Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΕΠΑΜ;

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δίνει την μάχη των ευρωεκλογών. Θεωρεί ότι αυτή η πολιτική μάχη μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μια ριζική ανατροπή του καθεστώτος κατοχής. Γιατί; Διότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να συντριβεί ολοκληρωτικά η κυβερνώσα παράταξη μαζί με όλες τις πολιτικές της εφεδρείες.

Να δεχτούν όλοι τους ένα τόσο καθοριστικό πλήγμα ώστε να μην μπορούν πλέον να ανακάμψουν πολιτικά και κοινωνικά. Ούτε καν εκλογικά. Να οδηγηθούν στην διάλυση όλες οι πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στην επιβολή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, οι οποίες μετέτρεψαν την χώρα σε οικόπεδο υπό πώληση και τον λαό της σε παρείσακτο στον ίδιο τον τόπο του.

Μπορούμε να τους τσακίσουμε

Πρέπει να εισπράξουν τέτοια εκλογικά αποτελέσματα που θα τους απονομιμοποιήσουν τόσο πολύ ώστε να μην έχει κανένα έρεισμα η διακυβέρνησή τους. Να κριθούν όλες οι υπογραφές τους και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει σε βάρος του ελληνικού λαού ως ανυπόστατες. Ποιος θα τολμήσει να πει ότι ισχύουν οι υπογραφές μιας κυβέρνησης, της οποίας τα κόμματα θα εισπράξουν μονοψήφια ποσοστά; Ποιος θα τολμήσει να πει ότι μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά ένας τέτοιος συνασπισμός κομμάτων;


Κι αυτό ήδη συμβαίνει. Μην κοιτάτε τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται από τα κανάλια για να υπηρετήσουν το σκηνικό ενός τεχνητού διπολισμού. Η ΝΔ υστερεί ήδη 10-15 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να καταρρέει, ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται σε επίπεδα ασημαντότητας. Το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, ενώ το Ποτάμι στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν στα κανάλια πιάνει 9-10%, ενώ στις κρυφές δεν υπερβαίνει το 1,5%. Μέχρι τις εκλογές η ΝΔ είναι σίγουρο ότι θα πέσει σε ποσοστά τέτοια που δεν θα της επιτρέψουν να ανακάμψει ποτέ ξανά. Το ίδιο και ολόκληρη η πολιτική συνομοταξία της.

Να το πρώτο αποφασιστικό βήμα απονομιμοποίησης όλων αυτών που επιβάλλονται τόσο από την τωρινή συγκυβέρνηση, όσο και από όλες τις κυβερνήσεις των μνημονίων. Να το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να γλυτώσουμε όλοι μας από το φορολυντσάρισμα, από τις ληστρικές επιδρομές των τραπεζών, από την δουλοπρεπή εργασία, την καταστροφική αναδουλειά, τα δάνεια, τα χρέη, την αναγκαστική μετανάστευση.

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα! Να γιατί πρέπει να πας ψηφίσεις. Μην ακούς τους ηλίθιους, τους βαλτούς και τους πεθαμένους που μιλάνε για αποχή. Πρέπει να πας να ψηφίσεις για να τελειώσουμε μια και καλή με όλους τους το ταχύτερο δυνατό. Στην δική σου αποχή βασίζουν τις ελάχιστες ελπίδες τους να μην φανεί η ολοκληρωτική συντριβή τους κι έτσι να συνεχίσουν να κυβερνούν μέχρι να τα δώσουν όλα στους ξένους τοκογλύφους. Μην τους το επιτρέψεις. Μην επιτρέψεις να χρησιμοποιήσουν την δική σου αποχή ως επιχείρημα για την δική τους διακυβέρνηση.

Ξέχνα τις τοπικές εκλογές. Δεν είναι το κυρίως ζητούμενο τώρα. Αν σου κοστίζει να πας να ψηφίσεις δυο φορές, τότε πήγαινε μόνο στις ευρωεκλογές. Εκεί είναι η κύρια πολιτική μάχη. Εκεί κρίνεται το παρόν και μέλλον της χώρας και το δικό σου. Πρέπει να κερδίσουμε την πατρίδα μας. Να την πάρουμε από τους τοκογλύφους. Κι ύστερα θα ανοικοδομήσουμε ολόκληρη την χώρα μαζί και την τοπική αυτοδιοίκηση με όρους αυθεντικής δημοκρατίας με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων από το τοπικό ως το κεντρικό επίπεδο. Αρκεί πρώτα να σώσουμε τους εαυτούς μας και την Ελλάδα από την διαδικασία εκποίησης και διάλυσης που έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις.

Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν θα δώσουν την λύση που χρειαζόμαστε, αλλά μπορούν να αποτυπώσουν μια μεγάλη ανατροπή στον τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται ο λαός. Μπορούν να δώσουν θάρρος και να αναπτερώσουν το ηθικό των πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων που νιώθουν σήμερα εγκλωβισμένα και ανίκανα να τα βάλουν με το καθεστώς. Να διδάξουν άμεσα και πρακτικά στον απλό κόσμο, στα εκατομμύρια των εξαπατημένων και καταπιεσμένων Ελλήνων, ότι αυτοί που κυβερνούν και οι ξένοι εντολοδόχοι τους δεν είναι ανίκητοι. Μπορούν να τσακιστούν στο ίδιο το παιχνίδι τους. Μπορούν να συντριβούν πολιτικά και εκλογικά, παρά τα τεράστια μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που διαθέτουν.

Με το ΕΠΑΜ για το επόμενο αποφασιστικό βήμα

Και τότε ο λαός θα είναι έτοιμος για το επόμενο αποφασιστικό βήμα. Το ΕΠΑΜ μιλά στην κοινή λογική του απλού κόσμου. Είναι το μόνο που απευθύνεται στην λογική και στην κοινωνική του εμπειρία. Είναι το μόνο που έχει προτείνει συγκεκριμένα πράγματα και δεν φοβάται να αναμετρηθεί με επιχειρήματα. Δεν μιλά με συνθήματα, αλλά τεκμηριώνει τον τρόπο, το «πώς» συγκεκριμένα μπορούμε να ξεφύγουμε από την κόλαση διαγράφοντας το χρέος με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τα απαράγραπτα δικαιώματα του ελληνικού λαού, ανοικοδομώντας την Ελλάδα με όρους δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας χωρίς να φορτώνεται χρέη το κράτος και το νοικοκυριό χάρις στο εθνικό κρατικό νόμισμα. Ποιος άλλος το κάνει; Κανείς.

Το ΕΠΑΜ διεκδικεί την τιμωρία των ενόχων, την λογοδοσία των ενεχόντων σε πράξεις εσχάτης προδοσίας εναντίον του λαού και της πατρίδας, όχι για να πάρει εκδίκηση, αλλά για να πετύχει την κατάλυση της συνέχειας αυτού του διεφθαρμένου, διαβρωμένου και απόλυτα εχθρικού προς τους Έλληνες πολίτες, κράτους. Πρέπει επιτέλους να αποβάλουμε μια για πάντα από την πατρίδα μας την βαριά κληρονομιά του εμφυλίου, του δεσποτισμού, του διχασμού και της διχόνοιας που χωρίζει τον λαό σε παρατάξεις δεξιάς και αριστεράς έτοιμες να αλληλοσπαραχθούν.

Το ΕΠΑΜ συμβολίζει και συνιστά στην πράξη την εθνική πατριωτική και δημοκρατική ενότητα του λαού. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που ενώνει δεξιούς και αριστερούς για την πατρίδα και την δημοκρατία. Χωρίς να ζητά συγχωροχάρτια από κανέναν. Χωρίς να ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

Αντιπροσωπεύει την χαμένη λαϊκή ενότητα και επομένως την πολιτική συνέχεια του έθνους από την σκοπιά του λαού, που καμιά άλλη πολιτική δύναμη δεν μπορεί να υπηρετήσει. Είναι ο ιστορικός απόηχος της κραυγής του Μακρυγιάννη ενάντια στην διχόνοια που φύτεψαν στο λαό μας οι Ευρωπαίοι και οι ντόπιοι εξαγορασμένοι πολιτικοί για να τον καθυποτάξουν πριν καν ελευθερωθεί από τον Οθωμανικό ζυγό. Είναι η συνέχεια των επιταγών του Ρήγα, που όπως έλεγε μέσα στην ναζιστική κατοχή ένας από τους νεότερους δασκάλους του γένους, ο Δημήτρης Γληνός, ποτέ δεν έπαψε να συγκλονίζει κάθε γνήσιο πατριώτη μέχρι τις μέρες μας.   

Το ΕΠΑΜ δεν κατεβαίνει στις εκλογές για να πάρει απλά ένα καλό ποσοστό. Κατεβαίνει για να αποτυπώσει τη δυναμική μιας άλλης Ελλάδας. Όχι της Ελλάδας της μιζέριας, της υποτέλειας, της κακομοιριάς, της αποβλάκωσης και της δουλοπρέπειας. Κατεβαίνει για να δείξει ότι υπάρχουν σκεπτόμενοι Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω. Δεν άγονται και φέρονται από την μαζική εικόνα που επιβάλλουν τα μέσα αποβλάκωσης και χειραγώγησης. Κι αυτοί οι Έλληνες είναι αρκετοί ώστε να επιβάλουν το ΕΠΑΜ σε ρυθμιστή της πολιτικής κατάστασης μετά τις εκλογές.

Το ΕΠΑΜ ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων

Αυτός είναι ο πολιτικός στόχος του ΕΠΑΜ. Να αναδειχθεί σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, για να εγγυηθεί με την συνέπεια και την οργάνωση που το διακρίνει, την ταχύτερη δυνατή μετάβαση σε μια νέα Ελλάδα. Να εγγυηθεί ως η πλέον οργανωμένη δύναμη του τόπου, την ομαλή μετάβαση του λαού και της πατρίδας στη νέα κατάσταση απέναντι σε κάθε απειλή χάους, ή εμφυλίου. Το ΕΠΑΜ δεν οργανώθηκε, ούτε συνεχίζει να οργανώνεται μέσα στον λαό ως εκλογικός μηχανισμός όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα. Οργανώνει μαζικά μαχητές, αγωνιστές από τον ίδιο τον λαό, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή διέξοδο από το σημερινό αδιέξοδο.

Φανταστείτε το λίγο. Με το ΕΠΑΜ ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να συνεχίσει η χώρα να βουλιάζει στη σημερινή ελεγχόμενη χρεοκοπία, ή να παραδοθεί εκ νέου στις ορέξεις των ξένων τοκογλύφων.

Και μόνο η ορμητική εμφάνιση του ΕΠΑΜ στο πολιτικό προσκήνιο θα προκαλέσει συθέμελους τριγμούς στα ίδια τα αφεντικά της τρόικας. Θα αντιληφθούν πλέον ότι δεν μπορούν να παίζουν με τον ελληνικό λαό, ή να τον θεωρούν δεδομένο. Η τρομοκρατία τους ότι δήθεν θα καταστραφούμε μόλις βγούμε από το ευρώ και η οποία οδήγησε τον ελληνικό λαό σε μαζική σφαγή, δεν θα έχει αντίκρισμα πια. Ο πολιτικός διάλογος επιτέλους θα αποκτήσει νόημα και περιεχόμενο με βασικό κριτήριο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Η απειλή για μονομερή διαγραφή του χρέους με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, αλλά και η άμεση έξοδος από το ευρώ, θα είναι καθ’ όλα πραγματική, ενώ θα λειτουργήσει καταλυτικά και στις ίδιες τις εξελίξεις της ΕΕ. Ποιος θα τολμήσει να αμφισβητήσει ότι ο ελληνικός λαός δεν χωρατεύει;

Με το ΕΠΑΜ στην ευρωβουλή θα σπάσει η μονοκρατορία των δεξιών και αριστερών οπαδών της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας, δηλαδή του ευρωπαϊσμού. Το ΕΠΑΜ δεν είναι μια δύναμη ευρωσκεπτικισμού, σαν αυτές που είναι στη μόδα και συχνά κρύβουν φασιστικά ακροδεξιά χαρακτηριστικά. Είναι μια βαθιά πατριωτική δημοκρατική δύναμη που θα παρεμβαίνει στα ευρωπαϊκά πράγματα με πρώτο και βασικό γνώμονα την ενίσχυση των αιτημάτων της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής χειραφέτησης.

Να γιατί το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί σε καμιά από τις υπάρχουσες πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου, που έτσι ή αλλιώς έχουν φάει τα ψωμιά τους κι έχουν μετεξελιχθεί σε φερέφωνα της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας με δεξιά ή αριστερή προφορά. Θα πρωταγωνιστήσει μαζί με άλλα λαϊκά κινήματα βάσης από χώρες της ΕΕ στη δημιουργία μιας νέας πολιτικής ομάδας που θα προτάξει το αίτημα της εθνικής αυτοδιάθεσης κάθε κράτους μέλους, της αυτοτέλειας και κυριαρχίας κάθε λαού στην πατρίδα του.

Και να είστε όλοι σίγουροι ότι με την πρώτη εμφάνιση του ΕΠΑΜ στην ευρωβουλή, οι βουλευτές του Μετώπου θα ανταποδώσουν όπως πρέπει το «καλό κουράγιο» που με θράσος απηύθυνε ο Όλι Ρεν προς τον ελληνικό λαό στην αρχή των μνημονίων. Καλό κουράγιο, κύριοι των Βρυξελών, κύριοι του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης, με το ΕΠΑΜ στην ευρωβουλή.

36 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κ.Καζάκη.Ονομάζομαι Βάνα Τσιρώνη και είμαι μέλος του ΕΠΑΜ.
    Διάβασα ένα άρθρο στον σύνδεσμο που σας δίνω παρακάτω , σχετικο με την έκδοση
    σχετικό με την έκδοση Ε από τη κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας,με την άδεια της Ε.Κ.Τ..
    Θα ήθελα τη γνώμη σας επι αυτού.Ευσταθεί αυτή η πληροφορία;
    Σας ευχαριστώ .
    http://www.katohika.gr/2014/04/i-irlandia-typonei-dika-tis-51-dis-euro.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ισχύει. Πρόκειται για τον μηχανισμό ELA, δηλαδή τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας. Βέβαια, παραμένει ως ερωτηματικό πώς η ΕΚΤ λειτουργεί αυτόν τον μηχανισμό, αλλά κανείς δεν νοιάζεται απ' όσους εκπροσωπούνται στην ευρωβουλή να το ψάξουν.

      Διαγραφή
    2. http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=417217

      γεια σας , βλέπουμε οτι τράπεζες μπορούν να κάνουν χρήση του ELA ,
      θα μπορούσε η ΤτΕ να κοψει χρήμα βασιζόμενη στο Ιρλανδικό προηγούμενο ;

      Διαγραφή
    3. Aνωνυμε 6. Απρ. 2:09 μμ
      Γιατι θες κι αλλα χρεη;

      Διαγραφή
    4. Όπως και να "κόψει" χρήμα η ΤτΕ, στην ουσία πρόκειται για χρήμα που διαθέτει η ΕΚΤ και το δανείζει στις τράπεζες. Μέσα στο ευρώ, το χρήμα διατίθεται αποκλειστικά μέσω ιδιωτικών τραπεζών και το κράτος, μαζί με την ιδιωτική οικονομία, είναι υποχρεωμένοι να το αγοράσουν πληρώνοντας τόκους και επιτόκια. Αυτό πρέπει να πάψει. Αλλιώς το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνει.

      Διαγραφή
  2. Προσυπογράφω μέχρι κεραίας το κείμενο και εύχομαι το καλύτερο. Αλλά πάνω απ'όλα εύχομαι να μην αποδειχτεί το επαμ καρικατούρα συνθημάτων μιας ανεπίστρεπτα περασμένης εποχής.
    Οι αντικειμενικές δυσκολίες σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερες απο οτι ήταν στη κατοχή, Μονο και μονο η μείωση του πληθυσμού (προσθέστε και τη γήρανση σε μας) ήταν αρκετή σε άλλες ιστορικές εποχές να καταδικάσει ολόκληρα έθνη στην απραξία και τον αφανισμό εντέλει. Κι αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα. Βάλε τη διαλυση του κοινωνικού ιστού, τη διαλυση της γειτονιάς, το θάνατο της Αθήνας (εκτός αν αυτο πράγμα που λεμε κέντρο είναι η Αθήνα), τις μάζες εξαθλιωμένων απ'όλη τη γη που τους στοιβάζουν οι επικυριαρχοι στη χωρα μας για να ξεσκιζουμε ο ενας τις σάρκες του αλλου. Τη μετατροπή της κοινωνίας σε εικόνα και ομοίωμα του παρασιτισμού, της ευνοιοκρατίας και της πιο χυδαίας σχετικότητας στη κουλτούρα των ανθρώπων. Την απώλεια της ταυτότητας που ένωνε τον απλό κόσμο, κομματιασμένης ανάμεσα σε ενα Κράτος που πάντα τη λέρωνε με αίμα αθώων και σ' αυτούς που την απαρνήθηκαν μπερδεύοντας το διεθνισμό με τον εικονικό κοσμοπολιτισμό (γιατι ο πραγματικος είναι ακριβό άθλημα και ειναι μόνο για τους αστους). Και πολλά, πολλά ακόμα που δεν έχουν να κάνουν με κάποια ηθική έκπτωση ή παρακμή - αυτα ειναι συμπτώματα - αλλά με αντικειμενικές δυναμεις που ισοπεδώνουν όλο το πλανήτη.
    Είναι σημεία του πάτου που πιάσαμε οτι αρχικά μόνο μια χούφτα ανθρώπων και ο Καζάκης (για να μη πω μόνο ο Καζάκης) έλεγαν αυτά που έλεγαν. Ελπίζω το Επαμ να ναι η απόδειξη οτι αυτή η χώρα δεν είναι μόνο ερείπια, είναι και δυνατότητες.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό Γιώργο Κ. βοήθησε το ΕΠΑΜ να γίνει γνωστό! Μίλα για το ΕΠΑΜ και τα προτάγματά του σε συγγενείς σου, φίλους και γνωστούς! Συνεργάσου με τον πυρήνα του (αν υπάρχει στην περιοχή σου). Και καλή σου/μας επιτυχία!
      Α.Π.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, πράγματι υποστηρίζω το ΕΠΑΜ και μολονότι δεν είμαι μέλος του μιλάω γι αυτο στο περίγυρό μου. Επειδή όμως έχω καεί απο κόμματα και παρατάξεις τόσο πιο πολύ όσο πιο "επαναστατικές" διατείνονταν πως είναι θεωρώ πολύ πιο σημαντικό επεξεργάζομαι το μήνυμα του επαμ, να το κάνω πρώτα δικό μου και μετά να το αναμεταδίδω με το δικό μου τρόπο, ετσι ωστε κι αν δεν ειναι γραφτό του επαμ ή της γενιάς μας να συμβάλει στο νεο εαμ, να υπάρχει η μαγιά για το μέλλον.

      Γιώργος Κ.

      Διαγραφή
  3. Κυριε Καζακη συμφωνω σχεδον σε ολα με τις αποψεις σου εχω μια μικρη παρατηρηση ο σημερινος ελληνας ψηφοφορος ειναι τεμπελης δεν νομιζω οτι διαβαζει τις μακροσκελεις και τεκμηριωμενες αναλυσεις σας πρεπει να βρειτε εναν τροπο να περνατε τα μηνηματα σε μικροτερα κειμενα. Ειναι επιτακτικη αναγκη να μην μεινει στους λιγους ο λογος σας, ο λογος του ΕΠΑΜ ,η πατριδα κινδυνευει οπως σωστα επισημαινετε.Με εκτιμηση Σαββακης Γρηγορης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τι θα κάνει το ΕΠΑΜ στην ευρωβουλή; Θα βρούν ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις τους ευρύτερα, λίγο δύσκολο διότι δεν διαθέτει κανάλι.
    Και πως θα ξεπεράσουν οι ευρωβουλευτές του ΕΠΑΜ το συμφέρον του μισθού τους; Αυτό είναι δύσκολο.

    Καμιά άμεση πρωτοβουλία για έκδοση νομίσματος από τους πολίτες υπέρ των συμφερόντων των πολιτών; Καμιά άμεση πρωτοβουλία για άρνηση του χρέους πού σου φόρτωσαν εφόσον εσύ ως άτομο δεν το έχεις υπογράψει; Ακόμα κι αν δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο, εφόσον οι νόμοι πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι το ανάποδο, δεν πρέπει να κάνουμε τις κινήσεις μας πέρα από αποτυχία ή επιτυχία; Όλα εκ του ασφαλούς δεν γίνονται.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό το κείμενό σου Δημήτρη.
    Έχουμε κανένα νεώτερο για το πότε θα ανακοινωθεί το ευρωψηφοδέλτιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χθες το ΕΣΣ του ΕΠΑΜ ενέκρινε το ψηφοδέλτιο και αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθεί.

      Διαγραφή
  6. ΘEMA: "NYXTΩΣE NΩPIΣ ΣTHN OIKOYMENH"

    .. THN BPAΔIA ΠOY KAHKE H ΣMYPNH EΦHΓEΣ KAPABI TΣAKIΣMENO KAI EXEI MEINEI TΩPA H ΦΩNH ΣOY MATΩMENH ΠANΩ ΣTO AIΓAIO ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, θα διαλύσετε, κι εσείς, την ΕΕ "από μέσα"!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελευταία μάθαμε ότι το Άγιο Όρος διαθέτει κάτι εξαιρετικές σκήτες για σένα και τους ομοίους σου. Μιας και η ιδεολογία σας είναι το κοινωνικό περιθώριο και η πολιτική αδιαφορία ως τυπικό δόγμα, θεωρώ ότι η ασκητική θα είναι μια με μεγάλη πρόοδος για όλους σας.

      Διαγραφή
    2. Θα πήγαινα αλλά έμαθα ότι εκεί κυκλοφορούν κάτι μαύρα ζώα, μόνο αρσενικά και δεν εμπίπτω στα κριτήρια. Λες να πάω, κι εγώ, για ευρωβουλευτής στην ΕΕ;;

      Διαγραφή
    3. αν δυσκολεύεσαι να πυροβολήσεις τον εχθρό με το όπλο του, τότε περίμενε να σε σκοτώσει αυτός...

      Διαγραφή
  8. Προσωπικά αν και ιδεολογικά και πολιτικά ανήκω στην αντικαπιταλιστική αριστερά και πιστεύω ότι ο αγώνας που πρέπει να κάνουμε οι δυνάμεις της εργασίας, του μόχθου και του αγώνα είναι να αποτινάξουμε τον ζυγό της εκμετάλλευσης που υφιστάμεθα στους χώρους εργασίας διεκδικώντας την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής έτσι ώστε να σταματήσουν οι καπιταλιστές να εκμεταλλεύονται την υπεραξία της εργασίας μας και να ελέγξουμε εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουμε, ωστόσο βλέπω με ιδιαίτερη συμπάθεια το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει οριστικά αν θα το ψηφίσω ή όχι .

    Πρέπει ο λαός και η εργατική τάξη να φωνάξει ένα δυνατό όχι στην αδίστακτη ιμπεριαλιστική καπιταλιστική λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτή η αδίστακτη ιμπεριαλιστική ευρωπαϊκή ένωση καταδυναστεύει τους λαούς, αφαιρεί μεγάλο κομμάτι της λαϊκής κυριαρχίας από τα έθνη κράτη χωρίς να έχει παλλαϊκούς θεσμούς εντός της ευρωπαϊκής ένωσης δηλαδή αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς λαϊκά ελεγχόμενους ώστε να μεταφέρει σε αυτούς τους θεσμούς το κομμάτι της λαϊκής κυριαρχίας που αφαιρεί από τα έθνη κράτη δηλαδή από τους λαούς.

    Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η ιμπεριαλιστική καπιταλιστική τεχνοκρατική ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να διαλυθεί και στην θέση της να οικοδομήσει μία σοσιαλιστική με διεθνιστική αλληλεγγύη ευρωπαϊκή ένωση των λαών με λαϊκή κυριαρχία, διεθνική αλληλεγγύη και κοινωνική απελευθέρωση. Στην θέση της σημερινής αντιλαϊκής Ευρωπαϊκής Ένωσης Θα πρέπει να οικοδομήσουμε τις ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    Τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνικοποιημένα, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται αμεσοδημοκρατικά και στο κοντινότερο δυνατό επίπεδο για το λαό, τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι διευρυμένα , η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, η κοινωνική ασφάλιση θα είναι αγαθά προστατευμένα και θα παρέχονται δωρεάν σε όλο το λαό, ο πολιτισμός, τα γράμματα, οι τέχνες θα ανθούν και θα προάγουν τον άνθρωπο.

    Καλή επιτυχία και στο ΕΠΑΜ γιατί διαισθάνομαι ότι και αυτό αγωνίζεται για πολλά από όσα πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαφορά είναι, φίλε μου, ότι εσύ κάνεις ένα άλμα στην ουτοπία, δηλαδή στο ιδανικό σου, ενώ εμείς παλεύουμε να πάμε προς τα εκεί βήμα το βήμα μαζί με τον λαό, μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, με απόφαση και πρωταγωνιστή τον ίδιο τον λαό. Δεν του ζητάμε να αλλάξει μυαλά πρώτα και ύστερα να αγωνιστεί. Δεν του ζητάμε να δεχθεί το απόλυτο, το ιδανικό, την ουτοπία, αλλά να παλέψει για τα πιο ζωτικά και άμεσα συμφέροντά του που καθορίζονται από το πώς επιβιώνει. Η ιστορία προχωρά μπροστά με την αυθεντική κίνηση των μαζών, η οποία έχει σαν κίνητρό της δεν έχει τα όποια ιδανικά - την απόλυτη ιδέα, όπως πίστευε ο Χέγκελ - αλλά τα προβλήματα που τις στοιχειώνουν και η επιβίωσή τους επιβάλλει να τα λύσουν. Έτσι προχωράμε κι εμείς.

      Διαγραφή
  9. Κύριε Καζάκη σας παρακολουθώ απ΄το 2011 και όσον αφορά εμένα τουλάχιστον,έχεται κερδίσει την προσωπική μου εκτίμηση ως ένας έγκυρος οικονομολόγος αλλά και ώς ένα έντιμο και αξιοπρεπές άτομο.Όμως υπάρχει κάτι εδώ και τρία χρόνια που με ξένιζε μιας και σε όλα τ'άλλα επίπεδα που αφορούν το άτομό σας δεν έχεται δόσει κανένα δικαίωμα αρνητικού σχολιασμού,τουλάχιστον στον οποιονδήποτε μη κακεντρεχή και αρκούντως έξυπνο άνθρωπο,και αυτό είναι η μή αποκάλυψη του βιογραφικού σας.Άν το κάνεται,και εγώ προσωπικά αυτό πιστεύω,λόγω μετριοφροσύνης,νομίζω πως κάνεται ένα τεράστιο σφάλμα γιατί δίνεται έτσι το δικαίωμα στον κάθε ''Κώνστα'' εντός και εκτός διαδυκτίου,να φτιάχνει ιστορίες για αγρίους και μάλιστα χωρίς να υπάρχει και ο αντίλογος.Νομίζω πως αυτή την περίοδο που κατεβαίνεται στις εκλογές είναι η καλύτερη ευκαιρία στο να δημοσιοποιήσεται το πλήρες βιογραφικό σας μιας και,αν μη τι άλλο, απ'την στιγμή που ζητάτε την ψήφο και την εμπιστοσύνη του πολίτη είστε ταυτοχρόνως και υποχρεομένος να φροντίσεται ώστε ο πολίτης να έχει μια πλήρη εικόνα για το άτομο που θα επιλέξει να τον εκπροσωπίσει και είμαι σίγουρος πως αυτό είναι και δικιά σας πεποίθηση.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλυτικό βιογραφικό θα υπάρξει μαζί με τα αντίστοιχα των άλλων υποψηφίων του ΕΠΑΜ. Όμως προσωπικά δεν πρόκειται να κατέβω τόσο χαμηλά ώστε να δώσω μάχη για τις τερατολογίες που διακινούνται στο διαδίκτυο. Έχω δώσει δείγματα γραφής για το ποιος είμαι. Αν υπήρχε έστω κι ένα μελανό σημάδι στη ζωή μου, τότε θα ήμουν στα μανταλάκια όπως ο Μπαλτάκος σήμερα. Όμως από την άλλη, εγώ βγήκα σαν απλός Έλληνας πολίτης για να υπερασπιστώ ορισμένα πράγματα. Δεν βγήκα να κάνω καριέρα οικονομολόγου, ούτε οτιδήποτε άλλο.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Δημήτρη.
    Τελικά εμφανίστηκες στο δελτίο του Ε την περασμένη Παρασκευή;;;
    Το είδα μετά τις 18:25 και δεν σε παρουσίασε...
    Τί συνέβη;;;

    Κώστας Τρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ακύρωσαν τελευταία στιγμή οι ίδιοι. Από τέτοιες "πόρτες" τρώμε συνεχώς τελευταία. Απ' ότι φαίνεται η δυναμική που αναπτύσσει το ΕΠΑΜ δεν βολεύει κανέναν.

      Διαγραφή
    2. Αργά ή γρήγορα θα παρακαλάνε κ.Καζάκη για μια συνέντευξή σας...
      "Πρώτα σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμάνε και μετά τους νικάς..."
      Μια πατριωτική νίκη όμως, ιδίως για το πόλεμο που γίνεται στην διαμόρφωση ενός νέου χαρακτήρα αυτής της χώρας.

      Χρειάζεται όμως και η σκέψη, με στοιχεία από παντού και για όλα....
      Immortal Technique: Our ignorance affects the world http://www.youtube.com/watch?v=so3LACtae80

      Διαγραφή
  11. Τόσα χρόνια δεν βρέθηκε κανείς να σας μάθει τρόπους ''κύριε'' Καζάκη;
    Καλά που βρήκα το μπλογκ πριν τις εκλογές και δεν πέταξα τη ψηφο μου σε έναν αγενέστατο και υπερόπτη άνθρωπο που, όπως όλοι πια λένε, του φάνηκε μικρή η δεξαμενή της αριστεράς -εντός και εκτός εισαγωγικών- για να ψαρέψει και τώρα κάνει άνοιγμα κ προς τα δεξιά. Αλλά όχι, είπαμε, ντροπή να χρησιμοποιούμε τέτοιους διαχωρισμούς! Χαλάμε το παραμυθάκι του ''κυρίου'' Καζάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπετε έχω μια φυσική αλλεργία στα κομματόσκυλα και στις θρησκευτικές παρακρούσεις έστω κι εκφράζονται με όρους πολιτικής. Και σήμερα η μεγαλύτερη θρησκευτική παράκρουση που ταλαιπωρεί αυτόν τον χιλιοβασανισμένο τόπο, ονομάζεται επίσημη αριστερά. Ιδίως εκείνων εκ της αριστεράς που το θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο από όλους τους άλλους, λόγω ιδεολογίας, ή λόγω ψήφου. Τους θεωρώ ανάξιους λόγου. Κράτηστε την ψήφο σας, δεν την θέλουμε. Ξέρετε που να την δώσετε. Σ' όλους αυτούς που σας πουλάνε και σας αγοράζουν χρόνια τώρα για την δική τους καρέκλα. Άλλωστε εμείς απευθυνόμαστε σε σκεπτόμενους ανθρώπους, με κοινή λογική κι όχι σε ανδράποδα που έχουν βγει στο κουρμπέτι να πουλήσουν την ψήφο τους ή την πολιτική στήριξή τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτά τα πάρε-δώσε στα μαντριά που ξέρετε. Όχι εδώ.

      Διαγραφή
  12. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να μπει το ΕΠΑΜ στην ευρωβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μιλήσουμε για το ΕΠΑΜ και τις θέσεις του σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς σε όλη την Ελλάδα. Απο στόμα σε στόμα και απο γειτονιά σε γειτονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΕΠΑΜ ΕΙΝ' ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ. ΞΟΥΤ ΠΡΟΒΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βαγγελης Φωτιαδης11 Απριλίου 2014 στις 10:35 π.μ.

    Μας λενε διαλυουν τα κρατη για να παμε σε ενωμενη Ευρωπη.... και ειναι κουφο το οτι υπαρχουν ανθρωποι που τους πιστευουν.

    Μα το να υπαρχει οργανωμενο κρατος ειναι βασικος κρικος της αλυσιδας μιας ενωμενης δημοκρατικης Ευρωπης. Αλλιως ειναι Ευρωπη-τραστ. Το συστημα των αγορων που θελει να διαλυσει τα οργανωμενα κρατη μ'αυτο πετυχαινει πολλαπλους στοχους. Μεγαλυτερη ρευστοτητα στους μηχανισμους του συστηματος αλλα συγχρονως σπαει την αλυσιδα επιρροης των λαων στα πραγματα. Πως λειτουργει μια πραγματικη δημοκρατια με αποφασεις που παιρνονται απο τους λαους; Απο τη βαση δηλαδη. Χρειαζεται οργανωση σε καθε μικρη αυτοδικοικουμενη κοινοτητα οπου οι αποφασεις της ανεβαινουν κλιμακωτα σε ευρυτερες περιοχες οσπου ο τελικος αποδεκτης των αποφασεων ειναι η κυβερνηση του κρατους. Απο το κρατος μετα ανεβαινουν σε διακρατικες διαδικασιες. Το οργανωμενο κρατος ειναι ενας βασικος κρικος της γιατι ακολουθει την αλισυδωτη διαδικασια της δημοκρατιας που λειτουργει απο κατω προς τα πανω. Μεσω των οργανομενων κρατων μονο πηγαινεις σε δημοκρατικες διακρατικες συμαχιες και οχι διαλυοντας τα. Αν κοψεις αυτον το κρικο οι λαοι αυτοματα αποκοβονται απο τη διαδικασια ληψης αποφασεων. Γι' αυτο ειναι το πιο σημαντικο ζητημα να παρουμε τη χωρια στα χερια μας και να τη λειτουργησουμε συμφωνα με τα δικα μας συμφεροντα. Τα συμφεροντα του λαου. Να υπαρχει οργανωμενο κρατος διοικουμενο απο το λαο. Δεν το κανουμε μονο για τους προγονους μας που εδωσαν τη ζωη τους ή για θεματα γοητρου. Αλλα και γιατι ειναι μια βασικη προϋποθεση για να λειτουργησει μια κοινωνια πραγματικα δημοκρατικα ακομα και σε διακρατικο επιπεδο. Χωρις την εννοια του κρατους σε εναν ενωμενο υπερεθνικο σχηματισμο οι λαοι δεν εχουν καμια ελπιδα. Εχει σπασει η αλισιδα επιρροης τους.

    Γι'αυτο για μενα αυτο που κανει ο κ. Καζακης και το ΕΠΑΜ με ολες αυτες τις ομιλιες ανα την Ελλαδα ειναι απο τα πιο σημαντικα πραγματα γιατι θεωρω οτι ειναι η αρχη της δημιουργιας αυτης της δημοκρατικης αλυσιδας απο κατω προς τα πανω. Ειναι η αρχη της δημιουργιας των μελλοντικων εστιων ληψεις αποφασεων. Αλλα για να λειτουργησουν αυτες πρεπει να εχουμε τη χωρα στα χερια μας. Και ηρθε η ωρα να το κανουμε.

    Και φυσικα ενα απο τα προαπαιτουμενα για να εχεις τη χωρα στα χερια σου ειναι και το εθνικο νομισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διαφωνώ κάθετα με το να μπει το Επάμ στην Ευρωβουλή! ΕΙΝΑΙ σαν να αναγνωρίζει όλο αυτό το φασισταριό εκεί μέσα που λέγεται ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Πολύ λυπηθηκα με αυτήν την απόφαση αν και φίλος του Επάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το ΕΠΑΜ μπορούσε να δώσει την μάχη των ευρωεκλογών και αποφάσιζε να μην την δώσει, τότε θα καταντούσε ένα γκρουπούσκουλο του περιθωρίου που δεν ενδιαφέρεται για τον κόσμο, δεν δίνει τις μάχες του μέσα στον κόσμο με τους όρους που θέτει ο ίδιος ο κόσμος, αλλά ως φορέας την μίας, απόλυτης και απόκοσμης αλήθειας. Το τι πιστεύει το ΕΠΑΜ για την ΕΕ είναι ένα θέμα και το τι πιστεύει ο κόσμος γι' αυτήν είναι άλλο. Αν δεν μας ενδιαφέρει τι σκέφτεται ο κόσμος, θα μπορούσαμε κάλλιστα να κάνουμε την χάρη στο σύστημα εξουσίας και να μην δίναμε την μάχη των ευρωεκλογών. Πολύ περισσότερο που σήμερα έχει αποκτήσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα μιας και ο περισσότερος κόσμος πάει να ψηφίσει με γνώμονα το εσωτερικό "μήνυμα", δηλαδή με την σκέψη στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το ΕΠΑΜ αποφάσισε να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών, ώστε να καταγραφεί στη συνείδηση του λαού μια δυναμική που μπορεί μπροστά στις βουλευτικές εκλογές να σπάσει στεγανά και να δώσει δυνατότητες επιλογής σε εκατομμύρια που αισθάνονται εγκλωβισμένα. Βέβαια, υπάρχει πάντα και η άλλη λύση. Να τα καταγγείλουμε όλα αυτά και να μείνουμε στη γωνιά μας ώστε να περιμένουμε πότε με χρόνια με καιρούς θα αντιληφθεί ο κόσμος την αλήθεια μας για να έρθει να μας βρει. Το ΕΠΑΜ όμως δεν φτιάχτηκε για να μείνει στη γωνία, αλλά για να αξιοποιήσει κάθε μέσο και τρόπο που παρέχει το καθεστώς προκειμένου να αφυπνίσει και να οργανώσει το λαό για την ανατροπή του συγκεκριμένου καθεστώτος. Αυτό υπηρετεί και η μάχη των ευρωεκλογών.

      Διαγραφή
  17. Προσυπογράφω το άρθρο σου αγαπητέ Δημήτρη Καζακη...
    Κ´ αλή δύναμη και καλη¨ συνέχεια...
    Όπως κ´ σε ολους τους Ελεύθερους ΕΛΛΗΝΕΣ αδερφούς...
    Βαγγελης Σιάχαλος ανενταχτος ορεσιβιος Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βρωμιζει ο φασισμος τη γη
    Σαν κοτες σφαζονται οι λαοι
    Και συ τον υπνο το βαθυ!!!
    Τζαβελας 35 χρονια πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή