Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Αν θέλει κάποιος να προκαλέσει πυρκαγιά στα Βαλκάνια και την Ελλάδα, υπάρχει καλύτερη συγκυρία;

Η υπόθεση των αλβανών ενόπλων που εισέβαλαν στο Κουμάνοβο με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, δεν είναι μια απλή περιθωριακή ιστορία κάποιων "εξτρεμιστικών" στοιχείων. Η Όλμπραιτ έτρεξε να εμπλέξει την Ελλάδα στην υπόθεση, προσπαθώντας να αθωώσει την μισθοφορική παραστρατιωτική οργάνωση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, UCK, η οποία συνεχίζει να δρα από το έδαφος του Κοσόβου.

Μπροστά σε νέα καντονοποίηση των Βαλκανίων.

Το επεισόδιο στο Κουμάνοβο δείχνει καθαρά ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί ξανά ως αποσυνθετικό παράγοντα των Βαλκανίων τη συμμορία του UCK. Μέχρι τώρα η περιοχή που ελέγχει ο UCK, υπό την προστασία του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την συγκέντρωση και εκπαίδευση Ευρωπαίων κυρίως μισθοφόρων από ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να προωθηθούν προς το νότο της Τουρκίας και ύστερα στη Συρία.


Και ξαφνικά "άγνωστοι" ένοπλοι εισέβαλαν στο Κουμάνοβο. Αμέσως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ διέταξαν τον Γκρούεφσκι και την κυβέρνηση μαριονετών των Σκοπίων να τα βρει με τους Αλβανούς. Σκοπός των ευρωατλαντικών είναι η καντονοποίηση του κράτους των Σκοπίων στη βάση μιας χαλαρής ομοσπονδίας με Αλβανικούς θύλακες. Πρελούδιο γενικευμένου πολέμου.

Με άλλα λόγια και με αιχμή τα Σκόπια, τα Βαλκάνια μπαίνουν σε μια νέα περίοδο καντονοποίησης υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Θα την γλυτώσει αυτή τη φορά η Ελλάδα; Δείτε τι συμβαίνει. Οργανώνεται - καθόλου τυχαία - στην περιοχή της Φλώρινας συνέδριο Σκοπιανών πρακτόρων. Το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας αδιαφορεί. Ίσως γιατί το συγκεκριμένο συνέδριο εντάσσεται στα "μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης", που τα ξέρει αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και οι μαριονέτες τους στα Σκόπια.

Σκόπιμα ξέφραγο αμπέλι η χώρα.

Αν παρελπίδα συμβεί στην περιοχή της Φλώρινας, με αφορμή το συνέδριο, ή και χωρίς αφορμή, κάτι ανάλογο με εκείνο που συνέβη στο Κουμάνοβο, η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητα αποτροπής. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να αποψιλώσουν ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία από σχηματισμούς προκαλύψεως, αποτροπής, ή ανάσχεσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Μετέτρεψαν σε ξέφραγο αμπέλι ολόκληρη την περιοχή από τα σύνορα έως το ύψος της Καστοριάς. Τυχαίο; Κάθε άλλο.

Ο σκοπός των κυβερνήσεων ήταν σαφής εξαρχής. Να κάνουν τη συγκεκριμένη περιοχή εύκολο στόχο για κατευθυνόμενα στρατιωτικοπολιτικά επεισόδια σαν αυτό στο Κουμάνοβο. Για όποτε το αποφασίσουν οι μαριονετίστες των διαλυτικών δυνάμεων που δρουν στα Βαλκάνια. Στην κατάσταση που βρίσκεται η δυτική Μακεδονία - κι όχι μόνο - το μόνο που μένει είναι η απόφαση των εταίρων και συμμάχων στις Βρυξέλλες να δημιουργήσουν τετελεσμένο στην περιοχή προκειμένου να θέσουν ζήτημα καντονοποίησης και της βόρειας Ελλάδας.

Πεδίο αναμέτρησης με τη Ρωσία.

Και βρισκόμαστε σε τέτοια καμπή. Δείτε τα δεδομένα. Ένα "ειδησεογραφικό πρακτορείο" για τα Βαλκάνια, το DTT-Net.com, με έδρα τις Βρυξέλλες και από εκείνα που προετοιμάζουν την "κοινή γνώμη" για τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δημοσίευσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση του διευθυντή του (euobserver, 20/5). Το ενδιαφέρον μ' αυτή την ανάλυση δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ενοχοποιεί τη Ρωσία για το επεισόδιο στο Κουμάνοβο. Το έχει κάνει ήδη επίσημα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που σπονσάρουν ανοιχτά πια τις διαδηλώσεις Αλβανών στην περιοχή του Κουμάνοβο, οι οποίοι αντιδρούν στις συλλήψεις 30 υπόπτων για τρομοκρατική δράση. Κι έτσι μια καθαρά τρομοκρατική ενέργεια UCKάδων στο Κουμάνοβο, ματατράπηκε χάρις στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε "εθνικό ζήτημα" των Αλβανών στο κράτος των Σκοπίων.

Η ανάλυση αυτή επικεντρώνει επίσης στον Ρωσικό αγωγό. "Η Ρωσία προσπαθεί να εξαναγκάσει την ΕΕ να αλλάξει τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου από την Ουκρανία σε ένα νέο αγωγό, τον Turkish Stream, που έχει σχεδιαστεί να φτάσει στις αγορές της ΕΕ από την Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Σερβία. Λέει: "Αφήστε με να κατασκευάσω τον αγωγό, ή θα βάλω πυρκαγιά στην περιοχή.""

Η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία δεν είναι σε θέση επιχειρησιακά να βάλει πυρκαγιά στην περιοχή των Βαλκανίων. Ο μόνος που μπορεί να κάνει είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Και το έχει κάνει παλιότερα. Μπορεί να το κάνει τόσο επιχειρησιακά, όσο και πολιτικά με απίστευτη ευκολία και μάλιστα να ρίξει την ευθύνη κατόπιν στην ίδια την Ρωσία. Ο λόγος είναι καθαρός. Οι ευρωατλαντικοί αποικιοκράτες δεν θέλουν με τίποτε τον Ρωσικό αγωγό και φυσικά θέλουν να εξαφανίσουν την όποια παρουσία της Ρωσίας στα Βαλκάνια.

Ποιός είναι ο επόμενος στόχος;

Επομένως, ποιός θα είναι ο επόμενος στόχος των ευρωατλαντικών στην απώθηση του Ρωσικού αγωγού; Θέλει ρώτημα; Η Σερβία και η Ελλάδα. Ποιός είναι πιο εύκολος στόχος για μια τέτοια επιχείρηση αποσταθεροποίησης με στρατιωτικοπολιτικά μέσα; Φυσικά η Ελλάδα.

Στην Ελλάδα μάλιστα έχουμε και την ιδανική κυβέρνηση για μια τέτοια επιχείρηση. Μια κυβέρνηση αριστεράς και Καμμένου. Ιδανική για να πέσει θύμα πολεμικής προβοκάτσιας. Μια προβοκάτσια που στήνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες κυριολεκτικά υπονόμευσαν σε πρωτοφανή βαθμό την αποτρεπτική ισχύ της χώρας, της στέρησαν πολύτιμες υποδομές για την άμυνά της (βλέπε τηλεπικοινωνίες, επίγειες και δορυφορικές) και κυριολεκτικά διέλυσαν το στράτευμα, το αξιόμαχο και το ηθικό του.

Κι όλα αυτά γιατί; Για να γίνει ευάλωτη η χώρα σε πολεμική προβοκάτσια, ώστε να τεθεί ζήτημα καντονοποίησης, ή γκριζαρίσματος εδαφικής επικράτειας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Και τι κάνει η νέα κυβέρνηση για να μην πέσει η ίδια, αλλά και προπαντώς η Ελλάδα, θύμα πολεμικής προβοκάτσιας; Τα χειρότερα.

Το υπουργείο (ανύπαρκτης) εθνικής άμυνας.

Ο κ. Καμμένος σαν υπουργός Άμυνας επέτρεψε να αλωνίζουν οι ΗΠΑ, η Μοσάντ και το Ισραήλ στον χώρο ευθύνης του. Όσο ποτέ άλλωτε. Στο υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας επί Καμμένου κάνει κουμάντο ο γνωστός Ντέϊβιντ Χάρις του Αμερικανικού Εβραϊκού Συνεδρίου, βιτρίνα του παγκόσμιου σιωνισμού, αλλά και η γνωστή μας από το πραξικόπημα της Ουκρανίας, υφυπουργός των ΗΠΑ Βικτόρια Νιούλαντ.

Έτσι οι βάσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σούδα, τον Άραξο και αλλού μετατράπηκαν σε προκεχωρημένες βάσεις πολεμικής εξόρμησης του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ στα πλαίσια της "άσκησης Αστραπή". Στα πλαίσιά της οι συνεχείς πολεμικές έξοδοι είχαν σχεδιαστεί για πιθανή μαζική αναχαίτηση και βομβαρδισμό θέσεων της Ρωσίας στα ευρύτερα Βαλκάνια και Εύξεινο Πόντο.

Με άλλα λόγια το υπουργείο άμυνας επέτρεψε την προετοιμασία πολεμικής αναμέτρησης με τη Ρωσία. Απάντηση της Ρωσίας στην άσκηση ήταν η πολεμική ετοιμότητα των δυνάμεών της από την Κριμαία έως το Κόσοβο και τη Βοσνία. Σκεφτείτε που μας πάνε.

Και δεν φτάνει που η συγκεκριμένη πολεμική άσκηση στέρεψε ουσιαστικά τα διαθέσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας, ο κ. Καμμένος κάνει επιπλεόν δώρο 500 εκατ. ευρώ στην Λόκχιντ για δήθεν "αναβάθμιση" των P3 Orion. Την ίδια στιγμή που ο εξανεμισμένος προϋπολογισμός στήριξης του στρατεύματος δεν επιτρέπει ούτε αναπλήρωση βασικών ανταλακτικών και εφοδίων για στοιχειώδη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Τι ακριβώς έχει προτεραιότητα σε μια χώρα με διάτρητα σύνορα και τόσο άμεσες απειλές; Τα P3 Orion, ή η επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατεύματος;

Την ίδια στιγμή ο υπουργός άμυνας εμφανίζεται πρόθυμος για συγκυριαρχία στο Αιγαίο με τους Αμερικανούς (70:30). Βιάζεται να παραδώσει την Κάρπαθο στο ΝΑΤΟ και κατ' επέκταση στο Ισραήλ για τις πολεμικές επιχειρησιακές τους ανάγκες. Και φυσικά επιτρέπει την εγκριθίσα από τους προηγούμενους, από την εποχή Ευάγγελου Βενιζέλου, στρατιωτική άσκηση του ΠΝ της Τουρκίας στο Αιγαίο. Κι έτσι για πρώτη φορά μετά τον Αττίλα, η Τουρκία παίρνει την έγκριση από την Ελλάδα να κάνει από μόνη της ναυτική άσκηση κατάληψης των νησιών του Αιγαίου μέχρι τις Κυκλάδες.

Ο κ. Κοτζιάς ως performer και η Τουρκία.

Για τον υπουργό εξωτερικών κ. Κοτζιά τι να πούμε; Αυτός ζει το όνειρό του σαν υπουργός στα μεγάλα σαλόνια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το μόνο που τον εκφράζει είναι να τραγουδάει "we are the world" με τους ομογάλακτούς του. Τόσο χαμηλό είναι το επίπεδό του. 

Την ίδια ώρα που προσυπογράφει όλες τις ενέργειες φανερές και κρυφές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, αλλά και για την καντονοποίηση των Βαλκανίων, πρωτοστάτησε μαζί με Λαφαζάνη και Τσίπρα στην εμπλοκή της Ελλάδας με τον Ρώσικο αγωγό. Πρωτοστάτησε δηλαδή στην εμπλοκή της πατρίδας σε κάτι που τα επιτελεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θεωρούν casus belli και δεν διστάζουν να δηλώσουν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι προκειμένου να κατασκευαστεί προτιμούν να βάλουν πυρκαγιά στα Βαλκάνια.

Αυτά είναι τα δεδομένα. Η χώρα είναι μεταξύ σφύρας και άκμωνος. Ποτέ πριν δεν συγκέντρωνε όσο σήμερα όλες τις προϋποθέσεις για να πέσει θύμα πολεμικής προβοκάτσιας. Όχι μόνο μιας συμμορίας σαν κι αυτή του Κουμάνοβο, αλλά και της ίδιας της Τουρκίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει ανοίξει τόσα μέτωπα, που δεν της επιτρέπουν να κρατηθεί για πολύ στην επιφάνεια. Ο Ερντογκάν για να εξωτερικεύσει την εσωτερική του κρίση, ήδη έχει παραδώσει το νότο της χώρας του στο Χαλιφάτο και τους μισθοφόρους του.

Είναι σίγουρο ότι η Τουρκία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Οι αμερικανοί ευθέως απειλούν τον Ερντογκάν με μια νέα πλατεία Μεϊντάν. Ο τουρκικός στρατός έχει χάσει πλέον την κοινωνική και πολιτική του ισχύ ως εγγυητής της ενότητας της Τουρκίας. Ο Ερντογκάν πρέπει πολύ σύντομα να βρει νέα διέξοδο εξωτερίκευσης της κρίσης του.

Ποιά χώρα προσφέρεται σαν στόχος για μια τέτοια εξωτερίκευση; Προφανώς η Ελλάδα. Πολύ περισσότερο όταν ο ενδοτισμός των μνημονιακών κυβερνήσεών της, παλιότερων και τωρινής, είναι τέτοιος που επιτρέπει ακόμη και ανοιχτές ασκήσεις του ΠΝ της Τουρκίας για κατάληψη ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Για το γεγονός ότι πάμε ολοταχώς σε ανάφλεξη στα Βαλκάνια όπου θα συμπεριληφθεί και η Ελλάδα, το φωνάζουμε ήδη από τις αρχές του 2014. Αυτό που έλειπε για να συμπληρωθεί το καρέ των ευνοϊκών όρων και συνθηκών μιας τέτοιας ανάφλεξης είναι η άνοδος μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης στην Ελλάδα που μπορεί να φορτωθεί τα χειρότερα. Τώρα την έχουμε και μάλιστα κυριολεκτικά έρμαιο του δικού της ενδοτισμού και στα πρόθυρα μιας ακόμη χειρότερης και καταστοφικής για τη χώρα συμφωνίας με τους δανειστές. Υπάρχει καλύτερη συγκυρία;


8 σχόλια:

 1. Κάποτε η για τους Φράγκους η Ελλάδα λειτουργούσε ως μέτρο που αντιστάθμιζε την Τουρκία που θα ξεχνούσε τι ήταν και θα ήθελε περισσότερα. Όμως τα γεωπολιτικά συμφέροντας έχουν τις δικές τους μεταβολές, με απλά λόγια ο καιρός έχει γυρίσματα. Το λέω διότι, ίως οι ΗΠΑ θελήσουν μία μεγάλη Τουρκία ως αντίβαρο στην κινητοποιήση της Ρωσίας. Πάντως ο άξονας Σκόπια - Αλβανία - Τουρκία καλά κρατεί....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρακαλώ μπορείτε να προτείνετε αξιόπιστη βιβιογραφία/αρθρογραφία για τη σύγχρονη γεοπολιτική κατάσταση στα βαλκάνια. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δημήτρη, η πρώτη ερώτηση που θα κάνουν όλοι, είναι η εξής: αφού ο Τσίπρας και κυβέρνηση έχουν παραδοθεί στους αμερικάνους, όπως καλά αναλύεις, πως πήγαν και συμφώνησαν με τον Πούτιν για τον αγωγό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρώτο, γιατί θα πρέπει να πιστέψει το πόπολο και η κομματική τους βάση, ότι κάνουν πολύπλευρη εξωτερική πολιτική. Δεύτερο, γιατί συγκεκριμένοι ολιγάρχες εξ Ελλάδος ορέγονται μερίδιο από τον αγωγό. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο οποίος τελικά πήγε άπατος λόγω αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Ο Καραμανλής, αν θυμάσαι, τον υπέγραψε. Γιατί; Μήπως δεν ήταν άνθρωπος των αμερικανών;

   Διαγραφή
 4. Ως συμπληρωμα σε αυτα που ανελυσε ο Δημητρης, διβαστε και το παρακατω αρθρο που αναφερεται στην ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗΣ.

  http://www.analyst.gr/2015/05/18/i-dialisi-tis-evropis/

  Ετσι θα εχεται μια πληρη εικονα.

  Οταν τα βουβαλια τσακωνονται στον βαλτο ... την πληρωνουν τα βατραχια.

  Επειδη η Ελλαδα ειναι ενα μικρο βατραχι, στην προκειμενη περιπτωση, τι νομιζεις Δημητρη οτι οιαδηποτε Ελληνικη κυβερνηση θα πρεπει να κανει για να σωσει την χωρα απο πληρη καταστροφη, επιπλεον, και εκτος φυσικα απο την λογικη αποφαση επιστροφη στην Δραχμης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ίσως στα οικονομικά κ. Δημήτρη να είστε καλύτερος από τα διεθνή. Αν το ΝΑΤΟ επιτρέψει σε χώρα μέλος του να χάσει έδαφος υπέρ οποιουδήποτε άλλου, ακόμα και άλλους μέλους του, χάνει το ίδιο την καλή του εικόνα. Η όποια επίθεση ενάντια σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι πρόβλημα της αξιοπιστίας του ιδίου του ΝΑΤΟ. Μόνο αν έχει αποφασιστεί να πληγεί το ΝΑΤΟ θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Το να ζοριστεί η χώρα μας με ανωμαλίες, επειδή ορισμένοι έντιμοι και ικανοί βγάζουν τις βρωμιές του διεθνούς υποκόσμου στη φόρα, είναι πιθανό. Πρέπει να διεθνοποιηθεί ο αγώνας κατα του διεθνούς υποκόσμου το συντομότερο, και τα στοιχεία πρέπει να περάσουν στα χέρια κάθε συνδικαλιστικού και άλλου πολιτικού κινήμστος στον κόσμο. Μέσα από μια καμπάνια μερικών δεκάδω ανθρώπων, μπορεί να αρχίσουν εκατοντάδες νομικές εκστρατείες κατα του διεθνούς οργνανωμένου τραπεζικού και άλλου εγκλήματος. Η μάχη της Ελλάδος ενάντια στους μαστρωπούς της οικουμένης είναι άνιση, αλλά μπορεί να κερδηθεί μόνο με σοφία και διεθνοποίηση του αγώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω αν είμαι καλύτερος στα οικονομικά από τα διεθνή, αλλά εσείς δεν διαβάζετε προσεκτικά. Προφανώς αυτό που συμβαίνει σήμερα στα Σκόπια με εντεταλμένους του UCK, είναι προφανώς άσχετο με το ΝΑΤΟ. Αλήθεια, πώς γίνεται και μια από τις χώρες που συμμετέχει από το 1999 στο Membership Action Plan. Το ΝΑΤΟ, σχετικά με τα Σκόπια λέει: "Για πολλά χρόνια, η χώρα έχει παράσχει πολύτιμη στήριξη στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις και αποστολές στο Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο." Έχει κάνει αίτηση στην οποία ο Γκρούεφσκι επιμένει και ξαφνικά ένας από τους μισθοφορικούς στρατούς του ΝΑΤΟ, ο UCK, δημιουργεί πρόβλημα στα Σκόπια και αμέσως τόσο η Συμμαχία, οσο και η ΕΕ θέτουν θέμα Αλαβνικών θυλάκων, που θα πρέπει να συγκατοικήσουν σε μια χαλαρή ομοσπονδία. Τι θα εμποδίσει να συμβεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα; Το ΝΑΤΟ; Είμαστε σοβαροί; Ίσα-ίσα το ΝΑΤΟ θα αξιοποιήσει τυχόν τέτοια περιστατικά και προβοκάτσιες έτσι ώστε είτε να καντονοποιήσει τη βόρεια Ελλάδα, είτε να την γκριζάρει. Ή μήπως το ΝΑΤΟ δεν ξέρει να γκριζάρει περιοχές κρατών-μελών του; Εκτός κι αν που συνέβη στα Ίμια και το γκριζάρισμα της ευρύτερης περιοχής δεν έγινε από αμερικανούς και ΝΑΤΟ, αλλά από τους Νεφελείμ. Η ανάλυση θέλει σοβαρότητα και ξεκάθαρη ματιά. Όχι κλισέ και φαντασιώσεις.

   Διαγραφή
 6. Κύριε Δημήτρη, τα αφεντικά του ΝΑΤΟ είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που έχει ο ουτσεκα και οι συμπατριώτες μας λαθρέμποροι του πετρελαίου. Το Ελλαδικό παρακράτος είναι πολυδαίδαλο και λειτουργεί υπό τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο και τις εντολές των κύκλων αυτών. Είναι ικανό να βοηθήσει ότι ουτσεκά και τζιχάντη του πουν, και να ανεβάσει και κατεβάσει ότι κυβέρνηση του πουν.

  Αυτό που λέω είναι ότι το ΝΑΤΟ απλά δεν θα τινάξει στον αέρα τα σύνορα όποιας χώρας μέλους του, εκτός και αν τα ίδια τα αφεντικά του ΝΑΤΟ έχουν κατα νου να εξευτελίσουν το ίδιο το ΝΑΤΟ. Το να μας ταπεινώσουν και εξευτελίσουν είναι το μόνο εύκολο. Υπόψην όμως ότι το χρήμα από τους εξοπλισμούς μετά τα Ίμια το πήρε η Γερμανία και όχι οι ΗΠΑ, πράγμα που δείχνει ότι κάποιοι έχουν δώσει προίκα τη χώρα μας στη Γερμανία εδώ και πολύ καιρό.

  Δεν έχω καμία φαντασίωση για το ΝΑΤΟ. Νομίζω ότι αν δεν είμασταν μέλος του ΝΑΤΟ θα είχαμε χειρότερη θέση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή