Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ποια είναι η αποστολή της αντιπολίτευσης εκτός από το να εγγυάται την κυριαρχία των κυβερνώντων;

Τελικά, πυροτέχνημα το ζήτημα του δημοψηφίσματος. Επτά προτάσεις δημοψηφίσματος κατατέθηκαν στο κοινοβούλιο. Οι κυβερνώντες με άνεση τις πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Οι κυβερνώντες πέρασαν αυτά που ήθελαν χωρίς σοβαρή αντίσταση. Η αντιπολίτευση έκανε το κομμάτι της στο κοινοβούλιο και μαζί με τους γνωστούς συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ τα μάζεψαν και λούφαξαν στη γωνιά τους. Βλέπετε πολλοί οι σκελετοί στα ντουλάπια και ακόμη περισσότερες οι σκοπιμότητες.

Να ένα ακόμη δείγμα για το πώς περνούν τόσο εύκολα οι πολιτικές του καθεστώτος. Οι κυβερνώντες επιτελούν το καταστροφικό τους έργο. Η αντιπολίτευση καμώνεται πώς κάνει αντιπολίτευση μακριά από την κοινωνία και τελικά χαμένος πάντα βγαίνει ο ελληνικός λαός. Κι όλοι μαζί κατόπιν τα ρίχνουν στον κόσμο. Δεν είναι ώριμος, δεν καταλαβαίνει και τα σχετικά.

Ούτε στο δημοψήφισμα δεν μπόρεσαν να τα βρουν.

Το εκνευριστικό όμως με την όλη υπόθεση του δημοψηφίσματος είναι που φάνηκε για μια ακόμη φορά η ιδιοτέλεια των κομματικών μηχανισμών. Η πρωτοβουλία για δημοψήφισμα ήταν από την αρχή μια χαμένη ιστορία. Μια μπαλοθιά με άσφαιρα. Όλοι το γνώριζαν αυτό. Όμως τι θα στοίχιζε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσει με την πρόταση του ΚΚΕ;

Ή τι θα στοίχιζε στον Περισσό να τα βρει με τους υπόλοιπους για κοινή πρόταση δημοψηφίσματος; Για να υπάρξει έστω μια ενιαία πρόταση δημοψηφίσματος, που έτσι ή αλλιώς δεν θα περνούσε. Όχι για τίποτε άλλο, αλλά έτσι, για την τιμή των όπλων.

Ούτε αυτή τη στοιχειώδη συνενόηση δεν είναι σε θέση να πετύχουν για μια ενέργεια που όλοι ήξεραν εξαρχής ότι δεν έχει κανένα σοβαρό πολιτικό αντίκρυσμα. Ούτε καν προσπάθησαν και αμφιβάλλω σφόδρα αν είχαν καν την πρόθεση.

Οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων απ' ότι φαίνεται έχουν μια και μόνη αποστολή. Να κρατούν τον κόσμο διχασμένο, σκόρπιο, κατακερματισμένο απέναντι σ' έναν αντίπαλο που ξέρει να ενώνεται ενάντια στον λαό. Να πείσουν δηλαδή τον λαό ότι είναι παντελώς αδύνατη η οποιαδήποτε συμπόρευση κι επομένως είναι άξιος της μοίρας του.

Είναι να απορεί κανείς. Δεν τους καίγεται καρφί για το γεγονός ότι η πατρίδα και ο λαός χάνεται;  Δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο να αναχαιτίσουν έστω τον οδοστρωτήρα του γενικού ξεπουλήματος; Αν τους ένοιαζε έστω και στο παραμικρό θα φρόντιζαν να κάτσουν σε κοινό τραπέζι για να διευρευνύσουν τη δυνατότητα κοινής δράσης εναντίον του καθεστώτος και των επιλογών του.

Αντίθετα, δεν υπάρχει πρόφαση και ιδεοληψία που δεν έχουν επιστρατεύσει προκειμένου να κάνουν αδύνατη την από κοινού δράση μέσα στο λαό, στα μέτωπα πάλης της κοινωνίας. Κι ο εχθρός προχωρά ακάθεκτος. Άραγε τι περιμένουν; Να γίνουμε πρώτα Ουκρανία; Να έχουμε ξένους στρατούς στη υπό κατάλυση χώρα μας; Αν και όπως έχουν τα πράγματα, πολύ φοβάμαι, ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση ο Περισσός θα μιλά για καπιταλισμό γενικά, η Κουμουνδούρου για ευρωπαική προοπτική και οι υπόλοιποι θα βολοδέρνουν με ζητούμενο την παραμονή τους στο εικονικό κοινοβούλιο.

Μόνο με συμφωνία και κοινή δράση υπάρχει ελπίδα.

Μπορεί να υπάρξει έστω και η παραμικρή ελπίδα να γλυτώσει ο λαός και η πατρίδα από το μοιραίο, αν δεν υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συνενόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που υποτίθεται αντιτάσσονται στο επίσημο καθεστώς; Πώς αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα ρωμαλέο πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής μέσα στην κοινωνία; Όχι του Αγίου Ποτέ, αλλά εδώ και τώρα. Πριν ολοκληρωθεί η καταστροφή.

Μην αναρωτιέσται σε ποια βάση. Ο ίδιος ο κόσμος έχει δώσει την απάντηση. Τι τον πνίγει και δεν τον αφήνει ούτε καν να επιβιώσει; Δεν είναι η εφορία που τον έχει φέρει σε πλήρες αδιέξοδο; Μάλιστα τώρα στα τέλη του Ιούλη θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δόση από τους φόρους του 2014. Πόσοι θα μπορέσουν να το κάνουν; Δεν μπορούμε λοιπόν να απαιτήσουμε και να αγωνιστούμε από κοινού για την διαγραφή όλων των χρεών προς την εφορία που έχουν φορτωθεί τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι;

Το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας, που δημιούργησε ο Ράιχενμπαχ, ώστε να μπορούν να μας κατάσχουν τελεσίδικα σπίτια και περιουσίες μέσα σε τρεις μήνες. Ταυτόχρονα θα αυξηθούν για τον πολίτη ακόμη περισσότερο τα κόστη προσφυγής στη δικαιοσύνη. Τι θα γίνει; Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε από κοινού να θέσουμε τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας με τους εκαντοτάδες μνημονιακούς νόμους που έχουν δημιουργήσει ένα παρασύνταγμα προς όφελος των δανειστών και των ολιγαρχών της χώρας;

Η Ελλάδα χάνει βαθμιαία την ίδια την υπόστασή της. Χωρίς τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, μεταφορές, νερό και υποδομές που ξεπουλιούνται δεν μπορεί να σταθεί ανεξάρτητο κράτος. Χωρίς παράκτια ζώνη δεν μπορεί να υπάρξει χώρα. Και χωρίς αρχαιολογικούς χώρους δεν μπορεί να υπάρξει ελληνισμός. Όλα αυτά άπτονται του σκληρού πυρήνα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να σταθεί η Ελλάδα ακόμη και με την μορφή που την ξέραμε.

Τόσο δύσκολο είναι να τα βρούμε από κοινού και να πούμε ότι όποιος επενδύσει στην διάλυση και την εκποίηση της χώρας, θα χάσει τα λεφτά του; Τόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουμε αριστεροί και δεξιοί να υπερασπιστούμε την εθνική αυτοδιάθεση του λαού μας, το δικαίωμά του να ζει σε ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα; Να έχει δικαίωμα στην ιστορία του και στην περιουσία του;

Γιατί δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από αυτά και ότι άλλο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αγωνίας του λαού; Τι θα γίνει έτσι και τα βρούμε σ' αυτά τα μέτωπα πάλης; Θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει; Θα υποφέρει από το μίασμα ο Περισσός, ή η Κουμουνδούρου; Ή θα χάσουν τον αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό τους οι εκτελεστές αποτυχημένων εκτρώσεων - όπως τους έλεγε πολύ εύστοχα ο Γκράμσι - που υπόκεινται ήδη στον ποινικό κώδικα της ιστορίας;

Βαδίζουμε χώρια, αλλά χτυπάμε μαζί...

Ας διατηρήσει ο καθένας από εμάς, η κάθε πολιτική δύναμη, την δική της ιδιαίτερη ταυτότητα, αλλά και τις θέσεις της, που θα έχει το δικαίωμα να τις ζυμώνει ελεύθερα στον από κοινού αγώνα. Τι φοβούνται όλοι τους; Αν η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί ότι έχει δίκιο στο πρόγραμμά της, γιατί φοβάται να το ζυμώσει ελεύθερα μέσα στις πλατύτερες μάζες που θα συνεγείρει μια ενωτική προσπάθεια, δηλαδή η κοινή δράση όλων μαζί εναντίον του καθεστώτος; Τι φοβάται;

Όποιος δεν φοβάται για το δίκιο των θέσεών του και των επιχειρημάτων του, δεν τρέμει την ανοιχτή αντιπαράθεση, την ελεύθερη ζύμωση μέσα στα πλαίσια ενός κινήματος κοινής δράσης. Όποιος όμως βάζει τη δική του περιχαράκωση πάνω από την μοίρα του λαού, των εργαζομένων και της πατρίδας, τότε - το ξέρει, δεν το ξέρει - λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα του καθεστώτος. Όσο αντικαπιταλιστής κι αν δηλώνει.

Βαδίζουμε χώρια, ο καθένας αυτοτελώς, αλλά οφείλουμε να χτυπάμε τον κοινό εχθρό μαζί. Πόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθεί κανείς; Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσει κανείς ότι στο βαθμό που θα συμβεί κάτι τέτοιο, θα απελευθερώσει πρωτοφανείς δυναμικές μέσα στον λαό και τους εργαζόμενους. Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσει κανείς ότι όσο δεν υπάρχει αυτή η ενότητα στην κοινή δράση, ο εχθρός, το καθεστώς, οι κυβερνώντες θα κάνουν περίπατο με την πολιτική τους και οι εκατόμβες των θυμάτων θα πολλαπλασιάζονται ισοπεδώντας κυριολεκτικά την χώρα και τον λαό της.

Εμείς οφείλουμε να τους χαλάμε την σούπα.

Τι περιμένουμε λοιπόν; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αφού πέταξε στα σκουπίδια τον αγώνα για τη ΔΕΗ, καλεί για σήμερα ευρεία συνάντηση για τις παραλίες, κοκ. Ευρεία συνάντηση, αλλά με αυστηρό πρωτόκολλο. Δεν τους θέλει όλους. Καλεί μόνο εκείνες τις "συλλογικότητες" που θεωρεί ότι ελέγχει ο μηχανισμός της με κολαούζους κάποιους από την αριστερά, αλλά π.χ. αγνοεί το ΕΠΑΜ επιδεικτικά. Ο λόγος είναι απλός. Χαλάμε την σούπα.

Είναι ένα ακόμη δείγμα για το πώς εννοεί η Κουμουνδούρου τα ανοίγματα. Ανοίγματα μόνο στους "δικούς μας" και σε εκείνους που ξέρουμε εξαρχής ότι θα πούνε όχι. Όπως π.χ. το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πώς αλλιώς θα προχωρήσει η συνεύρεση με την κεντροαριστερά; Πώς αλλιώς θα τα βρουν με τον Κουβέλη, ή με την Δημοκρατική Παράταξη που εγκυμονεί ο Βενιζέλος και η συμμορία του;

Εμείς πάντως σαν ΕΠΑΜ θα βρεθούμε εκεί. Δεν έχει καμιά σημασία που δεν μας κάλεσαν. Δεν έχει καμιά σημασία που ξέρουμε ότι θα κάνουν τα αδύνατα, δυνατά να πνίξουν την φωνή μας και να μας "ξεχάσουν" ακόμη κι ως αναφορά, όπως ήδη έκαναν σε προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις. Εμείς πάντως θα βρισκόμαστε πάντα εκεί και θα τους βάζουμε προ των ευθυνών τους.

Είμαστε ειδικοί στο να χαλάμε τις σούπες και τα στημένα παιχνίδια των κομματικών μηχανισμών. Όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με όλους τους αποκαλούμενους αντιμνημονιακούς. Εντός και εκτός Βουλής. Μην ανησυχείτε, η οργάνωσή μας είναι αρκετά ισχυρή και η πολιτική μας επιρροή αρκετά πλατιά, ώστε να μην μπορεί κανείς να μας κλείσει το στόμα με τη βία.


Όσο οι ηγεσίες αρνούνται να καθίσουμε όλοι μαζί σε κοινό τραπέζι  να τα βρούμε εναντίον του κοινού εχθρού, εμείς δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί μέσα στην κοινωνία. Θα τους χαλάμε τις φιέστες των δήθεν ανοιγμάτων και θα θέτουμε το κεντρικό πρόβλημα που όλη η πάσχουσα κοιωνία πια συμμερίζεται. Και θα το κάνουμε μέχρις ότου κατανοήσει ακόμη και ο πιο ανόητος ότι χωρίς κοινή δράση δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν ελπίδα. 

31 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το άρθρο . Ο κόσμος έχει καταδικάσει στη συνείδησή του όλη την αντιπολίτευση και πιο πολύ το Κ.Κ.Ε. , από το οποίο περίμενε πως θα έβρισκε μια κάποια στήριξη . Τώρα τελειώνουν οι ψευδαισθήσεις . Μένει μετέωρος και αναρωτιέται πώς μεταλλάχτηκαν όλοι αυτοί και από υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων έγιναν οι εσωτερικοί Εφιάλτες του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
      ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ:
      http://www.humansupport.gr/gr_news_more.php?nid=339

      Γιατί όπως λέει και το κείμενο των κυριων Γεριτσίδου "απο τις πράξεις και όχι τα λόγια κρίνεται κάθε αντιπολιτευτικός λόγος κόμματος εντός και εκτός βουλής".
      ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

      Διαγραφή
  2. Κάποιες αλήθειες άρχισαν να ψελλίζουν -τελευταία πολλή αρθρογραφία έχει "πέσει"-ο κ.Μπογιόπουλος,ακόμα και ο κ.Χατζηνικολάου,που για μένα άνθρωποι χωρίς πίστη κι εμπιστοσύνη στο λαό.Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ το ίδιο -με τον κ.Δελαστίκ να αρθογραφεί κατά κόρον...Για να μπορεί κάποιος να κάνει αυτή την υπέρβαση πρέπει να είναι "καθαρός"μέσα του και να έχει κατακτήσει την ουσιαστική καλλιέργεια και παιδεία,για να το "λέει η καρδιά του".Φοβάμαι ότι μέσα κι από την αρθογραφία θέλουν να διασώσουν τη δική τους εικόνα κι όχι το λαό και την Ελλάδα!Αν όχι -αν είναι τόσο "γενναιόδωροι",πώς δεν κάνουν πράξη το αυτονόητο,να μπουν στις γραμμές ένός ενιαίου παλλαικού μετώπου για αρχή,καλώντας κι άλλους στο ίδιο μετερίζι και ας το ονοματίσουν όπως θέλουν.Όταν οι διακηρύξεις δε γίνονται πολιτική πράξη ,τι να τις κάνεις και σε τι ωφελούν σήμερα;Ντρέπομαι για λογαριασμό τους...Αν ήμουν "αναγνωρίσιμο" και γνωστό πρόσωπο,θα το είχα κάνει από την πρώτη στιγμή-ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ!ΕΝΟΤΗΤΑ,ΕΝΟΤΗΤΑ...ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμιά άλλη φυσικά...Θεωρούν τόσο ανόητο τον κόσμο ή ποντάρουν στην απελπισία του;Αυτοί είναι τόσο κουτοί και γελοίοι ή -καθώς έχουν τόσο βρώμικη τη φωλιά τους-νομίζουν ότι έτσι θα "καλυφτούν";Δεν κατανοούν ότι το αδιέξοδο που βρίσκεται ήδη εδώ δεν θα αφήσει περιθώρια πια αυταπατών ή φόβων στον κόσμο και δε μπορεί οι φαντασιακοί -ισμοί τους να νικήσουν την αδυσώπητη ανάγκη επιβίωσης που κάθε μέρα δυναμώνει;Έστω και ένας από αυτούς να έβγαινε και να έκανε πράξη την αντίστασή του,θα του συγχωρούσε ο λαός όλες τις βρωμιές,αλλά ποιος από αυτά τα μικροπρεπή και άθλια ανθρωπάρια έχει την ΤΟΛΜΗ να κάνει το στοιχειώδες ζητώντας συγγνώμη για την αχρειότητά του;Πραγματικά,θα μας φτάσουν σε σημείο να τους "λυπόμαστε",να τους λοιδορούμε για την ξεφτίλα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλές ευχαριστίες για τους κύκλους αυτομόρφωσης και τις εκπομπές της ε-ροής...Ανοίγει το μυαλό και γλιτώνουμε από τα στερεότυπα,τις στρεβλές "λογικές"που μας πέρασαν για χρόνια....Η άγνοια κι ο δογματισμός γεννούν τα τερατουργήματα,που ζούμε.Αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης,χανόμαστε...Επιτέλους να τελειώσει η ανοησία,μπας και βρούμε όλοι μαζί άκρη.Αχ ,να ξέραμε τη δύναμη της ελεύθερης σκέψης και της δημοκρατίας-διαλόγου,που συνθέτει κι οδηγεί στο βέλτιστον για όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχουν γίνει τελείως προβλέψιμοι .Νυν υπερ πάντων ο αγών για τη βουλευτική έδρα.
    Από αυτούς δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε άλλο παρά ένα κακοπαιγμένο θέατρο με ρόλους που μοιράζει η τρόικα.Το θέμα είναι πως αυτοοργανώνεται η κοινωνία για να πάρει την εξουσία από τους κομματικούς στρατούς κάθε απόχρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Γρυμπογιάννης16 Ιουλίου 2014 στις 9:15 μ.μ.

      "Νυν υπερ πάντων ο αγών για τη βουλευτική έδρα." Σωστή η διατύπωση του Ανώνυμου 16 Ιουλίου 2014-6:18μ.μ., για την προβλέψιμη ιδιοτέλεια των εντολοδόχων. Ας κοιτάξουμε στο ένα τρίτο των του εκλογικού σώματος που αρνείται να ψηφίσει, ενδεχόμενα ένα σημαντικό ποσοστό του μπορεί να αποτελεί και σημαντική αντιπολιτικάντικη και αναγεννητική ποιότητα για την απελευθέρωση και σωτηρία της χώρας. Αναμφίβολα υπάρχουν ψηφοφόροι κομμάτων που δεν θα αδιαφορούσαν αν έβλεπαν καθαρή κοινωνική παρέμβαση. Πως εννοώ την καθαρή κοινωνική παρέμβαση. Εννοώ επιστημονικά τεκμηριωμένες και ταυτόχρονα επενδεδυμένες με πολυποίκιλες αιχμηρά αγωνιστικές μεθόδους, μακροοικονομικές και μικροοικονομικές θέσεις, ανάδειξη του (καταπατημένου) σύγχρονου νομικού πολιτισμού σε συνδυασμό και με τα μακρο-μικροοικονομικά ζητήματα, και ασφαλώς τεκμηριωμένες θέσεις για εθνικά θέματα και για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αυτής της τόσο ζηλευτής στ΄αυτό τον τομέα χώρας.
      Ερώτημα: Μπορεί μια τέτοια κοινωνική παρέμβαση να καλυφθεί εξ΄ολοκλήρου ΣΗΜΕΡΑ από ένα πολιτικό κόμμα; Απάντηση: Εξαιρετικά δύσκολο γιατί υπάρχει το εγγενές για ένα σημερινό κόμμα ζήτημα του πως εννοεί σε συνθήκες κατοχής τη συμμετοχή σε εθνικές-πολύ περισσότερο σε ευρωπαϊκές- εκλογές και δεύτερο ακόμα και αν συμμετέχει σε υπό κατοχικές συνθήκες εκλογές, πως αντιλαμβάνεται την αποδοχή βουλευτικών και κομματικών αποζημιώσεων που στο μεγαλύτερο μέρος τους αποτελούν ΑΜΟΙΒΗ την ώρα που αυτοκτονούν κατά χιλιάδες Έλληνες πολίτες εξ΄αιτίας οικονομικού αδιεξόδου, άλλοι μεταναστεύουν δια παντός και άλλοι εξαντλούν τα βιολογικά τους όρια από την απότομη εξαφάνιση ρευστού για τροφή και ιατρική-φαρμακευτική φροντίδα.
      Μια τέτοια όπως η προαναφερόμενη κοινωνική παρέμβαση μπορεί να καλυφθεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο από κοινωνικό μέτωπο ή μέτωπα στην περίπτωση δε που κάποια από αυτά επιλέξουν να συμμετέχουν στις οποιεσδήποτε εκλογές θα πρέπει να αποδέχονται μόνο τα στοιχειώδη έξοδά τους ως αποζημίωση με ταυτόχρονη μηνιαία δημοσίευση αυτών των εξόδων αρνούμενοι οποιαδήποτε άλλη αμοιβή.
      Τώρα στην θέση άλλου ανώνυμου φίλου:"Φοβάμαι ότι μέσα κι από την αρθογραφία θέλουν να διασώσουν τη δική τους εικόνα κι όχι το λαό και την Ελλάδα!Αν όχι -αν είναι τόσο "γενναιόδωροι",πώς δεν κάνουν πράξη το αυτονόητο,να μπουν στις γραμμές ένός ενιαίου παλλαικού μετώπου για αρχή,καλώντας κι άλλους στο ίδιο μετερίζι και ας το ονοματίσουν όπως θέλουν." ... "Αν ήμουν "αναγνωρίσιμο" και γνωστό πρόσωπο,θα το είχα κάνει από την πρώτη στιγμή", απαντώ πως αν πάψει να είναι ανώνυμος είναι πλήρως αναγνωρίσιμο ως αντιμνημονιακό πρόσωπο, είναι πολύ σωστή η άποψή του πως ο φίλος κος Γ.Δελαστίκ μένει "κλεισμένος στο καβούκι του από την άποψη της πράξης (με δικά μου λόγια) και δεν μένει παρά να γινόμαστε δημοσίως γνωστοί οι αντιμνημονιακοί αγωνιστές και με την μεταξύ μας και μεταξύ και των μετώπων επικοινωνία να οργανωνόμαστε σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα να προσελκύσουμε το ένα τρίτο των απαυδησμένων του εκλογικού σώματος και ασφαλώς των υποψιασμένων που για διάφορους λόγους δεν ξεκόλλησαν από το να ψηφίζουν το περισσότερο ή λιγότερο μη σωστό.george.griboyiannis@gmail.com

      Διαγραφή
  6. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πρόβλημα προσωπικότητας. Σε αυτή λοιπόν τη σχιζοφρενή, πολυσχιζοειδή, κατάσταση του είναι δύσκολο να είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Το Κ.Κ.Ε έχει πέσει θύμα του δογματισμού του. Δογματισμός που δεν μπορεί να λειτουργήσει στις σημερινές συνθήκες της παγκοσμιοποίησης.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν πρέπει να βρει ένα τρόπο να βγει από το δωμάτιο με τους καθρέπτες και το Κ.Κ.Ε. να δει πως λειτούργησε η Κουμουνιστική Κίνα (στα θετικά της πάντα) και που βρίσκεται σήμερα. Ας δουν αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=tIpCaMXCrb4 μπας και πιάσουν κανένα συμβολικό μήνυμα, όσο μπορούν.
    Από την άλλη δυνάμεις σαν το Ε.ΠΑ.Μ έχουν λύσεις, έχουν δυναμική και μπορούν να κερδίσουν πολλά, για το κοινό καλό πάντοτε, αν συνεργαστούν μαζί του, ΣΥΡΙΖΑ και Κ.Κ.Ε. και όχι μόνο αυτοί. Εκτός αν όπως λέει και ο τίτλος, εγγυούνται την κυριαρχία των κυβερνώντων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη καλησπέρα θέλω να σε συγχαρώ για την υπομονή και επιμονή που δείχνεις,στο τέλος πιστέυω θα κερδίσουμε.Υπο κανον.συνθήκες και εννοώ το ξεπούλημα που τώρα παει να ξεκινήσει δε θα πρέπει οι βουλευτές να διαλέξουνε που θα πάνε? του συριζα κυριως και ανελ.Εκει ίσως θελει λιγο περισσοτερη πίεση απτο κόσμο τους και απο μας και απτα κινήματα χαχα που λέει κιο ΤσίπραςΜε χρυση αυγη τι βλέπεις να γίνεται ένα μέρος της θα γυρίσει Ν.Δ.?Κώστας απο Πειραιά

      Διαγραφή
  7. Tερμα τα κουραφεξαλα ,

    Εχεις γραψει εδω μεσα πως το Συριζα κι το ΚΚΕ αλλα και η Χρυση Αυγη ειναι δοσιλογοι ! Εκτος απο το Πασοκ κι τη ΝΔ !

    Αναπαντητο ακομη παραμενει το εξης ...

    1 ) εχεις ζητησει συνεργασια με δοσιλογους αρα εισαι και εσυ δοσιλογος

    2 ) διατηρεις οπως δειχνουν απειρα βιντεο καλες σχεσεις με το δοσιλογο Μητροπουλο του Συριζα ενω τον αγκαλιαζεις κιολας θερμοτατα σε τοσες ομιλιες που εχετε κανει μαζι ! Ποιος αγκαλιαζει εναν δοσιλογο μωρε πας καλα ?

    3 ) το χωνι απο ανεκαθεν διατηρει ειδικη στηλη , που προωθει τις αποψεις του ΣΥΡΙΖΑ κι του ΚΚΕ για το καλο του τοπου τις επικαιρες ερωτησεις τους και πολλες απο τις θεσεις τους ! Δηλαδη αβανταρει κατα τον ιδιο το Καζακη Δοσιλογους


    κοινως μας δουλευεις για τα περι δοσιλογισμου οπως μολις απεδειξα , κι δε τολμας να ανατρεψεις τα παραπανω !


    αναπαντησα ακομη παραμενουν τα εξης

    - Καζακη εισαι κομμουνιστης ναι η οχι ?

    - Τα Σκοπια εχουν δικαιωμα να χρησιμοποιουν τον ορο Μακεδονια ?

    - Ποσα κτιρια , οικιματα , εχει το Επαμ ανα την ελλαδα ?

    - Ανεφερε την εργασιακη σου εμπειρια στο εξωτερικο κι τον εργοδοτη σου καποτε

    - Ερτ οταν θα κυβερνησεις κι θα μας πας στη δραχμη παραφτα οπως λες ! οι μισθοι των εργαζομενων στην ΕΡΤ θα μειωθουν κι ποσο ? απο τα 3 χιλιαρικα που σκανε καποιες και η πλειοψηφεια ? Ανεφερε το να το στειλουμε στους εργαζομενους της ΕΡΤ κι να το μοιρασουμε αυριο σε φυλαδια ! Επειδη ξεχασες να το αναφερεις οταν πηγες στην απεργια τους για να τους προσετεριστεις !!!!!!!

    - οι λαθρομεταναστες πρεπει να λαβουν ελληνικη ιθαγενεια ? ολοι ? λιγοι κι αν ναι ποιοι και ποσοι ?

    Τιποτε , μηδεν κουβεντα , κρυβεσαι .. τα παραπανω απαντιωντε σε 5 γραμμες .. με ενα ναι η οχι .. σε 3 λεπτα μεσα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν έρχεσαι δια ζώσης να πάρεις τις απαντήσεις σου; Σε τόσες δημόσιες εκδηλώσεις "κρύβομαι". Γιατί εσύ δεν τολμάς να έρθεις να μου ζητήσεις απαντήσεις δια ζώσης και στέλνεις μυνήματα με ανωνυμία; Έτσι κάνετε εσείς τα φασιστοειδή στο αδελφάτο που ανήκεις; Πάντως επειδή "κρύβομαι", σε περιμένω να με ρωτήσεις δια ζώσης σε κάποια από τις δημόσιες εκδηλώσεις που συμμετέχω.

      Διαγραφή
    2. Γιατί εσείς κύριε δε μας λέτε αυτά που ρωτάτε; Εσείς ποιος είστε;
      Καταρχάς βαριέστε να κοιτάξετε την ορθογραφία σας και μη βιάζεστε να "γράψετε" τις σκέψεις σας. Αυτό δείχνει μανιακό άνθρωπο.
      Ηρεμήστε λοιπόν, μάθετε να διαβάζετε, μάθετε να ακούτε και το να βάζετε πραγματάκια στα αντίστοιχα κουτάκια είναι προσχολικής ηλικίας. Ξεπεράστε το...

      Διαγραφή
    3. εσυ γνωριζεις την εργασιακη εμπειρια αγαπητη Ελλη του Καζακη στην Ελλαδα κι στο εξωτερικο ?

      το γεγονος το πως ειναι Κομμουνιστης ο ιδιος ?

      εχεις αναρωτηθει τα τοσα γραφεια ανα την Ελλαδα ποιος τα χρηματοδοτει τη στιγμη που εκλογικα ειστε ανυπαρκτοι ? ανταυτου εχετε παραπανω γραφεια κι απο κλεπτοκρατικα κομματα που εχουν λαβει συν της αλλης πολλα μυρια επιχορηγησης ?

      πια ειν η αποψη σου για τη λαθρομεταναστευση .. ? τις ομιλιες του Καζακη ον καμερα που κατοπιν τα εκρυβε , μιλα για πληρη δικαιωματα σε καθε λαθρομεταναστη συμφωνεις με αυτο ?

      τι δουλεια κανεις Ελλη μου και τι μισθο λαμβανεις ? με τη δραχμη την ατακτη φυγη παρακαλω οχι πως η δραχμη ειναι κατι το κακο , ξερεις τι θα γινει Ελλη μου ? γνωριζεις πως ο Καζακης ειναι υπερ της αμμεσης εξοδου απο το ευρω την Ευρωπη κι τα παντα ολα .. ακομη κι αν δεν ειχαμε χρεος ρε παιδι ο ιδιος το δηλωσε οχι εγω εκτος κι αν
      αλλαξε γνωμη ?

      για πες ρε Ελλη μου πως θα ανακαμψει η Ελλαδα με τη δραχμη εκτος ευρωπης κι των παντων ξεκινωντας απο την αρχη διχως να γινουν περικοπες σε δεκο οπως στην ερτ κι απολυσεις βλεπε στηριξη αγωνα των εργαζομενων στην ερτ , δινωντας πληρη δικαιωματα σε 4 μυρια αλοδαπων αυτο ειναι ανεκδοτο , κι αλλα χιλιαδες ..

      με ταγο κατ ουσιαν καποιον Κομμουνιστη φανατικο σε αυτη την ιδεα οπως εχει αποδειξει , με προυπηρεσια σε τραπεζικα διεθνη κερδοσκοπικα ιδρυματα που εξαγοραστηκαν μετοχες αυτων απο τον Σορρος , ενσημα στο κκε , κι αλλα απειρα ?




      Διαγραφή
    4. Εδώ μας κυβερνάνε κόμματα-ζόμπι, που χρωστάνε αρκετά χρήματα και παντού. Έχουν στελέχη που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους ή καρπώνονται οφέλη μόνο και μόνο της οικογενειοκρατίας, μας έχουν φλομώσει στα ψέματα και κάποιοι εδώ διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν τη κάμηλο και χωρίς σως μάλιστα... https://www.youtube.com/watch?v=ML59txVDuPw

      Διαγραφή
    5. 'Φιλε' Ανωνυμε...Νομιζω οτι τα θελει ο οργανισμος σου...Δε μποροω να μην απαντησω στις μακακιες που εγραψες..Πρωτον...ειναι ποινικο αδικημα να εισαι κομμουνιστης;;;;;;;
      Δευτερον τα γραφεια του Επαμ στην Ελλαδα ειναι πολυ λιγα σε συγκριση με τους πυρηνες και δευτερον τα συντηρουν τα ιδια τα μελη[ρεφενε,αν γνωριζεις].Οπως πιθανον να γνωριζεις υπαρχουν πολλα ξενοικιαστα καταστηματα λογω κρισης και οι τιμες ειναι πολυ κατω,αρα φθηνα.
      Τριτον για τη λαθρομεαναστευση...Να μου βρεις εσυ που λεει ο Καζακης υπερ της λαθρομεταναστευσης..Το να εχει ο μεταναστης πληρη δικαιωματα ως πολιτης δεν εχει να κανει ουτε με τη λαθρομεταναστευση ουτε με τη μεταναστευτικη πολιτικη ουτε τιποτα.Εχει να κανει με τη δομη του εσωτερκου της κοινωνιας.Δε σημαινει δλδ οτι ολοι οι μεταναστες που ειναι αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα θα γινουν Ελληνες πολιτες αλλα οσοι μεινουν[οσο δηλαδη χρειαστει να μεινουν ως εργατικο δυναμικο για την ανακαμψη της χωρας πρεπει να γινουν ισοτιμοι πολιτες οπως συμβαινει στις πολιτισμενες χωρες του κοσμου,ετσι ωστε να μην ειναι υποχειρια συμφεροντων και αραα κινδυνο για τον ελληνα πολιτη..
      Τελος να μας πεις εσυ πρωτος πως θα ανακαμψουμε με το ευρω κι υστερα θα σου πουμε γα τη δραχμη αν και αμα γκουγκλαρεις στον Καζακη ολο και και θα βρεις μια αναλυση επαρκη για τους τροπους που μπορουμε να ανακαμψουμε και τα απαραιτητα βηματα που πρεπει να γινουν ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΚΑΜΩΤΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  8. Στο φίλο Γ.Γρυμπογιάννη...Λέγομαι Διαμαντοπούλου Έλλη και είμαι στο Ε.Πα.Μ από το '11,από τις πλατείες.Δεν γράφω το όνομά μου πάντα,γιατί φοβάμαι ότι θα θεωρηθεί ως αυτοπροβολή-πράγμα που δεν με ενδιαφέρει καθόλου- και γιατί θεωρώ ότι ο αγώνας είναι κοινός και απλά γράφω,όταν νομίζω ότι κάτι από αυτά που σκέφτομαι θα βοηθήσει σε αυτό.Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ λυπηρό που πολλοί νέοι άνθρωποι-τους οποίους αγαπώ και πιστεύω πάρα πολύ-είναι εγκλωβισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ,και σε άλλους πολιτικούς χώρους και -δυστυχώς άθελά τους-ξοδεύουν δυνάμεις για να στηρίξουν τον προσχηματικό λόγο και τα "πυροτεχνήματα"των κομματικών στρατών,που σώζουν εαυτούς και αλλήλους.Δεν έχουν κατανοήσει ότι αυτό το σύστημα πάσχει δομικά κι ότι μόνο η ανατροπή του από τον ενωμένο λαό πια μας σώζει.Έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας τεράστιο κι εμείς οι Επαμίτες,που μας θεωρούν πολλοί ως άλλο ένα κόμμα,το οποίο έχουν περιχαρακώσει στη συνείδησή τους και το απορρίπτουν ως εθνικιστικό,παλαιομοδίτικο κ.λ.π,ενώ είναι το ακριβώς αντίθετο.Νομίζω ότι το "παιχνίδι"παίζεται από τους "μαέστρους"του είδους σε επικοινωνιακό επίπεδο,και υποστηρίζεται η εικόνα προς τα έξω να είναι η ανάλαφρη-δήθεν μοντέρνα και εναλλακτική ματιά -σε έναν κόσμο πια ανοιχτό όσο ποτέ άλλοτε.Δυστυχώς εκμεταλλεύονται το έλλειμμα πολιτιστικής ή και εθνικής ταυτότητας-που χρόνια υπονομεύτηκε-και προσδίδουν μια "ταυτότητα"εύπεπτη και συμβατή με τα "μοντέρνα"ήθη παραμυθιάζοντας τη νεολαία,που είναι δύσκολο να κατανοήσει τον τελεσίδικο χαρακτήρα αυτής της κρίσης,το τι ακριβώς οφείλει να υπερασπιστεί κ.λ.π,μια και έμαθε να "ξοδεύει"τη δυναμικότητά της για να στηρίζει την προς τα έξω εικόνα.Οι πιο μεγάλοι όμως-και δη οι δήθεν πολιτικοποιημένοι- είναι όχι απλά αδικαιολόγητοι,αλλά υποκριτές και ύποπτοι,όταν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι διακυβεύεται σήμερα.Κι ακόμα κι αν μιλάνε για την ανάγκη της ενότητας στη βάση ή τη δημοκρατία,τι να το κάνεις όταν δεν αναλαμβάνουν ευθύνες έμπρακτα;Καλή δύναμη σε όλους μας,και καλή λευτεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσοι δεν εχουν καταλαβει οτι οι δυναμεις που συγκρουστηκαν στον Β Παγκ πολεμο έχουν ηδη ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ την συγκρουση, δεν εχω αλλο σχολιο να προσθεσω. Ο πολεμος στην αρχη της εξελιξης ειναι οικονομικος και μετα θα γινει σε πραγματικα πυρά.

    1. Καλπάζει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, που παρουσίασε νέα αύξηση φτάνοντας το Μάιο 2014 σε 2,166 τρισ. ευρώ, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας.
    2. Οι ηγέτες των BRICS -της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής- θα ανακοινώσουν την ίδρυση ενός αποθεματικού νομισματικού ταμείου και μίας αναπτυξιακής τράπεζας μέσα στην εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg ΙΟΥΝΙΟΣ 2014.
    3. Σοκ: Στην Μεγάλη Βρετανία οι πέντε πλούσιες οικογένειες κατέχουν περισσότερα απ'ό,τι 12 εκατ. άνθρωποι. Η έρευνα βασίστηκε στα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes, στις αρχές Μαρτίου, για τους πλουσιότερους του πλανήτη
    4. HSBC: Tο κινεζικό νόμισμα θα καταστεί πλήρως μετατρέψιμο μέχρι το 2017
    5. Κούβα: Στήνεται ρωσική βάση ηλεκτρονικών υποκλοπών 250 χλμ. από τις ΗΠΑ Η βάση το 1967 απασχολούσε περί τα 3000 άτομα προσωπικό τη μεγαλύτερη τότε βάση υποκλοπών που διατηρούσε η Ρωσία στο εξωτερικό.
    6.O ρωσικός αεροναυπηγικός Sukhoi έλαβε συστάσεις από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας να επιταχύνει "όσο είναι δυνατόν" το πρόγραμμα ανάπτυξης ρτου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς Τ-50, το οποίο επρόκειτο να αρχίσει να παραδίδεται στις αρχές του 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μ'αρέσει που χθές τα μεσάνυχτα έβαλα στο σχόλιό μου τον σύνδεσμο των κυριων Γεριτσίδου(http://www.humansupport.gr/gr_news_more.php?nid=339) και μέσα σε μερικές ώρες τις ''έριξαν'' την ιστοσελίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας
      http://humansupport.gr/gr_news_more.php?nid=339

      κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό που βρήκα αλλού στο διαδίκτυο:

      ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ :
      ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ
      Τα πράγματα είναι πολύ απλά και από τις πράξεις και όχι τα λόγια κρίνεται κάθε αντιπολιτευτικός λόγος κόμματος εντός και εκτός βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΚΚΕ/ΧΑ/ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ-ΔΗΜΑΡ έως εξωκοινοβουλυτικούς κομματικούς μηχανισμούς από ΕΠΑΜ μέχρι ΣΠΙΘΑ και όπως αλλιώς ονομάζεται οποιοσδήποτε έχει διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων ή έχει δηλώσει την ικανότητα να ηγηθεί ως αρχηγός παλαιάς κοπής ενάντια σε αυτήν την λαίλαπα των φασιστών κυβερνητικών :

      Εάν πραγματικά θέλετε να σταματήσετε την κυβέρνηση ή να την εξαναγκάσετε να κηρύξει επίσημα την αναστολή του Συντάγματος που επί της ουσίας έχει επιβάλει και επιβάλλει καθημερινά (ώστε να έχουμε άλλου είδους διεθνείς εξελίξεις με μια επίσημη αναστολή ενός Δημοκρατικού σε γενικές γραμμές Συντάγματος), δεδομένου ότι έχετε και διαθέτετε τα μέσα (νομικά τμήματα/συμβούλους, οικονομική δυνατότητα και πρόσβαση στα ΜΜΕ και για τους εντός Βουλής πρόσβαση σε κοινοβουλευτικούς θεσμούς και δυνατότητες) μπορείτε να την σταματήσετε ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ. Δηλαδή όποτε πραγματικά θέλετε.

      Απλά πρέπει να κάνετε τα εξής :

      1. Εφ' όσον παρ' όλο που μαζεύτηκαν πάνω από 120 υπογραφές και δεν έγινε Δημοψήφισμα ούτε καν συζήτηση για Δημοψήφισμα και έχετε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα όπως καταγγέλλετε κάνετε πλέον νομικές κινήσεις :

      Α. εντός 60 ημερών από την δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου για την Μικρή ΔΕΗ τον προσβάλλετε στο ΣτΕ, με ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή εφαρμογής του νόμου έως ότου αποφανθεί η ολομέλεια.
      Μετά από πιθανή απόρριψη, προσβάλλετε την απόφαση του ΣτΕ στα δικαστήρια του εξωτερικού.

      Β. ενημερώστε τον Λαό ποίοι είναι οι συμβαλλόμενοι επωφελούμενοι από την Μικρή ΔΕΗ και προσβάλλετε για προστασία του Δημοσίου και Εθνικού Συμφέροντος κάθε διαδικασία πώλησης της Μικρής ΔΕΗ κατά την απόπειρα των κυβερνητικών να εφαρμόσουν τον νόμο που ψήφισαν.

      Γ. δημοσιεύστε στα πλαίσια της διαφάνειας και του Δικαιώματος των Πολιτών στην Ενημέρωση για όλα τα πόθεν έσχες και τις επαγγελματικές, συγγενικές και όποιες σχέσεις με τους κυβερνητικούς αυτών που θα ενδιαφερθούν για την Μικρή ΔΕΗ.

      Δ. το ίδιο και για κάθε βουλευτή και μέλος της κυβέρνησης που έκανε νόμο του Κράτους την Μικρή ΔΕΗ όπως και για όποιον προπαγανδίζει υπέρ αυτής.

      ... Συνεχίζεται

      Διαγραφή
    2. http://humansupport.gr/gr_news_more.php?nid=339

      Συνέχεια
      ...
      2. Εφ' όσον καταγγέλετε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα όσοι είστε εντός Βουλής οφείλετε ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ : όπως καλώς αποχωρήσατε από το Α΄ θερινό τμήμα της βουλής για να μην νομιμοποιήσετε την διαδικασία ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (ασχέτως προτάσεως) ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 140 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, κάτι που θα εξαναγκάσει την αναστολή λειτουργίας της βουλής και την μη δυνατότητα της κυβέρνησης να την χρησιμοποιεί για νομιμοφάνεια, εξαναγκάζοντας τους κυβερνητικούς είτε να κυβερνήσουν ανοιχτά δικτατορικά είτε να πέσουν όπως επιζητεί ο Λαός πιεστικά και επανηλειμμένα.

      Σε κάθε απόπειρα δημοσίευσης νόμου με πράξη νομοθετικού περιχομένου προσβολή του νόμου αυτού στο ΣτΕ.

      Επίσης, μήνυση και καταγγελία της κυβέρνησης διεθνώς για κατάργηση του Κράτους Δικαίου και Δημοκρατίας και χρήση των Θεσμών για εγκληματικές ενέργειες ως εγκληματική συμμορία - σπείρα.
      Δεν σας βάζω τα ... 'δύσκολα' της στήριξης και απαίτησης εκδίκασης όλων των μηνύσεων των Πολιτών που καταγγέλλουν κυβερνητικές πράξεις ή την στήριξη όλων των προσφυγών στο ΔΠΔ της Χάγης που οφείλατε να κάνετε ως αντιπολίτευση.

      Δεν σας βάζω τα ... 'δύσκολα' της έγκλησης του προέδρου της δημοκρατίας Παπούλια που υπογράφει τα πάντα ακόμα και όταν υπάρχουν εκθέσεις από το Ελεγκτικό Συμβούλιο ή ακόμα και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αντί να τα αναπέμψει ως όφειλε και να δικαιολογήσει τα εκατομμύρια που τον πληρώνουμε και που αυτός αυτή την στιγμή παρανόμως καρπώνεται αφού δεν λειτουργεί /δρα σύμφωνα με τον ρόλο του και τον Όρκο του αλλά απλά ως μία έμβια μηχανική και άβουλη επί πλέον σφραγίδα της κυβέρνησης και τίποτα άλλο.

      Απλά σας προκαλώ (ιδίως τους εντός βουλής και τους οριακά εκτός) να χρησιμοποιήσετε τις παχυλές κρατικές αμοιβές/επιχορηγήσεις σας για τις νομικές κινήσεις που οι Πολίτες δεν έχουν τα χρήματα να κάνουν και σας προκαλώ να επιδείξετε τα κότσια έστω και την τελευταία στιγμή να προκαλέσετε εκλογές απλά για να παγώσει η κυβερνητική φασιστική καταστροφική δράση που καταγγέλετε.

      Τέλος για τους άλλους επίδοξους πολιτικούς που ήδη κατεβήκατε σε εκλογές και αξιώνετε οικονομική ενίσχυση από τα μέλη σας όπως κάθε κομματικός μηχανισμός σας προκαλώ να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κονδύλια για τις νομικές ασπίδες που εμείς οι απλοί μη κομματικοποιημένοι Πολίτες δεν έχουμε δυνατότητα και πρόσβαση να υψώσουμε (και πάλι με μέριμνα των κυβερνητικών).

      Εαν αγνοήσετε τα ανωτέρω (όπως έκαναν το 2008 ο Καραμανλής και το 2009 ο ΓΑΠ και ο Παπούλιας συν των υπολοίπων συνεργών τους) θα αποδείξετε ότι παίζετε με τον πόνο, τον θάνατο και την επιβίωση των Πολιτών και της ίδιας της Χώρας μας για τα δικά σας παιχνιδάκια στις πριβέ παρτίδες εξουσίας των πολιτικών που καμμία ωφέλεια δεν επιφυλάσσουν στο καθολικό σύνολο των Πολιτών αλλά μόνο στις συγκεκριμένες συντεχνιακές ομάδες των εξουσιολάγνων.

      Εξ άλλου, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν καλύπτεσθε νομικά. Αντιθέτως, είστε εντελώς έκθετοι σε περίπτωση που αγνοήσετε την πιταγή του 120Σ που σας επιτάσσει να επαναφέρετε την νομιμότητα με κάθε τρόπο όταν το Σύνταγμα καθίσταται ανενεργό ή καταλύεται στην πράξη : αυτό ακριβώς που όλοι καταγγέλλετε, μέχρι στιγμής μόνο με λόγια.

      Εαν αποδείξετε, για ακόμα μια φορά, ότι λέτε μόνο λόγια τότε θα έχετε αποδείξει την συνεργία σας με τους κυβερνητικούς, πουλώντας ελπίδα σε έναν Λαό κατ' εξοχήν φιλήσυχο που ελπίζει και περιμένει να λύσετε εσείς το ζήτημα ειρηνικά για να μην το κάνει ο ίδιος ο Λαός με την βία όπως απαιτείται.

      Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου

      Διαγραφή
    3. Και μετά ξύπνησαν... Σοβαρότητα μηδέν! Δικομανείς μεχρι αηδίας, χωρίς να έχουν ιδέα για το γεγονός ότι δεν έχουμε παραβίαση του νόμου, αλλά προσβολή του σκληρού πυρήνα της συνταγματικης έννομης τάξης. Πρόκειται για τυπική περίοδο "πολιτικής ανωμαλίας" όπου η εξουσία έχει καταλύσει κάθε έννοια κράτους δικαίου και συνταγματική τάξης. Από μια τέτοια περίοδο μπορεί να βγει κανείς μόνο με την κινητοποίηση του άρθρο 120 σ' όλες τους τις διατάξεις. Δηλαδή με κινηοποίηση του πατριωτισμού των ελλήνων εναντίον των σφετεριστών της εξουσίας. Όλα τα άλλα είναι ελαφρά αναγνώσματα.

      Διαγραφή
    4. Αυτό που θέλει η πλειοψηφία των ανθρώπων σήμερα είναι να ζούν οι ίδιοι την ζωή τους χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων. Αυτή είναι η τάση που αντιλαμβάνομαι εγώ αν και ακόμα μερικοί δεν ξέρουν να την εκφράσουν. Με την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στον εαυτόν τους αυτό θα επιτευχθεί πιό γρήγορα, ενώ όταν φοβούνται πιό αργά.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    5. Γιώργος Γρυμπογιάννης19 Ιουλίου 2014 στις 8:55 μ.μ.

      Αγαπητέ Ηλία Λυμπέρη, μου επιτρέπεις να προσθέσω "και με την εμπιστοσύνη στους συνανθρώπους";
      Ένας παλαιός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης έλεγε (από τη δική του σκοπιά δεν διαφημίζω ιδεολογία). Δύο πράγματα πρέπει να έχει ο κομμουνιστής, υπομονή και αγάπη για τον άνθρωπο.Νομίζω αυτό αναδεικνύει πρώτα Άνθρωπο και μετά το που βρέθηκε κανείς στη δίνη των γεγονότων (ιστορικό παράδειγμα π.χ. ο Κομνηνός Πυρομάγλου).
      Το πιο εύκολο είναι να αναδείξουμε ή και να τονίσουμε τις διαφορές μας. Το πιο δύσκολο είναι να ανακαλύψουμε τα κοινά σημεία.Το πάρα πολύ δύσκολο (αλλά τόσο επωφελές) είναι να εμπιστευτούμε τις καλές πλευρές του διαφορετικού.Εν προκειμένω, οι δυνατότητες σύνθεσης (ιδέες-πρακτικές δράσεις) της πλευράς Ο.Γεριτσίδου και συναγωνιστών της (εν προκειμένω) και ΕΠΑΜ και φίλων του (που φιλοξενούν τις εδώ απόψεις/δημοσιεύσεις μας), είναι αυτού του τύπου (και αυτό ανεξαρτήτως των εκατέρωθεν ποσοτικών μεγεθών) που μπορούν να δώσουν εξαιρετικά προωθητική δύναμη στον αγώνα ενάντια στην εθελόδουλη κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πλήρης συνταύτιση για την ανάγκη αντίστασης βάσει του 120Σ και η προοπτική ηθικής/νομικής/οικονομικής κατοχύρωσης με τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ επεξεργασίες και τις δράσεις και των δύο πλευρών.Καλή συνάντηση όλων μας.george.griboyiannis@gmail.com

      Διαγραφή
    6. Όσον με αφορά οφείλουμε να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και αυτό σημαίνει να αποδεχόμαστε το διαφορετικό από το δικό μας χωρίς να το υποτιμούμε ούτε να το υπερτιμούμε, χωρίς να το θεωρούμε σωστό καί χωρίς να το θεωρούμε λάθος αλλά απλώς διαφορετικό. Το τι θεωρεί σωστό ή το τι θεωρεί λάθος ο καθένας αφορά τον ίδιο και κανέναν άλλο.
      Ο αποδοχή του διαφορετικού δεν σημαίνει συγκατάθεση.

      Η εμπιστοσύνη που έχει κάποιος σε κάποιο συγκεκριμένο συνάνθρωπό του ποτέ δεν συμβαίνει, αυτό που συμβαίνει είναι η εμπιστοσύνη που έχει ο πρώτος στην δικιά του κρίση που έχει σχηματίσει όσον αφορά τον δεύτερο.
      Η συνεργασία είναι πολύ πιό αποτελεσματική όσον αφορά την αρμονία παρά ο ανταγωνισμός. Η συνεργασία γίνεται στα κοινά. Συνεργασία μπορεί να γίνει και χωρίς να συμφωνούν τα άτομα, διότι είναι θέμα δράσης ή ενέργειας και όχι απλά διανοητικής θεώρησης.
      Ο ανταγωνισμός όταν γίνεται σαν παιγνίδι δεν σπάει την αρμονία.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  11. Πραγματικά απορώ με την υπομονή σου Δημήτρη...Πώς απαντάς σε αυτά τα άρρωστα ανθρωποειδή;Το Ε.Πα.μ δεν είναι καταφύγιο παλιανθρώπων ή θρασύδειλων,αλλά μετερίζι ανατροπής ενός καθεστώτος κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση των φασιστοειδών του είδους τους.Έλεος πια. Ό,τι κι αν κάνουν αυτά τα τρόλ των μισανθρώπων,απλά μας πεισμώνουν ακόμα πιο πολύ και χαιρόμαστε που μας φοβούνται.Ευτυχώς έτσι ας δουν και κάποιοι πιο λιγόψυχοι ανάμεσά μας ας δουν με τι αρρώστια έχουμε να κάνουμε και γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε ακόμα.Μα για να γίνει αυτό το άλμα,η υπέρβαση που θέλουμε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ τρομαγμένοι είναι οι δήμιοι που μας σφάζουν και ποιο είναι το επίπεδό τους.Καταφέρανε άλλη μια φορά να ελέγξουν το φόβο μας-κι όχι εμείς το δικό τους,γιατί υπάρχει τεράστιο έλλειμμα πολιτικής-κι όχι μόνο- παιδείας.Είναι για λύπηση!Με το εκλογικό αποτέλεσμα η φοβικότητα της άγνοιας,η εμμονή στις αυταπάτες του χθες επικράτησαν,αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.Όσο αργεί να γίνει η ανατροπή ,τόσο πιο ουσιαστική και αναπότρεπτη θα είναι.Αυτά τα βδελύγματα θα κρυφτούν στις βρόμικες τρύπες τους και θα ζητάνε έλεος.Ξέρουν ότι το τέλος τους φτάνει και ξεβράζουν όλη τη μαυρίλα με περισσότερη ορμή...Καλά κάνουν και φοβούνται γιατί κοντεύει η ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα ήθελα τη γνώμη σου για τις απόψεις περι μεταμοντέρνου που κυριαρχούν στα κινήματα της αντιπαγκοσμιοποίησης, στη σύγχρονη αριστερά (κυρίως αλλά όχι μόνο) και στους ακαδημαϊκούς κύκλους σήμερα. Θα αναφέρω όσο πιο συντομα γίνεται τις βασικές απόψεις, όπως τις αντιμετωπίζω στο διαδικτυο και στο πανεπιστημιο (λόγω των σπουδών μου πχ, βλέπε Λιάκος)
    -Στον μεταβαλλόμενο μεταμοντέρνο κόσμο μας, λένε, ο λόγος για έθνη και σημαίες είναι λογος τοσο κακοποιημένος απο την εξουσία που προκαλεί μονο καχυποψια.
    -Η εποχή των μεγάλων αφηγήσεων της Ιστορίας και των σταθερών αληθειών έχει παρέλθει, όπως έχουν δείξει φιλόσοφοι οπως ο Jean Francois Lyotard. Τα έθνη σβήνουν το ενα μετά το αλλο, όχι γιατι οι ανθρωποι εκμαυλίστηκαν ή "ξέχασαν" τη συλλογική τους ταυτότητα, αλλά γιατί η βάση απ'την οποία αντλούσαν την αλήθεια τους (πχ ο "Λόγος", η "Ιστορία") έχει αντικατασταθεί στην εποχή μας απο αυτοματοποιημένα γλωσσικά παιχνίδια που παράγει μαζικά η παγκοσμιοποιημένη αγορά και η ψηφιακή πληροφορία.
    -Η λύση σήμερα δεν βρίσκεται, λένε, σε σύμβολα που δε σημαίνουν τίποτα για κανέναν, ούτε στην επίκληση των "μύθων" και των "αφηγήσεων" της νεωτερικότητας αλλά ακριβώς στη "διαφορετικότητα, στο ελεύθερο παιχνίδι του νοήματος μέσα σε διαφορετικές ταυτότητες."
    Αυτες οι θεωρίες ίσως ειναι απλά χυδαίος σχετικισμός ντυμένος με φιλοσοφικές λέξεις. Όμως βαστούν απο το 1970 και οσο περνά ο καιρός και η πλειοψηφία δεν βγαίνει απ'τη τελεια απάθεια, μήπως εμπεριεχουν αλήθεια ;

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για θεωρίες που επαναλαμβάνονται κάθε φορά που κυριαρχεί ο σκοταδισμός και έχουν ηττηθεί οι λαοί. Τίποτε το καινούργιο δεν υπάρχει σ' αυτές. Μετά την ήττα της Παρισινής Κομμούνας το 1871, τα αιτήματα της δημοκρατίας και της εθνικής αυτοδιάθεσης υπέστησαν επίσης μεγάλη υποχώρηση. Δες τι έγραφε ένας από τους πιο επιφανείς ιστορικούς της περιόδου, ο Τζάστιν Μακάρθι: "Στην εποχή μας έχουμε υπερβεί τις ημέρες των πολιτικών αφαιρέσεων. Τα συνθήματα που συνάρπαζαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συναισθηματικά τους πατεράδες μας, δεν έχουν κανένα νόημα στα αυτιά μας. Γελάμε με τέτοιες φράσεις όπως "τα δικαιώματα του ανθρώπου". Ούτε καν γνωρίζουμε τι σημαίνει να μιλά κανείς για "τον λαό", όπως χρησιμοποιούσαν τις λέξεις πριν πολύ καιρό όταν με "τον λαό" αντιλαμβάνονταν μια μεγάλη μάζα αδιημένων ανθρώπων που δεν είχαν καμιά αντιπροσώπευση και καταπιέζονταν από τα προνόμια και την αριστοκρατία." Justin McCarthy, The History of our Own Times, v. 1, New York, 1884, σ. 89.
      Σε τι διαφέρουν οι σημερινοί με αυτές τις αντιλήψεις του τέλους του 19ου αιώνα; Σε τι διαφέρουν από την φιλοσοφία του Oswald Spengler και άλλων σαν και δαύτον; Έχουν την ίδια ακριβώς γνωσιοθεωρητική αφετηρία.

      Διαγραφή
  13. Οι Διεθνείς Δανειστές της Ελλάδας, ΔAYTOI Οι "Δανειστές" ZHTOYN ΠΛEON ANOIKTA THN YΠOΘHKEYΣH THΣ Ελλάδας !!! KAΠOIOI AΠEPΓAZONTAI ΓIAYTO ΣXEΔIA ΓIA ... Γ' ΠΠ !!!! (π.χ. βλ. ... OYKPANIA !! TI POΛO EXOYN ΣAYTO OI "ΔIKOI" MAΣ ΠPOΔOΩTEΣ THΣ XΩPAΣ ;;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια ερώτηση άσχετη με το θέμα που μου γεννήθηκε βλέποντας σήμερα το ντοκυμαντέρ του ΕΠΑΜ "ΟΥΣΤ - Η Κραυγή της Ελλάδος" και ειδικά στο τέλος αυτού.

    Απο το ντοκυμαντέρ κατάλαβα πως ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε το σύστημα είναι η άρνηση πάσης φύσεως πληρωμών προς το κράτος και ειδικά στην εφορία.
    Παρ' αυτά δεν βλέπω καμία πρωτοβουλία από κάποιον φορέα να σηκώσει στις πλάτες του αυτό το θέμα, αλλά δυστυχώς ούτε και από το ΕΠΑΜ.
    Για να είμαι δίκαιος, δεν θα ξεχάσω την περσινή πρωτοβουλία βέβαια με το νομικό τμήμα του ΕΠΑΜ όπου κατατέθηκε αγωγή και μήνυση εναντίων του κράτους με σκοπό να αποδειχτούν παράνομα τα εκκαθαριστικά, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και η τελική κατάληξη δεν έμαθα ποια ήταν. Οι πολίτες αναγκάστηκαν να πληρώσουν την εφορία?

    Βλέπω μεμονωμένα άτομα παρασυρόμενα από τα αριστερά κόμματα, κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αλλά και από το ΕΠΑΜ να αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια και την εφορία, και στο τέλος να αναγκάζονται να τα αποπληρώσουν και μάλιστα με πρόστιμα, καθώς δεν έχουν καμία υποστήριξη στην πράξη από κανέναν.
    Ειδικά τώρα που είναι η πληρωμή της 1ης δόσης στην εφορία δεν θα έπρεπε να παρθεί κάποια πρωτοβουλία με συμμετοχή πολλών κομμάτων και από όλους τους χώρους με σκοπό την άρνηση πληρωμής? Από μόνοι τους περιμένουμε να πέσουν?

    Χωρίς να αφήνω υπονοούμενα αλλά επειδή το έχω πραγματικά απορία, ποιά η στάση του κ.Καζάκη και των άλλων μελών της πολιτικής γραμματείας απέναντι στην εφορία και στα χαράτσια? Έχετε πληρώσει κάτι από όλα αυτά τόσα χρόνια τώρα?

    Παρατηρώ πως ο κόσμος θέλει να αντισταθεί και να μην πληρώσει αλλά δεν έχει κάποιον να απευθυνθεί όπου θα το πάει μέχρι τέλος. Στο τέλος όλοι μου οι γνωστοί που παρασύρθηκαν από τις κομματικές τους ηγεσίες, πλήρωσαν και με μάλιστα με πρόστιμο, χαράτσια και εφορίες σιχτιρίζοντας αυτούς που τους προέτρεψαν.

    Αν βρείτε χρόνο θα ήθελα μία απάντηση στο ερώτημά μου κ. Καζάκη.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από που πάει στο διάολο;; AΠO ... EΔΩ !!!

    ΠPOMEΛETHMENO EΓΛHMA από THN "KYBEPNHΣH" MAΣ !!! ΌTAN MΠHKAME στο ΜNHMONIO TO XPEOΣ THΣ XΩPAΣ MAΣ HTAN 124% TOY Α.Ε.Π. KAI TΩPA TO 2014 META AΠO ΘYΣIEΣ ΣTON ΣATANA TON MAMONA (PWC) EΓINE .... 174% !! KAI TA ΔIAXPONIKA KYBEPNHTIKA PEMAΛIA TO BAΦTIZOYN ... BIΩΣIMO !!!! EXOYN ... ΔIKIO !!! ΘEΛOYN NA BIΩNOYN TON APXONTA TOYΣ, TON ... ΣATANA TOYΣ !!! ΠPOΣOXH - ΠPOΣOXH - ACHTUNG - ACHTUNG: AYTOI ΔEN EINAI EΛΛHNEΣ, OYTE ΓEPMANOI !!!
    Y.Γ. 1. TI EΣTI ... P.W.C. ;; ANAΛYΣH ΣE BAΘOΣ TΩN .ΓPAMMATΩN, OΠΩΣ TO ..."W" (.... IATPIKOΣ OPOΣ ;;;;) !!!
    Y.Γ. 2. KAΛHMEPA HΛIE, K-A-Λ-H-M-E-P-A !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. TO .... ΛYΣAPI ή AΛΛOIΩΣ "Οι Eπαναστάτες EINAI XAPOYMENOI KAI Eυτυχισμένοι Aνθρωποι"

    EPΩTHΣH ΠPΩTH: PE ΣEIΣ !! ME TA ΣKATA ΠOY MΠΛEΞAME ΩΣ EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ, ΠΩΣ ΞEMΠΛEKOYMAI ;;;
    AΠANTHΣH ΠPΩTH: ΔIABAZOYMAI TON AΘΛO TOY HPAKΛH ΠEPI TOYΣ ΣTAYΛOYΣ TOY .... (EΛA NTE TOYΣ ΞEPETAI PE MOYPΓOI ;;), OXI MONO TON ΔIABAZOYMAI, AΛΛA KAI TON ... KATANOOYMAI !!!

    Y.Γ.1 AΣTAI TIΣ ΣTPATHΓIKEΣ, KAI KANTAIE ... ΠOΛITIKH !!! AΛΛA ME .... ΠOΛITIKOYΣ !! EXETAI AΠO AYTOYΣ ;;; ΠOΛITIKOYΣ ME KEΦAΛAIO "Π", OΠΩΣ ... ΠEOΩΣ !!! OXI, AΠΛA ΔEN EXETAI, ΔEN YΠAPXOYN !!!
    Y.Γ. 2. ΛYΣTAI THN ΠPΩTH EPΩTHΣH, ΓIA NA ΠEPAΣOYMAI KAI ΣTHN ΔEYTEPH !!!! ANTE NTE !!! MOYPΓOI EEEE MOYPΓOI !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή