Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Η Κρήτη αναβαθμίστηκε σε στρατηγικό ορμητήριο των ΗΠΑ.

Η ναυτική διοίκηση των ΗΠΑ στη Μεσόγειο επιβεβαίωσε ότι πριν από 10 ημέρες το Πεντάγωνο μετέφερε μια ολόκληρη πτέρυγα στρατηγικού βομβαρδισμού B-52Η Stratofortress στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο αερόδρομιο της Σούδας.
Τα ιπτάμενα υπερφρούρια αυτά έχουν ακτίνα μάχης πάνω από 7.200 χιλιόμετρα σε ύψος 15.000 χιλιόμετρα και έχουν δυνατότητα μεταφοράς και πυρηνικών όπλων.
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ποτέ πριν, καμιά ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της χούντας, δεν δέχθηκε την εγκατάσταση πτέρυγας στρατηγικού βομβαρδισμού των ΗΠΑ, διότι η χώρα θα γινόταν στόχος στρατηγικών και πυρηνικών αντίμετρων από την τότε Σοβιετική Ένωση.
Η εγκατάσταση των στρατηγικών βομβαρδιστικών στην Κρήτη συνέπεσε(;), αφενός, με την παρουσίαση εκ μέρους της Ρωσίας του νέου αναβαθμισμένου στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-95 με δυνατότητα πρώτου πυρηνικού πλήγματος σε ακτίνα μάχης κοντά στα 8.000 χιλιόμετρα. Όπως επίσης και δυνατότητα εκτόξευσης υπερηχιτικού πυραύλου τύπου Κρουζ.
Και αφετέρου, στις 21 του μηνός έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον ένα από τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά της Σούδας πέταξε επικίνδυνα κοντά στη αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Ρωσίας στη Λατάκια της Συρίας. Η επιχείρηση αυτή συνδυάζεται με την αύξηση των αεροπορικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή του Χαλεπιού εναντίον πετρελαϊκών στόχων της Συρίας. Όπως επίσης και με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου στις 23 του μηνός για νέες εκτεταμένες επιχειρήσεις των Αμερικανών στο έδαφος της Συρίας "εναντίον της ISIS".
Πάντως όπως και να έχει οφείλουμε να αισθάνομαστε εθνικά υπερήφανη για την αναβάθμιση της Κρήτης σε προγεφύρωμα στρατηγικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ με δυνατότητα ακόμη και πυρηνικού βομβαρδισμού της Μόσχας, της Τεχεράνης, αλλά και σχεδόν του συνόλου της υπερσαχάριας και υποσαχάριας Αφρικής. Ποτέ πριν δεν γνώρισε τέτοια μεγαλεία ο δοσιλογισμός στη χώρα μας.
Και πώς να μην γνωρίζει όταν κανένας, κανένα κόμμα του κοινοβουλίου, δεν θέτει ούτε καν ζήτημα. Έστω κι αν πρόκειται για τη χειρότερη μορφή στρατιωτική κατοχής της Κρήτης από τις ΗΠΑ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όποιος τολμήσει και αναδείξει το ανεκπλήρωτο αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας πρώτα και κύρια ενάντια στις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού, δεν είναι παρά γραφικός, εθνικιστής και φασίστας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου