Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Όλοι αύριο Τετάρτη 11/2 στο Σύνταγμα!

Πάρτε τις ελληνικές σημαίες σας, τις σημαίες του αγώνα του ελληνικού λαού και κατεβείτε στο Σύνταγμα. Δεν μας ενδιαφέρει τι κόμμα ψηφίζει, ή ανήκει ο καθένας από εμάς.

Όποιος αισθάνεται πατριώτης, όποιος δεν δίνει λευκές επιταγές για να διαπραγματευθεί η όποια κυβέρνηση την δική του οικογένεια, τη δική του πατρίδα και τη δική του επιβίωση, κατεβαίνει στο Σύνταγμα υπό την ελληνική σημαία.


Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να βροντοφωνάξουμε:

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να αποδείξουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ούτε διεφθαρμένος, ούτε κλακαδόρος της όποιας κυβέρνησης, όπως τον θέλουν οι ακομμάτιστοι κομματόδουλοι.

Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα γιατί ο ελληνικός λαός δεν είναι κοπάδι, ούτε δίνει συγχωροχάρτια σε όσους τον οδήγησαν στην απελπισία. Απαιτεί την λογοδοσία όσων υπέγραψαν δανειακές και μνημόνια διαπράτοντας έτσι σφετερισμό εξουσίας και εσχάτη προδοσία.

Κατεβαίνουμε στο Σύταγμα γιατί θυμόμαστε και κρίνουμε. Και προπαντός γιατί είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε καμιά οπισθοδρόμηση, καμιά επιστροφή στα ίδια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την αποφασιστική ρήξη με τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των τοκογλύφων δανειστών για το καλό του λαού και της πατρίδας.

Απαιτούμε την εδώ και τώρα καταγγελία της δανειακής σύμβασης που μας στερεί τις ασυλίες της περιουσίας των ελλήνων πολιτών και την εθνική κυριαρχία.

Απαιτούμε τη διαγραφή του δημόσιου χρέους με βάση τα αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του ελληνικού λαού και της Ελλάδας ως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους.

Απαιτούμε την Σεισάχθεια για τα χρέη που φορτώθηκαν στα νοικοκυριά από τους δημευτικούς φόρους και τις μνημονιακές πολιτικές.

Απαιτούμε την δημόσια εκκαθάριση των ενεργητικών των τραπεζών για να αποκαλυφθούν τα θαλασσοδάνεια και να δημευτούν οι περιουσίες όσων ευθύνονται.

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΘΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 5:00 MM.

12 σχόλια:

  1. Από την Κύπρο χαιρετώ την προσπάθεια σου κύριε Δημήτρη Καζάκη. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά διστάζω. Η διαδήλωση υπό τη γαλανόλευκη και όχι οποιαδήποτε κομματική σημαία, με σύνθημα "δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε" είναι η πρέπουσα. Έτσι πρέπει.
    Φοβάμαι όμως μήπως καπελωθούμε από όσους διατείνονται ότι "χρωστάμε και πληρώνουμε" αλλά ζητάμε ευκολίες πληρωμής. Φοβάμαι ότι θα μας πιστώσουν στους φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές. Καμιά ιδέα πώς θα περάσουμε σαφές μήνυμα ότι εμείς επιθυμούμε ρήξη και όχι αμαρτωλούς συμβιβασμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ, μην φοβάσαι. Θα είσαι με αδέρφια. Και είμαστε οι πολλοί. Τα κομματόσκυλα και οι κομματόδουλοι είναι ελάχιστοι.

      Διαγραφή
    2. επίσης με το σύνθημα "Μέρκελ, θυμήσου, εδώ είναι η Ελλάς. Εμείς θα σε γα#$@@$# και συ θα προσκυνάς"!
      Οκ, σοβαρά τώρα, επειδή θα είναι η 2η φορά που θα κατέβω στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία, έχετε κάποιο σημείο συγκεκριμένο που μαζεύεστε, π.χ. στη γωνία της διασταύρωσης Όθωνος και Αμαλίας που αναφέρατε, ή αυτό ήταν περιγραφικό της όλης πλατείας Συντάγματος;

      Διαγραφή
    3. Αμαλίας και Όθωνος είναι σημείο προσυγκέντρωσης.

      Διαγραφή
  3. Σθεναρεους, δημοκρατικους χαιρετισμους απο Σουηδια. Δυστυχως δεν μπορουμε να συμμετασχουμε. Ελπιζουμε να πανε ολα καλα, θα σας παρακολουθουμε απο μακρια. Μαζι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τήν Κύπρο πού φαίνεται νά ξυπνά σιγά σιγά, αγωνιστικούς χαιρετισμούς γιά νίκη καί μόνον νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καζάκη , η σημερινή εκπομπή στο eroi ήταν εξόχως διαφωτιστική, καλόπιστη, με δικαιολογημένη έξαρση εκεί που έπρεπε. Αυτό που περιμένω εγώ είναι η επιστροφή των κλεμμένων, που υποχρεώνομαι να πληρώνω με το πετσοκομμένο εφάπαξ ,που ακόμη δεν έλαβα, με την πενιχρή σύνταξη που θα αρκούσε , αν δεν ήμουν υποχρεωμένη να συντηρώ τα άνεργα παιδιά μου, τα οποία έπρεπε να έχουν κάνει ήδη τις δικές τους οικογένειες. Αυτό το έγκλημα εις βάρος μας πρέπει να το πληρώσουν οι υπαίτιοι. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι, με ονοματεπώνυμα. Αν η κυβέρνηση αυτή δεν τους δικάσει επί εσχάτη προδοσία, ο λαός αυτός με τα τόσα που υπέστη δεν θα δικαιωθεί.
    Σας θυμάμαι πριν χρόνια , τότε που το χρέος θα γινόταν από ιδιωτικό διακρατικό, "ουρλιάζατε" ότι αυτό είναι εγκληματικό, αλλά δεν εισακουσθήκατε. Πόσο πιο εύκολο θα ήταν να πούμε στους τοκογλύφους ιδιώτες "κύριοι, τζογάρατε και χάσατε! Ας προσέχατε"; Θυμάμαι επίσης αυτό που λέγατε ότι δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε το χρέος , γιατί τότε θα μας σύρουν σε διαπραγματεύσεις, για να μας πιέζουν. Ξαναθυμίστε τα αυτά, για να καταλάβουν τί ζημιά προκάλεσαν όλοι αυτοί που σήμερα έχουν το θράσος να αντιπολιτεύονται αφ υψηλού. Επίσης, επειδή μετά το πέρας των επαφών με τους εταίρους- αν δεν μας δοθεί η "δόση"-, θα προκύψει ανάγκη εσόδων για πληρωμή μισθών , συντάξεων και λοιπών υποχρεώσεων, κάντε κάποιες προτάσεις ως οικονομολόγος. Ακούω για φορολογικές ελαφρύνσεις στα συνήθη υποζύγια και το βρίσκω θετικό. Για τους έμμεσους φόρους όμως, δεν ακούω κανέναν να μιλά. Είναι επίσης μια οριζόντια και άδικη φορολογία.
    Θα πω ένα παράδειγμα που μπορεί να παρεξηγηθεί από κάποιους. Ποιος φταίει για τη φοροδιαφυγή του πολίτη που καπνίζει; θα μου πείτε κάνει κακό στην υγεία του και ας το κόψει. Αν το κόψουν μαχαίρι σε μια μέρα όλοι, ξέρετε τί πλήγμα θα είναι αυτό για την οικονομία; Ο φτωχός λαός καπνίζει λαθραία τσιγάρα, γιατί η διαφορά είναι τεράστια, λόγω του φόρου , που κάθε φορά ανέβαζε την τιμή. Τρία ευρώ έχω υπολογίσει τη διαφορά. Για μια τετραμελή οικογένεια καπνιστών αυτός ο φόρος αντιστοιχεί σε 12 ευρώ ημερησίως , 360 ευρώ το μήνα, 4.320 ευρώ ετησίως. Δηλαδή μια μέση "κακομαθημένη " οικογένεια μόνο για φόρο καπνού είναι σαν να πληρώνει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Δεν είναι φυσικό να γίνεται φοροφυγάς από ανάγκη; Το κράτος χάνει έσοδα. Πιστεύω ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων θα παταχθεί, αν μειωθεί ο ληστρικός αυτός φόρος , όπως και άλλοι φόροι , που καθιστούν απαγορευτική τη χρήση πολλών υπερφορολογημένων προιόντων. Η αύξηση της κατανάλωσης -όπως έγινε και με το πετρέλαιο θέρμανσης- θα αυξήσει και τα έσοδα του κράτους. Οι ίδιες οι καπνοβιομηχανίες μπορούν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί και αυτές πλήττονται από το ισχύον καθεστώς .
    Μπορούμε να μην πίνουμε ουίσκι, αλλά τα τελευταία χρόνια και το τσίπουρο , που είναι δικής μας παραγωγής έγινε απαγορευτικό. Πού πήγαν όλοι αυτοί οι έμμεσοι φόροι που εισπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια; Θυμάμαι το κονιάκ 5 αστέρων κόστιζε 1200 δραχμές και τώρα κοστίζει 18 ευρώ. Δεν είναι εξωφρενική διαφορά; Αυτά τα γράφω, γιατί φοβάμαι μήπως τα ψίχουλα που υποσχέθηκαν με τις προγραμματικές δηλώσεις , τα πληρώσουμε πάλι εμείς με έμμεσους φόρους για τους οποίους δεν άκουσα να γίνεται λόγος . Τι γνώμη έχετε για το θέμα αυτό; Επίσης θα ήθελα να απαντήσετε αν έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση, ως χώρα της ευρωπαικής ένωσης να αυξήσει το φόρο εισαγόμενων προιόντων ,για να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή και κατανάλωση. Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί. Μήπως κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το protagon πρέπει να αλλάξει ούνομα. Να γίνει "dosilogoi on line".

    ΑπάντησηΔιαγραφή