Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ποιος το φανταζόταν; Ο Παπαδήμος πρωθυπουργός!


Πριν από χρόνια, σε ανύποπτο όπως λένε χρόνο, είχα ακούσει κάποιον μεγαλοπαράγοντα των διεθνών αγορών στη Νέα Υόρκη, γνωστό «φίλο» της Ελλάδας και με εμπλοκή σε όλα τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά σκάνδαλα των τελευταίων δύο δεκαετιών, να λέει για τον Λουκά Παπαδήμο: «Είναι πιστός σαν σκυλί και τελείως αστοιχείωτος για την θέση που κατέχει. Κι αυτό τον κάνει δυο φορές πιο πιστό.» Τότε ο κ. Παπαδήμος ήταν ακόμη αντιπρόεδρος της πανίσχυρης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επειδή συμμεριζόμουν απόλυτα αυτή την παρατήρηση, «πιστό σκυλί» και «αστοιχείωτος», από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στη δεκαετία του ’90, δεν μου έκανε καμμιά ιδιαίτερη εντύπωση το σχόλιο αυτού του μεγαλοπαράγοντα. Για μένα τότε ο κ. Παπαδήμος ήταν ένας από τους πολλούς άχρωμους και άοσμους «τεχνοκράτες» που μπορούν να ξεχωρίσουν από τους γύρω τους μόνο από το χρώμα ή τα σχέδια της γραβάτας τους. Χωρίς να έχουν κανένα μα κανένα άλλο προσόν ευφυΐας, ή ιδιοσυγκρασίας, επιβιώνουν στις αυλές των ισχυρών ηγεμόνων της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής σαν τυπικοί σφουγκοκολάριοι. Μόνη τους ικανοποίηση οι πλουσιοπάροχες ανταμοιβές. Δεν είναι δα και λίγο για κάποιον που δεν έχει τα πνευματικά προσόντα να γίνει ούτε καν ένας καλός ηλεκτρολόγος γειτονιάς.

Που να ήξερα ότι μετά από λίγα χρόνια θα τον είχαμε πρωθυπουργό στην Ελλάδα και μάλιστα δοτό. Κι έτσι κάθε φορά που ακούω δηλώσεις του κ. Παπαδήμου, κάθε φορά που διαβάζω τις συνεντεύξεις του, αυτό το «πιστό σκυλί, αλλά τελείως αστοιχείωτος» μου έρχεται αυθόρμητα στην μνήμη. Και πώς να μην μου έρθει, όταν τον ακούς να λέει: Είναι σημαντικό «να επισημανθεί κάτι που επισήμανα επίσης κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι τα τελευταία δύο έτη, δηλαδή το 2010 και το 2011, η ελληνική οικονομία ανέκτησε το 1/3 της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει μεταξύ του 2000 και του 2009, στη δεκαετία αυτή, έναντι όλων των εμπορικών της εταίρων, και ανέκτησε επίσης το 50% περίπου της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει κατά τη δεκαετία 2000-2009 έναντι των εταίρων της στην ευρωζώνη», είπε σε συνέντευξη τύπου στις 31/1 και μας άφησε άφωνους! Και ακάθεκτος συνέχισε: «Αυτό δείχνει ότι η προσαρμογή της οικονομίας είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας μέσα σε δύο χρόνια. Ωστόσο πρέπει να γίνουν πρόσθετα βήματα προκειμένου η ελληνική οικονομία να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της σε ένα επίπεδο που θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, την ανάπτυξη, και θα συμβάλει στη σταδιακή απορρόφηση της ανεργίας.»
Μα καλά, είναι καλά; Ξέρει τι λέει; Πώς είναι δυνατόν να μιλά κανείς για ανάκτηση ανταγωνιστικότητας σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση; Είναι σαν να μετρά κανείς το βάρος ενός που τον κατατρώει ο καρκίνος και του ανακοινώνει χαρούμενος, «στυλάκι μου έγινες, συνέχισε έτσι να αδυνατίζεις και θα γίνεις παιδαράς!» Τέτοιες ανοησίες δεν έχει τολμήσει να πει ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου. Και να φανταστεί κανείς ότι μας τον πλασάρουν και ως «ειδικό». Τρομάρα μας!
Στην συνέντευξη που προαναφέραμε, ο κ. Παπαδήμος ισχυρίζεται ότι αυτή την μέγιστη ανοησία την είπε στους ξένους ηγέτες στην Σύνοδο Κορυφής. Προσωπικά αμφιβάλω, αλλά αν το έκανε φανταστείτε τα χάχανα των ξένων αποστολών. Είναι σίγουρο ότι θα αποτέλεσε την κωμική ατραξιόν της Συνόδου.
Ωστόσο, με την δήλωσή του αυτή ο κ. Παπαδήμος αποκάλυψε μια μεγάλη αλήθεια. Η δεκαετία του 2000-2009 ήταν μια πραγματική τραγωδία για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Μα αυτή ακριβώς ήταν η δεκαετία του ευρώ! Μέσα στην δεκαετία του ευρώ, η ελληνική οικονομία έναντι των εταίρων της στην ΕΕ έχασε πάνω από το 60% της ανταγωνιστικότητας που διέθετε επί δραχμής. Να γιατί τα εξωτερικά ελλείμματα έσπασαν κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ. Να γιατί οι επενδύσεις και η παραγωγή πιάσανε πάτο και η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη. Με το ευρώ έγιναν όλα αυτά. Την περίοδο ακριβώς που ο Σημίτης παραληρούσε για την «ισχυρή Ελλάδα» εντός του ευρώ και ο ύστερος Καραμανλής παπαγάλιζε πόσο «θωρακισμένη» είναι η ελληνική οικονομία εντός της ευρωζώνης. Τώρα μας λένε ξεχάστε τα όλα αυτά και πάμε από την αρχή μπας και μέσα από την μαζική εξαθλίωση, ανεργία, ανέχεια και τον μαρασμό της ελληνικής κοινωνίας ανακτήσουμε μέρος από την ανταγωνιστικότητα που είχε η Ελλάδα με την δραχμή. Κι όλα αυτά για κάποιο περίεργο και παλαβό λόγο θα πρέπει να εκληφθούν ως επιχειρήματα υπέρ του ευρώ!
Ο κ. Παπαδήμος μπορεί να διορίστηκε ως «πιστό σκυλί» στην πρωθυπουργία της χώρας για να επιτελέσει την αποστολή που του έχουν αναθέσει πρωτίστως από το εξωτερικό, αλλά δεν σταματά να χαρίζει το γέλιο σε κάθε νοήμονα παράγοντα της διεθνούς σκηνής επιδεικνύοντας απλόχερα την άλλη πολύ χρήσιμη ιδιότητά του, δηλαδή το πόσο «αστοιχείωτος» είναι. Έτσι σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην Financial Times (18/3/2012) ο δημοσιογράφος του λέει: «Υπάρχει βέβαια ο φόβος ότι θα έχετε ένα καθοδικό σπιράλ δημοσιονομικής λιτότητας, ύφεσης, περισσότερης δημοσιονομικής λιτότητας και θα πρέπει να το σπάσετε.» Ο Παπαδήμος τον αποσβολώνει με την εξής απάντηση: «Ναι φυσικά, οπωσδήποτε. Πώς μπορούμε να το σπάσουμε αυτό; Με την πάροδο του χρόνου οι θετικές συνέπειες του προγράμματος πάνω στην οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσουν σταδιακά να γίνονται ορατές. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα εξακολουθούμε να βιώνουμε αρνητικές παράπλευρες συνέπειες: η συνεχιζόμενη ύφεση και η αύξηση της ανεργίας σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έτσι, αν το πρόγραμμα συμπληρωθεί με μερικά πρόσθετα μέτρα πολιτικής, θα πρέπει να είναι αρκετό – αν εφαρμοστεί αποτελεσματικά – να σπάσει αυτό που αποκαλείται ένα καθοδικό σπιράλ και να ξεκινήσει ένας ενάρετος κύκλος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δημοσιονομικής εξυγίανσης και αυξημένης δραστηριότητας.»
Καταλαβαίνετε τι λέει ο άνθρωπος; Τον ρωτάνε τώρα που βρέχει καρεκλοπόδαρα πώς σκέφτεστε να προφυλαχθούν οι άνθρωποι σας και το βιος τους από την βροχή κι αυτός απαντά: μην ανησυχείτε κάποτε η βροχή θα σταματήσει! Κι αν ρε φίλε μέχρι τότε η βροχή μετατραπεί σε θύελλα και σαρώσει τα πάντα, τι γίνεται; Πολύ καλή η ερώτηση, προχωρήστε στην επομένη.
Ο άνθρωπος αυτός έχει προγραμματιστεί για να εκτελέσει μια μοναδική αποστολή: την επιβολή πάσει θυσία των ίδιων πολιτικών και προγραμμάτων που μας έχουν οδηγήσει στην σημερινή καταστροφή. Και ο τρόπος σκέψης του λειτουργεί όπως των πρωτόγονων θηρευτών στο ζωικό βασίλειο: κλειδώνει κάθε φορά μόνο σ’ αυτό που του έχουν αναθέσει. Είναι ανίκανος να παράγει μια σύνθετη σκέψη. Τώρα έχει κλειδώσει στο πώς θα αποτελειώσει έναν ολόκληρο λαό, μια ολόκληρη χώρα. Γι’ αυτό και λέει κυνικά ότι με την «πάροδο του χρόνου», με χρόνια, με καιρούς, «θα αρχίσουν σταδιακά να γίνονται ορατές» οι «θετικές συνέπειες». Και μέχρι τότε, πώς θα επιβιώσουν οι άνεργοι που ήδη έχουν φτάσει επίσημα στο ¼ της απασχόλησης; Πώς θα επιβιώσει το 40% του πληθυσμού που ήδη έχει πέσει κάτω από το επίσημο όριο της απόλυτης φτώχειας; Πόσο χρόνο τους δίνει ο ίδιος ο Παπαδήμος; Πόσο νομίζει ότι μπορούν να περιμένουν πριν δουν τα ραδίκια ανάποδα; Πρόκειται για σύνθετα ερωτήματα που ο Παπαδήμος αδυνατεί να αντιληφθεί.
Στην ίδια συνέντευξη κι ενώ ο Παπαδήμος στην αρχή της παραπέμπει τις όποιες «θετικές συνέπειες» στο αόριστο μέλλον, λίγο παρακάτω αλλάζει το βιολί και αναφέρεται πάλι στα «κέρδη της ανταγωνιστικότητας». Έτσι «κατά τα δύο έτη 2010 και 2011 - και πριν από τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που έχουμε θεσπίσει τώρα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος - η χώρα κέρδισε σε ανταγωνιστικότητα ίση με περίπου το ήμισυ της χαμένης ανταγωνιστικότητας έναντι των εταίρων της ζώνης του ευρώ στα εννέα χρόνια πριν.»
Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη ανοησία είναι αυτό που λέει, θα σας πω μόνο ότι οποιοδήποτε σοβαρό εγχειρίδιο πρωτοετούς κι αν πάρετε θα δείτε ότι η ανταγωνιστικότητα ορίζεται από το πόσο αποτελεσματική είναι η παραγωγική αξιοποίηση των ανθρώπινων, κεφαλαιακών και φυσικών πόρων μιας οικονομίας. Επομένως η αληθινή ανταγωνιστικότητα δεν μετράται με την συρρίκνωση του «εργατικού κόστους», αλλά με την παραγωγικότητα. Υψηλή παραγωγικότητα μιας οικονομίας σημαίνει ανθούσα παραγωγή, ραγδαία άνοδος των επενδύσεων, νέες θέσεις εργασίας, πιο αποτελεσματική και παραγωγική αξιοποίηση όλων των πόρων της. Συμβαίνει κάτι τέτοιο με την ελληνική οικονομία; Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.
Το 2011 η ύφεση αποδείχθηκε βαθύτερη από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί για μια ακόμη φορά. Η μέση ετήσια μείωση του ΑΕΠ έφθασε το 6,9%. Η σωρευτική μείωση του ετήσιου ΑΕΠ την τετραετία 2008-2011 έφθασε το 13,2%, ενώ η μείωση μεταξύ του δ’ τριμήνου του 2007 και του δ’ τριμήνου του 2011 έφθασε το 17,2%.! Εκεί που πριν ένα δίμηνο εκτιμούσαν ότι η ύφεση για το 2012 θα περιοριστεί στο 2,5%, τώρα εκτιμούν ότι θα φτάσει στο 4,5% και εμφανίζονται ευχαριστημένοι. Θυμηθείτε ότι και το 2011 εκτιμούσαν την ύφεση ότι στο τέλος του έτους θα ήταν στο 5,5% και τελικά στο Δ΄ τρίμηνο έτρεχε με ρυθμό 7,5%. Φέτος οι περισσότεροι αναλυτές μιλάνε για ύφεση επιπέδου 8% για την ελληνική οικονομία που θα εκτοξεύσει την επίσημη ανεργία πάνω από το 25%.
Και παρόλα αυτά θα έχουμε τον Παπαδήμο να μας λέει ότι η ελληνική οικονομία έχει κερδίσει έδαφος με όρους ανταγωνιστικότητας. Αν δεν επρόκειτο για την τραγωδία μιας ολόκληρης χώρας, θα αρκούσε να γελάμε με αυτόν τον «αστοιχείωτο» που μας φόρτωσαν για πρωθυπουργό. Προς το παρών γελάνε μαζί μας αυτοί που μας τον φόρτωσαν, όπως ακριβώς έκαναν και οι ηγεμόνες του μεσαίωνα όταν διόριζαν τους γελωτοποιούς τους ως άρχοντες των υπεξουσίων που ήθελαν να γελοιοποιήσουν και να εξευτελίσουν. Για τέτοιους θα μας έχουν στην Ουάσινγκτον, τις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο μέχρι ότου τους δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε με τους παλιάτσους που μας φορτώνουν ως κυβερνήτες.

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 25/3/2012

24 σχόλια:

  1. Την πρώτο φύλλο της εφημερίδας είναι πλέον γεγονός και το προμηθευτήκαμε.
    Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κε Καζάκη, είναι στις προθέσεις σας το "Χωνί" να φτάσει μέχρι και εμάς τους Έλληνες της Γερμανίας? Θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχει το Θεό του το Μαύρο Μέτωπο, εξαφανίζει στοιχεία για τις οφειλές της Γερμανίας στα θύματα πολέμου:
    Τρομακτικό σκάνδαλο: Γερμανικές υπηρεσίες σε συνεργασία με δωσιλογικές Ελλαδικές εξαφανίζουν στοιχεία για το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα
    http://ohifront.wordpress.com/2012/03/29/τρομακτικό-σκάνδαλο-γερμανικές-υπηρ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καζάκη, πρέπει να σας επιστήσω την προσοχή στο εξής.

    Υπάρχουν συγκεκριμένες ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, τις οποίες εγώ προσωπικά δεν ανέχομαι ΚΑΝΕΙΣ να περνάει αν θέλει να τον υποστηρίζω. Μια εξ αυτών αφορά τους ναζί.

    Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθώ συνεργασία με τους χρυσαυγίτες, πάει και τελείωσε. Αυτό να το ξέρετε. Όση "αντιμνημονιακή" ρητορεία κι αν προβάλουν, είναι ΝΑΖΙ και είναι ΕΧΘΡΟΙ του λαού.

    Μελετήστε πολύ προσεκτικά αυτό το εξαιρετικό και εμπεριστατωμένο άρθρο του Jungle-Report για να καταλάβετε τι πραγματικά είναι οι "αντιμνημονιακοί" μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής:

    http://jungle-report.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

    Επίσης, σήμερα τα Τάγματα Εφόδου αυτής της ναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης εισέβαλαν στο Φυσικό και στο Μαθηματικό κι άρχισαν να ξυλοκοπούν φοιτητές:

    http://topontiki.gr/article/32954

    Ήδη μαχαίρωσαν ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

    Και μπήκαν μαθαίνω και στη Φιλοσοφική και τα κάνουν γυαλιά-καρφιά.

    Σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου:

    Δεν πρόκειται να ανεχθούμε ΚΑΜΙΑ συστράτευση, ΚΑΜΙΑ συνεργασία, ΚΑΜΙΑ ανοχή προς τους ΝΑΖΙ.

    Πάει και τελείωσε. Δεν είναι μέρος του αντιμνημονιακού μετώπου και δεν ανεχόμαστε συνεργασίες με φασίστες, ναζί και δολοφόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αιρετικέ,
      Θα πρέπει να είσαι άνθρωπος ή μειωμένης ικανότητας για σκέψη ή τρελός ή εγκάθετος, για να βάζεις ένα τέτοιο ερώτημα στον κ. Καζάκη που έχει το φτιάξει το ΕΠΑΜ.

      1.Τα χρυσά αυγά είναι ήδη μέσα στο ΕΠΑΜ και δημόσια βγήκαν να φωνάζουν τα δικά τους. Μάθε για το χρυσαυγόπουλο στον Νότιο Τομέα που είπε "ζήτω ο Μεταξάς και οι Χαλυβουργοί να πάνε στην δουλειά τους"
      Με ατομικούς αγώνες της Μάρθας και της Μάρας και με θυσία του Σπύρου, που παραιτήθηκε από την Πολιτική Επιτροπή, απομακρύνθηκε( για πάντα? ) το αυγό. Θυσία ο Σπύρος γιατί αδειάστηκε από την απόφαση για κόμμα, εφόσον εκτέθηκε όταν διαφώνησε με το αυγό που ζητούσε ντε και καλά να μπει στην Βουλή.
      2.Ο Αμυράς έχει δύο χαρακτηριστικά και μία κακή συνήθεια. Αντι - Χριστιανός που θέλει να τους περάσει μαχαίρι και φιλο - βίαιος για την επικράτηση των φασιστικών ιδεών του. Η κακή του συνήθεια ήταν ότι δεν έκρυβε τίποτα, ούτε καν την ατζέντα του, απέναντι στον συνομιλητή του. Μάθε για ολόκληρο τον πυρήνα της Ομόνοιας που δεν τον διέγραψε και χρειάστηκαν ξανά ατομικές προσπάθειες μελών για να πάρουν την πρώτη διαγραφή σε επίπεδο Τομέα. Πάλι οι κυρίες( ! ) από τον Νότιο μαζί με 5 - 6 άλλους προς τιμή τους. Αν διαβάσεις και το τελικό ψήφισμα που κάνει λόγο για ευθύνες των επιτροπών θα καταλάβεις ότι δεν είναι να ρωτάς αν είναι μόνος του, ο Αμυράς, στο ΕΠΑΜ.
      3.Ο κ. Ιεροδιάκονος που έχει πάρει εργολαβικά το θέμα "της Οργάνωσης" συνεισφέροντας οργανωτικό κείμενο στο Κεντρικό site του ΕΠΑΜ έχει την εμπειρία, από την ανάθεση της συγγραφής του "Συντάγματος" που του είχε δώσει το ΠΑΜΕΤ. goo.gl/lK6bd
      Στο blog του Βόρειου Τομέα, που ανήκει, έγραψε κείμενο με ενδιαφέροντα στοιχεία. "Δηλώνω ακραιφνής πολέμιος της θρησκείας ... " φαντάζομαι μόνο δια λόγων και ουχί όπλων, όπως ο Αμυράς, αφού προσθέτει μετά " ...ο εκεί Συντονιστής, πολύ καλός μου φίλος και συναγωνιστής, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ένθερμος θρησκευόμενος (χριστιανός ορθόδοξος, εννοείται) και με στενότατες σχέσεις με τον επίσκοπο Μεσογαίας" goo.gl/LJiOT
      Ο κ. Ιεροδιάκονος είχε προσπαθήσει να ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών του με την Δημοτική παράταξη "Ελεύθερη Αθήνα" του κ. Χατζάρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ. Πουθενά δεν βρήκα φιλο - Γερμανική θέση. Για περαιτέρω διάβασμα: goo.gl/wIXLT και goo.gl/TMI6H
      Τελευταία είδη: ο κ. Χατζάρας προσχώρησε στο Λάος.

      Επειδή, θεωρώ ότι δεν είσαι άνθρωπος μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, ούτε τρελός με ακαταλόγιστο, θα ταχθώ μαζί σου ως εγκάθετος, πράκτορας και προδότης και θα Δηλώσω:
      Αν οι κυρίες του Νοτίου Τομέα, από εχθές, δεν λάβουν θέσεις στις Κεντρικές Επιτροπές και δεν ακολουθήσουν από τον κάθε πυρήνα και Τομέα άτομα που έχουν δείξει, τώρα πια, τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ τους φρονήματα ΔΕΝ πρόκειται να ασχοληθώ με το ΕΠΑΜ και "έχασε η Βενετιά, βελόνι"

      Η λύση (σαν τον Καμμένο) για βιογραφικό κάθε συντονιστή κτλ ας ξεκινήσει πριν είναι αργά.
      "Το Προεδρείο θα είναι δεκαπενταμελές και θα προταθεί αρχικά από τις προσωρινές κεντρικές επιτροπές του Μετώπου. Ωστόσο, η τελική διαμόρφωση του Προεδρείου ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του σώματος του Συνεδρίου. Η ψηφοφορία θα είναι ανοικτή με ανάταση χειρός ..." Στο ΚΚΕ μάθατε τον τρόπο αδέλφια?

      Διαγραφή
  5. Ούτε είχε ούτε καμία σχέση με τα όργανα του Τρίτου και Τέταρτου Ράϊχ ο Καζάκης ή το ΕΠΑΜ. Η Χρυσή Αυγη είναι μακρύ χέρι στου συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναδημοσίευση Δελτίου Τύπου του ΕΠΑΜ
    http://ohifront.wordpress.com/2012/03/30/ενιαιο-παλλαϊκο-μετωπο-ε-πα-μ-δελτιο-τ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ. Καζάκη μεταφέρω σχόλιό μου από αλλού με ελάχιστες αλλαγές:
    Σχολιάζω για να καταρρίψω μια νέα συκοφαντία κατά του Καζάκη από το Ριζοσπάστη που κατηγορεί τον Καζάκη για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή.

    κλικ στο εξής ΕΝΕΡΓΟ link πάει αμέσως στο ΣΩΣΤΟ σημείο (41:28) της συνέντευξης Καζάκη 29-3-2012: youtube.com/watch?v=vzTvIn4AmWs&t=41m28s
    Εκεί ο Καζάκης λέει τα εξής, επί λέξει:

    "Αυτός ο βάλτος, αυτή τη στιγμή, αποτελεί έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο για το λαό, διότι εδώ δεν μιλάμε για ομαλές συνθήκες. Αν οδηγήσουμε τον κόσμο να παίρνει 150 ή 180 ευρώ, με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών..."
    ("που είναι ο στόχος τους και το ανακοινώνουν επίσημα" -συμπληρώνει ο Κακλαμάνος)
    "...(τότε) Τι συνείδηση ακριβώς παράγουμε; Συνείδηση λούμπεν! Συνείδηση υποταγμένων, περιθωρίου. Και η συνείδηση αυτή γεννάει μόνο το Αυγό του Φιδιού. Δεν γεννάει επαναστάτες, ούτε κοινωνικές εξεγέρσεις! Το αυγό του φιδιού γεννάει. Και φυσικά, απελπισία, μιζέρια και αθλιότητα..."
    (παύση)
    "...Πάρε υπ΄όψη σου ότι ακολουθούν και Χρυσαυγίτικη επίσημη τακτική, πλέον. Ο Χρυσαυγιτισμός είναι η επίσημη ιδεολογία του πολιτικού συστήματος! Δες τα "κέντρα συγκέντρωσης λαθρο-μεταναστών": Στρατόπεδα συγκέντρωσης!


    Δηλαδή εδώ ο Καζάκης, όχι μόνο καταδίκασε απερίφραστα τη Χρυσή Αυγή, αλλά τη συνέδεσε και με καθαρά ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ πολιτικές "στρατοπέδων συγκέντρωσης", για τις οποίες καταγγέλλει το πολιτικό κατεστημένο! (Λίγο πριν το σημείο αυτό, είχε κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι όποιος δεν βοηθάει το λαό με ξεκάθαρες θέσεις ΤΩΡΑ, οδηγεί σε "βάλτο, μια μεσοβέζικη λύση..." λαϊκής εξαθλίωσης).

    Δηλαδή, η συκοφάντηση του Καζάκη αποδεικνύεται περίτρανα σε όσα παράθεσα (και όχι μόνο). Είναι πολύ πιο σημαντική από τα ενδεχόμενα λάθη της πολιτικής κριτικής του, ή και της προσωπικής του οξύτητας, ειδικά κατά όσων τον συκοφαντούν, αλλά... που δεν πλήττει ΟΛΟΥΣ: Διότι π.χ. είπε _μόνο_ καλά λόγια για τον Λαφαζάνη, στο ίδιο video, πιο πριν, χαρακτηρίζοντάς τον "από τους πλέον έντιμους πολιτικούς", κλπ.

    Ειδικά για το άρθρο του "Ρ" σκέφτομαι να φτιάξω video που λύνει μια παρεξήγηση: -Τα στατιστικά "υπέρ-"/"κατά-" μνημονίου στο "Χωνί" ΔΕΝ αποδεικνύουν ότι "ο Καζάκης θα συμπορευτεί με τη Χρυσή Αυγή". -Αυτό είναι ψευδέστατο, όπως αποδείχτηκε. ΕΞάλλου, ΛΟΓΙΚΑ δεν έστεκε το "συμπέρασμα" του Ριζοσπάστη, όπως απέδειξε και η εννοιολογική ανάλυση, σε προηγούμενο σχόλιό μου στο "Βαθύ Κόκκινο" (ΕΔΩ). Το ότι "χωράει" κάποιος κάπου, δεν σημαίνει ότι... μπήκε κιόλας. ΟΛΟΙ χωράμε σίγουρα και στην πόρτα της... Κόλασης! :-)

    Αρχικά θορυβήθηκε κι ο συνιστολόγος μου τζάμπα. Δηλώσαμε ΚΑΙ οι 2 πάντως, ότι δεν θα δεχτούμε συμπαράταξη με Χρυσή Αυγή. Yπάρχουν και κόκκινες γραμμές που ο ίδιος ο Καζάκης γνωρίζει. Αλλωστε ΟΛΟΙ οι φασίστες μπορούν πια να πάνε στους χώρους όπου ανήκουν. Ο Κωλοτουμπο-καρατζαμπαφύρερ θα μοιράσει και τζάμπα ληγμένες τροφές! :-)

    Βέβαια, η "συνεργασία" με τον Καμμένο παραμένει κάπως μεμπτή, αλλά εξαρτάται ΠΟΣΟ στενή θα είναι, με ΤΙ όρους και ΠΩΣ θα εμφανιστεί εκλογικά. Εφόσον ο Καμμένος σε αρκετά... καυτά[sic] θέματα εκφράζει θέσεις μάλλον παρόμοιες με του Καζάκη και του... ΚΚΕ(!!)(όχι σε μακροπρόθεσμους πολιτικούς στόχους) δεν μπορώ να απορρίψω "εκ του μακρόθεν συμπόρευση", αρκεί να μην καίγεται η αξιοπιστία του Καζάκη εξ αιτίας της.
    ΠΩΣ μπορούν KAI δεξιοί ψηφορόροι να αξιοποιηθούν προς όφελος θέσεων που θα ανακουφίσουν το λαό, αν απορρίψει ο Καζάκης τελείως τον Καμμένο?
    Ετσι κι αλλοιώς ο Καμμένος αφαιρεί ψήφους από ΝΔ/ΛΑΟΣ, επομένως... συμφέρει! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η εφημερίδα του Καζάκη είναι αποκαλυπτική για τα παραπάνω. Σταχυολογούμε ορισμένα από τα όσα γράφονται: Σε δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, οι πολιτικές δυνάμεις ομαδοποιούνται σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές». Στις δεύτερες, δίπλα στο ΚΚΕ, ο Καζάκης βάζει μεταξύ άλλων το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Χρυσή Αυγή (!) δείχνοντας πως το μέτωπο που οραματίζονται χωράει όλα τα «λουλούδια», ακόμα και αυτά που έχουν δώσει εξετάσεις στο τσάκισμα, στην κοροϊδία, στη δηλητηρίαση και τη χειραγώγηση του λαού. Βάζει ακόμα το κόμμα του Καμμένου, ο οποίος μέχρι πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε με συνέπεια την πολιτική της ΝΔ, έχοντας μάλιστα διατελέσει και υπουργός της, σε κυβερνήσεις που πέρασαν τα μύρια όσα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού (Ασφαλιστικό, εργασιακές ανατροπές, φόροι κ.ά.). Ανάγοντας σε μοναδικό κριτήριο την εφήμερη στάση του καθενός στην ψήφιση των μνημονίων, ο Καζάκης και οι άλλοι «αντιμνημονιακοί» δίνουν συγχωροχάρτι στις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους τους για τα εγκλήματα που διέπραξαν ή στήριξαν διαχρονικά σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων."

      Την γλώσσα μου έδωσαν Εληνική και να διαβάζω ξέρω.

      Διαγραφή
    2. Πάτε καλά ρε παιδιά. Η δημοσκόπιση έγινε από ιδιωτική εταιρεία η οποία και η ίδια κατέταξε τα κόμματα σε «μνημονιακά» και «αντιμνημονιακά».
      Τι σχέση του επαμ με λαοσ και χ.α. φαντασιόνονται μόνο όσοι θέλουν να ξεχάσουν τα χαριεντισματα των κυνοβουλευτικών αριστερων με τον χουντοπρωθυπουργο και τις παχυλές κρατικές επιχορηγίσεις που λαμβάνουν. Εκτός και αν οι ίδιοι ανοίκουν στο 20% του πλυθισμού, που επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι ενώ γνωρίσουν ανάγνωση, τους είναι δύσκολο να κατανοήσουν το νόημα των κειμένων που διαβάζουν.

      Διαγραφή
    3. Επειδή το παγωτό μου, το τρώω σε κυπελάκι, αν θυμάται κανείς: στην δημοσκόπηση της ιδιωτικής εταιρίας τι ποσοστό είχε ο ΕΠΑΜ;
      Υπάρχει πουθενά στο internet να την δούμε;

      Διαγραφή
    4. Λέλο Μπιστιρλή, δεν φτάνει που είσαι αποδεδειγμένα ανίκανος να διαβάσεις σωστά ένα κείμενο και να σκεφτείς ΛΟΓΙΚΑ, κάνεις και το μάγκα πουλώντας βλακώδη ειρωνεία. Ερχεσαι ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ να ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΕΙΣ το κείμενο που δεν στέκει λογικά, για το οποίο έγινε ήδη εκτενής ανάλυση καταρρίπτοντας τις λαθροχειρίες του, σε προηγούμενα σχόλια. Και μετά... ξανάρχεσαι για να πεις πως "τρως παγωτό", διότι χωρις αιδώ τα θέλεις όλα και στο χέρι.

      Να τη βρεις ΜΟΝΟΣ σου την ανακοίνωση. Το ΕΠΑΜ δεν είναι εταιρεία δημοσκοπήσεων. Εξ ορισμού δεν ευθύνεται για τη στατιστική.

      Επίσης το ΕΠΑΜ ΔΕΝ οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν το λογάριαζαν μέχρι τώρα σαν πολιτικό σχηματισμό. Αλλά αν το ΕΠΑΜ είναι όντως τόσο αμελητέο όσο υπονοείς με τη βλακώδη ειρωνεία σου, τότε... για ΠΟΙΟ λόγο έρχεσαι να ασχημονήσεις εδώ, βλάκα Κνίτη (που επιβεβαιώνεις την κλασσική φήμη των Κνιτών ως... ντιπ-βλακών)???

      Ε, ναι, ο Καζάκης δεν σε έβρισε αλλά εγώ σε _βρίζω_, ως "βλάκα". Διότι όντως, τέτοια... Τέτοια ΤΟΥΒΛΑ είναι οι περισσότεροι φανατίλες του ΚΚΕ στο διαδίκτυο.

      Είναι δυνατόν να παπαγαλίζεις τη λάσπη ότι ο Καζάκης "συστρατεύεται με τους ναζί", τη στιγμή που... (σαν να μην έφταναν όσα ΗΔΗ καταρίφθηκαν) το κύριο σλόγκαν επίσημης ανακοίνωσης του ΕΠΑΜ είναι "Ολοι Μαζί, Να Φύγουν οι Ναζί!"? (στο λινκ που έδωσε ο Σιδηρούντιος)

      Click here, Scroll down and... put the κοτ down:

      http://ohifront.wordpress.com/2012/03/30/%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF-%CE%B5-%CF%80%CE%B1-%CE%BC-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%84/

      Διαγραφή
    5. ο Καζάκης "συστρατεύεται με τους ναζί" εγγράφθηκε στον Omadeoνοσπάστη της 31 Φλεβάρη του 2012.
      Κάτι άλλο γράφτηκε σε κάποιον Ρίζο: "...δίπλα στο ΚΚΕ, ο Καζάκης βάζει μεταξύ άλλων το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Χρυσή Αυγή (!) ..."

      Η εφημερίδα είναι του Καζάκη και των συνεταίρων του.
      Δεν γνώριζα ότι πλήρωσαν μία δημοσκόπηση χωρίς να βάλουν μέσα το ΕΠΑΜ του Καζάκη. Η ερώτηση ήταν από απορία και όχι ειρωνεία που μάλλον, ... εκείνοι δημιούργησαν με την πράξη τους.

      Το ΕΠΑΜ αν έχει μέλη του άτομα της Χ.Α. ή φασίστες είναι δικό σας θέμα.
      "Ολοι Μαζί, Να Φύγουν οι Ναζί!" από τον Άγιο Παντελεήμονα?
      Το ερωτηματικό καλά το είχες βάλει - έστω αγγλικό - δεν νομίζεις ότι χωράει και η ερώτηση;

      Είμαι απλός άνθρωπος και εννοιολογικές αναλύσεις με εγκεφαλικές κωλοτούμπες δεν τις καταλαβαίνω.
      Το τι γράφτηκε είναι δεδομένο. Η ερώτηση που ξέχασες να βάλεις, σαφής.

      Ο Αμυράς ήταν μεμονωμένο περιστατικό και τα μέλη του ΠΑΜΕΤ με τους υποψήφιους του Χατζάρα. Η αστυνομία να συλλάβει με την βία την κυβέρνηση και ο στρατός να μιλήσει με την βία των όπλων του, ... ατυχείς εκφράσεις.

      "Τέτοια ΤΟΥΒΛΑ είναι οι περισσότεροι φανατίλες", δεν ξέρω που γυρνάς και ποιους συναναστρέφεσαι αλλά πρόσεχε λιγάκι. Μήπως δίπλα από το κομπιούτερ σου έχεις καθρέφτη;

      Διαγραφή
    6. λοιπον Lelos. To επαμ στη δημοσκοπιση είχε 1,2%. Επίσης ξεχνάς ευκόλα και στην τελική αποφάσισε: το επαμ συστρατεύεται με χ.α. και λάος ή το επαμ έχει σαν μέλη του άτομα της χ.α. και του λάους? Για τις θέσεις του επαμ που είναι συγκεκριμένες και για τις οποίες δεν απαιτείτε να κάνουμε κολαζ δηλώσεων και αφηρημένες πνευματικές ακροβασίες ώστε να φτάσουμε σε προεπηλεγμένα συμπεράσματα, έχεις να πεις κάτι? Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι λίγο αφήρημένα και κάπως ασυνάρτητα. Αν θες γίνε ποιο συγκεκριμένος ώστε να καταλαβαίνουμε και εμείς οι αμύητοι τι εννοείς.

      Διαγραφή
    7. Ο Omadeoνοσπάστης έγραψε ο Καζάκης "συστρατεύεται με τους ναζί".
      Παρέθεσα το πραγματικό κείμενο που λέει κάτι άλλο.
      Το επαμ έχει σαν μέλη του άτομα της χ.α. και του λάους.
      Θα πρόσθετα και λοιπά φασιστοειδή για να συμπεριλάβω τον Αμυρά που ποτέ δεν ήταν μέλος της χ.α. ή του λάος.
      Δικό σας πρόβλημα και προσπαθούν πολλοί από εσάς να τους βγάλουν από τις τάξεις σας.
      Εδώ ερχόμαστε στις θέσεις. Επειδή αποδεδειγμένα βρίσκουν πόρτα ανοιχτή και μπαίνουν τέτοια άτομα, μήπως είναι αιτία η έλλειψη μίας Θέσης που δεν θα τους το επέτρεπε;
      Ας πούμε για παράδειγμα. Οι πέντε θέσεις του ΕΠΑΜ είναι γνωστές. Η θέση για τον τρόπο που αυτά θα τα πετύχει όχι. Πουθενά και σε κανένα κείμενο της Ιδρυτικής δεν υπάρχει «με ειρηνικά μέσα». Έρχεται ο άλλος που ονειρεύεται σφάξιμο Χριστιανών και λέει «χωράω» και εγώ. Έρχεται και ο άλλος που καλεί τον στρατό να μιλήσει και όχι τους στρατιωτικούς με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους που περνάνε τα ίδια και χειρότερα από τους φαρμακοποιούς και τους υδραυλικούς.
      Ο φασίστας μισεί κάποιους ανθρώπους για τα γενικά χαρακτηριστικά τους. Φασίστας είναι όποιος λέει μισώ όλους τους πολιτικούς. Ενώ όποιος λέει μισώ αυτόν που είπε μαζί τα φάγαμε δίνει τον ορισμό του τι σημαίνει Λαομίσητος πολιτικός.
      Η δεύτερη Θέση που λείπει είναι μία που να ξεχωρίζει και να απωθεί την φασιστική νοοτροπία. Για παράδειγμα το μεταναστευτικό. Ο Καζάκης έχει εκφράσει την προσωπική του άποψη ότι όποιος δουλεύει και αποδίδει στην Ελλάδα κτλ. Έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει ασυμφωνία στο θέμα κτλ.
      Για την Αριστερά και τον οποιοδήποτε αριστερό πρώτα από όλα πρέπει να είναι η Ηθική. Όχι ότι μας συμφέρει αλλά το πρόβλημα το βλέπουμε κατάματα.
      Το μεταναστευτικό είναι Ανθρωπιστικό πρόβλημα και μόνο.
      Δεν είναι οικονομίστικο γιατί το τελευταίο που θα ήθελε ο Καζάκης είναι τον έμπορο μαύρης σαρκός και λευκής σκόνης να βάλει τα βρώμικα λεφτά του σε ένα μαγαζί και να πληρώνει φόρους.
      Οι βιαστές, οι δολοφόνοι, οι έμποροι σαρκός και σκόνης σε μπουντρούμια και να μην ξαναδούν το φως του ήλιου.
      Ο κυνηγημένος από τον πόλεμο στην χώρα του, ο πεινασμένος που πρέπει να ζήσει Επιβάλλεται να έχει πόρους που θα απαιτήσουμε από τον ΟΗΕ καθώς και χαρτιά για να πάει όπου θέλει. Η πολιτική πίεση πρέπει να είναι ασφυκτική για Διεθνή βοήθεια στους τόπους που προέρχονται γιατί αν δεν υπάρξει θα συνεχίζουν να έρχονται έστω για να μπουν σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης».
      Με δύο θέσεις πιστεύω ότι ξεκαθαρίζει η ήρα από το στάρι και δεν μένει χώρος για εκείνους που εύκολα την δική μας ανικανότητα -που έθρεψε κυβερνήσεις που μάντρωσαν μετανάστες- την κάνουν εθνικό πρόβλημα με λύση ρατσιστικού πογκρόμ.
      Για τις υπάρχουσες Θέσεις του ΕΠΑΜ ο Καζάκης έχει αναφέρει ότι η Αναθεώρηση των σχέσεών μας με την ΕΕ κατά την γνώμη του έχει ξεπεραστεί και πρέπει να αλλάξει, όπως θα εισηγηθεί στο συνέδριο, σε Έξοδο από την ΕΕ. (Τρίτη θέση)
      Μάλλον και στην πρώτη θέση το 85% (100 μείον 15) του χρέους πρέπει να γίνει 100% μη αναγνώριση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
      Συμπερασματικά, δύο ελλείψεις θέσεων και δύο υπάρχουσες Θέσεις που χρήζουν αναθεώρησης αν τις εγκρίνεται στο Συνέδριο.
      Μέχρι τότε, παραδέξου ότι δημιουργούνται προβλήματα φερεγγυότητας με άλλους χώρους όχι τόσο γιατί υπάρχει πρόθεση από την μεριά σας. Για παράδειγμα, ποιος χώρος θα διακινδύνευε συνεργασία με έναν άλλο που άφησε κάποιον Αμυρά να αλωνίζει για πέντε μήνες εντός του;
      Λέω, ότι με Θέσεις μπορεί να κλείσουν οι πόρτες στην είσοδο για αυτούς που ψάχνετε να διώξετε μετά από καιρό. Εσωτερικά δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο για εσάς αυτό που συμβαίνει τώρα.

      Για συνεργασίες Καμμένου Καζάκη δεν μπορώ να εκφράσω αντίλογο γιατί είναι πολιτική απόφαση δική σας. Κριτική μπορεί να γίνει γιατί ο Καμμένος υπήρξε στο Ναυτιλίας και δεν είδαμε ελληνικά πληρώματα στην ακτοπλοΐα. Δεν τρέφω αυταπάτες για κάτι καλό, ιδιαίτερα όταν ακόμη και οι πέντε Θέσεις γίνονται μία λέγοντας να φύγουν αυτοί. Όλα αυτά το πολύ να οδηγήσουν σε μία αριστερά(;) της Ισλανδίας που ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση.

      Διαγραφή
    8. κταρχήν Λέλος όσοι έχουμε ένα αναρχομαρξιστικόλενομαοκιστικο παρελθόν ή μπακγκραουντ αποδεχόμαστε την βία σαν μέσω αντιαράθεσεις εκτος και αν θεωρείς ότι ο Μαρξ/λενιν μπακουνιν και λοιποι είναι φασ΄στες και σφαγεἰς. Μέ όλο το σεβασμό και εντελώς φιλικά να σου πώ ότι στα υπόλοιπά που γράφεις δεν τα καταλαβα ακριβώς για τι θές να πεις. Αν έχεις χρόνο γράψε την αποψή σου κάτω από τις παρακάτω θέσεις:
      1. - Μh αναγνωριση του δημόσιου χρεουσ με βάςη το διεθνες δίκαιο.
      2.- πρεπει να ανατραπεί εδω και τωρα ολόκλυρο το οικοδόμυμα των συμφωνιων... που πάρθηκαν από την εποχη του πρωτου μνημονίου.
      3. – Αναθεωρη των σχεςεων μασ με την ΕΕ με πρωτο βημα την εξοδο από το ευρω.
      4. - Να δικαστουν οι υπευθυνοι διασπαθησεις του δημοσίου χρήματος
      5. –Νεο δημοκρατικο συνταγμα.

      Διαγραφή
    9. Χαίρομαι που παρακινήθηκε ο τρολ Λέλος να γράψει κι ένα σοβαρό σχόλιο...
      ΟΥΤΕ εγώ δεν κατάλαβα καλά-καλά ΤΙ εννοεί, διότι είναι και μπερδεμένος.

      Πάντως εγώ δεν έκρυψα το αρχικό άρθρο του "Ριζοσπάστη", ούτε το αλλοίωσα. Ισως κακώς έβαλα το "συστρατεύεται με Χρυσή Αυγή" σε εισαγωγικά, γιατί τα εισαγωγικά ερμηνεύονται συνήθως σαν να είναι επί λέξει παραπομπή σε κείμενο. Τα περί συστράτευσης με Χρυσή Αυγή είναι όμως η ΟΥΣΙΑ του στόχου που είχε εκείνος ο λίβελλος κατά του Καζάκη. Με λίγη περισσότερη κοινή λογική (που... στερείται ο τρολ Λέλος) αυτό είναι ολοφάνερο. Αλλωστε η προπαγάνδα αυτή είναι τόσο πειστική ώστε λίγο έλλειψε να πείσει κι εμάς τους ίδιους (αν δείτε το σχόλιο του συνιστολόγου μου αιρετικού πιο πριν).

      Εγώ νομίζω ότι ο τρολ λέει απλώς ό,τι του κατέβη για να δημιουργήσει ντόρο, συνήθως κατά του Καζάκη, προσπαθώντας να φέρει το Ε.ΠΑ.Μ. στα δικά του μέτρα. Και φυσικά στερείται οποιασδήποτε ικανότητας και να εκτιμήσει του κόπους άλλων για να αποδείξουν πράματα.

      Διαγραφή
    10. κταρχήν Λέλος όσοι έχουμε ένα αναρχομαρξιστικόλενομαοκιστικο παρελθόν ή μπακγκραουντ αποδεχόμαστε την βία
      Τότε γιατί διώξατε τον Αμυρά;
      Όλοι στο ΕΠΑΜ συμφωνάτε, πρώτοι να ξεκινήσετε την επανάσταση με την βία;
      Δεν νομίζω.
      Το ΚΚΕ για παράδειγμα λέει:
      Α. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πουθενά δεν ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ένοπλη σύγκρουση.
      Β. Αλίμονο στο εργατικό λαϊκό κίνημα που δεν είναι προετοιμασμένο για όλα.
      Δέστε, το θέμα λίγο. Δεν είναι κακό να έχετε μία συγκροτημένη Θέση για την βία και πως θα την χρησιμοποιήσετε.

      ΛΕΣ Ισως κακώς έβαλα το "συστρατεύεται με Χρυσή Αυγή" σε εισαγωγικά, γιατί τα εισαγωγικά ερμηνεύονται συνήθως σαν να είναι επί λέξει παραπομπή σε κείμενο.
      ΕΙΠΑ Το επαμ έχει σαν μέλη του άτομα της χ.α. και του λάους. (Αποδεδειγμένα)
      Θα πρόσθετα και λοιπά φασιστοειδή για να συμπεριλάβω τον Αμυρά που ποτέ δεν ήταν μέλος της χ.α. ή του λάος.
      Βρέστε τρόπο αυτός που κυνηγάει τον μετανάστη με μαχαίρι στην Αθηνάς να μην μπορεί να μπει στις γραμμές σας. Είναι δικό σας πρόβλημα.
      ΠΡΟΤΡΟΠΗ Βγάλτε Θέση για τους μετανάστες που είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα.
      Αν έρθει κάποιος από χ.α. σε ποιο απ΄ τα πέντε σημεία δεν συμφωνεί μαζί σας;

      1 Μh αναγνωριση του δημόσιου χρεουσ με βάςη το διεθνες δίκαιο. ΟΛΟΥ του ΔΧ και όχι το 85% όπως αναφέρεται στα κείμενα μετά τον τίτλο που έβαλες.
      3 Αναθεωρη των σχεςεων μασ με την ΕΕ με πρωτο βημα την εξοδο από το ευρω. Μάλλον δεν ακούτε Καζάκη, από αρχές του 2012 έχει πει ότι αυτό ξεπεράστηκε και θα εισηγηθεί στο Συνέδριο την ΕΞΟΔΟ από την Ε.Ε. και όχι την αναθεώρηση σχέσεων. Θέλετε παραπομπή;

      ΕΙΠΑ Συμπερασματικά, δύο ελλείψεις θέσεων και δύο υπάρχουσες Θέσεις που χρήζουν αναθεώρησης αν τις εγκρίνεται στο Συνέδριο σας.
      Μέχρι τότε, παραδ(εχτείτε) ότι δημιουργούνται προβλήματα φερεγγυότητας με άλλους χώρους όχι τόσο γιατί υπάρχει πρόθεση από την μεριά σας. Για παράδειγμα, ποιος χώρος θα διακινδύνευε συνεργασία με έναν άλλο που άφησε κάποιον Αμυρά να αλωνίζει για πέντε μήνες εντός του;
      Αν δεν υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις ακόμη και για το ποιοι είσαστε, κολεγιά πως θα γίνει; (έχετε κάνει καλέσματα, αν δεν κάνω λάθος)

      Ευχαριστώ που συμβάλλετε στον διάλογο και αποφεύγετε - κατά το δυνατόν - τις ad hominem επιθέσεις.

      Διαγραφή
    11. Καταρχήν τον Αμύρα τον διώξαμε γιατί άλλο πολεμική βία που γίνεται για να έχει κάποιο αποτέλεσμα και άλλο η φετιχιστική βία ή η οργισμενη βία των ψυχικά απελπισμένων ατόμων. Από την άλλη το επάμ εδιωξε τον Αμίρα μετά από 5 μηνές. Για Το κκε που έχει εδώ και δεκαετίες την παπαπρηγα και τα υπολοιπα κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα να μαγαρίζουν την ιστορία του τι να πει κανείς?

      Προσωπικά με αηδιάζουν το ίδιο τόσο ο χρυσαυγητης με το μαχαίρι που κυνηγαέι μεταναστες όσο και ο κνίτης με το στυλιάρη που ειναι έτοιμος να σου σπάσει το κεφάλι και να σε δώσει στους μπάτσους αν δει ότι δεν ανοίκεις στο μαντρί του. Από την άλλη οι άνθρώποι κάνουν λάθοι αλλά και αλλάζουν όποτε όποιος έρθει στο επαμ έίναι καλοδεχούμενος χώρις να του ζητάτε να υπογράψει κάποια δήλωση μετανοιας και θεωρείτε a priori ότι διαθέτει μια κοινή λογική εως ότου αποδειχθεί το αντιθετο.

      Τέλος φυσικά και τα πάντα ειναι υπό αναθεώρηση στο επαμ, οπως και ορισμένα θεματα ειναι υπό αναθεώρηση στο κκε, όπως και η πραγματικότητα είναι συνεχώς μεταβαλόμενη. Τα μόνα αμετάβλητα σε αυτη τη ζωή ειναι η βιβλος και το κοράνι.

      Διαγραφή
  8. νέα βαρυσήμαντη δήλωση τόμσεν
    http://www.kato-kefali.blogspot.com/2012/03/blog-post_2121.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στην εκπομπή 29.03.2012 είπατε για τον ΣΥΡΙΖΑ οτι δέν έχουν ως θέση την ακύρωση των συμφωνιών.
    σήμερα είδα αυτό το άρθρο στο TVXS:

    http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/oi-deka-aksones-toy-syriza-gia-kybernisi-tis-aristeras

    μπορείτε σας παρακαλώ να εξηγήσετε τις υποψίες σας για τον ΣΥΡΙΖΑ ή τι εννοείτε για τις θέσεις του;

    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ομιλία του Δ. Καζάκη
    http://ohifront.wordpress.com/2012/04/01/ας-ακούσει-αυτή-την-ομιλία-όποιος-θέλε/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παιδιά ο καζάκης δεν είναι χαζός..παρακολουθώ στενά τις ομιλίες του και έχει πει σε τουλάχιστον 2 ομιλίες οτι δεν θα συνεργαστούμε ποτε με φασίστες και σφετεριστές ευκαιριών.

    Το επαμ ελπίζω να εξελιχθεί στο εργαλείο/μέσο οργάνωσης όλου εκείνου του μεχρι πρότινος αδρανούς (πολιτικά) κομμάτι του λαου/απλών ψηφοφόρων..

    Ο κόσμος ακόμα και υποσυνείδητα αλλά και όλο περισσότεροι και συνειδητά καταλαβαίνει τα άμεσα προτάγματα για την σωτηρία της χώρας απο την απόλυτη καταστροφή. καλά τα ιδεολογήματα του καθενός μας αλλά για να δομήσουμε την κοινωνία που ονειρευόμαστε θα πρέπει να ξεκινήσουμε απο κάπου, απο μία αφετηρία επαφής...

    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή