Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Προβοκάτσια με σκοπό την παγκόσμια κλιμάκωση του πολέμου

Ξαφνικά, ένας απροσδιόριστης ταυτότητας – μέχρις ώρας – πύραυλος χτυπά την αγροτική παραμεθόριο της Πολωνίας και σκοτώνει, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, δύο άτομα. Ποιος τον εκτόξευσε και με ποιον σκοπό. Η αυθαίρετη εικασία ότι ο πύραυλος ήταν Ρωσικός και για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο χτύπησε την Πολωνία, ήταν η πρώτη αντίδραση των υπερεθνικών μέσων δήθεν ενημέρωσης, που αναζητούν τρόπους να φουντώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και να του δώσουν παγκόσμιες διαστάσεις.

Από κοντά και οι πρώτες δηλώσεις του Πολωνικού καθεστώτος, του Λευκού Οίκου και των εν θερμώ συμμάχων τους, όπως επί παραδείγματι το καθεστώς κατοχής και εκποίησης της Ελλάδας. Έστω κι αν επισήμως επιφυλάχτηκαν να κατονομάσουν ευθέως τη Ρωσία. Ο κ. Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ, αν και κράτησε επιφυλάξεις, ωστόσο αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Συμμαχίας για την ενεργοποίηση του άρθρου 4 και 5 του καταστατικού της.

Φυσικά, η Ρωσία επίσημα αρνήθηκε το περιστατικό, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κανένας ρωσικός πύραυλος που «ξεστράτισε» κι επίσης έκανε λόγο για «προβοκάτσια». Αλλά ποιος δίνει σημασία στο τι λέει η Ρωσία; Πάντως όχι το κρατικομονοπωλιακό καρτέλ της Δύσης, που έχει βαλθεί να γνωρίσουν και οι σημερινές γενιές τον όλεθρο ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες το CNN δημοσίευε την παρακάτω είδηση: «Ένα αεροσκάφος του ΝΑΤΟ που πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Πολωνίας την Τρίτη παρακολούθησε τον πύραυλο που προσγειώθηκε στη χώρα, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος της συμμαχίας στο CNN την Τρίτη. «Οι πληροφορίες με τα ίχνη του ραντάρ [του πυραύλου] παρασχέθηκαν στο ΝΑΤΟ και την Πολωνία», πρόσθεσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν τακτική επιτήρηση γύρω από την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Το αεροσκάφος που πετούσε πάνω από την Πολωνία την Τρίτη παρακολουθούσε τα γεγονότα στην Ουκρανία. Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δεν είπε ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο που παρακολουθήθηκε να προσγειώνεται στην Πολωνία, ούτε από πού εκτοξεύτηκε.»

Επομένως όλοι ήξεραν από την πρώτη στιγμή την τροχιά του πυραύλου και συνεπώς γνώριζαν πολύ καλά και την προέλευσή του. Τότε γιατί έκαναν τόσο σαματά; Γιατί ανέβασαν τους τόνους για ένα πλήγμα, που γνώριζαν ότι δεν προερχόταν από τη Ρωσία; Γιατί η Πολωνία εμφανιζόταν ως να της επιτέθηκε η ρωσική αρκούδα, κάνοντας μάλιστα επίκληση στο ΝΑΤΟ; Γιατί την ίδια ταχτική ακολούθησε κι ο ΓΓ της εν λόγω Συμμαχίας, όπως και ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου;

Τις πρώτες ώρες μετά το πλήγμα έγινε φανερό από τον τρόπο προβολής του συμβάντος, ότι ετοιμαζόταν σκηνικό άμεσης εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Συμμαχίας – με εξαίρεση τα νεοναζί καθεστώτα της Βαλτικής, της Πολωνίας και της Ουκρανίας – που δήλωσε έτοιμη να συνδράμει στην άμεση εμπλοκή νατοϊκών δυνάμεων εναντίον της Ρωσίας.

Οι χώρες που αντέδρασαν ήταν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, κοκ που ζήτησαν να ερευνηθεί το πλήγμα στην Πολωνία και σε κάθε περίπτωση να μην προτρέξει η Συμμαχία. Κάτι που θα έκανε τον πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία αναπότρεπτο.

Η σκέψη αυτή φαίνεται να πρυτάνευσε και στο Πεντάγωνο, που από την αρχή σχεδόν βρέθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με το κλίμα των δηλώσεων του Λευκού Οίκου, δηλώντας ότι ο πύραυλος δεν προερχόταν από τη Ρωσία. Απ’ ότι φαίνεται το Πεντάγωνο θεωρεί – σ’ αντίθεση με τον πιο στενό κύκλο συμβούλων του Λευκού Οίκου – ότι οι ΗΠΑ δεν είναι «έτοιμες» για μια άμεση στρατιωτική αναμέτρηση με τη Ρωσία.

Ούτε οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θέλουν - ίσως για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό σ’ ολόκληρη την μεταπολεμική ιστορία τους – την άμεση εμπλοκή τους σ’ έναν πόλεμο με τη Ρωσία. Ούτε τον θέλει αυτή τη φορά και η «σιωπηρή πλειοψηφία» - όπως ονόμαζε ο Νίξον την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ τις συντηρητικές μάζες που αντιτάσσονταν στο αντιπολεμικό κίνημα της εποχής - η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριζε ανελλιπώς τις πολεμικές περιπέτειες της Ουάσιγκτον.

Έτσι, ο άνακτας του Λευκού Οίκου από το Μπαλί όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των G-20, δήλωσε ότι μάλλον δεν ήταν ρωσικός ο πύραυλος. Νατοϊκή πηγή ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους ηγέτες των χωρών της G7 και του NATO που βρίσκονταν μαζί του στην Ινδονησία, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G20, ότι η έκρηξη στο έδαφος της Πολωνίας προήλθε από ουκρανικό πύραυλο του συστήματος αεράμυνας.

Κι έτσι ξεφούσκωσε η όλη υπόθεση. Τα εξωνημένα μέσα δήθεν ενημέρωσης, θα την περάσουν – όπως συνηθίζουν – στα ψιλά και θα την εξαφανίσουν από την ειδησεογραφία, για να μην αντιληφθεί ο κόσμος πόσο κοντά βρέθηκε σε μια απευθείας σύρραξη του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Για να μην αντιληφθεί ότι όντως επρόκειτο για μια τερατώδη προβοκάτσια προκειμένου να εμφανιστεί ότι η Ρωσία πλήττει «νατοϊκό έδαφος» κι επομένως να επέλθει η πολυπόθητη από πολλούς στη Δύση, στρατιωτική αναμέτρηση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Ωστόσο, το όλο ζήτημα δεν είναι τόσο απλό, όσο θέλουν να το εμφανίζουν οι ταγοί της εξωνημένης δημοσιογραφίας. Το γεγονός ότι το πλήγμα στο πολωνικό έδαφος προέρχεται από ουκρανικό πύραυλο είναι πια πέρα από κάθε αμφιβολία. Το επιχείρημα όμως ότι επρόκειτο για αστοχία του συστήματος αεράμυνας της Ουκρανίας, είναι τουλάχιστον φαιδρό. Μιας και οι πύραυλοι αεράμυνας δεν πέφτουν όπου λάχει και αφετέρου δεν υποδείχθηκε κανένας λόγος ενεργοποίησης του συστήματος αεράμυνας της Ουκρανίας, που θα μπορούσε να επιφέρει μια τέτοια αστοχία.

Η αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για σκόπιμη προβοκάτσια με αυτουργό το καθεστώς της Ουκρανίας. Πώς το ξέρουμε αυτό; Μα από τις δηλώσεις του ίδιου του Ζελένσκι, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε στα αγγλικά στο twitter: «Εκφράσαμε συλλυπητήρια για τον θάνατο Πολωνών πολιτών από την τρομοκρατία των ρωσικών πυραύλων. Ανταλλάξαμε διαθέσιμες πληροφορίες και διευκρινίζουμε όλα τα γεγονότα. Η Ουκρανία, η Πολωνία, όλη η Ευρώπη και ο κόσμος πρέπει να προστατεύονται πλήρως από την τρομοκρατική Ρωσία».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξέι Ρέζνικοφ είπε ως απάντηση στα δημοσιεύματα: «Αυτή είναι η πραγματικότητα για την οποία προειδοποιούσαμε. Ζητούσαμε να κλείσει ο εναέριος χώρος, γιατί ο εναέριος χώρος δεν έχει σύνορα... Τα γάντια βγήκαν. Ώρα να νικήσουμε.» (Moscow Times, 15/11/2022)

Ακόμη και μετά τις επίσημες δηλώσεις Μπάιντεν, που απέκλεισαν την περίπτωση να είναι ρωσικός ο πύραυλος, οι εκπρόσωποι του καθεστώτος του Κιέβου συνέχισαν ακάθεκτοι.

Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για οποιαδήποτε «περιστατικά με πυραύλους» μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Κατά την γνώμη μου, είναι αναγκαίο να ακολουθήσουμε μία και μοναδική λογική. Ο πόλεμος ξεκίνησε και διεξάγεται από την Ρωσία. Η Ρωσία πλήττει μαζικά την Ουκρανία με πυραύλους Cruise», απάντησε ο Ποντολιάκ, στην ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με την οποία ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία πιθανότατα δεν εβλήθη από την Ρωσία.

«Η Ρωσία έχει μετατρέψει το ανατολικό τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου σε απρόβλεπτο πεδίο μάχης. Πρόθεση, μέσα εκτέλεσης, κίνδυνοι, κλιμάκωση -όλα αυτά προέρχονται μόνο από την Ρωσία. Και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξήγηση για οποιαδήποτε περιστατικά με πυραύλους», πρόσθεσε.

«Επιπλέον, οι ρωσικοί πύραυλοι ή τα θραύσματά τους έχουν πέσει περισσότερες από μία φορές σε συνοριακές περιοχές. Δεν βλέπω να υπάρχει νόημα να ξεφύγουμε από την απλή αυτή λογική - μόνο η Ρωσία είναι ένοχη για απειλές και ακρότητες σε άλλες χώρες με τις πυραυλικές της επιθέσεις», είπε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Σε χωριστή ανάρτησή του στο twitter, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου δηλώνει ότι είναι καιρός για την Ευρώπη να «κλείσει τον εναέριο χώρο» πάνω από την Ουκρανία: «Δεν χρειάζεται να αναζητούνται δικαιολογίες και να αναβάλλονται σημαντικές αποφάσεις.»

Τα πράγματα είναι σαφή για τους εκπροσώπους του καθεστώτος του Κιέβου. Δεν έχει καμιά σημασία τι είναι αλήθεια και τι όχι. Σημασία έχει να βρεθεί μια αφορμή, ένα άλλοθι – έστω και με προβοκάτσια – για να εμπλακεί άμεσα το σύνολο του ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Αυτός είναι ο επίσημα διακηρυγμένος στόχος του Ζελένσκι προσωπικά, ο οποίος την 7η Οκτωβρίου έφτασε στο σημείο να επαναλάβει για πολλοστή φορά το αίτημα προς τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για πρώτο πυρηνικό πλήγμα εναντίον της Ρωσίας. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ίδρωσε το αυτί κανενός από τους υπέρμαχους της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας» στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια στο Κίεβο έχουμε ένα καθεστώς που αποδεδειγμένα κάνει τα πάντα για να εμπλακεί ολόκληρη, τουλάχιστον, η Ευρώπη σ’ ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο με τη Ρωσία. Ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά.

Πόσο πρέπει να εθελοτυφλεί κανείς, πόσο βαθιά ευρωπαϊστής ρατσιστής πρέπει να είναι ως οπαδός του αειθαλούς – αν και απόλυτα επινοημένου από τις αποικιοκρατικές ελίτ της Ευρώπης – ευρωπαϊκού πολιτισμού και της «λευκής φυλής» που κινδυνεύει για μια ακόμη φορά από τις ορδές των «νέγρων της στέπας», όπως ονόμαζαν οι ναζί τους απολίτιστους Ρώσους, για να μην αντιλαμβάνεται το προφανές.

Πόσο βαθιά βουτηγμένος πρέπει να είναι μέσα στις σαθρές ιδεοληψίες του, ή στα ταμεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των τραπεζών και του «βαθέως κράτους» της υπερεθνικής Δύσης, για να θεωρεί ως «αμυντικό» τον πόλεμο που διεξάγει το καθεστώς του Κιέβου και μαζί του τα επιτελεία της Δύσης.

Και το χειρότερο, πόσο ανόητος πρέπει να είναι κανείς για να θεωρεί ότι ο πόλεμος αυτός θα τελειώσει με τη συντριβή της Ρωσίας. Μια πιθανή στρατιωτική ήττα της Ρωσίας – όπως την επιδιώκουν τα επιτελεία της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών – όχι μόνο θα οδηγήσει στη διάλυση της χώρας αυτής, όπως την επεδίωκαν και επί εποχής Γιέλτσιν, αλλά θα παγιώσει την κυριαρχία καθεστώτων ανάλογων μ’ εκείνο του Κιέβου σ’ ολόκληρη την Ευρώπη με τον πόλεμο να μαίνεται σ’ όλες του τις διαστάσεις.

Πώς είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αποτραπεί η παγκοσμιοποίηση του πολέμου – που επιδιώκει ευθαρσώς το Κίεβο με κάθε μέσο και τρόπο – αν δεν αντιταχθούμε στο καθεστώς Ζελένσκι και δεν βοηθήσουμε στην ολοκληρωτική συντριβή του. Αν δεν αντιταχθούμε σε κάθε κλιμάκωση και εμπλοκή στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ας κλείσουμε λοιπόν τα μάτια σε μια ακόμη εξόφθαλμη προβοκάτσια του καθεστώτος Ζελένσκι. Κι ας ετοιμαστούμε για το αναπόφευκτο της παγκοσμιοποίησης του πολέμου όταν οι συνθήκες θα επιτρέψουν να ευοδωθεί μια επόμενη προβοκάτσια. Τα ευαγή και πλήρως εξωνημένα μαζικά μέσα εξαπάτησης θα φροντίσουν γι’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου