Η ηγεσία της Τουρκίας ξέρει πολύ καλά ότι ο διαμελισμός της Συρίας έχει ήδη ξεκινήσει και επιδιώκει να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία με σκοπό την απόσπαση εδαφών, ή έστω προγεφυρωμάτων στο Συριακό έδαφος."

    Μετα την επιτυχια της "Αραβικης Ανοιξης", που ωργανωσαν οι ΗΠΑ και οι συμμαχοι της στο ΝΑΤΟ, Γαλλια, Βρεττανια, Ιταλια κτλ, που κατεστρεψε και διελυσε ολα τα Αραβικα κρατη στην Βορεια Αφρικη αλλα με την επεμβαση της Ρωσσιας σκαλωσε στην Συρια για 2 χρονια τελικα δεν πιστευω, συμφωνα με τις δηλωσεις του Δημητρη Μεντβέντεφ, οτι η Ρωσσια θα αποδεχτει τετελεσμενα γεγονοτα. Κοντος ψαλμος......

    Για την ωρα, η Τουρκια, συμφωνα με Τουρκικα δημοσιευματα, ζητησε απο τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ την αδεια να εισβαλει στην Συρια και να σταματησει την επελαση του κουρδικου YPD στο Αλεπο, ωστε να διατηρηθει ανοιχτος ο διαδρομος εφοδιασμου των Τζιχαντιστων της ISIL, αλλα αντιδρουν οι ΗΠΑ.

    Με τον διαμελισμο της Συριας, αληθεια, ποιος θα βγει ωφελημενος?

    Φυσικα το Ισραηλ που θα εχει πληρη ελεγχο απο το Σουεζ μεχρι τον ποταμο Ευφρατη και ηδη εργαζεται στο Ιραν για την διασπαση του. Φανερη ειναι η απουσια ενεργειων του Ισραηλ εναντιον της Ρωσσιαs και η Μουγκαμαρα του Νετανιαχου. Αυτο τα λεει ολα.

    Εαν φυσικα θελετε να γνωριζεται γιατι ολη αυτη η φασαρια να διωξουν τον ΑΣΣΑΝΤ ... διαβαστε αυτη την εκθεση:

    Western Firms Plan To Cash In On Syria’s Oil And Gas ‘Frontier’

    http://www.mintpressnews.com/western-firms-plan-to-cash-in-on-syrias-oil-and-gas-frontier/211703/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη καλησπέρα
    Σήμερα άκουσα απο έναν φίλο οτι τα Ρωσικά στρατιωτικά πλοία της Ρωσίας ετσι και αλλιώς δεν περνούσαν από την μαύρη θάλασσα για να έρθουν στο Αιγαίο γιατί η Τουρκία δεν το επέτρεπε, και οτι αν περνούσαν θα το ήξερε.. Δεύτερον ακόμα και αν περνάνε ποιο είναι το πρόβλημα να συνεχίσουν να περνάνε αφού είναι διεθνή ύδατα!

    Εριόν Κάπαϊ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια απορία εχω επειδη σας παρακολουθω αρκετα λετε οτι ο Πουτιν έκανε πισω δεν ηταν έτοιμος για <> μηπως δεν ηταν η καταληλη στιγμη για να κανει την δικη του κινηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. NATO said that Turkey should not count on unconditional support in the event of a conflict with Russia

    20:25 02/19/2016 Source: Lenta.ru

    NATO said that Turkey should not count on the unconditional support of the alliance in the event of war with Russia. It is reported by Der Spiegel. The Minister of Foreign Affairs of Luxembourg Jean Asselborn told the newspaper: "NATO is not an obligation in view of the recent tensions between Russia and Turkey be involved in an escalation of the conflict with Russia." According to the politician, the NATO charter obliges states to stand up for an ally only if it "directly and unambiguously attacked." The minister said that the solidarity expressed opinion of the members of the alliance. Lenta.Ru

    ΑπάντησηΔιαγραφή