Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Φορολογούμενοι και καταθέτες καλούνται να πληρώσουν το κάζο της ανακεφαλαιοποίησης των χρεοκοπημένων τραπεζών.

Θυμάστε τι μας έλεγαν για την δήθεν πετυχημένη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Θυμάστε τις δηλώσεις κυβέρνησης και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών; Θυμάστε που τα καρακόλια (Βεργόπουλοι & Σία) μας έλεγαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση επί κυβέρνηση Τσίπρα ήταν η καλύτερη, γιατί έγινε κυρίως με ιδιωτικά κεφάλαια;
Ας ετοιμαστούν τώρα καταθέτες, φορολογούμενοι και δανειολήπτες να πληρώσουν το τίμημα. Καλό είναι να θυμηθούμε τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου στη F.T. (27/09/2015): Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών μέσα στο 2015, αλλιώς κούρεμα καταθέσεων.

O κ. Τσακαλώτος, τότε, δήλωνε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν από το τέλος του έτους. Αν αυτό δεν συμβεί, υπάρχει ο κίνδυνος να εφαρμοσθούν οι νέοι κανόνες της Ε.Ε., οι οποίοι θα επιβάλουν «κούρεμα» των καταθέσεων όσων έχουν πάνω από 100.000 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, αναφέρει η εφημερίδα.
Τα θυμάστε; Τώρα που η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε κυριολεκτικά καπνός, τι μένει; Νέα ανακεφαλαιοποίηση. Πώς θα γίνει αυτή; Προφανώς είτε με "κούρεμα" καταθέσεων και υποχρεώσεων τραπεζών, είτε με επιβάρυνση του φορολογομένου.
Οι τράπεζες παραμενούν υπό καθεστώς μορατόριουμ, πράγμα που διευκολύνει τις διαδικασίες αυτές. Τυχαίο; Όχι βέβαια. Αφού λοιπόν δόθηκε η ευκαιρία στα επενδυτικά κεφάλαια να κερδίσουν περίπου 18 δις ευρώ, ρισκάροντας λίγο πάνω από 5 δις ευρώ, η ΕΚΤ θα βάλει την κυβέρνηση να ανακεφαλαιοποιήσει για μια ακόμη φορά τις τράπεζες. Νέες ανθρωποθυσίες στο βωμό των ήδη χρεωκοπημένων τραπεζών.

9 σχόλια:

  1. Ένα ακομη εξαιρετικο (κυριως από επιστημονικης αποψης) αρθρο.Αυτο που μου κανει εντυπωση είναι, πώς ο κοσμος εμπιστευετε τους δημιους τους, τους ψευτες που δεν επαληθευτηκαν σε τιποτε, τους απατεωνες που αν ηταν ακομη κ στην Αμερική θα καθοντοσαν στο σκαμνι: κ από την άλλη Αποψεις όπως του κ Καζακη, Καρουσου, Olalla, Χρυσανθοπουλου, να θεωρούνται "υπερβολικες", ακραιες. Αυτοι που σου περιγραφουν κ. "Ραγια της πολυθρόνας" την Πραγματικοτητα κ σπανε την Εικονικη πραγματικοτητα=Ψεμα που ζεισ, τους "τιμωρεις" με την ψηφο σου. Εισαι κ. Ραγια κ Μαμακας κ Λεβεντης. ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ, ΞΥΠΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sostos o kirios,ta simfono ke epafxano.Oso gia ton kazaki ti na poune ola afta ta xogana,oute mia triha apo ta ar....a tou den ine oli afti pou ton polemane.Ala tha erthi i ora pou tha ta plirosoune ola afta pou kanane se afton ton kaimeno ton elina.Plisiazi.

      Διαγραφή
  2. Κ. Καζάκη έχετε κάποιο σχόλιο για τις τελευταίες εξελίξεις με την Deutsche Bank? Προσωπικά ανατρίχιασα διαβάζοντας την αναφορά του Dominic Konstam στο scrip του 1932 στην Αυστρία. Να που ένα-ένα όλα τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται...
    http://www.zerohedge.com/news/2016-02-09/deutsche-bank-terrified-here-what-needs-be-done-its-own-words

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://monaxeros.blogspot.gr/2016/02/deutsche-bank.html
      http://monaxeros.blogspot.gr/2016/02/blog-post_57.html

      Διαγραφή
  3. Δημητρη θελω σε με την πρωτη ευκαιρια να γραψεις η να αναφερθεις στην εκπομπη σου το τι συνεβη στην αργεντινη το 2002 με τις τραπεζες με το καθεστως με την αντιδραση των αργεντινων......Βλεπω να πλησιαζουν οι σκηνες αργεντινης κι εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αφού λοιπόν δόθηκε η ευκαιρία στα επενδυτικά κεφάλαια να κερδίσουν περίπου 18 δις ευρώ, ρισκάροντας λίγο πάνω από 5 δις ευρώ,..."

    Επειδή διαβάζουμε ότι τα επενδυτικά κεφάλαια έχασαν πολλά χρήματα μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση λόγω της βύθισης του Χ.Α.Α., μπορείτε να μας εξηγήσετε την παραπάνω αποστροφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρνητικο επιτοκιο κ ανακεφαλαιοποιησεις με χρηματα των φορολογουμενων ετοιμαζουν ως 《λυσεις》στο προβλημα των...απέθαντων ιδρυματων.Οσοι εχετε ακομη καταθεσεις σπεύσατε να τις παρετε διαφορετικα θα δειτε το 1 ευρω να μετατρεπεται σε 0,70 λεπτα ως ασφάλιστρο,οπως δηλ.και στις Ελβετικες τραπεζες.Αφου δεν θελετε να τα ξοδεψετε εσεις θα σας τα κλεψουν κ θα σας τα ξοδεψουν οι τραπεζίτες.Οικονομικα ψυχιατρειου απο τις Κεντρικες Τραπεζες οσο οι λαοι δεν αντιδρουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη οι οικονομικές σου αναλύσεις (πολυ τεκμηριωμενες) στερούνται πολιτικό βάθος σε κάποια σημεία π.χ. οι δηλώσεις σου σχετικά με το θέμα Σωρρα σταματούν στο να μας επιβεβαιώσεις οτι είναι απατεώνας και ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιο μέγεθος ελληνικά καταπιστευματα γιατί οι πολιτικοι θα τους έχουνε φάει. Ωστόσο για να προβάλλεται ο αγράμματος Σωρρα (κι ο καθε Σωρρα) στα ΜΜΕ θα πρέπει κάποιοι να τον υποστηρίζουν που τον έχουνε για κάποιο σημαντικό σκοπό, αν όχι τώρα στο μέλλον. Ποιος είναι αυτός ο σκοπός? Ελληνικά καταπιστευματα ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως τα τρισσεκ. Δισ. εβραϊκά καταπιστευματα πίσω απο τον Σωρρα (κι πίσω απο κάθε Σωρρα προωθουμενος απο το τραπεζικό σύστημα ) κι γιατί να μην είναι γνήσια εαν θέλουν αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω απο τον Σωρρα? Με λίγο σκέψη δεν είναι και πολύ δύσκολο να δεις τι παιχνιδι παίζεται ωστόσο γιατί δεν ακουο απο σένα μια ξεκάθαρη ανάλυση, γιατί ήρθε ο Σωρρα? Ποιός κρύβεται πίσω του? Τι σκοπό έχει? Και όχι αερολογιες του τύπου "απατεώνας είναι " αλλά τι θέλει να κάνει δεν ξέρω ναι αλλά εν το μεταξύ αυτός συνεχίζει τις δραστηριότητες του! Αναλύσε το όχι για μένα αλλά για τους Επαμιτες γιατί σε κανείς δεν αρέσουν οι μισές αναλύσεις του τύπου "δεν θυγουμε αυτά τα θέματα" ή όλα τα αλλά σ'αυτα τα νερά δεν μπαίνουμε εμείς είμαστε σοβαροί άνθρωποι"!
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή