Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο Χατζηνικολάου παίζοντας τον ρόλο του δημοσιογράφου.

Χθες κατά τη ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου στο Real, μετά από μια εξαιρετικά ανούσια συνομιλία - όπως μας συνηθίζουν όλοι οι γνωστοί και επώνυμοι δημοσιογράφοι(;) - με τον κ. Τσακαλώτο, ο οικοδεσπότης της εκπομπής τον ρωτά λίγο πριν το τέλος: Α, μήπώς κάνατε 49,4 δις ευρώ swap όπως δήλωσε ο οικονομολόγος Δ. Καζάκης, ή είναι ράδιο αρβύλα; Ο Τσακαλώτος δήλωσε "το δεύτερο" κι εκεί έκλεισε η συζήτηση.
Βέβαια, το γεγονός ότι τη δήλωση αυτή δεν την έκανα εγώ, αλλά ο Πέτρος Μηλιαράκης, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή, μάλλον θα διέφυγε στον καλό δημοσιογράφο. Όπως επίσης θα διέφυγε - μιας και ο κ. Χατζηνικολάου όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει - ότι αν έγινε τέτοιο swap, σημαίνει ότι η κυβέρνηση υποθήκευσε ανελαστικά έσοδα του δημοσίου - όπως π.χ. τα έσαδα από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους - για χρόνια μπροστά προκειμένου να βρει τη ρευστότητα που χρειάζεται σήμερα.
Αν είχαμε στην Ελλάδα αληθινή δημοσιογραφία, το θέμα αυτό θα είχε ξεσηκώσει θύελλα. Αντί όμως για δημοσιογράφους, έχουμε τους Χατζηνικολάου σε ρόλο αξιωματικού υπηρεσίας στην ενημέρωση. Κι έτσι η δημοσιογραφική αγυρτία έχει κυριαρχήσει σχεδόν απόλυτα προκειμένου ο τόπος και ο λαός του να πάει στα χειρότερα ανενημέρωτος και άβουλος.

12 σχόλια:

  1. Νομιζω υπαρχει και κειμενο στα wikileaks οπου οι αμερικανοι γραφουν για τις αιμομικτικες σχεσεις δημοσιογραφων-πολιτικων-εφοπλιστων.

    Οι περισσοτεροι δημοσιοκαφροι στην Ελλαδα ειναι πληρωμενα παπαγαλακια των κυβερνητικων κομματων.

    Ο Νικολακης (που αρεσκεται να παιζει τενις στο εκαλη τενις κλαμπ) ειναι γιος βουλευτη της ΝΔ και ο ιδιος ηταν σε οργανωσεις της ΝΔ ως φοιτητης.

    Η Σπυρακη που εκανε για χρονια "ρεπορταζ" σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εγινε ευρω βουλευτης.

    Ο Παντελης Καψης (γιος του Υπουργου του Πασοκ Γ. Καψη και αδερφος του Μανωλη Καψη) που απο διευθυντης στις μεγαλυτερες φυλλαδες εγινε εκπροσωπος της κυβερνησης του δοτου προωθυπουργου του ΔΝΤ Παπαδημιου και αργοτερα υπουργος στην "Δημοσια" τηλεοραση.

    Η Σια Κοσιωνη του ΣΚΑΙ ειναι η τωρινη ερωμενη του γιου της Ντορας Μητσοτακη.

    Και τελος, μην ξεχναμε το Θοδωρο Ρουσσοπουλο που διετελεσε ουσιαστικα πρωθυπουργος στη θεση του χοντρου της Ραφηνας

    Με λιγα λογια, ουτε τα προσχηματα δεν κρατανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με αλλα λογια, αν δεν βρεθει τροπος να τους ξεφορτωθουμε ολους αυτους την εχουμε βαμμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι μία περίπτωση. Είναι καλό να προσέξουμε όλοι την τακτική των δημοσιογράφων στο ζήτημα ευρώ ή δραχμή. Για την δραχμή οι δημοσιογράφοι πάντα θέτουν το ερώτημα "τι θα γινεί εάν πάμε πίσω στην δραχμή;". Γιατί δεν έθεσαν ποτέ το ερώτημα " τι θα γίνει εάν μείνουμε στο ευρώ;";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη

    Επειδη χθες ακουσα την εκπομπη του Νικου και τον διαλογο που ειχε με τον Τσακαλωτο, ημουν σιγουρος οτι εγραφες την αληθεια. Το τσεκαρισα παλι και μετα του εστειλα ενα μυνημα με τοις 2 πρωτες παραγραφους απο το αρθρο σου, και του τονισα οτι αυτα ειπες και εγραψες.

    Απαντησε με το πρωτο σχολιο του στην εκπομπη :

    Στον φιλο που μoυ εγραψε για το θεμα των 49, 4 δισεκατομυρια swap, που ανεφερε ο Καζακης.... και εγω αναιφερα τον ονομα του Πέτρου Μηλιαράκη στον Τσακαλωτο.

    και στην συνεχεια του εστειλα μια ακομη απαντηση.

    ''Νικο

    Στην προηγουμενη απαντηση σου, δεν ειπες την αληθεια.

    Μολις ακουσα ξανα το ηχητικο, που το εχω αποθηκευσει στο κομπιουτερ μου
    και πουθενα δεν ανεφερες οτι το ειπε ο Πετρος Μηλιαρακης.

    Η συνομιλια ειναι ακριβως οπως την εγραψε ο ΚΑΖΑΚΗΣ στο παρακατω αρθρο
    που σου εστειλα.

    Οσο για τον Τσακαλωτο ειναι φανερο οτι λεει ψεμματα ......

    Γιατι λοιπον, μια και δεν ειναι πρωτΑπριλια σημερα δεν το κανεις μεγαλο θεμα.....
    ενα τοσο σπουδαιο γεγονος????????

    Μουνγκα στην Στρουνγκα .......

    Αυτα απλως για ενημερωση ........

    Ολοι οι δημοσιογραφοι ειναι πουλημενοι και λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....το σχολίασα και σε άλλο ποστ σου (της 3ης Απριλίου) :
      Ο Χατζηνικολάου όντως είπε στην εκπομπή που είχε τον Τσακαλώτο, ότι "το ζήτημα προέκυψε από δήλωση του Μηλιαράκη και δεν είναι φαντασιώσεις του Καζάκη". Απλώς δεν το είπε όσο είχε στον αέρα τον Τσακαλώτο, αλλά κα'να 25λεπτο μετά που τον αποδέσμευσε (και παρεμβλήθηκε και συζήτηση με τον Δένδια). Για την ακρίβεια, διάβασε μήνυμα ακροατή που του εφιστούσε την προσοχή στο ότι "δεν τα είπε ο Καζάκης επειδή του κατεβήκανε, αλλά το δήλωσε ο ίδιος ο Μηλιαράκης σε τηλεοπτική εκπομπή του Σαχίνη".
      Συνεπώς ο Χ# τουλάχιστον, δεν είπε πουθενά κανένα ψέμα (έτσι όπως το έθεσες).
      Από εκεί και πέρα, γιατί δεν το κάνει "μεγάλο θέμα" ο Χ#, είναι άλλο καπέλο. Όπως κι άλλο καπέλο είναι αν ο Τσακαλώτος είναι βλάκας, ανενημέρωτος, "βαλτός" κτλ. (...πιθανολογώ ως πιο σίγουρο το 2ο, και ίσως με μια δόση κι από το 1ο, αλλά ούτε αυτό έχει σημασία για το θέμα...).

      Διαγραφή
  5. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ !!!
    ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ?
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ??
    ΒΑΡΑΝΕ ΔΕΞΙΑ, ΒΑΡΑΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό είναι ότι με την κυβέρνηση που μπλέξαμε θα ακουμε όλο και χειρότερα από τη στιγμή που δεν προχωρά σε ρήξη. Κι αντί να πάσχετε από μανία καταδίωξης καλό θα ήταν να είστε σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση. Δείτε τι γράφει το πρωτοσέλιδο της Ναυτεμπορικής 26/3: http://www.naftemporiki.gr/frontpages/26/03/2015/imerisies-oikonomikes/i-naytemporiki/full
      Όταν σε ψηφίζει και σε στηρίζει μέχρι και η ΧΑ, τότε πρέπει να ψαχτείς στα σοβαρά τι κακό έχεις κάνει στον τόπο και στον λαό. Αν βέβαια σε νοιάζει.

      Διαγραφή
  6. Είστε ψεύτες, ακούστε την εκπομπη....ολόκληρη. Στο τελος το λεει οτι το ειπε ο μηλιαρακης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ξεφτυλισμένος πρέπει να είσαι για παίζεις το ρόλο του trol για τον Χατζηνικολάου. Εκτός κι αν είσαι ο ίδιος, οπότε η ξεφτύλα γίνεται μεγαλύτερη. Το δυστύχημα με το είδος σου, είναι ότι αναρτήσαμε το "ίχνος" της εκπομπής σου και όλοι μπορούν να κρίνουν το πώς το χειρίστηκες, ποιός είναι ο ψεύτης και ποιός όχι. Κάτι βέβαια που δεν τολμά να κάνεις. Που να βρεις τα κουράγια, στoυς Rangers της ΟΝΝΕΔ όπου απέκτησες την πολιτική κουλτούρα που υπηρετείς μέχρι σήμερα; Ή από τους χρηματοδότες σου;

      Διαγραφή
    2. ...δεν ξέρω αν ο Καμπαξής είναι ο Χατηνικολάου ο ίδιος (...come again..?!), ή κάποιος βαλτός ή απλώς κάποιος όπως όλοι μας - αλλά πέραν του άκομψου "είστε ψεύτες", μια χαρά δίκαιο έχει περί του "ακούστε όλη την εκπομπή" : η επίμαχη κουβέντα με τον Τσακαλώτο γίνεται γύρω στο 20λεπτο (όπου όντως ο Χ# δεν αναφέρει κάτι περί "Μηλιαράκη"), και 25 περίπου λεπτά κι αφού έχει τελειώσει και με τον Δένδια, διαβάζει μήνυμα ακροατή που του τονίζει ότι "δεν είναι δημιούργημα του Καζάκη το περί swaps, καθ' ότι έχει μιλήσει ακριβώς περί αυτού ο Μηλιαράκης σε προ ημερών εκπομπή του Σαχίνη".

      ...τώρα, και μετά από ολ' αυτά, το να συνεχίσουν και οι δυο μεριές να αποκαλούν την "απέναντι" ως ψεύδουσα, είναι λίγο μαλακία, τη στιγμή που καιγόμαστε...Γενικώς όλοι (είτε Καμπαξής λέγεται κανείς, είτε Καζάκης, είτε οτιδήποτε), σαν πολύ εύκολα πια δακτυλοδείχνουν τον άλλον για ψεύτη (όταν η πιο προφανής απάντηση βρίσκεται στις λέξεις "βιασύνη" και "καχυποψία")....Και δε νομίζω ότι όλο αυτό θα κάνει καλό σε όλους μας τους υπόλοιπους....

      Προφανώς τα παραπάνω δεν αποτελούν εξαγνιστική κολυμβήθρα για τον Χατζηνικολάου ε (το τονίζω μην ακούσω κα'να μπινελίκι κι εγώ). Διότι ΚΑΙ ΜΟΝΟ οι "κληρώσεις" που κάνει μέσω SMS, μου φτάνουν για να μου γυρίσουν τ' άντερα.....

      Διαγραφή
  7. Πέστα ρε Δημήτρη Καζάκη και μην κολλάς σε ξεπουλημένους δημοσιογράφους
    Θυμαμαι που κάποιοι το έπαιζαν επι ΓΑΠ σαμαρικοι και μετά έγιναν όλοι αριστεροί...
    Και οχι μονο αυτό η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ βγαινει κάθε μέρα στα κανάλια των νταβατζήδων...
    Εισαι απο τις λίγες σωστές φωνές

    ΑπάντησηΔιαγραφή