Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Πρόσκληση για όλες τις φίλες και τους φίλους του ΕΠΑΜ

4 σχόλια:

  1. το συνέδριο ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ. ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...ΔΗΛ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ...ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΕΙ Ο Κ. ΚΑΖΑΚΗΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ;;; ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ;;; ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ Η ΩΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ;; ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ;;; ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ;;; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ..ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ 11/ΔΕΚ/2018 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ...ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΙΣΩΣ;;; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ...ΦΙΛΙΚΑ
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ epamhellas.gr

      Διαγραφή
  2. ια το νέο του βιβλίο «Η Οδύσσεια της Ελληνικής Οικονομίας» μίλησε στον 98.4 ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου, Σάββας Ρομπόλης . Το βιβλίο επικεντρώνεται στη διερεύνηση και κατανόηση του περιεχομένου της παραγωγικής διάρθρωσης, του παραγωγικού και κοινωνικού ελλείμματος της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, αναζητάει τις βαθύτερες αιτίες των κρίσεων, των χρεοκοπιών, της μετανάστευσης και των «Μνημονίων διάσωσης», των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεών τους, τόσο κατά την περίοδο των δανειακών συμβάσεων(2010-2018), όσο και μακροπρόθεσμα, μέχρι το 2060.
    Ο Σάββας Ρομπόλης ,σημείωσε μεταξύ άλλων ότι σε όρους δημογραφίας, εργατικού δυναμικού και παραγωγικότητας της εργασίας, προκύπτει ότι η ελληνική οικονομία, λόγω των Μνημονίων, θα χάσει μέχρι το 2060 το ¼ (25%) του πληθυσμού (2,8 εκατ άτομα), το 1/3 (33%) του εργατικού δυναμικού (1,5 εκατ άτομα) και το 1/3 ( 33%) της παραγωγικότητας ανά ώρα εργασίας.



    Επιπλέον, βαδίζοντας η ελληνική οικονομία προς το 2070 θα συναντήσει ένα συνολικό (κύρια και επικουρική σύνταξη) συντελεστή αναπλήρωσης των συντάξεων της τάξης του 45% από 75% που ήταν το 2009. Ακόμα το συνολικό ποσό της μέσης κύριας και επικουρικής σύνταξης θα ανέρχεται στο επίπεδο των 850-900 ευρώ μεικτά. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται οι δυσμενείς αυτές προοπτικές στη χώρα μας να κατανοηθούν, ex ante, ως ανησυχητικές προκλήσεις και, όχι, ως δεδομένες εξελίξεις.
    την τεχνολογία, την εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού, την απασχόληση και το βιοτικό επίπεδο σημαντικού τμήματος του πληθυσμού.

    KAPOIO SXOLIO? ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Vasileios Petropoulos
      "KAPOIO SXOLIO? ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ;;"
      Διάβασε, σύγκρινε, κρίνε.
      Και μετά κάνε αν χρειάζεται συγκεκριμένες ερωτήσεις.
      Μη τα θέλουμε όλα κονσέρβα.

      Όσο για τις προβλέψεις, είναι σίγουρα υπεραισιόδοξες γιατί αν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν, το 2070 δεν θα υπάρχει "Ελληνική οικονομία" για να παρακολουθάμε τα νούμερα, γιατί (από πολύ νωρίτερα) δεν θα υπάρχει καν Ελλάδα.

      Οι νέοι ιδιοκτήτες θα πίνουν καφέ στα μνημεία της Ακρόπολης που θα τους τον σερβίρουν πρώην Έλληνες - "Γραικοί", πολίτες τρίτης κατηγορίας, οι "τεμπέληδες" που "τα έφαγαν όλα" και μετά άφησαν να διαλυθεί η χώρα τους.

      Διαγραφή