Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΕΣ Δημ. ΚΑΖΑΚΗ

ΣΕΡΡΕΣ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/09
Αίθουσα εκδηλώσεων ΚΕΔΗΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ)
ωρα 20:00


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΚΥΡΙΑΚΗ  13/09
Πάρκο Νέας Παραλίας ( 4 ΕΠΟΧΕΣ)
ώρα 19:00


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 15/09
Πλατεία Φλέμινγκ 
ώρα 19:00

ΠΑΛΛΗΝΗ (εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΕΠΑΜ)
ΤΕΤΑΡΤΗ 16/09
Λεωφόρος Μαραθώνος και Υακίνθων, Παλλήνη

ώρα 19:30

2 σχόλια:

  1. http://www.euro2day.gr/specials/interviews/article/1358375/lapavitsas-olo-to-shedio-exodoy-apo-to-evro.html
    Kυριε Kαζακη θα μπορουσατε να γραψετε ενα σχολιο σε μορφη κειμενου για τα σχεδια του Λαπαβιτσα και της ΛΑΕ ? Θα ηθελα να μαθω, αλλα και οσοι δυσκολευονται να βρουν τις διαφορες μεταξυ του ΕΠΑΜ και της ΛΑΕ ή δεν μπορουν να κρινουν αυτα που λεει ο Λαπαβιτσας, που διαφωνειτε και που συμφωνειτε. Αυτο ωστε να υπαρξει μια -ας το πουμε- επισημη επιχειρηματολογημενη απαντηση για να αντισταθμισουμε το γεγονος οτι η ΛΑΕ, αφου προβαλλεται περισσοτερο, (δεν ξερω απο που κι ως που ή μαλλον ξερω αλλα αυτη ειναι αλλη ιστορια) σ αυτη τελικα θα καταλληξει το μεγαλυτερο ποσοστο του κοσμου και αυτο πιστευω ειναι αδικο
    Ο Λαπαβιτσας μας λεει οτι στοχος του ειναι η χωρα να παραμεινει στην ΕΕ. Επισης οτι θα απαιτησει απομειωση του δημοσιου χρεους απο τους δανειστες (δηλαδη, καταλαβαινω οτι θα αρκεστει στις καλες τους προθεσεις, αφου η λυση που δινει ειναι βγαλμενη απο παραμυθι..) και για να το πετυχει θα σταματησει την εξυπηρετηση των υποχρεωσεων. Μετα μας λεει οτι θα πετυχει καποιο ειδικο καθεστως και καποιες υποχωρησεις των Ευρωπαιων.... Προσωπικα δεν τα πιστευω αυτα. Δεν πιστευω οτι σε μια ενωση οπου οι μισοι θελουν κατι ή θα ηθελαν κατι, η Ενωση θα δημιουργησει προηγουμενο (ετσι δεν το λενε οι Νομικοι ?) για χαρη της Ελλαδας. Κατι τετοια δεν ελεγε και ο Συριζα ?
    Στη συνεχεια λεει οτι αυτοι που χρωστανε στην χωρα θα εχουν κερδος και αυτοι που κατεχουν θα παθουν καποια ζημια. Οτι θα χρειαστει να φτιαχτει κακη τραπεζα για τα μεγαλα δανεια. Οτι θα γινει σεισαχθεια για τους πολιτες Οτι το νεο τραπεζικο συστημα θα διατηρησει πολλα στοιχεια απο το διεθνες του δικτυο. Οτι θα υπαρξει βραχυπροθεσμος πληθωρισμος που θα φτασει το 10 % (?), δινοντας ως εξηγηση οτι σε ολο το κοσμο απο το 2009 τα κρατη τυπωναν συνεχεια και δεν υπηρξε αυξηση. Ολα αυτα δεν τα καταλαβαινω απολυτος ή δεν ξερω τι αποτελεσματα θα εχουν και βαση ποιου σκεπτικου τα λεει.
    Ολα αυτα -δεν ξερω, δεν το χω ψαξει αρκετα- αλλα κατι θυμιζουν απο το σχεδιο Σοιμπλε. Αναρωτιεμαι πως η χωρα θα αρχισει να παραγει μεσα στο πλαισιο της Ενωσης οπου, απ οτι ξερω, υπαρχει καταμερισμος της παραγωγης και περιορισμους συναλλαγων. (δεν ειμαι οικονομολογος, ιστορια και αρχαιολογια σπουδαζω, αλλα ενδιαφερομαι και αν ειπα κατι λαθος απολογουμαι) Επισης θυμαμαι οτι στο βιβλιο του Ν. Μπογιοπουλου, ''ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε'', εκτος απο ολα τα σημαντικα που αναφερει, γραφει οτι απο την στιγμη που η χωρα μπηκε στην ΟΝΕ η αγροτικη παραγωγη συρρικνωθηκε και δημιουργηθηκε εμπορικο ελλειμμα που αποτυπωθηκε με πλεονασμα για τους βορειους και για τις ισχυρες οικονομιες της Ευρωπης. Επισης θυμαμαι λεγατε σε μια σας εκπομπη (δεν θυμαμαι ακριβως πως το ειπατε και θα με συγχωρησετε αν γραψω κατι λαθος) πως απο την στιγμη που η Ελλαδα παρουσιασει αναπτυξη το Γερμανικο ομολογο θα παρουσιασει αυξηση του επιτοκιου με συνεπεια η Γερμανια να πληρωνει 70 (?) δις το χρονο για τοκους. Αρα δεν τους συμφερει.
    Ευχαριστω και δεν χρειαζεται να δημοσιευεσαι το σχολιο μου. Τα εγραψα ολα αυτα σ αυτη την μορφη γιατι δεν ξερω πως αλλιως μπορω να επικοινωνησω μαζι σας. Αναμενω απαντησεις. Καλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,
      λόγω των τεράστιων υποχρεώσεων που προκύπτουν εξ αιτίας του προεκλογικού αγώνα, δεν γνωρίζω εάν και πότε ο Δημήτρης θα μπορέσει να δώσει μια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση. Ωστόσο, μια αναλυτική παρουσίαση των διαφορών μεταξύ των θέσεων του ΕΠΑΜ και της ΛΑΕ μπορείς να βρεις εδώ: http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/09/9.html

      Διαγραφή