Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η Ελλάδα υπό ενισχυμένη εποπτεία για πάντα…

Είναι να τρελαίνεται κανείς. Θεωρήθηκε μεγάλη είδηση η δήλωση του Όλι Ρεν ότι η Ελλάδα θα τελεί υπό «ενισχυμένη επιτήρηση» μέχρι να αποπληρώσει το 75% των δανείων. Να πώς έχει το όλο θέμα. Κατά την πρόσφατη Διακοινοβουλευτική Συνδιάσκεψη στο Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, έθεσε στον Όλι Ρεν το ερώτημα «για πόσα χρόνια ακόμα θα βρίσκεται η Ελλάδα υπό την επιτήρηση των Ευρωπαίων;» Στην απάντηση του, ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, μέχρι να αποπληρώσει το 75% του χρέους της.


Όλη η απάντηση του επιτρόπου Όλι Ρεν στην ερώτηση της κ. Νάντιας Βαλαβάνη έχει ως εξής:

«Σχετικά με την ερώτηση της Ελληνίδας συναδέλφου για την μετά το Πρόγραμμα επιτήρηση, η αναφορά σας στα γεγονότα είναι σίγουρα ορθή. Οι κανόνες για την επιτήρηση μετά το τέλος του Προγράμματος έχουν ενσωματωθεί στη Συνθήκη για τον ESM, η οποία αποτελεί Συνθήκη των Κρατών-Μελών, είναι Διακυβερνητική Συνθήκη, συνεπώς εσείς έχετε μεγαλύτερη επίδραση σ’ αυτήν απ’ ότι έχουμε εγώ ή η Κομισιόν, καθώς η Συνθήκη  έχει συμφωνηθεί από τα 17 Κράτη-Μέλη  της Ευρωζώνης. Αλλά θα δοκιμάσουμε σύντομα, από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, τόσο τη Συνθήκη για το Ευρώ όσο και για τον ESM, και τότε θα ισχύει ότι εφ’ όσον το όριο του 75% δεν έχει επιτευχθεί, η επιτήρηση θα συνεχίζεται. Πόσο χρόνο ακόμα θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, είναι ολοφάνερα ακόμα νωρίς και πρόωρο για να λεχθεί.»

»Μέσα στους επόμενους μήνες, μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή επιθεώρησης, θα αξιολογήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Έχουμε καιρό τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου, ώστε το Eurogroup να πάρει τις αποφάσεις του για δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά θέματα το Δεκέμβριο-Ιανουάριο, επειδή αυτά τα θέματα είναι μάλλον επείγοντα. Εν τω μεταξύ, το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα, διότι έχουμε μια συμφωνία από το Eurogroup του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους 2012, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα προτού τα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης αρχίσουν να συζητούν για περαιτέρω μέσα βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.»

»Ακόμα και τώρα, την άνοιξη, από τη στιγμή που η Eurostat θα πιστοποιήσει τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, δηλαδή εάν έχει πετύχει  πρωτογενές πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά της, θα έχουμε άλλη μία αποστολή επιθεώρησης και κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα ασχοληθούμε με το θέμα της επιπλέον βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους…».

Αποικιοκρατική κηδεμονία

Πώς μπορεί να πληρωθεί το 75% των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από το ευρωσύστημα, δεν απασχολεί κανέναν. Ούτε βέβαια απασχόλησε κανέναν η δήλωση του Όλι Ρεν που ξεκαθαρίζει ότι οι «κανόνες για την επιτήρηση μετά το τέλος του Προγράμματος έχουν ενσωματωθεί στη Συνθήκη για τον ESM, η οποία αποτελεί Συνθήκη των Κρατών-Μελών.» Με άλλα λόγια η αποικιοκρατική κηδεμονία στην οποία βρίσκεται η χώρα προβλέπεται από την Συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Εδώ ας μείνουμε λίγο.

Στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας έχουν περάσει ήδη από την 1η Ιουλίου 2013 όλες οι χρεωστικές απαιτήσεις του ευρωσυστήματος έναντι της χώρας μας. Με άλλα λόγια ως κράτος χρωστάμε ήδη στον ΕΜΣ αυτά που έχουν δοθεί στα πλαίσια των δυο προγραμμάτων χρηματοδότησης των 240 δις ευρώ. Κι επειδή ανακάλυψαν λείαν προσφάτως τροϊκανοί και κυβέρνηση «δημοσιονομικό κενό», η κυβέρνηση φέρεται να διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο άγνωστου προς το παρών ύψους. Από πού; Μα από τον ΕΜΣ.

Τι προβλέπει η Συνθήκη του ΕΜΣ; Στο άρθρο 12, παρ. 1 αναφέρεται ρητά: «Εφόσον είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της και των κρατών μελών της, ο ΕΜΣ δύναται να παρέχει στήριξη σταθερότητας σε μέλος του ΕΜΣ, κάτω από αυστηρούς όρους, κατάλληλους για το επιλεγμένο μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Οι εν λόγω όροι μπορούν να καλύπτουν το φάσμα από ένα πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής έως τη συνεχή τήρηση προκαθορισμένων όρων επιλεξιμότητας.»

Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό; Η χρηματοδότηση από τον ΕΜΣ σε χώρα μέλος δύναται μόνο αν κριθεί απαραίτητο όχι για την «βιωσιμότητα» του χρέους, ή της οικονομίας του κράτους που θα δανειστεί, αλλά για την «χρηματοοικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ». Και πάντα «κάτω από αυστηρούς όρους, κατάλληλους για το επιλεγμένο μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής.»

Με άλλα λόγια αυτό που ενδιαφέρει τον ΕΜΣ δεν είναι αν θα σταθεί η οικονομία του κράτους μέλους στα πόδια της, ούτε καν αν το χρέος, ή χρηματοοικονομική της κατάσταση θα γίνει «βιώσιμη». Κάτι που ισχυρίζεται έστω τυπικά το ΔΝΤ. Αυτό που ενδιαφέρει τον ΕΜΣ είναι η διάσωση του ευρώ με ότι αυτό κι αν σημαίνει για τα κράτη μέλη και τους λαούς. Γι’ αυτό και οι «αυστηροί όροι» έχουν να κάνουν με την συμμόρφωση του κράτους μέλους με την ανάγκη διάσωσης του ευρώ κι όχι με την σταθεροποίηση της οικονομίας του.

Συνεπώς το παραμύθι της κυβέρνησης ότι όλα γίνονται για να γίνει «βιώσιμο» το χρέος της Ελλάδας, αλλά και να ανακάμψει η οικονομία της, δεν έχει ούτε καν έρεισμα στην επίσημη Συνθήκη του ΕΜΣ. Ούτε βέβαια και ο ισχυρισμός της ότι το νέο χρηματοδοτικό πακέτο που παζαρεύει με το Eurogroup δεν θα φέρει νέα μέτρα. Ο ΕΜΣ δεν προχωρά σε κανενός είδους χρηματοδότηση αν δεν συνοδευτεί αυτή με «αυστηρούς όρους» που «μπορούν να καλύπτουν το φάσμα από ένα πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής έως τη συνεχή τήρηση προκαθορισμένων όρων επιλεξιμότητας.» Πράγμα που σημαίνει νέες πολιτικές οριζόντιων περικοπών και «διαρθρωτικών αλλαγών» για το ξεπούλημα της χώρας.

Το μνημόνιο «κατανόησης» ταυτίζεται πλέον με την ΕΕ

Τι γίνεται όταν ο ΕΜΣ αν τυχόν και εγκρίνει την έναρξη ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος προς την Ελλάδα; Τότε συντάσσεται «με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Το περιεχόμενο του ΜΚ αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και το μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής που έχει επιλεγεί.» (άρθρο 13, παρ. 3) Επομένως κάθε νέα χρηματοδότηση, οφείλει να συνοδεύεται από «μνημόνιο κατανόησης», όπως αυτά που μας έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.

Το καινούργιο είναι  ότι το «ΜΚ [Μνημόνιο Κατανόησης] συνάδει πλήρως με τα μέτρα συντονισμού των οικονομικών πολιτικών που προβλέπονται στη ΣΛΕΕ [Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης], ιδίως με τυχόν πράξεις του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε γνώμης, προειδοποίησης, σύστασης ή απόφασης απευθυνόμενης στο ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ.» (στο ίδιο άρθρο) Δηλαδή αυτή την φορά το Μνημόνιο δεν είναι μια διμερής συμφωνία με το υπό χρηματοδότηση κράτος, όπως είναι η Ελλάδα, απόρροια μιας συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης. Εντάσσεται στη ΣΛΕΕ και στο δίκαιο της ΕΕ.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πώς η εφαρμογή του μνημονίου δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την συμμετοχή της χώρας μας στην «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» Κι επομένως η τήρηση του μνημονίου, εντάσσεται στο άρθρο 28 του Συντάγματος που «προβλέπει περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της,» προκειμένου να διευκολυνθεί η «συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,» όπως ρητά αναφέρεται στην ερμηνευτική δήλωση του συγκεκριμένου άρθρου.

Γι’ αυτό και η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράφει το ΜΚ εξ ονόματος του ΕΜΣ» (παρ. 4) και επίσης η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή – σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – επιφορτίζεται με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης προς τους όρους που συνοδεύουν τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής.» (παρ. 5).

Συνεπώς, το μνημόνιο δεν είναι κάτι που μπορεί να ακυρωθεί ή έστω να τροποποιηθεί από μόνο του. Ούτε εξαρτάται από την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Μέσω του ΕΜΣ συνδέεται πλέον οργανικά με την ίδια την συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. Κι επομένως για να ακυρωθεί το μνημόνιο και οι πολιτικές του, τότε πρέπει να τεθεί επί τάπητος η έξοδος της Ελλάδας όχι μόνο από την δανειακή σχέση με τον ΕΜΣ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με πρώτο αποφασιστικό βήμα την έξοδο από το ευρώ.

Από την στιγμή που η χώρα έχει ενταχθεί υπό την χρηματοδοτική συνδρομή του ΕΜΣ, το μνημόνιο είναι ταυτισμένο με την ίδια την συμμετοχή της χώρας στην «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δηλαδή στην ΕΕ. Όποιος λέει ότι μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο απλά και μόνο με μια δήλωση της κυβέρνησης χωρίς να θέσει θέμα παραμονής εντός του ευρώ και της ΕΕ, τότε είτε λέει ψέματα, είτε προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό.

Αφήστε που με βάση την Συνθήκη του ΕΜΣ (άρθρο 32, παρ. 8) προβλέπονται τα εξής: «Στον βαθμό που είναι αναγκαίο για την άσκηση των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στην παρούσα συνθήκη, όλη η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του ΕΜΣ δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως.» Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο ΕΜΣ δεν μπαίνει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων χρηματοδοτικής συνδρομής του, έτσι ώστε «όλη η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του ΕΜΣ δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως.»

Πρώτα οι συμφωνίες και μετά οι εκλογές

Η κυβέρνηση και το Eurogroup βιάζεται να υπογραφεί το νέο πρόγραμμα χρηματοδοτικής συνδρομής αυτή την φορά με τον ΕΜΣ. Ο λόγος είναι προφανής. Με τον τρόπο αυτό θα συνδέσουν τα δάνεια, τα μνημόνια, τις πολιτικές προσαρμογής και την αποικιοκρατική κηδεμονία στην Ελλάδα απευθείας με τις διαδικασίες της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και της συμμετοχής στην ΕΕ. Επομένως τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα μπορεί να αλλάξει, χωρίς να τεθεί θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ.

Γι’ αυτό και θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη. Όπως είναι τα πολιτικά πράγματα τώρα, οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν εκλογές στην Ελλάδα μέχρι να βάλει το δίδυμο της εθελοδουλίας, Σαμαρά-Βενιζέλου, τις απαιτούμενες υπογραφές στις νέες συμβάσεις χρηματοδοτικής συνδρομής με τον ΕΜΣ. Με τον τρόπο αυτό θα μετατρέψουν το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει από ένα θεσμικά ανεξάρτητο ζήτημα από το αν θέλει η όχι η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ, από μια διεθνή συμβατική σχέση ανάμεσα σε δανειστές και οφειλέτη, σε ζήτημα που συνδέεται οργανικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ. Κι έτσι δεν θα μπορεί στην πράξη κανείς να αμφισβητήσει το μνημόνιο, χωρίς να αμφισβητήσει και την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ. Τα δυο ζητήματα θα είναι και θεσμικά ταυτισμένα.

Γιατί άραγε σιωπά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτός είναι κι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε την ουσία της απάντησης του Όλι Ρεν. Όπως άλλωστε έκαναν κι όλα τα μέσα που αναπαρήγαγαν μόνο το υπό «ενισχυμένη επιτήρηση» η Ελλάδα μέχρι να αποπληρώσει το 75% των δανείων! Αγνόησαν όλοι τους το γεγονός ότι η εποπτεία αφορά πλέον στον ΕΜΣ και ρυθμίζεται από τις προβλέψεις της Συνθήκης του. Δεν θέλουν με κανένα τρόπο να συζητηθεί ο ΕΜΣ και η ένταξη της Ελλάδας υπό την κηδεμονία του. Θέλουν τον Έλληνα να πιστεύει ότι το μνημόνιο μπορεί να τερματιστεί και η εποπτεία μπορεί να καταργηθεί μόλις η Ελλάδα πληρώσει, ανακάμψει, ή βγει ο Τσίπρας και κάνει μια δήλωση.

Θέλουν όλοι τους τον Έλληνα τόσο απληροφόρητο και τόσο ανόητο, ώστε να πιστεύει ότι η τύχη του με τα δάνεια και τα μνημόνια είναι υπόθεση διαπραγμάτευσης της τωρινής, ή μιας αυριανής κυβέρνησης. Το όλο θέμα είναι η δεινότητα της διαπραγμάτευσης κι όλα τα άλλα θα διορθωθούν. Έτσι θέλουν οι δήμιοι κατά τα τσιράκια τους να πιστεύει. Πώς αλλιώς θα οδηγηθεί στη σφαγή ήσυχα κι ωραία;
Να γιατί ούτε η κ. Βαλαβάνη που έθεσε την ερώτηση στον Όλι Ρεν, ούτε το κόμμα της έθεσε θέμα ΕΜΣ. Πώς να πουν ότι από την στιγμή που δεν αμφισβητούν τον ΕΜΣ, το να μιλάνε για κατάργηση των μνημονίων και της εποπτείας είναι παραμύθια της Χαλιμάς;

Εδώ δεν παίρνουν θέση για το νέο χρηματοδοτικό πακέτο που συζητά ήδη η κυβέρνηση. Δεν παίρνουν θέση για το τι πρέπει να γίνει; Να το υπογράψει η κυβέρνηση ή όχι; Δεν τολμά ούτε καν να το θέσει θέμα στη Βουλή.

Πώς να πει ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υπογραφεί νέο χρηματοδοτικό πακέτο με ότι αυτό συνεπάγεται για την χώρα και τον λαό της. Με τι πολιτικά κότσια να πει ότι έτσι και η κυβέρνηση προχωρήσει στην υπογραφή ενός νέου τέτοιου πακέτου, τότε η αυριανή «αριστερή κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την υπογραφή αυτή. Θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να πει ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ αν ήθελε πραγματικά να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές. Γιατί άραγε δεν το λέει;

Για τον ίδιο λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε, ούτε ανέδειξε πολιτικά την εξαιρετικά θετική παρέμβαση του βουλευτή του, Α. Μητρόπουλου, σχετικά με την ενσωμάτωση στην δανειακή σύμβαση της «ρήτρας αποικίας». Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που προβλέπονται αυτούσιες στα Παραρτήματα του ν. 4111/2013 (ΦΕΚ Α 18/25-1-2013, σελ. 350 επ.) είναι πλέον στα χέρια των δανειστών. Σ’ αυτές, μεταξύ των άλλων, δηλώνεται ότι το ελληνικό κράτος παραιτείται, επίσημα και αμετάκλητα, από κυριαρχικά δικαιώματα, ακατάλυτες πρόνοιες του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και του «δικαίου της ανάγκης», αλλά και από το δικαίωμα επαναδιαπραγμάτευσης της Δανειακής Σύμβασης.»

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει κάτι πολύ απλό. Οι δηλώσεις του Τσίπρα περί επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης είναι φούμαρα. Να γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε και σφυρίζει αδιάφορα για το όλο θέμα που ανέδειξε ο δικός της βουλευτής. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που ο ίδιος ο Στουρνάρας φυγομάχησε στη Βουλή και προφασίστηκε κώλυμα για να μην παραστεί στις 21/10 και απαντήσει στη συγκεκριμένη επερώτηση. Μήπως η φυγομαχία του Στουρνάρα θα προκαλέσει κεντρική πολιτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα; Να το δω και να μην το πιστέψω.

Από προτεκτοράτο σε προσαρτημένη περιφέρεια

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε μια απίστευτη και ανίερη συμπαιγνία των κομμάτων του κοινοβουλίου. Όλοι ξέρουν ότι η χώρα μας μετατρέπεται σιγά και μεθοδικά σε αποικία του ευρώ και της ΕΕ. Στη Γερμανία στο περιθώριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» (21-22/10), όπου πάνω περί τους 190 δήμαρχοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, περιφερειάρχες του ιδίου φυράματος, επιχειρηματίες του κρατικού κορβανά, κυβερνητικοί και άλλοι παρατρεχάμενοι με επικεφαλής τον κ. Μιχελάκη συζητούν και κλείνουν συμφωνίες ξεπουλήματος στη Νυρεμβέργη – στην άλλοτε έδρα του ναζιστικού κόμματος επί Χίτλερ – έπεσε τελείως τυχαία η ιδέα για την μετατροπή της Ελλάδας σε «Γερμανοελληνική Προσαρτημένη Περιφέρεια».

Την προσάρτηση αυτή υπηρετεί όχι μόνο η συγκεκριμένη «ελληνογερμανική συνέλευση», αλλά και ολόκληρο το καθεστώς της δουλοπαροικίας του ελληνικού λαού που έχει επιβληθεί από τους δανειστές και το ευρωσύστημα. Όλοι το ξέρουν, αλλά κανένας δεν τολμά να προτάξει το αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας εδώ και τώρα. Όλοι τους περί άλλων τυρβάζουν μέχρις ότου καταφέρουν τον ελληνικό λαό να υποταχθεί σαν ραγιάς, σαν υπεξούσιος, σαν υπήκοος των ευρωσουλτάνων. Κι έτσι να εγκαταλέιψει την χώρα του στις ορέξεις των αποικιοκρατών Ευρωπαίων, που σ’ ολόκληρη την ιστορία στάθηκαν οι πιο αιμοσταγείς και αδίστακτοι από όλους τους δυνάστες που γνώρισε η ανθρωπότητα.


Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 27/10/2013

19 σχόλια:

  1. Ενα απο τα καλυτερα σας κειμενα, κ. Καζακη. Η πραγματικοτητα διχως φιοριτουρες μπροστα μας.

    Οσο για τις προσαρτημενες περιφερειες, πρωτος, εσεις το ειπατε, δεν θυμαμαι αν ηταν σε κειμενο ή σε εκπομπη ΑΕ. Τοτε, με τις πρωτες αδελφοποιησεις ειχατε επισημανει, οτι θα γινει οικονομικη και διοικητικη προσαρτηση, το λεγομενο Anschluß.

    Και στους τελευταιους, που ειχαν μια ελπιδα, οτι ο Συριζα κατι θα κανει, μαλλον πρεπει να τους φευγουν σιγα σιγα και οι τελευταιες τσιμπλες, εκτος κι αν πιστευουν στα φουμαρα και απο την απελπισια εχουν χασει τη διαυγεια και τη κοινη λογικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουραγιο !

    τα πρωτα 100 χρονια θα ειναι δυσκολα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Καζακη,νομιζω οτι η κρητικη σας στο Συριζα ειναι αδικη. Νομιζω οτι ο ιδιος ο κος. Τσιπρας εχει πει πως επιδιωκει μια συνολικη αλλαγη της Ευρωπαικης πολιτικης των μνημονιων.Υποθετω πως οι "ρητρες αποικιας" οπως και αλλες υποχρεωσεις που απορεουν απο τα μνημονια και τις δανειακες συμβασεις συμπεριλαμβανονται στις αλλαγες που θα επιδιωξει. Εχει πει επισης οτι αν με την σταση του αυτη οι Ευρωραιοι ηγετες μας εξωθησουν απ την ζωνη του Ευρω θα παει στον λαο (δημοψηφισμα} να αποφασησει αυτος για το μελλον του{εξοδος απο ευρω} Εαν κανει και αυτος, σαν αυριανη κυβερνηση, τουμπα τυπου Σαμαρα, τοτε...οι μεθεπομενες εκλογες δεν θ'αργησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεφτείτε λιγάκι αυτό που λέτε. Γιατί ο Τσίπρας μεταθέτει την αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής στην Ευρώπη; Και με την Ελλάδα τι θα γίνει; Θα αποδεχτεί τις "ρήτρες αποικίας" μέχρι να αλλάξει η πολιτική της ΕΕ; Πόσο θα πάρει μέχρι να αλλάξει η πολιτική της ΕΕ; Ένα μήνα, δυο μήνες, ένα εξάμηνο, ένα χρόνο, δυο χρόνια, τρία χρόνια; Κι εν τω μεταξύ η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός τι θα κάνει; Θα συνεχίσει να τελεί υπό αποικιοκρατική κηδεμονία για να πληρώνει με το αίμα του το χρέος; Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν απαντά σε τίποτε απ' όλα αυτά; Γιατί όταν αναγκάζεται να απαντήσει, παίρνει πάντα το πιο καλό - για τον ίδιο - σενάριο; Κατά τον κ. Τσίπρα, μόλις εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η ΕΕ δεν θα μπορέσει παρά να αλλάξει την πολιτική της σχεδόν αμέσως. Πόσο σοβαρό είναι αυτό το ενδεχόμενο; Πείτε μου εσείς, πόσο σοβαρό και ρεαλιστικό είναι αυτό το σενάριο; Κι αν δεν αλλάξουν την πολιτική τους στην ΕΕ, τότε τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος απαντά, τότε θα δούμε! Είναι σοβαρός πολιτικός αυτός; Τι ζητά; Καταλαβαίνετε τι ζητά; Να του δώσουμε λευκή επιταγή κι όποιον πάρει ο χάρος. Γιατί να τον πιστέψουμε; Γιατί να δώσουμε ξανά λευκή επιταγή; Τι χρειάζεται να πάθουμε ακόμη για να μάθουμε ότι όποιος ζητά λευκή επιταγή είναι τουλάχιστον υποπτος; Πότε θα μάθουμε να απαιτούμε καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις; Και τέλος πάντων γιατί δεν μας λένε ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του, πόσο εκτιμούν τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας; Ένα μήνα, δυο μήνες, τρεις μήνες, ένα εξάμηνο, δυο εξάμηνα, ένα χρόνο, δυο χρόνια. Πόσο μπορεί να κρατήσει ο Έλληνας σ' αυτήν την κατάσταση της ελεύθερης πτώσης, μέχρι να διαπραγματευτεί ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους; Τι πρόκειται να κάνει ο Τσίπρας στην χώρα ενόσω θα κρατούν οι διαπραγματεύσεις σε συνθήκες όπου τα λουκέτα θα απλωθούν με μεγαλύτερες ταχύτητες απ' ότι σήμερα, με μια ανεργία που θα χτυπά συνέχεια κόκκινο, με ανύπαρκτη ρευστότητα στην οικονομία σε βαθμό όπου οι ίδιες οι καθημερινές συναλλαγές να είναι προβληματικές, κοκ; Γιατί δεν λέει τίποτε; Πώς θα θωρακίσει την χώρα ώστε να αντέξει τις πιέσεις των Ευρωπαίων που ελέγχουν διαμέσου του ευρωσυστήματος ολόκληρη την νομισματική κυκλοφορία της Ελλάδας, ενόσω αυτός θα διαπραγματεύεται; Θα κρατήσει την ελευθερία κίνησης κεφαλαίου που εξασφαλίζει ότι θα μπορούν οι πιο ισχυροί να αδειάσουν την χώρα από κινητές αξίες και περιουσίες, αφήνοντας κρανίου τόπο; Γιατί δεν λέει απολύτως τίποτε για όλα αυτά; Μήπως γιατί έχει εξασφαλίσει ο ίδιος ότι οι Ευρωπαίοι και οι ντόπιοι ολιγάρχες θα κάτσουν ως Παρθένες; Δεν νομίζετε ότι αν έστω υποψιαστούν ότι ο Τσίπρας επιδιώκει στην πράξη αλλαγή πολιτικής, δεν θα προβούν σ' έναν ανελέητο υπόγειο πόλεμο εναντίον της ελληνικής οικονομίας έτσι ώστε να την σαμποτάρουν και να την γονατίσουν έτσι ώστε να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα; Τι θα κάνει ο Τσίπρας ενάντια σ' ενα τέτοιο ενδεχόμενο; Δεν λέει τίποτε.

      Διαγραφή
    2. Έχετε κάθε δικαίωμα να δείχνετε εμπιστοσύνη στον πρώτο τυχόντα πλασιέ που θέλει να σας πουλήσει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Είμαι σιγουρος ότι στην προσωπική σας ζωή δεν θα βρισκόταν εύκολα κάποιος να σας πουλήσει πακέτο εφτασφάγριστο με μόνη την υπόσχεση ότι το περιεχόμενό του είναι αυτό που θέλετε. Γιατί θα πρέπει να την πατήσετε στην πολιτική; Αν και πάλι είναι δικαίωμά σας. Φαντάζομαι ότι ξέρετε την ιστορία με τα ρούχα του βασιλιά. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση Τσίπρα. Αρνείστε να σκεφτείτε με την κοινή λογική και αφήνεστε στην τύχη. Φτάνετε μάλιστα στο σημείο να πείτε: "Εαν κανει και αυτος, σαν αυριανη κυβερνηση, τουμπα τυπου Σαμαρα, τοτε...οι μεθεπομενες εκλογες δεν θ'αργησουν." Και ποιος σας είπε ότι θα υπάρξουν άλλες εκλογές; Πόσο αφελής είστε να νομίζετε ότι ζούμε σε συνθήκες ομαλότητας; Κι αν - λέω αν - η κυβέρνηση Τσίπρα διευκολύνει τον τεμαχισμό της χώρα και την μετατροπή της σε "προσαρτημένη περιφέρεια" της ΕΕ, όπως θέλουν οι Βρυξέλες και το Βερολίνο, με την εγκατάσταση ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα με παράλληλη ολοκληρωτική διάλυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, τότε για ποιες ακριβώς εκλογές θα μιλάμε; Και μην νομίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το κάνει, γιατί θα σας θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας στα μεγάλα προβλήματα της χώρας βλέπει και μιλά μόνο για "ευρωπαικές λύσεις". Άλλωστε, πότε ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την εθνική κυριαρχία της χώρας; Ποτέ! Ακόμη κι όταν ο Βουλευτής του βγήκε δημόσια να καταγγείλει την "ρήτρα αποικίας" και κάνει αδύνατη την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, ο Τσίπρας το έκανε μόκο και συνεχίζει να μιλά για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Στο κάτω-κάτω της γραφής οδεύουμε προς την συγκρότηση της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας. Ένα από τα πρώτα μέτρα που προβλέπονται είναι να γίνονται εκλογές ταυτόχρονα σ' όλες τις προσαρτημένες και μη περιφέρειες (πρώην κράτη μέλη) με συμμετοχή μόνο εκείνων των κομμάτων που αναγνωρίζουν την Ευρωπαική Ομοσπονδία. Όποιος δεν θα την αναγνωρίζει και δεν ανήκει σε κάποιο ευρωπαικό κόμμα, δεν θα μπορεί να κατέβει στις εκλογές. Αυτό το έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Μπαρόζο ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2012. Για ποιες εκλογές λοιπόν μου λέτε; Σε λίγα χρόνια - πολύ πριν λήξουν οι μνημονιακές πολιτικές - ο ελληνικός λαός δεν θα έχει καν το δικαίωμα να ψηφίζει ανεξάρτητα και αυτεξούσια για εθνική βουλή κι εσείς ονειρεύεστε ότι άμα μας πουλήσει ο Τσίπρας, θα τον ρίξουμε και θα πάμε σε εκλογές. Ειλικρινά, οι αυταπάτες σας με τρομάζουν.

      Διαγραφή
  5. Θα μου επιτρέψεις ελλείψει άλλου τρόπου επικοινωνίας να καταχραστώ λίγο τον χώρο του ιστολογίου σου για μερικές ευχές!

    Φίλε Δημήτρη Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σου εορτή! Να ζήσεις σαν τα ψηλά βουνά, να σε χαίρεται η οικογένειά σου, να 'σαι γερός - δυναμικός - ευθυτενής και πάντα πρωτοπόρος στην σκέψη και την αντίληψη των πραγμάτων!

    Άν και εκτός θέματος ίσως θα σε παρακαλούσα να ρίξεις μια ψύχραιμη, αναλυτική ματιά σ' αυτό το "φρέσκο" βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube (από απόσπασμα ραδιοφωνικής εκπομπής απ' ότι κατάλαβα) όπου κάποιοι κύριοι της END καταφέρνονται ευθέως εναντίον σου με ένα σωρό κατηγορίες και δυσφημιστικά σχόλια - δες το λοιπόν αλλά άν γίνεται μην το προσπεράσεις.

    http://www.youtube.com/watch?v=RFTQrQZC0Fk

    Ξέρω ότι έχεις ασχοληθεί και εξηγήσει πάμπολλες φορές τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την ιστορία σε ένα σωρό συζητήσεις, εκπομπές και ομιλίες. Γράψε ει δυνατόν ένα πλήρες αποκαλυπτικό άρθρο για το προσωπικό ποιόν και την συνολική προσπάθεια όλων αυτών των νεόκοπων "σωτήρων" για να πάει επιτέλους "ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του" και να πληροφορηθεί ο απλός κόσμος τι εστί η οργάνωση END και τα "τρισεκατομμύρια με το τσουβάλι" που περιμένουν να μας "σώσουν"...

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία!


    Ο Ανώνυμος της 27 Αυγούστου 2013 - 09:54 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω επανειλλημένα μιλήσει για διαύτους. Πρόκειται για σπείρα απατεώνων κοινού ποινικού δικαίου. Το τι λένε για μένα, αδιαφορώ. Τους έχω ξεμπροστιάσει επανειλλημένα. Οι τελευταίοι λίβελοι είναι προιόν της χαλάστρας που τους έκανα στην Κρήτη. Δεν αργεί ο καιρός που θα ξεβρακωθούν όλοι τους στην θέα όλων. Ήδη η Παγκρήτια των ΗΠΑ έχει κινηθεί εναντίον του Λαμπράκη, ο οποίος χρησιμοποιούσε αίθουσά της για μασωνικές τελετές. Από τις φωτογραφίες που υπάρχουν και ήδη κυκλοφορούν στην Κρήτη, φαίνεται ο εν λόγω κύριος να φορά τιάρα, ποδιά και να φέρει ξίφοι σε μια τελετή. Σατανιστής; Μασώνος; Ούτε που ξέρω, ούτε που με απασχολεί. Όσο για το αν είμαι Μασώνος, όπως λέει ο εν λόγω απατεώνας εκ θέσεως και πεποιθήσεως Λαμπράκης, να είναι σίγουρος ότι εγώ φορώ παντελόνια κι όχι κιλοτάκια στρινγκ όπως αυτοί. Αν ήμουν, θα ήμουν ο πρώτος που θα το δήλωνα ευθαρσώς και δημόσια. Όσο για όλα τ' άλλα, τι να πω; Ας πιστεύει ότι θέλει κανείς. Εδώ μιλάνε για κουφές μαλακίες: εξωγήινη τεχνολογία, παγκόσμιο καταπίστευμα και άρες μάρες κουκουνάρες. Πάντως το καλό είναι ότι ασχολούνται με δαύτους μόνο οι ηλίθιοι και οι μαφιόζοι. Χάρισμά τους.

      Διαγραφή
  6. Γιώργος Γρυμπογιάννης29 Οκτωβρίου 2013 στις 8:45 π.μ.

    ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:
    ΝΑ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑ ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ) ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΑΡΑΘΡΟ 120Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καζακη, ειστε πλεον περιττοι εκει εσεις στο Επαμ.
    Το Σχεδιο Β με την Ανταρσυα τα βρηκαν και οπως καταλαβαινουμε σωθηκαμε. Απεδωσε το καλεσμα στην αριστερα του Σχεδιου Β, εφοσον ανταποκριθηκε η Ανταρσυα.
    Διαβαστε ανακοινωσεις να γελασετε, με τις λεπτομερειες. Αγαπημενα προσωπικα σημεια ειναι: η σιγουρη και ελεγχομενη διολισθηση του εθνικου νομισματος, δηλ, βουρ στην υποτιμηση, η προτεραιοτητα στον αντιφασιστικο αγωνα και το οτι θα αναγκαστουνε ενεδεχομενως να αποχωρησουν απο την ΕΕ, εαν και εφοσον...!!!!
    Εχοντας διαβασει τα τελευταια κειμενα σας, καταληγω στο συμπερασμα, οτι αυτοι συγνωμη, ή κοιμουνται και δεν εχουν επαφη με τη πραγματικοτητα ή απλως θα κατεβουν στις ευρωεκλογες απο κοινου για καμια εδρουλα στις Βρυξελλες ,που παει ασορτι με ενα ωραιο μισθο και αεροπορικα εισητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, ειλικρινά δεν γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι. Ούτε το αμφισβητώ. Την λεγόμενη "αντικαπιταλιστική αριστερά" την έχω ικανή για τα χειρότερα. Είναι ένα μίγμα καλβινιστικού κομμουνισμού (κομμουνισμού του στρατώνα, όπως τον αποκαλούσαν ειρωνικά οι κλασικοί) με μια κλασσική δεξιά συντεχνιακή πολιτική αντίληψη των πραγμάτων. Έρχεται από το παρελθόν και απευθύνεται στο απώτερο παρελθόν των κοινωνικών κινημάτων. Επομένως δεν με ξαφνιάζει το οτιδήποτε. Αλλά αν έχεις δίκιο ότι υιοθέτησαν την "ελεγχόμενη διολίσθηση" του εθνικού νομίσματος, τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ' ότι τα νόμιζα. Ελεγχόμενη πολιτική διολισθησης εθνικού νομίσματος μπορεί να έχει μόνο ιμπεριαλιστικά εξαρτημένη οικονομία σαν την Ελλάδα της μεταπολίτευσης που την ακολούθησε μετά την κατάρρευση του Breton Woods με βάση το οποίο η δραχμή είχε κληδωθεί με το δολάριο. Από το 1974 και μετά η Τράπεζα της Ελλάδας και οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ακολούθησαν την ελεγχόμενη διολίσθηση με σκοπό ένα φτηνό νόμισμα συναλλαγών που θα διευκολύνει την ορμητική εισροή εισαγωγών, θα κρατά σε επίπεδα φτήνιας τα μεροκάματα ώστε οι ξένες εταιρείες και οι πολυεθνικές να συντηρούν υψηλότερα ποσοστά κέρδους για να προχωρήσουν σε επενδύσεις και επίσης να επιτρέπει την κερδοσκοπία με την εισαγωγή ξένων κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία. Η ελεγχόμενη διολίσθηση του εθνικού νομίσματος δεν προσφέρει απολύτως τίποτε στην ανταγωνιστίκοτητα της παραγωγής, αλλά μόνο στην ανταγωνιστικότητα στα ποσοστά κέρδους υπέρ των πολυεθνικών. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για την εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής. Θα πρέπει να επισημάνει κανείς ότι άλλο υποτίμηση κι άλλο διολίσθηση. Υποτίμηση του εθνικού νομίσματος μπορεί να αναγκαστείς να κάνεις κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση είναι πολιτική επιλογή που απαντά σε συνθήκες συγκυρίας. Η διολίσθηση είναι πολιτική επιλογή που θέλει να μετατρέψει το εθνικό νόμισμα σε κίνητρο για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Προσωπικά δεν συμφωνώ με την λογική της υποτίμησης, αλλά δεν την αποκλείω αν παραστεί ανάγκη ως επιλογή συγκυρίας. Η διολίσθηση όμως είναι καθαρά θέμα ταξικής επιλογής. Διολίσθηση ακολουθεί μόνο μια εξουσία του κεφαλαίου προκειμένου να προσελκύσει κεφάλαια από το εξωτερικό. Μια τέτοια επιλογή για μια αληθινά δημοκρατική εξουσία που εδράζεται στα συμφέροντα του λαού, των εργαζομένων και υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, αποκλείεται κατηγορηματικά. Ήξερα ότι το Plan B του Αλαβάνου της μηδαμινής παρέας του είναι ένα πολιτικό εφεύρημα με το μάτι στην έδρα του κοινοβουλίου εντός ή εκτός Ελλάδας. Ήξερα επίσης ότι υιοθέτησαν τη διαγραφή του χρέους και προπαντός το εθνικό νόμισμα ως πολιτική θέση χωρίς να μπορούν να την υπερασπιστούν και προπαντώς να την υποστηρίξουν με σοβαρά επιχειρήματα. Ήξερα επίσης τον τραγέλαφο που κυριαρχεί στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά τέτοια κατάντια δεν την περίμενα. Να υιοθετούν ως "αντικαπιταλιστική" θέση την πιο παραδοσιακή πολιτική του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού, ειλικρινά με ξεπερνά. Αν και πάλι τονίζω από σεχταριστές μπορείς να περιμένεις πάντα μόνο τα χειρότερα. Εις υγείαν και καλά κρασιά!

      Διαγραφή
    2. http://www.sxedio-b.gr/index.php/component/k2/item/432-sxediob#agk1

      Εδω τα διαβασα. Η προταση για την ελεγχομενη διολισθηση ειναι του Ρουση απο Ανταρσυα.

      Διαγραφή
    3. http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3581.html

      http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7478.html

      http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3506.html

      Διαγραφή
    4. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μιλάνε για πράγματα που δεν γνωρίζουν, αλλά έχουν δανειστεί από το ΕΠΑΜ, χωρίς όμως το ΕΠΑΜ. Δεν κρατάμε μούτρα σε κανέναν, ούτε πρόκειται να σταματήσουμε επειδή κάποιοι βάζουν τις προσωπικές τους ατζέντες πάνω από την αναγκαία λαική ενότητα. Πώς να πετάς ανοησίες με το ΕΠΑΜ παρών; Δεν μπορείς κι εφόσον δεν μπορείς καλύτερα να μην είναι το ΕΠΑΜ. Δικαίωμα του καθενός είναι να προσπαθεί να το παίξει Αβέρωφ της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Τα υπόλοιπα θα τα πει η πράξη.

      Διαγραφή
  8. Τι να πει κανείς!Είμαστε τόσο "άρρωστοι",ανασφαλείς,ανεπαρκείς πνευματικά-για να μη πω κάτι χειρότερο-ώστε να περιμένουμε ακόμα λύσεις άνωθεν;Δε βλέπουμε πεντακάθαρα πια ότι το καθεστώς εκφράζεται μέσα από διάφορα μορφώματα για να αποτρέψει τη δημιουργία ενός λαικού δημοκρατικού μετώπου,που μόνο με όρους εθνικής και νομισματικής ανεξαρτησίας μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα του ολέθρου;Κάνουν ό,τι μπορούν για να διαιρούν και να βασιλεύουν και να δίνουν στον κόσμο ψεύτικες ελπίδες,μέχρι να ολοκληρώσουν την καταστροφή μας.Όποιος δε θέλει να δει ότι η λύση μπορεί να έρθει μόνο από το λαό,ενωμένο κι αποφασισμένο να υπερασπίσει τη γη και την πατρίδα του,εθελοτυφλεί και εγκληματεί σε βάρος των παιδιών του και της χώρας και ουσιαστικά δείχνει την ανεπάρκεια και την αδυναμία μας να χειραφετηθούμε από τις προδοτικές και μαφιόζικες ηγεσίες που μας "φοράνε"τόσα χρόνια άνωθεν.Μας έπεισαν πως αυτοί είναι οι "εκλεκτοί"και ο κόσμος είναι άσχετος και ηλίθιος.Δεν έχουν αρκετό αυτοσεβασμό και εμπιστοσύνη στο διπλανό τους ,γιατί εθιστήκανε σε έναν απαράδεκτο,αυτιστικό εγωισμό ,που υποτιμά τους μη προβαλόμενους και "κανονικούς"ΑΝΘΡΏΠΟΥς...από αυτή τη στάση ξεκινάει όλη η "διαστροφή".Αν δε δούμε το διπλανό μας ως το μόνο σύμμαχο στον αγώνα που βρίσκεται μπροστά μας,ποτέ δε θα μπορέσουμε να ξεκολήσουμε από τη σύγχυση και την "αρρώστια"που το σύστημά τους καλλιέργησε...Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να περιμένουμε τη λύση μέσα από τις όποιες στημένες εκλογές τους,που πάντα γίνονται με τους δικούς τους όρους και την προπαγάνδα ...ή να πιστεύουμε ότι ο όποιος Τσίπρας ή άλλος,με άλλο προσωπείο θα μας σώσει..Η ΊΔΙΑ Η ΖΩΉ ΔΙΚΑΊΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.Είναι μέγάλη ιστορική ευκαιρία να συμβεί αυτό και σε αυτό πρέπει όλοι,με όλες μας τις δυνάμεις να κατατείνουμε...Μέσα από τη δική μας εσωτερική απελευθέρωση και τον αυτοσεβασμό,την αλληλεγγύη και την αμοιβαιότητα ,θα έρθει και η εθνική μας απελευθέρωση με όρους δημοκρατίας κι ανθρωπιάς,χωρίς κούφια ιδεολογήματα και φανφάρες...Ε.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἀγαπητέ μου κ. Καζάκη, σήμερα ἄκουσα τὴν ἐκπομπή σας στὸ Sport News 90.1 FM τῆς Λάρισας, καὶ ὁ λόγος σας ἦταν μαχαῖρι στὴν καρδιὰ τοῦ Συστήματος. Ἀπορῶ πῶς ἐπιβιώνετε καὶ δὲν σᾶς ἔχουν μπαγλαρώσει ἀκόμα. Μὰ τὴν ἀλήθεια. Νομίζω ὅτι πρέπει νὰ προστατεύετε τὸν ἐαυτό σας, διότι ὅταν ἀντιληφθοῦν ὅτι πέφτουν, θὰ γίνουν πιὸ σκληροὶ μὲ τὸν λαό...

    Δεῖτε σᾶς παρακαλῶ τὸ παρακάτω κείμενο:
    http://www.antibaro.gr/article/9342#comment-9946

    Εἶναι νὰ κλαῖμε ἤ νὰ γελᾶμε; Θέλω τὸ σχόλιό σας ἐπ' αὐτοῦ. Ἐγὼ ἀνατρίχιασα: μιλᾶμε γιὰ νεογενίτσαρους. Δὲν ἐξηγεῖται μὲ τὴν λογικὴ τέτοια ἠλιθιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για τα υποπροϊόντα ενός σάπιου και καταρρέοντος καθεστώτος. Ακριβώς όπως το είπατε: απαίδευτοι, ανιστόρητοι, αμόρφωτοι, παντελώς ηλίθιοι και κάπου στο βάθος αδίστακτοι καιροσκόποι. Το κείμενό τους εμένα προσωπικά μου μοιάζει με τις ανακοινώσεις των πληρωμένων δολοφόνων, είμαστε έτοιμοι να πουληθούμε στην εξουσία για πάσαν εξυπηρέτηση και για τις χειρότερες δουλειές. Έτσι ακριβώς θέλει το υφιστάμενο σύστημα τους νέους ανθρώπους. Μόνο που οι συγκεκριμένοι "58" είναι νέοι μόνο στην ηλικία ενώ ανήκουν σ' ένα ιδιαίτερο μεταλλαγμένο καρκινικό είδος που απειλεί σήμερα την επιβίωση της ανθρωπότητας. Πάσχουν από μια ιδιαίτερη πάθηση που άνετα μπορεί να συγκριθεί με προχωρημένη κατάσταση μεταστατικού καρκίνου στον εγκέφαλο. Η κατάστασή τους είναι τερματική και δεν υπάρχει θεραπεία.

      Διαγραφή
  10. Το Σαββατοκύριακο είχα πάει στα μέρη μου - μέσα στα βουνά της Ρούμελης- εκεί βρέθηκα σε ένα τραπέζι με έναν επιστημονικό συνεργάτη μεγαλοβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Με έπιασε τρόμος με αυτά που άκουγα , και μου ανέβηκε η πίεση. Σύντομα θα σας αναφέρω τα εξής:
    1. αντέδρασε έντονα όταν χαρακτήρισα τπυς κυβερνώντες προδότες (η απάντηση ήταν ότι είπα πολύ βαριά κουβέντα)
    2. Ευθαρσώς δηλώνουν ότι είναι υπέρ της Ε.Ε. και θα την αλλάξουν κιόλας (η δήλωση αυτή για μένα σημαίνει ότι απλά οι άνθρωποι είναι αγράμματοι δεν έχουνε ακούσει για τον Hallstein και σίγουρα δεν έχουνε διαβάσει το Maastrich)
    Ειχαμε και ένα άλλο διάλογο που δεν τον αναφέρω γιατί απλά αποτελούσε προσπάθεια ευτελισμού ιστορικών γεγονότων και της ένοιας της πατρίδας, γεγονός που με στεναχωρεί βαθύτατα.
    Τελικά έχουμε να λευτερωθούμε από πολλούς ξένους και ντόπιους και αυτό απαιτεί βαθιά παιδεία και γνώση για να έχουμε πλήρη συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Re-Blog http://thepartiesover.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7176.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή