Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μια πολύ επικίνδυνη εξοικείωση με την αυθαιρεσία

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είδαμε για πολλοστή φορά να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Ένα πολυνομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος να ψηφίζεται χωρίς καν οι βουλευτές να προλάβουν να το δουν, ή να το επεξεργαστούν. Στην ουσία τόσο οι βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, όσο και όλοι μας διαπιστώνουμε τι ακριβώς ψήφισε η βουλή το βράδυ της Κυριακής, τώρα που δημοσιεύτηκε ολοκληρωμένο το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Αφού πρώτα ψηφίστηκε στα τυφλά.

Μπορούμε όλη αυτή την διαδικασία να την αποκαλέσουμε κοινοβουλευτισμό; Έστω και κοινοβουλευτισμό της μεταπολίτευσης; Πάντως δημοκρατία δεν είναι ούτε καν με γνώμονα τον τύπο.

Η κατάλυση κάθε έννοιας κοινοβουλευτισμού

Για τα περιεχόμενα του πολυνομοσχεδίου θα μιλάμε για μέρες, καθώς ανακαλύπτουμε στις διατάξεις του σκανδαλώδεις ρυθμίσεις. Αυτό που εμένα προσωπικά με βγάζει εκτός εαυτού είναι ο τρόπος με τον οποίο το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει αυτό το καθεστώς κυβερνητικής αυθαιρεσίας που έχει θεσμοθετηθεί από την εποχή του πρώτου μνημονίου μέχρι σήμερα. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών δεν τηρούνται ούτε καν οι κοινοβουλευτικές προφάσεις.


Πολυνομοσχέδια σαν το πρόσφατο με την διαδικασία του κατεπείγοντος έρχονται στην βουλή κατευθείαν από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή των ξένων επιτρόπων που έχουν εγκαταστήσει μόνιμα οι δανειστές και η ΕΕ σ’ ολόκληρο το κράτος. Δεν είναι μόνο οι βουλευτές που δεν προλαβαίνουν καν να τα διαβάσουν, προσωπικά αμφιβάλω αν ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού της δωσίλογης κυβέρνησης, οι υπουργοί και οι συνεταίροι του έχουν γνώση του συγκεκριμένου σχεδίου. Μάλλον κι αυτοί το βλέπουν για πρώτη φορά καθώς οι ξένοι επίτροποι τους το δίνουν για ψήφιση. Αυτό δείχνει κι ο συλλαβισμός του φερόμενου ως υπουργού οικονομικών Στουρνάρα καθώς διάβαζε τις δεκάδες απανωτές τροπολογίες που του έδιναν για να εισάγει στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο στο «παρά πέντε» της ψήφισής του.

Και η αντιπολίτευση. Τον γνωστό της χαβά. Καταγγελίες για συνταγματικό πραξικόπημα, για κατάλυση του κοινοβουλίου, κοκ, αλλά από πράξεις τίποτε απολύτως. Με εξαίρεση βέβαια την κ. Παπαρήγα που φρόντισε για άλλη μια φορά να αθωώσει την όλη διαδικασία αυθαιρεσίας με το γνωστό «αυτός είναι ο καπιταλισμός». Έφθασε μάλιστα στο σημείο να συνηγορήσει υπέρ της κυβέρνησης όταν η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση μομφής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με την σειρά της επιχείρησε έναν κοινοβουλευτικό ελιγμό της τελευταίας στιγμής, την πρόταση μομφής, για να αποκαλυφθεί για μια ακόμη φορά ότι το παρών κοινοβούλιο τελεί υπό κυβερνητική χούντα προς το συμφέρον των δανειστών. Ήταν αδιανόητο για τους κομματάρχες του δωσιλογισμού να παραταθεί έστω και λίγες ημέρες η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, γιατί πολύ απλά είχαν αναλάβει ρητές δεσμεύσεις έναντι των δανειστών και της ΕΕ να έχει ψηφιστεί πριν το Eurogroup της 1ης Απριλίου.

Ο φαιά απόχρωση της κυβερνώσας συμμορίας

Και φυσικά κατά την διάρκεια της, ας την πούμε, κοινοβουλευτικής διαδικασίας οι κυβερνητικοί εταίροι έδειξαν ότι είναι ικανοί για όλα. Ο φασίζων ακροδεξιός λόγος που άρθρωσαν όλοι τους ήταν χαρακτηριστικός. Ακόμη και ο Μεϊμαράκης δεν άντεξε και έδειξε το αληθινό του πρόσωπο, το πρόσωπο του τραμπούκου. Σε μια αποστροφή του λόγου του, που είχε το θράσος να θεωρήσει ότι η μομφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του συνιστά «πλήγμα» στον «πολιτικό πολιτισμό» και τον «θεσμό του Προέδρου της Βουλής», είπε στον κ. Λαφαζάνη: «Προσπαθείτε να με κάνετε κομματάρχη και να σας μιλήσω σαν Νεοδημοκράτης. Σας μιλώ λοιπόν ως Νεοδημοκράτης: ναι το πεζοδρόμιο δεν θα το επιτρέψουμε να κάνει κουμάντο στην Αθήνα. Για να συνεννοούμεθα!»

Βέβαια, ο κ. Μεϊμαράκης, γνήσιο τέκνο ο ίδιος του πεζοδρομίου των παρακρατικών οργανώσεων που συντήρησε για δεκαετίες η ΝΔ, επικεφαλής των Ρέϊντζερς και των Κενταύρων από τα σπλάχνα των οποίων την δεκαετία του ’80 γεννήθηκε η ΧΑ του Μιχαλολιάκου, αναφέρεται στις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν εναντία στις πραξικοπηματικές πρακτικές που μετέτρεψαν και τυπικά το κοινοβούλιο σε άλλοθι της χούντας και της κατοχής που βιώνει η χώρα και ο λαός της.

Την τελευταία φορά που είχαμε τους κομματάρχες που έλεγχαν το κοινοβούλιο και το είχαν μετατρέψει σαν τα μούτρα τους, να καταφέρονται με τον όρο «πεζοδρόμιο» εναντίον όσων διαμαρτύρονταν έντονα εναντία σε τέτοιες πρακτικές, ήταν την εποχή των Ιουλιανών το δεύτερο μισό της δεκαετίες του 1960, λίγο πριν την επιβολή της επτάχρονης χούντας. Από ποιους; Από τους ομογάλακτους και ομοϊδεάτες του κ. Μεϊμαράκη την εποχή εκείνη. Και πάντα κατ’ επιταγή και προς το συμφέρον ξένων δυνάμεων.

Ο πολιτικός μιθριδατισμός της αντιπολίτευσης

Όμως το τραγικό δεν είναι αυτό. Το τραγικό είναι ότι η αντιπολίτευση σύσσωμη, με πρώτη την αξιωματική, συμπεριφέρεται λες και είναι φυσιολογικά όλα αυτά. Είναι φυσιολογικά τα συνταγματικά πραξικοπήματα, η κατάλυση κάθε έννοιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η επιβολή νόμων από ξένους επιτρόπους και υπό καθεστώς εκβιασμών από τους ξένους δανειστές. Λες και είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Μόνο που αυτές οι μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει τις 420 από την εποχή του πρώτου μνημονίου με την χώρα να τελεί υπό κατοχή των δανειστών και της ΕΕ.

Υπάρχει κατάλυση της συνταγματικής έννομης τάξης εδώ και τρία χρόνια; Ναι ή όχι; Υπάρχει έστω και μία πράξη των κυβερνήσεων που επιβάλλουν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις από τον Μάιο του 2010 που να είναι σύννομη και να υπηρετεί τα βασικά, τα θεμελιώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού, που υφίστανται ακόμη και στο Σύνταγμα του 1975; Ούτε μία. Τότε γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και η υπόλοιπη, δεν αναδεικνύει ως κορυφαίο ζήτημα το γεγονός αυτό; Δηλαδή την πραξικοπηματική κατάλυση της συνταγματικής έννομης τάξης από το πρώτο μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση. Ένα πραξικόπημα που συνεχίζεται αδιαλείπτως έως σήμερα, σύμπτωμα του οποίου είναι κι αυτό που συνέβη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με το πολυνομοσχέδιο.

Γιατί δεν θέτει ανοιχτά και ξάστερα την ολοκληρωτική κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας προς το συμφέρον των ξένων δανειστών; Ή μήπως δεν είναι έτσι; Πώς είναι δυνατόν δημοκράτης - για να μην πούμε αριστερός, μιας και η αριστερά έχει πάρει διαζύγιο εδώ και πολλά χρόνια από την δημοκρατία – μπορεί να ανέχεται την κατάλυση κάθε έννοιας έννομης τάξης προκειμένου να εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς κατοχής υπέρ των ξένων δανειστών και της ΕΕ;

Ή μήπως δεν βιώνουμε καθεστώς κατοχής, όπως ισχυρίζονται δωσίλογοι και περιώνυμοι αριστεροί από κοινού; Κατοχή είναι η άσκηση φυσικής εξουσίας πάνω σε μια χώρα και σ’ έναν λαό. Η κατοχή ασκείται πάντα με όρους πολιτικής εξουσίας, αλλά ενίοτε υποστηρίζεται είτε με οικονομικά, είτε με στρατιωτικά μέσα. Ασκείται όντως από ξένα κέντρα και δυνάμεις φυσική εξουσία πάνω στην χώρα και τον λαό μας; Μόνο τυφλός ή πανίβλαξ μπορεί να απαντήσει αρνητικά. Δεν υπάρχει τομέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπου να μην έχει εγκατασταθεί ξένος επίτροπος, ο οποίος προετοιμάζει και εγκρίνει τις πράξεις της κυβέρνησης. Από τα νομοσχέδια και τα πολυνομοσχέδια σαν αυτό του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, έως τις τρέχουσες πράξεις της διοίκησης.

Όποιος περιμένει να δει πρώτα ξένα στρατεύματα για να διαπιστώσει κατόπιν την κατοχή, τότε είναι εξίσου επικίνδυνος με εκείνους που μεθοδεύουν και υπηρετούν το καθεστώς της κατοχής. Αν και οφείλουμε να πούμε πώς ακόμη και τότε, αυτοί που σήμερα αρνούνται να δουν το καθεστώς κατοχής, είναι απολύτως σίγουρο ότι κάποια δικαιολογία θα βρουν. Θα σου πετάξουν ότι έτσι είναι η «παγκοσμιοποίηση», ή ότι έτσι είναι ο καπιταλισμός και θα συνεχίσουν την ίδια απόλυτα ενδοτική και δωσίλογη τακτική τους.

Πώς εννοεί την δημοκρατία η αντιπολίτευση;

Ωστόσο, τι νόημα έχει να μιλά κάποιος για δημοκρατία, ή έστω για διαφορετικές πολιτικές υπέρ του λαού, όταν δεν θέτει ως πρώτο και κορυφαίο ζήτημα την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής; Πώς σκέφτεται να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων, όταν αδιαφορεί για το πραξικόπημα που έχει ήδη συντελεστεί; Πώς σκέφτεται να υπερασπιστεί την κυριαρχία του ίδιου του λαού και της χώρας όταν αδιαφορεί για την άνευ όρων και αμετάκλητη απεμπόληση της ασυλίας του ελληνικού κράτους έναντι των δανειστών του, που συνιστά έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του σημερινού καθεστώτος κατοχής;

Όλα αυτά δεν τα συζητά, ούτε τα αναδεικνύει ως κορυφαία ζητήματα δημοκρατίας κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έχουν αποδεχτεί τους όρους εικονικού κοινοβουλευτισμού που παρέχει – και για όσο τους παρέχει – το καθεστώς κατοχής. Λειτουργούν στο προσκήνιο μιας εικονικής πολιτικής πραγματικότητας, που πίσω της κρύβεται η χειρότερη αποικιακή κατοχή που έχει υποστεί ποτέ η Ελλάδα σ’ ολόκληρη την ιστορία της. Το καθεστώς κυβερνητικής αυθαιρεσίας και παρανομίας το αντιμετωπίζουν ως ένα συνηθισμένο συμβάν του κοινοβουλευτισμού της μεταπολίτευσης, χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο.

Ο ίδιος ο Τσίπρας επισκεπτόμενος το Συμβούλιο της Επικρατείας πριν κάμποσες εβδομάδες είχε δηλώσει ότι σε «έκτακτες περιστάσεις» μπορεί να χρειάζεται η «έστω μερική παραβίαση του συντάγματος». Άντε τώρα ένας τέτοιος πολιτικός να συναισθανθεί το τι σημαίνει δημοκρατία και πώς την διεκδικείς ειδικά υπό καθεστώς πραξικοπήματος. Άντε τώρα να σου εγγυηθεί τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων.

Η ανάγκη δίωξης για εσχάτη προδοσία

Αν οι δυνάμεις της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης δεν αποδέχονταν την εικονική πολιτική πραγματικότητα που έχουν επιβάλλει οι δωσίλογοι και οι ξένοι εντολοδόχοι τους, θα έθεταν ως κορυφαίο ζήτημα την αποκατάσταση της έννομης τάξης της χώρας με βάση τα συμφέροντα και αναφαίρετα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Το θέτουν; Ούτε κατά διάνοια. Διότι αν το έθεταν θα έπρεπε να διεκδικούσαν την αποκατάσταση της έννομης τάξης κατά το σύνταγμα καθίζοντας στο σκαμνί όλους όσοι υποστήριξαν, ψήφισαν και νομολόγησαν υπέρ του καθεστώτος κατοχής με βάση το άρθρο 120, παράγραφος 3, το οποίο αναφέρεται στον «σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας», δηλαδή στον σφετερισμό της λαϊκής ψήφου από τους κυβερνώντες με σκοπό να επιφέρουν βλάβη στα πιο ζωτικά συμφέροντα και δικαιώματα του ίδιου του λαού και της χώρας. Όπως επίσης και με βάση το άρθρο 134 του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας, ιδίως της παραγράφου 2 όπου αναφέρεται ότι διαπράττει εσχάτη προδοσία όποιος: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή. γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

Δεν υπάρχει πράξη των κυβερνήσεων που αποδέχτηκαν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις υπέρ των ξένων δανειστών, που να μην εντάσσεται σε κάποια από τις τρεις προβλέψεις του συγκεκριμένου άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Πρόκειται για εξόφθαλμη εσχάτη προδοσία. Το γεγονός ότι οι πλειοψηφίες του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου έχουν βρει σύννομες και συνταγματικές αυτές τις πράξεις, απλά δείχνουν την συνεργία της κορυφής της Δικαιοσύνης στην διάπραξη εσχάτης προδοσίας. Κι επομένως όσοι ανώτατοι δικαστές συνέργησαν στην νομιμοποίηση των κυβερνητικών πράξεων εσχάτης προδοσίας πρέπει να λογοδοτήσουν επίσης για εσχάτη προδοσία.

Οι κυβερνώντες και όσοι συνέργησαν στην διάπραξη εσχάτης προδοσίας και σφετερισμού οφείλουν να λογοδοτήσουν με τον ίδιο τρόπο που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου οι πρωταίτιοι της επταετούς χούντας. Στην καταδίκη τους για εσχάτη προδοσία δεν έπαιξε κανένα ρόλο το γεγονός ότι τόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και ο Άρειος Πάγος είχαν νομολογήσει υπέρ της χούντας και της «επανάστασής» της. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν καθίσει στο εδώλιο και οι ανώτατοι δικαστές που είχαν συνεργήσει υπέρ της χούντας, αλλά η κυβέρνηση Καραμανλή φρόντισε να μετατρέψει την πράξη εσχάτης προδοσίας σε «στιγμιαίο αδίκημα» μόνο και αποκλειστικά για όσους κίνησαν τα τανκς τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου 1967.

Κι έτσι όσοι κρατικοί και δικαστικοί αξιωματούχοι συνεργάστηκαν στις πράξεις εσχάτης προδοσίας της χούντας δεν κάθισαν στο σκαμνί όπως επέβαλε ο νόμος και η δημοκρατία. Το μάθημα είναι απλό. Όποιος καταπατά τον όρκο του στον Σύνταγμα και συνεργάζεται ακόμη και σε πράξεις εσχάτης προδοσίας της εξουσίας μένει στο απυρόβλητο. Επομένως μπορεί ελεύθερα και χωρίς τον κίνδυνο να λογοδοτήσει να είναι υποχείριο των πιο σκοτεινών επιδιώξεων της εξουσίας.

Ο ενδοτισμός στον δοσιλογισμό εδράζεται βαθιά στο πολιτικό σύστημα

Βέβαια, η χώρα μας έχει μακρά παράδοση συγκάλυψης και αθώωσης του δοσιλογισμού και των πράξεων εσχάτης προδοσίας. Να θυμίσουμε εδώ ότι είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης, δυτικής και ανατολικής, όπου οι δοσίλογοι και οι συνεργάτες των δυνάμεων της ναζιστικής κατοχής δεν διώχτηκαν, ούτε καν δικάστηκαν. Μόνο δυο δίκες δοσιλόγων έγιναν το 1945. Για όσους βασικά συμμετείχαν σε κυβερνήσεις της κατοχής. Όμως το 1946 έπαψε κάθε δίωξη συνεργάτη, καταδότη, ή δοσίλογου της κατοχής, ενώ όσοι είχαν δικαστεί ή κρατούντο για να δικαστούν αφέθησαν ελεύθεροι με την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει 100 ημέρες κράτησης. Η ελληνική βουλή της εποχής, που προέκυψε από τις εκλογές απίστευτης βίας και νοθείας του Μαρτίου 1946, προχώρησε στο ψήφισμα της 11ης Δεκεμβρίου 1946, η οποία ουσιαστικά απάλλασσε συλλήβδην όλους τους δοσίλογους. Επίσης καταργήθηκε το αδίκημα της εθνικής αναξιότητας για τους δωσίλογους, το οποίο τους απέκλειε από κάθε δημόσια θέση, ή αξίωμα ισοβίως.
  
Από τα πρακτικά της αξιομνημονεύτου εκείνης βουλής, όπου κυριαρχούσαν οι παλιοί συνεργάτες των ναζί της κατοχής ως «λαοπρόβλητοι βουλευτές», μαθαίνουμε επίσης ότι με πρόταση του γνωστού συνεργάτη της κομαντατούρ βουλευτή Τουρκοβασίλη ζητήθηκε «να τηρηθή ενός λεπτού σιγή υπέρ των ηρωικώς πεσόντων αθώων εκείνων, ών ημνήσθη ο αξιότιμος συνάδελφος Αθηνών.» Ποιοι ήταν οι ηρωικώς πεσόντες αθώοι, οι οποίοι μνημονεύθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο της εποχής; Πρόκειται για τους ναζί εγκληματίες πολέμου που απαγχονίστηκαν στη Νυρεμβέργη και αλλού. Ο «συνάδελφος Αθηνών» ήταν ο Κουλουμβάκης, δοσίλογος ο ίδιος και καταδότης πατριωτών στην γκεστάπο.

Η ελληνική βουλή του 1946 όρθια και με «ψυχική συντριβή», όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής, τηρεί ενός λεπτού σιγή υπέρ των «ηρώων» ναζί εγκληματιών πολέμου όπως ήταν ο Γκέρινγκ, ο Χίμλερ, κ.ά. Την ίδια ώρα από τα θεωρεία ο ιερέας Παπαλέξανδρος, ταγματασφαλίτης κατά την κατοχή και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χ την εποχή εκείνη, ευλογούσε τους βουλευτές που όρθιοι απέτειαν φόρο τιμής στους ναζί εγκληματίες πολέμου. Έτσι επιβίωσαν οι δοσίλογοι της παλιάς κατοχής και συνέχισαν να κυβερνούν αυτόν τον ρημαγμένο και προδομένο τόπο.

Ψάξτε να δείτε ποιοι μας κυβερνούν σήμερα. Ποιοι βρίσκονται και εναλλάσσονται στην εξουσία. Θα διαπιστώσετε ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για γόνους δοσιλόγων και συνεργατών της ναζιστικής κατοχής που συνέχισαν ανενόχλητοι τον βίο και την πολιτεία τους μέσα από όλες τις καταστάσεις μέχρι σήμερα. Δείτε για παράδειγμα τι σημαίνει Μπαλτάκος, για να αναφέρουμε ένα όνομα της επικαιρότητας. Θα εκπλαγείτε με την συχνότητα που θα βρείτε να επαναλαμβάνεται ο δοσιλογισμός στις μεγάλες πολιτικές οικογένειες της χώρας που βρίσκονται στα πράγματα ακόμη και σήμερα.

Το επίσημο ελληνικό κράτος ποτέ δεν έπαψε να είναι η συνέχεια του κράτους των δωσίλογων κυβερνήσεων της ναζιστικής κατοχής. Ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί την συνέχεια των μοναρχοφασιστικών καθεστώτων του εμφυλίου και της ίδιας της επταετούς χούντας. Γι’ αυτό και σχεδόν το σύνολο των νομολογιών και των πράξεων από αυτές της πιο σκοτεινές περιόδους εξακολουθούν να ισχύουν καθ’ όλη την μεταπολίτευση έως και σήμερα. Πρόκειται για το βρόμικο παρελθόν του επίσημου κράτους στο οποίο καταφεύγει πάντα η εξουσία όταν θέλει να αυθαιρετήσει υπέρ της εγχώριας άρχουσας τάξης, η οποία καταληστεύει τον τόπο επί δεκαετίες και των μεγάλων ξένων «εταίρων» που θέλουν την Ελλάδα αποικία τους.

Η ανάγκη κατάλυσης της συνέχειας του υφιστάμενου κράτους

Πρέπει επιτέλους να διακοπεί αυτή η άθλια συνέχεια του επίσημου κράτους. Πρέπει επιτέλους να κοπούν μια για πάντα οι δεσμοί του δωσιλογισμού και της κατοχής που επέτρεψαν την επιβολή και της σημερινής κατοχής. Μόνο έτσι μπορεί να διεκδικήσει ο λαός μας την κυριαρχία του στην πατρίδα του και την δημοκρατία στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Και πρώτη πράξη μιας τέτοιας κατάλυσης της συνέχειας του κράτους είναι η λογοδοσία επί εσχάτη προδοσία όλων όσοι πρωταγωνίστησαν και συνέργησαν στο σημερινό καθεστώς κατοχής.

Όποιος δεν ξεκινά από αυτή την αφετηρία, ανεξάρτητα του τι επικαλείται, στην πράξη δεν θέλει να αλλάξει τίποτε, ενώ αυτό που διεκδικεί είναι μόνο η ιδιοτελής διαχείριση του υπάρχοντος άθλιου και ληστρικού συστήματος εξουσίας. Όποιος βολεύεται με το να λέει ότι «έτσι είναι ο καπιταλισμός», δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δικαιώνει τον επίσημο δοσιλογισμό και τους ποταμούς αίματος που έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό αυτό το τρισάθλιο καθεστώς. Είναι και οι δυο οι διαφορετικές όψεις της πιο χυδαίας απολογητικής υπέρ του σημερινού καθεστώτος κατοχής και αμαχητί παράδοσης της χώρας στα πιο άνομα ξένα συμφέροντα.

Αν ξεχάσουμε ως λαός ότι η πρώτη πράξη λύτρωσης και χειραφέτησης από την σημερινή κατάσταση είναι η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής με την κατάλυση της συνέχειας του σημερινού κράτους, τότε χαθήκαμε. Πρέπει να επανιδρύσει το κράτος του πρωτογενώς ο ίδιος ο λαός. Να επανεκκινήσει την ιστορία του σ’ αυτόν τον τόπο χωρίς δωσίλογους και ληστοσυμμορίτες. Να διεκδικήσει και να πάρει στα χέρια του την χιλιοταλαιπωρημένη πατρίδα του. Να οικοδομήσει την δική του δημοκρατία, το αληθινό κράτος του δήμου, όπου οι πολίτες θα κάνουν κουμάντο κι όχι οι αντ’ αυτών.

Εμείς οι Έλληνες φυλάμε Θερμοπύλες σ’ αυτόν το τόπο από τότε που για πρώτη φορά η ελληνική δημοκρατία αναμετρήθηκε με τον ανατολικό δεσποτισμό. Φυλάμε τις Θερμοπύλες του πρώτου ανθρωποκεντρικού πολιτισμού της ανθρωπότητας, του πρώτου πολιτισμού που θεμελιώθηκε στα αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου και του δήμου, δηλαδή του λαού. Ποιοι είμαστε εμείς που θα εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας για να περάσουν οι σύγχρονοι Μήδοι; Ποιοι είμαστε εμείς που θα ξεχάσουμε τις πιο ηρωικές και περήφανες ιστορικές μας παραδόσεις; Ποιοι είμαστε εμείς που θα ξεχάσουμε ότι ελευθερία και πατρίδα είναι έννοιες απόλυτα ταυτόσημες; Ιδιαίτερα για τον Έλληνα. Από τότε στη ναυμαχία της Σαλαμίνας όταν ακούστηκε η πολεμική ιαχή που ατσάλωσε και εξακολουθεί να ατσαλώνει μέχρι σήμερα τους υπέρμαχους της δημοκρατίας: Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών…

Ποιοι είμαστε εμείς που θα ξεχάσουμε μια τέτοια κληρονομιά; Ποιοι είμαστε εμείς που θα συνηθίσουμε να είμαστε δούλοι; Θα γίνουμε ραγιάδες εμείς και τα παιδιά μας; Ποιοι είμαστε εμείς που θα γίνουμε ρακοσυλλέκτες της εξουσίας και των ισχυρών; Ποιοι είμαστε εμείς που για να ζήσουμε πρέπει να δεχτούμε τα αποφάγια που μας αναγνωρίζουν όπως πετάνε ένα ξεροκόμματο σε κάποιον κοπρίτη; Πόσο δεξιός πρέπει να είσαι για να σκύψεις το κεφάλι στην μοίρα που σου επιβάλουν και να ξεχάσεις ποιος είσαι; Πόσο αριστερός πρέπει να είσαι και πόσες αριστερές ιδεοληψίες χρειάζονται για να κρύψεις πόσο δειλός και νενέκος είσαι τώρα ακριβώς που σε χρειάζεται η πατρίδα και ο λαός σου;


Ας τελειώνουμε μια και καλή με την βαριά κληρονομιά της παλιάς κατοχής και του εμφυλίου. Ας τελειώνουμε μια και καλή με τους κληρονόμους της παλιάς κατοχής και του εμφυλίου. Είναι οι ίδιοι που είτε υπηρετούν, είτε αδυνατούν να δουν την σημερινή κατοχή. Ας ανακηρύξουμε την πατρίδα μας ως «νέο απελευθερωμένο κράτος» στην εδαφική επικράτεια του παλιού χρεοκοπημένου και τρισάθλιου κράτους των δοσιλόγων και των συνεργατών τους. Ας επανιδρύσουμε την πατρίδα και το έθνος μας με όρους δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας μέσα από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα διακηρύξει επιτέλους την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Μόνο έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε την ζωή και την υπόληψή μας στον τόπο μας. Όχι μόνο ως λαός, αλλά και ως άτομα.

22 σχόλια:

  1. Μηνυση για εσχατη προδοσια οπως ισως θα ξερετε εχει κατατεθει ηδη και απασχολησε την εθνικη αντιπροσωπια επι 20 (ολογραφως εικοσι) δευτερολεπτα.
    Οσο δηλαδη χρειαστηκε ο προεδρος να διαβασει μεσ απο τα δοντια του την διαβιβαση του εγγραφου απο τον εισαγγελεα και να την αρχειοθετησει στο μπουγελο.
    Δυστυχως η δημοκρατια μας φαινεται οτι λειτουργει μονο οταν ο λαος αρχισει να κρεμαει πολιτικους.
    Τωρα θα μου πειτε, τι δημοκρατια ειναι αυτη;
    Απλα δεν ειναι.
    Ο Αριστοτελης το ηξερε, οπως το ξερει και καθενας που ξερει τι πραγματικα ειναι δημοκρατια.

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΗΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣ ΑΡΧΑΣ, ΤΟ Δ ΑΙΡΕΤΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΝ
    Δημοκρατικο ειναι να κληρωνεις τους αρχοντες ενω το να τους εκλεγεις ολιγαρχικο

    Γιατι οπως γραφει ο ιδιος οι εκλογες γινονται μεταξυ αναγνωρισιμων και η αναγνωρησιμοτητα αγοραζεται.
    Η οπως το γραφουν τα "πρωτοκολλα των σοφων της Σιων"

    Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΛΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

    Οταν μαλιστα εκλεγεις μονο βουλευτες απο προεπιλεγμενους απο τα κομματα ενω ολες οι πραγματικες αρχες κατεχονται απο διορισμενους οπως υπουργοι, ανωτατοι δικαστες, στρατιωτικοι, αστυνομικοι και κεντρικοι τραπεζιτες η εκλεγονται απο τη βουλη οπως ο πρωθυπουργος και ο προεδρος, τοτε εχεις ακραια ολιγαρχικο πολιτευμα.
    Απορω λοιπον που σας χαλαει τοσο ο Παπαδοπουλος, που ανετρεψε αυτο το σαπιο καθεστως.
    Για μενα το μονο εγκλημα για το οποιο και δικαια τιμωρηθηκε ειναι οτι προσπαθησε να επαναφερει ενα κοινοβουλευτικο συνταγμα με το δημοψηφισμα του 73 αντι να να παραδωσει εξουσιες στον λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν έχει νόημα η απάντηση σε ένα τέτοιο ανιστόρητο παραλήρημα. Όταν κάποιος είναι τόσο αστοιχείωτος, αμόρφωτος και παντελώς ανέτοιμος να σκεφτεί με επιχειρήματα και γεγονότα, δεν νομίζω ότι έχει νόημα ότι και να πεις, ότι επίκληση κι αν κάνεις στην (ανύπαρκτη) λογική του. Ωστόσο, θα την τιμή των όπλων θα το προσπαθήσω:
      Πρώτο: Και μόνο το γεγονός ότι η ΧΑ κάνει συστηματικά αναφορές στον εμφύλιο και στη χούντα αποδεικνύει ότι είναι δύναμη διαίρεσης, διχασμού και αλληλοσπαραγμού των Ελλήνων. Δηλαδή προϊόν του πιο σκοτεινού παρελθόντος του συστήματος εξουσίας που την εκτρέφει εδώ και δεκαετίες. Αλήθεια τι έχει κάνει άμεσα και πρακτικά εναντίον του σημερινού καθεστώτος κατοχής; Πότε το αντιπάλεψε; Μόνο σε γιορτές εμφυλιοπολεμικού μίσους εμφανίζεται και τίποτε άλλο. Και μόνο η δήλωση του βουλευτή της ΧΑ Κουκούτση, ότι στο κόμμα υπάρχουν ναζί, αλλά δεν είναι όλοι αυτής της ιδεολογίας, τα λέει όλα. Ένα κόμμα όπου υπάρχουν ναζί, που έστω ανέχεται τους ναζί, δεν μπορεί να είναι κόμμα πατριωτικό, ούτε καν ελληνικό. Άλλωστε η ΧΑ συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή Ένωση Εθνικιστικών Κινημάτων μαζί με τα ναζιστικά κόμματα που στο όνομα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατέλαβαν την εξουσία στην Ουκρανία. Ψάξτε το!
      Δεύτερο: Η χούντα περιφρούρησε ότι πιο σάπιο και άθλιο είχε το σύστημα εξουσίας της μετεμφυλιακής περιόδου. Δεν το ανέτρεψε, το προστάτεψε, βάζοντας τον λαό στο γύψο και σε απίστευτα βάσανα. Η χούντα ήταν εκείνη που επικύρωσε και άρχισε να εξυπηρετεί το προπολεμικό χρέος που είχαν με σκανδαλώδη τρόπο αποδεχτεί οι κυβερνήσεις της ΕΡΕ και της Ένωσης Κέντρου, αλλά λόγω της λαϊκής διαμαρτυρίας καμία κοινοβουλευτική κυβέρνηση δεν μπορούσε να υλοποιήσει. Έγινε με την χούντα από τους πρώτους μήνες που Παπαδόπουλος ανέλαβε τα ινία. Κι αυτό είναι ιστορικό γεγονός, που εύκολα το βρίσκει κανείς στα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ της περιόδου. Με την χούντα ξεκίνησε η σημερινή χρεοκοπία.
      Από το 1961 η περίφημη Litton industries εξ ΗΠΑ προσπαθούσε να κλείσει συμφωνίες με ελληνικές κυβερνήσεις για να διαχειριστεί το μαύρο ξένο και ντόπιο χρήμα που ανέκαθεν ανθούσε στην ελληνική οικονομία. Δεν το κατάφερνε, γιατί ακόμη κι αυτό το κολοβό κοινοβούλιο της περιόδου δεν προσφερόταν για τόσο εξόφθαλμες σκανδαλώδεις συμβάσεις. Η σύμβαση με την Litton ήταν μια από τις πρώτες πράξεις της χούντας, αρχές του 1968.
      Όποιος θέλει να ψάξει μπορεί εύκολα να βρει το γεγονός ότι η χούντα είχε εκχωρήσει το σύνολο του λιγνιτικού αποθέματος της χώρας σε Γερμανικές εταιρείες και κυρίως στην Thyssen Kroup. Μάλιστα ο Παπαδόπουλος στα εγκαίνια της Πτολεμαϊδας όπου ο λιγνιτικός σταθμός είχε παραδοθεί στους Γερμανούς, είπε ότι όποιος αντιστέκεται στο ξένο κεφάλαιο, δηλαδή στην παράδοση της χώρας και του πλούτου της σε ξένες δυνάμεις, είναι αντεθνικό στοιχείο. Ψάξτε το!
      Ο Παπαδόπουλος είχε στενότατες σχέσεις όχι μόνο με τις ΗΠΑ, ως στρατευμένος πράκτορας της CIA, όπως αποδείχτηκε περίτρανα στην δίκη του, αλλά και με την Γερμανία ως σεσημασμένος συνεργάτης της κατοχικής κομαντατούρ. Ο Παπαδόπουλος υπηρέτησε στα τάγματα ασφαλείας που ορκίζονταν στον Χίλτερ να εξοντώσουν κάθε αντίσταση στο ναζί κατακτητή, ενώ συμμετείχε ως "αξιωματικός" των ταγμάτων ασφαλείας σε πολλές επιχειρήσεις δολοφονίας πατριωτών και άμαχου πληθυσμού. Για τον ρόλο του αυτό, συνελήφθη επί κυβέρνησης Πλαστήρα αρχές του 1945 όταν εντοπίστηκε στο κρυσφήγετό του. Περίμενε στην φυλακή να δικαστεί όταν τον Δεκέμβρη του 1946 οι δωσίλογοι κι όλοι συνεργάτες του ναζί κατακτητή αθωώνονται και απελευθερώνονται. Τότε ο Παπαδόπουλος βγαίνει από την φυλακή και εντάσσεται στον «εθνικό στρατό», όπου υπηρέτησε καθ' όλη την διάρκεια του εμφυλίου κυρίως κυρίως ως στρατοδίκης που διακρίθηκε για τον αριθμό θανατικών ποινών που πρότεινε, ή επικεφαλής εκτελεστικών αποσπασμάτων. Κι όλα αυτά συνιστούν ιστορικό γεγονός, όχι ιδεολογία.

      Διαγραφή
    2. Επίσης ο Παπαδόπουλος και η χούντα είχε τους δικούς της "εθνικούς εργολάβους" για τους οποίους έκανε "μεγάλα έργα" με ληστρικούς όρους και έβαζε το κράτος να δανείζεται στο όνομά τους από το εξωτερικό σε συνάλλαγμα. Έτσι καθ' όλη την επταετία η χούντα δανείστηκε στο όνομα της Αρχιρόδον, του Σκαπανέα, της ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ για σκανδαλώδη δημόσια έργα. Όταν μετά το 1972 φαινόταν πια ότι πλησίαζε η πτώση της, η χούντα λεηλάτησε τον χρυσό από την Τράπεζα της Ελλάδας, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα διαθέσιμα του δημόσιου ταμείου προκειμένου να πληρώσει τα δανεικά σε δολάρια των "εθνικών της εργολάβων". Μόνο και μόνο για να τους προστατεύσει και για να μην βρεθεί άλλη κυβέρνηση να αρνηθεί τις σκανδαλώδεις συμβάσεις και τις πληρωμές. Απ' όλη αυτή την ληστεία ο Παπαδόπουλος απέκτησε μια μεγάλη περιουσία, όπως και πολλοί από τους χουνταίους.
      Κι όλα αυτά που αναφέραμε είναι μόνο μια μικρή σελίδα από τα άπειρα σκάνδαλα και την λεηλασία του δημοσίου χρήματος στην οποία επιδόθηκε η χούντα καθ' όλη την επταετία.
      Τέλος, αλλά καθόλου τελευταίο, η χούντα ευθύνεται ακέραια για την προδοσία της Κύπρου. Τόσο ο Παπαδόπουλος, όσο και ο διάδοχός του εφάρμοσαν κατά γράμμα το σχέδιο των ΗΠΑ για υπονόμευση της ακεραιότητας της Κύπρου και την ανατροπή του Μακαρίου ώστε να δοθεί η αφορμή στην Τουρκία να εφαρμόσει τον Αττίλα. Από το 1968 η χούντα με σύστημα αποδυνάμωσε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και την άμυνα της Κύπρου. Σύμφωνα με εντολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και μόνο γι' αυτό το έγκλημα, η χούντα ήταν και παραμένει ένα από τα πιο αντεθνικά καθεστώτα που πέρασαν ποτέ από αυτό τον τόπο.
      Και μια παρατήρηση. Το να είναι αστοιχείωτος κάποιος είναι ίδιον της εποχής. Μόνο αστοιχείωτοι και βλαμμένοι μπορούν να μιλούν θετικά για τους χουνταίους. Αλλά καλό είναι να ψάχνουμε λίγο περισσότερο αυτά που χρησιμοποιούμε ως "επιχειρήματα". Όπως για παράδειγμα τα Πρωτόκολλα της Σιών. Οποιοσδήποτε γνωρίζει ευρωπαική και κυρίως ρώσικη ιστορία, ξέρει πολύ καλά ότι τα συγκεκριμένα Πρωτόκολλα είναι κατασκεύασμα της τσαρικής οχράνα, δηλαδή της τσαρικής ασφάλειας, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα απανωτά πογκρόμ εναντίον των Εβραίων του τέλους του 19ου αιώνα, που είχαν δεκάδες χιλιάδες θύματα. Βεβαίως, μπορεί να πιστεύει ο καθένας όπου θέλει. Εδώ υπάρχουν κάποιοι που περιμένουν τον Δία να κατέβει με διαστημόπλοιο για να σώσει την Ελλάδα, ή άλλοι που ορκίζονται ότι συναντούν τους Ελοχίμ από τον Σείριο. Το ψυχιατρείο είναι γεμάτο από τέτοιους. Το ίδιο και από εκείνους που νομίζουν μέσα στην αμορφωσιά τους ότι ανακάλυψαν την παγκόσμια συνωμοσία μέσα από τα Πρωτόκολλα της Σιών. Έλεος!

      Διαγραφή
    3. Δημητρη, εχω μια μικρη ενσταση για το τελευταιο που ειπες.

      Καταρχην, ποια ειναι ακριβως η πηγη που λεει οτι τα πρωτοκολλα αυτα ειναι κατασκευασμα της τσαρικης οχρανα;; Γιατι στο google το πρωτο πραγμα που μου βγαζει ειναι το wikipedia το οποιο εχει αποδειχθει απειρες φορες οτι (εστω κατα καποιο βαθμο) δεν μπορει να αξιοπιστο, αφου ο οποιοσδηποτε μπορει να παει να γραψει ο,τι θελει.
      Μπορω να σ'το αποδειξω με ενα απλο παραδειγμα.
      Π.χ. εσυ ως Καζακης, εχεις καποια σχεδια τα οποια καταλαθος διαρρεουν στην κοινη γνωμη και θελεις να διορθωσεις τη ζημια. Τι θα εκανες αν ειχες τη δυναμη να το κανεις;; Δε θα αλλαζες καπως την ιστορια (εστω και αν χρειαζονται χρονια) ωστε να παρουσιαστει καποια μερα ως δεδομενο οτι αυτα τα σχεδια ειναι πλαστα και απλα μια κακογουστη φαρσα;; Νομιζω θα ηταν αρκετα ευκολο.

      Αλλα τελοσπαντων, ας αποδεχτουμε οτι οντως ειναι ετσι, γιατι πιθανοτατα να το γνωριζεις απο αλλες πηγες. Πες μου κατι. Τα οσα λεει μεσα (μεχρι ενα σημειο), εχουν εφαρμοστει ναι ή οχι;;
      Αν ναι, τοτε ποια ειναι η σημασια ποιος τα κατασκευασε;;
      Π.χ. Εγω μπορω να φτιαξω ενα επιτραπεζιο παιχνιδι στο οποιο δημιουργω εναν δικο μου κοσμο που λειτουργει με ενα συγκεκριμενο τροπο και συστημα. Ολο αυτο το φτιαχνω για την πλακα, για προσωπικη διασκεδαση. Μετα, λοιπον, απο 50 χρονια, ενας πλουσιος με μεγαλη δυναμη, βρισκει αυτο το επιτραπεζιο, το θεωρει ενδιαφερον και αποφασιζει να το εφαρμωσει στην πραγματικοτητα.
      Μετα απο καποια φαση, ο κοσμος το μαθαινει και ερχεσαι εσυ ως Καζακης και λες "Α, ξερετε, αυτες οι θεωριες ειναι απο ενα επιτραπεζιο που ειχε κατασκευαστει 50 χρονια πριν. Μην πιστευετε αυτες τις βλακειες."
      Τωρα, αν αυτο το σεναριο σου φαινεται εξωπραγματικο, σε ρωταω λοιπον, ποιος μπορει να εμποδισει ενα τετοιο ατομο, με τετοια δυναμη που εχει, να τα κανει ολα αυτα;;
      Γιατι βαζεις στο ιδιο τσουβαλι τετοιες θεωριες μαζι με ufo και ελοχιμ;;
      Η διαφορα στις πιθανοτητες ειναι τοσο μεγαλη, που ειναι χαζο να τα βαζεις ολα μαζι στο ιδιο τσουβαλι.

      Εγω ξερω οτι αποδειξεις για το ενα ή το αντιθετο δεν εχεις ουτε εσυ, ουτε εγω ουτε οι πιο πολλοι στον κοσμο. Υπαρχουν μεν ενδειξεις, αλλα τιποτα παραπανω για να θεωρειται κατι αποδεδειγμενο. Οπως π.χ. μπορει να εχεις ενδειξεις για το αν ειμαι αντρας ή γυναικα, αλλα για να εισαι σιγουρος πρεπει να βρεθεις μπροστα μου, ετσι δεν ειναι;;

      Τελος, προσωπικα, λιγο με ενδιαφερει αν τα σχεδια καποιων πλουσιων γραφτηκαν πριν απο 100 χρονια ή προσφατα και αν διερρευσαν ή ειναι ακομα μυστικα. Επισης, λιγο με ενδιαφερει αν ειναι εβραιοι, μουσουλμανοι, λευκοι ή μαυροι. Το θεμα ειναι: υπαρχουν;; Ναι. Θελουν να καταργησουν τα κρατη;; Ναι. Θελουν να εξαθλιωνουν τους λαους και να τους παιρνουν περιουσιες;; Ναι. Θελουν να μεγαλωνει συνεχως η δυναμη τους και ο ελεγχος των λαων ωστε να μεγαλωνει και η σιγουρια τους οτι δεν θα πεσει ποτε αυτο το συστημα;; Ναι.
      Θα τα καταφερουν;; Θελω να πιστευω πως ΟΧΙ, αλλα αυτο εξαρταται απο ολους εμας.

      Και κατι ακομα. Το να εχει καποιος διαφορετικα πιστευω, δε σημαινει οτι θεωρει τον εχθρο τεραστιο και εχει αποδεχτει την ηττα. Βασικα, αυτο ισχυει σε λιγα ατομα και δεν υφισταται επουδενι ως κανονας.
      Οποτε, το να λετε οτι οι θεωριες συνομωσιας ειναι κατασκευασματα για να προκαλεσουν τετοιο φοβο ωστε να μην αντιδρασει ο κοσμος, δε στηριζεται σε καποια στοιχεια που να δειχνουν κατι τετοιο.
      Ναι, μπορει να ειναι οντως κατασκευασματα, δεν το αποκλειω, αλλα νομιζω οτι μιλαμε για λεπτομερειες που δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια και σιγουρα ΔΕΝ σταματανε την αναπτυξη αντιδρασης του κοσμου.

      Διαγραφή
    4. Οπως παντα αν και υποτιθεται οτι θελεις ενωμενους τους Ελληνες χαρακτηριζεις δημοκρατικοτατα ανοητους και οτι αλλο οποιον δεν συμφωνει μαζι σου.
      Τελικα φαινεται οτι το χουι του κουμουνιστη δεν κοβεται.
      Αισθανομαι παντως τυχερος γιατι σε αλλες εποχες μπορει και να δουλευε κονσερβοκουτι.
      Προφανως δεν εχεις συναισθηση οτι οι δεξιοι ακουμε επι 40 χρονια αδιαμαρτυρητα την αριστερη προπαγανδα χωρις να επελθει καποια εθνικη συμφιλιωση.
      Ποσα χρονια δεν πρεπει να μιλαμε για να αποφασισετε να τ αφησετε πισω;
      Αντι γι αυτο φτασαμε στο σημειο να γινεται χαλασμος αν καποιος προσπαθησει να πει και την αλλη αποψη.
      Τελος παντων αυτα ειναι παλιες ιστοριες. Παμε στα τωρινα.
      Εγω ειπα οτι ο κοινοβουλευτισμος δεν ειναι δημοκρατια αλλα ολιγαρχια και επομενως λιγο μ ενδιαφερει αν καποιος τον καταργησει.
      Δεν θα δωσω και μαχη για να κερδισω το προνομιο να με διοικουν τραπεζιτες και καναλαρχες.
      Ειδικα για τον Παπαδοπουλο μπορεις να ελεγχεις μια μια τις συμβασεις που εκανε η απλως να μου απαντησεις, γιατι ολα τα σχεδιαγραμματα που βλεπω για χρεος, ελλειμα, πληθωρισμο, ανεργια εγκληματικοτητα ξεκινανε απο το 74 σχεδον απο μηδενικη βαση.
      Ειδα την αποβιομηχανιση της χωρας που εγινε ειδικα μετα το 1980. Λογικα υποθετω οτι καποιος την ειχε φτιαξει αυτην την βιομηχανια.
      Ουτε πτωχευμενη την χωρα αφησε ουτε 27 % ανεργια, ουτε τρια και εκατομμυρια μουτζαχεντιν, ουτε προτεκτορατο μας εκανε.
      Επειδη δε ειμαι γεννημενος το 1962 προλαβα να δω και με τα ματια μου.
      Τον Ιωαννιδη δεν τον εφερε ο Παπαδοπουλος αλλα το πολυτεχνειο. Εκτος κι αν για τον επομενο φταιει ο προηγουμενος οποτε να παμε και πιο πισω στον Κανελλοπουλο και τον Παπανδρεου.
      Τον στρατο απο την Κυπρο νομιζω οτι καλα εκανε και τον πηρε μια και ο Μακαριος ειχε διαλεξει την πορεια του.
      Τελος απεδειξε οτι ηταν και ο μονος δημοκρατης αφου ενω μπορουσε να συνεχισει την δικτατορια αποφασισε να ψηφισει συνταγμα το 73 και να περασει παλι στον κοινοβουλευτισμο.
      Τωρα γιατι οι "αγωνιστες" που τοσα χρονια δεν βγαζαν αχνα αποφασισαν να κανουν σαματα στην κυβερνηση Μαρκεζινη και να επιτρεψουν στον Ιωαννιδη να επιβαλλει δευτερη δικτατορια αυτο να μου το εξηγησεις εσυ.
      Δυστυχως δεν σκεφτηκε να επιβαλλει ενα πραγματικα δημοκρατικο πολιτευμα, χανοντας την ευκαιρια να ωφελησει την χωρα και τον εαυτο του.
      Τωρα για το αν ο Παπαδοπουλος πλουτισε μαλλον ξερω καλυτερα.
      Παντως κυκλοφορανε και στο διαδικτυο βιντεο με την χλιδατη ζωη του Πατακου.
      Επισης ενω τους καταδικασανε για οτι μπορεσανε, ουτε καν τους κατηγορησαν για κλεφτες. Με το δικο σου μυαλο βεβαια δεν αποκλειεται να μου πεις οτι ταχαν συμφωνησει να πεθανουν στην φυλακη για να μας ριξουν σταχτη στα ματια.
      Οπως λες και σημερα με την Χ.Α που με ρωτας και τι εκαναν.
      Τι περιμενες να κανουν; Να πεισουν το ολιγαρχικο κοινοβουλιο να ψηφισει η να μην ψηφισει νομους; Με ποιο τροπο;
      Να κατεβουν σε διαδηλωσεις οπως λενε καποιοι χαζοι; Τι νομιζεις οτι θα γινει με τους αριστερους διαδηλωτες;
      Εκαναν οτι μπορεσαν και αυτη τη στιγμη ολοι οι βουλευτες και αρκετα μελη ειναι για μεσα υπο τα χειροκροτηματα και τις επευφημιες των αριστερων που συνεργαζονται αρμονικοτατα με τον Σαμαροβενιζελο και τους Αλαφουζομπομπολες.
      Κι αντι να ψαχνετε τρυπα να κρυφτητε απο την ντροπη σας κανετε το ιδιο λαθος
      και σημερα ονομαζοντας τους συμπατριωτες σας ναζι και δοσιλογους ετοιμαζοντας ισως και την Πηγαδα για οποτε μπορεσετε.
      Μετα θα κλαιγοσαστε παλι.
      Τα πρωτοκολλα ουτε εγω ουτε εσυ βεβαια ξερουμε αν ειναι γνησια, εκτος κι αν στο ειπαν ο Ροτσιλντ ο Ροκφελερ, ο Πολσον, ο Κοεν , ο Σορος, ο Λιμαν και οι υπολοιποι Εβραιοι τραπεζιτες, αλλα για μενα δεν εχει καμμια σημασια ποιος τα εγραψε αλλα το οτι αυτα που λενε τα βλεπουμε σ αυτα τα εκατον εικοσι χρονια να εφαρμοζονται.
      Αν δε καποιος ψαχνει δικαιολογια να κυνηγησει τους Εβραιους δεν χρειαζονται πρωτοκολλα. Φτανει η Π. Διαθηκη και το Ταλμουδ.
      Τελος αν δεν θελεις διαλογο να μου το πεις να τον σταματησω.
      Μπορω και εγω ευκολα και με μεγαλη επιτυχια να κατεβω στο επιπεδο που γραφεις αλλα προτιμω να ειμαι ευγενικος.

      Διαγραφή
    5. Προς τον φίλο (το λεω ετσι γιατι θεωρώ πως δεν εχει κακη πρόθεση, απλα ετσι εχει ακούσει οταν ηταν μικρός αυτα λεει, χωρις να κανει την δικη του έρευνα) να δει ένα απόσπασμα από την εκπομπή "Η μηχανή του χρόνου" (Χρίστος Βασιλόπουλος-ΝΕΤ) που μεταδόθηκε στις 17/11/2012 με θέμα το φασισμό και τα ρουσφέτια της χούντας.

      https://www.youtube.com/watch?v=pOxxG6Urzv0 Τα ρουσφέτια της χούντας

      Εκει ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΟΙΚΤΟ ΝΟΥ, θα δεις οτι ο Παπαδοπουλος ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, αυτη που τωρα εσυ φιλε μου ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΓΚΟ, λες ότι δεν επιθυμείς !!! Ερεύνησε το....

      Διαγραφή
    6. Εγω φιλε μου θα προτιμησω να πιστευω αυτα που ειδα και βλεπω και οχι την προπαγανδα της ΝΕΤ και των αλλων.
      Αν εσυ εμπιστευεσαι την ενημερωση απο αριστερους δημοσιογραφους διορισμενους απο φιλελευθερες κυβερνησεις, δικαιωμα σου.
      Εκεινο που ΕΙΔΑ ειναι οτι το 74 δεν ειχα ακουσει τη λεξη πληθωρισμο, δουλειες μεχρι το 1980 περιπου ειχε οσες ηθελες, για χρεος δεν μιλησε κανενας πριν τον Μητσοτακη, και κανεις δεν ανυσηχουσε για τα ελλειματα.
      Ειδα επισης οτι ολοι οι χουντικοι πεθαναν φτωχοι χωρις να κατηγορηθουν για κομπινες και κλεψιες παρα μονο για πολιτικα εγκληματα.
      Στην εκπομπη που μου λες, ποσους παμπλουτους χουντικους εδειξε;
      Μηπως κανεναν;
      Και βεβαια πλουτισαν πολλοι επι χουντας αλλα αυτο ακριβως ειναι και το ζητουμενο σ ενα κρατος. Να πλουτιζουν οι πολιτες του.
      Το κακο ειναι οταν οι πολιτες που πλουτισαν αρχιζουν να κυβερνουν την χωρα με σκοπο να πλουτισουν κι αλλο εις βαρος των πολιτων.
      Εγω σου λεω οτι σημερα κυβερναν ο Μπομπολας, ο Αλαφουζος, Ο Βαρδινογιαννης, ο Κοντομηνας και οποιοι αλλοι μπορουν να προβαλουν τους πολιτικους, αφηνοντας κατα μερος για λογους οικονομιας τους διεθνεις τραπεζιτες και τις πολυεθνικες που γεμιζουν τα ταμεια των κομματων.
      Πες μου κι εσυ ποιοι ολιγαρχες καναν κουμαντο στον Παπαδοπουλο και τι λογο ειχε αυτος να δεχτει τετοιο πραγμα. Τι αναγκη τους ειχε;
      Τελικα αν πιστευεις οτι κατελυσαν καμμια δημοκρατια ψαχτο καλυτερα.
      Σου προτεινω τα Πολιτικα του Αριστοτελη ο οποιος μπορει να σου θυμισει οτι στην δημοκρατια δεν ειχαν εκλογες.
      Τελος καλα θα ειναι και εσυ και ο Καζακης να διαβασετε και λιγο τον Ισοκρατη.

      ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΝ ΜΕΝ ΑΟΙΚΗΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΝ ΑΙΣ ΑΚΡΙΤΟΙ ΤΙΝΕΣ ΑΠΟΛΛΥΝΤΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΓΝΟΕΙΝ Δ ΟΤΙ ΤΟΥΤΟ ΠΟΙΟΥΣΙΝ ΟΙ ΜΗ ΚΟΙΝΗΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑΝ ΤΟΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΕΣ.
      (και νομιζουν οτι δεν μπορουν να κατοικουνται οι πολεις που οι πολιτες χανονται χωρις δικη, αγνοουν ομως οτι αυτο ακριβως κανουν αυτοι που δεν ακουνε με την ιδια ευννοια τους αγωνιζομενους (στα δικαστηρια)

      Βεβαια ο Ισοκρατης μιλουσε για τα λαικα δικαστηρια της εποχης του.
      Βλεπεις, στην δημοκρατια κανενας δεν ειχε σκεφτει να βαλει διορισμενους δικαστες να δικαζουν εξ ονοματος του λαου χωρις μαλιστα να λογοδοτουν σ αυτον.
      Αλλα και σημερα μπορει να θεωρηθει επικαιρο κατα το οτι η κοινη γνωμη μπορει να επιρρεαζει τις αποφασεις.
      Αν λοιπον νομιζετε οτι ακουσατε επαρκως και την αλλη αποψη μπορειτε να συνεχισετε να καταδικαζετε οποιον θελετε.
      Ειμαι ομως σιγουρος οτι ποτε δεν ενδιαφερθηκατε να το κανετε.

      Διαγραφή
    7. Κε Γιάγκο, ή όπως διάολο σε λένε, κόψε τις ανοησίες. Όποιος μου χρησιμοποιεί τα πιο αιματοβαμμένα καθεστώτα που γνώρισε η Ελλάδα ως επιχείρημα, τότε ναι θα τον θεωρήσω είτε βλαμμένο, είτε προβοκάτορα. Αν σε θίγει πρόβλημά σου.
      Πάντως, κάνεις γαργάρα ότι σου έγραψα και απλά το παίζεις θιγμένος. Επιμένεις να χρησιμοποιείς την άγνοιά σου(;) σε ότι συγκεκριμένο σου ανέφερα. Δεν κάνεις καν τον κόπο να το ψάξεις. Αδυναμία ή πώρωση;
      Δεν είσαι δεξιός, είσαι χουντικός. Υπάρχει τεράστια διαφορά. Δεξιούς ξέρω πάρα πολλούς. Κατάγομαι από οικογένεια δεξιών. Όλοι αυτοί μ' αυτά που γράφεις εσύ και η παρέα σου, τους σηκώνεται η τρίχα. Γι' αυτό και αναρτώ τις ανοησίες που γράφεις εσύ και οι χουντικοί, φασίστες ακροδεξιοί του συναφιού σου. Επιβεβαιώνεται πλήρως αυτά που καταγγέλλω και πείθεται τους πατριώτες δεξιούς να μείνουν μακριά σας.
      Ούρλιαζε εσύ ότι αυτά που λέω είναι αριστερή προπαγάνδα. Ούρλιαζε για κονσερβοκούτια και κάνε την δουλειά μου πιο εύκολη. Η βοήθειά η δική σου και των δικών σου για να πείσω ακόμη και τους πιο "βαμμένους" δεξιούς ότι η ΧΑ είναι νοσταλγοί του εμφυλίου και της χούντας, είναι πραγματικά πολύτιμη και σας ευχαριστώ από βάθους καρδίας. Συνεχίστε έτσι. Βγείτε ανοιχτά και βρίστε το ΕΠΑΜ κι εμένα με όλη την χυδαιότητα που χαρακτηρίζει την φασιστική σας ιδεολογία. Δεν μπορείς να φανταστείς - με τι φαντασία άλλωστε και με τι IQ; - τι μάνα εξ ουρανού είναι για όλους εμάς τους πατριώτες δημοκράτες που αγωνιζόμαστε να πείσουμε το λαό ότι πρέπει να υπερβεί τους διαχωρισμούς δεξιάς-αριστερά και να παλέψει για την πατρίδα του.
      Αν διαθέτεις υπόλειμμα μυαλού βάλτο να λειτουργήσει και ψάξε πρώτα πριν αραδιάσεις ανοησίες. Το δημόσιο χρέος της χώρας ξεκινά από το 1961 όταν η κυβέρνηση της ΕΡΕ ξεκινά τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην τότε ΕΟΚ και σαν προϋπόθεση μπαίνει η ρύθμιση του προπολεμικού χρέους της χώρας. Το προπολεμικό χρέος ρυθμίζεται ολοκληρωτικά έως το 1964 και το δημόσιο χρέος αρχίζει να καλπάζει. Το 1963 το σύνολο του δημοσίου χρέους έφτανε τα 17.6 δις δραχμές. Το 1967 το δημόσιο χρέος είχε ανέλθει στα 38,7 δις δρχ. Αύξηση 220%. Πόσο είχε φτάσει το 1974; Στα 114,1 δις δρχ. Αύξηση από το 1967 σχεδόν 300%! Πάντα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Τι σημαίνουν αυτά τα δεδομένα; Η χούντα όχι μόνο ανέχθηκε το δημόσιο χρέος που φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού η πολιτική φαυλοκρατία που δήθεν ανέτρεψε, αλλά συνέχισε και επαύξησε στην ίδια λογική, στην ίδια πρακτική.
      Με την χούντα έχουμε την πρώτη σοβαρή εκτίναξη του νέου δανεισμού του κράτους. Μέχρι το 1967 ο συνολικός μεταπολεμικός νέος δανεισμός του κράτους ανερχόταν σε 29,4 δις δρχ. εκ των οποίων τα 9,7 δις δρχ ήταν δανεισμός από το εξωτερικό. Την περίοδο 1967-1974 ο συνολικός νέος δανεισμός του κράτους ανήλθε σε 65,3 δις δρχ εκ των οποίων τα 21,2 δις δρχ ήταν από δάνεια του εξωτερικού. Ο δανεισμός αυτός έθεσε τα θεμέλια εκτίναξης του δημόσιου χρέους στην εποχή της χούντας, αλλά και στην μεταπολίτευση. Τι χρηματοδότησαν αυτά τα δάνεια; Την χωρίς προηγούμενο τρομακτική αύξηση των ελλειμμάτων του δημοσίου που χρηματοδότησαν κάθε είδους σκανδαλώδεις συμβάσεις με το εξωτερικό και τα "μεγάλα έργα" των εργολάβων της χούντας. Αυτή είναι η αλήθεια.
      Όταν την επόμενη φορά τολμήσεις να αντιπαρατεθείς καλό είναι να είσαι "διαβασμένος" και με γεγονότα.

      Διαγραφή
    8. Όποιος θέλει να δει και να μάθει για το αν πλούτισαν οι πρωτομάχοι της χούντας δεν έχει παρά να πάει στο Λαγονήσι και να θαυμάσει το ερείπιο της έπαυλης που έκανε δώρο στον εαυτό του ο Παπαδόπουλος και του κατάσχεσαν μετά την μεταπολίτευση. Όπως συνέβη και με όλους τους χουνταίους που έκλεισαν στην φυλακή. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν στηθεί στον τοίχο, όπως είχε αποφασίσει το δικαστήριο, αλλά βλέπεις ο Καραμανλής ήθελε να γλυτώσει την φύτρα του. Τουλάχιστον δημεύτηκαν οι περιουσίες τους ως προϊόν εγκλήματος και εσχάτης προδοσίας.
      Και μόνο οι ηλιθιότητες περί κοινοβουλευτισμού το 73 σε χαρακτηρίζουν! Ποιο σύνταγμα; Το σύνταγμα της χούντας που δεν ανεχόταν ούτε καν το ακροτελεύτιο άρθρο περί πατριωτισμού των Ελλήνων; Το σύνταγμα εκείνο αφορούσε την δήθεν συνταγματική θεσμοθέτηση της χούντας, η οποία γνώριζε ότι δεν είχε κανένα λαϊκό ή νομικό έρεισμα και προσπάθησε να εμφανιστεί ως "επανάσταση" που δημιουργεί πρωτογενές δίκαιο. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Το στημένο δημοψήφισμα, η παρωδία της δήθεν φιλελευθεροποίησης με μαριονέτα τον Μαρκεζίνη, κοκ.
      Όσο για το πολυτεχνείο και για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν στην εξέγερση, αλλά και τους χιλιάδες άλλους που μαρτύρησαν στις φυλακές και στα ξερονήσια καλό είναι το συνάφι σου να μετρά τα λόγια του γιατί τα χέρια του είναι βουτηγμένα στο αίμα. Αντίσταση εναντίον της χούντας υπήρξε από την πρώτη στιγμή. Το Πολυτεχνείο ήταν η κορύφωση με όλο τον λαό και τη νεολαία να συμμετέχει ή να συμπαρίσταται. Θυμάμαι τους γονείς μου, φοβισμένοι άνθρωποι του μεροκάματου της συντηρητικής παράταξης, να κλειδώνονται μέσα στο σπίτι τους για να ακούσουν το Εδώ Πολυτεχνείο και να πηγαίνουν κρυφά τρόφιμα και φάρμακα στους έγκλειστους. Και μιλάμε κυρίως για παιδιά που τόλμησαν να τα βάλουν με τους ένοπλους τραμπούκους του καθεστώτος σου. Ο Παπαδόπουλος έπεσε γιατί τα αφεντικά του οι Αμερικανοί έπρεπε να θυσιάσουν κάποιον προκειμένου να μην πέσει άμεσα το καθεστώς και έτσι να επιτελέσει την εθνοπροδοτική του αποστολή στο ακέραιο με το ξεπούλημα της Κύπρου. Αυτό του είχαν αναθέσει εξαρχής. Να γιατί υπονομεύθηκε η άμυνα της Κύπρου και έπρεπε να δολοφονηθεί ο Μακάριος, επειδή δεν ήθελε διχοτόμηση του νησιού υπό την κατοχή του ΝΑΤΟ.
      Όσο για τι θα μπορούσε να κάνει η ΧΑ ένα σου λέω: να μην ψηφίσει υπέρ της απαλλαγής των εφοπλιστών. Να μην εμφανιστεί υπέρ του ξεπουλήματος ακόμη και δημόσιων νησιών της χώρας και τέλος πάντων να κάνει έστω και μία πολιτική εκδήλωση εναντίον του καθεστώτος κατοχής. Ούτε μία δεν έκανε. Είσαστε η ίδια συμμορία με τους κυβερνώντες, παιδιά της ίδιας λύκαινας, έχετε βυζάξει το ίδιο μαύρο γάλα. Νοσταλγοί της αλληλοσφαγής του ελληνικού λαού. Πάντως συνεχίστε έτσι. Όσο περισσότερο δείχνεται το χουντικό σας παρελθόν και την φασιστική ιδεολογία σας, τόσο γρήγορα και εύκολα ξεμπροστιάζεστε. Αν νομίζετε ότι ο δεξιός σας έχει για πρότυπο και εναλλακτική λύση, τότε πολύ φοβάμαι ότι χάβεται αμάσητα τα στημένα γκάλοπ των αλαφουζαίων, μπολαίων και λοιπών που σας θέλουν "εναλλακτικό πόλο" στην αριστερά για να σπρώξουν τον ελληνικό λαό στον εμφύλιο για μια ακόμη φορά. Συνεχίστε έτσι και πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

      Διαγραφή
    9. Και για όσους λένε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα Πρωτόκολλα της Σιών είναι κατασκεύασμα της οχράνα, ένα έχω να πω: Διαβάστε το βιβλίο του Βασίλιεφ, Η Ιστορία της Οχράνα, πρώτη έκδοση στα ρώσικα του 1917. Ο Βασίλιεφ ήταν συνταγματάρχης της Οχράνα και agent provocateur. Στο βιβλίο του αυτό κοκορεύεται πώς η τσαρική οχράνα διείσδυσε με προβοκάτορες σε όλες τις ανατρεπτικές οργανώσεις της εποχής και πώς μπορούσε με μεγάλη ευκολία να κατασκευάσει πειστήρια ώστε να διευκολύνει την πολιτική του τσάρου. Ανάμεσά τους αναφέρονται και τα περίφημα Πρωτόκολλα της Σιών. Υπάρχουν κι άλλες αναφορές πλαστότητας, όμως εγώ αναφέρομαι σε κάτι που έχω διαβάσει ο ίδιος. Γι' αυτό και κανένας σοβαρός ιστορικός αναλυτής δεν έχει πάρει στα σοβαρά τα συγκεκριμένα Πρωτόκολλα. Μόνο κάτι ανόητοι που παίρνουν στα σοβαρά ότι διαβάζουν στο διαδίκτυο. Έλεος με την αμορφωσιά που εκτρέφει τον σκοταδισμό.

      Διαγραφή
    10. Συνεχιζεις να δινεις βαση στο ποιος εφτιαξε τα πρωτοκολλα, ενω σου εξηγησα αναλυτικα οτι δεν ειναι εκει η ουσια.
      Προφανως δεν διαβασες καλα το σχολιο μου, οποτε αυτη η απαντηση σου δεν εχει καν νοημα υπαρξης.

      Διαγραφή
    11. Εσύ δεν κατάλαβες. Ότι δεν βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μάλιστα ελέγξιμα, αλλά και για ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τις πηγές των πληροφοριών σου, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Εκτός κι αν είσαι τσαρλατάνος. Αν είσαι, δικαίωμά σου. Εγώ φιλοδοξώ να μιλώ μόνο με συγκεκριμένα και απόλυτα ελέγξιμα δεδομένα.

      Διαγραφή
  2. ΕΥΓΕ Κε Καζακη ! αυτο μονο τιποτα αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γενοκτονία των Ελλήνων και δημόσιο χρέος από 125% σε 175% του ΑΕΠ !! Ποια η προοπτική??

    Διαβάστε σύμφωνα με την ετήσια έκθεση με θέμα «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2014 - Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά» τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονταν σε 686.000 !!!

    Με τα παιδιά που ζουν σε νοικοκυριά όπου κανένας ενήλικος δεν εργάζεται να ανέρχονται σε 292.000 (13,2%) το 2012. Παρατηρείται δηλαδή μια αύξηση κατά 204.000 σε σχέση με το 2008. !!!!

    Ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί το υψηλό ποσοστό (73,3%) των νέων 20 έως 29 ετών που συνεχίζει να διαμένει με τους γονείς του και η μέση ηλικία εγκατάλειψης της γονεϊκής στέγης (29,1 έτη).

    Η καταστροφή του Εθνους σε όλο το μεγαλείο βάσει αριθμών..

    Θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ιδρυθεί το κράτος απο την αρχή με νέα διοίκηση.

    Νέο σύνταγμα που να κατοχυρώνει τα δημοψηφισματα (οπως το Ελβετικο συνταγμα με 30.000 υπογραφές θέτεις ερωτημα για δημοψηφισμα), άρση της αντιπροσώπευσης σε κόμμα που δεν τήρησε το προεκλογικό του πρόγραμμα(Βλέπε Αντωνάκη πριν και μετά το Ζαπειο), καμιά βουλευτική ασυλία σε πολιτικά πρόσωπα που θα δικάζονται από λαϊκούς δικαστές και ενόρκους που θα εκλέγονται με κλήρωση..


    Αν δεν γινουν αυτά τα λίγα καληνύχτα λοχαγέ.... πάμε για εμφύλιο προ όφελος των δανειστών , όπως ιστορικά γίνονταν ώστε να ελέγχουν τα κορόιδα της αποικίας που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν 2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι και ψάχνουν το μεροδούλι μεροφάι. Και όταν όσοι εργάζονται ακόμα είναι ψυχικά άρρωστοι, ποιον νομίζεις οτι συγκινείς με τα χιλιοειπωμενα πέρι του τρισχιλιετούς ελληνικού έθνους του "Λαού" και της "Πατρίδας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω αγαπητέ ανώνυμε, οτι ο κ.Καζακης προσπαθεί να υποκινήσει τους εναπομείναντες ζωντανούς και όχι τους νεκρούς. Αυτούς θα τους θάψουν οι συγγενείς τους, λυπάμαι πολύ για αυτό ......

      Διαγραφή
  5. Γεια σου ρε λεβέντη Δημήτρη Καζάκη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημητρη, συγγνωμη για το σχολιο εκτος θεματος, αλλα ηθελα να σε ρωτησω κατι για το θεμα με το "Δεν πληρωνω".
    Ειδα οτι βγηκε χθες κοινο δελτιο τυπου που στην ουσια λεει οτι οι σχεσεις πανε να φτιαξουν μεταξυ επαμ και αυτους.
    Καταρχην, επειδη δεν ξερω λεπτομερειες, ποσοι και ποιοι πυρηνες συγκεκριμενα ειχανε πει οτι δεν θελουν να εχουν καποια σχεση με το "Δεν Πληρωνω";;
    Ακουσα απο καποιον οτι το "Δεν πληρωνω" ηταν αυτο που "εφτυσε" το επαμ σε καποιες περιπτωσεις στο παρελθον. Αληθευει;; Αν ναι, λογικα ηταν αυτος ο λογος που τους εκανες κριτικη (ισως βαρια) σε μια εκπομπη ΑΕ αρχες του Φεβρουαριου, ετσι;;
    Εγω προσωπικα (χωρις να ξερω τι εχει γινει στο παρελθον) αυτο το κοινο δελτιο τυπου το βλεπω ως κατι το θετικο. Ποια ειναι η γνωμη σου;;

    Ευχαριστω για το χρονο σου εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την αποκατάσταση της αλήθειας. Προσωπικά δεν άσκησα κανενός είδους κριτική στο κίνημα Δεν Πληρώνω, αν και λοιδωρήθηκα επ' αυτού. Αυτά που είπα είναι τα εξής απλά: Το κίνημα Δεν Πληρώνω είναι μια ακτιβίστικη οργάνωση, διαφορετική από εκείνη του ΕΠΑΜ. Αυτό δεν είναι κριτική, αλλά διαπίστωση. Μια διαπίστωση που κάνει και το ίδιο το κίνημα Δεν Πληρώνω. Δεν άφησα ούτε καν υπόνοια κριτικής. Δεν είμαι εγώ που θα πω, ούτε πολύ περισσότερο θα επιβάλω με ποιον τρόπο θα συγκροτείται μια οργάνωση. Είναι δικαίωμά της. Ούτε το γεγονός ότι είμαστε διαφορετικές οργανώσεις αποτελεί αποτρεπτικό λόγο για οποιαδήποτε συνεργασία. Νομίζω ότι το ΕΠΑΜ το έχει αποδείξει ανελλιπώς.
      Αυτό που επίσης είπα είναι ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω είχε κάνει την επιλογή να κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές για να μετρήσει τις δυνάμεις του. Την ενημέρωση αυτή την είχαμε επίσημα από τον τότε πρόεδρο του Δεν Πληρώνω κ. Β. Παπαδόπουλο, πολύ πριν τεθεί στο σώμα των μελών του ΕΠΑΜ η εισήγηση της ΠΓ για αυτόνομη κάθοδο του Μετώπου. Η επιλογή αυτή του Κινήματος ήταν και παραμένει δικαίωμά του. Ούτε σ' αυτό άσκησα κριτική.
      Επίσης εξήγησα ότι βρεθήκαμε προ απροόπτου όταν σε δημόσια εκδήλωση μάθαμε ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω όρισε υποψηφίους για τον Δήμο Αθήνας, κοκ. Δεν είχε προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση μαζί μας κι αυτό απέτρεπε το κεντρικό όργανο, την ΠΓ από οποιαδήποτε συζήτηση για παροχή στήριξης, γιατί πολύ απλά δεν είναι στην φιλοσοφία του ΕΠΑΜ τέτοιου είδους πρακτικές. Δηλαδή να παρέχει στηρίξεις σε υποψηφίους που έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους χωρίς να υπάρχουν ευρύτερες ανοιχτές διαδικασίες όπου θα μπορούσε να εμπλακεί και το ΕΠΑΜ. Μόνο δύο εξαιρέσεις έχουμε κάνει. Στην περίπτωση του ήδη δημάρχου Αργυρούπολης Κορτζίδη, που έχει αποδείξει την αγωνιστική του ταυτότητα ως δήμαρχος και αντιμετωπίζει ολομέτωπο επίθεση των δοτών του μνημονίου από κοινού για να του αφαιρέσουν τον Δήμο. Και στην περίπτωση του υποψηφίου δημάρχου Ιατρού, του πρώην αγωνιστή δημάρχου που οργάνωσε την παλλαϊκή άμυνα της Κερατέας. Ωστόσο παρά την διαφωνία στην πρακτική, κριτική δεν άσκησα γιατί θεώρησα ότι είναι δικαίωμα του Δεν Πληρώνω για το πώς αποφασίζει να συμμετέχει στις εκλογές.
      Τέλος, την μόνη κριτική που άσκησα ήταν σε ορισμένες πρακτικές του τότε προέδρου του Κινήματος Δεν Πληρώνω κ. Β. Παπαδόπουλου να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές με αναξιοπαθούντες προκειμένου να εισπράξει τηλεοπτικά εύσημα, έστω κι αν ο άνθρωπος που χρήζει βοήθειας στιγματίζεται μ' αυτόν τον τρόπο. Ήταν προσωπική κριτική και ηθικής τάξης και μάλιστα χωρίς καν να αναφέρω το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται η κριτική. Κατόπιν όλων αυτών τόσο εγώ, όσο και το ΕΠΑΜ δέχτηκε μια επίθεση από τον ίδιο τον κ. Παπαδόπουλο με χοντρές διαστρεβλώσεις για το τι είχα πει και με ισχυρισμούς ότι εγώ, λέει, επιτέθηκα στο Κίνημα Δεν Πληρώνω, κοκ. Αν και τόσο εγώ, όσο και το κεντρικό όργανο του ΕΠΑΜ θεωρήσαμε ανοίκεια και συκοφαντική την επίθεση, προτιμήσαμε να μην δώσουμε συνέχεια. Δεν σηκώσαμε το γάντι της πρόκλησης και δεν απαντήσαμε, δείχνοντας έτσι ότι ούτε σχέσεις θέλουμε να διαρρήξουμε, ούτε μας λείπει η καλή διάθεση. Θεωρήσαμε το γεγονός, ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό και το προσπεράσαμε. Αποτέλεσμα ήταν κι αυτό το κοινό δελτίο τύπου ανάμεσα στο ΕΠΑΜ και το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
      Εγώ αυτό που εύχομαι ολόψυχα είναι κι αυτοί οι λίγοι που μέτρησαν την επίθεση του κ. Παπαδόπουλου περισσότερο από την αλήθεια να δείχνουν στο μέλλον περισσότερη καλή διάθεση, να προσέχουν επακριβώς τι λέει ο λαός και να μην κατασκευάζουν με το μυαλό τους σενάρια και συνωμοσίες. Κάποτε πρέπει επιτέλους να μιλάμε επί του πραγματικού και όχι με φαντασιώσεις.

      Διαγραφή
    2. Ναι, οκ, τα περισσοτερα απο αυτα τα ειχες πει στην εκπομπη εκεινη, αλλα εγω ρωτησα κατι αλλο. Ειχες πει οτι καποιοι πυρηνες σου ειχανε αναφερει εξαρχης οτι διαφωνουν σε μια πιθανη συνεργασια και απλα ηθελα να μαθω ποσοι πυρηνες και ποιοι (εστω στο περιπου), επειδη ξερω οτι μονο σε μερικες πολεις υπαρχει αυτο το κινημα και επειδη εχω δει φωτογραφιες με ατομα εκεινου του κινηματος μαζι με επαμητες.

      Οσον αφορα την κριτικη, γνωριζω πολυ καλα οτι ετσι οπως μιλας ειναι ο χαρακτηρας σου και σου ειναι συνηθισμενο κατα καποιον τροπο, αλλα νομιζω οτι τετοιες μερες, στην κατασταση που βρισκομαστε, μου φαινεται λιγο υπερβολικο να πας να ψαχνεις κατι το κακο/λαθος (το οποιο μπορει να εγινε αθελα τους λογω ελειψη εμπειριας ή λογω κακης σκεψης) σε κινηματα που εχουν γενικα καλες διαθεσεις και σκοπιμοτητες προς συμφερον του λαου.
      Οκ, ναι, αυτη ειναι η γνωμη σου, αλλα μερικες φορες ειναι καλο να κραταμε την γνωμη μας για τον εαυτο μας (ή να την αναφερουμε απευθειας στον αμεσα εμπλακομενο απο κοντα, αλλα τη σωστη στιγμη) σε τετοιες κρισιμες περιοδους ωστε να υπαρχει οσο πιο ηπιο κλιμα μεταξυ πολιτων πατριωτες.

      Τωρα, αν το κινημα "Δεν πληρωνω" ειχε σκοπιμοτητες προς συμφερον δικο τους ή/και προς εξαπατηση του λαου, να πω νταξει, καλα εκανες.
      Αλλα ειναι οντως ετσι;; Μηπως ειναι αθελα λαθη;; (ειτε τα αναγνωριζουν μετα απο σκεψη, ειτε οχι γιατι απλα δεν τα καταλαβαινουν)
      Θελω να πω οτι καλυτερα να βλεπουμε τις σκοπιμοτητες καποιων ανθρωπων και λιγοτερο τα λαθη οργανωσης τους.
      Τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω.

      Ενας επαμητης απο Ρεθυμνο.

      Διαγραφή
    3. Διαχώρισα την θέση μου προσωπικά, αλλά και του ΕΠΑΜ από μια πρακτική την οποία θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ ως στίγμα για όποιον το κάνει. Το γεγονός ότι το έκανα τότε οφείλεται σ' έναν και μόνο έναν λόγο: εισέπραττα πολλές αποδοκιμασίες από μέλη και φίλους του ΕΠΑΜ σχετικά με τις εμφανίσεις στην τηλεόραση του κ. Β. Παπαδόπουλου. Πολύς κόσμος ένιωθε ότι επειδή ο πρόεδρος του Δεν Πληρώνω κάνει κάτι που θίγει την αξιοπρέπειά του, κι επειδή το συγκεκριμένο κίνημα και το ΕΠΑΜ έχουν στην πράξη οικοδομήσει μια στενή σχέση, τότε απολογούμενο γι' αυτή την πρακτική οφείλει να είναι και το Μέτωπο. Γι' αυτό και βγήκα δημόσια. Στο Μέτωπο, αλλά και στο Δεν Πληρώνω όπως πρόσφατα διαπίστωσα, δεν κρύβουμε κάτω από το χαλί όσα μας ενοχλούν. Η δημόσια τοποθέτηση είναι κανόνας για ένα κίνημα που θέλει να απευθύνεται πρωτογενώς στον λαό. Καθαρά και ξάστερα, όσο σκληρό κι αν είναι. Αυτή είναι η φιλοσοφία του ΕΠΑΜ και δεν θα την προδώσω εγώ. Ούτε θα μπορούσε να γίνει κατ' ιδίαν. Διότι πολύ απλά θα άφηνε σκιές. Όταν συναγωνιστές σου και απλός κόσμος σου επισημαίνουν κάτι σοβαρό για την ηθική σου πρακτική, εσύ δεν τους λες, τα έχω πει κατ' ιδίαν, αλλά τι να κάνουμε; Αυτή είναι η γνωστή παλαιοκομματική τακτική που θα την βρει κανείς παντού αλλού. Αν πιάσεις ένα οποιοδήποτε στέλεχος κάποιου άλλου πολιτικού σχηματισμού και του θέσεις ένα ζήτημα, θα σου μιλήσει και συχνά θα παραδεχτεί τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που επιβάλουν οι κομματικές ισορροπίες. Εμείς αντίθετα βγαίνουμε και μιλάμε ανοιχτά και δημόσια. Και δεν υπάρχει άνθρωπος να πει ότι άλλα μου είπε ο Καζάκης ή κάποιος άλλος από το ΕΠΑΜ κατ' ιδίαν και άλλα δημόσια. Χαίρομαι που διαπίστωσα ότι τον ίδιο κανόνα ακολουθούν και στο κίνημα Δεν Πληρώνω, αν και καταλαβαίνω πόσο τους κοστίζει σε προσωπικό επίπεδο η αντιπαράθεση που δημοσιοποίησαν. Όμως καλά έκαναν. Μόνο η ανοιχτή δημόσια αντιπαράθεση επί της ουσίας μπορεί να δώσει λύσεις και να μην διαιωνίσει την όποια νοσηρότητα.
      Όσο για την εμπειρία των άλλων πυρήνων που επιθυμείς, ζήτα επίσημη ενημέρωση στον πυρήνα σου από το Οργανωτικό Γραφείο και την Πολιτική Γραμματεία.

      Διαγραφή
  7. Για να δειτε οτι οσα εχει πει ο κ.Καζακης σχετικά οτι "αν μπορούσαν θα μας είχαν φορέσει την χούντα" (οχι τώρα οτι δεν έχουμε αφού ουτε διαδήλωση στο σύνταγμα μπορούμε να κανουμε οταν ερχονται οι "αφέντες" να δουν τα γιουσουφάκια απο κοντά, αλλά μιλάμε για χρήση στρατού κατά πολιτών σε πλήρη ανάπτυξη!!!) διαβάστε το παρακάτω:
    Και μετα μιλαμε για την υπογεια συνδεση της ΧΑ ενος χιλτερικου μορφώματος με τα επίσημα "δημοκρατικά κόμματα" και μένουνε ταχα με το στομα ανοικτο γεμάτοι υποκρισία!


    Την αποκάλυψη οτι σε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ περιπτώσεις υπήρξε πολιτική εντολή για να διατεθεί προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ως υποστηρικτικός μηχανισμός των σωμάτων ασφαλείας έκανε ο επίτιμος Αρχηγος ΓΕΝ, Κοσμάς Χριστίδης.

    Ο επίτιμος αρχηγός σε συνέντευξή του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες οτι είχε λάβει τέτοια εντολή η οποία αφορούσε την παρέλαση τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη όπου και το αίτημα μερικώς ικανοποιήθηκε.

    "Το αίτημα αφορούσε ο στρατός να βρίσκεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για πάν ενδεχόμενο. Υπουργός Άμυνας εκείνη την περίοδο ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος, υποθέτω οτι το αίτημα έχει έρθει ακόμα πιο ψηλά" δηλώνει στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος Πάρης Καρβουνόπουλος.

    Να κανω μια μικρη προβλεψη (αν και δεν εχω μαντικές ικανότητες) ?
    Μολις παρουμε το νεο δανειο (για να πληρωσουμε τα παλια δανεια) απο τον MONIMO μηχανισμο στηριξης(ή αλλιως απο-στηριξης)
    θα εχουμε και την επισημη αναγγελια τοποθετησης της Ειδικής Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής, γνωστή και ως Εurogendfor για την προστασία "της ταξης και της ειρηνης" στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή