Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης στο «Ρέθεμνος» – «Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε κοινωνική εξέγερση»


Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Αναλύει το πολιτικό του σχήμα, κυβερνώντες, λαό και Χρυσή Αυγή
«Ο λαός αρχίζει και σκέφτεται πιο ελεύθερα»

Συνέντευξη στη Μαρία Ιερωνυμάκη

Ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και οικονομολόγος, Δημήτρης Καζάκης, βρέθηκε στο Ρέθυμνο το π. Σάββατο με αφορμή την εγκαινίαση των γραφείων του ΕΠΑΜ στην πόλη μας αλλά και για να συζητήσει με τους πολίτες τα προβλήματα που καλείται η κοινωνία να αντιμετωπίσει σήμερα. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καζάκης βρίσκεται στο Ρέθυμνο και μάλιστα το «Ρ» τον είχε φιλοξενήσει στις αρχές του χρόνου, όπου είχε αναφερθεί στο πολιτικό του σχήμα και το ρόλο που διαδραματίζει ο λαός στις πολιτικές εξελίξεις.

Συναντήσαμε, λοιπόν, τον κ. Καζάκη πριν από τα εγκαίνια των γραφείων του ΕΠΑΜ και μας παραχώρησε συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για το ρόλο που έχει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο στην πολιτική σκηνή, το ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές και δεν παρέλειψε να σχολιάσει όλα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό με τη Χρυσή Αυγή.


Ερώτηση: Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος του ΕΠΑΜ στην πολιτική σκηνή στην παρούσα φάση;

Απάντηση: Το βασικό που έχουμε κάνει είναι να συντηρούμε μία συζήτηση η οποία δε γίνεται επίσημα και είναι απαγορευμένη να γίνεται επίσημα. Δηλαδή, θέλω να πω ότι συντηρούμε την άλλη πλευρά της εξίσωσης, πιστεύουμε, διεκδικούμε και επιχειρηματολογούμε στη διαγραφή του χρέους και έξοδο από το ευρώ. Είμαστε ένα «φάντασμα» που πλανιέται πάνω από τη χώρα, με την έννοια ότι όλοι συζητούν γι’ αυτό το «φάντασμα», για τις θέσεις που παίρνει και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα, γι’ αυτό και το διλημματικό ευρώ ή δραχμή, που στην ουσία είναι εθνικό νόμισμα, αλλά κανένας δε θέλει να μιλήσει σοβαρά σχετικά με αυτό. Το γεγονός ότι εμείς συνεχίζουμε και κάνουμε πράξη καθημερινά αυτό το ζήτημα συντηρούμε την άλλη πλευρά μέχρις ότου καταλάβει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Αυτό είναι το βασικό και νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε σημείο που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει καταλάβει τι πρέπει να γίνει, ότι δεν μπορεί να επιβιώσει κανείς μας εάν δεν υπάρξει καταγγελία του χρέους και φυσικά να φύγουμε από το ευρώ. Δεν υπάρχει τρόπος να χρηματοδοτηθεί η οικονομία της χώρας χωρίς να συσσωρεύονται χρέη. Έχουμε φτάσει σε σημείο όπου η πίεση της κοινωνίας είναι απέναντι και στα πολιτικά κόμματα και στη λεγόμενη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση. Εάν οι ηγεσίες των κομμάτων δεν αντιληφθούν σύντομα την ανάγκη να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση στο κυρίαρχο δίλημμα που βάζουν δανειστές, Τρόικα και κυβερνώντες, αυτά θα συντριβούν, θα διαλυθούν. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό που κάνουμε είναι η οργανωτική προετοιμασία της κοινωνικής εξέγερσης. Δε βλέπω άλλο τρόπο με τον οποίο μπορεί ο λαός να επιβάλει τη θέλησή του, δηλαδή να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε.

Ερώτηση: Ποια είναι η αλήθεια για το περιβόητο πλεόνασμα; Προβλέπετε σημαντικές εξελίξεις σύντομα;

Απάντηση: Έχουμε μία «πίτα» που παράγει όλη η κοινωνία, δηλαδή δουλεύουμε και παράγουμε μια «πίτα». Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το μερίδιο εκείνο που παίρνει το κράτος από αυτή την πίτα. Αυτή η πίτα συρρικνώνεται, γιατί έχουμε ανεργία και ύφεση με την πολιτική που εφαρμόζεται, και ταυτόχρονα το κράτος κυνηγάει μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα. Το αποτέλεσμα είναι να πεινάσει ο κόσμος. Με αυτή την έννοια, το κυνήγι του πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνθήκες ύφεσης ισοδυναμεί με καταστροφή. Και όταν αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα φτιαχτεί, σε βάρος του λαού, θα πάει σε επενδύσεις, θα επιδοτηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν μεγαλύτερους μισθούς και συντάξεις; Όχι, θα πάει σε τοκογλύφους, θα πληρώνουμε δηλαδή ένα μέρος της εξυπηρέτησης του χρέους. Άρα, προς τι το πρωτογενές πλεόνασμα; Είναι ένα κυνηγητό απόλυτης καταστροφής. Σε τέτοιες συνθήκες κρίσης δεν κυνηγάς πλεόνασμα, αντίθετα δημιουργείς κρατικό έλλειμμα με σκοπό τα χρήματα του ελλείμματος να χρηματοδοτήσουν ένα μεγαλύτερο προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων με σκοπό να πυροδοτήσεις ανάπτυξη, να δημιουργήσεις νέες θέσεις εργασίας. Καμία ιδιωτική επιχείρηση σήμερα, όσο μεγάλη και να είναι, δε μπορεί να σηκώσει το βάρος της ανάκαμψης της οικονομίας, είναι τεράστιες οι δαπάνες που χρειάζονται. Οπότε, μόνο το κράτος μπορεί. Προκειμένου, όμως, να πετύχουν πρωτογενές πλεόνασμα, συρρικνώνουν συστηματικά τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων. Όχι ότι πηγαίνει εκεί που πρέπει, αλλά συρρικνώνουν και αυτόν που υπάρχει. Και έτσι φτάσαμε στο ιστορικό ρεκόρ σαν χώρα να είμαστε στην 169η παγκόσμια θέση σε επίπεδο επενδύσεων, 13,2% του ΑΕΠ, χαμηλότερο και από την εποχή της ναζιστικής κατοχής, γιατί τότε τουλάχιστον οι Ναζί θέλανε κάποια εργοστάσια που τα είχανε φτιάξει για τη δική τους πολεμική προσπάθεια. Τώρα, επειδή οι Γερμανοί και οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για εργοστάσια και παραγωγή στην Ελλάδα, τα κλείνουν όλα. Σε τέτοιες συνθήκες, λοιπόν, αυτοί κυνηγάνε πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι σχιζοφρένεια αυτό το πράγμα, πέρα από το γεγονός ότι δεν πρόκειται να το πετύχουν. Εγώ προσωπικά εύχομαι να μην το πετύχουν ποτέ, γιατί έτσι και πετύχουν πρωτογενές πλεόνασμα, θα πρέπει να το υποστηρίξουν, δηλαδή να το πετύχουν και την επόμενη χρονιά. Και αυτό σημαίνει πρόσθετα μέτρα, πρόσθετη φορολογία, πρόσθετες οριζόντιες περικοπές. Για να υποστηρίξεις ένα πλεόνασμα, το οποίο δεν το παράγει η οικονομία, θα το πετύχεις με «κούρεμα», με μαχαίρι, δε γίνεται διαφορετικά. Αν ήταν ένα πλεόνασμα το οποίο θα το χρησιμοποιούσες για να δώσεις μία ώθηση στην οικονομία, να το καταλάβω. Αν και πάλι, οι συνέπειες αυτού του πράγματος σε σχέση με το αποτέλεσμα που παράγει είναι τρομακτικά διαφορετικές.

Ερώτηση: Βλέπετε εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα; Το ΕΠΑΜ είναι έτοιμο σε μια τέτοια περίπτωση; Είναι πιθανές οι συνεργασίες με άλλα σχήματα;

Απάντηση: Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δε νομίζω ότι θέλει κανένας από το επίσημο πολιτικό σύστημα να πάει σε εκλογές. Πρώτον, οι κυβερνώντες βλέπουν ότι καταρρέουν κοινωνικά και παρά το παιχνίδι που στήθηκε με τη Χρυσή Αυγή, δεν εισπράττουν απολύτως τίποτα. Αντίθετα, επειδή ο κόσμος δε μασάει κουτόχορτο, βλέπουμε ότι δε μασάει το παραμύθι που του πουλάνε και η κοινωνική οργή συσσωρεύεται ακόμη περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένος σε πολύ χαμηλά ποσοστά για ένα κόμμα εξουσίας, το ΚΚΕ σε αποσύνθεση, οι ΑΝΕΛ βρίσκονται κάπου ανάμεσα στον Άλφα του Κενταύρου και τον Σείριο, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτούς να πάμε σε εκλογές. Αν δε γίνει κάτι απρόβλεπτο, θα το τραβήξουν όσο πάει. Υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος, γιατί ετοιμάζουν το καινούριο χρηματοδοτικό πακέτο με ό, τι συνέπειες αυτό θα έχει για τη χώρα. Οπότε, θα κλείσουν πρώτα αυτή τη δουλειά, για να «δεσμεύσουν» την πιθανή κυβέρνηση που θα προκύψει από τις άλλες εκλογές, όποια κι αν είναι αυτή, ώστε να έχει και άλλοθι η επόμενη κυβέρνηση «τι να κάνω, αφού το έχουν ψηφίσει και υπογράψει οι προηγούμενοι».

Πιστεύω ότι στο επόμενο εξάμηνο με οκτάμηνο θα έχουμε μια μεγάλη κοινωνική εξέγερση στην Ελλάδα, που δε θα αφήσει τίποτα όρθιο. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Ή θα έχουμε συντεταγμένη εξέγερση ή ασύντακτη. Ότι θα έχουμε εξέγερση πάντως, αυτό είναι σίγουρο. Το θέμα είναι να δούμε με ποιους όρους, πότε και ποιες θα είναι οι συνθήκες που θα την πυροδοτήσουν. Όλοι μας έχουμε φτάσει στα όριά μας και αυτό θα εκδηλωθεί το επόμενο διάστημα γιατί σφίγγουν τα λουριά. Απ’ ό, τι φαίνεται, εκλείπει σταδιακά το βασικό ανάχωμα της κυβέρνησης, δηλαδή η τρομοκρατία δια μέσου των μέσων μαζικής αποβλάκωσης. Τώρα ετοιμάζονται για κούρεμα καταθέσεων. Και ο τελευταίος που νομίζει ότι έχει ένα κομπόδεμα στην τράπεζα, θα το χάσει. Η τρομοκρατία που προέρχεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει μικρότερη απήχηση από την τρομοκρατία που ζούμε στην καθημερινή μας ζωή, από την κατάσταση στην οποία βυθιζόμαστε. Έκαναν ένα πείραμα ψυχολογικού πολέμου με τη Χρυσή Αυγή και η κοινή γνώμη δεν άλλαξε, δεν τρομοκρατήθηκε και δεν επήλθαν μεταβολές, αυτό δηλαδή που πίστευε η κυβέρνηση. Όταν ο λαός αρχίζει και σκέφτεται πιο ελεύθερα και δεν τρομοκρατείται, τότε πρέπει να δουν τι θα κάνουν. Με όλα αυτά τα δεδομένα πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ μεγάλη κοινωνική εξέγερση.

Όσον αφορά στο αν θα μπούμε στη Βουλή, εμείς είμαστε γενικά έτοιμοι, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μας το επιτρέψουν. Εμείς λέμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα που θα θέλαμε να γίνουν. Εάν μπει μια δύναμη σαν τη δική μας στη Βουλή, ποιος μπορεί να την αντιπαλέψει; Σε ένα κοινοβούλιο το οποίο είναι αναγκασμένο να προβάλει τους δικούς μας ανθρώπους και να ακούγεται η δική μας θέση, θα σπάσει ο γενικός αποκλεισμός και ποιος θα σταματήσει μετά να υπερισχύσει η κοινή λογική; Γι’ αυτό και δεν πιστεύω ότι θα μας επιτρέψουν ποτέ. Από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και δεν μας τρομάζουν αυτά τα πράγματα. Έχουμε αποδείξει στα 2,5 χρόνια της πορείας μας πως όχι μόνο αντέχουμε, αλλά επεκτεινόμαστε. Όταν λέω κοινωνική εξέγερση, εννοώ να μαζευτεί ο κόσμος κάπου, σε μια κεντρική πλατεία, και να πει στην κυβέρνηση «Τελειώσατε, παραδώστε τα και φύγετε». Αν το κάνουν αυτό μεγάλες μάζες, δε θα μπορεί εύκολα να σε αντιμετωπίσει κανείς. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο λαό. Άλλωστε, εμείς δε φτιαχτήκαμε ούτε για να πάμε στη Βουλή, ούτε για να φορέσουμε γραβάτα. Φτιαχτήκαμε για έναν και μόνο λόγο, να βοηθήσουμε τον κόσμο να πάρει πίσω την πατρίδα του, να μπορεί να ευημερήσει σε αυτόν τον τόπο. Από τη στιγμή που θα επιτευχθούν οι στόχοι μας, εμείς αυτοδιαλυόμαστε και δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής μας. Το ΕΠΑΜ θα περάσει στην ιστορία. Εμείς, πάντως, θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους.

Ερώτηση: Χρυσή Αυγή: Το σχόλιο σας για τη δίωξη της. Όλο αυτό που συμβαίνει λειτουργεί εναντίον της ή την ενισχύει;

Απάντηση: Είναι γνωστό το τι είναι η Χρυσή Αυγή από τότε που ιδρύθηκε, μια νεοναζιστική οργάνωση με πολύ διακριτές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Έχει εμπλακεί σε δεκάδες δολοφονικές απόπειρες και δολοφονίες, στελέχη της εκτίουν ποινές στον Κορυδαλλό για δολοφονίες και αυτό δεν είναι κάτι άγνωστο. Άλλωστε, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα ΜΜΕ μας παρουσιάζουν ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή τα οποία είναι γνωστά και παλιά. Δε μας είπαν τίποτα καινούριο, το ενδιαφέρον, όμως, είναι γιατί δεν έκαναν τη δουλειά τους όταν έπρεπε προκειμένου να διαφωτίσουν τον κόσμο. Αντίθετα, την εποχή που θα έπρεπε να το κάνουν αυτό, όταν η Χ.Α. εμφανιζόταν ως δήθεν πατριωτική οργάνωση, γιατί δεν έβγαιναν τότε με τα ρεπορτάζ που βγαίνουν σήμερα; Εκείνη την εποχή έπαιζαν το παιχνίδι της Χ.Α., εμφανίζοντας τους χρυσαυγίτες ως δήθεν αγανακτισμένους πολίτες που δεν άντεχαν άλλο τους λαθραίους μετανάστες, τους οποίους οι ίδιοι τους έφερναν, γιατί συμμετείχαν στα κυκλώματα διακίνησης των λαθραίων μεταναστών, της πρέζας και της πορνείας. Γιατί τους κάλυπτε το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και έστελνε τις αστυνομικές δυνάμεις για να τους περιβάλουν με αγάπη και αφοσίωση; Επειδή τώρα καταρρέει το πολιτικό σύστημα, καίνε την εφεδρεία που λέγεται Χρυσή Αυγή και τη χρησιμοποιούν ως άλλοθι ποινικοποίησης πολιτικής ζωής. Παιχνίδι παίζουν και η Χ.Α. είναι εύκολος στόχος για το καθεστώς, γιατί πρώτον τους ξέρουμε και δεύτερον είναι δικό τους γέννημα θρέμμα. Οπότε, είναι εύκολο να τους αντιμετωπίσουν. Το μεγάλο πλήγμα που υπέστη η Χ.Α. είναι ότι διαπίστωσε ο κόσμος, ακόμη και εκείνος που ξεγελάστηκε από αυτούς, ότι πρόκειται για μία οργάνωση με «κότες». Σκόπιμα, λοιπόν, το κράτος καίει ένα χαρτί του. Τη Χ.Α. την ήθελε για να διαδώσει το σκεπτικό του εμφυλίου στην Ελλάδα, να χωριστεί ο λαός στη μέση για χάρη των ξένων αφεντικών και να σφαχτούμε μεταξύ μας. Όλο αυτό, πάντως, με τη Χρυσή Αυγή είναι ένας θαυμάσιος αποπροσανατολισμός και έτσι θα περνάνε από κάτω τα νομοσχέδια και θα κάνουν έτσι τα πράγματα ώστε να εμφανιστεί ότι από τη μια πλευρά είναι η Χ.Α. και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι.

11 σχόλια:

  1. η αμερικη μια μερα πριν την χρεοκοπια η ευρωπη υπο διαλυση ...μηπως ολα γινονται για να εκτοπιστει το δολλαριο και το ευρω και να παρει την θεση τους το παγκοσμιο νομισμα το αμερο ωστε οπως ελεγχουν εμας σημερα να ελεγχουν ολη την γη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης νομισματικής αλλαγής παγκόσμια. Όμως όχι για την επιβολή ενός μόνου παγκόσμιου νομίσματος. Κάτι τέτοιο θα "έθαβε" την παγκόσμια αγορά νομισμάτων αξίας 5,3 τρις δολαρίων σε ημερήσια βάση το 2013. Οι μεγάλες οικονομίες συσσωρεύουν χρυσό για να αντιμετωπίσουν αυτή την παγκόσμια μεταβολή που τον προηγούμενο αιώνα συνοδεύτηκε με τεράστιας έκτασης κρίσεις, αλλά και πολέμους.

      Διαγραφή
    2. Είναι λάμψη να θυμόμαστε ότι ο ρατσισμός και ο πόλεμος του γενοκτόνου χομο-σάπιου είναι ακριβώς μέθοδοι οργάνωσης της οικονομίας της εκμετάλλευσης, ότι δεν έχουν πραγματική ανταπόκριση μέσα σε κανέναν άλλον άνθρωπο, εκτός από τους λογής εκμεταλλευτές και τους φανατισμένους και χαμένους μέσα στη ζωή υπαλλήλους στην οικονομική οργάνωση.

      Διαγραφή
  2. http://voltairosnews.blogspot.gr/2013/10/55.html?spref=fb


    επαμ 1.8 %

    Λες ; η Ονειρευομαι ;

    ΜΑΚΑΡΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε δεν ειναι και κατορθωμα το 1,8%, με ολα αυτά που έχουν προηγηθεί, μη λέμε και μ@λ@κίες!

      τι σημασία όμως έχει πραγματικά;

      Για μένα, και για τον περισσότερο κόσμο (που συμπαθεί επαμ και καζάκη) νομίζω, τα εκλογικά ή δημοσκοπικά ποσοστά δεν είναι σημαντικά. Το σημαντικό είναι να προβληθούν αυτά τα πράγματα που λέγονται, αυτά τα βασικά για ευρώ, δραχμη, ευρώπη οικονομία κλπ κλπ... να γίνουν μια φλεγόμενη συζήτηση και να βγάλει ο κόσμος το κεφάλι του από την άμμο!

      Έχουμε το συνήθειο στην Ελλάδα να ψάχνουμε "λυτρωτές" ή "σωτήρες". Αυτή η νοοτροπία λειτουργεί συνειδητά ή υποσυνείδητα για τους περισσότερους (το αναγνωρίζω και στον εαυτό μου και ντρέπομαι γι' αυτό). Με λίγα λόγια είμαστε πολιτικά μη-χειραφετημένοι, σαν κοινωνία και έθνος. Εφόσον λοιπόν ονειρευόμαστε αλλαγές, το χειρότερο θα ήταν να ονειρευόμαστε το κάθε επάμ και τον κάθε καζάκη (δεν το λέω υποτιμητικά) ως καινούριους χρηστούς που θα σταυρωθούν για πάρτη μας... Μόνο πάνω στις πλάτες των δικών μας προσπαθειών μπορεί να στηριχθεί μια νίκη και τα υπόλοιπα είναι απλά εργαλεία για να χρησιμοποιήσουμε - νομίζω θα συμφωνεί και ο κ.Καζάκης.

      Γ.Π.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με τον Γ.Π. Η εποχή της ανάθεσης της σωτηρίας σε κόμματα και κομματάρχες έχει παρέλθει. Η εποχή της ανάληψης των ευθυνών απο εμας τους ίδιους είναι τώρα. Βεβαίως με ανθρώπους μπροστά, οι οποίοι όμως θα έχουν κατακτήσει αυτό το ρόλο έμπρακτα με το καθημερινό τους αγώνα. Για μένα τέτοιος άνθρωπος είναι ο Καζάκης. Του χρωστάω πολλά απ'όσα ξέρω και συνειδητά τον στηρίζω, αλλά δεν περιμένω να με σώσει. Εμείς θα μας σώσουμε.

      Διαγραφή
  3. Αληθεια ειναι και επιβεβαιωνεται και απο λλες μετρησεις που δεν εχουν λογω να θαβουν το επαμ στο "αλλο"..Βλεπε 4 συνεχόμενες σταθμισμενες δημοσκοπησεις στη ζουγκλ που μας δινουν απο 1, 4 εως 1,9....Και που να μας πρόβαλλαν κιολας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως κ. Καζακη να ηταν καλυτερα εαν ειχες κανει καποια συμφωνια για προεκλογικη συνεργασια με τους Καμμενους ΑΝΕΛ στις προηγουμενες εκλογες για να εμπαινες στη βουλη.

    Οχι, οτι θα αλλαζε κατι με 1 εδρα. Αλλα γιατι με αυτα που θα ελεγες εκει μεσα θα σε μαθαινε μεγαλο μερος του κοσμου οποτε δεν θα ηθελε και πολυ μετα να δημιουργηθει ισχυροτατο ρευμα ανατροπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ολες τις δημοσκοπήσεις, ενα μεγαλο ποσοστο (24% - 28%) δεν προτιμά ενα απο τα "γνωστά" κόμματα. Το ΕΠαΜ "παιζει" εκεί με αρκετά υψηλό δείκτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΝΕΤΑΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ ΤΟΥ ΛΙΓΟ ....ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ....ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ .... ΕΔΑΦΟΣ ...ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ..ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ..ΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ ..ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΕΑΝ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ......ΚΑΙ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ...ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΊΝΕΣΑΙ ...ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ....ΠΑΝΤΩΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΈΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΩΣ ΟΛΟΝ..........ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΧΡΟΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ...ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘ, ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ ....

    ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΕΠΑΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ 2,5 % ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ....ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ


    ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή