Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τελικά ποιός απ' όλους λέει ψέμματα;

Ο κ. Χατζηνικολάου φρόντισε να ξεφτυλίσει και να υποβαθμίσει ένα τεράστιο θέμα. Το αν δηλαδή υπήρξαν 49,4 δις ευρώ swap από την κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου να αντλήσει ρευστότητα για τις τρέχουσες πληρωμές. Πράγμα, αν έχει συμβεί, εγκληματικό.

Αντί να ερευνήσει, ως όφειλε, το θέμα, ρώτησε απλά - μεταξύ σοβαρού κι αστείου - τον ανεκδηγίητο Τσακαλώτο αν πρόκειται για κάτι αληθινό ή ράδιο αρβύλα. Ο ανεκδηγίητος απάντησε το "δεύτερο" και με συγκαταβατικά γελάκια κλείσανε το θέμα. Αυτό θα πει σοβαρή δημοσιογραφία αλά Χατζηνικολάου. 

Δείτε όμως τι αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Ναυτεμπορικής στις 26 Μαρτίου. Ως δια μαγείας το πρωταπριλιάτικο αστείο, το ράδιο αρβύλα, δημοσιεύεται στο κάτω μέρος του πρωτοσέλιδου ως έγκυρη είδηση. Ακριβώς όπως την ανέφερε ο κ. Πέτρος Μηλιαράκης στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη.

Τι να πει κανείς; Το αιδώς Αργείοι, πάει πολύ για τους δήθεν αμερόληπτους δημοσιογράφους. Όμως το ζήτημα παραμένει. Με ποιό δικαίωμα η κυβέρνηση έκανε swap προσθέτοντας κοντά 50 δις ευρώ στο χρέος της Ελλάδας, για να πληρώσει - όχι μισθούς και συντάξεις - αλλά το ΔΝΤ και τους δανειστές. Πρόκειται για έγκλημα πρώτου μεγέθους.

7 σχόλια:

  1. Και αυτός της βασιλικής αυλής της Συριζιανής δυναστείας είναι. Όχι πως δεν υπηρέτησε τις αριστοκρατικές δυναστείες της Ν.Δ καιτου ΠΑΣΟΚ.... Κύριε Καζάκη γιατί δεν αφήνεις τον επαγγελματία ζογκλέρ Χατζηνικολάου να βγάλει το μεροκάματο του; Ο ανθρώπος δουλεύει με τον ιδρώτα του για ένα πινάκιο φακής, εσύ τι θέλεις και του κάνεις τόσο σαματα; Φανταστήκατε τον Χατζηνικολάου να καλέσει στο πάνελ τον Μιχαλολιάκο μαζί με τον ομοιδεάτη του τον Σόιμπλε; Να βλέπεις τον Μιχαλολιάκο να λέει στον Σόιμπλε " εγέρθητω" και από την άλλη ο μεροκαματιάρης ο Σόιμπλε να απαντάει " εγώ ανάπηρο φτωχό Γερμανό δεν μπορώ σηκωστώ". Που θα πάει; Δεν θα του ρίξει καμία από πάνω ο Μιχαλολιάκος που δεν εγείρεται ο Σόιμπλε το καημένο παιδί της φτωχολογιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη τιμή Δημήτρη!!! Να σε διαβάζει ο Χατζηνικολάου ανελλειπώς και καθημερινά...Και όχι μόνο αυτός....Σχεδόν όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι...Το θέμα ειναι τι καταλαβαίνουν..Μάλλον ελάχιστα πράγματα....η και καθόλου...Καταλάβε τωρα ο Χατζηνικολάου τι είναι το swap και τι επιπτώσεις έχει και ήθελε και να ρωτήσει κιόλας...Λες και αμα του λεγε ο Τσακαλώτος οτι "Ναι καναμε swap..." θα χε καμια διαφορά στο μυαλο του Χατζηνικολάου απο τωρα που του ειπε οτι δεν κάναμε!!!! ...Ολοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι για θέματα Δημ Χρέους ειναι τουλάχιστον ανεπαρκως ενημερωμένοι η επεiικώς άσχετοι...Ανάθεμα και αν έχουν καταλάβει τι έγινε στο PSI ή στην επαναγορά όμολόγων- γιατί το PSI ήταν απάτη ή τι είναι τα ANFA και τα SMP και η δευτερογενής αγορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρη

    Δεν ξερω αν ακουσες τον Χατζηνικολαου σημερα το πρωι 3/4/2015

    http://www.enikos.gr/data/podcasts/c5a7fd27095daff242f23a50eae97f55.mp3 ... 17,50 - 19,20 λεπτα.

    Μετα απο οσα ειπε τα πηρα στο κρανιο με την αθλεια επιθεση εναντιον σου και με τα ψεμματα του.
    Ολα αυτα διοτι σημερα του Ξαναστειλα το 2ο χθεσινο μου μυνημα,
    που του ελεγα οτι δεν ειπε την αληθεια, μια και χθες εκανε το κουτο και δεν απαντησε.

    Ακουστε για να καταλαβεται ποσο ψευτης και αχρειος ειναι, μιλωντας ταχα μας
    σε καποιον Στεφανο και οχι σε μενα αν και του εγραψα το πληρες ονομα μου
    και το μερος κατοικιας.

    Ε .... μετα απο αυτο δεν αντεξα και του τα εσειρα αγρια


    Νικο

    Σημερα απεδειξες ποσο αναξιοπιστος εισαι με τα σχολια σου και με την
    επιθεση εναντιον του Καζακη.

    Εσυ δεν τον εβγαλες στον Ενικο?????????? Το Ξεχασες και αυτο?????

    Ακουσε παλι το χθεσινο δικο σου προγραμμα........ στο Δευτερο μερος....... 22.22 λεπτα

    http://www.enikos.gr/media/307768,Akoyste-thn-ekpomph-toy-Nikoy-Xatzhnikolaoy.html

    Ραδιο Αρβυλα αναφερεις και ΟΧΙ Πετρο Μηλιαρακη!


    Στο χωριο μου ... τα Γιαννενα λεμε.

    Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ..... Παραδεχεται

    Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ...... Δικαιολογειτε

    Ο ΗΛΙΘΙΟΣ .........Επιμενει

    Διαλεξε εσυ σε ποια κατηγορια ανηκεις.

    Γιαννης απο τα Γιαννενα
    Τωρα Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...στο 46:08 (και μετά), της εκπομπής που αναφέρεις όμως, ο Χατζηνικολάου επανέρχεται στο θέμα διαβάζοντας μήνυμα ακροατή το οποίο αναφέρει ότι "δεν το είπε έτσι ξεκάρφωτα ο Καζάκης - το είπε ο Μηλιαράκης ο ίδιος στις Αντιθέσεις του Σαχίνη του ΚΡΗΤΗ TV".

      Το δε "ράδιο αρβύλα", δεν ήταν εκτίμηση του Χ#, αλλά η έμμεση απάντηση στο ερώτημα του Χ# : "έχει βάση, ή είναι ράδιο αρβύλα;" (ο Τσακαλώτος σχολιάζει "το 2ο").

      Όσο για τον "Στέφανο", ιδέα δεν έχω γιατί σε αποκάλεσε έτσι - αλλά είναι κι επουσιώδες, δεν είναι; Μια χαρά πχ θα μπορούσε να είχε μπερδέψει είτε ο ίδιος τα ονόματα των μηνυμάτων ή να του τα έχουν δώσει οι συνεργάτες του μπερδεμένα (λίγη πάντως σημασία έχει).

      Συμπεράσματα : δεν ξέρω πόσο τυχόν διαπλεκόμενος είναι ο Χ# ή τί είδους είναι μια τέτοια διαπλοκή και με ποιούς (όσο κι αν η διαίσθησή μου και η όποια πείρα των όποιων χρόνων μου, μου λένε ότι λίγο δύσκολα να είναι..."αγνός" - αλλά ουσιαστικές απαντήσεις χλωμό το κόβω να έχω ποτέ), μια φορά όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα είσαι λάθος.
      Μαζί σου στο θάψιμο του οποιουδήποτε ψεύδεται/διαπλέκεται κλπκλπ, αλλά με ουσιαστικά στοιχεία, κι όχι μισοδουλειές.......

      Διαγραφή
  4. Αυτή είναι η ταξική συνείδηση του κυρίου Χατζηνικολάου:
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/02/28/nikos-xatzinikolaou-polytexneio-2/

    Νικος Χατζηνικολάου: ένας Πρετεντέρης με αντιμνημονιακό μακιγιάζ
    http://www.nostimonimar.gr/nikos-xatzinikolaou-enas-pretenteris-me-antimnimoniako-makigiaz/

    Το ζήτημα παραμένει η μυστική διπλωματία και τα τερτίπια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τη νεόκοπη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΛΑΔΑ - ΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημητρη εχουμε και συνεχεια.... σημερα στην εκπομπη της Κατια Μακρη στο REAL FM.

    Ο Εκπροσωπος της κυβερνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σακελαριδης εδωσε συνεντευξη στην Κατια Μακρη στο REAL FM.

    Η Kατια τον ερωτησε:

    Επειδη εγινε τεραστιο θεμα, μου λετε εαν ειναι αληθεια αυτα που δηλωσε ο Μηλιαρακης.......περι SWAP 49.4 δισ ;

    Απαντηση: Πληρης διαψευση .... δεν εγινε κατι τετοιο.

    ΥΓ Δυστυχως δεν το περιμενα να ρωτησει η Κατια κατι σχετικο με το θεμα, και δεν προλαβα να το καταγραψω και δεν ανεβαζουν το ηχητικο στο Ενικος να βρω το λινκ.
    _______________________________________________________________

    Αυτοι οι λεβεντες της κυβερνησης ειναι μεγαλοι μαεστροι στα ψεμματα. Για παραδειγμα η ερμηνια που εδωσε για την συναντηση Βαρουφακη και την δηλωση της Christin Lagarde.

    Εδώ είναι η δήλωση του ΔΝΤ για τη συνάντηση με τον Βαρουφάκη:

    Statement by IMF Managing Director Christine Lagarde on Greece
    Press Release No. 15/162
    April 5, 2015

    Ms. Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Fund (IMF), met today with Mr. Yanis Varoufakis, Minister of Finance for Greece, for an informal discussion on the Greek government's reform program. After the meeting, Ms. Lagarde made the following statement:

    “Minister Varoufakis and I exchanged views on current developments and we both agreed that effective cooperation is in everyone’s interest. We noted that continuing uncertainty is not in Greece’s interest and I welcomed confirmation by the Minister that payment owing to the Fund would be forthcoming on April 9th.

    “I expressed my appreciation for the Minister’s commitment to improve the technical teams’ ability to work with the authorities to conduct the necessary due diligence in Athens, and to enhance the policy discussions with the teams in Brussels, both of which will resume promptly on Monday. I reiterated that the Fund remains committed to work together with the authorities to help Greece return to a sustainable path of growth and employment.”

    Μεταφραση

    Δήλωση της Γενική; Διευθύντρια; του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα
    Δελτίο Τύπου Νο 15/162
    5 Απριλίου 2015

    Η Κα Christine Lagarde, Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), συναντήθηκε σήμερα με τον κ Γιάνη Βαρουφάκη, υπουργό Οικονομικών για την Ελλάδα, για μια ανεπίσημη συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Μετά την συνάντηση, η κα Λαγκάρντ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και εμείς οι δύο συμφωνησαμε ότι μια αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον Ελλάδας και χαιρέτισα την επιβεβαίωση από τον Υπουργό ότι η πληρωμή στο Ταμείο θα γινει στις 9 Απριλίου..

    «Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού να βελτιώσει την ικανότητα των τεχνικών ομάδων να συνεργαστουν με τις αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας στην Αθήνα, καθώς και να ενισχύσει τις πολιτικες συζητήσεις με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, δύο εκ των οποίων θα επαναλάβει αμέσως τη Δευτέρα . Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο να συνεργαστεί με τις αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια διατηρήσιμη πορεία της ανάπτυξης και της απασχόλησης ».

    Εαν ακουγες την ερμηνια που εδωσε θα εχανες τον μπουσουλα σου.

    συνεχιζεται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω παντως καταλαβα κατι πολυ διαφορετικο. Εαν εχεις την καλωσυνη πες μου εαν εχω λαθος.

    Βασικά η Λαγκάρντ, όπως και όλοι οι ευρωπαίοι ιθύνοντες, λένε στην Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσουμε να μιλάμε και να προχωρήσουμε με τους ελεγχους.

    Θα έλεγα ότι η ανακοινωση προτείνει.

    (1) Οι φήμες και τα σχόλια ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει την πληρωμή της 9 της Απριλιου προς το ΔΝΤ ήταν τόσο αποσταθεροποιητικα, που ενεργοποιησαν τους μαζικους κώδωνες κινδύνου να χτυπουν στο ΔΝΤ, ωστε υποχρεωσαν τον Βαρουφάκη να πάει αμεσα στην κορυφή του ταμειου για να βεβαιωσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η πληρωμή θα γίνει. (Γνωρίζουμε ότι η αποτυχία να πληρωθει το ΔΝΤ είναι το πλεον χειρότερο πράγμα που κάθε χώρα μπορεί να κάνει. Θα είναι στο επίπεδο των δικτατοριών των φυλων της Αφρικής.)

    (2) Όποιος είχε την φαεινη ιδέα να απειλησει / εκβιάσει την ΕΕ, δηλωνοντας οτι το ΔΝΤ δεν θα πληρωθει εάν τα £ 7 δισ. δεν απελευθερωθουν, εκανε ενα τεραστιο λάθος. Η χωρα δεν πήρε ούτε μια δεκάρα από την ΕΕ και σχεδόν κατέστρεψε την Ελληνική σχέση με το ΔΝΤ. Η ΕΕ δεν επεσε στην μπλόφα και η Ελλάδα εφτασε στο χειλος μιας σχεδόν κατάρρευσης.

    (3) Η Ελλάδα έχει πληξει πολύ σοβαρά την διεθνή αξιοπιστία και φήμη της - Ο Βαρουφάκης αρχισε την προσπαθεια να τοις ξαναχτίσει.

    (4) Βασικά η Λαγκάρντ, ειπε στην Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς περιστροφές, να σταματήσουν τον εκφοβισμό της Τροικα, των υπαλλήλων της / τεχνικό προσωπικό στην Αθήνα, και να τους δώσει πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται. Δέουσα επιμέλεια = επιθεώρηση των βιβλίων και να εξετάζει τι συμβαίνει σε συγκεκριμένες υπουργεία - κάτι που ο Τσίπρας και η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απολύτως αρνηθεί μέχρι τώρα.

    (5) Η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να συνεργάζεται - από αύριο (Μ. Δευτερα).

    (6) Το ΔΝΤ θα συνεργαστεί με την Ελλάδα μόνο υπό τις σημερινές υπαρχουσες συνθήκες, δηλαδη με τους ορους του μνημονιου.

    (7) Η Ελλάδα έχει κανει αρκετά βήματα προς την άβυσσο, και ο Βαρουφάκης το γνωρίζει.

    wiz


    ΑπάντησηΔιαγραφή