Όλο και περισσότεροι κλάδοι και επαγγέλματα παίρνουν τον δρόμο της παλλαϊκής κινητοποίησης. Τα κοράκια του καθεστώτος καλούν τον οργισμένο λαό σε πολιτικό διάλογο με την κυβέρνηση. Σε ποιόν πολιτικό διάλογο; Με ποιόν; Τι εξουσία κατέχει η κυβέρνηση; Ουδεμία!
Δεν αποφασίζει αυτή, αλλά οι δανειστές και οι θεσμοί τους. Να τι ψήφισαν τον περασμένο Αύγουστο οι 223 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι: "Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους." ΝOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4336 (ΦΕΚ Α' 94/14-08-2015) ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ σελ.1014
Καταλάβατε τι λέει; Ότι η κυβέρνηση - οποιαδήποτε κυβέρνηση μνημονίων - έχει παραχωρήσει το δικαίωμά της να αποφασίζει η ίδια για την πολιτική της. Οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Με άλλα λόγια, τίποτε δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα χωρίς να συμφωνήσουν, χωρίς να δώσουν έγκριση οι δανειστές. Κατανοητό;
Το έχετε ακούσει αυτό από κανέναν άλλον. Το έχετε ακούσει από το ΚΚΕ, ή κάποιον άλλο γιαλαντζί επαναστάτη της αριστεράς; Όχι, βέβαια. Το έχει αναδείξει κανένας άλλος αντιμνημονιακός; ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνυπέγραψαν κοινή δράση για το ασφαλιστικό. Τους είδατε να αναδεικνύουν ως κορυφαίο ζήτημα αγώνα την παραπάνω κατοχική δέσμευση; Όχι, βέβαια.
Οι κομματάρχες του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμυθιάζουν αγρότες, επαγγελματίες, εμπόρους, ότι τα φορολογικά και αντιασφαλιστικά μέτρα είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης Τσίπρα. Κι όχι των δανειστών. Κι έτσι κλείνει το μάτι στους αφελείς και ηλίθιους, πώς έτσι κι έρθει στα πράγματα θα τα κάνει καλύτερα.
Τι είχες Παντελάκη μου, τι είχα πάντα. Κρύβει επιμελώς ότι πρόκειται για δεσμεύσεις του μνημονίου, που κι αυτοί ενθουσιωδώς υπερψήφισαν. Κρύβει ότι αυτοί που αποφασίζουν είναι τα ξένα κέντρα κι όχι η κυβέρνηση. Και κρύβει επίσης ότι οι δανειστές απαιτούν πολύ χειρότερα μέτρα ακόμη κι απ' όσα περιλαμβάνονται στις προτάσεις της κυβέρνησης.
Όλοι τους στο παιχνίδι για να ξεγελάσουν τον κόσμο ότι δήθεν η πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση. Όλοι τους στο παιχνίδι για να τυφλώσουν τον κόσμο για να μην αναδειχθεί το καθεστώς κατοχής ως κυρίαρχο ζήτημα. Στην ίδια όχθη η δεξιά, όσο και η αριστερά.
Κι ο λαός; Απλά υποχρεούται να υπακούει, να υποτάσσεται και να υφισταται τις τραγικές συνέπειες στη ζωή του. Κι όταν πάει να ξεσηκωθεί αναλαμβάνουν εργολαβικά αυτοί που τον ξεπουλάνε εδώ και χρόνια. Αυτοί που τον οδηγούν μονίμως και σκόπιμα στην ήττα, για να εμπεδωθεί στην συνείδηση της κοινωνίας ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει.
Όποιος λοιπόν ζητάει από το λαό να παλαίψει μόνο για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, τον κοροϊδεύει, τον εξαπατά. Θέλει να τον απομακρύνει, να τον απόπροσανατολίσει από το βασικό, το θεμελιώδες: Οι αποφάσεις και οι εγκρίσεις δίνονται από τους ξένους θεσμούς, από τους δανειστές.
Η κυβέρνηση είναι τελείως διακοσμητική. Ο ρόλος της είναι απλά να διεκπεραιώνει πολιτικά τις αποφάσεις των ξένων κέντρων. Δεν έχει περισσότερες αρμοδιότητες από τις κυβερνήσεις Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη επί ναζιστικής κατοχής.
Ο μόνος λοιπόν πολιτικός διάλογος που μπορεί να υπάρξει είναι με όρους παλλαϊκής κινητοποίησης για την ανατροπή αυτού του καθεστώτος κατοχής. Με κλιμάκωση αγώνων και γενική πολιτική απεργία. Εδώ θα φανεί ποιός είναι αληθινός πατριώτης και ποιός είναι ξεπουλημένος στο καθεστώς.
Τα 6 χρόνια κατοχής είναι αρκετά. Να μην τους επιτρέψουμε να γίνουνε 7!
κ. Καζάκη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμληρωματικά με το κείμενο που σου έστειλα στην ιστοσελίδα σου στις 020216 σαν σχόλιο στην κριτική που κανεις προς τον Κατσανέβα και λαμβάνοντας αφορμή από την κριτική αυτή, επιθυμώ με όλη την εκτίμηση που σου τρέφω για τον υγιή πατριωτισμό, την ευρυμάθεια και προ παντός για το ήθος σου να συμπληρώσω και τα παρακάτω: Είναι προτιμότερο να δημιουργείς ένα σύμμαχο παρά ένα αντίπαλο είτε αυτός είναι δημοσιογράφος και μάλιστα ευρείας ακροαματικότητας, όπως πχ ο Χατζηνικολάου είτε πολιτικός σχηματισμός πού πρεσβεύει κι αυτός έξοδο από την ΕΕ-ΟΝΕ, διαγραφή χρέους, ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας, ανεξάρτητη εθνική πορεία, ισότιμες σχέσεις με ολους, όπως είναι ο Κατσανέβας, η ΛΑΕ, η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και άλλα μικρά πολιτικά κόμματα, με φρέσκιες ιδέες και υγιείς πολιτικές θέσεις, συγγενείς με αυτές του επαμ, από τα δέκα περίπου τέτοια πού κατεβαίνουν συνήθως στις εκλογες. Ολες αυτές οι δυνάμεις μπορούν να συμπράξουν σε μια αυριανή πολυκομματική κυβέρνηση ευρειας αποδοχής που θα φέρει πιό κοντά και την άμεση δημοκρατία, φυσικά μαζί με το επαμ, πού λόγω των ικανοτήτων του ιδρυτού του μάλλον θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε να επιτύχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή τη σωτηρία της πατρίδας μας. Νομίζω ότι σ΄αυτά τα πλαίσια της ενότητας και της κοινής προσπάθειας πρέπει να εργαζόμαστε όσον κι αν πράγματι το επαμ μέσω εσού έχει τις πιο κρυστάλλινες θέσεις και τεχνικες γνώσεις. Φυσικά το ζήτημα δεν είναι τεχνοκρατικό, αλλά εξόχως εθνικο πατριωτικό και άρα πολιτικό.Όμως ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη και οι πολίτες θέλουν δουλειά αρκετή για να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση ότι τα αιτήματα δεν είναι πλέον συντεχνιακά, αλλά καθολικά, εθνικοαπελευθερωτικά. Ότι η πατρίδα μας με μια σοβαρή πατριωτική κυβέρνηση μπορεί να προκόψει και να μεγαλουργήσει.
Ζαχαρίας Χαιρέτης, 060216
Καλησπερα , το μονο που με ξενιζει πλεον στους υποστηρικτες της δραχμης ειναι το γεγονος οτι δεν καταφεροντε κατα των παθογενειων της Ελλαδος , και δει κατα του κομματικου στρατου με τα υπερπρονομια τους που μαλιστα προασπιζοντε !
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνω με την καραμελα της εξυγιανσης διχως φυσικα να κανουνε τιποτε το ορθο εχουνε διατηρηθει στην εξουσια αυτες οι αχαρακτηριστες κυβερνησεις μας με τα αποτελεσματα ομπρος στα ματια μας !
Θεωρω αδιανοητο ανω των 180 νομικων προσωπων δημοσιου δικαιου- οργανισμων δηλαδη ΔΕΚΟ , ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ , ΦΟΡΕΩΝ κτλ να εχουνε ακομη σημερα μεσο μισθο καθαρο 3,500 ευρο το μηνα ! Κι μαλιστα να μην υπαρχει προυπολογισμος ισολογισμος κι καθε λογης αλλος υπολογισμος δημοσια ανερτημενος αλλα να υποκρυπτει η καθε κυβερνηση την μισθοδοσια τους !
Φυσικα η διασπαθηση του δημοσιου χρηματος δε γινετε μονο στις ΔΕΚΟ κτλ , αλλα και σε συγκεκριμενα πσοτα στο ευρυτερο δημοσιο κι σε θεσεις κλειδια κτλ ..
Ενω τεραστια διασπαθηση συμβαινει με κρατικες κι κοινοτικες επιδοτησεις σε επιχειρησεις που μονο επιχειρησεις δεν ειναι .. αφοτου ζουν με κρατικο χρημα κι δε πληρωνουν καν τον εργαζομενο ..
Αυτα ως εισαγωγη , επι της ουσιας αν κι γνωριζω οτι ειστε ολιγον τι φανατικος στας ιδεας σας , ( κοκκινος χμερ ) διατηρειστε περικαλω την ψυχραιμια σας κι θα ηθελα να απαντησετε εις τον Βασιλη Λεβεντη που σε εκπομπη εδηλωσε πως η Γερμανια δεν εχει κερδισει τιποτε απο τα δανεια της Ελλαδος κι δεν εχει βγαλει φραγκο ! Πραγμα φυσικα γελοιο τοσο που εγω προσωπικα αδυνατω να ασχοληθω κι να απαντησω σε εναν τοσο γελοιο επιχειρημα ..
Τουλαχιστον εσεις μπορειτε περικαλω να μας υποδειξετε τουλαχιστον απο τοτε που μπηκαμε στα μνημονια το 2009 αν δεν κανω λαθος , ποσα τοκοχρεολυσια εχουνε βαλει στη τσεπη οι Γερμανοι μονο ομως απο την Ελλαδα ! Ποσα ευρο κερδισαν μονο οι Γερμανοι απο τους τοκους μας ?
Κι εν γενη ποσα τοκοχρεολυσια εχουμε πληρωσει εις ολους τους δανειστες μας απο το 2009 ?
Για τι ποσον ομιλουμε ? Φυσικα κι θα το γνωριζετε ! Ευχαριστω για την πληροφορια προκαταβολικα ..
Mε το παραπανω αρθρο δεν διαφωνω για αυτο δε το σχολιαζω .
Κυριε Ραδάμανθε μπορειτε να απαντησετε στον γερμανοτσολια λεβεντη με διαφορετικο τροπο. Να τον ερωτησετε ποσες οικογενειες ειναι κατω απο τα ορια φτωχειας, ποσοι ελληνες εχουν αυτοκτονησει, ποσοι Ελληνες εχουν εργασια σημερα, ποσοι νεοι Ελληνες εχουν ξενιτευτει, ποσοι Ελληνες εχουν δολοφονηθει, ποσοι μεταναστες εχουν μεταβει στην ελλαδα απο το 2009. Ολα τα αλλα περισσευουν πιστευω και ειναι ακαδημαικα ερωτηματα εν καιρω ειρηνης
Διαγραφήπροτιμω με τα πραγματικα νουμερα ! υπαρχουν υπερβολες απο καθε πλευρα σιγουρα δεν εχουμε πληρωσει 60 δισ τοκους στη γερμανια , αλλα ουτε και τιποτε .. ποσα ?
Διαγραφή